torstai 27. syyskuuta 2012

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA XXXI

1. Yhteisöllisyyttä viranomaispäätöksellä

Törmäsin uutiseen, jossa ns. joukko viestinnän ja nuorisotyön ammattilaisia on tarjonnut omaa malliaan nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Tämä porukkahan toteaa tuoreeltaan, että nuorten syrjäytyminen on monimutkainen ongelma, johon ei ole helppoja ratkaisuja ja siinähän minä olen kiistatta samaa mieltä.

Enkä halua muutenkaan olla epäkannustava, nämä tyypit ovat varmaan tuumailleet keskenään paljon ja fiksuja, mutta asiaan liittyvässä Verkkouutisten jutussa pisti silmään eräs kohta, eli:

Nuori tarvitsee myös osallisuuden kokemuksia, muistuttaa ammattikasvattaja Anni Selin. Syrjäytyneet nuoret ovat usein pudonneet erilaisista ryhmistä ja porukoista, joista ensimmäinen on saattanut olla oma perhe.

Opettajien pitäisi Selinin mielestä pystyä rakentamaan luokassa yhteisöllisyyttä, jotta oppilaat saisivat kokemuksen ryhmään kuulumisesta.


Kuulostaa sinänsä ihan hyvältä, mutta tässä on kyseessä malliesimerkki siitä, että henkilö sanoo mitä, mutta unohtaa kysymyksen miten. Kun nykyisessä peruskoulussa opettajan arvovalta ja toimintamahdollisuudet ovat jossain nollan ja olemattoman välimaastossa. Opettajat joutuvat elämään ja olemaan sen mukaan, mihin aloittelevat pikku psykopaatit antavat luvan. Nämä samat pikku psykopaatit harjoittavat myös jatkuvasti raaistuvaa koulukiusaamista, johon opettajalla on mahdollisuus puuttua ainoastaan rupattelemalla.

Kuinka opettaja voi luoda tässä tilanteessa jonkunlaista yhteisöllisyyttä?

Tämä sama ammattikasvattaja (komea nimitys, olenhan alalla itsekin, mutten ilkeä moista käyttää) Anni Selin antaa vastauksen:

Itse näen, että yhteisöllisyyden rakentaminen on tekniikkaa ja ammattitaitoa.

Johon Ykä kysyy, että no mitä tuo sitten käytännössä tarkoittaa? Yksi peruskliseitä, jota tähän voisi tietysti tarjota on se, että käytetään vuorovaikutuksellisia keinoja, jota työnnetään vähän joka läpeen, jota ei ole koskaan varsinaisesti suomennettu että mitä se oikein tarkoittaa ja joka asiaan tottuneella saa aikaiseksi lähinnä paskaisen naurun. Mutta tuo Selinin lause jää pelkäksi sanahelinäksi. Se antaa vaikutelman, että hänellä on tarvittava tekniikka ja ammattitaito. Entä jos häneltä vähän kysellään täsmennyksiä?

Voihan olla, että verkkouutiset uutisoi asiasta hieman vajavaisesti, mutta jos tavalliselle opettajalle tullaan sanomaan, että koska tässä luokassa on perhepudokkeja, niin nyt sinä laitat pystyyn korvaavaa yhteisöllisyyttä käyttäen tekniikkaa ja ammattitaitoa, niin opettaja mitä todnäk toteaa, että teepä keskenäsi.

Oma asiansa on tietysti se, että onko kaikkiin asioihin aina löydettävä viranomaisratkaisu. On paljon virkamiehistöä, jotka uskovat koneistoon. Sitten on paljon minun kaltaisia, jotka vuosi vuodelta epäilevät sitä aina vaan enemmän. Virkamies on ihminen, ei ihmeittentekijä. Yhteiskunta on vuosien varrella tunkenut aina vaan enemmän kärsäänsä ihmisten asioihin. Samaan aikaan yhteiskunnalliset ongelmat lisääntyvät. En minä väitä, että nämä menisivät yksi yhteen, mutta eikös näitä ole, mitä nää nyt on, positiivisia korrelaatioita.

2. En minä, mutta iskä kylläkin

Erään hyvän kaverini kautta törmäsin kirja-arvosteluun. Kirjassa Saska Saarikoski kirjoittaa isästään Pentti Saarikoskesta. Kirjasta en pysty sanomaan mitään. Tiedä vaikka olisi kuinka hyvä. Mutta asiasta uutisoinut Etelä-Saimaa kaivoi kirjasta esimerkkilauseeksi sellaisen, joka pistää päähän välitöntä pirunkuria:

Facebook-päivityksille niin ominainen nokkeloiva narsismi on ilmaisumuoto kuin Penttiä varten tehty. On helppo kuvitella, miten Pentti olisi nauttinut naurattaessaan ja naruttaessaan tuhansia facebook-ystäviään ja tuottanut siinä sivussa lehtiotsikoita, jotka olisivat saaneet alalla myöhemmin yritelleet jussihalla-ahot punastumaan kateudesta.

Eli Saska Saarikoski pistää edesmenneen Pentti Saarikosken laittamaan jauhot suuhun hepuille, joista edesmennyt Pentti Saarikoski ei tiennyt mitään. Tietysti Saska Saarikoskella saattaa olla hiukka ns. viritteinen kuva ns. jussihalla-ahoista, sillä heillähän ei ole varsinaisesti tarvetta tehdä lehtiotsikoita, vaan lehtiotsikoitahan jussihalla-ahoista väsäävät saskasaarikosket.

Mutta heppuhan suorastaan tunnustaa, että en minä noitten kanssa pärjää, mutta iskä olis varmaan pärjänny. Älkää siis ottako noita tosissanne. Yleensäkin vanhempiensa kautta lällättäminen on melko noloa. Ainoita poikkeuksia, minkä hyväksyisin olisi tämä kuvan tikrunpentu……joka voi kiistatta lällättää, no, justabout kaikille että mun äiskä on vahvempi kuin sun iskä, mutta se hälle sallittakoon, sillä eihän mene kuin hetkinen, niin tikrunpennulla on itselläänkin täysin riittävästi substanssia omata mielipide asiasta jos toisestakin.

Mutta joo, kunniaa vainajille jne jne. Ei täällä ole mitään nähtävää. Hajaantukaa.

3. Persujen vaaliveturi lyö lisää klapui pessä

Hotellin respassa tykätään Katja Ståhlista päivä päivältä enemmän. Suttura on tehnyt niin pyyteetöntä vaalityötä perussuomalaisten hyväksi, että puoluetoimiston tulisi kyllä antaa hänelle jonkunlainen kunniamaininta. Hiljattainhan hän kirjoitti avoimen kirjeen Yhdysvaltain raamattuvyöhykkeen redneckeille, ja kuvitteli jostain syystä heidän osaavan puhua suomea. Lopputulos oli klassikko yhtä kaikki. Tällä kertaa hän heittää rikkimaksaa Teuvo Hakkaraisen päälle.

Alkuun Ståhlia jurppii se, että Hakkarainen pitää tätä tuoretta rikkidirektiiviä kettutyttöjen direktiivinä ja muistuttaa, että se säädettiin siksi, että ”maailmaa saataisiin pelastettua edes vähän”. Katja on onnellinen ihminen, sillä hän ymmärtää suuret linjat, eikä hänen tarvitse takertua rahvaanomaisiin yksityiskohtiin, kuten siihen, että jos suomalainen logistiikka näivetetään ja se parhaimmillaan siirtyy Venäjän satamiin (käyttämään sitä direktiivivapaata löpöä muuten), niin mikä osa maailmaa on pelastettu. No, ainakin sillä on taattu Katjalle hyvät fiilarit.

Sitten Katjaa jurppii se, että Teuvo ei perusta kehitysavusta. Niin Teuvo kuin minä kuin moni muukin voisi tietysti todeta, että kaadettujen multimiljardien jälkeen Afrikka on edelleenkin läävä, mutta mehän emme ymmärrä hyvistä fiilareista mitään, joten miksi yrittääkään.

Puututaan sen sijaan siihen, että Teuvo Hakkarainen on itse asiassa tehnyt tuota kehitysaputyötä ihan käytännössä eli toimittanut sahan Hondurasiin ja varmistanut myös sen, että heput siellä Hondurasissa osaavat sitä sahaa käyttää ja huoltaa. Eli Teuvo itsessään on tehnyt sitä kehitysaputyötä enemmän kuin kymmenen härkävaunullista katjaståhleja. Katja myös kehittää mielenkiintoisen ajatusrakennelman siitä, että jos Suomi ei maksa kehitysapua, niin Suomelta poistetaan maataloustuet. Se jää vähän epäselväksi että kuka poistaisi, mutta eiköhän hän tuota EU:ta tarkoita. Suosittelen Katjaa ottamaan mahd. nop. selvää, mitä tarkoittavat termit nettomaksaja ja nettosaaja.

Mutta uskoisinkin Teuvon syyllistyneen nimenomaan siihen syntiin, että hän on kyseenalaistanut Katja Ståhlin oikeuden nauttia toisten rahoilla kustannetusta oikeaoppisesta hyvästä omastatunnosta. Ja sehän rikos on jo Herrasta Perkeleestä.

Katjalla on avautumisessaan toisaalta yksi ihan fiksu lause, eli:

Yllätä meidät kaikki ja ota ensi kerralla selvää asioista ennen kuin tyrmäät kaiken.

Mikä on suurta viisautta moneen paikkaan ja monelle ihmiselle, mutta Katjalle suosittelisin kuitenkin, että hän jatkossakin antaisi palaa ja julkaisisi sen, mitä sydän sanoo. Jokaisella on omin ja toimivin tyylinsä, ja tämmöinen lukion ekaluokkalaisen kaunis angsti toimii Katjalla parhaiten. Ei muuta kuin lisää avautumisia ja nopeaan tahtiin, vaalit lähestyvät. Tällä vauhdilla Katja voi olla varma, että jos hän menee vaali-iltana persujen vaalivalvojaisiin, ei hänen tarvitse taatusti ostaa yhtään drinksua itse.

4. Mainos

Lisätty linkkilistaan blogi Tumma Sävel Hymnissämme.

21 kommenttia:

Pyrrhos kirjoitti...

Kun Katja kirjoitti avoimen kirjeensä punaniskoille, ajattelin että nytpä taisi tulla pohjakosketus. Tämänkertainen tiedostava pökäle pisti kuitenkin arvoasteikot uusiksi. Jos jotain positiivista haluaa kyseisestä pökäleestä sanoa, niin ainakin minulle uusia elementtejä siitä löytyi. Nimittäin nerokkaat kehitysapu vs kansainvälinen asekauppa sekä kehitysapu vs maataloustuki. Ihmeellinen on tiedostava logiikka.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyrrhokselle ja kiitos kommentistasi. En ole varma, kumpi kirjoitus pohjat veti, totean vaan että siinä kaksi kovaa koittelee. Mutta toivon, että Katja jatkaa hyväksi valitsemallaan linjalla.

Mitä tulee tuohon kansainväliseen asekauppaan, niin Katjahan puhui kovasti Ameriikoista, joitten huipputeknistä aseistusta myydään Afrikkaan melko vähän. Sen sijaan Rauhanvaltion / Venäjän AK-47 on siellä hyvinkin paljon ostettu vallan välikappale. Ja sehän on tuossa väestönkasvun rajoittamisessa siellä päin vissiinkin vähintään yhtä merkittävä väline kuin skordari, e-pilleri ja kierukka.

KK kirjoitti...

Näissä yhteisöllisyysliturgioissa tuppaa unohtumaan se puoli, että yhteisöllisyys on riippuvaista siitä että yhteisön normien rikkojia sanktioidaan eri keinoin. Voisi kai jopa sanoa että tuo yhteisön normien 'puolustaminen' on yhteisöllisyyden ydin.

Eli paradoksaalisesti ihmisryhmästä tulee yhteisö vasta sitten kun se on kykenevä ja halukas sulkemaan ihmisiä yhteisön ulkopuolelle. Joko lähtökohtaisten ominaisuuksien (ei koululainen tai koulun henkilökuntaan kuuluva) tai sääntöjen rikkomisen takia (perseily). 'Yhteisö', johon kuulumisella ei ole mitään kriteerejä, ei kannusta sitoutumaan ko. yhteisöön. Ja jos - kuten totesit - opettajilla (tai miksei muilla oppilaillakin) ei ole mitään keinoja puuttua perseilyyn niin ei siitä mitään yhteisöllisyyttä muodosta Erkkikään.

Eivät nämä Anni Selinin tyyppiset ihmiset pahoja millään muotoa ole, päinvastoin. Mutta kun perinteen liekeissä taotut totuudet ihmisluonteesta on hylätty ja vääriin johtopäätöksiin päätyvä tutkimus tuppaa päätyä poliittiseen limboon niin ihmekös tuo että hyvää tarkoittavat ihmiset ehdottavat vallan omituisia troppeja ihan oikeisiin ja vakaviin yhteiskunnallisiin vaivoihin.

Kansankokonaisuuden Jukkahan näitä asioita enemmän on käynyt läpi, sieltä löytyy paljon ansiokasta analyysiä.

Anonyymi kirjoitti...

Kaiken lisäksi Katja tunnustaa äänestäneensä Teuvoa,,,

"Teuvo Hakkarainen edustaa eduskunnassa kansaa eli minua."

IDA kirjoitti...

"Tietysti Saska Saarikoskella saattaa olla hiukka ns. viritteinen kuva ns. jussihalla-ahoista, sillä heillähän ei ole varsinaisesti tarvetta tehdä lehtiotsikoita, vaan lehtiotsikoitahan jussihalla-ahoista väsäävät saskasaarikosket."

:D

Pahasti sanottu.

Kumitonttu kirjoitti...

"Yksi rikkonut sääntöä, niin kaikki saa kämppää."

"Uhkailtiin, että jos en käyttäydy hyvin niin en saa ruokaa.”

"Sijaisperheessä jätettiin ilman iltapalaa, jos en tullut ajoissa kotiin.”


Ylen uutisissa nuorisoa valittaa.

Meillä ei uhkailtu - todettiin että ruoka-aika on mennyt ja seuraavan kerran saa aamulla. Sitä istui aika virkeänä poikana aamiaispöydässä eikä kauheasti nirsoillut.

Kollektiivinen rangaistus ei tietenkään ole nykytietämyksen mukaan erityisen tehokas, koska lapset - kuten koiratkaan - eivät ymmärrä teon ja rangaistuksen syy-yhteyttä jonkin ajan kuluttua. Mutta niinhän se on, että lasten kasvatuksessa tehdään virheitä, niin kotona, laitoksissa kuin sijaisperheissäkin. Sitten ei kun Yleen uutinen ja kauhistelemaan millä tolalla on lastensuojelun taso tässä maassa.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä pitäisi teollisuuden mennä vaikeuksiin koska silloin romahtaisi verotulot joilla Katja ja hänen toverin palkat maksetaan. Tai lehden ollessa kyse, niin ilmoitustulot, ja lehtien levikki.

Missäs on Antero Lärvänen? Hän olisi väsännyt tasokkaamman kirjoituksen. Jos naisnäkökulmaa miettii niin onko jossain Anteroa vastaava naispuolinen versio?

Koska olen läheisyysperiaatteen kannattaja niin sen perusteella totean että maailman ongelmat ratkaistaan niin että niitä ei pidetä maailman ongelmina, vaan ne lokalisoidaan valtion tasolle tai alemmas. Tiedostava maailmanhalaus on vain sitä että siirtää omat ongelmat muitten riesaksi. Ja noi kehitysmaadiktaattorit ja muhamettilaiset ylipäänsä pitävät tiedostavia maailmanhalaajia hyödyllisinä idiootteina

Keskiäkäinen mies käytti termiä "moraalisen päteminen ja jeesustelun kulttuuri" kun kuvasi ruotsalaista politiikkaa. Siis toi on tosi hyvä oivallus. Katja edustaa tuota sieltä matkittua moraalisen pätemisen ja jeesustelun kulttuuria.

Jossain tilanteessa voisi kysyä että "mitä ne meistä ajattelee". Kuten se mitä mamut ajattelvat tiedostavista maailmanhalaajista ja mokuttajista? Mitä mamujen alkuperämaissa ajatellaan heistä? Mitä kehitysmaissa ajatellaan kehitysavun tarjoajista? Mitä muhamettilaiset ajattelevat tiedostavista maailmanhalaajista ja mokuttajista? Mitä ns. halpamaat ajattelevat siitä että Eurooppa tekee itselleen lisärasitteita jotka saavat aikaan sen että teollisuutta karkaa entistä enemmän halpamaihin? Mitä Venäjä ajattelee siitä että Suomen teollisuus varmaan siirtää toimintojaan heidän satamiin ja ehkä sisämaan kuljetusreitteihin kuten joet, tiet ja radat? Arvelen että vastauksen voi esittää kahdella sanalla: hyödyllinen idiootti.

Toinen tilanne missä voi kysyä "mitä ne meistä ajattelee" on silloin että kun agentti suorittaa vakoilua tai vastavakoilua, niin silloin vakoilijaa tai vastavakoilijaa kiinnostaa tietää ja saada selville se mitä vastapuoli tietää meistä (siis vakoojasta tai vastavakoilijasta).

Ja kun on sotilasoperaatio ja siihen liittyvä tiedustelu niin siinäkin sotilastiedustelu pyrkii selvittämään vastapuolen toimia. Siihen kuuluu myös selvittää mitä vastustaja tietää minusta.

Pitäisi etsiä mitä Sun Tzu sanoi siitä että miten saadaan selville se mitä vastustaja tietää ja ajattelee minusta.

Keskiäkäinen mies kirjoitti...

Lisätäänpä joukon jatkoksi vielä yksi Keskiäkäinen vanhaskommentti. Ykällä ja muilla Huitsinnevadalaisilla ei jatkossa ole hätäpäiviä. Julistihan eläköityvä vuorineuvos Jorma Eloranta eilen näin:

"Kilpailukyvyn menettäminen on isompi ongelma Suomelle kuin suuryrityksille. Niiden hallituksen kokouksissa päätökset sanelee kylmä taloudellinen logiikka.Suomen kilpailukyvyn rapautuminen johtaa siihen, että teollisuus lähtee Huitsin nevadaan"

Täällä Peräferiassa seurataan tuollaista kehtystä kateudesta vihreänä...

Anonyymi kirjoitti...

Jos en väärin muista niin Katja myös synkisteli kuinka mein talouskin voi kärsiä sen seurauksena kun kukaan ei halua olla enää mein kanssa tekemisissä jos emme osallistu näihin moraalitalkoisiin. Kyllä sitä huomaa taas kerran tyhmä olleensa. Mä kun aina kuvittelin, että suomalaiset tekevät laatua ja mein kanssa on helppo toimia kun ollaan rehellistä joskin ehkä osaltamme vähän tuppisuista porukkaa. Vaan ei. Maamme kilpailukyky perustuukin ilmeiseti kehitysavun määrään. Kyllä muuten nauratti kun Katja opasti Hakkaraista ottamaan faktoista ensin selvää kun on juuri linjannut hieman...öh erikoisia näkemyksiään kehitysavusta, asekaupasta, maataloustuista ja maailmankaupasta. Voi helvetti mikä ääliö.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KK:lle, Ano1:lle, IDA:lle, Kumitontulle, Vieraalle, Keskiäkäiselle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

KK: Kovasti samaa mieltä. Nykyisin perseilyä ei voi yrittää lopettaa muuten kuin kauniisti pyytämällä, joten perseilijä määrittelee pohjimmiltaan yhteisön säännöt, eikä se ole silloin yhteisö. Jukalla on kiistatta hyviä kirjoituksia.

Ano1: Vai oliskos Katjalla tässä se yleisnännistis-lellistinen asenne, eli ”kansa olen minä”.

IDA: Pahasti ehkä. Mutta saskasaarikoskien taktiikkahan on se, että luetutetaan tietyistä ihmisistä lööppejä, ja toivotaan, että ihmiset tyytyvät niihin, eivätkä lue tiettyjä kirjoituksia.

Kumis: Siinä uutisessakin ilmoitettiin, että kokemukset ovat pääasiassa myönteisiä. Lastensuojelustahan saa aikaiseksi nykyään mainiota sosiaalipornoa, ja siinä unohdetaan, että laitossijoituksiksiin tuppaa olemaan joku syykin. Ongelma vaan on nykyisin se, että pitäis tehdä jotain tekemättä mitään. Jos meille sijoitetaan nuorisorikollisen uraa aloitteleva teini, joka käyttäytyy kuin pullopersesika ja jolle pelkkä puhe ei todellakaan riitä, ja meille annetaan keinoksi pelkkä puhe, niin ei silloin kyllä pahemmin kannata tuloksiakaan odotella.

Vieras: Anteroa ei tässä tapauksessa tarvittu, koska Katja tekee itse itsestään niin taidokasta parodiaa. Tahtomattaan tosin. Tuosta lokalisointiajattelusta olen paljolti samaa mieltä. Samoin kuin ”moraalisen pätemisen ja jeesustelun kulttuurista”. ”Mitä ne meistä ajattelee”-kysymyksessä kallistun siihen, että ne pitävät meitä hyväuskoisina hölmöinä, joilla on liikaa rahaa upotettavana.

Keskiäksy: Joo, täällä kunnanviraston jätkät jo lohkovat kartalta teollisuustontteja kolmessa vuorossa.

Ano2: Katjan näkemyksistä tulee kiistämättä mieleen aikanaan Hommaforumilla ollut ”keksi paras mokutuskirjoitus”. Niitä vaan tehtiin Hommaforumilla kieli poskessa, kun taas Katja on tosissaan. Mutta hänhän pelaa (tahtomattaan ehkä) meidän Voiman Pimeällä Puolella olevien pussiin, joten way to go, Katja. Me kaikki rakastamme sinua.

Anonyymi kirjoitti...

Kansankokonaisuus-blogin Jukka on maininnut tuosta lokalisoinnista joitakin kertoja. Siitä se muistui mieleeni.

Ei liity aiheeseen mutta huomenna on Suomen Cupin finaali jossa pelaavat Honka ja KuPS. Nyt olen Espoossa ens yön ja lauantaista maanantaihin olen Helsingissä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Mukavaa reissua, ja olehan varovainen siellä maalikylissä. Itse en ole aikoihin poistunut Huitsinnevadasta muualle kuin pohjoiseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Henkilölle, joka otti minuun yhteyttä sähköpostitse: voit käyttää mainitsemaasi kirjoitusta samoin kuin blogini kirjoituksia yleensäkin vaalisivuillasi mielesi mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tattis. Kirjoitan tätä hieman mehuun lantratun rommin ja votkan alaisuudessa kun majapaikassa hieman hörppäsin.

Tarkoitatko että et ole poistunut Huitsinnevadasta etelään jos Suomen sisällä katsotaan vai etkö ole edes ulkomailla käynyt tuona aikana? Luokittelen ulkomaan käynnit.

Onks Ykä huomannut nimimerkki Valkean blogia Hiljaista pohdintaa? Blogin pitäjä on arvioinut yhteisöjen toimintaa ja yhteiöllisyyttä. Samoin Kansankokonaisuus-blogin Jukka.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Juu, enhän minä ole Helsingissäkään käynyt enää vuosikausiin. Mitä minä siellä? Done that, been there. Ulkomaillakaan en ole käynyt kuin mitä tuolla pohjoisessa satunnaisesti ylittää Norjan ja Ruotsin rajan. Kyllä Suomessa katsomista riittää yhdelle ihmisiälle. Olen nuo blogit toki huomannut. Hyviä blogeja on paljon. Moni hyvä on ikävä kyllä myös vuosien varrella lopettanut. Ehkä eniten kaipaan Poropoliisia. Jotenkin vaan tykkäsin hänen tavastaan ja tyylistään.

Anonyymi kirjoitti...

Taas kirjoitan tämän huppelissa. Toi Cupin finaali meni niin vituksi kuin vaan saattoi. Hyvää oli se ettei Honka saanut enemmän maaleja tehdyksi vaikka KuPSilta ajettiin kaksi ukkoa punaisella ulos. Ja alivoimapeli sen jälkeen kun on kaksi ukkoa ajettu ulos oli siihen nähden hyvää vaikka voittoa ei tullut. Meni loppupäivä sitten murheeseen juonniksi.

Noista ulkomaan jutuista vielä että jos Ykällä on joku B-tai Ö-suunnitelma niin yksi vaihtoehto on käydä esim. Uudessa Seelannssa tai vaikka asettua sinne ja hankkia sieltä tilukset.

Anonyymi kirjoitti...

Katja elää omassa maailmassaan. Ei ole lukenut lehtiä.

Harvoin näitäkin juttuja Suomen epäonnistuneista kehityshankkeista on. Kehitys ei voi viedä.

Suomen kuvalehti numero 2012/27

Kehitysapua 50 vuotta Keniaan.
Ja kuinkahan epäonistunutta projektia.

Suomalainen sellutehdas ruostuu viidakossa. Traktoritehdas ei toimi.

Helsingin Sanomissa oli yhteen aikaan vilkas kehtysapu keskustelu vuosina 2010 tai 2009. Siitä jäi mieleen hoitaa kahdenvälisillä kaupoilla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Otan osaa. Getutukseen ei kannata muuten juoda jäykkää viinaa. Mieluummin olutta. Jäykästä viinasta tulee niin karmea kanuuna. Uusi Seelanti voisi olla ihan kiva paikka. Niin kuin varmaan Kanadakin. Tai Alaska. Vaan minnekäs minä kotoani lähtisin.

Ano: Katja Ståhl on niitä ihmisiä, jotka tuntevat syvästi, ja pitävät tunteitaan faktoina. Eihän siinä mitään, sallittuahan se on. Se on vaan mielenkiintoista, että media haluaa valistaa rahvasta nimenomaan heidän mielipiteillään. Minun muistini mukaan muuten se kehitysavun kiimakohde silloin 1970-luvulla oli Tansania. Eipä siitäkään tainnut menestystarinaa tulla.

Anonyymi kirjoitti...

Olut- ja lonkkulinjalla tuo kupitus meni. Yhden juomasekoituksen taisin hörpätä. Ei tullu pahaa oloa. Pari hyvää tuontioluttakin kerkesin ottaa silloin kun oli makuaistia vielä tallella. Sunnuntaina oli yllätystyö kun oli kaverin veljellä muutto ja siinä piti olla apuna. Ei ehdityykään katsoa sitä saksalaista ravintolaa jossa on kuulemma hyvää possun potkaa tarjolla...Ehkä joskus paremmalla kerralla.

Se äijä jonka luona majailin Espoossa, uzbekistanilainen, etnisesti venäläinen, myy minulle neljä vuotta vanhan tietsansa kun hänen pitää päästä eroon tavaroista ennen kuin menee Uzbekistaniin ja Venäjälle.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta tiikeristä vielä että miten on Tapion kissojen substanssiosamisen kanssa? Nyt kun on vaalit tulossa niin kissojen apuja tarvitaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Hyvä, että saat toimivan masiinan. Tietokonemaailmassa neljä vuotta vanha kone on tietysti jo vuosimallia Risto Ryti, mutta kyllä me tavalliset heput semmosilla pärjäillään. Koneissa ymmärtääkseni varsinkin tuo pelaaminen vaatii kapasiteettia, mutta enhän minä pelaa koneellani edes pasianssia.

Tapion kissojen substanssi on luokkaa ”jos kysyt, paljonko Rolls Royce maksaa, sinulla ei ole varaa siihen”. Luotan Tapion kissojen tekevän onnistunutta vaalityötä.