maanantai 7. maaliskuuta 2022

RAHANVALVOJA

Radanvarsikaupunki, hieman tuonnempana…

Muuan mies asteli varsin pahantuulisena Radanvarsikaupungin suuren hallintokompleksin rappusia. Hän oli nimeltään Tuomas Lettuse joka asusteli Naakkamossa ja joka toimi Teuvo Työmanin Teuvon Tärppi & Temmellys-yhtiön palveluksessa maakylmyysimureitten asentajana ja huoltajana. Nyt hänet oli kutsuttu, tai no, oikeastaan käsketty tänne hallintokompleksiin tapaamaan vastuullisen rahankäytön valvojaa.

Kyseisten valvojien virathan oltiin perustettu edellisenä vuonna samalla kun Suomen federaatiomaakunta kielsi kaiken käteisen rahan käytön ja siirtyi kokonaan sähköiseen rahaan. Sähköiseen, ja siis täysin valvottuun. Niinpä Radanvarsikaupungissakin oli tällä hetkellä kaikkiaan kahdeksantoista vastuullisen rahankäytön valvojaa ja kuulemma haussa oli vielä kahdeksan lisää. Sehän kertoi siitä, että kansalaisia täytyi entistä ahkerammin ja ankarammin opettaa vastuulliseen rahankäyttöön.

Se valvoja, jonka luo Tuomas oli käsketty oli hänelle entuudestaan tuttu. Katkeriina Revander, jonka kanssa Tuomas oli ollut aikanaan yläasteella samalla luokalla. Tuomas muisti Katkeriinan varsin tiukkapipoisena ja mielikuvituksettomana tyttönä joka oli innolla osallistunut kaikkiin mahdollisiin tiedostaviin muotivirtauksiin. Myöhemmin hän oli mennyt Tampereen yliopistoon yhteiskuntateologiselle linjalle, opetellut ulkoa tarpeelliset epistolat, valmistunut maisteriksi ja erilaisten akateemisten suojatyöpaikkojen jälkeen päässyt vakituiseen toimeen vastuullisen rahankäytön valvojana. Työhän oli kyseiselle Katkeriinalle täysi lottovoitto. Varsinaisen työn teki tietokonealgoritmi ja valvojan tehtäväksi jäi lähinnä ihmisille vittuilu ja rankaiseminen.

Tuomas käveli sisään hallintokompleksin aulaan ja näki vihamielisiä katseita. Hänellä kun ei ollut kasvomaskia. Itse koronaepidemiahan oli loppunut jo pari vuotta aikaisemmin mutta kasvomaskin käyttäminen oli merkki hyvästä hallintoalamaisesta. Eräänlainen symboli joka nosti maskin käyttäjän hieman tavallisen muurahaiskansalaisen yläpuolelle. Tai ainakin se antoi hänelle sen mielikuvan.

Jaahah… kuudes kerros, huone 612 ja mukaan annettu jonotusnumero B37… no, odotellaan. Aikanaan summeri pärähti ja Tuomas meni määrätylle ovelle soittamaan ovisummeria. Hän sai odottaa kymmenen sekuntia ennen kuin valo muuttui vihreäksi. Katkeriina Revander istui työpöytänsä takana katsellen tietokoneensa näyttöä osoittamatta minkäänlaista mielenkiintoa Tuomakseen. Ymmärsihän Tuomas että se oli tietty näyttö siitä kuka tässä sanelee ja kuka anelee. Lopulta Katkeriina nosti katseensa jossa ei ollut minkäänlaista tunnistamisen merkkiä ja totesi:

- Istukaa.

Tuomas teki työtä käskettyä ja Katkeriinan katse palasi tietokoneen näytölle. Sitä aikansa katseltuaan hän kysyi:

- Olettehan kansalainen Tuomas Lettuse? Henkilötunnus 78KPT94TiiTyy82Tsyi?

- Sama mies.

- Niin. Nythän on niin, että tietokonealgoritmi on osoittanut että teidän henkilökohtainen rahankäyttönne on äärimmäisen vastuutonta.

- Eikös henkilökohtainen rahankäyttö tarkoita että se on henkilökohtaista eli se ei kuulu kenellekään?

Katkeriina katsoi Tuomasta hetken aikaa kuin jotain pahasti kehityksessään jälkeenjäänyttä ja totesi sitten opettajan äänellä:

- Teidän täytyy ymmärtää se, että henkilökohtainen rahanne ja henkilökohtainen omaisuutenne ei ole teidän. Se on yhteiskunnan, joka on suuressa armeliaisuudessaan antanut teille sen käyttöoikeuden. Käyttöoikeuden mukana tulee ilman muuta käyttövastuu. Ja teidän kohdallanne rahojenne käyttö viimeisen kuukauden aikana on täysin vastuutonta. Aletaanpa käymään sitä läpi. Ensinnäkin te olette ajaneet bensamoottorisella autollanne huomattavasti pidempiä matkoja kuin mitä matkat kotoanne työpaikalle ovat. Ja miksi ette ole käyttäneet julkista liikennettä?

- Julkista liikennettä ei Naakkamossa juurikaan ole. Koulukyydit. Ja kesällä on sitten hiukka hiljaisempaa. Mitä tulee tuohon ylimääräiseen ajamiseen niin minä olen kahtena viikonloppuna käynyt Tyrellissä Veervorttenin kylässä kaverini mökillä pilkkimässä. Kai minulla on siihen sentään oikeus?

- Tuo ei ole mikään lieventävä asianhaara. Olette siis käyttäneet ympäristövastuutonta autoanne harrastukseen joka perustuu elävän olennon murhaamiseen. Kalastuksen kieltämisestähän on lakialoite käsittelyssä. Miksi muuten ajatte polttomoottoriautolla? Miksi ette ole siirtyneet sähköautoon?

- Ostin tuon autoni hintaan 1.800 euroa. Käteisellä. Silloin kun käteistä sai vielä käyttää. Millä minä kymppitonnien autoja hankin?

- Se on teidän ongelma. Ei minun. Mutta jatketaanpa. Kun katsoo teidän rahankäyttöänne paikallisessa FED-Marketissa niin käy ilmi että tehän herra nähköön syötte joka ainoa päivä joko liha- tai makkaratuotteita. Ei yhtä ainoaa ostosta jossa olisi vain kasvisruokaa. Ettekö te ajattele ilmastonmuutosta ollenkaan?

- Nääh, kyllä nykyisessä lenkkimakkarassa on niin vähän lihaa että sen voi ihan rauhassa luokitella kasvisruuaksi tai leivonnaistuotteeksi. Ja mitä ilmastonmuutokseen tulee niin eikös se Suomen biokapasiteetti ole suurempi kuin Suomen hiilijalanjälki? Mikä tässä on ongelma?

- Älkääpäs jaaritelko joutavia. Tässä ei ole kysymys Suomen biokapasiteetista josta muuten itse en ole saanut minkäänlaista viranomaisohjeistusta joten sitä ei ole olemassakaan. Kysymys on teidän vastuuttomasta rahankäytöstänne. Mitä kuvaa myös se, että ette ole viimeisen kuukauden aikana lahjoittanut latiakaan edistyksellisille organisaatioille niin kuin SPersR:lle, SETAlle, LGBTQTiiTyy-yhdistykselle tai Takkutukka ry:lle.

- Mistäs te tiedätte ovatko moiset kusip… totanoin yhdistykset minulta rahaa edes pyytäneet?

- Totta kai tiedämme koska kyseiset yhdistykset ilmoittavat meille ne kaikki henkilöt joille avustuspyyntöjä on lähetetty. Ja sitten vielä. Ehkä se pahin. Tehän olette ostaneet viimeisen kuukauden aikana tuhat kappaletta pienoiskiväärin patruunoita.

- No niin olen. Kas kun minä harrastan metsästystä ja ampumista. Näin talviaikaan ammun sisäradalla ja ilmakivääriin verrattuna pienoiskiväärissä on kuitenkin tuliaseen tuntu ja sen patruunat ovat huomattavasti halvempia kuin metsästyskiväärini ja haulikkoni patruunat. Mikä ongelma tässä on?

- Onhan siinä ongelma. Iso ongelma onkin. Te olette varmasti hyvin tietoisia siitä että eduskunnassa on käsittelyssä lakiesitys jonka mukaan kaikki lyijyä sisältävät ampumatarvikkeet kielletään. Ja tehän olette selvästi varastoimassa pian laittomaksi tulevia ampumatarvikkeita. Se on kuulkaa paha rikos. Ettei suorastaan terroristitoiminnan valmistelua.

Katkeriina Revander huokasi, katsoi ensiksi näyttöruutua ja sitten Tuomas Lettusea. Sitten hän sanoi:

- Saamani aineiston perusteella ja valtuuksieni oikeuttamana olen pakotettu sulkemaan tilinne viikoksi. Ette pysty ostamaan kaupasta mitään ettekä maksamaan laskujanne. Ja lisäksi – koska toimintanne on niin epäilyttävää – olen pakotettu suorittamaan tarkistustoimenpiteen.

- Minkä ihmeen tarkistustoimenpiteen?

Katkeriina painoi työpöydällään olevaa nappia ja toimistoon astui kaksi R-Kioskin kokoista vartijaa.

- Olkaa hyvä, ja luovuttakaa lompakkonne tarkistettavaksi.

- Millä helvetin oikeudella te sellaista vaaditte?

- Viranomaisoikeudella. Tarkistus voidaan tehdä joko hyvällä tai väkisin. Jos mennään siihen väkisin tehtävään vaihtoehtoon niin sitten on kyseessä täysi ruumiintarkastus. Niin että lämiskä pöytään ja heti.

Tuomas kaivoi lompakkonsa ja antoi sen Katkeriinalle. Tämä tutki lompakkoa, löysi sieltä seteleitä ja laski ne ilmeellä jonka saattoi suomentaa että nyt sinä jätkä vasta kusessa oletkin.

- Jaahah. Kolmesataakaksikymmentä dollaria viiden ja kymmenen dollarin seteleinä. Pimeää taloustoimintaa. Käteisvaluuttarikos. Joudun muuttamaan tilisulkunne kahteen viikkoon ja valuuttarikostanne tullaan käsittelemään poliisin toimesta. Se ottaa kyllä teihin yhteyttä. Vartijat, saattakaa kansalainen Tuomas Lettuse ulos tästä rakennuksesta.

Vartijat saattoivat Tuomaksen ulos niin etteivät jalat maata tavanneet. Katkeriina tuumasi itsekseen että hän oli päässyt itselleen ja luonteelleen täydellisesti sopivaan työpaikkaan. Hän nautti elämästään. Hallintokompleksin rappusista alas heitetty Tuomas taas tuumasi että on se sentään hienoa että kansalaista suojeltiin vääriltä toimilta ja ajattelulta. Sitten hän soitti työnantajalleen Teuvo Työmanille ja kertoi että nyt tarvittais hieman apua ainakin bensiinin saamiseen seuraavan kahden viikon aikana. Muuten saattaisi olla hieman hankalaa päästä töihin. Teuvo totesi että hän tuo bensaa ja jumala siunakkoon byrokratiaa ja interperspirationaalisten poliitikkojen viisaita päätöksiä. Kuinka me ilman niitä pärjättäisiin?


33 kommenttia:

Tupla-J kirjoitti...

Sinänsä ikävä juttu tässä dystooppisessa yhteiskuntanovellissa on se, että se on jo toteutunut ainakin Kanadassa täysin konkreettisesti, ja epäilen, että sen pohjavire on täyttä totta ympäri globalismin ilosanomaa julistavia länsimaita.

Toisin sanoen hallinnot ovat lakanneet tekemästä edes sitä tehtävää, että suojelisivat ihmisten omistusoikeutta. Ne ovat menettäneet ainakin allekirjoittaneen luottamuksen, samoin kuin kuplettiin mukaan lähteneet pankit.

Nykyään tulee pidettyä tilillä hyvin vähän, loput tavalla tai toisella käsinkosketeltavana ja omassa hallussa. En oikein innolla odota tilieni sulkemista väärinajattelun takia, mutta eiköhän se ole vain ajan kysymys tätä menoa, jos globalistien peliä ei panna seis väkisin.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Tililleni kun tulee rahaa (toimeentulotuki tai työttömyyskorvaus) nostan sen heti pankkiautomaatista. Ja käytän kaupassa vain käteistä. Silloin kun vielä olin töissä, olin Saksassa ja totuin siihen että ainoastaan käteinen kelpaa kassalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tupla-J:lle ja Yhel Turkkulaasel & kiitos kommenteistanne.

Tupla-J: Itse asiassa Kanada oli mielessä kun tätä juttua väsäilin.

Yksi Turkkulaanen: Suositeltavaa. Sinänsä täällä syrjäseudulla tulee korttia vingutettua kun lähimmälle seteliautomaatille on matkaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Ei ole yksi ekä kaksikaan kertaa, kun korttini on maksutilanteessa jumittanut sekä debit- että credit-puolet.
Sitten ei kuin kaivamaan kalkaania lompakosta, jossa sitä aina on juuri tällaisten tilanteiden varalle, maksamaan vanhanaikaisesti sekä viemään kortti OP:n konttoriin, jossa se on saatettu taas toimivaksi.

Joka kerta olen miettinyt, millaista olisi maailmassa ilman käteistä.
Emmeköhämme saa senkin kohtapuoleen selville.

Anonyymi kirjoitti...


Catherine Austin Fitts:

"Lähtekää ulos järjestelmästä. Tee itsestäsi niin riippumaton suurista pankeista kuin voit. Nosta rahasi! Maksa lainasi! Olemme sodassa - älä rahoita vihollistasi! Rakenna sen sijaan pieniä paikallisia verkostoja. Tue pieniä paikallisia yrityksiä ja pankkeja, jotka välittävät sinusta!
Ensimmäinen asia, joka sinun tulee tehdä, on aloittaa käteisen järjestelmällinen käyttö."

"Meidän ei tarvitse tukea globalisteja. Lopeta oman vankilasi rakentaminen! Meidän ei tarvitse ruokkia pankkeja rahoillamme, meidän ei tarvitse työskennellä globalistien yrityksissä, meidän ei tarvitse ostaa heidän tavaroitaan tai osakkeitaan. Ilman tukeamme ja osallistumistamme ne romahtavat. Ja meidän on poistuttava järjestelmästä ennen kuin Covid-passi/rokotepassi on vakiinnutettu täysimittaisesti. Sitten on liian myöhäistä. Silloin meiltä on viety vapautemme."

https://ugetube.com/watch/catherine-austin-fitts-speaks-to-switzerland-press-conference-12-11-2021-mp4_xgWFpxYVn6iLAdM.html?__cf_chl_jschl_tk__=fogaC5YFu_CxHOXIxIkYbIkLHdUaXxgqAkAInZI27N8-1637060249-0-gaNycGzNCX0

https://juliacaesar.blog/2021/11/16/tva-ekonomer-med-covidpass-forlorar-vi-var-frihet-for-all-framtid/

Johan

Tinahattu kirjoitti...

Muttamutta, Kanadan pääministerillä on niin kaunis tukkakin. Kuinka voidaankin olla niin pilkallisia?
Onko sillä väliä jos vie pankkitilin, rahaa se vain on.

Parhain terveisin,
Tinahattu
Puttelan hieno tukkapoika

Anonyymi kirjoitti...

Eiös se Sannan ja Annikan oppi-isä julista, että kun et omista mitään olet onnellinen? Koskee tietenkin vain ja ainoastaan muurahaiskansalaisia. Ei jotain swaabiklausia tai entistä nörttiä, tätä mikkisoftan tekijää gatesinbilliä.
Bill Gates on amerikan suurimpia viljelysmaanomistajia, ei tosin juuri nyt viljele, vaan eiköpä pian ala kylvöt kun maailmalta poistuu tuottajia ja vehnän hinta hipoo pilviä.
Graet Reset ja virhesiirymä sano.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Johanille, Tinahatulle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Minulla itse asiassa kortti on pelittänyt aina. Muistan tosin tapauksen kun kaupan kassalla minua edellä olevalla vanhalla rouvalla kortti kyykkäsi eikä käteistä ollut. Minä maksoin rouvan ostokset. Eihän ne olleet kuin pari kymppiä mutta hyvä mieli siitä tuli. Luulen, että saamme pian selville minkälaista on olla ilman käteistä.

Johan: Joo. Totaalinen kontrolli on totaalista valtaa joka hyvin nopeasti muuttuu totaaliseksi mielivallaksi.

Tinahattu: Keijo Kaarisade hallitsee tuon tyylin paljon paremmin. Mutta sait jälleen showsi.

Huru-ukko: Joo, tällaista julistetaan. Mietin vaan että kuinkas nämä syrjäseudulla asuvan manttaalit takavarikoidaan? No, kai sekin poliittisella päätöksellä onnistuu.

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin, meen pe hakemaan parin kuukauden satsin taas sitä kamalaa lihaa tuolta pieneltä paikalliselta eli Maatilaliha Meroselta Orimattilan Virenojalta. Jos ajelette täällä päin, suosittelen. Myy paikallisten ja monien pientuottajien tuotteita. Ja maukkaita.
Mieki lienen jo useamman vuoden siellä asioinut kun sain paikan tietooni.
Löytty hirvestä härkään ja possusta poniin ja lähes kaikkea siltä väliltä.
Tämä ei ole sponsoroitu mainos, ihan vaan siksi, että hyvästä kannattaa kertoa, että toisetkin pääsisivät oikeille jäljille:)
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Lumedemokratian kasvojen säilyttämiseksi pitää tietenkin perustaa myös vastuullisen rahankäytön valtuutetun virkoja jotka "puolustavat" rahaa käyttäviä kuluttajia. Tai puolustaisi jos olisi valtuuksia. Valtuutettujahan on jo pilvin pimein mutta heillä ei ole valtuuksia yhtään mihinkään. Kunhan loihelausuvat jotain silloin tällöin.

Valtuutetun toimistot alkavat yleensä muutaman henkilön voimin, mutta henkilökunta lisääntyy vuosittain kymmenillä kun "huomataan" että "töitä" on niin paljon että tarvitaan jatkuvasti uusia johtajia, johtavia tutkijoita, tutkivia johtajia, tiedottajia, tarkastajia, ylitarkastajia ja projektikoordinaattoreita. Ja valtiohan rahoittaa kuin Suomen Akatemiaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Paikallisia pienyrittäjiä kannattaa aina mainostaa.

Ano: Joo, julkisen sektorin hallintohimmeli on mestarillinen keksimään itselleen uusia välttämättömiä ”töitä” joita kukaan ei itse asiassa tarvitse ja jotka eivät ole töitä ollenkaan.

KKi kirjoitti...

No jaa. Tällai pesvakoisena pienyrittäjänä moisesta valvojasta eu ole ongelmaa. Kas kun ei ole rahaa mitä käyttää.

Sinänsä korttimaksaminen on kätevää. VISA toimii pohjoimaissa aika luotettavasti. Ei ole näinä vuosina ollut ongelmia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi. Toimiihan se. Kunnes tili lyödään kiinni. Kanadan malliin. Se on täysin mahdollista täälläkin.

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan vähän myöhässäkin totean että oli hyvä kommenttiketju. Asioista etupäässä eri mieltä olevat voivat jossakin äärimmäisen tärkeässä olla samallakin puolella. Convoy-kulkueistakin ollaan varmaan kahta mieltä, siis myös "koronatoimista". Iloitsen tästä siksi että olen varma ettei yhtäkään yllä olevaa kommenttia kirjoitettu suodatinpussi naamalla. -jussi n

Anonyymi kirjoitti...

Ano tuossa mainitsi valtuutettujen lukuisista määrästä. Toinen uusien ammattien kultakaivoshan on tietysti mamu-bisnes, joka tuottaa uusia ilmanaikuisia päällepäsmäreita kuin pentutehdas uusia ķissanpoikasia.

Huvitti tässä, kun luin, kuinka UPIn Aaltola hehkutti Suomea, kuinka täällä on vähiten korruptiota maailmassa. Aaltola on näköjään autuaan tietämätön termeistä maan tapa ja hyvä veli. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys jussi n:lle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

jussi n: Täällä on yleensäkin hyvät kommentoijat.

Tapsa vaan: Pauli Vahterahan laskeskeli että tämä mamubisnes kustantaa suomalaisille 3,2 miljardia per vuosi. Eikä sitä laskelmaa ole vielä kukaan perustellut nurin. Oliskohan sille rahalle muutakin käyttöä?

Anonyymi kirjoitti...

Ei tainnut Vahteralla välttämättä kuulua nämä ns. uusammatit laskuun mukaan, ainakaan kaikki.

Alla taas on yksi osoitus päällepäsmäriemme todellisesta tasosta. Suomen uutisissa on tuore juttu. Kuinka vähällä järjellä tätä maailmaa usein hallitaankaan?

https://www.suomenuutiset.fi/sitra-pomo-paheksuu-venajaa-ei-kuitenkaan-hyokkayksesta-ukrainaan-vaan-vaisuista-ilmastotoimista-sai-tayslaidallisen-twitterissa-hapeaisin/

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan. Ja joo, kyseinen ämmä osoitti todellakin täydellistä tilannetajun puutetta ja mauttomuutta.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

En oikein tiedä miksi te kohkaatte tuolla tilisen sulkemisella ja korttirahalla sun muulla. Nytkö te vasta tajusitte mikä on mahdollista? tuo juttu on ollut mahdollista Suomessa jo parikymmentä vuotta, Saksassa vähän vähemmän, jenkeissä ei vieläkään (käyttävät onnettomat vieläkin shekkejä ihan liikaa).

Tietokantoja yhdistelemällä saadaan sinusta tietää ihan kaikki, siis ihan kaikki, enemmän kuin tiedät itse. Ainoa pieni hidaste on ollut viimeiset viisitoista vuotta se ettei niitä ole saanut virallisesti yhdistää. Silti niitä on yhdistelty, ei tosin aivan täysin, mutta laittoman puolelle on jo menty.

Terveytesi on kirjattu moniin tietokantoihin, Kanta kertoo paljon terveydenhuollon henkilökunnalla, mutta vasta juuri käyttöön otettava uusi systeemi UNA kertoo yhdistäessään kaikki tietokannat jopa sinulle lainattujen kainalosauvojen merkin ja mallin sekä milloin ne on sinulle annettu. Se yhdistää ihan kaikkien terveyspuolen tietokantojen tiedot sinusta. Ja ei ole kuin ajan kysymys kun meidän omat putinistit käyttävät nämä bigdatan mahdollisuudet hyväkseen.

Anonyymi kirjoitti...

Shitra pitää lakkauttaa välittömästi, henkilökunnan työsuhteet päättää ja saatella heidät työvoimaviranomaisten aktivointitoimenpiteiden piiriin. Shitrassa ei eletä enää reaalimaailmassa, siellä eletään pellossa. Shitran varat on siirrettävä valtion budjettiin vaikka turvassa ne eivät ole sielläkään.

Toinen verenpainetta nostava "uutinen". Kaikkien feminiittojen ja turhisten äiti Lenita Airisto jatkaa "paljastuksiaan" uudessa kirjassaan. Syyttää Spedeä raiskauksesta. Kun hän tarkemmin muisteli, ei se ollutkaan raiskaus vaan suuteluyritys, mutta raiskaukseen verrattava kuitenkin koska kohteena oli kuuluisa nainen.

Vittujen kevät. Raukkamaisempaa "paljastusta" ei olisi voinut tehdä. Syyttelyn kohde on kuollut, teolle ei ole todistajaa eikä muilla ole vastaavia kokemuksia. Lienee vain katkeruutta kun Spede ei koskenut kuuden metrin kepilläkään. Mutta saihan Lenita vielä kerran naamansa Iltasanomiin. Onhan hän taistellut koko elämänsä itse rakentamiaan uhkakuvia vastaan kuin Don Quiote.

Anonyymi kirjoitti...

Anders Blom, superlobbari joka oli tekemässä Säätytalolla jopa Matti Vanhasen hallituksen ohjelmaa ilman virallista asemaa, kirjoitti kirjan hyväveliverkostoista. Pitää varmaan etsiä kirja ja lukea. Hän sanoi, voi kun joku viitsisi edes raapaista Suomen hyväveliverkoston pintaa. Rakenteellisessa korruptiossa Suomi on maailman johtavia maita. Valitettavasti korruptiomittari tunnistaa vain suoran lahjonnan. Rakenteellisesta korruptiosta, joka voi tulla kansalle paljon kalliimmaksi, ei viisari värähdä.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, meidän rahankäytöstä tulee vielä niin vastuullista ettei paremmasta väliä; jos rahaa vielä erilaisten eu:n ja sen vihervasemmistolaisen viherverojen jälkeen jää, niin sillä ei kohta osteta enää muuta kuin eu:n ja sen vihervsemmistolaisten päättäjien sallimia kestävän kehityksen viherystävällisiä, hiilineutraaleita tuotteita. Naftaa voi saada vielä suuriin työkoneisiin vartioidulta alueelta, ja lihatuotteita tarjoillaan vaan paremmille ihmisille. Muurahaiskansalaisille on tarjolla polkupyörät ja ruoankaltaista mössöä, joka on ainakin paperilla erittäin ekologisesti tuotettua ja hiilineutraalia. Onkohan tuo edes viheruskovaisten paratiisia lopulta, vai tajuaako iso massa että sitä on kusetettu edes sillä hetkellä kun saavat sen mitä ovat naamakirjassa ja muissa peukkuloissa virallisesti kannattaneet.

t.Puupääukko

Ekku kirjoitti...

Miksei Spedekin olisi voinut käyttäytyä tuolla tavoin, mutta olettaisin, että Lenitasta olisi vähänkään järkeä omaava mies pysynyt riittävän kaukana.

Anonyymi kirjoitti...

Jo kerkisi Lenitaa puolustamaan joku Katariina joka väitti että kyllä se Spede kouri.
Ja että Väisäs-Riitta ja Laurin Hannele eivät tiedä mitään.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...


Menee pieleen blogin aiheesta, mutta kun siihen ei ole esittää kommenttia, niin ehkä Ykä hyväksyy tämän postauksen...

On aika vaikea kuvitella, että kaiken Me too-hässäkän ollessa kuumimmillaan, rva Airisto olisi pitänyt suuren suunsa kiinni. Todistajia ei ole, mutta ehkä kirja ei myy ilman messeviä paljastuksia. Todella ala-arvoista tehdä hazardit, kun syytöksen kohteena oleva ei pysty niihin vastaamaan. Entinen Playboyn alastonmallikin esittää pyhäkoulutyttöä ja Lenita Airistoa tituleerattiin tv:ssä tietokirjailijaksi. Taitaa ne tiedot olla hevosmiesten tietotoimistosta ja ketä edes kiinnostaa? Alkaa glamouri rapista maailmallakin mainetta niittäneistä suomalaisista naisista; hiljan eräs kuusikymppinen oopperadiiva kertoi pitävänsä käsilaukussaan aina kondomeja, kun ei koskaan tiedä, mitä tapahtuu. Sitten kun oli tapahtunut ja oli baarista iskenyt miehen, piti medialle kertoa saaneensa seksiä. Miten noloa! Mikä näitäkin naisia oikein vaivaa???

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Mikä näitäkin naisia oikein vaivaa??? Kysyy Rouva Ano. Vissiin se mistä eräässä laulusskin lauletaan: Sen näkee naamasta kun lakkaa saamasta. Ehkä, ja sitten se joidenkin naisten kokema suuri .illukateus.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle, Ano1:lle, Ano2:lle, Puupääukolle, Ekulle, Huru-ukolle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Thorvald Eskilinpoika: Toki tämä tiedetään. Mutta kirjoituksen tapaista kuulustelu- ja rankaisujärjestelmää ei sentään Suomessa vielä ole.

Ano1: Sitra on akateeminen suojatyökeskus jonka tosiaan voisi lakkauttaa.

Ano1, Ekku, Huru-ukko & Rouva Ano: Näköjään pari ämmää on huomennut että he eivät ole vähään aikaan olleet julkisuudessa ja tällähän se korjaantuu. Varsinkin kun syytetty ei itse pysty enää puolustautumaan.

Ano2: Epäilmättä tilanne Suomessa on juuri tällainen. Se ei ole enää vika, vaan ominaisuus.

Puupääukko: Tällä menolla tuohon ollaan menossa ja se iso massa varmistaa asian äänestämällä jatkossakin samalla tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Tuomas Lettuse teki sen virheen, ettei valmistautunut käyntiin.

Jos käetinen on kiellettyä, miksi sitä oli mukana ja vielä noin paljon, kolmesataakaksikymmentä dollaria. Kun menet tapaamaan vastuullisen rahankäytön valvojaa, lompakosta setelit talteen. Tietysti, jos arvelet kumminkin vaikeuksia olevan tiedossa, jätä yksi pikkuseteli syötiksi, esimerkiksi rupla tai muu matkavaluutan jäännös. Selitys: se on siksi, ettei piskit ruiski kintuille. Kun virkahenkilö löytää pikkurikkeen on virkahenkilö tyytyväinen. Ja pikkurikkeestä voi määrätä vain pikkurangaistuksen. Ja jos se seteli on vaikka espanjan peso, ei ole käypää valuuttaa. Eikä voi olla rikoskaan siis,

Miten muuten siihen hallintokompleksiin pääsee, kuinka kulkee julkinen? Ettei vain löydy parkkipaikalta autoa, yksityisautoa, jonka omistaja on Katkeriina Revander. Tai haltijana, omistajana autoliike.

”Teidän täytyy ymmärtää se, että henkilökohtainen rahanne ja henkilökohtainen omaisuutenne ei ole teidän. Se on yhteiskunnan, joka on suuressa armeliaisuudessaan antanut teille sen käyttöoikeuden”. Eihän sitä ole yhteiskunta antanut, sen on Teuvo Työmanin Teuvon Tärppi & Temmellys-yhtiö antanut, korvauksena riistämänsä Tuomaksen työpanoksesta ja työntekijä saa käyttää pikku palkkaansa mielestään ihan oikeutetusti ihan miten haluaa.

Bensalaskun tokiselittää toki työskentely maakylmyysimureiden asentajana – asennuskeikkoja ei voi tehdä julkisilla. Tässä olisi Tuomaksella tilaisuus haastaa Katkeriina: Mitkä vuorot sopisivat asentajan käyttöön, millä pääsee työpaikalle, millä pääsee asennuskohteseen.


Lihan ja kalan käytön ravintona selittää työskentely asentajana, se on enemmän energiaa kuluttava kuin konttorissa istuskelu.

Lyijyä sisältävät ammukset ovat kiellettyjä vasta kun ne kieltävä laki on säädetty ja tullut voimaan. Sitä ennen niiden hankintaa ei rajoita mikään.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Jos pitää mennä tapaamaan vastuullisen rahankäytön valvojaa, muista valmistautua, ota selvää virkahenkilön tilanteesta, käyttääkö autoa, juopotteleeko tai onko muuten vastuuton.

Mutta tärkeintä on torjua tämmöinen tilanne, äänestä oikein. Ja käytä käteistä, se on hankalampaa kuin sähköinen raha mutta sillä voi välttää seurantaa. Ei käteistä ole pakko käyttää kaikkeen rahaliikenteeseen jotta se sabotoi seurantaa, riittää kun sitä käyttää osaan.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Hyviä huomioita mutta tarinahan vaatii tiettyjä elementtejä. Lyijyluotien käyttö ei ole vielä kiellettyä mutta tämähän oli tulevaisuusfiktio. Ja mitä tulee valtion käsitykseen omasta omaisuudesta niin ei siinä taida olla eroa oliko raha tienattu julkiselta tai yksityiseltä sektorilta.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä niitä lyijyluoteja ollut tarinankaan aikana kielletty. Johtavana ideana oli kiinnittää hallintoalamaisten huomiota siihen, että ei ole laitonta se mikä on laillista. Se ei välttämättä ole edes tuomittavaa. Suomalaisten olisi syytä hieman ryhdistäytyä - älä alistu, älä tottele lakiin perustumattomia määräyksiä.


Kun on ikävä - asiasta - saa yhtä ja toista semmoista läpi mitä ei saa mukava kaveri läpi. Vihervasemmistoa kai hieman harmittaa olla riistäjän puolella, noin perinteisti. Jos syyyllistämällä virkahenkilöä saat etua, syyllistä.

Ole asiallinen ja mukava jos virkahenkilö on asiallinen, jos ei ole ikävä, hyvin ikävä. Tämä on toimiva tapa.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Kannatta muistaa sanonta:

Kiltit tytöt pääsee taivaasen, tuhmat ihan mihin haluaa.

Koskee kuitakin 1024 sukupuolta.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Totta joo, tosin nyt ollaan menossa siihen suuntaan että mikä ei ole erikseen sallittua, se on kiellettyä.