maanantai 15. heinäkuuta 2024

AJAN HENKI OSA XIV

Läheltä ja kaukaa.

Niin kuin lukija hyvin tietää, pyrkii valtamedia raastamaan alas kaikkea mahdollista mitä tavallinen konservatiivinen kansalainen pitää järkevänä. Nythän pornomallina oleminen only fansissa on kovasti pop ja huoraaminenkin on varteenotettava ammatti. Samoin erilaiset syrjähypyt ovat median suosiossa. Niin kuin tietysti uudenlaiset perhemallit. Joista esitellään yksi versio Ilta-Sanomissa. Juttu on maksumuurin takana mutta kyllä siitä tarpeeksi hyvän kuvan saa. Ensin tekstiä:

Romanssi Afrikassa

Suomalainen Jaana-Mirjam Mustavuori, 62, yllättyi aluksi itsekin tunteistaan beniniläistä Serge Gbehaa, 39, kohtaan. Jaana-Mirjam oli vielä naimisissa suomalaisen miehen kanssa, mutta lopulta ”raju rakastuminen” vei voiton. Afrikan-matkan viimeistä unetonta yötä seurasi kipeä kaipaus ja lopulta jälleennäkeminen. – Heti kotiin palattuani erosin aviomiehestäni.

Ja sitten kuva:

Kai tämä on VMP:n mielestä jotain tavoiteltavaa.

Varmaan ajan henkeä on seuraavakin juttu. Sehän on niin, että yritys ampua presidenttiehdokkaita on kovasti sivistymätöntä touhua. No, kuinkas patologisesti Trump-vihamielinen Yle sitten uutisoi asiasta? Ylen tavalla tietysti:

Niin notta piileskelee. Niin kuin vaikka Osama bin Laden tai Saddam Hussein. Jos kyseessä olisi ollut Biden niin termi olisi ollut ”suojautuu”. Jossain vaiheessa Yle sitten korjasi asian. Liekö tullut palautetta?

No, Yle ja VMP yleensä on tietysti huolissaan siitä että se häviää Yhdysvaltain presidentinvaalit. Kas kun se luulee olevansa niissä mukana.

46 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun suomalaiset vanhemmat naiset matkustavat määrättyihin Afrikan maihin ihailemaan niiden maisemia ja kulttuuria, he yllättyvät kun saavat sitä mitä oikeasti ovat lähteneet hakemaankin. Toivottavasti tämänkin jutun nainen pysyy siellä Afrikassa edelleen maisemia ja kulttuuria ihailemassa, eikä roudaa miestä sukulaisineen Suomeen.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Realisti kun olen niin veronmaksajana täytyy toivoa, että naisoletetun varallisuus riittää kaverin elättämiseen ettei tarvitse käydä sosiaalitukia kinumassa elatukseen.

Vanha kyynikko kirjoitti...

Seksiasjan jätän sitä paremmin ymmärtäville ja vielä aktiiville porukalle.
Trumpin kyykkäys korvamerkinnän jälkeen oli sen ikäselle aika nopea suritus.CNN antoi Ylelle esmerkin puhumalla ensalkuun "kompastumisesta" ,ennenkuin ampumisesta alettiin vaahtoamaan.
Trumppina laittaisin kyllä turvallisuusvastaavan kilometritehtaalle..

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa tuo Afrikan-romanssi olla niitä ”kunnes oleskelulupa meidät erottaa” -suhteita. Afrikaano taisi nähdä suomalaisnaisessa menolipun Eurooppaan.

VMP:n toimittajat saivat hädin tuskin peitettyä harmituksensa Trumpin selviytymisestä. Pahinta heidän mielestään oli, että Trumpin suosio kasvaa murhayrityksestä.

Ikätoveritar

Ekku kirjoitti...

On se vaan ihmeellistä, että valtiollinen toimija verorahoilla harrastaa toimintaa, joka on vahingollista maalle ja kansalaisille. Ei Trumppia haukkumalla kuitenkaan saada mitään etua Suomelle. Kannattaisi vaan pysyä neutraalina näissä asioissa, mihin ei voi vaikuttaa. Jos Biden olisi ollut kohteena, niin vaatisivat varmaan Ylessä jatkokautta ilman vaaleja ja armeijaa kaduille:)

Anonyymi kirjoitti...

Trumpin toiminta välittömästi ampumisen jälkeen osoitti melkoista lujuutta ja rohkeutta. Piileskelyllä kaiketi haluttiin luoda vaikutelmaa pelokkaasta hiirulaisesta. Vähän vaikee moinen on kun video tapahtumista on jokaisen ulottuvilla.

Bogreol kirjoitti...

Tiedonvälitystä hoidetaan nykyään mielikuvilla. Diversiteettiä tyrkytetään jatkuvasti. Uutinen syntyy kun jännittävä musta mies valloittaa valkoisen naisen, mutta ei maahantuotujen kiehtovien miesten kulttuurisista tavoista naisia kohtaan. Kiinnostavampi juttu olisi saatu, mikäli olisikin asetuttu mustan miehen maahan (oletettavasti näin ei kuitenkaan tapahtunut).

Olin eilisen lakkasuolla, joten Trumpia koskeva uutinen jäi vähälle huomiolle. Tänään aamulla MTV:llä Risto E J Penttilä kertoi tietämättömille jutun juonen, VALTIOMIESMÄINEN Biden on pitänyt kaksi loistavaa puhetta poliittista väkivaltaa vastaan yhdistääkseen kansaa, mitä repivä retoriikka on jakanut kahtia, tällaista kahtiajakavaa retoriikkaa on republikaanien puolella enemmän. Nyt JOPA Trump on pyrkinyt rauhoittamaan kansaa. Sosiaalinen media jakaa salaliittoteorioitaan. Valtamediaa Penttilä kuvasti sanoin: perinteinen uskottava media.

Trumpia ei jätetä edes salamurhayrityksen koettuaan rauhaan pahantahtoiselta väheksynnältä, kuulijoita muistutetaan Trumpiin kohdistuvista syytöksistä, Trumpin kyseenalaisesta persoonasta, epäuskottavista puheista, joita liioitteleva valtamedia on yleisön mielikuvitusta ruokkien jaksanut kaikkialla äntisellä pallonpuoliskolla.

Anonyymi kirjoitti...

Voin loduttaa kaikkia, että tuo afrikaanon ja suomalaisnaisen "vuosisadan" rakkaustarina jatkuu onnellisissa merkeissä täällä suovaitsevassa Suomessa. Heti kun oli saatu entinen ukko heivattua yli laidan niin kiireemmiten hankittiin kotivaraksi mustaa makkaraa.
Joku sitäkin epäili, että riittääkö naisella rahat elätää tuo matkamuisto? No eiköhän sitä erossa ole nyljetty entinen ylkä aivan sippimieheksi. Että ainakin alkuun pääsee.
Tuosta tapaus Trumpista. Siinä meikäläinen media on jälleen osoittanut, että mistä kana kusee!!
Huru-ukko
JK: Mistähän nuo suvakkitoimittajat oikein kaivavat näitä "onnistuneita" mustavalkeita tarinoita?

Änymuumi 007 kirjoitti...

Voi lapsikullat, koettakaa ymmärtää että NATO-Suomi on alusmaa, vasalli. Tottakai Suomen älymystö seuraa isäntämaan tapahtumia suurella kiinnostuksella, vahtaa kuin kettu jääränmunia ja ottaa kantaa. Onhan Biden myös Suomen presidentti, samoin Trump.
Ei mulla muuta…

Jaa, ehkä onkin vielä tuollainen lyhyt runo. Joku runoilija sen on kirjoittanut, lieneekö venäläinen.
Hybridi-haiku:
Putte siellä
Putte täällä
Putte aina paikanpäällä.

Iivana Isoryssä 2024

QroquiusKad kirjoitti...

Kylläpä Putlerin Persehuoraa itkettää, kun ei enää koskaan saakaan pyllistää Suomessa ihanille örkeille vaan joutuu menemään sitä varten sinne Onnelaan.
ja sinnehän se ei mene, koska siellä ei ole KELAa.
Mutta persettä on saatava antaa örkille, on kerta kaikkiaan pakottava kiima.

Sir Ilkka kirjoitti...

Voi sitä median paheksunnan määrää, jos sukupuoliroolit käännettäisiin toisin päin tuossa Etelän hetelmät -jutussa. Tuskinpa kirjoitettaisiin voimaannuttavia lehtiartikkeleita. Seuraavaksi Iltapaskalta ylistävä juttu Jorma-Kalevista 63, joka hakee Thaimaasta itselleen nuoren vaimon ja heivaa nykyisen iäkkään aviokumppaninsa kartanolle.

Olisko Ylen toimittajat itse seisseet maalitauluna sen jälkeen, kun joku mielipuoli tulittaa uuden lävistyksen korvaan? Tuskinpa. Käsittämättömän typerää ja lapsellista "journalismia". Biden olisi luultavasti jäänytkin paikalleen seisomaan luodin osuessa korvanlehteen, koska ei olisi dementialtaan tajunnut koko tilannetta. Toisaalta olisiko Bidenin ajatustenjuoksu paljon enempää hidastunut, vaikka kuula olisi napsahtanut keskelle otsaa? Vaaliväittelyssä yskiessäänkin hän siirsi kätensä suun eteen viiden sekunnin viiveellä. Trumpilla valuu korvasta veri ja Bidenilla valuu lahkeesta ripulisonta, kun he seisovat tähtilipun alla nyrkki pystyssä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta jutusta tuli mieleen rallimiehen muija. Elämöi aikansa mediassa löydöllään. Ei tainnut onni kestää puoltavuotta kauempaa. Hiljaista on ollut.


kt

Anonyymi kirjoitti...

Vai piti avioero ottaa toyboyn takia ja kuuluttaa se kaikelle maailmalle...

Vaikka Trump ruoskisi itseään joka päivä pari minuuttia, sekään ei riittäisi verenhimoisille valtavalemedian tyhjäntoimittelijoille katumusharjoituksesta.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Ano1:lle, Vanhalle kyynikolle, Ikätoverittarille, Ekulle, Ano2:lle, Bogreolille, Huru-ukolle, Anymuumi 007:lle, Qroquius Kadille, Sir Ilkalle, kt:lle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Tuo jutun ykkösosio on sitä mitä valtamedia tykkää suoltaa jatkuvalla soitolla. Kai se on sen mielestä hienoa ja edistyksellistä.

Valtamedia tulee jatkossakin käymään ristiretkeään Trumpia vastaan kuvitellen että se jotenkin niihin vaaleihin vaikuttaisi. Ja sen Änymuumi 007:n kuitti ei osunut kohdalleen. Kas kun valtamedialla oli Trump-kiima jo vuosia ennen kuin Suomessa alettiin edes puhua NATOon liittymisestä.

Anonyymi kirjoitti...

Kuten edellä jo todettiin, niin nämä tälläiset " rakkaus " tarinat tuppaavat päättymään ikäihmisten kohdalla niin, että rahat meni. Mutta ehkäpä se onkin noilla naisilla tarkoitus? Toteutetaan unelma mustasta sekä ollaan niin suvaitsevaisia. Loppujen lopuksi jätkä jää tänne yhteiskunnan elätiksi. Ja tuosta trumpin tapauksesta. Mitä nyt on tullut lueskeltua vmp:n juttuja, niin suurin osa täysin ala - arvoisia, sekä melkein pahoiteltiin, ettei osunut silmien välliin. Eli tyyliin pyrittiin sivuuttamaan semmoinen asia, että Trump melkein menetti henkensä sekä että kaikki on hänen syytään. Jotain tuttua kotimaan menosta.

-TR- kirjoitti...

En minäkään mikään erityinen Trump-fani ole mutta jotakin se äijä tekee oikein kun kaikki vastenmielisimmät ihmiset vihaavat häntä niin syvästi.

Tulee mielen että mitähän tuo murhayrittäjä kuvitteli että olisi tapahtunut jos hän olisi onnistunut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja TR:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Hyviä huomioita.

TR: Tulee sinänsä muistaa että Suomessa hyvin moni ihminen uskoo Trumpin sekopäisyyteen siksi, koska valtamedia sanoo niin. Enkä oikein usko että se ampuja oli kuvitellut asiaa niin pitkälle.

QroquiusKad kirjoitti...

Olosuhteet huomioon ottaen tuo Trumpin ampuja vaikutti olevan tekemässä näyttävää virkavalta-avusteista itsemurhaa.
Onnistuessaan vielä Trumpin murhassa olisi päässyt historian lehdille vielä isommin kuin nyt pääsi, mutta se olisi ollut kenties jo toissijaista;
tämäkin suoritus varmaan riitti.

Kaikkein kieroin kannustin tekoon olisi tietysti ollut suunnitella ampuvansa tahallaan Trumpista ohi tullakseen itse ammutuksi, jolloin hän saisi luotieutanasiansa ja Trump mahtavan boostin vaalikampanjalleen, mitä ampuja konservatiivinuorena toivoikin.
No, se menae jo fiktion puolelle.

Mikäli Trump olisi kuollut tai invalidisoitunut, POTUS-vaalit olisi tietysti keskeytetty ja aloitettu uudestaan republikaanien ja todennäköisesti demarienkin valittua uudet ehdokkaat.

Anonyymi kirjoitti...

Itse ymmärrän hyvin trumpin retoriikkaa. Onhan se selvää, että usa on pelastanut Euroopan monta kertaa. Ja amerikkalaiset ovat kyllästyneet siihen. Huolimatta ase teollisuudesta jne. Eurooppa on heikko. Etelä Eurooppa ajaa vain omaa etuaan. Niitä ei kiinnosta vähääkään joku suomi. Se pirullinen totuus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: En lähde spekuloimaan tätä.

Ano: Totta, ja NATOn eurooppalainen siipihän on riisunut armeijansa luurangoiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Oletteko muuten huomanneet, että suurin osa näistä vmp:n jutuista, ovat kirjoittaneet/kommentoineet, sekä esiintyneet asiantuntijoina ovat naisia. Sekä tietyistä puolueista. Yle on täysin politisoitunut. Ei mitään selityksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Ja samat naiset hinkuvat islamin perään. Kumma paradoksi !

Trilisser kirjoitti...

Ano 2320: Amerikka (USA) ei ole pelastanut Eurooppaa kertaakaan. Jenkkien sekaantuminen ensimmäiseen maailmansotaan varmisti bolševikkien voiton Venäjällä ja sitä myöten kommunismin leviämisen ympäri maailmaa. Samalla jenkkien sama sekaantuminen varmisti toisen maailmansodan synnyn tuhoamalla Venäjän ainoan todellisen potentiaalisen Manner-Euroopan vihollisen eli keisarillisen Saksan ja tuomalla tilalle heikon Weimarin Saksan. Samalla jenkkien sekaantuminen varmisti Aatun nousun. Toisessa maailmansodassa taas jenkkien sekaantuminen varmisti Stalinin ja sitä myötä kommunismin voiton ja läntisen Euroopan suistumosen nyltiseen rappioon. Sama jenkkien "pelastus" tuhosi lopullisesti Venäjän ainoan oikean vihollisen Euroopassa eli Saksan. Juuri jenkit ovat vastuussa, siitä, että Saksa on sanonut "wir schaffen das" muslimi-invaasiolle ja sille, että Saksa on luonut Putinin talutusnuorassa. On suorastaan uskomatonta, että Suomessa löytyy paljon väkeä, joilta on unohtunut se seikka, että USA on ollut kaikissa Venäjän ja Suomen sodissa 1900-luvulla Suomen de facto vihollinen. USA tuki Neukkulaa sekä talvi- että jatkosodassa. Jatkosodassa suomalaisia tapettiin jenkkiaseilla. Rautalangasta: Usa valitsi Stalinin punadiktatuurin ystäväkseen, ei demokraattista Suomea. Tätä ei saa koskaan unohtaa.

Anonyymi kirjoitti...

Totta puhut. Entä ne emeritusprofessorit. Niitä on elätetty verovaroin!

Anonyymi kirjoitti...

Tuolla beninissä on suomalainen residenssi taiteilijoille jne ja siellä äijiä jonossa että koska joku höpsähtänyt akka vie Suomeen. Ja liikkuuhan se jono näköjään. Olennaista että tuon maan tapauksessa kyse ei ole välttämättä mistään rivituristeista. Olisi kiinnostavaa kuulla montako tapausta jo ollut.

Anonyymi kirjoitti...

Järjestelmä tarpeeksi on mua lypsänyt.
Luulen, että aika alkaa olla kypsä nyt.
Tulkaa, viekää sitten vaikka tuhkat pesästä,
Mut' minä nautin kesästä.

Käyn ahon laitaa,
Minä ilman paitaa.
Ei estä kukaan kun matkaa teen.
Vain suvituulen
Minä kutsun kuulen.
Se ottaa mukaan mun uudelleen.

Viranomaiset saa mua turhaan etsiä.
Vielä riittää sentään jonkin verran metsiä.
Enkä välitä mä kuulla yhtään uutista
Sen Jouko Jokisen tuutista.

Lauluntekijät Juha Vainio / Jaakko Salo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Trilisserille, Ano3:lle, Ano4:lle ja Ano5:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1 & Ano2: Totta, ja tämähän on aikamme yksi suurimmista paradokseista.

Trilisser: Ihan hyviä huomioita. Tosin Saksan miehitys ei ollut ihmisille herkkua ja Länsi-Euroopassa oltiin kyllä kovasti mielissään jenkkien saapumisesta.

Ano3: Totta.

Ano4: Onhan se selvä mahdollisuus elinkeinoon.

Ano5: Juha Watt Vainiolla oli mainiota tuotantoa.

Anonyymi kirjoitti...

Viholliset vaihtuu Japani oli ww2 vihollinen, Kiina "ystävä", nyt Japani "ystävä" ja Kiina vihollinen, tästä opimme mailla ei ole ystäviä vain intressejä, sekin pitää muistaa näissä NATO hehkutuksissa "ystävistä", mutta Eurooopan pitäs ruveta itse tuottaan aseistusta puolustukseen nykystä enemmän, nyt Yhdysvalloissa aseteollisuus vaan hieroo käsiän yhteen, kun silmissä kiilltää lisää miljardeja kaupasta ..

-jpt-

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

En ole kovin usien trilissun kanssa samaa mieltä, mutta tässä kohtaa se ihme tapahtuu. Jenkkien toiminta on johtanut juuri tuohon. Ede sen vertaa eivät kantaneet vastuuta että olisivat kuunnelleet Chuchilliä Stalinista kun hän varoitti siitä ja esitti toisenlaista toimintamallia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys jpt:lle ja Thorvald Eskilinpojalle & kiitos kommenteistanne.

jpt: Voisiko olla niin, että ainoastaan muutos on pysyvää? Ja joo, NATOn eurooppalainen siipi on riisunut puolustuksensa luurakotasalle. Ja sitä ei viikossa korjata.

Thorvald: Olet kyllä oikeassa. Mutta sinänsä, kun se vahinko (typeryys) oli jo tapahtunut, niin ilman jenkkejä Normandian maihinnousu ei olisi onnistunut ja sitten Stalinilla olisi ollut tie auki aina Englannin kanaalille.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Totta, mutta länsi asetti jenkkien vaatimuksesta/päätöksestä sen maihinnousun jälkeiset tavoitteet aivan päin mäntyä. Ei huomioitu sitä että ei se Stalin mikään oikea liittolainen ollut, vain vihollisen vihollinen ja toinen sodan alkuperäisistä aloittajista yhteistyössä Aatun kanssa. Jos/kun (ihan syystä) haluttiin tuhota Hitler, niin sitten olisi pitänyt tuhota tai rajoittaa myös Stalin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Thorvald. Tästä olen täysin samaa mieltä. Ehkä jenkit (Roosevelt) eivät kerta kaikkiaan tajunneet, minkä kanssa olivat tekemisissä. No, Baltia ja Itä-Eurooppa joutuivat maksamaan tästä hinnan.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Eivät tajunneet, vaikka Chuchill yritti rautalangasta vääntää. Eivätkä lännen poliitikot tajua nytkään. Jos Putin saa voittonsa, niin kaikille laajentumishaluisten diktatuurien pienemmille naapureille, ja vähän isommillekin, koittaa seuraavina vuosina ja vuosikymmeninä karut ajat. Laajentumishaluiset tajuavat että väkivalta kannattaa, eikä kukaan pistä tikkua ristiin auttaakseen heidän rajanaapureitaan saamaan takaisin heidän valtaamansa alueet ja he saavat pitää ne suostuessaan "rauhaan".

QroquiusKad kirjoitti...

Moskoviittiörkit eivät pysty muunlaiseen ajatteluun, mutta liian monet USAlaiset eivät pysty ymmärtämään, että liian monet tässä maailmassa eivät ole heidänkaltaisiaan.
Tästä yritti Länttä varoittaa USAn Moskovan-suurlähettiläs George F. Kennan jo 22.2.1946 ns. Pitkässä Sähkeessään.

Siinä Kennan varoitti asioimasta moskoviittiörkkien kanssa kuten länsimaalaisten kanssa, koska oli havainnut etteivät nämä ajattele eivätkä toimi kuin länsimaalaiset;
ne ovat täysin e-r-i-l-a-i-s-i-a kuin me.

Hukkaan se varoitus meni, eikä sitä ole vieläkään pystytty sisäistämään saati toimimaan sen mukaisesti.
Sama ymmärtämättömyys esiintyy USAn toimissa muslimien suuntaan, ei niidenkään mentaliteetia jakseta käsittää vaikka islamistit hierovat sitä Lännen naamaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Thorvald: Tuo on valitettavan totta. Ollut maailman sivu. Sinänsä Putin ei elä loputtomiin mutta on pelkkää toiveajattelua uskoa että Venäjän linja suurestikaan muuttuisi.

Qroquius Kad: Tuokin on valitettavan totta. Länsimaiden ongelmana on sokea hyväuskoisuus.

Anonyymi kirjoitti...

"Länsimaiden ongelmana on sokea hyväuskoisuus". Tämä on pelottavan totta ja tilanne vain pahenee, kun idealistiset naiset ovat haukkaamassa politiikastakin sen leijonanosan.

Rouva Ano

Trilisser kirjoitti...

Ykä: Niin, se sakujen miehitys läntisessä Euroopassa. Brittiläinen laivaston upseeri Russell Grenfell kertoo yhdessä muutama vuosi sodan jälkeen kirjoittamassa kirjassaan tapauksesta, kun hän ja joukko muita upseereita saapui Normandiaan maihinnpusun onnistuttu. Heitä varoitettiin alueella olevista sala-ampujista. Ja nämä sala-ampujat olivat ranskalaisia viljelijöitä, jotka olivat tympääntyneet liittoutuneiden "vapautustyyliin" eli käytännössä maaston ja kylien pommittamiseen raunioiksi, jota etenkin purukumia jauhavat jenkit harjoittivat. Samaten jenkkijoukot harjoittivat laajamittaista ranskalaisten naisten raiskaamista, joista jenkit "vapauttamisen" nimissä selvisivät. Vastaavasti jos Saksan miehityksen aikana saksalainen sotilas jäi kiinni vastaavasta, niin sakujen oma sotaoikeus määräsi erittäin kovan tuomion syylliselle.

Tanskassa taas talous kukoisti sota-aikana ja tanskalaisten kauppojen ruokatarjonta oli paljon parempaa kuin esimerkiksi Berliinissä. Tästäkin löytyy ihan suomalaisten sotilaiden sota-aikaisia matkaraportteja. Samaten esimerkiksi Tanskaan sijoitettujen Luftwaffen yksiköiden veteraanit muistelevat, että kotilomille ostettiin aina tanskalaiskaupoista elintarvikkeita, joita ei Saksan kaupoista saanut.

Ranskankin osalta kannattaa muistaa, että ranskalaiset firmat olivat tärkeässä roolissa mm. Luftwaffen konekorjauksissa.

Kaikki em. seikat asioita, joita ei kerrota VMP:n "dokumenteissä" jne. ja jotka tuntuvat olevan vieraita tämänkin blogin lukijoille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle ja Trilisserille & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Totta. Herää vain kysymys että mitä tarvitaan, että moisesta Ruususen unesta herätään.

Trilisser: En minä noita epäile ollenkaan ja Tanskaahan kohdeltiin pitkään silkkihansikkain. Mutta ei tuokaan tee Saksasta varsinaisen lempeää miehittäjää. Voi tietysti kysyä, että onko sellaista ollenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Todennäköisesti. Aikanaan oli juttu suomalaissyntyisestä muorista, joka ensimmäisellä kerrallaan ghanalaismiehen kanssa menetti ikirakkautensa juuri oleskeluluvan vuoksi. Oli seuraavalla kerralla viisaampi, eikä muuttanut kultansa kanssa ruotsiin, vaan pysytteli Ghanassa. Myöhemmistä vaiheista en ole kuullut, liekö onni ollut ikuista, kun kiusallinen oleskelulupa ei rikkonut rakkautta.

vieras kirjoitti...

Theodore Roosevelti yritti paluuta presidentiksi 1912 vaaleissa. Häntä ammuttiin Milwaukeessa kun hän oli puhumassa vaalitilaisuudessa.
https://en.wikipedia.org/wiki/Attempted_assassination_of_Theodore_Roosevelt

Google mapsin mukaan tuo ampumpaikka on noin puoluen tunnin kävelyn päässä hallista, jossa on käynnissä republikaanien puoluekokous.

Anonyymi kirjoitti...

Minä en lainkaan ymmärrä, että mistä helkkarista tässä piileskellä-sanan käyttökohussa on oikein kyse. Piileskellä on neutraali ja asiallinen suomen kielen sana, jonka merkitys on ainoastaan "pysyä piilossa, kätkeytyä". Jos olet joutunut ammuskelijan murhayrityksen kohteeksi, niin eikö ainoa järkevä ja ymmärrettävä reaktio siinä tilanteessa ole yrittää asettua sellaiseen tilaan, jossa se ampuja ei pysty osumaan sinuun tai ei tiedä, että missä sinä olet, eli nimenomaan piiloutumaan siltä ampujalta? Miten tämä sana liittyy mitenkään Osama bin Ladeniin, Saddam Husseiniin tai heidän touhuihinsa? Ja mitä tulee suojautua-verbiin, niin vaikka se ja piileskellä eivät olekaan synonyymejä niin kuin Twitterissä moni sanoi, niin joissakin tapauksissa kuten tässä kumpikin kuvaa tätä tilannetta. Sanna Ukkolakin kommentoi tätä ja olen hänen kanssaan samaa mieltä tästä.

Anonyymi kirjoitti...

Polta hiiltä, maksa hinta, sanovat amerikkalaiset näistä tämmöisistä romansseista. Rotupetturien kohtalo on kuolla ja menettää rahansa ja täytyy sanoa että ei harmita yhtään. Oikein nautinto lukea lehdistä kun ihanuus loppuu ja tulee maksun aika.

QroquiusKad kirjoitti...

Tampereen yliopiston tyttö yrittää taas haastaa Isoa Ihanaa Naisellista Riitaa esittämällä tyhmää, jossa kieltämättä on tosi taitava.
Minäpä nyt tavoistani poiketen vastaan sille, vaikka en usko että siitä on mitään hyötyä:

kun jonkun sanotaan piileskelevän, se joku esitetään pelkurina joka kykkii hädissään piilossa toivoen hartaasti ettei häntä nähdä.
Kun jonkun sanotaan suojautuvan, se joku esitetään dynaamisena toimijana joka välittömässä vaaratilanteessa asettautuu pois vaara-alueelta katveeseen valmistautuakseen siellä vastavetoon.
Piileskelijä ei valmistaudu mihinkään, kykkii vain piilossa hädästä itkien.

Katsokaapa, kuinka kohta alkaa Iso Ihana Naisellinen Riita.
Koska yliopistotyttö ei pysty vastaamaan kommenttini sisältöön mitään, se alkaa kätkättää kirjoitus- ja kielioppivirheitä ja rätkyttää miksi minä kirjoitan niin tyhmästi, ettei se ymmärrä mitä minä kirjoitan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, vieraalle, Ano2:lle, Ano3:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Tuohon Ano2:n kommenttiin QK vastasikin jo aika kattavasti. Ja joo, Trump suojautui hetkeksi. Se bin Laden piileksi vuosia. Sitä en tiedä, oliko Ano2 yliopistotyttö enkä lähde arvailemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos uudesta näkökulmasta.

Anonyymi kirjoitti...

Ja eikun lisää rajat ja maanosat ylittävää rakkautta tarjoilee Sanni.
Kuin sattumalta pari sai ”osuman” deittisovelluksessa:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/10ae3f63-f517-4463-9a4a-ad865b479cdc