maanantai 11. kesäkuuta 2018

EPÄILYKSEN PIRU JA HIEKKALAATIKKO


Elettiin kesäkuuta 2018 eräässä viihtyisässä helsinkiläisessä asunnossa. Epäilyksen Piru istuskeli asunnon kirjahyllyn päällä ja katseli sohvalla istuvaa uussuomalaista henkilöoletettua. Kyseinen henkilöoletettu oli urallaan varsin menestynyt ja hänet tunnettiin arvostettuna sekä yhteiskunnallisena että mediavaikuttajana. Todellakin, hän oli arvostettu uussuomalainen, tarkemmin nimeltään Arvostettu Uussuomalainen. Vaikutti silti siltä että hän ei ollut elämäänsä täysin tyytyväinen sillä – islamilaisuudestaan huolimatta – hän nautti jo kolmatta viskiään naama sillä mallilla joka muistutti vanhaa lättään laitettua armeijan karvahattua. Epäilyksen Piru oli toki vihjaillut olemassaolostaan Arvostetulle Uussuomalaiselle jo ennenkin ja niinpä hän viskiä siemaillessaan totesi:

- No joo, Allah ei näe. Mutta minä tiedän että sinä näet. Niin että kaada toki itsellesikin kun täällä kuitenkin olet.

Epäilyksen Piru kaatoi itselleen viskimukin, istahti Arvostetun Uussuomalaisen viereen sohvalle, hymyili pirullisesti ja kysäisi:

- Vaan kerropas minulle että miltä sitä tuntuu olla hiekkalaatikon vanki?

- Mitä tarkoitat?

- Minä vähän luulen että kyllä sinä ymmärrät. Mutta valaistaan nyt kumminkin. Sinun elämäsi ja urasi sijaitsee hiekkalaatikossa johon suomalaiset ovat rakentaneet reunat, tuoneet hiekan sekä ämpärit ja lapiot. Sinut on sitten päästetty leikkimään sille hiekkalaatikolle ja vaikka sinä tekisit kuinka kelvottomia hiekkakakkuja niin sinun rävellyksiäsi ylistetään kerta toisensa jälkeen. Koska sinä olet niitten muitten hiekkalaatikolla leikkivien lemmikki eikä sinun tosiasiallisella osaamisellasi ole mitään väliä. Sinä olet vähän niin kuin pikkuinen lapsi jonka pottakakkaa äiti kehuu liikaa siitä kehumisen ilosta ja onnesta.

Arvostettu Uussuomalainen huokasi ja vastasi:

- Niin no… olenhan minä tuon huomannut. Jos päästän suustani – silloin harvoin kun sitäkään päästän – edes jotain kuranttia niin sitä ylistetään aina priimana ja suorastaan uraauurtavana. Ja päästin minä suustani minkälaisia hölmöntölväyksiä hyvänsä niin niillekin löytyy aina puolustajia jotka selittävät että ei se oikeesti tarkoittanu niin vaan kyse on rasistien tahallisesta väärinymmärtämisestä. Jos minä puolestani puhun typeryyksiä haastattelussa niin haastattelija vain nyökyttelee vaikka tietää itsekin että minä höpisen joutavia. Koskaan se ei kysy että miten ois hei jätkä vähän perusteita tuohon äsken väittämääsi. En minä tosiasiassa saa koskaan minkäänlaista onnistumisen iloa sillä tiedän saavani aplodit vaikka lausuisin aa-nelosen verran pelkkää kurlausta. Ja tässä viime aikoina olen alkanut epäillä erästä asiaa…

- Ja minkähänlaista asiaa? Vaikka mulla on kyllä siitä varsin hyvä ennakkoaavistus.

Arvostettu Uussuomalainen hörppäsi viskinsä loppuun, kaatoi lisää niin itselleen kuin Epillekin ja vastasi:

- No sitä,  että ei niillä minua sympatiseeraavilla oikeastaan ole kiinnostusta minuun vaan siihen hiekkalaatikkoon itseensä. Ja minä olen siinä pelkkä välttämätön koriste.

Epäilyksen Pirun otsaan ilmestyi äkkiä kolmas silmä ja ne kaikki alkoivat pyöriä kuin kiekot vanhassa yksikätisessä rosvossa pysähtyen lopulta niin että jokaisessa silmässä oli Jackpot.Piru pudisteli päätään niin että kolmas silmä putosi maahan, hajosi ja muuttui muutamaksi steroidi-hirvikärpäseksi (Lipoptena cervi steroidus infernus) jotka lennähtivät tuuletusikkunasta ulos, alkoivat välittömästi lisääntyä ja tarjota kuluvan kesän aikana Kallion punavihreään kuplaan aitoja luonnonelämyksiä. Pirullisesti hymyillen Epi totesi:

- Jackpot! Oikein arvattu! Sille suomalaiselle sinua ylistävälle suvaitsevais-tiedostavalle laumalle ei sinulla ole tosiasiassa minkäänlaista merkitystä. Merkitys on vain siinä, että sinun avullasi se voi itse tuntea älyllistä ja moraalista ylemmyyttä muita – vähemmän tiedostavia – ihmisiä kohtaan. Erityisen tärkeää sille on se ihana puolestaloukkaantumisen tunne kun joku hiekkalaatikon ulkopuolinen ihminen – perustellusti – toteaa että toi jätkähän puhuu silkkaa horinmummoa. Sinä olet siinä hysteerisessä joukkopätemisessä vain väline. Et mitään muuta.

Arvostettu Uussuomalainen tuijotti viskilasiaan kuin nähdäkseen sieltä ratkaisun kaikkiin maailmankaikkeuden arvoituksiin. Sitten hän huokasi jälleen ja vastasi:

- Tiedänhän minä sen. Siksi minua tympii sekin kun minun pitää julistaa olevani suomalainen ja olla vielä mukamas loukkaantunut kun raappahousukansa ei pidä minua suomalaisena. Höh, kas kun ne suomalaiset ovat nostaneet minut jalustalle pelkän ihonvärini ja uskontoni vuoksi niin sehän todistaa että ainakin osa suomalaisista on ihan saatanan tyhmiä. Ja siitä uskonnosta puheenollen minua tympii sekin kun minun pitää hyväksyä tuon – niin kuin sinä totesit – lauman määrittelemä kevytislam jonka mukaan jokainen islamilainen on heidän kaltaisensa pohjoismaalainen hyväuskoinen ja hölmö lällysosialidemokraatti tai ainakin heistä tulee heti sellaisia kun he saapuvat Suomeen ja kohtaavat heitä innolla odottavat pohjoismaiset lällysosialidemokraatit. Kyllä se lauma näkee faktat, eihän se sokea kumminkaan ole  mutta on se vaan loistava valehtelemaan itselleen. Ja tiedätkös… tiedätkös mikä tässä on pelottavinta?

- Saatan arvata. Mutta kerro sinä.

- No se, että minä olen muoti. Yhteiskunnallinen muoti. Hysteria, joka ei eroa pahemmin jostain Dingohysteriasta. Ja kas kun muodilla on tapana muuttua. Se voi kääntyä joskus päälaelleenkin. Entäs sitten?Mitäs sitten?

- Entäs sitten? Entäpäs jos miettisit että entäs nytten? Sinähän voisit potkia reunat rikki siitä hiekkalaatikosta. Kertoa totuuden. Puhkaista kuplan. Saisit uskottavuutta. Aitoa hyväksyntää. Perusteltua sellaista. Nimenomaan niiden vähemmän tiedostavien suomalaisten taholta. Sinua kuunneltaisiin ihan eri tavalla kuin ennen. Sinua kuunneltaisiin sen vuoksi mitä sinä sanot, ei sen vuoksi mitä sinä olet.

Arvostettu Uussuomalainen palasi taas hetkeksi miettimään viskilasin kosmista arvoitusta. Sitten hän huitaisi polttavan juoman huiviinsa, ähkäisi ja vastasi:

- Ei minusta ole siihen. Tämä on kuitenkin niin helppoa. Enkä minä kertakaikkiaan uskalla. Olenhan minä nähnyt sen hysteerisen joukkorääkymiseen mihin tuo lauma pystyy. Tiedän olevani pelkuri ja meneväni sieltä mistä rima on matalin. Mutta näin minä aion jatkaa edelleenkin. Sillä mitä minä sitten tekisin jos en jatkaisi? Hakisin osaamistani vastaavaa työtä yksityiseltä sektorilta vai? Mitä ihmeen osaamistani? Ei sille osaamiselle ole käyttöä kuin juuri tuolla hiekkalaatikolla. Tiedän että keskustelu ei päättynyt sillä lailla niin kuin sinä olisit halunnut, mutta näin minä olen tykönäni päättänyt. Jatkan teeskentelyä. Jatkan jalustalla olemista. Jatkan ammattiani suvaitsevaiston kävelevänä solidaarisuuspokaalina. Ja nyt sinä annat minulle varmasti jonkun niistä vittumaisista lahjoistasi,  joista olen kuullut. Mitä minä näen jatkossa peilikuvastani?

Epäilyksen Piru katsoi Arvostettua Uussuomalaista pää hieman kallellaan ja lähes ihmismäisellä ilmeellä:

- Mitäkö näet? Itsesi. Se taitaa riittää sinulle muistutukseksi koska sinähän olet loppujen lopuksi rehellinen. Ainakin itsellesi. Mutta se varsinainen lahja on jo annettu. Hetki sitten. Huomaat sen kyllä. Täytyy lähteä. On paljon asiakkaita. Sellaisia jotka eivät ole rehellisiä edes itselleen. Mutta ehkä me tapaamme vielä. Som´moro.

Epäilyksen Piru katosi rikinkatkuiseen pilveen ja Arvostettu Uussuomalainen juoksi lähimmälle peilille. Kyllä… kaikki näytti olevan kunnossa. Oma lärvi sieltä vastaan katseli. Mutta mikä se lahja sitten oli? Palattuaan olohuoneeseen hän katsoi seinillä olevia tauluja ja hoksasi.Jaahah… olishan tuo pitänyt arvata. Arvostettu Uussuomalainen käveli sohvalle ja kaatoi uuden viskin. Tuumaillen että kyllähän sitä vähemmälläkin taiteella pärjää. Huomenna olisi uusi päivä. Hän lähtisi hiekkalaatikolle lemmikiksi ja se vähemmän tiedostava suomalainen väestönosa lähtisi puolestaan sorvin ääreen. Elättämään hiekkalaatikon ja siinä leikkivän lauman.

21 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Onhan meillä jo tosielämän, ja jopa kansainvälisen politiikan tasolla julma esimerkki siitä, mitä tapahtuu Hiekkalaatikon Kilteimmäksi Pottaan Kakkaajaksi kehutulle, jos hän erehtyy eksymään hänelle sanellusta roolista:

https://en.wikipedia.org/wiki/Aung_San_Suu_Kyi#Controversy

Jos Rauhanenkeli voi muuttua SuurrRSAATAnaksi noin helposti vain ja ainoastaan syystä, jonka kaikki tietävät mutta jota ei saa sanoa...

Anonyymi kirjoitti...

Teksti voisi koskea vaikka jotain Husua, jota on niin paljon myötäkarvaan silitetty kuin mahdollista: jätkä ei ole vuosikymmeniin oppinut edes kirjoittamaan suomea - joku haamukirjoittaja hoitaa -, mutta aina vaan löytyy toimittajan hommia ykköspaikoilta. Ajattelukin on mukavaa "Me elätetään teitä eikä päinvastoin, rispektiä"-tasoa.

Luulen, että sille auttavasti lukutaitoiselle massalle riittää oikein hyvin, jos voi laahustella Itiksessä tunkemassa pullaa kymmenen ylipainoisen Muhammedin suuhun. Kun se koko elämä on ollut vain lisääntymistä ja olemista, niin liekö ymmärrys riittää tajuamaan, että "aika surkea pussioleilija se minäkin olen, vaikka joku etnopalvoja käy välillä ylistämässä."

Mutta hienon tarkkanäköistä tekstiä ja pirun - heheh - hyvin kirjoitettu.

Tuli pitkästä aikaa käytyä Kalliossa ja alkaa olemaan aika menetetty paikka: multi-individualistit koettavat keksiä keinoja olla eniten individualisti. Duunarit ovat vaihtuneet mukamas-tiedostavaan copywriter-laumaan, joka on kadottanut kosketuksen reaalimaailmaan - jos sitä on joskus ollut.

Valtsu

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Valtsulle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Joo, jos näyttämölle tulee ryhmä jonka tiedostava uhriutumispääoma on suurempi (ja tiedämme toki millä ryhmällä se on suurin) niin tuuliviiri kääntyy äkkiä.

Valtsu: Pirusti kiitoksia. Kyseinen hahmo tuossa on tietynlainen kooste monesta tyypistä. Ja nämä tyypit niin kuin mainitsemasi massa nauttivat tiedostavien ihmisten keskuudessa ansiottomasta arvonnnoususta. Joka muuten mahtaa vituttaa sen porukan pystyvimpiä ihmisiä. Eiköhän heissäkin ole porukkaa joka haluaisi menestyä osaamisellaan eikä sillä että on etnisesti edistyksellinen? Kalliossa minä en enää vieraile kuin muistoissani.

Anonyymi kirjoitti...

Merkitys on vain siinä, että sinun avullasi se voi itse tuntea älyllistä ja moraalista ylemmyyttä muita – vähemmän tiedostavia – ihmisiä kohtaan.

Muuten olen kirjoituksesta pitkälle samaa mieltä, mutta pelkäänpä, että hiekkalaatikolla on muutakin käyttöä kuin pelkkä ylemmyyden kokeminen. Hiekkalaatikko lienee vain työkalu suurempien päämäärien saavuttamiseksi. Siitä, mitä nämä päämäärät ovat en ole lainkaan varma. Lienee kuitenkin niin, että kun tavoitteet on saavutettu, työkalukin menettää merkityksensä.

Yksi mahdollinen käyttötarkoitus on vasemmiston ikiaikainen viha uskontoja ja uskontoon pohjautuvaa kulttuuria kohtaan. Eurooppahan on vahvasti kristillinen maanosa, ja yhteiskunta toimii hyvin pitkälle olettamuksella kristillisistä arvoista, tavoista ja moraalista. Vasemmisto halunnee luoda tilanteen, jossa ei voida yleisesti tehdä kristillisyysolettamaa. Suomessakin ollaan jo hyvin lähellä tilannetta, jossa kristillisyysolettamaa pidetään vähintäänkin paheksuttavana ellei suorastaan laittomana.

Jos tekee pidemmälle meneviä spekulaatiota, niin voi ensinnäkin todeta että vasemmistolla on antisemitismiongelmaa, esim.
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=9070006650807556389&postID=1582241396270333652&bpli=1
Israel ei taida meilläkään nostattaa mitään riemunkiljahduksia kentän vasemmassa laidassa. Toiseksi on aika tunnettua, että muslimit ja juutalaiset eivät oikein tule toimeen keskenään.

Onko vasemmiston antisemitisteillä siis tarkoituksena teettää "likainen työ" tänne haalittavilla muslimeilla, kun itse ei oikein voi ruveta uuninluukkuja rasvaamaan? Tähän suuntaan ollaan ainakin menossa:
https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/juutalaisviha-kasvussa-saksassa-juutalaiset-pelkaavat-jo-lastensa-puolesta/6917612

Castor kirjoitti...

"Ei tarvitse mennä kuin Tukholmaan, niin näkee kuinnka kansainvälisiä eurooppalaiset kaupungit ovat", sanoi edistyksellinen helsinkiläinen muutama vuosi sitten.

Helsinki, Euroopan reunalla oleva perifeerinen pienkaupunki, joka "kansainvälistyy" lisäämällä väestöään muslimi-invaasiolla.

Miten kansainvälisyys syntyy? Se syntyy spontaanisti vaihdannan kautta, tavaroiden, palvelujen ja ideoiden vaihdannan kautta. Niin kuin Viipurin kansainvälisyys. Äitini, joka oli Viipurista, puhui sujuvasti suomea, ruotsia, saksaa ja venäjää, koska oli oppinut ne jo lapsena. Viipurin tyttökoulu hioi kieliopin. Isäni joutui opiskelemaan kaikki muut kielet paitsi ruotsin, kun ei ollut viipurilaista lapsuuta.

Diakonissalla asuneena tunnen Kallionkin hyvin. Tai siis tunsin, ajaessani Sturenkatua en Kallioksi sitä tunnistanut. Duunareita ei enää ollut.

Vaaleampi-ihoiset olivat pukeutuneet ja värjäytyneet kuin töyhtöhyypät. Siellä kulki miehiä äitiysmekoissa ja naisia (?) jätesäkeissä. Joka toinen kauppa myi jotain "eksoottista" Kallion uusille asukkaille. Ihmisillä näytti olevan kaikkea muuta kuin kiire kahdelta iltapäivällä.

Eivät basaarit ole kansainvälisiä ja Kalliosta on tullut basaari. Minun ei ole pakko mennä sinne käymään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Anolle ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Ymmärrän pointtisi oikein hyvin mutta minä en näe näitä hiekkalaatikolla leikkijöitä oikeastaan edes vasemmistolaisina (siinä perinteisessä tai kulttuurimarxilaisessa mielessä) vaan sekä utopisteina että egoisteina jotka tarvitsevat egolleen ruokaa ja koska oma substanssi ei siihen riitä niin sitä hankitaan toiseutta palvomalla. Siinä mielessä he ovat tietysti vasemmistolaisia että he tarvitsevat julkisia tulonsiirtoja elääkseen ja he uskovat että valtiolla on varaa elättää kaikki. Ei siinä porukassa meinaan nettoveronmaksajia ole.

En näe heitä myöskään varsinaisina juutalaisvihaajina vaan enempi palestiinalaisfanittajina koska palestiinalaisia täytyy tiedostavan muodin vuoksi fanittaa. Lopputuloshan on toki se, että he sallivat Euroopankin tulevan täyteen ihmisiä jotka oikein mielellään viimeistelisivät sen, mikä Hitleriltä jäi kesken joten juutalaisille ei varmasti käy heidän selityksensä että ”ei me niinqu tuota meinattu”.

Nämä ihmiset elävät omassa utopiassaan ja vaativat että kaikki muutkin elävät sen mukaisesti. Miettimättä yhtään että mihin se lopulta johtaa. Mutta saahan se heille aikaiseksi hyvät fiilikset. Laumaeläimiä.

Castor: Se mainostettu kansainvälisyys oli aikanaan sitä että käytiin kauppaa, mentiin turisteina toisiin maihin, maksettiin palvelusta ja maksavana asiakkaana saatiin tietenkin hyvää palvelua. Ei silloin ajateltu että turisti tulee asumaan ja elätettäväksi ja se elätettävä turisti olisi untouchable jota ei saa edes arvostella.

Minä aikanaan asustelin niillä Kallion kulmilla ja kirjoitin siitä aikanaan jutunkin:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2014/07/viimeisen-starbun-iltahamara.html

joppos 123 kirjoitti...

Kansainvälisyys mitä meille nykyisin markkinoidaan on sitä, että vieras tulee kylään ja ilmoittaa jäävänsä jääkaapillesi pysyvästi koska ihmisoikeudet.
On irvokasta edes väittää, että rajoja ei muka voi sulkea. Jos todellakin on näin niin edustamani firma voidaan lakkauttaa saman tien.
Onko sillä loppupelissä mitään väliä valloitetaanko maa diskoläpsyttelyllä vai asevoimin, lopputulos on molemmissa tapauksissa helvetin huono Suomalaisille kansana.

Anonyymi kirjoitti...

En näe heitä myöskään varsinaisina juutalaisvihaajina vaan enempi palestiinalaisfanittajina koska palestiinalaisia täytyy tiedostavan muodin vuoksi fanittaa.
Tämä muoti on vallinnut jo hyvän aikaa. Jo ammoin eräät kieltäytyivät koskemasta pitkällä tikullakaan Jaffa-"veriappelsiineihin". Ei vasemmisto sentään niin hölmöä ole, että se olisi avoimen antisemitististä.

Tässä voisi olla oikeistolla pienen ryhtiliikkeen paikka. Pitäisi todeta selkeästi, että juutalaiskysymys on saanut pysyvän ratkaisunsa 70 v sitten Israelin valtion perustamisen myötä eikä ole mitenkään relevantti nykypäivänä. Toki Suomen tulee tukea kaikin tavoin Israelin oikeutta olemassaoloonsa ja Suomenkin pitäisi siirtää lähetystönsä Israelin pääkaupunkiin Jerusalemiin.

Olisipa mukava katsella, millainen parku tästä viriäisi kentän vasemmalla laidalla...

Krypta kirjoitti...

Hieno mies tuo Epäilyksen Piru. Toi jälleen kerran esille ne asiat, joita itsekin olen ihmetellyt. Ei tuollaista ymmärtämistä ollut, kun vietkongin ja persian pakolaiset tulivat. He sopeutuivat turvalliseen yhteiskuntaan ja oppivat kielen. Nykyiset nostetaan jalustalle ja kunnioitetaan niitä, jotka järjestävät hiekkalaatikolle toimintaa, kuten kaarnaveneet. Kieltä nämä uudet tulijat eivät ole oppineet ja entisessä työssäkin joutui törmäämään tulijanaisiin, jotka eivät ole kymmenessä vuodessa oppineet ainuttakaan Suomen kielen sanaa. P*V*S*J*P (suomalaisia, muinaisia kansalispyhimysten kunnioituta korostavia sanoja).

Anonyymi kirjoitti...

HS:n artikkeli, jossa muslimi (nainen) valistaa Sharian integroimisesta suomalaideen yhteiskuntaan.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005714508.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys joppos 123:lle, Ano1:lle, Kryptalle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

joppos 123: Kyllä. Vähän niin kuin Kummelin sketsissä aikanaan: ”Moi! Voinks mä muuttaa teille asumaan? Totta kai! Ota jääkaapista kaljaa niin mennään olohuoneeseen kattoon pornoo!”. Merkille pantavaa muuten on että nämä tiedostavat yksilöt vetävät rajavalvonnan ja Pohjois-Koreatyyppisen sulkeutumisen välille aina yhtäläisyysmerkin vaikka itsekin tietävät että se on paskapuhetta. Ei Suomi 1980-luvulla mikään Pohjois-Korea ollut vaikka täällä toimiva rajavalvonta olikin.

Ano: Kyllä joo. Tosin ensiksi pitäisi ottaa selvää että onko Suomen poliittisessa kentässä enää oikeistoa ensinkään. Jos katsoo kokoomusta niin sieltä sitä ei ainakaan löydy.

Krypta: Jep. Mitä avuttomampi ja mitä röyhkeämpi niin sitä ihqumpi. Joskus 1990-luvulla tää suuntaus alkoi. En vaan ymmärrä että minkä ihmeen takia.

Ano2: Kieltämättä hyytävä. Varsinkin kun HS ei kyseenalaista asiaa millään lailla.

Nurtsi kirjoitti...

Uussuomalainen muuttui ainakin pari kertaa Ulkosuomalaiseksi. Aivotuhnu? :D

Anonyymi kirjoitti...

Jos tuolla ihanaisella on muka kirjahylly jonka päällä pirun soma istua niin jo tämä tekee faktasta fiktion. Vaan saattaisihan tuo esimerkkisi olla jopa lukutaitoinenkin. Siellä sitten koraani ja ne sormivärien alkeet.

En ymmärrä tätä niin modernia juutalaisvihaa. Käytiin Moskovan ja Pietarin likkojen kanssa Tel Avivissa röntsäämässä just kun joku niistä iänikuisista sodista oli ohi. Ei meitä yhtään kuumottaneet nämä bikiniasuiset Uzit lanteilla keikkuvat sabrat, neukuissa ja Romaniassa noita oli koettu jo kyllästymiseen eli ikävistyneisyyteen asti. Oli turvallista koska tiesi että heillä on huippukoulutus eikä arabilaista kuumakalleilua. Tuohon aikaan sai vielä käydä Westbankissa, ja kas, ihan kuin olisi mennyt 200 vuotta taaksepäin. Kymmeniä miljardeja on palestiinalaisille humaanisti annettu, kukaan ei kyseenalaista että missä ne fyrkat on. Hamasin Swiss acounteilla?

Kamalasti nyt vouhkataan että jenkkisuurlähetysrö Jerusalemiin. Kun koko muu hallinto oli Tel Avivissa, ainoastaan puolustusministeriö oli Jerusalemissa. Että ihan vaan silleen sattumalta?

Muutama kommentoija täällä on ollut pahoillaan Kallion rappiotilasta. Ei se ole niin vakavaa, landelta tulleet opiskelijat haluavat ns. assimiloitua. Meitä vanhoja aboja on vielä senverran, että ei haittaa. Pidämme puolemme, huomautamme penskojen huonosta käyttäytymisestä eli paskaset kengät pois penkiltä, Ahmed ei ota kahta paikkaa jos dösa on täynnä jne. Eihän näitä Eerokaan kuuntele.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Nurtsille ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Nurtsi: No hemmetti, aivotuhnu on päässyt käymään. Kiitos huomautuksesta. Virheet korjattu.

tira+: Olen samaa mieltä kanssasi (vaikka en ole Israelissa koskaan käynytkään). Kai tiedostaville juutalaiset kelpaavat kuolleina reliikkeinä mutta eivät elävinä ihmisiä.

Ja kaikkea lyckaa teille vanhoille starbuille niille kulmille.

vieras kirjoitti...

Joistakin vanhoista kommenteista on hävinnyt nimimerkki "vieras" ja tilalle tullut "Anonyymi". Johtuuko siitä kun pari vuotta sitten vaihdoin gmail-osoitetta?

Trump on tavannut Kimin Singaporessa.

Jos tapaaminen olisi ollut Suomessa, niin olisiko Lällävedellä ollut hyvä tapaamis- ja majoituspaikka? Anteron mökillä? Persaukistenniemen mökkikylässä? Ykän ja Ylvan hotellilla?

Mitä maajoukkuetta Ykä kannattaa kesän jalkapallokisoissa? Mietin kannattaisko vaikka maanosaliitoista näin: Euroopasta Sveitsiä, Afrikasta Senegalia, Pohjois- ja Väli-Amerikasta Panamaa, Etelä-Amerikasta Perua, Aasiasta Australiaa kun aussit on nykyään Aasian liitossa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. En tiedä, mistä tuo nimimerkkimuutos johtuu. Lälläveden Persaukistenniemen mökkikylä olisi varmaankin ollut hyvä tapaamispaikka. Minulla ei ole noissa kisoissa erityistä suosikkia koska olen enempi lätkämiehiä. Sanotaan että kannatan kansallisia joukkueita enkä muukalaislegioonalaisia. Ja Islantihan käy siihen vallan hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Näistä kuplista ja kulttuurisuudesta, tässä yksi ongelma*,josta en rehellisesti sanottuna tiennyt mitään:

http://www.foxnews.com/us/2018/06/11/insular-hasidic-jews-struggle-to-preserve-customs-as-legal-and-social-pressures-build.html

*Ja kysymys on ongelmasta, koska defenssinä käytetään vanhaa tuttua seeminvastaisuutta.

Ääriporukat ovat yhtä outoja joka puolella.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Nyt on mennyt jo jonkin aikaa taulun lahjoituksesta. Mahtaa Arvostettu Uusi Suomilainen olla melko riekaleina henkisesti, koska vieläkään eivät lapset näytä saapuneen heikkalaatikolle. Auttaiskohan Tsuhnan kosto?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Veijo Hoikalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Noita hasidejahan on sinänsä varsin vähän ja itse Israel taas varsin sekulaari valtio.

Veijo: Tsuhnan Kosto auttaa moneen vaivaan. Varsinkin kun ottaa sisätiloissa ettei Allah näe.

vieras kirjoitti...

Mietin jo aiemmin älyäiskö amerikkalaiset ottaa mallia Israelin ja Egyptin välisellä rajalla olevasta aidasta. Mallia siihen minkälainen muuri kannattaisi pistää Meksikon-vastaiselle rajalle.

Kotimaan turvallisuuden ministeri Kirstjen Nielsen on vierailulla Israelissa, tapasi kollegan ja pääministerin, katseli paikkoja kuten aitaa.

https://twitter.com/SecNielsen/status/1006218196158943232?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/SecNielsen/status/1006943058640982017

https://www.youtube.com/watch?v=lm9OKVjjpMc

http://www.breitbart.com/jerusalem/2018/06/13/dhs-secretary-nielsen-tours-israel-egypt-border-for-mexico-wall-ideas/

https://www.jpost.com/Breaking-News/US-Homeland-Security-Secretary-Kirstjen-Nielsen-toured-Israel-Egypt-border-559783

https://www.timesofisrael.com/dhs-secretary-tours-israel-egypt-border-for-mexico-wall-inspiration-report/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Iipoillahan on kokemusta asiasta. En ole sinänsä alan spesialisti. USA:n ja Meksikon raja on pitkä ja kyseisen aidan hinta on tietysti oma kysymyksensä.