tiistai 8. huhtikuuta 2014

LYHYESTI PUUTTUVASTA VAROVENTTIILISTÄ

Pienistä uutisista voi aika ajoin tehdä isojakin johtopäätöksiä. Eräs pieni uutinen, mistä tuskin sen suuremmin valtamediassa uutisoidaan löytyi Hommaforumilta (kiitos nimimerkki Kemolitorille). Sen mukaan Helsingin hallinto-oikeus päätti seuraavaa:

Vaikka henkilöllä ei ollut voimassaolevaa oleskelulupaa Suomessa, hänellä oli oikeus oleskella Suomessa siihen saakka, kunnes karkotuspäätös saa lainvoiman. Henkilön oleskelua asuinkunnassaan ei hänen maassa viettämäänsä aikaan nähden myöskään voitu pitää hyvin lyhytaikaisena tai satunnaisena. Näin ollen toimeentulotukihakemusta ei ollut voitu hylätä sillä perusteella, ettei henkilöllä ollut voimassaolevaa oleskelulupaa.

Jotta uutisen merkityksen voisi hahmottaa, tulee muistaa, että noin vuosi sitten Korkein hallinto-oikeus teki päätöksen, jonka mukaan Suomesta ei voida karkoittaa ulkomaalaista, mikäli hän ei siihen vapaaehtoisesti suostu. Tällöin hänelle myönnetään tilapäinen oleskelulupa, joka kahden vuoden päästä muuttuu pysyväksi.

Ennakkotapaukset ovat tärkeitä, sillä niihin vedotaan jatkossakin. Näinpä meille on sitten betonoitu systeemi, jossa kuka tahansa ulkomaalainen saa pysyvän oleskeluluvan Suomeen sillä ainoalla perusteella, että hän on saanut itsensä raahattua Suomen rajojen sisäpuolelle. Ja samalla hän on pysyvästi oikeutettu asumisperäisen sosiaalituen kautta pysyvään ja varmaan elatukseen.

Lukijalle ei varmaankaan jää epäselväksi, minkälaisen tulevaisuudenkuvan tuo betonoitu järjestelmä mahdollistaa. Ja se saa aikaan Hotellin respassa lievää suurempaa ihmetystä. Vähänkin järkevässä yhteiskunnassa vastaavanlaisessa tilanteessa poliittiset päättäjät kokoontuisivat yhteen ja toteaisivat, että oikeuslaitoksemme aukaisi Pandoran lippaan ja sai aikaan rajattoman piikin. Vaikka tänne tulisi porukkaa miljoona, niin ei auta kuin elättää. Tässä tilanteessa vastuunsa kantavat (muotitermi) päättäjät toteaisivat, että piikki lyödään kiinni, kun henkilömäärä x on tullut täyteen. Metelöikööt humanistit kuinka paljon hyvänsä.

Onko Suomessa tehty näin? Onko alleensa laskevaan systeemiin edes harkittu jonkunlaista varaventtiiliä?

Eihän toki. Sen sijaan koko asiasta keskustelu on määritelty vähintäänkin epäilyttäväksi ellei sitten suorastaan rikolliseksi. On tehty mahdottomaksi keskustella siitä, kuinka suuri piikin raja on, ja mikä suomalaiset piikin ylläpitämiseen velvoittaa.

Sen sijaan tilalle tarjotaan valtamedian toimesta ulkopuolista humanistista opetusta. Jota antaa mm. Yleisradio, joka tarjoaa erään chileläisen kuvataiteilijan Alfredo Jaarin (käsi ylös, kuka oli hepusta ennen kuullut) viisautta:

Alfredo Jaar on käynyt Suomessa useasti ennenkin. Vuoden 1995 ARS -näyttelyssä hän tölväisi suomalaisia maan nihkeästä maahanmuuttopolitiikasta teoksellaan Miljoona Suomen passia. Turun kulttuurikaupunkivuonna Turun saaristossa nähtiin Jaarin ideoima ympäristötaideteos Rakas Markus.

Miljoona passia odottaa yhä tänä päivänä ottajaansa, moittii Jaar:

- Vuonna 1995 Suomessa oli viisi miljoonaa asukasta. Jos Suomella olisi ollut normaali maahanmuuttopolitiikka, kuten muulla Euroopassa, täällä olisi asunut miljoona maahanmuuttajaa. Nämä ovat puuttuvien maahanmuuttajien passit.

Siitä voitaisiin tietysti keskustella pitempäänkin, mitä on ”normaali maahanmuuttopolitiikka”, mutta yhtä kaikki Jaarin jaarittelu sopii nykysuomalaiseen systeemiin kuin nenä päähän. Koska Suomessa ei ole miljoonaa maahanmuuttajaa, niin Suomessa on jotain pielessä ja maamme on jollain tavoin rikki. Se jää miettimättä, että mikä on pielessä ja millä tavalla miljoona maahanmuuttajaa tilanteen korjaisi. Mutta onhan meillä nyt sentään ennakkotapauksin aikaansaatu systeemi, joka mahdollistaa sen miljoonan tulon.

Suomi on saavuttanut yhteiskuntahistoriansa aikana uuden kehitysvaiheen, josta se on tietysti kovin ylpeä. Eli me hankitaan ulkomailta hölmöläisiä kertomaan täyspäisille ihmisille kuinka säkillä kannetaan valoa tupaan ja pidetään tilannetta ihailtavana.

25 kommenttia:

Närpes varg kirjoitti...

Tuon Helsingin hallinto-oikeuden päätöksen täytyy olla aito, ei sellaista kukaan voisi keksiä. Huh, huh!
Lakeja soveltavien maailmansyleilijöiden pitäisi kyllä pikkuhiljaa huomata, että jonkinlaista valtiollista varoventtiiliä kohta tarvitaan. Jokainen veturinkuljettaja osaa kertoa mitä tapahtuu, kun paine kattilassa nousee liiaksi. Jälki on yleensä rumaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Närpes Varg ja kiitos kommentistasi. Jos ajatellaan järkevää valtiota, joka varautuu erilaisiin katastrofeihin, niin järkevässä valtiossa varmaan mietittäisiin seuraavaa:

- Täysin hallitsematon ja lainsäädännöllä turvattu sosiaaliperäinen maahanmuutto on katastrofi.

- Mikäli tälle maahanmuutolle taataan vähintään samat sosiaalietuudet kuin valtion omille kansalaisille, kyseessä on vielä suurempi katastrofi.

- Mikäli vallitsevaa tilannetta ei pidetä katastrofina, vaan ideaalitilana, silloin vasta kyseessä onkin katastrofi.

Järkevä valtio aloittaisi varmaankin toimet, jolla tätä katastrofia pyrittäisiin estämään tai vähintäänkin rajoittamaan. Olis kyllä pirun kiva, jos asuttais järkevässä valtiossa.

DuPont kirjoitti...

Tuleehan Suomesta automaagisesti parempi maa, jos väestö on yli 6 miljoonaa eikä naurettavat 5 miljoonaa. Intiakin on niin paljon Islantia parempi paikka, no ehkä bisnesmiehille. Mistä ihmeestä tulee tuo kuvitelma, että väestönlisäys lisäisi jaettavaa hyvää?

Meillä on toki liian vähän chileläisiä taiteilijoita, miten yhteiskunta voisi toimia, jotta heidän tasavertainen edustuksensa toteutuisi Suomessa? Prkls.:(

Miten muuten Suomeen voi lopulta tulla, ettei pakoteta poistumaan? Kaikki maahanmuuton keinot kun nähtävästi toimivat. Me emme pystyisi nykysäännöin karkottamaan edes Hitleriä!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, DuPont. Tosi on, emme me pystyisi karkottamaan edes Hitleriä. Varsinkin, jos heppu jättäisi partansa ajamatta.

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi Demla ei voi vaikuttaa kuin siihen, miten lakeja ja sopimuksia tulkitaan ja sovelletaan. Jäljelle jää siis vielä mahdollisuus vaikuttaa lainsäädännöllistä kautta.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että on täysin välttämätöntä äänestää rutinuivia ehdokkaita nuivissa puolueissa siihen asti että se rajalla oleva pyöröovi saadaan varustettua sekä jarrulla että vastakkaiseen suuntaan pyörittävällä moottorilla.

Tässä on kuitenkin se ongelma, jonka esille tuomisesta Soini sai hirveät haukut. Myös talous-, sosiaali-, terveys-, opetus-, ulko-, kaavoitus-, ympäristö-, kulttuuri- jne. politiikat pitäisi saada hoidettua ja kun 90% näistä nuivista ehdokkaista ei halua nähdä vaivaa ja tehdä työtä osaamisensa laajentamiseksi riittävälle tasolle maahanmuutto- ja monikulttuuriasioiden ulkopuolelle niin moisten äänestäminenhän on vähän sellaista kylähullujen valitsemista kännykkänsuunnittelijoiksi. Paljon ideoita, mutte alkeellisintakaan käsitystä siitä, miten ne voisi toteuttaa.

Tilanne alkaa kuitenkin olla niin paha että parempi valita näitä kylähulluja kuin taitavia kukkahattuja.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Ano, toi lakien tulkinta- ja soveltamisvalta on lähes yhtä suuri valta kuin itse lakien säätäminen. Ainakin mitä voi päätellä rasismisäädösten uskomattomien tulkintojen valossa...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Yhel Turkkulaasel & kiitos kommenteistanne. Niin kuin Yks Turkkulaanen totesikin, niin nimenomaan näissä rasismioikeudenkäynneissä syytetty on automaattisesti syyllinen. Tämä ”kiihottaminen kansanryhmää kohtaan” on älyvapaa blankopykälä, joka sallii mielivallan. Vaan en minä oikein usko siihen, että nuo Anon mainitsemat muut asiat olisi nuiville ehdokkaille yhdentekeviä. Yksi tärkeimmistä noista muista asioista on tuon julkisen sektorin turvonneen hallintohimmelin purkaminen, ja täytyy myöntää, että ei siihen persuedustajatkaan ole kovin suurella innolla puuttuneet. Siinä toivoisin heiltä (niin kuin tietysti muiltakin) enemmän aktiivisuutta. Ensimmäisen askeleen ottaminen sen hirviön purkamisessa on tietysti kovin vaikeaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tämän kirjoituksen alussa mainitussa asiassa aktiivisina olivat rouvat Mähönen, Sahla ja Hemminki. Korkeastikoulutettuja naisia. Vieläpä hovioikeuden palveluksessa. Kysynkin olisivatko miehet ajaneet tätä juttua ja vieläpä päätyneet samanlaiseen lain tulkintaan?

Väitän, että mitä enemmän hallinnossa ja valtion leivissä olevien naisten näärä nousee ja mitä enemmän he sieltä käsin nopeuttavat julkisten varojen hupenemisen, sitä rivakampi tulee romahdus olemaan. Eli lisää löylyä vaan neuvoksettaret, niin saadaan alottaa homma alusta. Nykyisen vauhtisokeuden vallitessa on vaikea uskoa edes siihen, että mikään järjen ääni voisi tilannetta muuttaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Osittain totta varmaankin, olenhan itse naisvaltaisella alalla ja voin allekirjoittaa paljon siitä, mitä sanot. Mutta jos puhutaan näistä rasismioikeudenkäynneistä, niin siellähän ovat ”kunnostautuneet” nimenomaan miehet. Kyse ei liene sukupuolesta, vaan ideologiasta, ja siitä, että ”odotetaan tehtäväksi niin kuin odotetaan tehtäväksi” ja siihenhän me ollaan törmätty maailmanhistorian aikana eräänkin kerran. Kyseessä voi muuten olla ihan puhdas tuomarin ego (vrt. case Illman / Halla-aho) ja egosta kertoo tuo juttu varsin ikävästi:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/68133-tunnettu-juristi-varoittaa-haukkumakirjeista-rankaisukeinona-tulee-olemaan-kosto

Anonyymi kirjoitti...

Paikallaan korjata edellisen viestin virhe kun ei luetun ymmärtäminen aina onnistu. Kyse onkin Hallinto-oikeuden päätöksestä- eikä se sinänsä mitään muuta. Kun meillä on lainsäätäjä joka halutessaan voisi puuttua/korjata asiantilan. Mutta on kummaa miten pitkälle laintulkitsija on valmis menemään yhteishyvän törsäämisessä. Kun asiaa ajattelee niin hirvittää millainen lakihärdelli tännekin on luotu.

En ottanut kantaa viime aikojen näytösoikeudenkäynteihin, mutta totta on että niiden primus moottorit ovat olleet miehen etunimeä käyttävät henkilöt.

Joka tapauksessa, näyttää siltä että terve järki on maassamme hupeneva luonnonvara. Siksi kiitän Yrjöperskelettä tervetulleesta kansalaiskeskustelun mahdollistamisesta, tämäkin blogi on tarpeellinen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano, ja kiitokset. Ja joo, noita näytösoikeuksia ei otettu esille sinun toimestasi vaan minun. Mitä tulee tuohon hallinto-oikeuksien täysin vastuuttomaan rajat auki ja kaikille-linjaan niin sehän minua on asiassa mietityttänyt, että onko kyseessä sellainen yleisafrikkalainen poliittinen fanatismi, vai onko kyseessä putkinäköinen virkamiesajattelu putkinäköisimmillään. Eli todetaan että kun tämä on vallitseva menettelytapa, niin näin toimitaan, oli siinä järkeä eli ei. Vai onko kyseessä jonkunlainen näitten vaihtoehtojen sekoitus? Ei hänestä oikein selvää ota.

Anonyymi kirjoitti...

Heitetääs ajatusleikki…

Muutetaan kaikki sosiaalisin perustein myönnettävät tuet sekä kansalaisuuden että asumisen perusteella myönnettäviksi. Eli molempien pitäisi täyttyä ja vieläpä niin että asumiseen on oikeus.

Sitten ihan muutama poikkeus tuohon - vaikkapa kiintiöpakolaisten suhteen tai maassa laillisesti ja hyvästä syystä olevan henkilön ja hänen perheensä tilapäinen ja ainutkertainen auttaminen odottamattoman kriisin yhteydessä.

Paljonko säästyisi rahaa?

Kuinka paljon helpompi olisi karkottaa maasta jos täällä ei saa rahaa ruokaan, asumiseen tms.?

Elintasopakolaisuus voisi myös kummasti vähetä jos turvapaikka ei oikeuttaisi sosiaaliturvaan ennen kansalaisuuden saamista.

Kansalaisuuden myöntämisen kriteereitä voisi ja pitäisi toki myös kiristää.

Mikko kirjoitti...

Ykälle kiitokset paljastavista blogeista. Sekä keskusteluihin osallistuneille,mielenkiintoisista kommenteista. Vahingossa tätä eksyin seuraamaan, ja oppinut olen paljon. Järjettömältä näyttää näin pienyrittäjän kokemuksella tämä eu:n nuoleskelu,yhteisten varojen järjetön haaskaaminen ja yritystoiminnan kampittaminen.

Becker kirjoitti...

Mitäs siitä tykkäät Ykä kun valtio antaa maahantunketuville parasiiteille vielä suuremmat edut kuin omille kansalaisille. Minkähänlainen katastrofi se sitten on. Eihän sellaista voi tapahtua kuin Ruotsissa, missä kansa on menettänyt täysin kykynsä puolustaa oikeuksiaan.

Afrikastahan on hirvee tunku tänne EU-paratiisiin. Miksei niitä tungeta isompaan paattiin ja kuskata takaisin Afrikkaan. Ei millään pahalla, mutta kun älykkyysosamäärä on n.70 ei osaa lukea eikä kirjoitta, ei ylipäätään osaa yhtään mitään paitsi rikoksia, niin mhin näitä sijoitetaan paitsi Ruotsiin. EU:n alueella on jo tarpeeksi monta miljoonaa työtöntä omastakin takaa.

Järkevää valtiota, onko sellaista olemassa? Lähinnä ainoa joka tulee mieleen on Viro. Siellä ei parasiitit elvistele. Tosin onhan siellä venäläisiä, mutta he nimenomaan viihtyvät Virossa, eivätkä huutele.

Tämä länsimainen eläntyyli uskontoineen ja moraalisine oppeineen on tällä hekellä aika hankalassa jamassa kiitos järjettömien poliitikkojen, muslimien ja maahanmuuttavine parasiitteineen, sekä kultturistalinistisen katsomuksen ansiosta.

Lopullinen muutos tapahtuu vasta meidän jälkeemme, mutta aika alkaa olla kriittinen jos halutaan nykyiset arvot pelastaa.Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Mikolle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Ja rahaahan säästyisi rutkasti. Tännehän nykyaikana kannattaa tulla, sillä maahan saapumisella taataan loppuiän elatus. Tuo kansalaisuuskriteereiden kiristäminen tulisi tehdä ehdottomasti. Ja myös pitäisi alkaa heppoisin perustein myönnetyn kansalaisuuden perumista. Monelle ihmiselle kun Suomen kansalaisuus on vain eräänlainen HKL:n kortti, jolla voi ladata itselleen haluamiaan etuja. Suomen passilla on esmes kätevää käydä lomailemassa kotimaassaan. Siinä kotimaassa, josta läksi karkuun kun henki oli kuulemma höllässä.

Mikko: Kiitos, ja tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan. Kannattaa myös tutustua tuohon linkkilistaan. Suomessa on kyllä tuo pienyrittäjän elämä osattu tehdä mahdollisimman hankalaksi. Passaako muuten kysyä, että mitä kautta eksyit tänne?

Becker: Nii-in, mitähän Ykä mahtaisi tykätä? Sehän siinä älyttömintä on, että tätä länsimaista yhteiskuntaa ovat romuttamassa nimenomaan länsimaiset ihmiset itse ihan puhdasta sinisilmäisyyttään. Virolaisille nostan hattua. Eikä siellä se venäläisvähemmistökään ole virolaisten sinisilmäisyyden takia, vaan siksi, että heille ei aikanaan annettu vaihtoehtoa. Niin suomalaisilla kuin ruotsalaisilla se vaihtoehto olisi ollut.

Becker kirjoitti...

"Tätä yhteiskuntaa ovat romuttamassa länsimaiset ihmiset itse".

Mutta niinhän itse asiassa on aina tapahtunut. Melkein kaikkki, ellei sitten kaikki kulttuurit tai poliittiset liikkeet ovat hajonneet sisältäpäin alkaneesta toiminnasta.
On joko sodittu, politikoitu, korruptoitu tai otettu siirtolaisia, niin yleensä kulttuurit ovat uponneet omaan ulosteeseensa.

Meilläkin kansa, joka on saanut loistavia tuloksia PISA ym. testeissä, äänestää täysiä idiootteja kansanedustajiksi.Henkilöitä joilla ei pitäisi olla mitään asiaa Arkadianmäelle, paitsi yleisölehtereille.

Kalakin alkaa mätänemään päästä.

Anonyymi kirjoitti...

http://yle.fi/uutiset/dn_ruotsalaispasseilla_tienataan_miljoonia_kruunuja/7187935

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Becker: Kaipa se teoria kulttuurien synnystä, noususta, kukoistuksesta ja tuhosta pitää paikkansa. Kulttureissa on vissiin joku sisäänrakennettu koneisto, joka alkaa nakertaa sitä, kun se on noussut tarpeeksi suureen kukoistukseen. Ei kai kehitystä pohjoismaissa ja läntisessä Euroopassa voi oikein muuten selittää. Jäljelle jää tietysti vielä kysymys: miksi? Suomalaista äänestyskäyttäytymistä en itsekään ymmärrä. Aivan kuin miellettäisiin synniksi äänestää jotain muuta kuin vakiintuneen valtarakenteen edustajia. Vaikka sen valtarakenteen toiminta ei äänestäjää miellyttäisi pätkääkään.

Ano: Kiitos linkistä. Svenssonia vedätetään oikein urakalla. Eikä se näytä tekevän asialle mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Ukrainalaisia vedätetään vielä pahemmin kuin Pelle Svenssonia.

http://maailmajapaikat.blogspot.fi/2014/04/hyokkays-donetskiin-ja-luhanskiin.html

Venäläiset eivät mene tuli ja rauta edellä vaan liha edellä. Erikoisjoukot liikkuvat siviileinä tai merkkaamattomissa univormuissa ja ottavat solmukohta, tukikohta, varikko, poliisi- ja turvallisuuspoliisilaitos, sotilasinstallaation strateginen lähisijainti… kerrallaan paikan jos toisenkin haltuunsa.

Voisi leikkimielisesti kuvitella että jos Suomi olisi samanlaisen valtaamisen kohteena, niin ehkä tänne tulisi ensin asukkaiksi, näiden vieraiksi, lomailemaan, työmatkoille… tuhansia 20-40 -vuotiaita erikoisjoukkojen miehiä erikseen ja varusteet sitten rahteina tms. erikseen. Sitten kun varusteet ja maahan laillisesti (?) tulleet miehet kohtaisivat ja ottaisivat sopivat kulkuvälineet alleen, niin miehittäminen voisi alkaa jo paljon ennen kuin yksikään naapurin armeijan ilmassa, maassa tai vesillä liikkuva laite ylittäisi rajan.

Tuommoinen liha edellä meneminen vaatii valmiutta koviin tappioihin, jopa kaikkien erikoisjoukkojen täydelliseen menettämiseen. Toisaalta… Ei niitä kovin helposti saa pois pelistä sitten kun ne liikkuvat vaihtelevissa asuissa pitkin maata. Mutta taktiikkana tuo on todella paha. Sotaharjoitukset ja hyökkäysryhmitykset rajalla + erikoisjoukot maan sisällä huseeraamassa ilman tunnuksia vain jollain värinauhalla merkattuina.

Jos Suomi joutuu koskaan tuollaisen operaation kohteeksi niin ei voi kuin toivoa että jokainen merkitsemättömässä asupuvussa huseeraava ammutaan vakoojana.

Ei voi kuin toivoa että Ukrainalla on riittävästi etävaikutuskapasiteettiä iskeä kunnolla Venäjän puolella oleviin ryhmityksiin jos ja kun tilanne menee kuumaksi sodaksi.

Ensio kirjoitti...

Terve,

Viittaatko Ykä tuolla kulttuuriteorialla esim. Oswald Spenglerin ajatuksiin kulttuurista organismista?

Tässä eräs hyvä artikkeli:
http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/ikava-vanhoja-ateisteja/1731359

Varsinkin tuo kohta jossa kirjoittaja puhuu nykyajan ateisteista:"Useimmat eivät myöskään vie ateismiaan loppuun saakka vaan rakentavat tiedeuskovaisuudesta, kristillisperäisestä etiikasta ja länsimaisista ihmisoikeuksista vakaumuksen, joka vaikuttaa sisäisesti jännitteiseltä. "

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Ensiolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Käsitykseni mukaan tuolla Itä-Ukrainassa ei paikkoja tällä kertaa valtaa venäläiset erikoisjoukot vaan ihan paikalliset asemiehet. Sitä en epäile, etteikö homma olisi Moskovasta käsin masinoitu. Tuo sinänsä, mitä kerroit on tietysti venäläisten jo Rauhanvaltion aikana omaksuma taktiikka, johon spetsnaz-joukot on koulutettu. Ne tietysti käyttäisivät vieraan valtion univormuja ja pyrkisivät tuhoamaan maan poliittista ja sotilaallista johtoa, sähkönjakelua, viestiliikenneyhteyksiä jne. Suomen kohdalla ne tuskin pyrkisivät valtaamaan mitään rakennuksia näyttävästi, täällä on kumminkin sen verran vähän venäläisiä, ettei se propagandamielessä menisi läpi. Toivotaan, että järki voittaisi siellä Ukrainassa ja ennen kaikkea Venäjällä.

Ensio: No tuo Spengler se taisi olla. Tuosta linkkaamastasi artikkelista voin todeta, etten ole läheskään kaikesta samaa mieltä, mutta tuo ateismista tuumailu oli sinänsä ihan osuvaa.

Mikko kirjoitti...

Terve!
Löysin Ykä,linkin tänne muistaakseni Ahvion Juhan blogi kommentin kauttta.Taisi liittyä muutaman viikon takaiseen piispan höpinöihin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Mikko. Okke. Se Ahvion juttu oli muistaakseni linkitettynä tännekin pari kirjoitusta taaksepäin.

Anonyymi kirjoitti...

Juha Ahvio käsittelee tämän päivän neuvostohenkistä uhkaa ja sen johdossa olevia aivoja ajattelu- ja asennerakenteineen aika kiinnostavasti.

http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/542/masha_gessen_ja_vladimir_putinin_nousu_venajan_valtiaaksi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano ja kiitos linkistä. Kyllähän Ahvio tilannetta ihan asiallisesti pohti ja tuo lause:

”Mitä enemmän EU-Eurooppa ja USA vajoavat antipatriarkaalisen feminismin ja homoagendan edistämän epämiehekkään hedonistisen taisteluhaluttomuuden ja -kyvyttömyyden rappioon, sitä helpompaa on Venäjän pyrkiä toteuttamaan käytännössä duginilais-putinilaisia euraasialaisia visioitaan koko Euroopan suomettamisesta ja USA:n lyömisestä.”

kuvaa kyllä tilannetta ikävän osuvasti. Länsimaiset arvoliberaalit piirit näyttävät ihan oikeasti uskovan siihen, että kun he asiaa tarpeeksi keskenään pähkäilevät, niin Putinkin alkaa toimia heidän pähkäilyjensä mukaan.