maanantai 13. maaliskuuta 2017

ÖRNÄTJÄRVEN KANSALAISOPISTO

Örnätjärvi. Tuo Pinnanmaan maakunnassa, Huitsinnevadan kunnassa sijaitseva luonnonkaunis, mukavien, leppoisten ja nuivien ihmisten mukava, leppoisa ja nuiva kylä. Kylä, joka sijaitsee kalakannaltaan rikkaan ja vesilintuparatiisina tunnetun Lälläveden rannalla. Kylä, jossa ihmiset tuntevat toisensa, luottavat toisiinsa ja auttavat toisiaan. Ja samalla nakkaavat pitkät paskat kansainvälisyyden ja monikulttuurisuuden tuomille haasteille ajatellen että kyläläisten työpanos tarvitaan oman alueen ylläpitämiseen ja kehittämiseen eikä jonkun helsinkiläisen piiperön egon pönkittämiseen. Varsinkin kun sen egon ruokahalu on loputon ja pohjaton.

Kylä, joka on kaupungissa asuville cityvihreille itsestään Herrasta Perkeleestä sillä siellä asutaan omakotitaloissa ja maksimissaan rivitaloissa. Kerrostaloa siellä ei ole ensimmäistäkään. Kirottua haja-asutusaluetta joka ei suostunut kuolemaan. Kylä, jossa tiedostavalle ajattelulle pitkät paskat haistattaneet ihmiset kuuntelevat Huitsinnevadan paikallisradiota, katselevat HuiTV:tä ja joitten aamukahvipöydässä rapisee Huitsinnevadan Paikallisdemokraatti. Suuret tiedostavat ja suvaitsevat mediatalot olivat aikanaan huomanneet, että heidän levikkinsä Örnätjärvellä oli kokonaista nolla, jolloin ne olivat aloittaneet armottoman puhelinmyyntioperaation johon Örnätjärven rauhalliset ihmiset olivat asiaa aikansa siedettyään lopulta kerta kaikkiaan kotkaantuneet.

Puhelinmyyntioperaatio loppui siinä vaiheessa kun paikallinen puhelinasentaja Eelius Sapikkala teki kansalaisteon ja käsitteli jokaisen paikallisen asukkaan liittymän niin,  että suurten mediatalojen puhelinnumeroista tulevat soitot yhdistettiin automaattisesti Sapikkalan hallussa olevaan liittymään josta vastasi naurukone. Tämän jälkeen Sapikkalan kehittämä ohjelma lähetti ns. ykköset mediatalon numeroon. Kun mediatalosta soitettiin kyseiseen numeroon kävi ilmi, että numero oli mennyt maksulliseen ja erittäin kalliiseen japanilaiseen sokeille kehitettyyn lonkeropornonumeroon. Viimeiseen pariin vuoteen ei mediataloista oltu Örnätjärvelle soiteltu ja Sapikkalan kehittämä sovellus oltiin asennettu yleisesti Pinnanmaalle ja myös muualle Suomeen sekä hiljattain myös laajemmalle Eurooppaan. Puhelinasentajan Sapikkala-Telehöpellys Oy oli työllistänyt jo kaksikymmentä ihmistä Örnätjärvellä ja se sai Vuoden Pinnanmaalaisen Yrittäjäpalkinnon vuonna 2016. Luonnollisesti Sanoma Osakeyhtiö oli tehnyt kyseisestä yrityksestä rikosilmoituksen sillä perusteella että ihmisillä on oikeus saada puolueetonta ja poliittisesti sitoutumatonta uutisointia. Asiaa tutkinut Hömpstadin rikospoliisi oli todennut että juuri siksi Sapikkala tämän ohjelman kehitti. Ei ylitä esitutkintakynnystä. Ja hypätkää hipit jortaniin muutenkin. Jos oikein tiedostava fiilis on, niin tehkää se sementtisaappaat jaloissa.

Örnätjärvellä, toisin kuin yleensä samankokoisissa kylissä Suomessa oli myös peruskoulu, jossa oli sekä ala- että yläaste. Osaltaan tähän vaikutti kyläläisten kansalaisaktiivisuus ja osaltaan se, ettei Pinnanmaalla yleensäkään oltu lähdetty mukaan Suomessa niin yleiseen pienten koulujen lopettamiskiimaan. Täällä ymmärrettiin, että olivathan pienet koulut oppilaille aina mukavampia ja turvallisempia kuin suuret koulukompleksit. Pienissä kouluissa opettajilla oli paljon suurempi mahdollisuus valvoa koulun toimintaa ja puuttua koulukiusaamiseen. Kyseisen koulun opettajilla oli siihen myös halu, eikä heille riittänyt mikään opettajainhuoneen hyllyssä oleva pölyä keräävä ”meillä ei kiusata”-mappi. Yleensäkään niin Örnätjärvella kuin Pinnanmaalla muutenkaan ei oltu lähdetty mukaan julkisen sektorin ”nyt säästetään, maksoi, mitä maksoi”-villitykseen. Ehkä siellä oltiin siihen liian köyhiä. Örnätjärven koulu oli myös kaikenlaisen kansalaistoiminnan tukikohta ja sen kansalaistoiminnan kruunasi hieman aiemmin saatu päätös siitä, että Örnätjärvelle saatiin perustaa oma kansalaisopisto. Yleensähän sellaisia oli vain kuntakeskuksissa.

Elettiin elokuun loppupuolta, erästä aurinkoista lauantaipäivää ja Örnätjärven koulun juhlasali oli täynnä kyläläisiä. Vietettiin uunituoreen kansalaisopiston avajaisia. Alkupuheen piti Huitsinnevadan kunnan pidetty kunnanjohtaja Jorma Kankinen, jolle itselleen Örnätjärvi oli kovasti tuttu sillä hänellä oli kesämökki läheisellä Lällävedellä ja mökkiasumisensa myötä hän oli tuttu näky Örnätjärven HÖÖ-Marketissa. Kankinen ei venyttänyt aloituspuhettaan turhan pitkäksi. Kiittipä lähinnä Örnätjärveläisten aktiivisuutta, kertoi suuresta ihastuksesta kylään, sen luontoon ja ihmisiin ja luovutti sitten puheenvuoronsa:

- Ja tästä eteenpäin jatkaa sitten Suomen uusimman kansalaisopiston rehtori Lauri Läsäpoks, joka kertoo kansalaisopiston tulevan lukuvuoden opetussuunnitelmasta. Ole hyvä, Lauri:

- Kiitos Jorma. Arvostetun ja moraalisesti suorakyrpäisen kunnanjohtajamme puhetta on aina mukavaa kuunnella ja arvostamme muutenkin hänen toimintaansa kuntalaisten hyväksi sekä erityisesti mielenkiintoa kylämme hyvinvointia kohtaan. Se antaa lämpimän viestin siitä, että virkakoneisto tässä kunnassa toimii vain ja ainoastaan kuntalaisten etua ajatellen. Mukavia mökkireissuja sinulle tulevaisuudessakin. Ja niin kuin te kaikki olette huomanneet, tuossa pöydällä on kahvia, lällänlierua ja pullaa sekä Hotelli Yrjöperskeleen tarjoamaa koppavoituita, niin että ottakaa ihmeessä lisää sen kummemmin lupaa kyselemättä ja pankaa napa rutajamaan. Käymme tässä eväitä natustellessamme läpi hieman tulevaa kansalaisopiston opetussuunnitelmaa. Näistähän on sinänsä lähetetty jo kirjalliset ilmoitukset kaikille kyläläisille ja kiinnostus on ollut suurta, joten kaikki paikat alkavat olla jo täynnä. Kiinnostusta on ollut muuallakin, aina maakuntamme pohjoisinta Uuden Hyisianan kuntaa myöten. Ensimmäisenä käydään läpi biologian kurssi, jota vetää paikallinen lihatalousyrittäjä Lärvänt Rytt. Ole hyvä Lärvänt, ja kerropa hieman, mitä biologian kurssi sisältää.

- Kiitos, Lauri. Biologian kurssimmehan keskittyy savusaunassa tapahtuvaan lihan palvaamiseen. Kurssihan on tarkoitettu pysyväksi eli kun olemme opiskelijoitten kanssa oppineet lihan palvaamisen, niin sitten rakennamme pari muutakin savusaunaa joissa laajennamme toimintaa myyntitarkoitukseen. Asiaa varten perustetaan osakeyhtiö jonka aikaansaama tuotto lahjoitetaan Örnätjärven kehitysrahastolle. Kyseiset savusaunathan tehdään ihan perinteisinä hirsisaunoina koska ei näitä tuotteita virallisesti saa myydä kuitenkaan. Joka tapauksessa Örnätjärven HÖÖ-market ottaa tuotteet myyntiin pienen kikkailun myötä ja siitä kertoo tarkemmin täällä Örnätjärvellä asuva mutta Huitsinnevadan Vähänvälitystoimistossa työskentelevä lakiteknisen kusetus- ja vastakusetustaktiikan diplomi-insinööri Ensio Knääkkä:

- Kiitos, Lärvänt. Joo, EU-direktiivien mukaanhan tilanne on sellainen, että pian ihmisruuaksi ei saada myydä muuta kuin vihersertifikaatiolla varustettua suurten elintarvikeketjujen tuottamaa tislattua vettä, mutta tähänkin on olemassa omat kikkansa. Eli kyseiset savupalvituotteet myydään HÖÖ-marketissa nimenomaan vain eläimille tarkoitettuna ruokana. Mikäli se Brysselin byrokraattihirviö kieltää senkin, niin tuotteet myydään joko palana tai siivuina HÖÖ-marketin perustamalla taidetiskillä yksittäisinä lihauniikkitaideteoksina jotka kääritään kauppapaperiin ja niihin laitetaan tarra ”vain katseltavaksi”. Se, mitä ostajat näillä taidepläjäyksillä tekevät on tietysti heidän oma asiansa. Tiedä vaikka söisivät. Piruako se muille kuuluu? Jokaisen tulisi pitää huoli vain omista asioistaan.

Rehtori Lauri Läsäpoks keskeytti tässä vaiheessa Ensio Knääkän puheen:

- Kiitos, Ensio. Tämän lisäksihan sinä pidät tässä kansalaisopistossa myös oman kurssisi?

- Kyllä, Lauri. Eli kurssin nimi on ”luovan verosuunnittelun kurssi”, johon on kyläläisten palautteen perusteella ollut selvää tarvetta. Örnätjärveläisethän ovat sinänsä kovasti rauhallista ja lainkuuliaista väkeä jotka ymmärtävät että verotus koituu meidän kaikkien hyväksi. Tai on siis tähän asti koitunut. Nyt se koituu lähinnä Ahmedin, Abdullahin ja Mohammedin sekä kaikenkarvaisten monikulttuurisuusprojektikoordinaattoreitten ja muitten biseksuaalien lahkeensuusta ohisahaajien hyväksi. Näin ollen luovan verosuunnittelun kurssilla käydään läpi kaikki mahdolliset tavat joilla voidaan kusettaa verottajaa ja erityisesti kurssilla keskitytään niin sanottuun harmaaseen alueeseen, johon työnantajani Huitsinnevadan Vähänvälitystoimisto on omalta osaltaan erikoistunut. Pitkässä juoksussa suunnittelemme, että laitamme pystyyn örnätjärveläisen yksityisen eläkesäätiön. Voin todeta jo tässä vaiheessa että opettajana minulla riittää sekä osaamista, kokemusta että ennen kaikkea motivaatiota.

Lauri Läsäpoks kiitti Ensiota ja jatkoi:

- Kas homman nimihän on niin, että biologiassa meillä on peräti kaksi kurssia. Toisen kurssin nimi on virallisesti ”monimuotoiseen faunaamme tutustumiskurssi” jota vetää Örnätjärven Erämiesten Jaakko Jötikkä. Kerrotko Jaakko kurssista tarkemmin?

- Kiitos, Lauri. No niin, kurssihan on nopeasti sanottuna sellainen, että pistämme pystyyn laittomia hirviporukoita. Mitkä tulevat kyllä tarpeeseenkin, sillä lääninhallitus vai mikä perkeleen hallintoalue se nykyisin on vittuilee tänne Pinnanmaalle ihan urakalla ja se on antanut tänne lupia tosi huonosti. Tänne Örnätjärvellekin saatiin luvat vain yhteen vasaan ja yksiin hirvilehmän perskarvoihin ja nekin sillä edellytyksellä että ne pitää ottaa juoksemalla kiinni. Hirviähän täällä on vaikka hurumykke mutta hallinto perustelee huonoja lupamääriä sillä, että laskennassa ei koko Pinnanmaassa pahemmin hirviä löytynyt. Se on tietysti ymmärrettävää, sillä laskennat tehtiin lentolaskentana tammikuun kuudes viiva seitsemäs päivä kello 21 – 02. Mokomat paskat. Vittuilevat varmaan sen takia kun koko maakunta on niin nuiva eikä ole ottanut tänne ensimmäistäkään turvapaikkahuilailijaa.

- Eli toisin sanoen kurssilaiset pistävät hirvijahdin pystyyn luvista ja sallituista ajoista pahemmin piittaamatta ja lupia kyselemättä. Vapaaehtoisia koiramiehiä on ilmoittautunut jo sen verran mukavasti että käyntiin saadaan tarvittaessa vaikka kolmekin jahtia kerrallaan. Lahtivajahan meillä on seurallamme jo muutenkin, rakennamme kurssin aikana vielä toisenkin ja jahtiin osallistumattomat opiskelijat voivat myös tulla opettelemaan hirvenlihan käsittelyä. Käsitellystä lihasta osa menee tietysti jahtiin osallistuville suoraan ja loput – jota jää ihan mukavasti sillä kiintiöistä ei nyt välitetä – myydään HÖÖ-marketissa tiskin alta kyläläisille. Lisäksi osa viedään Lälläveden Läski & Leivonnaiselle joka purkittaa sen kirjanpidon ulkopuolella säilykkeiksi jotka myydään örnätjärveläisille omakustannushintaan. Luonnollisesti tähän kurssiin kuuluu myös patruunoitten lataamiskurssi sekä ruudin, hylsyjen, nallien ja luotien hamstraamiskerho. Ja tätä toimintaa turvaamaanhan on kansalaisopistossa tarjolla myös sovelletun kaupunkimaantieteen kurssi jota ei pidä suinkaan Mari Vaattovaara vaan reservin sotilaspoliisiluutnantti Orvar Häkäpönt. Kerrotko Orvar tästä sovelletun kaupunkimaantieteen kurssista?

- Kiitos Jaakko. Tämä sovelletun kaupunkimaantieteen kurssimme koostuu siitä, että kurssille osallistuvat seuraavat poliisipartioitten toimintaa hirvijahdin tai muitten niin sanottujen lakiteknisesti haastavien toimien aikana ja ilmoittavat niistä muille, näihin toimintoihin osallistuville kyläläisille. Käytännössä asia tapahtuu niin, että sijoitamme autoilla opiskelijapartioita valtatie montakytviiden Örnätjärvelle kääntyvään risteykseen josta he ilmoittavat, mikäli poliisin partioauto lähtee kohti Örnätjärveä ja ilmoittavat poliisipartion liikkeet reaaliajassa. Poliisit saattavat tietysti hieman ihmetellä tätä toimintaa, mutta mikään lakihan ei estä ihmisiä ajamasta poliisin partioauton perässä. Tähän toimintaan kuuluu myös ns. traktoripäivystys eli kuusi kilometriä ennen Örnätjärveä sijaitsevaan niin sanottuun Ryippälänharjun mutkaan ajetaan hälytyksen tullessa kaksi traktoria jossa ne alkavat kärsiä yllättävästä koneviasta. Kyseisessä paikassahan on molemmilla puolilla kallionleikkaus ja niitten traktoreitten ohi ei siitä kohdasta pääse tankillakaan. Se antaa kyllä lakiteknisesti haasteellisissa toimissa oleville kyläläisille aikaa suojautua.

Rehtori Lauri Läsäpoks jatkoi:

- Kiitos sekä Jaakolle että Orvarille. Jatkamme opetusssuunnitelman läpikäymistä. Tarjolla on myös kaksiosainen kemian kurssi, jonka ensimmäisen osan vetäjänä on vanha isäntä Ylermi Väättämö. Kerrotko Ylermi hieman kurssista?

- No johan nyt toki. Kemian kurssilla keskitytään perinteiseen kotikemiaan eli opetellaan tiputtelemaan pontikkaa. Ja painotan sitä, että tällä kurssilla ei tehdä mitään pohjaanpalanutta korpirojua, vaan lopputulos on ihan puhdasta pirtua. Tuo viinan hinta on muutenkin turhan korkea niin että kurssille osallistuminen tietää selvää säästöä kurssille osallistuville ja ideanahan on tietysti laajentaa tuotantoa niin, että sitä myydään tiskin alta paikallisessa HÖÖ-marketissamme. Lisäksi kemian kurssiin kuuluu oluen panemisen opettelu ja painotan, että lopputuloksena ei ole mitään takkutukkien appelsiinikiljua vaan erinomaista lager- ja bitter-olutta. Pohjimmainen tavoite on tietysti tehdä Örnätjärvestä hutikkatuotteitten suhteen omavarainen. Muistutan, että joka ainoa pullo, jota teemme on pois valtion verovarannoista jotka käytetään nykyisin johonkin ihan muuhun kuin siihen, joka hyödyttää örnätjärveläisiä tai tolkun ihmisiä yleensäkin. Tolkuttomuudesta on tehty standardi, perverssistä normaali ja normaalista perverssiä. Maksakoot siitä sellaiset jotka sellaista kaipaavatkin, saatana, sanon mä vaan.

Rehtori Lauri Läsäpoks jatkoi:

- Kiitos Ylermi. Tällä hetkellä näyttää siltä, että ennakkoilmoittautumisten mukaan Ylermin vetämä kemian kurssi on jo täyteen buukattu ja me mietimme keinoja, että voisimme pitää jonkunlaisen rinnakkaiskurssin. Kemian kurssin toista osiota vetää sovelletun petrokemian diplomi-insinööri Teuvo Tömpstén. Kerrotko Teuvo tästä osiosta enemmän?

- Tässä osiossa rakennamme Ptruitzapa – Lämänen-tyyppisen kevyttislaamon jossa poistamme löpöstä väriaineen. Täällähän ajetaan paljon dieselkalustolla joten tislaamon myötä kyläläiset säästävät vuodessa sievoisen summan ja joka ainoa säästynyt riikintaaleri on pois ahneen valtion tyhjänjoutokurimuksesta. Toimintaa varten on saatu hankittua jo kaksi kymmenentuhannen litran maasäiliötä ja tislaamoon tarvittavat vermeet ovat jo melkein kasassa. Niin että ei muuta kuin jatkossa lakiteknisesti haastavaa löpöä tankkiin ja tämä kannattaa panna mieleen kun miettii auton vaihtoa. Ehkä kannattaa luopua siitä bensakoneesta.

- Kiitokset, Teuvo. Sitten listallamme on botaniikan kurssi jota vetää paikallinen aattakätkän, väläkaalin ja nenäherneen viljelijä Ensio Huitamo. Kerrotko Ensio hieman kurssista?

- Kiitos, Lauri. Kerronhan toki. Eli kurssillamme opetellaan viljelemään kessua. Kurssillamme viljelemme sekä perinteistä kessua eli Nicotiana Rusticaa sekä myös niin sanottua Virginiantupakkaa eli Virginia Tabacumia. Osasta viljellystä kessusta teemme myös nuuskaa. Peltoalaa on tällä hetkellä käytössämme paikallisten maanviljelijöitten myötämielisyyden ansiosta kaikkiaan kymmenisen hehtaaria, niin että tavaraa kyllä riittää kurssilaisten lisäksi myös HÖÖ-marketin jälleenmyytäväksi. Käytännön syistä kessu myydään luonnollisesti sätkätupakkana. Tupakin hintahan on nykyisin verotussyistä niin tolkuttoman kova, että tälle taidolle on käyttöä ja kurssiin ilmoittautuneita onkin jo niin paljon, että enempää ei valitettavasti mahdu. Tavoitteena tällä kurssilla on tietysti tehdä koko Örnätjärvi kessun suhteen omavaraiseksi mutta sitä odotellessa muistutan, että venäläisen yhteistyökumppanimme Jevgeni Peliverkkarinovin sovellettu kauppa-auto käy Hotelli Yrjöperskeleen pihalla joka perjantai kello 17 – 19

- Hienoa, Ensio. Nortti huuleen ja myötätuuleen. Siirrymme sitten ekologisesti ympäristövastuulliseen rakentamiskurssiin jota vetää timpuri Teuvo Teppi. Kerrotko Teuvo tästä kurssista?

- Vissiinpä kerron. Nythän on niin, että se EU-tarantella ja nämä sitä nuolevat kotoisat pikkuhämähäkit ovat ottaneet märäksi unelmakseen sen, että tavallisilta kansalaisilta riisutaan aseet kokonaan ja kerta kaikkiaan. Jossain vaiheessa se hitto vie saattaa siinä onnistuakin. Tässä kurssissa valmistaudutaan siihen tilanteeseen. Eli kyseessä on niin sanottu välikattoremonttikurssi, jossa kaikille kurssiin osallistuville rakennetaan kotiinsa hyvin naamioitu ja piilotettu asekätkö mikäli siihen tulee tarvetta. Mikäli totaalinen asekielto tulee, niin aseet siirretään valmiiksi rakennettuun kätköön, laitetaan tyhjiksi jääneisiin asekaappeihin muutama hiekkasäkki, laitetaan avain lukkoon, katkaistaan se ja ilmoitetaan asekaappia takavarikoiville poliiseille että asekaapissa on sitten huomattava määrä patruunoita, irtoruutia sekä muutama kantopommi. Siinähän sitä on sheriffeille nakertamista kun ne pähkäilevät, että kuinka kaapit saadaan auki ja miettivät, että noinkohan tuota uskaltaa polttoleikata. Saattavat ehkä jopa miettiä, että mahtaiskohan heillä olla tähdellisempääkin tekemistä.

- No hemmetti, Teuvo. Tämähän kuulostaa hienolta. Ei lainkuuliaiselta kansalaiselta saa aseita viedä ja jos sitä yritetään, niin pannaan pyssyt piiloon, vittuillaan virkakoneistolle ankarimman jälkeen ja meillä on siihen täysi oikeus koska se aloitti vittuilun ensiksi. Ja tulee muistaa, että se vittuilu pohjautuu aikuiseksi koskaan kasvamattomien pikkutyttöjen henkiseen pipiin,  egonrakennukseen sekä papukaijatoistoon asiasta josta heillä ei ole mitään käsitystä. Siirrymme kansalaisvastuukurssille, jota vetää paikallisen kirjanpitotoimiston Hälävä & Checkin omistaja Kirstiina Häläväntsek. Kerrotko Kirstiina tästä kurssista?

- Kiitos Lauri. Kyseessähän ei varsinaisesti ole kurssi, vaan eräänlainen kansalaisaktiivisuuden muoto. Meillähän täällä Örnätjärvellä on paljon eläkeläisiä, joilla ei läheskään kaikilla ole tietokonetta. Ei niitä vanhalla iällä jaksa oikein opetella. Aloitamme toiminnan, jossa näille eläkeläisille hankitaan pankista verkossa käytettävät pankkitunnukset ja kurssilaiset käyvät heidän tykönään mukanaan omat kannettavat tietokoneensa ja niillä he maksavat näitten eläkeläisten laskut. Tämä tietää eläkeläisille huomattavaa säästöä muutenkin pieniin eläkkeisiin. Lisäksi samat kurssilaiset käyttävät omilla autoillaan näitä eläkeläisiä paikallisessa HÖÖ-marketissa. Valtiovaltammehan on heidät käytännössä unohtanut, mutta me tavalliset kansalaiset emme unohda. Sekä saunapalvilihan, pontikan ja kessun myynnistä saaduilla tuloilla maksetaan kurssiin osallistuville kulukorvauksia.

- Lisäksi toiminnan kehittyessä kehitämme niin sanotun hartiavaluutan, jossa vaihdetaan työsuorituksia työsuorituksiin ilman, että valtio pääsee ronkkimaan väliin. Asiasta on kehitteillä Huitsinnevadan paikallisradion ääniteknikoitten Hössen ja Pertan suunnittelemat suljetut ja suojatut nettisivut. Sinne jokainen kyläläinen voi laittaa tarjolle omaa osaamistaan, joku toinen taas omaansa ja kun osaamisen tarve kohtaa, niin sitten ei muuta kuin pannaan toimeksi ilman että verotarkastaja Leevi Piimäläinen on siinä välissä sotkemassa. Hartiavaluuttaan liittyy tietysti myös eläkeläisille tehty halko- ja pihatalkootoiminta jota vetämässä on sekä suojelukaarti että urheiluseura Örnätjärven Hiki & Huohotus.

Samalla kun Kirstiina Häläväntsek esitteli omaa osuuttaan, jäysti rehtori Läsäpoks pahvilautaselta naamarinsa maukasta koppavoituita. Kun Kirstiina lopetti oman osuutensa, hän jatkoi.

- Ja sitten meillä on se kurssi, johon olemme saaneet jopa rahallista valtionapua. Aina sieltä Reuna-Suomesta eli Helsingistä saakka. Eli kyseessä on selitteläätiön ja soveltavan spedestetiikan kurssi, josta meille kertoo tarkemmin tunnettu hotellinpitäjämme Perskeleen Ykä.

- Kiitos Lauri. Elikkä virallisesti tällä kurssilla suoritetaan selitteläätiön ja sovelletun spedestetiikan yliopistollinen approbatur-arvosana ja lisäksi siinä tutustutaan akateemisen käsitehässimisen tzvötzetä-, raöul synkhnata- sekä nkpata´yin-metodeihin ja kurssia pitää virallisesti kyseisten aineitten tohtori Liisa Lepakko Tampereen Yliopistosta. Tosiasiassa hän viettää ensi kesänä kahden viikon luksusloman Hotelli Yrjöperskeleessä täydellä ylöspidolla, kirjoittaa kaikille kurssille osallistuneille approbaturit eikä ole kurssilla lähimaillakaan ja varsinaisen kurssin aihe on vihakirjoittamisen historia, nykypäivä ja tulevaisuus. Lisäksi suoritetaan kurssi kevyessä kenttävittuilussa, raskaassa rynnäkkövittuilussa sekä viipyvässä piilovittuilussa. Pääosin luennoista vastaan minä, mutta vierailevina luennoijina ovat myös Jaska Brown, Vasarahammer ja Kumitonttu jotka omalta osaltaan tuovat uusia näkemyksiä lähimmäistä rakastavan vihaamisen laajaan maailmaan.

- Kurssin toinen osa on audioviestinnän kurssi, jossa kurssilaisia perehdytetään kaikenlaisiin viestintävälineisiin, eli lähinnä VHF-, UHF- ja PMR-radioihin sekä myös hieman raskaampiin viestintävälineisiin ja myös internetissä tapahtuvaan salattuun viestintään. Kurssia vetävät Huitsinnevadan paikallisradion ääniteknikot Hösse Kikkinen ja Pertta Järvelä, jotka eivät valitettavasti ehtineet tähän tapaamiseen, sillä he ovat työkeikalla Antero Lärväsen kanssa. Mutta kun kurssit alkavat, niin he ovat tällä opettamassa. Ja hehän ovat jo osallistuneet tuohon Kirstiina Häläväntsekin hartiavaluuttaprojektiin josta lämmin kiitos heille. Tämä viestintävälinekoulutushan auttaa luonnollisesti myös paikallista suojelukaartia ja sen naisjaostoa jonka toiminnasta varmaankin kertoo suojelukaartin paikallisjohtaja Örnätjärven koulun rehtori Antti Ryönälä:

- Kiitos, Ykä. Toimintahan meillä on mukavasti alkuvaiheessa ja olemme saaneet kartoitettua sekä halukkaat toimijat sekä käytössämme olevat aseet, joita on tämän hetkisen tilanteen mukaan seuraavasti:

- Kolme puoliautomaattista reserviläisrynkkyä kaliiberissa 7,62 x 39.

- Kaikkiaan neljäkymmentäkaksi hirvikivääriä kaliibereissa 6,5x55, .308 win, 7,62x53R, .338 win ja 9,3x62.

- Kolmekymmentäseitsemän lintuluodikkoa, pääosin kaliiberia .222.

- Kuusikymmentäkolme erilaista haulikkoa.

- Kaksikymmentäkaksi pistoolia.

- Kaksikymmentäkolme pienoiskivääriä.

- Kaksikymmentäkuusi pienoispistoolia tai -revolveria.

- Eli kyllä meillä on tarpeeksi arsenaalia jonkun järjestäytymättömän roskajoukon torjumiseksi, vaikka se olisi isompikin. Aseita riittää myös jaettavaksi suojelukaartiin kuulumattomien ihmisten koteihin lähiturvaksi. Nyt tietysti kannattaa jatkaa patruunoitten hankkimista, sillä pirukaan ei tiedä, milloin niin aseitten kuin patruunoitten myynti kuin hallussapito muuttuu laittomaksi. Tietysti kannattaa hamstrata myös ruutia, hylsyjä, nalleja ja luoteja joista voidaan tehdä patruunoita Jaakko Jötikän vetämällä jälleenlatauskurssilla. Lopullisena tavoitteena on hampaisiin asti aseistettu Örnätjärvi. Peace thru superior firepower, niin kuin ne jossain ulkomailla sanovat. Noin yleisesti olemme saaneet kehitettyä toimivan päivystys- ja hälytysjärjestelmän mikäli sille on tarvetta ja epäilemättä tällä menolla sille tarvetta on. Näkisin, että tiukan paikan tullen huligaanien tie Örnätjärvelle tyssää Örnätjoen sillalle ja paikallisissa soissahan on vielä yllin kyllin tilaa.

- Soista puheenollen muistutan, että mahdollisten ilman tuliaseita saapuvien, lähinnä suomalaisten ns. aktivistien eli kaiken maailman takkutukkien varalle tullaan suojelukaartissa järjestämään perinteinen suossa uittamisen ja perseitten tervaamisen kurssi jonka käytäntö on kehitetty Härnävän kunnassa ja sitä onkin käytetty siellä jo suurella menestyksellä. Härnävän suojelukaarti tukee toimintaamme ja heiltä onkin saatu jo lahjoituksena sata litraa itse tehtyä persetervaa. Sinänsä suojelukaartiamme ei voi tällä hetkellä pitää virallisesti kansalaisopiston osana sillä valtio ei hyväksy sen toimintaa, joten suojelukaarti toimii tällä hetkellä Örnätjärven Fundamentalistiset Pilkkijät ry:n alaisuudessa. Rahoitusta se tietysti saa lakiteknisesti haastavan yritystoiminnon kautta, josta kiitän lämpimästi siihen osallistuvia kuntalaisia.

Kansalaisopiston rehtori Lauri Läsäpoks kiitti kollegansa Ryönälää ja lopetti kokouksen:

- Tästä on hyvä aloittaa. Uskon, että uuden kansalaisopistomme toiminta hyödyttää kaikkia kyläläisiä ja vahvistaa ennenkin voimakasta yhtenäisyyttämme. Kiitos teille kaikille ja tavataan kansalaisopiston kursseilla. Täällä hipit ei hillu eikä anarkistit askartele.

Hyväntuuliset ihmiset poistuivat ulos koululta. Tästä oli hyvä jatkaa rauhallisen kylän elämää ja yhteistoimintaa. Koulun vieressä sijaitsevan rehtori Ryönälän pihassa tarhassaan oleileva suomenpystykorva Rekku näki poistuvat ihmiset, hyppäsi koppinsa katolle ja kommentoi kokousta omalta osaltaan:

 - Wäy wäy wäy! Yrrgllgörgglhauhau mmnjömnn! Vuff! Hau hau mmrrröölgllöll murr wuff wuff! Öywöywöy wuffhauhau mörlllglgl örr! Hau!

Oliskos tuon voinut enää osuvammin sanoa?

Örnätjärvi. Onnellisten ja tyytyväisten ihmisten kylä. Kylä, jossa koiratkin ovat nuivia.


28 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Saapikos -KKi- Internatsioonaali Transportti ostaa sitä putsattua löpöä, samalla kun hakee putkiusvaa?

-KKi-

Nimetön kirjoitti...

Sangen viihtyisän oloinen paikkakunta!

Kurssivalikoimaan kannattaa lisätä ainakin jousiasekurssi (varsi-, talja- ja pitkäjouset), räjähdysaineiden valmistus, säilytys ja käyttö sekä mustaruutiaseet. Luodinvalaminen kuulunee patruunoiden latauskurssiin? Valamisen lisäksi luoteja voi tehdä; esim .22 hylsyistä saa tehdyksi .222/.223 vaippaluoteja...

youtubesta löytyy kaikkea kivaa, kuten vaikka kuinka
-jälleenladata Berdan-nallitettuja hylsyjä https://www.youtube.com/watch?v=AkKJfvMyuDg
-jälleenladata .22LR patruunoita: https://www.youtube.com/watch?v=LW0QSX4NcU0
-valmistaa vaippaluoteja https://www.youtube.com/watch?v=6IK0HFbr0uY

-Tvälups-

Jk Puhdistus oli sitten jotain... jonka esimerkkimme todistakoon: https://www.youtube.com/watch?v=FADjH-5_8WQ

Nimetön kirjoitti...

Moikka Ykä.
Tahtoisin osallistua tuolle vetämällesi kurssille Örnätjärvellä. Ottaako kansanopisto ulkokuntalaisia opiskelemaan. Tarkoitus on tietysti muuttaa Örnätjärvelle mitä pikimmin, jos vain huolitaan. Olen työtätekevä valkoinen lihansyöjä-heteromies.

T. Ymmi

Heikki Välimäki kirjoitti...

Voisin vakavasti harkita muuttamista sekä toimia avustavana vetäjänä/kouluttajana tuossa audioviestinnän koulutuksessa.

Nimetön kirjoitti...

Onneksi ei ollut kahvimukia vierellä tätä lukiessa :)

Sepi

Olli kirjoitti...

Hieno mielikuvitusmatka kylään, missä itsekkin haluaisin asua. Tuo kirjoitus kosketti siinäkin mielessä, että olen muuttanut omaa ajatus maailmaani viimeaikoina... Olin ennen sitä mieltä, että kaikenlaisten tukien ja etuuksien käyttäminen on sitten se ihan viimeinen vaihtoehto ja käsi vapisee jos niitä pitää nostaa..
Nyt kun seuraan miten valtio monottaa kantasuomalaista ja nostaa jalustalle nämä kamelikuskit, olen ruvennut miettimään että vitut. Olen nelivitonen heppu ja ikäni ollu töissä, on maksettu talot ja tavarat, olen ajatellu että otetaan nyt sitten lunkimmin. Vähän sellanen väistelytaktiikka..
Valtiovalta aloitti tämän, mennään sitten tällä kaavalla..

Tuumailija kirjoitti...

Lisäksi armoitettu ystävämme Korppi vetää Örnätjärven linnuille nuivan raakkumiskurssin, joka keskittyy anarkistien ja estabilishmentin edustajien tunnistamiseen ja heidän puuhastelujensa häiriköintiin kovaäänisellä raakkumisella. Jatkokurssilla Lokki ja Tiira puolestaan opettavat tämän jälkeen em. ryhmien tarkkuuspommittamista niin vaaka- kuin syöksyruikkaamisessa.

Ykälle pisteet hyvän mielen tuomisesta. Tänään on nimittäin minulla tulevaan matkaani liittyvä asioittenhoitopäivä, joka on hyvä aloittaa tällaisella piristysruiskeella. Kiitokset!

Nimetön kirjoitti...

Loistava kirjoitus jälleen kerran. Tulipa mieleen että kyykytys-koneisto ei omavaltaisuuden edessä helposti luovuta. Ensimmäisenä pakotetaan kaikki kunnalliseen viemäriin. Ja kun kerran "kaukana" ollaan, tulee kalliiksi niin päätetään oikaista. Tehdään iso säiliö johon likavedet kerätään. Jos et liity viemäriin, toimitat omasta piensäiliöstä tavarat isoon säiliöön. Maksat tietenkin ilosta kuskata lokaa. Sitten n. 300 kilsan päästä tulee iso säiliöauto ekologisesti hävittämään jätteet. Pari peuraa voi tiejunan alle jäädä mutta niitä ei lasketa, hyväähän tässä tehdään. Ja vaikka säiliöauto kuluttaakin dieseliä, sekin menee vaan maailman pelastamiseen. Ja voihan se olla vaikka hybridi, nehän ei kuluta mitään ne. Ja vaikka ne vaatiikin melkoisen pitkälle jalostettua malmia akkuihinsa joka on louhittu valkoisen riistäjän omistamasta afrikkalaisesta orjavoimalla toimivasta kaivoksesta joka pilaa ympäristön niin ei tee mitään. Ja onhan afrikan mustamies iloinen kun sillä on töitä ja joka hakun isku tulee ilon kyynel silmässä kun tietää että minä parannan maailmaa. Ja vaikka ne akut kestää hyvällä tuurilla 10v ja niiden kierrättäminen vie sähköä yms yms aika paljon, sekään ei haittaa. Kyllä joku jossain niitä purkaa, turvallisissa oloissa ihan varmasti. Viedään sinne, hyvä tulee.
Ja kun hetki ollaan kerätty niin tutkitaan ulosteet. Ihan kuin nykyään jätettä tutkitaan huumeiden kulutuksen selvittämiseksi, aletaan tutkia koostumuksia lihan kulutuksen selvittämiseksi. Voihan sitä tietty kykkiä luontoon liha-aterian jälkeen mutta jos tavaraa ei tule tarpeeksi säiliöön niin sanktiota tulee.

Ratkaisuna voisi olla esim. eläinten jätösten kerääminen joukkoon. Siinäpähän laboratoriossa laskettu paljonko perus-Lälläveteläinen veteläistä tuottaa ja onko liikaa jäämiä proteiinista tai ihanasti ruohoa joukossa. Ai että sitä rastatukkaisen laborantin ilmettä kun pääsee kehumaan: hieno kakka tuli, hyvä poika/tyttö/muu vapaa valintainen sukupuoliolettama.

Seuraavaksi laitetaan joka piippuun mittari, mikä samalla pilaa tietenkin vedon, joka mittaa paljonko klapia poltetaan. Jos ylität kiintiön, vaikka 5 klapia päivässä per talous, maksat. Maksu voisi olla sellainen että kannattaa siirtyä yltiö-ekologiseen sähköön jota tuotetaan kivihiilellä. Tai vaikka tuulimyllyllä joka on todella ekologinen, niiden rakentaminen kun ei kuluta mitään. Eikös niitä siellä Tanskassa kasva ihan luonnonvaraisina? Savusaunan voi tietysti rakentaa piiloonkin, mikä vain parantaa tunnelmaa, mutta kodin lämmittäminen onkin mutkikkaampaa. Savun voi tietysti kierrättää ohi jollain vippaskonstilla mutta hankalaksi menee kun savumittari pitää katsastaa esim. kerran vuodessa esim. nuohouksen yhteydessä. Laite on tietysti kiinalainen että saadaan tuulivoimalla kulkevat rahtilaivat käyttöön. Eikö sovi unohtaa että maailman talousmahti Kiinassa on niitä ihmisoikeusongelmia, vanhanaikaisia saastuttavia tehtaita ja nälänhätää. Kun ostamme sieltä, tuemme oikeamielistä kommunisti-valtiota mikä laittaa asiat kuntoon. Tai jatkaa Tiibetin miehittämistä, en ole varma kumman se valitsee. Oletan että ensimmäisen, onhan ihmiset perimmiltään hyviä ja oikeamielisiä.

Ratkaisu: vesikiertoinen patteri jonka tulisija maakellariin tms. ja lämpökanaalin kautta vesi kulkemaan. Näön vuoksi joku aurinkopaneeli katolle ja maailmanparantajalle kovat kehut kuinka se tuottaa sateellakin sen verran että ei tarvitse muuta. Klapit tuolla pihan perällä on vaan hiirien iloksi, ne kun tykkää pesiä rakennella sinne. Hippi tykkää kun muistaa vielä kertoa että talon kissakaan ei niitä kiusaa kun on kasvinsyöjä. Hamppuproteiinista se tykkää niin ettei muu kelpaa.

Piti muuten kirjoittaa tarinan muotoon mutta olisi tullut liian pitkä padilla kirjoitettavaksi enkä kuitenkaan olisi tavoittanut Yrjön tyyliä, laadusta puhumattakaan. Se nimittäin oli alkuperäinen idea.

-Paroni-

LW kirjoitti...

Saattaa olla, että näitä juttuja pitäisi ihan tosissaan alkaa toteuttamaan, aluksi toki pienessä mittakaavassa ja luottoporukalla. Mietin vähän tuota persujen tulevaisuutta, ja tulin siihen tulokseen, että käytännössä Terholla ja Halla-aholla ei ole välttämättä hirveästi eroa. Jälkimmäinen on toki vähemmän kompromissimiehiä, mutta myös paljon kiistanalaisempi tapaus etenkin puolueen ulkopuolella, ja saisi mediassa aikaan primitiivisen äbäläwäbälä-reaktion. Mestari itse ehkä nakkaisi sille paskat, mutta kes/kok ei takuulla. Sipilällä renkeineen olisi vähemmän liikkumatilaa myönnytysten suhteen, ja jos jotain merkittävää haluttaisiin, pitäisi varmaan uhata hallituksen kaatamisella. Siinä on sitten se, että monet hallituspuolueiden jäsenistä saattaisivat mielummin antaakin hallituksen kaatua, kuin antaa periksi "rasistisen kiihkoilijan epädemokraattiselle kiristykselle". Vasemmistohallitushan siitä seuraisi, mutta c'est la vie, konsensuspuolueitahan nekin ovat, ja jos maahanmuuttopolitiikka lähtisikin siltä pohjalta, että Ruotsin tie on meidänkin tiemme, niin eipä se kekoa niin paljoa kiinnosta. On aika epäselvää, miten hyvä pohja tuo olisi uuden jytkyn rakentamiselle, ja oli miten oli, oppositiossa vaikutusvalta on aina äärimmäisen rajoittunutta.

En koskaan odottanut puoluepolitiikalta ihmeitä, eikä niitä yleensä tarvitakaan. Jos meillä olisi vuoden 2014 tilanne, puheenjohtaja Terho takapirunaan Halla-aho olisi oikein hyvä yhdistelmä. Paha vain, että Brexit veti mukanaan suolet ulos maltilliselta euroskeptisyydeltä, ja Merkel päätti ryhtyä koko maailman isoäidiksi. Poliittisen systeemin hyväksymien rajojen sisällä tuskin voi tehdä enää tarpeeksi, ja sen haastaminen ulkopuolelta vaatisi niin kovaa kannatusta, että Puolueen siilipuolustus murtuisi. Ainahan siitä voi fantasioida, että Kunnon Kansallismielinen Kööri tekisi saisi äänistä reilun kolmanneksen, mutta fantasiaksi se taitaa jäädä.

Näissä metodeissa on sekin hyvä puoli, että se porukka, jolta alkaa vähän keittää yli, saisi jotain konkreettista, mutta ei väkivaltaista tekemistä. Väkivalta meinaan tapaa osua lähinnä omaan nilkkaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, Taisteluvälineupseerille, Ymmille, Heikki Välimäelle, Sepille, Ollille, Tuumailijalle, Paronille ja LW:lle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Johan nyt toki. Ei muuta kuin pannaan firmalle piikki pystyyn ja sitten tankkaamaan.

Tvälups: Kiitos lisäyksistä. Videosta voi todeta, että kovasti on soitannollista väkeä mutta siihenhän se sitten taisi jäädäkin.

Ymmi & Heikki: Örnätjärvelle, Huitsinnevadaan ja Pinnanmaalle yleensäkin otetaan hyvin mielellään tolkullista väkeä.

Sepi: Tattis.

Olli: Samanlaisia kokemuksia ja ajatuksia. Kova verotus on hyväksytty, koska sen on uskottu kuitenkin koituvan kansan hyväksi. Kun usko menee, niin alkaa kikkailu. Sillä valtiovalta sen kikkailun aloitti niin kuin totesitkin.

Tuumailija: Kiitokset ja edelleenkin lämpimimmät onnen ja menestyksen toivotukset uusille urille ja ilmansuunnille.

Paroni: Suuret kiitokset. Ja nuo kuvailemasi asiat ovat tulevaisuudessa täysin mahdollisia sillä virkakoneiston yksi päätehtävistä on tehdä itsensä tarpeelliseksi ja sehän onnistuu luonnollisesti helpoiten keksimällä kaikenlaisia uusia kieltoja ja säädöksiä joille cityvihreät taputtavat hurmoksessa.

LW: Minun luottamukseni Terhoon on kyllä kovin alhainen, sillä hän on ollut kovasti soinilainen konsensusmies. Siihen nähden olen hyvin iloinen Halla-ahon päätöksestä mutta matkahan on pitkä ja tulevaisuus epävarma.

vieras kirjoitti...

Jussi Halla-aho voitti jaakobinpainin ja päätti hakea persujen puheenjohtajaksi. Jussi ilmoitti siitä videolla:

http://beta.oikeamedia.com/o1-7803

Oikeassa Mediassa käsitellään Jussin lähtöä kisaan:

http://beta.oikeamedia.com/o1-7722

http://beta.oikeamedia.com/o1-7720

Huomasiko Ykä sähköpostin?

vieras kirjoitti...

Kannattaisko Jussin palkata Marko Hamilo mediajärjestelyjä varten? Ensinnäkin puheenjohtajakisan osalta pitäisi hoitaa viestintä niin että se tavoittaa ne jotka on tarkoitus, että saa kannatusta. Sitten jos voittaa vaalin, niin puheenjohtaja tarvitsee viestinnän ammattialaisen apua.

Voi tietysti olla että Hamilon aika menee siellä Oikeassa Mediassa kun se on vasta aloittanut. Ehkä hän voi suositella jotain sopivaa siihen?

Harmi kun Antero Lärvänen, Hösse ja Pertta eivät ole oikeita hahmoja. Jos olisin Jussi, palkkaisin heidät.

Nimetön kirjoitti...

Pakko pistää tänne tää linkki, jossa Terho pistää demulit ojennukseen.

https://www.youtube.com/watch?v=Dd8mPu4wDhA

Taustalta tulevat itkupotkuraivarit ovat musiikkia korville.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Palaan asiaan omassakin blogissani. Sain sen viestin, kiitos. Siinä vaan vähän niin kuin nyljetään karhua ennen kuin se on kaadettu. Tässä on vielä pitkä matka kuljettavana.

Ano: Ihan hyvin vedetty Terholta. Luotan silti enemmän Halla-ahoon.

vieras kirjoitti...

Veikkaan että jos Jussi valitaan puheenjohtajaksi niin Sampo varmaan uskaltaa olla lojaali Jussille eikä enää mene kysymään Timolta lupaa mihinkään.

Onko tämä just sitä kun nylkisi karhua ennen kuin se on kaadettu mutta piti hieman haaveilla minkälainen olisi pääministeri Jussi Halla-aho. No käy se sisäministeri ja valtiovarainministeri myös. Olisko se tämmöinen:

https://www.youtube.com/watch?v=TVHUMH9liA4

Ehkä Jussi olisi parempi tuossa tilanteessa kun sanoisi toimittajille että "suurin osa teistä on tyhmiä tai mulkkuja tai molempia joten teille ei tarvitse sanoa mitään. Ette te kuitenkaan usko mitä minä sanon joten haaskaatte aikaanne minun vuoksi."

Olisko Gert Wilders pääministerinä tuollainen? Donald Trump ja Viktor Orban varmaan ovat tuollaisia. Tsekissä on kelpo presidentti ja Puolassa kelpo pääministeri. Sillä erolla ettei kollegojen ja avustajien tarvi retuuttaa pois jonkin kommentin takia. Trump ei nimittäin välitä paskan vertaa mediasta. En tiedä onko Unkarin mediakenttä monipuolisempi, kuinka suuri osa medioiden toimittajista on nuivia. Amerikan mediatilanne on yhtä yksipuolinen kuin Suomessakin. Ero on vaan siinä että mielipiteenvapaus on parempi.

Lemminkäinen kirjoitti...

Nuivat ja vähemmän nuivat. Jo Hiski Salomaa lauleskeli aikoinaan biisissä "Värssyjä sieltä ja täältä", kuinka eripuraista porukkaa jokin puolue voi sisältää. Pätkä Hiskin biisistä: "Meillä puoluehommat on suuria, on haalittu Baabelin muuria, mones paikassa niitä on meillä jo kuus ja riita kun syntyy niin tehdään uus". Lol. Jussilta muuten tiukkaa settiä videossa. Ei ihme jos Niistetyillä valuu jäljellä olevat nesteet pitsipaitojen rintamuksille. 10 pistettä Jussille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Joo, luulen, ettei Sampo Terho liikaa hiekoita Jussin latuja. Onhan tosiasia, että hän pääsi aikanaan europarlamenttiin Jussin testamenttaamilla äänillä kun hän ei itse vielä silloin leikkiin lähtenyt. Tärkeää on se, että Jussi haistattaa valtamedialle pitkät paskat. Se onnistui Amerikoissa, joten miksei se onnistuisi pienemmässäkin maassa. Wildersistä en osaa sanoa, mutta pidän hänelle peukkuja.

Lemminkäinen: Samoin pinnat hänelle tästä suunnasta.

Becker kirjoitti...

Jälleen kerran viihdyttävää luettavaa. Tosiaan tuonne Örnätjärvelle olisi mukava muuttaa, mutta voihan siellä viettää aikansa ikäänkuin virtuaalisesti. Suurin osa ihmisistä vaikuttaa muutenkin viettävänsä aikaa jossain virtuaalitodellisuudessa.
Tosin jopa siinä määrin että reaalimaailman taju tuntuu kaikonneen totaalisesti korvien välistä. Ja hullumaksi muuttuu. Tätä ovat jo monet viisammatkin varoitelleet.

Toi lonkeropornonumero oli mainio. Edistyksellisessä Ruotsissa sokeille esitettiin pornofilmejä jo joku vuosi sitten. Sokeat istuivat elokuvateatterissa näkemättä mitään, mutta taustalla seisova monotooninen miesääni selosti mitä filkalla tapahtuu.
Jotenkin muuten aika kuvaavaa myös tämän päivän menolle.

Toi verotus on aika mielenkiintoinen kuvio. Korkeata verotusta on perusteltu koko kansan parhaaksi terveydenhoidon ja sosiaalipalvelujen sekä infran että mitä nyt sitten mieleen tulee. Verotus on korkeata edelleen, mutta siitä huolimatta kansalaiset joutuvat maksamaan koko ajan uusia ja nousevia hallinnollisia maksuja.
Terveydenhoito rapistuu, sosiaalipalvelut heikkenee ja infra on rapakunnossa. Valtion velka lisääntyy samoinkuin maassa olevat huilailijat. Putkimies joutuu tekemään päivän töitä jotta saa sähkömiehen tunnin liksan maksettua. Verojen kierto ja "pimeän" rahan käyttö on mielestäni tervettä kansalaistoimintaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Nuo sokeitten pornofilmit pistävät hieman miettimään, että näinköhän vaikutus oli ihan sellainen kuin oli tarkoitus. Mitä tulee verotukseen niin minä olen keskenäni miettinyt sitä useasti, että 1970-luvulla oli pienempi verotus, paljon enemmän kuntia ja jokaisessa pikkukunnassakin oli terveyskeskus, koulu ja kirjasto. Nyt verotus on jatkuvasti lisääntynyt ja moisia palveluja on enää suurissa keskuksissa. Mihin ne verorahat menevät?

vieras kirjoitti...

Niin vielä siitä viestistä jonka lähetin. Kuvittelin niissä ehdottamissani ministerinsalkkujen jaossa olevani puolueeton tuomari joka jakaa jokaiselle jotakin, puolueiden keskinäisten voimasuhteiden mukaan. Lähtökohta oli että poimin "jussilaisille" persuille ne salkut joiden avulla arvelin että pystyy nuivimaan. Kaupanteossa "ostin" ne salkut siten että "maksoin" luovuttamalla kepulaisille ja kokkareille muita salkkuja.

Jussin pääfokus on ollut maahanmuuton lisäksi mielipiteenvapaus, aseet ja kielikysymys. Jussi totesi äskettäin että näihin liittymättömät asiat ovat toissijaisia niille jotka ovat persuja äänestäneet, joten sellaisten suhteen ei tarvitse korottaa profiilia. Niistä pääsee muutenkin sopuun, tavalla tai toisella.

Jos "jussilaiset" saavat nuivailla vapaasti, niin hoitakoot kepulaiset ja kokkarit kahdestaan soten, kepu hoitakoon maatalouden ja ulkopolitiikan (Väpe kehiin?), kokkarit hoitakoon verotusasiat ja yrittäjyyden, jne. jne.

Jos minä olisin Kepun tai Kokoomuksen puheenjohtaja niin antaisin suosiolla "jussilaisten" nuivailla, kun he sitä haluavat. Jos "jussilaiset" pääsisivät nuivimaan, niin julkisuuden paskamyrsky kohdistuisi heihin, eikä kepulaisiin eikä kokkareihin. Joten, mitä hävittävää kepulaisilla ja kokkareilla edes olisi? Miksei heillä ole tämmöistä lähestymistapaa?

Nimetön kirjoitti...

Aivan loistava idea toi lihauniikkitaideteokset.

Mahtaisko muuten semmoisille luovan verosuunnittelun kursseille löytyä kiinnostuneita? Yrittjiä nyt ainakaan... Eikun...

Ton kotikemian suhteen mieleen tulevat lapsuuden ajat, jolloin opeteltiin krakkauksen perusteita... Kansi oli sellainen yläpöntöllinen versio, jos joku nyt sattuu saamaan ajatuksesta kiinni. Se oli joskus 80-luvulla tai niillä kieppeillä.

Tommoinen hartiavaluutta voisi muuten toimia vaikkapa lintubongaamisen ja siihen liittyvän pisteytysjärjestelmän muodossa. "Möttösen kaksoispojat bongasiat eläkeläinen Liina Leenalaisen pihasta, piha-aidasta, nurmikolta ja polttopuupinosta 24 västäräkkiä mennäviikolla." "Muurari Hartikainen näki naakkoja Grumberigrömbereiden piipussa kokonaista 40 kappaletta." Virtasen Reka huomasi uniikkitaidetta savustaessaan 20 veden kielelle nostavaa punatulkkua."

Nimetön kirjoitti...

Tommoiseen Örnätjärveläiseen meininkiin sopisi mielestäni erittäin hyvin kansalaisopiston tarjontaan myös muodikas Guerilla Gardening-kurssisarja. Tässä joitain ehdotuksia siitä mitä kursseille voisi ottaa:

1. Nuivat sammalgraffitit rauhoitetuilla sammallajikkeilla tehtyinä. (Ois meinaan komeeta jos oikein iso pohjoisenpuoleinen kallioleikkaus sisältäisi rauhoitetusta sammaleesta tai jäkälästä koostuvan tekstin "RAJAT RAJATTOMUUDELLE". Sitä kun ei sitten saisi hävittää vaan sitä pitäisi lain mukaan suojella kaikin keinoin.)

2. Pistokkaiden ja taivukkaiden tekeminen omista puista ja pensaista + istuttaminen yleiseksi hyödyksi kaikkiin niihin paikkoihin joista lapset, nuoret, vanhukset tai muuten puutarhanhoitorajoitteiset voisivat niitä vapaasti hyödyntää.

Ulkoilureittien, jalkakäytävien, piennarten ja penkereiden täytteeksi tuhansia marjapensaita + kymmeniä tai satoja hedelmäpuita raparperiä ja vastaavia unohtamatta.

Niistä voisi tarpeen tullen tulla raaka-ainetta niin kotikemian kuin perinnegastronomian kursseillekin.

3. Juridiikkavihannesfraseologian kurssi. "Täh, Jaamäävai? Evvarmaan ollu sielläpäinkään!" "Mää mitään muista." "Taisin just sillon kattoo jonnekin muualle." "Siinähän ne avaimet on ratissa yötäpäivää. Jos joku on sitä mun huomaamatta lainannu niin en kyllä yhtään osaa arvata että kuka." "Vene kaatu ja sinne ne tippu kaikki. Oli sen verran kiire yrittää päästä pois sieltä järvestä, ettei tullu sitä paikkaa sen tarkemmin kattottua. Jossain siinä Loputtomanselän keskivaiheilla saattaoi olla."

Nimetön kirjoitti...

Kun nyt noi sokeitten jutut otitte esille, niin muistutan, että Tampereen kaupunki lahjoitti aikanaan sokeille maalipallon pelaajille jostain vaatimattomasta maailmanmestaruudesta tai olympiamitalista sellaisen arvolahjan, joka kuvaa erittäin hyvin vammaisurheilun Tampereella nauttimaa arvostusta:

Tampere-aiheiset kuvakirjat.

Yksi näistä sokeista vammaisurheilijoista harmitteli, että olisivat laittaneet jonkin tarran johonkin kulmaan, niin hän tietäisi, että miten päin sitä kirjaa täytyy pitää niitä Tampereen kuvia kattoessaan.

Seuraavasta arvokisamitalista saivat sitten CD-levyt. Taisi mennä sillä kertaa palkinnot sekaisin. Ne ceedeet oli varmaan tarkoitettu jollekin kuulovammaisten joukkueelle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Kepulla ja kokkareilla on hävittävänä kasvonsa. Ne kun ovat kaulaansa myöten sitoutuneet monikultturismiuskontoon eivätkä ne yksinkertaisesti suostu tunnustamaan olleensa osallisena järkyttävässä virheessä jonka voi aivan huoletta todeta maanpetokseksi.

Ano1: Jos nyt rehellisiä ollaan, niin minulla ei ole harmainta hajua siitä, että pystyykö löpöstä saamaan sen väriaineen millään pois. Idea vain tuntui hyvältä. Sanoisinko että oikeudenmukaiselta. Ja tuo linnunlauluun perustuva hartiavaluutta kuulostaa kovasti mukavalta.

Ano2: Kelpo lisäyksiä kansalaisopistoon.

Ano3: Tuo ei kieltämättä kuulu sarjaan ”suomalaisia tähtihetkiä”.

Nimetön kirjoitti...

"Ano1: Jos nyt rehellisiä ollaan, niin minulla ei ole harmainta hajua siitä, että pystyykö löpöstä saamaan sen väriaineen millään pois."

Läpinäkyvässä muoviastiassa olleesta löpöstä lähti väri pöntön vietettyä kuukauden kevätauringossa. Kukin voi kokeilla mutta testeri ehkä havaitsee kemikaalin, en tunne asiaa sen tarkemmin?

Johan

Nimetön kirjoitti...

Minä niin rukoilen tänään Geert WIldrsin murskavoittoa, jotta vähitellen eu hajoaisi, tosin Suomi olisi varmaan se viimeinen lähtijä ja maksumies viimeiseen hengen vetoon asti. Brexit, hoxit, fraxit, jne.

Hankamäki vaikuttaa fiksulta tyypiltä, kas kun ei ole joutunut median kynsiin? Miksi ei? Mutta ei ole saanut näkyvyyttäkään, sehän tiedetään miksi ei. Liian paljon asiaa, analyyttistä ja selkokielistä, jota suvakkimedia ei pysty torpedoimaan, vaikea pala tyhmälle valevaltamedialle, jonka aivokapasiteetti ei vaan riitä.

Nyt mulla on 3 suosikkisivua, jotka tsekkaan joka päivä, Ykä, Paavo ja Jukka. :)

http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2017/03/mita-opimme-geert-wildersilta.html

Nimetön kirjoitti...

Jos kuukausi kevätauringossa hajottaa väriaineen niin mitähän UV-lamppu tekisi?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Johanille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Johan & Ano2: Tietoni kemiasta ei riitä tähän. Voi olla, että värin poistaminen ei riitä, vaan testeri tosiaan havaitsee sen kemikaalin.

Ano1: Hankamäki on kovasti järkevä ja asiallinen mies. Hän ei ole joutunut median kynsiin, vaan hänet pyritään vaientamaan hiljaisuudella ja olen siinä ymmärryksessä että hän on yliopistomaailmassa koko lailla pannassa. Henkilökohtaisesti minua häiritsee sinänsä hänessä tietty elitismi ja hän tuppaa aika ajoin unohtamaan, että tohtoritason alapuolellakin osataan ajatella. Mutta kaikkea lyckaa hänelle siitä huolimati.