tiistai 6. helmikuuta 2024

MALLI RUANDA ELI JOTAIN YRITYSTÄ

Törmäsinpä muutaman päivän vanhaan uutiseen joka nostattaa pieniä positiivisia toiveita. Painotan, että pieniä. Eli hallitus suunnittelee lähtevänsä mukaan ns. Ruanda-malliin. Uutinen kertoo:

Hallitus on nostanut yhdeksi Suomen tavoitteeksi EU:ssa edistää toimia, joilla EU:ssa otettaisiin käyttöön niin sanottu Ruanda-malli eli turvapaikkaprosessin siirtäminen EU:n ulkopuolisiin maihin.

Eli toisin sanoen elatusautomaatille pyrkijät siirrettäisiin jonnekin huuthelvettiin odottamaan päätöstä eli toisin sanoen:

…lähetettäisiin EU:n ulkopuoliseen maahan, esimerkiksi Ruandaan, jossa turvapaikanhaku hoidetaan kokonaisuudessaan. Turvapaikanhakijat jäisivät Ruandaan, jos he saisivat myönteisen päätöksen turvapaikasta. Jos he saisivat kielteisen päätöksen, Ruanda vastaisi palautuksesta lähtömaahan.

Uutinen kertoo vielä:

HS:n tietojen mukaan linjaus ilmestyi paperiin perussuomalaisten vaatimuksesta ja pitkän neuvotteluväännön jälkeen.

Tästä kiitokset perussuomalaisille. Yrittävät sentään jotakin. Onhan tietysti selvää että tätä suunnitelmaa vastustaa vihervasemmisto, Valtamediapuolue VMP sekä erinäiset viranomaiset koska se on laitonta, rasistista, fasistista, vinkkelioikeistolaista sekä muita pitkiä ja karvaisia sanoja ja elatusautomaatille pääseminen on rajoittamaton ihmisoikeus.

Mahdollisesti onnistuessaan suunnitelma on tietysti vasta alkua. Tärkeintä olisi lopettaa elatusautomaatti ja aloittaa muutenkin pakkopalautukset.

Jotenkin sopii siteerata tähän Hullujussi-yhtyeen kappaletta Bingo Bango Bongo:

Meinaan, jotakin sen kehitysmaalaisten invaasion kanssa on alettava tehdä ja pian. Tosin kaikki tällainen saattaa kuulua kategoriaan ”liian vähän, liian myöhään”. Sillä Eurooppahan on jo täynnä automaattisella elatuksella olevia läpsyttelijöitä joille me eurooppalaiset olemme vain pajatsoja joista voittaa joka kerta keskustan. Ja johon pajatson omistaja lyö koko ajan rahaa sisään.

34 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moro Ykä,
Valoa pimeyteen, tosin vielä pieni tuikku, mutta kuitenkin!
Voi Aikoja Voi Tapoja

Vanha kyynikko kirjoitti...

Unelmia ja haaveita,menneisyyden aaveita...pessimisti harvemmin pettyy..

Anonyymi kirjoitti...

Elätysautomaatista nimeltä Suomi tuli mieleeni, että:

1)
Eurooppa, ja Suomi siinä mukana, alkaa olla huolissaan kehitysmaalaisten tuomista virustaudeista, nyt tuhkarokkotapauksista. ”Tämä oli odotettavissa”, toteaa johtava asiantuntija Mia Kontio Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta. Ja se juurisyy tuhkarokon leviämiseen on?

2)
Suomalaiset veronmaksajat kiittävät avausleikkauksista. Kyse on pienten muslimi- ja neekerityttöjen sukupuolielinten silpomisen aiheuttamia vaurioiden korjailusta ja paikkojen jälkiavailuista. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/684d4611-291d-4e68-bc40-1525523c3fed

Nämä kalliit kirurgiset operaatiot maahantulijoille tietenkin maksaa ilolla suomalainen veronmaksaja, koska meillä on varaa ja olemme velkaa ja se orjalaivan terva...

Lääkärien tekemät ylimääräiset leikkaukset on tietenkin pois suomalaisten mummojen ja pappojen terveyskeskuksien ja pahoinvoint.. eikun hyvivointialueiden ajankäytöstä.

3)
Veronmaksajat ovat saaneet maksaa myös sierraleonialaisen Gibril Massaquoin oikeuksia 2,5 miljoonalla eurolla, jotta mies pääsee sotarikoksistaan suomalaisen puhdasotsaisen ja puolueettooman oikeuden eteen.

4)
Seuraa vaan katseella, niin tälle Sierra Leonen miehelle maksettaneen vielä joskus samanlaiset mukavat koppikorvaukset kuin niille i-rakkilaisille päänroikottaja-veljeskaksosille muutama vuosi sitten. Tai se Ruandan Bazarambaa näitä aiemmin.

Minkä ihmeen takia Suomi ottaa näitä täysin tarpeettomia tapauksia hoidettavakseen ja ratkaistavakseen?

heppa

Anonyymi kirjoitti...

Eilen illalla ö-studiossa äärikommunisti jankutti Rantasen kanssa maahantunkeutumisen sallimisesta. Eikö näillä silmät aukea missään tilanteessa? Vielä ?kansanedustaja!
Voi hyvää päivää, sanoisi entinen mies Turusta.

kt

Joppos123 kirjoitti...

Ikikuunapäivänä ei Suomen vihervasemmistolaiset tule moista hyväksymään. Eihän Ruandassa ole KELA- goldia, hotellitason majoitusta ja kivoja peli- ja kokkaushetkiä tarjolla.
Mistä sinne saadaan palleroiden leikittäjät ja sänkyyn peittelevät batiikkinoidat?
Perseilymahdollisuudetkin lähes nollassa kun en oikein jaksa uskoa Ruandalaisten ymmärtävän palleroiden keppostelua.
Ei, kyllä ne täytyy saada suoraan tänne, olemmehan jo kymmeniä vuosia rakentaneet mamuteollisuutta joka tarjoaa sotaa ja vainoa paenneille palleroille viiden tähden palvelut.

Anonyymi kirjoitti...

Suomeen tuli viime vuonna yli satatuhatta uutta hiilijalanjälkeä joille myönnettiin oleskelulupa. Kansalaisuuksiakin myönnettiin niin kuin ilmaisia ämpäreitä Tokmannilla. Tilastoissahan nuo hiilijalanjäljet eivät näy koska hiilijalanjälkiä jättävät vain suomalaiset. Tämän kävivät vihreätkin äskettäin Intiassa toteamassa. Olisivatko käyneet omalla rahalla? Ei tietenkään koska tämäkin reissu hyödytti erityisesti meitä suomalaisia.

Päätöksiä oleskeluluvista ei tehnyt hallitus vaikka someääliöt näin sanovat. Päätökset tekivät viranhaltijat Migrissä virkavastuulla tarkkaan lakia noudattaen. Lakien muutokset vaikuttavat vain hitaalta. Onhan Suomessa säädetty lakeja kiireellisessä järjestyksessä kahdessa viikossakin. Jarruttaako kokoomus? Jos, se pitää sanoa julki. Itärajan sulkeminen on tähän verrattuna nappikauppaa vaikka sillä saa kansalta pisteitä.

Antifilatelisti kirjoitti...

Löytyi tällainen käsite kuin "luxury belief" eli suomeksi kai "ylellisyysuskomus". Se tarkoittaa uskomusta tai argumenttia, jolla sen esittäjä ilmaisee kuuluvansa kognitiiviseen eliittiin, sillä kyseinen uskomus on aina tuhoisa käytäntöön sovellettuna, varsinkin alemmassa asemissa oleville.

https://en.wikipedia.org/wiki/Luxury_belief

Esimerkkejä ylellisyysuskomuksista voisi olla vaikkapa:

"Vaihtoehtoiset perhemallit ovat aivan yhtä hyviä kuin ydinperhekin lasten kannalta"
"Sukupuoli on ihmisen itsensä valinta"
"Maahanmuutto on välttämättömyys"
"Meidän on tarjottava turvapaikka jokaiselle tänne tulijalle joka sellaista hakee"
"Islam on rauhan uskonto"
"Burkha on naisen itsensä oma valinta ja hänen omaksi hyväkseen"

QroquiusKad kirjoitti...

Valitettavasti tämä ei ole mitään sen kummempaa kuin KaKon aiempi äänestäjiensä sumutus laittamalla Benkku Zysse puhumaan eduskunnassa maahanmuuttokritiikkiä.
Äänestyksissä tuo kuitenkin aina painoi kiltisti JAA-nappia tuhomaahantunkeutumisen puolesta, joten se siitä eikä tästäkään sen kummempaa.
Tälläkin saadaan Vähässä Uskolliset tyytyväisiksi, kun näyttää siltä että jotain parempaa voisi olla tulossa.

Ei ole.

Bogreol kirjoitti...

Tässä Ruanda-asiassa britit törmäsivät viime vuonna Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen (ECHR), joka pystyi puuttumaan Britannian aikomukseen lähettää turvapaikanhakijoita Afrikkaan odottamaan päätöstä. Tony Blairin aikoinaan Britannian lainsäädäntöön tuomat ns. Human Rights acts edellyttivät, että Britannian lait ovat yhteensopivia ECHR:n kanssa. Britanniassa hotelleissa asuu tuhansia nuoria miehiä, joiden todennäköisesti perusteettomat turvapaikkahakemukset odottavat käsittelijää, ja veronmaksajille tämä tulee todella kalliiksi. Ongelmaksi on muodostunut, että lakien yhteensopivuutta on tarkasteltu pelkästään vähimmistöille yhteensopivana, ei koko väestön kannalta. On syntynyt tilanne, jossa Euroopan ulkopuolelta tulevilla on enemmän ihmisoikeuksia kuin eurooppalaisilla. Lait ovat kuin luodut ihmissalakuljettajille.

Kun turvapaikkaoikeudesta on tullut siirtolaisuusoikeutta ja EU-politiikkaa, eikä vihervasemmisto välitä kansallisvaltiosta ja sen kansalaisten ihmisoikeuksista, niin olemme tuomitut länsimaiden sivistykselliseen itsemurhaan. Oleskelulupia jaetaan kuin tikkukaramelleja, taustoja ei tutkita, väestönvaihto jyllää, kansainväliset organisaatiot tukevat siirtolaisuutta vihamielisistä kulttuureista, ylistävät diversiteettiä ja vaarantavat eurooppalaisten turvallisuuden ja tulevaisuuden.

Allaspalo kirjoitti...

Eilisessä A-studiossa puhuttiin tuosta Ruandan mallista, yllättäen skeptiseen sävyyn. Ennen Ruandan mallia meillä oli keskustelu josta nimerkki kt mainitsikin. Arvon kansanedustaja Anna Kontula totesi suunnilleen niin, että Suomi syyllistyy omien ongelmiensa siirtämiseen muille jos ei suostu ottamaan Itä-rajan yli tulevia maahantulijoita kansainvälisten sopimusten mukaisesti. Persut jauhotettu.

Anonyymi kirjoitti...

Vain elokuvissa oikeus voittaa aina. Reaalimaailmassa käy usein päinvastoin. Poliitikot ovat puhuneet turvapaikanhaun keskittämisestä EU'n ulkopuolelle tai ulkorajoille. Ääneen ajattelua enimmäkseen ja tietäähän nuo poliitikkojen kiireet.

Paras paikka keskittää turvapaikanhaku olisi pohjoinen Afrikka. Libya taitaa olla sen verran sekaisin että siellä ei onnistu. Tunisian Algerian tai Marokon kanssa vois yrittää sopimusta. Hengenvaaralliset salakuljettajien Välimeren ylitykset tuskin loppuisivat mutta vähenisivät.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Voi Ajoille Voi Tavoille, Vanhalle kyynikolle, hepalle, kt:lle, Joppos123:lle, Ano1:lle, Antifilatelistille, Qroquius Kadille, Bogreolille, Allaspalolle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne. Onhan toki niin että pessimisti ei pety koskaan mutta postauksen idea oli että persut edes yrittävät.

Tuo Antifilatelistin mainitsema ylellisyysuskomus on kyllä kuvaava.

QroquiusKad kirjoitti...

Kyllä me sen ymmärrämme että PS yrittää, mutta emme ole täysin varmoja yrittääkö PS tosissaan vai niinkuin Benkku Zysse.

Otetaanpa vertaus:

olemme valinneet etujoukon murtamaan valtavassa muurissa oleva portti.
Sillä on mukanaan välineet portin murtamiseksi, ja sillä on realistinen mahdollisuus onnistua.
Mutta portille päästyään se pudottaakin välineet maahan ja alkaa potkia muuria jättäen portin rauhaan.

Hurraammeko me silloin hienoa yritystä yrittää potkia valtavaan muuriin reikä, vai ällistelemmekö miksi nuo alkoivat tehdä noin sen sijaan että yrittäisivät murtaa portin, josta voivat päästä läpi?

Tai yksinkertaisempi vertaus:

jos joku menee yrittämään pilkkiä suolammesta lohia, onko se yritys hurraamisen arvoinen vai onko sittenkin alusta alkaen selvää, ettei pilkkijä voi saada suolammesta lohia, herättäen epäilyksen, haluaako pilkkijä oikeasti saada mitään kalaa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Kirjoitanpa tarinan ihan sinulle. Ehkä se miellyttää.

VEKA JA PYSSY

Veka totesi että kaikki on päin helvettiä. Mikään ei auta. Kaikki on vain valehtelua.

Niinpä Veka otti pistoolinsa, laittoi sen takkinsa taskuun ja käveli metsään.

Veka istui kannon päälle ja poltteli seitsemät tupakit.

Sitten hän latasi pistoolin, laittoi piipun suuhunsa ja painoi liipaisinta.

Sen pituinen se.

QroquiusKad kirjoitti...

Oli ainakin realistinen.

Mito Islam kirjoitti...

Vaikka en kaikkia QK:n ajatuksia jaa, yhteistä on synkkä pessimismi tämän maailman tulevaisuuteen, niin kauan kuin yksilöt eivät halua seistä omilla jaloillaan ja tehdä päätöksiä oman ajattelunsa tuloksena ja ovat valmiita kantamaan myös vastuun päätöksistään ei myöskään heistä koostuvat valtiot kykene samaan. Kymmenys ihmisistä jotka ovat valmiita tähän ei ole riittävästi muuttamaan mitään, suurinta osaa vapaaehtoisista kahlevangeista tämä ryhmä vituttaa aivan perkeleesti, ovathan he muistutus siitä että itsekin voisi valita toisin. Tätä maata ei pelasta Persut eikä mikään muukaan sakki, ainoa joka sen voi pelastaa katsoo aamulla peilistä takaisin, eikä sitä nyt tänäänkään nappaa koska joku muu on sen luvannut tehdä eikä minun tarvitse laittaa tikkua ristiin, olenhan käynyt äänestämässä.
Vekan kohtalon välttääkseni olen koittanut järjästää sen pienen elämäni johon voin vielä itse vaikuttaa mahdollisimman siedettävästi, hyvää ruokaa,kelpo juomaa kohtuullisesti ja rakkaita ihmisiä ympärille, mahdollisimman paljon luonnossa liikkumista. Vaikka maailma näyttää syöksyvän kuiluun tarjoaa se matkan varrella monta onnellista hetkeä ne pitää makustella ja tallentaa pahan päivän varalle.

Anonyymi kirjoitti...

Nakertajat asialla. Nyt on Yle tullut kilpailuun puolustustietojen paljastamisessa. Sama media tiedottaa, Pravdan ohella, kuinka moni reserviläinen on menossa käpykaartiin. Kun on oikein "siviilipalvelusjohtajan' virka!


Anonyymi kirjoitti...

Vain 107 000 oleskelulupaa EU:n ulkopuolelta tulleille 2023 ?

Anonyymi kirjoitti...

Afrikan gebardihatut ottaisivat varmaan mielellään hoteisiinsa näitä "siirtolaisiksi" haluavia kera runsaan lahjoituksen, joka kohta löytyisi sveitsiläiseltä pankkitililtä ja johon jatkuvasti jonon pidentyessä ilmestyisi lisää nollia. Eurooppa olisi ehtymätön lypsylehmä ja virkamiehet, olisivatpa sitten lahjottuja paikallisia tai esim. Migristä Suomesta, päästäisivät kaikki läpi, koska kansainväliset lait, ihmisoikeudet ja koko liirumlaarum-litania sapluunana perään. Kallis systeemi voisi olla hidaste, ei este. Tulevat kuitenkin tänne, tavalla tai toisella, koska hyödylliset idiootit sen mahdollistavat. Toivo järkiintymisestä alkaa olla kuolonkorinoissa.


Rouva Ano

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Ygän tarina on jotain muuta kuin rasismihöpinää ! "Ei kai tässä muukaan auta..."

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä, että jotain yritystä on. Toivotan lakimuutoksille onnea.
-Lukija

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa Bogreol mainitsi, että britit törmäsivät eu-tuomioistuimen kielteiseen kantaan Ruanda-mallinsa kanssa. Mielestäni britit haistattavat pitkät mokomille ja jatkavat edelleen mallin valmistelua. Ja Italia muistaakseni neuvottelee vastaavaa Albanian kanssa.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Kansainvälisistä sopimuksista kun puhellaan niin, Suomi täällä pohjolan perukoilla ei voi koskaan olla se ensimmäinen maa josta turvapaikkaa haetaan. Dublinin sopimuksella jokainen turvapaikanhakija voidaan palauttaa takaisin sinne mistä tulikin. Nytkin Venäjältä Suomen kautta Eurooppaan matkustaneita pyydetään ottamaan takaisin. Palautuspyyntöjä tulee.

Perustakoon YK pakolaisleirejä sinne missä pakolaisia on. Leirejä maailmassa riittää ja YK voi niissä valvoa ihmisoikeuksien toteutumista. Ne ovat oikea paikka seuloa oikeat turvapaikan tarvitsijat. Elintasosurffarit eivät leireillä asustele.

Anonyymi kirjoitti...

Tuskin tästä aloitteesta mitään sen kummempaa muutosta tulee aikaiseksi. Tämä blogi on toiminut jo 17 vuoden ajan eikä mitään muutosta ole tapahtunut, mutta jos äänestetään seuraavat 17, 34, 51 vuotta kiltisti persuja niin kuin tähänkin asti niin kai se suuri maahanmuuton rajoitus sieltä aikanaan tulee. Tai sitten ei. No, ehkäpä se onkin Ykä joka ei ole kiinni tämän maailman realiteeteissa jos hän kuvittelee, että se maksimissaan 20 % kannatus riittää kääntämään laivan kokan.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Koitahan, Ano 17.01, laittaa nimes (jos kehtaat) Ygää herjaavan kommenttis alle jonkun saatanan anon (ano vain !) tilalle...

Anonyymi kirjoitti...

Tiesitkö, että suuri osa tämän blogin kommenteista on nykyään tekoälyllä tuotettuja?

Anonyymi kirjoitti...

Eikös Pekka ratkaissut Sudanin Darfurin kriisin jo 2007? Yle tänään: maassa soditaan edelleenn

Anonyymi kirjoitti...

Asia ei tietystikään minulle kuulu, mutta jos Anonyymi 17.01 on tätä blogia seurannut, niin huonostipa Ykän ajatusmaailman tuntee.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Mito Islamille, Ano1:lle, Ano2:lle, Rouva Anolle, Terho Hämeenkorvelle, Lukijalle, Huru-ukolle, Ano3:lle, Ano4:lle, Ano5:lle ja Ano6:lle & kiitos kommenteistanne. Kyllähän minäkin sinänsä pessimisti olen. Englannin ja Italian kohdalla käsittääkseni asia lienee niin kuin Huru-ukko totesi. Tekoälykommenttia en jaksa uskoa.

Ja Anolle joka kommentoi klo 17.01: Minä olen eräitäkin kertoja sanonut tässä blogissa että se 20 pinnan kannatus ei riitä mihinkään. Niin että kuittisi ei pure. Mutta kun kerran selkeästi olet minua fiksumpi niin kerropa, mitä pitäisi tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Äläs ny Ykä tommosii. Silkkaa tekoälyä nää minunkin kommentit on:))))
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Vai oliko se älytöntä tekoa? En ole ihan varma:))
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Sinun kommenttisi ovat käppäukon tervejärkistä älyä ja siis aina tervetulleita.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, tuo itsensä neroksi julistanut, joka etsii vastauksia muilta. Jos olet niin varma omasta älykkyydestäsi, mikset keksi ratkaisuja itse? On helppo haastaa muita, kun et ole valmis ottamaan vastuuta omista uskomuksistasi. Mutta koska kysyit, tässä on vastaukseni: On selvää, että nykyinen lähestymistapasi ei toimi, joten ehkä olisi aika astua ulos omasta kaikuholvista ja harkita vaihtoehtoisia näkökulmia. Oletko valmis tekemään niin, vai jatkatko kapea-alaisen maailmankuvan kiinni pitämistä? Valinta on sinun.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Et kylläkään vastannut kysymykseeni vaan lähinnä mollasit minua.