lauantai 11. heinäkuuta 2020

TOTALITARISMISSA KUIN KOTONAAN


Muuan hyvä kaverini totesi minulle hiljattain ministeri Tytti Tuppuraisesta että siinä on sen näköinen ja oloinen nainen että kaikki miehiset varoitusvalot paukahtavat kerralla punaiselle. Komppasin kaveria ja jatkoin että ehkä kyseessä on myös joku pikkuaivoissa oleva evoluution jäljelle jättämä varoitusrefleksi jollainen oli jollain alkuihmisellä kun se näki suuren hämähäkin. Vaara! Myrkkyä! Pakene!

Mutta tässä kirjoituksessa ei ole tarkoitus pitää mitään miesten naisraatia vaan siinä keskitytään kyseiseen Tytti Tuppuraiseen yhteiskunnallisestä näkökannasta. Hänen edesottamuksiaanhan on blogissa kommentoitu aikaisemminkin ja todettu että vaarallinen yksilö on vaarallisin silloin kun hän saa valtaa. Tuppuraisen tuorein avautuminen oli aika hyytävä. Eli ”oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista”.



Voisi tietysti heittää vertauksen että onko oman kodin turvallisuuden vartiointi omalle kodille vahingollista. Voisi myös muistella synkimpiä suomettumisen vuosia ja ajatella että jopa tuolloin kyseisen lauseen esittäminen olisi johtanut Kekkosen myllykirjeeseen ja poliittisen uran nopeaan loppumiseen.

Mutta mietin Tuppuraista itseään. En voi välttyä ajatukselta että hän on nykyajan poliitikon arkkityyppi. Ajatukseton, mielipiteetön mutta valtavan vallanhaluinen ja sen vuoksi hän toistaa sitä epistolaa mitä vallitsevat poliittiset valtasuhteet haluavat hänen toistavan. Ja hän jopa uskoo siihen itse, sillä eihän hänellä ole päässään työkaluja kyseenalaistamaan sitä, mitä hänen tulee muille pakkosyöttää.

Uskoisin, että kyseinen Tuppurainen tuntisi olonsa kotoisaksi missä tahansa totalitarismissa. Riippumatta siitä, mitä väriä tai ideologiaa se tunnustaisi. Nykyisessä Suomessahan Tuppurainen on esimerkillinen yksilö. Ja minä taas tuomittava ja vastenmielinen viha-ajattelija. Kun ajattelen että oma kansa ensin eikä suomalaisten etu kiinnosta ketään muita kuin suomalaisia. Se on kuulkaa viha-ajattelua se semmoinen nykyisin.

39 kommenttia:

Nils - Aslak kirjoitti...

Tuo postauksen ensimmäinen lause pitää täsmälleen paikkansa. Teennäinen hymy ja tekoystävällinen puhetyyli, mutta silmät kuin tikarit.

"Jumalauta, tuo nainen kuuluu juuri niihin, joilta tulee turpaan, jos on nussinut huonosti! ". Noin sanoin eräälle kaverilleni Hgin rautatieasemalla, kun hän näytti minulle erästä julkisuuden naista ja kehotti minua hankkimaan saman tyyppisen kotkan. Olin juuri eronnut ja kaveri ystävällisesti noin sanoi.

Anni Sinnemäen ollessa vihreiden puheenjohtaja puolue sai 15 kansanedustajaa, joista 10 naisia. Naiset veivät kaikki mahdolliset puolueen johtopaikat, vaikka nimenomaan vihreissä sitä tasa- arvoa oli vaadittu. He asettivat Kataisen hallitukselle vaatimuksen, jonka mukaan naisia ja miehiä pitää olla yhtä paljon ministereinä. Sitten he itse nimittivät kaksi naisministeriä ja naiset saivat enemmistön hallitukseen. Seuraavissa vaaleissa miehet saivat enemmistön vihreissä ja hämmästyttävää kyllä he tekivät naisille täsmälleen saman tempun. Se opetus näyttää jo unohtuneen.

Anonyymi kirjoitti...

Mielelläni haluaisin kuulla vastauksen kysymykseen; mikä tällä kaikella on oikein tarkoituksena?

Tuppuraisen lausuma "Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista" herättää kysymyksen; miksi (se on vahingollista)?

Ruotsin entinen moderaattien puoluejohtaja ja Ruotsin pääministeri lausui aikoinaan, esim. 2015: "Tack för att ni valde Sverige" tarkoittaen Ruotsiin saapuneita ja saapuvia.
Myös hänen lausumansa samalta ajalta: "Vi kommer inte ha med råd så mycket annat än invandring framöver" oli ennustava.

Anonyymi kirjoitti...

Viimeinen kappale on totta. Tuppurainen harkitsi liittymistä myös city-vihreisiin (De Gröna), mutta päätteli demareista olevan enemmän nostetta uralleen niin kuin olikin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Nils-Aslakille, Ano1:lle ja Ano2:lle.

Nils-Aslak: Kieltämättä jos aletaan listaamaan politiikan teennäisimpiä hymyjä niin Tytin hymy on siellä ihan kärkikolmikossa. Jokseenkin pelottavan oloinen nainen josta minulle tulee elävästi mieleen Batman-sarjan hahmo Jokeri. Kun nyt otit vihreät puheeksi niin minusta sekä vihreät, vasurit ja demarit ovat vain saman puolueen kolme eri alaosastoa. Ja kun katsotaan niitten puheenjohtajia niin voi sanoa että vallassa on Feministinen Puolue jonka kannatus vaaleissa oli 0,2%.

Ano1: Hyvä kysymys. Oikeastaan siitä voi esittää jatkokysymyksen ”piruako Suomi meni vuonna 1917 itsenäistymään?”.

Ano2: Kiitos lisäyksestä. Kyseinen nainenhan sopisi mihin hyvänsä vihervasemmistolaiseen puolueeseen.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös tämä henkilöoletettu ole vaikuttanut kotikaupunkinsa Oulun erinäisissä luottamusmie...luottamushenkilötehtävissä?

Kovin on ollut riitaisaa eripuraa asioiden meno siellä skandinaavian pääkaupungin(?) kunnallistasollakin.

Yksityiselämän koukeroihin en ota kantaa, mutta tuskinpa hyvin helpolla on moni päässyt. Sen verran kauppajonossa ohimennen kuulin...

Olavi Koskela kirjoitti...

Onhan se 'oma kansa ensin' -ajattelu toki vahingollista hänen omien EU hillotolppatavoitteidensa kannalta. Miten onkin tuommoinen federalisti päässyt luikertelemaan eurooppaministerin asemaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Olavi Koskelalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Tämmöisiä olen kuullut minäkin mutten minäkään ota kantaa sen enempää.

Olavi: Tietysti nykypäivänä ei pääse ministeriksi yleensäkään jos ei ole federalisti. Tuo Järjestelmäpuolue kun ei ole kovin isänmaallinen.

Anonyymi kirjoitti...

Me ansaitaan tämä.Vaaleista toiseen äänestämme samat p""k"t valtaan,ja sitten ihmettelemme kun ei tule muutosta.Me uskomme kun Rönkä julistaa totuuksia ylen uutisissa.Me kauhistelemme edustajien taksin käyttöjä,mutta emme protestoi kun valtaamme siirretään vähin erin eu:lle.Me hyväksymme mitä hulluimmatkin eu:direktiivit nuristen ja kyttäämme että naapurikin niitä noudattaa.Minä en kuulu joukkoon me.Puhun näistä asioista omaisille,työkavereille,ystäville.Vaan toivottomalle tuntuu.Olen kuulemma natsi,impivaaralainen rasisti.Mutta Ykä jatketaan valistusta,sinä blogissa,minä omissa ympyröissä.Vesi kiehuu jo,mutta sammakko ei vaan älyä hypätä pois!

Pate kirjoitti...

Juu täältä komppaan myös, että siinäpä ns vaarallinen nainen. Tuossa lueskelin juuri erään taloustoimittajan artikkelin koskien sitä, mihin velkahelvettiin suomen kansalaisia ollaan juuri nyt viemässä. Sitä voisi tai ehkä pitäisi verrata maanpetturuuteen. Näyttää kyllä siltä, että suomalaiset ei oikein tajua tai välitä mitä tämä katastrofihallitus on tekemässä. Tuo tuppuraisen lausunto on ihan samoilla linjoilla, kuin ohisalo.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Unknownille & kiitos kommenteistanne. Onhan niin että suomalaiset ovat hallintolampaita ja maailman ehkä itäsaksalaisimpia kansalaisia. Mutta pidän siihen pitkälle syyllisenä valtamediaa. Ne asiat, jotka ovat täällä voiman pimeällä puolella itsestään selvyyksiä eivät ole tavallisen kansalaisen – joka ei lue muuta kuin valtamediaa – tiedossa ollenkaan. Tosin onhan toki totta että hyvin suurta osaa ei edes kiinnosta. Niin pitkään kun omassa jääkaapissa on muutakin kuin valo ja Abdullah ei käy raiskaamassa omaa tytärtä.

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsissahan tämä kotimamuhomma on otettu oikein agendaksi. Ja kyllä ullatusullatus siinä saa perheen lapsosetkin kivoja "leikkihetkiä".
PT mediasta ja mv oon lukenu, muualtahan härmässä ei oikeestaan saa tietoo. No, alpakkamedioista,heh.

Joppos123 kirjoitti...

Näillä "Tyteillä" kuten "Jyrkeilläkin" on ikäänkuin kaksoiskansalaisuus, raha ja valta.
Millään muulla ei ole mitään väliä,kaikken vähiten omalla kansalla. Veikkaan etteivät nuo psykopaatit edes miellä itseään osaksi mitään valtiota tai kansaa. He palvelevat lähinnä itseään ja vuorollaan sitä himmeliä mikä suo heille lisää rahaa ja valtaa. Ihan sama vaikka se himmeli olisi malliin Pohjois-Korea tai Natsi-Saksa, kaikki käy.
Ei seuratkaan vaalit tule tuomaan asiaan mitään muutosta, valitettavasti. Suomen kansa on edelleen ihan liian tyhmää huomaamaan kuinka heitä ajasta ikuisuuteen vedetään kuivana kakkoseen.
EU:sta leivotaan väkisin liittovaltio se on jo varmaa, se kuinka kauan se pysyy pystyssä on vielä auki. Tuskin kuitenkaan yhtä pitkään kuin esikuvansa NL.
En myöskään usko sen rauhanomaiseen hajoamiseen, olen oman ennusteeni kirjoitellut ennenkin.
Koronan jälkeen tarvitaan vielä pari isoa rysäystä niin alkaa pysäyttämätön psrosessi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Niin on otettu ja yksi härskeimmistä esimerkeistä löytyy eräistä Kaljupäisistä Uutishavainnoista. Uutishavaintojen osa 2:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2018/01/kaljupaisia-uutishavaintoja-osa-xc.html

Joppos123: Lisäisin tähän kolmoiskansalaisuuden eli Utopian mihin ne ressukat oikeasti uskovat tajuamatta sitä, mitä he sillä uskollaan saavat aikaiseksi. Olen samaa mieltä siitä että vielä seuraavissakaan vaaleissa ei tule suuntaa kääntävää muutosta. Valitettavasti. En sano että Suomen kansa on tyhmää mutta se on valtamedian kusettamaa. Ja totta, EU ei hajoa niin vähällä väkivallalla kuin Neuvostoliitto hajosi. Täällä on miljoonia ei-eurooppalaisia kieliä puhuvia elätettäviä eivätkä ne pyytämällä lähde.

Joppos123 kirjoitti...

Jos nykyisessä mediamaailmassa kritiiköttömästi luottaa vain YLE:n tai "vastuullisen median" tarjontaan niin täytyy olla myös tyhmä.
Voihan se toki olla myös oman pikku kuplan rakentamista malliin, poissa paha maailma, kaikki hyvin mutta sekin osoittaa eräänlaista tyhmyyttä. Ei asiat parane niiltä piiloutumalla ja ei se itselleen rakennettu näennäinen turvakupla suojaa lopulta yhtään miltään.
Tosin se kulpaihminen on juuri sitä mitä Tuppuraiset tarvitsevat. Sitten kun se kupla puhkeaa niin Tuppuraiset ovat jo häipyneet parempiin hommiin ja muut yrittävät siivota taakse jätetyt paskat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. En haukkuisi heitä tyhmiksi. Vaan sanoisin heitä sokeiksi. Tarkoituksella sokaistuiksi. Jos haluaa etsiä tietoa valtamedian ulkopuolelta niin se vaatii hieman vaivaa. Ja moni ei edes tiedä, että mistä lähteä etsimään. Näitä sokeita ihmisiä tuppuraiset tarvitsevat mutta tutturaiset eivät ymmärrä että paska lentää tuulettimeen muualla Euroopassa – siellä minne tuppuraiset pyrkivät – jo ennen kuin Suomessa. Ei tuppuraisilla ole silloin suojaa sielläkään. Ja silloin me muut joudumme tosiaan korjaamaan sen paskan mitä tuppuraiset ovat saaneet aikaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Politiikassa, samoin kuin virkakoneistossa, on paljon narsistisia psykopaatteja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Valitettavasti olet aivan oikeassa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuppuraisella on tähtäimessä tehdä urpilaiset kunhan ensin saa Suomen mukaan tähän uusimpaan rahanjakoon ympäri Eurooppaa. Tytti Tuppurainen ja Jutta Urpilainen ovat demarinaisia, joille tuntuu nyt valitettavasti olevan nostetta EU:ssa Ursula von der Leyenin remmissä. Hei-me -tienataan-tällä-Katainen tuli pois tai poistettiin sieltä isojen maiden pippaloista, mutta sujahti sitten ylivoimaisilla ansioillaan pääjohtajaksi Sitraan, joka on yksi näistä verorahoja syövistä jonninjoutavista säätiöistä, joita Suomessa ei tarvittaisi ollenkaan. Tämän sortin kunnianhimonsa sokaisemat ihmiset tulevat meille kalliiksi monessa suhteessa.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Tuppurainen tuo jyllä mieleen Alexander Stubbin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Hyvin mahdollista. Ja on varsin karmeaa että Urpilaisen tasoinen ihmnen pääsee EU:n huipulle. Siis hei, Urpilaisen.

Ano: Tietyllä tavalla kyllä. Tosin ottaa selfieitä vähemmän.

QroquiusKad kirjoitti...

Tuo Tuppu-Tytin typerä illistys on saanut turhan monet luulemaan sen ilmentävän kantajansa typeryyttä ja tyhmyyttä. Olisikin niin.

Kyseessä kun on todella vaikea-asteisesti häiriintynyt nainen, mikä tuli täysimittaisesti esillle hänen avioerokäräjöinnissään. Hän yritti kaikkensa sulkeakseen lapsensa isän pois tämän elämästä, vaikka isä perusteli merkitystään lapsensa elämässä mm. urheilu- ja muilla harrastuksilla, joita hän tukee oleellisella ja keskeisellä tavalla.

Tuppu-Tytti puolestaan ei näistä lapsensa harrastuksista voinut vähempää välittää, ja se tuotiin käräjillä myös esille. Se ei Tytille merkinnyt paskaakaan:
hän oli valmis ja halukas riistämään lapsensa harrastukset ja suuren osan elämää vain siksi, että saisi tämän isästä nautinnollisen voiton.

Loppuhuipennuksena hän yritti estää teini-ikäistä lastaan puhumasta itse oikeudessa, siis asiaa joka ei millään tavalla ollut hänen määrättävissään. Sehän ei Tyttiä haitannut hänen määrätessään ja odottaessaan käskyjensä välitöntä tottelemista.

Voin kuvitella hänen raivonsa, kun tuomioistuin ei sitten sulkenutkaan isää lapsensa elämästä, vaikka hän oli kuinka käskenyt!
Kaiken huipuksi Tytti tässä keväimellä sai julistaa Appelsinin Aviisissa kuinka vaikeaaa-aaa-aaa hänellä olikaan yksinhuoltajana, mutta hänpä selvisi sitä liput liehuen;
niin erinomainen hän on!

Jos ihminen on valmis pilaamaan oman lapsena elämän vain omien valtapyyteistensä takia, mitäpä tuollaiselle voisivatkaan merkitä sellaiset abstraktiot kuin oma kansa ja kansallisvaltio?

Tai pahemmin:
millaista vallantäyteyden nautintoa tuollainen voikaan saada tuhotessaan oman kansansa ja kansallisvaltionsa elinmahdollisuuksia?

Anonyymi kirjoitti...

Suomella on tällä hetkellä aika monta samaa mieltä olevaa ministeriä. Itsenäisen valtion koko idea pohjaa Oma kansa ensin -ajatukselle. Ja kun nämä saatanan koppelot luulevat, että ihmiskunta on valmis rajattomuuteen ja epäitsekkyyteen, veri virtaa ja kurjuutta on tarjolla kaikille. Niin on käynyt aina, kun utopiaa on alettu elämään todeksi.

Valtsu

Anonyymi kirjoitti...

Mahtaakohan myös Tytti Stubbin tavoin käydä ylistelemässä monikulttuurisuutta jossain etäisessä lähiössä, josta pääsee autolla puolessa tunnissa omaan vitivalkoiseen "yläluokkaistoon"? Että hautakaahan köyhät siellä islamilaisessa mölinähelvetissä - minäkin kanntan Teidän hautumistanne.

Valtsu

Anonyymi kirjoitti...

Suomen kansan tyhmyydestä...suurimmalla osaa on varmaankin niin paljon muuta, ettei ehdi muodostaa kunnollista kuvaa aikamme ilmiöistä. Itse koen ainakin huomattavan vaivalloiseksi etsiä kunnollista tietoa joka jää valtamedioilta kertomatta. Useimmat varmaan pitävät saatua kuvaa hiukan epäselvänä mutta ohittavat asian olan kohautuksella, kun on tässä tätä perhettä ja työtä ja asuntovelkaa...yhtenä esimerkkinä islam. Valtamedian tarjoama tieto ei auta ymmärtämään ilmiöitä islamin ympärillä: suhteetonta vihaa muita kulttuureita kohtaan, antisemitismiä, misogyniaa jne...jos ei ole sivistänyt itseään valtamedian ulkopuolella ei ikinä kykene ymmärtämään mistä johtuu islamilainen terrorismi, lähi-idän konflikti, muslimien sopeutumattomuus ympäröivään länsimaiseen yhteiskuntaan...kun tähän yhdistää länsimaisen kulttuurin alennustilan etsitään aina syitä ainoastaan itsestä: mitä me olemme tehneet väärin? Vastaus on itsestään selvä: emme mitään sellaista mikä oikeuttaisi puukkohyökkäyksen Turun torilla. Tässä syntyy se epäselvä kuva islamin suhteesta meohon jos on ainoastaan valtamedian varassa. Joku ei vaan täsmää. Kuva tarkentuu välittömästi teräväksi kun sivistää itseään pintaraapaisun verran islamista. Vaikkapa youtubessa olevia Robert Spencerin luentoja kuuntelemalla pääsee asiassa mukavasti jyvälle mutta se ottaa useamman tunnin aikaa. Ei kaikki jaksa moista.

Itse asiassa tätä kirjoittaessani taas palautuu mieleen kuinka pahuuden ytimessä islam on. Pure evil. Jos kristillinen kirkko uskoisi omiin juttuihinsa ei olisi kovin vaikeaa yhdistää islamia ilmestyskirjan tapahtumiin...muhammad on ilmiselvä väärä profeetta (vääristeli kristinuskon sanomaa, tai paremminkin muutti sen täysin päälaelleen väittäen omaansa oikeaksi jumalan sanomaksi), islam on ilmestyskirjan peto joka kasvattaa aina uuden pään vanhan katkettua (=al qaeda, isis, Irak...you name it) no en ole teologi joten tuo edellinen ei ollut varmaan täysin oikeaa tulkintaa mutta itsensä tosissaan ottavan uskonnon luulisi tekevän moisia pohdintoja kun tosielämän tapahtumat tuntuvat kovin hienosti sopivan pyhinä pitämiinsä teksteihin.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä Urpulaisen nimityshän on puhtaasti palkkiovirka.
Siitä että runnoi Suomen "takuutukset" Kreikalle läpi.
Afikka-komissaarin käytännössä ainut tehtävähän on lapioda vastikkeentonta rahaa sinne.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Nimettömälle ja muillekin:
Suomen ev.-lut.kirkko on viime vuosikymmenien aikana todella karkottanut suurimman osan kirkkokansaa jumalanpalveluksista ja vieroittanut jäsenistöstään suurimman osan. ns. passiivijäseniksi. ”Isien kirkko” on institutionalistunut ja byrokratisoitunut etäiseksi hallintomassiiviksi, ”jota näkemästä kaikki kasvonsa peittävät”.

Kirkon hallinnolliset elimet, kirkolliskokous, kirkkohallitus, piispainkokous, ja mitä niitä onkaan, muistuttavat kasvottomuudessaan yhä enemmän valtion- ja kunnallishallinnon persoonattomia monstereita.
Vielä – ja ehkä eniten – samaan mustan aukon suuntaan kehitystä on viety rukkaamalla kirkon oppia ja käytäntöä aina vain enemmän ns. ajan hengen mukaan.
Näin kirkko on saanut itsensä näyttämään tuuliviiriltä, mikä ei ainakaan lisää luottamusta sitä kohtaan.

Kun rakennus on laho tai homeen vallassa, ei yksittäisen hometäplän raapiminen pois ja peittäminen maalilla pelasta sitä. Perusteellinen remontti katosta kellariin ja päädystä toiseen voi ainoastaan pelastaa pilallisen rakennuksen. Vaihtoehtona on tietysti sen purkaminen.

Suomen (ev.-lut.) kirkko jakautuu käsitykseni mukaan aivan lähivuosikymmeninä (prosessi on jo peruuttamaton) kahteen täysin toisilleen erilaiseen osaan, tai peräti kahdeksi tai useammaksi kirkoksi, joilla ei ole enää valtionkirkon statusta.
Etelä- Suomen kirkkoon jää pieniä vanhanajan kristittyjen muodostamia siilipesäkkeitä tai soluja, joita jotenkin muka suvaitaan "suvaitsevaisuuden" nimissä. Sanomattakin on selvää, että eteläisen kirkon alueilla suuri osa ihmisistä on jättänyt kirkon, ja lopuille se on vain jonkinlainen harrastus. Juuri siksi, että kirkko on muutamassa vuosikymmenessä valjastettu milloin minkäkinlaisten ideologiain ja hurlumheitten temmellyskentäksi juuri "suvaitsevaisuuden" nimissä. Valitettavaa on, että kun kirkon hengellinen tyhjyys paljastuu useimmille, niin siinä rytäkässä menee paljon hyvääkin tavallista seurakuntatyötä hukkaan. Mutta ei voi mitään. Jäljelle jää kuitenkin niitä soluja, joista perinteellisten herätysliikkeiden ohella Luther – säätiö on yksi merkittävimmistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Valtsulle, Ano1:lle, Ano2:lle ja Terho Hämeenkorvelle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Tällaista olen kuullut minäkin. Kertoo äärettömästä julmuudesta ja itsekkyydestä. Valitettavasti kyseinen ihmistyyppi ei ole millään tavalla harvinainen.

Valtsu: Olet oikeassa. Ja valitettavasti asiasta ei oteta koskaan opiksi. Ja jos Tytti käy ihailemassa lähiöitä niin epäilemättä toimittajat ovat aina mukana.

Ano1: Totta. Elämän muut velvollisuudet tuppaavat viemään tavan ihmiseltä leijonanosan kaikesta ajasta. Silloin jää vain valtamedia jonka linja kyllä tunnetaan.

Ano2: Ja vastikkeettoman rahan lapioinnissa Jutta on antanut jo kiistattomat näytöt.

Terho: Tällainen mielikuva on minullakin. Ja ennustuksesi voi hyvinkin pitää paikkansa.

QroquiusKad kirjoitti...

Mitähän evankelis-luterilaiselle valtionkirkollemme tapahtuisi, jos se erotettaisiinkin valtiosta samalle viivalle muiden uskonnollisten yhdyskuntien kanssa?

Nythän valtionkirkon henkilökunta on valtion virkahenkilöstöä, ja heidän on kuuleminen sitä kuusta jonka juurella asunto, sekä laulettava sen lauluja jonka leipää syövät. Erottamalla kirkko valtiosta nähtäisiin, mikä on sen perimmäinen sanoma.

En hetkeäkään usko sen merkitsevän kirkolle kuoliniskua;
onhan uskonto erotettu valtiosta mm. USAssa, josta ei uskonnollisia yhdyskuntia todellakaan puutu sekä Ranskassa, jossa katolinen kirkko edelleen elää ja voi hyvin.

Nykytilanteessa on tosin nähdäkseni kyllä aika vaikea edes hahmottaa, mitä leipäpapeille tapahtuisi, jos he muuttuisivat valtion virkamiehistä yksityisen tahon työntekijöiksi.
Pitäisi varmaan kokeilla. Jotenkin tekisi silti mieli arvella, että islamin syleily saattaisi ehkä hieman vähentyä.

Anonyymi kirjoitti...

Nimetön 9.08, olet mielestäni oikeassa. Emme me suomalaiset keskimäärin ole tyhmiä, vaan tietämättömiä koska valtamedian intressissä on pitääkin meidät sellaisina. Tavallisella työssäkäyvällä on varsin rajallinen määrä omaa aikaa. 8 tuntia työtä, pari tuntia työmatkoihin/kaupassakäyntiin/lastenhakureissuihin, optimi 8 tuntia unta. Keskimäärin siis 6 tuntia siihen kaikkeen muuhun jota omaksi vapaavalintaiseksi elämäksi kutsutaan.

Töissä ollessani eivät yhteiskunnalliset asiat kiinnostaneet tippaakaan, ei vaan ollut aikaa. Mutta annas olla kun eläkkeellä se 10 tuntia tuli lisää, johan alkoivat kiinnostaa! Ja se onkin avannut aivan toisenlaisen maailman kuin mitä meille jatkuvasti yksiuloitteiset toimittajat tuputtavat.

Mitä islamiin/muslimeihin tulee, tutustuin jo työssäni noihin sen verran että vapaa-aikaani en mokomien ajatteluun tuhlannut. Nyt on pakko, koska (nais)toimittajat ovat päättäneet että islam on hieno ideologia. Varsinkin naisten kannalta. Kannattaisikohan joskus kysyä joltain musliminaiseltakin?
tira+

QroquiusKad kirjoitti...

Onhan noilta musliminaisilta kysytty ja vastauskin saatu:

https://www.google.fi/search?sxsrf=ALeKk00qqRTk-_yQp0D6RcQT3znaq68hwQ%3A1594576249574&source=hp&ei=eU0LX8DsIKWxrgTot4ewAg&q=seida+sohrabi+iltasanomat&oq=ilta+sanomat+seida+sohrabi&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQARgAMgUIABDNAjIFCAAQzQI6CAgAELEDEIMBOgUIABCxAzoCCAA6BAgAEAo6BggAEBYQHjoFCCEQoAE6CAghEBYQHRAeUMkOWMZUYLJkaABwAHgAgAHzAYgBqhiSAQY4LjE2LjKYAQCgAQGqAQdnd3Mtd2l6&sclient=psy-ab

Mutta mutta:
onkos tuossa sittenkään kysytty? Asianomainen kertoo kyllä musliminaisten ja -tyttöjen elämään kuuluvasta raa'asta väärinkohtelusta - vaan onko hän sittenkin vain se huutavan ääni korvessa?
Kun ei ole kysytty mitään, voidaan sallia puhuvan ihan issekseen mitä lystää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad:

Viesti1: En osaa sanoa. Sillä suomalaiset ovat pääosin kovin maallistunutta porukkaa.

Viesti2: Erittäin asiallinen kirjoitus. Joten se on suvaitsevais-tiedostaville epäkirjoitus. Hän on se huutavan ääni korvessa.

tira+: Totta joo. Tavallisella ihmisellä elämän velvollisuudet vievät ajasta leijonanosan. Minullakin – kun työn ies vielä painaa – tämän blogin pitäminen vaatii melkoista omistautumista. Onneks näin vanhemmittaan aikaa on enemmän. Ja joo nämä (nais)toimittajat ovat yhteiskunnan syöpä.

Anonyymi kirjoitti...

Kirkon eroaminen valtiosta olisi pelkästään hyvä asia. Tai pahimmillaankin ainoastaan neutraali verrattuna nykytilanteeseen. Kirkon lopullinen kuolema olisi siis se neutraali seuraus verrattuna nykytilaan. Nykytilaan, jossa kirkko aktiivisesti tukee ajassamme tapahtuvia sosialistisia ja islamistisia pyrintöjä. Molemmat ikuisesti kristinuskon vastaisia ajatuskyhäelmiä. Kirkko on tyystin hylännyt juurensa, jotka sentään muodostavat yhden kivijaloista joilla oma sivilisaatiomme seisoo. Jos siellä oltaisiin hiukkaakaan hengellisiä tämä ymmärrettäisiin suureksi synniksi talon sisällä. Itse pidän kyseenalaisena kykeneekö ihmiskunta ikinä tuottamaan kulttuuria joka kestää vuosisatoja tai tuhansia ilman uskonnolista pohjaa. Ilman jumalaa kun ei ole mitään pysyvää arvopohjaa vaan kaikki murenee suhteellisuuden suohon. Aivan riippumatta siitä onko jumala olemassa vai ei.

Vaan se siitä, itse uskoisin kirkon selviävän ja alkuvaikeuksien jälkeen jopa kukoistavan. Minä uskon nykyajassa usean kiihkeästi suorastaan janoavan sellaista moraalista vahvaa selkärankaa jollaiseksi kirkko voisi itsensä muokata. Samalla voisivat siivota nurkistaan niitä muutamia keskiaikaisia tunkkaisuuksia, joita siellä edelleen ikävä kyllä on havaittavissa. Taatusti olisi väkevämpää hengellistä apetta mitä nykyajan uskonnot (ilmastohysteria, monikulttuuri, sukupuolisekoilut ja muu vastaava paska) kykenevät tarjoamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Niin sen verran jäi tuosta vielä puuttumaan, että heiluri on nähdäkseni sellaisessa asennossa, että alamme kohtsillään näkemään paluuta uskonnollisille, konservatiivisille ja isänmaallisille ideoille. Tilausta on.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. En ole itse mitenkään uskonnollinen mutta kommenteissasi on varmaan vinha perä.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkään en ole uskonnollinen. Minusta vaan tuntuu ihmisten omaksuneen näitä nykyajan uskontoja aikaisempien uskontojen tilalle. Näissä nykyajan sekoiluissa on selkeästi havaittavissa uskonnollinen juonne. Ehkäpä ihmiset noin ylöjään tarvitsevat jotain tuollaista...

QroquiusKad kirjoitti...

En ole itsekään uskonnollinen, mutta ehkäpä Eurooppa kaipaisi uudestaan tällaista

https://www.youtube.com/watch?v=klF-vKy4qpw

ennen kuin siihen joudutaan kotitantereella.

Ongelmahan on sama kuin laihduttamisessa:
kyllä jokainen tietää miten se tehdään, mutta siihen on löydettävä se motivaatio.

Se on löydettävä aluksi, että kieltäymyksillä raskautettuun projektiin kykenee ryhtymään.
Vielä enemmän sitä on löydyttävä lopuksi, että kykenee pysymään sillä projektilla saavutetuissa tavoitteissa.

Sen projektin tavoitteena on kuitenkin oltava pysyvä muutos normaalielämään;
jos tolkuton systeemi kaadetaan mutta korvataan kahelilla systemillä, on odotettavissa vain uusi projekti ennemmin tai myöhemmin.

Mielettömyyttä ei voi markkinoida sen olevan nyt vaan Uusi Normaali, joka kaikkien on nyt vaan pakko hyväksyä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Joo, onhan niin että niin feminismi kuin vihervasemmistolaisuus ovat uskontoja. Tai jotain sitä vastaavaa. Ne ovat myös muotia. Ja Eurooppa ei saa mitään Qroquius Kadin haluamaa ennen kuin se tilanne on kotiovillamme.

https://img.ifunny.co/images/ed2e24f1a3dde7201bc5f34d8dca2303ab153a96b0d461c464fe92a3f2980e8a_1.jpg

Eurooppalainen ei muuten hoe tiukassa paikassa ave mariaa niin kuin ählämi allahu akbaria vaan keskittyy antamaan tykistölle lukemia.

Anonyymi kirjoitti...

Muistan viimeksi nähneeni Tyttiä Oulun kauppakeskus Kalpeassa muutama vuosi sitten, oliskos ollut vuosi 2015. Paikalla oli joku paneeli jossa keskusteltiin että miten saisi tämänkin länsisiperian ratakaupungin taas taloudellisesti tolpilleen. Kaikilta muilta panelisteilta tuli edes jotenkuten järkeviä ehdotuksia ja vastauksia kaupunkilaisten kysymyksiin, kunnes Tytti nappasi mikrofonin ja alkoi melkein hysteerisenä tilittämään että kuinka suuret yritykset eivät halua sijoittaa Ouluun koska meillä ei ole UNISEX-VESSOJA!! Maailmalla tämäkin sukupuolisensitiivinen asia on otettu huomioon mutta ei meillä ja ei ole ihme ettei tänne saa houkuteltua ulkomaalaista pääomaa kun puuttuu kaupunkilaisilta selvästi sivistys tämmöistä tänne vaatia edes kaupungin omaan protokollakäytäntöön.......

Tota vuodatusta kesti jonku 10 minuuttia suoraan ja mää aattelin että hulluhan tuo eukko on.

Ai niin, ja tosiaan Tytin mielestä vuonna 2015 Valkean suurin ongelma oli puuttuvat unisex-vessat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Jaa-a, Tytillä on prioriteetit selvästi kohdallaan…