torstai 8. helmikuuta 2024

VIHREÄ HIRVIÖ ELÄÄ

Tulee muistaa, että vaikka Suomessa on uusi hallitus niin me olemme edelleenkin EU:n kyykytettävinä. Lisäksi maassamme vaikuttaa myös edelleenkin edellisen hallituksen innokas kyykyttämisessä mukanaolo. Tästä yksi esimerkki:

Maankäyttösektorin ilmastosuunnitelman hyväksymisen yhteydessä kesällä 2022 pääministeri Sanna Marinin hallitus päätti käynnistää lisätoimia, joilla edistettäisiin silloisen hallitusohjelman ja ilmastolain tavoitteita hiilinielujen kasvusta sekä Suomen hiilineutraaliuden saavuttamisesta vuoteen 2035 mennessä.  Yhtenä toimenpiteenä käynnistettiin rakentamista ja pellonraivausta koskevan maankäytön muutosmaksun lainsäädännön valmistelutyö.

Ja mihin se valmistelutyö on päätynyt? No, tuohon:

Työryhmän laatima ehdotus maankäytön muutosmaksusta olisi veroluonteinen ohjauskeino, jota sovellettaisiin metsämaan raivaamiseen muuhun käyttöön. Ehdotettu maksun suuruus olisi 500 euroa täydeltä 10 aarilta eli 5 000 euroa hehtaarilta. Maksu olisi sama riippumatta jatkokäytöstä. Alle puolen hehtaarin yksittäiset alueet jäisivät lain soveltamisalan ulkopuolelle.

Muistutetaan että Suomi on edelleenkin jo valmiiksi hiilinegatiivinen ja lisäksi EU:n metsäisin maa. Tällaiset toimet eivät ole mitään muuta kuin uhrausta vihreälle hirviölle. Sinänsä uusi hallitus ei ehkä tätä niele:

Pääministeri Petteri Orpon hallitus on ohjelmassaan linjannut, että maankäytön muutosmaksun käyttöönotto vaikutusarvioidaan. Hallitus ei ole sopinut jatkoaskelista tai maksun käyttöönoton valmistelusta.

Pyyntö hallitukselle: Torpatkaa nyt ihmeessä tuo. Jos te sen teette, niin ei EU lähetä Suomeen miehitysjoukkoja. Tai jos ette kokonaan uskalla niin pankaa se koskemaan vain niitä sattumaenergiaa tuottavia tuulimyllyjä. Vihervasemmistollehan tuo esitetty ehdotus ei riitä ja siitä kertoo demareitten kansanedustaja Eveliina Heinäluoma:

Metsäkatoa torjuvasta maankäytön muutosmaksusta olisi hyvä aloittaa, mutta tarvitsemme vieläkin kokonaisvaltaisemman ratkaisun luontokadon hillintään. Luontohaittamaksu olisi tähän kohdistettu ja oikeudenmukainen väline.

Huomattavaa on, kuinka tämä sana luontokato on nyt löytänyt tiensä vihervasemmiston puheeseen koska ilmastomuutos ei taida enää itsessään riittää perusteeksi. Liekö liian moni hoksannut, että Suomi on hiilinegatiivinen. Uutinen asiasta jatkaa:

Talouspolitiikan arviointineuvostokin kehotti juuri raportissaan hallitusta luomaan hiilinieluja tukevia kannustimia ja korosti nimenomaan aiheuttajan korvausvastuuta hiilinielujen supistumisesta. Nythän näyttää siltä, että Suomi joutuu ostamaan korvaavia nieluyksiköitä kansainvälisiltä markkinoilta ja tämä lasku lankeaa meidän kaikkien maksettavaksi.

Suomi on hoitanut EU:ssa kyseiset asiat kaikkein parhaiten ja se joutuu maksamaan korvauksia jonnekin, joka on hoitanut ne paljon huonommin. Mistä ne ”nieluyksiköt” oikein ostetaan?

Vihreä hirviö elää.


30 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ylen uutisissa todettiin, että nyt se fataali 1,5 asteen nousu on saavutettu, joten alkakaapa valmistautua maailmanloppuun. Hiukan ihmetyttää vain nämä lähes ennätyspakkaset, kun Suomen piti lämmetä 3-4 kertaa enemmän kuin muun maailman...
Ajatella, Suomi se onkin viimeisten kalkyylien mukaan Euroopan päästöpahis, vaikka maapinta-alasta kolme neljännestä on metsää ja energiatuotantokin hyvin lähellä sitä neutraaliutta. Mitä voi pitää pienenä ihmeenä, kun ottaa huomioon sijaintimme arktisella alueella.
Ei auta, päästöoikeuksia on ostettava kai Italialta ja muilta etelän ankarissa oloissa eläviltä.
Koko maailma, paitsi Kiina, on sairastunut kollektiiviseen hulluuteen, eli hiilidioksidin pelkoon, jota Mykkänenkin alkaa napata ilmasta ja säilöä johonkin varastoon, ellei sitten tee siitä uutta polttoainetta. Kukaanhan ei tiedä, miten se tehtäisiin eikä varsinkaan sitä, mitä se tulisi maksamaan, mutta tukirahaa on yrittäjille tiedossa veronmaksajilta.
Hulluintahan koko hommassa on se, että hiilidioksidi on kaiken elämän ehto maapallolla, ja itse asiassa lisä ei olisi pahitteeksi kasvien kannalta.

Joppos123 kirjoitti...

Mikäli aiomme jatkossakin pitää metsä- alan yritykset ja tehtaat Suomessa ( elleivät kommunistit ehdi lakkoilla tuotantoa ulkomaille) niin joudumme varmaan ostamaan nieluyksiköitä esmes Alankomaista, Belgiasta ja tietenkin Italiasta. Nämä maathan ovat hoitaneet metsänsä erinomaisesti, eli hakanneet ne pois jo aikoja sitten.
Onneksi Iso- Britannia ei enää kuulu euvostoliittoon. Muutoin ostaisimme näitä yksiköitä sieltä.
Suomihan on kaikessa euvostoliiton kuuliainen mallioppilas joten tulee sieltä kuinka idioottimaisia päätöksiä tai esityksiä hyvänsä niin mehän laitetaan aina pikkuisen paremmaksi.
Ei Euroopan romahduttamiseksi tarvita ryssän Barbaari- armeijaa. Me romahdutetaan maanosamme ihan itse.

Anonyymi kirjoitti...

Federalistit liikkeellä. Vmp, ml. Yle, hurraa. Nyt kun pääsimme Natoon, alkakaamme valmistella finexit:iä ja euroeroa !

Anonyymi kirjoitti...

Miksi vihreät eivät ole huolissaan niistä tie- ja muista "tuulipuistoihin" (lainausmerkeissä, koska järkyttävät usein eri tahtiin pyörivät häkkyrät eivät tee mistään alueesta puistoa, joksi ne näin yritetään naamioida) rakennettavista alueista, joita varten metsää kaadetaan? Siellähän voi joku uhanalainen idänverijuuri tai kierresulkukotilo olla vaarassa. Kuinka paljon rakentaminen kuormittaa luontoa ja jo ennestään rapakunnossa olevia teitä, joiden korjaukseen ei rahaa tunnu löytyvän ja joita pitkin ylileveitä ja raskaita kuljetuksia viedään työmaille. Tietulleista ei edes hiiskuta ja täällä saavat muutenkin kaikki ulkomaalaiset rekat suhata mielin määrin ja kuluttaa teitä, joiden huonosta kunnosta sitten syytetään nastarenkailla ajavia autoilijoita.

Aika erikoista oli, että kun muutama päivä sitten jossakin "tuulipuistossa" tapahtui vahinko; lapa taittui, katkesi ja syynä oli liian kova tuuli. Nyt ay-liike uhkaa sitten pysäyttää ydinvoimalat ensi viikolla ja kovia pakkasia on ennustettu koko maahan. Toivottavasti myllyt pyörivät...

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Noin vihreän luontokadonkin näkövinkkelistä olisi viisainta antaa täkäläisen väestön kuihtua pois sen sijaan, että tänne raahataan/päästetään sikiävää vapaamatkustajaa maailman ääristä. Rajat kiinni paperittomilta , olisi miltä kantilta tahansa katsottuna ainoa järkevä ja oikea toimenpide. Kaiken lisäksi sen pitäisi olla toteutettavissa hallinnollisella päätöksellä.
Tuo aiempi Ruanda-juttu, vaikka voisi olla lupaava, ei kuitenkaan toimisi. Meidän vihervasemmisto kävisi poimimassa sieltä kaikkein toivottomimmat tapaukset tänne siirrettäviksi heti, kun vassarit pääsevät taas hallitukseen. Kepu, ruotsalaiset ja kokkarit, kuten on nähty, auttavat mielellään niissä talkoissa.
Surupuku

Anonyymi kirjoitti...

Heinäluoma perusteli maankäytön muutosmaksua myös valtiontalouden tasapainottamisella. Sarkomaa keksi suola- sokeri- ja rasvaverot valtiontalouden ahdinkoon. Noilla maksuilla ja veroilla laskettiin valtion saavan muutama kymmenen miljoonaa lisää budjettiinsa. Kertoo vain, että tytöillä on suuruusluokka hukassa. Velanoton tarve kun on n 10 miljardia vuodessa.

Muutenkin hoetaan vanhaa mantraa verotuksesta. Työn verotusta ei lisätä, korotetaan "kulutusveroja". Jopa taloustieteen professori ehdottaa tonttiverojen korotusta syystä että, se ei vaikuttaisi talouteen ei työllisyyteen. Taidan olla yksinkertainen mies kun en noita puheita ymmärrä. Ymmärrän niin, että viedään meidän rahat minkä nimisellä verolla tahansa, rahat viedään kumminkin ja kyllä ne vaikuttavat siihen jolta rahat viedään. "Kulutusverot" köyhimpiin. Ai niin, lähde on aina hyvä mainita. Se on tässä

Ojala Herman: Laskento ja mittausoppi. WSOY 1899

Joppos123 kirjoitti...

Olen nykysin sitä mieltä, että enää ei kannata aktiivisesti pyrkiä pois EU:sta.
Meidän tulisi vain pikkuhiljaa oppia tekemään kuten kaikki muut jäsenmaat, ajamaan tiukasti omaa etuamme.
Nythän Suomi on se luokan superkiltti kympintyttö joka antaa muille pyydettäessa vaikka pikkupöksynsä.
Ei muut maat näin toimi vaan pienetkin pitävät loppuun asti oman etunsa puolta.
En kauheasti Orbanista perusta mutta siinä mulkussa on loistava esimerkki siitä miten taloudellisesti ja sotilaallisesti yhdentekevä maa lypsää kaiken minkä saa irti.
Meillä on vanha orjamentaliteetti juurtunut niin syvään, että annamme muiden käyttää meitä hyväksi. Seläntakana meille nauretaan räkäisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikin mokomin tuon maksun voisi ottaa käyttöön. Koskien vain tuulimyllynrakentajia, nehän ne ovat suurelta osin aiheuttamassa luontokatoa ja vähentämässä hiilensidonnassa auttavia metsiä.
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Mutta ymmärräthän sinä Ykä ettei hallitus tätä torppaa, koska se ei halua.
PS-ministerit saattaisivat haluta, mutta heidät on huudettu hiljaiseksi ja uusi huuto on tulossa maaliskuussa.

Vihreään Siirtymään, wökeltelyyn ja västönvaihtoon ei saa puuttua, koska Eeuu ja Yykoo sanovat niin, ja suomalainen herra tottelee kouristuksenomaiesti ulkomaalaista herraansa ja kyykyttää muurahaiskansalaisiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmaston lämpeneminen ei taida juuri nyt mennä kansaan. Aiheuttaa kuulijoissa vain naamaliikkeitä. Pitää keksiä muuta vihreää.

Pelle kirjoitti...

Mikä ihmeen "metsäkato"? Ei Suomessa mikään metsäkato uhkaa

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Joppos123:lle, Ano2:lle, Rouva Anolle, Surupuvulle, Ano3:lle, Huru-ukolle, Qroquius Kadille, Ano4:lle ja Pellelle & kiitos kommenteistanne. EU:ssahan näistä asioista päättävät utopistit ja meillä riittää viljalti samanlaisia. Joille ei riitä muu kuin se, että tämä EU:n mallioppilas muuttuu luontoreservaatiksi. Jossa ihmisten on sitten kyllä varsin mahdoton elää.

QroquiusKad kirjoitti...

Tää korutont' on kertomaa:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/teppomesimki/miten-ihmisoikeussopimukset-voivat-olla-erinlaisia-suomessa-ja-ruotsissa/

Niin korutont', ettei kommenttiosioon ollut uskaltautunut kuin yksi vänkynjänkyttäjä yrittämään vastaantingerrystä ja sekin perin heikoin eväin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Jep, korutonta on kertoma. Onkohan parhaalla valittajalla menossa jo joku kolmastoista kierros?

Anonyymi kirjoitti...

Kiireellisin vihreä siirtymä on heivata viherkommunistit huitsinnevadaan Arkadianmäeltä.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan. Jonnekin huuthelvettiin kyllä, mutta ei missään nimessä Huitsinnevadaan. Kas minähän asun siellä.

-TR- kirjoitti...

Pohjanmaan rannikolla niitä tuulimyllyjä todellakin riittää ja ihmiset ovat saaneet niistä tarpeekseen mutta lisää rakennetaan. Maisema on pilattu mutta esim kovana pakkaspäivänä eivät myllyjen siivet heilu milliäkään.

Sir Ilkka kirjoitti...

Edellinen hallitus keksi suuressa viisaudessaan uuden kiinteistöveron, joka koskee mmaanottoalueita. Itse omistan soramontun, josta ajetaan maa-ainesta satunnaisesti asiakkaille tarpeen mukaan. Puhutaan hyvin pienistä määristä. 1500 euroa on se summa, jonka maksan vuosittain tätä uudistunutta veroa, vaikka soramontusta ei ajettaisi kuormaakaan maa-ainesta. Helvetin reilu meininki...


Anonyymi kirjoitti...

Tuulivoiman tukeen on mennyt verovaroja 6 miljardia €. Se on keskikokoisen ydinvoimalan hinta. Tuulivoiman osuus 12 % koko tuotannosta (Fingrid). Viherää siirtymää...

Anonyymi kirjoitti...

Osallistun talkoisiin. On se käytävä piirtämässä äänestyslippuun kaksi nollaa, päällekkäin.

Mitäs sanotte tästä?

https://samnytt.se/rapport-trump-vann-presidentvalet-2020?fbclid=IwAR1noau5zUOcbtil6fiQ3hEQLjQ46iX5ns_Bx7pc5x22glzgGRg_9QbBpGE

kt

Anonyymi kirjoitti...

Joppos osui EU'n ytimeen. Jos liitossa ollaan, sitä pitää hyödyntää niin paljon kuin mahdollista. Ei maksaa kaikkea mitä pyydetään. Niin tekevät toisetkin. Räikein esimerkki oli "elvytyspaketti", ota kaksi maksa kuusi. Toiset saivat ja toiset maksoivat. Ja ketkä saivat? Ne jotka olivat älynneet ottaa eniten velkaa. Suomihan on yksi vähiten velkaantuneista euromaista ja ainoa joka valtion velkaa kauhistelee. Italiakin ottaa lisää velkaa vuosittain enemmän kuin koko Suomen velka yhteensä. Ja paskat nakkaavat. Kotitaloudet ovat varakkaita ja se riittää heille.

Suomella on muutakin velkaa, yhteisvelkaa ynnä muuta. Se syntyy näin. EMU'n kakkosvaiheessa kiellettiin valtioilta keskuspankkirahoitus. Valtio voi lainata vain "sijoittajilta". Sijoittaja lainaa Italialle vaikka sen talous on kuralla. Sieltä saa korkkeimman koron eikä valtio mene pankrottiin koska sillä on verotusoikeus. Italian korkoja alentaakseen EKP "auttaa" ostamalla Italian velkakirjoja "jälkimarkkinoilta" eli sijoittajilta. Sijottaja saa rahansa korkoineen ja asianmukaisinen käsittelymaksuineen. EKP'n taseessa valtion velkairjoja taitaa olla jo tuhannen miljardin verran. Pieni Suomikin joutuu näin vastuuseen yhteisvelasta pääoma-avaimensa mukaan. "Sijoittajille" tämä on rahastusautomaatti.

QroquiusKad kirjoitti...

En voi sanoa tuosta Samnyttin uutimesta mitään, koska en näe siitä kuin otsikon.

Joppos123 kirjoitti...

Ano mainitsi tuon velka-asteen. Suomi on niin pieni maa euvostoliitossa, että meidän on pakko pitää velkaantuminen kurissa. Suomea ei kukaan tule pelastamaan jos konkurssi tulee.
Italia ja muut ylivelkaantuneet maat ovat tässä kontekstissa ihan eri asioita.
Ei Italiaa voi antaa mennä konkkaan koska silloin kaatuu yhteisvaluutta euro.
Jos Suomi menee konkkaan niin sillä ei ole mitään merkitystä muulle euro- alueelle.
Korppikotkat tulevat ja ottavat vaan omaisuutemme haltuunsa.
Onneksi meillä on nykyisin vipuvartta myös NATO:n jäsenenä.
Valtaosa euvostoliitosta kuuluu myös puolustusliittoon.

Anonyymi kirjoitti...

Poriin on reposaaren edustalle, tai ei nyt aivan edustalle, suunnitteilla helvetillinen propellipuisto. Toiveissa tosin on, että kun on tuo niinisalon varuskunta sekä satamat, niin puolustusvoimat/nato ilmoittaisivat että stop tykkänään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys TR:lle, Sir Ilkalle, Ano1:lle, kt:lle, Ano2:lle, Qroquius Kadille, Joppos123:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne. Tuli taas lisää vihreän siirtymän ja EU:n tuomia iloja suomalaisille. Siitä Samnyttin jutusta en minäkään näe kuin otsikon. Ja ymmärtääkseni muuten ne isot ropellipuistot haittaavat PV:n tutkia.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä sitä viherpelleilyä jo ajetaan alas.
Meillä media ei juurikaan maininnut laajoista protesteista, joia oli ympäri eurooppaa.

http://www.korhola.com/lang/fi/2024/02/farmarimarssi-paljastaa-ekoaatteen-kriisin/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tuo on totta, ja asiasta ei valtamediamme ole innostunut kertomaan.

Vittuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Kyllä sen maksun saa laittaa myös aurinkopaneelipelloille. :D

Anonyymi kirjoitti...


Sammnytin juttu Ruotsissa asuvan aktiivin tulkitsemana.

Markku Lindström
3 pv ·
Raportti: Trump voitti vuoden 2020 presidentinvaalit
Vuoden 2020 vaaleista lähtien Donald Trump on jatkuvasti väittänyt, että hän, ei Joe Biden, todella voitti. Joissakin osavaltioissa on myös todisteita laajalle levinneestä huijaamisesta. Nyt Trumpia tukee uusi raportti.
Se on Heartland Instituten raportti, joka vahvistaa, että vuoden 2020 vaalit varastettiin ja Trump voitti. Raportti perustuu vaalitulosanalyysiin ja mielipidetutkimusyhtiö Rasmussen Reportsin mielipidemittauksiin.
Raportissa tarkastellaan todennäköistä vaikutusta, joka petollisilla postiäänestyksellä Joe Bidenille ja Donald Trumpille olisi voinut olla vuoden 2020 vaaleissa yleisiin vaalituloksiin perustuen uusiin todisteisiin, jotka viittaavat siihen, että laajalle levinnyt äänestäjäpetos todellakin tapahtui.
Tehtyään yhteenvedon postiäänestykseen liittyvistä ongelmista, se tarkastelee myös The Heartland Instituten ja Rasmussen Reportsin marras-joulukuussa 2023 tekemän uraauurtavan tutkimuksen tuloksia, jossa pyrittiin arvioimaan vilpillisen äänestyksen tasoa.
Kyselyn tuloksia kuvailtiin hätkähdyttäväksi, ja ne herättivät julkistamisen jälkeen monia keskusteluja petosten määrästä vuoden 2020 vaaleissa ja postiäänestyspetosten mahdollisista vaikutuksista tuleviin vaaleihin. Trump kutsui tutkimusta "vuoden suurimmaksi tarinaksi" ja "tärkeimmäksi tutkimukseksi viimeisten 20 vuoden aikana".
28,2 prosenttia
Tutkimuksen mukaan suuri osa postitse äänestäneistä myönsi syyllistyneensä ainakin yhteen äänestyshuijaukseen vuoden 2020 vaaleissa.
21 prosenttia postitse äänestäneistä myönsi äänestäneensä vuonna 2020 osavaltiossa, jossa he "eivät ole enää vakituinen asukas".
21 prosenttia postitse äänestäneistä myönsi äänestäneensä ystävän tai perheenjäsenen puolesta.
17 prosenttia postitse äänestäneistä sanoi allekirjoittaneensa ystävän tai perheenjäsenen äänestyslipun "hänen luvalla tai ilman".
19 prosenttia postitse äänestäneistä ilmoitti, että ystävä tai perheenjäsen äänesti äänestyksensä kokonaan tai osittain heidän puolestaan.
Tutkimuksen raakatietojen analysoinnin jälkeen pääteltiin, että 28,2 prosenttia postitse äänestäneistä myönsi syyllistyneensä ainakin yhteen äänestyshuijaukseen. Tämä tarkoittaa, että enemmän kuin joka neljäs vuonna 2020 lähetetyistä äänestyslipuista on todennäköisesti annettu vilpillisesti, joten niitä ei olisi pitänyt laskea.
Trump olisi voittanut
Koska Joe Biden sai huomattavasti enemmän postiääniä kuin Donald Trump, päätellään myös, että vaalitulokset vuonna 2020 olisivat olleet erilaiset tärkeimmissä osavaltioissa, jotka Trump hävisi terävällä marginaalilla – Arizonassa, Georgiassa, Michiganissa, Nevadassa, Pennsylvaniassa ja Wisconsinissa. .
28,2 prosentin äänipetoksen skenaariossa analyysin mukaan Trump olisi voittanut kaikissa kuudessa osavaltiossa ja vaalikollegiossa äänin 311-227.

kt

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja kt:lle & kiitos kommenteistanne.

VNV: Olen täysin samaa mieltä.

kt: Kiitos tuosta. Ja kyllähän niissä vaaleissa selvästi häikkää oli. Se jenkkien vaalisysteemi mahdollistaa sen.