keskiviikko 24. heinäkuuta 2024

LÄRÄLYMPIALAISET

Kauniin Pinnanmaan mäkisillä tasankomailla, tarkemmin sanottuna Huitsinnevadan Örnätjärvellä kaksi erittäin epäurheilijamaista käppäukkoa istui saunatauolla Örnätjärven Erämiesten metsästysmajan saunan kuistilla. Siinähän olivat Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis jotka olivat koko päivän olleet valmistelemassa seuraavalla viikolla pidettäviä ääntä kohti äyskäröimisen SM-kisoja. Ykä aukaisi Tsuhnan Koston ja hörpyn otettuaan totesi:

- Niin, nehän alkaa pian ne ölympiäläiset vai mitenkä ne lausutaan. Pakko sanoa että kiinnostus niihin kinkereihin on vähentynyt murto-osaan niistä pikkupoikavuosista. Johtunee varmaan siitä, että silloin suomalaiset pärjäsivät ihan eri lailla kuin nyt. Ja siellä on nykyisin vielä kaikenlaisia omituisia hilavitkutalajeja. Ne ei oikein puhuttele.

Lötjönen otti itsekin hörpyn, sytytti voimasavuke Bostonin ja vastasi:

- Pitää muuten paikkansa. Sama homma minulla. Varmaan monella muullakin. Tässähän tilanne suorastaan huutaa vaihtoehtoisia ölympiäläisiä. Sellaisilla lajeilla joissa suomalaisetkin pärjäisivät. Voisikohan niitten nimenä olla lärälympialaiset?

- Sehän olis hyvä nimi. Vaan entäs ne lajit? Heti tulee mieleen yhdestä ikivanhasta pilakuvasta hetekan työntö ja munkinsyönnin maratonkisa.

- Oivia lajeja. Varmaankin suopotkupallo tulisi ottaa mukaan. Ja tietysti ne kaksi kansallista kolmiottelua. Ensimmäisenä uinti, puinti ja nainti. Ja toisena kädenvääntö, pystypaini ja ottaanlyöntikilpailu. Tosin siinä kolmannessa osiossa pitäis olla jotkut hanskat ettei se menis ihan semmoseksi power slap-läsäreiksi.

- Totta joo. Ja sehän on selvää että lärälympialaisissa olisi luontoarvot mukana joten yhtenä lajina tulisi ilman muuta olla kusiaispesässä istuminen.

- Luontoarvoja pitäisi lajina yllä myös hyttysten läiskiminen. Suorituspaikkana sopiva suo. Ja tarvittaisiinhan toki myös heittolajeja. Eritoten suomalaisten kehittämä saappaanheitto. Ja miksei myös älykännykän heitto. Rannalta suoraan jorpakkoon.

- Lärälympialaiset tarvitsisivat myös arvostelulajeja. Ainakin kirnuun piereminen olisi sellainen. Osioina suorituksen pituus, volyymi sekä taiteellinen vaikutelma.

- Tähän sopisi myös Speden kehittämä rumaluistelu. Siihen pitäisi vaan keksiä sopivat säännöt. Ja tietysti pitäisi mennä myös tavallisten ihmisten tontille eli lähiösprintti. Toisin sanoen sadan metrin pikajuoksu arkivaatteissa kahden täyden kauppakassin kanssa.

- Sotilasurheilun perinteitä tulee myös ylläpitää. Eli kisalajiksi sulkeisjärjestys. Mutta niin, että komentokielenä on vain ja ainoastaan savo. Luulenpa että savolaiset tuovat Suomelle tästä lajista lärälympiakultaa. Torrakko remelistä olokapeälle vemppauttakkee!

- Kyllähän näitten kanssa jo alkuun pääsee. Lärälympiafanfaari pitäisi muuten säveltää niin että se esitetään pölynimurin putkeen puhaltamalla. Pois kaikki turha kruusailu.

- Pois niin ja lärälympialaiset olisivat myös täysin wokellusvapaat kisat. Ensimmäinenkin wokellus tietäisi välitöntä kisasta sulkemista. Eiköhän lähdetä löylyyn?

- Lähdetään. Ja saunominen ei olisi mikään kisailulaji. Se on vain nautintoa.

Ja täytyyhän se logokin vaihtaa.

15 kommenttia:

Turhautunut Kansalainen kirjoitti...

Jahas, teikäkin on nyt FB:ssa automaattisesti poistettavien listalla (kuten myös Professorin Ajatuksia ja moni muu blogi). Näet kun jaoin tämän hauskan kirjoituksen niin sillä samalla sekunnilla tuli ilmoitus, että kyse on "roskasisällöstä". No, valitin siitä FB:lle, mutta ne nyt on niin huumorintajutonta sakkia, että tokkopa mikään muuttuu. Tällaista se on täällä "vapaassa maailmassa"...

Anonyymi kirjoitti...

Naamkirjassa niilä on tuon mukaan naama norsuvitulla:))
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Yksi aitosuomalainen laji puuttuu: Eukonkanto!
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Turhautuneelle Kansalaiselle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne. FB on tunnetusti kova sensuroimaan. Tämä blogi on ollut jo ainakin Uuden Suomen banaanilistoilla. Ja joo, se eukonkantohan kuuluisi ilman muuta lärälympialaisiin.

Turhautunut Kansalainen kirjoitti...

Eukonkanto olis ehdottomasti. Se tuli mieleeni tota lukiessa, mutten siitä viittiny mainita. 😅

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Kirnuun piereminen - ehdoton suosikkilaji:-)))

QroquiusKad kirjoitti...

Saappaanheitto on itse asiassa englantilainen laji:

https://en.wikipedia.org/wiki/Welly_wanging

Mitä itse olympialaisiin tulee, saisivat lakkauttaa ne ja keskittyä MM-kisoihin, joita kansainväliset lajiliitot järjestävät varmaan jokaisessa urheilulajissa, jota harrastetaan useammassa kuin kahdessa maassa.

Tämä oli myös mielestäni loistava idea:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/urheiluun-puuhataan-hurjia-dopingin-sallivia-kisoja-tasta-on-kyse/8772220

Kun jokainen normaalijärkinen aikuinen ymmärtää kaikkien douppaavan, olisi suotavaa lopettaa valehtelu ja järjestää kansainväliset suurkisat, jossa jokainen saa käyttää mitä tahansa niin paljon kuin haluaa, kunhan tekee sen julkisesti kaikki aineet, annostukset ja haittavaikutukset ilmoittaen.

29051453 kirjoitti...

Onneksi on muuta tekemistä. Onhan tuo aivan naurettavaa touhua, tulokset voivat muuttua monen vuoden jälkeen. Tietysti on hyvä, että huijarit jäävät kiinni.

Anonyymi kirjoitti...

Olipahan jälleen kerran mielialaa nostattava ja riemukas blogi! Elinaika piteni taas muutamalla minuutilla.

Lapissa on joskus järjestetty itikantappokisoja, mutta arvaahan sen, että eläinsuojeluväki närkästyi. Pienet itikkaressukat! Olisiko reilua, että sen tilalle vaihdettaisiin itikanpistokilpailut ja se, jolla on paukamia eniten voittaa ja pinnoja saisi paitsi lukumäärästä, myös koosta ja väristä. Mutapainikin voisi olla hyvä lisä ja kisa yhteinen ja avoin kaikille sukupuolille, ehkä jopa ilman rihman kiertämää olympiahengessä vanhaan kreikkalaiseen tyyliin. Sitäpaitsi se olisi varsinainen yleisölaji; katsojilla olisi taatusti hauskaa!

Rouva Ano

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Piereskelyn sm kisat olivat muistaakseni jokunen vuosi sitten. Kyllä siitä kansainvälisen lajin saa. Lööperin puhumisen kisojakin on muistaakseni järjestetty. Eli kuka puhuu paskaa parhaiten. Poliitikot yms, olisivat ennakkosuosikkeja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Turhautuneelle Kansalaiselle, Terho Hämeenkorvelle, Qroquius Kadille, 29051453:lle, Rouva Anolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Turhautunut Kansalainen: Ehdottomasti.

Terho & Ano: Laskettaisiinkohan noissa piereskelylajeissa hernesoppa dopingiksi?

Qroquius Kad: Minkähänlaisia tuloksia niissä dopingvapaissa kisoissa mahtaisi tulla?

29051453: Joo, ensin kilpaillaan kentällä ja sitten käräjillä.

Rouva Ano: Kiitokset. Niistä itikantappokisoista närkästyi erityisesti se helsinkiläinen vihreä Hannele Luukkainen jonka mielestä hyttysen voi karkoittaa aivan hyvin puhaltamalla. Lienee niin, että kyseinen nainen ei ole ollut kovin paljon metsissä tai soilla.

Anonyymi kirjoitti...

Piereskelyn mm kisoihin otettaisiin vain niitä, joilla on palkokasveista johtuvia ilmavaivoja. En luettelisi sitä douppaamiseksi. Kunnon hernekeitto ja ruisleipä. Aitoon juureen tehtynä.

Turhautunut Kansalainen kirjoitti...

Noista itikan tapoista - tai pikemmin tappamattomuudesta - tulee mieleen vanha muisto kasarilta kun olin jotain tyyliin 10v. Silloin YLE:n iltauutisissa haastateltiin jotain asiantuntijaa Lapissa (en muista mistä tai miksi) ja sen ohtassa ja pitkin poikin oli aivan suunnattomasti hyttysiä imemässä verta, mutta ei kehdannut niitä läimäistä pois kun oli uutisissa ja oikein päälähetyksessä. Ite sillon katsoin että miksi helvatassa tuo antaa niiden pienten vampyyrien imeä itseään kuiviin! Mahto olla kivat kutitukset sen haastattelun jälkeen? 😅

QroquiusKad kirjoitti...

Jossain arveltiin, että vapaasti douppamalla miesten satanen saattaisi taittua alle yhdeksän sekunnin.

Olympiaurheilijoille tehtiin aikoinaan, en muista oliko tällä vai viime vuosisadalla, gallup:
jos voisit saada ainetta, joka tekee sinusta lajisi ylittämättömän mestarin pariksi vuodeksi ja sen jälkeen tappaa puolenkymmenen vuoden sisään, käyttäisitkö?

Yli puolet vastasi Kyllä.
Sen perusteella uskoisin noihin vapaan dopingin kisoihinkin riittävän osanottajia.
Saisiko Lärälympialaisissa käyttää Suoritusta Parantavia Aineita?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Turhautuneelle Kansalaiselle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano & Qroquius Kad: Ehkä sallimme suoritusta parantavat aineet lärälympialaisissa.

Turhautunut kansalainen: Jaa, kukin tyylillään.