maanantai 21. elokuuta 2023

VALTAMEDIA KELLARISSA VALITTAA

Valtamedian ongelmahan on siinä että se tuuppaa eetterin täyteen yksipuolista vihervasemmistolaista ryönää ja sitten se loukkaantuu kun lukijat toteavat että tämähän on hei kuulkaa yksipuolista vihervasemmistolaista ryönää. Ja siitähän tulee tietenkin henkinen pipi. Yrittääkseen saada itselleen arvostusta meidän kaikkien suuresti ja ehkä vieläkin enemmän arvostama Yle on ottanut haastateltavakseen toimittajaveteraani Rauli Virtasen. Ehkä ideana on se, että kun heppu on ollut aikanaan Vietnamissakin reportterina niin eihän häntä vastaan kukaan ilkeä mitään sanoa.

No, kyllä ilkeää. Aloitetaan jo otsikosta:

Rauli Virtanen: “Minua huolestuttaa, että meillä laitaoikeisto kyseenalaistaa ja hyökkää perinteistä laatumediaa vastaan”.

Tässähän nousee esille heti pari huomiota:

1. Mikä se olikaan se laitaoikeisto? Ja miksi kokenut toimittaja käyttää tuollaista blankotermiä joka ei oikeastaan tarkoita mitään mutta jolla voidaan demonisoida huomattava määrä ihmisiä? Vai oliko niin, että Ylen toimittelija teki otsikon ihan oman mieltymyksensä mukaan?

2. Laatumedia julkaisee perusteltua ja tutkittua laatutavaraa mutta valtamedia on varsinkin viime vaalien jälkeen keskittynyt etsimään ja ennen kaikkea tulkitsemaan ihmisistä törkyä jota se käyttää hyväkseen puhtaasti poliittisten tarkoitusperien saavuttamiseksi. Ei sellaista kutsuta laatumediaksi vaan lähinnä keltaiseksi lehdistöksi. Sanotaan suoraan että paska ei haise hyvälle vaikka se vaatisi ihmisiä uskomaan niin.

Juttu jatkuu:

Pitkän linjan ulkomaantoimittaja Rauli Virtanen sanoo, että pakolaisuus on monella tavalla tulkittu väärin. Aina ei muisteta, etteivät ihmiset vapaaehtoisesti halua lähteä kodeistaan.

Virtanenkin tietää oikein hyvin etteivät Somaliasta ja Lähi- & Keski-idästä tänne tulleet tyypit ole pakolaisia vaan ne ovat tulleet siksi että Suomi tyhmänä maana tarjoaa niille ikuisen elatusautomaatin täysin riippumatta siitä, kuinka ne täällä käyttäytyvät.

Ja sitten lisää:

Rauli Virtanen sanoo tietoa olevan monella tavalla liikaa.

– Meillä on sosiaalinen media. Meillä on vaihtoehtoinen totuus ja valemedia. Heikentyvä usko laatumediaan, jota pyritään horjuttamaan.

Edelleenkin: Pelkäksi propagandavälineeksi muuntunut valtamedia ei ole laatumediaa vaikka sitä kuinka ruikutettaisiin. Ei uskoa valtamediaan tarvitse horjuttaa, vaan se tekee sen itse. Pistää miettimään, että haluaako Virtanen sosiaalisen median kiellettäväksi ja tiedonvälityksen monopolia vain mediataloille? Kysyy muuan valemedian edustajaksi kutsuttu Ykä.

Rauli Virtanen on äärimmäisen huolestunut tavasta, jolla laitaoikeisto eri puolilla maailmaa kyseenalaistaa perinteisen median roolin ja ennen kaikkea yleisradioyhtiöiden toiminnan.

– Minua huolestuttaa, että meillä laitaoikeisto hyökkää perinteistä laatumediaa vastaan. Tätä on tapahtunut jo vuosien ajan, Virtanen sanoo.

Ja jälleen: Ei pidä käyttää haukkumasanoja kuten laitaoikeisto jos ei osaa selittää, mitä sillä tarkoitetaan. Ja se selityshän jää tulematta sillä se ”laitaoikeisto” koostuu vain aivan tavallisista ihmisistä jotka eivät niele purematta valtamedian monikulttuurisuuspropagandaa.

Ja vielä:

Hänen mielestään voidaan ihan syystä ihmetellä, miksi suomalaiset eivät suhtaudu empaattisemmin pakolaisiin.

– Eikö media haastatellut riittävästi ja tuonut esille 2015–2016 tänne tulleiden turvapaikanhakijoiden tarinoita ja taustoja? Vastavoima niputti heidät elintasopakolaisiksi. Siitä tuli valtavirtaa ja monet ihmiset, jotka eivät koskaan tavanneet näitä ihmisiä, alkoivat uskoa niitä tarinoita.

Kyllä valtamedia haastatteli ja ennen kaikkea uskoi. Ja jätti säännöllisesti mainitsematta että seitsemän eurooppalaisen maan halki Suomeen tulleet jätkät eivät todellakaan olleet missään hengenvaarassa. Ne samat jätkät jotka valittivat ruuasta sekä majoituksesta ja jotka kunnostautuivat väkivalta- ja seksuaalirikoksissa.

En tiedä, onko kyseinen Virtanen jäänyt elämään niitä aikoja jolloin valtamediaa saattoi oikeasti sanoa laatumediaksi ja kuvittelee että tilanne olisi vieläkin niin.

Ja laitetaanpa loppuun vielä hieman kuvia niistä vuoden 2015 hädänalaisista pakolaisista jotka henkensä uhalla pakenivat Haaparannasta Tornioon ja siitä turvaan Suomeen. Ja joista parhaat ovat ehtineet tehtailla toistakymmentä valitusta hylsypäätöksiinsä.

ja

und


och


Vaan ehkäpä niin Virtasella kuin valtamedialla yleensäkin on samat silmälasit kuin Emma Karilla:

No, hyvää alkavaa viikkoa joka tapauksessa kaikille. Ja tulee muistaa, että jos joku väittää olevansa laatua niin se ei välttämättä ole sitä. Ei vaikka se kuinka inttäisi.


33 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ilmiselvästi toimittaja Virtanen on noudattanut Manna Sarinin New York -manifestia ja on valinnut puolensa. Lähinnä surullista tämmöinen.

Anonyymi kirjoitti...

Jälleen hyvä analyysi woke höperön valheista.
Kaukaa on woke ylen haettava menetettyä "totuutta".
Kenelle nuo oksennukset ovat tarkoitettu? Häpäisevät ja lokaavat itsensä sekä
uskottavuutensa. Seteliselkärankaisia shanoisi Veikko.

kt

Anonyymi kirjoitti...

Tästä R.Virtasesta meni uskottavuus 1999-2000, kun hän oli raportoimassa Kosovon sodasta.

Toimittaja seisoi Pristinan kaupungin kupeella sen ainoan luhistuneen varastorakennuksen edessä ja kertoili siinä tohkeissaan kuvaajalle juttujan.

Päätti lähetyksensä lauseeseen: "Täällä Rauli Virtanen ja täysin tuhoutunut Pristina!"

heppa

Nils- Aslak kirjoitti...

Vuoden 2015 pakolaisista 80- 90% oli nuoria miehiä, kun taas Ukrainan pakolaisista lähes 100% oli naisia ja lapsia. "Nuo miehet ovat lähteneet hakemaan apua naisille ja lapsille", selitettiin meille v. 2015. Migrin ilmoituksen mukaan heistä jopa yli 30% oli sotilaita ja poliiseja, siis niitä sodan ja sorron aloittaneita, mutta hävinneitä.

Tanskassa on jo purettu muslimipakolaisten tuhoamia lähiöitä ja heidät yritetään asuttaa hajalleen tanskalaisten sekaan. Hesarin jutun mukaan Turun Varissuon lähiön purkua suunnitellaan ja Tanskan mallin mukaan heidät asutettaisiin suomalaisten sekaan INTEGROITUMAAN.

Minä olen kuullut monia ihmisten henkilökohtaisia kertomuksia täällä pk- seudulla, joissa he kertoivat joutuneensa muuttamaan muslimien uhkailun, ei klo. 22.00 hiljaisuuden noudattamista tai jonkun muun syyn takia. Kukaan ei ole kertonut joutuneensa muuttamaan virolaisten, venäläisten, jne. takia.

Strix Senex kirjoitti...

Tuli tuosta Valto Meedian vaahtoamisesta mieleen vanha juttu jatkodsodan ajoilta. Suomalainen kuorma-auto ajoi kapeaa tietä lumipenkkojen välissä ja perässä saksalaisen kenraalin auto joka kovasti toitottaen yritti ohi. Taisi kenraali tehostaa tuota yrittämistä ammuskelemalla ilmaan. Eihän siinä tilaa ollut, joten yritys ei onnistunut. Kun viimein tuli levennys, kuorma-auto ajoi sivuun, kiukkuinen kenraali pomppasi autostaan ja äityi latelemaan kaiken maailman uhkauksia, joista kuorma-autokuski ei mitään ymmärtänyt, mutta nuotin ymmärsi sitäkin paremmin. Totesi tuohon metelöintiin rauhallisesti että "tiineeksi et saa, huuto ei pelota ja ampua et uskalla". (Tulkin käännös tuosta lausahduksesta, viisaasti kyllä, oli kokonaan jotakin muuta) Kyseinen kenraali (ei Dietl) tiettävästi kävi sotansa Pervitiinin eli meta-amfetamiinin voimin ja harkintakyky oli sitten sen mukainen.

Miten tämä liittyy tuohon Ylen juttuun? No, asia saattaa olla ilmeinen ilman selityksiäkin, mutta kun katsoi sunnuntain Ylen sivujen muutkin jutut ja niiden otsikoinnit ja aiheet, niin kyllä toimittajien järjen käyttö, harkintakyky ja kiihkeys olivat jokseenkin samassa tasossa ja kovasti yrittivät ammuskella kaikkea mikä liikkuu. Lienee viisainta suhtautua heidän höyryämiseensä juuri samanlaisella perihämäläisellä maltilla. Mitä pahemman karikatyyrin ne tekevät itsestään, sitä vähemmän niitä juttuja otetaan tosissaan ja sitä enemmän ne saavat todellista syytä valittaa luottamuksen katoamista.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Meinasin tätä "Eikö media haastatellut riittävästi ja tuonut esille 2015–2016 tänne tulleiden turvapaikanhakijoiden tarinoita ja taustoja?" kommentoida.

Mutta olihan se Sipilän vanhalta näyttävä 17-vuotias suklaapoikanenkin siellä... :D

kauko kaipuu kirjoitti...

Ei taida laatumediasta olla jäljellä kuin pirkka, yhteishyvä ja moottori.

Anonyymi kirjoitti...

Laatuahan se on huonokin laatu.

Anonyymi kirjoitti...

Virtanen on varmasti nähnyt maailmalla ihan oikeita ja surkeassa asemassa olevia pakolaisia, mutta eihän heitä voi verrata nykypäivän onnenonkijoihin, joista blogissa oli hyvä otos. Villi veikkaus on, että puolen miljoonan karjalaisen asuttaminen emämaahan tuli taloudellisesti paljon halvemmaksi kuin esim. 30.000:n irakilaisen miehen elättäminen vuoden 2015 jälkeen.

Vuonna 2015 media vetosi suomalaisiin Syyrian sodan takia; naiset ja lapset on saatava turvaan. Eräskin naisihminen oli kuullut, että kuntaan oli tulossa bussilastillinen syyrialaisia pakolaisia. Hän alkoi leipoa pullaa ja meni tuoreiden vehnästen kanssa heitä vastaan. Bussista jalkautui lauma älypuhelimiaan näprääviä nuoria asekuntoisia miehiä ja nainen kääntyi tuohtunena pullineen saman tien tulosuuntaan päin. Moni muukin median uutisointiin sokeasti luottava on varmasti tullut yllätetyksi viime vuosien aikana ja siksi ihmetyttääkin, että meillä edelleen esim. Yleen luottavien määrä on Pohjois-Korean lukemissa.


Rouva Ano

Pinlaareni kirjoitti...

Kiitos kirjoituksestasi Ykä, ja tervehdykset pitkästä aikaa.

On se kummallista miten laatumedian täytyy mainostaa olevansa laadukasta samalla, kun tilaajamäärät kuihtuvat. Ajatellaanpa vaikka vertailukohtana työkaluja: jos minä ostan esim. Milwaukeen, Stihlin tai Festoolin työkoneen, tiedän vuosien kokemuksella, että saan laatua - eikä sitä tarvitse minulle tolkuttaa. Mutta laatumedian laadukkuus, jota laatumedian itsensä pitää korostamalla korostaa, on jotain ihan muuta - ihan vuosien kokemuksella huomattuna.

Ja kun yhä suurempi joukko ihmisiä alkaa huomaamaan sen, niin laatumedian laadukkaita toimittelijoita alkaa ahdistamaan. Laadukkuudesta hokeminen ei laatumedian asemaa paranna. Paska ei muutu kaviaariksi, vaikka sen laittaisi kullattuun purkkiin.

Bogreol kirjoitti...

Eikö se, ettei R. Virtasen mielestä kritiikkiä laatumediaa kohtaan tule kuin laitavasemmiston suunnasta, ole jo sinällään huolestuttavaa sananvapauden ja moniarvoisuuden kannalta. Hätä tulee, kun pitäisi saada ylläpitää laadukasta ilmastoherruutta. Korporatiivinen media on täynnä raulivirtasia, jotka elävät humanismin hurmassa vailla suhteellisuudentajua, ajavat yhtenäisesti monikulttuurisuuden asiaa, realismia ei jutuistaan löydy, idealismia ja utopiaa sitäkin enemmän. Valtamedia maksaa agendajournalismista, ja elannon vuoksi toimittajat sulkevat mielellään silmänsä epämiellyttäviltä maahanmuuton seurannaisvaikutuksilta, ja onhan myös viattomia aatteeseen uskovia, jotka ovat aidosti sokeita. Eivät onneksi saa täysin suljettua vaihtoehtoisia kanavia tai maailman todellisuutta, vaikka kovasti yrittävät, leimakirveitä heittelemällä voi aina ponnistella pitää yleisöä laadun piirissä.

Trilisser kirjoitti...

Tuo kenraaliviittaus lienee Ferdinand Schörneriin. Valitettavasti hänestä suomeksi kirjoitetusta tarinoista 99 % on itseään "laatumediaa". Esimerkiksi tarinat hänen pervitinin käytöstä ovat vailla minkäänlaisia todisteita. Jotkut saattavat tukea väitteitään Robert Alftanin ja Markku Jokisipilän toimittamalla kirjalla "Aseveljet : saksalais-suomalainen aseveljeys 1942-1944", mutta se on surkea tekele, jossa mm. asiakirjoja on mielivaltaisesti leikelty ja niitä on valikoitu myös tarkoitushakuisesti. Ainoa suomenkielinen kirja, jossa Schörneriä on arvioitu objektiivisesti on Mikko Uola "Vallankumouksellisia, vakoilijoita ja aseveljiä : myyttejä ja tosiasioita Lapin historiasta 1910-luvulta 1960-luvulle".

QroquiusKad kirjoitti...

Tuo Schörnerin liikennetapaus lkienee todellinen, mutta ei siinä suomalainen tilannetta kylmänviilästi hallinnut vaan joutui ottavaksi osapuoleksi.

Tuo kuuluisa uhmakas vastaus on väinölinnalaista jermuhagiografiaa;
se on kerrottu sanotun vaikka kuinka monessa eri tilanteessa ja sitä on joskus höystetty pudottamalla saksalainselta lakki päästä kämmenten yhteenpaukautuksella tai varmaan joskus pelkällä huudon ilmanpaineella.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Kannattaa median miettiä tuota omaa mainostamistaan. He olisivat mielellään laatumediaa ja vastuullisia, mutta nuo arviot eivät kumpua heistäpäin mainostamalla ja itseään kehumalla. Päinvastoin. Otetaan vaikkapa autojen mainonta. Jos joku autotehdas laittaisi lehtiin mainoksia joissa kehuttaisiin miten laadukkaita ja vastuullisia heidän tuotteensa ovat, niin se aiheuttaisi aivan päinvastaisen reaktion markkinoilla. Mikäs nyt on pielessä kun pitää tuollaisia adjektiiveja käyttää? laatuhan ilmenee käytössä ja vastuullisuus lopputuloksessa, ei niiden olemassa oloa kukaan usko ilman todisteita pitkäaikaisen käytön perusteella. Sama medialla, kun he pitävät älämölöä että he ovat "laatumediaa" ja "vastuullisia" niin porukka epäilee välittömästi että asia ei näin ole koska sitä pitää noin todistella ilman todisteita. Ja etenkin kun merkittävä osa porukasta näkee jokapaiväisessä käytännön elämässä vain päinvastaisia todisteita asioiden tilasta. Tässä mediat sortuvat samaan kuin nämä heimokulttuureista tulevat maahanmuuttjat jotka vaativat että heitä pitää kunnioittaa. Täällä kun kunnioitus ei ole jotain jota voi vaatia, vaan jotain joka ansaitaan, jos ansaitaan, yleensä ei. Pelkkä vaatimus kunnioituksesta kun nollaa liki kaikki oikeat teot joilla sitä voisi saada. He eivät tajua että vaatimalla sitä ei aivan varmasti täällä saa. Vaatimuksen jälkeen vaatijaa pidetään oletusarvoisesti perseilijänä, ei kunnioitettavana, tai edes sellaisena joka voisi joskus jotenkin tull kunnioitettavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Arvostin Virtasen raportteja sotatantereilta aikaan, mutta aika näyttää tekevän tehtävänsä. Rauli ei ole eläkkeellä pävittänyt tietojansa. Tosin hän on itsekin kertonut, että aikaisemmin kirjeenvaihtajat saivat liikkua sota-alueilla mielensä mukaan mutta jon Irakin sodan aikoihin heitä vietiin armeijan "virallisiin tiedotustilaisuuksiin" armeijan kuljetuksilla. Että se siitä vapaasta journalismista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, kt:lle, hepalle, Nils-Aslakille, Strix Senexille, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, kauko kaipuulle, Ano2:lle, Rouva Anolle, Pinlaarenille, Bogreolille, Triilisserille, Qroquius Kadille, Thorvald Eskilinpojalle ja Ano3:lle & kiitos hyvistä kommenteistanne ja lisäyksistänne.

Nythän on tosiasia että valtamedia käy ristiretkeä aivan tavallisia suomalaisia vastaan. Nimittämällä niitä ääri-, laita-, vinkkeli- ja tiesmiksioikeistoksi ts. natseiksi. Se on tietysti helppoa kun sitä ei tarvitse mitenkään perustella ja jos joku vaatii perusteluja niin hänet voi tulkita ääri-, laita- jne…

Noin yleensä yritysmaailmassa on niin että jos tuote ei mene kaupaksi niin silloin ei syyllistetä kuluttajaa vaan mietitään, kuinka tuote saadaan paremmaksi.

Mutta, piru vie, tulee muistaa että valtaosa kansalaisista silti lukee valtamediaa, lukee pääosin otsikot ja uskoo niihin.

Noihin sotalegendoihin en ota kantaa kun en kyseisestä tapauksesta tiedä mitään.

muuanpena kirjoitti...

Yhä useammat taitavat olla sitä mieltä, lainaus telkkarista ”Yle - pistää miettimään”. Vaikka jos katsoo vain Ylen kanavia, niin ehkä ei.

Anonyymi kirjoitti...

Henry VI: n aikoihin Shakepeare loihelausui kynällään (?): "Ensimmäinen asia jonka teemme, me tapamme lakimiehet" tarkoittaen tietenkin syyttäjä-viranomaisia...
En kauhiasti yllättyisi - suorastaan pelkään - että joku loihelausuu lähitulevaisuudessa jotain sellaista kuin: "Ensimmäinen asia jonka teemme, me hirtämme toimittajat"... tämähän ei tietenkään ole suotavaa, eikä sivistynyttä loihelausuntaa, mutta toimittelijan hommeleista voi tulla aika helkutin heikosti arvostettua... pitkäksi aikaa...
- Lukija

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Toimittajat ovat jo epäsuosittu ammattikunta. Mietipä jos kohtaat kaverisi järjestämässä saunaillassa osallistujana toimittajan, vieläpä itse vihervasemmistolaiseksi tunnustautuvan. Onko tunnelma pilalla? mitä voit sanoa ja mistä voit jutella, ettet varmasti päädy tuon peelon seuraavaan kirjoitukseen tai jopa maalituksen tai rikosilmoituksen kohteeksi? riski on melkoinen, ainakin meikäläiselle suupaltille. Siksipä olen jo kerran poistunut tällaisesta tilaisuudesta liki samantien kun tällainen osallistuja tuli ilmi. En vaan voinut jäädä istumaan hiljaa.

Anonyymi kirjoitti...

Yleensä jos joku on pätevä jossain, niin siitä ei tarvitse huudella. Teot puhuvat puolestaan. Ei Barcelonan tarvitse huudella vähän väliä, että se on maailman parhaita joukkueita jalkapallossa. Valtamedian huutelu itsestään laadukkaana ja vastuullisena mediana on täysin mautonta ja typerää, kun teot puhuvat täysin toista.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys muuanpenallle, Lukijalla, Qroquius Kadille, Thorvald Eskilinpojalle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

muuanpena: Kieltämättä Ylen tarjonta pistää miettimään mutta ehkä eri tavalla kuin mitä Yle haluaa.

Lukija: Ketään tuskin haluamme tappaa mutta toimittajan hommeli kaipaa sen arvostuksen minkä se ansaitseekin. Eli ei arvostusta ollenkaan.

Qroquius Kad: Hyviä huomioita ja tästä tulee mieleen että kun tätä vauhtia edetään niin kuka EI enää ole natsi tai ainakin sellaiseksi tulkittu?

Thorvald: Luulen, että he saunovat ihan omissa piireissään.

Tapsa vaan: Totta. Eikä Barcelona toimi verorahoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Laitamyötänen on tuttu termi ja tunne..

Muuten; mitenkäs toksinen feminiinisyys? Miksei siitä puhuta?


-Tvälups-

Pinlaareni kirjoitti...

"Nimittämällä niitä ääri-, laita-, vinkkeli- ja tiesmiksioikeistoksi ts. natseiksi"

Hihii, minäpäs keksin identifioida itseni 3.1415926536 radiaania suvakiksi. Hupsua ideaani saa lainata.

Antifilatelisti kirjoitti...

Osaisiko blogi-isäntä vastata siihen paradoksiin, että jos kerran ydinperhe on vanhanaikainen sosiaalinen konstruktio ja isiä ei oikeastaan tarvita, niin miksi yksihuoltajien ja AU-äitien lapset ovat rajusti yliedustettuina väkivalta-, omaisuus- ja päihderikoksissa? Eikö pitäisi olla niin, että pojista kasvaisi terveempiä ja vähemmän pahoinvoivia kun toksinen maskuliinisuus ei ole läsnä?

QroquiusKad kirjoitti...

Tuota on toksinen feminiinisyys ja siitä puhuu nainen:

https://www.is.fi/seksi-parisuhde/art-2000006109149.html

Eipä tuosta tarvitse naisten jaanata, kun asia on naisen suulla suoraan todettu.
Meidän on pidettävä turpamme tukossa asiasta, tai ämmät tulevat räkimään silmillemme ja potkimaan muniamme, ja me olemme niin munattomia vätyksiä että alistumme siihen sen sijaan, että antaisimme vituksille ympäri korvia kuten useimmissa maissa tehtäisiin.

Todella harvassa maassa molempiin sukupuoliin kuuluvilla ämmillä on varaa käyttäytyä puoliksikaan niin röyhkeän vittumaisesti kuin Suomessa.
Oma vikamme.
Mitäs emme pidä kuria.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Taisteluvälineupseerille, Valtsulle, Pinlaarenille, Antifilatelistille ja Qroqius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kiitos linkeistä.

Tvälups & Qroquius Kad: Joo, onhan niin että feministien mielestä feminismi on inhimillisen kehityksen absoluuttinen huippu joten mitään toksista feminiinisyyttä ei ole olemassakaan.

Valtsu: Jep. Korutonta kertomaa.

Pinlaareni: Ei muuta kun idea kiertoon.

Antifilatelisti: Ja ovat muuten yliedustettuja huostaanotoissakin.

Anonyymi kirjoitti...

Miten suuri on maahanmuuttoteollinen kompleksi? Se muuten on verovaroin kustannettu.

Anonyymi kirjoitti...

Miten suuri on maahanmuuttoteollinen kompleksi. Se verovaroin kustannettu.

Ekku kirjoitti...

Nyt menee pahasti ohi aiheen, mutta kirjoitan kuitenkin, kun oletan että aihe kiinnostaa tämän palstan lukijoita.
Ajattelin tuossa äsken varata ajan aselupahakemuksen tekoon. Jonot 150km säteellä Jyväskylästä ajanvaraukseen näyttää olevan pienimmillään 2 kuukautta?
Hyvin on viranomaisten toiminta resussoitu. Mikäköhän sakki niitä lupapalveluita oikein työllistää...
Ainakin viime näkemältä ne ei vaikuttaneet enemmistöltään perinteisiltä, suomalaisilta passinhakijoilta.
Metsästys-perustekin täytyy nykyään tehdä kirjallisesti ja näemmä melko yksityiskohtaisesti.

Suomalaiset putinistit hirtettävä kirjoitti...

Eipä alkanut sisäministeriö organisoimaan "Valtavaa myrskyä" kun Ukrainasta tuli ihan oikeita pakolaisia: naisia, lapsia ja vanhuksia.

Eipä alkanut

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Ekulle ja Sph:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Pauli Vahtera laski jo useita vuosia sitten että tommoset 3,4 miljardia per vuosi.

Ekku: Luulen, että aseenomistajien elämää pyritään tekemään aina vain vaikeammaksi. Toivottavasti uusi hallitus ottaa hieman järjevämmän linjan.

Sph: Ne kun eivät olleet muodikkaasti etnisesti edistyksellisiä.

Anonyymi kirjoitti...

No jaa, Rauli Virtanen, tuo yhden miehen versio Rikusta ja Tunnasta. Pelottomasti kohti vaaroja mutta mihin aina unohtuu se kuvaaja joka on ihan yhtä uhanalainen? Kuinka monta suomalaista toimittajaa on kuollut ulkomailla? Mutta suomalainen ulkomaantoimittaja nyt vaan on supermän. Sen vastakohta on Roope Salmisen ja Koirien hersyvä kappale vituiksmän.

Mihin Suomi tarvitsee näitä näitä ns. sotakirjeenvaihtajia kun teksti kuitenkin kopsataan ulkomaiden soveliaasta pressistä ja jos yksikään luoti on lähelläkään hipaista huolellisesti kammattua fledaa niin ainahan voi mennä lähetystön hellään huomaan hoidattamaan traumojaan ja vaatimaan paikallisille kavereilleen ikuista elatusta periaatteella "en olisi ikinä selvinnyt ilman tätä henkeäni pelastanutta ihanaa autonkuljettajaani".

Rauli Virtanen on legenda, en tosin tiedä miksi mutta eiköhän nykyään pelkkä toimittajuus riitä. Kukaan ei ole niin uhanalainen kuin toimittaja, niin sodassa kuin rauhassa.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. Hyviä huomioita.