lauantai 4. heinäkuuta 2020

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CXXV


1. Reaalimaailmasta itsensä vapauttaneet

Tätä asiaahan on käsitelty blogissa ennenkin mutta kannattaa laittaa pieni muistutus. Eli tampax-hallituksemme on tehnyt päätöksen että öljylämmityksestä tulee – minkäs muun kuin ilmastonmuutoksen vuoksi – luopua viimeistään 2030-luvun alkuun mennessä. Toistan, ilmastonmuutoksen vuoksi. Lämmitysenergia Yhdistyksen erityisasiantuntija Eero Otronen kommentoi asiaa osuvasti:

”Mikäli lämmitysjärjestelmän haluaa kokonaan vaihtaa, on esimerkiksi maalämpöön siirtyminen 4– 5 kertaa kalliimpaa kuin öljylämmitysjärjestelmän päivittäminen uudella öljykattilalla. Monissa öljylämmitystaloissa on yleensä myös pienet tekniset tilat, joihin on vaikea sijoittaa korvaavaa tekniikkaa. Koko lämmitysjärjestelmän vaihto yksittäiselle pientalolle on hinnaltaan 20 000– 30 000 euron suuruinen urakka”

Otrosen mukaan suomalaisista öljylämmittäjistä yli 30 prosenttia on 60–69-vuotiaita ja yli 40 prosenttia yli 70-vuotiaita.

”Eläketurvakeskuksen mukaan Suomessa asuvien eläkkeensaajien keskimääräinen kuukausittainen kokonaiseläke oli vuoden 2018 lopussa 1680 euroa. Minkä suuruisen kunnostusavustuksen eläkkeellä oleva öljylämmittäjä tarvitsisi valtiolta, että hän pystyisi tekemään 25 000 euron lämmitystapamuutoksen?”

Otrosen mukaan noin 130 000 asuintaloa lämmitetään öljyllä.

Hotellin respassa mietitään sitä että miksi hallitus ei koskaan perustele päätöksiään rehellisesti. Esimerkiksi tässä öljylämmitystapauksessa vaikka näin:

Hallitus on tehnyt päätöksen että Suomessa luovutaan öljylämmityksestä varsin nopealla aikataululla. Hallitus tietää oikein hyvin että tämä tietää taloudellista katastrofia sadoille tuhansille ihmisille, erityisesti eläkeläisille. Hallitus ei siitä välitä koska eihän se joudu noita ihmisiä koskaan kohtaamaan. Heitä ei ole sille olemassakaan. He ovat vain merkityksetöntä kitkaa kun utopiaa toteutetaan.

Hallitus tietää myös että kyseinen päätös jonka väitetään pohjautuvan ilmastoasioihin ei vaikuta maailman ilmastoasioihin paskan vertaa.

Mutta hallitus ei siitäkään välitä, sillä kyseinen päätös saa sille aikaiseksi niin orgastisen ihanan tiedostavan ja edistyksellisen olon.

Ja piruakos yleensä asutte omakotitalossa? Kärsikää, kurjat. Tytöt senkun porskuttaa. Teidän elätettävänänne.

Eletään toivossa että viimeistään vuonna 2023 tämä tampax-hallitus siirtyy historiaan ja kouluissa opetetaan sen toimista historiantunneilla otsakkeella ”varoittava esimerkki utopian vaaroista”.



2. Uutta biologiaa eli miehen moonikset

Nettiaktivisti Anter Yaşa heitti Vuokkoset-firmalle piruuttaan viestin että miksi teillä ei ole tuotteita menstruoiville miehille. Vuokkoset hetken aikaa yskiskeli poliittisesti korrektisti mutta hoksasi sitten vitsin kärjen ja vastasi:



Jos tämä olisikin jäänyt tähän niin kyse olisi ollut hyvästä molemminpuolisesta vitsistä. Mutta eihän se koskaan siihen jää vaan vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Anna Lemström veti edistykselliset porot nokkaansa ja pisti biologian uusiksi:



Ihmisryhmä menstruoivia miehiä? Muistutetaan hieman biologiasta – mikä asia lukijoille epäilemättä on selvillä – että jos henkilöllä on naisen sukupuolielimet ja kuukautiset niin hän on nainen. Ei mies. Jos hän kuvittelee olevansa menstruoiva mies niin lähin apu kannattaa hakea mielenterveyspalveluiden piiristä. Mutta kun on vannoutunut epistolan julistaja niin reaalimaailma ei saa estää epistolan julistamista. Sitä on pakko julistaa ja vielä aivan vakavissaan. Vaikka se kuinka älyttömältä tuntuisikin.

Jos kyseessä olisi joku aivan yksittäinen henkilö niin tuskinpa tästä olisi tullut postattua ollenkaan. Saahan sitä riekkua. Mutta kyseessähän on vasemmistopolitiikan nouseva tähti joten hänet saattaa joskus jatkossa nähdä ministerinä ministerin kärsäntyöntämisvaltuuksilla.

Ei kovin houkutteleva ajatus, eihän?

Mutta kun alamäkeä mennään niin vauhtihan vain kiihtyy. Ehkä tiedostavat henkilöoletetut löytävät pian kaksineuvoisen ihmisryhmän joka pystyy hedelmöittämään itse itsensä. Ja sitten ei mene kauaakaan kun törmäämme uutiseen ”henkilöoletettu joutui itsensä raiskaamaksi ja vaatii valtiolta korvauksia”.

3. Jos vitseistä puhutaan…

…niin tahattomat vitsit ovat usein niitä parhaita. Niin kuin tämä Helsingin Pravdan tahaton vitsi:



Kyllä. Tosiasioihin pohjautuvan journalismin tarve on suurempi kuin koskaan. Kannattaa siis lopettaa niin Hesarin kuin muunkin valtamedian tilaaminen jos joku niitä vielä tilaa.

52 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

1. Antti Holmaa mukaellen "ilmastoja tulloo ja ilmastoja männöö". Ja jokaisen pienenkin muutoksen takia sitten pitäisi kuluttajan aina maksaa parikymmentä donaa ollakseen siinä ihanassa muutoksen ytimessä? Kerrostaloissa sitten riesana tätä triplasti kalliimmat putkiremontit, umpilandella se ns. paskalaki joka kai runnottiin aikanaan myös läpi ja kaikkea kivaa muutakin on tulossa. Syksyllä päätetään ruuhkamaksuista, polttoaineiden korotuksista, eläke- ja sairausvakuutusmaksujen korotuksista, kunnallisverojen, you name it. Kun oikein luovaa konsulttitoimistoa käytetään, nämä kaikki saadaan säästöiksi eikä veronmaksajan kurittamiseksi. Yhdenkään suomalaisen ei ole pakko mennä ruuhkaan ja jos, menköön kaupunkifillarilla, sitähän varten ne ovat olemassa. Eikä kenenkään ole pakko eläköityä tai sairastua: katsokaas vaan miten pirtsakoita mekin olemme vaikka raadamme 24/7 kiittämättömien suomalaisten hyväksi!

Ymmärrän ja jaan turhautumisesi, mutta nyt haukuit väärää puuta. Tampax on hieno keksintö kuten sukkahousut ja ehkäisypilleritkin; nämä kaikki ovat huomattavasti parantaneet ihan tavallisten naisten elämänlaatua. Tämä hallitus ei todellakaan ole tuon sanan arvoinen. En ole tosin itse vielä keksinyt tarpeeksi murhaavaa nimitystä, mutta ajatuspajani takoo kuumana.

2. Vuokkoset-tiimin reagointi Yasan läppään oli kunniaksi firmalle eikä takuulla tule myyntiä vähentämään. Tuo sanapari vasemmisto ja opiskelija herättää tiettyjä mielikuvia jotka eivät todellakaan ole positiivisia. Mistä näitä tosikkoja hysteerikkoja oikein sikiää? Ai niin, korkeakouluista joihin nyt siis pitää saada lisää opiskelupaikkoja yli parituhatta. Nämä tulevat pikku hum.kandit ovat Suomelle yhtä suuri taloudellinen ja kulttuurinen voimavara ja pelastus kuin tiedättehän ketkä.

Lauantai-illan piristykseksi, löysin tällaisen sivuston: http:/nytmullakinonblogi.blogspot.com/2009/01/muslimivitsejä.html, muokkasin sieltä yhden intersektionaalisen feministihallituksemme kunniaksi: What do feminists use for birth control? Their faces.
tira+

Strix Senex kirjoitti...

Tuo Vuokkoset/Veikkoset oli sitten lopulta nasevampi juttu kuin kumpikaan varmaan osasi ennakoidakaan. Yasa heittää huulen ja Vuokkoset ottaa kopin eli osoittaa olevansa leikissä mukana ja ajtteluun kykenevä. Ja eikös tästä tule napakymppi, kun sekaan ilmestyy tosikkomaisesti selittelevä feministi. On varmaan aikaisemminkin tullut todettua, että tosikkomaisuus on totalitarismin elinehto. Se on oikeastaan itsestään selvääkin, sillä huumori ei ainoastaan edellytä ajattelun joustavuutta vaan suorastaan sisällyttää sen itseensä, monitulkintaisuus kun on yksi sille ominainen piirre ja erilaisten yhteyksien oivaltaminen toinen.

Anonyymi kirjoitti...

"Kannattaa siis lopettaa niin Hesarin kuin muunkin valtamedian tilaaminen jos joku niitä vielä tilaa."

Itse olen onneksi eronnut Erkosta jo kauan sitten. Ja närästyksen määrä väheni kummasti saman tien. Printtilehdistä olen tykästynyt eritoten Maaseudun Tulevaisuuteen, sillä niin etujärjestön (MTK) lehti kuin onkin, niin se on varsin hyvin toimitettu, ja ainakin enimmäkseen keskittyy enempi uutistiedon välitykseen kuin maailmankuvan pakkosyöttämiseen a'la Gelsinskaja Pravda. Myös maakuntalehdet, ajoittaisista aivopieruistaan huolimatta, ovat edelleen onneksi suurimmalta osalta lukukelpoisia, toisin kuin tämä the Suurin ja Kaunein.

-J.Edgar-

Tuumailija kirjoitti...

Tässä öljylämmitysasiassa on taas samanlainen omakotiasujille vittuilu kuin taannoisessa "paskalaissa". Ja kummatkin olisi voitu hoitaa fiksummin sanomalla: "tällaisia ei saa enää rakentaa jatkossa, mutta jo olemassaolevat saavat olla. Jos asukas haluaa vaihtaa vanhan lämmityksensä/paskakaivonsa uusiin standardeihin, valtio tukee summalla X." Näin ketään ei olisi kiusattu turhaan, mutta ympäristöpäätöksiä olisi silti edistetty. Ongelmahan tässä on se, että järkevät ja ihmistä ajattelevat päätökset eivät kuulu utopistien agendaan.

Jos itse joskus rakennan talon tai kesämökin, niin maalämpö on todennäköisin ratkaisu, plus varaava takka.

Tuli muuten mieleen suomalaisen lautapelifirman kehittämä hauska korttipeli nimeltä Kyoto Protocol. Nimi viittaa Kioton ilmastosopimukseen. Pelissä tavoitteena on kerätä voittoja, mikä käytännössä tarkoittaa että saastutetaan niin paljon kuin vain rööreistä lähtee. Jännitys tulee siitä, että joka kierroksen lopussa katsotaan kuka saastutti eniten. Tämä pelaaja saa ankarat ilmastosakot, muiden päästessä kuin koira veräjästä. Saastuttaminen on siis suositeltavaa kunhan et ole pahin kaikista. Ettei peli nyt vain kertoisi ilmastohörhöilyn tekopyhyydestä jotain?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, Strix Senexille, J.Edgarille ja Tuumailijalle & kiitos kommenteistanne.

tira+:

1. Olet tässä täysin oikeassa. Tämän öljylämmityksen kohdalla puhutaan varmaan pelkästä utopiasta mutta paskalaissa oli mukana myös vedätys jolla eräät tienasivat hurumykke. Ehkä nykyhallituksella on vaan pakkomielle että ”meidän täytyy saada jälkemme historiaan, vaikka se olisi kuinka typerä, mutta onhan se sentään oma”. Jos keksit hallitukselle sen sopivan murhaavan nimityksen niin täällä ollaan kuulolla.

2. Vuokkoset osoitti joo mainiota tilannetajua. Ja joo, tämä jatkuva täysin turhien akateemisten kouluttaminen on täysin käsittämätöntä. Sullehan tilanne on ehkä vielä karmeampi kuin mulle sillä sinä näit jo sen sen taistolaisajan ensimmäisen kierroksen. Kyllä mullakin siitä jonkunlainen haju oli mutta eihän sitä pikkupoikana niin hahmottanut. Tämä toinen kierros on vaan vielä pahempi.

Feministivitsiä voisi tietysti muokata myös näin: ”What do feminists use for birth control? They speak.”

Strix Senex: Kyllä. Totalitarismi vihaa huumoria.

J.Edgar: Meille ei tule enää maakuntalehteäkään. Se kun on täälläpäin sen verran suvaitsevais-tiedostava ja pirun kalliskin.

Tuumailija: En tiedä tarvittaisiko sitä kieltoakaan. Eikä valtio koskaan tukisi lämmityksen muuttamista täydellä summalla. Kesämökille maalämpö lienee turhan kallis. Ja jos ei mökillä ole sähköjä niin eihän se toimikaan. En ole oikein peli-ihmisiä mutta se mitä kerroit saattaa pitää paikkansa. Siitä tuli mieleen tämä varsin tuore pilakuva:

https://starecat.com/content/wp-content/uploads/buy-our-product-hate-capitalism-lgbt-flags-rainbow-added.jpg

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys,

siinä iässä kun alkaa olla jo tilanne se, että nämä ongelmat siirtyvät oman viiteryhmän ihmislajitovereille, niin tulee tästäkin taas mieleen, että tässähän sanotaan selvästi, että tarkoitus on saada omakotiasumisen kulut millä keinolla tahansa niin suuriksi, että kukaan ei enää jaksa niitä. Jos öljylämmitteisiä omakotitaloja on edes tuo 130 000 kpl, niin niiden perikuntiin kuuluvia ihmisiä on moninkertainen määrä.

Siinäpähän onkin miettimistä, kun maa on täynnä arvonsa menettäneitä omakotitaloja, jotka eivät mene kaupaksi tällaisten juttujen takia, ja jotka pitäisi remontoida muutenkin ja perikuntien pitäisi silti maksaa niistä verot. Unelma omakotitalosta voikin vaihtua kaksiosta yksiöön, että saa verot ja muut maksettua.

Odotan kauhulla sitä päivää, johon toivottavasti menee kauemmin kuin epäilen, kun tulee puhelu, että "osanottomme..."

Anonyymi kirjoitti...

Ja perikuntaan ja verotukseen liittyvän kommentin kirjoitti siis

Ano Nyymi

täältä jostakin.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä öljylämmityskesiisssä haiskahtaa taas uusi paskalaki, elikkä johtavilla poliitikoilla on tuttuja maalämpöasennusfirmoja, jotka näin loppaavat muhkeita asennusmääriä, ja kun pakotetaan niin ei tarvi hinnoilla kilpailla ...
Tietenki osansa niistä rahoista valunee näille poliitkoille, jotka asiasta päättävät

-jpt-

klova kirjoitti...

Eipä noihin öljylämmitystorppiin ole oikein muuta järjellisyä lämmitysmuotoa kuin ilmalämpöpumppu ja avuksi suora sähkölämmitys.Maksaa mitä maksaa,jäänee perikuntien ongelmiksi.Suurempi ongelma perikunnille on saada myytyä nuo jollekin.

Suuri osa noista öljylämmityksen kieltämisestä itkevistä ovat äänestäneet hallituspuolueita.Jo ennen vaaleja tuosta oli puhetta,mutta eihän eläkeläispariskunta kuuntele,he äänestävät sitä samaa puoluetta kuin Fagerholmin aikoina.Kun se on ainoa joka pitää työmiehen puolta,erittäin akuutti asia 75-vuotiaille eläkeläisille.

Jos puhutaan äänestäjien kuluttajansuojasta vaaleissa,niin kyllä ääneatäjienkin olisi suotavaa tajuta edes jotain.Ainakin ottaa selvää äänestämänsä puolueen suurista linjoista.

Käytiinköhän Treblinkan kaasukammion edessä koskaan seiraavanlaista keskustelua:
-Moses,etkös sinä joskus kertonut äänestäneesi Natseja vaaleissa?
-Joo,näinhän sitä Isak tuli tehtyä
-Minkä ihmeen takia,millä he saivat juutalaisen äänen?
-No kun se paikallinen ehdokas lupas katuvalot meidän kadulle jos tulee valituksi.

En yhtään ihmettelisi vaikka tuon suuntainen keskustelu olisi käyty,W Churchillia lainatakseni:Paras argumentti demokratiaa vastaan on 15 minuutin keskustelu keskivertoäänestäjän kanssa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano Nyymille, jpt:lle ja klovalle & kiitos kommenteistanne.

Ano Nyymi: Olet oikeassa. On tulossa ostajan markkinat. Jos kukaan viitsii ostaa. Tosin white flight saattaa osittain muuttaa tilannetta.

jpt: Ei mitenkään mahdotonta. Tosin utopistisen ajattelun osuutta ei myöskään tule aliarvioida.

klova: Olet valitettavan oikeassa. Nimenomaan eläkeläiset äänestävät demareita vaikka siinä kusevatkin omiin muroihinsa. Ja eläkeläiset ovat uskollisimpia valtamedian seuraajia. Kommentistasi tuli mieleen tämä mainio Ryppy & Reikä-strippi:

http://ryppyjareika.blogspot.com/2019/12/ryppy-ja-isa.html

Nils - Aslak kirjoitti...

Tuo paskalakihan oli aivan mahtava asia, koska viime vuoden lopussa 100.000 mökkiläistä ei ollut tehnyt vielä mitään. Alammeko me suomalaiset viimeinkin oppia!

Ekku kirjoitti...

Meidän maakuntalehti Keskisyöpäläinen edustaa nykyisin samaa vastuullisuuden tasoa kuin Pravdakin.

Kyllähän se homma tässä reaalimaailmassa on niin, että se kuka erikseen kehuu olevansa rehellinen ja luotettava harvemmin sitä on. Se on kuin huijarin myyntipuhe, jinka tarkoituksena on hämätä saalista.

Ukkeli kirjoitti...

Kiertelin nuorempana Itä-Eurooppaa. Kerran minut yritettiin ryöstää. Nuori poika vaati minulta rahojani. Kysyin "oletko tosissasi?". Suomeksi. Hän löi minua laudalla. Tajusin, että kyllä vain, hän oli tosissaan. Juoksin karkuun. Ja kyllä. Olin aika humalassa, oli juopon tuuria.

Tämä tuli mieleen, kun seuraan hallituksen touhuja. He ovat tosissaan. Mitä me teemme?

QroquiusKad kirjoitti...

Uudin 1:
Pahinta tässä on, että tyttöhallitus voisi aivan hyvin perustella tekemisensä ja tekemättä jättämisensä rehellisesti, kuten bloggauksessa kuvattiin. Ei se siltikään aiheuttaisi katastrofaalisia ääntenmenetyksiä seuraavissa eduskuntavaaleissa;
ovathan Kepulit ja Sössöt traditiopuolueiden arkkityppejä, joiden äänestäjillä ei ole muuta poliittista kotia.

Kyllähän tämä hallitus vaihtuu keväällä 2023, mutta mikä on seuraava kokoonpano, joka joutuu ryhtymään sen sotkun selvittämiseen, nykyisen tyttöhallituksen rääkyessä oppositiosta ja valtavalemedian riekkuessa komppia? Kuka siihen hallitukseen ylipäänsä haluaa?
Toivottavasti ei Jussi Halla-aho.

Uudin 2:
Ei sellaista todellakaan ole, kuin synnyttävä tai menstruoiva mies. Jos ihminen on aidosti transsukupuolinen (joka kyllä mielestäni kuuluu psykoosisairauksiin), hän vihaa ja inhoaa syvästi omia, "väärän" sukupuolen ominaisuuksiaan.
Mieheksi itsensä kokeva nainen kokee puberteetin menstruaatioineen sietämättömänä, ja odottaa hartaasti voivansa päästä niistä eroon, samoin kuin kohdustaan ja munasarjoistaan.

Jos nainen vetää testoa sen verran, että parta kasvaa ja leikkauttaa tissinsä pois, mutta sen jälkeen hankkiutuu raskaaksi ja esittelee ylpeänä vauvamasuaan, ei kyseessä ole transsukupuolisuus.
Ei, vaan kyseessä on persoonallisuushäiriö, jossa on ainakin huomiohakuisuutta ja narsismia. Olisi suotavaa, että lääkärit, joilla diagnosointioikeudet on, käyttäisivät niitä oikein.
No, minä en ole lääkäri. Otettakoon ylläoleva siis vain maallikon mielipiteinä.

Uudin 3:
Olisikin vitsi, mutta kun nuo saattavat olla täysin tosissaan. He ovat hyvinkin valehdelleet niin kauan, että ovat alkaneet itse uskoa omiin valeisiinsa.

Itselleni tulee vielä maakuntalehti, jonka toimituksellinen anti on alati vihervasemmistolaisempaa. Tilaan sitä silti tapojeni orjana sekä saadakseni tietää, mitä uutta valtavalemedia on keksinyt. Ellen tiedä mitä he julistavat, en voi sitä vähässä uskollisille oikaistakaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Nils-Aslakille, Ekulle, Ukkelille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Nils-Aslak: Joo. Valtakoneisto voi pitää sataa ihmistä panttivankinaan. Mutta mitä se tekee sadalle tuhannelle? Perustaa uudestaan Hennalan ja Tammisaaren vankileirit?

Ekku: Siinä vaiheessa kun valtamedia lakkasi olemasta rehellinen se on alkanut kiivaasti mainostaa olevansa rehellinen.

Ukkeli: Valitettavasti emme mitään. Vielä. Ellei tätä poskensoittoa lasketa tekemiseksi.

Qroquius Kad:

Uudin1: Ja jos se seuraava hallitus (joissa persut tuskin ovat mukana) haluaisi jotain muutosta niin sen täytyisi tunnustaa suorastaan rikolliset virheensä mitä järjestelmäpuolueet ovat viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana tehneet. Ja sitähän ne eivät tee.

Uudin2: Täysin totta. Mutta tuota meille pakkosyötetään uutena normaalina.

Uudin3: Veikkaan että ovat täysin tosissaan. Kun valhetta toistaa tarpeeksi kauan niin sehän muuttuu totuudeksi. Ja onhan heillä leipäpuustakin kyse. Meistä jokainen huoraa omalla tavallaan.

MikkoK kirjoitti...

On todennäköistä, että öljylämmityksen kielto kumotaan, jos sellainen astuu voimaan. Taannoin jätevesiasetus vesittyi, kun asiasta ei innostuttu muualla kuin Sipilän haarakonttoreissa. Järjestelmiä lähdettiin uusimaan varsin laiskasti. Se oli hyvä, sillä ne osoittautuivat toimimattomiksi. Toimimattomuus sipilöitiin tietysti asiakkaiden vastuulle. Autokaupassa vastaava periaate olisi, että moottoriton auto olisi ostajan vika.

Vuonna 2030 Suomi voi olla niin kylmänä, että öljylämmityksen kieltopelleilylle ei jakseta edes tuhahtaa, saatikka ryhtyä mihinkään remonttiin. Tuosta öljytalojen asukkaiden ikätilastosta: 92-vuotias nuorekas tuttavani ei aikonut siirtyä öljylämmityksestä. Ehkä hänet viedään linnaan 102-vuotiaana saamaan edes kunnon vanhustenhoitoa.

Liian nuori ja lapsekas hallituksemme avustajineen pitäisi viedä rakentamaan Siperian radalle ohituskaistoja tai rakentamaan sosialismia esim. Kuubaan 1970-luvun hengessä. Olisi oikeasti opettavaista soveltaa intersektionaalisen feminismin purevuutta esim. ratakiskoihin.

Äänestyskäyttäytyminen on varsinkin vanhemmilla ihmisillä tosiaan jäätynyttä. Yli kahdeksankymppinen tuttavapariskunta ilmoitti viime ek-vaaleissa kannattaneensa kokoomusta, koska ovat aina ennenkin äänestäneet sitä. Totesin, että eipä taida nykykokoomus tänä päivänä ajaa heidän asiaansa muuten kuin Tegnellin kehittämillä menetelmillä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, MikkoK: Todennäköisesti seuraava hallitus – ellei se ole samanlainen pimperohallitus – kumoaa kyseisen systeemin taloudellisesti mahdottomana. Esityksesi hallituksemme jäsenten radanrakennusprojektista kuulostaa hyvältä. Minulla on ollut – äänestyskäyttäytymiseen liittyen – samanlaisia yli seitsenkymppisiä tuttavia mutta ei heitä jaksa enää kiusata. Demarit äänestävät tannerilaisia demareita, kokoomuslaiset kypäräpappikokoomusta ja molemmat ressukat kuvittelevat että sellaiset ovat vielä olemassa.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Joo, juttelin tuossa mennäpäivänä taloyhtiömme hallituksen puheenjohtajan kanssa ja hän kertoi että iso putkiremontti on tulossa. No, sehän oli odotettavissa kun tämä rakennus on pantu pystyyn vuonna 1974. Kustannus minun kokoisella asunnollani on n. 26000 nykymarkkaa. Euroksi ne sitä sanovat. Toivottavasti siihen saadaan kohtuukorkoinen ja pitkäaikainen rahoitus, koska muuten tulee minulle pikainen lähtö tästä kortteerista. Sääliksi käy niitä jotka joutuvat samansuuruisia summia maksamaan yksinään, ilman pitkäaikaisen luoton mahdollisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

No kirjasto on hyvä paikka lukea..
Tälläistä et saa valtamediasta.
Kansalainen, Italian ulkoministeri haluaa
muiden EU-maiden rahoittavan maan veronalennukset.

Kaikkea ei voi lopettaa.

Yle varsinkin ihan pakolla teki uutisen että
Suomella olisi siirtomaa menneisyys. Jostain
linkki löytyy.

Eikö olekin sekavaa, oltiin muiden palveluksessa.
Itseruoskinta kadulla tästä.

mutta suomalaiset olivat pystyttämässä tai ylläpitämässä siirtomaavaltaa
toisen valtion, etenkin Venäjän ja Ruotsin, palveluksessa

https://yle.fi/uutiset/3-11433373

Hyvin saa media tilaa myös Suomen BLM.
https://yle.fi/uutiset/3-11425617

Anonyymi kirjoitti...

Terve Ykä,

miltäs kuulostaa tällainen peruste äänestää erästä entistä ministeriä Kokoomuksen riveistä? "Kyllä mä ainakin äänestän sitä kun se hymyilee koko ajan ja on aina niin positiivinen". Tämä siis alle nelikymppisen naisoletetun kanta tilanteessa jossa Suomen talous ei ollut kovinkaan hyvällä kantilla. Nimiä ei herrasmies mainitse, tälläkään kertaa, mutta jokainen osaa arvata kenestä kellokkaasta oli kyse.

Useimmat ihmiset tosiaan joo elävät edelleen siellä Kekkosen ajassa, josta tuntuu jääneen yhtenä lieveilmiönä tämä, että kaikki jatkuu ikuisesti entisellään kunhan rituaalit muistetaan ja riitit suoritetaan. Vappusatanenkin muuttui polttoaineveron nostamiseksi eikä kukaan sano mitään, mutta niinhän se oli Orwellillakin kirjassaan, että ensin luvataan jonkun kiintiön nostoa 150 grammasta 200 grammaan, ja sitten seuraavaksi kehutaan, kun kiintiötä lisättiin 75 grammasta 100 grammaan eikä pudotettu 50 grammaan.

Yst. terv. Ano Nyymi

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi omassa talossa on suora sähkölämmitys. Se ei vaan taida kuitenkaan olla ympäristöteko kuten sähköauton hankkiminen? Kumma juttu! Ainakaan tukea ei tule, ainoastaan siirtomaksu jatkaa nousuaan ja on jo paljon kalliimpi kuin itse sähkö, kiitos Elenian, joka seurasi korotuksissaan välittömästi Carunaa kuten kai kaikki muutkin vastaavat yhtiöt. Nythän hallitus on luvannut tehdä syksyllä jonkun muutoksen siirtomaksuihin, mutta taitaa sekin lupaus olla vappusatasen tasoa. Ja jos olen oikein ymmärtänyt, ei se maalämpö niin vaan ole toteutettavissa kaikille tonteille; taitaa olla säännöksiä etäisyysvaatimuksista naapurin rajaan ym.

Meillä muuten saa omakotiasuja maksaa vesilaskuakin n. 350 euroa vuodessa ilman että on vielä edes hanaa aukaistu; sen verran tulee perus- ja hulevesimaksuja joka vuosi. Kaupunki oli jo salaa myymässä osaa vesilaitoksestaan sijoittajille ja on nyt haastanut asian julkisuuteen tuoneet oikeuteen! Kaupunginvaltuustossa suurin ryhmä on vihreät (tarkoituksella pienellä alkukirjaimella).

Komppaan taas tira+:aa (aina mainioita kommentteja) siinä, että Tampax (ja sukkahousut) ovat olleet naisille niitä parhaita keksintöjä maailmassa! Tässä kovin miesvoittoisessa keskustelussa ei aiheesta sen enempää.

Ykä on ollut taas niin tuottoisa, että mahtaako olla lomalla? Monesti on niin, että määrä korvaa laadun, mutta Ykän jutut on aina taattua ja tuhtia tavaraa; tämänkin sunnuntaipäivän aamukahvin mukava extra. Lomalla tai ei, joka tapauksessa hänelle ja kaikille muillekin hyvää alkanutta keskikesää!

Rouva Ano




Anonyymi kirjoitti...

Valitettavasti öljylämmityksestä joudutaan kyllä jollakin aikavälillä luopumaan, koska maapallon öljyvarat ovat käymässä vähiin. Luultavasti ei vielä vuonna 2030, mutta tällä vuosisadalla kylläkin. Ja tuskin viimeiset öljylähteet tulevat koskaan pumpatuiksi tyhjiin viimeistä pisaraa myöten, sillä jo kauan ennen sitä öljyn maailmanmarkkinahinta nousee kysynnän ja tarjonnan lain mukaisesti niin korkeaksi, ettei sitä ole enää varaa käyttää, vaikkei sitä verotettaisikaan.

Ongelmana vain on se, että monissa taloissa öljylämmitystä ei voi kohtuullisin kustannuksin vaihtaa mihinkään muuhun. Ja silloin öljyn hinnannousukin voi olla niiden asukkaille taloudellinen katastrofi. Niin kuin epäilemättä oli jo se vuoden 1973 öljykriisikin. Ilmeisesti öljy kävi jo silloin vähemmän suosituksi ratkaisuksi sen jälkeen rakennettujen uusien talojen lämmityksessä, mutta monissa sitä ennen rakennetuissa se on pysynyt, koska sen vaihtaminen olisi tullut vielä kalliimmaksi. (Ja arvatenkin juuri siksi öljylämmitystaloissa, joista monet eivät sen jälkeen ole kertaakaan vaihtaneet omistajaa, asuu nyt etupäässä eläkeläisiä.)

Ennen lopullista hinnannousua öljyn hinta voi tietysti vaihdella edestakaisinkin ja silloin tällöin laskekin. Mutta jotta ei öljyn hinnan tilapäisesti laskettua tehtäisi epäviisaita ratkaisuja, tuo Tuumailijan ehdottama kielto voisi kyllä olla paikallaan, siis vastedes rakennettavia taloja koskevana. Parempi se ainakin olisi kuin tuo hallituksen nyt valmistelema päätös.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys pitkästä aikaa! Olen lomaillut ja seuraillut mitä kuuluu Faunalle ja Floralle. On rauhoittavaa, luonnossa kun kaikki on kohdallaan. Samalla virittyy itsekin hötkyilemättömän realismin taajuudelle. Tosin realismiin on pyrkimys muulloinkin.
On tämä maailman meno nykyään melkoista. Joskus aikanaan haaveilin korkeakouluopinnoista, mutta duunariksi vei tie. Silloin ennen esim. yliopistosta valmistuttiin kandin tai maisterin papereilla. Nykyään on mahdollista valmistua myös hullun papereilla. Tai voihan olla, että hullun papereilla valmistuvat olivat vähintään varttihulluja jo opintojensa alussa. En tiedä, mutta karu fakta on, että osa näistäkin löytää paikkansa julkishallinnosta. Osalle siunaantuu valtaakin ja se jos mikä kylmää.
Koska utopiaa ajetaan nyt oikein voimalla, niin kertasinkin tuossa mitä Radio Jerevanilla oli sanottavaa eräässä toisessa utopiassa. Hyvin on ajankohtainen tänä päivänäkin. Ainakin ilmastojuttuihin sopii seuraava kuin nenä päähän, tietenkin päivitettynä. Alla originaali.
-Mitä eroa on kapitalististen ja sosialististen maiden saduilla?
-Kapitalistisissa maissa sadut alkavat sanoilla; "Olipa kerran". Sosialistiset sadut alkavat; "Kerran tulee olemaan".

maallikko

Anonyymi kirjoitti...

Nils Aslak : joo, ei ole tehty omalla mökillä mitään, ja eikä tehdä, Sipilän kaverit saa jäädä ilman paskalakirahojaan.

Joppos123 kirjoitti...

Onhan eduskunnassa jo päätetty, että mieskin voi synnyttää eli täytyyhän sitä myöskin saada menkat. Vaimon kanssa nauretaan aina näille hölmöyksille.
Yhtään naisia mollaamatta lempipiirreetty South Parkissa oli kerran vitsi.
Me miehet ollaan vähintäänkin outoja, luotetaan olentoon joka valuu vähintään 5 päivää kuukaudessa verta ja jää henkiin.
Nilkka murtui toissapäivänä lenkillä, pitänee mennä huonenna kipsattavaksi. Urheilu on vaarallista puuhaa.
Taitaa taas tulla lekurilta moitteita kun on viikonlopun vetkutellut asian kanssa.
Meillä ei työterveydenhuolto pelaa viikonloppuisin.
Kavio on kuin norsunjalka kaikissa sateenkaarenväreissä.

Joppos123 kirjoitti...

Iltiksessä oli muuten hyvä artikkeli Riikka Purrasta, älykäs ja miellyttävän oloinen mimmi. Tuollaisia kaivattaisiin enemmänkin ja varmaan niitä onkin.
Nykyinen hallitus on jotenkin vaan vastenmielinen. Samariini ulisi lehdissä faijansa kuolemaa ja yrittänee keräillä irtopisteitä. Asioista tietävät ovat kertoneet ettei tytsi ole ollut missään tekemisissä isänsä kanssa vuosiin. Ällöttävää touhua.
Kunhan syksy koittaa ja kakkelis lentää realiteettien myötä tuulettimeen niin katsotaan onko jo nyt torsoksi havaittu maakuntamalli kepulle riittävä. Vihreät ovatkin jo uhannut lähteä hallituksesta jos maan tuhoamista hidastetaan piiruakaan.
Sopisi toivoa ettei kyseinen natsipuolue enää koskaan pääse päättämään mistään.
Svedustanian puolelta on varoittava esimerkki siitä kuinka alle 4 prossan kannatuksella pidetään edelleen maan rajoja auki kaikille paskavarpaille.
Jos yhtään tuo ruotsinkieli taipuu niin kannattaa käydä selailemassa vaikkapa Expressenin nettiversio. Aika korutonta kertomaa.

Anonyymi kirjoitti...

Perisyntinen asuminen

Kansaa asutettiin aina 60-luvulle aktiivisesti pientaloihin. Jo 20-luvulla oli kampanja kaupungeissa ja taajamissa jakaa tontteja ja muutenkin edistää pientalojen rakentamista. Sitä ennen näin rakennettiin ihan omasta halusta ja tarpeesta. Pispala hyvä esimerkki tästä aiemmasta trendistä. Tsadissa esimerkiksi Pasila oli pientalovaltainen. Ja monet, monet maakuntien kaupungit. Tuppukyläkin.

30-luvulla puutarhakaupungin idea oli kuuminta hottia. Sodan jälkeen rintamamiestalo oli kova juttu. Niitä pykättiin paitsi umpikorpeen asutustiloille myös kaupunkeihin ja taajamiin. Tontteja, lainoja ja piirustuksia oli tarjolla. Asumismuotona pientalo on ekologinen, nykyvihreiden kitinästä huolimatta. Tontilla voi kasvattaa omia vihanneksia, marjoja ja omenia. Perunamaakin kuului asiaan, ainakin osa perunoista kasvatettiin itse. Oma kellari oli itsestäänselvyys. Perunat ja hillot, vihannessäilykkeet ja muut, säilyvät omassa kellarissa viileässä ja varkailta suojassa.

Taloissa oli lämmitys kaakeli- tai pönttöuuneilla. Puulämmitys, koivuhaloilla toimiva. Toki oli hienoja keskuslämmitystalojakin, kattila lämpeni haloilla tai koksilla, suurin osa lämpeni haloilla. Kotimaisella bioenergialla. Halot varastoitiin pihalle liiteriin tai kellarin puuvarastoon. Kumpikin oli pikkukillien mieleen. Jännä puun ja sahanpurun haju, viileä hämäryys. Ja raaka-ainetta veistelyyn rajattomasti. Jalkajousen tukiksi ja kolkiksi samaan värkkiin. Ja monenmoisiin muihin kapistuksiin.

Pihan marjapuskat tarjosivat mainion viidakon seikkailtavaksi. Marjoja syötäväksi ja mehuja koko talveksi.

Seinän takana ei asunut kukaan, muksujen metakka ei häirinnyt naapureja.

Tapiolan yms. myötä alkoi pientaloista tulla muodikkaista. Avotakka tuli muotiin, semmoinen lehtikin ilmestyi akkainlehtien markkinoille. Sisustaminen nousi muiden muotien joukkoon.

60-luvulla öljylämmitys alkoi levitä. Kellareiden halkovarastot otettiin autotalleiksi ja muiksi tiloiksi. Vapaa-aikaa tuli tunti lisää vuorokauteen kun klapisouvi ja uunien lämmitys jäi askareista pois. Neliömetri tai kaksi tilaa joka huoneeseen kun uuni poistui. Jokasyksyinen halkojen hankinta ja liiterin täyttö jäi pois. Talot muuttuivat tasalämpöisiksi. Sähkölämmityskin ilmestyi markkinoille, ensin vastuksina uuneihin yölämpönä. Sitten tuli suora sähkö. Halpa perustamiskustannuksiltaan. Ei vaadi tilaa, siis teknistä tilaa, toimiakseen. Ei vaadi huoltoa normaalisti - ei siis tarvitse nuohota, ei vaihtaa polttimen suuttimia, säätää vesipumppua. Ei tarvitse tarkkailla öljysäiliön täyttöastetta tai tilata öljyä. Talolle ei tarvitse päästä öljyrekankaan. Ja hei, sähkö tulee vesivoimalasta ei ulkomailta kovalla valuutalla. Kohta valmistuu ydinvoimaloita ja sähköä on tarjolla paljon ja halvalla.

Hurjimmat talot olivat semmoisia, että sokkelia ei perustettu syvälle, eikä edes routaeristetty. Eipähän ei. Laitettiin lämmityskaapeli sokkelin alle.

Nykytermein: kustannustehokas, ekologinen ja hiilijalanjäljeltään pieni lämmitysmuoto oli keksitty.

To be contiued.

Pyssymies

Joppos123 kirjoitti...

Itsekkin olin ennen Persuja kokoomuksen vankka kannattaja kuten valtaosa kolleegoistakin. Jotenkin vaan luottamus loppui viimeistään silloin kun Orpo sisäministerinä alkoi vittuilemaan kuinka sotialskarkureiden maahantulon motiivin kyseenalaistaminen on rasismia.
Siinä kohden viimeistään katkesi kamelin selkä ja näin kävi aika monelle lajitoverille.
Kyllähän me , toisin kuin Nerg tiedettiin mitä jätkiä sieltä divisioonan verran lappasi.
Jälki ollut aika rumaa niin raadoissa kuin tuhotuissa elämissä.
Olisi meillä silloin ollut firman puolesta toinenkin vaihtoehto mutta se kiellettiin.
Jos olisimme saaneet tehdä sen mikä oli tarvis niin yhtään geelipäätä ei olisi Tornion sillan yli läpsytellyt. Viimeistään laakana ampuva 12,7 Itkk olisi laittanut geelipäät tekemään uukkarin.
Perseellehän homma meni ja nyt niitä paskoja ei saada maasta millään pois, varsinkin kun ne ovat munahuulihallituksen erityissuojeluksessa.
Lisää lappaa koko ajan. Aika mielenkiintoista kun jopa koronan jyllätessä maahan on läpsytellyt tuhansia onnenonkijoita, 99 prossasesti miesoletettuja.
Jossain vaiheessa nuo on tavalla tai toisella ajettava takaisin aavikolle. Veikkaan, että toisella tavalla, ei ne vapaaehtoisesti lähde.

Anonyymi kirjoitti...

Perisyntinen asuminen II

Sähkölämmitteinen pientalo oli siis keksitty ja ekologisesti ja muutenkin paras asumismuoto. Ydinvoimalatkin valmistuivat ja tekoaltaat. Maailma alkoi olla aika valmis.

Mutta mutta: Aluerakentajat ja muut Noppailijat, demarit, kokoomus ja muut tapa- ja ammattirikolliset jäivät nuolemaan näppejään. Skitsobackat ja Hervannat tuottavat enemmän hynää ketkuille. Pientalotonttien kaavoitus seis.

Sähköä oli markkinoilla kivasti, kuumahierre oli halvempaa kuin sellu. Lähinnä sen saanto on parempi. Sellutehdas tuottaa oman energiansa ja sellu & paperikombinaattikin tulee kohtalaisen vähällä ostoenergialla toimeen. Kuumahierre muutti tilannetta. Sähkölle tuli kysyntää ja hinta alkoi nousta.

Sitten kolmen mailin saarella posahti ydinvoimala. Kiinailmiö oli päivän sana. Oireillut elintasotauti, vihermätä alkoi levitä. Ei lisää ydinvoimaa, ydinvoimasta pitää luopua. Vesivoimakin on itsestään perkeleestä - Oulujoen lohi, muistakaa oulujoen lohi! Lokka ja Porttipahta!

Nyt sitten sähkölämmitys olikin pahuuden huippua. Sitä alettiin demonisoida. Mutta onneksi oli YYA-öljylämmitys.

Ihmettelin hieman, kaikille naapureille toi öljyä suoraan jalostamolta kerran vuodessa iso säiliöauto, tukki pikkukadun puoleksi tunniksi, tyhjäkäynnillä ronklottaen. Tosi ekologista.

ja taas tuuli kääntyi. Öljykriisien myötä öljykin oli pahapaha, paitsi YYA-öljy antoi osittaisen synninpäästön. Kaavoitus yms. määräykset ja propaganda alkoivat suosia puun kitupolttoa kamiinoissa - näin tervattiin useampikin savupiippu. Varaavia puulämmityksiä ilmestyi markkinoille. Kaksoispolttokattiloita myytiin vöyräästi. Puun käyttö innosti monia aluksi, sitten arkipäivän realismi kallisti öljyn käyttäjiksi. Kallis investointi olikin turhan panttina. Joku tälläkin teki tiliä.

Sitten keksittiin hiilidioksidin vaara ja pienhiukkaset ja rikin oksidit, metsäkato ja maailmanloppu uhkana. Kasvihuoneilmiö tulee ja tappaa - me paletaan kaikki! Ja hukutaan kans!

Niin, ja isoissa kaupungeissa töissä käyvien verot valuvat ympäryskuntien hyväksi. Mokomat ketkut on kehdanneet kaavoittaa pientalotontteja alueilleen. Yksi suuri narisija on ollut Marinin Tampere. Tampere on tukenut kaavoilla aluerakentajia, pientalotontteja ei ole ollut tarjolla. Ylöjärvi, Kangasala, Orivesi, Akaa, Valkeakoski, Lempäälä, Vesilahti - näillä on pientalotontteja. Mansella ei, ei kuulemma maata. Jaa-a, katsokaas karttaa, hakusanaksi vaikka Teisko tai Terälahti. Toosi uskottava selitys.

Jo jonkin aikaa on kiinteistöverolla ja kaavoituksella ajettu vanhoille pientaloalueille lisärakentamista. Tiivistämistä. Öljylämmityksen kielto ajaa samaa asiaa. Vanhojen talojen arvo laskee ja samalle tontille voi rakentaa toisenkin talon. Joku taas pääsemässä rahastamaan.

To be continued

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Perisyntinen asuminen III

Öljylämmitystä ollaan kieltämässä, mitä halutaan tilalle? Puuta - ei voi, pitää suojella lisää metsää ja stiiknaf eiku hiilinielu. Turve - eihän toki, hiilinielu ja fossiilinen ja soidensuojelu. Hiili ja koksi - jos rannikolta ollaan ajamassa alas maailman puhtaimpia yhdistettyjä lämpö ja sähkövoimaloita, niin ehkäpä ei. Sähkö - juu ei. Autoiluun se käy. Lapsiorjien louhima koboltti, litium ja nikkeli ei haittaa pätkääkään. Mutta valmiita piuhoja pitkin taloihin tuleva sähkö ei vaan käy. Paitsi, jos se pyörittää lämpöpumppua. Kaverikapitalismi, tiedättehän. Toistaiseksi, kyllä siitäkin vika kohta löytyy. Tuulivoima ja aurinkovoimakin käy, koboltista huolimatta. Helmikuisena tyynenä pakkasyönä toki lämmittää hyvesäteily. Vai lämmittääkö ihan oikeasti.

Oikeasti, millä helvetillä taloja saa ja pitää lämmittää? Öljylämmityksellä on oikeatkin ongelmansa, rekkaralli ja säiliöiden vuotoriskit. Sähkökin pitää jollain tehdä, ei se ilmesty tyhjästä. Ydinvoima olisi oikea vaihtoehto sähkön tuotantoon mutta kun ei paremmistolle ideologisista syistä käy. Puupelletti olisi helppo tapa muuttaa öljylämmitys toiselle energialähteelle. Mutta mikä takaa sen sallittavuuden. Ei mikään, joku muoti siihenkin iskenee. Maalämpökin kuulemma vaarantaa pohjavesiä ja estää kaavoittamista maan alle. Kun tuulimyllynlämmittäjät päättää asioista ei oikeusturvaa ja tolkkua ole saatavilla.

Ai niin, onko ilmastonmuutos:
A - ongelma vai hyödyllinen juttu meille?
B - ihmisen aiheuttama.

Jos ongelma ja ihmisen aiheuttama - voimmeko siihen vaikuttaa asumista vaikeuttamalla.

130 000 + 30 00 = 3 900 000 000. Tuossa laskelma kiellon hinnasta, neljä miljardia. Mitäs on hyöty? Mikä lie kustannus / hyöty - laskelman tulos? Kuka hyötyy?

Tuo 30 donaa voidaan suoraan laskea talon arvon alenemaksi. Täälläpäin on toteutuneet hinnat muutaman vuoden sisään olleet 60 000 - 400 000. Halvin oli 60-luvun 100 neliöinen, kallein 2010 -luvun 300 neliöinen. Talot on yleensä koko elämän aikaisten säästöjen ja työn hintaiset. Kiva ylläri tuo elämäntyön puolitus vanhemman talon myymään joutuvalle, ikänsä siinä asuneelle. Ei perikuntaakaan kai hirveästi huvita talon hinnan olevan vain pikkuauton arvoinen. Asunnon luulisi olevan asunnon arvoinen.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Yhel Turkkulaasel, Ano1:lle, Ano Nyymille, Rouva Anolle, Ano2:lle, maallikolle, Ano3:lle, Joppos123:lle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Yksi Turkkulaanen: Joo, vanhoissa taloissa ne rempat tuppaavat olemaan viisinumeroisia. Niin on ollut meilläkin.

Ano1: Joo, itseruoskinta saa hysteerisiä piirteitä.

Ano Nyymi: Valitettavasti hyvin moni äänestäjä tekee ratkaisunsa noilla perusteilla. Ja suomalaiset ovat muutenkin valitettavan hallintolampaita.

Rouva Ano: Toi sähkönjakelu on nykyisin kyllä puhdasta sähköllä ryöstämistä. Ja omakotitaloasujalle on taatusti tulossa uusia ylläriveroja. Kiitos taas kannustuksesta. Näitä juttuja vaan tulee aika ajoin perättäisinä päivinä. Ja oikein mukavaa keskikesää sinullekin.

Ano2: Jossain vaiheessa loppuu, mutta koska. Muistelenpa aikanani lukeneeni sellaisia ennustuksia että öljyn olisi pitänyt nykyisin jo loppua. Mutta totta puhut, ei öljylämmitystä pysty niin vain vaihtamaan. Varsinkin eläkeläisiä kohtaan tuo on jo suoranaista valtioterrorismia. Ja vielä täysin turhan takia.

maallikko: Luontoa tulee seurattua itsekin. Siihen ei koskaan kyllästy. Ja luulen, että yliopisto ei olisi ollut meidän kummankaan paikka. Ei pinna olisi kestänyt.

Ano3: Peukkuja. Ja Itämeri ei varmasti teidän huusista tuhoudu.

Joppos123:

Viesti1: No hemmetti. Toivotan pikaista parantumista.

Viesti2: Mutta valtamedia se vaan jaksaa tuulettaa tuota tyttölaumaa ja samalla pimittää mm. noita Ruotsin tapahtumia. Mokomat paskat.

Viesti3: Se, että kapiaiset kannattivat aikanaan kokoomusta oli luonnollista. Miellettiinhän se kuitenkin maanpuolustushenkiseksi puolueeksi. Ja silloin vuonna 2015 vähän helvetin moni kansalainen mietti itsekseen että lyökää sotavaltion jätkät nyt kovat piippuun. Se, mitä veikkaat tulee tapahtumaan. Meillä se voisi tapahtua jopa suht inhimillisesti. Monessa muussa Euroopan valtiossa ei.

Pyssymies: Olipa muuten hemmetin hyvä katsaus ja johtopäätöksistä olen samaa mieltä. Kiitokset.

klova kirjoitti...

Pyssymiehelle sen verran kommenttia noista kasvukeskusten ulkopuolella olevien omakotitalojen hinnoista,että niillä alkaa olemaan enään käyttö ja verotusarvoa,ei juuri muuta.Asua voit ja kiinteistöverot ja hulemaksut maksat,luultavammin muitakin veroluonteisia maksuja tulee,hallituksista riippumatta.

Koska tulevat 40 000 kpl ja alle ikäluokat eivät tarvitse isojen ikäluokkien asuntokantaa.Ja tulijat taas eivät majoitu omalotitaloihin,monista syistä.

Tulee monille kovana yllärinä,että perityllä asunnolla ei ole mitään myyntiarvoa,mutta perintöverot maksat ja kiinteistöverot.Kumpikin vero tulee lähivuosina nousemaan,että maksettavaa piisaa.

Ja tarkemmin ajateltuna se on noille munattomille tolvanoille ihan oikein,Lapinlahden lintuja lainatakseni.Kansakunta missä miljoona elättää neljä miljoonaa ja jossa 2030 on eläkeläisiä enemmän kuin yksityisellä työskenteleviä,tähän päälle vielä sukupuuttoa lähentelevä syntyvyys,ei kannata haaveilla loistavasta tulevaisuudesta.Tuohon kaikkeen vielä päälle tunnetun maailmanhistorian kovin nousukausi mikä ei ulottunut kahteen valtioon,Suomeen ja Pohjois-Koreaan.Tuleva lama taas ei meitä ohita.

Kannattaa ihan aikuisten oikeasti miettiä kuinka minimoida tappiot,esim eläkkeet tulevat olemaan jotain muuta kuin luvattiin.Kaikkein typerintä on jäädä valittamaan toteutunutta ja juuri sitä suuri enemmistö tulee tekemään.

Vähän ohi aiheen,mutta asia on vakava.

QroquiusKad kirjoitti...

Yliopisto, niin. Kuten olen useaan kertaan maininnut, minulla on keskiasteen koulutus. Piti olla enemmän:

isävainaa toisteli ylioppilaaksi kirjoitettuani muistelujaan opiskelijatovereistaan Turun yliopistossa 1960-luvun allkupuoliskolla. Ne muistelukset eivät olleet lainkaan mairittelevia;
hän kuvaili (termiä tuntematta) Kympin Tyttöjä ja Poikia, jotka lukivat kirjansa ulkoa ymmärtämättä niistä lopultakaan mitään. Hän uskoi minulla olevan edessäni ansiokas akateeminen tulevaisuus, sillä enemmistö tulevista opiskelijatovereistani olisi luultavasti vähintään samaa heikkoa kaliberia.

Vaan toisin kävi.
Intin jälkeen hain kolmeen yliopistoon. En päässyt yhteenkään. Päinvastoin;
eräästäkin puhelimella tiedustellessani vastaajaneitonen arveli hieman vaivaantuneella äänellä pääsykokeeni menneen ehkä hieman alakanttiin?
Parhaani olin yrittänyt. Se ei riittänyt.

Meninpä siis erääseen kansanopistoon preppauskurssin omaisesti, osallistuakseni seuraavana vuonna taas samoihin kolmeen pääsykokeeseen.
Niin tein. Samalla tuloksella.

Niinpä siis aloitin opinnot keskiasteen oppilaitoksessa tarkoituksena muodostaa siitä ponnahduslauta akateemisiin opintoihin. Sille tasolle sitä jäätiiin, koska kolmannen kerran peräkkäin yliopistojen pääsykokeet jäivät kauas vaadittavasta tasosta.

Isävainaa ei voinut koskaan ymmärtää tapahtunutta.
Vielä viimeisenä elinkesänään hän kysyi, juotuamme mökkiterassilla konjakkia riittävän paljon vielä kerran sen vanhan kysymyksen:
miksi en mennyt yliopistoon?
Vastasin kuten aina, että ei sinne ole enää aikoihin "menty" jos koskaan; niihin on pääsykokeet.
Isävainaa siihen että kyllä hän sen ymmärtää, mutta ei sitä, miten minä en selvinnyt niistä pääsykokeista?

Saatoin vain vastata, että olen liian tyhmä. Isävainaa oli sen jälkeen kauan hiljaa, kuten aina aikaisemminkin, kun asiasta oltiin puhuttu. Seuraavaa yhteistä kesää ei sitten tullut.

Johan tässä on riittävästi syytä esiintyä vain nimimerkillä.
Mitäpä näin tyhmällä setämiehellä voisi olla sanottavaa yliopistoista huippupaperein valmistuneille Älykkäille Nuorille Naisille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys klovalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

klova: Yksi asia mikä saattaa muuttaa hieman tilannetta on white flight. Se jää nähtäväksi. Mutta ymmärrän pointtisi, tosin pidän hyvin suurena syyllisenä yhdistelmää valtamedia & suomalainen hallintoalamaisuus jonka vuoksi Järjestelmäpuolue on kaikista järjenvastaisuuksistaan huolimatta jyrännyt vuodesta toiseen.

Qroquius Kad: Hieman samanlaista kokemusta mutta itse olen onnellinen kun en koskaan päässyt yliopistoon. Olen aivan tarpeeksi nähnyt sieltä tulleita ja olen enemmän kuin iloinen että minusta ei tullut samanlaista. Se on ajatushautomon sijasta ajatuksettomuushautomo. Puhun nyt siis yhteiskunnallisista aloista.

Anonyymi kirjoitti...

Heinäkuista ehtoota, arvon isäntä+vieraskollegat!

Paljon ihmeteltävää taas listalla. Keskityn nyt tylsän teknokraattisesti noihin talonlämmityskysymyksiin.

Politiikan määritteleminen negaation kautta, "ei-sitäsuntätä; eroon siitäsuntästä" etc. on tosiaan totalitaristisen ruoskinnan ensiaskelia.

Fiksua politiikkaa olisi tukea sopivien vaihtoehtojen kehitystä ja kohteisiin räätälöintiä. Öljypoltinten korvaajiksi sopisivat kätevästi ja edullisesti esimerkiksi kaasupolttimet. Jotka syövät biokaasua siinä kuin maakaasuakin. Lämmityspoltossa biokaasun ei tarvitsisi olla edes moottoreita varten puhdistettua, vaan raakakaasukin riittäisi. Tuotanto ja jakelu tässä systeemissä on tällä haavaa suurin ongelma. Vaan entäpä jos jonkun kirkonkylän lähettyvillä olisi paikallisten maajussien biokaasulaitos, josta on varsin halpaa rakentaa putkiverkosto seudun taloille? Ei tarvittaisi puhdistusta eikä nesteytystä eikä tankkeja. Nyt sopii kysyä, miksi näin ei jo nyt tehdä? Siksi ei, kun systeemistä tulisi juridisesti ja sopimusteknisesti ihan liian herkkä ja monimutkainen. Julkista valtaa tarvittaisiin tässä välimiehenä ja katalysaattorina, että hankkeen lukuisat osapuolet uskaltaisivat sitoutua tämmöiseen, että lämmityskaasun tuotanto kannattaisi niin, että energia olisi kilpailukykyisen hintaistakin.

Periaatteen tasolla kannatan toki kaikkea, jolla öljyriippuvuutta voidaan purkaa. Jokainen ostamatta jäänyt öljybarreli köyhdyttää Lähi-Idän öljysheikkejä ja saudiprinssejä edes hiukan.

On kuitenkin ymmärrettävä, että rakennukset ovat eri-ikäisiä, ja niiden tekniikan kuoletusajat ovat pitkiä, kymmeniä vuosia. Jos mahdottomilla vaatimuksilla tai veroilla nämä käyttökelpoiset asumisresurssit pakotetaan ennenaikaisesti hylyn haltuun, sehän se vastuutonta resurssien käyttöä ja ympäristöpolitiikkaa onkin!

Terv. Achtung

Anonyymi kirjoitti...

Kaikella kunnioituksella olen pakotettu esittämään oman eriävän mielipiteeni:

Suomalainen hallintoalamaisuus ei mielestäni ole syy siihen miksi ihmiset äänestävät järjestelmäpuolueita. Oman empiirisen kokemukseni puolesta uskon vakaasti, että ihmiset ovat keskimäärin välinpitämättömiä ja tyhmiä. Jos kohtaan lenkillä ihmisen(varsinkin naisen), hän erittäin suurella todennäköisyydellä on Yrjön vastakohta aivan kaikessa. Eli siis reaalimaailmasta irtautunut, maailmoja syleilevä kukkahattu, jonka kanssa olen pakotettu vaihtamaan muutaman sanan, koska olen myös "koira"ihminen.

Miksi hän on sellainen kuin on? No vastaus löytyy tälläkin kertaan koirasta. Jokainen koiraa kouluttanut tietää, että koiran saa toimimaan haluamallaan tavalla, kun palkitsee sen kun se toimii oikein(ja jättää huomiotta kun se toimii väärin).

Nämä ihmiset ovat saaneet palkinnon, kun ovat toimineet tietyllä tavalla, tai sanoneet tiettyjä asioita sopivissa paikoissa. Kukkahattu on saanut kehuja ja hyvää palautetta kukkahattuillessaan, ja feministi uhitellessaan oikeassa seurassa.

Kun Ohisalo sanoo mediassa "Hallituksen päätavoite on miälie feminismin seuraava step", niin hän saa paljon herkkupaloja omalta kaveripiiriltään, ja kuten koira ei oikein edes jaksa odottaa seuraavaa kertaa, kun pääsee taas nauttimaan herkuista ja kehuista.

Me olemme paljon enemmän eläimiä, kuin itse uskomme ja kuvittelemme. Jumalusko hylättiin jo, ihmisusko voisi mennä saman pesuveden mukana.

**Simo**

Anonyymi kirjoitti...

Niin paljon se "taludellisen riskin" ottanut st1 otaniemessä fortumin avustuksella lämpöä poratessa oikein aikoo pakkolaieilla tienata, tietenkään tässä ei ole minkään laista jääviyttä ministeriellä edes sillä yhdellä. Koko jääviys sanan voisi poistaa kaikkea eduskuntaa koskevasta lainsäädännöstä, ainakin tiettyjen puolueiden kohdalta.

En löytänyt juttua nyt(ties vaikka paskainfohukutettu, kuten lastensairaalankin faktat), mutta jossain st1:en joku edustaja selitti kuinka ottavat tietotaidon mukaan otaniemestä. Onneksi valtion firmat ja kekukset tuota projektia tukee, omituisempaa on se vielä sitten kun valtio tekee tuosta pakollista.

Joku vaan kysyi, että ketkä tienää öljylämmitysten kieltämisellä ja pakoilla... Joku joka jaksaa voi tutkia noita rahoituksia tarkemmin.

Tuumailija kirjoitti...

QK:lle kysymys, että miten isäsi oli päässyt sisään yliopistoon omana aikanaan? Tarinastasi huokuu jotenkin se, että ihan kuin isälläsi ei olisi ollut pääsykokeita.

Minulla on muuten sellainen käsitys, että näistä klassisista Kympin Oppilaista, jotka menevät liput liehuen yhteiskuntatieteelliseen opiskelemaan, ei monikaan ole laskupäätä vaativissa aineissa mitenkään ihmeellinen. Yhteiskunta-aloille päästäkseen matikkaa tai luonnontieteitä ei tarvitse edes kirjoittaa. Riittää että ottaa tukun pänttäysaineita ja on niissä Kympin Oppilas. Ja tämän takia meillä on hirveä määrä tusinamaistereita, jotka osaavat vain toistaa sen minkä ovat ulkoa oppineet. Ja kuvittelevat tämän kykynsä ansiosta olevansa jotakin.

Yhteiskunnalle tulee kalliiksi kouluttaa näitä tusinamaistereita ja keksiä heille suojatyöpaikkoja loputtomasti paisuvaan virkakoneistoon. Kuplan puhjetessa meillä on käsissämme satoja tuhansia akateemisia työttömiä, jotka vinkuvat ettei ole maisterin arvolle sopivaa mennä siivoamaan tai kääntämään pihvejä Heseen. Toisaalta työttöminä he tulevat halvemmiksi, kas kun julkiselta puoleltahan heidän nykyinenkin palkkansa tulee. Ja jos huomioon otetaan heidän saamansa vahinko, säästö on vielä isompi.

Tässä muuten teknillinen yliopisto on hieman edukseen: sinne kun ei riitä se, että pänttää asiat ulkoa ilman niiden oikeaa oppimista. Matikka ja luonnontieteet vaativat asian aitoa ymmärtämistä. Hakuehdoissa oli pakollisena pitkän matikan kirjoittaminen. Lisäksi piti olla hyväksytysti suorittanut lukiossa kaikki fysiikan ja/tai kemian kurssit. Tämä karsii tehokkaasti Kympin Oppilaat pois.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille, Simolle, Anolle ja Tuumailijalle & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Joo. Hallitus haluaa poistaa jotakin. Mutta se ei mieti, että mitä tilalle. Kuin korkeintaan sitä toivioenergiaa. Jota ei ole olemassakaan. Sitä sopivien vaihtoehtojen kehitystä ei ole tarjolla ollenkaan. Ja kaikki muutokset jäävät talojen asukkaiden itse maksettavaksi. Öljyriippuvuudesta puheenollen toisin taas esille turpeen. Meillä on sitä Pohjanmeren öljyvarantojen verran.

Simo: Mutta eikös juuri tuo ole sitä hallintoalamaisuutta? Suoranaista itäsaksalaisuutta?

Ano: Tää jäi vähän epäselväksi. Mistä projektista oli kyse?

Tuumailija: En osaa sanoa QK:n isästä mutta noin muuten olen täysin samaa mieltä kanssasi. Tusinamaistereitten jatkuva tuotanto on tälle maalle pelkkä syöpä.

Anonyymi kirjoitti...

Tiedoksi Tuumailijalle ja QK:lle:
Yliopistoihin, lääketieteellisiä tiedekuntia lukuun ottamatta, tuli pääsykokeet vasta sotien jälkeen. Sitä ennen jokaisella ylioppilastutkinnon suorittaneella oli oikeus opiskella yliopistossa mitä tahansa, vain lääketiede oli jo jonkin aikaa sitä ennekin muodostanut poikkeuksen. Mitään numerus clausuksia eli ennalta määrättyjä sisään otettavien opiskelijoiden lukumääriä ei myöskään ollut. Nykyisin niitä on jo totuttu pitämään itsestäänselvyyksinä, mutta vielä pitkään käyttöönoton jälkeenkin niitä pidettiin vain tilanahtauden vuoksi käyttöön otettuina valitettavina tilapäisjärjestelyinä, joista toivottiin päästävän piankin eroon.
Toinen asia on, että sitä ennenkin monilta jäivät opinnot kesken ja vain osa yliopisto-opinnot aloittaneista sai koskaan tutkinnon suoritetuksi (mutta siinäkään ei ollut ennalta päätettyä lukumäärää.)

Anonyymi kirjoitti...

Itseoppinut on oppinut. Muut on opetettuja. - Joku paasilinnoista näin lausui.

Abivuoden huveihin kuului ammoisten yo-kirjoitusten koekysymyksiin tutustuminen. Pitkän matikan lukijoina meitä kiinnosti erikoisesti matikka.

30-luvun pitkän matikan kokeet nauratti. Prosenttilaskuja, toisen asteen yhtälöitä ja muuta keskikoulun 2. - 3. luokan sälää. 50-luvun vastaaviinkaan ei pahemmin aivoja tarvinnut vaivata. 60-luvun kokeista olisimme kaikki saaneet L:n. Helposti.

Suurien ikäluokkien oli helppo päästä yliopistoon, kokeita ei ollut tai ne olivat aika helppoja. Ennen sotia YO-todistus riitti pääsyyn yliopistoon.

Toisin oli 70-luvulla.

Pääsykokeita oli monta, Otaniemi jäi hilkulle. Universtaan kokeet meni ihan penkin alle. Olisin päässyt yhteiskuntatanhuamista opiskelemaan mutta sepä ei innostanut. Pahus, voisin olla nyt päivystävä dosentti löytämässä basismia, fasismia, ja rasismia. Hyvällä palkalla ja vähällä vaivalla. "Tervaleijonaan kiteytyy suomalainen rasismi kautta aikojen."

Universtaalle menin takaoven kautta - avoin yliopisto - kurssi työväenopistossa. Sosiologia, tilastotiede, kasvatustiede, tietojenkäsittelytiede - kaikista kursseja suoritettuna. Huvikseni notkuin kuvataidetta ja pykologiaa opiskelemassa. Aikuiskasvatuksesta tutkintokin, tuotti palkkaan lisää julkisella puolella aikoinaan.

Mutta levoton sielu kun olen, olin töissä samalla kun opiskelin ja vedin välillä omaa toiminimeäkin. Ammatteja noin puoli tusinaa ja sivuammatteja ainakin tusina. Eläkeputiikin kirjeessä on sivuja monta. Aikoinaan silloinen tyttöystävä ihmetteli kuinka joku on voinut olla yhden vuoden aikana tusinassa työsuhteessa ja vielä pitää oma firmaa. Ja näköjään kaiken aikaa vähintään kahden työnantajan listoilla kokoaikaisena.

Nykyhommiin päädyin sattuman, suuren laman, työnantajan konkurssin ja opistotason koulutuksen jälkeen.

semmoinen seuraus levottomuudesta on nyt, että melkein kaikki asiakkuuksien yhteyshenkilöt tai niiden esimiehet on tuttuja, samalta kurssilta, työpaikasta, medisiinareiden bileistä - oliko minä muka semmoisissakin, kai sitten, YO-talolta, alakuppilasta, kisoista, -ampuma, -purjehdus, -pyöräily,- suunnistus, -ralli,- st, -jokkari, .... Vanhoja valmennettaviakin on tullut vastaan. Tästä ei ole ainakaan haittaa työn kannalta. Eikä siitä, että käydyiltä kursseilta on jäänyt päähän yhtä & toista. Osaan kätevästi näytellä sivistynyttä illalliskeskusteluissa.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Q.K. "Mitäpä näin tyhmällä setämiehellä voisi olla sanottavaa näille...Älykkäille Nuorille Naisille". Aika paljonkin luulisin, mutta riskihän on tietenkin aina olemassa koska tällä hetkellä ovat kaiken arvostelun yläpuolella. Syksyn budjettineuvottelujen jälkeen saattaa ehkä mediakin hieman sormea heristää. Jos oikein toruu, ainahan sitä voi hallituksesta lähteä uhittelevana marttyyrinä lipettiin ja kaataa koko paskan oppositon niskaan.

Mies ilmeisesti olet ja ehkä setäkin mikäli sinulla on sisaruksia joilla lapsia, mutta tyhmänä en osaa pitää kommenttikirjoitustesi perusteella, päinvastoin. Ja näköjään erittäin yritteliäs, itse löin hanskat tiskiin jo ensimmäisen pyrkimisen jälkeen. Olin päättänyt että minusta tulee ekonomi joten raadoin kaikki kesät pankissa koska oletin siitä kokemuksesta olevan hyötyä. Ja mitäs tapahtuikaan: jouduin sotahullun patriarkaatin uhriksi. Pelkästä intin käymisestä sai Kauppiksessa enemmän pisteitä kuin pankkityöstä. Kelatkaapa sitä! Tarjottiin kirjeenvaihtaja-linjaa koska "sehän onkin naiselle soveliaaampi". Tuo nöyryyttävä kokemus ei kuitenkaan tehnyt minusta feministiä eikä saanut sylkemään kaduilla verkapukuisten päälle. Ja nykyään olen ihan tyytyväinen että voin katsoa lapsenlapsiani silmiin ja sanoa: ei, en ole ekonomi. Tämä hieman mukaeltuna siihen panssarikenraali Pattonin kuuluisaan lausuntoon.

En suinkaan halveksu kaikkea korkea-koulutusta, ainoastaan sitä hyödytöntä ja tarpeetonta jota nykyään tuntuu olevan suuri osa. Työministerimme esmes on taiteen maisteri. Mihin tämä meritoi hänet? Näyttöjä muuhun kuin TVssä esiintymiseen ei taida olla. Suuri osa maaseututeatterilaisistakin on nykyään taiteen maistereita, telkkarissa esiintyy suurina suosikkeina sellaisia ressukoita jotka ihan vaan osaavat muuten vaan näytellä. Maalaustaiteessa, kirjallisuudessa ja musiikissa sama juttu. Luotan enemmän ihmisten kykyihin ja lahjoihin kuin titteleihin. Mitä hyötyä on kalliin koulutuksen saaneista tutkijoista, jotka tutkivat jotain mistä ei ole eikä ikinä tule olemaan mitään hyötyä kenellekään? Hyvää mieltä toki tutkijalle itselleen, ja sehän se pääasia onkin. Tavis maksaa oman mielihyvänsä hankkimiset itse - ja maksaa siinä sivussa sitten näiden pikku egoistienkin puuhastelut.

Ykä, ylessä kiinnostava juttu Suomen kolonialismista, toinen piiitkä juttu maahanmuuttajien syrjinnästä opetuksessa (vain somaleita framilla), su-hesarissa ulkomaisten duunareiden ihmiskaupasta jossa ei tietenkään vedetty johtopäätöstä että yleensä nämä käyttäjät ovat maanmiehiä, ja sitten cherry on the cake tämän sambialaisen Michela Mouan tilitys suomalaisten kamalasta rasismista. Tuo pakkosyöttö näyttää olevan jo maanisessa vaiheessa.
tira+

QroquiusKad kirjoitti...

Enpä tullut koskaan kysyneeksi isävainaalta oliko hänellä pääsykoe ja millainen. Luultavasti oli, ja hän oli sen läpäissyt liput liehuen, toisin kuin minä.

QroquiusKad kirjoitti...

Ja kyllä, veljelläni on todellakin kaksi lasta, joten olen setämies myös kirjaimellisesti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Pyssymiehelle, tira+:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kiitos lisäyksestä.

Pyssymies & tira+: Kiitos jaetuista kokemuksista.

tira+: Tuo pakkosyöttö on todellakin maanisessa vaiheessa ja syöttäjänä ovat ketkäs muutkaan kuin yhteiskuntatanhuamiseen koulutetut.

Qroquius Kad: Muistan myös ajan – toisissa koulutuksissa – että kouluun pääsemisen edellytyksenä oli varsin pitkä työharjoittelu. Ja kaikkea lyckaa veljesi mukuloille.

Anonyymi kirjoitti...

OT-juttua muuten vaan

Tuli, tuuli ja vesi - hauskin lomapäivä aikoihin.

Aloitin aamusella saunan lämmityksen. Eilen meilasi kaveri tulevansa mökille visiitille.

Tuli litillä, kevyellä keppiveneellä. Vanerikaukalo, nostoköli, tuulta selällä vöyräästi. Märkäpuku päälle, neopreenipipa päähän, pujrehdusliivi päälle ja menoksi.

Jummalaare mutta kyllä kulkee, sivutuulessa kippo aallon harjalle ja sitten ratsastetaan pitkin harjaa. Lujaa. Ja sitten kipataan kippo kun aalto loppuu tai huomio herpaantuu, ylös ja oikaisu. Kyytiin ja kohti seuraavaa surffia.

Parin tunnin kuluttua kaksi smurffia - sinistä ukkoa - palaa rantaan ja suunnistaa saunaan. Pitkään aikaan ei selvin päin ole ollut näin hauskaa.

Kippo nimittäin nousee liukuun aallonharjalle ja sivutuulen kulkee lujaa, tosi lujaa. Koko ajan kaatumaisillaan. Viimeksi marraskuussa, Kekkosen aikaan, Näsijärvellä pohjoismyrskyssä tehtiin sama juttu. 1976 tai -77.

Ja mikä hienointa, hiilijalanjälki 0 eikä veroakaan tarvinnut maksaa. BML ja interperspitionaalinen marina unohtui toviksi. Joillakuilla on halvat huvit, tästä oli kai joku sanontakin.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Kuulostaa hyvältä. Oikein mukavaa mökkeilyä.

Ekku kirjoitti...

Siellä taas aamuteeveessä Ylellä pidettiin kovaa pärinää Kreikasta haetuista alaikäisistä pakolaisista ja heidän vastaanotostaan. Ihan kun se nyt maailman tärkein asia olisi.
Jyväskylän uudesta "Rise Campuksesta" oli juttu, että se avataan etuajassa. Pisti silmään maininta, että "asiakkaita", joita valvotaan jalkapannalla on 60 ja henkilökuntaa 45!
Hieman eri suhde vanhustenhoidossa.
PS. Hyvää kesän jatkoa kaikille varusmiespalveluksen aloittaville. Äkkiä se yksi vuosi menee ja myöhemmin siitä muistaa vaan ne mukavammat asiat.

QroquiusKad kirjoitti...

Nykyäänhän Meidän Tasavaltamme Julkisessa Palveluksessa ei tarvitse lyhimmillään olla kuin viisi ja puoli kuukautta ja kyllä ne keljutkin asiat muistaa, mutta ajan kultaamina.

Tväl-materiaalin luovutuspäivänä pohdimmekin, miten tämän kaiken myöhemmin muistaa. Eräs aseveli tuumi, että kun tarpeeksi kauan on kulunut, muistaa selvästi että hauskaahan siellä oli.
Olihan siellä hauskoja hetkiä, mutta nyt on tosiaan aikaa kulunut niin paljon, että on vaikea sanoa oliko niitä oikeasti niin paljon kuin nyt muistaa.
Mutta parempi näin päin.

Ja hei, kaikesta huolimatta se oli touhua jolla oli tarkoitus.

muuanpena kirjoitti...

Hesarin mainoksista tuli mieleeni jo aiemmin, että Hesarilla on tavallaan paljastavia mainoksia. ”Sammuta tiedonjanosi”, sanotaan mainoksessa. Tapahtuuko tiedonjanon sammuminen lukemalla Hesaria vai onko Hesari niin viihteellinen, että lukija ei enää jossakin kohtaa välitä varsinaisesta tiedosta. Tai “Hyvä lukijamme, Tosiasioihin pohjautuvan journalismin tarve on poikkeustilanteessa suurempi kuin koskaan jne.”. Kun on seurannut kommentointia Hesarin uutisointilinjasta, tulee mieleen, että Hesarin mainoksessa jätettiin enää sanomatta “ Tilaa kuitenkin Hesari”.

Ekku kirjoitti...

Välillähän kävi mielessä, että mikä se tarkoitus oli, mutta se on sitten myöhemmin kyllä kirkastunut. Opettavainen kokemus ilman pysyviä vaurioita.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekulle, Qroquius Kadille ja muuanpenalle & kiitos kommenteistanne.

Ekku: Mites se meni… ”kyllä Jumalakin tietää missä sitä eniten tarvitaan”.

Ekku & Qroquius Kad: Joo, kyllähän se armeija on aika lailla elinehto maalle. Vaikka sen käynti vituttikin. Minä muuten itse hahmotan vieläkin palvelusajan 8 – 11 kuukautta. Jäi vaan jotenkin mieleen.

muuanpena: Hyviä huomioita.