maanantai 3. elokuuta 2020

SISÄMINISTERIÖN LOUKKAANTUMISEN YKSIKKÖ


Helsinki, joskus lähitulevaisuudessa… ehkä jo tämän hallituksen aikana…

Sisäministeriön hiljattain toimintansa aloittaneessa Loukkaantumisen Yksikössä oli merkittävä päivä. Yksikköön oli tullut tutustumaan yksi sisäministeriön tärkeimmän liittolaisen eli valtamedian edustaja. Tarkemmin sanottuna hän oli Helsingin Sanomien NYT-liitteen kulttuuri- ja yleisperversiotoimittaja Rimpsukka Rukkanen-Lapanen ja hänen tehtävänään oli tutustua ja raportoida näistä yksikön ammattilaisista jotka rohkeasti cancel-ideologian hengessä tutkivat ja poistivat julkisuudesta kaikenlaista loukkaavaa materiaalia tehden Suomesta alati paremman paikan olla ja elää.

Sanomatalosta ei tähän yksikköön ollut pitkäkään matka sillä se sijaitsi entisessä konkurssin tehneessä Stockmannin tavaratalon tiloissa jonka valtio oli ottanut haltuunsa ja joka oli remontoitu virastokäyttöön sopivaksi. Remontti oli ollut kieltämättä huomattavan kallis mutta myös hyvin perusteltu sillä kaikki kyseisen yksikön työntekijät asuivat  toimitiloista neljän kilometrin harppiympyrän sisällä. Olisihan ollut älytöntä pakottaa heidät töihin vaikka jonnekin Tikkurilaan. Jos joku haluaa maalla liikkua niin ostakoon kesämökin.

Rimpsukan oli ottanut vastaan Loukkaantumisen Yksikön pääjohtaja Sensoretta Kastrattet joka samalla kun tarjoili Rimpsukalle soijalattea kertoi yksikön työntekijöiden palkkausvaatimuksista:

- Meillä on täällä vain rautaisia ammattilaisia. Ensinnäkin he ovat kaikki luonnollisesti yhteiskuntatanhuamisen tai akateemisen käsitehässimisen maistereita. Lisäksi he ovat osallistuneet ankariin soveltumiskokeisiin.

- Minkälaisia ne kokeet ovat olleet?

- Niissä heidät on tutustutettu kaikenlaisiin huumorin muotoihin menneitten vuosien ajoilta. Niin kirjoitettuun, kuvalliseen kuin elokuva- ja sketsimuotoiseen huumoriin. Tai huumoriksi sitä on ainakin aikanaan sanottu. Samalla kun he ovat seuranneet näitä tuotoksia heidän aivosähkökäyräänsä on tarkkailtu. Pokan voi naamavärkissään kovapintainen ehkä pitääkin mutta aivosähkökäyrää ei pysty hämäämään. Ei niin millään. Se on kertonut selkeästi onko kandidaatti kokenut materiaalin hauskana vai loukkaavana. Tyhmästä huumorista nauttineilla homma tyssäsi samantien siihen. Voin taata, että ammattilaisemme ovat sataprosenttisesti naama näkkärillä olevia, vain hyväksytyistä ilon aiheista nauttivia yksilöitä jotka löytävät loukkaavan materiaalin sieltäkin, mistä joku muurahaiskansalainen ei sitä älyä löytää. Yleensäkin huumori on täysin ylimainostettua sillä se perustuu pääosin jonkun tai jonkin loukkaamiseen. Huumori on vastenmielinen menneisyyden jäänne josta tarpeeksi pitkälle kehittynyt yhteiskunta pääsee ajan myötä eroon.

Sensoreetta ohjasi Rimpsukan syvemmälle rakennukseen ja kertoi samalla:

- Niin meillähän toiminta on jaettu kolmeen eri alayksikköön eli kirjoitetun viestinnän yksikköön, kuvallisen viestinnän yksikköön ja musiikkiyksikköön. Työryhmät ovat neljän naisen vahvuisia ja työryhmä tutkii aina yhtä kohdetta kerrallaan. Mikäli työryhmä toteaa kohteen loukkaavaksi niin sitten alkavat toiset toimenpiteet. Mikäli asiasta äänestetään ja äänet menevät tasan, niin ryhmänjohtajan ääni ratkaiseee.

- Sanoit että neljän naisen vahvuisia. Eikö ammattiloukkaantujissa ole siis ollenkaan miehiä?

- Ei. Yksikään mies ei päässyt aivosähkökäyrästä läpi. Prosessin aikana todettiin että vain naiset kykenevät suorittamaan täysipainoisen ammatillisesti huumorittomia tehtäviä huumorittomalla työasenteella. No niin, mennäänpäs tuonne…

Naiset saapuivat työhuoneeseen jossa oli neljä ammattiloukkaantujaa. Loukkaantuja, joka esittäytyi ryhmänjohtajaksi tervehti Rimpsukkaa ja sanoi samalla yhtä lailla esimiehelleen kuin Rimpsukalle:

- Terve, ja tervetuloa tänne loukkaamattomuuden pyhättöön. Ennen kuin mennään meidän tämän päivän varsinaiseen tutkimuskohteeseen niin näytän teille oikein arkkityypin tyypillisestä vihakiertoyrityksestä. Tää on joku blogi nimeltään Goddamn George ja blogissa on julkaistu juttu jossa kehutaan että tämä bloggaus ei sitten loukkaa kertakaikkiaan ketään.

- Mitäs siinä sitten on?

- Pelkkä valokuva valkoisesta A-nelosesta. Siis valkoisesta. Täysin valkoisesta. Ei edes mustaa pistettä. Jos tuon selvemmin ei kiertoilmaisuna sanota että White Lives Matter tai jopa White Power niin missä sitten? Tuo loukkaa niin montaa ihmisryhmää että ei riitä sormet ei varpaat laskemaan.

Sensoretta Kastrattet totesi tyytyväisenä ja samalla hieman hymähtäen kyseisen bloggaajan amatöörimäisyydelle:

- Hyvä. Siirtäkää asia nettipoliisin henkilöstölle niin ne saavat alkaa etsiä kyseistä rienaajaa. Mutta mikäs se teidän tämän hetken päätutkimuskohde on?

- Ei ole. Vaan oli. Saatiin just valmiiksi. Eli Veikko Huovisen kirja Lampaansyöjät. Ja punaista paukkui luvuin neljä nolla. Kirja on äärimmäisen loukkaava. Seuraavin perustein:

1. Kirjassa esitellään toistuvasti irvokasta setäjuopottelua korostetun positiivisena asiana.

2. Kirjassa ei ole ensimmäistäkään voimakasta naishahmoa. Ainoat naishahmot ovat tuolle irvokkaalle setämeiningille alistettuja palvelijoita kuten tarjoilijoita ja matkustakodin pitäjä joka on vielä pakotettu heräämään neljältä aamulla että herrat pääsisivät toteuttamaan perverssejä viettejään.

3. Yleensäkin kirjassa suhtaudutaan naisiin äärimmäisen loukkaavasti. Naista nimitetään naaraaksi, raskaana oleva nainen on puolitoista naarasta ja välillä naisiin suhtaudutaan pelkkinä emättiminä. Välillä yritellään vikitellä saksalaisia melojanaisia huonolla menestyksellä ja sen jälkeen nimitellään niitä huonoiksi naisiksi joilla saattaa olla tautejakin. Tuo muuten menee kunnianloukkauksenkin piikkiin.

4. Kirjassa murhataan ampumalla viattomia eläimiä ja vain siksi että nuo kaksi setämiestä voivat toteuttaa Pohjois-Suomessa tapahtuvaa toksisen maskuliinista amok-juoksuaan.

5.  Kirjassa ylistetään jatkuvasti lihansyöntiä kaikissa muodoissaan, varsinkin kyseisten henkilökohtaisesti murhattujen eläinten syömistä. Minkäänlaista ajatustakaan veganismin terveellisyydestä ja ilmastoystävällisyydestä ei edes vihjata.

6. Kirjan päähenkilöt ajavat autolla pelkässä huvittelumielessä Kalajoelta aina Norjaan saakka mutkitellen milloin missäkin, polttaen tolkuttomasti bensiiniä ja lisäten hiilijalanjälkeä. Tämä on täydellistä ja häpeämätöntä välinpitämättömyyttä ympäristövastuullisuutta kohtaan.

7. Yleensäkin tässä kirjassa aina kertojaa myöten kaikki on miehistä, maskuliinista ja selkeän misogyynistä. Kirja sisältää jatkuvaa mansplainingia sekä setäjuopottelua ja kaikki esitetään vastenmielisen positiivisessa valossa. Kirja on äärimmäisen loukkaava.

Rimpsukka totesi että tämän kirjan loukkaavuus on kyllä äärimmäisen hyvin perusteltu ja täysin kiistaton. Ammattilainen löytää aina ajatusrikoksen. Hän tiedusteli asiasta innostuneena:

- Kuinka asia sitten tämän kirjan kanssa etenee?

- Täältä Loukkaantumisen Yksiköstä tehdään kuukauden välein cancellointisuositus joka lähetetään kouluihin, oppilaitoksiin ja kirjastoihin. Sieltä kyseiset kirjat poistetaan. Samoin raportti lähetetään suurille kirjanmyyntiketjuille jotka ovat suhtautuneet ymmärtäväisesti poistopyyntöihin. Antikvariaatit ovat olleet nihkeämpiä mutta niitä koskeva lakiuudistus on suunnitteilla. Kaikkiin loukkaavaksi tulkittuihin teoksiin on tulossa tuhannen prosentin loukkaamisvero.

- Entäs ihmisten kotona olevat loukkaavat kirjat?

- Niihin meillä ei ole valitettavasti vielä valtuuksia puuttua mutta yhdessä opetusministeriön kanssa olemme toimineet positiivisen ajattelun kautta. Eli kaikissa peruskouluissa ja lukioissa on menossa My Little Pavlik-kampanja joka kannustaa oppilaita tuomaan loukkaavaksi määriteltyjä kirjoja kouluun takavarikoitavaksi. Kampanja on saavuttanut varsin suurta menestystä ja parhaisiin tuloksiin päässeet oppilaat tullaan palkitsemaan perheensä kanssa kahden viikon lomalla Intiaan, Indonesiaan tai Malediiveille. Varsinkin suuri osa kaupunkien tyttöoppilaista on ottanut kampanjan oikein positiivisesti ja suorastaan innolla vastaan.

- Mitäs tapahtuu niille takavarikoiduille loukkaaville kirjoille?

- No ensinnäkään ne eivät tietenkään loukkaa enää ketään. Sehän on pääasia. Ja toisekseen ne menevät normaaliin kierrätykseen jossa ne päätyvät sanomalehtien raaka-aineiksi tai muuhun  yleishyödylliseen käyttöön. Kirjojen pahvikannet irroitetaan ja ne kuljetetaan askartelumateriaaliksi afrikkalaisille lapsille. Yhtään, toistan yhtään kirjaa ei ole poltettu vaan kierrätetty eikä niitä polteta jatkossakaan. Niin että loukkaajien ja muitten taantumuksellisten on aivan turha alkaa nillittää mistään kirjarovioista. Ei tämä ole mikään natsi-Saksa.

Rimpsukka Rukkanen-Lapanen oli vaikuttunut näkemästään ja kuulemastaan mutta kierroshan jatkui vielä. Sensoreetta Kastrattet ohjasi hänet toiselle käytävälle, avasi erään huoneen oven ja selitti:

- Tällä käytävällä sijaitsee musiikkiloukkaantumisen osasto. Ja tämän työryhmän huoneessa ollaankin tekemässä varsin merkittävää loukkaantumista. Antaapa ryhmänjohtajan kertoa:

- Jep. Meillä on työn alla suomalaisen laulu- ja soitinyhtye Hurriganesin albumi Roadrunner vuodelta 1974.

- Ohhoh, sehän on kyllä yksi kuuluisimmista rock-julkaisuista koko Suomen historian aikana. Vaan oletteko jo käyneet albumin läpi?

- Kyllä. Albumi ylitti loukkaantumiskynnyksemme äänin neljä – nolla. Ensinnäkin albumi ja kolme machoa rock-kukkoa pitää yllä vastenmielista maskuliinista asennetta ”it takes a man to rock´n´roll”. Only man, perkele. Sovinistista ja misogyynistä. Toisekseen koko albumin menestys on suoraa haistattelua 1970-luvun edistyksellistä taidetta kohtaan. Hurriganesko muka parempi kuin Agit Prop? Älkää unta nähkö. Naurettavaa. Vastenmielistä. Loukkaavaa.

- Mutta raskauttavin seikka albumissa on kappale Hey Groupie. On sinänsä yksi lysti että mitä sen sanat ovat mutta groupiehan tarkoittaa bändäriä. Nämä maskuliiniset rock-jätkät noin laajemminkin ovat varmaan kuvitelleet että bändärit ovat levittäneet heille jalkansa vain heidän miehisen karismansa vuoksi. Tosiasia on – ainakin työryhmässä vakaasti uskottiin niin – että kyseessä on nuorten, viattomien ja seksuaalisuudestaan epävarmojen tyttöjen seksuaalinen hyväksikäyttö joka ei tosiasiassa juurikaan eroa raiskauksesta. Kappaleen nimi on äärimmäisen loukkaava. Siispä kyseinen albumi saa joutua deletointitoimien kohteeksi ja youtubelle ollaan lähettämässä viestiä että sen materiaali pyrittäisiin mahdollisimman tarkasti poistamaan verkosta.

Kierros jatkui ja lopulta sen päätyttyä Rimpsukka oli todella vakuuttunut ja oikeastaan ihastunutkin. Hän tiesi itsekin olevansa herkästi loukkaantuvaa tyyppiä mutta tämä kierros oli opettanut hänelle että todellinen ammattimainen loukkaantuminen ei ole työtä vaan taidetta. Hän kertoi vaikutelmansa Sensoretta Kastrattetille joka liikuttuneena kiitti mutta sitten totesi huokaisten:

- Niin… ottaen huomioon sen kuinka tärkeää työtä täällä tehdään ovat meidän resurssimme aivan riittämättömät… meillä on vain kaksisataa ammattiloukkaantujaa ja hallintohenkilöstöä kahdeksankymmentä sen päälle… mihin se riittää… kun ajattelee kaikkea loukkaavan materiaalin määrää… jossain hemmetin armeijassakin on 12.000 palkattua henkilökuntaa… kumpi muka on tärkeämpää, jotkut pyssyleikit vai se, että suojellaan ihmisiä loukkaajilta…

- Ja resurssien lisäksi meillä on ongelmana valtuudet… mehän voidaan antaa vain suosituksia… onneksi julkinen sektori tottelee niitä sataprosenttisesti… ja melkoinen osa yksityistäkin… mutta entäs kodit… ei me sinne päästä… tavallisessa kodissa voi olla kymmeniä loukkaavia julkaisuja… yleensä perheen isän vaatimuksesta… domestic insult violence… ja me ei tällä hetkellä voida tehdä sille mitään… kyllä resurssien lisäämisen lisäksi me tarvitaan lisää valtuuksia… sivistyneessä yhteiskunnassa ei loukata… loukkaaminen lopetataan vaikka sitten väkisin… mutta se sentään lohduttaa että loukkaantumisen määrittelyoikeus on meillä… edistyksellisillä feministisillä naisilla… mutta resursseja tarvitaan lisää… on niin paljon loukkaantumista… on niin paljon deletoitavaa…

Rimpsukka päätti tehdä parhaansa että nämä arjen sankarit saisivat lisää arvostusta ja sitä kautta resursseja. NYT-liitteeseen tulisi ainakin kahdeksan sivun juttu. Ja etusivun tämä aihe veisi ilman muuta kokonaan. Rimpsukka tunsi suurta ylpeyttä kuin sai olla edistyksellisen maan edistyksellisen valtamedian palveluksessa. Totuuden, oikeudenmukaisuuden ja sananvapauden vaalijana ja vartijana.



26 kommenttia:

Pauli Vahtera kirjoitti...

Hyvä kirjoitus. Ja niin toden tuntuinen. Koska Stockkan rakennukseen virkamiehiä mahtuu, niin sinne voitaisiin perustaa lisäosasto Kassakuittien loukkaavuutta tutkiva yksikkö”. ”McDonald’sin kuittiin kirjoitetut sanat loukkasivat asiakasta Oulussa”. Olen usein ihmetellyt, miksi valtio ja kunnat ostavat yksityissektorin prameita tarpeettomiksi käyneitä rakennuksia. Yhdenlaista korruptiota sekin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/eef04133-e632-4176-a098-05afda573bc6

Anonyymi kirjoitti...

Täähän on dokumentti nykypäivästä, eikös rasvamaksa ole jo poistettu hyllystä?

Juha Kivela kirjoitti...

"Toverit" vauhdissa.. nähtäväksi jää, vieläkö jo tällä vaalikaudella.. Yrityksen puutteesta se ei ainakaan jääne puuttumaan?!

Anonyymi kirjoitti...

Ottia tuota, ja ei helevata. Mulla ainakin menee ns. yli horisontaalisen, siis sontaalsen horisontin, lähinnä sinne sontaalisen puolelle.
Olkoon vaikka mikä ja mitä, mie menen sen vanhan kaavan mukaan, että kellekkään ei vittuilla, ei halveksita sen alkuperän tai jne. mukaan. Arvotan kaikki hänen itsensä ja tekojensa mukaan. Jos on mamu eikä perseile, sopeutuu meikäläisiin arvoihin, tai olkoon tumma heimoltaan, ihan sama, kunpahan elää ns. ihmisiksi.
Joskus menneinä vuosikymmeninä mulla oli duunikaverina ns. tumma. Naimisissa valkolaisen kanssa. Sai niitä tummia ja valkosukulaisia hätistellä kulmilta kun ei kummankaan suku hyväksynyt moista liittoa.
Oli muuteks mukavaa korjata kaverin Volgan starrtia siinä kadun laidassa; vesi valui kauluksesta sisään, mutta onneksi lahkeesta ulos:)
Huru-ukko
PS. Noi vois noi tapaloukkaantujat ym. perseet viedä siihen samaan paikkaan ja tekeen sen saman. Ja semmonenkin, tää ns. mannen puoliso, ns. valkolainen oli mulla ja muijalla lapsenvahtinakin ja hoitajana. Kas kun ei kunnallsiat just sattunut saamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Näin kehitys kehittyy! Sisäministeri ohisalon osoittamalla tiellä. Tiellä kohti valaistumista ja tasa-arvoa.

Kuitenkin tulee mieleen joitakin juttuja. Miten huolehditaan ammatti- ja tapaloukkaantujien terveydestä? Minusta on aivan ilmeistä, että esimerkiksi lampaansyöjien lukemisen jälkeen on tarvis sairauslomalle,ehkä muutama kuukausi riittäisi. On se senverran kammottava kokemus.

Toinen juttu on sitten mhdolliset kansainväliset vaikutukset. Onhan se itsestään selvää, että Lampaansyöjien nimi ei ole harmiton ja viaton nimi. Ei, sillä pyritään omimaan Tukkutikka-amerikan alkuperäiskansan ja Sheep Eatersien kultuuria. Noin vain, kahta amerikan alkuperäiskansaa loukataan. Nähdäkseni olisi syytä perustaa rahasto loukatuille kansolle. Rahasto johon sijoitetaan loukkausveron ja loukkausmaksujen tuotto. Jo josta voidaan maksaa loukatuille korvauksia.

Pyssymies

Pate kirjoitti...

Kiitos osuvasta tarinasta. Jälleen kerran oli hilpeätä lukea. Kunnes tietenkin hymy hyytyi. Enpä ihmettelisi Stockmannin lunastamista esim kelaksi. Kun tuo virta näyttää olevan entisellään. Siinäpä se olisi hyvällä paikalla sen suhteen, jotta vaikkapa laivalta suoraan kelaan. Ilmoittautuisi suoraan laivalta läpsytellen. Jotta asylym. Simsalabim. Kaikki järjestyy. Virkailija kysyisi missä loput olevat? Ahmed kysyisi ketä tarkoitat? No, missä perheesi on? Ahaa! Ahmed sanoisi. Ne ovat ruotsissa. Ok. Virkailija sanoisi. Tiesittekö, että Suomi maksaa enemmän? En. Ahmed valehtelisi. Ja kun homma on saatu loppuun, takaisin Ruotsiin. Sama homma siellä päässä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pauli Vahteralle, Anolle, Juha Kivelälle, Huru-ukolle, Pyssymiehelle ja Unknownille & kiitos kommenteistanne. Kaiken kaikkiaan kun maa on hysteeristen ämmien komennossa niin tulevaisuudessa mikään ei ole mahdotonta.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Minusta sisäministeri Ohisalon ja kansliapäällikkö Pimiän pitäisi aloittaa rakenteellisestä rasismista ja suvaitsemattomuudesta kärsivän ilmeisen tasa-arvottoman nykyisen poliisilaitoksen alasajo. Tilalle pitäisi saada "yhteisöturvallisuuden ja väkivallan ehkäisyosasto" missä tärkeintä on keskittyä henkilövalinnoissa tasa-arvoon niin että nykyinen militarishenkinen cishenkilöistä muodostuva poliisi korvautuisi rakentavasti ajattelevilla henkilöillä ja eri vähemmistöt kuten trans-, gay-, lesbot-, phedofiili-, maahanmuuttajat, feministit, etc olisivat henkilövalinnoissa etusijaĺla. Pitää saada ex-ministeri Grahn-Laaksosen vaatima ajattelutapa missä näemme rikoksentekijät enemminkin järjestelmän ja yhteiskunnan uhreina. Toiminta pitäisi olla "kokonaisvaltaiseen sekä kansanterveyteen suuntautuva uusi lähestymistapa".

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Minä kokisin loukkaavaksi jos minun kuitissani lukisi isomies, 185cm:ä pitkänä satakiloisena kaljuuntuvana olen omastamielestä sopusuhtainen herkkä melkein yhtä siro kuin keiju.

QroquiusKad kirjoitti...

Kyllä sinä Yrjö olet aivan kauhea ihminen, kun tuollaista kirjoitat. Tuo naisviha on hirvittävää. Mistä se oikein voi kummuta?

Kyllä sinun on nyt ryhdyttävä syvälliseen itsetutkiskeluun jossakin seesteishenkisessä retriitissä psykologian naisamattilaisten johdolla saadaksesi selville, millainen fallosentrinen paradigma on saanut maskuliinisuutesi noin toksiseksi.
Uskon, että voit saada avun, vuodattaa toksiinit ulos naisvihan syövyttämästä sielustasi ja eheytyä Älykkäitä Nuoria Naisia syvästi kunnioittavaksi uusmieheksi.

Jotenkin tähän tapaan saattaisi bloggausta kommentoida Älykäs Nuori Naisfeminiitta?
Metka juttu, että minä, keski-ikäinen setämies kykenen hahmottamaan mitä Älykkään Nuoren Naisen päässä liikkuu noin suurinpiirtein, mutta toisin päin ei hahmotus toimi millään tavalla:

Älykäs Nuori Nainen ajattelee itseään, joka toki onkin hänelle Ihmisen Arkkityyppi, yrittää sitten heijastaa itsensä setämiehiin ja toteaa meidät pahoiksi, tyhmiksi tai hulluiksi tai kaikkia kolmea, koska emme mitenkään sovi hänen projektioonsa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pate: Tuohon ollaan hyvää vauhtia menossa. Minäkin olen varsin iso mies mutta en minä tommosesta loukkaannu. On minua nimitelty huomattavasti pahemmillakin nimillä.

Qroquius Kad: Hahmotit Nuoren Älykkään Naisen osuvasti. Lisätään vielä se, että sillä on tällä hetkellä vauhtisokeus menossa koska se kokee elävänsä etsikkoaikaansa ja nauttii vallastaan. Ja asian tiimoiltahan sinä kommentoit hiljattain erittäin osuvasti:

”Sitähän tässä toivoisi, että Huti-Maisa ja hänen interfemppusiskonsa tekisivät juuri noin:
tunnistaisivat oman etuoikeutensa länsimaisena naisena, jolla on pelkkiä vapauksia ja oikeuksia vailla vastuita ja velvollisuuksia. Ja ymmärtäisivät oman asemansa perustuvan vain ja ainoastaan sille, että valkoinen lihaasyövä persvakomies on antanut sen heille ja suojelee heitä päivästä toiseen saamatta palkakseen muuta kuin vittuilua.

Vaan kuinkahan kauan? Ja mitä sen jälkeen?”

Strix Senex kirjoitti...

Osuipa taas tarina oikeaan kohtaan. Askarruttamaan jäi oikeastaan vain, että pitäisikö tälle loukkaantumiselle perustaa oikein oman ministeriönsä. Tällaisen aanailun auki kirjoittaminen tosin taitaa olla veren kaivamista nenästään, sillä niin hullua ajatusta ei taida voida keksiä, etteivätkö nämä vasemman laidan kaaderit sitä tosissaan ottaisi.

Loukkaantuminen on ehtymätön luonnonvara, jota voidaan myös loputtomasti uusiokäyttää. Tämä on ehkä yksi keskeisimmistä syistä siihen, että se on niin suuressa määrin vihreiden ja vasemmistoliiton suosiossa. Lähes ainoa loukkaantumisen käyttöä rajoittava asia on huumorintaju. Loukkaantumisesta nimittäin katoaa teho, jos loukkaantuja kesken kaiken purskahtaa nauruun ja kun katsoo, mistä kaikesta sitä onnistutaan loukkaantumaan, niin eihän sellainen onnistu vakavalla naamalla kuin täydelliseltä tosikolta. Vajavainen ihminenkin siis voi (valitettavasti) olla jossakin suhteessa täydellinen.

Rupesi tässä askarruttamaan sellainen ajatus, että voisiko tämä medialle ominainen viestinnän yksisuuntaisuus olla syynä tämä ammattiloukkaantumisen yleistymiseen. Siellä kun ei ole sitä elävien ihmisten keskuudessa toimivaa palautesysteemiä, tai ainakaan se ei toimi kovin hyvin. Elävässä elämässä se Mari, joka ottaa kaikesta nokkaansa, joutuu kovin usein kohtaamaan hymähtelyä. Sellaisesta nämä marit tietysti loukkaantuvat entistä pahemmin, mutta yleensä tuloksena on lopulta se, että he poistuvat tuhahdellen takavasemmalle. Siinä sitten käy ajan mittaan niin, että se, joka nuorena yritti hallita ympäristöään loukkaantumalla, joko viisastuu, tai jos niin ei käy, hänestä kasvaa se ”Mari, joka ottaa kaikesta nokkaansa, mutta eihän häntä kukaan ota tosissaan”.

Anonyymi kirjoitti...

Tälle loukkaantumiselle ei ole loppua nähtävissä, jos ei sille laiteta loppua.

Esimerkiksi lävistykset, edistyksellisten suosimat koristeet. Nenänälävistys: loukkaa kultuurisen omimisen takia suunnilleen puolta mailmaa. Papualaisia, Amazonin aluenen intiaaneja ja pohjoisamerikassakin on intiaanihemo "Lävistetyt nenät". Tietysti lävistykset loukkaavat myös intialaisia. Kulttuurista omimista pahimmillaan.

Tietysti myös loukatuiksi tulevat Tukkutikka ja sheep eaters -intiaanit, Huovisen kirjan nimen kautta. Ylpeitä heimoja, jotka metsästivät vuorilampaita kalliovuorilla. Jousella ja nuolilla, ei tuliaseita käytössään. Ei mitää turhia tyyppejä. Nykyään pidetään hyvänä naakijana tyyppia, joka pääsee 300 metrin päähän vuorilampaasta. Miten lähelle pitikään päästä jousen kanssa? 30 m? Joka päivä. Ei pysy perhe lihassa muuten.

Mikä sitten lopettaa loukkaantumisen, jospa emme kiinnittäisi siihen huomiota. Jospa loukkaantujan loukkaaantumiseen lakattaisiin kiinnittämästä huomiota, auttaisiko.

Pyssymies

Pinlaareni kirjoitti...

Pate kirjoitti väkevästi, ja veli QK plus muut kommentoivat vahvasti. Valtaan (politiikkaan, virkamiehistöön, oikeuslaitokseen jne.) luikerrellieden äärimmäisen vaarallisten "nuorten" "älykkäiden" "naisten" toimesta Suomeen puuhaillaan maanpäällistä paratiisia.

Kaikki nuo lainausmerkekeissä mainitut ovat tietenkin cis- tms. olettamuksia, sillain kivan sateenkaarisesti, ja silakalta haisevan mukavasti, plus neutraalisti.

Minä intersektio(a)naalista, uutta parempaa yhteiskuntaa vastustavana, ja viherpunikkien toivomia, barbaarien kanssa järjestettäviä kivoja kotileikkejä, (pip)pelihetkiä, ja muuta kivaa vastustavana, olen tietenkin Persnetta Mähkylä-Grönsheisse -maailmanparantajan tähtäimessä.

Nykykehitys on kovin kurjaa omien lasteni, ja kaikkien muiden suomalaisten lasten kannalta. Kunpa ihmiset viimein heräisivät näkemään mihin kiiluvasilmiäiset ämmät tätä maata ajavat.

Tuumailija kirjoitti...

Toivottavasti ne eivät ikinä tajua tarkistaa videopelejä. Super Mariossa seikkailee viiksekäs pullea mies, joka tappaa läjittäin aseettomia sieniolioita ja kilpikonnia, pelastaakseen avuttoman prinsessan. Toksista maskuliinisuutta koko peli!

Anonyymi kirjoitti...

https://twitter.com/Holbornlolz/status/1290219552253579266

Englannin poliisin loukkaantumisyksikkö virkatoimissaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille, Pyssymiehelle, Pinlaarenille, Tuumailijalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Stix Senex: Kiitokset. Ja tuo mitä tuumailit viestinnän yksisuuntaisuudesta voi hyvinkin pitää paikkansa.

Pyssymies: Noin yleensä ja erikseen en pidä ensinkään niin lävistyksistä kuin en tatuoinneista. Mutta se huomiotta jättäminen ei nykyisin oikein onnistu kun loukkaantujat hierovat loukkaantumistaan päin ihmisten naamaa.

Pinlaareni: Toivottavasti joskus heräisivät. Valtamedia vaan tekee kaikkensa etteivät heräisi.

Tuumailija: Ja se pelimaailma taitaa olla muutenkin varsin ronskia. Itse en ole tutustunut.

Ano: No kaikel viisii…

Anonyymi kirjoitti...

Mitä typerämpi juttu, sitä enemmän se saa mediassa palstatilaa ja some kuohuu! Säälin ihmisiä, joilla ei ole huumorintajua enkä ymmärrä ihmisiä, jotka vetävät herneen nenäänsä joka jumalan asiasta, joka ei mahdu heidän rajoittuneeseen ajatusmaailmaansa ja joista tekemällä tehdään elämää suurempi juttu. Esille on ihan pakko päästä. Valitettavasti vaan media hyväksikäyttää näitä ihmisiä parempien juttujen puutteessa tai sitten peitellessään tärkeämpiä asioita saattaa netissä ihmiset toistensa kimppuun antamalla juttuihin kommentointioikeuden. Jopa Uuden Suomen kommentoijat sen jälkeen kun oma nimi tuli pakolliseksi, ovat nykyään todella heikkotasoisia ja lopulta päätyvät vain arvostelemaan toisiaan. Olipa aihe mikä tahansa, eräät vakiokommentoijat vetävät poikkeuksetta mukaan persut ja muuta sanottavaa heillä ei sitten olekaan. En ymmärrä, että ennen arvostettu lehti on mennyt tällaiseen alennustilaan.

Olisi ollut hyvä, jos nänneillään maailmaa paremmaksi tekevät naisoletetut olisivat saaneet ilakointiin mukaan myös miehet; onhan heilläkin nännit! Kyse taisikin olla jostakin ihan muusta eli kuten tuossa edellä; jollakin konstilla täytyy päästä esille, olkoon temppu miten idioottimainen tahansa.

Sitten päivän aivopieru Ruotsista; maahanmuuttotaustainen miespoliisi selitti jengisodan keskelle jäänen 12-vuotiaan tytön ampumistapauksen syitä; olemme kaikki syyllisiä, vika on yhteiskunnassa, heikommissa eväissä ja perhesuhteissa ja nämä jengiläisetkin ovat itse uhreja. Ongelmien ratkaisuun (myönsi sentään sellaisia olevan) tarvitaan lisää rahaa... Onko oppi Taposelta vai päinvastoin? Tästä jutusta minä oikeasti järkytyin, koska tällä samalla tiellä ollaan enää hyvin pienellä viiveellä ja jos ongelmat rahaa lappamalla ratkeaisi, ne olisi selätetty jo ajat sitten.

Rouva Ano


R Leon kirjoitti...

Voi jumalauta kirjoitin romaanin tänne ja klikkasin jostain väärästä paikasta.
Kerrankin kun olen näppäimistön äärellä. Olen laiska ja en pistä uusiksi.

Tiivistelmä savolaiselta perseenreiältä (varmaan ihan hyvä juttu).

KAIKKI ALLA OLEVA OFF TOPIC. LUEN MYÖHEMMIN VIIMEISIMMÄT BLOGIT JA KOMMENTIT. KIITOS KAIKKI. JATKAKAA SAMAA RATAA.

1. Pidän itse taukoa satunnaisesti. Viikkoja blogistanista ja mahdollisuuksien mukaan kuukausia valtapaskamediasta. Ei vaan kestä pää, kertakaikkisesti. Räjähdysvaara on todellinen.

2. Irakin poikien ja heidän perheidensä määrä tänä kesänä on yllättänyt minut täysin. Olen liikkunut enemmän kaupungeissa ja lähiöissä kuin edellisiniä kesinä. Kyllä vituttaa. Suorastaan hieman pelottaa. Ilman rähinää tästä ei kerta kaikkiaan selvitä. Ja kyse ei ole Snadista, Mänsesteristä tai Aurasomalinjoenrannalta. Kyllä nämä ovat pikkukyliä.

3. Sa-int kouluttaja tuttavani sanoi, että väh. 75% PV väestä äänestää meitä persurassistibassisteja. Mikä siis hyvä juttu. Kissakauluksista ja eversti sandellseista ei osannut sanoa. Mainitsi kuitenkin huolestuttavasti, että sinivuokoilla aka poliiseilla ei ole yhtä vahva kannatus PS:llä. Ilmeisesti scoudeille on jo humanismia saatu jonkun verran survottua sekaan valitettavasti. Jotain hyvää ja jotain huonoa. Näistä onkin puhuttu aiemminkin, mutta kunhan jauhan.

4. Kesä menee lähinnä jälkikasvun kanssa saimaalla ja tehden tiettyjä rentouttavia asioita kuten kuhanvetoa ja taimenen koijausta. Joten hyvää kesän loppuaikaa kaikille commentoijille sekä Ykälle!!!!!! Itse vaihdan shortsit pitkiin housuihin lokakuussa :)



Bullshit siitä mikään lyhyt tullut, mutta pitkä ja ei edellisen veroinen. Mutta, pidetään lippua korkealla! Sannojen ja ohisalojen naamoja en kestä katsoa. Tulee niin suorastaan oksettava olo.


Voimia eloon kaikille!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle ja R Leonille & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Ja tämän porukan ominaisuus on vielä se että he ovat omasta mielestään absoluuttisen oikeassa. Tuo nänniaktivismi on taas just sitä länsimaissa nykyisin yleistä turvattua kevytaktivismia jossa todellakin päästään esille ja saadaan ihanan osallistuva olo. Ja se ruotsalaistempaus selityksineen on jotain niin vastenmielistä että minulta ainakin loppuu sanat.

R Leon: Kiitos tiivistelmästä ja hyvää kesän jatkoa sinnekin.

R Leon kirjoitti...

Vielä jatkona mainittava, että on todella suuri sääli, kun niin moni suomalaisista on vieläkin ns. yleisen valemedian täysiä orjia. Pistää suututtamaan. Toisaalta nuorissa on tässä tulevaisuus, kunhan pääsevät viherangstinsa ohi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, R Leon. Jep, olet täysin oikeassa.

QroquiusKad kirjoitti...

Mitä tulee tuohon sisar Rouva Anon mainitsemaan eräiden valtavaan tarpeeseen vetää persut mukaan joka asiaan, on tässä omalla tavallaan mainio taidonnäyte:

http://sukututkijanloppuvuosi.blogspot.com/2020/08/kesan-historialliset-twittermyrskyt-12.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+SukututkijanLoppuvuosi+%28Sukututkijan+loppuvuosi%29

Persua, pölhöpopulistia ja äärioikeistoa piisaa tulisen kirrrkuvalla raivolla.

En tiennytkään, että raivon kohdehenkilö on perussuomalainen?
Ehkä eivät raivoajatkaan. Mitä väliä; sehän on tietylle kansanosallemme vain pahin mahdollinen kanssaihmisestä käytettävissä oleva loukkaus.

Mistä tulikin mieleeni, että mitähän eräälle saksansuomalaiselle ydinfyysikolle mahtaa nykyään kuulua, kun ei ole enää kuulunut mitään aikoihin?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Aika sakeaa settiä oli joo. Sen lisäksi mitä tuumailit voi huomata että kyseinen porukka voi ihan rauhassa ignoroida suomalaisten kansanmurhan ja orjuuttamisen kun se yrittää todistaa että roskajoukon riehuminen on jotain muuta kuin roskajoukon riehuimista.

Ja tuolla kyseisellä logiikalla kyseinen porukka ei sitten varmaan enää koskaan palaa sisällissodan valkoiseen terroriin. Kas kun sehän kesti paljon vähemmän kuin isoviha, neekeriorjuudesta nyt puhumattakaan…

Siitä kyseisestä kaverista en ole kuullut vuosiin mitään.

SuiGeneris kirjoitti...

Tuossa juuri luin jutun poliisin ilmiantopuhelimesta. Että sellaista, Vauhti näemmä kiihtyy kohti DDR ää, Siis se dystopia on jo täällä. Linkki tuossa https://yle.fi/uutiset/3-11480462

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys SuiGeneris. Joo, ei DDR minnekään kuollut. Se otti vaan tirsat ja vaikuttaa mm. Suomessa.