tiistai 19. marraskuuta 2019

MIEHITTÄJÄ


Tapahtuu kertomusten Raja, hetkeä ennen sekä Navarra puolivälissä


Tukholma, Ruotsin miehitysalueen pääkomendantin toimisto

Kenraalimajuri Keijo Suopanki kävi toimistossaan läpi päivittäistä tilanneraporttia miehitetyn Ruotsin alueelta niin sotilas-, siviili- kuin talouspuoleltakin. Raportti oli ollut jo pitkään samanlainen ja miellyttävän tylsä: ei erityistä tilastoitavaa. Maa oli rauhallinen. Tilanne Ruotsissa oli miehityksen jälkeen asettunut nopeasti aloilleen, elinkeinoelämä oli alkanut jälleen toimia sillä tuotantolaitokset olivat säästyneet suuremmilta sotatoimilta eikä miehitysjoukkoja kaduilla nykyisin paljoakaan näkynyt. Siihen ei ollut tarvetta. Olivatpahan paikalla kaiken varalta. Ja ne, jotka näkyivät eivät häirinneet ruotsalaisia millään tavoin.

Suomalaiset miehitysjoukot Tukholman alueella oli majoitettu kerrostaloista tehtyihin tilapäiskasarmeihin Rinkebyn alueelle. Tilaa oli siellä paljon, sillä varsinaiset asukkaat oli pakkosiirretty miehityksen aikaan itäiseen Skåneen. Tällä hetkellä suomalaisten osalta – muunmaalaisten joukkojen lisäksi – kantoi miehitysvastuuta seitsemäs jalkaväkiprikaati sekä kolme erillistä sotilaspoliisikomppaniaa.

Ruotsi oli jaettu useisiin miehitysvyöhykkeisiin. Suomen vastuulla oli pohjoinen osa, noin puolet maan pinta-alasta. Suur-Tukholman alue oli puolestaan kaikkien miehittäjien yhteistä miehitysvyöhykettä jossa johtajuus vaihtui puolen vuoden välein. Suomella oli ollut vetovastuu kolme kuukautta ja toimistossaan istuva kenraalimajuri Suopanki oli tehtävässään käytännössä koko Ruotsin ylin hallitsija. Suomen jälkeen vetovastuu siirtyisi Puolalle ja pääkomendantiksi tulisi generał broni Jan Wiśniewski.


RUOTSIN MIEHITYSVYÖHYKKEET:

Valkoinen: Suomi
Sininen: Norja
Punainen: Tanska
Harmaa: Puola
Keltainen: Baltian maat
Vihreä: Yhteismiehitysvyöhyke

Sekä Itä-Skånen eristysalue

Ennen Ruotsin miehitystä Suopanki oli suhtautunut ammattiinsa puhtaasti sotilaan näkökulmasta, mikä tietysti sotilaalle ymmärrettävää olikin. Siihenhän hänet oli koulutettu ja sen hän osasi. Nykyisin – komendanttina – hän joutui ajattelemaan työtään myös hieman filosofin ja jopa psykiatrin näkökulmasta. Sinänsä Operaatio Ragnarök oli ollut loistava menestys. Kellontarkka, raju ja häikäilemätön oppikirjaoperaatio. Ruotsi miehitettiin muutamassa päivässä. Ruotsin oma luurankomiehitetty ja käytännössä toimintakyvytön armeija pysyi kasarmeilla. Ei vastustanut miehitystä mitenkään. Olipa jopa pyytänyt päästä mukaan toimintaan mutta se määrättiin miehittäjän toimesta pysymään paikoillaan.


Ainoa vastarinta tuli odotetusti etnoalueitten aseistautuneilta joukoilta. Joka sekin jäi lyhyeksi. Nuo kevyesti aseistautuneet ja huonosti organisoituneet, varsin usein huumehöyryissään uhoavat joukot olivat varmaankin kuvitelleet että vastassa oli jotain Ruotsin poliisin kaltaista jolle pelkkä uho, rääkyminen ja häikäilemättömyys riittäisi. Siihenhän ne olivat Ruotsissa vuosikymmenten varrella tottuneet.  Hyvin nopeasti ne kauhukseen tajusivat että nyt ei ollutkaan kyse mistään ruotsalaisista dialogipoliiseista vaan vastassa olikin sekä määrällisesti, kalustollisesti, koulutuksellisesti, organisaatioltaan ja myös asenteeltaan totaalisen ylivoimainen sotilaallinen joukko. Joukko, jota ei kiinnostanut, mitä Ruotsin lait sanoivat ja joka toimi häikäilemättömästi. Vielä häikäilemättömämmin mitä etnojengit. Ja ennen kaikkea paljon tehokkaammin. Dialogia tuo joukko ei tarjonnut vaan nyt puhuivat aseet. Ylivoimaiset aseet.

Etnoalueet eristettiin nopeasti ja niiltä katkaistiin vesi, sähkö ja elintarviketoimitukset. Koska meneillään oli talvi, niin vastarinta romahti nopeasti ja erilliset vastarintapesäkkeet tuhottiin ilmavoimien, tykistön ja panssarivaunujen tulella. Vastarintahalua vähensi omalta osaltaan sekin, että siviileihin kohdistuneisiin rikoksiin syylliset etnojengien jäsenet teloitettiin välittömästi ja teloitusryhmissä oli aina mukana naissotilaita. Jengien jäsenethän olivat islamilaisia joitten elämään uskonto vaikutti huomattavasti enemmän kuin tavallisen eurooppalaisen ja jos islamilaisen miehen hengen riistää nainen, niin sehän takaa miehelle tuonpuoleisessa iänkaikkisen kärsimyksen Jahannamissa. Tätä uskomusta käytettiin tehokkaasti ja häikäilemättä.

Teloituksia – joissa teloitetut haudattiin sianruhojen sekaan –  ei myöskään salattu millään tavoin vaan lyötiin internettiin ja ne, sekä miehityksen jälkeiset suuret ja pakolla tehdyt väestönsiirrot saivat aikaan huomattavan vastalausemyrskyn vasemmistoliberaaleissa medioissa niin EU:ssa kuin Yhdysvalloissa. Vastaus vastalauseisiin oli ”entäs sitten, minkäs meinaatte tehdä ja monellako prikaatilla” ja tämähän aiheutti medialle uskomattoman henkisen pipin. Vasemmistoliberaali media oli tottunut kuluneitten vuosikymmenien aikana siihen tilanteeseen että se oli tosiasiallinen vallankäyttäjä ja nyt se joutui havahtumaan siihen, että sen valta olikin pelkkää puhetta ja kun puheesta ei enää välitetty niin se ei pystynyt enää muuhun kuin itkupotkuraivareihin. Jotka söivät sen arvovaltaa vielä entistäkin enemmän.

Operaatio Ragnarökin suunnitelman mukaisesti Ruotsin etnoväestö pakkosiirrettiin Itä-Skåneen. Täysin riippumatta siitä oliko heille myönnettu Ruotsin kansalaisuus vaiko ei. Sen spekuloinnin aika oli ohi. Eristysalueen perusideana oli, että tänne ei tehtäisi mitään ikiomaa Gazaa, vaan tehtiin selväksi tietyt asiat:


- Kaikki liikenne alueelle tai sieltä pois tapahtuu vain ja ainoastaan miehitysvaltojen tarkastuspisteitten kautta.

- Meriliikennettä suoraan alueelle ei sallita ollenkaan. Ainoa sallittu meriliikenne tapahtuu miehitysvaltojen alueella sijaitsevien Karlshamnin ja Trelleborgin satamien kautta joissa laivojen lastit tarkastetaan ja kuljetetaan maanteitse perille. Alueen meritila on miehitysvaltojen valvonnassa ja luvattomat alueelle pyrkivät alukset upotetaan varoituslaukausten jälkeen.

- Alueelle taataan sähkö, vesi, peruselintarvikkeet ja sairaalapalvelut. Minkäänlaista rahallista avustusta ei anneta. Toisin sanoen sitä kuuluisaa taikaseinää ei enää olisi.

- Mikäli alueelta ammutaan miehitysvaltojen alueelle, asiaan vastataan sekä ilmavoimien että tykistön tulella ja sähkön, veden ja elintarviketäydennysten katkaisemisella koko alueelta viikoksi.

- Alueelle ei lasketa minkäänlaisia toimittajia ja alueen internetyhteydet ovat miehittäjien valvonnassa.
Kävi ilmi, että etnoväestöä ei ollut kiinnostanut Ruotsissa asuminen sinänsä joten elatusautomaatin loputtua se alkoi poistua alueelta vapaaehtoisesti. Osa Saksaan ja osa lähtömaihinsa jotka ottivat vielä kansalaisiaan vastaan. Olihan kyseessä vielä koko Euroopan mittakaavassa pieni määrä vaikka muutamasta miljoonasta puhuttiinkin. Suurin vetovoima oli kuitenkin Saksalla joka toimi edelleenkin merkeliläisten periaatteitten mukaisesti. Ja joka protestoi voimakkaasti sekä Ruotsin miehitystä  että väestön pakkosiirtoja. Johon miehittäjän puolelta vastattiin että voihan Saksa koettaa onneaan ja hyökätä. Täysin luurankomiehistöön taantuneen ja lähinnä omaa kansaa valvomaan siirtyneellä Saksan armeijalla ei olisi ollut siihen mitään mahdollisuutta. Olihan maan armeijalla ammusvarastojakin ehkä pariksi päiväksi.

Sotilaallisesti Operaatio Ragnarök oli ollut menestys. Kaikki tavoitteet oli saavutettu, taisteluissa oli kuollut noin viisi tuhatta etnoa sekä 247 miehittäjän sotilasta joista suomalaisia 44. Kaikki oli tapahtunut sodan logiikan mukaisesti. Mutta se, jonka logiikkaa Suopanki ei tajunnut olivat itse ruotsalaiset.

Ruotsalaiset eivät olleet nousseet minkäänlaiseen vastarintaan. Ei miehityksen aikana eikä sen jälkeen. Ei aktiiviseen eikä passiiviseen. Ruotsin armeija olisi itse ollut halukas yhtymään miehitysjoukkoihin ja sitä käytettiin tällä hetkellä kevyesti aseistettuna poliisina. Mutta armeijan ulkopuolella ei ollut muodostettu minkäänlaista vastarintaliikettä. Saati sitä, että oltaisiin ryhdytty sissitoimintaan. Poikkeuksena eräs Antifan leikkipartisaaniporukka joka päätti miehityksen alkuvaiheessa elämysmatkailla Tukholmassa kivien ja polttopullojen kanssa. Niin kuin aina ennenkin. Kuvitellen, että elettiin edelleenkin vanhassa Ruotsissa. Ruotsissa, jossa poliisi silitti päätä ja osallistui kaiken maailman pride-kulkueisiin. Leikkipartisaanien epäonneksi vastassa olikin tällä kertaa liettualaisia sotilaita. Partisaanielämysmatkailun lopputuloksena oli kahdeksan kuollutta, kuusitoista haavoittunutta sekä neljäkymmentäkahdeksan pidätettyä ja vankileirille vietyä joista liettualaiset totesivat että pääsevät pois ennemmin tai myöhemmin. Todennäköisesti myöhemmin.

Mutta siihen se vastarinta – jos leikkipartisaanien epäonnista elämysmatkailua saattoi sellaiseksi sanoa – sitten jäikin. Muuten ruotsalaiset asettautuivat miehitysvallan komentoon vastarintaa tekemättä ja sillä asenteella niin kuin sen alla oltaisiin eletty ja siihen totuttu jo viimeiset sata vuotta. Se muuttui välittömästi normaalitilaksi. Päivitetyksi normaalitilaksi niin kuin orwellilaisessa yhteiskunnassa. Normaalitilaksi niin kuin sosialidemokraattinen todellisuus kymmeniä vuosia ennen miehitystä. Asiantilaa tietysti helpotti se, että talous alkoi jälleen toimia ja kadut olivat vuosikymmenten jälkeen jälleen rauhallisia. Toki Ruotsi joutui maksamaan miehittäjälle joukkojen ylläpitämisestä mutta ne olivat lähinnä suolarahoja verrattuna siihen, mitä Ruotsi joutui aikanaan maksamaan etnoväestön elättämisestä.

Suopanki oli tullut miehityksen aikana siihen johtopäätökseen että ruotsalaiset olivat kansa joka pelkää ajattelemista. Ainakin itsenäistä ajattelemista. Se tarvitsi yhteisen ja yhtenäisen ajatusmaailman joka annettiin sille noudatettavaksi turvallisesti yläpuolelta ja jonka se otti mielellään ja ajatuksellisesti laiskana vastaan. Millään tavoin kyseenalaistamatta. Maailman kansandemokraattisin kansa joka kuvitteli asuvansa maailman vähiten kansandemokraattisessa maassa. Sitä Suopanki ei osannut sanoa, että kuinka kansa oli päätynyt kyseiseen tilaan. Ehkä se johtui kymmeniä vuosia jatkuneesta sosialidemokraattisesta hallinnosta ja samaan aikaan tulleesta taloudellisesta hyvinvoinnista jota tosin eivät olleet saaneet  aikaan demarit, vaan Ruotsin vahva talousveturi ja oma osaaminen. Tai ehkä kyseessä oli jotain perin ruotsalaista jota kukaan ei pystynyt ymmärtämään.

Kun maa miehitettiin ja sen sosialidemokraattiset – täysin puolueista riippumatta – johtajat vangittiin ei kansa nähnyt asiassa mitään ongelmaa. Ei tullut mitään mielenilmauksia. Annettiinhan miehittäjän taholta kumminkin vanhan tilalle uusi ajatus- ja toimintamalli ja jälleen turvallisesti ylhäältä päin. Sitä saattoi seurata ja noudattaa. Ja ruotsalaisethan noudattivat. Niin kuin aina ennenkin. He olivat hyviä noudattamaan. Ei ollut mielenosoituksia itsenäisyyden menettämisestä. Vaikka niitä ei oltu kielletty. Ei metelöintiä internetissä. Vaikka sitä ei edes valvottu.

Suopanki oli päätynyt siihen johtopäätökseen, että ruotsalaiset eivät edes halunneet miehityksen loppuvan. Sillä se tarjosi heille yhteisen ajatuksen yläpuolelta määrättynä. Ja ennen kaikkea se antoi heille mahdollisuuden unohtaa sen tosiasian että he, juuri he itse olivat syy siihen että maa miehitettiin. Ehkä he halusivat että miehittäjä pysyisi maassa suojellakseen heitä heiltä itseltään. Ja että miehittäjä pysyisi maassa pitkään. Suojellakseen ruotsalaisia ruotsalaisilta. Suomessa, Norjassa ja Tanskassa oltiin kansannousujen jäljiltä palailemassa siviilivaltaan. Mutta Ruotsissa sellaista ei edes ajateltaisi pitkään aikaan. Ruotsalaiset taisivat itsekin tajuta että juuri he olivat hyväuskoista typeryyttään muuttaneet maansa islamilaiseksi aikapommiksi jota he itse eivät pystyneet purkamaan.

Saattoi olla, että Ruotsin kansa tavallaan rakasti miehittäjää. Suojelihan se heitä pahimmalta viholliseltaan. Eli sinisilmäiseltä itseltään. Suopanki ajatteli että ruotsalaiset olivat vapaaehtoisesti eläneet itse kehittämässään painajaisessa ja pakottaneet itsensä ajattelemaan että ei se ollut painajainen vaan pullantuoksuinen hyvä uni. Eivätkä he pystyneet heräämään siitä painajaisesta itse. Siihen tarvittiin muita. Vaikka herätys oli tyly ja tuli telaketjujen säestämänä. Telaketjujen jotka rikkoivat Peppi Pitkätossun korean Huvikummun seinät. Huvikummun joka oli korea ulkopuolelta mutta joka eksytti sisään erehtyneen loputtomaan pastelliväriseen sokkeloon josta hän ei päässyt ulos ja joka löi hänen mielensä täyteen hokemaa että eksyminen itsessään oli täydellinen olotila jota ei saanut arvostella. Vaikka ympärillä olevat karamelliseinät siirtyivät aina vain sisäänpäin vieden liikkumatilan lopulta olemattomaksi.

Suopanki oli tullut siihen johtopäätökseen että Ruotsin kansaa ei oltu aivopesty. Se oli aivopessyt itse itsensä. Asuessaan Huvikummussaan jonka erinomaisuutta rakastaessaan se oli avannut Huvikummun ovet niille, jotka muuttivat Huvikummun Kauhujen Taloksi. Josta ruotsalaiset eivät itse uskaltaneet lähteä pois. Eivätkä edes tunnustaa itselleen mitä Huvikummusta oli tullut.

Oveen koputettiin. Sisälle astui Suopangin tiedustelupäällikkö everstiluutnantti Vilmi.

- Se taitaa alkaa nyt.

- Missä?

- Iso-Britanniassa.

- Kumpi aloittaa?

- Etnot.

Suopanki luki nopeasti läpi Vilmin tiivistelmän Iso-Britannian tilanteesta. Sen saattoi aavistaa ja sitä oltiin jo odotettukin. Valtaan päässyt kansallismielinen hallitus oli lopettanut taikaseinän ja vähentänyt etnoväestön sosiaaliavustukset minimiin joka sekin annettiin suoraan elintarvikkeina eikä rahana. Jatkuvasti kasvanut etnoväestö ei sietänyt elatusautomaatin loppumista ja oli aloittanut aseellisen kapinan. Luottaen siihen niin kuin aikanaan luotettiin Ruotsissakin että kun heille ei mahdettu ennenkään mitään niin ei mahdeta nytkään.

He olivat väärässä. Ison-Britannian vieläkin varsin voimakas armeija sekä New British National Guard jota hallitus aseisti oli ilmoittanut että etnokapina murskataan kaikin mahdollisin keinoin ja etnoväestö karkoitetaan maasta täysin riippumatta siitä oliko sillä Ison-Britannian passi vaiko ei. Tärkeä seikka oli se, että uunituore Ison-Britannian kuningatar Charlotte oli asettunut voimakkaasti tukemaan niin hallitusta, armeijaa sekä New British National Guardia ja kutsui kansalaisia aseisiin miehittäjää vastaan.

Britit voittaisivat ja karkoittaisivat etnoväestön manner-Euroopan puolelle jossa Brysselin utopistit puolestaan ottaisivat ne vielä avosylin vastaan. Ja samalla saisivat aikaan typeryyttään dominoefektin jossa etnoväestö pyrkisi aseellisin keinoin valtaan myös liittovaltion alueella saaden aikaan täyden sisällissodan. Suopanki ajatteli että miehitysvaltion tiedusteluelimet olivat ehkä paremmin perillä Euroopan tapahtumista kuin liittovaltion utopistinen johto. Järjestäytymistä oli tapahtunut niin Saksassa, Ranskassa, Hollannissa kuin muuallakin. Suomestakin oltiin kuljetettu kaikessa hiljaisuudessa Tanskan ja Puolan kautta noiden maitten piilossa organisoituville kansalaiskaarteille kaksikymmentä tuhatta vanhaa kiinalaista rynnäkkökivääriä ja huomattava määrä patruunoita.

Miehitysjoukoissa oli myös tehty suunnitelmat joitten perusteella – mikäli avunpyyntö tulisi ja epäilemättä se tulisi – ne auttaisivat kansallisia voimia pian alkavassa Euroopan sisällissodassa. Suomesta lähtisi Tanskan kautta sotimaan neljä prikaatia. Aluksi. Tarvittaessa enemmänkin.

Eurooppalaiset yrittäisivät ottaa Euroopan takaisin eurooppalaisille. Kuinka siinä sitten kävisi? Se jäi nähtäväksi. Joka tapauksessa se tulisi olemaan vielä paljon, paljon rumempaa ja väkivaltaisempaa kuin mitä oli ollut Ruotsin valloittaminen. Suopanki tiesi että oli olemassa se pelätty ja kerran kokeiltu saksan kielellä tehty manuaali. Joka oli käännetty muillekin kielille. Ehkä se otettaisiin jälleen käyttöön. Valitettavasti.

Suopanki keskittyi tiedusteluaineistoonsa ja manasi mielessään alimpaan helvettiin ne utopistit jotka olivat saaneet tämän kaiken aikaiseksi. Mutta ainahan oli ollut niin että sotilaat joutuivat korjaamaan sotkun utopistien unelmoinnin jäljiltä.

33 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Koska tuo alkaa?

https://www.exakt24.se/forsvarsanalytiker-varnar-for-krig-i-sverige/

Nimetön kirjoitti...

Jaaha. Että taas tällainen mässäilytarina jolle herrojen virkaheittojen kanssa sitten rinkirunkkaatte. Oletko koskaan pysähtynyt miettimään että minkälaisen kuvan nämä tarinat antavat sinusta?
Lähinnä tulee mieleen että sinulla ei ehkä pitäisi olla nykyistä työtehtävääsi, vaan mielummin vaikka ojankaivaja. Veikkaan että jos sinulla olisi vapaat kädet työssäsi, niin ei hyvä heiluisi.
Olet sairastunut samaan tautiin kuin vankilassa sairastutaan. Ristikon molemmin puolin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vasaralle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Vasara: Aikataulua on vaikeaa sanoa mutta jossain vaiheessa laajempi ampuminen alkaa. Varsinkin kun ei-ruotsia-puhuva osapuoli tietää että ruotsalaiset eivät ammu takaisin.

Ano: Kiitos psykoanalyysista ja etädiagnoosista.

KKi kirjoitti...

Tää Ruotsi on kyllä jännä. Täälä kun leiriä pidän suunnilleen puolessa välissä Kalmaria ja Malmöa, niin vaikea uskoa ongelmiin.

Samoin varsin maalaisidyllistä ja pottunokkaista on seudut täällä Skånessakin. Ainakin niissä Perstorpissa joissa käyn.

Uskoisinkin, että ongelmia on lähinnä cityissä. Vaan niinhän se taitaa olla kaikissa monikulttuurisissa paratiiseissa. Slummit erikseen.

Autobaana rikollisuutta tietysti on. Tiedämme, että logistiikassa terminaaleissa on mamuja töissä. Heillä on tietysti hyvät tiedot mitä mihinkin laitteeseen lastataan. Seurauksena maantierosvot tietävät tasan tarkkaan mihin autoon tehdä reikä ja jopa mihin kohtaan pressua.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi: Joo, kaupunkeihinhan se on keskittynyt oikeastaan kaikkialla. Sinänsä Ruotsissahan pakotetaan pienemmätkin kunnat ottamaan tulijoita vastaan.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ihan hyvä tulevaisuuden skenaario, alkoi tuntua Tom Clancylta. Jännä miten Paavo Haavikon tulevaisuusvisio murtuva keskiluokka on lähempänä kuin kirjoittamisen aikana meillä ja Ruotsissa. Malmön poliisin toimenpiteet väkivallan ja attentaattien ehkäisemiseksi osoittavat ettei mitään ole menneistä opittu. Olisiko Saksassa vältytty terrorismilta 1970 ja 1980 luvulla jos Berliinin poliisi oli tarjonnut tuopit ja currywurstit sekä bratkartoffelit Andreas Baaderille, Jan Carl Raspelle, Gudrun Ensslinille, Ulrike Meinhoffille ja Holger Meinssille. Järjestäytynyt yhteiskunta on se mikä häviää kun yhteiskunta ja yhteiskunnan ulkopuolella pelaavat kaksilla eri säännöillä, voittaja on se joka on aggressiivisempi keinoja kaihtamaton saavuttaakseen määränpäänsä.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Onhan jotain Ruotsissa pahasti vialla jos tämän vuoden aikana yksistään on 173 pommi- tai kranaatti-iskua. Tanskan poliisi toteaa 98%:a rikollisista on uusiotanskalaisia tai sellaiseksi pyrkiviä. Kun aikoinaan mopokerhot ja myöhemmin Hell's Angels ja Bandidokset ottivat yhteen juutinrauman molemmilla rannoilla kohteina oli kilpaileva klubi ja sivullisia ei yleensä vaarannettu. Meno muistuttaa jo kummasti vanhoina hyvinäaikoina Calin kaupunkia eikä pitkä matka ole Meksikon jengisotiin.

Nimetön kirjoitti...

“Lähinnä tulee mieleen että sinulla ei ehkä pitäisi olla nykyistä työtehtävääsi, vaan mielummin vaikka ojankaivaja.”

Tällaiset kommentit osoittavat, miksi valtavirrasta poikkeavien mielipiteiden esittäminen omalla nimellä on nykyisin vaarallista. Vasta eläkeläinen voi meidän yhteiskunnassamme puhua vapaasti, jos kestää mielipiteen ilmaisemisesta johtuvan sosiaalisen paineen. Jos työikäinen kertoo mielipiteensä julkisesti, seurauksena voi olla työttömyys.

Ojankaivajan homma ei muuten ole mitenkään halveksittavaa. Nykyisin se tehdään koneilla, joiden käyttäminen vaatii ammattitaitoa. Ennen se tehtiin käsin (kokemusta on). Siinäkin vaaditaan sen verran ammattitaitoa, että saa veden virtaamaan oikeaan suuntaan, ja lisäksi melko paljon voimia.

Toinen professori

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta ja Toiselle professorille & kiitos kommenteistanne.

Pate: Vertaus silloiseen Länsi-Saksaan on toimiva. Silloin vielä pantiin hanttiin. Ruotsin toimintaa voi taas sanoa valtakunnan tasolla tapahtuvaksi antautumiseksi. Niin kuin Saksankin. Siellähän puuhataan sitä ns. käänteistä todistamisvelvollisuutta.

Toinen professori: Olet oikeassa niin omalla nimellä esittämisestä kuin ojankaivuusta. Veikkaan että se anon kommentti tuli yhteiskuntatanhuamisen laitokselta jossa se varsinainen työ on hieman vieraampaa. Mutta noita etädiagnooseja ei ole vuosiin tullutkaan.

Nimetön kirjoitti...

Onhan nuo "moottoripyöräkerhot" laittomissa touhuissa, mutta haittaa niille tuollanen Ruotsin tapanen kranaattien räjäyttely bisneksille tuo, tuosa tuli mieleen aikoinaan yhdellä pienvarastoalueella tuli yhteen tilaan tällänen mooottoripyöräkerho vuokralle, sanoivat että alue rauhottui kovastim, ei ollut murtoja eikä muitakaan alueella senjälkeen, ne moottoripyöräkerhon kaverit oli hyvin rauhalllisia ja asiallisia siellä ..

-jpt-

Pinlaareni kirjoitti...

Kiitos viihdyttävästä skenaariosta/näkökulmasta siitä, mihin suuntaan asiat voisivat parhaimmillaan kehittyä. Itse en (pessimistinä) jaksa uskoa, että asiat kehittyisivät noin hyvään suuntaan.

ruåtsalaiset vaikuttavat kyllä olevan jonkinlaisen joukkopsykoosin vallassa, mutta pahoin pelkään, että täällä mennään vappusatasten, automuunnostukien, ilmastokultin, sateenkaareilun jne. kohkaamisen varjossa kohti samaa ihanaa månikyldyyristä helvettiä - ainakin niin kauan, kun viherpunikit saavat keppostella vallassa.

Becker kirjoitti...

Paikalliset olosuhteet tuntevana tällaista tarinaa lueskelee hieman eri vinkkelistä kuin lahden tuollapuolen. Kumma kun ruotsalaiset eivät tällaisia tulevaisuus visioita saa aikaiseksi, en ole nähnyt ainoattakaan. Ehkeivät uskalla, sillä sillä voisi olla kansan moraalille negatiivinen vaikutus, kansalle joka on niin perkeleen positiivista ja naivia joka asiassa. Ainoa tulevaisuuden visio mitä maassa sallitaan harrastaa on "Om Ryssen kommer."

Olisi tosiaan mielenkiintoinen skenaario kun osat olisivat vaihtuneet niistä ajoista kun Kuningaskunnan Itäisellä alueella käytiin sotia Venäjää vastaan ja paikalliset eli tulevat suomalaiset saivat kärsiä sodan jaloissa.

Pride kulkueet pitäisi myös kieltää moraalia alentavina miehitysjoukkojen toimesta, mutta se saattaa olla ehkä liikaa, sillä onhan se aito ruotsalaisuuden ilmentymä, suuri kansanjuhla ja näyteikkuna muulle maailmalle.

Demarit saivat viime vaaleissa arviolta 3,5% äänistä muslimeilta ja saattaa olla että ensi vaaleissa luku voi olla jopa 6% lisääntyneen maahantunkeutumisen johdosta. Näin ollen maata johtava despootti Löfven ei tee mitään rikollisuuden hillitsemiseksi, sillä hehän ovat hänen äänestäjiään, elleivät sitten äänestä perustamien puolueittensa kautta.

Todellnen anarkotyrannian mallimaa tämä Absurdistan.

Qroquius Kad kirjoitti...

Kyysmykseen, milloin tämä tapahtuu antaa pienen viitteen Yhdistyneen Kuningaskunnan (mikäli se on vielä silloin yhdistynyt) uunituore kuningatar Charlotte.
Oletan kyseessä olevan prinssi Williamin ja herttuatatar Catherinen tyttären Charlotten, joka on syntynyt 2.5.2015.

Hän on tällä hetkellä kruununperimysjärjestyksessä neljäntenä ja voisi tulla kruunatuksi täytettyään 21, mikäli edeltävät olisivat tuohon mennessä kuolleet tai muutoin tulleet pysyvästi estyneiksi joko heistä riippumattomien syiden tai oman tahtonsa kautta.

Niinpä varhaisin ajankohta tapahtumille voisi olla toukokuu 2036. Vaan parempi myöhään kuin...

KKi kirjoitti...

Pate Pankavaarasta on tässä asian ytimessä:

"
voittaja on se joka on aggressiivisempi keinoja kaihtamaton saavuttaakseen määränpäänsä.
"

Tämä on juurikn syy miksi lännen sosiaalifemokraattiset vaahtokarkkivaltakunnat eivät pärjää röyhkeille etnoille. Vallassa olevien Nuorten Älykkäiden Naisten eli NÄN:nien käsityskykyyn ei mahdu, että on olemassa olentoja jotka pitävät sosiaalifemokratiaa "ihmisoikeuksineen" lähinnä naurettavana.

Läntisen teknologian ja sivistyksen luoma hyvinvointi koituu tuhoksemme. Me reppanat luulemme, että kaikki pitävät liberaalia elämäntapaamme ylivoimaisena ja hyväksyvät sen.
NÄN:neille ei juolahda mieleen, että joillekin elämäntapamme edustaa jumalattomuutta ja rappiota.Elämäntapaa joka pitää tuhota ja saattaa allahin nuhteeseen. Toki nuo rappeutuneet yhteiskunnat pitää ensin ryöstää ja raiskata.

Toivoa sopii Ykän visioimien vastaiskujen toteutuvan. Vaan pahoin pelkään vaahtokarkki kansakuntien kiltisti alistuvan. Ykän tarina demografiasta on hyvinkin todennäköinen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys jpt:lle, Pinlaarenille, Beckerille, Qroquius Kadille ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

jpt: Vähän samanlaisia havaintoja itsellänikin.

Pinlaareni: Olet luultavasti oikeassa. Meillä Suomessahan alamäen vauhti vain kiihtyy.

Becker: Joo, kyllä Ruotsi on antautunut henkisesti. Ja Ruotsissa demareita kiinnostaa vain oma vallassaolo ja siihenhän tarvitaan tietysti lisää etnisesti edistyksellisiä äänestäjiä.

Qroquius Kad: Oletat oikein joo. Tulevaisuuden niin tapahtumia kuin aikatauluja on tietysti mahdoton ennustaa. Sinänsä historiassa Neuvostoliiton hajoaminen kertoo että yllättäviä asioita voi käydä nopeastikin.

KKi: Niin sinä kuin Pate olette oikeassa. Länsimaiset yhteiskunnat ovat sinänsä ylivoimaisia niin teknologialtaan kuin organisaatioltaan mutta ne ovat keskittyneet väittämään että mitään ongelmaa ei ole ja ongelmasta puhuminen tulisi kieltää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Beckerille vielä: Tää PT-median tuorein pläjäys Ruotsista on kuvaavaa. Mentiin melkein samalle tasolle kuin tuoreessa Antero Lärväsessä:

https://pt-media.org/2019/11/19/lofven-rikollisuutta-ei-voi-etnisoida/

Becker kirjoitti...

No juuri tästä on kyse. Löfven ei arvostele maahanmuutajia mistään sillä Demarit ovat siellä tosi kusessa ja roikutaan kiinni näissä mamu äänissä vaikka valehtelemalla ja samalla Ruotsindemokraatit lisäävät kannatustaan.

Ruotsi on poliiittisesti niin halvaantunut maa johtuen totaalisesta demokratian puutteesta ja kansasta jolla on ollut pää pers eikun pensaassa jo vuosikymmenet.

Tuo Leif GW Persson on jonkinlainen kriminologi olevinaan sen puoli vuotta minkä on selvinpäin. Median mielikommentattori koska on PK - jätkiä. Olen sen höpinöitä aina pitänyt enemmän tai vähemmän sekavina.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Seuraava vaihe onkin se, että Ruotsissa pyritään kieltämään ruotsidemokraattien toiminta. Mielellään ennen seuraavia vaaleja. Että se pää pysyisi tukevasti perseessä.

Heikkius kirjoitti...

Toivottavasti britit ei potki pois etnisesti intialaisia/sikhejä, jotka ovat oikeasti täysin integroituneita sekä pirun mukavaa ja ahkeraa porukkaa. Varmasti osallistuisivat operaatioihin kernaasti.

Lemminkäinen kirjoitti...

Ruotsin Kokoomussekoomusbändin ensimmäinen basisti (U. Kristersson) on sanoittanut bändin uuden kappaleen: Anteeksi te urheat. Kappaleessa U. pyytää nöyrimmästi anteeksi kaikilta, jotka ovat joutuneet kuuntelemaan ja kärsimään vuosikausia PK-räppäreiden täysin syyntakeettomista verbaalisista tuotteista. U. haluaa nostaa bändinsä kognitiivisen dissonanssin suosta ja nyt hän lupaa faneille että räpätyksen ja kotkotuksen tilalta bändi alkaa tuottamaan rehellistä heviä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Heikkiukselle ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne.

Heikkius: Minähän en mitään brittikarkoitettavien listaa tee. Mutta joo, ongelmat siellä lienee enempi niitten pakistanilaisten taholta. Ja yleensä islamilaisten.

Lemminkäinen: En usko, että varsinaista viikinkiheviä on tarjolla.

Juha Kivela kirjoitti...

Jälleen mielenkiintoinen ja ajankohtainen kertomus Ykältä, jota taidetaan jo lukea varsin ahkerasti tuolla Absurdistanian puolustusvoimissakin, vai mistä tämä [https://yle.fi/uutiset/3-11072674] uutinen oikein kertookaan sitten? ;)

Toisaalta, tuon lyhyen uutisen sisältö kylläkin paljastaa, että ei tuolla toimenpiteellä ole edes tarkoituskaan mitään ratkaista, vaan antaa mielikuva, että jotakin konkreettista oltaisiin tekevinään.. ja patsasteleehan tuossa muistaakseni Beckerin jokin aika sitten linkittämä puolustusvoimien ylipäällikkö Micael Bydén, tosin tällä kertaa Pride-kulkueesta erillään..

Pride-kulkueiden kieltoakin taidettiin tässä kommenttiketjussa jo esittää, enkä toisaalta itsekään pidä sitä mahdottomana ajatuksena, koska sen verran pervoilumeiningiksi se touhu on niissä käynyt jo aikoja sitten.. ja etenkin esiin tuotu ja ilmaistu huoli siitä, että millainen vaikutus niillä on kaikista tärkeimpiin eli lapsiin, huomioon ottaen, pidän kieltoa erityisen perusteltuna.

Tosin, lapset ja nuoret ovat kokeneet ja kokevat Suomessa sellaista aivopesua ja propagandaa eli mielivaltaa valtioneuvoston ja etenkin sen propagandaministeriöistä tärkeimmän - kun kohteena ovat lapset ja nuoret - eli opetusministeriön taholta [https://www.oikeamedia.com/o1-125400] että tulisi tarkoin tutkituttaa Kommunistisen Kokoomuksen viime hallituksen opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen päänuppi, joka todennäköisesti on vastuussa tuosta muutoksesta opetussuunnitelmaan, sillä nykyinen hallitus on istunut sen verran lyhyen ajan, etten heidän vielä ajattele ehtineen tuota muutosta opetussuunnitelmaan tehdä.

Vai, että on etädiagnoosi tullut.. mielenkiintoisia aikoja eletään, joten saattaa olla, että eräiden peppukivut ja mieleen hiipivät ajatukset, että "mitähän tässä onkaan viimeiset palttiarallaa 30 vuotta tullut aikaansaatettua", johtaa lisääntyväänkin etädiagnoosien raapusteluun.. katsotaan, Suomessa kun on poliitikkojen tapana käyttää aika ajoin tunnettua fraasia, että "Tosi asioiden tunnustaminen on kaiken...", mutta kun se on toistaiseksi ollut fraasin toistelua vailla konkretiaa..

Konkretian asteelle noustessa tulee kysymykseen, että kuka todella kutsuikaan myös ne kaksi eilen Ruotsista, tarkemmin Tukholmasta, Suomeen tullutta arabiaanoa, jotka olivat "kutsun saaneina" päättäneet lähteä valloitusretkelle Suomeen.. eli hyvin tuo invaasio vuodelta 2015 jatkaa voittokulkuaan!

PS. Jälleen usealta kommentoijalta hyviä huomioita asian tiimoilta ja muuten!

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Vielä tästä vuodesta 2015 mitä Kataisen/Stubbin hallitus oli sopinut? Ennen vaaleja tosiaan kaikessa hiljaisuudessa kuntien piti varautua 80000 tulijaan. Toisaalta kun pato murtui eu mepit kuten Kumpula-Natri kertoi kuinka korkeastikoulutetut ovat tulossa balkanin vuorilla. Akavan puheenjohtaja kertoi miten ne liittyvät heihin. Media kertoi kilvan kauhutarinoita kuinka monta hukkui kun kylpyamme upposi Lesboksen saaren edustalle. Olin silloin entisellä kotipaikkakunnallani koillissuomessa minne tuotiin noin 350 arkkitehtiä ja mobiiliosaajaa. Kun katseli porukkaa niin yhdellä vilkaisulla tuli selväksi ettei tuosta sakista tule lasta eikä paskaa yhteiskunnalle. Samalla hehkutettiin kuinka VOK paikkakuntien elinkeinoelämä saa piristysruiskeen ja joka niemeen notkelmaan nousee uusia nokioita. Eniten alkoi ihmetyttää pikakoulutus missä porukka joka kertomansa mukaan oli hengenvaarassa lähtömaassa koulutetaan kaupanasiantuntijoiksi ja palaavat kotiseudulle myymään suomalaisia tuotteita. Oleskeluluvan tai kansalaisuuden saaneet hengenvaarassa olevat lomailivat kotona yhteiskunnan maksamina, siinä yhtälössä alkoi olla jotain pahasti vialla. Silloin kun viranomaiset 90 luvulla vielä olivat tolkuissaan rupesivat vaatimaan somalien perheenyhdistämisissä oikeuslääketieteellistä näyttöä aktivistien piiristä nousi kimitys siitä ettei viranomaiset ymmärrä somalialaista perhekäsitystä.

Juha Kivela kirjoitti...

Luinpa sitten edellisen kommentin lähettämisen jälkeen sivupalkista löytyvän "Jälki-istunto" -nimimerkin kirjoituksen [http://nikopol2008.blogspot.com], olipa erinomainen, lyhyt ja edelleen ajankohtainen!

Lemminkäinen kirjoitti...

En minäkään usko että räpätys ja kotkotus muuttuisi yhtäkkiä "viikinkiheviksi". Kysymys on fanien tuesta ja jos konserttien lippuja tullaan myömään enää murto-osa aikaisemmasta, niin bändi on historiaa. U. Kristersson on muuten tyyppi jolle en myisi edes käytettyä autoa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Juha Kivelälle, Patelle Pankavaarasta ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne.

Juha: Niin. Ruotsin sodanajan vahvuus oli vielä 1990-luvun alussa jotain 600.000 hyvin varustettua miestä ja muistaakseni maailman neljänneksi suurimmat ilmavoimat. Se, että nyt perustetaan yksi prikaati lisää on lähinnä vitsi. En minä niitä pride-kulkueita halua kieltää mutta haluaisin niihin osallistuvien vähän miettivän että kannattaako niitä pikkulapsia sinne kuskata. Tosin en ole varma että kykeneekö se porukka miettimään.

Mitä tulee opetukseen niin propagandan taso on ylittänyt jo reippaasti Pirkkalan Monisteen. Etädiagnoosista voi todeta että jos kyseinen Ano olisi halunnut varsinaisesti keskustella niin se olisi onnistunut. Hän ei halunnut.

Kakkosviestistäsi: NIkopol oli voiman pimeän puolen yksi parhaita. Harmi että hän on lopettanut bloggaamisen.

Pate: Veikkaanpa, että se hallitus ei ollut varsinaisesti sopinut yhtään mitään. Se vaan yksinkertaisesti otti Brysselistä käskyt vastaan, totteli ja puhui paskaa että nyt meille tulee priimaa vaikka tulikin pelkkiä elätettäviä. Osa hallintolampaista tietysti uskoo tämän vieläkin mutta sehän kuuluu hallintolampaan luonteeseen. Ja sitä paskaahan puhuu myös nykyinen hallituksemme. Missä ne huippuosaajat ovat? No, mielikuvituksessa. Mutta sen mielikuvituksen mukaan meidänkin pitäisi elää. Ja muistutetaanpa tässä vielä siitä Riku Rantalan kehittämästä kaarnaveneprojektista. On taidettu haudata vähin äänin.

Lemminkäinen: Älä nyt. Kyllä minä möisin. Jonkun helvetinmoisen pommin priimana ja vetäisin rahat liiveihini.

Becker kirjoitti...

Tuota työperäistä maahanmuuttoa meillä on jo ollutkin, oikein tuhansittain. Mutta siitä huolimatta maahan saapuu sadoittain marjanpoimijoita maapallon toiselta puolen vaikka esimerkiksei Itä-Helsingissä näitä rakettiteknikoita lorvii torien täydeltä. Vaikuttaa siltä että he ovat koulutukseltaan sen verran korkeata tasoa ettei marjanpoiminta oikein sovellu lorvijoiden agendaan. Eletään mieluimmin hallinnon kantaväestöltä kiskottujen verojen avulla ja tehdään siinä ohessa pimeätä bisnestä.
Muslimihan katsoo että heidän saamansa KelaGold on vääräuskoisten maksamaa veroa ja näin ollen aivan oikeutettua ansiota.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Oli muuten erittäin hyvä huomio.

vieras kirjoitti...

Missä järjestyksessä nämä pitäisi lukea? Nämä ovat ne tarinat jotka tapahtuvat aiemmin.

https://yrjoperskeles.blogspot.com/2017/01/uusi-suunta-osa-i.html

https://yrjoperskeles.blogspot.com/2017/01/uusi-suunta-osa-ii.html

https://yrjoperskeles.blogspot.com/2017/01/uusi-suunta-osa-iii.html

https://yrjoperskeles.blogspot.com/2018/02/syyttaja.html

https://yrjoperskeles.blogspot.com/2019/02/karkoittaja.html

https://yrjoperskeles.blogspot.com/2019/05/raja-hetkea-ennen.html

https://yrjoperskeles.blogspot.com/2019/08/navarra.html

Tuo Syyttäjä on tarina 2,5 eli 1 ja 2 välissä joten pitäisikö se lukea 1 ja 2 välissä? Entä missä kohdin luetaan Karkottaja ja Raja hetkeä ennen? Mä oon vähän sekaisin tuota lukemisjärjestyksestä.

Nimetön kirjoitti...

Missähän homofantasioissa tämä yrjöperskeles elää, kun ei ole halukas prideä kieltämään. Ruskean reijän yrjökö. Ihan hauska kirjoitus Ruotsin miehittämisestä, mutta mikäli sellaiseen tilaan joskus päästäisiin, niin yrjö ja muut homot vaikka sinne sikojen ja etnojen joukkoon makoileen. Terve.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

vieras: Se Syyttäjä sijoittuu tarinoitten 2 ja 3 väliin ja muut menevät niin kuin tuossa listassasi.

Ano: Jaa-a… kovin helpostipa sitä tuhkaluukun mieheksi päätyy eräitten mielikuvissa. Sinänsä viestissäsi oli kyllä trollin maku.

Nimetön kirjoitti...


Jokin huono kehitys ansaitsee kyllä tällaisen provosoivankin ratkaisuehdotuksen, jos uskottavia realistisia ehdotuksia ei näy eikä kuulu.
Pitää käyttää kaikki keinot, jotta päättäjät saataisiin kertomaan todelliset (ei viralliset) näkemyksensä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Ruotsin tulevaisuudessa on vain huonoja ja vielä huonompia vaihtoehtoja. Päättäjien – niin Ruotsissa kuin Suomessa – yksi yhteinen näkemys on ainakin ”meitä ei saa saattaa vastuuseen siitä mitä olemme saaneet aikaiseksi”.