keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

SUOMALAINEN JA LOMALAINEN


Valtamediamme, erityisesti Helsingin Sanomat on ollut kovasti huolissaan – taas kerran – kun suomalaiset eivät hyväksy suomalaisuuden määrittämistä ns. sosiaalisena konstruktiona jonka luonnollisesti määrittelee valtamedia itse. Helsingin Sanomat kitisee asiasta otsikossaan ”Kuka tahansa ei kelpaa suomalaiseksi – suomalaisten poikkeuksellisen negatiivinen suhtautuminen somaliväestöön nousi esiin kansainvälisessä tutkimuksessa”.

Epäilemättä nousi ja saattaa olla että poikkeuksellisen negatiiviselle suhtautumiselle on ihan perusteltua aihettakin ja niitä aiheita on tässäkin blogissa käsitelty eräänkin kerran. Liittyvät mm. automaattiseen elatukseen sekä väkivalta- ja seksuaalirikoksiin. Mutta erityisesti nousee esille – kerta toisensa jälkeen – se median harmitus siitä että se ei voi komentaa ihmisiä ajattelemaan haluamallaan tavalla. Media ei ole viranomainen vaikka se sellainen kuvitteleekin olevansa. Se on vain läjä sanoja jotka saavat suurempaa kuuluvuutta kuin vaikkapa tällainen blogi.

Median kannattaisi katsoa myös peiliin ihmetellessään sitä että somaleita ei mielletä suomalaisiksi. Hyvänä esimerkkinä varsin tuore Hesarin kirjoitus jossa esiteltiin jonkunlaista mallisomalia jota media viranomaiskuvitelmissaan tarjoaa suomalaisille malliksi siitä että somalit todellakin ovat suomalaisia ja heistä on meille jopa suurta  - joskin vain sosiaalisen konstruktion mukaisesti tulkittavaa – hyötyä.

Kyseinen esimerkkisomali on 31-vuotias seitsemän lapsen yksinhuoltajaäiti. Jätän kommentoimatta sen mitä somaleilla ns. yksinhuoltajuus yleensä merkitsee ja otan esille sen, kuinka Helsingin Sanomat mainostaa hänen hyödyllisyyttään. Eli hän on nykyisin ”yhteisöllisyyskoordinaattori” joka on samalla hänen elämänsä ensimmäinen työpaikka. Kyseinen totaalisen turha ammattinimikehän on niitä monikultturismin ammattinimikkeitä eli kyseiselle työlle ei olisi minkäänlaista tarvetta jos somalit eivät olisi koskaan tulleet Suomeen. Tarvitseeko muuten sanoa, että kuka maksaa palkan tuosta työstä jota yksikään suomalainen ei tarvitse?

No, Suomessa on toki julkishallinto muutenkin täynnä nollavirkoja mutta Hesarin jutun ykkösasia – ainakin tämmöiselle tavalliselle raappahousujätkälle - on seuraavissa lauseissa:

Vierauden tunne ajoi Alin identiteettikriisiin. Hän koki olevansa puristuksissa kahden kulttuurin välissä. Niinpä hän puhui 14-vuotiaana äitinsä ympäri, että sai lähteä muiden sisarusten kanssa kesäksi Somaliaan.

Ali oli tullut Suomeen 5-vuotiaana vietettyään äitinsä ja sisarustensa kanssa ensin vuoden pakolaisleirillä Keniassa. Perheen kenraali-isä oli kuollut sisällissotaa edeltäneissä väkivaltaisuuksissa.

”Halusin tutustua juuriini, oppia ymmärtämään, miksi olen sellainen kuin olen”, Ali sanoo.

”Somaliassa istuin aluksi kaiken aikaa vanhempien sukulaisten vieressä, ja kuuntelin heidän tarinoitaan isästä ja muusta suvusta. Kun he puhuivat isästä, tuntui kuin he olisivat puhuneet minusta.”

Lopulta kolmen kuukauden reissu venähti 1,5 vuodeksi. Koulun aloitus Somaliassa oli pudotus arkeen.

Lukija tietää erittäin hyvin että jokainen somali on täällä turvapaikkastatuksella. Eli he virallisen ajattelun mukaan eivät voi palata kotimaahansa, koska siellä on turvatonta. Sitä hengenvaaraa ja sen semmosta. Luoteja lentää kuin pyssyn suusta.

Nämä ”hengenvaarassa olevat” ja suomalaisten elättämät somalit kuitenkin voivat laittaa lapsensa puoleksitoista vuodeksi Somaliaan. Eikä somalien lomailu kotimaassaan ole muutenkaan kenellekään mikään salaisuus.

Ehkä tässä on yksi varsin hyvä syy siihen, miksi suomalaisilla on poikkeuksellisen negatiivinen suhtautuminen somaliväestöön. Mutta ehkä tuo Helsingin Sanomien kirjoitus ei oltu tehty tavallisille suomalaisille vaan toisille toimittajille. Sen punavihreän kuplan sisälle. Sen jota siinä kuplassa elävien mukaan ei ole olemassakaan.

Siihen kuplaan kuulumattomana voin todeta että rakkautta, arvostusta ja kunnioitusta ei voi määrätä edes viranomaispäätöksellä. Eikä varsinkaan mediapäätöksellä. Joka myös kuvittelee olevansa viranomainen. Ja laitetaanpa sitten vielä vähän matkailumainosta.

25 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Morjesta taas,

ja kiitos valaisevasta muistutuksesta siihen, miksi meillä konservatiiveilla, joka iikalla, kasvaa ja kukoistaa kyrpä otsassa. Erityisesti lienee syytä alleviivata, että se jokin ei suinkaan ensisijaisesti ole bloggauksen kohteena olevan jutun aiheena oleva väestöryhmä, vaan suomalaisia kohtaan alentuva opettajuus tämänkin kohteen ympärillä.

Sote-projektin yhteydessä on puhuttu paljon "valinnanvapaudesta". Mitä tapahtuisi, jos "valinnanvapaus" - tai vapaus olla valitsematta - otettaisiin käyttöön vaikkapa printtimediassa?

Jos esimerkiksi Hesarin tai minkä tahansa isomman maakuntalehden voisi tilata "valistamattomana" versiona? Sellaisena, jossa olisivat etusivun otsake, mainokset, maksetut ilmoitukset (ml. kuolinilmoitukset), kuulutukset ja kirkolliset tiedot? Sekä sarjakuvat, ristikot, sudokut ja tietovisat; ehkä myös urheilu-uutiset? Kohtuullinen hinta uudelleentaitosta ja erillisistä painokustannuksista, vähennettynä mainoslevikin kasvuun perustuvasta kustannusten ruhtinaallisesta kompensoinnista ja tilaamatta jätetystä toimitustyöstä, voisi olla esim. kolmasosa toimitetun täysversion hinnasta. Mulla on semmoinen kutina, että, vaikka tilausmaksutuotto voisi vähetä, mainostulojen kasvu parantaisi kokonaistuottoja. Samalla voisi tarkemmin arvottaa ja kohdentaa toimituksen tuottavuutta levikkiä auttavana elementtinä..

Idea on mediatalojen vapaassa käytössä, suorastaan lahja. Erikseen tilattuna yrityskohtaisena konsultointina laskuttaisin ajatuksesta varmaan kakskytäviistonnia plus alv. Halpa hinta sekin, ymmärtääkseni. Toki tuollaiseen toimeksiantoon kuuluisi lisäkuluina taiten suunniteltu markkinatutkimus nykyisen ja potentiaalisen lukijakunnan piirissä, sekä projektin tarkempi hinnanasetannan analyysi sekä tuotto/kustannuslaskelma. Mutta tämä siis noin äkillisellä sormituntumalla.

Terv. Achtung

Khalifatta kirjoitti...

"Ehkä tässä on yksi varsin hyvä syy siihen, miksi suomalaisilla on poikkeuksellisen negatiivinen suhtautuminen somaliväestöön. Mutta ehkä tuo Helsingin Sanomien kirjoitus ei oltu tehty tavallisille suomalaisille vaan toisille toimittajille. Sen punavihreän kuplan sisälle. Sen jota siinä kuplassa elävien mukaan ei ole olemassakaan."

Khalifatta on ollut tekemisissä k.o. väestöryhmän kanssa miltei viidennesvuosisadan Suomen Somalien Viihdekeskuksessa, Itiksessä. Olen siis saanut oikein aitiopaikalta seurata tätä oikeille suomalaisille kallista sirkusta.
Nostaisin tuosta Ykän mainitsemasta syystä esille vielä toisen tärkeän syyn, mikä saa niskavillat pystyyn. Tai antaapa erään aasialaisen työntekijäni kertoa:

"Oletko muuten huomannut, että nuo somalit ovat todella röyhkeitä!"

Röyhkeys näyttäytyy perusteettomana vaatimisena, ylimielisenä ja halveksivana käyttäytymisenä. Se esiintyy myös totaalisena kyvyttömyytenä nähdä omassa toiminnassaan mitään vikaa: toisen syyttely alkaa heti, kun on itse väärässä.

Eli: hs:n tarinointi oli jälleen kerran uskontunnustus samanmielisille kupla-kollegoille.
Kuvittelevatko he lunastavansa näillä jorinoillaan taivasosuuden?

Anonyymi kirjoitti...

Mutta sehän on vain hyvä, että vastapuoli tekee omia maaleja! Ali on lukuisia kertoja esitetty jonkinlaisena menestyksenä, vaikka jokainen tajuaa, että nämä synnytyskoneet ovat kansantaloudellisia katastrofeja.

Jokainen tarina kotimaassaan vierailevasta pakolaisesta on saksipotku oman maalin yläkulmaan: kyllä ihmiset tajuavat, että nyt tämä ei mene oikein. Tai sitten vasta tajuavatkin.

Ja vaatimus suomea taitamattoman ja tyttärensä ympärileikattavaksi lähettävän kahvilaoleilijan kokemisesta suomalaiseksi on jo epähuomiossa väärään maaliin ammuttu rangaistuspotku!

Raivostuttaviahan tällaiset aivottomat ideologiatuputukset ovat, mutta ne kestää, kun muistaa, että oikeastaan juuri ne kertovat suurelle yleisölle, miksi turvisshow'ssa ei ole mitään järkeä.

Valtsu

P.S. Mikä matkailuvaltti kilometrien hiekkarannoissa turkoosin meren äärellä olisikaan, jos saataissiin jotain muuta kuin paskaa aikaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Halla-aho tuosta kirjoitti. Ns. kotoutus on ollut pelkkää somalien kotouttamista joka ei ole onnistunut, koska he eivät haluakaan sen onnistuvan. Silloinhan joutuisi oikeassti elättämään itsensä kuten suomalaiset ja muut "pakolaiset", joista osa on kotouttanut itse itsensä. Lisäksi somalit käyttäytyvät täällä kuin, ellei ihan euroopan omistajat, niin Suomen omistajat kuitenkin. Kotouttamisen sijaan pitää aloittaa somalien laajamittainen kotiuttaminen. Niin kuin kuvista näkyy, estettä ei ole "pakolais-statuksen" perumiseen.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Aluksi oli Pimeys. Sitten Bang!
...
...oli maa, jossa eli valkoista roskaväkeä vailla omaa kulttuuria. Sitten sinne ymmärettiin kutsua kulttuurin rikastuttajia, joiden pääasiallinen velvollisuus on kulttuurin rikastuttaminen. Pahaksi onneksi alkuperäisväestö ei ymmärtänyt joitakin poikkeuksia lukuunottamatta kulttuurin rikastuttajien arvopohjaa, mutta onneksi se sitoutui ylläpitämään kulttuurin rikastuttajien ja heidän lakeijoidensa heidän ansaitsemansa elintason...

Ja sitten taas Bang! Ja Valkeus tuli.

joppos 123 kirjoitti...

Parastahan näissä kotimaanlomailijoissa on se pointti, että fatta maksaa suurimmaksi osaksi heidän matkansa "varmaan kuolemaan".
Samaan aikaan työvoimaviranomaisia ei kiinnosta latin vertaa ovatko matkailijat työmarkkinoiden käytössä vai ei, tuet juoksee ja somppu järsii khattia palmun alla. Suomalainen työtön voi rauhassa kokeilla samaa, ei onnistu.
Vielä irvokkaampaa on se, että jos lomakohde vaihtuukin Syyrian elämysmatkaksi, normaaliin safariin kuuluvin päänleikkauksineen vääräuskoisilta niin tuet juoksee edelleen.
Somput nostettiin aikoinaan sellaiselle jalustalle, että on tosiallisesti aivan sama mitä he jatkossakin tekevät. Kaikki ovat arvostelun ulkopuolella, sormet korviin ja silmät kiinni.
Sitten ne vielä ihmettelevät miksi he vituttavat kaikkia muita kuin niitä jotka saavat elantonsa heistä ( osaa niistäkin varmaan vituttaa).
Tuo hesarin kirjoitus kävi aika hyvin satiirista vaikka varmasti oli kirjoitettu aito punavihreä palo sielussa. Siinähän todistettiin oikeaksi kaikki se mitä me natsit ollaan aina tiedetty.

Becker kirjoitti...

Somaleista ei pidetä missään missä he siipeilevät, siis ei missään. Suomi ei ole siis mikään poikkeus, ja kun tuohon Somalian Sanomain "uutiseen" perehtyy, niin kas kas, taustalla luurakin tämä rikollisen George Soroksen Open Society, järjestön tiedoite.
Heikki Porkka kirjoittaa aika osuvasti maassa löhöilevistä somaleista:
https://beta.oikeamedia.com/o1-69813

Anonyymi kirjoitti...

Muuan naisopettaja kertoi taannoin, että hän ei saa somalipojille mitään kuria ei järjestystä. Ovat kasvatettu sen verran ylimielisiksi, että ainakaan naisten määräyksiä tai neuvoja ei totella. Pitäisikö noiden somalien kanssa otta vanhat härmäläiset perinteet käyttöön uudestaan ja näyttää, että täällä tulee turpiin jos alkaa kukkoilemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eikä tässä vielä kaikki. Meillä on vielä homot riesana. Jos homo tulee kertomaan julki, että hän on homo, se herättää suvaitsevaistiedostavissa piireissä suurta kunnioitusta ja ihailua. Jos kokolihaa syövä hetero menee sanomaan, että minun puolestani homot saisivat mennä takaisin kaappiin, tulee vähintään työstä fudut ja julkinen panna.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Ylen Pyhä Eero (arvasin tekijäksi ennen kuin katsoinkaan :D ) itkuvirttä tarinoi:

Noin 4 vuoden karkoitusyritys

Anonyymi kirjoitti...

Raskasta kestää myös nämä numerot: 1988 Suomessa noin 20 somalia, 30 vuotta myöhemmin noin 20000 somalia. Numerot kuin vitsi joka ei naurata. Kiitos mainiosta blogista. -jussi n

korpisoturi kirjoitti...

Tässä taannoin tapasin erään kaverin, joka laivalla töissä. Kertoi, että nuoret somalitytöt kaatelivat huvikseen sipsejä lattiaale ja nauraa kihersivät, että antaa väärä uskoisten lakasta ne pois. Kertoi, että teki mieli lyödä! Ei ehkä pahin tarina, mutta hyvinkin kuvaava.

Röyhkeä ja loisiva sakki ei ymmärrystä kerää, vaikka kuinka media valheita syytäisi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille, Khalifattalle, Valtsulle, Ano1:lle, Veijo Hoikalle, joppos123:lle, Beckerille, Ano2:lle, Ano3:lle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, jussille ja korpisoturille & kiitos kommenteistanne.

Achtung: No mutta. Tuohan olis kyllä loistava idea. Se tosin vaatisi mediaa tunnustamaan että ne ovat tosiasiassa pelkkiä propagandavälineitä.

Khalifatta: Aikanaan itsekin nuo paikat tunteneena totean myös että elkeet ovat kuin miehittäjällä. Sitä en oikein tiedä, että mitä tuo kuplaporukka näillä jutuilla hakee. Ehkä se tosiaankin kuvittelee että kaikki luettu uskotaan ja se menee heittämällä läpi.

Valtsu: Oma maali on hyvä vertaus, tosin niitä ei vieläkään olla tehty tarpeeksi että asia heijastuisi äänestämiseen. Suomalainen tykkää vissiin olla hallintolammas.

Ano1: Joo. Kotouttaminenhan on sanahirviö joka ei oikeastaan tarkoita muuta kuin elatusautomaattia ja pysyvän jalustalle noston. Juuri ”kotouttamisen” takia ei edes tarvitse miettiä integroitumista.

Veijo: Juuripa näin. Kyllä me oltiin silloin 1980-luvulla pahasti rajoittuneita. Kun ei edes osattu kaivata tätä rikastusta.

joppos123: Ja näille Syyrian elämysmatkalaisillehan on varattu se ohituskaista suomalaiseen yhteiskuntaan.

Becker: Heikki kirjoittaa hyvin. Ja nykyisinhän totuuden ääneen sanominen on sitä rangaistavaa vihapuhetta.

Ano2: Samoja havaintoja omista hommistani. Ei käy kateeksi itä-helsinkiläisten opettajien hommat.

Ano3: Tässä asiassa kun ei oikein riitä se suvaitseminen vaan pitäisi hypettää.

VNV: Eerohan on uskossaan vahva ja voimassa väkevä mutta nuo hesarin jutut oli tehnyt joku Marjaana Varmavuori.

jussi: Kiitokset. Koivistohan yritti vuonna 1990 pistää asiassa hanttiin mutta ei onnistunut.

korpisoturi: En epäile yhtään. Ja miksi asenne muunlainen olisikaan kun yhteiskunta pitää heitä jalustalla.

Anonyymi kirjoitti...

Lajinsa uutisia seurattuani ihmetyttää tämä, että lähtiköhän se ali ihan omasta tahdostaan sinne hirteen somppulaan? Jutusta kun jäi sellainen mielikuva, että neiti oli jo liiaksi länsimaalaistunut, niin piti lähettää "kasvatus- ja oikaisuleirille" kotimaahan, vaikka sieltä oli sotaa ja vainoa paettu. Ja siksi kai se vieraialu venähtikin niin pitkäksi,kun ei nopeammin tajunnut paljonko kello oli lyönyt.
Tämmöisin miettein unta odottava Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...


Tämä ''uutinen'' oli tehty tietyille lukijoille, varmaan vihreästi ajatteleville.

Ylewatch blogista muistui tämä, ei omilla kyvyillä pystytä
tuottamaan hyvinvointia, kestäviä instituutioita ja yleensäkin
saaneet maatansa asuttavaan kuntoon. Kun ei saada niin lähdetään
etsimään parempia maita.

http://ylewatch.blogspot.com/2018/04/stiller-on-stiller-vaikka-voissa-ja.html

Anonyymi kirjoitti...

Se oli muuten kuuluisa somalialainen rosvopäällikkö Siad Barre kun tuli joukkoineen Suomeen ensimmäisenä 90-luvulla. Venäläiset pistivät matkaan ja joukko sai täällä suojeluohjelman jonkun "kansainvälisen" sopimuksen perusteella, ilmeisesti. Vain muutamat tiesivät ketä tässä suojellaan ja pistivät vastaan, turhaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...


Tervehdys Huru-ukolle, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Kyseisestä tapauksesta en osaa sanoa mutta noin yleisemmässä mitassa tällaistahan tapahtuu.

Ano1: Tuo vähintään kaksi yhtä vastaan niin että kansallismielinen on yksinään on kyllä yleinen ylen tapa ”haastatella”.

Ano2: Siad Barren hallintoa Lumumba-yliopistosta, kyllä.

Anonyymi kirjoitti...

Koivisto pisti hanttiin mutta Suurpää voitti, ja tuolloin pressalla sentään oli vielä valtaoikeuksia. Eikä tuo inkku-invaasiokaan tainnut olla alkuperäisesti Koiviston idis. Epäselvästi mutistu "no voisihan tuota ehkä joskus fundeerata" herätti sekunnissa ne haaskalinnut jotka katsoivat tästä taloudellisesti hyötyvänsä. Mutta somalithan sitten olivat ja ovat tietyille tahoille todellinen kultakaivos, ja ne tietyt tahot eivät ole suomalainen ynseä veronmaksaja joka istuu siellä Kontulan ostarin S-marketin kassalla klo 07.00 alkaen ja katsoo kun ensimmäiset somalit laahustavat myöhään iltapäivällä haukoitellen paikallisiin kuppiloihin kittaamaan kaljaa. Ilmeisesti ainoa kotoutumisen muoto johon ovat pystyneet.

Tyhmyys, laiskuus röyhkeys ja täydellinen ympäristönsä huomioonottamattomuus (järkyttävä äänisaaste) on sellainen kombinaatio, joka ei kantasuomalaisessa rakkautta ja sitä vaadittua kunnioitusta herätä. Eipä kyllä kenessäkään muussakaan, afrikkalaisessakaan. Kuten joku jo totesikin, somaleista ei pidä kukaan eikä missään paitsi toinen somali. Paitsi ei tietenkään Somaliassa jos nyt jotain näistä klaanisodista voisi päätellä. Mutta varmasti tämänkin Eero et co. osaisi selittää parhain päin.

Somalien tyhmyys käy erityisesti ilmi siitä, että he kuvittelevat länsimaalaisten olevan vielä tyhmempiä kuin he. He eivät voi ymmärtää, että ihmisiä voi ohjata joku positiivinenkin asia eikä pelkkä "mutta mitä minä hyödyn tästä?"-ajattelu. Osittain ovatkin oikeassa, onhan näitä baronalaisia ja toisaalta taas sitten näitä itkusilmä-marjaanoita. Mutta eiköhän suurin osa näe huijausten läpi - ja maksaa koska pakotetaan maksamaan. Verot verta juo hoilattiin niin ihanan avoimella 70-luvulla, nyt menee jo sydänveretkin ja no can yksilö do.

Hämmästyttävää, ettei hesari muistuttanut kuinka tämä Habiba tuli alunperin tunnetuksi lasten oikeuksien jalona puolustajana, nimittäin omien lastensa. Tämä Sunniva Draken ehdottoman puolueettomasti luotsaama Espoon kirjastohan joutui todistamaan järkyttävää tapahtumaa: eräs virkailija kehotti Habiban törkeästi riehuvia penskoja pitämään vähän pienempää meteliä, ja rasistikeissi oli valmis somessa. En muista selvisikö tämä puuttuja vain puhuttelulla vai tuliko jotain rankempaakin sanktiota. Joka tapauksessa kirjastossa ei pahemmin suomalaisia enää näy. Viimeinen niitti oli tuo Afganistanin suurlähetystön sivupisteen perustaminen sinne. Ihan varmasti meillä on niin yle- kuin kirjastolakikin, mutta kun molempiin on salakavalasti ujutettu tuo monikulttuurisuus, niin sitä saavat sitten kaikenlaiset ideologialtaan vinksahtaneet louhikäärmeet vapaasti tulkita. Eikä kukaan kysy yhtään mitään.
tira+

Becker kirjoitti...

Jaahas, Ruotsissa sai sitten 9000 afgaania luvan jäädä huilailemaan ja siipeilemään vasemmiston ja keskustan myötävaikutuksella. Näistähän suurin osa tuli aivan muualta kuin afganistanista. Siis "yksintulleita lapsia", ruotsalaisen normiston mukaan kaikki alle 40-vuotiaita, ilman papereita, mutta kaikilla toimiva kännykkä. Naispuoleisia oli vain noin 60 kappaletta. Kolmen miljradin kruunun menoerä seuraava kolmen vuoden aikana. Plus lukuisat raiskaukset, ryöstöt ja pahoinpitelyt. Näissä tilastoissa afgaanit ovat hyvin edustettuina kuten meilläkin on huomattu. Mutta on tässä jotain hyvääkin. Tämä päätös povaa hyvää tulosta ensi syksyn vaaleissa Ruotsidemokrateille, jotka ovat jo joissakin mittauksissa maan toiseksi suurin puolue. Alkaisiko jo svenneltäkin tippumaan punavihreä rähmä silmiltä, sillä tätä vaalia pidetään viimeisenä vaihtoehtona paluuseen siihen vanhaan normaaliin.

Arvostamani Runo K. Kurko totesi eräässä kirjoituksessaan siihen tapaan että Helsinki alkaa muistuttamaan sisällisodan, siis vapaussodan aikaista pääkaupunkia.
Punaisia liikkuu joka paikassa ja ryöstetyksi sekä pahoinpidellyksi tulemisen mahdollisuus on huomattava.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+:lle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

tira+: Tähän voidaan tietysti lisätä että mikä oli silloin konkurssikypsän SPR:n rooli somali-invaasiossa. Sitähän ollaan kovasti spekuloitu. Ja tietyllä tavalla somalit ovat oikeassa. Osa (väitän kyllä että selvä vähemmistö) suomalaisista nostaa heidät jalustalle josta he eivät putoa niin millään. Mitä muuta se on kuin suunnatonta typeryyttä? Tuosta Espoon kirjastosta olen lukenut useasta lähteestä ja senkin vuoksi siunaan itseni kun asun täällä hornanperseessä.

Becker: Joo, luin tuosta tuoreimmasta ruotsalaisesta pläjäyksestä. Ruotsin vaaleista ajattelen kyllä että jos ruotsidemokraatit eivät saa ehdotonta enemmistöä niin nykymeininki jatkuu. Sama tietysti koskee Suomeakin. Sisällissotavertaus ei ole ollenkaan huono. Erotuksena vaan on että ne punaiset ovat nykyisin hallituksen joukkoja.

Anonyymi kirjoitti...

Kari Suomalainen näki tämän touhun liiankin hyvin, terävä mies kun oli. Kun Janne Virkkunen tuli Stadin Pravdan päätoimittajaksi, hän antoi ensitöikseen Karille loparit. Sanoi Karin olevan rasisti. Siitä alkoi Stadin Pravdan mierontie.
https://yle.fi/uutiset/3-6880504
Karin piirroksia voi katella vaikka täältä https://www.youtube.com/watch?v=gWIUx-EcM1Q

joppos 123 kirjoitti...

Ruotsin nykyhallituksen ja lienee myös tulevan itsemurhavietti on jotenkin jo psykoottista.
Edessä nähdään aivan varmasti ongelmat mutta läjä sitä itseään muuttuu öögan ja tajunnan välissä kasaksi "mahdollisuuksia" ja kultaa.
Sama kohtalo on muuten suomellakin mikäli seuraava vaalitulos osuu edes lähelle uusimpia galluppeja.
Saattaa oikein tulla maaotteluhenkinen kisa Ruotsin kanssa siitä kumpi maa saa kahmittua enemmän silkkaa sontaa loisimaan.
Mikäli SDP voittaa ja heidän suuri maahanmuutto-ohjelmansa toteutuu niin viimeistään 5 vuoden kuluttua olemme samalla korkeakulttuurin tasolla Ruotsin kanssa.
Koulut, päiväkodit ja autot roihuavat. Pommit ja pyssyt paukkuvat ja kaikilla on multikultin ihqua, fantsua suorastaan. Eikä pidä saman ilmiön panosta urheiluun. Raiskauksista ja varsinkin joukkoraiskauksista tulee uusi kansallislaji, jää pesis toiseksi harrastajamäärässä.
Pitää vaan toivoa, että myös kaaoksen tilaajat pääsevät nauttimaan täysin siemauksin työnsä tuloksista.

joppos 123 kirjoitti...

Afgaaneista puheenollen edelleen saan massiivisen verensyöksyn kun näen kuinka läheisestä Nukarin täysihoitolasta kuskataan geelipäisiä 30v afgaanilapsia tila-autolla läheiselle juna-asemalle edestakaisin.
Käyvät liimapäät ilmeisesti jossain koulua oikeiden lasten kanssa.
Samaan aikaan jokainen aamu duuniin ajaessani samasta suunnasta fillaroi vastaan sellaisia vaahtosammuttimen kokoisia kantislapsia matkalla läheiselle koululle. Heille ei taksikyytejä suoda koska matka on vain 3 kilometriä mutta partalasten kyydit kyllä pelittää.
Ei siis mikään ihme, että mitkään vaatimukset eivät ole liikaa ja rahaa löytyy jokaisen inahduksen rahoittamiseksi. Muutoin ilmeisesti lihaksi perkelöitynyt rasismus.

Qroquius Kad kirjoitti...

Eurooppamme sen kun etenee aina vaan mielettömämpään suuntaan. Eliitillä ei ole pienintäkään halua yrittääkään pysäyttää sortuvaa siltaa kohti kiitävää junaa, eikä edes jarruttaa menoa, päinvastoin:
hätäjarrua tavoittelevia käsiä lyödään alati raivokkaammin veturin jarruvivun ollessa lukon takana.

Konkreettinen esimerkki edellisestä on vaikkapa tulossa oleva aselakimme, joka vaatii tiukempia rajoituksia aseiden ja niiden osien omistukseen, kuin EU-direktiivi (eli suomeksi "toimintaohje", ei "käsky") edellyttäisi. - EU-asedirektiivien mukaan itse asiassa yksipiippuisten taitettavien haulikkojen omistus on lupavapaata, ja niitä voi tietääkseni esim. Benelux-maissa ostaa maataloustarvikekaupoista, koska ne lasketaan juuri sen kategorian työkaluiksi eikä ilvoksuttaviksi murha-aseiksi.

Tätä taustaa vasten hiukkasen hämmästyttää tämä puoti:

http://finnenterprise.fi/datafiles/userfiles/deko2018.pdf

Aseiden osien omistuskin halutaan saattaa erinomaisen tarkoin harkittavan luvan varaiseksi, jonka puuttumisesta voidaan langettaa ja myös langetetaan mitä ankarin sanktio, ja sitten tulee tällainen putiikki tällaisella asialla.
Joku epäluuloisempi saattaisi alkaa jo epäillä, onko tämä vaikkapa sen surullisenkuuluisan Helsingin PolPon "false flag" yrittää jallittaa väärämielisiä syyllistymään aserikokseen ja näin saada kaivettua heidät esiin ja tuomiolle oikeilla nimillään.

Onhan heillä nyt vedottavanaan tällainenkin ennakkotapaus:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005711874.html

Enhän tiedä teistä, sanoi Lauri Tähkä. Minä en arvaisi ostaa tuosta putiikista enkä kyllä mistään muustakaan millään tavalla dekottuja aseita. Ainakaan toistaiseksi, eikä asiantila ikävä kyllä vaikuta olevan muuttumassa miksikään lähitulevaisuudessa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, joppos 123:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kari oli todellakin aikaansa edellä.

joppos 123: Kaiken kaikkiaan samaa mieltä. Suomi muuten otti hyvän askeleen hulluuskilpailussa Ruotsin kanssa kun uusi rajavartiolaitoksen päällikkö totesi että eihän sivistysvaltio voi estää ihmisiä tulemasta rajan yli jos niitä haluttaa tulla. Voi hyvä luoja.

Qroquius Kad: Koko touhun konkreettinen touhu on muuttaa Suomi sellaiseksi Erkki Tuomiojan ihailemaksi sivistysvaltioksi jossa aseita on vain viranomaisilla. Tuohon dekohommaan voidaan lisätä se esitetty lippaitten luvanvaraiseksi saaminen. Se on oikea malliesimerkki asiasta jossa on ensiksi sanottu että ”mitä” mutta jätetty kokonaan miettimättä että ”miten”. Kysymys ”miksi” on puolestaan noille lutopäille aivan liian vaikea.