keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

YKÄ JA EPÄILYKSEN PIRU

Niin minähän olen tota noin kovasti humanistinen henkilö, uskon inhimilliseen hyvyyteen ja toisista huolehtimiseen. Sen vuoksi ymmärrän, että jos maassa on sota, luonnonkatastrofi tai joku muu vastaava hyvin ikävä tilanne, on selvää, että miehet astuvat esiin ja suojelevat heikompiaan kaikilla mahdollisilla voimillaan.

Näin tehtiin aikanaan Suomessakin, jossa miehet sotivat rintamalla ja suojelivat heikompiaan. Pieniä lapsia lähetettiin puolestaan turvaan Ruotsiin ja tästä tulee olla ruotsalaisille kiitollisia. Selvää on, että näin varmaankin toimitaan myös nykyisin esim. Afrikassa ja Lähi-Idässä. Se on selvää, sillä ihmisrotuja ei ole ja me olemme kaikki samanlaisia. Näin kertoi minulle Tiedostava Henkilö, ja sehän on selvää, että Tiedostava Henkilö ei pahemmin valehtele.

Mutta, perskeles. En voi silti välttyä ajatukselta, että tuossa nykypäivän yhtälössä joku mättää. En vaan saa oikein hahmotettua, että mikä.Jatkan asian pähkäilemistä ja toivotan samalla lukijoille hyvää alkanutta heinäkuuta.

34 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kovasti nuo ruotsalaiset kohtelevat saapuneita lapsosia alaikäisinä (kun he semmoisiksi ilmoittautuvat). Ruotsalaisen pakolaisanatomian mukaan lapsella voi olla voimakastakin parrankasvua ja kokokin voi olla suurehko. Eihän viaton lapsi valehtelisi. Eihän?

Kumitonttu kirjoitti...

Kaks veneellistä aivan yksin saapuvia sotalapsia rantautumassa Ruotsiin. Vaikka parta kasvaa, sen ei pidä antaa hämätä. Tyttöjä ovat. Ruotsissahan on näitä varten se hen-sukupuoli seksuaali-identiteetistään epävarmoille.

Anonyymi kirjoitti...

Ottihan Ruotsi myös haavottuneita niin hoitoon kuin toipilaiksikin.
Josko se on tästä kyse? Mutta toisaalta Ruotsi vastaanotti myös rannikkoseudun rintamakarkurit, jotka saapuivat veneillään länsinaapuriimme...

-Tvälups-

Puolestani ottakoot Ruotsiin vaikka 330 miljoonaa "hädänalaista".
Laitetaan me vastaavasti rajat kiinni!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Kumitontulle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne. Umpihumanistisena yleisliberaalina lällerönä mietin, että voisiko tässä olla kyseessä joku muu syy kuin silkka kusetus. Voisiko olla niin, että niissä etelän maissa on tapahtunut feminististen vallankaappausten sarja, josta mediamme ei jostain syystä suostu kertomaan? Entäs jos noissa maissa vallitsee hirvittävät feministiset diktatuurit joissa raavaat ja ultraemansipoituneet naiset käyvät keskenään sotaa ihan silkkaa häijyyttään ja pitävät nuoria miehiä pakkotyössä ja seksiorjina? Pakkohan sieltä on Alin, Abdulin ja Abdelkaderin karkuun lähteä. Ja minnekäs muualle kuin turvalliseen Eurooppaan

Anonyymi kirjoitti...

Jossain netissä törmäsin kuvasarjaan ”pakolaisista” jotka yrittivät päästä sortoa ja vainoa pakoon Ausralian auringon alle. Kuvissa tyyppien yleinen lihaksikkuusaste oli sitä luokkaa, että muistuttivat enemmän Ison-Arskan ja Uruk-Hain ristisiitosta kuin mitään muuta. Nälkää näkeviä, avutttomia pakolaisparkoja - indeed!

Hieman jatkaisin arvon blogisti Kumitontun ajatusta Ruotsiin saapuvista sotalapsista: Kaikki saapuvat lapsukaiset olisivat asiakirjoissa ”hen” - vasta ensimmäisen raiskauksen myötä laitettaisiin se ruksi sitten oikeaan ruutuun…

T. Riku Raunioilla

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, mitä jos kokeillaisiin hahmottaa tuota samalla pragmaattisella vainoharhaisuudella jolla Mossad toimii ja siksi menestyy? Sillä voisi arvoida mitä jossain on tapahtunut, kun joku on siitä syystä ottanut ritolat ja pyrkii lihapatojen äärelle. Joku vuosi sitten pähkäilin Jaskan blogissa sitä onko jossain tapahtunut jotain, minkä seurauksena joku ottaa ritolat.

http://jaskanpauhantaa.blogspot.fi/2011/12/tama-ei-ole-mielipidekirjoitus.html?showComment=1323871763281#c7526559761388573235

http://jaskanpauhantaa.blogspot.fi/2011/12/tama-ei-ole-mielipidekirjoitus.html?showComment=1323872196963#c4596634259137543322

Miksi nuo laittomat maahanpyrkijät ovat hyväkuntoisia nuoria miehiä? He ovat jättäneet perheidensä naiset, lapset ja vanhukset oman onnensa nojaan ja lähteneet itse karkuun. Se on äärimmäisen halpamaista ja pelkuruutta. Meinaavatko he että sukulaiset saadaan sitten perheenyhdistämisellä mukaan, jos on itse päässyt hengissä kohdemaahan ja jos sukulaiset ovat vielä siinä vaiheessa elossa?

Väitetään että jotkut pakenevat sotaa. Siksi minua on kummastuttanut kauan eräs juttu: miksi sotaa käyvästä maasta pakenee nuori hyväkuntoinen mies, joka on parhaassa sotakunnossa? Miksei hän ole sotimassa omiensa puolesta? Kun hän on paennut, hän on rintamakarkuri. Hänet pitäisi siis palauttaa sille sotilasosastolle johon puolella hänenen tulisi kuulua. Jos otamme rintamakarkureita tänne, niin näin osallistumme itse siihen sotaan ja tuemme jotakin sodan osapuolta.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Yrjö!

Niinpä, noiden pakolaispaattien matkustajisto näyttää koostuvan pelkästään nuorista hyvinvoivista miehistä. Missä ovat naiset, lapset ja vanhukset? Niitä en löytänyt parhaalla tahdollakaan noista kuvista, vaikka kuinka koitin tihrustella. Mutta näin ironisesti sanottuna, tuo kuva on (kiihko)feministin märkä päiväuni!

Tulee mieleen ne Vieraan lähettämät linkit niistä pakolaisten reiteistä aikaisemmassa bloggauksessasi (Isku yli Välimeren). Voimme vain arvailla, kuinka moni pakolaisista kuolee nälkään/tauteihin leireissä? Tai kuinka moni uupuu Saharan hiekkadyyneihin? Tai moniko ns. dumpataan yli laidan Välimerellä, kun osoittautuu että ihmissalakuljettajat ovat (ahneuksissaan) lastanneet paatin liian täyteen?

Yleensä ensimmäisenä sortuvat ne jotka ovat niitä heikoimpia, eli naiset ja lapset. Vanhukset eivät varmaan edes pääse pakolaisleiriä pidemmälle? Heikot sortuvat elontiellä, mutta jätkä senkuin porskuttaa. Tässä tapauksessa nuoret miespuoliset elintaso"pakolaiset". Köyhällä kun ei taida olla kauheasti varaa maksaa ihmissalakuljettajille ns. kansipaikasta? Raadollista peliä kaikenkaikkiaan, pääsyynä väestöräjähdys Afrikassa ja sotilaalliset kriisit. Sitten kun heiltä loppuu puhdas juomavesi, niin exodus Eurooppaan on valmis.

Mielestäni, me eurooppalaiset emme todellakaan ole vastuussa tästä. Kolonialismi oli ja meni, afrikkalaisilla on ollut aikaa vuosikymmeniä rakentaa ja kehittää yhteiskuntiansa kehitysavun muodossa. Niin, mutta kuinkas sitten kävikään? Pahimmissa tapauksissa "leopardihattuiset" veikeät klaanipäälliköt ovat ns. vetäneet surutta välistä länsimaista rahaa, ja tavallinen kansa kärsii. Ja maassa ei kehity mikään muu kuin korruptio ja kleptokratia.

Tarvitaan aikamoinen fakiiri ja ihmeidentekijä selvittämään tämä sotku...

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Mossadia on turha sotkea tähän. Sen ongelma on aivan eri kuin meidän. Mossad toimii tyyppejä vastaan, jotka haluavat sotkea juidet Välimereen ja upottaa ne sinne. Meidän ongelmana ovat tyypit, jotka haluavat tulla tänne elämään meidän kustannuksellamme. Ja tietysti meidän ongelmanamme on meidän sinisilmäisyys ja typeryys. Luulisin, että nämä turvapaikkaturistit ovat nuoria miehiä siksi, että heillä päin maailmaa nainen on olentona alempana kuin käärmeen maha, mikä on tosi alhaalla jo valmiiksi. Ja jos tyypit pakenevat sotaa ja jotain mahdollista velvollisuuttaan, niin lieneekö niin, että siellä päin ei mielletä maata ja kansaa sillä lailla puolustamisen arvoisena kuin meillä Suomessa. Siellä on enempi minä / perhe / suku / klaani / heimo. Muu ei kiinnosta. Esittämiisi kommentteihin vastasi Jaska jo osaltaan varsin kattavasti. Minulla ei ole lisättävää.

Soomepois Eestist: Niin kuin tuossa Vieraalle jo totesin, niin näille kansoille nainen ei ole varmaankaan mikään kovin arvokas kapine. Ja ehkä noissa kansoissa ei ole sellaista yhteisöllisyyden tunnetta kuin jossain Suomessa. Ei nakata paskaakaan lähimmäisestä. Eurooppalaiset eivät ole vastuussa Afrikan tilanteesta. Ne rakensivat sinne toimivan infrastruktuurin. Afrikkalaiset tuhosivat sen. Kehitysavun ainoa merkitys on se, että sillä saadaan aikaa hyvää omaatuntoa eurooppalaisille humanisteille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys myös Rikulle Raunioilla. Hitto vie, jäi kommenttisi väliin. Mutta tuo ehdollinen ”hen” voisi olla hyvä idea, tosin termi raiskaus on herregud niin kamala ja asenteellinen. Ehdotan sen tilalle mainion, mutta valitettavasti toimintansa lopettaneen bloggaajan Octaviuksen kehittämää termiä ”tutustumispenetraatio”:

Anonyymi kirjoitti...

Aina kun törmää termiin "vastuu" niin taktiikkana voisi hyökätä termin käyttöä vastaan. Kannattaa sanoa että ettei tajua eikä hyväksy sen käyttöä. Tulee sanoa että vastuu jostain asiasta on sillä joka on sen aiheuttanut eikä muilla.

Olen vastuussa itsestäni ja lähimmistä sukulaisista. En muista. Suomi on valtiona vastuussa itsestään ja omista asukkaistaan. Ei muista. Tämä on aika "porvarillista" yksilön vastuun ja perheen roolin korostamista mutta valtiollisessa toiminnassa sovellettuna se toimii just noin.

Tuohon viiteryhmään ja siihen samaistumisesta. Varsinkin arabikulttuurissa tunnetaan suurempaa lojaalisuutta itseä, perhettä, sukua, klaania ja heimoa kohtaan kuin valtiota. Yksi syy siihen voi johtua beduiinikultturin vaikutuksesta koska Muhis oli beduiini. Toinen viiteryhmä on uskontokunta. Islamissa kun on sunnit ja shiiat. Vaikkei ole puolustushalua valtiota kohtaan, niin kai sitä pitäisi olla valmis sotimaan itsensä, perheen, suvun, klaanin, heimon ja varsinkin uskontokunnan puolesta. Vitun pelkurit jos ei huvita edes oman talon puolesta sotia.

Italiaanojen mafioilla on ne perheet ja suvut. Ei niistä erota muuten kuin kuoleman kautta. Meneekö se sama homma myös kinuskien triadeilla ja japsien jakuzoilla. Miten hyvin Ykä on perehtynyt tiettyjen kansallisuuksien alamaalimaperinteeseen? Italiaanojen mafiat ovat aika perinteisesti ja hierarkkisesti muodostuneita. Niissä on ne monimutkaiset lojaliteettijutut, palvelus vs vastapalvelus, sun muut ihmehommat. Liiketoimintatavatkin ovat tietyssä mielessä jalostuneita yritysten tavoin, siis osto, myynti, vaihto, välitys, rahaliikenne, huolinta, varastointi, kuljetus tms. Entäs muissa vastaavissa? Onko se mustalaisten toiminta perhe/suku/klaaniperusteista?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Tuosta vastuun kantamisesta minä ajattelen pitkälti samoin kuin sinä. Alamaailmasta tunnen jonkun verran suomalaista alamaailmaa, en laajemmin. Mustalaisten kohdalla tämä touhu menee sukuperiaatteella. Ne tuppaavat ampumaan toisiaan aika ajoin. Silloin kun sattuvat osumaan. Kiinalaisten ja japanilaisten touhuista en tiedä.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki Välimeren ylittäjäthän ei tule sotaa käyvistä maista joten tilanne vertautuu enemmän viime vuosisadan alun Ameriikan matkaajiin joissa oli suomalaisiakin mukana. Ensin lähti riuskat nuoret miehet metsätöihin tai kaivoksiin, kun olot oli pedattu asiallisiksi vaimoväki ja muksut tuli sitten perässä.

Mutta joku tässäkään vertailussa ei nyt kyllä oikein natsaa...

Anonyymi kirjoitti...

Niin ku niitä Välimeren ylittäjiä ei kiinnosta metsätyöt eikä kaivostyöt. Jännää muuten Afrikassa olisi niitäkin tarjolla jos joku investoisi ja tarjoaisi duuneja. Maatalouskin sujuisi Afrikan ilmanalassa mainiosti jos joku muistaisi investoida maatiloille ja sitten kans viljelisi niitä. Afrikka olisi kiva paikka afrikkalaisille itselleen jos siellä jaksettaisiin tehdä duunia. Korruptoitunut eliitti koplaa kehitysapurahat eikä viitsi panostaa maatalouteen, teollisuuteen eikä palveluihin. Siksi ostovoima ei parane.

Huomasin tämmöisen:

https://www.youtube.com/watch?v=hO8Yzdfpxz8

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Joo, kun suomalaiset menivät Amerikkaan, siellä oli pulaa työntekijöistä eikä siellä ollut sosiaaliturvaa eikä puolestaloukkaantumiskoneistoa.

Vieras: Kylläpä joo, Afrikka on täynnä raaka-ainevaroja. Tiedostavan muodikasta on tietenkin sanoa, että Afrikan alennustila johtuu länsimaisten suuryritysten riistosta, mutta toisaalta hyvin moni Afrikan maa on ollut sosialistinen ja siellä luonnonvarat on kansallistettu ja yhtä lailla perseelleen on mennyt silti. Tuon linkin heppuhan oli mainio ja hänelle toivottaa mielellään onnea ja menestystä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli mieleen tuosta Afrikan maataloudesta sellainen seikka, että Zimbabwe oli 1970- ja 1980-luvuilla maataloustuotteiden viejä. Mutta sitten Robert Mugabe sai päähänsä takavarikoida suurmaatilat valkoisilta, ja jakaa ne omalle klikille. Heistä taasen kauhean moni ei tiennyt maataloudesta tuon taivaallista, ja nämä ennen niin tuottavat farmit joutuivat suorastaan rappiotilaan. Vienti ei sitten oikein vetänyt, ja kaiken kukkuraksi tuli tuo hyperinflaatio kiusaamaan. Sen jälkeen Zimbabwen dollarista ei ainakaan nollia puuttunut!

Sitten vähän off-topicia, osui niin mukavasti silmiin päivän uutisvirrasta:

Sankarimyyjätär Anna, näyttävän näköinen nuori nainen, toki meikattu tilaisuutta varten, mutta kaikki kunnia hänelle olutvarkaiden taltuttamisesta. Uutisen lopussa mainitaan, ettei näitä kahta veijaria ole enää nähty k.o. kaupassa.

Tästä tulee varmaan suosittu meemi, Stadin revityin laku. Tuon kun joku onnistuisi kääntämään englanniksi siten ettei se menetä alkuperästänsä paljoa, mutta se lienee vaikea tehtävä.


- Soomepois Eestist -

Habahoo kirjoitti...

Morjens.

A.P Pietiläkin on kiinnittänyt asiaan huomiota.

http://www.lansivayla.fi/blogi/297975-turvapaikan-voi-ostaa

Saahan nähdä milloin käräjät kutsuu?

Anonyymi kirjoitti...

Kuvissahan näkyy selvästi paateissa syyrialaisia naisia ja lapsia sotaa pakenemassa. Ovat kovin köyhiä, nälkiintyneitä, peloissaan ja muutenkin uhrin statuksella.

Osa syyrialaista vain näyttää vähän tummaihoisemmilta kuin toiset. Ja kaikki naiset eivät ole niin hirveän feminiinisiä. Ja jotkut lapset ovat luonnostaan isokokoisempia, partaisempia, leveäharteisempia, sotilasasuisempia, tatuoidumpia, khatinpureskeluhampaisempia ja tupakoivampia kuin toiset lapset. Ei se mitään todista.

Kysykää vaikka Petteri Orvolta tai Swedustanin pääministeri Duffeli Döffeliltä tästä asiasta. Kyllä ne erottavat aidon sotalapsen elintasopakolaisesta!

Sitä paitsi noiden viattomien lapsukaisten suhteen ei ole minkäänlaista pelkoa seksuaali-, omaisuus-, huume- ja sosiaaliturvarikollisuuden suhteen. Kukaan noista ei ole koskaan edes narrannut ketään eikä tule ikinä tekemään niin. Kysykää vaikka niiltä itseltään.

Sitä paitsi kyse on rakkaudesta. Mistä muualta kouluttamattomat, rumat, lihavat, huonohygieniaiset ja tyhmät naiset voisivat saada itselleen atleettisella ruumiinrakenteella varustetun tummaihoisen seksilelun ainakin niin pitkäksi ajaksi, että atleetti löytää paremman pokan?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist ja Habahoolle & kiitos kommenteistanne.

Soomepois Eestist: Totta tuo, tosin sanotaan että se ei ollut Zimbabwe, vaan silloinen Rhodesia, joka oli maataloustuotteitten viejä. Sitäkään ei mediamme viitsi hirveästi mainostaa, että valkoisten maatiloja ei ainoastaan takavarikoitu, vaan valkoisia maanviljelijöitä on siellä tapettu ihan urakalla. Ja sitten ihmetelty, kun pelto ei kasvakaan itsestään. Tälle mainiolle Annalle toivotan mahdollisimman suurta onnea ja menestystä hänen elämässään.

Most demanded dark chocolate?

Habahoo: Eikä muuten huonosti kiinnittänytkään. Ja Länsiväylä on kumminkin valtamediaa. Näin Voiman Pimeän Puolen kannattajana on kiva kattoa, kun napit tippuu takista yksi kerrallaan. Jätkän kirjoitus oli erinomainen.

” Titanicilla ja toisessa maailmansodassa pelastettiin ensimmäisenä lapset ja naiset. Vasta sen jälkeen autettiin miehiä. Nykyään auttaminen on palkkatyötä, tulonlähde ja työllistäjä. Pääasia on, että asiakkaita riittää.

Miksi arkkipiispa , Tarja Halonen, Pekka Haavisto, pakolaisapu, Kirkon ulkomaanapu, naisjärjestöt, Pelastakaa Lapset ry ja tasa-arvovaltuutettu eivät sano mitään? Missä on heidän omatuntonsa, kun pitäisi katsoa totuutta silmiin.”

Voisikos tuon osuvammin sanoa?

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Laivoista meriaiheiseen hittiin: https://www.youtube.com/watch?v=FOGG_osOoVg :D

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle (meni näemmä kommentit ristiin) ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Olet oikeassa. Rakkaus on ratkaisu kaikkeen. Ja nimenomaan viranomaisen meille määräämä rakkaus. Me olemme pahoja ihmisiä, koska emme pysty tuota rakkautta osoittamaan. Hyi meitä.

VNV: Toi oli aika paha… tai siis aika hyvä…

Anonyymi kirjoitti...

Niin tuo on jokin iipojen huumorikanava jossa on parodioita esim. noista tiedostavien touhuista ja muista. Niissä on teksitykset englanniksi joten tajuaa mistä on kyse mikäli puhuvat hepreaa.

https://www.youtube.com/user/LatmaTV

Anonyymi kirjoitti...

Saa ne jotain aikaan Afrikassa. Ainakin somen mukaan. Mitäs sitä suotta karkuun kun on ruokakulttuuria, tavarapörssejä, sairaalatekniikkaa, muotinäytöksiä, balettitunteja..

http://yle.fi/uutiset/tata_afrikkaa_media_ei_nayta__tuhannet_afrikkalaiset_levittavat_twitterissa_maanosastaan_erilaista_kuvaa/8120986

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Joo, olin törmännyt itsekin noihin Afrikkakuviin. Ei tuolla pelkkää kurjuutta näytä olevan.

Kumitonttu kirjoitti...

Ja Länsiväylä on kumminkin valtamediaa.

Tuossa samaisessa paperilehdessä tuon Pietilän kirjoituksen yläpuolella oli joku Nokian insinööri (sic!) ja Suomen somaliliiton joku johtaja. Oli kuulemma kirjoittanut jonkun kirjan, jossa kauhisteltiin suomalaisten rasismia ja mitä kaikkea.

Eli valitettavasti A-P Pietilän kirjoituksen perusteella ei vielä pidä repimän ihokasta riekaleiksi onnesta :(

Anonyymi kirjoitti...

Äläs nyt Ykä. Kai sinulle pitäisi olla selvää, että länsimainen kulttuurittomaan kulttuuriin nuivasti suhtautuva henkilö kehittyy hitaammin kuin välimerellisiä korkeakulttuureja edustava, joten kyllähän se päivänselvää on, että pikku silkohapsiahan noissa kuvissa on. Tietysti omaa silmääni miehenä ei miellytä erityisemmin kuvassa esitetyn kaltainen naiskauneus, koska lapset, naiset ja vanhukset näyttävät samalta (n.20-30-vuotiaalta mieheltä). Mutta tunnetusti meitä sopii moneen julkiseen kulkuneuvoon ja toinen tykkäå toisesta ja toinen ei.
--Viikon radiokasvo

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, meikälinen kommentoi tämän päivän aikana tuota 2002 HENKILÖT JA RAUHAN AIKA-juttua. Lähdin pian jutun julkaisun jälkeen reissulle joten en ehtinyt kommentioda. Ehdin vain lukea.

Jossain vaiheessa voit katsoa onko kommentteja saapunut.

Anonyymi kirjoitti...

Rähmis päivitti vuoden takaista juttua.

http://rahmispossu.net/2014/06/05/sosiologi-kritisoi-monikulttuuria-vasemmistoperspektiivista/

Jännä havainto. Tuo ukko on muutoin ruotsalainen akateeminen vasuri/kommari, mutta kritisoi moku-uskontoa. Hänen oma taustaideologia antaa ne lähtöasetelmat joista käsin hän kritisoi moku-uskontoa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle, Viikon radiokasvolle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Kumis: Juu, peräti vähäisiä ja harvakseen nuo median valopilkut ovat.

Viikon radiokasvo: Kyllähän minulla tunnetusti melkoinen putkinäkö on, ja sen vuoksi en hahmota kuvista sitä, mitä minua tiedostavammat ihmiset hahmottavat.

Vieras: Odottelen. Tuo Rähmiksen juttu on karutonta kertomaa muutenkin, ja loppukaneetti vielä enemmän. Siinähän kerrotaan, että jätkä joutui lähtemään maanpakoon Ruotsista mielipiteittensä vuoksi. Heja Sverige ja silleen…

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Yrjö ja muutkin seuraajat.
En tiedä liittyykö tämä mitenkään aiheeseen, toisaalta kyllä. Olin tuossa taannoin Svean mailla junnujen jalkapalloturnauksessa Västerås nimisellä paikkakunnalla. Siellä näytti kotoutus osuneen nappiin, kun kaikilla erotuomareilla oli sopiva väritys, mutta ei hajuakaan jalkapallon säännöistä. Eli kun on sopivan värinen, annetaan pilli ja paita, ja kas olet pätevä jalkapallotuomari.
Ei sillä eikä sen vuoksi, samaa näkyi olevan täällä ihan kotimaassakin Vantaalla tässä männäviikolla ilmassa.
Eli kaikkeen se väri ja pilli pätevöittää ihmettelee Huru-ukko. Tai ei niinkään ihmettele, suvaitsee vain:(

Anonyymi kirjoitti...

Kreikassa on muuten tänään pidetty kansanäänstys eurorahasta. En muuten varmaankaan tykkää Syriza-puolueesta, mitä lie arhinmäkeläistyyppisiä kommareita ne lieneekään. Mutta jos ne saa Kreikan ulos eurosta niin myöhemmin jollain aikavälillä koko euroraha lakkautetaan ja pitemmällä aikavälillä deletoidaan itse EU. Syriza on sanonut että Kreikka on konkassa ja se on rehellisesti sanottu.

Persujen sivuilla ja Usarissa on pari persua kirjottainut ahkerasti Kreikasta, Henri Myllyniemi ja Juhani Huopainen. Lisäksi he ovat kommentoineet muiden kirjottamisssa Kreikka-jutuissa. Myllyniemi on persujen "kirjeenvaihtaja" kun tarkkailee tilannetta paikan päällä.

http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

http://jhuopainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Sitä jalkapalloahan täällä Suomessakin tarjotaan vähän väliä kotouttamisen patenttiratkaisuna. Kai siksi, kun ei enää muutakaan keksitä. Ruotsalaistyyppistä jalkapallokotouttamista voi katsella tuosta linkistä:

https://www.youtube.com/watch?v=Sbw2auygtGE

Vieras: Saa nähdä, kuinka käy. Eurohan kun on poliittinen ratkaisu ja EU-eliitti ei millään haluaisi tunnustaa, että vituralleen meni.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Yrjö.
En saanut linkkiä auki, mutta arvelisin kyseessä olevan eräässä ottelussa potkittu pilkkukisa. Tuomari ei pitänyt minkäänlaista ottelupöytäkirjaa (ei ilmeisesti osannut kirjoittaa). Muutenkin meni pelleilyksi. Itse paikalla olleena.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Katsoin, ja kyllä se nyt näytti pelittävän. Jos se ei jostain syystä pelitä koneellasi, niin laitanpa tekstinä asiaan liittyvän STT:n uutisen:

*

Yleisö kävi pelaajien kimppuun nuorisoturnauksessa

Tunteet kävivät kuumina nuorten jalkapalloturnauksessa Gothia cupissa Göteborgissa torstai-iltana. 16-vuotiaiden poikien neljännesvälierä IFK Göteborgin ja irakilaisen Al Madinan välillä päättyi mellakkaan. Satoja irakilaisjoukkueen kannattajia ryntäsi kentälle ja yritti päästä IFK-pelaajien kimppuun.

IFK Göteborg voitti 1-0. Neljä Al Madinan pelaajaa ajettiin kentältä punaisella kortilla. Göteborgilaisjoukkueen pelaajan väitetään nostaneen etusormen huulilleen sekä pussanneen seuralogoa pelipaidassaan ja samalla ärsyttäneen irakilaisjoukkueen kannattajia ottelun lopussa.
Tv-kuvista näkyy, kun vastapuolen kannattajat jahtaavat IFK-pelaajia, joista ainakin yksi kammetaan maahan. Aftobladet-lehti kertoo, että erotuomari sai ainakin yhden iskun selkäänsä.
Göteborgilaisjoukkueen pelaajia pakeni läheiseen rakennukseen tai piiloutui muualle.

-Ketään ei ole otettu kiinni, mutta väkivaltaisesta yhteenotosta on tehty ilmoitus, poliisin tiedottaja Thomas Fuxborg kertoi.

Poliisi onnistui hajottamaan väkijoukon ja saattoi joukkueet majapaikkoihinsa. IFK Göteborgin seuraavaan otteluun poliisi varautuu lisämiehityksellä.

STT

*

Tuossa vielä linkki uutiseen. Matsi ja ”matsi” käytiin siis vuonna 2010.

http://www.ess.fi/urheilu/jalkapallo/2010/07/23/yleiso-kavi-pelaajien-kimppuun-nuorisoturnauksessa

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Yrjö uutisesta.
Tarkoittamani tapaus sattui n. viikko sitten Västeråsissa tyttöjen turnauksessa. Siellä ei sentään tarvinnut poliisia paikalle, kun yleisöä oli vain kourallinen. Suurimman älämölön nosti kotijoukkueen (paikallinen) johto.
Järjestääjän edustaja löi meidän joukkueen johtajalle luurin korvaan kesken selvittelyjen. Että semmoista se potkupallo, eli radio-ohjelman nimeä siteeraten: näin naapurissa:)
Vastaavia tuomareita olen nähnyt kyllä kotimaisissakin peleissä, viimeksi perjantaina Vantaalla.
Mukavaa kesää silti kaikille.
Huru-ukko