tiistai 28. heinäkuuta 2020

ANKKURIT LASKEKAA


Hotellin respassa ollaan seottu laskuissa siitä että kuinka monta sisäänheittotuotetta nykyinen ja muutamat sitä edeltävät hallitukset ovat keksineet haittamaahanmuutolle. Nyt hallituksemme läväytti uuden ässän pöytään ja se menee lyhykäisyydessään näin:

Sisäministeriö käynnisti 15.7. lakihankkeen, jonka tavoitteena on lopettaa toimeentuloedellytyksen soveltaminen alaikäisiin perheenkokoajiin, jotka ovat saaneet oleskeluluvan kansainvälisen suojelun perusteella.

Perheenkokoajalla tarkoitetaan Suomessa asuvaa perheenjäsentä.

Sanna Marinin (sd) hallituksen ohjelmassa on linjattu, että ”toimeentuloedellytyksen soveltaminen kansainvälisen suojelun tarpeen perusteella oleskeluluvan saaneisiin alaikäisiin perheenkokoajiin lopetetaan.”

Voisiko parempaa sisäänheittotuotetta ollakaan? Laitetaan Suomeen ankkurina 20-vuotias jätkä joka väittää olevansa 16-vuotias ja joka ilman muuta saa notkumisluvan. Sen jälkeen hepun varsin kookas perhe - ja etnisesti edistyksellisissä yhteiskunnissa perheen käsite on tietysti laajempi kuin suomalaisessa - saakin taatun, pysyvän ja suomalaisten takaaman elatuksen täältä ikuisuuteen. Viiden vuoden jälkeen voikin jo hakea Suomen kansalaisuutta. Ja niin muuten, se ”perheenkokoaja” ei suinkaan ole se 20-vuotias 16-vuotias vaan se on palkattu suomalainen viranomainen joka tekee sen hänen puolestaan. Suomalaisten veronmaksajien kustannuksella hänkin.

Kukas muukaan kuin meidän kaikkien syvästi kunnioittama Maria Ohisalo totesi vielä asian tiimoilta seuraavaa:

Nopea perheenyhdistäminen tukee menestyksekästä kotoutumista. Oikeus perhe-elämään on erityisen tärkeä maahan yksintulleille alaikäisille turvapaikanhakijoille.

Ensinnäkin hotellin respassa todetaan että mitään tarkoittamattoman sanahirviön ”kotouttaminen” käytöstä tulisi luopua parasta mahdollista vauhtia huomattavasti nopeammin ja korvata se termeillä pysäyttäminen, estäminen ja karkoittaminen. Mutta jos nyt mietitään termiä ”kotouttaminen” niin missä määrin sen Suomeen saapuneen ankkurin ”kotouttamista” edistää se, että hän saa ympäröidä itsensä porukalla joka ei puhu suomea, jonka ei tarvitse opetella puhumaan suomea, jonka kulttuuri on äärimmäisen vieras ja vihamielinen suomalaista kulttuuria kohtaan ja jonka ei tarvitse muuttaa sitä kulttuuriaan millään tavalla? Ja jolle Suomi ja suomalainen yhteiskunta on ainoastaan jotain joka kustantaa heidän elämisensä ja nostaa heidät vielä toiseuden ikonina jalustalle?

Ja jonka kehityksen seuraukset eivät ole vain taloudellista täysin turhaa persnettoa vaan myös jatkuvasti lisääntyvää väkivaltaa kantaväestöä kohtaan? Mikä on opittu Suomessa noin N kertaa ja läntisen Euroopan maissa noin N potenssiin kuusi kertaa. Mikä on toistunut joka ristuksen maassa. Aina samalla tavalla.

Hallituksemme ei ota enää vastaan informaatiota reaalimaailmasta vaan se elää oman kuplansa pakkomielteessä. Pakkomielteessä jonka vuoksi kehitysmaalaisia on pakko saada Suomeen lisää koska kehitysmaalaisia on pakko saada Suomeen lisää. Ehkä se mieltää että sen on annettava jatkuvia lepytyslahjoja kuvittelemalleen Baal-jumalalle. Joka katsoo heitä peilistä ja ruokkii heidän omaa egoaan.

Maassa, joka on siirtymässä ehkä pahimpaan lamaan koskaan.61 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

— Tinahattu yrittää uudelleen —Tuolta löytyi hauskoja lainauksia kymmenen vuoden takaa. Selatkaa sivun alareunaan: http://kalergisuunnitelma.blogspot.com/2009/11/kreivi-kalergin-suunnitelma.htmlHarva suomalainen taitaa tietää mikä kalergisuunnitelma on. Sitähän toteutetaan nyt innolla ja kiihkolla.
Esimerkki:


Katja Andrejev

Hienoa että saamme lisää tulevia veronmaksajia. Joidenkin tutkimusten mukaan pitäisi kotouttaa n. 20 000 maahanmuuttajaa joka vuosi jotta ikärakenteen aiheuttama demografinen kriisi saadaan vältettyä.
________

Tässä toinen esimerkki. Suomalainen prosentti-ihminen vauhdissa, laskuoppi huis:

Päivi Sinkkonen
Tampereella maahanmuuttajien osuus väestömäärästä on noin 3 %. Vähän! Huolestuttavan vähän!
Elinvoimainen, nykyeurooppalainen kaupunki ei tule toimeen näin homogeenisella väestöpohjalla.

Joppos123 kirjoitti...

En usko alkuunkaan,että Vihreillä olisi kysymys mistään kuplasta. Vaikka ne ovat vajakkeja niin taustalla on vankka tahto ja ennenkaikkea ideologia jota toteutetaan vielä kun siihen on ainutkertainen mahdollisuus.
Vihreiden tarkoitus on juurikin tuoda maahan lisää elinikäisiä loisia ja ennenkaikkea väkivaltaa ja turvattomuutta.
Kun tietää missä, miksi ja mikä sakki perusti Vihreät niin ymmärtää syyn ja ideologian perusteet eivät ole siitä miksikään muuttuneet.
Ihan ilman mitään salaliittoteorioita ja foliohattuja ei Vihreiden toimintaa yhdessäkään Euroopan maassa voi selittää muulla kuin valtavalla halulla tuhota kaikki länsimaiset yhteiskunnat.
Ja jokainen voinee myöntää, että kaikki mahdolliset keinot ovat käytössä ja siinä mielessä Vihreät toimivat varsin loogisesti ja päämäärätietoisesti.
Onkin mielestäni aika muuttaa käsitystä kuplassa elämisestä siihen suuntaan, että vastassamme on uusi vihamielinen "viides kolonna" selkeällä tavoitteella ja alkaa kohdella Vihreitä vihollisena.

Nimetön kirjoitti...

-"vastassamme on uusi vihamielinen "viides kolonna" selkeällä tavoitteella ja alkaa kohdella Vihreitä vihollisena"...
Olen täysin samaa mieltä Joppoksen kanssa. Ainakaan ympäristönsuojelun kanssa ei Vihreillä ole koskaan ollut mitään tekemistä. Kaikki Vihreiden toimet aina heikentävät joko talouttamme tai yhtenäisyyttämme.
-Raksaäijä-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tinahatulle, Joppos123:lle ja Raksaäijälle & kiitos kommenteistanne.

Tinahattu: Toki minä tiedän Kalergi-suunnitelman niin kuin varmaan osa lukijoista mutta en minäkään jaksa uskoa siihen että koko Euroopan johto pitää oppinuoranaan levottomia juttuja mitä yksi jätkä on kirjoittanut aikanaan. Pidän toki EU:n johtoa typeryydessään rikollisena ja nuo kaksi esimerkkiäsi ovat hyvä esimerkki siitä kuinka itselleen valehtelusta vastoin kaikkia faktoja voi muuttua taiteeksi.

Joppos123: Minä puolestaan uskon vihreitten kuplaan. Ne ovat yksinkertaisesti niin typeriä etteivät tajua mitä ne ovat saamassa aikaiseksi. Enkä usko niillä olevan järkeä suunnitelmalliseen yhteiskunnan tuhoamiseen. Jos niillä olisi, niin ne tajuaisivat tuhoutuvansa sen mukana. Niin pitkälle niillä ei järki riitä. Ne kuvittelevat että kaikki jatkuu edelleen samanlaisena ja heidän partisaanileikilleen löytyy aina kustantaja. Toki lopputulos on aivan sama minkä itsekin sanoit. Ja karmeinta on se, että Suomen hallituksessa on tällä hetkellä kolme vihreää puoluetta ja kiilapoikana kepu jota viedään kuin kuoriämpäriä.

Raksaäijä: Vihreät olivat ympäristöliike 1980-luvulla. Siellä oli jopa järkiporukkaa jotka ovat ajan myötä ottaneet ritolat puolueesta. Nyt se on vain vasemmistoutopistinen valvonta- ja kontrollipuolue. Painotan sanaa utopisti koska se ilmastoutopiassaan on tuhoamassa Suomen elinkeinoelämän.

Nimetön kirjoitti...

Kun intersektionaalinen feminismi lyö läpi kaikkialla yhteiskunnassa, voidaan pikkulapsen raiskannut maahanmuuttaja-miehenköriläs jättää ilman tuomiota, koska on ollut niin vaikeaa. Kuin yhdestä suusta kerrotaan, kuinka kaikki ovat joutuneet pakenemaan sotaa ja väkivaltaa, heitä sorretaan ihonvärinsä takia, kieltä, kulttuuria ja uskontoa ei ymmärretä, ei ole töitä jne. Siitä ollaan hiljaa, että minkäänlaista oikeaa pakolaisstatusta ei ole. Monet ovat paenneet köyhyyttä, armeijaan joutumista tai korkeintaan anoppiaan, rasismi toimii vain yhteen suuntaan, omaa äidinkieltä opetetaan kouluissa, moskeijoissa voi kuulla Allahin sanaa ja kulttuuriakin suvaitsevaisto ihailee kunniamurhia, pedofiliaa ja tyttöjen alapään silpomisia myöten. Mitä työntekoon tulee, sille eivät ole ahneita, mutta valittavat kuitenkin, vaikka tulevat loisimalla paremmin toimeen kuin monet palkkatyötä koko elämänsä tehneet eläkeläiset ja syrjäytyneet suomalaiset nuoret.

Mitä me teemme tällä porukalla, joka vain syö kakkua kasvattamatta sitä? Kototuttaminen tulisi vaihtaa kotiuttamiseen, varsinkin nyt kun Suomi-laivasta on pohjatappi irrotettu. Toivottavasti rotat lähtevät uppoavasta laivasta ensimmäisinä, mutta kun tarkemmin ajattelee, kantasuomalaisille taitaa tässäkin tapauksessa jäädä se Musta-Pekka käteen. Eihän nyt maahanmuuttajien etuja ainakaan voida karsia, kun heillä on ollut niin vaikeaa... Toisaalta sitten ei voi ymmärtää, että jos on niin vaikeaa, niin miksi maleksia täällä; tervemenoa sinne, missä on paremmin! Ei vaan tunnu kelpaavan, vaikka rajalla lyödään rahatukko kouraan!

Rouva Ano

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Muistelen että "perhe" käsitteeseen törmättiin somalien kanssa, silloin vielä oli tolkkuja virkamiehiä jotka perheitä yhdistättäessä vaativat oikeuslääketieteellisesti pätevää näyttöä kuka on perheen jäsen niin nämä protosuvakit alkoivat hirvittävän kiljunnan ettemme ymmärrä afrikkalaista perhekäsitettä johon kuului koko suku, kylä ja klaani.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Vihreistä pitää muistaa aatteellinen historia syntypaikassaan eli saksassa. Nykyinen vihreäliike syntyi kun 1950 luvun puolivälissä liittotasavallan perustuslakituomioistuin kielsi saksan kommunistisenpuolueen perustuslain vastaisena järjestönä. Nykyinen vihreäliike on itä-saksan salaisenpoliisin luomus jonka tehtävä oli rapauttaa liittotasavaltaa sisältäpäin. 1980 luvulle tultaessa puolue ja liike oli stasin, kgb läpipenetroima. Missäs ne juuret olivat? Vihreänliikkeen juuret ovat 1800 luvun lopun ja 1900 luvun alun saksalaisissa huuhaa-salaseuroissa missä niinkuin viljeltiin rotuoppia arjalaisuudesta, antisemismistä... tätä porukkaa kertyi NSDAP:n riveihin ja ytimeen. Tunnetuimpia oli luomukanalan pitäjä Heinrich Himmler. Tutustukaa Ahnenerbeen ja käsityksiin luonnollisista arjalaisesta nyky-yhteiskunnasta. Meidänkin luonnonsuojelulait ovat tulleet saksasta ja ne ovat ullatus ullatus unsere Hermannin eli Göringin käsialaa. Alkuperäinen vihreä naturalistinen liike johon kuului nudismi ja kehon palvonta vaipui vuonna 1945 unholaan mistä se heräteltiin kymmenisen vuotta myöhemmin. Oikeat natsit olivat oikeastaan sekundakommunisteja, aatunkin aikana rivukommunistit siirtyivät sujuvasti natseihin ja sotien jälkeen itäpuolella päinvastoin. Meilläkin intelligentsijan turmellessa skp:n ja hajoittaessa sen vihreäliike veti kuin yölamppu yökkösiä taistolaista älymystöä vastustomattamasti puoleensa.

Nimetön kirjoitti...

Ei näin. Jos kyseessä on oikeasti alaikäinen, yksintullut, turvapaikanhakija, ei koko sukua ole tarvis suomeen haalia. Suku pitää jälleenyhdistää lähtömaassa tai lähimaassa.

Kun kumminkin on oletettavissa, että kyseessä on täysi-ikäinen turvapaikanhakija, ei yhdistämiselle ole syytä tai tarvetta. Kun vielä on syytä olettaa, ettei turvapaikalle ole edelletyksiä, ei sukua ole siitäkään syystä tarvis suomeen haalia.

Kannattaa muistaa, tuuli voi kääntyä. Vihreät vievät tuhoonsa lemmikkinsä mukanaan.

Pyssymies

Tuumailija kirjoitti...

"Elinvoimainen, nykyeurooppalainen kaupunki ei tule toimeen näin homogeenisella väestöpohjalla."

Miksikähän nämä tättähäärät eivät huolestu Kiinan, Etelä-Korean ja Japanin suurkaupunkien huolestuttavan alhaisesta maahanmuuttajien määrästä? Japanin monikulttuurisin kaupunki on tietenkin Tokio, jossa asuu huikeat 3.82% ulkomaalaistaustaisia. Lisäksi ulkkareiden laatukaan ei kelpaisi tättähäärille, koska suurimmat maahanmuuttajaryhmät ovat Itä- ja Kaakkois-Aasian maista. He eivät pahemmin katukuvasta erotu, he tekevät töitä eivätkä kinua sossutukia. Tosin eipä heille ole luotukaan automaattista etukoneistoa.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Minusta vihreäliike muuttui kun siitä tuli kolmen H:n troikan johtama puolue joita kaikkia H:ta yhdisti tiukka taistolainen stalinisti pohja eli Haavisto, Hassi ja Hautala. Nämä henkilöt ovat joko johtaneet suoraan tai taustalla 90 luvun alusta lähtien ja kaikilla kolmella on ollut omat klikkinsä puolueen sisällä.

Joppos123 kirjoitti...

Vihreiden äänistäjistä valtaosa lienee elelee siinä kuplassa mutta väitän edelleen, että puolueen johto tekee päätöksiään täysin tietoisina niiden seurauksista. Samalla tavalla vihreät toimivat kaikkialla Euroopassa.
Ruotsissa alle 4 prossan vihreät uhkaavat kaataa hallituksen mikäli maahanmuuttoa rajoitetaan millään lailla.
Heti kun korona hieman hellitti alkoi vimmattu matujen maahanrahtaus ja operaation kärkenä patsastelee mätäsalo. Yksikään muu hallituspuolue ei puutu asiaan koska silloin mätäsalo lampsii hallituksesta ulos.
Kyllä mätäsalo tietää tasan mitä tekee ja miksi, niin tietää kaikki Vihreiden johdossa.
Siksi minun silmissäni Vihreät edustavat vihollista maamme rajojen sisällä ja suhtaudun heihin sen mukaisesti.

SuiGeneris kirjoitti...

No aluksi ajatusta näiden henkilöiden Suomeen tuomiseen myytiin sillä että he ovat orpoja, enkä tarkoita että he olisivat sukua eräälle kokoomusvaikuttajalle. Nyt sitten ollaan venkslaamassa heidän perheitään Suomeen???? Siis orpojen. Pikkuhiljaa alkaa tuntua siltä että vihreät on jo puolueena jonkinlainen viides kolonna, mikä tietysti ole ihme kun siellä vaikuttavat nämä vanhat taistolaiset.

Nimetön kirjoitti...

— Tinahattu marisee vastaan —Yrjöperskeles kirjoitti...
______________________________
“että koko Euroopan johto pitää oppinuoranaan levottomia juttuja mitä yksi jätkä on kirjoittanut”
______________________________


Eivät ne poikulit ja tyttelit siellä kuplassaan itse mitään keksi, ovatpahan vain olevinaan viisaita ja itsenäisiä. Joku vahvempi taho panee suuntaukset heihin. Siksipä suuttuvat kun esitetään salaliittoteorioita; joku voi saada selville mikä heitä ohjaa.
Tuossa puolitoista tuntia pitkä video jossa pohditaan vaikuttajien taustoja:


Miksi Helsingin Sanomat ajaa rajat auki -ohjelmaa ja Kalergin suunnitelmaa?
__________________________________________________________________________
‪Piggusenparee‬
Juha Ahvio - Salaperäisen suomalaisen voimahahmon taustat paljastuvat
10,814 views
• Oct 28, 2019
Video, 1:17:50 : https://www.youtube.com/watch?v=XnCzUAe3og0&app=desktop
__________________________________________________________________________

Tunnin kohdalla alkaa tulla raamatunlauseita. Pappismies Juha Ahvio kuitenkin hahmottaa tiettyjä käsitteitä ilman Raamatun ohjeita.
Tallenne on Patmos-säätiön tuotantoa.

Nimetön kirjoitti...

En ymmärrä tuota lakihanketta, jonka tarkoitus on lopettaa toimeentuloedellytysten soveltaminen alaikäisiin ankkurilapsiin. Ei kai nyt kukaan ole niin lapsellinen, että kuvittelee tuollaista käytännössä nykyäänkään sovellettavan - siis että Mohiksen, ilmoittamansa ikä 14 v., olisi tienattava tietty summa kuukaudessa saadakseen rakkaat sukunsa ja naapurinsa Suomeen? Laeista viis, kun Mohis tahtoo, Mohis saa. Mikä on Mohikselle hyväksi, on hyväksi myös suomalaisille (vrt. Stubbin lausunto Suomi-EU).

"Nopea perheenyhdistäminen tukee...". Mitä hitaammin - jos koskaan - ns. perheitä yhdistellään, sitä parempi suomalaisten kannalta. Ja loppupeleissä sen yhdistäjän itsensäkin kannalta, varsinkin jos on tyttö. Tosin meillä ei ole juurikaan kokemusperäistä tietoa tämän sukupuolen ankkureista.

Vihreiden mielenmaisemaa kuvaa hyvin heidän jo 10 vuotta sitten julkaisemansa moninaiset toimenpide-ehdotuksensa jotka oli laatinut Vihreiden turvapaikkapolitiikan ehdotuksia valmistellut työryhmä, sisarellisesti kaksi puheenjohtajaa eli Anni Sinnemäki ja Heidi Hautala. Taattua laatua siis, esim. vaativat selvitettäväksi mahdollisuuksia maksaa mm. Somalialle ja "muille aivovuotomaille kompensaatiota näiden tekemästä koulutuksesta". Hämmentävä ilmaisu, muualla koulutusta annetaan, Somaliassa näköjään tehdään. Kompensaatiokriteerinä tosin tulisi mielestäni pitää näiden aivovuotajien tosiasiallista hyötyä Suomelle joten eiköhän parilla satkulla kompensaatiosta selvittäisi. - Lisäksi ehdottomasti koko EUn alueella laittomasti oleskelevat pitäisi laillistaa. Eufeismia "paperiton" ei näköjään oltu vielä keksitty.

Voi tätä viisikkoa! Suomalaisten maksajien näkökannalta heitä voisi kai kutsua tuttipulloterroristeiksi - Anna-Maja sentään jo siirtynyt sose-kauteen.
tira+

Nimetön kirjoitti...

Vielä sen verran vihreistä, että hesari otsikoi "Irakilla halua ratkaista pakkopalautuskiista". Superneuvottelija Haavisto kun oli käymässä. Kiva, Suomella on halua ja Irakilla on halua, mutta ei vaan sitten millään perkeleellä onnistu. Kuka on se herra X tai neiti Y jolla ei ole sitä halua ja joka tästä asiasta päättää. Olis huisin jänskää jos Pekka sen meille maksajille kertoisi.

Olisikohan kyse siitä, että poliitikoilla ei ole mitään tajua muista kulttuureista vaikka ovatkin olevinaan kovia kosmopoliitteja. Kuuden vuoden aikana Suomi antoi Irakille täysin vastikkeetonta rahaa 180 milj. euroa ja lisäksi "hyväntahdon eleenä" avasi taas suurlähetystönsä Bagdadissa. Ja tämäkö oli oikea marssijärjestys neuvoteltaessa arabimaan kanssa? Ei näin vaan näin: ENSIN tehdään pitävä soppari ja se pitävä tarkoittaa sitä, että jokainen pakkopalautettava on roudattu kotimaahansa ja myös otettu siellä vastaan. Kun tämä on toteutunut, SITTEN voidaan ruveta neuvottelemaan rahasta ja hyväntahdon eleistä, mutta vasta sitten.

On se vaan jännä, Irak on niin turvaton paikka ettei sinne voi edes irakilaisia ronskeja nuoria miehiä palauttaa, mutta suomalaisia kylläkin työskentelemään suurlähetystössä. Kyllä ne akankantturat siellä jotenkin pärjää, ja jos eivät, niin sehän ei sitten ole Haaviston vika. Mitäs menivät!
tira+

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Vähän kevennystä murheen alhoon. Valkohai on ollut amerikanenglanniksi great white shark mutta se on sopimaton ilmaisu joka loukkaa mustia, latinoja, mitä lie 36 erisukupuolta ja laskenta jatkuu lgtbptitityy väkeä niin hain uusi nimi on average caucasian shark.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Suomella on hyvä maine vanhastaan kun ulkoministeriö siirsi Wienin suurlähetystöstä yhden vempulan Bagdadiin lähettilääksi. Tämä oli Saddamin aikana. Lähettiläs edusti samoja piirejä kuin nykyinen ulkoministeri, itsenäisyyspäivän vastaanottokin meni egyptiläisen valokuvaaja henkivartija autonkuljettajan kanssa vieraita vastaanottaessa parimetririsen jortikkapatsaan vieressä. Samasta heppu heistä on muuten hauskoja juttuja Seppo Heikinheimon "Nätämunan muistelmissa" kumma kun kotimaassa mikään aviisi ei kertonut maamme edustuksellisesta tilasta Wienissä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Patelle Pankavaarasta, Pyssymiehelle, Tuumailijalle, Joppos123:lle, SuiGenerikselle, Tinahatulle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Naulan kantaan. Ei mulla oikeastaan tuohon ole lisäämistä. Sitä Mustaa Pekkaa odotellessa.

Pate: Kiitos kaiken kaikkiaan hyvistä lisäyksistä.

Pyssymies: Ei ole muuta tarvetta kuin vihervasemmistolaisten palava egonsa ruokkimisen tarve. Tuuli voi kääntyä mutta valtamedia tekee kaikkensa että se ei käänny. Tällä hetkellähän ollaan lähes vihervasemmistolaisten ihannevaltakunnassa. Vielä kun saavat persut jotenkin kiellettyä niin sittenhän paratiisi aukeaa.

Tuumailija: Hyvä huomio. Yleensäkin siellä päin maailmaa osataan vielä käyttää sitä käytännön järkeä.

Joppos123: Pohjasi vihreitten toiminta mihin hyvänsä niin joka tapauksessa ne ovat äärimmäisen vaarallisia Suomen niin turvallisuudelle kuin taloudelle. Ei niihin osaa muuten suhtautua kuin vihollisina.

SuiGeneris: Hyvä huomio. Tuo orpous on nykyään ns. intersektionaalisesti määritelty. Ja nuoret vihreät ovat kyllä aivan yhtä vaarallisia kuin vanhat taistolaiset.

Tinahattu: Oma ajatteluni pohjaa siihen että jos asian voi selittää sinisilmäisellä typeryydellä niin siihen ei tarvita salaliittoa. Mutta tilanteen vaarallisuudesta lienemme samaa mieltä.

tira+: Kiitos erittäin hyvistä lisäyksistä sinullekin.

Nimetön kirjoitti...

Ei kai Haavistoa siellä Irakissa kukaan ottanut tosissaan, kun tietävät varmaan varsin hyvin mikä on miehiään. Päänsä sai kuitenkin suomalaisena ministerinä pitää. Aika outoa Suomen kannalta, että rikostutkinnan alla oleva huseeraa koti- ja ulkomailla täysivaltaisena kuin tyhjää vaan. Onnostuisikohan Halla-aholta?

Veikkaanpa, että tuo uusi suurlähetystö ei lupaa Suomelle mitään hyvää; sitä kautta on vaan helpompi raijata kaikki mahdolliset sukulaiset tänne ja halukkaita tulee riittämään. Luin jostakin eilen, että Espoossa alkaa olla jo 20% sellaista väkeä, joka puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea tai ruotsia. Kevään kunnallisvaaleissa tulee olemaan paljon etnistä värinää ja eikös tuo ala olla jo sellainen prosenttiluku, että muutos yhteiskunnassa ei ole enää pysäytettävissä? Onnea Espoo!

Rouva Ano

Hokki kirjoitti...

"Persut on yhden asian puolue" kuullaan usein kriitikoilta.

Tämä ei tietenkään pidä paikkansa, mutta vaikka olisikin niin puolue silti täyttäisi paikkansa enemmän kuin hyvin.

Näillä palstoilla on ennenkin usein huomautettu että vajakeilla on hiukan vaikeuksia hahmottaa mitä saattaa olla kulman takana vaikka heille on tuhat kertaa kerrottu että siellä on aina ennen ollut sata verenhimoista otusta.

Aikoinaan jouduttiin hiukan kiusalliseen tilanteessen kun varsin iso tutkimus joskus 1980-luvulla muistaakseni tuli päätökseen, että henkilöä jonka ÄO on alle 85 on pidettävä lievästi jälkeenjääneenä.
Ongelma tässä oli se, että neekereiden tulokset aiemmassa laajassa tutkimuksessa oli osoittanut että medium-IQ neekereillä USA:ssa oli vähän päälle 70.

Eihän Jenkkillässä voinut kertoa tällaista totuutta. Eli segregaatiokoulut itse asiassa olisivat paikallaan?

Joten mentiin helpoimman tien kautta: kerrottiin että "dorkamittari" värähtää vain noin 69 IQ-lukemista.
Näin hetkessä neekereiden ÄO tavallan nousi.

Ruotsissa ollaan täysin kusessa mamaulapsien kanssa. En jaksa kirjoittaa sen enemmän kuin että siellä annetaan säälistä (ja opettajien pelosta johtuen) paremmat arvosanat matuoppilaille kuin ovat ansainneet.

Sen jälkeen kai nuo matut pääsevät yliopistoihin helpommin ja pääsevät sieltäkin läpi helpommin.
Kuka fiksu firman omistaja valitsee matun tavisbörjen sijaan kun hän tarvitsee lisää työntekijöitä?

Tämä oli nyt vain yksi esimerkki miten haittamaahanmuutto tärvelee yhteiskuntaa.


Hokki kirjoitti...

Rouva Ano: ymmärtäisin jotenkin että Pekka saa matkustella Irakissa sun muissa maissa jos hän esimerkiksi olisi mahdollisesti varastanut polkupyörän Suomessa ja olisi siitä syytteessä.

On kuitenkin kaiken huippu että hän nyt ilmiselvästi on tekemässä samoja hommia uudestaan, mutta hiukan fiksumpana joten pystyy nyt helpommin tuomaan lisää paskaa Suomeen.

Jossain toisessa ulottuvuudeessa toivoisin että joku panee Pekkaa peppuun oikein kunnolla, mutta tässä tilanteessa sellainen toivomus ei oikein ole paikallaan.

Toivotaan että joku vastaisuudeessa antaa Pekalle oikein hienon kasvojennoston.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle ja Hokille & kiitos kommenteistanne. Veikkaan että siellä Irakissa Haavisto lasketaan joukkoon ”hyödylliset idiootit” mihin kategoriaan Irakin hallinto varmaan laskee myös koko Suomen hallinnon. Käsittääkseni muuten aikanaan vakavaraisen Espoon taloudellinen tilanne alkaa olla aika kuralla ja mistähän se mahtaisi johtua? Mitä tulee ÄO:hon niin Tatu Vanhanenhan teki siitä tieteellisen ja aivan kohdalleen sattuneen tutkimuksen mutta se on haudattu koska se ei ole poliittisesti korrekti. Ja veikkaan muuten että Haavisto selviää rikostutkimuksesta ja jatkaa ulkoministerinä. Ei haaskalintu haaskalinnun silmää noki. Ja valtakoneisto koostuu nyt juuri noista haaskalinnuista. Joka pyrkii hautaamaan case Haaviston ja keskittyy etsimään sanoiko joku persu pahasti.

Hokki kirjoitti...

Espoo - uusi Malmö?

Malmö kuulemma saa miljardi euroa avustusta Ruotsilta tänä vuonna kun siellä talous "vähän" sakkaa.

Niin.. Malmö siis on täynnä matuista ja lisää tulee joka päivä.
Oi tuota rikkautta!

Nimetön kirjoitti...

Jotenkin näitä ja vastaavia uutisia kasapäin lukiessa tulee mieleen, että ehkä olenkin väärässä ja toiset oikeassa. Suurin osa kansasta kuitenkin äänestää nykyisen hallitustoiminnan jatkumisen puolesta. Ehkä tämä postmoderni humanismi ja vihervasemmiston haluama tulevaisuus onkin ihanan auvoisaa, mutta en vaan sitä ymmärrä syystä x, y tai z. Ehkä en vaan kykene näkemään, mikä on kaikille parhaaksi. Jotenkin nykymeno näyttää aivan järjettömältä, mutta ehkä olenkin väärässä. Ei olisi ensimmäinen kerta.

Nimetön kirjoitti...

Yrjö arvelit että ei kai kaikki Euroopan johtajat ole "tyhmiä". Eivät toki olekaan, mutta johtajilla on kaikilla "avustajia". Suomen hallituksellakin niitä on 84 kpl!.Mitä suuntausta arvelet heidän edustavan, nimetkin ovat salaisia. Koetappa kaivaa nimet esiin.

Joppos123 kirjoitti...

Ei haavistolle mitään sanktiota tule. Korona tuli kuin tilauksesta ja nyt kun kansa on sopivasti lietsottu asialla hysteriaan niin ei ketään enää kiinnosta Pekan pikku kuprut.
Vihervasemmisto on taktisessa mielessä ottanut koronasta kaiken irti mitä on otettavissa, viimeisimpänä samariinin maanpetokselta haiskahtava sopimus Brysselissä.
Akka luikki suoraan lentokoneesta pottukellariin piiloon ja istuu siellä toivoen viruksen seuraava aaltoa. Seuraava aalto mahdollistaisi taas patsastelun valokeilassa ja persaukinen orjasopimus unohtuu idioottikansalta samantein.
Taitaa olla kuten kaikkialla maailmassa niin, että keskiverto tossunkuluttaja on aika yksinkertainen hallintolammas.

KKi kirjoitti...

Piti mellastamani enemmänkin.

Vaan professori kiteytti ajatelmani.

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2020/07/suomalaisten-tahdon-mukaista-politiikkaa.html

Ilmeisistikin tämä on kansan haluamaa politiikkaa, eli yhteisten asioiden hoitoa.

Taitaa olla vain niin, että ihmisiä kiinnostaa enemmän kiusausten saarten panemiset ja paikallisen K-kaupan kaljatarjoukset.

Täytyy muistaa sekin, että hyvin harva äänestäjä enää muistaa sen ajan jolloin vammaisille suunniteltiin ilmaisia seksipalveluita. Se oli kasikytäluvulla se. Nytemmin halutaan vain rättipäille ilmaisia seksipalveluita.

Ykälle käsi stetsonin lierille jaksamisesta. Minoon jo tympääntynyt.

Qroquius Kad kirjoitti...

Miten niin avustajien nimet salaisia? Tuolta löytyy 60 nimeä; Vanhasen tietoja ei ole vielä ehditty päivittää:

https://valtioneuvosto.fi/marinin-hallitus/erityisavustajat

klova kirjoitti...

Minä olen jo pitkään ollut sitä mieltä,että miksi minä joka pärjään keskimääräistä paremmin oli yhteiskuntajärjestelmä mikä tahansa stressaan näistä asioista,kun ne jotka eivät tule pärjäämään eivät korviaan lotkauta ja katselevat vormuloita ja dumppaa poikaystävä sarjaa.

Tietoinen kannattaa olla ja varautua, kaikkein paras tai ainakin yksi parhaista tavoista on opetella jotain hyödyllistä ja saavuttaa siinä korkea taidon taso.Bill Gatesia lainatakseni tuohon menee noin 10 000 tuntia tehokasta ajatuksella tehtyä työtä.Se on paljon se ja 90% populaatiosta ei eri syistä tuohon kykene,lopuista 10% suuri osa ei viitsi tai edes tajua kehittää itseään.Täksi itsensä kehittämiseksi ei sitten lasketa yliopistolla notkumista tai amk-tutkintoa.

Maailma on kova ja kylmä paikka aina toisinaan,tämä nykyinen aika kääntyy jossain lähitulevaisuudessa lamaksi ja keskiluokka jälleen kerran keritään.Koska kukaan muukaan ei sitä laskua maksa,köyhillä ei ole ja rikkaita on vähän ja heillä on vaihtoehtoja.

Yksi erinomainen tapa arvottaa oma arvonsa on ajatella asia niin,että jos joutuisin ostamaan nykyisen työpanokseni itse omilla rahoillani,niin olisinko vilpittömästi valmis tekemään sen.Jos vastaus on että en helvetissä,niin kannattaa uhrata hetki sille ajatukselle miksi joku muu on valmis sen tekemään?Siksikö että näin on aina ennenkin tehty tai siksi että työni on kuitenkin poliitikkojen mielestä arvokasta tai koska tässä maassa on tähän asti ollut varaa työllistää yksi opettaja kymmentä oppilasta kohden.

Ja loppujenlopuksi aina ennenkin on selvitty,edessä on varmaankin kovia aikoja,mutta ne ovat varmasti helppoja verrattun esim kesään -44 tai suuriin nälkävuosiin tai vaikka isoon vihaan jolloin suomalaiset meinasivat loppua ihan tyystin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hokille, Ano1:lle, Ano2:lle, Joppos123:lle, Kki:lle, Qroquius Kadille ja klovalle & kiitos kommenteistanne.

Hokki: En muista niitä lukemia mutta joo, valtion rahaa sinne pumpataan. Ja sillä on saatu aikaan enklaavi joka ei tosiasiassa edes kuulu Ruotsiin mutta on ruotsalaisten elättämä.

Ano1: Kyllä sinä olet oikeassa. Jos sokeitten seassa kulkee näkevänä niin se ei tarkoita että näkökyky olisi pahasta.

Ano2 & Qroquius Kad: Niin kuin QK totesi, eivät ne nimet suinkaan salaisia ole.

Joppos123: Korona tuli ja pelasti hallituksen toistaiseksi. Demareittenkin suosio oli ennen koronaa syöksylaskussa. Mutta se, että Marin osasi lukea paperista jonkun toisen kirjoittamaa tekstiä riitti valitettavan monelle. Keskiverto tossunkuluttaja ei yksinkertaisesti välitä niin pitkään kun omassa jääkaapissa on muutakin kuin valo.

Kki: Sinänsä minä olen jo hyvin kauan ollut kovasti kyyninen noihin gallupeihin mutta, joo, oikeassa olet. Niin pitkään kun tilanne ei tuule omaan otsaan niin ollaan itäsaksalaisia. Kiitos kannustuksesta. Tympääntynyt olen minäkin.

klova: Tuo oli kyllä hyvin tiivistetty. Se ero niissä aikaisemmissa kovissa ajoissa niihin seuraaviin oli että aikaisempien tuloon eivät suomalaiset oikein pystyneet vaikuttamaan. Ne seuraavat kovat ajat puolestaan johtuvat valtaeliittimme utopistisesta typeryydestä.

KKi kirjoitti...

"
Minä olen jo pitkään ollut sitä mieltä,että miksi minä joka pärjään keskimääräistä paremmin oli yhteiskuntajärjestelmä mikä tahansa stressaan näistä asioista,kun ne jotka eivät tule pärjäämään eivät korviaan lotkauta ja katselevat vormuloita ja dumppaa poikaystävä sarjaa.
"

No tota...

Sitä kutsutaan inhimillisyydeksi, ellei peräti empaattisuudeksi. Joskus siihen vain tympääntyy.
Ne jotka pärjäävät, pärjäävät kyllä. Inhimillisyyttä on se, että pärjäävät pitävät huolta heistä jotka yrittävät. Tästä ideastahan koko pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunnan ajatus on lähtöisin.

Joskus ideat, hyvätkin, menevät liian pitkälle. Ruotsissa vaikka. Hyvinvointiyhteikunnan rajat ovat tulleet rajoilleen. Seurauksena hyvinvointiyhteiskunnan romahtaminen ja paluu kepuleidenkokkareiden unelmoimaan feodaaliyhteiskuntaan.

Jag heter Pelle Svinrig och...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi. Tämä pohjoismainen järjestelmähän oltiin suunniteltu pohjoismaalaisille ihmisille ja se toimi varsin mainiosti niin pitkään kun täällä oli vain pohjoismaalaisia. Valitettavasti vain sen järjestelmän myötä hyvin moni ihminen unohti että sitä voidaan käyttää hyväksi. Ja nyt hyväksikäyttäjiä riittää ja meidän pitäisi uskoa että se järjestelmää lypsävä Abdullah on ihan samanlainen pohjoismainen lällydemari kuin me muutkin. Nyt maksetaan hyväuskoisuuden hintaa.

KKi kirjoitti...

Niin...

Kaippa tätä on vatvottu?

Yhteiskunnat koostuvat ihmisistä. Pohjoismaalaiset rakentavat pohjoismaalaisia yhteiskuntia. He elävät pohjoismaalaisissayhteiksunnissaan kokolailla rauhassa. Pitävät reppanooistaan huolta.

Sitten tulee suuri ja mahtava Arvo Pohja. Hän kertoo pohjoismaalaisille, että heidän hyvinvointinsa kuuluu kaikille. Muuten rasisti.

Näin ei akakoomisena, olen miettinyt miksei etnisesti edistyneet ole tehneet hyvinvointivaltioita?

klova kirjoitti...

KKI;lle sen verran täsmennystä,että kuinka se että stressaan itselleni mahahaavan tai järkytän mielenterveyttäni edistää hyvinvointiyhteiskunnan säilymistä?
Olen osani kantanut ja kannan koko ajan,vuosittain maksamillani veroilla,jotka tulevat yksityiseltä sektorilta ja ulkomaisista sijoituksiata,kustannetaan jokusen sellaisen joilta työt eivät syystä tai toisesta kiinnosta eläminen.

Hyvinvointiyhteiskunta on jo viimeiset 10 vuotta ollut velkavetoista,julkinen sektori on rahoittanut suoraan tai epäsuorasti toimintaansa about 100 mrd finanssikriisistä lähtien.Ihan kaikkea ei voi laittaa haittamaahanmuuton piikkiin.

Suomessa täytyis kiiruusti ottaa mallia taloudessa esim Ruotsista tai Saksasta,miksi ne toipuivat ja Suomi ei.Jotain vois ehkä oppia ja matkia.Kaikkea ei tarvitse kokeilla kantapään kautta.Vaikka Ruotsia kuinka voi moittia maahanmuutosta,niin taloudenpidosta he tajuavat,muutenhan maa olis mennyt jo konkurssiin.

Joppos123 kirjoitti...

Ruotsi on jo viherkommunismin vanki ja Suomi tulee kovaa perässä. Väkivaltaa on pakko kuskata ulkomailta ISIS akkoina tai "orpolapsina". Sitä on vaan pakko saada lisää.
Ei ole ollenkaan sattumaa,että "De Grönä" pitää hitsaria panttivankinaan svedustaniassa.
Jos pätkääkään taipuu naapurin kieli niin kandee käydä lukemassa sitä keskustelua mitö siellä käydään maahanmuutosta,
Samanlaista politiikkaa on mätäsalokin julistanut ja tekee mitä haluaa. Lisää paskoja maahan ja uusi uljas kastijärjestelmä.
Se akka on voimansa tunnoissa ja tietää ettei koskaan tule samaa mahsollisuutta mädättää yhetiskuntaa. Nyt on sokka irti ja kaikki menee läpi.
Voi olla, että jossain vaiheessa sekin vosu on tekosistaan tilillä.
Mene ja tiedä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kki:lle, klovalle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Kki: Juu, se Pohjan Arvo ei halua levittää hyvinvointia vaan maailmanlaajuista pahoinvointia. Ja kysymykseesi on tietysti vastaus jonka me molemmat tiedämme mutta kun Ellilän Mikko sanoi siihen vastauksen ääneen niin heppu sai tuomion. Onhan niin että totuus sattuu eniten.

klova: Kyllä. Suomen julkinen sektori on niin yliturvotettu että sa jossain vaiheessa onnistuisi sakkaamaan Suomen talouden itsekseenkin ilman haittamaahanmuuttoakin. Eikä muutosta näy joten hölynpölytyöntekijöitten määrä ei ainakaan vähene. Ruotsi oli rikas ja teollistunut maa jo silloin kun Suomi omaa nousuaan vasta aloitti. Sillä on puskuria selvityä ja ennen kaikkea se viisaasti säilytti oman valuuttansa. Ja täytyy todeta vielä että ruotsalaiset osaavat hemmetin hyvin myös markkinoida tuotteitaan maailmalla.

Joppos123: Näin on ollut jo pitkään ja vauhti kiihtyy. Minä tuumailen vaan sitä että mahtaako valta alkaa maistua tuolle naisporukalle liian makealta ja ne alkavat miettiä että kuinkas sen opposition voisi pitää pois seuraavista vaaleista. Touhu on meinaan jo sen verran härskiä etten ihmettelisi yhtään.

KKi kirjoitti...

"
KKI;lle sen verran täsmennystä,että kuinka se että stressaan itselleni mahahaavan tai järkytän mielenterveyttäni edistää hyvinvointiyhteiskunnan säilymistä?
Olen osani kantanut ja kannan koko ajan,vuosittain maksamillani veroilla,jotka tulevat yksityiseltä sektorilta ja ulkomaisista sijoituksiata,kustannetaan jokusen sellaisen joilta työt eivät syystä tai toisesta kiinnosta eläminen.
"

Jaa, siis? Sinustako työttömyys ja huono-osaisuus on poikeuksetta yksilön omaa syytä? Tämä selvä.

Minusta kun kansallisvaltion tehtävänä on huolehtia kansalaisistaan, niistä reppanoistakin, juopoista, vanhuksista ja sairaista.
En nyt Ykän palstalla viitsi kertoa mielipidettäni libertaristeista.

Juu ja ennenkuin ehdit vittuilemaan, niin kyllä, kyllä olen sosiaalidemokraatti, kansallismielinen sellainen. Sellainen kansallissosiaalidemokraatti, ellen peräti kansallissosialisti.

Oikeassa olet kyllä siinä julkisen sektorin liiallisesta koosta. Julkiselta pitäisi potkia ensiksi pihalle kaikki joiden virkanimikkeessä on sana "kulttuuri". Seuraavana ne joiden nimikkeessä on sana "koordinaattori".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi: Minun ajatuskantani menee siinä välissä. Olen kanssasi paljon samaa mieltä mutta toisaalta nykyinen systeemi on saanut aikaan jo useamman polven sossun elättejä jotka pitävät tilannetta automaationa ja saavutettuna etuoikeutena. Ja se määrä kasvaa. Sosiaalihuolto saavutti ehkä parhaan tilansa joskus 1980-luvulla ja sitten se meni tavallaan yli. Ja tosiasia on että nettomaksajien määrä suhteessa vähenee koko ajan. Jossain vaiheessa tilanne on kestämätön.

KKi kirjoitti...

"
Sosiaalihuolto saavutti ehkä parhaan tilansa joskus 1980-luvulla ja sitten se meni tavallaan yli.
"
Kyllä, juuri näin. -90 luvun lamaan saakka sossussa käynti oli nolous ja häpeä. Minun lapsuudessa äiti sanoi, että siellä vain ne KerrosTalojen Ihmiset.

Laman aikana moraali murtui. Sossussa ravaamisesta tuli elinkeino. Oli helpointa.

Itse pidän -90 luvun lamaa eräänlaisena taitekohtana suhtaumisessa sosiaalitukeen. Varmastikin sitäkin ennen oli sosiaalipummeja, vaan asialla ei kehuskeltu.
Nykyään tehdään ihan oikein ihkuttavia juttuja työstäkieltäytyjistä.

Itse muuten tienasin parhaiten ikinä lamavuosina. Venäjälle ajettiin, paljon, eikä ihan ilmaiseksi.

Hokki kirjoitti...

Kirjoitit: "Sosiaalihuolto saavutti ehkä parhaan tilansa joskus 1980-luvulla ja sitten se meni tavallaan yli."

Just näin.
Sen kuin meni Herra Tohtorille, pääsi lähes heti moikkaamaan eikä maksanut mitään.
Kansan alitajunnassa oli myös, että turhaan Herra Tohtoria ei lähdetty "kiusaamaan".

Pelasin aikoinaan aika montakin palloilulajia ja tulihan niitä loukkaantumisia. Jos jalka ei mennyt poikki, ei myöskään lähdetty Herra Tohtorin luokse. Isäni teki sen hyvin selväksi.

En tiedä mitä siellä sairaaloissa tai vastaanottoklinikoilla nykyään mitetitään, mutta voisin just kuvitella että siellä pyörii kaikenmoisia epäonnistuneita yksilöitä jotka valittavat mustelmista ja vaativat paijaamista ainakin kahdeksi viikoksi.

Mielestäni päästiin just oikeaan pisteeseen silloin kuin oppilaita ei enää saanut lyödä luokkahuoneessa. Niin no, olihan tuossa myös siirtymävaihe eli ehkä Suomi oli parhaimmillaan joskus 1970-luvun puolivälissä? Ehkä 10 vuotta myöhemmin? Ehkä vasta ihan 1990-luvun alussa?

Uskon kyllä että Suomi oli parhaimmillaan Suomen kansalaisia kohtaan juuri 1980-luvulla.

klova kirjoitti...

Juuri tämän takia netissä anonyymina keskustelu on hedelmätöntä:minä kirjoitan,että maksamillani veroilla mahdollistetaan useamman sellaisen elämä jotka eivät syystä tai toisesta tee töitä.Heitä on maassamme työikäisistä vajaat puoli miljoonaa.Heidän joukkoonsa eivät kuulu esim neliraajahalvaantuneet,he ovat sairaseläkkeellä,vanhukset,he ovat vanhuuseläkkeellä,lapset,tarvinneeko selventää ja elämäntapajuopotkin ovat yleensä työelämän ulkopuolella jollain nimikkeellä.

En siis oleta mitään,mutta netissä jos toisen mielipide ei miellytä alkaa olettaminen.Jos toteaa kuuluvansa esim varakkaisiin ja kertoo maksavansa paljon veroja,miin oletus on että kyseinen henkilö on ahne,haluaa vammaiset töihin ja tappaa lapset kaivoksissa työntekoon.

Vaikka vaan totesin että maksamillani veroilla elää jokunen sellainen joita syystä tai toisesta ei työnteko kiinnosta.Heitä on maassamme 500 000 ja ei, heidän joukossaan ei ole yhtään lasta,vanhusta,vammaista,sokeaa tai mielipuolta.Heillä kaikilla on raajat tallella,lähes kaikki kykenevät jonkinlaiseen työhön ja kaikki ovat täysi-ikäisiä.Eri syistä heitä ei vaan kiinnosta työ ja ei,suurin osa heistä ei elä pöhjelysvaaralla Ilomansista pohjoiseen missä ei ole töitä eikä maanteitä.Suurin osa heistä asuu Uudellamalla missä on jopa avoimiatyöpaikkoja,osa varmasti on ns paskaduunia,mutta jos ei muuhun kykene niin sitten se on se paskaduuni,sen tekeminen ainakin nuorella luulisi aktivoivan yrittämään opetella jotain ettei tarvitse lakaista lattioita.

Nimetön kirjoitti...

Aikoinaan 80-luvulla puhuttiin kulutusjuhlista, jotka päättyivät sitten 90-luvun lamaan. Itseltäni nuo juhlat perheellisenä asuntovelkaisena (15:n %:n korolla) menivät ohi ennen kuin ehtivät alkaakaan. Suomi oli Pohjolan Japani ja kun rahaa tuntui olevan liikkeellä enemmän, tehtiin sellaisia lakeja ja annettiin uusia sosiaalietuuksia, joihin tänä päivänä ja toisenlaisessa taloustilanteessa ei enää olekaan varaa. Ja kun rahaa ei ole, täytyy lainata ja velkaahan on viimeisten vuosien aikana kertynyt ihan kiitettävästi. Saavutetuista eduista pidetään kynsin hampain kiinni, kakkua jakamaan on kutsuttu lisää väkeä ulkomaita myöten ja etujen kirjo on sen kuin lisääntynyt.

Kelan etuudet olisi varmaan syytä pöyhiä kunnolla ja oikeasti miettiä työllisyyden parantamista, mutta siihen ei nykyiselläkään hallituksella tunnu olevan mitään kiirettä. S- -tanan tunarit! Vanhat konstit on käytetty ja huonoiksi todettu; eikö nyt voitaisi ottaa oppia jostakin toisesta paremmin asiansa hoitaneesta maasta kun ei itse osata? Yksi korjattava kansainvälinen asia olisi myös Geneven sopimus; tehty aivan toisenlaiseen maailmaan ja korjaamisen tarpeessa. Toinen vaihtoehto sille voisi olla roskakori.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, Hokille, klovalle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.’

KKi: Se 1990-luku oli vedenjakaja muutenkin. Suomessa särkyi silloin jotakin. Pysyvästi. 1970-luvulla Kekkonen pani hätätilahallituksen pystyyn kun Suomessa oli 60.000 työtöntä. Suuren laman jälkeen sadat tuhannet työttömät ovat olleet enää kuin tilastoluku joka ei aiheuta toimenpiteitä.

Hokki: Tuossa oli sinänsä kyse terveydenhuollosta mutta sekin on ajan myötä heikentynyt. Aikanaan se terveyskeskus oli pienissäkin kunnissa mutta nyt täytyy mennä maakunnan pääkaupunkiin.

klova: Ymmärrän pointtisi mutta liioittelet. Ei heitä puolta miljoonaa ole. Minä itse olen sinänsä tuon porukan kanssa tekemisissä työni kautta. Mutta ilmaiseksi eläjiä löytyy koska se mahdollistetaan. Ja jos ihmisellä on työhaluakin niin miksi tehdä kokopäivätyötä jos siitä saa parisataa kuussa enemmän kuin sosiaalituella? Arvostan sinua nettoveronmaksajana koska minäkin elän sinun verorahoillasi.

Rouva Ano: Joo, muistan ne laman ajan puheet. Nehän menivät että ”me elimme yli varojemme 1980-luvulla”. Minä olin 1980-luvulla persaukinen opiskelija joka ei varmasti elänyt yli varojensa. Työllisyyttä tulisi toki parantaa mutta lisääntyvä automaatio vähentää sitä entisestään. Suomessakin satojen tuhansien työttömien joukko tulee valitettavasti olemaan vakio. Ja se Geneven sopimushan tehtiin kakkosrähinän jälkeen eikä siinä edes mainita taloudellisia pakolaisia. Ei sitä tarvitse edes uusia. Sitä täytyisi vain noudattaa.

KKi kirjoitti...

"
Juuri tämän takia netissä anonyymina keskustelu on hedelmätöntä:minä kirjoitan,että maksamillani veroilla mahdollistetaan useamman sellaisen elämä jotka eivät syystä tai toisesta tee töitä.Heitä on maassamme työikäisistä vajaat puoli miljoonaa.Heidän joukkoonsa eivät kuulu esim neliraajahalvaantuneet,he ovat sairaseläkkeellä,vanhukset,he ovat vanhuuseläkkeellä,lapset,tarvinneeko selventää ja elämäntapajuopotkin ovat yleensä työelämän ulkopuolella jollain nimikkeellä.
"

Anonyymidestä. minullehan voi lähettää postia osoitteeseen kari.kinnunen@kki.fi. Vastaan kyllä kiperiinkn viesteihin.

Oen siinä onnellisessa asemassa, että työpaikkani ei juurikaan välitä vihapuhe eikä paskapuhe viesteistä. Minun työ on toimittaa tavaraerä lähettäjältä vastaanottajalle mieluummin ehjänä.
Olen aika hyvä siinä.


Meitä kouluttamattomia, joilla ei ole sijoituvarallisuutta on kerrostaloissa aika paljon. Hengiltäkö heidät ottaisit?

KKi kirjoitti...

"
Suomessakin satojen tuhansien työttömien joukko tulee valitettavasti olemaan vakio.
"

Näinpä. Ja minua sitten osaa vituttaa libertaristit jotka väittävät työttöyyden olevan yksilön oma vika.
Tottahan tuo. Libertaristeille ihmiselle sopivaa hommaa on libertaristin kiiltonahka kenkien kiillottaminen.

Asiahan on niin, että ei ole työvoimapulaa pulaa on libertaristien haluamasta orjatyövoimasta. Libertaristi on loibertalisti siihen saakka kunnnes intialainen vie hänen työnsä.

Minullakaan ei ole mitään harhakäsityksiä etteikö litylatu osaisia ajaa autoa. Jostain ihmeen vitun syystä puelimeni vain soi ja keskeyttää lomani.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi. Minulle tämä anonymiteetti on välttämätön että voin pitää tätä blogia. Enkä oikein nähnyt klovan kommenttia noin kovana. Hän totesi vain olevansa nettoveronmaksaja ja voin itsekin todistaa työni puolesta että on niitäkin jotka pitävät itsensä elättämistä itsestäänselvyytenä. He eivät tietenkään edusta kaikkia työttömiä.

klova kirjoitti...

Tämä KKi ottaa asiat kauhean henk koht,en minä ole syyllinen siihen että ulkomaalaisetkin ajavat autoa.Kysynnän ja tarjonnan laki,kynnys työskennellä jollain alalla ym ym.Monilla aloilla tekijät ovat korvaantuneet halvemmilla,rakennuksilla ei Helsingissä juuri suomea kuule ainakaan ns ammattitöissä.

Enkä muuten halua tappaa ketään,en edes köyhiä.Olen muuten itsekin ollut joskus sellainen,minulta meni kaikki 90-luvun lamassa ja jäi vähän velkaakin.

Mutta turha näistä on riidellä.On hienoa ettei kenenkään tarvitse elääkseen tehdä töitä ja pääkaupunkiseudulla ryöttömän ja kaupankassan elintasossa eo rahallisesti ole mitään eroa.Ikävä tosiasia vaan on,että tämä kaikki hoituu enemmän ja vähemmän velaksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, klova. Näkisin että me ollaan kuitenkin monella tavalla samalla puolella. On tosi, että suomalaista työvoimaa on jo iät ajat korvattu halvemmalla ulkomaalaistyövoimalla. Minua kiinnostaa se, että kuinka se suomalainen pärjää.

Mutta ei ole hienoa että elääkseen ei tarvitse tehdä töitä. Vääristynyt sosiaalisysteemimme mahdollistaa sen. Omissa töissäni törmään siihen jatkuvasti. Jo kolmannessa polvessa. Ja kas kun joku ne työt tekee, ne jotka elättää elätit. Ne ovat mm klova ja KKi.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Sellainen talous joka perustuu niin pieniin minipalkkoihin että yhteiskunta maksaa suurimman osan elämisenperuskustannuksista ei ole terveellä pohjalla eikä pysy pystyssä. Jos jostain ihmeellisestä syystä tässä maassa vaihtuu politiikka kannattaa muistaa ihan kuin isommissakin piireissä meilläkin on kiveenhattuja sopimuspapereita työnnetty mappiin ö, niin kuin Pariisin rauhansopimus ja YYA sopimus joita vielä 1980 luvulla olisit mennyt ennustamaan niin kysyttäisiin minkälaista sienisoossia onkaan syöty. Minusta jokaiselle turvapaikkafanaatikolle pitäisi laittaa yksintullut alaikäinen kotimamu tai useampi rikastuttamaan elämää kotona.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Johanna Suurpää rouva joka loi julkisen uran uraaurtavana somalivähemmistön etujenajajana ja oikeusministeriön lainopillisena virkanaisena totesi jo 1992 että kahden vuoden jälkeen tulijat takovat yhteiskunnalle takaisin sijoitetut pääomat.

Nimetön kirjoitti...

Tuo Rouva Anon muistutus 80-luvun kulutusjuhlista 15-prosenttisine lainakorkoineen vieläkin kirpaisee, varsinkin kun muistaa että se max. laina-aika oli 8 vuotta ja omia säästöjä oli oltava 30-50 %. Jupit pröystäilivät julkisuudessa talousneroina Miami Vice-hihoillaan ja leikkirahallaan ja pankit olivat jengin kingejä - kunnes savijalat sulivat. Ja maksajahan oli tietenkin taas se sama luottavainen uunotettu kuin nykyäänkin. Poliittista vastuuta toki kannettiin enemmän kuin märkiä halkoja lauantaisaunan pesään. Samalla lopputuloksella.

Pari vuotta sitten kela lopetti etuuslehtensä jakelun jokaiseen kotiin, arvattavasti syystä ettei olisi enää mahtunut yhdestäkään postilaatikosta sisään. Vilkaiskaapa sivustoiltaan ja tulette hämmästymään mistä kaikesta voi saada tukia. Siis tietenkin, jos ette satu olemaan työssäkäyvä henkilö joka kiristää menojaan pärjätäkseen palkallaan, työeläkeläinen joka samoin sinnittelee, inha anttirinteenvastaisesti lapseton tai mikä pahinta, omistatte asuntonne joka on siis hankittu aikoinaan säästämällä. Kuulkaas nyt te hölmöt alamaiset, jos säästäminen olisi hieno idis niin toki me hallituksessa säästäisimme emmekä ottaisi velkaa ja korottaisi veroja. Vähän ymmärrystä sinne takarivin taaveillekin, heh.
tira+

Nimetön kirjoitti...

Terve Ykä!

Joo, vaikka leipätyösi onkin julkisella puolella, maksat myös kovat verot, eli
samalla mahdollistat myös oman työpaikkasi. Lastensuojelu on aliarvostettu ala, mutta
ehdottomasti välttämätöntä.

Viime vuonna #taksvärkki" tuli täyteen 6.kesäkuuta.

https://www.taloustaito.fi/tyo-elake/tanaan-on-veronmaksajan-taksvarkkipaiva-nyt-alat-tienata-itsellesi/#5b8fde57

Terveisin
Sepi

Nimetön kirjoitti...

Suomalainen pärjää nykyisin paremmin kuin ennen.Kaikilla lämpöiset asunnot ja sisävessat.Poislukien alkkikset ja peräkorven immeiset.Kymmenet tv kanavat ja l""l täynnä halpoja eineksiä ja herkkuja.Miks tässä vakihommilla itteesä rasittais kun luukulta saa rahua ja pimmeenä lissää.Ei muuta kun naatitaan ja katellaan tis:ää ja selviytyjiä.Ja netistä streeminä ilmatteeks.Kyllä ne laskut joku hoitaa joskus.Ps:kunnioitettu valtiomies Ärhinmaki sanoi ettei niitä valtion velekoja kukkaan oikeesti maksa takasi,niin mikäpä tässä.Götterdämmerungia odottaen.

Nimetön kirjoitti...

Etuuksista: vihaksi pistää tämä taas yltynyt syyttely siitä, että suuret ikäluokat yltäkylläisyydessään vaan lekottelevat eläkkeellä ja riistävät nuorten tulevaisuuden. Jospa nuo nuoret nyt ihan ekaksi suuntautuisivat miettimään sitä työuraansa eivätkä eläkkeitään. Ai niin, eihän niitä duuneja edes saa kun noi suuret ikäluokat (70-72-vuotiaat) rohmuavat kaikki meidän työpaikkamme. Tämä aiheuttaa ahdistusta ja masennusta ja siihen puputerapiaankaan ei heti ja tällä siunaamalla pääse.

Eikö kukaan näe näiden nykyisten runsaskätisten ja vastikkeettomien etuuksien yhteyttä työhön ja tuottavuuteen? Kun ainoa sosiaalinen etu oli se 30 markan lapsilisä kerran 3 kuukaudessa, mentiin töihin kun muuta mahdollisuutta elämiseen ei ollut. Hinnat ja verotus pidettiin sellaisina, että jotenkuten pärjättiin ja se sai luvan riittää. Kaikki ekstra oli maksullista, ja jos joku olisi sanonut että tästäpä sulle rahaa ja kämppä eikä mitään tarvitse tehdä niin hulluna sitä olisi pidetty. Nykyään se on normi - saan ilmaista rahaa koska olen niin upea yksilö. Tämä koskee erityisesti korkeakouluopiskelijoita ja maahanmuuttajia jotka lienevät kaikken eniten ruikuttavia ja kiittämättömimpiä ryhmiä.Ja ihan turha kuvittellakaan, että noiden ryhmien laajoihin etuuksiin nykyhallitus puuttuisi.

Etuuksiamme ei leikata! Leipokaa itse kakkunne, mitä kondiittoreita me muka olemme! Kuorrutamme ne teidän leipomanne kakut monikulttuurilla ja teidän on paras vaan syödä ne! Koska me olemme me, voittajia tässä pelissä. - Ja sitten tulevat taas ne talouden setämiehet tai IMF ja otetaan poliittista vastuuta. Tai saikkaria.
tira+

Debatoija kirjoitti...

Juh.."yksintulleen" kotoutuminen edistyy...lol..kun tuo vähintään kaksi "perheenjäsentä"...no tuskin edistyy..ja vaiks edistyiskin, NIIN SIINÄHÄN ON SITTEN TAAS VÄHINTÄÄN KAKSI UUTTA "KOTOUTETTAVAA"!! eli mites nämä sitten saadaan kotoutettua? tuodaan taas vaikkapa ukit ja papat ja serkut ja kummin kaimat?? jne jne

Nimetön kirjoitti...

— Tinahattu, terve —

KKi kirjoitti...
Näin ei akakoomisena, olen miettinyt miksei etnisesti edistyneet ole tehneet hyvinvointivaltioita?
29. heinäkuuta 2020 klo 23.34

Syyrialaiset sanovat että heillä oli hyvä maa ennenkuin vapauden ja demokratian voimat hyökkäsivät sinne ISIS-liittolaistensa kanssa. Tämä Kultaisen Lännen Liitto on syyllinen pakolaiskriisiin.

Libya oli jokseenkin toimiva sosialistinen yhteiskunta jossa suunniteltiin jopa afrikkalaista kultadinaaria. Mitenkäs kävi? NATO!

Nimetön kirjoitti...

Geneven sopimukseen kuitenkin aina vedotaan. Kaikki muutkin kansainväliset sopimukset venyvät ja paukkuvat poliitikkojen ja päättäjien tarpeen mukaan.Tytti Tuppuraisen tulkinnan mukaan koronaviruskin on yksi yhteen luonnonmullistusten kanssa ja elvytyspaketti saa sitä kautta oikeutuksen rikkoa EU:n sopimuksia.

Nyt vaikenen, koska uusi aihe jo tapetilla ja siitä en ymmärrä yhtään mitään. Ykän asiantuntemus niin monista asioista jaksaa aina vaan ällistyttää ja veikkaan vilkasta miehistä keskustelua, jota on mukava lukea.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta, tira+:lle, Sepille, Anolle, Debatoijalle, Tinahatulle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pate: Eihän siitä ole pitkäkään aika kun EK esitti että Suomeen hankitaan työntekijöitä – firmoille siis – ulkomailta ja valtio maksaisi niiden palkkauksesta muistaakseni 60 pinnaa. Ja totta on mitä noista sopimuksista sanoit. Miten se meni, kak bumaka jest bumaka, kak praktika jest praktika tai jotain sinnepäin. Se Suurpään lausehan on muuttunut jo legendaksi. Tajuaakohan se nainen kuinka suuren sammakon suustaan päästi?

tira+: Sitä säkkikaupalla kannettua vakuudetonta rahaa alkoi muistaakseni saada joskus vuonna 1987. Sillä lainarahalla muuten rahoitettiin tuolloin varsin paljon huumekauppaa. Voitot olivat melkoisia. Ja joo, ne edut eivät koske tavallisia kansalaisia. Kakkosviestistä voi todeta että siihen mainitsemaasi maailman aikaan ei ajatus ryhtymisestä sosiaalin elätiksi ollut mahdollinen. Nykyisin moni ihminen miettii että miksi tehdä 8 tuntia töitä päivässä jos sillä saa max parisataa enemmän kuussa.

Sepi: Lastensuojelua pidetään vielä sellaisena alana johon veromarkkoja kannattaa laittaa. Mutta enhän minä ole nettoveronmaksaja. Palkkani, ja siitä otetut ”verot” on ensiksi joku toinen siellä yksityisellä puolella tienannut.

Ano: Ikävä kyllä tuo noin menee. Toistaiseksi. Joskus loppuvat perunat laarista.

Debatoija: Jep. Tuossahan on oikeastaan keksitty ikiliikkuja.

Tinahattu: Kyseiset arabimaat pärjäsivät diktaattoriensa johdossa varsin hyvin. ”Demokratia” tarkoittikin sitten käytännössä anarkiaa.

Rouva Ano: Ja Geneven sopimuksessa ei ole mainittu sanallakaan hyvinvointipakolaisuutta. Ei sen sopimuksen tekemisen aikaan edes hahmotettu että sellaista saattaisi joskus tapahtua. Niihin ”kansainvälisiin sopimuksiin” vedotaan jatkuvasti mutta koskaan ei kerrota että mitä ne oikein ovat.

Juha Kivela kirjoitti...

Joo..

Sepi tuossa linkitti #taksvärkkipäivästä.. onhan siinä kuitenkin hurjasti annettu palkansaajalle päin. Isäni aikoinaan - tästä on jo tovin verran aikaa - laski ja tuolloin päivä oli pitkän matkaa elokuun puolella! Noin ainakin yksityisellä, tosin siitä onkin ajat todellakin muuttuneet.

Nythän usein niin julkisen kuin "yksityisenkin" puolen palkoista suuri osa maksetaan kuitenkin kollektiivisesti verojen yms. koronatukien - kuten Business Finland - kautta.

Jonkin sortin sosialistinen kommunismiko tämä nykyinen systeemi on? Ja EU kolhoosi tullee muutosta vauhdittamaan..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juha. Kun katsoo Suomen julkisen sektorin kokoa plus verorahoitettujen NGO-organisaatioitten määrää niin Suomihan on hyvinkin sosialistinen maa.

Nimetön kirjoitti...

Arthur Fuhrmann soittaa teoksen Ankkurit ylös!

Ajatella, kun Ankkuri on laskettu, sen voi nostaa ja viedä mukanaan ��

intent://www.youtube.com/watch?list=PLdNxheaIPW2cMYw6G8xzRhxYnKH2cQF-T&feature=gws_kp_artist#Intent;scheme=http;package=com.google.android.youtube;S.android.intent.extra.REFERRER_NAME=https%3A%2F%2Fwww.google.com;endæ ääni