perjantai 3. helmikuuta 2017

ERÄS TOIMITTAJA JA EPÄILYKSEN PIRU

Helsingin Kalliossa sijaitsevassa kaksiossa näppäimistö paukkui, Marlboro paloi ketjussa ja punaviiniäkin kului muki toisensa jälkeen. Eräs Yleisradiossa työskentelevä toimittaja, tarkemmalta nimeltään Eräs Toimittaja ei ollut – monen kollegansa tavoin – millään malttanut lopettaa työpäiväänsä ja jatkoi tärkeäksi katsomaansa työtään kotonaan. Nyt oli meinaan armoton tekemisen meininki. Sitä helvatun Trumpiahan tässä oltiin kampittamassa, tai ainakin antamassa voimakasta vaikutelmaa siitä, että Washingtonissa luettaisiin suomalaista tiedostavaa mediaa ja otettaisiin sen mielipide huomioon. No, ehkä sitä ei otettu, tiesihän toimittaja sen aivan hyvin itsekin, mutta sellaisen mielikuvan ylläpitäminen oli tietenkin äärimmäisen tärkeää suomalaiselle yleisölle, joka kuitenkin seurasi pääosin valtamediaa. Hallintolampaille kuului syöttää sitä, mitä hallintolampaille kuului syöttää. Muutenhan ne saatanat vaikka saattaisivat alkaa ajatella itsekin, mikä epätoivottava ilmiö oli viime aikoina hälyttävästi lisääntynyt.

Tämän kyseisen toimittajatyön reseptihän oli sinänsä melko yksinkertainen mutta siitä huolimatta syvää tyydytystä tuottava. Ennen kaikkea se oli niin helppoa. Kaikki, millä voitaisiin heittää ryönää Trumpin päälle tulisi laittaa heti näkyviin ja vielä mielellään mahdollisimman raflaavalla otsikolla. Monet ihmisethän lukivat vain otsikot. Täytyi myös ymmärtää se, mitä tulisi jättää uutisoimatta. Kaikkea ei tulisi kertoa. Tuli toimia vastuullisesti. Käyttää vastuullista sananvapautta. Kirjoittaa ammattilaisen toimittamaa tekstiä tyhmempien luettavaksi. Katotaas ny… Trump rakentaa aitaa Meksikon rajalle… julkaisuun… jaa joo, Obamakin rakensi samaa aitaa… ei julkaisuun… merkityksetöntä… Trump asetti maahantulokiellon tietyille muslimimaille… julkaisuun… ja paljon journalistista paheksuntaa… etsitään vaikka joku heppu joka ei nyt pääse jenkkeihin ja tehdään alaleukaa väpättävä human interest-juttu… jos vaikka löytäisi jonkun urheilijan… jaa, Obamakin oli näköjään tehnyt samoin… nääh, joka vanhoja muistaa sitä sonnalla suuhun… jaa, juu… näköjään islamilaiset maat ovat pitäneet vastaavaa maahantulokieltoa israelilaisille jo vuosikymmeniä… no, mitä niistä iipoista… ei ne ole mediaseksikkäitä kuin palestiinalaisten sortajina… tosta mitään tartte mainita…

Mitäs sitä vielä… juu, toi on hyvä… niin Madonna, Miley Cyrus, Katy Perry ja moni muukin amerikkalainen naispuolinen viihdetaiteilija haukkuivat Trumpia seksistiksi joka kohtelee naisia vain seksiobjekteina… toi on hyvä… naisten sorto puhuttelee aina… niin no joo, kyseiset naiset kyllä esiintyvät keikoillaan lähestulkoon reva paljaana ja myyvät seksillä niitä tylsiä renkutuksiaan… jaa mut hei, sehän on naisen vapaa valinta ja osoitus siitä että hän on sinut seksuaalisuutensa kanssa… edistyksellistä… edistyksellistä… joo, se on kyllä ihan eri juttu… oliskos vielä… joo, toi on hyvä, ne on kaivaneet sen vanhan raadon, sen Claes Anderssoninkin esille… mitäs se sanoikaan… juu, hähää… ”Donald Trump kärsii persoonallisuushäiriöistä… Donald Trump käyttäytyy kuin narsistinen psykopaatti”… toi on upee juttu toi… niin no joo, sehän on psykiatri toi Andersson ja mites se toisaalta menikään se psykiatrin etiikka… ainakin siinä jos tehdään julkisia etädiagnooseja tyypistä jota ei olla koskaan edes tavattu… niin joo… vähän kyseenalaista… enemmän kuin kyseenalaista… no, paskat… kun todellisuutta määritellään oikeauskoiseen muotoon niin kyllä siinä täytyy voida panna vähän mutkia suoriksi… löytyiskös vielä… hei, mikäs toi… mitä helevettiä…

MOTTO: Vastuusi perustuu lakiin ja hyvään lehtimiestapaan.

 Totuuden ja oikeudenmukaisuuden kunnioittaminen on tärkein velvollisuutesi.

Kunnioita yksilön mainetta, loukkaamattomuutta ja ihmisarvoa.

Pysy tosiasioissa, epämieluisissakin.

Erota oma mielipiteesi tapahtumien kerronnasta.

Hä! WTF! Mistäs helvetistä tuo tuohon läppärin näytölle tuli? Ei kai tässä masiinassa ole joku virus? Jaa, no nyt se hävis… mikä hiton bugi tuo sitten olikaan… jaa, mihinkäs minä jäinkään… hjuu, ei muuta kuin lisää ryönää ja…

PELOTTAAKO?

 Ja mitä maan tulen saatanan perkeleen helvettiä? Mistä tuo sitten tuohon näyttöruudulle ilmestyi? Ja mihin mun oma teksti katosi? Ellei sitten se saatanan…


…no joo… siinähän se juuttaan mieliharmi taas näytöllä irvistelee. Pari kertaahan se on täällä jo vittuilemassa käynyt. Hähhää, nyt en tee sitä virhettä kuin viimeksi ja ala pulisemaan sen kanssa. Ei muuta kuin virrat saman tien pois…

Eräs Toimittaja sammutti läppärinsä virran, mutta samantien näyttöruudusta tuli esille käsi, joka painoi virran uudestaan päälle. Epäilyksen Piru ilmestyi jälleen näyttöruutuun ja totesi pirullisella äänellä:

- Mikäs ny mättää? Eiks jäbällä oo halua jutella? No, tehdään sitten Ringit, niin kuin siinä kauhuleffassa. Muistat sen kyllä. Oli muuten ihan hyvä leffa se.

Epäilyksen Piru ryömi esille läppärin näyttöruudusta niin kuin Samara Morgan aikanaan kuuluisassa kauhuelokuvassa, päästi yhtä aikaa rikkimaksan, mädäntyneen kananmunan  ja hapansilakan hajuisen pierun ja lennähti sitten baarikaapille jossa kaatoi itselleen viskin lupaa kysymättä. Kysyi vielä, pirulainen, että otatko ittekin. Eräs Toimittaja totesi jollain lailla alistuneena että no joo, kaada vaan. Pistä tuplana samantien. Johan tää ilta ja hyvä tiedostavan journalistinen vire ehti mennä pilalle. Otettuaan tukevat moukut hän kysyi:

- No mitä sulla tällä kertaa on asiaa?

- Jaa mulla? Eihän mulla ole. Sulla on. Itsellesi.

- Haista paska.

- Kas näissä pirun hommissa on näihin erilaisiin hajuihin sen verran hyvin tottunut, että paskan haistattamisen toivotus on melko lievää kuittailua joten totean, että kumikuitti ei pure. Mutta muistako sen kysymyksen, mikä näkyi näyttöruudussa?

- Joo. ”Pelottaako”.

- Niin. Pelottaako?

- No mitä mun pitäisi mukamas pelätä?

- Tokihan sinä jotain pelkäät, kun kollegoittesi tavoin kirjoittelet koko ajan jenkkien presidentinvaaleja uusiksi. Vaikka tiedät, ettei sillä ole mitään merkitystä. Trump on ja pysyy Yhdysvaltain presidenttinä seuraavat neljä vuotta. Vai kuvitteletko sinä ihan todellakin, että somebody actually reads your shit in U.S. of A and your shit makes any difference in there whatsoever?

- Niin no, ei kai mutta…

- Mutta mitä? Sinä kirjoitat kollegoittesi tavoin epistolaasi nimenomaan suomalaisille valtamedian lukijoille ja samalla sulla on pelko perseessä, että jonkunlainen Trump-ilmiö tapahtuisi täälläkin. Ja pistät kädet korvillesi, huudat wääwääwäätä ja toivot, ettei niin tapahtuisi.

- No kuinka se muka voisi tapahtua?

- No vaikkapa niin, ihan teoreettisena esimerkkinä, että ajatellaanpa jos Jussi Halla-ahosta tulee seuraava persujen puoluejohtaja. Ja puolue sen myötä muuttaa itsensä kiltistä poliittisesta piruettiluistelijasta rumasti runttaavaksi Charleston Chiefiksi. Ja toteaa, että jos herra/rouva/neiti/housut jalassa kulkeva neiti haluaa lukea mielipiteitämme, niin hän voi lukea ne blogista/facebookista/twitteristä jne. Kysymyksiinne ei vastata emmekä anna haastatteluja koska te olette poliittista propagandaa toimittavaa valhemediaa. Ei meillä ole mitään tekemistä teidän kanssanne. Niin että viekää toi mikrofoni helvattuun mun pärstävärkkini edestä ja muutenkin hypätkää jortaniin koko lauma. Ja voitte toki kirjoittaa sensaation siitä, mitä just sanoin mutta muistutan, että meillä ei enää harjata median käskystä ketään. Harjatkin on Soinin jälkeen poltettu saunan pesässä.

- Mutta ei niin voi tapahtua! Heillä on kumminkin velvollisuus…

- Niin velvollisuus mihin? Osallistua median julkisiin lahtaamistilanteisiin jotka tapahtuvat minimissään kolme yhtä vastaan ja joihin vain toinen osapuoli on voinut kunnolla valmistautua? Eli mediakuulusteluihin, jollaisia haastattelut ja keskusteluohjelmat ovat valtamedian puolelta olleet? Oletko tullut ajatelleeksi, että toimittaja ei ole viranomainen? Hänellä ei ole kuulusteluoikeutta. Sellainen on itse asiassa vain poliisilla. Jos politiikko X ilmoittaa, niin kuin Trump teki, että hän ottaa yhteyttä äänestäjiin omalla tavallaan, niin minkäs sinä sille voit? Sinulla ei ole kuulusteluoikeutta. Sinulla ei ole rangaistusoikeutta. Sinulla ei ole sensurointioikeutta. Sinä voit toki soittaa suutasi mediassa haluamasi mukaan, mutta entäs jos viestisi ei enää tavoitakaan lukijaa? Koska lukijaa ei enää kiinnosta. Jos hän käykin lukemassa suoraan mitä poliitikko oli mieltä. Sen poliitikon omilta sivuilta. Tai vaihtoehtomediasta. Ilman omaa filtteriosuuttasi. Jossa sinä kerta toisensa jälkeen kirjoitat, että ”tätä se heppu sanoi, mutta tätä se tosiasiassa tarkoitti”.

- Niin mutta kun…

- Mutta kun siihen on totuttu. Niinhän? Niin totuttiin aikanaan elämään tietyissä diktatuureissakin. Kun ei ollut vaihtoehtoa. Mutta nyt sinunkin epistolallesi on vaihtoehto. Ja siinä tullaan siihen toiseen asiaan mitä sinä pelkäät. Siihen, että ihmiset alkavat oikeasti ajattelemaan omilla aivoillaan ja sitä myötä sinä muutut tarpeettomaksi. Sitä myötä sinä et enää olekaan uusrälssin jäsen. Sitä myötä sinun pitäisi työssäsi alkaa oikeasti uutisoida ja ajatella. Mutta ethän sinä sitä edes osaa. Sinä osaat vain toistaa sitä, mitä toiset vaativat sinun toistavan etkä ole edes koskaan tullut ajatelleeksi, että kuka tai ketkä sen toistettavan ensimmäisenä sanoi. Mitä kysymystä muuten oikea tutkiva journalisti alkaisi välittömästi selvittää. Mutta sinähän et ole sellainen. Sinä olet yliopistokoulutettu näennäisviranomainen jolla ei ole virkaa ja näennäistuomari jolla ei ole tuomioistuinta. Sinä vaan olet onnistunut uskottelemaan ihmisille että sinä olisit jotain muuta. Jotakin, joka pitäisi ottaa vakavasti. Ja nyt sinä pelkäät, että bluffisi huomataan. Ja huomaat, että – piru vie –  moni on jo huomannut. Aina useampi. Ja siinä päästään sinun pelkosi äärimmäiseen syyhyn. Entäs jos työsi loppuu? Entä jos niin sanottua osaamistasi ei enää tarvita? Ylessä palkkasi on ollut varma. Entäs jos tilanne muuttuu? Entä jos suomalainen Trumpin vastine toteaakin, että Yle-vero lakkautetaan? Mikä vakavasti otettava media silloin enää haluaisi palkata sinut? Sen jälkeen kun bluffisi on katsottu ja bluffiksi havaittu?

- Niin mutta eihän niin voi tapahtua… ei niin saa tapahtua… kuinka minun silloin kävisi…

Epäilyksen Piru kallisti päätään ja otti naamalleen ehkä maailman epäonnistuneimman myötätunnon ilmeen.

- Niin… kuinka sinun silloin kävisi? Sitähän saat miettiä keskenäsi. Mutta kun me ollaan muutama kerta jo tavattu, ja usko huviksesi, minä tulen tapaamaan sinua uudestaankin, niin minä annan sinulle lahjan.

- Jaa lahjan? Minä olen jutellut kollegoitteni kanssa. Ja poliitikkojen. Nekin tuntevat sinut. Sinun lahjojasi ei voi pitää oikein lahjana. No, mitäs paskaa sinä minulle annat riesakseni?

- Paskaa? Enhän minä toki sitä. Vaan maittavaa hampurilaista. Vilkaisepas siihen läppärisi näyttöruutuun.


- Tuo tulee jatkossa räpsähtämään niin läppärisi, pöytäkoneesi kuin älypuhelimesi näyttöruudulle joka viides minuutti. Ja se pysyy siinä minuutin. Mutta antaahan se sulle mukavan tauon ankarassa propagandatyössäsi. Som´moro. Nähdään taas. Voit olla varma siitä.

Epäilyksen Piru hävisi rikinkatkuiseen pilveen ja Eräs Toimittaja ymmärsi, että ei tämän jälkeen voi noin vain nukkumaan mennä. Uni ei varmasti tuli. Nyt tarvittaisiin ensinnäkin lisää viskiä, ja sen jälkeen olisi pakko kirjoittaa vielä kolumni, jossa olisi tulikivenkatkuista kivapuhetta. Kunhan tuo perkeleen työhakemus häviää tuosta ruudulta…

…no niin… mitäs sitä… joo, koska vihapuhe ei katoa, sille tarvitaan rajoja… tuorein globaali vihan ja väärän tiedon vallankumous mahdollistui teknisesti, kun maailma täytettiin tämän vuosituhannen alussa langattomilla verkoilla… suomalaisten sananvapaus jo on maailman huippua… sitä ei tarvitse rajoittaa eikä laajentaa, sitä on vain opeteltava käyttämään oikein… nimimerkin käyttö sosiaalisessa mediassa on ehdottoman tuomittavaa… ihmisen on tultava esille nimellään ja naamallaan… ja kannettava vastuunsa sanomisistaan… kohtaan toimittajana vihapuhetta päivittäin… poliitikkojen sananvapautta ei ole rajoitettu… heille on vaan osoitettu tuomioilla, mitä ei saa sanoa… sanomasta ei ole kukaan kieltänyt… siinä on kuulkaa vissi ero… vihapuhuja ei itse asiassa ymmärrä, että ketä hän vihaa… hän vain projisoi omat epäonnistumisensa ja hylätyksi tulemisen pelkonsa hänelle helppoihin ja ymmärrettäviin kohteisiin… kynnys on ylitetty… vihapuheen poistamisessa ei tule enää välttää ehdottomia vankeustuomioitakaan… ja ettekö te vitun juntit ymmärrä, että se olen minä, saatana minä joka määrittelee… ei piru vie, ehkä tuota ei sittenkään… vaan jos löis sen twitteriin… hjuu… no nyt alkaa helpottaa… jos ottais vielä viskin… eiköhän tästä jo pääse nukkumaan…

Seuraavana päivänä Eräs Toimittaja teki arvokasta toimittajatyötään Ylen tiloissa. Hänen esimiehensä tuli hänen juttusilleen:

- Mikä juttu sulla on tuo, että sinä aina viiden minuutin jälkeen lopetat kirjoittamisen ja tuijotat minuutin tuota vastapäistä seinää?

- Jaa… se on vissiin se, että toi istumatyö käy selän päälle… täytyy välillä lepuuttaa…

29 kommenttia:

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

No ei siitä Ylen Pyhästä Eerosta heti olis tarvinnu tarinaa vääntää. ;)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vittuuntunut NettoVeronmaksaja. Ei se itse asiassa ollut Eerosta, vaan kooste monesta toimittajasta ja se oli valmiina jo ennen kuin heitit aikaisemman kommenttisi. En sinänsä kiistä, ettei tiettyjä yhtymäkohtia olisi...

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää settiä, kuten Yrjöltä on totuttu saamaan. Pienen korjauksen haluaisin tehdä tähän pätkään "... Madonna, Miley Cyrus, Katy Perry ja moni muukin amerikkalainen naispuolinen viihdetaiteilija haukkuivat Trumpia seksistiksi joka kohtelee naisia vain seksiobjekteina… toi on hyvä… naisten sorto puhuttelee aina… niin no joo, kyseiset naiset kyllä esiintyvät keikoillaan lähestulkoon reva paljaana ja myyvät seksillä niitä tylsiä renkutuksiaan… "

Miley Cyrus vetää kyllä nykyään keikoillaan reva täysin paljaana ja antaa vielä yleisön jäsenten sormeilla itseään. Miley kyllä kuvaa erittäin osuvasti länsimaiden rappiota: nuoresta ja energisestä tytöstä suositussa lastenohjelmassa leivottiin muutamassa vuodessa vastenmielinen lutka, jolla ei ole mitään kunnian- tai häpeäntuntoa. Kaiken kruunaa täysin varauksetta imetyt kulttuurimarxistiset mielipiteet ja niiden paasaaminen julkisesti SoMessa sekä kriitikoiden täydellinen demonisointi.

Anonyymi kirjoitti...

Huomasin, että verkkoon oli ilmestynyt "Oikea Media" ensi lukemalta mainion tuntuinen julkaisu.

Siinä oli hauska kertomus USA:n vaaleista muutaman vuosikymmenen aikana.

Poimin kolumnista aiheeseen liittyvän pätkän Miten Reaganista tuli presidentti.

"Yhdysvalloissa alkoi 1970-luvulla niin sanotun tähtijournalismin aika, jolloin toimittajista itsestään tuli osa tarinaa. He innostuivat Vietnamista ja Watergatesta. Nuo samat itsensä tähdiksi korottaneet toimittajat kuvittelivat saavansa Reaganista seuraavan kohteen pilkalleen. Heillä oli itsellään valmiit mielipiteet ja he pilkkasivat Reagania, kun tällä ei ollutkaan samoja mielipiteitä. Reagan naureskeli puheissaan kuinka lehdistö lukee toistensa juttuja ja sitten julistaa jonkun toimittajan mielipiteen evankeliumiksi."

Oikea Mediaa saattaisi kiinnostaa Yrjöperskeleen tapainen sanataituri.

Imulippo kirjoitti...

Trumpiin liittyen tuli mieleen tämä tapaus (https://www.youtube.com/watch?v=9m7iA7QZBi4), jossa Meryl Streep ottaessaan vastaan jotain pystiä arvosteli Trumpia siitä, että hän oli mukamas pilkannut toimittajaa tämän vammaisuudesta, vaikka koko juttu oli (tahallinen?) väärinkäsitys. Korruptoitunut valtamedia levitteli juttua totuutena ja totuudeksihan se muuttui kun sitä tarpeeksi toisteltiin. Ja sitten vielä ihmetellään että “Trump ei tule toimeen median kanssa”. Ihan niin kuin valta-asemaansa valheiden levittämiseen käyttävän kanssa pitäisi tulla toimeen.

Ykä, html-tagit eivät jostain syystä toimi. Ainakaan minä en pystynyt laittamaan tuota linkkiä hyperlinkiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, alkaa noilla eräillä valtamedian toimittelijoilla kylmä rinki puristumaan erään paikan ympärille. Ylehän piti pienet YT:t tuossa päivänä muutamana, ei edes julkisrahoitteisuus enää auttanut noiden työpaikkojen säilymisessä. Valtion varat ilmeisesti kohdennetaan jonnekin muualle, kuten niiden nettipoliisien palkkaamiseen ym. maailmanparantamiseen?

Koitin eilen ehtoolla katsella sitä Ylen A-teema "vihapuheiltamia" pitkin hampain, mutta sitten kun se eräs tummahipiäinen yllätysvieras asteli estraadille, oli parempi vaihtaa kanavaa. Ehkä olisin tarvinnut muutaman viski-paukun, jotta olisin pystynyt seuraamaan loppuun asti?

Sitten OT:tä, rapakon takaa Kalifornian Berkeley-yliopistolla oli sitä "oikeanlaista väkivaltaa" kun M. Yiannopoulosin piti pitää siellä puhe. Yliopisto-opiskelijat laittoivat ns. ranttaliksi ja paikkoja remonttiin, ja k.o. artikkelin alaosasta löytyy (ainakin tätä kirjoitettaessa) Trumpin twiittaus => jollei yliopisto pysty takaamaan ilmaisuvapautta ja sallii väkivallan käytön viattomia ihmisiä kohtaan, joilla on eriävä mielipide niin pitäisikö uudelleenharkita k.o. yliopiston saamia valtionavustuksia? Noin vapaasti suomennettuna, mutta tylyhkö kuitti!

Mutta ironisinta lienee se, että nämä mellakoitsijat särkivät (jälleen) Starbucks-kahvilan myyntitiloja. Jo ennen niitä 10.000 työpaikan tarjoamista siirtolaisille, tämä kahvila-ketju on ollut meikäläisen boikottilistalla, ja pysyykin vast'edes.

OT2, päivän "allahu akhbarit" Pariisista, miehellä oli museoon pääsylippuna machete, mutta soturin nikkelitarjoilu osoittautui tällä kertaa valtiksi.

- Soomepois Eestist -

P.S. Britannian parlamentti hyväksyi Brexit-suunnitelman...

Tuumailija kirjoitti...

Vaikka nauroinkin ääneen nähdessäni Hesburgerin ilmoituksen, tuli mieleen että ei se ehkä sittenkään pelasta näitä toimittajia. Hakemuksessahan lukee varsin selvästi että "iloisen palvelun ammattilainen" enkä ole yhtään varma, kykeneekö Eräs Toimittaja olemaan iloinen Hesen kassalla.

Suvakeilla on tuo valinta muutenkin vaikea.
Heseen ei voi mennä töihin, koska suomalaisena firmana se on nationalistinen.
Mäkkäriinkään ei voi, koska se on ylikansallinen megakorporaatio.
Suosittelisinkin näin ollen Ahmedin Rasvalätty ja Kebaasi -ravintolaa, siellä kun monikultturismi ja edistyksellisyys on kunnossa.

vieras kirjoitti...

Trump on ehdottanut turva-alueiden perustamista Syyriaan. Ykä varmaan muistaa joidenkin ehdottaneen aiemminkin niitä turva-alueita, ainakin Turkin wannabe-sulttaani Erdogan ehdotti.

Sotaa pakenevat voisivat siirtyä niihin. Noille turva-alueille tulisi suunnata tukea eri muodoissa. Nuo alueet olisi rahoitettu kaikilta sotatoimilta ja niiden turvallisuus pyrittäisiin takaamaan. Porukka voisi olla siiellä niin kauan kuin on tarvis, ja kun olot rauhoittuvat, niin voi palata kotiin ja aloittaa jälleenrakennustyöt.

Olisin valmis pistämään sosiaaliturismiin käytetyt miljardiluokan rahat noille turva-alueille. Olisin valmis tukemaan myös jälleenrakennusta.

Anonyymi kirjoitti...

Heitänpäs muuten aiheen vierestä yhden ajatusleikin.

Kuvitellaan, että Vihreiden kuvitteellinen roiskeläppäsankari Roosa-Lettu Järviläinen on naimissa Valtakunnanrasittavuus Simppeli Pimppeenin kanssa.

Sitton jollain "otetaan tyttöjen kanssa muutamat, ei kannata valvoa odottamassa" -reissullaan Roosa-Lettu sattuu eksymään kuuluisan lasinpohjantarkastajan ja twitterjournalistin Juomas Pillerin alle. Ja päälle. Ja sisälle. Ja ympärille. Ja...

Ja sitten sama toistuu uudestaan. Ja uudestaan. Ja uudestaan. Ja...

Ja jossain vaiheessa Roosa-Lettu jää kiinni pettämisestä tai tulee raskaaksi tai möläyttää Simppelille että Juomaksella on isompi, ryhdikkäämpi ja ahkerampi pikkuveikka kuin Simppelillä. Tai...

Mitäs luulette, että millä tavoin Roosa-Lettu ja Simppeli hoitaisivat julkisuudenhallinnan tiedottaessaan erostaan? "Tuli vähän musiikillisia erimielisyyksiä kun toi Simppa kyllästyi soittamaan toista viulua"? "Jää, mä löysin tän Juomaksen noin tunti eron jälkeen ja nyt me suunnitellaan yhteistä elämää kun mä kävin välillä asumassa kolme minuuttia vanhemmillani ettei lastensuojelusossut rupee ihmettelemään että mihin juoppoluolaan mä oikeein oon kakaraa raahaamassa"?

Jotain tollaista?

Ja miten luulisitte että media kohtelisi Simppeliä, Roosa-Lettua ja Juomasta? Silkkihansikkain ja kaikki valheet sellaisenaan painaen vaikka tietäisivät ihan hyvin että mikä on totuus?

No heitetääs sellainen ajatusleikki että sama prosessi olisi käynyt vaikka Riskolle, Halla-aholle, Soinille, Sipilälle... Mitäs luulette että mitä media nielisi pureskelematta ja minkä verran se tarttuisi asioihin jotka se tietää ihan hyvin saduiksi ja valheiksi.

Becker kirjoitti...

Kyllä toimittajat pääsee nykyjään helpolla. Helpolla ne on tietty aikaisemminkin päässeet, kun faktojen tarkistus ei ole kuulunut repertuaariin, mutta nyt heillä on kuin taivaan lahjana tämä Trump. Ei tarvitse pahkailla mistä tänään narisee, sillä onhan meillä tuo Trump. Ongelmana vain on se, että mistä häntä tänään mollata. Vaihtaako se edes kalsareitaan viikoittain?

Journalismista ja sen tasosta voidaan aina tietty keskustella, mutta jotain ajan kuvasta kertonee se että, Ex miss Helsinki, Isabell joku näyttää Ilta-Sanomien artikkelissa kolme kuvaa naamastaan ja kolme kuvaa perseestään.
Eikös se muuten ollut jokin apinalaji, jossa lauman hierarkia ja sukupuolinen kyvykkyys määräytyi hanurin koon ja värin perusteella. Pitkälle on Homo Sapiens älyllisessä keitykseksessään päässyt. Tai ehkäpä kyseinen artikkeli on juuri sitä Ilta-Sanomien "Butter on the Bread" kamaa, jota lehteä lukeva enenmmistö halajaa?

Tytti Tuppurainen on ilmaissut suureksi esikuvikseen läpeensä korruptoituneen Hillary Clintonin ja punamuumi Halosen. Hyvät on valinnat, tosiaan.
Nyt sitten toinen lahja Suomen kansalle, Urpilainen aikoo hakea pressaksi.
Urpilainen pressana ja Tuppurainen pääministerinä. Mä en edes uskalla ajatella......

Anonyymi kirjoitti...

Becker...

Vähän veikkaan että eduskunta- ja pressanvaalien aikaan SDP:n kannatus on pudonnut pikkuisen.

Jurpilainen tuskin olisi kovin kova luu pressanvaaleissa ellei 51% kansasta päättäisi äänestää sukupuolen perusteella.

Veikkaan muuten että tota Demuleiden johtajarulettia ei jaksa seurata kuin jokunen toimittaja työn puolesta ja osa eläkeikäisistä demarinuorista sen takia että kaukosäädin on rollaattorissa eikä kumpaankaan ylety ilman hoitajan apua.

Kahden vuoden karkoitus kirjoitti...

Ehtoota

On se hetki viikosta, jolloin ehdin hetken kirjoittamaan, joten raotetaanpa sanaista arkkua sitten ihan kunnolla.

Kiitoket tarinoista, sekä tästä että edellistä. Jatko-osaa odotellaan täälläkin, kuin jännään kohtaan jäänyttä Batmania joskus muinoin.

MV-lehdestä oli edellisessä ketjussa puhetta. Jos lehdistö on vallan vahtikoira (tai siis sen pitäisi olla), niin nykyinen valtalehdistö edustaa enemmänkin sitä sylissä viihtyvää fifi-koiraa, jolla on lähinnä viihdearvoa.

MV-lehti puolestaan on se sekarotuinen kapinen piski, jota kukaan ei tunnusta omakseen, mutta joka silti pyörii nurkissa, haukkuu kaikki ohikulkijat, panee kaikkea mikä liikkuu ja kuseksii ympäriinsä. Se käy syömässä roskikset tyhjiksi ja järsii pilalle kaiken mitä se pääsee pureskelemaan. Kuitenkin se on niin pelottava ilmestys, että se pitää kaikki hiipparit poissa pihapiiristä.

Kumpi koira on parempi vahtikoirana?

Tulipa semmoinen mieleen, että jos jollain on ns. pokkaa, niin voisi heittää syyttäjälle täkyn, ja vaihtaa Hakkaraisen rikoslausumaan muslimien tilalle jonkun vastaavankokoisen, mutta huomattavasti harmittomamman porukan. Esim. "Kaikki helluntailaiset eivät ole terroristeja, mutta kaikki terrotistit ovat helluntailaisia." Olisi sangen mielenkiintoista seurata, miten oikeuslaitos kiemurtelisi itsensä tästä. Lausuma on niin kaukana totuudesta, että siitä nouseva syyte olisi suorastaan hilpeä. Vielä hilpeää kuitenkin olisi, jos syyte jäisi nousematta siksi, että väitteen totuusarvo on niin olematon. Silloinhan oikeuslaitos itse todistaisi, että Hakkarainen oli oikeassa. (Niin no, puhutaanhan lainkohdassa juuri tiedosta, ja tiedon yksi ominaisuus on se, että se pitää paikkansa.)

Jos jollain on pokkaa, olisi hauska seurata vierestä. Tosin, saattaa olla, että verisuonet eivät pitäisi siitä paukkumaissin määrästä.


Mukavat viikonloput!
t. Brysselin Bobrikov

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapio Rantaselle, Ano1:lle, Imulipolle, Soomepoisille Eestist, Tuumailijalle, Vieraalle, Ano2:lle, Beckerille, Ano3:lle ja Brysselin Bobrikoville & kiitos kommenteistanne.

Tapio: Jaa, vai on se kyseinen tipu mennyt jo senkin kynnyksen yli. Se Hannah Montana-roolihan oli vissiin vielä hyvinkin kiltti.

Ano1: En tiedä, kuinka kyseinen verkkolehti tulee menestymään mutta toivotan tietysti onnea. Silloin 1970-luvullahan se alkoi se suuntaus, että toimittaja ei uutisoi, vaan on itse uutinen. Tosin Suomessa ei käsittääkseni toimittu silloin vielä niin. Muistan hyvin suomalaisen Reagan-uutisoinnin ja vaikka se selkeän puolueellista olikin, niin nykyiseen Trump-uutisointiin verrattuna se oli vielä hyvinkin kilttiä.

Imulippo: Näyttää muuten siltä, että yksikään noista jenkkijulkkiksista ei ole toteuttanut uhkaustaan maasta pois muuttamisesta. Tuorein ”erittäin merkittävä uutinen” Trumpista oli se, että heppu ei osaa kätellä kunnolla. En oikein pysty auttamaan tuon html:n kanssa kun en ole itsekään opetellut. Mutta saihan tuon toki copypastella auki.

Soomepois: Ikävää vain, että Ylellä ei anneta kenkää poliittisille toimittajille, vaan muille osastoille. Me vilkaistiin sitä vihapuheiltaa vartin verran ja sitten alkoi verenpaine nousta siihen lukemaan että piti lopettaa. Jo sen perusteella voisi todeta, että Yle veti tämänastiset pohjat. Mitkä se kieltämättä jatkossa vielä alittaa. Tuo jenkkiriehuminen alkaa pikkuhiljaa muistuttaa suoranaista sotaa. Täytyy sanoa, että nuo ”demokratian puolustajat” ja ”väkivallan vastustajat” toteuttavat itseään varsin erikoisella tavalla. Tuo Ranskan tapahtumahan alkaa olla jo sitä ”uutta normaalia”.

Tuumailija: Kieltämättä jotain nykyistä poliittista toimittajaa on kyllä hieman vaikeaa toimia asiakaspalvelutyössä. Mainio Reijo Koiras kyllä kehitti yhden vaihtoehdon:

http://ryppyjareika.blogspot.fi/2015/06/ryppy-tyovoimavirkailijana.html

Vieras: Tämä olisi ollut järkevää. Ja muistutan, että upporikas Saudi-Arabia ei ole ottanut ensimmäistäkään pakolaista. Ei oikeaa eikä turvapaikkahuilailijaa

Ano2: En sinänsä puutu ihmisten yksityisasioihin mutta tuppaahan se olla niin, että kun nainen pettää, niin se on jonkunlaista perusteltua itsensä löytämistä ja kun mies pettää niin se on pelkkää sikailua.

Becker: Luulen, että hyvin suuri enemmistö kaipaa juuri tuonlaista voita leivälle. Ei sitä muuten julkaistaisi. Onhan Seiskankin levikki yli sataviisikymmentä tuhatta. Urpilainen pressana ja Tuppurainen pääministerinä olis kyllä melkoinen kauhujen cocktail. Siihen kun lisätään Li Andersson valtionvarainministeriksi ja Emma Kari sisäministeriksi. Veikkaan kyllä, että niin Urpilainen kuin Tuppurainenkaan eivät mene läpi. Rinne näyttää voittavan puheenjohtajuuden ja Niinistöhän voittaa pressanvaalit jos vaan haluaa.

Ano2: En ole niinkään varma. Suomessa kun on se ihmeellinen ilmiö, että asioitten tilaan vittuuntuneet kansalaiset äänestävät edelleen niitä puolueita jotka ovat asioitten tilaan syypäitä ja kuvittelevat siten saavan aikaan jonkunlaista muutosta. Urpilaisella tuskin on mahdollisuuksia. Johan tässä nautittiin 12 vuotta sukupuolen perusteella valitun presidentin kautta. Luulen, että olet demareitten johtajaruletista oikeassa.

Brysselin Bobrikov: Kiitokset sinullekin. Jatko-osa tulee jossain vaiheessa. Jännästä kohdasta tuli mieleen se, kun 1970-luvulla katsottiin lauantaisin jotain 1940-luvulla tehtyä amerikkalaista seikkailusarjaa jonka jokainen jakso jäi hurjaan cliffhangeriin. En vaan muista sarjan nimeä. Tuo vahtikoiravertauksesi oli kyllä hyvin osuva. Tuosta täkystähän on jo esimerkkiä, meinaan sehän oli joitain vuosia sitten se hevibändi tai joku semmonen joka heitti kristillisen kirkon päälle aivan uskomattoman määrän ryönää. Asiassa taisi käydä niin, ettei siitä nostettu edes syytettä. Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin.

vieras kirjoitti...

Tuo U.C. Berkeley on ollut ennenkin tapetilla. 1960-luvulla siellä riehuttiin joten Kalifornian kuvernööri Ronald Reagan palautti kurin ja järjestyksen.

https://www.youtube.com/watch?v=Bpg0UfpuUAs&feature=youtu.be

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys pitkästä aikaa, ja kiitos taas Ykälle!
Eilen luin ensin tämän postauksesi, sen jälkeen katsoin juutuubista tallenteen Tuonen Joutsen- kanavan livestriimistä, joka oli lähetetty Yle Oulun järjestämästä vihapuheillasta.
Poloinen toimittaja erehtyi haastattelemaan myös vihatyöryhmää, ja luulen, että häntäkin vaivaa lähiaikoina Epäilyksen Piru tai joku sen työtovereista, hahhaa... kohdasta 52:30

https://www.youtube.com/watch?v=io1vf0U1BqE

Ensimmäisenä siis äänessä Tuukka Kuru, josta pidän päivä päivältä enemmän.
-koppelo

Vasarahammer kirjoitti...

Näissä Epäilyksen piru -tarinoissa toiset parantuvat ja toiset eivät. Luulen, että toimittajat ovat niitä parantumattomia tapauksia. Jos asenne on ylimielinen, moraalia ei ole ja toiminta perustuu tyhmien ihmisten valistamiseen, sieltä on aika vaikea laskeutua tavallisen lukijan tasolle.

Nekin, jotka haluaisivat ehkä kirjoittaa toisin, pakotetaan ruotuun ryhmän paineen avulla. Toimittajissakin on niitä, jotka ovat hiljaa todellisista mielipiteistään. Näin on pakko tehdä, koska suvakit ovat niin suvaitsemattomia erimielisiä kohtaan.

Anonyymi kirjoitti...

Aiheen vierestä:

Demuleiden jäsentenvälisissä 495 ääntä eli karkeasti prossamäärät saa viidellä jakamalla.

Rinne 281 eli noin 56%
Harakka 159 eli noin 32%
Tappurainen 55 eli noin 11%

Kun noista Tappuraisen äänistä osa on todennäköisesti "mä äänestän naista periaatteesta" -ääniä ja sellaistenkin vähyys jää noin järkyttävän vähäiseksi, niin voisi aikaa suoraan veikata että Tappurainen on sekä henkilönä että poliittisena linjanvetäjänä harmaantuvan nuorison puolueessa marginalisoituva tapaus.

Eli jos Tuppurainen pääsee vielä joskus ministeriksi, niin syy pestiin on se, että Rinne haluaa ympäröidä itsensä sellaisilla henkilöillä, jotka eivät kykene haastamaan hänen asemaansa. Silloin luontevin salkku olisi joku sellainen, jonka suhteen on odotettavissa paljon negatiivista palautetta.

Harakka sen sijaan on osoittautunut Rinteelle paljon vaarallisemmaksi vastustajaksi. Lienee siis mahdollista, että hänet "ylennetään" pois tieltä johonkin sellaiseen asemaan, jossa ei saa eikä voi osoittaa liikaa oma-aloitteellisuutta tai puolueen sisäistä verkostoitumista. Lautakuntatyössä ylikuormittaminen? Joku varapuheenjohtajuus jossa jää varjoon? Joku kansain- tai puolueidenvälinen luottamustoimi?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, Koppelolle ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Kiitos linkistä ja lähettämästäsi sähköpostista.

Koppelo: Tervehdys pitkästä aikaa sinullekin. Ja kiitos linkistä. Näytti siltä että Ylen toimittaja ei halunnut millään muotoa alkaa vääntämään kättä. Tuukka Kuru vaikuttaa kyllä erittäin järkevältä ja asialliselta mieheltä.

Vasara: Pitänee paikkansa. Toimittajan pesti kun nykyisin antaa mahdollisuuden nousta rahvaan yläpuolelle nollasubstanssilla. Poliitikonkin täytyy sentään yrittää miellyttää äänestäjiä mutta toimittajan ei. Tietysti toimittajissakin on niitä hiljennettyjä poikkeuksia. Olenhan minäkin saanut Yleltä henkilökohtaista palautetta että keep up the good job.

Ano: Mahdollista. En lähde ennustamaan. Sinänsä kaikki kolme ehdokasta tarjosivat suomalaisille vain kolme eritasoista hulluuden astetta joista alinkin on turhan korkealla. Puhutaan meinaan hyvin todennäköisestä seuraavasta pääministeripuolueesta.

Anonyymi kirjoitti...

Onko kukaan muuten verrannut Seiskan levikkiä Pravdan kuukausiliitteeseen?

Entäs MV-lehden nettilevikkiä Pravdan nettilevikkiin?

Onko paperi-Pravdan syöksykierteestä mitään uutta tietoa?

Noista vaaleista sen verran, että mulla on jo pitkään ollut sellainen kutina että ellei Sale lähde toista kertaa niin Vapaavuori nousee Kokkareiden ehdokkaaksi.

Veikkaan muuten että amerikkalaisten yliopistojen valtionapujärjestelmä menee kokonaan uusiksi niin kovin poliittis-yhteiskuntataiteellis-diibadaaballiset menettävät rahaa teknis-taloudellis-luonnontieteellisille laitoksille. Trumpin hallinto voi hyvinkin piää optoelektroniikkaa ja prosessiteknologiaa USA.lle tuottoisampana kuin etnosensitiivistä kulttuuriantropologiaa tai etnomusikologiaa.

Myös järjestöavustuksissa voi tulla isoja leikkaksia joissa on sama perusvire.

Anonyymi kirjoitti...

En usko Demuleihin seuraavana pääministeripuolueena.

Voi olla vaikeaa päästä edes hallitukseen.

Jos Sampo Terhosta tulee Persujen seuraava pj niin seuraava hallitus voi hyvinkin olla nykyiset puolueet + KD.

QroquiusKad kirjoitti...

Kun en nyt oikein itse keksi mitään kommentoitavaa, täytyy siteerata:

"Mitä intoa antaa maa, jota sortajan jalka jo kauan on turvallisemmin polkenut kuin maamme, mitäpä kansa, josta suuri osa katselee tätä aikaa vain aineellisten arvojen kannalta, mitäpä kansallinen kulttuurityö aikana, jolloin isänmaamme suurimmista toiveista on vain kuiskaten keskusteltava?

Jo isäin hautainkin täytyy huutaa sille polvelle, jonka käsistä vieraisiin käsiin vuosi vuodelta valuu isäin perintö!(...)Ikiaikojen täytyy nähdä, että itse nykyiset olot ovat sellaiset, että Suomen täytyy isota ja jaonota vapautta!

Meidän ei tarvitse muuta kuin katsella ympärillemme oloja, joissa painoasiamiehet ja santarmit vaikutusvaltaisimpina tekijöinä valvovat yhteiskuntaa, tukkien suun parhaiden miesten parhailta ajatuksilta. Meidän ei tarvitse muuta kuin muistaa miten isänmaallisia miehiä vainotaan ja vaivataan, meidän ei tarvitse muuta kuin muistaa sitä ohjelmaa, jonka mukaan meidän olojamme aiotaan järjestää tunteaksemme sydäntä myöten, että meitä on lyöty ruoskalla ja aiotaan lyödä niin kauan kuin täällä yksikään maan ja kansallisuuden oikeutta puolustaa.(...)

Ja minä uskon, että ainakin se pohjalainen kansa, jonka mielelle ikikosket ja kevättulvat ovat suunnan antaneet, on ymmärtävä sitä nuorisoa, jonka valtiollisen vakaumuksen pohjana on vapauden rakkaus."

Kuka sanoi näin? Olli Immonen viimeisimmässä Facebook-postauksessaan? Ei, vaan Kaarlo J. Kalliala 9.11.1915.

Tämä on sekä kiehtovaa että masentavaa. Plus ca change, plus c'est la même chose. Mahtaisi Kalliala olla ihmeissään, jos pääsisi vilkaisemaan nykypäivää.

Strix Senex kirjoitti...

Mitäpäs tähän enää kommentoimaan, kun juttu oli niin osuva, että lisättävää ei helpolla löydy. Mutta se minua on kyllä alkanut epäilyttää, että jos tuo Epäilyksen Piru onkin salanimen turvin liikkuva Järjen Ääni.

vieras kirjoitti...

Fox News haastatteli Miloa liittyen tuohon Berkeleyn riehumisjuttuun:

https://twitter.com/FoxNews/status/826994860079013888

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Qroquius Kadille, Strix Senexille ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Olis mielenkiintoista jos joku kaivelis esille noita lukemia. Vapaavuori on tietysti mahdollinen, mutta luulisin Niinistön lähtevän uudellekin kierrokselle. Veikkauksesi yliopistojen rahoituksesta voi hyvinkin pitää paikkansa ja tervehtisin mielelläni samanlaista myös Suomessa.

Ano2: Minä en Terhon varaan hirveästi laskisi, vaikka kieltämättä hänellä oma saumansa on. Terhon käsissä puolue olisi edelleenkin liikaa median vietävissä ja se pyrkisi olemaan yleispuolue joka pelaa samoilla, toisten sopimilla pelisäännöillä.

Qroquius Kad: On oikeastaan järkyttävää tajuta, kuinka hyvin nuo sata vuotta sitten lausutut sanat sopivat nykypäivään.

Strix Senex: Epäilyksen Pirullahan on yhteistyökumppaninaan mystinen hahmo nimeltä Omatunto. Se ei tosin pysty asettumaan sellaisiin ihmisiin joilla moraalinen selkäranka on kokonaan näivettynyt.

Vieras: Kiitos linkistä.

vieras kirjoitti...

Jussi Halla-aho on ajan kuluessa tottunut siihen että media on häntä vastaan, sanoi tai teki hän mitä tahnsa, tai oli sitten sanomatta tai tekemättä mitään. Jussi tietää että media on valmiiksi häntä vastaan. Veikkaan että Jussi suhtautuu mediaan olankohautuksella ja ignoroi sen. Jussin lähestymistapa lienee samanlainen kuin Trumpiilla, vaikka esiintymistyylit poikkeavat toisistaan hyvin paljon.

Tässä odotellaan sitä että Jussi vierailee Trumpin luona Valkoisessa talossa, puoluejohtajan ja ministerin ominaisuudessa....

vieras kirjoitti...

Uusi Suomi on taas bännännyt Reijo Tossavaisen. Just äsken hän sai palata sinne, mitä pidin yllätyksenä. Reijo kertoo tässä lisää:

https://beta.oikeamedia.com/o1-3400

Tuolla Oikeassa Mediassa on juttu siitä että teini-iän saavuttaneet ja kohtapuoliin täysi-ikään tulevat, tällä vuosituhannella syntyneet, ovat konservatiivisempia kuin kaksi aiempaa sukupolvea. Luulen että siinä tehdään erään sortin korjausliike jolla palataan siihen "vanhaan hyvään aikaan", jota ei saada takaisin, mutta tulevista ajoista voidaan saada nykyistä paremmat. Ehkä he muistuttavat jollain tavoin sotaveteraanisukupolvea joka eli aikuisikäisenä sota-ajat ja sitä seurnneen jälleenrakennusajan.

https://beta.oikeamedia.com/o1-3006

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras.

Viesti1: Tuollainen tapa olisi ainoa järkevä. Median nöyristelyllä persut eivät ole saaneet kuin lisää paskaa niskaansa. Ei nyt jaeta vielä niitä ministerin salkkuja. Mutta tällä vauhdilla kyllä Suomi on hankkimassa itseään Washingtonista katsottuna jonkunlaiselle ”pahan akselille”.

Viesti2: Tossavaisen kirjoitus oli hyvä. Erityisen hälyttävää muuten on juuri tuo ”Sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan perusta. Hyvä journalistinen tapa perustuu jokaisen oikeuteen vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä.” Eli siis suomennettuna jokaisella on oikeus pitää turpansa kiinni ja kuunnella pakkosyötettyä propagandaa.

Olin lukenut tuon toisen jutun aikaisemmin ja nostan hattua uudelle sukupolvelle. Heidän tulevaisuuttahan tässä ollaan pilaamassa joten vastareaktio ei ole yllätys. Oma, 1960-luvulla syntynyt sukupolveni on ollut osaltaan pilaamassa sitä tulevaisuutta. Häpeän sitä sukupolveni puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Luin minäkin Yrjö tuon Tossavaisen kirjoituksen tuolta Oikeasta Mediasta. Ei se ratkaise ongelmia että niistä aina vain vaietaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Ei ratkaise. Se lisää niitä.