torstai 3. huhtikuuta 2014

ANTERO LÄRVÄNEN, SYVÄ TUNNE JA HØNSERVATIIVIT

- Hyvää päivää, hyvät kuulijat. Täällä Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradion ja Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin yhteislähetyksessä. Kuulijamme ovat jälleen lähestyneet toimitustamme ja ihmetelleet tiettyjä valtamedian toimintatapoja. Kuulijoitten mukaan median tapa uutisoida, varsinkin medialle niin läheisistä maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen liittyvistä asioista on aina vain enemmän tunteisiin vetoava, ja ennen kaikkea nimenomaan toimittajien omiin tunteisiin. Lisäksi on havaittu aina vain lisääntyvä syyllistäminen niin sanottuja tavallisia kansalaisia kohtaan.

- Onko toteamuksissa perää, missä määrin ja mistä nykyinen linja johtuu? Mikäli asiaa kysyttäisiin valtamedian edustajilta olisivat vastaukset todennäköisesti tunteisiin vetoavia ja syyllistäviä. Siksipä olemme jälleen kerran päättänyt turvautua asioista perillä olevaan tahoon, joka on luonnollisesti tohtori Adolf Butler, PhD of some political science and shit, yo! from University of Aintworth. Tohtori Butler, kiitos että olette jälleen tullut jakamaan asiantuntemustanne meille pinnanmaalaisille.

- Morjens, Antero, sekä Hösse että Pertta ja tervehdys kuulijoille. Eihän tämä ollut suurikaan vaiva, sillä minullahan on mökki tuolla Vökellysvedellä ja jäin aikaisemman haastattelun jälkeen sinne viettämään aikaa. Tämä haastattelu käy tässä kauppareissun yhteydessä oikein mukavasti.

- Tohtori Butler, ovatko kuulijoittemme havainnot mielestänne paikkansa pitäviä? Perustuuko valtamedian uutisointilinja tunteisiin ja syyllistämiseen?

- Ilman muuta kuulijoitten havainnot ovat paikkansa pitäviä. Ja näinhän sen linjan kuuluu mennäkin. Mutta asian selittäminen ja perustelu ei sinänsä ole täysin yksiselitteistä. On useita näkökulmia.

- Mikä näistä näkökulmista olisi se yksinkertaisin?

- No yksinkertaisimmillaan on tietysti kyse aivan tavallisesta butlerisoidusta mediamatematiikasta. Se on helppoa, ja ainakin toimittajan mielestä äärimmäisen toimivaa. Toimittaja rakentaa jutussaan kuvan itkevästä, nälkäisestä, vanhempansa menettäneestä ja kuolemaa pelkäävästä syyrialaislapsesta. Sen jälkeen hän muistuttaa, että tavallinen taavi suhtautuu kovin nuivasti maahanmuuttokiintiöitten kasvuun ja sosiaaliperäiseen maahanmuuttoon, joten taavi on törkeästi kovettanut itsensä tämän nimenomaisen syyrialaislapsen hädältä ja on silloin suoranaisesti itsekin syyllinen tämän lapsen ahdinkoon. Sillä vain psykopaatti voisi olla reagoimatta itkevän lapsen hätään.

- Tätä metodia käyttäen voi toimittaja sitten todeta, että se oli myös se tavallinen taavi, joka omalta osaltaan tönäisi suloista somalityttöä junanvaunun ovella ja puhui rumia. Niin kuin varmaankin muistat sen silloisen caustin asian tiimoilta. Sehän on sinänsä yhdentekevää, että oliko tapauksessa osittaista lapinlisää vai oliko se kokonaan sellaista. Pääasia oli se, että toimittaja pääsi elämään voimakkaasti tunteella ja syyllistämään. Se toi toimittajalle tunteen, että hän on oikeassa ja niin moni väärässä.

- Niin no joo, aika selväähän tämä on, kun sen rautalangasta noin väännätte. Mutta tämä siis ei ole ainoa syy?

- No ei. Kyseessä on myös tietty yhteiskuntapoliittinen kehitysprosessi, jonka olen butlerilaisessa psykotodellisuuden teoriassani hahmotellut ja reaalimaailmassa toimeenpannut. Muistaahan toimittaja toistokiertoalkuunpaluurotaation?

- No jotenkuten joo. Eikös se mennyt suurinpiirtein niin, että ensiksi uutisoitiin polttavasta työvoiman tarpeesta, ja sen perusteella ehdottoman pakottavasta tarpeesta haalia tänne väkeä ihan mistä hyvänsä ja paljon ja enemmän. Sitten kun tämä tarve huomattiin päässä kehitetyksi, alettiin muistuttaa, että onhan Suomestakin lähdetty muualle ja siinä vaiheessa muistutettiin Fazerista ja muista ja painotettiin pizzan ja kebabin merkitystä. Kun tämäkin hokema kulahti, muistutettiin EU:hun liittymisen myötä Suomellekin tulleesta siirtomaahistoriasta ja soitettiin biisiä Maksamme Velkaa ja ja alaleukaväpätettiin yleistä humanistista velvollisuutta. Tämä vaihehan on yleensä röhönaurettu loppuun melko nopeasti, jolloin on sitten röhönaurusta suivaantuneena vouhkattu jatkuvasti kasvavasta äärioikeistosta, joka uhkaa niin toimittajia kuin ulkomaalaisväestöä ja kun sitä äärioikeistoa ei sitten löydykään, niin palataan rotaatiossa taas alkuun ja uutisoidaan polttavasta työvoiman tarpeesta, ja sen perusteella ehdottoman pakottavasta tarpeesta haalia tänne väkeä ihan mistä hyvänsä ja paljon ja enemmän. Eikös se suurinpiirtein näin mennyt?

- Nimenomaan näin se meni. Ja nyt tulee muistaa, että kyse on rotaatiosta. Asiat ovat menneet aivan niin kuin olen hahmotellutkin. Noin viidentoista vuoden aikana tämä rotaatio on kiertänyt ympäri täydet kymmenen kertaa ja lopulta niin sanotusti saavuttanut kriittisen massan.

- Taidanpa ymmärtää mitä tarkoitatte. Kun rotaatio on kiertänyt tarpeeksi monta kertaa ympäri, väittämä on muuttunut vallitsevaksi totuudeksi ihan siksi, että sitä on toistettu tarpeeksi monta kertaa.

- Juuri niin, Antero. Monikulttuurisuus on muuttunut vallitsevaksi ideologiaksi niin mediassa, lähes koko poliittisessa kentässä että virkakoneistossa. Ja sehän tarkoittaa toimittajalle sitä, että asioita ei enää edes tarvitse yrittää perustella. Kyse on enää epistolan julistamisesta ja voimakas tunne ja nimenomaan tunne yksinään riittää. Faktat ovat itsessään jo kerettiläisyyttä. Ei uskonnollisissa menoissakaan todistella palvonnan kohteen olemassaoloa, vaan sitä yksinkertaisesti palvotaan.

- No hemmeta. Näinhän se taitaa olla. Mutta ei tuo silti selitä sitä jatkuvaa syyllistämistä. Kun toimittajathan ovat niin sanotusti päässeet mielensä päähän, eivätkä ne loppulaskussa kumminkaan nakkaa paskaakaan siitä, mitä tavallinen duunari ajattelee, niin miksi enää syyllistämään? Eikö pelkkä tunteellinen hehkutus riittäisi?

- Sepä se. Tämä kun on minullekin ongelma. Minunkin on ollut vaikeaa hahmottaa sitä. Akateeminen asoittenvituralleenhässimistyöni perustuu siihen, että saatetaan valtaan joku ihmisille vahingollinen ideologia. Ihan sama sinänsä, mikä se ideologia on, sillä minä saan inspiraatiota ennenkaikkea prosessista itsestään. Mutta kun tavoitteeseen on päästy, niin siihen pitäisi tyytyä ja siitä nauttia. Ja nyt ei ole käynytkään niin. Tätä minä en osannutkaan ennustaa, ja olen joutunut miettimään pääni puhki hahmottaakseni syyn.

- Oletteko saaneet syyn selville?

- Luulen saaneeni. Kyse on inhimillisestä tekijästä. Kas kun toimittaja on tavallaan sellainen ikiteini. Ja teinihän suuttuu herkästi. Siksipä median tavallista kansalaista kohtaan edelleenkin kohdistaman jatkuvan syyllistämisen pohjana on ihan puhdas henkilökohtainen suuttumus.

- Suuttumus siitä, että tavallinen kansa ei ollutkaan toimittajan kanssa samaa mieltä?

- Ei, Antero, ei siitä. Se suuttumus kuului prosessivaiheeseen ja oli sinänsä täysin ennustettavissa ja asiaan kuuluvaa. Katsos, Antero, suuttumus johtuu nyt vähän eri syystä. Toistokiertoalkuunpaluurotaation yhtenä vaiheena oli sen äärioikeiston etsintä. No, minä tiedän ja sinäkin tiedät, että sehän oli silkkaa horinmummoa koko touhu. Mutta se palveli tavoitetta. Minä… piru vie, kun tää onkin vaikeeta sanoa… kun en ole tottunut… no, rehellisesti sanoen tein virhearvion. Olin väärässä. Minä luulin, että toimittajatkin tajusivat sen olevan silkkaa horinmummoa.

- Mutta toimittajat ottivatkin sen tosissaan?

- No niinhän ne ottivat, helvatun amatöörit. Ja melko pian ne sitten tajusivat, että se tusina kuulapäätä ei riitä varteenotettavaksi äärioikeistoksi. Niinpä ne porukalla kehittivät uskomuksen, että tavallisen kansan keskuudessa majailee hemmetin iso leegio lampaankaapuun pukeutuneita äärioikeistolaisia susia.

- Mutta sehän on paskapuhetta. Suomalaiset ovat pohjimmiltaan löysiä verkkarisohvaperunademareita, joita ei kiinnosta joutava kohkaaminen.

- No paskapuhettahan se on. Ja viime aikoina toimittajat ovat alkaneet tajuta sen itsekin. Ja hoksanneet, että tavallisten ihmisten mieliharrastus ei olekaan oikean kainalon tuulettaminen vaan omista asioista huolen pitäminen.

- Mutta miksi ihmeessä sitten enää kiukkuamaan? Kun ongelmaa ei olekaan?

- Siinähän se ongelma onkin. Kun sitä ei alunperinkään ollut, vaikka sitä niin hehkutettiin. Toimittajat ovat niitä suuttumisherkkiä ikiteinejä, joille on vielä kihahtanut mediavallan myötä neste kupoliin. Ja he ovat vihaisia tavalliselle kansalle siitä, ettei se ollutkaan sellainen kuin toimittajat väittivät sen olevan. Katsos, Antero, jos toimittaja sanoo, että Lötjönen on äärioikeistolainen, niin Lötjösen täytyy olla äärioikeistolainen. Ja jos Lötjönen ei olekaan sellainen, niin Lötjönen on silloin henkilökohtaisesti loukannut toimittajaa. Kun Lötjönen ei piru vie ollutkaan sellainen, mitä toimittaja väitti. Ja vielä pahempaa, tällöin Lötjönen on saanut toimittajan näyttämään tyhmältä. Ja se tietenkin aikaansaa henkilökohtaisen suuttumuksen ja toimii hyväksyttävänä perusteena sille, että syyllistäminen jatkuu. Kun toimittajaa jurppii niin merkeleesti.

- Eli voisiko omalta kohdaltanne tuumia, että tuli hankittua vähän vääränlaista henkilökuntaa suunnitelmaa varten?

- Näinpä voisi todeta. Ja siinä suunnitelmani ja teoriani ovatkin menneet ensimmäistä kertaa mönkään. Oikein vituralleen, etten paremmin sano. Kas kun nuo johdateltavat hölmöt piti olla hyödyllisiä idiootteja, jotka auttavat toisia vallan saavuttamisessa. Mutta nyt tuo porukka on päässyt valtaan itse. Se, kuinka näin pääsi tapahtumaan, on minullekin täysi mysteeri. Mutta niin vaan poliitikotkin ovat noitten ikiteinien kanssa jatkuvasti kylmä rinki perssilmän ympärillä.

- Katsos, Antero. Työni on aina pohjautunut valtaan ja sen hankkimiseen. Ja valtahan on lauman valtaa. Voimakkain lauma on aina vallassa. Jos vertaa asiaa eläinkuntaan, niin vallassa voi olla susilauma, kojoottilauma, hyeenalauma, leijonalauma, tai no, mikä hyvänsä sellainen. Mutta johtavalla laumalla on aina ollut tukenaan kanalauma. Eli media. Kanalauma on aina kotkottanut sitä, mitä johtava lauma on halunnut. Siten kanalauma on saanut mukavasti jyviä ja välttänyt itse tulemasta syödyksi.

- Ja nyt kanalauma onkin itse vallassa?

- Kyllä. Ja muut laumat hyppivät sen kotkotuksen tahdissa. Ilmiö on minullekin uusi, ja voi olla, että minun täytyy vielä kerran ryhtyä tekemään tutkimustyötä. Ensiksi minun on määriteltävä, että millä termillä kutsuisin tätä vallassa olevaa kanalaumaa. Radikaalejahan ne eivät ole, sillä kun ne ovat päässeet valtaan, ne luonnollisesti haluavat säilyttää vallitsevan tilan. Siinä mielessä ne ovat tavallaan konservatiiveja. Toisaalta sekään termi ei oikein käy, sillä ne mieltävät juuri arvokonservatiivit suurimmaksi vihollisekseen. Lauman luonteen mukaan voi olla sopivaa, että kutsun niitä hönservatiiveiksi.

- Mutta tuohan on varsin kuvaava termi. Vaan eikös tuossa termissä voisi käyttää tuota tanskalaista ø:tä? Kun se on vähän niin kuin kallella olevan kirkkoveneen näköinen ja sillä tavoin symbolisoi myös lauman voimakasta feminististä ideologiaa.

- Hønservatiivit? Mutta tuohan on erinomainen termi. Sana on sanottunakin aina viesti, ja kirjoitettuna parhaimmillaan myös ilmaisuvoimainen kuva. Ja tämä on juuri sellainen. Ehkä tutkimukseni nimenä voisi olla ”Hønservatiivit: jyvännokkijoista yllätysvaltaan”.

- Toivomme, että tutkimuksenne julkaistaan Pinnanmaallakin mahdollisimman nopeasti. Tohtori Butler, kiitän teitä haastattelusta. Täällä Antero Lärvänen, Huitsinnevadan paikallisradio. Hei æænimiehet! Eikøhæn ole taas aika læhteæ Lællævedelle?

Høsse: Joo, læhdetææn vaan. Kæydææn mennessæ hakemassa Veijo Essolta løylyyn økkømøløhølømækettæ.

Pertta: Ja ostettaiskos tilanteeseen sopivasti evææksi høne med ris og sovs ja palanpainikkeeksi kænttyæ?

- Tæmæhæn kæy. Kun ei sentææn kanaviillokkia. Tulee kouluajat ikævæsti mieleen. Mut hei jætkæt. Minkæ ihmeen takia me puhutaan tanskalaisilla øøkkøsillæ?

Høsse: No tietysti siksi, ettæ parhaimmillaan sana on myøs ilmaisuvoimainen kuva.

- No næinhæn se olikin. Sitten ei muuta kuin Lællævesi here we come!


19 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset Vasarahammerille alkuideasta.

Anonyymi kirjoitti...

Butlerisoitu mediamatematiikka on upea termi. Siitä tulee jotenkin mieleen tilanne, jossa asioita tutkitaan puoliaidon pseudomatemaattisesti, mutta tutkija, journalisti tai muu suvaitsevaisuustyöntekijä on ominut itselleen ja ryhmälleen käyttää kaikkeen matematiikkaan täysin hatusta kiskottuja korjausvakioita, jotka ovat tarpeen ja tilanteen niin vaatiessa korjausmuuttujia.

"Faktat ovat kerettiläisyyttä" on loistava lause. Toivottavasti se jää elämään itsenäisesti.

"Toimittajat.. ..ovat vihaisia tavalliselle kansalle siitä, ettei se ollutkaan sellainen kuin toimittajat väittivät sen olevan." ;-)

Kun sekä toimittajat että sosiologit koulutetaan yhteiskuntataiteellisessa tiedekunnassa ja kun monilla toimittajilla on sosiologisia ja sosiologeilla tiedotusopillisia opintoja takanaan + mukanaan niin ei ole ihmekään että sama hœnservatiivinen ideologia ja toimintamalli on noissa kahdessa valtiopuhdissa niin tukevasti selkälankaan juntattuna.

Kaikille hœnservatiivisen mediamannekinismin puserruksessa eläville hepshöppiäisille Jumalan siunausta ja moraalista kiropraktiikkaa tarpeen mukaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos kommentistasi. Antero Lærvænen ja Adolf Butler ovat minulle formaatti, joka auttaa minua hahmottamaan, kuinka maailman menosta ajattelen. Nähtävästi ajattelemme asioista pitkälti samalla tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Yle on jälleen bongannut razizmia:

http://yle.fi/uutiset/voisiko_suomalainen_poliisi_nayttaa_talta/7145449

Olishan se tosiaan jännää nähdä, millaisen reaktion tuollainen wormu herättäisi vaikka jossain humalaisissa rähjääjissä, juu...

Anonyymi kirjoitti...

Oli joskus juttua niistä vartiolampaista…

https://www.youtube.com/watch?v=DFxsXlUU9l4

Välillä taustalta kuuluu määkyhaukkua kohdassa 0:19.

Becker kirjoitti...

Mä en oikein koskaan ole lakannut ihmettelemästä tuota median suoltamaa kansalaisten mollaamista, esim "Viinaralli Virosta"ja "Kaaharit". Jos Brenkku maksaa älyttömiä kiitos poliitikkojen, niin onhan se nyt jumaliste selvää, että sitä haetaan sieltä mista sitä halvimmalla saa.Ja sitten herkutellaan kuvilla, jossa takalauukku on täys juomia, ja syytellään juoppoja kansalaisia. Sen sijaan että kyseenalaistettaisiin koko alkoholipolitiikka, joka ei ole tuottanut minkäänlaisia tuloksia kielto ja rajoitusmentaliteetillaan.
Ja sitten tuo liikenne. Kameroita pystytellään sadoittain ympäri maata muka liikenneturvallisuutta parantamaan. Hölmökin sen tajuaa, että ne on siellä suurelta osin rahastustarkoituksessa. Jos kerran tuhannet autoilijat joka vuosi ajavat "rysään", niin olisiko aiheellista hieman kritisoida touhua, jossa nopeusrajoitukset lasketaan minimiinsä ja sitten pannaan kamera verottamaan. Tätäkään ei media ole kyseenalaistanut, vaan mollaa taas jälleen kansalaisia.
En osta iltapäivälehtiä, ja miksi ostaisin aviisia, joka pitää lukijaansa juoppona ja hurjastelijana.
Hyvä juttu Ykältä, mutta mahtaneeko puraista Hemanuslaista toimittajakuntaa.

Ghettomaksaja kirjoitti...

Erilaisia korjaus- ja painotuskertoimia todellakin keksitään itse ja lisäillään ihan oman mielen mukaisesti. Tämä on tieteellisissä tutkimuksissa aivan arkipäivää - esimerkkinä vaikkapa maatalouden käyttämien lannoitteiden aiheuttama vesien rehevöityminen. Tämä väitehän pohjaa tutkimukseen, missä simuloitiin lannoitteiden kulkeutumista sadevesien mukana. Valitettavasti tutkimuksen tehneillä tahoilla ei ollut mitään tietoa lannoitteen imeytymisnopeudesta tai yleisesti mistään muustakaan maataloudesta (todennäköisesti siksi, koska eivät olleet koskaan peltoa edes kunnolla nähneet), joten laskennan lähtökertoimet ravistettiin kylmästi hihasta. Tuloksena meillä on tutkimus, johon viitata ja syyttää maanviljelyä aina puhuttaessa vesien fosfaattikuormituksesta ja Itämeren saastumisesta. Sitä kummallista seikkaa, että joka perkeleen kevät tulvivan ja peltoja pursuavan Pohjanmaan rannoilla saastepitoisuudet putoavat eksponentiaalisesti sitä mukaa mitä pidemmälle Pohjanlahden perukoille mennään, ei tällä mallilla voida selittää, mutta sen takia asia pitääkin vaieta kuoliaaksi. Muutenhan jouduttaisiin pohtimaan sitä mahdollisuutta, että ystävällinen itänaapurimme saattaisi olla saastumisesta päävastuussa ja sehän ei esmes Greenpeacelle sovi sitten alkuunkaan. Ne kun heittävät häkkiin jos menee sinne tiedostavasti kekkaloimaan. Parempi pysyä vain Espan puistossa juomassa punkkua ja manata maajussit helvettiin.

Tuolle sopivien parametrien kehittämiselle on muuten oma nimikin:

http://en.wikipedia.org/wiki/Stetson%E2%80%93Harrison_method

Anonyymi kirjoitti...

Hatusta vedetty, tilanteen mukaan muutettavissa oleva korjausvakio... miten muistuukaan hakematta mieleen talojen energiatodistus.

Adolf Butler taitaa olla vastuussa enemmästä kuin luulemmekaan.

Anonyymi kirjoitti...

Turkkilan arvio Soinin Peruspomo -kirjasta toi mieleen yhden ajatuksen:

Soini kertoo että Euroopan arvot kumpuavat antiikin filosofiasta, roomalaisesta oikeudesta ja kristillisestä humanismista. Tämä pitää hyvin pitkälle paikkansa.

Moneen kertaan haukuttu uudelleenmääritteleminen on keskittynyt aika pitkälle juuri näihin asioihin.

Antiikin filosofiapohjaa demokratioineen on lähdetty korvaamaan määrittelijöiden vallalla.

Oikeusvaltioperiaatetta on lähdetty korvaamaan hallintovaltioperiaatteella.

Kristillistä humanismia on lähdetty korvaamaan kulttuurimarxilaisella ja arvorelativistisella humanismilla.

Näin ollen voisi sanoa, että kiihkeimmät arvoliberaalit ja arvorelativistiset "eurooppamieliset" eivät ole ollenkaan eurooppamielisiä vaan nimenomaan vastustavat eurooppalaisuutta.

Aika raju temppu… Muuttaa eurooppalaisuuden vastustaminen eurooppamyönteisyyden kaapuun.

Susia lampaiden vaatteissa - vähän joka suhteessa.

Anonyymi kirjoitti...

Verrattain hyvä esimerkki tästä asioittenvituralleenselittämisestä löytyy taas päivän Hesarista, jossa on juttu tästä Suvivirsi-tapauksesta. http://www.hs.fi/kotimaa/Apulaisoikeuskansleri+Kaksi+s%C3%A4ett%C3%A4+suvivirrest%C3%A4+kelpaa/a1396500321859

Lainaus: "Puumalainen ymmärtää ihmisten voimakkaat reaktiot. Ajat ovat kovia. On Ukrainaa, talouskriisiä ja kehyspäätöksiä." Siihen sitten päälle Suvivirren moittiminen. Mutta miten minusta vaikuttaa, että tuosta listasta puuttuu joitakin varsin olennaisia tuohtumuksen aiheuttajia? Mut joo, "Wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen".

Esimerkki demokratian toteutumisesta Puumalaisen päätöksessä, positiivista palautetta: "Esimerkiksi 9-luokkalainen nuori oli kertonut, että hänen koulussaan tulee keskusradiosta pari kertaa kuukaudessa aamuhartaus. Oppilas arveli, että opettaja vain nauraisi, jos hän kieltäytyisi kuuntelemasta sitä."

Näin se menee, yhden ihmisen "vakaumuksen" loukkaaminen on vältetty ja siinä sivussa potkaistaan sukuelimille noin 2/3 väestöstä. Stetson-Harrison-menetelmän mukaan butlerilaisittain soveltaen itse asiassa 68,73 % 15-75-vuotiasista suomalaisista kokee Puumalaisen päätöksen erittäin vääräksi.

Vasarahammer kirjoitti...

Tunne on monikulttuurisuuden ydintä. Tarkoituksena ei ole, että oppisit ymmärtämään esimerkiksi islamilaista kulttuuria. Sinun pitää vain tuntea lämpimiä tunteita islamia kohtaan.

Jos islamilaisessa kulttuurissa näyttäisi pintapuolisesti olevan jotakin vikaa, se johtuu tietysti länsimaista. Siksi sinun täytyy tuntea syyllisyyttä näistä puutteista, koska imperialismi ja kolonialismi estävät edelleen islamilaista kulttuuria puhkeamasta täyteen kukoistukseensa.

Jos asetat kyseenalaiseksi maahanmuutoon kustannukset, sinä olet tunteeton, koska eihän ihmisyydelle voi asettaa hintalappua. Sitä paitsi Fazer ja Sinebrychoff sekä tietysti Amerikkaan ja Ruotsiin muuttaneet suomalaiset. Sinulla ei yksinkertaisesti ole oikeutta valittaa kustannuksista vaan sinun pitää tuntea syyllisyyttä rasismistasi, joka estää maahanmuuttajia menestymästä täällä.

Eikä ihmisiä voi jakaa meihin ja muihin. Jos tällaista tekee, syyllistyy rodullistavaan ajatteluun eikä se voi olla sallittua vaan pahasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Beckerille, Ghettomaksajalle, Ano3:lle, Ano4:lle, Ano5:lle ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: En todellakaan usko, että moinen vormu välttämättä rauhoittaisi kahden promillen kumarassa kekkaloivaa Arskaa ja Reiskaa.

Ano2: Kiitos linkistä. Hankitaan kaksi pataljoonaa noita lampaita ja kylvetään rajat täyteen liito-oravan paskaa, niin Suomen puolustus on kerralla turvattu.

Becker: Hyviä esimerkkejä. Tuo viinaralli itsessään on jo älytön. Tehdään kaljaa Suomessa, ajetaan se rekalla Helsinkiin, viedään laivalla Tallinnaan ja sitten suomalaiset tulevat sillä samalla laivalla Tallinnaan, missä se kaljarekka on ja ostavat ne samat kaljat ja rahtaavat sitten selkä vääränä kotiin. Eikä virolaiset taida olla viinan takia hävinneet sukupuuttoon, vaikka sitä Viru Valgeta ruokakaupassa saakin.

Totta myös tuo liikenne-esimerkki. Meilläkin päin jurppii, että erittäin hyvillä teillä on säännöllisesti kahdeksankympin rajoitus. Kyllähän sitä huomaa aina satasta ajavansa, vaikkei mikään kaahari olekaan.

Jotenkin veikkaan, että hemanuslainen toimittajakunta ei lue tämän tyyppisiä blogeja. Tai ei sitä ainakaan ääneen tunnusta.

Ghettomaksaja: Kiitos tuosta tiedon pläjäyksestä. En ollut aikaisemmin kuullut tuosta. Vaan suomalainen ympäristöpolitiikkahan on sitä, että täytyy päästä kyykyttämään jotakin nostaakseen omaa egoaan. Ja kun se Itämeren suurin paskanpesä ei suostu kyykytettäväksi, niin kyykytetään sitten omia. Pääasia, että jotain kyykytetään. Sitä vaan ihmettelen, että miksi ihmeessä muut puolueet suostuvat ihan kaikkeen, mitä vihreät tällä alueella vaativat.

Stetson-Harrison metodi näyttää kyllä olevan maassamme laajassa käytössä yleensäkin.

Ano3: No eikös ne juuri nuo energiatodistukset ole tehty puhtaasti Ghettomaksajan kertomalla Stetson – Harrison-menetelmällä. Ne ymmärtääkseni on määritelty siten, että muodikkaan vihreillä lämmitystavoilla on hyvä kerroin ja muilla taas ei, vaikka talon lämpösysteemit olis kuinka hyväksi laitettu.

Ano4: Olen kyllä kanssasi samaa mieltä. Mitä tulee muuten tuohon Soinin uusimpaan avautumiseen niin pistää kyllä ihmetyttämään. Ilta-Ryönän uutinen on tietysti Ilta-Ryönän uutinen, mutta jos siinä on siteeksikään totta, niin jätkä kyllä syötti lätyn tyylikkäästi vastapuolen lapaan ja torppasi samalla oman maalivahdin turvalleen.

Ano5: Kuulun itse siihen 68,73%:iin. En ole millään muotoa uskonnollinen, mutta suvivirsi on osa suomalaista perinnettä. Vaan eikös se joku islamilainen todennut jossain haastattelussa, että ei suomalaisten perinteet heitä haittaa. Niin että ihan kotikutoista hölmöilyähän tämä taas kertaalleen on.

Vasarahammer: Yep. Tai oikeastaan ei pidä tuntea lämpimiä tunteita varsinaista islamia kohtaan, vaan sitä islamin mielikuvaa kohtaan, jonka länsimaiset tiedostavat yksilöt ovat keskenään pääkopissaan kehittäneet.

Anonyymi kirjoitti...

Teinin tasolle jääneiden toimittajien esittämät syytökset milloin mistäkin ovat mielipidevainoa ja mielikuvamanipulointia sekä pavlovilaisia ehdollistumisreaktioita.

Mainitsin aiemmin sen että suomalaiset osaavat sotia pyssyn kanssa mutta ei muuten. Näitä muita sodankäynnin muotoja ovat henkinen sota, aatteellinen sota,
poliittinen sota, diplomaattinen sota ja propagandasota nyt ainakin, voi olla myös muita. Nämä ovat ne jotka täytyy hallita jos tsuhna aikoo pärjätä.

Tunteilla ja syyllisyyshölinällä pelaava vastapuoli voidaan torpedoida loppujen lopuksi aika helpolla. Ensin pitää muistuttaa itselleen että ei mene lankaan kun vastapuoli esittää jotain. Lisäksi tulee muistaa se että vastapuolella ei ole muuta asetta kuin toistokiertoalkuunpaluurotaatio. Siinä on syklisesti vaihtuvat teemat, tällä kertaa tunteilla ja syyllisyytematiikalla pelailu ja se tekee sitä toistamalla toistamasta päästyään kunnes aihe kuluu niin että he huomaavat sen ja joutuvat taas pyöräyttämään onnenpyöräperiaatteella seuraavaan tematiikkaan jota ei ole vähään aikaan käytetty.

Yksi taktiikka on kuittailu tai sellainen lyhyet heitot joissa on asiaa, mutta ne ovat retorisesti napakoita. Siinä voi heittää jonkin esimerkkitapauksen. Vaikka sanomalla että mitataan sitä hoidonkin hintaa sillä kuka saa hoitoa ja kuka ei, kuka jätetään henkiin ja kuka priorisoidaan poteroon. Tuo esitetään lyhyesti, nopeasti, napakasti, moittivalla ja paheksuvalla sävyllä niin että kohde tajuaa että häntä moititaan.

Tässä olen pitemmän aikaa ihmetellyt että Adolf Butler on suostunut paljastamaan asioita Antero Lärväselle. Eikö Butleria epäilytä että jos hän paljastaa asioita Lärväselle, niin nuivat tavikset tietävät heidän taktiikat ja voivat sitten muodostaa vastataktiikat? Onko Butlerilla jokin sisällään oleva salanuiva toinen persoona?

Onko Butler alkanut katua omia aikaansaannoksiaan, jotka eivät olleet sitä mitä hän halusi aikoinaan? Poikkeaa melkoisesti muista jotka katkeraan loppuun asti väittävät syyn olevan aina muissa kuin itsessä eikä itse tehnyt ikinä mitään väärää, puhumattakaan että katuisi ja vaihtaisi näkemyksiään ja toimintatapojaan.

Anonyymi kirjoitti...

Muistui mieleen Tupun, Hupun ja Lupun valinta. Mistä saisi kasattua sellaisen The Blade-erikoisyksikön ja Ankan veljekset tähän hätään? Operaatioilla olisi tarvetta monissa paikoissa.

Bladella on osasto joka osaa järjestää skansaaleja joilla poliitikot ja julkkikset saadaan kompromettoitua. Tosin onko se Ankan veljesten bravuuria enää. Ankan veljekset ovat toiminnan ja seikkailun miehiä.

Bladen skandaaliosasto voisi tehdä temput Ylelle, julkishallinnon kalkkunoille, akateemisille piireille, kulttuuripiireille, yksityisten medioiden toimittajapiireille sekä tuomioistuinten demlalaisille syyttäjille ja tuomareille. Työtä hankaloittaa se että nuo piirit ovat keskenään kavereita ja eivät he toisistaan aio tehdä skanaaleita. Siksi Bladen pitää soluttaa omia agentteja noihin kaikkiin piireihin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Tuo mitä totesit, eli:

”Mainitsin aiemmin sen että suomalaiset osaavat sotia pyssyn kanssa mutta ei muuten. Näitä muita sodankäynnin muotoja ovat henkinen sota, aatteellinen sota,
poliittinen sota, diplomaattinen sota ja propagandasota nyt ainakin, voi olla myös muita. Nämä ovat ne jotka täytyy hallita jos tsuhna aikoo pärjätä.”

On kyllä varmasti totta. Nythän meillä on ongelmana vaan se, että tuota, varsin alkeellista propagandasotaa käy tiedostava tsuhna tavallista tsuhnaa vastaan ja sillä lailla pelaa kaikkien muitten kuin tsuhnan pussiin. Vaikka minä Adolf Butlerin kautta kaikenlaisia teorioita kehittelenkin, niin en kyllä oikein silti ymmärrä, että miksi ihmeessä näin on. Voi olla, että se on muotia ja se riittää.

Tunteilla ja syyllisyyshöpinällä pelaava vastapuoli on tosiaankin varsin helppo torpedoida, mutta ongelmana lienee se, että ei se kuuntele. Vähän niin kuin sokealle yrittäisi selittää, että mikä on punainen.

Adolf Butlerhan, samoin kuin Antero Lärvänen on hahmo, jonka olen kehittänyt tuodakseni esiin omia mielipiteitäni vähän kiinnostavammassa muodossa kuin ”tää asia on hanurista tään takia ja mua ottaa sen takia kupoliin”. Sellainen olisi pidemmän päälle aika tylsää.

Tupu, Hupu ja Lupu sekä The Blade kuuluvat sinänsä ihan toiseen mielikuvitusuniversumiin, joten ei heitä tähän kannata sotkea.

Ari kirjoitti...

Tämä asia ei kuulu tähän, mutta antaa mennä... ajatukset kiertää, herää ja muistaa asioita jotka hukkuivat milen sokkeloihin jo 10 vuotiaana...

Melankolinen ilta:
Tapio Rautavaara - Vangin laulu
http://www.youtube.com/watch?v=7aDXWaZb9Yk

////

Isä oli nuorena rautatietyömaalla sodan jälkeen puukolla tappanut innottelijan, ei tuomittu, sodassa yhtäaikaan kylän seriffin ja nimismiehen kanssa, pyyhittiin papereista pois, nooh olihan se sodassakin tappanut muutaman vihollisen.

Aiti oli Karjalasta, isä saksalaista sukujuurta, ei tiiä vaikka olisi ollut juutalainen:
http://www.youtube.com/watch?v=O5ezEC_vSUc

- buuri johannesbuurista -

Anonyymi kirjoitti...

Joku lainas jossain Winstonia. Kun googletin kyseistä lainausta, niin törmäsin aarrearkkuun.

http://jpetrie.myweb.uga.edu/bulldog.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Johannesbuurin Buurille ja Anolle & kiitos kommenteistanne & linkeistä. Vastaus vähän venyi, kun olin pari päivää Jykäperskeleen luona Radanvarsikaupungissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys myös Beckerille ja kiitos sähköpostista. Jäämme seuraamaan tilannetta. Veikkaan muuten, että veikkauksesi osuu kohdalleen. Mitä Zimbabwe tänään, sitä Etelä-Afrikka huomenna.