lauantai 26. huhtikuuta 2014

TÄHÄNASTINEN POHJANOTEERAUS

Lukijalle lienee hyvin selvillä, että nykysuomalaista monikulttuurikokeilua ja yleismaailmallisen sosiaalitoimiston velvoiteasemaa perustellaan aika ajoin myös sillä, että asutimmehan me myös karjalaiset evakot. Ennen kuin siirryn kirjoituksen varsinaiseen aiheeseen, muistutan siitä, minkä lukija kyllä tietää, mutta edellämainitun perusteen esittäjät taas välttämättä eivät, eli kyseiset karjalaiset eivät olleet mitään vierasta kansaa joka tuli Suomeen toiselta mantereelta, vaan yksi Suomi-nimisen kansakunnan heimo, joka asui ja asuu edelleenkin Suomi-nimisen valtion alueella. Suomessa on olemassa muitakin heimoja, mm. hämäläiset, savolaiset ja pohjanmaalaiset. Silloin aikanaan kuului vähän niin kuin asiaan, että omat kansalaiset asutettiin, kun heiltä sattumoisin oli talot ja manttaalit ryöstetty vieraan vallan toimesta. Suuri kiitos tästä Veikko Vennamolle.

No niin, itse asiaan, tämä evakkoheittohan on yleensä vain heitto muitten korulauseitten seassa eikä sitä jakseta kovin pitkään läyrätä. Tällä kertaa Hotellin respassa törmättiin vuolaampaan vuodatukseen ja siitä on oikeastaan melko vaikeaa heittää minkäänlaista vitsiä, koska vuodatus on huomattavan mauton. Vuodatuksesta vastaa Ylen (no eipä olis arvannut) EU-kirjeenvaihtaja Elina Ravantti, joka on syvästi suivaantunut Timo Soinille. Soini kun sattui hieman kyseenalaistamaan vallitsevaa maahanmuuttosysteemiämme. Ja Ravanttihan langettaa meille suomalaisille ulkomaalaisiin kohdistuvan vastuuvelan milläs muulla perusteella kuin Karjalan evakoilla. Annetaanpa hänelle puheenvuoro:

Poliitikon kommentti koskettaa harvoin niin kuin Soinin heitto. Se loukkasi syvästi.

Olen maansisäisen pakolaisen lapsi. Isäni perhe joutui ”ottamaan hatkat” Karjalasta, Räisälän Alhotojalta lopullisesti kesäkuussa 1944. Taivaanranta paloi punaisena, ja 13-vuotiaan pojan unta häiritsi tykkien jylinä. Koko suvun oli pakko paeta.

Vaija oli rintamalla, mummo ja lapset pääsivät valtion järjestämään junakuljetukseen Räisälän asemalta juhannuksen alla. Vaihtoehtoja ei ollut, niin kuin ei ole monella muullakaan, joka joutuu jättämään kotinsa säilyäkseen hengissä. Se, että perhe oli jo kerran, talvisodan puhjettua, joutunut käymään läpi saman, ei tehnyt asiaa helpommaksi.

Evakkoja niin. Ollaanhan tässä evakkojen jälkeläisiä itsekin, samoin kuin muuten on Ylvakin. Äidin puolen suku läksi Kannakselta karkuun kun rintama alkoi tulla turhan lähelle. Saattelijana oli neuvostoliiton ilmavoimien pommikoneet, jotka pommittivat kotikylää. Anoppi kunnostautui samoja aikoja pikkulottana kuskaamalla lehmikarjan turvaan metsiä pitkin. Aikuisilla kun oli samaan aikaan sattumalta muuta tekemistä.

He, samoin kuin muut suomalaiset pakenivat Suomen alueelta Suomen alueelle. He eivät paenneet kolmentuhannen kilometrin päästä sijaitsevaan valtio X:ään. Varsinkaan he eivät kuskaantuneet koko perheitten – myös aikuisten terveitten miesten – voimin valtio X:ään, jossa heitä odottaisi:

- Välitön ja pysyvä oleskeluoikeus

- Välitön ja pysyvä elatus

- Heitä varten perustettu, valtio X:n kansalaisten varoilla kustannettu ns. kotouttamispalvelu

- Heitä varten perustettu, valtio X:n kansalaisten varoilla kustannettu tulkkipalvelu

- Heitä varten perustettu niin asunto- kuin julkisessa työllistämisessä toimiva ns. positiivinen erityiskohtelu

- Heitä varten perustettu puolestaloukkaantumiskoneisto, joka selittelisi heidän mahdollisen rikollisen toimintansa johtuvan valtio X:n kansalaisten ja yhteiskunnan avoimesta-, piilo- ja rakenteellisesta rasismista ja lisäksi kehittäisi valtio X:n kansalaisille täysin vieraisiin ja tuhansien kilometrien päästä saapuviin ihmisiin kohdistuvan kunniavelan sillä perusteella että valtio X:n kansalaiset ovat joskus auttaneet valtio X:n kansalaisia sekä vielä päälle syyllistäisivät ne valtio X:n kansalaiset jotka pitäisivät touhua kohtuuttomana

Jostain syystä vaan niin heistä, kuin heidän jälkeläisistään tuli aikanaan sen nimenomaisen valtio X:n kansalaisia.

Mutta Ravanttihan tuossa aikaisemmassaan vasta verrytteli, ja sitten hän pääsee vauhtiin:

Kesäkuun 20. päivänä 1944 Räisälän evakkoja kuljettanut juna pysähtyi Elisenvaaran asemalle. Ratapihalla odotti useita junia. Yhteen suuntaan oli menossa pakolaisia, toiseen suuntaan, rintamalle sotilaita ja lottia.

Jos elämä olisi mennyt toisin, isä olisi saattanut kertoa tarinaa, jossa hän kävi hakemassa asemaravintolasta mehua sisaruksille, koska päivä oli kuuma ja kaikilla jano. Isä ei koskaan saanut vietyä mehuja sisaruksille asti. Elisenvaarasta tuli Suomen sotahistorian pahin siviileihin kohdistettu ilmapommitus. Neljännestunnissa Neuvostoliiton pommikoneet tappoivat yli sata siviiliä sekä sotilaita ja lottia.

Isäni sisarista kolme kuoli pommituksessa. 13-vuotias poika joutui näkemään, kuinka aivot valuvat pikkusiskon murskautuneesta päästä. Mummo joutui jatkamaan pakomatkaa omien lasten vereen tahriintuneissa vaatteissa. Se ei ollut leikkiä, se oli täyttä totta. ”Hatkat ottaneille” voi käydä niin. Tänäkin päivänä.

Niin, kyllä Elisenvaaran pommitus on täälläkin tiedossa. Siinähän neuvostoliittolaiset pommikoneet murhasivat toistasataa suomalaista siviiliä. Se oli osa sotia, jossa liki yhdeksänkymmentä tuhatta suomalaista kuoli Neuvostoliiton toimesta.

Millä logiikalla suomalaisiin kohdistuvat väkivallanteot saavat aikaan suomalaisille kunniavelan vaikkapa somaleita kohtaan?

Ja mikä tekee sen kunniavelan niin suureksi, että jokaiselle tänne tulleelle on taattava pysyvä oleskelu- ja elatusoikeus? Suomalaisten maksamana.

Missä vaiheessa kunniavelka on maksettu? Vai onko sitä maksettava maailman loppuun saakka?

Sen ymmärtäisin, että Ravantti puolustaisi nykyistä järjestelmää sillä perustella, että hänestä se vaan niinqu tuntuu hyvältä koska humanismi on ihqua ja kustannusten laskeminen so last millenium.

Mutta kun hän puolustaa sitä vuonna 1944 Elisenvaaran ratapihalle valuneilla suomalaisen pikkutytön aivoilla, hän saavutti tähän astisen mauttomuuden huipun.

Häneltä voisi tietysti kysyä, että etkö ymmärrä edes hävetä.

Mutta hän ei ymmärtäisi kysymystä.

Ihmettelisi vain, että miksi hän ei saanutkaan aplodeja.


25 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo oli hyvä esimerkki asenteellisesta kirjoittelusta, joka panee kyselemään toimittajan moraalin perään. Toinen vastaava löytyisi vaikkapa tämän päivän Hesarin pääkirjoitussivulta, otsikolla "Onko sisällissotaan osallistuminen velvollisuus". Tällaiset kirjoitukset sisältävät voimakkaita tunteeseen vetoavaksi tarkoitettuja elementtejä. Niiden asiasisältö on pääosin virheellinen, harhaanjohtava tai molempia. Niitä vastaan on kuitenkin vaikea taistella asia-argumentein, koska tällaisesta vastineesta tahtoo tulla juristimaisen kuiva ja tylsä. Kriittinen lukija toki tunnistaa oireet, mutta noiden juttujen tarkoitus onkin vedota oikeauskoisiin ja vedätettäviin.

Poimitaan nyt esimerkiksi pari Ravantin käyttämään keinoa, vaikka tylsyyden uhallakin.

Ensimmäinen keino on puhujan, tässä tapauksessa Soinin, tahallinen väärinymmärtäminen. Soini asetti kyseenalaiseksi paperittomien siirtolaisten rajoittamattoman vastaanoton ja sanoi "Olisiko ollut oikea tapa ottaa hatkat, kun Suomi oli sodassa". Pääasia oli paperittomien siirtolaisten rajoittamaton vastaanotto. Tämä sivuutettiin. Paperittomista siirtolaisista valtaosa tulee maista, joissa ei ole sotaa. Tämä sivuutettiin. Soinin lause voidaan tulkita useammalla tavalla. Ilmeisin tulkinta on se, että ongelmat täytyy hoitaa siellä, missä ne syntyvät. Tämä tulkinta ei kelvannut toimittajalle, vaan hänen mielestään Soini vaati näiden paperittomien siirtolaisten jäämistä sotatoimialueelle, ei esimerkiksi evakuointia lähimmälle rauhalliselle alueelle.

Toinen keino on asioiden harhaanjohtava rinnastaminen. Tässä tapauksessa vedottiin suomalaisten evakuointiin Karjalasta. Suomalaiset evakuoivat omat kansalaisensa omaan maahansa pois sotatoimialueelta. Heitä ei siis lähetetty tuhansien kilometrien päähän jonkun toisen valtion elätettäviksi.

Kolmas keino on tunteeseen vetoavien, mutta asiaan täysin liittymättömien asioiden käyttäminen argumentteina. Elisenvaaran pommitus oli traaginen tapahtuma, mutta mitä ihmettä sillä on tekemistä laittomien siirtolaisten kanssa. Jonkinlainen paralleeli, tosin kaukaa haettu, saattaisi löytyä, jos Ravantin vanhemmat olisivat ottaneet hatkat, ja Ravantti esittäisi tarinoitaan vaikkapa Australiasta käsin.

Neljäs keino sitten on tämä loukkaantuminen, mutta siinä nyt kaivetaan jo niin pahnan pohjimmaisia, että sitä ei maksa vaivaa edes kommentoida. Näitä ammattiloukkaantujia kun mahtuu vähintään 13 tusinaan.

Tapio Tuuri kirjoitti...

"Sen ymmärtäisin, että Ravantti puolustaisi nykyistä järjestelmää sillä perustella, että hänestä se vaan niinqu tuntuu hyvältä koska humanismi on ihqua ja kustannusten laskeminen so last millenium."

Minäkin olen ollut jo kauan samaa mieltä, että maahanmuuttoa pitäisi perustella oikeilla syillä, esimerkiksi siten että kun se niin ihanaa, eikä vedota esimerkiksi evakkoihin tai työvoimapulaan tai muihin epätodennäköisiin ja epävarmoihin syihin.

Närpes varg kirjoitti...

Aika kauheaa, että nuo Ravantti-tuherrukset menevät mediassa läpi niin, että vain Yrjö hoksaa hiukan ihmetellä. Muut nyökyttelevät.
Ravantti ei taida edes älytä, että pikkutyön aivot tuotuna asemalla notkuvan sossu-veteraanin rinnalle herättämään meissä huonoa omaatuntoa saattaa olla hänen asialleen enemmän pahaksi kuin hyväksi.

Tomi kirjoitti...

Jaahas. Täällä läski-Soinin innokas aseenkantaja suornaa pyhän Soinin ilmoitusta.

Anonyymi kirjoitti...

sanattomaksi vetää

Becker kirjoitti...

Todellakin pohjanoteeraus. Näitä vertauksia on saanut kuulla ja lukea, mutta tuo evakkojen haudalla tanssi on kyllä mautonta.
Tuo ämmä pitäisi sijoittaa johonkin ongelmalähiöön vaikkapa Ruotsiin asumaan (Malmön Rosengård olisi passeli vaihtoehto)muutamaksi kuukaudeksi. Muutaman raiskauksen ja ryöstön jälkeen voitaisiin uudestaan keskustella aiheesta maahanmuutto.
Eipä sen puoleen, kun lueskeli noita lukijoiden kommentteja, niin ei kyllä ole ihme jos Stubb, Katainen ja Jaakonsaari tulevat saamaan runsaasti ääniä EU-vaaleissa. Sen verran tyhmää on osa kansasta.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä myös yksi evakon jälkeläinen. Kyseinen paikka jäi sitten lopulta Suomen puolelle, mutta raja on kyllä totella, totella lähellä.

Mut älkää nyt kaikki viittikö haukkua sitä Ravantia. Se on journalisti. Sitä pitää ymmärtää.

Sitä paitsi mikä ihme se nyt on jos ei erota 11-vuotiasta evakkotyttöä ja 43-vuotiasta alaikäistä turhapaikanhakijaa toisistaan. Ei moni muukaan erota - ei edes moni virkanainen. Ja sitä paitsi kyllähän se elintasopakolainen on ihan aidosta syystä liikkeellä. Se haluu päästä hölmölään passattavaksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys ja kiitokset kommenteista Ano1:lle, Tapio Tuurille, Närpes Vargille, Ano2:lle, Beckerille ja Ano3:lle sekä erityisesti vanhalle ystävällemme Tomille. Tomin nasevan ja nimenomaan olennaisiin asioihin keskittyvän kommentin laitoin näkyville ihan muistuttaakseni, miksi heppu on banaanoitu niin monesta paikasta. Muistahan Tomi kerätä höyryä ja tulehan pistäytymään taas vaikkapa vuoden kuluttua.

Mitä tulee itse asiaan, niin Ano1 kävi kyllä varsin perusteellisesti ja osuvasti läpi touhun ytimen. Ja niin kuin Närpes Varg totesi, mediassa menee läpi vaikka minkälainen rimanalitus, kun sillä vaan tuetaan nykyistä sinisilmäisyyden ja hyväuskoisuuden pyhittävää uskoa. Toki niin mediassa kuin valtapuolueissakin hyvin moni ihminen tajuaa, kuinka vastenmielinen vuodatus tuo oli, mutta jos sen sanoo ääneen, on itsekin välittömästi epäilyttävä henkilö.

Ano3:sen vertaus oli osuva. Ennenhän todettiin, että ”hei, se on vielä lapsi, sitä pitää ymmärtää”. Nyt voi todeta, että ”hei, se on toimittaja, sitä pitää ymmärtää”.

Sille Anolle, jonka kommenttia en julkaissut vielä erikseen totean, että en ollut ollenkaan eri mieltä kanssasi, mutta siinä kun mainittiin tämä tietty heppumme koko nimeltä. Eihän hepun henkilöllisyys mikään salaisuus ole, mutta mulla on vähän tämmönen periaate. Toivottavasti et hermostunut ratkaisustani.

Olli kirjoitti...

Ajatellaan negatiivisesti. Ei mene enää montaa vuotta, niin rahat aivan kerta kaikkiaan loppuu. Jos silloin halutaan parantaa maailmaa, rahat on otettava oikeasti köyhiltä ja kipeiltä. AI joo. Unohdin. Niinhän se on jo nyt. Vangeilla on paremmat oltavat kuin laitoksissa asuvilla vanhuksilla.

Anonyymi kirjoitti...

No problem, Ykä. Sinun blogi, sinun säännöt. Tarkemmin ajatellen kommenttini oli muutenkin turha, jo senkin takia että Tomi hattuilee niin luvattoman huonosti.

Anonyymi kirjoitti...

Jaahas, ja täällä mieleltään epätasapainoinen nimimerkki Tomi käy taas vuodattamassa pahaa oloaan siihen asti kunnes bänni taas vaihteeksi heilahtaa kun homma mitä luultavimmin kohta vaihteen vuoksi karkaa käsistä N:nännen kerran.

Eikö sitä lääkitystä ole vieläkään saatu kohdilleen edes sen vertaa että jonkinlaiset käytöstavat säilyisivät ja muisti pelaisi sen verran pitkälle että edes oppisi omasta typeryydestään? Vai resetoituuko tilanne aina alkuasetuksiin?

Anonyymi kirjoitti...

No nyt on pakko hiukan avautua.

Myös oma taustani on Karjalankannakselta lähtöisin. Mummu, Vaari ja Isä lähtivät toverin vapattamisretkeä karkuun, kaksi jälkimmäistä tosin ampuivat niinmaan perkeleesti lähtiessään, eivät pitäneet kiirettä ja välillä jopa palasivat hiukan takaisin, kesällä -41 ihan äänislinnaan saakka. Tämän seurauksena Suomeen kotoutettiin pysyvästi liki 200 000 neuvostokansalaista.

Karjalan evakoiden ja sotalasten rinnastaminen 30-kymppisiin elintasopakolaisiin ylittää jo häpeämisen tason pontenssissa n.

Ano

Anonyymi kirjoitti...

Ykä.

Ennen sanottiin: "Se on vielä lapsi, sitä pitää ymmärtää."

Nyt sanotaan: "Se on toimittaja, sitä pitää ymmärtää."

Miksi nykyisin ei sanota: "Se on vielä toimittaja, sitä pitää ymmärtää."

Meinaan vaan että tällä mokutusvauhdilla mainostajat ja yleisä siirtyvät entistäkin nopeammin nettiin sekä itsesensuroimattomien ulkomaisten (ja harvojen kotimaisten) medioiden pariin. Tämän seurauksena YT-neuvottelut alkavat olla esim. kotimaisissa sanomalehdissä yhtä yleinen ilmiö kuin sään vaihtuminen ulkona.

Muistatte varmaan sen Irakin propagandapäällikön, joka lässytti umpisoopaa töllössä Irakin sodan aikana. Oliko sen sukunimi Saarikoski vai muistanko väärin? Kuka muistaa kyseisen sankarin nimen tarkasti? Oli muuten ihan samoilla totuuden ja laatujournalismin jäljillä kuin nämä muutkin "ymmärrettävät" toimittajat ja yhteiskuntataiteilijat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ollille, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne. Mitä tulee tuohon Tomiin, niin hänellä näyttää olevan se maaninen vihankostajavaihe päällä, kunnes depis iskee ja sitten on muutaman kuukauden rauhallisempaa. Yhtä kaikki, minä en julkaise enää hepun kommentteja, joten annetaan mekin hänen olla.

Mitä tulee tuohon toimittajatitteliin, niin näen, että ei mediatalojen YT-neuvotteluissa oikeastaan potkita pois toimittajia, vaan palkattuja mielipidekirjoittajia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tässä muuten täytyy todeta, että Wikipedia ei saa asian tiimoilta kovin korkeita pisteitä. Meinaan tuosta Elisenvaaran pommituksesta. Wikipediahan käsittääkseni pyrkii olemaan netissä toimiva ensyklopedia, joka tarjoaa pelkkää tietoa ilman poliittisia viritteitä. Wikipediassa joka osiossa on huomattava määrä linkkejä, joista voi ottaa lisää selvää aiheesta, oli se mikä hyvänsä. Elisenvaaran pommituksen kohdalla on vain kaksi erillistä mainintaa, joista toinen on kirja Rahkola, Erkki & Geust, Carl-Fredrik: Vaiettu Elisenvaaran pommitus – Evakkohelvetti 20. kesäkuuta 1944.

Ja arvatkaapa mikä toinen on?

No tämä Ravanttin vuodatus. Katsokaa itse:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Elisenvaaran_pommitus

Historiallinen dokumentti? Jos jollain lukijalla on yhteyksiä Wikipediaan, niin hän voisi kysellä, että kannattaiskos sen tarkistaa vähän linjaansa siitä, mikä kuuluu tietokirjaan ja mikä mielipideosastolle. Vaan tietysti, jos oikein muistan, niin aikanaan Jussi Halla-ahoahan yritettiin poistaa Wikipediasta ihan vittuillessaan.

Anonyymi kirjoitti...

Oot Ykä aikamoinen optimisti jos ajattelet että lehtien YT-neuvotteluissa keskityttäisiin potkimaan pois toimittajien sijaan palkattuja mielipidekirjoittajia.

Jos lehdet tekisivät niin, niin siinä tapauksessa lehdet paranisivat todella nopeasti - jo senkin takia, että jäljelle jääneet hoksaisivat fiksusti että kannattaa reivata sekä purjeita että kurssia jos haluaa saada jatkossa leivän päälle muutakin kuin nenästä valuvaa särvintä.

Anonyymi kirjoitti...

Tajusin yht'äkkiä suureksi kauhukseni sen, että koululaitos ei ole vielä uudistunut vastaamaan poliittisesti korrektin kansalaiskeskustelun, narratiivisen journalismin, yhteiskuntataiteellisen pamflettiakrobatian, puolestaloukkaantumis- ja tuohtumiskulttuurin, virka- ja hyväsiskojärjestelmän tai edes russofiilisen oikeuspoliittisen toiminnan kriteereitä.

Mites tää nyt näin?

Miksi peruskoulussa yhä opetetaan matemaattis-luonnontieteellisiä aineita? Niistähän on (poliittisessa mielessä) pelkkää haittaa! Miksi oppilaille annetaan eväitä tilastollisen tiedon ymmärtämisen alkeisiin? Nuiviako niistä paaperoista koitetaan kasvattaa?

Ja miksi oppiaineista ja -kursseista puuttuvat mm. retorinen kikkailu kaikkien alalajeineen. Ellei pilteille opeteta argumentointivirheiden toistokiertokäyttöä, puolestaloukkaantumisaggressioita, defenssien offensiivista hyödyntämistä ja journalistista pillerijorinaa niin miten ne voivat työllistyä tulevaisuudessa julkiselle sektorille poliittisesti turvallisella tavalla?

Ja ajatelkaas koko yhteiskuntataiteellista tiedekuntaa lieveilmiöineen! Jos lapsukaiset eivät opi ajoissa sitä, että kuinka laadullisesta aineistosta voi tehdä hyväsiskojärjestelmän tuella kvantitatiivisia virhepäätelmiä ja saada ne (ainakin oman, äärikonstruktionistisen hyväsiskoilevan) tiedeyhteisön sisällä hyväksytyiksi niin mites sitten käy tässä maassa? Tai entäs jos lapsille ei ajoissa valkene sekään, että poliittisella agendalla tärkeän asian havainnollistaminen korvaa totuuden, todellisuuden ja tieteellisen todistamisen? Elleivät ne opi tuota niin nehän saattavat tutustua joskus jopa tieteellisesti pätevään yhteiskuntatieteiden tekemiseen ja sen tuloksiin! Mites silloi käy esim. koko Tampereen Yliopiston Yhteiskuntataiteellisen tiedekunnan?

Apua! Ykä! Butler! Antero Lärvänen! Pelastakaa tämän maan koululaitos reaalisosialistisen reaalitieteellisyyden reaalitaiteelliselle pelastuslautalle!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Taisinpa ilmaista itseni epäselvästi. Täsmennetään: Mediatalojen yt-neuvotteluissa potkitaan pois palkattuja mielipidekirjoittajia, ja lehtiin jää jäljelle myös pelkkiä palkattuja mielipidekirjoittajia.

Ano2: Kyllähän koulu on menossa kovasti tuolle mainitsemasi linjalle. Adolf Butler saattaisi todeta suurimpana ongelmana olevan sen, että opettajat kyllä opettavat määrättyä epistolaa kun on pakko, mutta syvällä sisimmässään he eivät välttämättä usko siihen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset AT:lle sähköpostista. Hän pikkusen ihmetteli sisäministeriön kuvausta omasta toiminnastaan. Ja niin kyllä pikkusen ihmettelen minäkin:

”Sisäministeriö on sisäisen turvallisuuden ja maahanmuuton ministeriö. Rakennamme turvallista, vastuullista ja välittävää Suomea edistämällä moniarvoisuutta, yhdenvertaisuutta ja maahanmuuttoa.”

Tämä siis siinä heti ensimmäisenä.

https://haku.valtiolle.fi/JobsDescription.asp?ID=25887&LANGUAGE=&L=1&IE=2&LOCATION=00322&DURATION_ID=&TYPE_ID=2&UNIT_ID=&JOBKEY=&LAN_ID=&FREE_TEXT=&TYPE_LEVEL2=&AD_JOB_LEVEL=&FIELD_ID=

Anonyymi kirjoitti...

Siis kumpaa se sisäministeriö nyt sitten oikein tekee - rakentaa turvallista, vastuullista ja välittävää Suomea vai mokuttaa ja mamuttaa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Ei se tuon perusteella ole ainakaan kiinnostunut Suomen tai ainakaan suomalaisten asioista.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Näin pubipsykologina sanoisin että sisäministeriö maanisessa vaiheessaan mokuttaa & mamuttaa, depressiivisessä vaiheessa rakentaa turvallista, vastuullista ja välittävää Suomea. :)

Sitä depressiivistä vaihetta odotellessa hauskaa vappua itse kullekin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vittuuntunut NettoVeronmaksaja. Veikkaisinpa että se depressiivinen vaihe valtiolla tulee, kun perse lopullisesti aukeaa. Ja mitä valtion meininkiä ymmärrän, niin siinä vaiheessa ei etsitä konekivääriä ja Lahtista vaan siinä vaiheessa etsitään syyllistä.

Anonyymi kirjoitti...

Voi kunn nämä toimittelijat ovat tavallaan aika söpöjä.

Tapio tuolla totesikin, että olisi reilumpaa selittää humamutusta sillä mitä se alkuaan varmasti olikin.
Halua auttaa koska humanismi.

Nykyäänhän toi humanismi tuskin lienee se päällimmäinen syy. Jossain vaiheessa touhu on paisunut niin suureksi, että koneisto tarvitsee mamuja polttoaineekseen.

Jos mokutus ja mamutus loppuisi niin aika moni akakoomikko ja yhteiskuntataitelija joutuisi hankkimaan oikeita töitä taikka kortistoon.

Toki kortistokin olisi yhteiskunnalle halvempi vaihtoehto.

Nämä toimittelijat ovat koneiston hyödyllisiä idiootteja. Heidän tehtävänsä on propagoida koneistolle polttoaineen maksajat.

Hauskaa vappua hotellin poppoolle ja terveisiä aurinkoisesta Andenes:ta.

-KKi-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi ja hauskaa vappua sinullekin sinne tien päälle. Akakoomikoille ja yhteiskuntataiteilijoille kortisto olisi vissiin ainoa vaihtoehto, sillä on vaikeaa ajatella heidän tekevän varsinaisia töitä. Lisäksi kuinka moni ihminen mahtaisi haluta heitä työpaikalleen?