sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

LYHYT RAMATELMA

Niin kuin valistunut lukija on ehkä huomannut, niin muslimien ramadan-kuukausi sitten loppui ja sen loppumista on vietetty asiaankuuluvilla menoilla. Ihminenhän tietysti saa uskoa ja viettää uskontonsa mukaisia rituaaleja, ei siinä mitään, mutta ihmetyttää hieman se, miksi mediamme on niin ramadania kuin sen lopettavaa  eid al-fitr-juhlaa pullollaan ja peräti ihastelevassa sävyssä niin kuin esmes tämä Helsingin Sanomien kirjoitus asiasta.

Sinänsä merkille pantavaa on se, että vielä joskus 1980-luvulla mediallamme ei ollut mitään tarvetta mainostaa islamilaisia rituaaleja, mutta se varmaankin johtuu siitä, että meillä ei ollut silloin muita muslimeja kuin tataarit ja hehän eivät median suitsutusta tarvinneet, sillä he pärjäsivät suomalaisessa yhteiskunnassa aivan ominkin ansioin. He eivät edustaneet ihanaa toiseutta, vaan he ovat integroituneet suomalaiseen yhteiskuntaan eivätkä tarvitse puolestaloukkaantumis- ja
-ihannointikoneistoa.

Niin kuin tuli todettua, ihminen voi viettää uskonnollisia rituaalejaan, jos siltä tuntuu. Varsinkin, jos ne eivät häiritse muita. Mutta hotellin respaa mietityttää se ajatus, että kuinkahan mediamme suhtautuisi, jos tästä suomalaisesta evlut-kirkostamme eroaisi voimakas sanokaamme ”vanhatestamentillinen lahko”? Ajatellaan, että sen lahkon jäsenet suorittaisivat joka ristuksen päivä uskonnollisen rukousrituaalin viisi kertaa. Ajatellaan, että sen lahkon jäsenten elämä aina pukeutumista ja syömistä myöten määriteltäisiin uskonnon mukaan. Lahkon jäsenet eivät saisi syödä epäpuhdasta lihaa, vaan ainoastaan sellaista, joka olisi tapettu leikkaamalla tajuissaan olevan eläimen kurkku auki ja samalla huutamalla kolmeen kertaan ”Herran nimeen huitata hujaa!”. Lahko määräisi, että lahkon naisten tulisi käyttää vain sellaista vaatetusta, joka ei paljastaisi heidän ruumiinmuotojaan millään tavalla ja naisten kasvoista saisi näkyä ulospäin vain silmät.

Tämän lahkon naisilta kiellettäisiin myös seurustelu ja sitä kautta tietenkin myös avioliitto vääräuskoisten kanssa. Luonnollisesti lahkon miespuoliset jäsenet ympärileikattaisiin murrosiän alkaessa. Lahko viettäisi kerran vuodessa kuukauden mittaisen paaston, jolloin valoisan aikaan ei juotaisi edes vettä, mutta pimeällä sitten mässäiltäisiin ja häirittäisiin mölinällä nukkuvia naapureita. Lahkon jäsenet luonnollisesti eläisivät pääosin sosiaaliturvan varassa, joten myöhään valvominen ei varsinaisesti olisi este rituaaleille.

Mikähän olisi mediamme suhtautuminen tähän lahkoon? Herättäisikö se ihastelua ja olisiko medialla tarvetta valistaa tavallisia kansalaisia vanhatestamentillisen lahkon tavoista ja rituaaleista? Hotellin respassa ollaan vahvasti sitä mieltä, että mediassa todettaisiin esim. seuraavaa:

- Nämä urpot aivan tosissaan ja vakavissaan aikatauluttavat elämänsä jonkun kuvitellun satuhahmon kuviteltujen määräyksien mukaan. Ja vaativat vielä, että muun väestön täytyisi jostain syystä sopeutua heidän uskonnollisiin eriskummallisuuksiin ja kaiken lisäksi velä arvostaa niitä. Kuinka tällaista voi tapahtua vuoden 2015 Suomessa?

- Lahkon suhtautuminen naisiin on järkyttävän ja vastenmielisen alistavaa. Kuinka tällaista voi tapahtua vuoden 2015 Suomessa?

- Lahkon harjoittama pakollinen ympärileikkaus on järkyttävä hyökkäys ihmisen fyysistä koskemattomuutta kohtaan ja sen voi rinnastaa ainoastaan törkeään pahoinpitelyyn. Kuinka tällaista voi tapahtua vuoden 2015 Suomessa?

- Lahkon käyttämä rituaaliteurastusmenetelmää ei voi sanoa miksikään muuksi kuin törkeäksi eläinrääkkäykseksi. Kuinka tällaista voi tapahtua vuoden 2015 Suomessa?

- Tämä lahko viettää vuodesta kokonaisen kuukauden omien satuhahmorituaaliensa mukaisesti ja vaatii, että muu väestö hyväksyy tällaisen toiminnan. Varsinkin kerrostalossa tällainen myöhämässäily häiritsee työssäkäyviä ihmisiä. Kuinka tällaista voi tapahtua vuoden 2015 Suomessa?

Kun ottaa huomioon, että mediamme aika ajoin ottaa esille ”kyllähän meidän lestadiolaisetkin”-kortin, niin tämän kaltaisen kristillisen lahkon perustaminen saisi aikaan tiedostavan joukkorääkymisen ja vaatimuksen koko lahkon kieltämisestä. Vaikka se toimisi juuri samoin, kuin se tietty porukka, jonka uskonnollisia rituaaleja esitellään mediassamme aidon ihastuneena.

Se porukka kun edustaa sitä ihanaa toiseutta. Ja se toiseus itsessään riittää ihasteluun. Voi tietysti olla, että jostain Borneon takametsistä löytyy vielä suurempaa ajatuksen köyhyyttä, mutta tuskin lähempää.

Hotellilla vietetään tänään hyi al-fitr-juhlaa, jonka kunniaksi uunissa muhii pulled pork. Ei ole takuita, etteikö pelottavia sikapartikkeleita pääsisi ulkoilmaankin.


Vielä kaksi asiaa:

1. Hotellin respa pyytää anteeksi kaikilta Borneon takametsien asukkailta. Suomalaisiin toimittajiin verrattuna te olette varmasti oikein järkevää ja asiallista väkeä. Termi ”Borneon takametsät” vaan soundaa niin hyvin moneen juttuun.

2. Siitä lestadiolaiskortista. Oheisissa kuvissa tunnelmia lessujen Suviseuroista:Uskonnosta voi olla tietysti mitä mieltä huvittaa, mutta lessut käyttävät Säkkivälineen tuotteita roskapusseina ja se toinen, ihannoitu porukka vaatekappaleina.

52 kommenttia:

Isäm maan puollustaja kirjoitti...

Jos joisin kiljua, niin kiljukrapulassa voisin miettiä maantieteellisiä asioita. Lähinnä geokätköilyä. Yhdellä 140 gramman pekonipaketilla saa jo monta kätköä ja kaksinkertaisesti jos siivut katkaisee keskeltä. Nämä siipaleet sitten kätkisi eri puolelle pk-seutua rakentamattomille tonteille. Toki kätköt merkittäisiin gsm-paikannuksella ja nettiin laitettaisiin kartta ja koordinaatit. Happy kätköilyä! Lihatuote voi tietysti mennä lokkien, hyönteisten tai rottien suuhun, mutta sikapartikkeleita jää aina leijumaan.

Ramadanista on käsittääkseni joku korkea ipaatti esittänyt, että se ei koske raskaana olevia säkkejä, pieniä lapsia ja matkustavaisia. Nythän on tietysti niin, että pakolaisina tai turhapaikanhakioina maahan tulleet ovat edelleen matkalla, koska päämäärä on tietysti paluu kotimaisemiin. Tätä erilaiset reetat eivät edes halua ymmärtää vaan isäm maan puollustajilla on missio se niille kertoa.

Kumitonttu kirjoitti...

Mainio rinnastus tuo uusvanhatestamentillinen lahko ja islam. Tuon Hesarin jutun on kirjoittanut siis Reetta Räty, josta Pikkupoika kirjoitti mainiosti aikoinaan. Räty on kovan linjan feministi, joten hänen puolusteleva tai jopa ylistävä suhtautumisensa islamiin hienosti paljastaa feminismin todellisen luonteen.

Reetta Räty on (tai ainakin on ollut) yrittäjänä Ville Blåfieldin kanssa. Hehän siis tutustuivat Stadin Pravdassa silloin, kun mokutus oli kiihkeimmillään. Vasta heidän lähtönsä jälkeen kierrokset ovat hitusen rauhoittuneet.

Ottaen huomioon, että Ville Blåfield on avoimesti homoseksuaali, olisin mieluusti nähnyt Villen haastattelevan Rätyn sijaan. Jostain syystä homoille on islamin todellisen luonteen tunnustaminen helpompaa kuin feministeille, vaikka muuten ovatkin löytäneet toisistaan sukulaissielut.

Oinomaos kirjoitti...

Ehkä kyseessä on vain kunniakansalaisten (ja näiden puolestaloukkaantujien) täysin oikeutettu ja tietysti myös erittäin hyvin perusteltu laajempi käsitys perustuslaista ja sen tulkinnoista. Ei siis syytä huoleen.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä tässä Kreikkaa kummastellessa muuta kuin:

https://www.youtube.com/watch?v=0HhA0Cghr4k

-KKi-

TapsaK kirjoitti...

Muistanpa joskus 80-luvulla kun Ratto-lehti kirjoitti lestadiolaisista otsikolla LAESTADIOLAISTEN TÖRKEYDET PALJASTUVAT. Silloinen SRK:n puheenjohtaja Erkki Reinikainen tietysti lähetti lehdelle vastineen jota ei kuitenkaan julkaistu. Rauhanyhdistyksellä ja "rauhan uskonnolla" on vissi ero, ensiksi mainittua vaan ei oikein mediassa kohdella silkkihansikkain, vaikka sen suhteen saamme olla enemmän rauhassa kun kyseessä on oma turvallisuutemme.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Isäm maan puollustajalle, Kumitontulle, Oinomaokselle, KKi:lle ja TapsaK:lle & kiitos kommenteistanne.

Isäm maan puollustaja: Ehkä jätämme kiljun hörsimisen anarkistiaktivisteille. Geokätköilyideasi on hyvä, mutta itse kehitin sen jo viime vuonna hieman teollisempaan muotoon:

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2014/08/rohkiva-vastaisku.html

Lukaisepas muuten piruuttasi, mitä taivaan korkealle islamilaisessa maailmassa arvostettu ajatollah Khomeini puhui aikanaan seksistä. Kumis kertoo:

http://murphyssoninlaw.blogspot.fi/2015/07/islam-ja-seksi.html

Kumis: Juu, Reetta Räty takaa laadun. Tuohon Pravdan juttuun on muuten tähän mennessä (kello nyt 19.18) päässyt tasan yksi kommentti läpi, se on kirjoitettu jo klo 12.49 ja se on varsin nuiva. Ehkä se riittikin. Se kommentti oli muuten varsin hyvä:

*

” Ramadania vietetään syömällä hyvin, öisin, ja sen päättymistä juhlitaan syömällä hyvin.

Aika erikoinen "paasto".

Seuraavan kerran, kun lääkärini ehdottaa alkoholin juomiseen taukoa, kysyn auttaako jos juon vain öisin?”

*

Meillähän täällä Suomessakin suvaitsevaisuusmielenosoituksissa heiluvat rinnakkain SETAn sateenkaariliput sekä Palestiinan ja aika ajoin jopa Hamasin liput. Asian ironia jää vissiin suvaitsevaisilta huomaamatta. Olis muuten tosiaan mainota, jos jotain oikein parranpärisyttäjäimaamia laitettais haastattelemaan avoimesti homoseksuaali toimittaja.

Oinomaos: Joo, ihminenhän saa tietysti tehdä laeista omia tulkintojaan. Ikävä kyllä meitä konservatiivisempia ihmisiä vaaditaan elämään niitten tulkintojen mukaan. Ja jos me pyydetään apua virkakoneistolta, meille vastaa Ritva Viljanen. Niin että ei maksa vaivaa. Vapaavyöhykkeitä odotellessa.

KKi: Kiitos linkistä. Kreikan asiahan on vielä ramalamakesken. Seurataan katseella.

TapsaK: Totta. Ja lestadiolaiset kumminkin ovat työväkeä, yrittäjiä, maanviljelijöitä ja muutenkin pääosin ihan tolkullisesti elävää väkeä. Nettoveronmaksajien lisäksi he ovat muuten vielä väestömme nettokasvattajia. Onhan niitä kirjoituksia, missä kauhistellaan, että lestadiolaiset naiset ovat synnytyskoneita ja osaltaan minäkin heiltä toivoisin kohtuutta (tosin kuinka monen kohdalla lehtijutut pitävät paikkansa) mutta miksi islamilaisten naisten asema synnytyskoneina ei ole mediallemme ongelma?

Anonyymi kirjoitti...

Miten lie. Lestat ovat olleet median hampaissa vuodesta kivi ja kirves. Kuitenkaan itseäni ainakaan eivät ole kuin huvittaneet.

Lestat pitävät rauhankokouksiaan joita ei oikein voi pitää länsimaista järjestelmää uhkaavina offensiiveina. Lestat toki elävät omien sääntöjensä mukaan, vaan käsittääkseni eivät ole rasite asuinkuntiensa sosiaalitoimelle. Pikemminkin päinvastoin. Taitavat olla melko varakasta poppoota?

Rättipäät sen sijaan vaativat meitä elättämään heidät ja sietämään (en sano suvaitsemaan koska minulle 'tolorate' tarkoittaa sietämistä) heidän tapansa.

Tällai raskaan ratista katsoen, ihan ympäri eurooppaa, rättipäät alkavat pikkuhiljaa harmittamaan. Toki kielitaitoni on vajavainen, vaan maantiekuppiloiden pöytäkeskuteluissa olen ollut havaitsevinani vastaavaa suhtaumista eurooppalaisten kollegoiteni taholta. Sellainen epäilys minulla on, ettei kuljettajat ole ainoa poppoo euroopassa jolla alkaa pikkuhiljaa käämit palamaan.

'Bra blatte, død blatte'. Snacka kollega fra Tana Bru.

-KKi-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi. Luulenpa, että monella muullakin ammattialalla kuin ammattikuljettajilla alkaa käämi pikkuhiljaa palamaan. Jopa oma sosiaalipiiperrysalani ei ole suorittavalla tasollaan suinkaan niin suvaitseva, leventävä ja laajentava kuin ehkä kuvitellaan tai mitä se mainostaa. Lestadiolaiset ovat todennäköisesti pääosin nettoveronmaksajia. Jotka siis elättävät ihmisiä, jotka ammatikseen halveksuvat heitä ja ihailevat muualta tuotuja ihmisiä jotka myös elävät mm. näiden lestadiolaisten verotuloilla. Tana Brussa on muuten tullut vietettyä aikanaan muutama yö. En muista sen hotellin nimeä, mutta se oli lähellä siltaa ja siinä oli semmosia minimökkejä sähköllä ja jääkaapilla mutta ilman muita mukavuuksia. Kyllä siellä muutaman yön vietti.

Anonyymi kirjoitti...

Varmaankin hotelli vastapäätä Tana Bru Service eli paikallinen Shell.

Tana Bru on meille sellainen kohtaus- ja venttauspaikka jossa odotamme komentoja lähteä sitten Berlevåg taikka Båtsfjord.

Tana Bru:ssa on siellä taksiaseman kieppeillä oikein raskaille osoitettu parkering plats. Ikävä vain, etei siellä ole paskahuusia, puhumattakaan suihkusta. Siihen Shellile taikka hotelliin pääsee...

Sikäli kiva kylä, että paikalliset taasen ymmärtävät... Itselläni siellä sopimus erään kanssa eli pääsen kyllä suihkuun ja saunaan.

Tenolla kävin kalassa. Enhän minä mitään saanut, vaan kivahan se oli istuskella. :D

On muuten aika normaalia, ettei Norgessa ole tarjolla sosiaalitiloja. Epäilen, että Norget pesee ittensä vuonoissa. Hiukan viileähköä sanoisin vaan akkurat?

-KKi-

Anonyymi kirjoitti...

Kun lestadiolaiset tulivat tässä niin vahvasti puheeksi, niin on pakko linkittää Jani Kaaron teksti "Lestadiolaiset modernilla noitaroviolla". Se pistää miettimään aika vahvasti sitä, että millaisin perustein kymmenettuhannet ihmiset on tässä maassa viime vuosina mediassa, netissä ja myös virkakoneistossa leimattu.

http://www.rapport.fi/rapport/artikkeli.php?aid=225350

Yllytän sekä lukemaan että jakamaan jo senkin takia, että sama kulttuurimarxilainen agenda siellä uskovaisten demonisoinnin takana irvistelee kuin suomalaisuuden, pottunokkaisuuden, äijämäisyyden, äitiyden, ydinperheen jne. demonisoinnissakin.

Ykää asia koskettaa sikäli, että aiheettomatkin epäilyt voivat johtaa huostaanottoihin. Ja mistäs sitä tietää että huoliiko poliisi ja tuomioistuin tieteellisesti huuhaan piiriin kuuluvia "terapia"kusetuksia Ykän asuinsuunnissa "todisteeksi" tai "näytöksi" ties mistä.

Noista kroppakivuista sen verran että fysiologiaa vähänkin tuntevien mukaan lihaksella ei ole muuta aineenvaihduntapumppua kuin liike. Tämän takia staattisessa rasituksessa olevaan lihakseen tulee happivajausta ja kuona-ainekertymiä. Liikkeen puuttuessa kuonaa ei pumpata tarpeeksi pois eikä happipitoista verta tarpeeksi sisään. Jos jokin kusetusperinne väittää näitä arkoja ja kipeitä kuona-ainekertymiä "ruumiin muistumiksi hyväksikäytöstä" niin silloin istumatyöntekijät lienevät noin 90-100% hyväksikäytön uhreja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Yrjöperskeles said...
Tervehdys KKi:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Nyt kun tuota netin ihmeellistä maailmaa tutkin, niin se hotelli, jonka pikkumökeissä olimme, oli se Tana Brun sillan vieressä oleva Elva Hotell og Camping. Tosin en ole varma, oliko se silloin samalla nimellä. Siitä kun on aikaa jo toistakymmentä vuotta.

Ano: Luin jutun. Rankka ja ikävä. En pysty sanomaan, mitä mieltä olen, koska en paikalla ole ollut. Mutta sen voin sanoa, että olen tietoinen kyllä näistä valemuistoista, manipuloiduistakin sellaisista. Ja olen myös tietoinen, että niin psykologeissa kuin tietyissä oman alani ihmisissä on tyyppejä, jotka haluaisivat gloriaa lasten hyväksikäyttäjän käräyttämisestä. Ja tiedän myös, että joskus sen halun kanssa on pantu vähän mutkia suoriksi. Ja se on minun mielestäni myös hyvin vakava rikos. Mitä tulee lestadiolaisiin, niin heitä vastaan on helpompi hyökätä kuin muslimeja vastaan, sillä he harvemmin uhkaavat väkivallalla.

JULY 19, 2015 AT 10:25 PM

Anonyymi kirjoitti...

Ah, niin naulan kantaan kuin nyt vain osua voi!

..ja upposi.

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille ja kiitokset.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Yrjö!

Kumitontun kommentista liittyen Reetta Rätyyn, tuli elävästi mieleen tällainen kuva, The Daily Outrage, ilmeisesti hän on samanlaisessa tilanteessa jos joku uskaltaa olla hänen näkemyksistänsä eri mieltä. Faktoilla ei ole merkitystä kun feministit ajattelevat ja päättävät tunteilla!

Ja kun luin tuon linkittämäsi artikkelin Kumitontun blogiin "Islam ja seksi", tekee yksinkertaisesti sanattomaksi. Eikö ihmisen typeryydellä ole mitään rajoja? Jollen ole aikaisemmin suositellut, niin kannattaa katsella seuraavat elokuvat/dokumentit, Mike Judgen ohjaama Idiocracy, ja Youtubesta löytyvä "Themepark 1984"....

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tere, Soomepois Eestist. Täytyy vastata tällä kuvalla, joka sopii myös hyvin aiheeseen:

http://d.justpo.st/media/images/2014/03/4bbb758222b29607034465909006dce4.jpg

Tuon Idiocracy-elokuvan minä olen muuten nähnytkin. Täytyy panna tuo toinen vinkki korvan taakse.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys myös Vieraalle ja kiitos kissapostista. Siitä kolmannesta viestistä valitettavasti totean, että minä en käytä kyseistä kanavaa lähdemateriaalina ja ymmärtänet, että kun lähettämäsi linkit olisivat olleet lähellä puoltatoista tuntia, niin en minä niitä ala läpi selaamaan. Tämä jatkoa varten tiedoksi, niin ei mene sinullakaan aikaa hukkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hehe.

Mailini tiedät. Otapa yhteyttä joskus. Kaffet keitän ja lupaan olla vittuilematta kulkuvälineestä.

Eiköhän Ykä pistetä valkoista kalaa grillilihaksi, bostonit huuleen ja whiskey lasiin. Katellaan joutessamme vaikka sillan yli kulkevia varakaaneja ja hekotellaan.

-KKi-

Anonyymi kirjoitti...

http://yle.fi/uutiset/helsingin_perussuomalaisten_ryhmanjohtajalta_tukea_suurmoskeijalle__sen_kun_vaan/8167176

Sehän tulee, ei estä mikään. Se alkaa olla tuo puolue valmis poistoon eduskunnasta seuraavalla kierroksella. Tismalleen niiden muiden kaltainen. Muutama soraääni mutta niin niitä on noissa muissakin vanhoissa puolueissa.

-Tvälups-

Kenzo kirjoitti...

Ramadanin viettäminen kesäaikaan Suomessa ei sovi työssäkäyvälle ihmiselle siitä aiheutuvan väsymyksen vuoksi, mutta eiväthän nuo edes Koraanin pyhien oppien mukaan sitä Ramadania juhlikaan, koska saattaisi tulla keskikesällä melkoinen nälkä.
Kenties tässä on se syy siihen, että emme näe yhtään Somalia lapiota heiluttamassa teiden varressa tai raksalla sementtimyllyä operoimassa; kulttuurinsa lähettiläinä heitä tosin notkuu runsaudeksi asti, josta kiitos kaunis.
Artikkelissahan sanotaankin, että Suomessa on niin paljon helpompaa oleskella kuin esim. Egyptissä ihan ymmärrettävistä syistä; olisin minäkin haltioissani
kun voisin keskittyä harrastamaan vaikka sukeltamista kunhan kämppä tulee maksetuksi tuohon eräällekin myönnettyyn 1350 euroon asti ja harrastusrahat virtaavat tilille kerran kuussa Sveitsiläisen kellon tarkkuudella. Itseäni huolestuttaa tässä kehityksessä se, että pari vuotta sitten Eid juhlia ei ollut, mutta nyt he alkavat saamaan porukkaa kasaan, mikä ei ole hyvä juttu, koska se lisää yhteisöllisyyden tunnetta, jota he haluavat voimistaa entisestään ja seuraukset tästä on nähtävissä esim. Ruotsissa, Briteissä ja Belgiassa.

Juha kirjoitti...

Mooseksen viides kirja on varsin selkeä vääräuskoisten kohtelun suhteen - olen keskustellut tästä näkökulmasta eri-uskoisen fundamentalistin kanssa, mikä ei häntä miellyttänyt. Tiedä sitten miksi, kun kerran pyhät kirjat pitää lukea niin, kuin ne on kirjoitettukin. Joitain ihmisiä ei vain voi miellyttää mitenkään :)

Anonyymi kirjoitti...

Olisin lähettänyt kuvat hevosruuasta mitä syötiin mutta unohdin. Tiistaina paistettiin puolet hepasta grillissä vartaissa folioon käärittynä. Keskiviikkona paistettiin pannulla toiset puolet. Tai siis ystävä oli kokkina, minä sparrasin. Tosi hyvää oli kummallakin kerralla. Jälkiruokajuomana juotiin Tokaji-pullo molempina päivinä.

Päätettiin että kun tavataan seuraavalla kerralla niin paistetaan ankkaa. Ollaan silloin niinku ankallismielisiä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, Taisteluvälineupseerille, Kenzolle, Juhalle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Täytyy panna asia korvan taakse, jos on sinnepäin jossain vaiheessa kulkua.

Taisteluvälineupseeri: No eihän tuo hyvältä kuulosta. Kuvitteleekohan tuo Kanerva saavansa omiensa puolesta sympatiapisteitä tästä?

Kenzo: Totta tuo, mitä totesit. Yleensäkään suomalaiset eivät anna uskonnon määritellä elämää edes promillea siitä, mitä nämä kehitysmaalaiset. Noita juhlia on ollut kyllä täällä ennenkin, mutta tuo mediamyllytys on uutta.

Juha: Siinähän on kristinuskon ja islamin ero, että islamilaiset lukevat pyhän kirjansa juuri niin kuin se kirjoitetaankin. Ev lut kirkkomme pitää taas raamattua yllä lähinnä siksi, että se risti on sopiva logo.

Vieras: Ankallismielisyyshän on aina paikallaan. Nyt kun muistilokeroitani yritän tonkia, niin päädyn lopputulokseen, että minä sitä en ole tainnut koskaan syödä ankkaa. Sorsaa kyllä hurumykke mutta ankkaa en. Täytynee ottaa sekin jossain vaiheessa työn alle.

Anonyymi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Tuo Kanerva on vaihtanut poliittista osoitetta useaan kertaan. Herää epäilys kannattaako sellaista ottaa puolueen jäseneksi. Jos on vaihtanut osoitetta, sen voi tehdä uudestaan.
Ekan jytkyn ja kuntajytkyn aikaan oli niitä jotka yrittivät hyötyä siitä mutta hyppäsivät sitten ulos.

Persujen tarvis tehdä jokaisen jäsenhakemuksen kohdalla taustaselvityksiä ja haastatella hakijat. Tulisi arvioida hakijat ja tehdä hyöty -ja riskiarviot. Voisi olla jotkin testit tai pääsykokeet.

Anonyymi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Kommentoin Kreikasta jotain täällä:

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2015/07/jotain-ihan-muuta-xxxi.html?showComment=1436715444476#c8946533822875206388

Tuosta unohtui että yhteisvaluutan takia Kreikka ei voi kompensoida huonoa tuottavuutta halvemmalla valuuttakurssilla. Se ei kuitenkaan saa talouttaan Saksan tasoiseksi. Sisäinen devalvaatio eli palkka-ale taas romuttaisi ostovoiman, mutta hinnat eivät alenisi. Saksa ja saksalaiset pärjäävät jos on vahva valuutta, matalat korot ja pitkät laina-ajat. Mutta Kreikka ei ole Saksa.

Eurorahan tuomat matalat lainojen korot ja pitkät laina-ajat yllyttivät Kreikkaa ja kreikkalaisia ottamaan uutta velkaa. Heiltä hävisi hahmotuskyky ja käsityskyky ihan kokonaan. Oman valuutan ja siihen perustuvan koron oloissa he eivät olisi voineet saada noita lainoja. Oman valuutan oloissa korkotaso oli suurempi ja laina-ajat lyhyemmät ja se hillitsi velkaantumista.

Ai niin, näköjään meikäläinen saa nuo viestit poistettua itsekin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Olisin jättänyt nuo viestisi julkaistuksi, sillä niissä oli hieman sisältöeroa. Mutta itse asiasta voin todeta, että olet oikeassa. Persuillahan on se ongelma, että ne hyppäsivät suoraan pienpuolueesta suurpuolueeksi ilman sitä keskisuuren puolueen asemaa. Ja sehän tietysti saa aikaan, että puolueen riveihin tulee monenlaista onnenonkijaa. Pirkko Ruohonen-Lerner on mielestäni yksi sellainen.

Tuon esittämäsi arviointiprosessin tekeminen olisi kyllä tolkuttoman hankalaa. En tiedä, kuinka se onnistuisi. Minä henkilökohtaisesti annan persuille nyt kumminkin aikaa ja kattelen sanotaanko vaikka tuonne joulun kieppeille, että mihin suuntaan homma menee.

Viimeisestä viestistäsi totean, että olet pitkälti oikeassa siinä, että täysin erilaisia talouksia ei kannata laittaa saman valuutan alle. Suomellakin meni eurossa devalvaatioetu. Kreikka itsessään on mielestäni sellainen tyypillinen mañana-talous, joka ei ole ajatellut huomista koskaan. Ja nyt se äksyää Suomelle siitä, kun persaukinen velallinen ei halua maksaa velkojaan ja vaatii vielä lisää velkaa. Hävetköön, perkele. En paremmin sano. Muistan erään Hesarin jutun joku vuosi taaksepäin ja siinä valitti 47-vuotiaana Kreikan julkishallinnosta eläkkeelle jäänyt tyyppi, että hänen eläke ei ole enää kuin 1600 euroa kuussa. Jos mulle oltaisiin tarjottu mahdollisuus jäädä 47-vuotiaana eläkkeelle 1600 euron eläkkeellä, niin minä olisin suostunut vaikka ampumaan pistoolilla kämmeneni läpitte.

Anonyymi kirjoitti...

Hehheh, perkele! Ykällä on herkullinen taito karrikoida maailman menoa. Taas rytkyi kalakukko mahan alla eli tuo keskivatsan tyrä niin helevetin tavalla, nauratti. Tämän kunniaksi sivelöitsen pekonia kainaloihin ja lähden paikallisdiskoon juomaan Viinaa loman kunniaksi.

Dr Outhouse

Anonyymi kirjoitti...

Väitetään että jos Kreikassa perittäisiin lakien mukaiset verot yhtä onnistuneesti kuin täällä, niin Kreikan valtio uisi rahoissa kuin Roope Ankka. Jos veronmaksumoraali olisi sama kuin Suomessa ja verohallinto olisi samanlainen niuhottaja. Sinä kun tiedät jotain julkishallinnosta, niin mitä veikkaat?

Aikaisemmin taisi olla kanta-aliupseereilla se 25 vuoden palvelusaika, jonka jälkeen siirtyivät eläkkeelle. Mutta saiko siinäkään sitä 1600 egee/kk vastaavaa eläkettä edes bruttona? Siis ne jotka kävivät sen Rottakoulun. Jossain välissä ei ollut uusia kanta-aliupseereita vaan toimiupseereita ja opistoupseereita joiden arvot olivat vänrikki, luutnantti, yliluutnantti ja kapteenit. Kapusta ei päässyt ylös paitsi kiertotietä lisäopintojen kautta. Oliko niin että suurin osa vanhoista kanta-aliupseereista muutettiin noihin sotilasarvoihin mikäli oli palvelusaikaa jäljellä?

Patterissa jossa lusin sotaväen, oli vanha läski punanaamainen yliluutnantti ja patterin päällikkö oli kolmikymppinen kapteeni jolla oli uraputki vauhdissa. Patterissa oli sotilasmestari, semmoinen vanhan spurgun näköinen, mutta hän oli huoltomies, joka jakoi pyssyt ja otti ne sitten takaisin. Hän huolsi mm. meikäläisen käyttämän polkupyörän. Hän ei pitänyt mitään koulutuksia.

Jokunen vuosi sitten kanta-aliupseerit palautettiin takaisin, mikä kuullosti mielestäni sopivalta. Ei se ole mikään häpeä olla aliupseeri, pakkoko se kaikki on olla vänskä-kapu-akselilla. Muuten vänskän ja kapun väliset arvot kärsisivät inflaation.

Ennen kadettikoulusta valmistuttiin luutnanteiksi. Sitten koulu piteni ja sieltä putkahdetaan yliluutnantteina ulos. Noin olen käsittänyt.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tämä haaveilua mutta jos Kreikkaan vipatut rahat ovat pois sosiaalimamuilusta niin on siinä voi olla pieni välillisen hyödyn murunen...Siinä olisi taktiikka ottaa mokukoneistolta rahat, ja merkitä ne sille momentille missä on tukipaketit. Jos mokukoneisto metelöi niin sanoo että mene sinne Kreikkaan jos haluat ne hakea...ei tarvi pitää kiirettä paluun kanssa, sitäpaitsi siinä on edistyksellinen Afrikka ja Lähi-itä ihan kivenheiton päässä joten voit jatkaa matkaa sinne bilettämään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Dr Outhouselle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Dr Outhouse: Mukavaa törpöttelyä.

Vieras:

Viesti 1:

Minä tunnen kyllä suomalaisen julkishallinnon ja tiedän, että siellä törsätään tolkuttomasti rahaa ihan puhtaaseen jonninjoutoon ja akateemisiin suojatyöpaikkoihin, mutta Kreikan julkishallinnon toiminnasta en sinänsä pysty sanomaan varmaksi mitään. Näyttää joka tapauksessa siltä, että Kreikka ei ole halukas purkamaan sitä ensinkään.

Minä henkilökohtaisest tunnen yhden eläkkeelle jääneen kapiaisen, joka totesi siitä, mitä sinä kommentoit, että ”olin sotilasmestari, mutta sen jälkeen minut alennettiin luutnantksi”.

Viesti 2: No tuo on kyllä haaveilua. Kreikkaan menee omansa ja sosiaalimamuiluun omansa. Eivät ne toisiinsa vaikuta. Katsotaan nyt sitä seuraavaa budjettia, niin ollaan viisaampia.

Anonyymi kirjoitti...

Se meidän patterin sotilasmestari pistettiin luutnantiksi just vähän ennen kuin minä kotiuduin. En tiedä vaikuttiko se hänen palkkaansa mitenkään ja enkä kysynyt mitä mieltä hän oli siitä. Minun korvissa sotilasmestari kuullostaa hienommalta kuin luutnantti. Näköjään merivoimissakin on sama arvo. Semmoinen sanonta on että sotilasmestari on "aliupseerien kenraali". Varmaan johtuu siitä että kaikki aliupseerit eivät nousseet siihen arvoon asti. Siihen pitää varmaan kerätä kokemusta ja meriittejä.

Anonyymi kirjoitti...

Yrjö. Tämä ei varsinaisesti liity tähän juttuun mutta luin tuossa uutisen että suomi ottaa 800 turvapaikanhakijaa välimereltä, tähän päälle tietysti vielä maahanmuuttajat ja kiintiöpakolaiset. Miten alkaa hiipiä mieleen ajatus että ennen pitkää olemme tilanteessa jossa kakun syöjiä on enemmän kuin kakun leipojia.

Juha kirjoitti...

Niinpä. Minua on näissä näkemissäni "fundamentalisti-kristityissä" ihmetyttänyt se, että he niin kovin mielellään siteeraavat koko Raamatun alalta tekstejä. Kristitynhän pitäisi keskittyä Jeesuksen sanomisiin ja jättää muut asiat sivuviitteiksi. Vaan ei, Paavalin kirjeitä ja VT:n heittoja paasataan pää punaisena. Mutta, varmaan näistä syistä en ole uskovainen.

Yhteenvetona, pidän Jessen oppeja parempina, kuin monen muun uskonnollisen virtauksen teemoja. Ihan yhteiskunnallisesti arvioiden.

Anonyymi kirjoitti...

Totesin viime vuonna täällä että persujen onglema on just tuo että ne ponnahtivat yhtäkkiä pienpuolueesta suureksi puolueeksi. Persut kävi persujen nimellä kolmet vaalit ennen ekaa jytkyä. Niiden kolmen vaalien aikana olisi tarvinnut asteittain nousta ja ylittää 10 prossaa.

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2014/03/kaljupaisia-uutishavaintoja-osa-l.html?showComment=1395320169473#c180967138198879800

Smp oli suurimmillaan (1970, 1972 ja 1983) siinä rajoilla saattoiko sitä vielä sanoa keskisuureksi.

Ruotsidemokraateilla oli 5,7 ja 12,9 prossaa niissä vaaleissa joissa se sai edustajia (2010, 2014) . Se ei ollut jättihyppy. Olosuhteet ovat äärimmäisen vihamieliset mutta puhunkin vain matematiikasta.

Tanskan kansanpuolue ehti vakiintua ja asettua keskisuurelle tasolle
https://en.wikipedia.org/wiki/Danish_People%27s_Party#Election_results

Norjan edistyspuoleella sama juttu
https://en.wikipedia.org/wiki/Progress_Party_(Norway)#Election_results

korpisoturi kirjoitti...

Onkohan mussakin jokin sisäinen muslimi, kun tykkään ottaa konjakkia eli viskiä yöaikaan. Islami ei olis mikään ongelma, kun siinä on se takaovi. Vetää vain verhot eteen ja tekee surutta kiellettyjä asioita. Tällänen uskoon sisältyvä kaksinaamaisuus aiheuttaa, että se rehellisyys ei ole arvossaan, ainakaan maahantulohaastattelussa. Eikä muullonkaan jos edut ja asema kärsii.

Joopa, kiljuun en mäkään kajoa, sillä voi olla arvaamattomia vaikutuksia. Tuntemattoman Hietasenkin se kilju pani esittämään Messerchmitt-hävittäjää.

Anonyymi kirjoitti...

"
Onko tämä haaveilua mutta jos Kreikkaan vipatut rahat ovat pois sosiaalimamuilusta niin on siinä voi olla pieni välillisen hyödyn murunen...
"
Ja sitten heräsin ja päästin kissan pihalle. No joo. Haveiluahan tuollainen.

Mokuttamiseenhan rahaa menee kokoajan ja reippaasti. Kreikkassahan kyse lienee enämpikin takausvastuiden realisoimisesta kun, ei jos vaan kun, kreikalta jää velat maksamatta.
Kreikka 3 joka nyt on väännössä tulee EVM nimiseltä rahoituslaitokselta johon suomikin on jo rahaa laittanut, eikä takaisin saa.

Sitten kun Kreikka lopullisesti rysähtää, niin eihän se maksaminen siihen lopu. Silloin alkaa humanitäärinen apu ja arvatkaas vaan, niin kyllä Kierous Kleptopopouloksia piisaa meillekin turvapaikkaa hakemaan.

-KKi-

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, kiitos Yrjöperskeleelle. On jo mennyt pari iltaa lukiessa Yrjön mahtavia kirjoituksia tai melkeimpä osaa voisi kutsua erittäin hyviksi pakinoiksi, joita aikoinaan lehdissäkin oli. Nykyään niissä vain hymistellään ja puhutaan paskaa, joten ihan iso mies liikuttuu ilosta, kun löytää tallaisia helmiä. Pitkää ikää Perskeleelle, jotta saadaan nauttia kirjallisesta "epäilyksen pirusta". Oiva blogi todellakin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, Ano1:lle, Juhalle, Korpisoturille, KKi:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Vieras:

Viesti1: Juu, kyllähän sotilasmestarit olivat (ja nykyisinhän systeemi on käsittääkseni taas palautettu) kanta-aliupseerien kermaa, eikä joku nuori luutnantti ihan vähällä alkanut vanhaa sotilasmestaria pomottamaan.

Viesti2: Olet tuossa varmaan oikeassa. Ja nyt näyttää kyllä pahalta, että tällä hetkellä Soinin halu pysyä hallituksessa ylittää ne syyt, miksi puoluetta on äänestetty ja tuettu.

Ano1: Mehän itse asiassa olemme jo siinä tilanteessa, että kakun syöjiä on enemmän kuin leipojia. Eikä nykyhallitus sitten kuitenkaan näytä ottavan asiaa vakavasti.

Juha: Juu, eihän Jessen opeissa sinänsä mitään vikaa ole, varsinkaan verrattuna siihen toiseen jätkään ja kyllähän suomalaisen yhteiskunnan arvot varsin pitkälle ovat rakentuneet protestanttisen etiikan pohjalle.

Korpisoturi: Luulen, ettei sinussa ole sisäistä muslimia. Sinulla vaan aika ajoin suu napsaa, niin kuin minullakin silloin tälläin.

KKi: Kovastihan tuosta hallitusneuvottelujen alussa puhuttiin, mutta nyt näyttää touhu jatkuvan hyväksi havaitulla yleisafrikkalaisella linjalla. Kreikan romahtaessa on mahdollista käydä juuri niin kuin tuumailit, ja onhan niitä persaukisia eurooppalaisia valtioita muitakin. Kuka takaa, ettei tauti leviä, tai tartutetaan jopa tahallaan?

Ano2: Suuret kiitokset ja mukavaa kesän jatkoa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Vielä henkilölle, joka kyseli sähköpostilla Tero Vaaran kuulumisista. En valitettavasti osaa kertoa niistä, sillä en ole niistä perillä. En ole kyllä nähnyt uutista, että hän olisi lopettanut muusikon uransa.

Anonyymi kirjoitti...

Ajoittain on käynyt mielessä että olisiko hallituksesta lähtö toimiva ratkaisu jos ei muu auta. Sekään ei ole ihan yksinkertainen. Jos persut korvattaisiin viherhörhöillä tai Rkp:llä niin ei nappaa...

Hallituksesta poistuminen on riskipeliä ja sen onnistuminen edellyttää täydellistä ajoitusta. Hallituksesta lähdön onnistuminen edellyttäisi kai eduskunnan hajotusta ja uusia vaaleja. Parasta hajotuspäätöksessä olisi se jos päätöksenteko halvaantuu siksi aikaa kunnes vaalitulos on selvillä ja uusi hallitus koottu. Mietin sitä Kumitontun ja Valkean blogeissa:

http://murphyssoninlaw.blogspot.fi/2015/06/en-valita-paskaakaan.html

http://murphyssoninlaw.blogspot.fi/2015/07/sampo-terho-puolueen-puolesta.html

http://hiljaistapohdintaa.blogspot.fi/2015/06/suomi-lahti-ruotsin-maahanmuuttopoliitt.html

Anonyymi kirjoitti...

Oli niin monta pitkä litania kommentteja, etten lukenut kaikkia, vaan laavasin pikaisesti läpi. (Lienee tätä "nykynuorison keskittymiskyvyttömyyttä?) Mutta asiasta lahkolaisuuteen: Kehuit tässä kirjoituksessasi lestadiolaisia harmittomaksi uskontokunnaksi. Ainakaan täällä Metsä-Lapissa asia ei ole näin. Lestadiolaiset äänestävät porukalla omia edustajiaan kunnanvaltuustoihin, jotka sitten yhteispäätöksillään pistävät uskonveljiään virkoihin ja tarjousten voittajiksi. Sillälailla uskonveljen omakotisuunnitelma menee läpi, mutta kiroilevan yrittäjän halli ei. Tällä hetkellä Lapissa ei pärjää yksikään keskisuuri yritys, jos ei ole lestadiolaisia yhteyksiä.

Volmari

Anonyymi kirjoitti...

Suomella on aina ollut omituinen tapa matkia Ruotsia melkein joka asiassa. Ei kuitenkaan oman valuutan säilyttämisestä joka taas oli niitä harvoja asioita jotka siltä olisi kannattanut matkia. Tässä kävi mielessä että pitäiskö Ruotsin nuivistua ensin joten tällöin Suomen olisi helpompi omaksua nuivat tavat? Toisaalta jos Ruotsi nuivistuisi ennen Suomea niin siinä on vaara että Ruotsista kipattaisiin sosiaalimamut ja muut kunniakansalaiset tänne. Tästä syystä olen sittenkin päätynyt siihen vaihtoehtoon että on parempi jos Suomi onnistuisi jollain ihmeen kaupalla nuivistumaan ennen Ruotsia.

Tanska ja Norja ovat harjoittaneet mokutusta yhtä kauan kuin Ruotsi mutta ne eivät ole kuitenkaan ole matkineet Ruotsia eivätkä muutenkaan pyri miellyttämään Ruotsia mitenkään. Miten muuten Kansanpuolue ja Edistyspuolue ovat voineet kohtuullisesti toimia. Ilmankos Ruotsissa kiehutaan jatkuvasti Norjan ja Tanskan takia.

Ruotsi vaikuttaa siltä että siellä taviksetkin ovat pahemmin aivopestyjä moku-uskontoon kuin täällä. Meinaan kun me tässäkin blogissa höpistään, se tarkoittaa ettei moku-uskonto määrää meitä. Mutta tuntuu siltä että suurin osa Ruotsissa on oikeasti kahjoja. Jos joku on siellä nuiva, hänen täytyy se salata tietoisesti ja suunnitelmallisesti sekä peittää se moninkertaisella varmistuksella. Hän ei myönnä käsityksiään muille kuin niille joihin luottaa kaikkein eniten. Tanskasta ja Norjasta en tiedä, ehkä siellä tavikset ovat pykälän pari realistisempia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Volmarille & kiitos kommenteistanne.

Vieras:

Viesti1: En lähde tässä vaiheessa vielä hallituksen hajoittamista spekuloimaan. Kun mahdollisus olisi juuri se, mitä itse totesit. Uudet vaalitkaan eivät auttaisi, sillä persut tajuavat, että niissä tulisi viime aikojen näyttöjen puolesta selkeästi kuokkaan. Ja mitään persujen ulkopuolista, merkittävää poliittista voimaa ei tällä hetkellä ole. En tiedä, kehitetäänkö jossain vaiheessa ”suomidemokraatit”, mutta sekin on pitkä tie. Juuri tällä hetkellä tuntuu vähän siltä, että ollaan taas siinä nollatilanteessa, missä oltiin joskus vuonna 2007.

Viesti2: Ajatus siitä, että Ruotsi nuivistuisi on mielestäni enää pelkkä scifiä. Se maa on tiensä valinnut. Tietysti mikään ei ole mahdotonta, mutta jotkut asiat ovat hyvin, hyvin epätodennäköisiä.

Volmari: Joo, olethan sinä oikeassa, en minä sitä kiistä. Ja useinhan lestadiolaisuus ja kepumafia kulkevat koko lailla käsi kädessä. Mutta tässä verrattiinkin lestadiolaisia islamilaisiin ja kyllähän ne ovat kuitenkin eri planeetalta. Ei ne ihmisten päänuppeja nirhaa irti.

Anonyymi kirjoitti...

Voiko tuossa olla kyse just siitä että kepulit ja sekoomus yrittävät savustaa persuja ulos hallituksesta? Siksi ne rikkovat hallitusohjelman kirjauksia ja varsinkin persujen puolue- ja vaaliohjelmia. Ne yrittävät saada persut rikkomaan niitä. Näin ne yrittävät savustaa persuja lähtemään ja ottamaan tilalle virerhörhöt ja hurrit.

Persujen kannatus heikkenee jos se pysyy hallituksessa. Sen sijaan kepuleiden ja sekoomuksen kannatus ei heikkene jostain syystä. Oisko niin etteivät nuivat muutenkaan äänestä niitä?

Valkea arveli blogissaan ettei persujen hallituksesta lähtö auta nuivien asiaa. Jos persut noudattavat puolue- tai vaaluohjelmaansa tai edes hallitusohjelmaa niin ainoa mahdollisuus hallituksesta käsin on äänestää niiden mukaisesti, vaikka kepulit ja sekoomus voittaisivat joka äänestyksen. Riitauttaisi jokaisen esityksen joka ei kelpaa ja vaatisi äänestystä. Kyseessä olisi hallituksen sisäisenä oppositiona ja jarruna toimiminen. Voisiko siitä saada moraalisia voittoja ja propagandavoittoja?

Anonyymi kirjoitti...

Mikä merkitys on sillä jos on suurin puolue? Jossittelua tämä on mutta on sillä seikalla jokin merkitys. Ei siinäkään voi päättää yksinään kaikkea jos ei ole 101 tai 102 edustajaa (miinus puhemies joka ei äänestä) ja yli puolta hallituksen ministereistä.

Jos huomasit, niin pohdin sitä vaihtoehtoa voisiko persut toimia oppositiosta käsin tukipuolueena Kepu+Kok vähemmistöhallitukselle johon osallistuisivat vain nuo kaksi? Olisiko siten paremmat vaikutusmahdollisuudet? Tanskan Kansanpuolue on just tuommoinen tukipuolue uudelle porvarihallitukselle.

Ruukinmatruuna kirjoitti...

On hämmästyttävää Oulussa tavata itsensä ikäisiä isoäitejä. Ja silti lestat vaikuttavat ihan onnellisilta - eikä Oulun teknologiaihme olisi ollut mahdollinen ilman lestadiolaisten ylijäämäpoikia, jotka lähtivät sitten kaupunkiin opiskelemaan ja työtä tekemään. Jos vain muslimit olisivat yhtä ahkeria ja työteliäitä kuin lestat ja juutalaiset, heille voisi antaa paljon anteeksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Ruukinmatruunalle & kiitos kommenteistanne.

Vieras:

Viesti 1: Loppujen lopuksi tilannehan on se, että hallitus pantiin kasaan toukokuussa 2015 ja nyt eletään vasta heinäkuuta 2015. Vaikka myönnän, että tapahtuneitten asioitten vuoksi rintaan pistää ja vituttaa, niin tosiasia on, ettei ennen vuotta 2019 eduskunnassa ole minkäänlaista muuta vastavoimaa nykymenolle kuin persut. Mikä on persujen suunta, se jää nähtäväksi, mutta missään muussa puolueessa ei ole niin vahvaa nuivaa siipeä. Eli Valkea saattaa olla oikeassa, enkä minäkään ihokastani revi, vaan seuraan tilannetta. En ole tyytyväinen persujen hallitustoimintaan, mutta en mene siihen halpaan, että alkaisin pitää niitä suurimpana vihollisena. Ne suurimmat viholliset löytyvät ihan muista puolueista ja ennen kaikkea EU:sta.

Viesti 2: Kyllähän suurimman puolueen asemalla on selvä merkitys. Kepu vie tätä hallitusta. Mikä olisi tilanne, jos persut olisi ollut suurin puolue, en osaa sanoa. Kokoomukselle oli helpompaa mennä kepun kelkkaan kuin mitä olisi ollut persujen vetämään troikkaan. Tanskassa tuo malli on ollut toimiva, mutta täällä valittiin toinen malli ja ainakin toistaiseksi sen mukaan joudutaan elämään. Tulee aina muistaa – vaikka persut hallitukseen pääsivätkin – niin niillä ei todellakaan ole niitä sataayhtä edustajaa.

Ruukinmatruuna: Sinänsä ennen vanhaan, eikä niin kovin kauankaan sitten ei ollut mitenkään omituista, jos oli päälle nelikymppisiä isoäiteja. Muutenhan kertomasi kuvaa ajan kulua varsin hyvin. Suomalaisten ylijäämäpojat menevät opiskelemaan, että voisivat elättää afrikkalaisten ylijäämäpojat.

Anonyymi kirjoitti...

Alhaalla lukee "UUSI LASKURI, ENTINEN KUOLI (930860 KÄYNTIÄ 7.4.2007 - 20.6.2015). OTETTU KÄYTTÖÖN 26.6.2015." Mitä tapahtui vanhalle, kärähtikö se hajalle tms.? Ei kerennyt päästä miljoonaan, muuten olisit voinut korkata sen kunniaksi esim. vuosikertajuomaa.

Ottaako laskuri huomioon jokaisen klikkauksen vai pelkästään ip-osoitteen? Eli yhdestä ip-osoitteesta voi tulla vain yksi käynti? Vakiokäviät käyvät usein täällä, monta kertaa päivässä ja samasta ip-osoitteesta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Se vanha laskuri Site Meter on kyykännyt ympäri maailmaa. En tiedä, mikä sen on hajoittanut. Saahan tuon kokonaiskävijämäärän äkkiä ynnäämälläkin. Tää Flag Counter laskee vierailut ip-osoitteesta siten, että se merkkaa käynnin samasta osoitteesta mutta vain kerran kahdeksassa tunnissa. Klikkaukset se käsittääkseni laskee erikseen tuohon sivunnäyttösysteemiin. Suurinpiirtein samanlainen systeemi oli tuossa Site Meterissäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Palaan tuohon ylempään jossa mietin persujen toimintaa. Ehkä jäsenhakemusten käsittelyssä on vaivalloista mennä tuollaisten haastattelujen, pääsykokeiden, soveltuvuustestien ja hyöty- ja riskiarvioiden kautta. Sen sijaan vaalien ehdokasasetteluissa tuo olisi ollut tarpeellinen. Näin olisi voitu helpommin karsia onnenonkijat ja "Puolueen" soluttautujat. Olisko tuo onnistunut?

Tämä on jossittelua koska menneisyyteen ei voi mennä. Olisiko persujen nousu pienpuolueesta suureksi ollut paras tapahtua asteittain? Miten kolme jytkyä edeltävää ek-vaalia 1999, 2003 ja 2007 olisi ollut paras mennä? Hatusta nostettuna vaikka näin: 1999 vaalitulos n. 5 prossaa, 2003 vaalitulos n. 10 prossaa ja 2007 vaalitulos n. 15 prossaa. Nuo ovat huomattavia nousuja mutta eivät megatonniluokkaa. Nousu 15:sta prossasta 20:een prossaan on sekin huomattava nousu mutta ei enää mahdottoman tuntuinen. 20 prossan puoleella on valmiuksia toimia siinä koossa jos se ehti ensin olla 15 prossan kokoinen. Lisäksi nuo ajat olivat "normaalimmat" kuin nykyhetki, joten tuolloin olisi ollut turvallista saada nuo nousut ja kokea kasvukivut niissä oloissa. Kenttätyötä tekeviä piiriosastoja ja paikallisosastoja ei pistetä pystyyn yhdessä päivässä.

Koska keksisuuren puolueen vaihe jäi siltä kokematta, se on joutunut painimaan jälkikäteisesti noiden vaivojen kanssa, ja se vie huomiota "tavallisesta" poliittisesta toiminnasta. Lisäksi kun ajat ovat kaoottiset, niin se hankaloittaa sitä entisestään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Varmaan totta mitä tuumailet, mutta niin kuin itse sanoit, menneisyyteen ei voi mennä, ja tässä täytyy tulla toimeen sen mukaan, mitä on tapahtunut. Ruotsissa muuten SD:n kannatuslukemat paukkuvat jo 23,3 %:ssa.