tiistai 1. maaliskuuta 2022

YLE PISTÄÄ MUTKAT SUORIKSI

Kirjoitin hiljattain postauksen ”Pois pilvistä” jossa kehotin hallitusta jättämään egonrakennusharrastuksen edes hetkeksi vähemmälle ja keskittymään reaalimaailmaan. Kas kun siihen olisi nyt todellakin tarvetta. Valtamediaa reaalimaailma ei näytä hätkäyttävän sillä löysihän Hesari sadoistatuhansista Ukrainan pakolaisista juuri sopivan etnisesti edistyksellisen ja nosti tyypin framille. Yle on samoilla linjoilla ja se ei voi kerta kaikkiaan luopua ilmastohysteriastaan vaikka Ukrainassa soditaan. Toimittelija Hanna Eskonen Yleltä löytää syyn Venäjän hyökkäykseen:

Suuri osa maailman konflikteista liittyy jo nyt jollain tavalla ilmastokriisiin.

Yksi esimerkki tästä on juuri Venäjän hyökkäys Ukrainaan.

Vaikka akuutin sotatilanteen suurimmat syyt ovatkin muualla, pinnan alla kuplii fossiilinen energia.

Euroopan maat ovat siirtyneet kovaa vauhtia kohti päästöttömiä vaihtoehtoja, mutta Venäjä on jättänyt ilmastotoimet tekemättä ja perustanut taloutensa maakaasun ja öljyn varaan.

Nyt se voi vain pelätä tulevaisuutta maailmassa, jossa fossiilisille polttoaineille ei ole enää kysyntää.

Kaiken muun seassa sota saattaakin olla Venäjän viimeinen, epätoivoinen yritys hidastaa vääjäämättä etenevää vihreää siirtymää.

Ja näinhän se menikin. Tällainen tyhmempi luulee että Venäjän hyökkäys on imperialistinen rosvoretki jolla pyritään miehittämään ja alistamaan naapurivaltio. Mutta se olikin vain Putinin epätoivoinen yritys jolla hän pyrkii estämään suomalaistyyppisen ilmastohysterian. Ja ukrainalaiset sitten – tietämättään – taistelevat Greta Thunbergin ja tuulimyllyjen eivätkä suinkaan oman maansa puolesta.

Pakkomielteen voima on suunnaton. Eikä pakkomielteessä sinänsä mitään. Mutta kun se on pakkorahoitettua.


47 kommenttia:

Ekku kirjoitti...

Näemmä kun pakkomielle on kyllin vahva, niin sen avulla voidaan selvittää ihan mikä asia tahansa. Samaan sarjaan kuuluu se eilen ollut artikkeli ydinsodan pitkäaikaisista ilmastovaikutuksista...
Sama homma näillä feministeillä ja "meillä on lukematon määrä sukupuolia"-porukalla. Kaikki asiat määritellään jalkovälin kautta.
Jos perinteinen mies käyttää samaa mallia ja ulkoistaa tietoisesti kaiken ajattelunsa jalkovälilleen, niin eipä siitä mitään ylistyslaulua tule.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ekku. Näin on. Tämä ämmälauma on ollut oman hiekkalaatikkonsa kuningatar toistakymmentä vuotta ja luonnollisesti se haluaa pysyä sellaisena.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Foreca jatkaa, samoin bbc. Ilmastopaneeli kaskun on antanut taas lausunnon. Emma Karion jotain myös kommentoinut. Jostain on käsky käynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Aamuvuorossa 1.3.2022 klo 8:00

Puolassa:
LAGR132 Boeing KC-135R Stratotanker

Romaniassa:
HOMER21 Boeing RC-135V Rivet Joint
LAGR224 Boeing KC-135R Stratotanker
NCHO222 McDonnell Douglas KC-10A Extender

Anonyymi kirjoitti...

Sillä Venäjän jo vuosia sitten miehittämällä Luhanskin alueella onkin kivihiilikaivoksia ja öljynjalostusta, eikä ole kaukaa haettua arvata, että Venäjä valtasi alueen myös niiden vuoksi, vaikka muitakin syitä tai ainakin tekosyitä kyllä oli.
Jos vain kivihiilelle ja öljylle löytyy vaihtoehtoja, voisiko tässä kenties jopa olla toinen, ilmastonmuutoksen pelosta riippumaton syy siirtyä mahdollisuuksien mukaan käyttämään niitä? Kyseessä olisi siis Venäjän toimia vastaan kohdistuva boikotti. Ja monien muidenkin öljyä tuottavien maiden, erityisesti arabimaiden politiikassa olisi kyllä montakin aihetta boikottiin.

Anonyymi kirjoitti...

Muissa länsimaissa on ihan samanlaista. Olen viime päivinä törmännyt artikkeliin, missä vähän paheksuttiin sitä, että ukrainalaisista pakolaisista kovin harva käytti maskia. Toinen, vielä hullumpi oli ohjeistus sen varalle, että jos ydinasetta käytetään, niin mennään suojaan ja muistetaan pitää turvavälit. Eikä ollut Babylon Bee lähteenä tässä.

Olihan siellä sitten se muuan amerikkalainen(?) yliopistonainen, joka arveli, että 'White privilege' suojaa Putinia, että ajatelkaapa kuinka paljon enemmän Venäjää paheksuttaisiin, jos Venäjän presidentti olisi musta. Niin, miettikääpä sitä.

maallikko

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon sotatoimeen sen verran, että onkohan sieltä V-Venäjältä Kiovaa lähestyvä "Convoy" päätymässä mottiin a`la Raatteen tie? Erikoinen piirre on, että Raateen tien raadoista 7-8000 oli Ukrainalaisia nauvostosotilaita. Ja itse postaukseen... IPCC älähtää kun sota on viemässä siltä karkin suusta kun tuo ilmastojudanssi ei hallitsekaan uutisia.

Apoliteia kirjoitti...

Yle on toki Yle, mutta on tässä jutussa mukana ihan tottakin - viimeisen reilun sadan vuoden ajan sodissa on kieltämättä ollut mukana energiakulma ihan jo sodankäyntikyvyn takia. Ilman löpöä ei panssarikiila etene. Öljynjalostamojen hallinta on sanellut sotatapahtumien sijoittumista ja ollut ihan syykin sodan aloittamiseen. Irakin sota lienee selkein esimerkki.

Totta on myöskin se, että Venäjä on vuosikaudet käyttänyt kaasuvipuaan Ukrainan ja monen muunkin maan kanssa aina riidanaiheiden esiin tullessa. Jutun kirjoittajalle kyllä voisi huomauttaa, että mm. Saksan "vihreä siirtymä", l. kotimaisen ydinvoiman ja kivihiilen korvaaminen venäläisellä kaasulla ja hiilellä on käytännössä ilmastoposeeraamista sillä hinnalla, että idän roistovaltiota on pakko myötäillä. Kun ei niillä tuulivoimaloilla sitten saadakaan ihan samoja Megawatteja verkkoon, yllätys yllätys.
No, siinäkin tulee näemmä lopulta raja vastaan ja niksmanni on nyt kääntänyt kelkkansa asevienninkin suhteen. Elämme jännittäviä aikoja.

Anonyymi kirjoitti...

Krista Mikkonen vois laittaa ministeriön virkamiehet laskemaan paljonko Suomessa pitää säätää haittaveroja lisää että saataisiin ilmastoon tasainen 23 astetta plussaa ympäri vuoden. No tämä ei tarvinne sarkasmivaroitusta, mutta en ihmettelisi enää vaikka tuo tehtäisiinkin.

IPCC saa työntää raporttinsa sinne minne ei päivä paista. Se on yksi näistä "virallisista" ilmastohysterian luojista synkkine ennusteineen joissa kaikki keinot vääristellä tietoja ovat sallittuja. Lämpötila asteikkoja venytellään ja historiatietoja muokataan. Ennusteensa ovat yhtä luotettavia kuin alkuasukkaiden sadetanssit. Pitihän meillä olla jo lumettomat talvetkin. Onhan niitäkin silloin tällöin. Joskus taas lunta liikaakin. Kummallinen on ilmasto.

Ilmastossa ei tapahdu mitään uutta mitä ei olisi tapahtunut maapallolla tuhansia kertoja aikaisemminkin. Noista muutoksista selviävät ne jotka osaavat sopeutua. Näin se on ollut ja tulee olemaan tulevaisuudessakin. Maapallon ilmastoa emme voi säätää. Jos näitä hysteerikkoja uskomme, kuolemme kaikki nälkään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Catilinalle, Ano1:lle, Ano2:lle, maallikolle, Ano3:lle, Apoliteialle, Ano4:lle ja Ano5:lle & kiitos kommenteistanne.

Catilina: Mitäs se Emma Kari on nyt lausunut. Minulta on mennyt ohi?

Ano1: Kiitos tilanneraportista.

Ano2 & Apoliteia: Nuo mainitsemanne asiat ovat osa imperiumin rajojen osittaista palauttamisyritystä. Ne eivät vaikuta läntisen Euroopaan minkään värisiin siirtymiin mitään. Korkeintaan innostavat. Ja sen vihreän siirtymän vuoksi Saksa on tosiaan kusessa. Sama Suomessa. Suomalainen turve ei kelpaa, mutta venäläinen energia on kelvannut. Ilmastohysterian vuoksi.

Ano3: Nykyajan mielettömimmät ajatukset tulevat juuri amerikkalaisesta yliopistomaailmasta.

Ano4: Toivotaan, että näin käy. Venäläisten huolto ei ole tietojen mukaan pelittänyt vaan hyvin paljon tankkeja ja ajoneuvoja on jumittunut löpön loppumisen vuoksi. Sen ukrainalaisen 44:n divisioonan heput tuskin olivat kauhean kiinnostuneita tulemaan Suomussalmelle tapettavaksi. IPCC on myös hyvää bisnestä. Joillekin. Se tulee muistaa.

Ano5: Jep. Tuhat vuotta sitten oli viimeksi huomattavan lämmin jakso. Ja silloin ei ollut ensimmäistäkään polttomoottoria. Toki on selvää ettei paskaa kannata ilmakehään työntää älyttömästi mutta Suomi on jo hiilineutraali ja itse asiassa hiilinegatiivinen. Mutta ilmastohysteria antaa nollasubstanssilla varustetuille ihmisille ainutlaatuisen mahdollisuuden pätemiseen. Ja ne egoaan ruokkivat tyypit unohtavat tietoisesti sen suurimman ympäristöriskin eli väestöräjähdyksen.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän se oli täten viisainta lähettää Greta hieromaan rauhaa sinne Belaruksen ja Ukrainan rajan kupeeseen. Johan se kävi YK.ssakin kovistelemassa nössöjä valtiohenkilöitä, kuinka vätyksiä he ovat ympäristöasioissa.

Kaveriksi voisi laittaa vaikka ikiteini Erkki Tuomiojan, joka tässä viime viikolla hippipinssi puvun yläosassa vaahtosi, kuinka paha Putte oikein on. Unohtaen samalla itse olleensa aikoinaan Venäjän juoksupoika.

https://suomensotilas.fi/2017/11/25/uutuuskirja-erkki-tuomioja-on-venajan-tiedustelun-operatiivi-2/

Jos nämä ei saa Puttea järkiinsä, niin jo on kumma. Ehdotus menee varmasti heittämällä läpi ylen toimittelijalle, jos vain joku jaksaa sen hänelle asti välittää.

Tapsa vaan

QroquiusKad kirjoitti...

Tuo bloggauksen YlenAnto-linkissä viitattu IPCC-raportti sai oman ylenantonsa tässä muodossa:

https://yle.fi/uutiset/3-12336074

Maailma tuhoutuuuu, se tuhoutuu-uhuhuu-uhuhuuu!!!
Emme voi ehkä enää pelastaa maailmaa, mutta jos alatte kaikki tehdä hetihetiheti tasan niin kuin me the Asiantuntijat™ käskemme, teillä on heiveröinen mahdollisuus kenties välttää välitön kuolema körinää...korjaan, ilmastonmuutokseen!!!

Körinähysteria on nyt tehtävänsä tehnyt ja se saa mennä.
Sen käytänteet siirretään sellaisinaan ilmastohysterian lietsontaan, ja toki körinä pidetään reservissä niitä varten, jotka kieltäytyvät hysterisoitumasta ilmastopappien edessä mutta ovat edelleen paska jäykkänä covid-pappien kuolemansaarnat mielessään.

Jahka lumet ja jäät sulavat eikä uusia tule, me saamme nähdä tämän rumban ryöhähtävän täysille kierroksille.
Kaikki tähän asti nähty tuntuu silloin lasten leikiltä. Sellaisten kuin pieni Greta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Joo, kun Greta sanoo että ”how dare you” niin purkka pysähtyy. Tuomiojasta tuli mieleen että ei se Tiitisen lista ole niin merkittävä. Merkittävämmät listat löytyisivät vanhan KGB:n arkistoista ja niitähän ei päästä tutkimaan.

Qroquius Kad: Ukrainan sota loppuu aikanaan niin kuin koronakin ja sen jälkeen on aivan varmaa että ilmastohysteria ottaa ennennäkemättömän boostin. Erityisesti täällä Suomessa.

Anonyymi kirjoitti...

Terroriorganisaatio IPCC:stä kertoo kaiken olennaisen sen vuoden 2003 Kööpenhaminassa tekemänsä päätös: se äänesti siitä vaikuttaako aurinko maapallon lämpötilaan? Äänestystuloksen perusteella se ei sitä tee.
Joten pulinat pois sillä asia on nyt ratkaistu demokraattisesti.

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Sanna on kahden tulen välissä. Feminatsit painostaa toisella puolella ja "isot pojat" toisella. Välillä näyttää, että "isot pojat" kasvattaa Sannalle munat väkisin. Eikä ne ole nää meidän munattomat, vaan käskyt tulee hieman kauempaa eli bryssien mailta.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Terve! Kyllä. Tässä kriisissä tarvitaan Gretan jyrähdys. Eli että how dare you?!. Lisäksi sukkahousu ministereiden kannanotto, että koska ilmastonmuutos, niin voimavarat suunnataan ilmastopakolaisiin. Ukrainalaiset ovat OIKEITA turvapaikanhakijoita. Eli äidit lapsineen. Eräällä sivustolla siitäkin löydettiin rasismia, kun suomalaiset ovat avanneet sydämensä ukrainalaisille. Suomen resurssit ovat rajalliset, eli muslimit kotimaihinsa. Siellä ei ole sotaa. Eikä rasismia. Rahaa säästyy siinä, kun niiden oikeusjuttu/vankeus kustannukset poistetaan siten, että ne potkaistaan kotimatkalle. Presidentti Niinistö totesi, että Suomen armeijan puolustus kyky on hyvä. Mutta parannettavaa on paljon. Ja kyse on rahasta. sanotaan näin, että ulkomaille menevistä miljardeista, on leikattavissa helposti. Samoin täällä olevista laittomien kustannuksista. 2 miljardia euroa ( 2000 miljoonaa ) voidaankin sitten kohdentaa järkeviinkin kohteisiin. Toiset 2 miljardia löytyy nekin helposti. Kun laitetaan ne arvot uusiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Greta Thunberg on syyllinen Ukrainan sotaan - Scott Adamskin jo tämän tiesi. Kas, fossiilisten kysyntä laskee, tulee vähemmän hynää vladimir varkaan kassaan. Nyt on aika toimia, ennen kuin rahavirta laskee.

IPCC laskee menneisyyden lämpötiloja. Harmillisesti se ei pääse vanhojen lehtien uutisiin käsiksi. On se paperinen sanomalehti ikävä ilmiö. Ja Tony Heller - https://newtube.app/TonyHeller - vielä ikävästi kaivelee vanhoja. Eikä napajäätkään sula, tosi epistä.

Sata vuotta sitten oli lämmintä, epäilty syyllinen on nykyään I kähinän aikainen Skotlannin ja Norjan välinen syvä miinakenttä. Raivatessa miinojen räjähtäessä nousi syvältä vettä ylös ja se sitten vaikutti säähän huippuvuorilla ja novaja zemjalla.

Ajatella, miten paljon paremmin asiat olisivat jos venäjän pressa olisikin kanye putin tai edes ahmed putin.

Pyssymies

Tinahattu kirjoitti...

Suomen luminekrut mölisevät innoissaan. Yrittävät tarjota pyllyä natosankareille kuin naarasapinat konsanaan. Kehnot tiedot ja tylsä järki johtavat tuhoon ja turmioon.
Ruohtalaiset, saatanan homot, ovat tietysti edelläkävijöitä kuten kaikessa pahassa.
Tuolla on oikein kartta jossa “liittolaiset” näkyvät:

Aljazeera
Which countries are sending military aid to Ukraine?
In the Russian-Ukraine war, many countries including neutral non-aligned Sweden have started to send military aid.
https://www.aljazeera.com/news/2022/2/28/which-countries-are-sending-military-aid-to-ukraine


Sweden
Stockholm is also breaking its historic neutral stance to send 5,000 anti-tank rockets to Ukraine as well as field rations and body armour.
It is the first time Sweden has sent weapons to a country in armed conflict since the Soviet Union invaded neighbouring Finland in 1939.


Parhain terveisin,
Tinahattu
Puttelan paras sotatohtori

Tinahattu kirjoitti...

Ottakaa hyvät ihmiset huomioon että Saksa on ollut vallattu maa vuodesta 1945. Ei siellä mitään omia päätöksiä tehdä.

Parhain terveisin,
Tinahattu
Ikuinen pers'kärpänen

Anonyymi kirjoitti...

Teboil ainakin boikottiin

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Ne pitää saada sinne, jakaa joukoille, ehkä jopa vähän kouluttaakin. Ei se aivan "muutamassa päivässä" onnistu.

Pate kirjoitti...

Natoon vaan. Se on tehtävä. Piste. Nämä stnan kommari kommentoijat, vetäkää päänne Putinin perseeseen. Se on diktaattori massamurhaaja. Joka pitäisi teloittaa giljotiinilla. Julkisesti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Huru-ukolle, Anolle, Pyssymiehelle, Tinahatulle, Ano2:lle, Catilinalle ja Patelle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Ja samalla tavalla Suomessa äänestettiin että turve ei ole uusiutuva luonnonvara vaikka Ruotsissa se sitä on.

Huru-ukko: Mikäli tilanne rauhoittuu ja joskushan niin lopulta käy niin Marin palaa turvalliseen interperspiraatioon.

Ano1: Hyviä huomioita.

Pyssymies: Mikä tuo miinajuttu on? En ole ennen kuullut. Osaatko valaista enemmän?

Tinahattu: Sait showsi. Ole hyvä.

Ano2: Tulee myös muistaa, minkälainen määrä Suomen energiasta tulee Venäjältä. Tässä pian ynnäillään porukalla niin polttonesteiden hintaa kuin sähkölaskua.

Catilina: Joo, kun puhutaan vähänkin monimutkaisemmasta asejärjestelmästä niin näin on.

Pate: Tulee muistaa että Nato itsessään on vain neljä kirjainta. Sen varsinainen voima on Yhdysvalloilla ja Naton eurooppalainen siipi on rapauttanut puolustuksensa pahasti.

QroquiusKad kirjoitti...

Tuon Skotlannin ja Norjan välisen syvän miinakentän ilmastojuttu taitaa löytyä tuolta:

http://www.warchangesclimate.com/d/Seas_under_naval_stress.html

Siellä on tosin enemmän juttua merisodasta yleisemmin ja ilmastohumppaa vähemmän.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad ja kiitos linkistä.

Anonyymi kirjoitti...

1900-luvun alun lämpimästä jaksosta löytyy ihan lehtijuttujakin sen aikaisesta mediasta. Jopa Stadin Pravdasta. Muistaakseni Paavo Väyrysen haastattelussa oli kaveri joka oli kerännyt noita artikkeleita. Linkki on minulta mennyt hukkaan. Nuo jutut eivät vaan sovi nykyiseen vallitsevaan totuuteen.

Mutta minulla on kunnia tuntea yli yhdeksänkymppinen lady jolla on muistitietoakin. Hänen isänsä oli kertonut kylväneensä rukiin tammikuussa kun oli niin hyvät kelit ja sato onnistui hyvin. Niille joille ruoka kasvaa Foodorassa tiedoksi, ruis kylvetään yleensä syksyllä, se talvehtii lumen alla ja kypsyy seuraavana kesänä syksyllä korjattavaksi sadoksi.

Samainen lady sanoo aina kun ilmaston lämpenemisestä puhellaan, että mitä ne höpöttävät ja katsotaan taas kun on neljäkymmentä astetta pakkasta lämpeneekö ilmasto. Meillä on ollut vain pieni erimielisyys. Hänen muistitiedoissaan ilmasto lämpenee ja kylmenee viidenkymmenen vuoden jaksoissa. Minä muistelin että neljänkymmenen vuoden, mutta voin antaa periksi vanhemmalle ja viisaammalle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Näihin linkkeihin olen törmännyt itsekin useasti. Eihän niitä talteen tullut otettua mutta tuossa äkkietsimällä pari:

https://jitkonen.fi/wp-content/uploads/2020/07/25-kuva-12-hevoset-1930.jpg

https://jitkonen.fi/?p=33

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa vielä yksi: Lauha talvi ahdistaa, mitä historia kertoo menneistä lauhoista talvista ja Suomen säähistoriasta?
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/itkonenlindgren/lauha-talvi-ahdistaa-mita-historia-kertoo-menneista-lauhoista-talvista-ja-suomen-saahistoriasta/

Johan

Anonyymi kirjoitti...

Natokin mainittu, siitä vähän. "Kyselytutkimuksilla" on haettu kansalta jonkinsortin legitiimiä selkänojaa Natoon liittymiseksi. Onhan YLE'n suosituin uusinta ollut jo monta vuotta, "pitäisikö Suomen liittyä Natoon". Ukrainan tapahtumat ovat vihdoin antaneet toivotun tuloksen. Itse ihmettelin, että "vain" 53 % saatiin kannattamaan. Odotin suurempaa.

Kansalta ja siviileitä kun kysytään, on annettu samalla ymmärtää, että ilman Natoa olemme hädässä ja kun Natoon liitytään on kaikki hyvin. Ihan näin mustavalkoinen ei asia ole. Oma puolustus on hoidettava joka tapauksessa. Suomenlinnan kuninkaanporttiin kirjoitutti Ehrensvärd jo 1700 luvulla: "Jälkimaailma, seiso tässä omalla paikallasi äläkä luota vieraan apuun". Pitänee paikkansa vieläkin ja tuo jälkimaailma on nyt suomalaiset.

Suomen ulkopolitiikan tärkein tehtävä on, ettemme enää joudu sotaan Venäjän kanssa. Sen rinnalla kaikki muu ulkopoliittinen toiminta on puuhastelua.

Katselin äsken aamuteeveetä. Siellä joku ämmä selitti miten täällä "länsimaissa" on saatavana monipuolista tietoa. Onhan sitä jos osaa etsiä. Valtamediassa sitä ei ole. Puhui vielä jotain informaatiovaikuttamisesta ja taistelusta sitä vastaan. Niin aina. Suljin television.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, vähän jo silloin kun tämä ryssän hyökkäys alkoi niin mietin että mitähän kaikkea taustalla tulee tapahtumaan nyt kun huomio on muualla. Vähän niin kun silmänkääntötempussa jossa vasen käsi tekee hämäysliikettä ja oikea itse temppua. Se eu:n reservaattipäätös on todennäköisesti vaan alkusoittoa, ja me luetaan sitten lehdistä että mitä ollaan "menty päättämään". Mikään muu kuin menossa oleva sota ei nyt palstatilaa kerää eli kaikki menee läpi, ja Putler-korttia voi heiluttaa naaman edessä ihan samalla tavalla kun corona-korttia viimeiset pari vuotta. Sitähän tuo ylen juttu oli; jos kannatat fossiilisten käyttöä tuet Putleria ja hänen sotaansa.

t.Puupääukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Johanille, Anolle ja Puupääukolle & kiitos kommenteistanne.

Johan: Kiitos tuosta linkistä. Ilmoja on pidellyt ennenkin.

Ano: Niin. Minä olen kateellinen niille, joilla on sataprosenttinen mielipide Natosta. Minulla ei ole. En ole puolesta enkä vastaan vaan ottiatuota. Kyllä minulle Naton apu kelpaisi mutta tulee muistaa että se apu tulee Yhdysvalloista jos tulee. Naton eurooppalainen siipi on pahasti rapauttanut puolustuksensa. Ja tosi on että ei Nato-jäsenyys poista Suomen päävastuuta omasta maanpuolustuksestaan. On turha ajatella, että se joku toinen hoitaa homman meidän puolesta. Jos se joku toinen auttaa, niin se sopii. Ja joo, tuosta viimeisestä kappaleesta. Jos länsimaissa seuraa valtamediaa, niin se ei ole kovin monipuolista tietoa. Ei myösksään eikä erityisesti Suomessa.

Puupääukko: Tuo on totta ja veikkaan - varsinkin jos Venäjä älyää vetäytyä - alkaa niin Suomen kuin muittenkin EU-maiden valtamedioissa ankara myllytys että yhtenäinen EU sai tämän aikaiseksi, joten liittovaltiokehitystä täytyy kiihdyttää entisestään.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

No nyt saamme kohta nähdä "varsinaisia pakolaisia". Von der Leyenin mukaan "kaikki" saavat tulla EU:iin.

https://samnytt.se/eu-44-miljoner-ukrainare-har-ratt-till-bostad-skola-och-jobb/

Kannattaa lukea kommenttiosiot.

Vieläkin Enemmän Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Onneksi sentään pelastamme ilmaston:
https://www.ylasatakunta.fi/teksti/turvekoneiden-romutus-alkaa-kihniossa-30-paivan-kokeiluna-6.53.109670.e5207f219e

Tuohon lisäksi vielä:
- Hakkeen & turpeen tuonti Venäjältä tyssännee pakotteisiin
- Neste joutuu hankkimaan +50% lisää (tai enemmänkin) käyttämästään raakaöljystä Venäjän ulkopuolelta, muutkin kilpailevat siitä
- Maakaasun hinta noussut jo noin +100%
- Toistaiseksi sähköä tuotu Venäjältä noin 10-20 % (Yli Yksi Olkiluoto-3)päivittäisestä kulutuksesta, pakotteiden vaikutus vielä auki
- EU:n metsähörhöily vähentää kaikkea kotimaista puunkäyttöä

Mut mennään (vihreän) ilon kautta: Pääasia että ilmasto pelastuu.


Anonyymi kirjoitti...

Tuossa linkissä se miinojen räjähtely selvitettiin. Mekanismi lämpiämiseen taisi olla veden kumpuaminen syvästä pintaan ja sen aiheuttama ravinteiden lisääntyminen pintavedessä tms. prosessi. En muista missä, enkä milloin, tähän juttuun törmäsin, sen muistan kumminkin, että huippuvuorten ja novaja zemljan lämpökausi olisi ollut tämän syytä.

NATO toimii nyt lähinnä kaluston tukkukauppana, saadaan hankittua kamaa ilman, että hankinta juuttuu USA:n paikallispolitikoinnin rattaisiin.

Vaan pitäsikö eu:n uskoa Machiavellia? Hankkia viholliset läheltä ja ystävät kaukaa. Hakeutua liittoon Keskustan valtakunnan kanssa. En tarkoita väyrylandiaa, en. Vaan nousevaa survaltaa kiinaa, USA kun voi hajota kohta. Ja venäjä varmasti varoo saksan virhettä, kahden rintaman sotaa.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Päivävuorossa 2.3.2022 klo 15:30

Puolassa:
MMF18 Airbus A330-243MRTT NATO
MMF19 Airbus A330-243MRTT NATO
MMF20 Airbus A330-243MRTT NATO
NCHO223 McDonnell Douglas KC-10A Extender USAF (klo 15:55 Romaniaan?)

Romaniassa:
JAKE12 Boeing RC-135W Rivet Joint USAF
LAGR242 Boeing KC-135R Stratotanker USAF
FORTE10 Northrop Grumman RQ-4A Global Hawk USAF
LAGR250 Boeing KC-135R Stratotanker USAF

Anonyymi kirjoitti...

Ilmastokriisi on mielestäni kiertoilmaus energia- ja raaka-ainekriisille.

Anonyymi kirjoitti...

Terve! Juu ymmärrän NATOn ongelmallisuuden. Vaarini oli hyvä kalastus kaveri, sekä pikkupojan esikuva. Ei koskaan ns puhunut sodasta. Mutta Hieman otettuaan miestä väkevämpää, saattoi avautua. Oli tali ihantalan kusessa. Siinä kuunneltiin joskus koko prkl:n suku niitä juttuja esim juhannus juhlissa Pohjanmaalla. Että miten verisesti taisteltiin, jotta ryssä pysäytettiin. Jopa mummini, joka eli 98 vuotiaaksi, sanoi että, kärsimme ja teimme uhraukset. Toivottavasti lapsenlapset ymmärtävät ja muistavat. Näin yksinkertaistaen.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta NATO:sta. Jostain muistelen lukeneeni/kuulleeni, että naton jäsenmaiden pitää/pitäisi laittaa omaan puolustubudjettinsa, oliko 2% /bkt. No eipä olleet ja siksi eräs edeltänyt USA:n pressa luki ns. madonluvut eurooppalaislle, että jenkit ei enää maksa kuin oman osansa. Kamala parku alkoi pitkin EU:n byroiden käytäviä, että hullu mies hullu. Ja ei noin saa sanoa, koska me luotamme jne paskaa.
No nyt on viimein Saksan demaripomo tarttunut härkää sarvista ja aikonut nostaa puolustusbudjetin lähemmäs tuota vaadittua/oletettua summaa. Sata miljoonaa, vai oliko se miljardia? Menee mullaki sekasin noi isot luvut ihan ku meiän hallituksella.
Vielä kun sammakonsyöjät sais sen makarooninjotenkin jemmattua ettei pääsis selviä asioita sotkemaan. Köyttäsivät vaikka siihen eiffelin torniin tai pierukaareen.
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Suomen kannattaisi erota EUsta ja liittyä Kiinaan 23. maakunnaksi.

Saisimme turvatakuut Imperialistista Roistovaltio Ryssää vastaan, valtavat sisämarkkinat ja järjellisen maahanmuuttopolitiikan.
Kun Kiina vielä miehittäisi uuden maakuntansa kolmesti, ei Ryssästä olisi sen jälkeen mitään haittaa kenellekään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Catilinalle, V.E.V.N.V:lle, Pyssymiehelle, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Huru-ukolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Catilina: Ei niitä onneksi niin paljon tule ja tuskin tulevat jäämään. Minulla on muuten tuo ruotsin kieli valitettavan heikko.

V.E.V.N.V: Joo, ei ole ihme että vituttaa vieläkin enemmän.

Pyssymies: Tuo oli tosiaan minulle uutta. Aika hurjalta kyllä tuntuu. En lähde sinänsä uumoilemaan noita liittoutumisjuttuja enkä halua puhua EU:sta pysyvänä olotilana. Eurooppa koostuu kansoista.

Ano1: Kiitos tilanneraportista.

Ano2: Varmaan osittain mutta esmes täällä Suomessa – ja varmaan monessa muussakin maassa – se on myös muodin ja uskonnon sekoitus.

Ano3: Joo, oli Suomen puolustusratkaisu millainen hyvänsä niin suomalaisille sota tietää aivan varmasti kärsimystä ja uhrauksia.

Huru-ukko: No näinhän siellä kävi niin kuin sanoit ja parku nousi. Se Saksan luku on sata miljardia ja siitähän moni vouhkaa mutta tulee muistaa että se rahapäätös muuttuu raudaksi ja kalustoksi vasta monien vuosien kuluttua. Armeijaa kun ei panna pystyyn tyhjästä noin vain.

Qroquius Kad: Vaan kun minä en pidä kiinalaisesta ruuasta. Näinköhän nuo ymmärtävät läskisoosin päälle ollenkaan?

Anonyymi kirjoitti...

Nauroin vedet silmissä qroquis kad kommentille. Hitto miten hän osaakaan. Todella ytimeen osuvia sekä yksinkertaisia totuuksia. Bravo.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Oli vissiin kumminkin vähän kieli poskessa heitetty.

Anonyymi kirjoitti...

Kiinassa sika on arvostettu osa ruokakulttuuria ja ne osaavat paistaa ja maustaa sen hyvin. Sifumme arvosti suomalaista läskisoosia, toki sen rakenne ja höystöt - perunat & kastike - olivat outoja mutta maistuvia.

Juomakulttuurikin on mainota, kuistaakseni. Pei Garr taisi olla liemen nimi, se oli kuulemma 10% vahvuista. Siinä on kuulemma 10% vettä seassa. Liuotti lakan pöydästä, kiinalaisen lakkapuun mahlasta tehdyn lakan, Ja kiinalainen juomakulttuuri ei todellakaan ole pikkusormi kippurassa litkun maistelua. Ei, vati tyhjäksi kerralla vaan ja uutta tarjolle. Ovat vielä kovempia kuin maalikauppiaat & maaliedustaat vetämään tärpättiä. Huvittavaa on, etteivät oikein kestä viinaa, saavat kovan kanuunan ja sammahtelevat helposti - se ei kumminkaan kauhesti menoa hidasta.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Luotetaan yleen, tuohon tuhlailevaan jättiin.
https://yle.fi/uutiset/3-12338380

Kuuntelin tässä YLEGATE kirjan.

Vaikka on nyt osa sitä Juha Sipilän aikaista,
mutta toiminta olisi tuhlailevaa, tehotonta..

Teboil boikottiin ensin uutisia luettaisiin.
https://yle.fi/uutiset/3-12338728

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Kiitos lisäyksistä.

Ano: Hjuu, Ylen tilaaman tutkimuksen mukaan Yleen luotetaan eniten. Tosin se – piru vie – saattaa olla tottakin. Suomalaiset ovat hallintolampaita. Tuosta Teboil-hommasta voi todeta just sen tosiasian että valtaosa raakaöljystä tulee Suomeen Venäjältä joten Venäjän bensaa sitä muillakin asemilla tankataan.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitit:
"Tuosta Teboil-hommasta voi todeta just sen tosiasian että valtaosa raakaöljystä tulee Suomeen Venäjältä joten Venäjän bensaa sitä muillakin asemilla tankataan."

Tämä seikka vähentää boikotin mielekkyyttä, varsinkin kun Lukoil, Teboilin emoyhtiö, on itse tuominnut Venäjän hyökkäyksen.
Mutta varsinkaan siinä tapauksessa boikottiin ei ole aihetta, jos ainoa jonkun päivittäisten tai vaikka viikoittaistenkin ajoreittien varrella sopivasti sijaitseva huoltoasema sattuu olemaan Teboil. Jos siellä käynnin välttämiseksi ajetaan ylimääräisiä kilometrejä jollekin kauempana sijaistevalle huoltoasemalle, niin siitähän bensiinin kulutus vain kasvaa, ja jos muillakin huoltoasemilla tankataan venäläistä bensiiniä, niin siitähän Venäjän vientitulot vain kasvavat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tuo on täysin totta.