lauantai 29. elokuuta 2020

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CXXVIII


1. Li ja sotavaltio

Meidän kaikkien tuntema ja suuresti arvostama Li Andersson on nostanut esille asevelvollisuuden lyhentämisen. Tätähän on tuotu aika ajoin tapetille aikaisemminkin. Ja peruste on se, millä sitä on perusteltu ennenkin. Eli:

Hallituspuolue vasemmistoliitto esittää siviilipalveluksen keston puolittamista ja asepalveluksen lyhentämisen selvittämistä työllisyystoimina, jotka nostaisivat työllisten määrää tuhansilla ihmisillä.

- Selvitysten mukaan siviilipalveluksen sekä varusmiespalveluksen kestoa lyhentämällä työllisyyttä voitaisiin vahvistaa merkittävästi, jopa usealla tuhannella henkilöllä.

Liltä ja vasureilta yleensäkin jää tietoisesti mainitsematta se, että varusmiespalveluksesta työmarkkinoiden käyttöön tulevien ihmisten määrä ei millään muotoa tarkoita uusien työpaikkojen määrää eikä Suomen talous hotellin respan muistin mukaan ole sellaisessa ylikuumentuneessa tilassa jossa sotilaspassin saaneet tuoreet reserviläiset palkattaisiin välittömästi töihin. Kas kun Suomessa on satoja tuhansia työttömiä muutenkin.

Jos aivan todella mietittäisiin työvoiman hukkakäyttöä niin kannattaisi ehkä nostaa tapetille julkishallinnossamme olevat vähintään satatuhatta hölynpölytyöntekijää joitten ns. työ ei liity varsinaiseen työhön ollenkaan muuten kuin siten, että heidän kehittämänsä kehittämisprojekti A:t, laatuprojekti B:t sekä kehittämisprojekti A:n ja laatuprojekti B:n laadunvalvontaprojekti C:t vievät suorittavalta tasolta työaikaa jatkuvasti aivan turhaan. Toisin sanoen saavat aikaan tilanteen jossa osaamattomat pakottavat haluttomat tekemään tarpeetonta. Tällaisten hukkapätkien ura on kokonaisuudessaan poissa varsinaisesta työelämästä. Se on ongelma, ei varusmiespalveluksen pituus. Turhat virkakyöstit ovat turhia virkakyöstejä mutta armeija on välttämätön kansallinen henkivakuutus.

Mainitaan vielä vaatimus siviilipalveluksen keston puolittamisesta. Li toteaa:

Siviilipalveluksen pituus tekee siitä rangaistusluontoisen asepalvelukseen verrattuna. Mielestäni se ei ole enää tähän maailmaan sopivaa.

Ehkä se ei ole Li Anderssonin maailmaan sopivaa mutta täällä reaalimaailman puolella tulee muistaa se ei ihan pikkuseikka että aseellisen palvelun suorittaneilla on sitten reservissäkin velvollisuus lähteä komennettaessa sotimaan ja mahdollisesti kuolemaan mm. Li Anderssonin puolesta.

Sinänsä hotellin respassa ei pantaisi pahakseen jos siviilipalvelusta järkevöitettäisiin maanpuolustukselliseen suuntaan. On kuitenkin olemassa valtava määrä myös siviilipuolustuksen tehtäviä joita ei tarvitse suorittaa ase kädessä. Vaan ehkä se olisi Lin makuun liian militaristista.



2. Suosi ulkolaista sanoo vihreä

Helsingin kaupunginvaltuuston vihreä puheenjohtaja Otso Kivekäs on sitten loihelausunut että suomalaisten pitäisi ryhtyä boikotoimaan suomalaista lihaa ja maataloustuotteita yleensäkin. Ja ostamaan mieluummin vaikka ruotsalaista. Jaa milläs perusteella? No ympäristöperusteella tietenkin:

Itämeren suurimmat rehevöittäjät ovat Puola, Tanska ja Lounais-Suomen maatalous.

Hotellin respassa ei pidetä suinkaan pahana että pyritään mahdollisimman puhtaaseen luontoon mutta samalla ihmetellään että onkos Venäjä ja erityisesti Pietari lakannut saastuttamasta kokonaan? Ja onko oikea tapa suojella luontoa pyrkiä vahingoittamaan suomalaista elinkeinoelämää entisestään. 

Tässäkin tapauksessa lienee kyseessä se tyypillinen loputtoman nälkäisen vihreän egon ruokkiminen. Vihreä haluaa sen tunteen että hän, juuri hän pääsee kyykyttämään ihmisiä vihreytensä nimissä. Ja koska hän elää Suomessa tällä hetkellä suurta etsikkoaikaansa niin täällä se saattaa onnistuakin. Sen sijaan kyseinen Kivekäskin tietää että niin Puola, Tanska kuin eritoten Venäjä toteaisi jollekin suomalaiselle vihreälle räähkälle että haista sinä jätkä paska. Täytyy siis ruokkia egoa sillä, mitä tarjolla on.



Hotellin respassa kannustetaan suomalaisia lihansyöntitalkoisiin. Nimenomaan suomalaisen lihan. Ja suosikaa muutenkin suomalaisia maataloustuotteita.

Mainitaan muuten kyseisen kivekkään aikaisempi idea viime vuodelta eli ”pääkaupunkiseudun kasvu olisi järkevää puristaa Kehä I:n sisäpuolelle, jotta kehitys olisi mahdollisimman ilmastoystävällistä”.

Allekirjoittanut on tehnyt muutamia fiktioita ympäristön nimissä täyteen ahdetuista kuutioasuntokaupungeista ja mieltänyt ne dystopiana. Ehkä kivekkäille se olisi ihanteellinen utopia.


Utopia vai dystopia?

3. Hei kuu-ukko, ei pidä sinun sureman…

Kepun piällyshenkilö Katri Kulmuni ei ole varsinaisesti mikään tilannetajun mestari. Kun työttömyys jatkuvasti lisääntyy ja maa on menossa kohti pankrottia hän onkin alkanut kaavailla omaa suomalaista avaruusohjelmaa sisunautteine kaikkineen. Olisi tietysti mukavaa päästä louhimaan strategisia metalleja asteroidivyöhykkeellä mutta ehkä hanketta kannattaa lykätä ainakin hieman ja keskittyä siihen että saadaan suomalaiset ruokituksi. Mikä taas on jatkuvasti kasvavan verotuksen ja säätelyn myötä jossain vaiheessa, no, hyvin haasteellista.

Aikanaan 1980-luvun alussa Rauhanvaltiosta esitettiin tarjous että suomalaiset osallistuisivat kosmonauttikoulutukseen. Esitys torjuttiin ja miksei olisi torjuttu sillä suomalainen avaruusohjelma on itse asiassa alkanut jo 1960-luvulla ja sen pioneereja olivat tietenkin Saukki ja pikkuoravat:


Niin että ei suomalaisen avaruusohjelman tarvitse suinkaan hävetä isompiensa rinnalla. Ja onhan meillä nytkin hallitus joka leijuu omissa aika-avaruusulottuvuuksissaan ilman mitään kosketusta reaalimaailmaan. Jos se ei ole avaruusohjelmaa niin mikä sitten

*

Ja vielä hieman myöhemmin kolmen minuutin kauhupläjäys joka on pelottavampi kuin Manaaja-leffa ensimmäistä kertaa katsottuna. Eli "Kiiluvasilmäinen fanaatikko valtansa kiimassa". Jokainen katsoo tämän sitten omalla vastuullaan. 

33 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kait nyt maatalous on syyllinen itämeren rehevöitymiseen, syöhän miljoona pääkaupunkilaista maataloustutotteita ja paskovat sitten vessassa, josta johdetaan jätevedenpuhdistamoon ja aikaajoin sieltä sitten liikoja lasketaan sellasenaan mereen, joten maatalous on syyllinen siihenki ..

-jpt-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, jpt. Joo, mutta vain kaupunki- ja mahdollisimman täyteen ahdettu sellainen on vihreän käsityksen mukaan sitä ekologisinta asumista.

intrigööri kirjoitti...

Li "Gulag" Andersson muiden mekkoministerien kera ei osaisi pyörittää edes jädekioskia ilman täysiä valtion maksamia avustajia ja täysiä tukiaisia.
Silti hallituksen huipputasa-arvoiselta muotiosastolta sataa hyviä neuvoja kuin lonkalta ampuen vaikka Suomen suurimman kansainvälisen metsäfirman pääpomolle.
Vihreiden rehustelumestari Kivikselle ei liene tullut mieleen, että Suomi ei olisi koskaan päässyt pois metsästä ilman lehmiä ja hevosia niinä monina historian aikoina, jolloin boikotoitiin vain puutetta ja kurjuutta jos pystyttiin. Jos ei pystytty, purtiin pian joukoittain heinää altapäin, lapsista lähtien.
Kulmunista tulisi varmaan nopeasti huippuluokan kepunautti, joka matkustaisi helmat paukkuen lähiavaruuteen ennen koko universumin valloittamista. Venäläiset järkkäisivät varmaan hänelle mielellään ufonauttikoulutusta vaikka ISS-asemalla, jos sen koulutuksen saisi jotenkin menemään Suomen valtion piikkiin.

Anonyymi kirjoitti...

verenpainelääkkeen ottoa piti aikaistaa kun näki tuon linkkaamasi videon alkukuvan. _Suonen katkeamisen riski on liian suuri että sen pätkän voisi katsoa.

Tavjan lässytys aiheuttaa myös joka kerta sitä kuullessa/nähdessä pakoreaktion. ei näihin meinaa immuniteettia syntyä.

yst.terv.
Sepi

Anonyymi kirjoitti...

Kummallista, ettei Pohjanlahdella ole samoja ongelmia kuin Itämerellä; mahdetaanko siellä maataloutta harjoittaakaan? Vihreät haluavat omia Itämeren saastuttamisen ja levälautat ahneuksissaan suomalaisten piikkiin kun meidän täytyy olla joka asiassa eturintamassa.

Nämä tyttötertsetin ulostulot alkavat olla entistä oudompia; jaetaan rahaa ulkomaille, kasvatetaan velkaa ja omien kansalaisten elinkustannuksia ja ehdotetaan toimia, jotka auttamisen sijaan vievät vain entistä pahemmin pöpelikköön. Jos eivät mitään parempaa keksi, niin olisi parempi olla ihan hiljaa. Voisivat oikeasti vaikuttaa edes vähän viisaammilta.

Tuppuraisen palopuheesta särähti pahasti korvaan toveri-sanan runsas käyttö ja sitten melkein Hitleriin verrattava paatos ja uho. Pahinta oli, että puheen jälkeen ihmiset taputtivat innokkaasti! Voi Suomi-parka, sinua viedään kuin pässiä narussa!

Rouva Ano



Anonyymi kirjoitti...

Asiaa

Kumma, että ymmärrys varusveijareista on ihan hukassa. Asevelvollisuuden pidennys parantaisi työllisyyttä. Erikoisesti, jos kaikille pitäisi taata asevelvollisuuden jälkeen töitä, asevellvollisuuden pituiseksi ajaksi. Virman piik , eiku veronmaksajan piikkiin. Ai, ettei käy li lystikkäälle. Sivarit joutaa suota kuokkimaan, kolmeksi vuodeksi.

tytteli on ihan kaheli.

Sitten ihan OT: Miksi eivät ammu kovilla kivittelijöitä ruottissa? Kivi on tappava ase. Ja loppuis se äbäläwäbälä. Ehkä ruotsin on löydettävä Odinin-uskonsa uudelleen, pelastusta ei oikein muuten tunnu tulevan. Uhripuut voisivat sen tuoda.

Pyssymies

Pate kirjoitti...

Kun katsoo göbbelssin puhetta ilman ääntä ja tappuraisen ilman ääntä, niin eleet ovat samankaltaisia.

AT kirjoitti...

En oikeasti näkisi ehdotusta uuden huipputeknologisen teollisuudenhaaran luomisesta Suomeen ihan noin negatiivisena asiana kuin Yrjö tuntuu tekevän. Se on huomattavasti järkevämpi työllistämisajatus kuin projektinsuunnittelukomiteat, voi helposti poikia yritystoimintaa joka tuottaa myyntikelpoisia tuotteita. Toki uuden teollisuusalan syntyminen kestää taatusti aikansa.

Pietarin jätevesikuormitus taisi vähentyä siinä vaiheessa kun suomalaiset antoivat kehitysapua mahtivaltiolle ja rakensivat sinne vedenpuhdistamon..

Pauli Vahtera kirjoitti...

Olen katsonut kaksi kertaa Tuppuraisen puheen. En millään olisi voinut uskoa, että joku voi olla näin pihalla unelmissaan.

Puhe veti sanattomaksi. Ei löydy sanoja kommentoimaan tuota mielipuolisuutta, joka puheesta hehkuu. Onko tuo nainen todella noin pihalla elämästä. Eikö hänellä ole liuta avustajia, eivätkö he saa Tuppuraiselle edes hitusen tolkkua puheisiin.

(Sosiaali)demokraattien teot muistetaan. Sisällissota Suomessa. Sisällissota orjuuden jatkamiseksi USA:ssa. Toivokaamme totisesti, ettei SDP lyö päätään suomalaiseen mäntyyn jälleen kerran.

Tuppurainen ei maininnut kertaakaan sanoja raha, euro, onko meillä varaa. Ei koska se ei feminismiin kuulu. Rahaa löytyy aina, jos ei muualta niin tulevien sukupolvien elämisen edellytysten varastamisella. Aina maksaja on joku muu. Siksi rahasta ei tarvitse välittää.

Tuppurainen vältti puhumasta ulkomaalaisista, vaikka se on sosiaalidemokratian kärkihanke. Hän puhui suomalaisista. Totta siinä mielessä, että suomalaiset maksavat tuppuraisten unelmat. Ulkomaalaiset eivät maksamiseen osallistu.

AT kirjoitti...

https://xkcd.com/1232/

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Kehä I:n sisäpuolelle onkin parhaillaan rakenteilla runsaasti uutta asutusta, entisillä satama-alueilla Jätkäsaaressa ja Sörnäisissä. Mutta voidaanko sinne niiden lisäksi rakentaa enää paljonkaan?

On Kehä I:n sisäpuolella useita laajoja viheralueitakin ja jopa pari laajaa luonnonsuojelualuetta, Viikin ja Laajalahden. Mutta hyväksyisivätkö vihreät sen, jos ne muutettaisiin rakennusmaaksi? Eivätköhän he sitä kaikkein kiivaimmin vastustaisi?

On siellä monin paikoin mataliakin taloja. Pitäisikö ne purkaa ja rakentaa tilalle korkeampia? Mutta eivätkö juuri vihreät ole yleensä olleet rakennussuojelunkin innokkaimpia kannattajia?

KLS kirjoitti...

jpt kirjoitti:
"Kait nyt maatalous on syyllinen itämeren rehevöitymiseen, syöhän miljoona pääkaupunkilaista maataloustutotteita ja paskovat sitten vessassa, josta johdetaan jätevedenpuhdistamoon ja aikaajoin sieltä sitten liikoja lasketaan sellasenaan mereen, joten maatalous on syyllinen siihenki .."

Mutta siihen ei lainkaan vaikuta se, onko ne maataloustuotteet tuotettu Suomessa vai jossakin muualla.

Historix kirjoitti...

Eihän tähän voi muuta sanoa kuin VMP mekkoministerit (munilla tai ilman).

Anonyymi kirjoitti...

Vasemmistolaisen sumean talouslogiikan mukaan työpaikkoja syntyy kun on vain tekijöitä. Tai jotain. Samaan aikaanhan vasemmisto haikailee 6 tuntisen työpäivän perään joten kyllähän lyhennetty varusmiespalvelu tähän olis ehkä linjassa. Olen ehkä vähän yksinkertainen mutta mulle ei vaan aukea tuo kuuden tunnin työpäivä. Miten ihmeessä se voisi onnistua jos muualla ollaan valmiita paimamaan kahdeksan tuntia. Tai enemmänkin.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ainakin ennen siviilipalvelushenkilöt olivat vapautettuja rauhanajanpalveluksesta mutta mahdollisessa sota-aikana 8 viikkoa jalkaväenkoulutuskeskuksessa jossa ei keskustella henkisestä pipistä. Ilmeisesti aivan kuin Lyndon B Johnsson Kulmuni perustaa avaruushallinnon pääkeskuksen Kiuruvedelle. Kuunauteiksi valitaan joko keskustalaisia joiden suku on äänestänyt keskustaa vuodesta 1905 lähtien tai valtionhallinnossa otetaan uudet tasa-arvoa ja muita arvoja korostavat valintaperusteet ja valitut ovat somalialaisia transgendereitä. Case Kaipola osoittaa että UPM on tutkinut tulevaisuutta täällä, paperikoneita pitäisi uudistaa tai uusia, seuraava kysymys onkin kuitupuun saanti ja hinta mistä voi sanoa että hiilinieluihin vetoaminen vähentää hakkuita ja hinta nousee. Vaikka teollisuuden sähkönhinta on eri kuin meikäläisen mittaritaulussa puu pitää kuljettaa tehtaalle ja paperi pois niin kumpikaan ei tasan tarkkaan tule halventumaan, rahaa tarvitaan jossain etelämpänä kansan syvästi rakastaman elinikäisen gepardihattuisen valtiopäivämiehen elatukseen. Sitten euro, sen kurssi on saksan vientiteollisuuden mukaan säädetty eikä meikäläisten puutavaramiesten tarpeisiin. Tulee halvemmaksi sopia Brasilian tai Paraguain hallitusten kanssa siitä että ostetaan 100 km2 savannia, rakennetaan sellu- ja paperitehdas eukalyptuspellon viereen mistä huonoa kuitupuuta saa noin 20 vuoden kierrolla ja huulipunahallitusta ei ikuna nähdä tai kuulla siellä.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Vielä paperi-ja sellutehtaita ajettiin alas 2000 luvun alkupuolella. Uskon että UPM:lle oli tietynlainen singaali Savon Sellun suunnitellun sellutehtaan ympäristöluvan torppaaminen. Se tuskin lisää investointi halukkuutta. Perusteellaanko keskustalaista avaruusohjelmaa autojen kotimaisella satelliittivalvonnalla? Mutta julkishallinnossa ja sen kanssa toimiva ngo-järjestöillä toiminta on tarua ihmeellisempää, luin Vahteran blogin paljonko STEA avustaa pyöräliittoa ja sen yhteiskumppaneita siis yhteistyökumppanit tietty saavat lisäå rahaa muilla nimikkeillä siitä paljonko uusiosuomalaisten opettaminen ajamaan polkupyörällä tulee maksamaan. Noin jos nyt tulkkikulut jätetään pois niin ajokortin saa halvemmalla.

Anonyymi kirjoitti...

1. "Tällöin parhaassa työ- ja opiskeluiässä olevat miehet ovat poissa työmarkkinoilta" on tietenkin loistava perustelu tälle ehdotukselle. Se, että opiskelijat ovat muutenkin pois työmarkkinoilta ei ole oleellista eikä se, että nykyään aika moni pitää muutenkin välivuoden tai pari reissatakseen tai "löytääkseen sen omimman, ainutlaatuisen itsensä". Armeija ei ole muodissa koska siellä kuulemma käsketään tekemään asioita. Johan nyt! Ei sellaista tarvitse kenenkään sietää, ei vanhempien, työnantajien tai yhteiskunnankaan taholta. Käskeminenhän = kiusaaminen.

Suomeen tulee jatkuvasti laumoittain parhaassa työiässä olevia miehiä. He eivät joudu ruodikseen mutta kappasta vaan, poissa ovat hekin työmarkkinoilta. Joten ehkä se ikä ei olekaan se ratkaiseva seikka, vai mitä Li?

Miksi muuten tuossakin linkissä puhuttiin taas hallituksen johtoviisikosta? Kuka sen sellaiseksi on nimennyt? Aikaisemmin johtoviisikkoon olisi kuulunut pääministerin lisäksi valtiovarainministeri, ulkoministeri ja tässä tilanteessa tietenkin työministeri ja elinkeinoministeri. Ai niin, nehän onkin nyt vaan miehiä ja jos joku ei johtamisesta mitään tiedä niin mies. Katsokaa vaan tuota Pesostakin, ei edes yhtä vaivaista tehdasta saa pidettyä pystyssä ja taas naiset ja lapset saavat kärsiä. Onneksi Erkki ehdotti että valtio ostaisi tuon tehtaan. Vaikka Erkki onkin mies, niin hän muistaa kuitenkin miten hienosti demarit hoitivat esim. Valcon.

2. Aina kun joku ei-niin-tunnettu wanna be-valtiomies sopertelee älyttömyyksiä, vilkaisen wikistä. Otso Kivekäs, kuvakin jo kertoi kaiken: ironinen pujoparta ja palestiinalaishuivi. Totaalikieltäytyjä ja kansalaisaktivisti, FM ja fillarifriikki. Huvittavasti otsikolla kansalaisaktivisti 17 riviä saavutuksistaan, koulutus ja työ 2 riviä. En tiedä millä filosofisilla meriiteillä hän sponssaa nimenomaan ruotsalaista lihaa. Sitähän ei edes tuoda Suomeen toisin kuin tanskalaista ja saksalaista, ja tähän tuomattomuutee on varmaankin joku selkeä syy.

Tuo kuva lihatiskistä muuten oli realistisuudessaan masentava. Kauniita, mutta kaikista makuelementeistä (mm. luut, rasva) huolellisesti riisuttuja. Mutta mauttomuudenhan voi peittää tänä vuonna korianterilla, srirachalla ja chilillä, ensi vuonna sitten niillä muilla mausteilla joilla lukuisat TV-kokkimme käskyttävät.

3. Jännä sana tuo "visio". Sanna visioi 6 h duunipäivistä, Katri sisunauteista. Jos/kun nousee kohu näistä epäilemättä vakavissaan esitetyistä ehdotuksista, voi kuitata "että sehän oli vain visio", antaen samalla ymmärtää mikä huikea visionääri olenkaan.

Onko Ykäkin käynyt jonkun viestintäkurssin? Ilman muutahan paras tapa saada ihmiset takuuvarmasti katsomaan jotain on käyttää houkuttelua "mutta omalla vastuulla". - Ei tuosta Tuppuraisesta ihan Aatuksi asti ole, mutta pretty close esiintymisensä kuitenkin. Eturivissä Antti & co. pönöttivät maski naamalla, Tytille se olisi pitänyt laittaa. Ja tuo toverit-sana alkaa olla jo niin kulahtanut, ettei sitä edes Venäjän vappuparaatissa kuule. Nämä suurenmoiset visionäärimme elävät näköjään edelleenkin Forssan puoluekokousta 1903.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

A, B ja C joutaa lopettamaan. Muutta myös tasa-arvo, syrjimättömyys ja rasismintorjuntaprojektit joutaa loppua. Myös kotouttamisprojektit saman tien. Ja erilaiset muut hankkeet joissa mainitaan avainsanoja "kehopositiivisuus", "rodullistettu" ja mitä näitä nyt onkaan.

Oikeasti, mitä tarkoittaa rodullistaminen? Kuka on kohde, kuka rodullistaa? Miten?


Erilaiset kestävän kehityksen hankkeetkin ja ennen kaikkea virat joutaa lopettaa.

"Itämeren suurimmat rehevöittäjät ovat Puola, Tanska ja Lounais-Suomen maatalous" - Mitä, nyt on unohdettu vallan itä-suomen nummonmökkien paskahuusit! Lieksan kesämökkien vesivessatkin on otso-pojulta unohtuneet. Vihreät voisivat ryhtyä umpiperäisiksi, suuri pudotus fosforipäästöihin saavutettaisiin näin.

”Pääkaupunkiseudun kasvu olisi järkevää puristaa Kehä I:n sisäpuolelle, jotta kehitys olisi mahdollisimman ilmastoystävällistä”. Hyvä idea, maahanmuuttajat pitäisi kaikki sijoittaa kehä ykkösen sisälle. Voimavarat ja rikkaus keskitettäisiin näin, aikaan saataisiin ennen näkemätöntä hyvinvointia. Uusi, vahva talousveturi. Suomi nousuun.

Pyssymies

QroquiusKad kirjoitti...

Uudin 1:
Kunhan ei vaan soma Li Lystikäs kertonut meille tyttöhallituksen tulevan maanpuolustuslinjan, eli intti nelikuukautiseksi ja sivari saman mittaiseksi.
Joku voisi hihkaista, että niinhän se Sveitsissäkin on, ja hyvin pelittää!

Sveitsissä miehistön varusmiespalvelus on siis panssarijoukoissa, jalkaväessä, tykistössä ja huollossa viisi kuukautta, muissa aselajeissa neljä. Sen päälle kuitenkin tulee seuraavina perättäisinä vuosina seitsemän kahden viikon mittaista kertausta, 5 kk miehet pääsevät kuudella.

Palveluksen voi suorittaa myös putkeen, elleivät kertaukset nappaa.
Tällainen tapaus (saksaksi "Durchdiener") suorittaa 360 vuorokautta;
ensin 4 tai 5 kk ja loput valmiusyksikössä.

Mutta soma Li Lystikäs ei tarkoita mitään tällaista, ei;
hän ajaa kommunistien monivuosikymmenistä märkää unta Suomen maanpuolustuksen alasajosta. Ja nyt ensimmäistä kertaa itsenäisen Suomen historiassa se voi onnistua.
On meno sen verran hullua.

Uudin 2:
Kunhan ei vaan Kives-Otsa tavoittelisi hippiviherkommunistien märän unen, eli Suomen maatalouden lakkauttamisen Maailman Pelastumisen nimissä lisäksi eurofederalistista tavoitetta:

kun maassamme ei enää ole lainkaan ruoantuotantoa, kaikki on ostettava muualta. Se muu ei tietenkään ole Venäjä tai muu vääränlainen maa;
ei, kaikki on ostettava EU-maista.

Ja jos ei olla kilttejä Brysselille, ei sitten syödä. Tämä ei tietenkään koske Kives-Otsaa eikä hänen tyttökavereitaan.

Uudin 3:
Älkäämme olko Katri-rassukalle niin ankaria.

Eihän siitä ole kuin vähän aikaa, kun hallituksen kokoukset sujuivat näin:

hallituksen johtajatar, Hilpeä Huti-Maisa astui kokoushuoneeseen, jossa kaikki ponkaisivat pystyyn ja napsauttivat asennon. Huti-Maisa antoi jäätävän vihan katseensa pyyhkiä kaikkia ja aloitti käskynjaon:

"Tossa on sulle missille teksti, minkä luet seuraavalla kerralla kameroiden edessä. Opettelet sen kunnolla ettet takeltele. Ja hymyilet perkele kauniisti! Onko ymmärretty, missi?"
"Tä-tä-täysin...!"
"Tota juuri tarkotin! Kameroiden edessä et sitten sönkötä tolleen!
Ja sinä isotissi maatiainen siinä luet nämä ja loppuu se saatana pillittäminen!"
"Minää-ää-ää en pystyy-yhyhyy-yhyyhyy..."
"No parempi että jolisetkin nyt! Kameroiden eteen sitten meikin kautta etkä jumalauta ulise siellä! Tuliko vittusaatana selväksi?"
"Kyy-yhyy-hyllää-ää..."

Soma Li Lystikäs viittasi innokkaasti:
"Mitä mä saan tehdä?"
"No sä voit jatkaa ihan entiseen malliin; sulta se sujuu.
Mutta te muut, varsinkin te saatanan kullinkantajat pidätte turpanne kiinni!!"

Päästyään pois tuosta myllytyksestä Katri Kuoriämpäri on edelleen euforian vallassa. Niinpä suusta tulee mitä endorfiini ja enkefaliini, nämä kehon ikiomat tuotteet mieleltä kielelle saattelevat.
Kukapa sitä nyt opiaateisssa niin järkeviä voisi puhua?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys intrigöörille, Sepille, Rouva Anolle, Pyssymiehelle, Unknownille, AT:lle, Pauli Vahteralle, Ano1:lle, KLS:lle, Historixille, Ano2:lle, Patelle Pankavaarasta, tira+:lle, Qroquius Kadille ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne. Tuli sen verran paljon että pitää vastata kahdessa pätkässä.

intrigööri: Hyvin tiivistetty.

Sepi: Myös närästyslääkkeelle saattaa olla käyttöä.

Rouva Ano: Vihreät haluavat omia saastuttamisen suomalaisille joo sillä milläs muulla sitä egoa ruokkisi. Suomalaisen vihreän mielipiteellä kun ei Suomen ulkopuolella ole paljon väliä. Tämä tyttöporukka ei vaan kerta kaikkiaan hahmota että raha on jonkun jossain tehtävä ennen kuin sen voi jakaa. Ja sekä Tuppuraisen uho että yleisön reaktio oli kyllä hyytävä.

Pyssymies:

Viesti1: Yleensäkin vasemmisto on aina suhtautunut hyvin nuivasti maanpuolustukseen. Lienee peräisin Rauhanvaltion ja sen rauhanaseitten ajalta. Ja Ruotsi taitaa olla lopullisen tuhonsa tiellä.

Viesti2: On muuten huomattavaa että puolueet eivät edes suostu keskustelemaan virastopöhön lopettamisesta. Leikkaukset tulevat aina suorittavalle taholle. Jota varten koko julkishallinto on yleensä perustettu. Rodullistaminen on samanlainen keinotekoinen sanahirviö kuin kotouttaminen. Ja mummonmökkejähän rangaistiinkin ankarimman jälkeen paskalailla. Ja haittamaahanmuuttajat tulisi sijoittaa kokonaan pois Suomesta.

Unknown: Myöntää täytyy.

AT: Suomihan on jo mukana korkean teknologian hankkeissa ja on tehnyt esmes osia satelliitteihin. Ja se on ihan ok. Mutta eikö ajatus suomalaisesta avaruusohjelmasta ole tässä tilanteessa pikkuisen liian korkealentoinen? Ja joo, suomalaiset ovat pumpanneet reilusti rahaa sinne Pietariin mutta ei se Venäjä saastuttamasta ole lakannut.

Pauli: Tiivistit kyllä aika kohdalleen minunkin ajatukseni asiasta. Voidaan todeta että joo, suomalaiset tulevat todellakin tuntemaan mitä sosialidemokratia on.

Ano1: Vihreät ovat ristiriitaisuuden mestareita.

KLS: Mutta suomalaista ruokaa tulee tuottaa jo huoltovarmuuden takia. Ruotsissa ruuan omavaraisuusaste on 50 pinnaa ja siellä oli koronaepidemian alettua jo kylmä rinki persreiän ympärillä.

Historix: Ja sitten sama kuvana:

https://i.ylilauta.org/3zsxu.png

Ano2: Ja sillä perusteella tänne pitäisi hankkia aina vain lisää huippuosaajia kehitysmaista. Se ajatus 6-tuntisesta päivästä taitaa olla puolivahingossa syntynyt heitto josta on sittemmin tullut pakkomielle. Sillä eihän demari voi tunnustaa että tulipa puhuttua horinmummoa.

Pate: En muuten tiedä, että mikä on sivareitten asema nykyisen puolustustilalain (miksi se muuten piti muuttaa sotatilasta puolustustilaksi, onks se vähemmän sotaisa) aikana. Mitä tulee paperitehtaisiin niin nehän ovat pörssiyhtiöitten omistuksessa ja todennäköisesti ajetaan jossain vaiheessa kokonaan alas ja tuotanto siirretään – niin kuin totesit – sinne eukalyptuspellon keskelle. Asiaa auttaa tietysti nykyhallituksemme ilmastohysteria. Kumpikaan yhtälön muuttujista ei ajattele sitä, kuinka suomalaiset elävät. Toinen ei viitsi ja toinen ei osaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

tira+:

1. Hyvin tiivistetty. Minä muuten muistan Valcon oikein hyvin. Siitä nousi pirunmoinen meteli vaikka sen tappiot olivat suolarahaa nykyiseen törsäämiseen verrattuna. Silloin vallitsi vielä jokin tolkku. Jopa ajattelu siitä että päättäjät ovat vastuussa kansalle.

2. Ja kyseinen meriittihirmu on siis Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Se kuva nyt tuli vaan äkkiä kaiveltua netistä. Pienten yksityisten lihakauppojen tiskit ovat sitten sitä parasta A-ryhmää. Vieläkös siellä Helsingissä vaikuttaa se mainio Chef Wotkins?

3. Inkkareilla ”visio” meinasi näkyjen näkemistä…

En ole käynyt viestintäkurssia mutta katsoin asiakseni varoittaa. Melkein voisin sanoa että visionäärit elävät tammikuuta 1918.

Qroquius Kad:

1. Todennäköisesti juuri noin mutta pokka ei vielä kestä sanoa asiaa ihan suoraan. Heidän kannaltaan on tietysti harmittavaista että itärajan takana ei olekaan enää Rauhanvaltiota rauhanarmeijoineen. Ja Sveitsissä maanpuolustus otetaan tosissaan. Reserviläisillä on siellä muuten automaattiaseet kotonaan jemmassa.

2. Ja ai että se ruokkisi vihreää egoa. Me voitettiin! Me saavutettiin jotain!

3. Pitkälle näin. Se Li Andersson on muuten saanut tässä sivussa tehdä omaa myyräntyötään ihan kaikessa rauhassa. Tarttee varmaan alkaa seurata tarkemmin mihin suuntaan opetussuunnitelmia on muokattu. Etäopetuksen aikana se aivopesu oli vähän haastavaa.

Joppos123: Käsitin viestisi yksityisviestiksi. Sanoisin että oikein toimittu.

Anonyymi kirjoitti...

Kai Itämeri onkin mataluutensa vuoksi alttiimpi rehevöitymään kuin useimmat muut maailman meret. Mutta Otso Kivekäs oli käsittääkseni aivan omituisen epäjohdonmukainen suositellessaan, että suomalaisten elintarvikkeiden sijasta pitäisi ostaa ruotsalaisia. Ruotsihan kuuluu sekin lähes kokonaisuudessaan Itämeren valuma-alueeseen, joten sieltäkin karjanlanta kulkeutuu jokia pitkin Itämereen aivan yhtä helposti kuin Suomestakin. Joten mikä apu siitä olisi? Suomesta ravinteita kulkeutuisi kyllä Itämereen vähemmän, mutta Ruotsista epäilemättä juuri saman verran enemmän. Jos hänen esittämänsä perustelut hyväksytään, pikemminkin tulisi saman tien boikotoida myös ruotsalaisia, puolalaisia, virolaisia, latvialaisia ja liettualaisia elintarvikkeita. Ja ehkä varmuuden vuoksi myös venäläisiä, saksalaisia ja tanskalaisia, sillä näistäkin maista osa kuuluu Itämeren valuma-alueeseen, ja vaikka pakkaukseen onkin usein merkitty alkuperämaa, ei niissä yleensä ole tarkempaa tietoa siitä, mistä päin kyseistä maata tuote on peräisin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Olet aivan oikeassa. Mutta kun on kyse vihreän egon ruokkimisesta niin suomalaisten kyykyttäminen onnistuu ja muitten ei.

Joppos123 kirjoitti...

Näin vanhana solttuna joskus tulee mieleen, että jätetään nämä tytit hengailemaan monilkulttuuriseen feministiparatiisiin. Me muut voidaan sanoutua siitä irti.
Tekisi mieli kirjoittaa muutakin mutta,aika ja silleen.

klova kirjoitti...

Marin kertoi,että UPM ei saisi sulkea Kaipolaa ja samalla mietti että taitaa Suomessa olla oman onaisuuden hallitseminen liian helppoa,kun omistamansa tehtaan saa sulkea demareilta lupaa kysymättä.Ja kun se Pesonenkin tienaa ihan liikaa.

Niin,Suomessa investoinnit eivät ole ylittäneet kirjanpidollisia poistoja ainakaan reiluun kymmeneen vuoteen,ovatko ylittäneet koko euroaikana.Eli tänne ei oikein ole jonoa investoinneissa,eikä ihme kun asumme lähes asuinkelvottomalla tundralla joka ulkomaankaupan kannalta on vielä jäätyvien merien ympäröimä saari.

Eli jos täällä halutaan pitää viimeisen 40 vuoden aikana koettu elintaso täytyy olla kova,ketterä,työteliäs ja vähän itsekäs kansana.Jokainen suomalainen voi mennä peilin eteen ja miettiä näkeekö peilissä noilla ominaisuuksilla varustetun henkilöoletetun.

Sillä jos emme ole valmiita itse tekemään sitä elintasoa,niin 10 vuoden kuluttua meillä ei kansana ole sitä ja tämä on ihan ikävä fakta.

Henk koht en usko,että mitään isompaa muutosta tulee,kansa tuudittautuu itsetyytyväisyyteen ja ei taatusti äänestä itselleen kurinpitäjää.Julkinen talous pelkästään on niin iso ettei se pienene kuin konkurssimenettelyllä.Poliitikot myyvät kaunaa ja ideologiaa,ilman faktoja ja numeroita.Mitä huonommin menee sen helpommin se kauna ja syyttely myy.

2030 Financial times kirjoittaa artikkelin euroopan sairaasta miehestä.Maasta joka jotenkin onnistui hukkaamaan valttikorttinsa,ennen oli Nokia ja hyvät Pisa-luvut,nyt on vanhoja paperitehtaita ja euroopan vanhin väestö yhdistettynä krooniseen alijäämään.Onneksi sentään suht hyvä kielitaito takaa sen,että yritteliäämmät nuoret häipyvät ulkomaille.

Ja tämä muuten tulee tapahtumaan jos mitään ei tehdä ja voi se tapahtua vaikka yrittäisimme jonkun mielenhäiriön ansiosta tehdä jotain.Numerot ja faktat eivät ole mielipidekysymyksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Itämeren leväkukinnoista vouhotetaan kovasti. Ne kuuluu asiaan. 1800-luvulla, ennen viemäriä ja keinolannotteita itämeri oli yhtä "saastunut", leväkukintoja täynnä.

Lähdettä en muista, ajalta ennen nettiä. TV-ohjelma, lehtiartikkeli tai joku kirja. Itämeri on matala murtovesiallas. Ei oikein meri, eikä järvi.

muistaakseni 1850-luvulla oli kukintoja. 1900-luvulla ei ollut. Miksi, ei tietoa, varmaa tietoa.

Niin, että otsopoju, pidä pienenpää ääntä. Kun et mitään tiedä.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Itse ihmettelen vihervasemmiston hinkua hankkia työvoimaa Suomeen, tällä hetkellä on noin 400000 työtöntä. Mistä ihmeessä Li kuvittelee löytyvän työpaikkoja perustason kouluttamattomille duunareille tai Ohisalo 80000 maahanmuuttajalle?

Unelmaa pukkaa, toivottavasti reaalimailma ei kohtele sitä ihan hirveän rumalla tavalla...

Ari

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, klovalle, Pyssymiehelle ja Arille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Jaan tunteesi täysin.

klova: Valitettavasti nykytilanne tiivistettynä on tuollainen. Voisi vielä enemmän tiivistää ja sanoa että nousu, uho ja tuho. Jossain vaiheessa vaan alettiin asioita pitää itsestäänselvyytenä ja vaurautta loputtomana sampona jota voidaan jakaa muillekin kuin suomalaisille. Nyt sitä ajattelua niitetään. Mitä tulee niihin tehtaisiin niin nehän ovat – niin kuin ennenkin olen todennut – pörssiyhtiöitten omistuksissa eikä sellaiset välitä paskaakaan kuinka jotkut suomalaiset pärjäävät.

Pyssymies: Kiitos lisäyksestä.

Ari: Kai kyse on vaan siitä että Suomeen täytyy saada aina vain enemmän kehitysmaalaisia. Se on jo pakkomielle ja sitä perustellaan jollain työvoiman tarpeella kuin ei vielä ihan iljetä tunnustaa että pakkomielteestähän tässä on kysymys.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli mieleeni tuosta uhosta jatuhosta vanha Asterix, sen nimi oli Jumaltenrannan tuho. Tarina liippasi aiak läheltä tätä meikäläistä nykyisyyttä.
Huru-ukko

Strix Senex kirjoitti...

Aivan lyhyt kommentti tuosta Tuppuraisen (lienee Tappuraisen takuuhenkilö) esityksetä. Teit viisaasti kiroittaessasi sellaisen vastuunvapautuslausekkeen varoitukseksi niille, jotka uskaltautuvat sitä katsomaan. Kestin kymmenen sekuntia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Strix Senexille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Joo, jotain samaa. Ja Asterixin Riidankylväjäkin käy aika ajoin mielessä.

Strix Senex: Menetit parhaan kauhuefektiosan. Yritä uudelleen.

QroquiusKad kirjoitti...

Off-topic:

lähimenneisyyden fakta-fiktio -bloggauksessa ilkamoitiin Suuren Viihdetaiteilija Madonnan julistusta, että jos Donald Trump voittaisi POTUS-vaalit, hän ottaisi tältä suihin.
Bloggauksessa mainittiin rykimäaika, jonka englanniksi kääntäminen tuotti lievää suurempia vaikeuksia. Epäiltiin jopa, ettei vastaavaa termiä kenties englannissa esiintyisikään?

Nyt sekin on selvinnyt! Termi on "reindeer rut":

https://en.wiktionary.org/wiki/rykim%C3%A4aika

Ja iloisia oomme me kaikki!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad ja kiitos lisätiedosta. Aina oppii uutta.