perjantai 6. marraskuuta 2020

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CXXX

Palataan tuohon otsikkokuvaan jutun lopussa ja aloitetaan Suomesta jossa Vasemmistonuoret ovat tehneet sitä mitä parhaiten osaavat eli vaatineet prameasti ettei kenenkään suomalaisen omaisuuden arvo saa nousta yli viiden miljoonan euron. Avuksi tähän otettaisiin sitten ”reipas varallisuusvero”. Pistää miettimään että miksikäs ne niin reiluja ovat? Mitä suotta kruusailemahan? Eikö sitä voisi pudottaa puoleen miljoonaan? Kun toisten rahoja ryöstetään kumminkin. Ja jos omaisuudesta suuri osa on maa- ja kiinteää omaisuutta niin aletaanko lohkoa tontteja ja pakkolunastaa kiinteistöjä?

Eihän siinä mitään, sosialismin luonnolliseen kehityskulkuun kuuluukin lähes täydellinen tasa-arvo sillä siellähän miljoonaomaisuutta on vain nomenklaturapyramidin kaikkein terävimmällä kärjellä. Mutta se, mikä hotellin respassa pisti kyseisessä uutisessa silmään oli vasurinuorten seuraava lause:

”Superrikkaiden on aika lopettaa yhteiskunnan siivellä eläminen ja alkaa osallistua yhteiskunnan jälleenrakentamiseen.”

Yhteiskunnan siivellä eläminen? Kuinka monta jäsentä vasurinuorissa enää on sellaista jotka eivät elä yhteiskunnan siivellä? Kuinka monta nettoveronmaksajaa siitä porukasta löytyy? Kuinka monta nettoveronmaksajaa nykyisestä Vasemmistoliitosta nykyisinkään löytyy? 1970-luvulla vasureitten edeltäjät kommunistit sentään ymmärsivät että mistä ne verotaalerit oikein tulevat. Niitten jälkeläiset puolestaan eivät joten heidän on varsin luonnollista kuvitella että heidän elättäjänsä ovat niitä jotka elävät yhteiskunnan siivellä.

Mielenkiintoinen termi on muuten myös tämä ”yhteiskunnan jälleenrakentaminen”. Se tulee todellakin olemaan ajankohtainen. Sitten kun Suomea joskus aikanaan aletaan jälleenrakentaa siitä suosta mihin vihervasemmisto sen on onnistunut upottamaan.


Toinen uutishavainto on suuresta suosikistamme Ylestä joka on edelleenkin omanlaisensa tyylitajun tai sen puutteen mestari. Vilkaiskaas piruuttanne tuota otsikkoa:


Monikulttuurisuutta halutaan rikastaa? Ettei vain tuon kirjoittaja olisi sittenkin salaa nuiva?

Kolmas uutinen ei oikeastaan ole uutinen vaan huomio tästä blogista. Miksei muistakin. Eli sehän on jo tiedossa että F-Secure herjaa ainakin Vasarahammerin ja minun blogeja että niissä on aikuisviihdettä. Nyt eräältä lukijalta tuli viesti että virustorjuntaohjelma Norton luokittelee Yrjöperskeles-blogin vaaralliseksi sivustoksi. Liekö muilla lukijoilla samantyyppisiä havaintoja tästä tai muista blogeista? Tässä blogissa ei ole edelleenkään pöpöjä eikä räjähtäviä kirjainyhdistelmiä joten sivuilla voi käydä kaikessa rauhassa.

Ja sitten siihen otsikkokuvaan. Sehän on jo selvää, että Yhdysvaltain vaaleja tullaan käymään vielä eräissäkin oikeusasteissa. Mutta nämä vaalit ovat siitäkin poikkeukselliset että niitten varsinainen logo taidettiin suunnitella vasta vaalien jälkeen. Ja sehän on väännetty Wisconsinin vaalilaskennan viime hetkien ”lievästä yllätyksestä”:


F niin kuin Fraud. Sanottiin mitä sanottiin mutta kun Bidenille tulee ääntenlaskennan loppuhetkillä rekan nuppikuormallinen yllätysääniä jostain niin pistäähän se ihmettelemään. Ajatteli vaaleista muuten mitä hyvänsä. Tämä after elections-logo onkin levinnyt käyttöön laajalti minkä voi huomata vaikka googlen kuvahausta:


Oikeastaan tuo logo on graafisestikin aika onnistunut. No, jäädään seuraamaan Ameriikan tilannetta. Mitäs muuten tuumitte? Malttaakohan BLM- ja Antifahuligaanit lopettaa riehumisensa jos Biden voittaa? Hotellin respassa veikataan että ne innostuvat vaan. Kun ovat päässeet sen makuun ilman että kukaan tulee kunnolla estämään.



Hyvää alkavaa viikonloppua kaikille.

54 kommenttia:

Janne kirjoitti...

Yrjölle tiedoksi ettei ainakaan mulla F-Secure herjaa blogista yhtään mitään eikä täällä konttorillakaan firman suodattimet herjaa yhtään mitään.

JarmoR kirjoitti...

Ei minulla F-Secure mitään varoituksia sivustostasi anna. Windows 10 mikro ja F-Secure SAFE Chrome selaimella. Kokeilin myös Google halua "yrjoperskeles" ja F-Secure merkkasi vihreällä pallukalla (=turvallinen) hakutuloksista sivustosi http://yrjoperskeles.blogspot.com/.

Mutta sivustosi siirtoprotokolla on http: eikä https:. Nettiselain kertoo ettei sivustosi ole täysin turvallinen, koska yhteys ei ole salattu. Mutta se on ilmoitus eikä esto. Salatun yhteyden saanee lisämaksusta. Niiden eron voi katsoa Wikipediasta:
https://fi.wikipedia.org/wiki/HTTP
https://fi.wikipedia.org/wiki/HTTPS

PS. Kiitos hyvästä blogista. Ehkäpä kommentoin joskus jotain oikeata asiaakin. Tähän asti ole kuulunut siihen suureen hiljaiseen enemmistöön, luen ja ihailen muiden hienoja kommentteja. Harvoin niihin on lisättävää.

Juha Kivela kirjoitti...

Niin... tuosta F niin kuin Fraud.

Ex-oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) menikin tuossa taannoin paljastamaan, että Suomessa "Syvä Valta" on jo paljon pidemmällä ja syvemmällä (suossa) kuin Yhdysvalloissa (Drain the Swamp). Siksi Suomessa ei tarvita Yhdysvaltojen kaltaisia "hämärä-ääniä", kun jo sadan vuoden ajan on valtavalhemedian ja kumppaneiden toimesta hoidettu äänestystulokset propagandan, aivopesun ja ties millaisten järjestelmien kautta mieleiseksi. Tästäkään johtuen Suomi ei ole demokratia, eikä täällä taida äänestyksellä olla juurikaan merkitystä...

Jäänee voimaan vain sanonta: "Ainahan voi yrittää"...

Strix Senex kirjoitti...

”Superrikkaiden on aika lopettaa yhteiskunnan siivellä eläminen ja alkaa osallistua yhteiskunnan jälleenrakentamiseen.”

Vasemmistonuoret noudattavat tuossa niitä demagogien perusoppeja, että kun puhuu soopaa, pitää puhua niin paksua soopaa kuin ikinä osaa. Niin opetti Göbbels, niin opetti Lenin ja niin opetti Stalinkin.

Toki on hyvinkin mahdollista, että superrikkaat – Suomessahan heitä ei ole yhtään – käyttävät yhteiskuntaa hyväkseen hyvinkin häikäilemättömällä tavalla. On jopa mahdollista, että he rahoittavat tällaisia vasemmistonuoria ja erilaisia ”ympäristöliikkeitä” saadakseen siitä etua tavalla tai toisella. Tällaisten superrikkaiden omaisuusraja ei kuitenkaan ole missään viidessä miljoonassa eikä edes viidessä miljardissa.

Raadollinen tosiasia kuitenkin on, että jokaisessa yhteiskunnassa, köyhimmässäkin, on omat superrikkaansa. Tämä käy selväksi, kun muistaa Pohjois-Korean Kimit, muutaman kultaisella valtaistuimella istuvan afrikkalaisen gepardihattuisen diktaattorin tai Venezuelan Maduron lähipiirin ja heidän rosvoamansa omaisuudet samalla kuin kansa on kurjistunut.
Superrikkaaksi voi päästä periaatteessa kahta tietä, poliittista tietä tai kapitalistista tietä. Poliittisen tien kulkijat ovat juuri noita diktaattoreita, usein vieläpä vasemman laidan diktaattoreita. Kapitalistisen tien kulkijat taas ovat usein (mutta ei aina) sellaisia Bill Gatesin ja Steve Jobsin kaltaisia kavereita, joilla on idea, jotka perustavat firman, tarjoavat työtä ja maksavat palkkaa, usein jopa erittäin hyvää palkkaa, ja rikastuvat siinä samalla itsekin tolkuttomasti.

Miksi nämä vasemmistonuoret sitten haluavat tehdä poliittisesta tiestä ainoan hyväksyttävän vaurastumisen tien, sillä sitähän he tässä käytännössä ajavat. Eiköhän syynä ole kauna, halu päästä itsekin vaurastumaan mutta samalla tietoisuus siitä, että itsellä ei ole tarvittavia kykyjä eikä viitseliäisyyttä kapitalistiseen vaurastumiseen.

Khalifatta kirjoitti...

Morjensta Ykä!
En malta olla lainaamatta tuohon vihavasemmistonuorten kehitelmään tätä, ehkä Ykällekin tuttua tekstiä:
”MITÄ YHDELLE ANNETAAN ILMAN TYÖNTEKOA, SEN ON JONKUN MUUN TÄYTYNYT TYÖLLÄ TEHDÄ.
Erään yliopiston taloustieteen professori totesi taannoin, ettei ollut koskaan reputtanut yhtään opiskelijaa, mutta sitten reputtikin kokonaisen vuosikurssin kerralla. Kyseinen vuosikurssi oli inttänyt, että sosialismi toimii ja siinä kukaan ei olisi köyhä eikä kukaan rikas, vaan tasa-arvo vallitsisi.
Professori sanoi siihen opiskelijoille: "OK, kokeilkaamme sosialismia tällä vuosikurssilla. Kaikista arvosanoista lasketaan keskiarvo ja jokainen saa saman arvosanan, jolloin kukaan ei saa hylättyä ja kukaan ei saa vitosta."
Ensimmäisen välitentin jälkeen arvosanoista todellakin laskettiin keskiarvo ja jokainen sai nelosen. Opiskelijat, jotka olivat päntänneet kovasti, olivat tuohtuneita, kun taas vähän lukeneet opiskelijat olivat iloisia. Toisen välitentin lähestyessä ensimmäiseen vähän lukeneet opiskelijat pänttäsivät vielä vähemmän ja paljon päntänneetkin halusivat päästä vähällä, joten hekin lukivat vähemmän.
Toisen välitentin keskiarvo olikin vain kakkonen, eikä kukaan ollut enää iloinen! Sama meno jatkui ja kolmannesta välitentistä jaettiinkin jo kaikille hylätyt arvosanat. Tenttien jatkuessa arvosanat eivät enää parantuneet, mutta kinastelu, syyttely ja nimittely sen sijaan lisääntyivät ja johtivat yleiseen pahaan mieleen ja kenenkään haluttomuuteen opiskella muiden hyväksi.
Suureksi yllätyksekseen opiskelijat saivat kaikki vuosikurssista hylätyn ja professori kertoi, että myös sosialismi epäonnistuu aina lopulta, koska silloin kun palkinto on suuri, onnistumiseen vaadittava työmäärä on myös suuri, mutta kun valtio ottaa palkinnon pois, niin kukaan ei enää yritä tai edes halua onnistua.
Asia ei voisi olla yksinkertaisempi.
Tarinaan liittyy viisi opetusta:
1. Köyhiä ei voi rikastuttaa köyhdyttämällä rikkaat lainsäädännöllä.
2. Mitä yhdelle annetaan ilman työntekoa, sen on jonkun muun täytynyt työllä tehdä.
3. Valtio ei voi antaa kenellekään mitään, mitä se ei ensin ottanut pois joltain toiselta.
4. Varallisuutta ei voi monistaa jakamalla sitä!!
5. Kun puolet ihmisistä ajattelee, ettei heidän tarvitse tehdä töitä toisen puolen huolehtiessa heistä ja kun toinen puoli ajattelee, ettei heidän kannata tehdä töitä, koska joku muu saa siitä hyödyn, niin se on minkä tahansa kansakunnan lopun alku."

Pate kirjoitti...

Miten se itänaapurin diktaattori aikoinaan totesikaan? Oliko että ei äänestäjillä ole merkitystä, vaan niillä äänten laskijoilla. Itseäni on kyllä huvittanut valtamedian jokapäiväinen negatiivinen Trumpin haukkuminen jne. Esim se vertaus possuun? Olenkin mietiskellyt, että ihme jottei vaikkapa Niinistö ole saanut jotain " moottia " tms koskien USAn presidentin 4 vuotisesta herjaamisesta yms.

Jani Alander kirjoitti...

Strix Senexille: Tosin Bill Gatesin kohdalla idean sijasta paremminkin voisiko sanoa terävä bisnesvainu oli se juttu. Joo Microsoftilla oli yksi ihan omakin juttu, eli mikrotietokoneiden muinaisuudessa hyvin toimiva Basic. Ja siihen liittyikin sitten se ainoa kerta kun Bill Gatesia on simpautettu bisneksissä. Commodoren Jack Tramiel osti lisenssin Basicciin kertamaksulla kaikkiin Commodoren koneisiin ilman rojaltteja. MS-Dos oli alun varsinainen rahasampo, ja siihen liittyykin vähän hupaisampi kuvio. MS voitti tarjouskilpailun siitä kuka toimittaa käyttöjärjestelmän IBM PC:hen. Mutta ongelma oli, että kilpailu kyllä voitettiin, mutta käyttistä ei ollut. Gates sitten osti käytännössä valmiin käyttöjärjestelmän. Pikkufirman tekemän 16-bittisen CP/M:än kloonin, ja maksoi kertamaksun. Tästä tuli sitten MS-Dos. Ja hän oli myös siinä määrin pelimies, että pidätti oikeuden myydä DOSsia muihinkin kuin IBM:än koneisiin, mikä tuli ajankohtaiseksi pc kloonivalmistajien ilmestyttyä markkinoille. Tällä kertaa Gates ei unohtanut rojalttien perimistä. Ja terävä bisnes jatkui, MS tarkkaili mitä sovelluksia tehdään ja nopeasti kehitti oman versionsa suosituista ohjelmista. Jotka tietenkin toimivat hivenen paremmin, koskapa MS:llä oli sisäpiirin tietoa käyttöjärjestelmiensä metkuista. Ja niidenkin kehitykseen liittyi monesti suoranaisesti varastettua tietoa, esim nykyisten Windowsien pohjana oleva Windows NT pohjautuu vahvasti DEC:in VAX/VMSään. Pääinsinööri oli sama mies ja toi tietonsa tullessaan firmaan. DEC:ille ei mitään turhia lisenssejä makseltu. Microsoft on aina ollut enemmänkin kopioija ja kikkailija kuin innovaattori.

Khalifatta kirjoitti...

Vielä tuosta Ylen otsikoinnista: otsikon lainaushan on suoraan arkkitehtitoimiston arkkitehti Mikko Summasen suusta: "– Alueella nykyisin sijaitsevaa monikulttuurisuutta ei haluta muuttaa vaan ennemminkin rikastaa. Meidän ehdotuksessa Stoa laajenisi monitoimisalilla, sinne tulisi tiloja lapsille ja miksei myös eri uskontojen rukoushuoneita, sanoo arkkitehti Mikko Summanen K2S arkkitehtitoimistosta"

Tämä lausahdus nostanee toimiston ranking-listan kärkisijoille kaupungin valitessa jatkossa pääsuunnitelijaa projekteissaan.

Minä uskon, että toimittaja Saija Nironen on tosiasiassa piilonuiva: lyhyt fb-stalkkaus kertoi, että hänen 400:n kaverin joukosta ei löydy ainoatakaan "etnisesti edistyksellistä" henkilöä. Kaverinsa ovat 100%:sti klassisia pottunokkia.

Anonyymi kirjoitti...

Strix senex sen sanoi: "Eiköhän syynä ole kauna, halu päästä itsekin vaurastumaan mutta samalla tietoisuus siitä, että itsellä ei ole tarvittavia kykyjä eikä viitseliäisyyttä kapitalistiseen vaurastumiseen."

Yrittäjänä voin sanoa että tämä on se asian ydin. Siitä huolimatta, että rahan tekeminen sinänsä ei ole mitenkään vaikeata, se on loppujen lopuksi kohtuullisen helppoa. Se, mikä tässä maassa on vaikeaa, on rahojen säilyttäminen itsellään, yhteiskunta tekee kaikkensa viedäkseen kaiken minkä vain voi.

Anonyymi kirjoitti...

Arvostan Yrjöperskeleen kirjoituksia paljon. Tähän F = Fraud teemaan liittyen on pakko sanoa, että kyseessä on hyvin tiedetty ja etukäteen dokumentointu ilmiö. Sama muuten tapahtuu kaikissa Suomen vaaleissa. Jokainen meidän vaaleja seurannut on tämän huomannut.

Kun laskenta vaalhuoneistot sulkee ja laskenta alkaa on kepu:lla yleensä, joku 30% äänistä ja sitten illan mittaan mystisesti ilmestyy vihreille, kokkareille, demareille ääniä niin maan perkeleesti, että kepun osuus laskee sinne 15-20%. Tämän takia YLE ja maikkari käyttävät sitä vaaliennustetta, joka korjaa muutaman asian:

- Pienten paikkakuntien äänet lasketaan eka v. isot kaupungit
- Pienten paikkakuntien ennakoäänet erityisesti lasketaan eka v. isot kaupungit
- Kepu saa helvetisti enemmän ääniä landella/pienillä paikkakunnilla

Jenkkivaaleissa on ihan sama ilmiö, joka perustuu pitkälti siihen että isot kaupungit äänesti vahvasti Bideniä. Lisäksi monilla paikkakunnilla ei ennakkoääniä saanut käsitellä laskea (kuten Suomessa) ennen äänestyksen loppua ja nyt kun näitä on paljon enemmän kuin normaalisti niiden käsittely kestää. Lisäksi, monissa osavaltioissa saa postiäänestää vielä vaalipäivänä joten lappu ei ole voinut tulla laskettavaksi. Trump kehoitti äänestäjiä äänestämään vaalipäivänä, Biden postilla. Joten ei ole ihme, että postiäänissä valtaosa on Bidenin.

Mun mielestä sen, että tässä ei ole isosti hämärää (US on iso maa, joten varmati jotain tapahtuu jossain) vahvistaa se miten Trump on tässä asiassa toiminut:

- Narratiivi siitä, että postiäänet on huijausta on luotu kuukausia aikaisemmin --> Tietää ottavansa niissä turpaan.
- Postiäänten käytön ja nopean laskennan vaikeuttaminen (esim. Pensylvaaniassa haettiin muutosta, joka olisi sallinut laskennan jo vaalipäivän aikana kuten Ohiossa) --> Pahennetaan ongelmaa, jotta saadaan narratiivi näyttämään siltä miltä halutaanb
- Julistautuminen ennen aikaisesti voittajaksi --> Tukee narratiiviä
- Laskennan lopettamisen vaatiminen --> Osoittaa, että laskennan lopettaminen olisi parempi kuin mahdollisen "petoksen" todistaminen Trumpin mielestä

Varsinkin toi vika on aika retardi ja jota et tee os voit petos on tapahtumassa. Mitä isompi petos on sitä helpompi se on todistaa. Nyt huomio kiinnittyy Trumpin älyttömään vaatimukseen siitä, että kaikkia ääniä ei laskettaisi. Tämä nyt on aika selvästi F = Fraud.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Ykä
Semmonen virustorjunta joka varottaa Ykän sivuston olevan vaarallinen, lentää mun koneelta huuthelevettiin, nopeammin kuin sisäministeri ehtii sanomaan " intersektionaalinen feminismi"
Ei mulla muuta.
T. Ymmi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jannelle, JarmoR:lle, Juha Kivelälle, Strix Senexille, Khalifattalle, Unknownille, Jani Alanderille, Ano1:lle, Ano2:lle ja Ymmille & kiitos kommenteistanne.

Janne & JarmoR: Kiitos tiedosta. En ole näissä asioissa spesialisti eikä minulla ole muuta osviittaa kuin blogin kävijämäärät ja ne ovat pysyneet entisellään. Ja toivotan JarmoR:n lämpimästi tervetulleeksi kommentoimaan.

Juha: Niin. Meillähän on The Järjestelmäpuolue äärivasemmalta vihreistä vasemmalle kokoomukseen. Vain persut ovat sen ulkopuolella ja siksi niitä niin vihataankin koska ne kyseenalaistavat The Järjestelmäpuolueen betoniin valetun aseman.

Strix Senex: Hyvin tiivistetty. Lisään tähän vielä sen minkä olen sanonut ennenkin eli leikkipartisaani-ilmiön. Suomessa on helppoa esittää suurta ihmisoikeustaistelijaa turvallisissa ja riskittömissä olosuhteissa. Vieläpä valtakoneistoa virallisesti vastustaen vaikka toiminta tapahtuu valtakoneiston tuella ja suostumuksella.

Khalifatta:

Viesti1: Joo, tuttu juttu mutta edelleenkin erittäin toimiva. Ja sopii Suomeen valitettavan hyvin.

Viesti2: Tuolle arkkitehtitoimistolle taitaa olla tulossa rutkasti tilauksia. Ei toimivuudella ole niin merkitystä vaan oikeaoppisuudella.

Unknown: Jopa varsin suvakiksi laskettava toimittaja Sanna Ukkola on hoksannut Trump-uutisoinnin vastenmielisyyden:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/737f782b-1752-469a-8a22-da10d8621700

Jani: Kiitos lisäyksestä. Tällainen käsitys minullakin on mutta rahaa mies kiistatta on osannut tehdä.

Ano: Täytyy nostaa hattua niille, jotka vielä jaksavat toimia yrittäjinä tässä maassa. On se tehty vaan niin pirun vaikeaksi.

Ano2: Eikös se Trump kuitenkin vaatinut että äänet lasketaan uudelleen? Ja aika paljon hämärää noissa vaaleissa on ollut. Tietysti demokraatit ovat käyneet avointa sotaa Trumpia vastaan viimeiset vuodet. Jäämme seuraamaan mitä tapahtuu mutta eikö ole hyvä että asiat tarkastetaan?

Ymmi: Kiitos luottamuksesta.

Anonyymi kirjoitti...

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1324353932022480896

No tossa se aika selvästi sanoo "Stop the count". Ja tämä on sanottu aikaisemmin livenä aikaisemmin.

Trumpin puoli näyttää ajavan linjaa, jossa osavaltioissa joissa hän on edellä äänten laskenta tulee lopettaa ja osavaltiot joissa biden on tiukasti edellä pitää laskea uusiksi. Tässä on pieni ristiriita. Sanoi myös ennen vaaleja, että ääniä jotka lasketaan vaalipäivän jälkeen ei tule hyväksyä.

Tottakai on hyvä, että asiat tarkastetaan. Ja niinhän noita tullaan tarkastamaankin.

Mutta tällä hetkellä istuva presidentti lietsoo hysteriää (jota on muuten lietsonut jo ennen vaaleja) ja tätä tukee aikamoinen kohortti. Yleensä vallassa olijoiden on aika paljon helpompi "varastaa" vaalit. Kuten sanoin jenkit on iso maa, joten paskaa on varmasti suuntaan ja toiseen. Suurin osa siitä on laillista kuten Gerry-Mandering vaalipiirien osalta, varmasti jossain ja jonkin verran tapahtuu myös laitointa. Se, että kaikki tämä olisi vain yhteen suuntaan olisi uskomatonta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Olen tuosta toki tietoinen. Paniikkireaktio. Mutta se ei muuta vaaleissa olevia epäselvyyksiä. Ne kannattaa selvittää. Mutta et väittäne vastaan että se toisen puolen kohortti (jolla on puolellaan pääosa Yhdysvaltain mediasta) on lietsonut sitä hysteriaa viimeiset neljä vuotta. Jäädään odottamaan mitä tapahtuu.

Anonyymi kirjoitti...

Aika rasistisia kuvituskuvia YLE on valinnut tuohon kulttuurinrikastuskeskuksen artikkeliin.
YLE on jättänyt kuvituksista pois kaikki jätesäkit ja somalilaumat, joita se yleensä tuputtaa
joka paikkaan. Outoa... Jokuhan voisi vaikka loukkaantua tuollaisesta syrjinnästä.

-Luca

Anonyymi kirjoitti...

Joo. Kyllä muakin vituttaa median "orange man bad" narratiivi ja asenne erityisesti Suomessa. Mutta se ei tarkoita, että "orange man saint" ois myöskään totta. Jenkeissä on paljon myös molemmilla puolilla olevaa mediaa, meillä oman mediamme lammasmaisuuden takia korostuu se demaripuoli (jota toki on enemmän).

Siitä oon täysin erimieltä, että "Stop the count" ois paniikkireaktio. Se on tietoisesti valittu linja, joka tässä vaiheessa antaa parhaan outin jatkaa vallassa. Joka on pohjustettu jo ennen vaaleja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lucalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Luca: Piru vie, totta joo. Pitäiskös panna reklamaatio yhdenvertaisuusvaltuutetulle? Pannaan vielä se linkki:

https://yle.fi/uutiset/3-11632410

Ano: Orange man saint ei ole totta myöskään mutta tilannehan jenkeissä on se että suurin osa valtamediasta on sielläkin vasemmistoliberaalien käsissä. Ei se eroa Suomesta. Ja sama höökiminen siellä on ollut koko ajan kuin Suomessakin. Amerikoissa sillä vaan on ollut merkitystä.

Anonyymi kirjoitti...

NT4 oli käyttis, jonka osasin aika hyvin. Muistinkäsittelyn ja muut metkut. Oli OS2:n suora jälkeläinen. IBM ja Micro§oft kehittivät yhdessä OS2:ta. Se oli hieno ja edistyksellinen käyttis. Kaytin vielä -99 sen asennuskorppuja - näin sain kaksi C:-asemaa koneeseen. Siis duaali-käyttiksen. Win 311 ja win95 samaan koneeseen.

Vieläkin mulla on läppäri, jossa on OS2 Warp. Ei sitä ole vuosiin tarvittu mihinkään muttei se silti ole poistolistalla.

OS2 oli mikkisoftalle hyvä diili, sai ohjattua mm. Word Perfectin tuotekehityksen sivuraiteelle sillä, myöhemmin WP:tä kiusattiin API-muutoksilla. NT3.5 ja sittemin NT4 jyräs OS2:n vaikka muistini mukaan OS2 oli jaossa messuilla ilmaiseksi.

Eka muistiinmerkintä B Gatesista on messuilta 70-luvulta - vaati RAHAA siitä basisc-tulkistaan!! Muut jakoivat omia tuotoksiaan ilman tai vaihtoivat ohjelmiin. Teki bisnestä ei huvitellut. Myöhemmin kunnostautui likaisilla tempuilla, DR-DOs ja WP ainakin tunnettuina uhreinaan.

Pyssymies

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tuon YLE:n Itis-uutisen 3-kuva (Puhoksen HALAL-KEBAB) ei kyllä ainakaan viimeiseen 2-kymmeneen vuoteen ole kuvannut todellisuutta. :D

Toisaalta, pylväskello näyttää vasta 10 yli kymmenen. Ehkä kivat pelihetket vielä väsyttävät....

Anonyymi kirjoitti...

Olisi kiva nähdä minkä näköiseksi suomalaisten mätämediatalojen toimittajien naamat venyvät kun äänet, ja nimenomaan LAILLISET äänet, lasketaan uudestaan. Parastahan tässä on se, että Trump oli tietoinen vassareiden kusetusyrityksestä ja oikeisiin, virallisiin postiäänestyslippuihin oli painettu vesileimat tämän varalta liittovaltion toimesta.
Ei vesileimaa = ei kelpaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikkien aikojen innostavin demokraatien pressaehdoka: Sleepy Joe Biden. Uskottavaa: Not.

Jaa ja sitten meillä on oikein videokuvaa äänestyslakanoita täyttelevistä virkailijoista. Kadadan rajalla kiinnijääneitä postiääniä kuljettaneita hemmoja. On se Trump kyllä ihan hassu kun kuvittelee vaalivilppiä tapahtuneen.

Pyssymies

Juha Kivela kirjoitti...

Niin... onhan tämä ollut perin säälittävää lukea suomalaisten korruptoituneiden ja mädäntyneiden valtavalhemedioiden röyhtäilevän ilmoille eräiden päättämää narratiivia ja agendaa siitä, että mitään vaalivilppiä tai vastaavaa ei olisi tapahtunut. Ja että vaalivilpistä ei olisi lainkaan todisteita. Katsotaan...

Sellainen hyvä puoli tässä on, että nyt tuli bolsevistinen sosialismia ja kommunismia uuden Rauhanvaltion tavoin rakenteleva EU housut kintuissa yllätetyksi ETYJ:in puheenjohtaja Michael Linkin toimesta.

Summa summarum... Valtavalhemedioihin ja EU:n (ETYJ) toimijoihin ei voi luottaa!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Anolle ja Juha Kivelälle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Kiitos lisäyksestä. Tosin suurin osa oli mulle aika lailla sanskriittia. Mutta muistan Word Perfectin joka oli minun mielestä sellainen kirjoitusohjelma jossa oli kaikki tarvittava eikä mitään turhaa.

VNV: Minäkin aikanaan asuin Helsingissä ja sanoisin että olet täysin oikeassa. Varsinkin siihen aikaan kun suomalaiset ovat töissä.

Ano & Pyssymies: Vielä joitain huomioita niistä vaaleista:

- Michiganin ja Wisconsinin osavaltioissa tupsahti yhtäkkiä runsas määrä ääniä Bidenille keskellä yötä noin klo 4:n aikaan.

- Wisconsinissa äänestysprosentit olivat järkyttävän korkeita. Ei tavallista jenkkivaaleissa.

- Michiganissa kuolleetkin äänestivät.

Juha: Valtamedioihin ja EU:hun ei voi tosiaan luottaa mutta mikä tää Michael Link juttu on? En ole huomannut.

Juha Kivela kirjoitti...

Kyseinen Link oli tarttunut osin tuohon aiemmin esillä olleeseen Trumpin lausuntoon, jossa hän esitti äänestykseen liittyvän tuloslaskennan keskeyttämistä, joka saattoi hyvinkin olla paniikkireaktio tilanteessa. Operaatioon osallistunut OSCE (ETYJ) olisi lähettänyt vaaleja tarkkailemaan 102 vaalitarkkailijaa tai vastaavaa 39:stä eri maasta... "The OSCE mission, which sent 102 representatives from 39 countries to the country, will now remain in the US until all votes have been counted."

Erikoista asian suhteen onkin, mikäli OSCE:n tarkkailijoiden mahdollisuudet ovat eronneet (ristiriita) republikaanisen puolueen vaalitarkkailijoiden mahdollisuudesta osallistua oikeuden päätöksellä vaalitarkkailuun, josta on ollut tietoa, että republikaanien edustajien työtä olisi estetty...

https://www.dw.com/en/osce-slams-trumps-baseless-allegations-of-us-electoral-fraud/a-55507539

Ymmärtääkseni Trumpin ajatus kuitenkin oli - ja on - että vain ja ainoastaan LAILLISET äänet lasketaan. Sen vuoksi onkin demokratiankin kannalta tärkeää, että suoritetaan vaikka sitten uudelleenlaskenta. Ja varmistetaan että äänet ovat LAILLISIA, nyt kun sen todentamiseksi taitaa NSA:kin olla kehittänyt jonkin vesileiman tai vastaavan... Tiedä sitten oliko noita äänestyslipukkeita tehtailleilla vaalivirkailijoilla käytössään aitoja äänestyslipukkeita vai ei, joita joissakin videoissa on heidän nähty täyttelevän tai vastaavaa.

Tärkeää on, että mahdolliset hämäräpuuhat ja vastaavat tulisivat nyt esiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juha. Jep, kellään varmaan ei ole mitään sitä vastaan että asiat selvitetään. Vai oliskos kumminkin?

Anonyymi kirjoitti...

Yhdysvalloissakin olisi varmaan paljon helpompaa, jos vaaleja valvoisi joukko ulkomaalaisia, puolueettomia vaalivalvojia.

Pate kirjoitti...

Sanokaa minun sanoneen. Biden on niin iäkäs, jotta kyynisenä kaiken tämän ns suhmuroinnin seurauksena Kamala Harris on pressa aboutti vuoden jälkeen. Tässä on niin paljon ympäri länsivaltioita ollut kaikkea propagandaa, millä halutaan ns murtaa kuva, että valkoinen mies johtaa suurvaltaa. Ja että nainen ja vielä värillinen uudistaisi USA:n. Aivan kuten eu, vaikka meillä onkin entinen DDR agentti. Olen varma siitä. Biden ei ole loppuun asti virassaan.

Ukkeli kirjoitti...

Luin jostain, että Trump on supersankari ja hänen erikoisvoimansa on kyky paljastaa, millaisessa todellisuudessa oikein elämmekään, hän on se punainen pilleri, jota Matrixissa Neolle tarjoillaan. Neohan punaisen pillerin nielaisi ja todellisuus paljasti karut kasvonsa.

Mitä nyt on lueskellut, niin öisin on löytynyt aivan kummallisia äänikasoja, joissa Biden on saanut 100% äänistä, eikä Trump yhtään. Amerikassa äänestetään samalla monissa muissakin vaaleissa, siksi äänestyslaput ovat monimutkaisia. Näissä öisissä ihmelapuissa on äänestetty vain Bidenia, ei kongressivaaleissa, ei sheriffiä, ei kassanhoitajaa, sheriffiä, yleistä syyttäjää, vain presidenttiä. Aivan kuin jollakin olisi ollut kauhea kiire täyttää paljon lappusia.

Totta kai nyt on liikkeellä kaikenlaista tietoa, oikeaa ja väärää, ja käydään kovaa kilpailua, kenen narratiivi voittaa. Selvää kuitenkin lienee jo nyt, että Trump pärjäsi vaaleissa erittäin hyvin ja vaalitilaisuudet vetivät valtavasti väkeä. Median ja demokraattien vuosia jatkunut peli ei onnistunut. Vuoden alussa Trump oli syytteessä senaatissa. Korona vei kevään, BLM-mellakat kesän. Silti Trump keräsi kymmeniämiljoonia ääniä.

Demokraatit eivät muuten pärjänneet kongressivaaleissakaan ja meidän pitäisi uskoa Bidenin voittaneen istuvan presidentin? Tai no, eihän meidän suomalaisten mielipiteellä ole mitään väliä Amerikassa. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Juha Kivela kirjoitti...

Nimettömälle 6. marraskuuta 2020 klo 19.48... jos luit kommenttiketjun läpi ennen kuin vastasit niin tulit tietoiseksi, että Yhdysvalloissa oli vaalitarkkailijoita lähetettynä EU:n taholta. Asiasta on ollut saatavilla tietoa internetistä ja somesta, jne...

Ongelma vain tällä Telluksellamme on, että "jos vaaleja valvoisi joukko ulkomaalaisia, puolueettomia vaalivalvojia", ei taida kyseisiä vaalivalvojia löytyä mistään. Ei näemmä ainakaan bolsevistista sosialismia ja kommunismia kiihtyvällä vauhdilla rakentavasta uudesta Rauhanvaltio EU:sta.

Todellisuuden kannalta olikin aivan erinomaista, että näimme nyt konkreettisesti kuinka kyvytön EU instituutioineen - kuten ETYJ (OSCE) - ja johtajineen kuten Ursula von der Leyen ja Michael Georg Link ja Co. todellisuudessa on. NGO-toimijoiden on havaittu olevan tärkeässä roolissa kun demokratia ja kansanvalta viedään ja varastetaan kansalta.

Em. organisaatio johtajanaan Michael Georg Link [https://www.osce.org/node/330441] voi olla merkittäväkin operaattori tuossa demokratian ja kansanvallan (sekä vaalitulosten) varastamisessa kansalta, kuten edellisessä linkissä kerrotaan kyseisen Linkin osalta, että "...[a]nd remains active in international NGOs,..."

Politiikka on kaiketi aina ollut liian likaista ja vallan keskittyminen muutamien edesvastuuttomien henkilöiden käsiin on suuri ongelma. Ongelma, joka tulisi ratkaista, jotta oikeusvaltio ja laillisuusperiaate toteutuisi. Nyt laki ja järjestys ei vallitse.

Ukkelille... Matrix on hyvä elokuvatrilogia, joka on saamassa jatkoa. Toivottavasti eivät pilaa sitä jatko-osalla/-osilla. Itse ajattelen, että pillerien väreissä sininen viittaa demokraatteihin ja punainen republikaaneihin. Kuten Ykän mainioissa blogeissa on usein kirjoitettu, niin Suomessa vihervasemmisto - aina vasemmistosta kokoomukseen - elävät kuplassa, jota reaalimaailma ei häiritse. Siinä yhtymäkohta.

Republikaanit taitavat Yhdysvalloissa elää lähempänä realismia kuin demokraatit, joten siksi punainen pilleri, jos tahtoo nähdä, elää ja kokea maailman sellaisena kuin se on. Ei siis elämää haavemaailmassa, jota reaalimaailma ei häiritse.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Unknownille, Ukkelille ja Juha Kivelälle & kiitos kommenteistanne.

Ano & Juha: Se vaalivalvoja-asia meni niin kuin Juha totesi. Ja valvojat EU:sta ei todellakaan ole mikään rehellisyyden takuu. Kannattaa muuten lukea Vasarahammerin tuorein postaus vaaleista:

http://vasarahammer.blogspot.com/2020/11/yhdysvaltojen-vaalien-jalkeen.html

Unknown: Mitä todennäköisimmin näin tulee tapahtumaan. Heppu vaikutti varsin seniililtä vaalikamppailunsa ajan.

Ukkeli: Tuo supersankarivertaus on aika osuva. On melko varmaa että vaalit olivat vilpilliset mutta demokraatit eivät saa kuitenkaan kaikkein hurjimpia tavoitteitaan läpi sillä senaatti säilyi republikaaneilla.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän tuo varoitus ollut ollenkaan aiheeton, Ykän blogi aiheuttaa ajattelua ja se on nykyään lähes valtiorikos..
Ari

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ari. Joo, valtakoneistomme ei suosi ajattelua. Se kun voi johtaa ikäviin johtopäätöksiin.

Anonyymi kirjoitti...

"Vasemmistonuorten mielestä vahva varallisuusvero ja 5 miljoonan omistuskatto ovat hyvä lähtökohta "tarpeisiin perustuvalle taloudelle". Kuulostaa jotenkin tutulta - kullekin kykyjensä ja tarpeidensa mukaan - missähän olen tämän ennenkin kuullut? Ai niin, vanhassa kunnon neukkulassa. Tosin käytäntö taisi olla se, että vain tietynlaisia kykyjä palkittiin ja edes niistä välttämättömistä tarpeista vihjaaminen saattoi johtaa ikäviin loppusijoituksiin.

Vasemmistonuoret eli leikkisästi siis Vanut. Vanuttaminenhan on ikäänkuin huovuttamista, joten yhteisrintamassa vihreiden nuorten eli Vinujen kanssa ollaan. Metkaa. Vinujen puh.joht. on Kosovon albaanimuslimi Brigita "Briksu" Krasniqi, 22 v., joka opiskelee Tampereella ja tuli tunnetuksi laajalti jakamastaan järkytyksestään kun suomalaisessa yliopistossa on pääasiassa valkoisia opiskelijoita. Kuten hän itsekin. Vanujen puh.joht. taas on somali Liban Sheikh, 30 v. ja opiskelee sosiologiaa - kas - hänkin Tampereella. Hän kuvailee itseään "olen rohkea, lämminsydäminen ja vahvasti verkostoitunut", kovin yhteismitallisia määreitä nämä.

Vinuilla ja Vanuilla Suomen talous nousuun! Anteeksi nyt yliopistot ja varsinkin Tampereen, mutta mitä ihmettä te siellä oikein opetatte? Ihan sitä samaa kuin Nordenstrengin et co:n aikoina 50 vuotta sitten?

Siitä vaan lisää asuntoja Itäkeskukseen. Muistakaa sitten rakentaa tarpeeksi laadukkaita, eiväthän siellä suomalaiset tule asumaan. Rikastajat ovat laatutietoisia ja kun heillä nyt on näitä tarpeita. Mutta sitä logiikkaa en ymmärrä, että jos ghettoutumista on tarkoitus välttää, miksi gheton viereen rakennetaan lisäghetto?
tira+

Juha Kivela kirjoitti...

Toi linkkaamasi Vasarahammerin blogikirjoitus oli erinomainen ja täyttä asiaa. Erityisesti siitä pisti silmään tämä virke: "Globalismi tarkoittaa Davos-puolueen valtaa ja demokratian alasajoa siten, että kulissit jäävät pystyyn".

Edellisestä mieleeni tulee tuossa taannoin kirjoittamasi Sauli Väinämöstä: "...[s]iksi Sauli Väinämö on harvinaisen väärä mies Suomen tasavallan presidentiksi". Pahoitteluni, etten varmistanut sanatarkkaa lainausta, noin sen muistin ulkomuistista.

Sauli Väinämöhän meni valtavalhemedian "julistettua" Bidenin pressaksi mielin kielin onnittelemaan sätkynukketoveriaan. Niin Sauli Väinämö kuin moni muukin globalistien sätkynukke ovat nyt täysin vääriä henkilöitä etenkin Suomen kansan eläessä kriittisen vaarallisia aikoja.

Suomessa valtavalhemedia onkin pystynyt pitämään yhdessä erinäisten mediapoolien, hybridisodankäynnin keskusten ja vastaavien avulla kulissit pystyssä ja Suomen kansan tietämättömänä erinäisistä kulissien takana käytävistä puuhasteluista, joista osa on suoraan Suomen perustuslainkin vastaisia maanpetoksia, jotka onnistunevat vain Suomen kaltaisessa näennäisdemokratiassa - de facto diktatuurissa - jota ylimmät laillisuusvalvojat rikollisen laittomalla toiminnallaan suojelevat. Demokratia on siis jo Suomessa ajettu alas. Silti alasajettavaa näyttää yhä edelleen riittävän...

Suomen osalta on vaara, että kulissit pysyvät tämän "Syvän Vallan" suojeluksessa pystyssä, ja kuten aiemmin kommentoin, niin äänestyskäyttäytymisellä ei Suomessakaan voi asioita muuttaa parempaan. Niinhän olet itsekin epäillyt, ettei kansa vielä herää tulevissa vaaleissa ja sen jälkeen herääminen voikin olla jo aivan liian myöhäistä... Aina on toki toivoa paremmasta...

Ilmari kirjoitti...

En ota kantaa Vasemmistonuorten ehdotukseen mutta aika harvoin 5 miljoonan omaisuuden voi itse ansaita. Useimmiten se on ryöstetty toisen työn tuloksista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, Juha Kivelälle ja Ilmarille & kiitos kommenteistanne.

tira+: Jep. Tämä näytelmä on nähty eräänkin kerran. Viimeksi Venezuelassa. Jotkut eivät vaan opi. Ja sanoisin että se yhteiskunnallinen puoli Suomen yliopistossa mädätettiin silloin 50 vuotta sitten eikä sitä olla korjattu. Päinvastoin, mätä on levinnyt koko valtakoneistoon. Ja mainitsemaasi logiikkaa en minäkään ymmärrä mutta kyllä linja on se että jatketaan sitä samaa mikä on mennyt 30 vuotta perseelleen ja odotetaan että jos se jollain ihmeellisellä tavalla korjaantuisi.

Juha: Totta. Niinistö on federalisti joka haluaa Suomen itsenäisyyden rippeidenkin lopettamista. Ei hän sitä itsekään kiellä. Demokratia Suomessa tarkoittaa The Järjestelmäpuoluetta vs. persut ja veikkaanpa että jos persujen kannatus nousee liian suureksi niin jotain jäynää on varmasti odotettavissa.

Ilmari: Niin. Raha harvoin ilmestyy itsestään. Mutta oliskos se ”ryöstäjä” tarjonnut duunareilleen palkan ja toimeentulon? Ja ilman sitä ”ryöstäjän” ottamaa yrittäjänriskiä ne palkat olisi jääneet saamatta.

Pate kirjoitti...

Järkeviä kannanottoja täällä. Sitä Niinistön tiedotus tilaisuutta seurasin, ja täytyy todeta, että hyvä että huosuissaan pysyivät. Niin oli innokasta. Trumppihan oli ns mielipiteitä jakava pressa, mutta kyllä minusta Niinistö antoi Trumpille krediittiä. Esim suorapuheisuudestaan. Tarkoitti sitä, että aiemmat ovat hyssyteleet ja Trump sanoi päin näköä totuuksia. Mutta nyt siirrymme valkoisiin hymyilin julkisuudessa. Kulisseissa ollaankin sitten ns toisella linjalla sekä mahtaillaan. Eli kyynisesti kysyn , kuten jotkut ovatkin todenneet, onko seuraava kriisi Taiwan? Trumppihan ei sotia tms aloittanut. Luulenpa,vettä tämä asia korjataan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Unknown. Jenkithän ei Taiwaniin hyökkää mutta mitä tekee Kiina? Ja kun demokraattipresidentti on vallassa niin ”demokratian” levittäminen saattaa taas alkaa. Tuloksethan on nähty.

Pate kirjoitti...

Ja eikös se raketti mies, eli pohjoiskorean mahtava mies aina ole jonkun terveisen lähettänyt? Uudelle pressalle. Luulenpa, että tällä kertaa tulee hieman lisämaustetta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Unknown. Luulenpa että niin Korean kuin Lähi-idän rauhanprosessit ottavat nyt tauon. Trumpilla oli siihen oma otteensa. Se toimi.

Pate kirjoitti...

Kyllä. mutta jtarkoitin sitä. Että kun ja jos näin käy, että kriisi tms tulee, ja se tulee, miten valtamediapuolue suhtautuu? Nyt onkin kaikki ok. Tämähän on mahtavaa. Tai että juuri näin. Suomi seisoo kaiken takana. Terveisin Marin. Ja että uskomatonta. Emme olekkaan nähneet sitä, mitä Biden tai Harris näkivät. Tämähän on uutta. Mielestäni Niinistö antoi viestin, kuten Antero Lervänen. Mikään ei muutu. Mutta valtamedian mielestä, nyt on tosi kyseessä. Samaan aikaan. Niin mitäpä täällä tapahtuu?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Unknown. Kommenttisi oli vähän epäselvä. Mutta kriisin mahdollisesti tullessa suomalainen valtamedia tukee tietysti Bideniä. Teki hän mitä tahansa. Ja Niinistö on Suomen itsenäisyyttä vastustava federalisti.

Pate kirjoitti...

Joo. En tiedä teistä muista, mutta ainakin minulla tökkii kaikki. Juu en usko mihinkään valvontaan, mutta onpa hemmetin omituista. Jatkuvasti ainakin minulla joitain häiriöitä. Eli ruudun pimentämistä jne.

Ironmistress kirjoitti...

Onneksi olkoon Joe Bidenille vaalivoitosta, ja paljon onnea - sillä sitä hän tulee tarvitsemaan.

Yenkkilä on kauniisti sanoen lirissä nyt. Ei niin, että Trump olisi ollut USA:n kaikkien aikojen huonoin presidentti, sillä Hardingiin ja Buchananiin on vielä matkaa, vaan niin että nyt eräät nimeltämainitsemattomat piirit ovat onnistuneet demonisoimaan Trumpin niin pahasti, että hänen kannattajansa ovat saaneet kauniisti sanoen p@skahalvauksen. OK. Trump on tomppeli, mutta POTUS on sen verran triviaali tehtävä, ettei siihen tarvitse olla ydinfyysikko, ja hän on saanut talouden rullaamaan. Hänen pahimmat epäonnistumisensa liittyvät koronavirukseen ja aivopieruihin.

Biden on pitkän linjan poliitikko. Jäämme näkemään, onko hänessä muita värejä kuin tylsänharmaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Unknownille ja Ruukinmatruunalle & kiitos kommenteistanne.

Unknown: Tökkimistä on kyllä muillakin. Se ruudun ajoittainen pimeneminen voi kyllä johtua siitäkin että kone siirtyy virransäästötilaan.

Ruukinmatruuna: Jos sinä määrittelet jonkun tomppeliksi niin minun ei tarvitse ottaa sitä vakavasti.

Anonyymi kirjoitti...

Ad Unknown, miksei muillekin.

Minulla on xyz-pankista kokemusta valvontajärjetelmästä. Se pystyi näyttämään valvojalle minkä hyvänsä koneen näytön, hiiren ja näppäimistön. Ja arvaa mitä: Valvotulta koneelta ei mistään nähnyt sitä valvottavan. Ei mitään oireita, ei mitään, ei yhtään mitään.

Systeemi pystyi näyttämään ja nauhoittamaan rahaliikenteeseen käytettyjen koneiden tiedot. Ja samalla näyttämään kuvan koneelle kirjautuneesta tyypistä - näytö kameralta. Pankkisalissa on runsaasti kameroita. Ja joka kerran kun kassalaatikko avattiin otettiin kuvat koneella olijasta ja ylhäältäpäin koneesta - kuka istui koneella, oliko joku muu koneen lähellä, jne.

Ja P:n kuvernementin X:n kaupungin etähallintasysteemi pystyi myös ottamaan koneen hallintaan ilman käyttäjän toimia ja huomiota. Ihan kaupallinen etähallintaohjelma kyseessä. Asentui ja alkoi toimia ihan noin vain. Vaati toki käyttäjältään Admin-oikeudet. Mutta koneeseen pääsi ilman käyttäjän huomiota tai toimia. Varsinkin putkinäyttöjen aikaan oli kovasti hyödyllinen ominaisuus, koneeseen pääsi kiinni vaikkei käyttäjä pystynyt näkemään mitään kämähtäneeltä näytöltä. Helppari pääsi tallentamaan asiakirjan ja sulkemaan koneen siististi. Muistini mukaan pelastin yhden budjetin pari tuntia ennen kokousta ja yhden gradun - tallentelu ei ollut tullut mieleen työpäivän aikana käyttäjille.

Niin, että eivät koneesi häiriöt johdu tarkkailusta. Todennäköisesti, hyvin todennäköisesti.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies ja kiitos lisäyksestä. Kun en ole tietokonespesialisti niin kaikenlainen ajattelu valvonnasta pelottaa. Ja myös vituttaa. Vittuakos se järjestelmälle kuuluu mitä minä koneellani katson. Työkoneella taas en käy kuin tekemässä työasiat.

Anonyymi kirjoitti...

Valvontasofta vaatii Admin-oikeudet valvottavalle koneelle, työympäristössä ylläpidolla on ne oikeudet. Ja työntekijöille PITÄÄ kertoa ko. ohjelmasta ja sen käytöstä. Etähallintaohjelmat asennetaan nykyään vaatimaan kohdekoneelta lupa, siis tulee akkuna joka selittää "nn haluaa etähalintaistunnon koneellesi. Sallitaanko EI - kyllä. Oletus - siis valinta kun painat enteriä,CAPSEiLLA. Hiirellä pitää valita kyllä. Ja sitten tietysti hätätapauksia varten on jollain ylläpidon luotetuilla asiantuntijoilla - köh, köh - etähallintaohjelma joka toimi kyselemättä. Sen käyttö aiheuttaa aina selvityksen tietohallinnolle ja koneen haltijalle / käyttäjälle - byrokratiaa tiedossa.

Ihan selvyden vuoksi: Pankin valvontasofta oli tedossa kaikilla ja se oli rahaliikenteellisistä syistä välttämätön. Eikä sitä ollut joka koneella. Muistaakseni se toimi vain kun rahaliikenneohjelma oli käynnissä.

Lisäksi etäasentuminen vaatii samassa sisäverkossa olemisen. Krakkereilla on sitten taas omat metkunsa mutteivat nekään yleensä mitenkään näy.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Tietokoneellisia asioita...

Niin oli minullakin ennen F - Secure,
tuo sama ilmoitus tuli. Josta joskus
aiemmin kirjoitin.

Sitten vaihdoin tietokonetta parempaan,
tähän en enää ole laittanut F - Securea.
Windows 10 omalla virustorjunnalla
mennään. Jos nyt vielä turvaa
haluaisi niin sitten voisi laittaa
vaikka Linux, niin ei mikään uhkaa.

Toinen hyvä ohjelma olisi Sandboxie.com
Sandboxie, hiekkalaatikoitu nettiselain.
Tällä voisi suorittaa ohjelmia omasssa
laatikossaan. Ei tästäkään mikään tartu.

Anonyymi kirjoitti...

F - Secure:

Varoitus: Omistan ko. firman osakkeita.

Mutta asiaan. Virusturvaohjelmistot varoitelevat milloin mistäkin sivustosta, syy on joko:

1 Asetuksissa. Siis olet ottanut käyttöön joatain lapsi- tms-lukkoja tai joku nokkelikko on ottanut. Tai firman koneella on jotain vastaavia asetuksia. Tai sivuston on joku ilmoittanut haitakkeita levittäväksi. Tyhmyyttään tai kiusamielessä. Tai asetuksia ylläpitävä "aktiivi" on merkinnyt sivuston estettäväksi. Viimemainttuun olen itse joskus törmännyt, tähän suhtaudutaan yllättävän huumorintajuttomasti - ainakin kaikissa työnantajafirmoissani on suhtauduttu. Ko. aktivistille on kerrottu, ettei tarvitse ilmaantua enää töihin. Avaimet ja ID-kortin voi jättää nyt tuohon pöydälle. Vartija saattaa ulos.

2 Sivustolla on oikeasti joku ongelma. Usein sivuston ylläpito poistaa ongelman nopsaan, jos poistaa. Webbihotellien ja -palveluntarjoajien reagointinopeus on vähän vaihteleva. Ongelma voi olla vanha versio ohjelmasta, vanhentunut sertfikaatti, osoitteen rekisteröinnin epäselvyys - esimerkisi reverserekisteröinnin puute. Siis pitää olla rekisteröitynä nimi ip-osoitteelle ja ip-osoite nimelle.

3 Virussormenjäljen virhe. Tämmöistä käy joskus, haittaohjelman sormenjälki on joskus ihan sama kuin jonkun oikean ohjelman. Tämän ongelman korjaa ylensä aika noileesti virustorjuntafirma.

Minulle ei ole Ykän sivusta F-Sec narissut koskaan. Olen ollut F-Securen käyttäjä vuosia, 90-luvun alusta. Välillä käyttänyt muitakin, kun olen ilman saanut. Asentanut ja temppuillut virrustorjuntojen kautta ihan työkseni. Ja voin kertoa, ettei F-Secure ole paskimmasta päästä ollenkaan. Virustorjunta ja palomuuri toimivat huomiota vaatimatta ja VPN ei hidasta liikennettä kuin hieman.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Virtuaalikone on sitten kaikkein varmin temppu välttyä haitakkeilta ja muilta riesoilta. Siis kun asennat virtuaalikoneen ja käytöt siitä luotua kopiota, jonka muutoksia ET tallenna, niin mitään ei tartu koneellesi.

Ylläpidossa on tietysti enemmän tekemistä, alusta jossa pyörität virtuaalikonetta pitää ylläpitää ja virtuaalikoneiden alusta, esmes VMware ja itse virtuaalikonekin. Lisäksi on tulee lisenssimaksuja, virtuaalikone vaatii oman lisenssin ja virtualisointiohjelmakin. Alustana kannattaa käyttää linuxia, ilmaista.


Ihan vaan vinkkinä, kannattaa asentaa se virtuaalikone, ottaa siitä kopio ja kirjoitussuojata se samantien. Kopio ja virtuaalikone kannattaa versioida päivitysten mukaan - levytilaa kuluu mutta hermoja säästyy. Mitä tämä on? No, virtuaalikoneiden hakemistossa on: Virtuaali_kone-2020-1, Kopio-Virtuaali_kone-20202-1,Virtuaali_kone-2020-2, Kopio-Virtuaali_kone-2020-2, Virtuaali_kone-2020-3,.. Yleensä vuotta vanhempää versiota ei tarvita, kolme kuukautta riittää ihan kaikkien ongelmien ratkontaan. Ongelmia voi tuottaa lisenssien hallinta, ohjelma pitää poistaa ja asentaa uudelleen - lisenssi siis palauttaa ja ottaa uudelleen käyttöön. Askartelua piisaa. Viimeisintä virtuaalikonetta käytetään, kun päivitetään otetaan ensin kopio koneesta sitten pävitetään, tallennetaan muutokset suljettaessa. Nimetään päivitetty kone uudelleen, kopioidaan se uudelle nimelle, poistetaan vanhin virtuaalikone. Niin ja muistetaan päivittää virtualisointialusta ja se kone jolla nämä pyörii. Vähintään kerran kuussa.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Anolle & kiitos kommenteistanne. Tällaiselle maallikolle nää asiat on kyllä varsin monimutkaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Trumpin voittohan olisi ollut parasta, jos toivoo Venäjän nappaavan Suomen, koska Nato ajetaan alas. Samalla se olisi vahvistanut Turkin ja varsinkin Saudien ääri-islamilaista linjaa. Lisää jihadisteja Eurooppaan! Sitäkö,te tollot toivotte?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Laitapa vielä litaniaan että me ollaan putinisteja jotka suorastaan toivovat sitä Venäjän miehitystä niin avautuminen alkaa olla täydellinen.