perjantai 3. heinäkuuta 2020

ENKELEITÄ, ONHAN HEITÄ


Muuan kauniina kesäpäivänä Huitsinnevadan Örnätjärvellä saatettiin bongata eräs aviopari tietyn soratien varresta. Siinähän olivat Perskeleen Ykä ja Ylva jotka olivat vapaapäivänään lähteneet haukkaamaan hieman happea kun pirunmoiset helteetkin olivat jo hellittäneet. Samalla saattoi tutkailla että minkäslainen marjavuosi olisi luvassa. Väinöt ja muut pöppiäiset pörisivät ympärillä mukavasti ja välillä muutama tirppiäinenkin kävi katsastamassa että keitäs siinä oikein kulkee. Jaa, tuttuja ihmisiähän nämä ovat. Ne samat ihmiset jotka pitivät tirppiäisille pakkaskuukausina ilmaista työmaaruokalaa. Kunnon ihmisiä, kunnon ihmisiäpä hyvinkin.

Metsätiellä tuli vastaan pakettiauto nostaen ilmaan pölypilven. Auto jarrutti ja Perskeleet huomasivat että siinähän oli kaksi enkeliä. Tuttuja sellaisia vielä. Auto pysähtyi ja enkelit nousivat tien viereen. Heillä oli päällänsä haalarit joissa luki Pinnanmaan Energia. Sähköenkeleitä. Siinä polteltiin voimasavuke Bostonit ja vaihdettiin kuulumiset. Sähköenkelit olivat palaamassa Hutikka-ahon suunnasta jossa he olivat olleet tutkimassa avolinjojen ja tolppien kuntoa. Maalinjoistahan ei näillä selkosilla nähty untakaan ja avolinjat kärsivät niin myrskyistä kuin talvisesta tykkylumesta. Siinä olivat miehet varmasti päivän palkkansa tienanneet. Ja talvellahan heidät soiteltiin apuun jos virta oli poikki.

Kun sähköenkelit olivat voimasavukkeet polteltuaan poistuneet autollaan tuumasi Ykä:

- Onhan se niin että maa on täynnä näitä unsung heroja. Joita ei arvosteta tarpeeksi. Kun taas tyhjän paskan hiertäjiä arvostetaan. Jos kattoo jotain hemmetin tv-lähetystä niin siellä on aina jotkut yhteiskuntatanhuajat ja muut tervot jotka mutisee kuinka rajoittuneita ihmisiä suomalaiset ovat. Toiset samanlaiset nyökkäilee urakalla ja kaikki ovat selkeästi sitä mieltä että eihän tää Suomi pysyisi pystyssä ilman heidän toisille puhumistaan. Vaikka ne ovat täysin tarpeetonta sekä yliarvostettua jonninjoutoa ja tosiasiassa maata pitää pystyssä nuo sähköenkelit, rekkaenkelit ja muut samanlaiset, Ne, jotka tekevät eivätkä puhu tekemisestä.

Ylva komppasi:

- Joo, ja sen lisäksi että noi sähköenkelit pitävät Suomen pystyssä niin ne pitävät Suomen myös elossa. Jos Suomessa tulisi sopivilla talvipakkasilla parin viikon sähkökatkos niin kaupungeissa alettaisiin tarvita ruumissäkkejä. Joissa olisi myös paljon niitä korvaamattomaksi itseään kuvittelevia yhteiskuntatanhuajia. Jotka ovat täysin riippuvaisia niistä ihmisistä joiden ohjaajiksi ja opettajiksi ne itseään kuvittelevat.

Pariskunta kääntyi kotia kohti. Kotona saunottaisiin ja tehtäisiin grillimajassa jenkkipihvejä. Vastaan tuli henkilöauto. Ja kas, siinähän oli toinen enkeli. Tuttu rouva Saastamoinen. Ammatiltaan siivooja. Morjestettiin molemmin puolin ja Ylva totesi:

- On se muuten se Saastamoisenkin ammatti aliarvostettu ja alipalkattu. Vaikka sekin on täysin välttämätön.

Ykä puolestaan komppasi:

- Jep. Jos yhdeksänkymmentä prosenttia yhteiskuntatanhuajista lopettaisi niin sanotun työntekonsa niin kukaan ei huomaisi mitään. Muuta kuin ehkä sen, että uutisia lukiessa närästää jostain syystä vähemmän. Mutta jos yhdeksänkymmentä prosenttia siivoojista lopettaisi oikean työntekonsa niin se huomattaisiin heti.

- Tee ekoteko! Anna potkut yhteiskuntatanhuajalle. Palkkaa siivooja.

Enkeleitä. Onhan heitä.




Oikein mukavaa viikonloppua kaikille.

19 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No ottiatuota, minä en ole antanut lopputiliä yhdellekkään tanhuajalle, kun ei riitä natsat siihen, mutta siivoojan mie oon palkannut. Tai itse asiassa se oli tytär kun sen palkkasi, yhtä kaikki, siinä aisassa oon plussalla, ainakin siinä palkkauksessa.
Vaan nyt, vaikka meneekin hieman ohi otsikon tai jotain, mie heitän haasteen tämän valtakunnan tutkiville/hutkiville journalisteille ja kaikille joita asia kiinnostaa. Kun tämä valtakunnansyyttäjätär on ilmoittaunut ns. persuvihaajaksi, niin ottakaapa selvää, että kuka hänelle siitä maksaa? Eli follow the money, seuraa rahaa, ei se eukko sitä ilmaiseksi tee, en usko alkuunkaan. Eli kuka maksaa tai millä kiristää matamia?
Huru-ukko
PS. Ite sen tekisin vaan kun ei riitä taito eikä rahkeet moiseen.

KKi kirjoitti...

Se on toi nykyinen akakoomisen koulutuksen arvostus jotakin. Amislainen persvakoäijä on semmoinen turhake. Niitähän saa ulkoisilta mailta halavalla.

Joskus ennen -90 luvun lamaa omakin duunini oli olevinaan ihan ammattimiehen työtä. Tämäpäivänä hanttihommaa johon käypäsin on se joka tekee halvimalla. Akakoomikoille me persvakoukot ollaan vain koneen osia. Helposti korvattavia, halavalla lituslatianalaisella.

Puolalaiset putkimiehet ja eestiehitusukot ovat tänään päivän sana. Kokoomuslainen tarina kertoo, ettei työ kelpaa Suomalaiselle. No, kyllähän se kelpaisi, vaan kun Suomalainen ukko haluaa oikein palkkaakin. Ja se on niin väärin, ei yhtään ole kilpailukykyistä, niikerta.

Sama se on laulu muissakin länsimaissa halppismaiden halppisukot tekee duunit. Akakoomikot antaa lausuntoja syödessään kampaviinereitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Valtiohan hänelle maksaa mutta herää kysymys että miksi hänet haluttiin tuohon pestiin ja vielä varsin iäkkäänä.

KKi: Tiivistit nykypäivän ikävän osuvasti. Minä puolestani vielä arvostan tavallisia suomalaisia. Joita tampax-hallitukselle ei ole olemassakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, valtio "maksaa palkan", mutta se/ne taustajoukot jotka hänet halusivat/saivat virkaan, se/ne kiinnostaa. Eli ei hän mun mielestä mitenkään erinomainen ansioiltaan ollut tuohon hommaan. Viimeisten ulostulojen takia tuo kysymys onkin herännyt: Eli kuka/mikä taho antaa ohjeet. Ja toi siivooja, taatusti kotimainen, maksaa veronsa tänne meille:)
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Se/ne taustajoukot jotka halusivat/saivat valtakunnansyttäjätär Raijan virkaansa istuvat nyt hallituksessa. Kuten oikeastaan siinä edellisessäkin. Ja sitä edeltäneessä.

Nyt he vasta ovat päässeet varsinaisesti vauhtiin. Ja sitähän riittää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Muistan Hommaforumilta lukeneeni että kyseinen Toiviainen oli aikanaan hakenut myös suojelupoliisin päällikkyyttä. Siinä oliskin ollut sitten punainen valpo läjässä ja sen jälkeen olisi ollut hyvä hypätä valtakunnansyyttäjän hommiin. Siivoojista on huomattavasti enemmän hyötyä kuin kyseisestä ämmästä.

Nils - Aslak kirjoitti...

Jotain alle 10v sitten Suomessa oli kaksi viikkoa kovat pakkaset ja olisko toinen Loviisan ydinvoimaloista joutunut häiriötilaan. Silloin jouduttiin tuomaan 40% sähköstä, mutta onneksi Ruotsissa ja Venäjällä oli lauhat kelit ja sitä yleensä saatiin.

Jonkun ulkomaisen tutkimuksen mukaan juuri sähövarmuus on suomalaisen yhteiskunnan Akilleen kivekset.

KKi kirjoitti...

Persvakoäijän kesäloma, ja ...tut.

Piti jäämäni kesälomalle nyt viikonlopusta. Vaan kun ei. Noi vaan johtaja soitti, että kuljettaja tarvitaan.

Ihmeesti vaan hommia riittää, vaikka tämä ihan hanttihomma.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Nils-Aslakille ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

Nils-Aslak: Totta. Ja jos kysytään tiedostavilta ihmisiltä niin öljy on haram, ydinvoima on haram, kivihiili on haram, turve on haram, vesivoimakin on haram. Sittenhän ei jää kuin toivioenergia.

KKi: Toivottavasti saat sentään jossain vaiheessa lomaa pidettyä. Työmies on sekä palkkansa että lomansa ansainnut.

QroquiusKad kirjoitti...

Tietynkaltaisilla henkilöoletetuilla on taipumus yrittää hakeutua tietynkaltaisiin tehtäviin, joissa he voisivat toteuttaa sitä tietynkaltaisuuttaan.

Meille kaikille niin rakas spykonomi Jaana Haapasalo haki aikoinaan Helsingin keskusvankilan johtajattareksi. Kun ei päässyt, aloitti massiivisen julistusrumban kuinka vankilat ovat täysin tarpeettomia ja ne pitäisi lakkauttaa.
Tilalle hän tarjosi terapiaa, johon hänen mielestään ilmeisesti rikoksia suunnitteleva suuntaisi omatoimisesti ja rikokset jäisivät tekemättä.

En tiedä, mutta voinpa olettaa millainen Sörkasta olisi tullut, jos Jaana olisi saanut tahtonsa läpi. - Jaana ei kuitenkaan menettänyt kiinnostustaan vankiloihin, kuten ei myöskään näkemystään, että hänen on saatava tahtonsa läpi kenenkään rajoittamatta:

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?t=22908

Onpa Jaana ehtinyt sanojensa mukaan huseerata lastensuojelussakin. En epäile; pelkäänpä pahoin että sinne taidetaan hakeakin tuollaisia jaanamaisia spykonomeja.
Nykyään hän huseeraa Laitilan kaupungin pääpsykologina. Osanottoni laitilalaisille.

Saas nähdä mihin hän vielä ehtii. Olisihan se huutava vääryys, ellei näin sopiva ja pätevä henkilöoletettu sisäministeriksi pääsisi; Vasemmistoliiton puoluekirja hänellä jo on.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Kyseinen Haapasalohan myös etädiagnosoi – ilman diagnosointioikeuksia joita psykologilla ei ole – noin 300.000 suomalaista metsästäjää mielenvikaiseksi. Ennen vasemmistoliittoon siirtymistä hän muuten oli SKP:n – sen nykyisen minipuolueen – jäsen. Osanottoni laitilalaisille myös.

Anonyymi kirjoitti...

Rupusakkia vai enkeleitä

Kannattaa katsoa ja kuunnella kuinka Joku kohtelee siivoojia, talkkareita, sähkömiehiä, kassoja, huoltomiehiä, näitä vähemmän tärkeitä ihmisiä. Kuka Joku? No, joku joka luulee olevansa Joku. Uusi asiakas, uusi pomo, poliitikonroikale, tärkeä toimittelija. Maailmankuvastaan paljastuu paljon ja luonteestaan.

Tyyppi, jonka mielestä pitää huutaa ja vittuilla huoltomielle, kun työpöytä onkin väärässä nurkassa muuton jäljiltä ei ole fiksu, eikä se pöytä siirry yhtään nopeammin. Tyyppi, joka kertoo erehdyksestä ja kysyy koska siirretään? Kun en ite saa yksin liikutettua, on fiksumpi.

Jopa siivoojat on ihmisiä, olen tämän joutunut kertomaan tärkeille dippainsseille kun olen opettanut talon tavoille. "Terve!" ei maksa mitään ja voi ne muutenkin noteerata. Jopa asiakkaan tiloissa saa käyttäytyä ihmismäisesti. Kun siivooja haluaa viedä roskat koristasi ja lakaista pilttuusi lattian, kannattaa väistää ja nostaa sähköpöytä tieltä pois. Se on kumminkin tiellä ja kaikki ei uskalla painaa nappia. Aikuiset ihmiset muuten korjaa jälkensä, eikä jätä muiden harmiksi.

Linjoja korjaaville sähkäreille on kans ihan turha keuhkota, ei ne myrskyjä ole kutsuneet. Eikä tuhoista ole piirustuksia etukäteen selvillä. Tänä kesänäkin olen jo kerran kertonut, että jos sähköä tulee tunnissa OK. Mutta sitten ei ole kiirettä, koska UPS-aggregaatti käynnistyy. Se käynnistys maksaa rahaa, koska värkki pitää huoltaa tämän jälkeen. Mutta sepä ei ole asentajan ongelma, vakuutus maksaa. Kilovolttien linjojen ja sekalaisten konkeloiden kanssa ei voi, eikä saa koheltaa ja kiirehtiä.

Olen itse ollut ajamassa alas konehuonetta kiireesti, useammin kuin kerran. Kilpaa ajan kanssa, UPS:n akut loppumassa ja koneita ihan helevetin monta käynnissä. Automaattinen varavoima ei käynnisty. Päälliköitä kurkistelee ovella ja kyselee joutavia. Asiakkaat kyselee miksei Nönnöönöö toimi ja koska se toimii. Koneet pitää ajaa hallitusti alas, oikeassa järjestyksessä. Ja kiire on, sähkö loppuu ihan kohta. Paniikki ja sähkömiehille vaahtoaminen ei auta mitään.

Kannattaa muistaa: ihmiset puhuu ihmisille niin kuin ihmiset. Aulaemännät, vartijat, siivoojat, autokuskit, asentajat, varastomiehet ja muut ei-VIP:t on oikeasti tärkeitä. Tärkeämpiä kuin nokka pystyssä kulkeva osastopäällikkö tai toimari. Ja ihan helevetisti tärkeämpiä kuin yhteiskuntatanhuamisen tohtori, johtava tasa-arvokoordinaattori.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle (YV) ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Kiitos yksityisviestistä. Samassa hengessä.

Pyssymies: Juuri näin. Tähän ei ole mitään lisättävää.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Elämässäni en ole oppinut monia asioita, mutta yhden ainakin:
Minun ei ole tarvinnut kadehtia kenenkään muun töitä. Uskon,
että jokaisella, joka on rehellisessä työssä, on omat vaikeutensa,
joista eivät muut tiedä. Ns. helppoa ammattia en usko
kenelläkään tavallisella työssäkäyvällä olevan. Minä olen voinut
tehdä töitäni hyvällä mielellä, vailla kateutta ja toisen
mollaamisen tarvetta. Olen tähän työhön aikanani hakeutunut,
olen tehnyt sitä lahjojeni ja kykyjeni mukaan ja se on sitten
siinä. Tavallisia arjen enkeleitä on ollut matkani varrella satoja
jeesaamassa, mutta heillä on ollut päällään vaatteet työn mukaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Terho. Ja ne tavalliset arjen enkelit ansaitsevat kaikki suuren arvostuksen.

QroquiusKad kirjoitti...

Oi voi, olisipa Sannakin ymmärtänyt jäädä Sokoksen kassatytöksi.
Hän olisi nyt arvokkaassa ja yhteiskuntaa hyödyttävässä työssä, sen sijaan että on yhteiskunnan tuhoamisen mannekiini lukien kauniina puhuvana päänä muiden kirjoittamia Tuhon Teesejä.

Silloin Sannaa voisi arvostaa aivan aidosti. Nyt ei voi paljon muuta kuin toivoa, että hän alkaisi lisääntyä ja jäisi pikapuoliin vaavilomalle, josta ei enää palaisi. En minä hänelle oikein pahempaa kehtaa toivoa, kun en ole aivan varma toimiiko hän täydessä ymmäryksessä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Niin. Minkälainen on vihervasemmistolaisen täysi ymmärrys? Siinä onkin miettimistä. Meneekö kvanttifysiikan puolelle?

thinker Dill kirjoitti...

1. Vanhan kaverin tapasin viikolla. Miten lie juttu näihin jätevesiasioihin kiertynyt. Kaveri tuumasi, että hänellä on rakennusajan sääntöjen mukaan tehty järjestelmä, eikä hän sitä muuta kuin väkivalla pakottamalla. Näitä änkyröitä tuntuu olevan pitkin syrjäkyliä. Naapurin leskirouva lämmittää öljyllä. Iloitsi hinnanlaskusta. Paremmin riittää pieni myel-eläke.

Minulla suora sähkö.Itse kun rakensin, oli halpa investointi. Puuta palaa leivinuunissa ja kiukaan pesässä.
Tuo maalämpö ei vanhaan taloon ole mitenkään järkevä investointi. Talon arvo 40 teur. Lämmitysjärjestelmään 20 teur. Järjettömyyden osaisi laskea AMK-inssikin. Politrukki ei sitä ymmärrä tai halua ymmärtää.
Joskus mietin, että kun täältä lopullisesti kaupunkiin muutan, laitan talon lähtiessä tuleen. 45 mottia kuivaa hirsiseinää palaa pitkään ja kauniilla liekillä. Tulee siinä sivussa sitä kiiteltyä hiilidioksidiakin.

3. Apinakehän Pravdan tilauksen lopetin niitä aikoja, kun Mikael Pentikäinen sai kenkää. Oli liian pehmeä mies. Satunnaisesti luen kirjaston sivuilla. Sanotaanhan pirunkin lukevan raamattua. Joskus Janne Virkkunen sanoi, että mielipide ei ole uutinen. Nykyään näyttä olevan.

Viime vuonna vaalituloksen selvittyä päätin ryhtyä varautumaan verojen korotuksiin. Lehtitilauksia, konsertteja, teatteria ja muuta sellaista vähemmäksi. Nyt koronan avustuksella olen vuositasolla päässyt puolentoistatuhannen säästöön. Ei hassummin. Suosittelen. Monia lehtiä voi lukea kirjastossa. Lukusalissa tai netin kautta.

Muistakaa käyttää setelirahaa. Muuten se häviää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, thinker Dill: Meillä on tarkoitus asua täällä krematorioon saakka. Ja jos maaseutuasuntojen hinnat ovat silloin yhtä lailla olemattomat niin me testamentataan tää vpk:lle sammutusharjoittelupaikaksi. Tontilla voivat tehdä mitä lystäävät. Ja joo, jos seteliraha häviää niin valtio (lue: verottaja) saa näppinsä kiinni joka ristuksen penniin mitä me käytetään.