torstai 12. heinäkuuta 2018

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA XCV


1. Niljakkuuden uusista ulottuvuuksistaSiellä Thaimaassa sitten saivat pelastettua ne pojat sieltä luolasta. Hieno juttu ja äärimmäinen kunnioitus vaikeissa olosuhteissa toimineille pelastajille. Siihen tämän jutun kunniaosio sitten loppuukin sillä suvaitsevais-tiedostava väestönosa on onnistunut valjastamaan tämänkin pelastusoperaation oman väestöpoliittisen utopiansa palvelukseen. Niljakkuuden aloittaa Iltalehti joka toteaa näin:

Kriitikko saattaa huomauttaa, että samaan aikaan, kun suuria voimavaroja on käytetty riskejä ottaen luolapoikien pelastamiseen, parempia elinoloja etsiviä hukkuu monin verroin Välimereen - puhumattakaan pakolaisuuden, nälänhädän, malarian ja muiden vaivojen uhreista eri puolilla maailmaa.

Ja onnistuupa Iltalehti vetämään samassa kirjoituksessa mukaan natsitkin:

Omana aikanamme natsit tappoivat jopa teollisesti "ali-ihmisiä", kun taas kommunismin utopian toteuttamiseksi surmattiin miljoonia henkiä - myös aatetovereita ja omia läheisiä. "Muiden" ihmisarvon vähättelyn elpymisestä on Euroopassakin valitettavia merkkejä. Luolapoikien pelastamista kannattaa pohtia myös tältä kannalta.

Alleviivaukset omia. Ja sitten nälväämistä jatkaa twitterissään kyseisen alan tunnettu asiantuntija eli ammatti- ja tapavihreä Ville Niinistö:Loistavaa! Jonkun klönttimekaniikkaan perustuvan aasinsillan avulla nuo Thaimaassa kuolemanhädässä olevat pojat ja Eurooppaan elatusautomaatin piiriin pyrkivät elintasosiirtolaiset onnistutaan sijoittamaan samalle viivalle ja jos ei suostu sijoittamaan niin sitten flirttaileekin jo kansanmurhan kanssa. Tähän ei kykene kuin vihervasemmistolainen suvaitsevais-tiedostava yksilöoletettu kultaista vasikkaansa ts. omaa egoaan palvoessaan.

2. Rikollisjärjestö SPR ja hyvä naapurisopu

Mitäs lukija – erityisesti jos hän asuttelation kerrostalossa – tuumaisi jos postiluukusta kopsahtaisi tällainen kirje?Kirjehän on kirjoitettu varsin hankalalla äspärrän kielellä joten laitetaanpa tähän suomennos:

Som´moro!

Majoitamme naapuriisi laittomasti maassa oleskelevia ulkomaalaisia. Juu, just sitä samaa porukkaa jonka seasta on todistetusti löytynyt suomalaisia ryöstäneitä, raiskanneita, pahoinpidelleitä ja murhanneita häiskiä. Mutta otamme tietoisen riskin emmekä edes väitä että olisimme miettineet sinun tai perheesi turvallisuutta. Mielipiteesi ei kiinnosta meitä muutenkaan.

Mutta ota hei kumminkin löysin rantein. Ja jos et viittis kertoo asiasta kenellekään, joohan?

Kyisin terveisin,

SPR:n suklaaosasto

Kai se lienee niin että kaikkein fiksuimmat rikollisjärjestöt ovat sellaisia jotka toimivat valtion suojeluksessa ja rahoituksella. Onnittelut myös Turun kaupungille joka ryhtyy avoimen rikolliseksi ja kehittää toiminnan myötä uuden sisäänheittotuotteen. Turulla ja Helsingillä on kova kilpailu siitä kumpi istuu toisten perseillä kaikkein kuumimpaan nuotioon. Nuotioon, johon halot tilataan SPR:ltä ja arvaas kuka lystin maksaa?
3. Mainos eli häpeämättömän asenteellista kesäviihdettäNiin no joo, itse asiassa nämä olivat jo kevätviihdettä mutta tuli törmättyä näihin vasta hiljattain. Eli Junes Lokka on suomentanut pari tanskalaisen koomikon Jonatan Spangin sketsiä joissa mies kohdistaa ruotsalaista systeemiä kohtaan oikein tanskalaista vittuilua. Suosittelen:Kiitokset Junes Lokalle käännöstyöstä. Et viitsisi kääntää lisää?

Kesän jatkoa, helteitä odotellessa.


*

Ja lisäys seuraavana päivänä:

Useampikin kommentoija on lähettänyt linkin joten julkaistaanpa tässäkin ote kesän horjuvasta muotitanssista Juncker-valssista.

Myös blogikollega Kumitonttu on käsitellyt asiaa.

51 kommenttia:

KKi kirjoitti...

Juuh, tullu kateltua ennenkin noita Tanskalaisia vittuiluja.
Tanskalaiset ovat kohtalaisen nuivaa jengiä ja heillä on hilpeitä ruåtsalaisvitsejä.

Tanskalaiset ovat muutenkin rennompaa porukkaa kuin svedut. Näkyy ihan katukuvassa tai no kapakkakuvassa... Jokusen olusen olen sikäläisissä kuppiloissa kumonnut ja täytyy sanoa, että siinä maassa tovin voisi viihtyä.
Se röökinpolttokaa siellä kuppiloissa niin justiinsa, eikä sulkemisajat. :D

joppos 123 kirjoitti...

Jos se vihervillestä olisi kiinni niin koko Suomen "puolisotilaallinen pursiseura" lähtisi Välimerelle pelastamaan (kuskaamaan suoraan Tripolista) 20-40 vuotiaita lapsukaisia nonstop Helsinkiin.
Ällöttää jätkän vertaus Thaimaan pelastusoperaatioon mutta ei yllätä. Pitää olla aika runsaasti vihertävää kusta kuupassa jos muitta mutkitta vetää yhtäläisyysmerkit oikeasti hengenvaarassa olevien 12-16 vuotiaiden lasten ja aikuisten "gumbaajaaturistien" välille.
Millähän lääkityksellä Ville katselee esimerkiksi tv-materiaali näistä "lapsukaisista"? Itse olen kyllä havainnut, että saa hakemalla hakea oikeita lapsia siitä materiaalista mitä myös yltiösuvaitsevainen valtamedia maailmalle lähettää.
Villen motiivi on vähintäänkin populistinen, häntä äänestävät ovat läpeensä aivopestyjä ituhippejä ja valitettavasti naisia, jotka eivät vaan pysty ymmärtämään sitä tosiasiaa, että kyllä noita gumbajaajätkiä löytyy lähtötelineistä miljoonia.

KKi kirjoitti...

Hihii.

Pikkasen vielä lissää löylyä:

https://www.youtube.com/watch?v=gk36YijNIPg

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle ja joppos 123:lle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Hähää, joo, tuossa lähettämässäsi pätkässä kauneinta oli ne norsunvitullaan olevat ruotsalaiset pärstävärkit.

joppos 123: Ja nimenomaan voi sanoa juuri niin että ”ei yllätä”. Ei näitten kohdalla enää yllätä mikään. Toi Niinistö ja kaltaisensa ovat muuten vielä vaarallisempia kuin nykyinen hallitus. Jos EU kääntää totaalisesti kelkkansa (mitä se ei kyllä tee) niin Sipilä & kumppanit aitoina opportunisteina tottelevat. Mutta Niinistö & kumppanit ovat aitoja uskovaisia ja näivettävät Suomen hengiltä jos se vaan ruokkii heidän tiedostavaa ja oikeauskoista egoaan. Ja millään muullahan ei heille ole väliä.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tuo viestissä ollut Punaisen ristin kirje kuvitteellinen ja kärjistetty esimerkki siitä, millaisen kirjeen he kenties jopa voisivat lähettää, vai onko joku tuntemasi henkilö todella saanut juuri tuollaisen kirjeen?
Jos sellainen kirje todella onkin tullut, niin ei kai pakolaisia sentään porraskäytävään majoiteta? Onko kysymys siitä, että SPR on ostanut kerrostalosta yhden huoneiston ja käyttää sitä nyt pakolaisten majoittamiseen?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Kyllä se on aito. SPR tunnustaa sen itse ja jopa valtamedia julkaisi asian:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807092201062185_u0.shtml

Jani Alander kirjoitti...

Hyvää aihetta taas, loppukevennys oli vallan mahtava, tulikin jo Lokalle kiitokset lähetettyä.

joppos 123 kirjoitti...

SPR osallistuu siis aktiivisesti maailmanlaajuiseen ihmiskauppaan ja ilmaiseksi tai hyvyyttään se ei sitä todellakaan tee. Taustalla on aina kova busines kun kyse on SPR:sta.
Mikäli kysymyksessä on omistusasunto niin mitenkähän rikollisten majoittaminen vaikuttaa saman rapun asuntojen hintaan.
Seuraavksi kyseinen lafka ryhtynee pitämään bordelleja ja crack-kämppiä, kunhan rahaa tulee.
Mielenkiintoista kuinka lait eivät vaan koske kaikkia ja poliisia ei juurikaan kiinnosta.
Samaan aikaan eräällekkin laulajalle annetaan sakkoja laulamisesta. Eletään todella vinksahtaneessa maassa ja ajassa.
Saas nähdä jos joku noista SPR: lemmikeista syyllistyy muihinkin rikoksiin niin millä musta pauhataan taas valkoiseksi.
Aarnio pistettiin taas rautoihin kun epäillään hänen syyllistyneen murhaan. Perusteena on se, että hän ei virassa ollessaan olisi estänyt tekeillä olevaa palkkamurhaa.
Samalla perusteella tulisi asettaa syytteeseen jokainen virkamies ja politiikko joka ei aktiivisesti ole estänyt matuinvaasion aiheuttamia murhia, tappoja, raiskauksia ja muita kepposia.
Minun oikeustajun mukaan asioiden pitäisi mennä tasapuolisuuden nimissä näin ja jatkossa virkamiehet ja politiikot vastaisivat rankimman mukaan laittomien kepposista.

Anonyymi kirjoitti...

Loistavia videoita. Tanska(kin) on tulossa järkiinsä.
Kiitokset Lokalle.

Anonyymi kirjoitti...

Alkaa jo vihreä väri värinäkin kohta ahdistaa, oksettaa! Ensin titityykansa varastaa kauniin sateenkaaremme, sitten Suomen luonto on täynnä vihreää väriä, josta tulee vahva assosiaatio sontakasaan nykyään. Mulla on muutama vihreä tuttu ja he ovat juuri maineensa veroisia, eivät kuuntele eivätkä hyväksy muita kuin omat rajoittuneet ja ahdasmieliset mielipiteensä, niin hölmöjä hyväuskoisia aikuisia, että lapsiksi voisi luulla.

Jos tuollainen lappu tulisi tänne, nostaisin samanlaisen metakan kuin ruottalaiset prinsessan eliittikoulussa, kun sinne kiintiömamuja vahempien kalliisti kustantamaan kouluun aikovat sijoittaa. Siellä taisi rehtori saada kenkää ja erotettiinko koko koulun hallituskin. Hah, maksat miljoonia saadaksesi lapsesi turvalliseen kouluun ja sitten sinne ängetään partalapsia, joiden taustasta, vanhemmista kukaan ei tiedä mitään. Ruotsin hovi sitten keksi keinon päästä ongelmasta eroon ilmoittamalla, ettei halua olla skandaalissa mukana ja etsivät uutta koulua...hehehe mamutonta...

Iines

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jani Alanderille, joppos 123:lle, Anolle ja Iinekselle & kiitos kommenteistanne.

Jani & Ano: Kiitos Junekselle tästäkin suunnasta.

joppos 123: SPR:n toimintaa tulisi tutkia jo vuodesta 1990 kun se oli osaltaan vaikuttamassa somalien tuloon tänne. Aarnion kohdalla en ole ollenkaan varma hänen syyllisyydestään. Johtuu tietyistä omista kokemuksistani. Mutta olen varma niin poliittisen koneiston kuin virkamieseliitin syyllisyydestä tähän nykyiseen tilanteeseen ja siitä johtuviin rikoksiin. Ja ne paskat pääsevät vastuustaan kuin koira veräjästä.

Iines: Tuohon ei ole paljoa lisättävää. Muuta kuin ehkä se, että tavallisella itä-helsinkiläisellä vanhemmalla ei ole mahdollisuutta laittaa lastaan turvallisempaan kouluun. Sitten vielä ihmettelevät miksi ihmiset niin mielellään muuttavat Helsingin kehyskuntiin.

Qroquius Kad kirjoitti...

1.
Maakuntalehden toimittelijatar Katja Ihatsu itkee asian tiimoilta lämmintä itkua:

"Humanitaarinen kriisi vailla ratkaisua (tämä oli otsikko. Ingressi jatkaa:)

Kolmen viikon aikana Välimereen hukkui noin viisisataa ihmistä, jotka yrittivät tulla Europpaan. Afrikkalaisten siirtolaisten kuolemat lähtivät nousuun samaan aikaan, kun osa EU-maista alkoi vaikeuttaa pelastusjärjestöjen työtä"

Katjalle ei tunnu tulevan mielenkään, että "kriisiin" voisi olla toisenkinlainen ratkaisu:
mitäpä jos ne afrikkalaiset (joita Katja ei kutsu "pakolaisiksi", vaan "siirtolaisiksi", josta edes puolikas rehellisyyspiste) lakkaisivat tunkeutumasta Eurooppaan, jonne heitä eivät halua muut kuin katjat sekä yhä harvemman maan poliittinen eliitti?

Eipä tietenkään. Katjan asenne on, että jokaisella afrikkalaisella on oikeus tulla Eurooppaan, ja meillä on velvollisuus ottaa kaikki vastaan. Siitä lähdetään ja sen mukaan mennään. Joka muuta väittää on Mordorin örkki ja muutenkin kelju eikä ollenkaan ihatsu.

2.
Jos postiluukustani tipahtaisi tuollainen lappunen, yrittäisin tehdä asiasta mahdollisimman julkisen. Enpä oikein muutakaan voisi.

3.
Nuo Juneksen suomentamat pätkät ovat siis nordic noir -parodian "Draman VIII. En Pan-Skandinavisk Krimiodyssen" mukajaksot 34 ja 35. Youtubesta etsimällä en ole löytänyt enempää kuin "jakson 36", joka löytyy englanniksi tekstitettynä tuolta:

https://www.youtube.com/watch?v=K6VjErULfmw&t=3s

Onko näitä tehty tämän enempää, koska kuten sanottu, YouTubesta ei löydy muita kun nämä?

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Perinnemedia on taas ollut vallan vahtikoirana ja kertoo meille että Juckerilla on selkä kipeä ja siksi hän horjuu ja tarvitsee Saulin apua mennessään NATO päivällisille. Alkaa olla jo aika naurettavaa tämä meidän media. On melkolailla julkisessa tiedossa ollut jo pitkään että Junkerille häppä maistuu enemmän kuin hyvin. Eli tässä suojellaan alkoholistia. Ihan pokkana.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005753747.html?ref=rss

ihan tavallinen tyttö kirjoitti...

Ei helkkari, noi videot kuvaa tosi hyvin Ruotsin nykytilaa =D Surkuhupaisa tilanne..

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Voi vittu, saatana ! Ei mulla muuta tänä iltana(kaan!).
Toivotaan, että kommenttini menee läpi ja jos ei mene, niin ymmärretään kuitenkin...
Terv.
Terhomatti metsästä makuupussista

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki kunnia pelastajille.

Mutta menisi vähemmälläkin perille aivoihin.

Mutta tätä kun vatvotaan sitten ei enää kiinnosta.

Luettua ylewatch blogista, uutisdramaa tekee yle.

Mitä yhteiskunnallista merkitystä tällä on, viime viikon sunnuntain
uutislähetyksessä suurin osa oli tätä luolapelastusta.
Joku lässyttämässä pelastuksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Lisää uutishavaintoja. Euroopan komission johtaja Juncker ympäripäissään Naton huippukokouksessa. Presidentti Niinistökin joutui antamaan "tukea". Johtopäätös, EU ei pysy pystyssä ilman Suomea.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Presidenttimme Niinistö tulee vielä osoittautumaan EU:n vankimmaksi tukijalaksi. Nyt jo näyttöä taiturimaisesta tasapainottamisesta painovoima-aaltojen ja huonon selän taistelussa EU:n uskottavuudesta. http://www.dailymail.co.uk/news/article-5946491/Juncker-struggles-gala-leaders-step-help.html
Toiminta varmastikin vaativampaa kuin pelastussukellus Thaimaan tunneleissa, joka sujui suomalaiselta Mikko Paasilta rutiinilla. Onnea Mikolle ja koko tiimille.

Krypta kirjoitti...

Kiitos jälleen ja täytynee itsekin parin viime päivän tuumailuni aiheesa kirjata.

Tuo SPR:n touhu on nykyisin sellaista, että alkaa Helvetin enkelit ja Bandiitit muistuttaa kuoropoikia. Lukiessani tuosta, niin mieleen tulee lähinnä ihmiskauppa ja siihen ovat tehokkaasti liittyneet päättäjämme. Mukaelmasi alkuperäisestä kirjeestä oli loistava.

Videot olivat todella hauska loppukevennys, kyllä nuo tanskalaiset osaa ja syytäkin on sillä onhan heidän lippussa, Dannebrog, maailman vanhin yhä käytössä oleva lippu ja sitä on syytä puolustaa.

Anonyymi kirjoitti...

Huomenta! Luolasta pelastettuja thaipoikia käytetään myös ilmastopropagandassa. Eräällä aihetta aktiivisesti seuraavalla sivulla näin otsikon jutusta, jonka mukaan koko tapaus tapahtui ilmastonmuutoksen takia. En lukenut itse juttua, kun se todennäköisesti pitää sisällään jonkun uskomattoman ajatusvoltin tyyliin "jos keksit teoreettisen yhteyden A:n ja B:n välillä, se on totta ja vain se on totta, muu on vihapäättelyä yms"

Näitä on tullut ja tulee jatkossakin. Mitään pidäkkeitä sille, kuinka alas propagandistisessa hyväksikäytössä voidaan mennä, ei ole. Tavallisen virtasen mahassa voi kyllä kiertää, mutta sehän on virtasen ongelma.

maallikko

Vasarahammer kirjoitti...

Tämän videon voisit lisätä tuonne. Se ei tarvitse tekstitystä.

Juncker horjahtelee Nato-kokouksessa

En tiedä, onko tuo koominen, traaginen, irvokas vai surullinen. Ehkä se on kaikkia näitä yhtä aikaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Thorvald Eskilinpojalle, ihan tavalliselle tytölle, Terho Hämeenkorvelle, Ano1:lle, Ano2:lle, Veijo Hoikalle, Kryptalle, maallikolle ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Ihatsu toimii hyvän ihmisen määritelmän mukaan ja hyvälle ihmiselle rajoittamaton kehitysmaalainen maahanmuutto on kyseenalaistamaton itseisarvo. Minäkään en ole löytänyt enempää jaksoja. Harmi sinänsä, ovat meinaan napakkaa kuittailua.

Thorvald Eskilinpoika, Ano2, Veijo Hoikka & Vasara: Kyseinen kesän muotitanssi Juncker-valssi lisätty kirjoitukseen mukaan. Tämä puolalainen pilakuva käy hyvin kommentista:

https://hommaforum.org/index.php?action=dlattach;topic=126185.0;attach=106213;image

ihan tavallinen tyttö: No niinhän ne oli niin kuin olis dokumenttia katsellut.

Terho: Kommentti hyväksytty asiallisena ja kuvaavana.

Ano1: Nää on sen kaltaisia juttuja että ne omaa sen tyyppiset draaman ainekset että ne väkisinkin nousee lööppijutuiksi. Uumoilen että tuosta ollaan jo suunnittelemassa elokuvaa.

Krypta: Joo, Dannebrog tosiaan on maailman vanhin kansallislippu. Meillä taas lähennellään tilannetta jossa rikollisen toiminnan arvostelu mielletään rikolliseksi.

maallikko: Ei sulla olis linkkiä tuohon heittää? Thaimaassa on kyllä satanut rapsakasti jo ennen minkäänlaisia ilmastonmuutoksia. Monsuunisateitten alueella kun sijaitsee.

KKi kirjoitti...

Onkin jossain jo todettu, että tämä Juncker tapaus kuvastaa koko eurostoliittoa. Ei oikein pysy tolpillaan mutta kyllä Suomi tukee.

Veijo Hoikka kirjoitti...

YP!
Puolalainen piirros lähentelee vuoden dokumenttikuvaa! Kiitos linkistä.
Eipä huono tämäkään, vaikka ei edes sivua aihetta:
https://mvlehti.net/2018/07/11/hervoton-video-graffitit-ja-vandalismi-kun-ne-tehdaan-ajatuksella/

Anonyymi kirjoitti...

Viikon hupihetki eli ylen Jälkiviisaat käsitteli myös ansiokkaasti tuota thaimaalaisten ja välimerellisten vastakkainasettelua tänään. Tällä kertaa kombinaatiolla neljä naista - kun oli kysymys kahdesta noinkin ylenpalttisen suurta sääliä herättävästä asiasta oli ilmeisesti turha kutsua ketään miestä paikalle pilaamaan herkkää tunnelmaa. Ja eiväthän miehet mitään tuntevia olentoja olekaan mikäli uskomme naistutkimuksen papittaria ja Hattu-ajatushautomoa (tuo "ajatushautomo"-sana tuossa yhteydessä jaksaa aina vaan huvittaa tahattomalla koomisuudellaan). Hämmästyttävästi tällä kertaa tuo kiintiösomali oli vähiten vouhko. Koska eivät voineet Suomen uutisointia pistää Trumpin kontolle, seuraavassa osiossa sitten mätkittiinkin oikein olan takaa. Lopuksi sitten kiintiösomali ja iltiksen Karvala teennäisen vaatimattomasti tiedottivat että kohtapas me tytöt lähdetään Poriin, ja oikein samaan pöytään Kai Mykkäsen kanssa. Kylläpä olen kade! - Kaikilla ihmisillä on joku pervertio, minulla tämä Jälkiviisaiden seuraaminen. Yhdistetty kauhu- ja huumoriohjelma.

Spärrällä on taatusti kallispalkkainen viestintäjohtaja, eikä tuon parempaa kirjelmää sitten onnistuttu rustaamaan? Ja taas mentiin komiikan puolelle että heilahti: "Olemme mahdollisimman huomaamattomia." Jos majoittujat ovat vain saman klaanin tai uskontosuuntauksen edustajia, iloinen sadan desibelin huutorupattelu täyttää asunnon; jos taas samaan kämppään osuu vihollisklaanilaisia tai shiia/sunni-mielipiteitä niin hiljaisuutta on tasan se hetki jonka alkukyräily kestää ennenkuin ryhdytään tositoimiin. - Onko joku muuten jossain nähnyt videon jossa afrikkalainen tai arabi olisi jossain joukkotilanteessa suu kiinni?

Kulut kaupungille puolessa vuodessa 128.000 yhdestä ainoasta asunnosta. Tosin ihan järkeenkäyvää mikäli kyseessä Turun linna. Vain paras on kyllin hyvää laittomillemme! Koska SPR on oman kertomansa mukaan voittoa tavoittelematon hyväntekeväisyysjärjestö niin ei tietenkään vedä välistä. Mihin sitä ylipäänsä tuossa majoituksessa tarvittiin kun kämppä on kaupungin omistama? Ettei vaan olisi ujutettu kaikenlaisia kivoja tulkki- ja juristipalveluita mukaan seuraavaa valituskierrosta varten?
tira+

Unknown kirjoitti...

Kun EU romahtaa, niin todennäköisesti Suomen sen hetkinen hallitus siirrättää koko virkamieskunnan perheineen suomeen elämään ja leikkimään unionia. Ehkä myös parlamentin. Siinähän voisi harkita, että EU parlamentista tulisi tavallaan meidän uusi ylähuone joka olisi muun euroopan valitsema. Ja rahaakin voitaisiin kipata samaan malliin.

Näemmä Joensuun puukkosankareista on haku päällä. Ehtivät tehdä loistavan uran vielä, kiitos demlalaisen oikeuskäytäntömme.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, Veijo Hoikalle, tira+:lle ja Unknownille & kiitos kommenteistanne.

KKi: Juu. Niinistöhän siellä Junckeria pystyssä piteli.

Veijo: En tiedä jaetaanko pilakuvien vuoden parasta palkintoa mutta tuo olisi vahvasti ehdolla. Minä en graffiteista oikein perusta mutta olihan tuolla ihan hauskoja.

tira+: Taisivat pistää sen Kalle Isokallion pois niistä Jälkiviisaista kun heppu puhui liikaa järkeä. Itse en ole seurannut noita ohjelmia enää aikoihin. Muutenkin touhu menee siihen että toimittajat haastattelevat toimittajia. Tuo SPR:n kirje ylitti koomisen rajat sillä ne taisivat ihan oikeasti kuvitella että asia ei leviä. Mikä puolestaan kertoo siitä että kuplassa eletään eikä edes haluta ajatella että on olemassa maailma sen ulkopuolella. Noista kuluista tuli mieleeni että Suomessahan saa – yleensä – talousrikoksista erittäin ankarat tuomiot. Poikkeuksen asiassa tekevät valtion suojelemat rikollisjärjestöt.

Unknown: Ensimmäinen kappaleesi oli ruokaa painajaisille. Mutta totta on että nimenomaan virkakoneisto puolustaa EU:ta tappiin asti. Sillä kansallisvaltioitten Euroopassa sillä ei ole mitään käyttöä. Kakkoskappaleesta voi todeta että Suomen oikeuskäytäntö todellakin suojelee rikollista. Ei uhria.

Anonyymi kirjoitti...

Ville Niinistöltä taas uskomattoman tökerö vertaus. Mikä näitä poliitikkoja oikein vaivaa, kun realiteetit tuntuvat olevan täysin hukassa? Tällaisia tyyppejä sitten äänestetään eduskuntaan kansalaisille tärkeistä asioista päättämään. No, eipä pidä ihmetellä heidän aikaansaannoksiaan ja huonommaksi tuntuu menevän vaan kaiken aikaa.

Media hehkuttaa jo seuraavia vaaleja, Li Anderssonia ja Touko Aaltoa eli varsinainen painajainen taitaa olla vasta tulossa. Onneksi toimittajat kuitenkin on nykyään useammin väärässä kuin oikeassa. Menee asian vierestä, mutta huvitti taas asiantuntijoiden ja tässä tapauksessa urheilutoimittajien varma ennakkomielipide ja hehkutus Englanti-Kroatia jalkapallomatsin voittajasta. Pieleen meni sekin.

Mielenkiintoinen oli muuten tuo Junckerin tai paremminkin Drunkerin video; minusta näytti että presidentti Niinistölläkin teki vähän tiukkaa. Ensin hän oli toiselta puolelta tukemassa, että Juncker pysyisi edes paikallaan seisten pystyssä, avitti sitten vielä portaissa, mutta hetken päästä luovutti homman hiukan punaposkisena ja suutaan mutristaen takana tulijoille. Vaikutti siltä, että häntä nolotti.

Mutta missään tapauksessahan korppi ei korpin silmää noki eli kukaan tilaisuuteen osallistuneista ei ole ilmaissut sitä, että tuollainen käytös virallisessa tilaisuudessa on ”korkean tason” poliitikolta ala-arvoista ja olisi jo korkea aika laittaa ukko vaihtoon. Hillotolpasta pidetään kiinni kaksin käsin. Hyvin käy kyllä Juncker savijaloilla horjuvan EU:n mannekiiniksi.

Ymmärtävätköhän kaikki ruotsalaiset, mitä tanskalaiset yrittävät heille parodian keinoin kertoa? Veikkaanpa, että kaikille ei mene vieläkään perille ja usko monikulttuuriseen, sukupuolettomaan ja tasa-arvoiseen onnelaan elää vahvana, vaikka lasten leikkipuistoissa käydään jengisotia ja kranaatit paukkuu kaduilla.

Mahdollisesti lomalle olevalle Ykälle mukavia kesäpäiviä jonkun mieluisan puuhan parissa tai vaikkapa vain auringosta ja lämmöstä nauttien! Kaino pyyntö on, että jossakin välissä jaksat muistaa meitä lukijoita uudella blogilla. Hyvää kesää myös kaikille mainioille kommentoijille! Katsotaan, onko maailma enää entisellään, kun Trump ja Putin kohta tapaavat Helsingissä. Toimittajat ja mielenosoittajat ovat varmaan pettyneitä, jos kuvitellun katastrofin ainekset kuivuvat kasaan.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Näkisin että kyseinen V. Niinistö ei ole opportunisti vaan aito uskovainen. Se, mikä noita aitoja uskovaisia synnyttää on mulle sinänsä arvoitus sillä faktoja on kyllä saatavissa. Ehkä uskovainen ei halua lukea niitä. On helpompaa elää kuplassa.

Minä vähän pelkään että toimittajat ovat oikeassa ja seuraavassa hallituksessa nähdään sekä SDP, vihreät ja vasurit. Siinä onkin sitten ainesta dystopialle. Ihan livenä. Ei fiktiona.

Joo, Niinistön ilme kertoi kyllä että nyt tekis voimasavuke Boston poikaa ja muutenkin olis kiva olla jossain muualla. Mutta jos Niinistöltä kysellään niin hänkin kertoo epistolaa että kyllä sillä Junckerilla oli selkä kipiä. Piti vähän avittaa. Tässä muuten voi ottaa esille case Teuvo Hakkaraisen jonka ryyppäämistä valtamediassa käsitellään joka tippaa myöten. Juncker todella käy EU:n mannekiiniksi.

Luulen että ruotsalaiset eivät ymmärrä. Se kansa, tai ainakin ihmiset jotka ovat SVT:n ohjelmissa elävät kuplassa jonka rinnalla Kallion kupla on pieni. Kannattaa muuten seurata PT-mediaa. Sieltä saa hyvän kuvan Ruotsin nykytilanteesta. Oletan että seuraatkin.

Loma mulla on vasta tuonnempana mutta kiitos toivotuksista. Seuraavana blogissa tulee varmaan sitä jotain ihan muuta. Trumpin ja Putinin tapaamisesta pitää sanoa että minua alkaa ihan oikeasti hävettää suomalaisen valtamedian Trump-uutisointi. Onneksi suomenkieltä ei maailmalla kovin laajalti ymmärretä.

Anonyymi kirjoitti...

https://wattsupwiththat.com/2018/07/12/claim-climate-change-contributed-to-children-being-trapped-in-the-thai-cave-flood/

Tässäpä tämä. Jutussa kommentoidaan sitä varsinaista uutista, johon löytyy myös linkki samaisessa jutussa.

maallikko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, maallikko ja kiitos linkistä. Kyllähän wet season on ollut siellä päin maailmaa quite wet jo quite long time.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Ykä,

tämän uutisen otsikkona oli aiemmin "Venäjän desantit harjoittelivat 100 km:n päästä Helsingistä juuri ennen huippukokousta", nyt se on korjattu muotoon "erikoisjoukot". Ainakin viron kielessä maahanlaskujoukoista käytetään sanaa "õhudessantväelased" jossa on toi sana "desantti". Sitä en tiedä mistä lähteestä toi uutisenväsääjä oli käännöksensä hankkinut? Mutta eipä ole ensimmäinen kerta kun tulee noita käännöskukkasia sotilasuutisista.

Tavallaan pahimmat tai siis parhaimmat väännökset olen aikoinaan nähnyt amerikkalaisista sotaleffoista (mm. Kelly's Heroes) kun "engineers" on käännetty suoraan suomeksi => insinöörijoukot, vaikka kyseessä ovatkin ihan ns. normi pioneerit. Britit käyttävät pioneereista mm. sanaa "sappers" tai "combat engineers" ja näillä kun ei sitten ole mitään tekemistä niiden "insinöörien" kanssa.

Hauskoja sattumuksia näin mätäkuun kunniaksi kuten jo ounastelinkin eräässä aikaisemmassa kommentissani, hehheh...

Ja eikös noi Venäjän erikoisjoukot ole jotain "Spetsnaz-joukkoja" tai sinnepäin? Vahinko etten tullut aikaisemmin ottaneeksi kuvakaappausta tuosta ensimmäisestä uutispläjäyksestä ennen korjausta, desantti kun oli siviilivaatteisiin pukeutunut vihollisen sabotööri/tiedustelija tuolloin Talvi- ja Jatkosodan aikoihin, joka pudotettiin linjojen taakse laskuvarjolla. Ja jos huumorilinjalla jatketaan, niin desantilla en myöskaan tarkoita sitä erästä maanmainiota ja -kuulua dosenttia Helsingin yliopistolta (mies on suht'koht "tragikoominen tapaus" Virossa).

Suuresti arvostamastani EU-komission puheenjohtaja J-C Junckerista taasen tulee eittämättä mieleen Ahti Karjalainen. Juncker tuskin jämähtänee ihan heti rattijuoppoudesta, sillä hänellä lienee limusiini-kuski omasta takaa...? Eihän noin korkea-arvoisen herran tarvitse auton rattiin edes koskea! Tuskin osaisi edes rengasta vaihtaa, vaikka antaisi hallitunkin ja ristikkoavaimen käteen?


- Soomepois Eestist -

Lemminkäinen kirjoitti...

Täytyy myöntää että Juncker on yksi parhaimmista näyttelemään humalaista. Ei millään uskoisi että iskiaksen vaivaama mies sairauskohtauksen sattuessa, vie roolinsa läpi noin loistavasti. Kymmenen kupin arvoisa suoritus ja kaljat päälle. Mietiskelin, että miksi Juncker näytteli juuri nyt humalaista ja tulin siihen tulokseen että tämä oli Junckerin kisällinnäyte mahdollista tulevaa elokuvauraa ajatellen ja että tilanne oli mitä parhain näyttää mitä Juncker parhaiten osaa, siis holistin rooli tulevassa suurelokuvassa: EU siellä, vetelä täällä. Vielä pari sanaa kulttuureista. Saan melkein sätkyn, kun näen että aikuiset miehet pussailevat toistensa poskia. Ajatelkaa, jos nämä pussailijat ovat hetkeä aikaisemmin nuoleskelleet vaikka huorien perseitä, niin siinähän siirtyy vaikka mikä sairaus henkilöltä toiselle. Onneksi älykkäät esi-isämme ottivat tämän huomioon jo kauan sitten ja hirttivät (luultavasti) innokkaimmat pussailijat.

Anonyymi kirjoitti...

Rouva Ano, suosittelen katsomaan ohjelmaa "Pelimiehet". Paljon tylsää mutta Jonas Nordmanin politiikkohahmot ovat sen verran vaikuttavia, että yhteenkään ei noiden imitaatioiden jälkeen voi suhtautua vakavasti (jos ennenkään). Kärjessä Ville N. ja Tuomioja. Sipilän hurskas ylösluotu katse ja samanaikainen suun mutristus, kulttikamaa.

Päätetänkö nykyeduskunnassa ylipäänsä mistään, tai jos päätetään niin perutaan kun media alkaa parkunsa joka on aina se sama: lapsiperheet, opiskelijat, maahanmuuttajat, pyöräilytiet, Geneven hmisoikeussoppari, suurmoskeija, Guggenheim (ai hitto, se torpattiinkin jo mutta saihan Oreck sentään VRn polvilleen ja Vallilan makasiinit haltuunsa ja TÄSTÄ alkaakin sitten se kulttuurijohtaja Stuba Nikulan loputon avustusputki poikkitaiteellisille performansseille ja timjaminkasvatukselle tiilirakennuksessa koska yksikään ex-suurlähettiläs ei voi olla väärässä. Onhan SPRn johtajakin entinen eläköitynyt diplomaatti. Lähtöhastattelussaan ildiksessä hän kertoi, että tullessaan UMöön v. -70 kiinnitti huomiota siihen (first things first) että ministeriössä ei ollut yhtään naistenvessaa koska ei ollut naisiakaan. Että ihan itse miehet kirjeensä näpyttelivät ja kahvinsa keittelivät. Heh. Tosin Suomella oli jo v.- 58 naispuolinen suurlähettiläs, mutta jos ei halua naisia nähdä niin niitä ei sitten ole. Tämä on o.t. ja juoruskelua, mutta eipä tuo SPRn bossi kovin innokas näytä olevan jeesaamaan muita kuin armeijakuntoisia miehiä. Isänsä armeijataustalla ei tietenkään mitään tekemistä asian kanssa.)

Toimittajat saavat kuolata ihan miten parhaaksi näkevät. Ja Trump ja Putin antavat tasan tarkkaan sellaisen yhteisen julkilausuman millä ei ole mitään tekemistä sen kanssa mistä oikeasti keskusteltiin. "Putsku, et ny viittis siihen Syyriaan sotkeutua kun nää pakolaiset tulee niin helvetin kalliiks EUlle että fyrkat ei riitä Naton jeesaamiseen ja sentään parista bkt-prossasta on sovittu". "Kuules, diilimies, Venäjä ei ilmatteeks anna mitään. Krim oli laillinen operaatio, sovitaanks näin?" Ja sitten kahden rehellisen ja järkevän miehen kättäpäälle.

Tämä median hölmöys, olemme nyt mailman keskipisteessä. No emmepä ole. Silkkaa logistiikkaa. Trump oli joka tapauksessa Euroopassa ja fudiksen finaali on sunnuntaina. Niillä on ihan kaikki tekeminen asian kanssa. Ihan naurettavaa tämä median paisuttelema "tapaaminen vahvistaa Suomen puolueettomuutta". Vähän niinkuin Madonnan välilasku Vantaalla vahvistaa Suomen musaskeneä.
tira+

Qroquius Kad kirjoitti...

Tuo desantti/erikoisjoukot -terminologia on selitetty lyhyesti ja ytimekkäästi tuolla:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Desantit_Suomessa

Uutimessa kyse oli siis laskuvarjoilla pudotettavista maahanlaskujoukoista. Suomen käsitettä "desantti" vastaa venäjässä lähinnä "diversantti" (диверсант).
"Spetsnaz" puolestaan on englanninkielisen Wikipedian mukaan yläkäsite, joka pitää sisällään Venäjän maa-, meri- ja ilmavoimien sekä Kansalliskaartin erikoisoperaatiomuodostelmat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist, Lemminkäiselle, tira+:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Soomepois & Qroquius Kad: Se ”desantti” ei siis oikeastaan nykyisinkään ole väärä termi. Venäjän laskuvarjojoukot eli VDV ovat venäjäksi ”Vozdushno-desantnye voyska Rossii". Spetsnazit ovat taas sitä vielä kovempaa porukkaa joilla ei ole edes varsinaisia omia univormuja. Niitten crème de la crème ovat sitten Alfa- ja Vympel-erikoisjoukot. Käsittääkseni muuten silloinen Neuvostoliitto olisi halunnut mielellään presidentiksi Ahti Karjalaisen koska hänen oli vaikea sanoa Moskovalle ei ja se viinakin maistui.

Lemminkäinen: Kärsin muuten aika ajoin itsekin iskiasvaivoista ja sen myötä osaan varsin hyvin erottaa iskiaksen humalatilasta. Miesten keskenään pussailu ällöttää minuakin.

tira+: Nykyeduskunnassa ei päätetä kuin nyansseista. Ja joo, me emme ole maailman keskipisteessä. Trump ja Putin ovat. Historia voi ehkä muistaa tapahtuman nimellä Helsinki Summit niin kuin oli aikanaan vuonna 1985 Reykjavik Summit mutta senkään pääasia ei ollut Islanti vaan se että Reagan ja Gorbatshov tapasivat. Trump on muuten täysin oikeassa sanoessaan että EU-maat ovat nykyisin Natossa vapaamatkustajia. Läntinen Eurooppa on tehnyt armeijoistaan luurankoarmeijoita ja luottavat Yhdysvaltain apuun. Siis sen saman maan mille ne jatkuvasti haistattelevat.

Anonyymi kirjoitti...

Olin vähän summitin jälkeen Reykjavikissa joten sain kutittavan ruman villapaidan herrojen rauhanlogolla 70 prossan alennuksella. En saanut maailmaan rauhaa vaan tuskaisen ihottuman mistä ei tulisi mieleenikään syyttä islanninlammasta.

Mitä näillä kv. soppareilla on merkitystä? Jos NATO-maat ovat aikoinaan sopineet, että jokainen jäsenmaa maksaa 2 prossaa bkt:sta Natolle ja sen varakkain eurooppalainen jäsen Saksa ilmoittaa ettei me nyt viitsitä, kyllä toi 1,2 prossaa saa riittää, niin minkäs teet. Me ollaan jengin kingejä Euroopassa ja oikeastaan ei natoa tarttetakaan, turha maksaa mokomasta. Noin periaatteessa kannatan Suomen Nato-jäsenyyttä mutta tiedän mitä siitä seuraa: vain 2 prossaa, kyllä me nyt olemme niin ytimessä että vähintäänkin maksamme tuplana siitä lystistä.

Olen tainnut aikaisemminkin sanoa että Merkelin trauma on se että hän on ossi. Vaikka hän olisi miten Bundeshyväksytty niin hän on kuitenkin ossi. Ja sitä nöyryytystä hän ei ikinä unohda.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Juu, Trump ja Putin ovat keskipisteessä, vaikka päättäisivät pitää summitinsa jossain keskellä Itä-Lapin Hevonperseenjänkää. Ja mainittu suo siis ei tästä huolimatta olisi keskipiste. Olisi toki tyylikäs veto näiltä tyypeiltä.

Verorahoitteisen Yleisradion Trump-uutisointi vaikuttaa tosiaan jokseenkin epätoivoiselta. Perjantaina aiheeseen liittyviä uutistekeleitä olivat 1) että Trump ja Putin ovat suomalaisten mielestä mahdottoman epäsuosittuja suurvaltajohtajia ja 2) että Trumpin gallupkannatus on hiukkasen laskenut USA:ssa. Toki oli käyty haastattelemassa jonkun virginialaisen presbyteenikirkon konservatiivisia Trump-kannattajia; toivoen näiden Trumpin tyyliä arvostelevien lausuntojen tuovan nostetta demokraattien ja antifanttien Take Down-projektille..

Lauantain aiheina olivat 1)Nato-tempauksen tulosten kiistäminen, mihin lainattiin jonkun asiantuntevan suomipellen lausumaa, että "Trump ei tässä vaan yhtään mitenkään voittanut vaan ihanvarmasti hävisi" sekä 2)että jossain Lontoon nurkilla osoitettiin mieltä Trumpia vastaan, peräti nostamalla ilmaan valtava Trumpin kaltaista vauvaa esittävä ilmapallo. Ylen uutisissa on tapana fokusoida lopuksi uutislähetyksen tärkein anti yhteen tai kahteen pääkohteeseen. Tämä Lontoon mielenosoittelu nostettiin tämän uutislähetyksen tärkeimmäksi fokukseksi. Sitä, että Trump ilmeisesti otti asiakseen tavata varsin epäortodoksisesti myös oppositiopoliitikko Nigel Faragen ei Yle katsonut minkään tasoisen uutisoinnin arvoiseksi. Mitä sanoo asiasta rahoittaja? Eli me.

Terv. Achtung

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta SPR:n touhusta vielä. Suomeenhan tuli vuonna 2015 eniten turvapaikanhakijoita Irakista, vaikka Syyrian sotaa käytettiin sumuverhona ja niitä sotaa pakenevia naisia ja lapsia ei juuri joukoissa näkynyt. Irak on kieltäytynyt vastaanottamasta täältä karkotettavia maanmiehiään, joten palauttaminen sinne on tällä hetkellä kokonaan lopetettu. Nyt kun näitä häiskiä sitten hortoilee siellä sun täällä, niin SPR on saanut kuningasajatuksen, millä paikata lopetettujen vastaanottokeskusten tulovirran ehtymistä ja näitä hätämajoitustiloja alkaa takuulla ilmestyä muuallekin. Ja miten saadaan puolen vuoden kuluiksi yli 120.000 euroa; hanhenmaksapalleroitako häiskille syötetään? Mutta näinhän se on, että kansan käsi on karttuisa ja veronmaksajilta otettuna se ei ole keneltäkään pois, ei edes se asunto, jonka joku suomalainen olisi voinut saada perheensä asunnoksi.

Rouva Ano

joppos 123 kirjoitti...

Minua vituttaa eniten se tosiasia, että osa noista Irakista tulleista mulkuista on yrittänyt siellä ollessaan tappaa meidäin poikia. Nyt pitäisi kävellä käsikädessä samojen teurastajien kanssa.
Multa ei vaan onnistu , kysymyksessä ei ole jalkapallo.
Helvetisti aika pahoja jätkiä lampsi tänne 2015 ja lampsii edelleen.
Jätkä voi lähteä paskastanista mutta paskastan ei vaan lähde jätkästä.
Sen vuoksi ne ovat röyhkeitä ja vaativat.
Pelko oikeasti haisee, sen olen oppinut reissuillani.
Mitä enemmän kähtävä mölisee, sitä enemmän se pelkää.
Kaikki noissa perslävissä palvelleet tietävät tämän.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, Achtungille, Rouva Anolle ja joppos 123:lle & kiitos kommenteistanne.

tira+: Länsieurooppalaiset maat ovat vaan tuudittautuneet siihen uskoon että kyllä jenkit pelastaa jos tarve on. Mutta jos jenkit toteavat että pitkää tunkkinne niin on hyvin epävarmaa kuinka sitten pärjätään venäläisiä vastaan. Vaikka eihän Venäjänkään voima ole lähelläkään sitä mitä se Neuvostoliiton aikaan oli. Ja kun Merkel on ossi niin hänethän on aikanaan koulutettu internationalismin ihmesanomaan ja sen huomaa.

Achtung: Ylen ja samoin koko valtamedian Trump-uutisointi on sellaista että jos toimittajilla olisi edes moraalisen selkärangan tynkä niin ne älyäisivät hävetä. Tietysti tässä on se tausta-ajatus että älkää nyt helvatussa kehittäkö esim Halla-ahoilmiötä.

Rouva Ano: Joo, eihän niitä syyrialaisia tullut silloin kuin kourallinen. Mutta kyllähän kulut saadaan kasvamaan sillä suurin osa niistä on palkkakulua. Pitäähän tyhjänviilaajille palkka tarjota. Suomessa on muuten vieläkin tuhansia suomalaisia asunnottomana. Heistä ei välitetä.

joppos 123: Aivan totta. Ja röyhkeys ei kun lisääntyy. Nyt nuo isis-tyypit haluaisivat päästä kärsimään tuomiotaan mukaviin eurooppalaisvankiloihin:

https://www.verkkouutiset.fi/isis-jihadistit-valittavat-kurjista-vankiloista-haluamme-eurooppaan/

Qroquius Kad kirjoitti...

Jussi Halla-aho ja Trum&Putin-meetingin pitäminen jossain päin Itä-Lappia kun mainittiin, on ensinmainittu todellakin twiitannut asiasta seuraavasti:

"On hölmöä pitää huippukokouksia kaupunkien keskustoissa. Liikenne häiriintyy, turvallisuutta on vaikea taata, majoitus on ongelma, anaristit mekkaloivat ja saattavat rikkoa näyteikkunoita tai polttaa autoja. Joku hihtokeskus Lapissa olisi ollut erinomainen kokouspaikka."

No niinpä, ei tarvitsisi nyt hitsailla Helsingissä kaivonkansia kiinni, jos tapaaminen olisi todella jossain hiihtokeksuksessa. FSO:n ja Secret Servicen kaverit olisivat kuun alussa käyneet läpi joka neliösentin sekä henkilökunnan taustat lapsuudesta alkaen. Paikka olisi ympäröity vartioketjulla, jonka läpi ei päästetä mitään korppia isompaa.
Arvovieraat laskeutuisivat sitten Rovaniemen lentokentälle, mistä helikoptereilla Hornetien saattamana miitinkipaikkaan. Joka saisi yllin kyllin mainosta tulevaa hiihtokautta varten.

Mitä pakolaisuuteen tulee, on pakolainen määritelty yksityiskohtaisesti Geneven pakolaissopimuksessa, joka löpytyy suomeksi täältä:

https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1968/19680077/19680077_2

Eli tiivistäen: pakolainen on hän

"jolla on perusteltua aihetta pelätä joutuvansa vainotuksi rodun, uskonnon, kansallisuuden, tiettyyn yhteiskuntaluokkaan kuulumisen tai poliittisen mielipiteen johdosta, oleskelee kotimaansa ulkopuolella ja on kykenemätön tai sellaisen pelon johdosta haluton turvautumaan sanotun maan suojaan; tai joka olematta minkään maan kansalainen oleskelee entisen pysyvän asuinmaansa ulkopuolella ja edellä mainittujen seikkojen tähden on kykenemätön tai sanotun pelon vuoksi haluton palaamaan sinne."

Ei koskene kovinkaan monta irakilaista discoläpsyttelijää? Pakolaisstatuksen myöntämisen rajoituksista sanotaan taas seuraavaa:

"Tämän yleissopimuksen määräyksiä ei ole sovellettava henkilöön, johon nähden on perusteltua aihetta epäillä, että:

a) hän on tehnyt rikoksen rauhaa vastaan, sotarikoksen, tai rikoksen ihmiskuntaa vastaan, sellaisia rikoksia koskevien kansainvälisten sopimusten määritelmien mukaisesti;

b) hän on tehnyt törkeän ei-poliittisen rikoksen pakomaansa ulkopuolella ennen kuin hänet on otettu tähän maahan pakolaisena;

c) hän on syyllistynyt Yhdistyneiden Kansakuntien tarkoitusperien ja periaatteiden vastaisiin tekoihin."

Nämä kohdat sen sijaan taitavat täyttyä hieman turhan usealla.

Mutta tämähän onkin todellisuudessa olemassaoleva kansainvälinen sopimus, eikä sitä siis tarvitse noudattaa, toisin kuin eliitin itse keksimiä "kansainvälisia sopimuksia", joita ei ole ollut koskaan olemassakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset Ykälle ja Qroquiukselle "diversanttien & desanttien" täsmennyksestä, aina sitä oppii jotain uutta.

J-C Junckerin huojumisesta on alkanut FB:ssä liikkumaan hauskoja meemejä, kas tässä muuan tietokilpailukysymys, josta ystävällisesti antoi linkkivinkkiä eräs mun saksalainen tuttava. Ehkä saan kilauttaa kaverille tai kysyä yleisöltä? Heh, on sen verran vaikea monivalintakysymys! Jos kuva on poistettu, niin meemi on muodossa:

Und zum Wochenende noch eine Quizfrage - viikonlopuksi vielä yksi tietokilpailukysymys.

Unter dem Einfluss von Alkohol kann man was führen? - Mitä voi johtaa (tai ajaa, führen-verbi kun tarkoittaa kumpaakin) alkoholin vaikutuksen alaisena?

a.) ein Auto?
b.) ein Fahrrad? - Polkupyörää?
c.) die Europäische Union?

Vaihtoehto C kuulostaa tutulta, mutta tuskin sillä ihan miljonääriksi pääsen...

Juncker kun väittää ottaneensa "lääkitystä" iskiakseen ja siitä toi huojuva kävelytyyli, no uskoo ken tahtoo.

Tankerovitsien ohella A. Karjalaisesta oli myös se legenda eräästä hotellin huonepalvelutilauksesta ulkomailla, "kaksi teetä huoneeseen 32" - tuutiitutöötituu.

OT:nä artikkeli triggeröitymisestä, tuon nais(oletetun) tunteenpurkaukset Trumpin virkaanastujaispäivänä on legendaarinen. Tulee ihan mieleen se Edvard Munchin kuuluisa maalaus "Huuto", joka onkin laitettu esille alempana k.o. artikkelissa. Eipä sitä voisi tuon paremmin kuvailla eräiden henkilöiden sielunmaisemaa?


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Ensimmäisestä asiasta voisin todeta että tuo pitää paikkansa. Jos ei Lappiin asti haluttaisi niin olishan tuon kokouksen voinut pitää vaikka Ruunaan Retkeilykeskuksessa:

http://www.ruunaa.fi/fi/etusivu/

Tää pakolaissopimuksiin (omissa päissä keksittyihin) vetoaminen on noussut suvaitsevais-tiedostavissa piireissä jo kansallisurheiluksi. Antero Lärvänenhän muuten aikanaan selvitti nuo salaiset sopimukset joihin niin useasti vedotaan:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2014/01/huitsinnevadan-paikallisdemokraatti.html

Soomepois: Desanteista voi sanoa että ne VDV-joukot ovat varmasti huippuluokan yksiköitä mutta mikä on tavallisen musikan taito ja mielenkiinto? Tuo tietokilpailu iskee asian ytimeen. Eihän autoa tai polkupyörää saa kännissä ajaa. EU:n kohdalla ei ole niin suurta lukua. Tiedän muuten iskiaksen itsekin ja ei se ihan tommosta ole. Sen sijaan prosenttipitoinen iskiaslääke saa tuota kyllä aikaiseksi.

Karjalaisesta puhuttiin myös että I love juu… I love you tuu… I love you three…

Tuon naisoletetun purkauksen olen nähnyt ja se on kyllä eeppinen. Täytyy kattoa jos sais siitä tehtyä jonkunlaisen taideteoksen.

KKi kirjoitti...

Tuo Trump viha alkaa olla eeppistä. Lontoossa ihan kaupungin siunauksella vittuillaan.

Jos olisin Trump, niin saattaisin maanantaina tuumata Vladimirille, että pidä koko juurooppa, veisin kaikki sotavehkeet mukanani WellValtoihin ja lähtisin Ontario järvelle ongelle.

joppos 123 kirjoitti...

Saas nähdä toteutuuko lehdistön rummuttama vihervasemmistolainen hallitus seuraavien vaalien jälkeen vai onko kysymyksessä pelkkä info-operaatio.
Jos toteutuu niin tulemme elämään ihan eri maassa kuin nyt.
SDP lataa 100%:n veronkorotukset ihan kaikkeen ja vihreät roudaavat, vaikka väkisin Afrikan ja Lähi-Idän tänne.
Toisarvoisia juttuja kuten PV ja poliisi tullaan ajamaan alas, säästyneet fyrkat lähetetään Afrikkaan jotta Kunta Kintellä olisi varaa matkustaa Suomeen valittamaan paskasta puurosta.
Jos Suomen kansa sitä haluaa niin pitäköön tunkkinsa. Rupean käpykaartilaiseksi itsekkin ja tapelkoon Li ja Touko ihan itse. EVVK.

joppos 123 kirjoitti...

Trumpin vihaaminen on nykypäivänä Eurooppalaisten toimittelijoiden yhteinen harrastus. Mies tekee mitä on luvannut äänestäjilleen ja sehän on nykypäivänä ihan ehdottomasti verbooten.
NATO:a ei ole ilman jenkkejä ja nythän Eurooppalaiset liittolaiset elävät asiassa jenkkien siivellä. Haittamaahanmuuttoon tungetaan paljon enemmän varoja kuin sopimuksen mukaiseen puolustusliittoon, Trumpilla on munaa tuoda se isoilla kirjaimilla julki.
Merkel ja Macron vain hymistelevät. Ranska ydinasevaltiona pärjää kyllä ilman NATO:a mutta Saksa ei.
Saksa islamisoituu kovaa vauhtia joten ymmärrän Trumpin katsontakannan jättää koko lätti omilleen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle ja joppos 123:lle & kiitos kommenteistanne.

KKi & joppos 123: Tää länsieurooppalaisten vasemmistoliberaalien suhtautuminen Yhdysvaltoihin on todellakin jonkunlainen ristiriitaisuuden arkkityyppi. Toisesta suupielestä syljetään jatkuvasti naamalle ja toisella sitten mutistaan että kyllä Yhdysvaltain tulee vastata Länsi-Euroopan puolustuksesta. En ihmettele jos Amerikoissa alkaa verenpaine nousta.

joppos 123: Se hallitus on täysin mahdollinen ja vielä nykyistäkin vaarallisempi sillä niin SDP, vasurit kuin vihreät ovat täynnä oikeauskoisia utopisteja joille järkipuhe on vihapuhetta.

vieras kirjoitti...

Foliolippis päähn: onko Soros rahoittanut noita Trumpin vastaisia mölyapinoita?

Junes toimii omatoimisena toimittajana kun lähettää livestriimiä Helsingistä.

https://www.youtube.com/watch?v=hnvAV66BobU

Yleisön pyynnöstä Tiina laittoi kissan lähetykseen:

https://www.youtube.com/watch?v=5zZrr__uRSU

Tietääkö Ykä meinaako Antero ja äänimiehet mennä Helsinkiin tapaamaan Trumpia ja Putinia? Vai ovatko he lomilla? Jos Ykä on tavannut heidät kesän aikana tai meinaat tavata uudestaan niin voisit pistää jonkin tarinan jossa sinä juttelet heidän kanssa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Pelkäänpä pahoin ettei näitä Trumpin vastaisia mölyapinoita tarvitse Sorosin eikä kenenkään rahoittaa. Kyllä he ovat liikenteessä ihan omaksi ilokseen:
saadakseen mahdollisimman paljon huomiota MinäMinäMinäIttelle ja kivaa toimintaa ikiomilla ehdoillaan, vailla vaaraa liiallisesta omaan nenukkiin sattumisesta.

Saksa kun mainittiin, olen muutamankin kerran pohtinut, kuinka kauan sikäläiset ns. millenniaalit jaksavat sietää heidän naamaansa jatkuvasti hierottavaa II maailmansodan perintöä?
He eivät ole vielä ainakaan suurimmaksi osaksi äänestysikäisiä. Kun he ovat, mitä tapahtuu? Ovatko he vanhempiensa tavoin alistuneet islamisaatioon, jonka heille on opetettu olevan ihanaa, luonnollista, väistämätöntä?
Vai ovatko he asiasta vähän helvetin eri mieltä jouduttuaan kärsimään omissa nahoissaan islamisaation seurauksia Kindergartenista alkaen kouluvuosiensa läpi?

Mitä jos he sanovat vaaliuurnille päästyään:
"Puolueemme on AfD! Huutakaa aivan vapaasti sitä Hitler-Hitler-Hitleriänne niin paljon kuin haluatte. Se ei meitä enää hetkauta:
meidän isovanhempammekaan eivät olleet vielä syntyneet tuolloin, joten keksikää parempi veruke alistaa meitä saksalaisia toisen luokan kansalaisiksi omassa maassamme!"

Ennustaminen on vaikeaa, tulevaisuuden ennustaminen on aivan erityisen vaikeaa:
kukapa olisi uudenvuoden 1988 kemuissa voinut uskoa, että tasan kolmen vuoden kuluttua Berliinin muuri on murtunut ja Saksa yhdistynyt Liittotasavallaksi, mutta
Neuvostoliitto ja Varsovan liitto hajonneet, ja
kaikki tämä ilman III maailmansotaa, vaan paljolti laajamittaisen kansalaisvastarinnan seurauksena?

Tästä ajatuksesta kiinni pitäminen auttaa jaksamaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

vieras: Niin kuin Qroquius Kad totesi niin ei nuo leikkipartisaanit rahoitusta tarvitse. PT-media pisti hyvän päivityksen tuosta touhusta:

https://pt-media.org/2018/07/15/helsinki-calling-oli-lahinna-antifan-ja-turvapaikka-aktivistien-mielenosoitus/

Trump ja Putinhan kävivät viime kesänä Hömpstadissa:

http://mctsuhna.blogspot.com/2017/07/wiha-iv-kansojen-ystavyys.html

Qroquius Kad: Samaa mieltä noista leikkipartisaaneista. Samoin kuin Saksasta. Kuinka kauan ja missä määrin täytyy jatkaa anteeksipyytämistä ja alistumista jostain jota ei ole tehnyt? Ja muisto Berliinin muurin sekä itäblokin nopeasta romahtamisesta auttaa todellakin jaksamaan.