maanantai 5. helmikuuta 2018

EPÄILYKSEN PIRU JA YLI-INSPEKTÖÖRI

Helsingissä, nykypäivänä

Mukavassa asunnossaan vapaailtaansa viettävä poliittisen poliisin yleisen mielenhärkkimisosaston yli-inspektööri istui tietokonepöytänsä ääressä, nautti raskaan työpäivän jälkeen ansaittua kylmää olutta ja katseli twitter-tiliään. Aikaisemmin päivällähän hän oli laittanut siihen viestin jonka mukaan Helsingissä tuli tietoon viime vuonna 57 ekstremististä rikosta eli sellaista väkivaltaa tai siihen yllyttävää rikosta, joiden motiivi liittyy aatemaailmaan. Epäilyt jakaantuivat: väkivaltainen äärioikeisto 56, väkivaltainen äärivasemmisto 1, uskonnolla perusteltu väkivalta 0. Hän hieman ihmetteli sitä, että kommenteissa ei oikein oltu hänen kanssaan samaa mieltä vaikka hän oli kumminkin arvostettu ja virka-aseman omaava virkahenkilö. Pitäisihän tavallisten kansalaisten sentään ymmärtää että jos virkakoneistosta sanotaan jonkun asian olevan näin, niin silloin se jumalauta…


Hä? Mikäs helkkari tohon koneeseen tuli? Siinä välähti jotain… no, kummallista. Taisi olla joku häiriö nettiyhteydessä. Niin… mitäs hän oli ajattelemassa… niin juu, jos virkakoneiston edustaja sanoo että 2 + 2 = 5 niin totta helvetissä se on 5 sillä virkakoneiston edustaja sentään tietää asioitten taustat paljon paremmin kuin…


Mitä hemmettiä? Nythän toi kone rupee vittuilemaan ihan oikeesti. Helvetti, yli kahden tonnin MacBook Pro ja lykkää tommosia haamukuvia ja… no nyt se meni kokonaan juntturiin… mikäs helevattu…


Yli-inspektööri käänsi päätään ja… jaahah… siinähän se perkele kirjahyllyn päällä nakotti. Yli-inspektööriä oltiin varoitettu moneltakin taholta tuosta ei-toivotusta vieraasta ja hän tunnisti sen kuvauksista hyvin. Epäilyksen Piru irvisti ilkeästi ja tuumasi silmät kiiluen:

- Mitäs jäbä? Nautit tässä ansaittua lepoa hyvin valehdellun politrukin työpäivän jälkeen?

Yli-inspektööri ryki hieman asiallista virkamiesyskää ja vastasi sitten:

- Minun mielestäni valehtelu on ehkä hieman liioiteltu termi tässä asiassa ja tuo termi politrukki on hieman loukkaava vaikka se teknisesti ottaen ehkä osuva onkin.

Epäilyksen Pirun hymy meni niin leveäksi että suupielet kohtasivat toisensa takaraivossa, pään yläosa irtosi, pyöri hetken aikaa ympäri soitellen can cania ja loksahti sitten takaisin paikalleen:

- Jaa hieman liioiteltu? Poliisille tehty ilmoitus ”kiihottamisesta kansanryhmää vastaan” onkin nyt sitten oikeudessa tuomittu väkivaltarikos?

- On poliittisesti tarkoituksenmukaista lukea nuo,  no, sinänsä hieman tulkinnanvaraiset ja ei aina esitutkintaankaan päätyvät tapaukset mukaan väkivaltarikoksiin tai ainakin niihin yllyttämiseen.

- Poliittisesti tarkoituksenmukaista niin… sanoo puolueeton viranomainen vai kuinkas se menikään… mutta mahtoikohan sulta unohtua tuosta twiitistäsi jotakin?

- Niin kuin esimerkiksi mitä?

- No esimerkiksi vaikka haittamaahanmuuttajien kantasuomalaisiin kohdistamat niin murhat, tapot, pahoinpitelyt, ryöstöt kuin raiskauksetkin? Eikös ne ole niitä varsinaisia rikoksia joihin poliisin tulisi kohdistaa voimavaransa?

- Ne eivät ole aatemaailman motivoimia viharikoksia vaan täysin normaaleja rikoksia eivätkä ne siis kuulu ekstremististen rikosten piiriin. Kyse on siitä, kuinka asiat tilastoidaan. Vasta kun asia on tilastoitu, niin se on todella tapahtunut. Kyse on tulkinnasta. Joten nuo mainitsemasi haittamaahanmuuttajien teot eivät ole ekstremistisiä rikoksia vaan sosioekonomisia haasteita joihin kantasuomalaiset eivät ole osanneet vastata oikealla tavalla. Näin ollen vastuu noista rikoksista on itse asiassa kantasuomalaisilla itsellään.

Epäilyksen Piru hymyili, no, pirullisesti ja kysyi:

- Uskotko sinä tuohon itsekään?

Yli-inspektööri oli hetken aikaa hiljaa. Sitten hän nousi, meni baarikaapille, otti sieltä pullon viskiä ja lasin. Sitten hän mietti hetken ja otti toisenkin lasin. Tuota olentoa oli turha ärsyttää. Sillä oli sentään pirunmoiset hampaat. Ja olihan se yksi piru muutenkin. Ennen kaikkea se latoi suustaan inhottavia totuuksia joihin yli-inspektööri ei ollut töissään tottunut. Hän kaatoi molempiin lasiin tukevat moukut, tarjosi pirulle omansa, istui takaisin tuolilleen ja vastasi sitten:

- Jaa uskonko? No en tietenkään usko. Luuletko sinä ihan tosissasi että minua kiinnostaa noitten hiekkaneekereitten ja muitten hättiäisten hyvinvointi? Ja luuletko että minä oikeasti uskon Suomessa olevan jotain järjestäytynyttä ja merkittävää väkivaltaista äärioikeistolaista liikettä? Ei tietenkään ole. Mutta minun täytyy toimia näin. Koska sillä tavoin minä suojelen vallitsevaa poliittista järjestelmää. Se järjestelmä mieltää virallisesti haittamaahanmuuton hyötymaahanmuutoksi vaikka tietää itsekin olevansa väärässä. Mutta jos se tunnustaisi tehneensä sen hirvittävän virheen minkä se on tehnyt kyseisen asian suhteen jo aikaa sitten ja vuosi toisensa jälkeen sitä vielä pahentanut niin sen ideologinen pohja murskaantuisi ja se menettäisi oikeuden olemassaoloonsa. Se saattaisi kaatua. Melko varmasti kaatuisikin. Ja jos poliittinen järjestelmämme kaatuisi, se olisi sellainen katastrofi jota yhteiskuntamme ei kestä.

- Miksei kestäisi? Onhan niitä ikuiseksi kuviteltuja poliittisia järjestelmiä kaatunut ennenkin. Niin kuin tuossa itänaapurissa ja Itä-Euroopassa yleensäkin. Elossa sielläkin vielä ollaan ja leipää syödään niin kuin ennenkin. Eikä hirveästi haikailla sen kaatuneen järjestelmän perään.

Poliittisen poliisin yleisen mielenhärkkimisosaston yli-inspektööri kaatoi lasiinsa lisää viskiä ja vastasi:

- Kyllä se olisi katastrofi. Ei ehkä tavallisille ihmisille. Ehkä se olisi heille jopa helpotus. Mutta vallitsevan poliittisen järjestelmämme edustajille se olisi katastrofi. Ja minä kuulun niihin. Me saattaisimme menettää kaiken. Uramme, asemamme ja elantomme.

- Vaikka uranne, asemanne ja elantonne pohjautuu valheeseen?

- Vaikka niin. Mutta se pohjautuu todeksi määriteltyyn valheeseen. Ja se, kuka asiat saa määritellä on tärkeintä. Muulla ei ole merkitystä.

Epäilyksen Piru otti huikan viskimukistaan ja hymyili sitten lähes inhimillisesti.

- Eli sinä tunnustat olevasi ajatukseton ja mielipiteetön virkamies joka noudattaa määräyksiä ilman minkäänlaista halua tai edes kykyä kyseenalaistaa niitä?

- Juuri sellainen minä olen. Ei minulle makseta ajattelusta vaan siitä, että pidän yllä vallitsevaa järjestelmää ja toistan kansalaisille oikeaksi määriteltyä epistolaa. Ja sen myötä määrittelen rikoste vakavuuden niitten poliittisten vaikutusten, en rikosten tosiasiallisen vakavuuden mukaan.

- Toisin sanoen sinä olet juuri samanlainen nuhteeton ja määräyksiä kyseenalaistamaton virkamies kuin se kollegasi joka aikanaan lastasi ihmisiä härkävaunuun ja kuskasi ne tapettavaksi.

- Tavallaan. Mutta eihän poliittinen järjestelmämme ketään härkävaunuun kuskaa.

- Ei vielä. Mutta entäs jos linja kovenee? Entäs jos toisinajattelijoita ei saa hiljennettyä pehmeämmin keinoin?

- No, sitten minä toimin edelleenkin määräysten mukaan. Vikahan on silloin toisinajattelijoissa kun ne eivät ole älynneet tukkia turpaansa.

Epäilyksen Piru tyhjensi viskimukinsa ja hymyili.

- Tiedätkös, yli-inspektööri. Sinä olet ihmisenä melkoinen mulkku. Mutta olet sinä sentään rehellinen mulkku etkä sitä millään tavoin peittele. Siksi minä annan sinulle lahjan.

- Jaa lahjan? Minulle on kerrottu noista sinun lahjoistasi. Mitäs pirua sinä minun varalleni olet suunnitellut?

- Huomaat sen viimeistään huomenna. Vaan nyt minun tarttee mennä. On paljon asiakkaita. Som´moro.

Epäilyksen Piru katosi rikinkatkuiseen ja naurunkätkättävään pilveen. Yli-inspektööri joi viskinsä loppuun, pesi hampaansa ja meni nukkumaan. Aamulla hän heräsi, nautti maittavan aamiaisen ja ajatteli ettei mitään vittuilevaa lahjaa näkynyt missään. Taisi se piru vain pelotella. Ehkä se kaikki olikin ollut vain unta. Hän valmistautui työpäiväänsä, laittoi päälle poliisin virkapuvun ja käveli eteiseen. Ohimennen hän vilkaisi peiliin.

No voi vittu...


Poliittisen poliisin yleisen mielenhärkkimisosaston yli-inspektööri katsoi alaspäin ja totesi että kyllähän hänen päällään sentään oli suomalaisen poliisin univormu. Peilikuva hämäsi. Toisaalta… olihan tuo peilikuvassa oleva univormu kieltämättä aika tyylikäs. Kuvasti absoluuttista valtaa. Jotain sellaista, jota yli-inspektöörikin halusi ja arvosti. Yli-inspektöörin kantapäät napsahtivat vaistomaisesti yhteen ja oikea käsi alkoi kohota. Onneksi vasen käsi sai sen kopattua ennen kuin se ylitti kriittisen kulman.

Piru vie… tuota oikeaa kättä tarttee vahtia virantoimituksessa… joku voi vielä nähdä…

17 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Jotenkin tuli nyt tämän bloggauksen loppukuvan tähän vuorokauden aikaan nähtyäni mieleen juuri tämä kipale:

https://www.youtube.com/watch?v=Ujd92VTJXLU

Soitin tämän aikoinaan ruotsia ja saksaa lukiossa opettaneelle isävainaalleni kysyen tunnistaisiko hän alkuperäisen melodian; arvelin sitä saksalaiseksi virreksi. Hän ei tunnistanut, mutta oletti todennäköisemmin kansanlauluksi.

Tämä kansanlaulumainen kappale iski nyt mieleen jotenkin juuri sellaisena, mitä bloggauksessa kuvailtu poliittinen upseeri saattaisi kuunnella virantoimitukseen lähtiessään peilin edessä univormuaan tarkastaessaan.

Virkapuvun tunnuksista niin välittämättä.

Vasarahammer kirjoitti...

"sellaista väkivaltaa tai siihen yllyttävää rikosta, joiden motiivi liittyy aatemaailmaan."

Tulee mieleen vanha Pahkasian uutinen, jossa kerrottiin, että joka kolmas ruotsalainen on homo tai kunnalla töissä.

Kaposen juttu on oiva esimerkki tilastojen käytöstä puhtaaseen manipulointiin, joka ainakin meni täysillä läpi internetin suvakkiosastossa.

Ihan mutulla veikkaan, että yhdestäkään noista 56 äärioikeistolaiseen aatemaailman motivoimasta väkivaltaan tai siihen yllyttävästä rikoksesta ei ole tehty esitutkintaa syyteharkinnasta puhumattakaan.

Ko. rikospykälä (kiihottaminen kansanryhmää vastaan) on blankopykälä, jolla riittävällä luovuudella saa kenet tahansa kiikkiin. Lisäksi sitä ei sovelleta etnisesti edistyksellisiin vähemmistöihin, jotka saavat kiihottaa suomalaisia vastaan niin paljon kuin vaan haluavat.

Taponen on harvinaisen härski valehtelija.

Kumitonttu kirjoitti...

Kun on seuraillut näiden Vihreiden poliisien toimintaa sosiaalisessa mediassa, niin ei tarvitse ihmetellä, mistä niitä siviilien kimppuun käyviä stasilaisia aina tarvittaessa löytyy. Oliko se nyt Hokkanen nimeltään se pölvästi joka keimailee moskeijassa sukkasillaan inkkari-istunnassa jalkojensa päällä ettei näytä jalkapohjan epäkunnioittavasti.

Mikä järki oli mennä moskeijaan "ennaltaehkäisevään" rauhan uskonnon leviämistä? Näkyykö poliisi rippikoulussa paitsi hakemassa pois kähmiviä musulmaaneja kuten Ruotsissa tapahtuu...

Hesari otsikoi että joku "Uuden Suomen toimittaja oli saanut tekstiviestin Toivottavasti seuraava rikastus osuu sinun kohdallasi - sai tuomion". Todellisuudessa tuomio tuli tuon jälkeen kurjoitetusta kohdasta "olet sairas ämmä" tjsp. Eli tässäkään alpakkamedia ei osaa pysyä puolueettomana. Syyttäjä oli jo aiemmin päätynyt jättämään syytteen nostamatta, mutta Matti Nissinen (kukapa muu) oli vaatinut syytteen ajoa yleisen edun vuoksi.

Tanskassa demarit vaatii turvapaikanhakijoiden rekisteröimistä Australian tapaan ennen kuin sandaalit nousevat veneeseen, mutta alpakkamedia vaikenee kuin muuli. Tuo vaatimushan on Rinteen, Orpon ja Sipilän arvojen vastaista. Nyt kaikki yhtenä rintamana vaatimaan Tanskan erottamista EU:stä.

Tää on ku surkea teatteriesitys koko Suomi.

Tommi Rautiainen kirjoitti...

Tämä maahanmuutto on ongelma toisellakin tapaa. Kun me tavan ihmiset ällistelemme tätä suvaitsevaisuutta ja kiljumme kurkkumme käheiksi että "jotain rotia", niin samaan aikaan sirkus arkadia liukuhihnailee toinen toistaan kummallisempia päätöksiä, jotka bryssel sille sanelee. Sattuneesta syystä törmäsin vuonna 2020 voimaan astuvaan direktiiviin jonka perusteella hirsitalorakentaminen kielletään. Mahdollisuus yksityisen kaivospiirin perustamiseen meni jo, kukaan ei oikein tiedä myydäänkö ne valtion metsät vai ei ja mitä tapahtuu suomen pohjavesille. Uteliaisuuttani tutkin sipaisemalla maankäyttö- ja rakennuslakia uusine ohjeistuksineen ja se laki ja säädösmöykky kyllä vie viimeisenkin mahdollisuuden mihinkään järkevään rakentamiseen. Vaikka kuka ties kirjoitit näistä asumiskuutioista scifi hengessä, niin pahasti näyttää että se on se tulevaisuus jota vihertävä vasemmisto ajaa kuin käärmettä pyssyyn.
Ollenkaan vähättelemättä maahan tuppautumisesta koituvia ongelmia, meillä on tuhat muuta asiaa jotka vaietaan kuoliaaksi ja joista kukaan ei kerro mitään. Yhtäkkiä huomaammekin olevamme mustikkaämpäreittemme kanssa väärällä puolella lakia ja meitä kiikutetaan raashupailuun. Kokonaisuudessaan tämä helssinkikeskinen öyhötys pitäisi lopettaa tai sitten Helsingin tasavallan ympärille pitäisi pystyttää korkeajännitteinen sähköaita ja aidan taakse lujasti aseistautunut joukko pitämään huolta siitä ettei sieltä ulos tulla. Muu maa pärjää kyllä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Vasarahammerille, Kumitontulle ja Tommi Rautiaiselle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: No kieltämättä tuo sävel sopisi kuvioon.

Vasara: Samaa veikkaan minäkin mutta tosiasiahan on että poliittinen poliisi käyttää jo nyt esitutkintaa itsessään rangaistuksena.

Kumis: Hokkanenhan se ja kaipa hän kävi viranomaisena esittämässä islamilaisille oikeaoppista nöyryyttä. Tanskalla järki palailee pätkittäin mutta meidän surkea teatteriesitys syöksyy vain syvemmälle.

Tommi: Tuosta olen huhuja kuullut minäkin ja se sopisi oikein hyvin EU:n näennäisekologiseen epistolaan. Varsinkin kun hirsirakentamisen suosio on lisääntynyt sillä hirsirakenne ei homehdu sillä lailla kuin nykymääräysten mukaiset termospullotalot. Omat vihreämme hyväksyvät vaikka sonnan syöttämisen jos vain joku väittää sitä ekologiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on semmoinen käsitys, että Suomen rakennuslaki on jo nyt sovitettu tähän tulevaan direktiiviin siten, että pysyväksi asunnoksi jos meinaisi tehdä perinteisellä tavalla veistäen ja salvaen esim. 7" tai 8" hirrestä talon, ei tule saamaan rakennuslupaa. Lämpötalouteen liittyvät laskennalliset ns. k-arvot kun ovat kaiketi liian epäekologiset. Kesämökiksi tuommoinen nyt vielä on käynyt, ja luulen, että Baijerin, Tirolin ja Italian vuoristossa jatkossakin tehdään, jos tarvis/paikka on, perinteisiä Alpenhüttejä - ei niiden rakenteita eristeillä lihoteta.

Mutta juu, nykyään asuin- ja vissiin julkiseenkin käyttöön tulevat hirsitalot pitää olla semmoisista vohvelihirsistä, missä on esim. selluvilla istutettu tämän mukamas hirren sivupintojen väliin. Tai sitten tehdään runko 7" umpihirrestä, koolataan ulko- tai sisäpuoli, johon sitten ruiskutetaan tyyliin 4-5" selluvillaa, ja vuorataan koko komeus joko laudoilla tai hirsipaneelilla. Ja mitä tällä seinien autistisella eristysvimmalla saadaan aikaan? Ainakin se, että lämmityskauden lämpimilläkin jaksoilla sisälämmitys ei ikinä jaksa siirtää kastepistettä vaipan ulkopuolelle, siis seinä ei koskaan oikeasti kuivu. Puu- ja selluvillarakenne kestää sen toki hyvin - ongelmia on enemmän mineraalivillavaipoissa. Mutta tuommoinen seinä tulee äkkiä 15"-16" - siis melkein 40 cm - paksuksi, ja on se aika möhlön näköinen, etenkin läpien kohdalla.

Pystyn umpiseinän eristävyydellähän on nykyaikaisessa(kin) talossa yllättävän vähäinen merkitys energiankulutuksen kannalta, kunhan nurkat on tilkitty kunnolla. Reiät - ovet ja ikkunat - ovat paljon isommassa roolissa, samoin ylä- ja alapohjan eristävyys.

Oma talomme koostuu kolmesta "vaiheesta": 1)Alkuperäinen ~120v vanha 7" hirsitorppa; 2)~70v vanha laajennusosa, tolpparungolle valutettu 7" sahanpurueriste; 3) itse kymmenisen vuotta sitten tekemäni iso toinen laajennus, jossa 7" selluvillaeriste. Kun tölli tuli aikanaan minulle, laitoin vanhoihin osiin ensimmäiseksi uudet ikkunat, ja voilá - energiankulutus liki puolittui. Uusi laajennus yli kaksinkertaisti asuinneliöt ja -kuutiot. Laajennukseen tehtiin helvetinmoinen puulämmitteinen sauna, sekä yhteen koppiin takka. Kiukaan savuhormin tein mahdolliseksi ohjata palomuurissa olevan 40-luvun tyylisen hormipatterin kautta, joten kiukaan lämpö otetaan talteen mahd. hyvin. Ruuvailin uuteen osaan, osittain vanhaankin, poistoilmajärjestelmän (tuloilma seinäventtiileistä) Poistoilma vedetään lämpöpumpulle, joka pumppaa siitä lämmön kiertovesijärjestelmään. Tuo systeemihän käyttää periaatteessa kaiken hukkalämmön: tulisijojen paikalliset "ylilämmöt", pizzanpaistot, pierut... lämmitykseen. Kunhan muistaa pitää tulisijat lämpimänä, ei energiaa näillä pakkasillakaan niin hirveästi kulu - ulkopuolisen energian käyttö on meillä nyt pienempi kuin ennen tuota tekemääni remonttia.

Silloinkin jo ne k-arvot sovittiin erityistarkastelun perusteella rakennustarkastajan kanssa, eivät olisi ilman lämmön talteenottoa silloinkaan kelvanneet - seinä olisi pitänyt olla tuuman paksumpi. Tarkastaja suhtautui ymmärtävästi selvitykseeni, että mä olin jo aiemmin ajanut 5" tolppa-aineet, niin en viittis enää tehdä kuutosta tämän takia.

Mutta topichan on poliittisen vihapuhepoliisin moraali. Miten tästä tulikaan mieleen se, miten Lev Trotski saikaan tsaarin armeijan raunioista koottua niinkin iskukykyisen puna-armeijan? No, punaisten alueelle nalkkiin jääneet yksiköt pidettiin entisessä organisaatiossaan, ja keisarin upseeritkin saivat pitää nahkansa ja virkansa. Tosin jokaisen avuksi nimitettiin poliittinen komissaari. Vot, luottamus hyvä, kontrolli parempi.

Terv. Achtung

Veijo Hoikka kirjoitti...

Hienoa, poliisitkin alkavat käyttää kunnioitusta ansaitsevaa työasua, joka hohdokkaasti sopii heidän moderniin työnkuvaansa.
Epäilyksen Pirun olisi syytä piipahtaa oikeusministeri Häkkäsen ofiisissa vaatimassa suomenkielinen käännös tuoreesta salakielikirjoitelmasta
https://www.nykysuomi.com/2018/02/05/nykysuomi-selvitti-mista-oikeusministeri-hakkasen-tuomioistuinvirastossa-olisi-kysymys/

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tuosta Veijon linkistä.
Täytyy sanoa, että nykyisessä oikeusministerissämme on hiukan samaa näköä Reinhard Heydrichin kanssa. ;)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille

Achtung: Kiitos lisätietoiskusta. Mitä tulee tuohon Trotski & puna-armeija-asiaan niin sama systeemihän oli aikanaan Itä-Saksassa. Siellähän hyvin moni natsiupseeri vaan vaihtoi kokardin toiseen. Ja palveli kuuliaisesti.

Veijo: Kieltämättä vähän sekavaksi jäi mulle tuo. Mutta jos yhdistetään politisoitunut oikeusjärjestelmä ja poliittinen koneisto niin mitään hyvää en ainakaan odota.

VNV: No perskeles, samaa näköä on:

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2016/09/10/00/0EB7D7FA00000578-3782555-The_face_of_evil_Reinhard_Heydrich_who_died_in_1942_after_an_att-m-26_1473464850617.jpg

Pärstävärkin mallihan ei sinänsä ole synti (itselläni on ruma kuin mikä) mutta molemmissa miehissä on se yhteinen piirre, että palvellaan vallitsevaa järjestelmää sitä mitenkään kyseenalaistamatta.

Castor kirjoitti...

Kannattaa lukaista, aivan uskomatonta!

http://valpperi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250534-toimittajan-uhkailijalle-sakot#comment-3770682

Anonyymi kirjoitti...

Adolf H. on tiettävästi jossain todennut, että kommunistista saa helpostikin luotettavan natsin, mutta sosialidemokraatista ei oikein millään. Taisi toimia DDR:n rakenteita luodessa toisinkin päin. Ja osoittanee ennen kaikkea aatteiden lähisukulaisuutta. Ja varsinaisten asovoimien upseeristo oli lähihistorian aikana jo tottunut isäntien vaihdoksiin, joten tämä ei ollut heille mitään uutta. Luulen, että tsaarin armeijan sotilaseliitti oli tässä suhteessa vaikeampi pala, minkä vuoksi Trotski ihan syystäkin epäili heidän luotettavuuttaan.

Terv. Achtung

Rocceri kirjoitti...

Tulevaisuuden vihapuheyrjö pistettäänki suoraan putkaan kulkematta lähtöruudun kautta. Joskus näitten nettipollareiden märät unet pistää pelottamaan ihan oikiasti.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=mS_I7AJwqsw

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, Achtungille ja Roccerille & kiitos kommenteistanne.

Castor: Joo, vähästä tuli eikä muuten edes uhkailusta vaan kunnianloukkauksesta. Koko touhun idea on varmasti ollut tuo parivuotinen prosessi joka on jo rangaistus sinänsä. Luulen että tämmösissäkin asioissa kehitys kehittyy ja marssijärjestys on seuraavanlainen:

a) Toimittaja X kirjoittaa selkeää poliittista horinmummoa.

b) Vaikkapa facebookissa henkilö Y toteaa – perustellusti – toimittaja X:n kirjoittaneen selkeää horinmummoa.

c) Toimittaja X:lle tulee henkinen pipi ja hän tekee asiasta rikosilmoituksen.

d) Parin vuoden prosessin jälkeen oikeus tuomitsee henkilö Y:n kunnianloukkauksesta vaikka kyseinen henkilö on ainoastaan pilkkonut horinmummon palasiksi. Mutta oikeus toteaa, että tämän vuoksi toimittaja X on tuntenut itsensä uhatuksi. Ja koska toimittaja X on suvaitsevais-tiedostava henkilö, niin hänen tunteensahan riittää.

Achtung: Kyseinen Adolf oli varmaan oikeassa sillä eihän tuossa ole kyse kuin totalitarismista toiseen siirtymisestä. Menettelytavathan ovatkin jo ennaltaan tuttuja. Tuosta vaan tuli mieleen että minkähänlaista se on se nykyisen Venäjän upseerikoulutus noin niin kuin periaatteen tasolla? Koulutetaankohan siellä ”venäläisiä” vai ”neuvostoliittolaisia” upseereita? Ja onkohan siellä se dedovtshina-perinne saatu jo karsittua vai jyrääkö se edelleen?

Rocceri: Joo, olen nähnyt pätkän. Aika hyytävä. Tekijöillä on varmaankin käynyt mielessä että laitetaan tuohon vielä ”vihapuhe” mutta malttoivat sentään mielensä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Lenin-setä, joka asui Venäjällä ryhtyi enemmän tai vähemmän drakonisiin hallitustoimiin hänen neljän utopiansa särkymisen seurauksina.

Ensimmäisen mukaan valtionvirkain hoito on niin helppoa, että siihen pystyy kuka tahansa luku-, lasku- ja kirjoitustaitoinen henkilö. Niinpä Lenin-setä erotti keisarilliset virkamiehet ja palkkasi tilalle kelpo bolsevikkitovereita seurauksella, että Venäjän valtionhallinto lamaantui.
Lenin-sedän oli palkattava takaisin tehtäviinsä koulutetut virkamiehet ja maksettava heille entiseen malliin.

Toisen mukaan poliisi on rikkaiden renki, vainoaa rehellistä työmiestä ja puolustaa riistoporvarin etuja. Niinpä poliisi on lakkautettava ja tilalle perustettava kansanmiliisi rehellisistä työväenluokan tovereista.
Näin tehtiin, mutta kohta oli taas alettava kouluttaa virkamiehiä poliisitoimeen, ettei bolsevikkivalta olisi kaatunut anarkiaan; poliisin nimityksenä säilyi kuitenkin “miliisi” vielä N-Liiton hajoamisen jälkeenkin, vaikka sellaisesta ei kyse ollutkaan.

Kolmannen mukaan kilpailutalous palvelee vain harvalukuisen ylimystön etuja kaikkien muiden kärsiessä riistokapitalistien kahmiessa kaiken käsiinsä. Niinpä on kaikki tuotanto ja vaihdantatalous otettava valtiolliseen valvontaan ja johtoon, jolloin hyvinvointi jakaantuu kaikille tasapuolisesti! Näin tehtiin, ja seurauksena Venäjän talous lamaantui samaan malliin kuin valtionhallintokin.
Niinpä oli sallittava jälleen (rajoitetusti!) kilpailutalouden harjoittaminen, jolla keinolla talous elpyikin; Lenin-setä nimitti tapahtumaa “hypyksi taaksepäin”...

Neljännen mukaan sotalaitosjärjestelmästä voidaan poistaa kaikenlainen pakko, koska sosialistisessa työläis- ja talonpoikaisarmeijassa palvelumotivaatio syntyy ihan itsestään työväenluokan “luokkavaiston” perusteella. Näin ollen mitään asevelvollisuuksia tai muita sotilaallisia pakkoja (rangaistuksista puhumattakaan!) ei tarvita. Mutta voi:

29.5.1918 määrättiin osittainen liikekannallepano, joka koski juuri työläisiä ja (vierasta työvoimaa käyttämättömiä) talonpoikia. Samalla sotamiesneuvostojen oikeus valita upseerinsa lakkautettiin ja joukko-osastojen komentajien valtuudet kuolemanrangaistuksen soveltamiseen palautettiin.

Neuvosto-Venäjän rikoslakiin kuolemanrangaistus päätyi vasta vuonna 1919, mutta Lenin-sedän utopiaa ymmärtämättömien bolsevikkisotamiesten svoboda aiheutti tämän keisarillisten asevoimien pakkokeinon uudelleenkäyttöönoton jo tässä vaiheessa.
Sitä myös määrätietoisesti sovellettiin käytäntöön kursailematta, kunnes “luokka-armeijan” “luokkavaisto” oli saatu porvarillisiin mittasuhteisiin; so. joukkoja voitiin ylipäänsä jotenkin komentaa ilman välittömästi uhkaavaa sotamieskapinaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Toi oli hyvä tiivistelmä ja se kannattaisi luetuttaa jokaisella joka miettii ajatusta ”mutta entäpäs jos se sosialismi tällä kertaa onnistuisikin”.

Anonyymi kirjoitti...

Poliisi teki varsin mittavan työn paljastaessaan tähän asti Suomen suurimman huumeiden salakuljetuksen ja levityksen ja saattaessaan tekijät oikeuden eteen Oulussa. Kuukauden päivät jatkuneen oikeudenkäynnin jälkeen tiilenpäitä passitettiin lukemaan kymmenkunta tyypillisillä musliminimillä varustettua miesoletettua ja jotkut saivat jopa 11 vuoden tuomion eli melkein elinkautisen.

Mutta mitäpä teki suomalainen valtamedia? Seurasin mielenkiinnosta uutisia eilen, kun oikeuden päätös tuli julki jommassa kummassa itapäivälehdessä. Juttu oli ilmeisesti niin mitätön, ettei se ylittänyt uutiskynnystä ainakaan Ylellä tai MTV3:lla. Maikkarilla oli mm. haastattelujen kanssa tärkeä juttu uhanalaisesta punaisesta kalasta, joka oli löydetty Tasmaniasta. Tosin Ylen nettisivuilta ko. juttu löytyi, mutta tekijöiden etnisyyttä ei ilmeisesti ollut tarpeen mainita.

Epäilyksen Piru voisi seuraavaksi vierailla em. mediatalojen toimituksissa. Ei tällaisilla uutistoimituksilla ole mitään virkaa ja kuitenkin toinen vielä rahoitetaan veronmaksajien lompakoista, samoin kuin näiden Oulussa hääränneiden ”liikemiesten” (niitä uusia fazereita ja finlaysoneja tai ainakin rikkaus ja voimavara) ilmainen elämä vuosikausiksi eteenpäin.

Että pistää vihaksi, mutta mukavaa viikonloppua kuitenkin Ykälle ja blogin lukijoille; ettei polla hajoa, niin ehkä heittäydymme seuraaviksi viikoiksi talviurheilun maailmaan?

Rouva Ano


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Tuossa Yle todellakin toimi taas kertaalleen valitsemallaan linjalla ja ehkä ajatteli lukijan kuvittelevan että kyseessä oli joku suomalainen porukka. Vaikka tekijöitten nimen hakeminen kesti noin 15 sekuntia. Mutta kai tää on sitä, mitä se Johanna Suurpää aikanaan mainosti eli ”pakolainen muuttuu tuottavaksi parissa vuodessa”. Siitähän ei ollut puhetta että kuka ne tuotot käärii. Mutta oikein mukavaa viikonloppua sinullekin. Ajattelin seurailla sitä lätkää varsinkin ja tuli jopa hankittua se kisojen ajan kestävä Eurosportplayer. Ei siihen tuhraantunut kuin kympin verran.