maanantai 4. marraskuuta 2019

MAALITTAJA


Radanvarsikaupunki, lähitulevaisuudessa, ehkä jo tämän hallituksen aikana…


Suomalainenhan oli vieläkin kuuliainen hallintoalamainen niin kuin oli aina ollut ja jos joku viranomainen, varsinkin poliisi käski hänen näyttäytyä paikassa A aikaan B niin hallintoalamainenhan teki työtä käskettyä vaikkei ehkä tiennytkään että mistähän nyt mahtaa olla kysymys ja että oliko käynnissä varsinaista järkeä. Samanlainen kuuliainen hallintoalamainen oli Radanvarsikaupungin poliisiasemalle käskystä ja juuri vaadittuun aikaan saapunut Paavo Pilsneerus joka oli saanut käskyn tulla kuulusteluun viharikoksesta. Kun hän ilmoittautui poliisiaseman tiskille virkailija soitti lyhyen puhelun ja häntä saapui hakemaan kuulusteluhuoneeseen varsin tuimailmeinen poliisi, ehkä samoja neljänkympin ikiä kuin mitä Pilsneeruskin oli. Sinänsä poliisi käyttäytyi korrektin kohteliaasti. Hän pyysi Paavoa luovuttamaan älypuhelimensa kuulustelun ajaksi ja Paavohan luovutti sen kuuliaisesti.

Kuulusteluhuoneeseen siirtyminen ei tapahtunut ns. lännen malliin vaan poliisi kohteliaasti pyysi Paavoa seuraamaan, osoitti kulmissa kädellä tietään ja piteli kohteliaasti ovia auki. No, eihän tietysti poliisilaitoksella siviileillä tarvittavia avaimia ollutkaan joten tuo portsarintouhu oli ymmärrettävää. Kuulusteluhuoneessa poliisi pyysi Paavoa istumaan. Paavo huomasi, että poliisin rintapielessä ei ollutkaan enää poliisin nimi ja numero niin kuin vielä joku aika sitten. vaan siinä oli vain koodi GH76RR19F. Paavo ajatteli kysyä, että kuinkas teillä noin monimutkaiset sukunimet nykyisin on mutta päätti olla hiljaa. Tällaisessa tilanteessa oli turhaa ruveta vitsikkääksi. Ehkä poliisi kuitenkin arvasi Paavon ajatukset. Hän otti pöytälaatikosta pienen, hieman nettimodeemia muistuttavan laitteen ja painoi sen päälle. Siitä alkoi kuulua hiljainen hurina.

- Tuo laite tuossa sotkee kaikki mahdolliset äänitykset mitä tässä tilassa tehdään. Se ei ole oikeastaan teitä varten. Vaan tätä laitosta. Te luovutitte puhelimenne minulle ja matkalla tähän kuulusteluhuoneeseen kuljimme tunnistimen läpi ja se olisi hälyttänyt mahdollisista muista äänityslaitteista. Kas kun teillä ei ole oikeutta nauhoittaa tätä kuulustelua.

- Eikös minulla olisi siihen kuitenkin laillinen oikeus?

- Periaatteessa kyllä, sanoi aikanaan Radio Jerevankin. Mutta lain ja asetusten lisäksi maassamme on voimassa myös käytäntö joka on lain asemassa vaikkei sellaista ole koskaan virallisesti päätettykään. Meillä on tällainen, meille määrätty käytäntö. Ja sanon ihan suoraan että teidän ei kannata ryhtyä käymään asiasta käräjiä valtiota vastaan. Häviätte sen kuitenkin vaikka valtio itse rikkoo lakia. Tai no, valtiohan itsessään on laki. Ja muuten mitä tulee tuohon rintapielessäni olevaan tunnukseen niin sehän on siinä siksi että hallitus haluaa suojella poliiseja maalitukselta. Ainakin niin se väittää. Meillä piirissä me sinänsä pidämme tuota tunnusta tarpeettomana ja nimitämme sitä kissan oksennukseksi joten esittelen itseni ennen kuulustelun aloittamista. Olen ylikonstaapeli Kauko Kettunen, te olette täällä kuulusteltavana viha- ja maalitusrikoksesta ja miellän velvollisuudekseni pyytää teiltä anteeksi jo tässä vaiheessa.

- Miksi?

- Siksi, että niin tämä kuulustelu kuin sitä seuraava prosessi on pelkkää valmiiksi kirjoitettua huonoa teatteria jossa minäkin joudun olemaan mukana yhtenä huonona amatöörinäyttelijänä. Teidän syyllisyytenne on jo päätetty mutta koska pikaoikeuksia ei olla vielä saatu perustettua niin tämän farssin täytyy edetä käsikirjoituksen mukaisesti. Minulla itselläni ei ole mitään teitä eikä teidän mielipiteitänne vastaan. Ymmärrättekö?

- Ymmärrän kyllä.

- No niin, kun nyt nämä epävireisen libretton nuotit on saatu selvitettyä niin hoitanemme tämän kuulustelupuolen.

- Sopiihan se. Mulla ei liene vaihtoehtoa?

- Valitettavasti ei.

Ylikostaapeli Kettunen sammutti äänitysjammerin, käynnisti varsinaisen nauhoittimen ja aloitti:

- Nimi.

- Pilsneerus, Paavo Sepeteus

- Ikä.

- Neljäkymmentäkaksi vuotta.

- Asuinpaikka.

- Radanvarsikaupunki. Ja se on myös syntymäkunta.

- Ammatti.

- Kirjanpitäjä. Mulla on oma kirjanpitotoimisto.

- Teitä syytetään viha- ja maalitusrikoksesta joka kohdistuu Ylen toimittajaan Lirbetta Tirpstenssoniin. Olette kirjoittaneet facebook-tilillänne hänestä kirjoituksia, jotka voidaan tulkita ja näin ollen myös tulkitaan häneen kohdistuvaksi faktojen väärinkäytöksiksi vihatarkoituksessa sekä julkiseksi maalittamiseksi.

- Hä? Mutta minähän kirjoitin siitä toimittajanräähkästä vain kaksi juttua. Ensiksi se kirjoitti että Suomen tulevaisuuden huoltosuhde vaatii ehdottomasti avointa ja mitenkään estämätöntä maahanmuuttoa kehitysmaista. Lisäksi hän sanoi että se rikastaa köyhää ja tylsää suomalaista kulttuuria. No minä löin kirjoituksessani vähän tilastoja siitä että mitenkä sen huoltosuhteen parantamisen kanssa oikein onkaan ja mitä kulttuurinrikastuttamiseen taas tulee niin pistin esille tiettyjen etnisesti edistyksellisten ryhmien tekemät väkivalta- ja seksuaalirikokset. Sitten se törpstenssön kirjoitti että Suomen hyvinvointi on maksettu Karibian orjien verellä josta minä muistuttelin että Suomesta on kyllä viety suomalaisia orjiksi huomattava määrä mutta ei tänne olla tuotu orjia muualta. Ja nuo ovat kyllä faktoja eikä mitään vihapuhetta.

- Juuri faktat ovat vihapuhetta sillä te olette julkisesti kyseenalaistaneet toimittaja Tirpstenssonin ideologisen usk… tarkoitin että siis olette kyseenalaistaneet hänen ammatillisen uskottavuutensa toimittajana ja vieläpä perustellusti. Näitä kyseenalaistajia on muitakin ja kyseinen toimittaja on tällä hetkellä sairaslomalla siksi että hänen mielipiteensä on niin monella taholla todistettu vääriksi ja jopa naurettaviksi.

- Vai että ihan sairaslomalla niin. Ja hyvillä perusteilla juu. Mutta mikä juttu se on se maalittaminen? En minä ole maalittanut ketään enkä oikein ymmärrä koko termiä.

- Selvä juttu ja olettehan te. Teidän kirjoituksillanne oli useita satoja tykkääjiä. Jotka puolestaan ovat toimineet vihafaktojen levittäjinä kun ovat levittäneet teidän kirjoituksianne. Periaatteessa vastuu heidän myöhemmistä teoistaan ovat teidän. Vaikkei niitä tekoja olisikaan mutta määritelty uhka on olemassa. Se uhka on aito, vaikka se ei koskaan tapahtuisi. Ja lisäksi muutama teidän kirjoitus on julkaistu viime aikoina hyvin suosituksi tulleessa äärioikeistolaiseksi nationalistijulkaisuksi määritellyssä Yhdistynyt Kansalaiskanava eli YKK-julkaisussa. Ja kyseinen YKK-julkaisu on ottanut toimittaja Tirpstenssonin maalituksen kohteeksi.

- Horinmummoa kaikki tyynni. Se kyseinen törpöraatiönssön vai mikä se nyt oli aloitti itse hyökkäyksen YKK:ta vastaan. Ensiksi se alkoi kirjoittaa juttuja joitten mukaan koko julkaisu toimii Moskovan ohjeitten mukaisesti. Ilman minkäänlaista näyttöä. Ja sitten se organisoi kampanjan jolla pyrittiin karkoittamaan mainostajat YKK:n sivuilta. Totta kai sellaisesta saa kyistä palautetta. Varsinkin kun sitä on helppo antaa. Kas kun kyseinen toimittelija ei anna faktojen pahemmin pilata hyvää tiedostavaa läppää. Ei niin minun kuin YKK-julkaisun tarvitse keksiä hänestä mitään. Hän antaa materiaalin itse.

GH76RR19F eli ylikonstaapeli Kauko Kettunen katsoi hetken aikaa Paavoa, sitten edessään olevaa pöytää ja sitten siirsi katseensa jonnekin kaukaisuuteen. Hänen ilmeensä kertoi että nortti olis nyt enemmän kuin poikaa. Sitten hän käänsi katseensa takaisin Paavoon:

- Niin… katsokaas… kun ei tässä ole kyse siitä onko toimittaja väärässä vaiko oikeassa. Kyse ei ole totuudesta yleensäkään. Kyse on siitä, että vihapuhe- ja maalittamislain mukaan niin te kuin se YKK-julkaisu on perustellusti kyseenalaistanut toimittaja Lirbetta Tirpstensonin ammatillisen osaamisen. Vieläpä onnistuneesti. Kas kun niin ei saa tehdä. Se täyttää viharikoksen määritelmän. Hjaahah, tää taisikin olla tässä.

Kettunen oli vielä hetken hiljaa ja puhui sitten suoraan nauhurille:

- Epäilty on poliisikuulustelussa tunnustanut syyllistyneensä toimittaja Lirbetta Tirpstensoniin kohdistuneeseen julkiseen vihapuheeseen ja maalittamiseen. Asia siirtyy syyttäjälle. Kuulustelu päättyy tähän.

Sitten Kettunen sammutti nauhurinsa, käynnisti uudelleen äänitysjammerin ja totesi:

- Niin kuin jo aikaisemmin sanoin, olen todella pahoillani.

- Eli tuomio on siis tulossa. Millä matematiikalla minä siltä sitten olisin voinut välttyä? Kun kortit oli näemmä jo jaettu. Ja varsin epäreilusti.

- Ainoastaan sillä että olisitte todistaneet jonkun toisen henkilön julkaisseen kirjoituksenne nimellänne.

- Kuinka minulle nyt sitten käy?

- Te olette varsin pieni kala. YKK-julkaisu on se pääkohde koska sen suosio on jo suurempi kuin iltapäivälehtien. Mutta koska se on julkaissut teidänkin kirjoituksianne niin saatte ehdollista vankeutta vuodesta puoleentoista. Plus tuntuvat sakot. Ja tietenkin vahingonkorvaukset henkisestä kärsimyksestä toimittaja Tirpstensonille. Teidän kohdallanne summa on ehkä tommonen kymppitonni. Tietenkin tätä prosessia venytetään vähintään vuoden mittaiseksi vaikka lopputulos on jo päätetty. Ja tehdään samalla mahdollisimman julkiseksi. Sekin on osa rangaistusta.

- Ja kyseinen tättähäärä perää rahallista kunniaansa muiltakin?

- Tällä hetkellä rikosilmoituksia on parikymmentä.

- Taitaa toi toimittajan henkiseen pipiin pohjautuva uhriutuminen olla varsin hyvä bisnes. Itsekö se Törpstenssoni ne rikosilmoitukset teki?

- Ei tarvinnut. Lain mukaan kun viranomainen tekee sen nykyisin automaattisesti. Mutta sen voin sanoa että asiaan liittyviä nimettömiä nettivinkkejä on kyllä tullut. Täysin samalla sanamuodolla. Vain nimet ovat vaihtuneet. Ja hjuu, sen minä varoitan vielä että suvaitsevais-tiedostavan väestönosan erilaiset ryhmittymät tulevat ottamaan teidät maalitaulukseen ja pyrkivät painostamaan asiakkaitanne että he eivät käyttäisi kirjanpitotoimistonne palveluksia. Ja useassa tapauksessa he ovat onnistuneet niin että firma on mennyt pankrottiin. Todennäköisesti onnistuvat teidänkin kohdallanne.

- No eikös tuo sitten ole vihapuhetta ja maalittamista? Raskaimman jälkeen?

- On. Mutta se ei ole sitä virallisesti sillä te ette ole poliitikko, viranomainen tai toimittaja. Tai yleensä sopivaan poliittiseen viitekehykseen sopiva henkilö. Laki koskee ja suojelee vain heitä. Te olette tämän yhteiskunnan paarialuokkaa. Toisinajattelija yhteiskunnassa joka ei hyväksy toisinajattelua. Ja joka kieltää sen inhimillisyyden ja sananvapauden nimissä.

Paavo Pilsneerus oli hetken aikaa hiljaa ja sanoi sitten:

- Kiitos kumminkin kun olit minulle rehellinen. Tiedänpähän olla jatkossa odottelematta liikoja. Mutta minun on pakko kysyä se tyypillinen. Eli miltä tuntuu tehdä ”työtä jolla on tarkoitus”?

- En tiedä. Kysypä parin kuukauden päästä niin voin vastata.

- Kuis?

- Olen ottanut loparit näistä hommista ja irtisanoutumisaikani loppuu kolmen viikon päästä. Muutan Pinnanmaalle, tarkemmin sanottuna Vökellysvedelle jossa serkkupojalla on kalasäilykefirma. Säilöttyä kalaa menee Japaniin ihan hemmetisti. Sitä särkeäkin jota täällä pidetään roskakalana. Minä menen sinne hommiin. Tekemään työtä jolla on tarkoitus.

Paavo mietti hetken ja totesi sitten:

- Mies vaihtaa poliisin työn, virkamerkin ja virka-aseen kalanpurkitusmasiinaan. Vapaaehtoisesti. Oikeastaan tuo kertoo tästä kaikesta enemmän kuin mikään muu. Tota noin, voinko poistua? Epäilemättä minuun otetaan sitten yhteyttä kun mylly alkaa jauhaa.

- Joo, toki. Minä saatan teidät ulos.

Vielä ennen kuin oltiin poliisiaseman aulan ovella kysyi Paavo ylikonstaapeli Kettuselta:

- Muuttuko tämä koskaan paremmaksi?

Kettunen oli hetken hiljaa ja vastasi sitten:

- Tuskin. Katsokaas, punavihreä hallitus on päässyt vallan ja ennen kaikkea pakkovallan makuun. Sen vuoksi vihapuhe- ja maalituslakia tullaan vielä hienosäätämään. Satun tietämään. Hienosäädetyn lain mukaan viha- ja maalitusrikoksista tuomittu ei ole vaalikelpoinen. Ja se tekee perussuomalaista vaalikelvottoman. Samoin kuin muista kansallismielisistä puolueviritelmistä.

- Mutta eihän ne pysty kokonaista puoluetta… sehän on gallupeissa ykkönen… vieläpä reilusti…

- Kyllä ne pystyy ja juuri siksi ne tekee. Katsokaas, mitenkäs perussuomalaiset käyvät vaalikamppailuaan?

- No ne tietysti osoittavat faktoilla että nykyinen hallitus on toiminut täysin vastuuttomasti ja suomalaisille vaarallisesti.

- Juuri niin. Eli toisin sanoen kyseenalaistavat julkisesti ja perustellusti hallituksen ammatillisen osaamisen. Toisin sanoen syyllistyvät hallitukseen kohdistuvaan rangaistavaan viha- ja maalitusrikokseen. Eivätkä kokkarit taas uskalla ottaa riskiä joten ne pitävät turpansa kiinni.

- Mutta sehän meinaa, että…

- Juuri sitä se meinaa.

Ovella miehet vielä kättelivät toisiaan ja toivottivat hyvää vointia. Sitten he poistuivat tahoilleen. Toiseen suuntaan mies josta tulisi pian tuomittu ja konkurssin tehnyt kirjanpitäjä. Ja toiseen suuntaan työhönsä läpeensä kyllästynyt poliisi josta pian tulisi kalasäilykkeen purkittaja. Jossa työssä hän olisi paljon onnellisempi. Kumpikin heistä tahoilleen kulkiessaan mietti yhtä kysymystä:

Miten ihmeessä tämä pääsi tapahtumaan? Oliko tämä farssi käsikirjoitettu vai tapahtuiko se itsestään?



Kiitokset vakikommentoija Qroquius Kadille inspiraatiosta.

21 kommenttia:

Joku Toinen kirjoitti...

Karmivan realistinen (lähi)tulevaisuudenkuva. Hienoa työtä, vaikka pistääkin toivomaan että kuolema tulisi pian. Pian, ennekuin itse joutuu todistamaan tuon tulevaisuudenkuvan toteutumista käytännössä.

PS. Google-tilille kirjautuminen on tullut niin hankalaksi, että pistän nimimerkin ihan sellaisenaan vaan.

QroquiusKad kirjoitti...

On poskellani kyynel, on mieleni haikea:
vaikka paremmaksi kaikki muuttuu,
silti hyväksi ei milloinkaan.
On kansalaiset mennyt raiteiltaan - on aikamme elämää!

Et kansalainen niitä nää - mutta ne on silti siel´:
Kun uhriksi niiden joudut sua vierähän sairaalaan;
on maailmassa paljon sellaista jot´ ihminen kestä ei.

Täällä saa sitä mitä siltä tilaa: tämä on demokratiaa...
Vaikka paremmaksi kaikki muuttuu,
silti hyväksi ei milloinkaan.

Tätä meillä on odotettavissa. Kiitoksia nyt taas kerran:
jos osaisin, kirjoittaisin tällaisia blogeja itsekin.
Koska en osaa, olen kiitollinen että aivokurkiaiseni saavat näkyvyyttä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jollekin Toiselle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Joku Toinen: Voi olla, että nykyinen hallitus pistää utopiassaan sen verran pahan turbovaihteen päälle että me vielä ehditään nähdä dystopia jos toinenkin. Ja mullahan ei ole kommentointiin kirjautumispakkoa joten onnistuu se näinkin.

Qroquius Kad: Taitaa olla niin että ei muutu asiat paremmiksi. Vaan kiitokset sinullekin. Sulla on hyviä kommentteja joten aivokurkiaiset ja muutkin ajatteluelimet toimivat kyllä.

WhiteHunter kirjoitti...

Miten ihmeessä tämä pääsi tapahtumaan?
Tässä tulee mieleen se ranskalainen tapa. Laitetaan sammakko kattilaan jossa on kylmää vettä. Kun kattilaa aletaan pikku hiljaa lämmittämään, ei sammakko tajua hypätä pois lämpenevästä vedestä. Lopulta vesi kiehuu ja tappaa sammakon.
Mutta, miksi olemme sammakon asemassa. Miksi valtaosa ihmisistä on siinä asemassa, että huomaa asioiden menevän päin helvettiä, mutta ei tee mitään. Ei sano, ei puhu, kiroaa vain hiljaa mielessään.

Kun oikeuslaitos ruuhkautuu, voidaan meille luoda pika tuomioita jakava elin. Ihan vain, säästääkseen yhteiskunnan varoja.

"Tuskin millään rikosoikeuden lohkolla on lainkäyttäjälle jätetty yhtä paljon harkintavaltaa kuin sananvapausrikosten alueella.", Mika Illman.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, WhiteHunter. Käsittääkseni se sammakko tosiasiassa hyppää jossain vaiheessa pois mutta sehän vaan kertoo siitä että ei sammakkokaan mene ihan halpaan. Mutta ihminen menee joten tuo vertaus toimii. Mutta miksi ihmiset eivät sano eikä puhu? Syytän edelleen eniten valtamediaa. Täällä voiman pimeällä puolella tilanne on nähty jo kauan mutta valtaosa ihmisistä seuraa edelleenkin vain Yleä, MTV:tä, Hesaria tai jotain maakuntalehteä.

Illmanin siteeraus pitää kutinsa. Ja näyttää siltä että tulevaisuudessa vielä enemmän. Tulee muuten muistaa että kyseinen jätkä oli aloittelemassa näitä viharikostuomioita ja Jussi Halla-ahon tuomio oli kyllä pitkälti jätkän henkilökohtainen kosto Jussille.

Tuumailija kirjoitti...

Vertaillaas kahta maata.

DDR silloin joskus:
-rumia betonikerrostaloja
-valtiota ja hallitusta ei saa arvostella
-kyttäyskoneisto
-järjestelmäpuolue
-koululaisten aivopesu
-media puhuu tietoisesti valheita mainostaessaan Suurta Utopiaa
-nettomaksajan rooli valtioiden välisessä liitossa
-todelliset päättäjät istuvat em. valtioiden välisen liiton pääkaupungissa; omat johtajat ovat lähinnä kumileimasimia jotka tavoittelevat omaa etuaan kansansa kustannuksella

Suomi tänään:
-rumia betonikerrostal...hetkonen...täähän on sama lista kuin edellinenkin?

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Onko kukaan verrannut kuinka Jessican ja Gretan julkisuuskuvat, toiminta julkisuudessa, uhriutuminen ja muut jutut menevät aika rinnakkaisia latuja. Tuosta julkisuudesta tyhjät astiat kumisevat kaikkein eniten.

Anonyymi kirjoitti...

Pikavippihallitus pitäisi saada nurin ja nopeasti. Ennen kuin alkaa hulluus olla valloillaan. Kun kansan kuppi menee nurin ja ruutituulen viesti soida ei sadonkorjuu ole kovin valikoivaa. Tuomari kuin tuomari, syyttäjä kuin syyttäjä, toimittaja kuin toimittaja, vihreä kuin vihreä, vassari kuin vassari - kyllä mäensyrjään mahtuu. Suomalainen viha on kuin suolampi, musta kylmä ja pohjattoman syvä.

Voi olla hienoa vinkua maalittamisesta nyt koko oikeuslaitoksen voimalla, entäs sitten kun auton vieressä maassa lojuva tupakkiaski ärjähtää ja katkoo kintut. Parkkihallissa lattialla lojuva lasolpullo räjähtää ja kylvää laakerikuulia repien ylvään sananvapauden sankarin auton renkaat ja kyljen. Ja sankarimme suolet samaan hintaan. Miltä tuntuu pelätä tienpientareen pahvilaatikkoa, pommi vai ei. Miltä tuntuu kuulla, että ei se toissaöinen vastaleikatun nurmen tuoksu makkarissasi ollut hallusinaatio, vaikka tammikuuta eletään. Se oli fosgeenia ja jos ei saada tänään keuhkosiirrännäistä, kuolet viimeistään huomenna. Oikeastiko haluatte, että spotterini sanoo minulle:"kymmenen, kuusisataa, kakkostalo, kolmas kerros, kuudes ikkuna, maali - ammu ammu ammu!" Tätäkö halutaan? Minä en - mutta tätä toimitetaan tarvittaessa. Miettikää mitä tilaatte.

Poliitikkojen, toimittajien, poliisien, syyttäjien,tuomareiden pitää kestää kritiikkiä. Jos ei perse kestä merivettä, pitää pysyä maissa.

Kiristä varoventtiili kiinni kun vihellys ärsyttää. Ja havahdu kattilan räjähdykseen.

Sananvapauden oikeiden puolustajien pitää nyt toimia, lopettaa vihamedioiden tilaus ja käyttö, medioiden joissa näitä maalitusvinkujia työskentelee. Medioiden jotka puolustavat blankolakeja. Pitää lopettaa ko. medioiden mainostajien tukeminen ja pitää kertoa syy, ei kassatytölle vaan kauppiaalle / myyntipäällikölle / toimarille / omistajalle. Ja pitää kertoa kaikille oman vaalipiirin kansanedustajille, että äänestyskäyttäytymistäsi seurataan. Lakiin ei pidä lisätä keksittyjä, olemattomia rikoksia. Eikä blankolakeja.

Pitää myös kaapata vihollisen aseet ja käyttää niitä vihollista vastaan. Jos Musashi ja sun Tzu tekivät näin, niin kyllä mekin voimme. Kanteluja, valituksia, boikotteja, tutkintapyyntöjä, lasten- , eläinsuojeluilmoituksia kehiin vaan. Väijykää kansanvihollisen somea ja pienimmästäkin syystä ilmoitusta rasismista, basismista, vihapuheesta, lihapuheesta, pedofiliasta, pedofobiasta, ilmastodenialismista, heterofobiasta, kynofobiasta, cisfobiasta, holokaustin sallimisesta / kieltämisestä / ignoroinnista.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tuumailijalle, Patelle Pankavaarasta ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Tuumailija: Perskeles, olet muuten oikeassa. Ainoa mitä Suomesta vielä puuttuu on DDR:n tasoinen valvonta- ja ennen kaikkea väkivaltakoneisto.

Pate: Nyt kun mietin, niin yhteneväisyyksiä on kyllä.

Pyssymies: Ymmärrän kyrpiintymisesi noin satasella mutta itse pelkään että pikavippihallitus on vallassa vuoteen 2023 saakka.

Tuumailija kirjoitti...

Sivukysymyksenä muuten, että onko tuossa jutussa että Japaniin menee kalasäilykkeitä, mitään perää? Vai keksitkö päästäsi? Äkkiseltään ajatus tuntuisi hassulta, kun Japani on itse melkoinen kalastusmaa, mutta toisaalta japanilaisilla on hyvä kuva Suomesta ja teoriassa voisi olla mahdollista että "eksoottisille" kaloille olisi oma kysyntänsä. Kas kun Japanissa pienikin harrastajajoukko on Suomen kannalta katsottuna suuri luku. Ja kalaa ei tuhansien kilometrien päästä tuotuna säily helposti tuoreena, mutta säilykkeinä kyllä.

Pitäiskö laittaa pystyyn bisnes ja alkaa tuomaan Ahti-silliä ynnä muita herkkuja Japaniin... Tuumailijan Tuontikala eli TuTu (katakanalla トゥトゥ)...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tuumailija. Ei mulla tuohon ollut mitään muuta kuin rupattelu erään kaverini kanssa joka puolestaan oli rupatellut tiettyjen japanilaisten kanssa jotka olivat tuumineet että kun teillä on noin loistava määrä noita sisävesiä niin teillä varmasti kalastus on yksi pääelinkeinoista. No, eihän se ole. Ehkä sitä kannattaisi ruveta miettimään. Ihan vakavasti. Eikös ne japanilaiset sitä kalaa mielellään pistä poskeensa?

klova kirjoitti...

Suomen sisävesien kalakannat,kuten mitkään sisävedet muutamaa isoa poikkeusta lukuun ottamatta,eivät sovellu teollisen mittakaavan kalastukseen.

Muikku jotenkin,mutta sen saatavuus heittelee ikävästi ja kannat usein pieniä.Ahven kalastus taas mahdotonta isossa mitassa ja muita kaupallisia kalija ei saada satojakiloja kerralla.Pienimuotoinen ei taas elätä ja hankalaakin tuhansien järvien ja kymmenientuhansien vesiosuuskuntien maassa,siis yritystoimintana.

Isot petokalat on äkkiä verkotettu ja vaellyskalat... ne tapettiin aikoja sitten pienillä vesivoimaloilla.

Särkeä piisaa,en oikein usko tuon kaupallisuuteen.Enkä salakan.

Kalanviljelys sitten asia erikseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, klova ja kiitos lisätiedosta. Särkeä muuten myydään purkitettuna kaupoissa.

klova kirjoitti...

Myydään juu, mutta tuskin tuolla kukaan on rikastumaan päässyt,eiköhän tuokin ole enemmänkin puuhastelua jonka mahdollistaa ely-keskus.

Yleensä tunnetuissa asioissa,kuten nyt vaikka kalastus,pätee se,että jos se edes kohtuullisesti on bisnestä,niin joku sitä tekee..

Ja jos ei tee,niin siihen yleensä löytyy syy.Alkuinvestoinnit,luvitus,jakeluverkoston luominen,osuuskuntien kanssa sopiminen ynnä muuta ja saalis luojan kädessä ja ostajana muutama tukku tai kaupan duopoli.

Ja myytävä vielä tuoreena muutaman päivän sisään.Vaatii jonkinlaista innostumista asiaan,että tuota tekee.

Eikä nykyään juuri kukaan teekään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, klova. Pitänee paikkansa. Tosin tämä ei tainnut olla kirjoituksen pääasia.

QroquiusKad kirjoitti...

Olisiko Jessi-rukan ja pienen Gretan julkisuuskuvissa kuitenkin kohtalainen ero:

ensinmainittu on tullut julkisuuteen loukkaamalla ihmisiä ja sitten uhriutunut äänekkäästi, kun loukatut ovat vastanneet mm. tuomalla hänestä julki vähemmän mairittelevia faktoja, kuten mm. intravenaalinarkomanian.

Pieni Greta puolestaan on ex-oopperalaulajaäitinsä ja vähemmän tunnetun näyttelijäisänsä julkisuuteen tuoma luomus, jonka tehtävä on tuottaa mahdollisimman paljon julkisuutta vanhemmilleen.
Sen tarpessa he ovatkin:
äiti väittää lopettaneensa uransa, koska ei halunnut saastuttaa ilmakehää lentämällä. Kunhan ei vaan olisi käynyt niin, ettei hänellä ollut enää tarvetta lentää, kun rooleja ei enää tullutkaan Suuren Maailman suurille näyttämöille? Isä puolestaan ei ole varsin tunnettu näyttelijä ainakaan Ruotsin ulkopuolella.
Korjaan: ei ole ollut. Nytpä on, joskaan ei toki näyttelijänä.

Kahden vuoden kuluttua Jessi-rukka kirjoittelee edelleen loukkaavia juttujaan ja itkee ääänekkäästi, kun häntä oikaistaan eli maalitetaan.
Pieni Greta on todennäköisesti työkyvyttömyyseläkkeellä yrittämässä saada elämänsä palapelin palasia edes jonkinlaiseen järjestykseen. Synkempiäkin vaihtoehtoja on olemassa.

Eräille toisille julkisuudenkipeyden tyydyttäminen hoituu ihan vaan valehtelemalla:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006296332.html

Eli lyhyesti:
kelpo Husu kertoi pistäneensä rasistin ojennukseen, mutta faktat eivät tue kertomusta. Eipä tuo taida Husua pahemmin hidastaa. Sitäpaitsi meillä riittää Älykkäitä NUoria Naisia uskomaan mitä tahansa, mitä Husu ja muut sen suunnan maahantunkeilijat keksivät väittää.

Vasarahammer kirjoitti...

On aika vaikea lukea tätä Ykän juttua, kun todellisuus ajaa kiivasta vauhtia ohitse koko ajan. Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on tekemässä uskonnollista vallankumousta ja luomassa uuden valtionuskonnon nimeltä Arvo Pohja, joka siis tarkoittaa postmodernia vasemmistolaisuutta kaikkine identiteettipoliittisine mausteineen. Arvo Pohja on tämän hetken valtionuskonto, jolle entinen uskonto on pakotettu alistumaan. Päivi Räsänen on loukannut Arvo Pohjaa ja joutuu esitutkintaan vuonna 2004 kirjoittamasta artikkelistaan.

Emme vielä tiedä, miten pitkälle hulluus vielä etenee, mutta tahti on selvästi kiihtynyt.

Becker kirjoitti...

Suomen tulevaisuutta ja Ruotsin nykypäivää. Maalittaminen on yksisuuntaista. Korruptoitunut hallinto saa kyllä maalittaa ns. vihapuheenpitäjää, mutta korruptoitunutta hallintoa ei saa maalittaa. Maassa roikkuvat haittamamut ovat kaiken arvostelun yläpolella. Niitä ei edes saa vilkaista vittumaisesti.

On ollut puhetta myöskin rikollisten vapaasta kulusta maasta toiseen ja koskee siis myös munatonta Suomea. Ruotsalaiset tilastot osoittavat että ulkolaiset liigat jotka ovat varastaneet autoja, niiden osia, perämoottoreita ja maatalouskoneita ovat 90%:ti ulkolaisia. Ruotsin tulli on keskittynyt lähinnä maahan tulevan liikenteen tarkkailuun ja käyttää vain kaksi prosenttia ajastaan lähtevien ajoneuvojen tarkastamiseen.

Mikäli poliisille ei ole ilmoitettu varastetusta tavarasta ei tullilla ole oikeutta pysäyttää autoa joka on selvästi täynnä varastettua tavaraa. Varastetun tavaran maastavienti ei siis ole rikollista toimintaa. Tästä syystä varastettu omaisuus lähtee maasta aika sassiin. Asuntomurroista myös 50% on ulkolaisten liigojen suorittamia.

Uudempien esim Bemarien ratit ja kojetaulujen näytöt häviävät autoista vaikka ne seisovat kotipihassa. Jas kaikki edellämainitut ovat kiitos EU:n. Anarkotyrannioissa kuten Suomi on oman omaisuuden puolustaminen syytteenalaista toimintaa. Olen aika saletti siitä että mikäli muutama varas poistuu maasta tyhjin taskuin mutta sinkkiarkussa, on sillä erittäin rauhoittava ja nopeatehoinen vaikutus varkaiden määrään. Aivan kuten 9mm Buranassa. Kiinnijääneet varkaat pääsevät pälkähästä aivan liian pienillä tuomioilla ja varkauden kohteelle taas aiheutuu usein suurta vahinkoa
mitä korvaukset eivät kata.

Anonyymi kirjoitti...


Tein tietokonekauppaa 80-luvun lopulla Taivassalon jollekin pakastamolle ja paikalla käydessäni kuulin ja näin itsekin, että silakan mädin kaloista puristelivat japanilaiset työntekijät, joilla riitti ammattitaito erittelemään mäti sen kehitysasteen mukaan. Minulle kerrottiin, että japanilainen ostaja ei kuulemma luottanut suomalaisiin työntekijöihin, siksi paikalle oli lennätetty oma väki.

Tuossa jotain selvitystä Taivassalosta vuodelta 2011

Silakan mädin vientiedellytysten selvityshanke Japaniin -liite sivu 12
Taivassalon kunta

https://www.taivassalo.fi/application/files/4714/6115/9818/Kalatalouden_esiselvitys_liiteosa.pdf

Johan

Anonyymi kirjoitti...

Nythän eletään yo. fiktion kannalta otollisia aikoja kun taannehtivaa lainsäädäntöä koeponnistetaan Räsäsen kaltaiseen "mainstream"-oikeistolaiseen. Nykyaikaan tuntuu kuuluvan punainen viiva siitä että kaikki pysyy samana mutta jatkuvasti huonommassa muodossa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Vasarahammerille, Beckerille, Johanille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Vähän vaikeaa hahmottaa noiden kahden tulevaisuutta mutta luulisin että Gretan kohdalla joku säätiö on jo kerännyt sukanvarteen tarpeeksi loppuelämää varten. Ja Jessille järjestelmä takaa jotain hommaa. Vaikkapa erityisasiantuntijana. Ja Husuhan on puhunut paskaa ennenkin mutta hän on varmaan tosiaan oppinut että suvaitsevais-tiedostavaisto pitää häntä sankarina loputtomiin vaikka hän jäisi jatkuvasti kiinni paskanpuhumisesta.

Vasara: Totta joo. Todellisuus suihkii oikealta ohi niin että perävalot vaan näkyy. En tiedä pitäiskös siirtyä kokonaan scifiin tai lopettaa kokonaan. Tuo case Räsänen on minusta jonkunlainen voimannäyttö. Eli "me voidaan tehdä ihan mitä meitä huvittaa ja perusteet kaivetaan tarvittaessa vaikka Kekkosen ajoilta”.

Becker: Hyvään kommenttiin ei ole lisättävää.

Johan: Kiitos lisätiedosta.

Ano: Totta, ja näyttää siltä että valtapuolueitten puolelta ei yksikään henkilö ole tuuminut että jokohan mentiin liian pitkälle.