maanantai 10. elokuuta 2020

JÄRKEVÄN MUSTAN ONGELMA


Yleensä pyrin pitämään blogini aiheet Hangon ja Nuorgamin välillä mutta tuumailenpa hieman suomalaisen käppäukon tuumailuina tuota Ameriikan BLM-hysteriaa. Pelkkää hysteriaahan se on sillä sen myötä lause ”White Lives Matter” on muuttunut rangaistavaksi, urheilijat pakotetaan polvistumaan anarkian edessä ja hysteerisimmät valkoiset osallistuvat mielenosoituksiin jossa nuo valkoiset vastustavat valkoisia siksi että ne ovat valkoisia. Ja tietysti se Ameriikan kusi valuu lautaa pitkin tänne Suomeenkin.

Ajattelen ymmärrysharjoituksessa nimenomaan niitä järkeviä mustia joita jenkeistä taatusti löytyy. Paljonkin, mutta heidän ääntään ei nyt haluta kuunnella. Järkeviä ja asiallisia mustia jotka haluaisivat että Yhdysvaltain mustan väestönosan asema kohentuisi mustien omin, rakentavin ja yhteiskunnassa mukana olevin toimin. As an American like other Americans, together. Yksi sellainen on suuresti arvostamani Thomas Sowell. Mutta kun nämä järkevät mustat katsovat meneillään olevaa hysteriaa niin mitä he näkevät?

No, koska he ovat järkeviä tyyppejä niin he tajuavat että nykyisessä lyhytjänteisessä länsimaisessa yhteiskunnassa asiat menevät muodista toiseen. Alkuvuodesta oli muotia nostaa esille Hongkongin mielenosoitukset joissa oli huomattavasti enemmän perustetta kuin BLM-hysteriassa. Järkevät mustat tyypit hoksaavat että Social Justice Warrioria eivät ne Hongkongin mielenosoitukset kiinnosta enää paskan vertaa sillä tilalle tuli uusi muoti ja sen myötä vanha unohtui.

Nämä järkevät mustat tyypit tajuavat myös että BLM-hysterian tilalle tulee taas pian joku uusi muoti. Jolloin moni ihminen alkaa tarkastella sitä, että mistä siinä BLM-hysteriassa loppujen lopuksi oikein olikaan kysymys? Sosiaalisesta oikeudenmukaisuudestako? Paskat. Kyse oli polttamisesta, riehumisesta, ryöstämisestä ja murhaamisesta joka alkoi selvästi suunniteltuna, odottaen vain sopivaa tekosyytä. Järkevät mustat tyypit miettivät että millä tavalla se riekkuminen heidän asemaansa oikeastaan paransi. Ja heidän uskottavuuttaan.

Nuo järkevät mustat tyypit tajuavat myös että yhteiskunta on kuin heiluri. Kun heiluri heiluu tarpeeksi pitkälle niin se saattaa tulla takaisin samalla voimalla millä se meni aikaisempaan ääripisteeseensä. Tai mahdollisesti kovempaakin. Järkevät mustat tajuavat myös että ne aseistetut BLM-joukkiot jotka marssivat demokraattivetoisissa kaupungeissa tällä hetkellä niin kuin Sturmabteilung konsanaan marssivat siellä ainoastaan siksi, että niiden annetaan marssia. Järkevät mustat tajuavat oikein hyvin missä se varsinainen tulivoima kyseisessä maassa löytyy ja mitä se pystyy tarvittaessa tekemään.

He tajuavat myös, mikä väestönosa pitää yllä infrastruktuuria ja elättää mustan väestönosan. Ja se väestönosa ei ole musta.

He tajuavat myös, mikä väestönosa tekee valtaosan niin itseensä kuin muihin kohdistuvista väkivaltarikoksista. Ja se väestönosa ei puolestaan ole valkoinen.

Ehkä järkevät mustat ajattelevat että we should rise and save us from ourselves.

Mutta nousevatko he koskaan ja saavatko he siihen mahdollisuutta? Sillä tuollainen ajatteluhan on acting white. Ja muutenkin, kun eletään kansankiihottajien aikaa ei järkipuhe ole muodissa.

Ehkä järkevät mustat myös tajuavat että eivät vasemmistoliberaalit oikeastaan kaipaa heitä tasavertaisina amerikkalaisina vaikka blm-hoosiannaa huutavatkin. He tarvitsevat mustia yhteiskunnan elättämänä ja sortoaan julistavana vähemmistönä jatkossakin. Varmistaakseen mustien äänillä osaltaan oman valta-asemansa jatkumisen. Ja saaden sitä myötä aikaan aina uusia Detroiteja.



Thomas Sowell

24 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Edellisbloggauksen kommenttiosiossa lausuin uskovani suomalaisten naisten olevan suurimmalta osalta järkeviä, vaikka eivät voikaan saada ääntään kuuluviin Älykkäiden Nuorten Naisten vauhtisokeudesta lisävolyymia saavalta kakofoniakuorolta.

USAn järkevän mustan väestönosan kohdalla tulee sitten tenkkapoo:

Kuinka suuri näiden järkevien mustien osuus on koko populaatiosta?
Siitä, josta huolestuttavan suuri osa on omaksunut vasemmistoliberaalien heille 1960-luvulta markkinoineen "Black Culture" -aatteen, jolla slummien pahimmat sosiaaliset ongelmat kohotettiinkin kulttuurin asteelle?

Näille "Black Culture" -ganstaräppärien fanittajille järkevät mustat ovat, kuten mainittu "acting white". Slummista pakoon päässeet, koulutuksen, päättötodistuksen, pätevyyden ja ammatin hankkineet mustat ovat heille Tuomo-setiä.

Tämä suhdeluku huolestuttaa.

Kuinka paljon USAn mustassa väestössä on järkeviä ihmisiä, ja mikä tärkeämpää - miten ja missä määrin he voivat toimia
sekä oman väestönosansa hyödyksi
että torppaamaan slummien häiriökäyttäytymisen hyväksymistä todellisena mustana kulttuurina, jossa pojan toiveammatti on SupaMuthaFuckaGansta ja tytön toiveammatti puolestaan BlingBlingHo?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Olipahan hyviä kysymyksiä. Ja niihin en pysty vastaamaan. Selvää lienee että suuri osa (suurin osa) Amerikan mustista ei edes halua muuttaa tilannetta. Sehän meinaan vaatisi heiltäkin jotain.

MikkoK kirjoitti...

Tämä vuosi on kirkastanut johtopäätöksen siitä, että kansakunnassa ei pidä olla monia merkittävän kokoisia eri etnisyyksiä tai kulttuureita edustavia väestöryhmiä. Tietysti historiassa on riittävästi verisiä osoituksia tuosta, mutta yhä uudelleen valkoisten rakentamissa yhteiskunnissa halutaan kokeilla samaa tappavaa reseptiä. Ja miksi ei käytettäisi, kun se on mahdollistanut kiihotuksen kansanryhmää (=valkoisia) vastaan. Suomen hallituskin on kannattanut monen ministerin suulla blm:aa samalla, kun he ovat täydellisesti vaienneet yhä lisääntyvästä määrästä tummien kiduttamia ja tappamia suomalaisia.

Suomessa kantasuomalaiset ovat ainoita, joilla ei ole lupaa edustaa mitään etnisyyttä. Meille ei ole tarjolla etuja, joita saisimme pelkästään etnisyytemme perusteella. Meillä ei ole lupaa kutsua kulttuuriamme oikeaksi kulttuuriksi. Meillä on vain velvollisuuksia muita etnisyyksiä kohtaan - ja nyt jopa muita, itseämme paljon suurempia EU-maita kohtaan. Näin ovat mainiot Bobrikovskaja-ministerimme linjanneet yhä innokkaammin.

Instituutiomme asettavat muut etnisyydet etusijalle ja sitä enemmän, mitä vieraampaa etnisyyttä ja kulttuuria ne edustavat. Kotoisana kontrastina tälle on saamelaisten käytännöt. He eivät hyväksy saamelaiskäräjille muita kuin geneettisesti sertifioituja saamelaisia ja heidänkin keskuudessaan on kova kiista siitä, kuka on riittävän puhdasrotuinen. Maailman mittakaavassa suomalaiset eivät ole sen merkittävämpi kansanryhmä kuin saamelaisetkaan, mutta suomalaisille ei tulisi kuuloonkaan sallia saamelaisten käytäntöä.

Kuinka kauan voidaan lypsää etuja piiskaamalla ruokkivaa kättä? Kuinka kauan perusteettomilla rasismi- ja etuoikeussyytöksillä saadaan kiristettyä suojelurahaa kantaväestöltä? Kuinka kauan globalistit voivat hyödyntää "olemattomien" rotujen välisiä jännitteitä vallanhimossaan?

Anonyymi kirjoitti...

Vilpittömästi kysyn. Eikö ole hieman kansallissosialistinen näkökanta ajatella, että USA:n älykäs musta kokisi sen tyhmän osan omaksi huolekseen? Heillähän ei suurella todennäköisyydellä ole muuta yhteistä kuin ihonväri. Siellä jos jossain on musta joutunut tekemään kovan irtioton "kulttuuristaan", että on päässyt opiskelemaan ja saanut menestystä. Miksi hän siis katsoisi taaksepäin, tai paskaakaan nakkasi slummien gangstoista? Suurella todennäköisyydellä hän löytää enemmän samaistumisen kohteita valkoisista opiskelutovereistaan.

Simo

Pertti Ilmari kirjoitti...

Thomas Sowell:

"In the schools and colleges, the intelligentsia have changed the role of education from equipping students with the knowledge and intellectual skills to weigh issues and make up their own minds into a process of indoctrination with the conclusions already reached by the anointed."

Vastarintaliike kirjoitti...


Suomeksi: BLM-Lupa Tappaa, jokainen valkoinen

Anonyymi kirjoitti...

Eräs järkevä musta on Candance Owens, joka tekee juutuubiin keskusteluohjelmaa.

Tässä Dinesh D’Souzan haastattelu: https://youtu.be/X5_DBg31ZWU

Juha Kivela kirjoitti...

Muoti on oikea termi kuvaamaan näitä nykyisiä ilmiöitä. Muodilla (myös monikossa) on yleensä tietty aikajänne, jota ne noudattavat. Toistaen joskus itseään jonkin ajan kuluttua, kuten vaatemuoti, joka nostaa ajoittain ilmiöitä vaikkapa 1980-luvulta kertauksena. Muodit myös ilmenevät ainakin osin limittäisinä ja päällekkäisinä.

Aikajänne on mielestäni olennainen, koska se määrittää että kuinka merkittävästä muoti-ilmiöstä on kyse. Kyse on hieman samasta asiasta kuin termi megatrendi, jota on viime vuosina usein käytetty. Megatrendit saattavat muuttaa yhteiskuntaa (yhteiskuntia) kovin peruuttamattomalla tavalla, joskus parempaan suuntaan ja toisinaan myös huonompaan suuntaan. On kuitenkin huomattava, että megatrenditkin saattavat muuttua nopeastikin, joskin tämä yleensä on harvinaisempaa, sillä niiden kehittymiseen kuluu huomattavan pitkä aika, jolloin niitä ja niitä tukevia osia ja alatrendejä voimistetaan ja kehitetään.

Niin muodit kuin megatrenditkin ovat siis ihmisen ohjaamia, ei ehkä täysin, mutta suureksi osin. Nykyään vallalla on etenkin hyvin kyseenalaisia muoti-ilmiöitä, jotka eivät välttämättä palvele parhaalla mahdollisella tavalla ihmiskuntaa, ja joiden toivoisi siksi taantuvan ja häipyvän unholaan. Koska utopistit eivät ole kuitenkaan saaneet vielä valmista aikaiseksi - liekö koskaan saavatkaan - ei haitallisilta muoti-ilmiöiltä voine välttyä..

Strix Senex kirjoitti...

Aluksi onnittelut rajapyykin saavuttamisesta. On sitä ollut lukijoita, mutta on ollut myös antoisaa luettavaa.

Kiintoisa tuttavuus tämä Sowell, josta voinee sanoa, että hän ei ole järkevä, vaikka on musta, eikä hän ole järkevä, koska on musta, vaan hän on järkevä, koska on järkevä. Kriittinen suhtautuminen oman viiteryhmän maneereihin on haastava homma ja jo senkin vuoksi kunnioitettavaa. Sitäkin enemmän niin, koska kritiikki on hyvin ajateltua ja järkevää. Virran mukana meneminen on helppoa ja asettuminen kapinalliseksi omaa viiteryhmää vastaan on myös verraten helppoa (vaikka siinä usein turpiinsa saakin), mutta maneerien kritisointi siinä tarkoituksessa, että niitä korjattaisiin, on kova haaste, koska silloin tahtoo käydä niin, että äänekkäitä haukkujia löytyy joka puolelta, mutta puolustajia on vähän eivätkä he ole edes kovin äänekkäitä vaikka/koska ja harkitsevaisia ovatkin.

Pinlaareni kirjoitti...

Hyvä kirjoitus Ykältä, ja hyviä huomioita kommentoijilta. "Acting white" ja "White passing" (kuten esim. Seida Sohrabin tapaus osoitti), ovat valitettavia esimerkkejä siitä, kuinka järkevät ja integroituneet maahanmuuttajat saavat kuraa niskaansa. Näissä tapauksissa heidät mielestään "omistavilta" (paremman termin puuttuessa) viiteryhmiltä, jotka eivät yritäkään sopeutua, järkevöityä jne.

Kunniakansalaisilla ei, uudessa normaalissa tuppaa olemaan mitään velvollisuuksia, vaan pelkästään oikeuksia. Pottunokilla sen sijaan on paljonkin velvollisuuksia, muttei paljonkaan oikeuksia - kohta ei edes saa sanoa tai kirjoittaa, ettei viherpunikkien touhu ole kivaa. Lähimmäisen kaltoinkohdelleelta kehitysmaalaiselta pitää uudessa normaalissa pyytää anteeksi, polvillaan.

Viherpunikkeja saattaa kiihottaa ajatus tulevaisuudesta, jossa valkoiset ovat pigmentoituneiden orjia. Orjia, sillä ei valkoisia voi noin vain hävittää, koska kuka muu pitää silloin huolen infrasta - avaruuskirurgihuippuosaajat vai?.

Minua ei lasteni, ja muidenkaan Suomalaisten vuoksi viherpunikkien kiiluvasilmäisesti ajama tulevaisuus miellytä. Minusta se on suorastaan Raamatullista pahuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Rasistinen Black Culture

Orjuus lopettiin 1800 luvulla Brittien sotalaivaston voimin, brittien rahoilla. Orjuus lopetettiin 1860-luvulla yhdysvalloissa, sisällissodan sivutuotteena. Kun se oli sopiva, kansaan vetoava teema ja oli talousjärjestelynä käynyt vanhanaikaiseksi.

Sata vuotta eteenpäin, 1960-luvulle tultaessa lopetettiin rotuerottelu USA:ssa. Viimeisetkin orjat, epävapaaksi syntyneet kuolivat pois. Huomattava on, että rotuerottelua ei ollut pohjoisvaltioissa merkittävästi, siis neekereitä ei kohdeltu sen kummemmin kuin intiaaneja, katolisia tai suomalaisiakaan. Tai italialaisia.

Black Culture alkoi jonkinlaisena omasta rodusta ylpeytenä, sinänsä positiivisena asiana. Muuttui sittemmin itsesorron välineeksi. Kun muut kansanryhmät sulautuivat ja pitivät sulautumista hyvänä asiana, alkoivat mustat pitää erottautumista hyvänä. Muun muassa huono englanti keksittiin nimetä omaksi kieleksi "Ebonics". Toden totta, neekereiden kielessä on jäänteitä afrikkalaisista kielistä. Mutta paljon vähemmän kuin vaikka kolmannen polven amerikansuomalaisten kielessä, "ratti runnasi haussin alle" on paljon, paljon lähempänä suomen kieltä kuin ebonics afrikkalaisia.

Oikeasti ebonics on murre, ihan kuin korson murre tai savo. Se, että nyt on tullut oikein muodiksi olla opettelematta normaalia yleiskieltä ja väittää murretta yhtä käyttökelpoiseksi ja pysyä siinä on silkkaa tyhmyyttä. Gangsta-kulttuuri on siten vielä tämän saman virheen tekemistä toiseen potenssiin, joka ukko bro ja akka ho. Normaali kieli on actingwhite tai peräti setä-tuomoilua.

Mikäs kansanryhmä tuleekaan suomesta mieleen, mikäs porukka puhele kummallista murretta. Valittaa rasismia. On menestynyt viihdemusiikin alalla, epämenestynyt suunnilleen kaikessa muussa. Jaa-a.

Selvästi erottuvaan vähemmistöön kuuluvan on erikoisen vaikea menestyä, jos omat pitävät menestymistä paheena. Sopii verrata menestymistä vaikkapa korealaisten siirtolaisten ja neekereiden välillä. Kumpikin ryhmä eroa ulkonäöltään keskivertoamerikkalaisesta, kumpi menesty paremmin? Pelkkä ero älykkyydessä ei selitä eroa.

Pyssymies

Olaf Stephanos kirjoitti...

Kannattaa huomioida, että ainakin vuonna 2018 kolme neljäsosaa Yhdysvaltain mustista vastusti poliittista korrektiutta: https://www.theatlantic.com/ideas/archive/2018/10/large-majorities-dislike-political-correctness/572581/

Kuten Yrjö tietää, tässä on kyse nimenomaan eliitin ideologiasta, jolla signaloidaan kuulumista valistuneiden ja voideltujen joukkoon. Media luo tietysti aivan vääristyneen kuvan siitä, minkälaista kannatusta tämä uusi totalitarismi oikeasti nauttii. Silti vaara on suuri. Ei Leninkään tarvinnut massoja puolelleen: oikeiden instituutioiden kaappaaminen riitti.

Olen myös lukenut suurimman osan Sowellin tuotannosta, ja täytyy sanoa, että fiksumpia elossa olevia ajattelijoita on harvassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys MikkoK:lle, Simolle, Pertti Ilmarille, Vastarintaliikkeelle, Anolle, Juha Kivelälle, Strix Senexille, Pinlaarenille. Pyssymiehelle ja Olaf Stephanokselle & kiitos kommenteistanne.

MikkoK: Samaa mieltä. Eikä niitten väestöryhmien tarvitse olla edes kovin erilaisia. Jugoslavian sota on tästä osuva esimerkki. Ja tiivistit tämän hetken tilanteen osuvasti. Tuon viimeisen kappaleesi kysymyksiä olen itsekin miettinyt. Eihän tämä voi jatkua loputtomiin.

Simo: Ymmärrän pointtisi, tosin sitä en ymmärrä että mitä kansallissosialismia tässä oli. Ja toisaalta, ollaanhan mekin huolissamme Suomesta ja suomalaisista vaikka ne säännöllisesti äänestävät kuin itäsaksalaiset.

Pertti Ilmari: Sowell puhuu asiaa.

Vastarintaliike: Burn – Loot – Murder.

Ano: Järkevä ja vielä nuori kaiken lisäksi.

Juha: Länsimaissahan on jo 1960-lähtien ollut megatrendinä vasemmistoliberalismi ja sen seurauksista nyt kärsitään.

Strix Senex: Kiitokset. Sowell on vastavirtaan uiva lohi joka ansaitsee kaiken kunnioituksen.

Pinlaareni: Juuri näin. Ei paljon lisättävää.

Pyssymies: Kiitos hyvistä lisäyksistä. Ja pannaanpa sitten vähän sitä ebonicsia:

https://www.youtube.com/watch?v=BrKEAeIJFOU

Olaf Stephanos: Olet oikeassa ja valitettavasti valtamedia kuuluu kyseiseen utopistiseen eliittiin.

Toinen professori kirjoitti...

Musta naama hyvä, valkonaama paha!

Tämä on nykyisen muodikkaan ajattelun tiivistelmä. Varmaan moni huomaa, että tämä on muunnelma George Orwellin Eläinten vallankumouksesta (Four legs good, two legs bad).

Toinen professor

Anonyymi kirjoitti...

Denzel Washington vaikuttaa myöskin fiksulta kaverilta, mitä olen miehen haastatteluja katsonut. On sanonut: it's not color, it's culture". Tuota lausetta voi soveltaa osin omiin romaneihimmekin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Toiselle professorille ja Anolle & kiitos kommententeistanne.

Toinen professori: Orwellin tuotanto oli aikanaan dystopia. Nyt se on manuaali. Yksi kuuluisa Orwellin jutuista oli tämä 2 + 2 = 5. Sen tiimoilta vilkaisepas piruuttasi tätä:

https://www.breitbart.com/tech/2020/08/09/brooklyn-college-education-prof-claims-math-is-white-supremacist-patriarchy/

Ano: Tiedän hepun mutta en osaa sanoa hänestä sen enempää. Mutta tuo hänen lauseensa pitää kyllä paikkansa.

Anonyymi kirjoitti...

Candance Ovens ebonicsistä:

https://www.youtube.com/watch?v=OqoyzyFBbJk

Lyhyt ja tiivis juttu.

Pyssymies

Samu Mäkinen kirjoitti...

KIITOS
ensimmanäin kommenttini on. Kiitos

on niin mainiota lukea kaamasi ja opetin sitä muksuillekin ja liki uskontona osa sai jälkkäriä kaulakorusta! ..ei ollut sentään rautaristi ;)
seuraatko vanhempa kuunnelmia? https://areena.yle.fi/audio/1-50165322
voisi antaa sinulle uutta sarkaa Metsänjumalille ja vähemmäntunnetuille..

silsatykki tätä kirjoittaa etten ihan rekisteröitynyt mutta tutut tuntee ;)

Anonyymi kirjoitti...

Järkevät mustat varmasti myös tajuavat, että asemoimalla oman kansanosansa ikisorretuiksi sortajan tullessa tietysti ulkopuolelta, he saavat oikeutuksen olla tekemättä mitään ongelmilleen.

Siis samalla tavalla kuin kotimainen hevosvähemmistö, joista harva viitsii hommata itselleen peruskoulun päästötodistusta, esitetään joka kerta mediassa uhrina - milloin sadan bensavarkauden jälkeen kauppias kehtaa vaatia maksua etukäteen ja milloin mitäkin - ja täydellä varmuudella päästötodistus jätetään hankkimatta jatkossakin.

Tuntuu vähän siltä, että kun vika on oikeasti systeemissä, ihmisoikeustaistelijat ovat martinlutherkingejä, kun oma saamattomuus koetetaan kaataa systeemin syyksi, ihmisoikeustaistelijat ovat georgefloydeja.

Valtsu

Anonyymi kirjoitti...

Qroquius Kad sanoi...
"Kuinka suuri näiden järkevien mustien osuus on koko populaatiosta?"


Vastaus, tosin koskien vain mustaa populaatiota.

Yleensä USA:n mustien keskimääräiseksi älykkyysosamääräksi esitetään lukua 85. Otetaan se kellokäyrän älykkyysjakauman huippukohdaksi. Jos BLM-hysterian suhteen järkevyyden esiintymisen mahdollistavaksi vähimmäisrajaksi oletetaan ÄO 100, niin kellokäyrää katsellessa huomaa järkevien osuuden pieneksi.

http://www.renegadetribune.com/black-white-iq-differences/

Ehkä noin 7 prosentilla mustista on riittävästi älykkyyttä järkevään käytökseen. Koska he ovat järkeviä, he ovat hiljaa. Ehkä tämä arvio on liian suopea mustille.

Kukavaan

Anonyymi kirjoitti...

"Simo: Ymmärrän pointtisi, tosin sitä en ymmärrä että mitä kansallissosialismia tässä oli. Ja toisaalta, ollaanhan mekin huolissamme Suomesta ja suomalaisista vaikka ne säännöllisesti äänestävät kuin itäsaksalaiset."

Tarkennan vielä esimerkin avulla. 70-luvulla alle 3-vuotiaana Suomeen adoptoitu neekeerilapsi tuskin pitää somalia, tai mitään muutakaan mustaa omana viiteryhmänään. Tämä siis ainakin jos kontaktit omaan kulttuuriin ovat puuttuneet täysin. Hänellä ei ole mitään muuta viiteryhmää, kuin se mikä hänet on adoptoinut. Se on sitten eri asia, miten muut sen viiteryhmän jäsenet hänet näkevät.

Sama pätee menestyneeseen amerikkalaiseen mustaan. Hän on hylännyt rodullisen ja kulttuurillisen viiteryhmänsä, ja siirtynyt elämään valkoisen kulttuurin mukaisesti. Siksipä häntä ei paljon kiinnosta, miten musta valtaväestö pärjää.

On inhimillistä(joskin rotuopillista) pitää ihonväriä tai rotua määräävänä tekijänä, kun mielessämme ajattelemme mihin viiteryhmään kukakin kuuluu. Mielestäni kuitenkin asia on niin, kuten joku tuossa ylempänä totesi amerikkalais näyttelijän sanoneen: "ei se ole väri, vaan kulttuuri".

Simo

Anonyymi kirjoitti...

Tässä viimeaikoina on ollut tapetilla tuo intersektionaalinen feminismi ja siitä vielä muutama sananen , jos sallitte... toisen suosiminen on aina toisen sorsimista vaikka muuta vakuuteltaisiinkin.

Itse olen kiinnostunut historiasta ja olen huomannut, että yhden väestönosan suosiminen johtaa väistämättä yhteiskunnan / valtion / sivilisaation tuhoutumiseen, vieläpä suhteellisen nopeasti ( usein alle 20 vuotta )...
Suosittelen kaikille, että tutustuisitte ex-Jugoslavian lähihistoriaan, ennen hajoamissotaa, suorastaan klassinen esimerkki... lopputuloksenhan me tiedämme.

Suomessa tämä intersektionaalinen feminismi tulee olemaan 5 vuodessa kaikkea häiritsevä ja 10 vuodessa sietämätön olotila. "Pullonhenki" on nyt päästetty ulos ja sitä ei sinne takaisin saa, koska etuoikeuksia saaneet tahot eivät helpolla luovu "saavutetuista eduista".

-Raksaäijä-

Anonyymi kirjoitti...


Polvistuminen ja sen vaatiminen mustan rodun edessä on todella vastenmielistä ja alkukantaista; ei 2000-luvulla polvistuta edes maailman mahtihenkilöiden edessä, hoviniiaus koskee kuninkaallisia ja Suomessa pelkkä niiaaminen Itsenäisyyspäivän vastaanotolla presidenttiparille on etikettivirhe. Aikoinaan olympialaisissa kiellettiin palkintopallilla Black Powerin tunnukset eli nyrkkiin ojennetut kädet, mutta nyt mennään ojasta allikkoon kuten niin monen muunkin asian kanssa. Ohisalo on helpottamassa työperäistä maahanmuuttoa ja tuomassa maahan kymmeniä tuhansia moniosaajia kehitysmaista. Eihän tässäkään mitään järkeä ole, mutta täytyyhän puolueelle jollakin konstilla haalia äänestäjiä. Viimeisimmässä gallupissa oli vihreät noussut keskustan edelle neljänneksi ja alan jo pelätä, ettei tämä kansa viisastu ikinä!

Seuraava mellakka USA:ssa saadaan varmasti aikaan marraskuussa, jos kansa taas äänestää väärin ja Trump valitaan toiselle kaudelle. Ei se metelöinti ja riehuminen ole tainnut vielä kunnolla edellisestäkään kerrasta loppua kokonaan; on vaan muuttanut muotoaan vieläkin väkivaltaisemmaksi. Syyhän tällaiselle tuntuu aina löytyvän, vaan ei koskaan peilistä. Tolkun ihmiset loistavat poissaolollaan, mutta ei varmaankaan saisi sanoa, että roskaväki on liikkeellä...

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehille, Samu Mäkiselle, Valtsulle, Kellevaan, Simolle, Raksaäijälle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Kiitos linkistä.

Samu Mäkinen: Kiitokset ja kiitos linkistä. Tuo oli minulle uusi.

Valtsu: Tuo viimeinen kappaleesi kiteytti tämän hetken tilanteen.

Kukavaan: En lähde arvailemaan lukuja. Ei riitä tietotaito. Voi olla niin kuin totesit.

Simo: Osittain joo, mutta näillä adoptoiduilla on kyllä usein juurettomuusongelma. Vaikka kuinka olisi suomalaiseksi kasvatettu.

Raksaäijä: Asia on juuri näin.

Rouva Ano: Olen täysin samaa mieltä ja osa niistä mellakoista on jo nytkin demokraattien siunaamia ja niiden kohteena on Trumpin hallinto.