tiistai 9. tammikuuta 2024

OIKEUDEN SALLIMAT VIETIT

Jos kyseessä ei olisi aina niin vakavista asioista niin tämä suomalainen oikeuslaitos kävisi kyllä hyvästä farssinäytelmästä. Tuoreeltaan törmäsin esimerkkiin. Eli jätkä oli raiskaamassa naista. Oli saanut jo sormet jalkoväliin. Onneksi joku sivullinen tuli väliin ja ehti estää enemmän toimenpiteet.

No, kuinkas oikeus tuumi tästä? No, jätkä jätettiin tuomitsematta koska oikeus katsoi tyypin olleen tekohetkellä syyntakeeton  perusteella että jätkä oli ”kontrolloimattomasti viettiensä viemänä”. Tämä saa muuten aikaan muutenkin vahvan epäilyksen että tekijä ei kyllä ollut suomalainen. Lisäksi oikeus vähensi raiskatun saamia korvauksia.

Kontrolloimattomasti viettiensä viemä?

Mikä helvetin lieventävä asianhaara tuo on?

Vaan tästähän saatiinkin ennakkotapaus. Aikanaan Suomen laissa oli pykälä ”ei voinut mieltänsä malttaa” ja nythän se näköjään tulee takaisin. Joskin aivan toisessa merkityksessä. Ennakkotapaus on erittäin hyödyllinen nimenomaan kehitysmaalaisille jotka tunnetusti toimivat kontrolloimattomasti viettiensä viemänä.

Sen sijaan jos suomalainen estää raiskauksen ja vetää tekijää turpaan niin lieventäviä asianhaaroja ei varmasti löydy.

Kuvassa hyeena toimii kontrolloimattomasti viettiensä viemänä. Mutta se on ymmärrettävää koska se on eläin. Suomen oikeuslaitos taas on puolestaan nostanut eläimellisyyden lieventäväksi asianhaaraksi.


37 kommenttia:

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Hyvä taas, Ykä - ja saatanan paha taas,"oikeus"laitos.

Professori kirjoitti...

Tämä ennakkotapaus on tosiaan äärimmäisen vaarallinen. Sillähän ikäänkuin oikeutetaan alhaisella älyllisellä tasolla olevien ihmisten rikollisuus. Nähtäväksi jää, missä vaiheessa kyseistä argumenttia käytetään vaikkapa pääkaupunkiseudun jengiläisten välisissä kahakoissa. Eikös jonkinlaisiin porukoihin hakeutuminenkin ole jonkinlainen vietti erityisesti nuorison parissa?

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Tuohan on aivan puhtaasti rasismia, etnisesti edistyksellistä pidetään eläimen tasolla olevana, joka ei voi mitään vieteilleen. Valkoiselta taas erityisesti edellytetään niiden viettien vastustamista ja lakien mukaan toimintaa.

Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät, vai miten se Jeesus sanoikaan. Eli meidän suvakit ovat täysin vihjeettömiä sen kanssa mitä he tekevät ja sanovat. Sanovat yhtä ja tekevät toista.

Juha Kivela kirjoitti...

Toisaalta tämä on erittäin opettavainen ennakkotapaus kaikille suomalaisille yksipuoluejärjestelmän toiminnasta Suomessa. Kuten edelliseen postaukseen liittyen kommentoin, on Suomessa muodollinen äänioikeus, joka ei saa horjuttaa ulkoparlamentaarisesti käsikirjoitettua teatterinäytelmää.

Yksipuoluejärjestelmän puolueista oikeusministeriön johto ja ministeriyshän on tällä hetkellä… Kontrolloimattomasti viettiensä viemällä puolueella?

Ennakkotapaus on erittäin hyödyllinen myös arvon blogia - ja vastaavia pitäville - jotka voivat yhtä lailla vedota ”kontrolloimattomasti viettiensä viemänä” kirjoittavana. Sama koskee luonnollisesti kommentoijia.

Onko suomalainen viranomainen luokiteltava myös eläimeksi, jos se ei kykene noudattamaan lakia ja oikeutta?

Joppos123 kirjoitti...

Seksuaalinen hätätila on nykyisin demlan mukaan ihan ok syy raiskailla jos tekijänä on kehitysmaalainen kullannuppu ja tuleva Fazerin kaltainen kultamuna.
Mitä tulee teon keskeyttäjään niin kannattaa olla varovainen. Jos vetää kuokkaan tai potkii munille niin väitänpä, että poliisi keskittää kaikki voimansa keskeyttäjän kiinnisaamiseen.
Siitä syystä en oikein enää viitsi mihinkään puuttua ellei itseeni tai mukanani oleviin kohdisteta uhkaa. Parempi mennä pois. Meikällä olisi vielä raskauttavana tekijänä tausta. Demla ja lehdistö pääsisi oikein herkuttelemaan jos meikä vetäisi jonkun matun kanveesiin ja jäisin siitä kiinni. Kiinni ei pidä jäädä, heh.

KKi kirjoitti...

No nythän se on virallista. Olenhan aina sanonut, että ählämin/neekerin/puikulapääapinan rankaiseminen raiskauksesta on kuin rankaisisi pystykorvaa haukkumisesta.
Raiskaushan kuuluu ikäämkuin lajityypilliseen käytökseen. Etenkin vihreäthän ovat kovasti puhuneet lajityypillisen käytöksen puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Käsittämätön tuomio. Kaikki syyt olivat raskauttavia ja kaveri olisi pitänyt tuomita pakkohoitoon määräämättömäksi ajaksi. Tämä tuomio oli yhtäkuin ole hyvä ja jatka vaan, ei tässä mitään.

Laki on kaikille sama mutta tuomiot vaihtelee. Korvauksista uhrille vielä, voihan noita "oikeus" määrätä mutta minä en tunne yhtään uhria joka olisi saanut tuomitulta latin latia.

Anonyymi kirjoitti...

On vasta käräjaoikeuden päätös. Näissäkin on (kuullemma) taktiikkaa mukana, vaikken olekaan tuomari. Mitä nyt itse olen maalikkona seurannut, niin:

Tästä tuli syytetylle lievä päätös. Syytetty ei tietenkään valita päätöksestä, koska on riski että hovioikeudessa tuomio kovenee.

Kantaja eli uhri on tyytymätön päätökseen. Koska uhri oletettavasti valittaa (epäoikeudenmukaisesta/ väärästä) käräjäoikeuden päätöksestä ja hovioikeus tekee uuden oikeuskäsittelyn jälkeen päätöksensä.

Näin selvissä syyllisyystapauksissa rangaistus ja samalla tuomio kovenee eli uhri saa vasta tuolloin oikeutta.

Tämä pitkä prosessi on tietenkin väärin uhria kohtaan, mutta näin se menee.

heppa

Anonyymi kirjoitti...

”kontrolloimattomasti viettiensä viemänä”.

Ehkä tuota perustelua voisi käyttää tuomiota lieventävänä tekijänä laajemminkin. Voi kavaltaa, ryöstää, varastaa, murhata ja tehdä mitä vaan, kunhan väittää olleensa viettiensä vietävänä.

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko uussuomalaisten suuri osuus raiskauksissa syynä se että länkkäreiden silpomaton pimppi on parempi kuin matujen silvottu?? Juttu leviää ja teot lisääntyvät sen mukana?
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Seksuaalinen hätätila edellä tulikin jo mainittua. Kun oulussa oli groomingia, niin muistaakseni polliisi puolusteli/hyssytteli tapausta tyyliin, että tekijät nyt vaan tutustuvat tyttöihin eri tavalla. Taisi olla myös jotain naisten pukeutumisesta, että liian paljastavaa yms. Sekoavat ja naiset ovatkin mielestään ns vapaata riistaa. En tiedä mikä tilanne nykyään on, mutta 10- 20 v sitten niillä oli melkoiset tukijoukot asianajajista lähtien aina " rasismin " vastustelijoihin saakka. Valtion piikkiin.

Antifilatelisti kirjoitti...

Munat veks ja valtiolle. Jos ihminen on kontrolloimattomasti viettiensä viemänä, niin siihen auttaa kastraatio.

Anonyymi kirjoitti...

Menee vähän asian vierestä, mutta tulipa juuri mieleeni presidenttitaiston kiihtyessä, että kun media niin mieluusti kaivaa esille netistä määrättyjen inhokkiensa vanhoja kirjoituksia, niin miksi ei vastapuoli kaiva päivänvaloon esim. niitä Halla-ahon kirjoituksia, joissa hän on ollut enemmän kuin oikeassa? Hän on nähnyt kehitysmaamaahanmuutosta vääjäämättömästi seuraavat ongelmat parikymmentä vuotta aikaisemmin kuin moni muu päättäjän pallilla istuva, joka vasta nyt heräilee unestaan katujengien, raiskausten, murhien ja kouluväkivallan ollessa lähes jokapäiväistä uutiskamaa. Aika noloa, etten sanoisi ja kuitenkin tällaiset tyypit ovat olleet korkeissa päättävissä asemissa oikeuslaitosta myöten ja valitettavasti ovat myös edelleen. Meillä on tekemättä vielä edellisekin järjettömyyden eli taistolaisuuden ruumiinavaus, joten myös nykyiset maailmanhalaajat saanevat istua marteloissaan kaikessa rauhassa eläkkeelle pääsyyn asti.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Siis anteeksi, mutta mitä vittua nyt taas? Eihän tuossa artikkelissa missään sanottu, että raiskari jätettiin tuomitsematta rangaistukseen sillä perusteella, että oli "syyntakeeton kontrolloimattomien viettiensä vuoksi". Sitten seuraavaksi annetaan ymmärtää, että "kontrolloimattomilla vieteillä" tarkoitetaan tavallista seksuaaliviettiä, ei syyntakeettomuuden aiheuttavia mielisairauksia, jollainen tällä hepulla on mielentilatutkimuksen mukaan ollut, vaikka sairautta ei tämän tarkemmin ole julkisuuteen kerrottukaan. Eli tämän järjenjuoksun mukaan nyt suomalaisessa oikeuslaitoksessa on koittanut uusi aikakausi, jossa kaikki rikoksentekohetkellä kiihottuneet raiskaajat tuomitaan jatkossa syyntakeettomiksi, vai mitä? Perskeleen luetun ymmärtäminen alkaa lähestyä absoluuttista nollapistettä, mutta mitä muuta hölmöltä populistista nyt voi odottaa? Siis voi v*ttu mitä paskaa, jopa tämän blogin mittapuulla.

"Tämä saa muuten aikaan muutenkin vahvan epäilyksen että tekijä ei kyllä ollut suomalainen." Eli Perskeleen mielestä vain ulkomaalainen voi olla syyntakeeton?

Anonyymi kirjoitti...

Mistä saisi luettelon Demlan aktiiveista?

KKi kirjoitti...

"
"Tämä saa muuten aikaan muutenkin vahvan epäilyksen että tekijä ei kyllä ollut suomalainen." Eli Perskeleen mielestä vain ulkomaalainen voi olla syyntakeeton?
"
No jaa,kyllähän tämä keissi kovin värisee. JOs olisi ollut jokin muu kuin etninen erinomaisuus asia olisi kyllä tehty kohtlaisen selväksi neekerin vehjettä isommalla tekstuurilla.

Anonyymi kirjoitti...

Vastaan että yksinkertaisesti siksi, että halla- aho oli oikeassa kuten totesit. Mutta kuten monesti todettu, yhtään aliarvioimatta kommentoijaa, niin toimittajat ovat betonoituja vihervasemmistolaisia. Puhumattakaan virkamiehistä. Vai oliko se virkahenkilöistä. Joilla on ns ikuinen virka. Ja yle. Sitä ei sovi kyseenalaistaa. Kärjistäen. Minusta halla- aho on kaikista järkevin sekä ajattelee suomalaisten etua. Ääneni nenee hänelle. Kuten suvussani myös.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset kaikille kommentoijille. Tämä tapaushan tullaan epäilemättä nostamaan esille hyvin monessa tulevassa tapauksessa.

Yksi Ano oli täysin eri mieltä ja piti päätöstä ja perusteluja hyväksyttävänä. Toki sen hänelle sallimme. Kommentin pääasia taisi sinänsä olla suuri inho minua kohtaan. Kaikin mokomin. Ei se minua minnekään hetkauta.

Anonyymi kirjoitti...

Ok. Sinulla on täysin asiallinen mielipide sekä pointti. Kiitos virkistävästä kommentista.

Anonyymi kirjoitti...

Jep. Kohteliaisuutena vastasin. Niinkuin sanottu, täällä pimeällä puolella ei olla turhaan .

Anonyymi kirjoitti...

No joo luinpa nyt oikein tarkemmin. Tämä kirjoitus oli tilattu tms. Näyttää siltä, että ykä olet saanut huomiota /me kommentoijat . Ihan ansaitusti. Kiitos tästä blogista ykä.

KKi kirjoitti...

Hihii. Chat GPT on täydellinen poliitikko.

"
"
Äh taas ikävä uutinen. Miksi Irakilaiset raiskaavat niin kovain paljon?
"
"
Raiskaukset ja seksuaalinen väkivalta ovat vakavia ja monimutkaisia ongelmia, jotka voivat ilmetä eri puolilla maailmaa eri syistä. On tärkeää erottaa yksilöiden toimet kokonaisesta kulttuurista tai kansallisuudesta. Seksuaalinen väkivalta ja raiskaukset ovat rikoksia, jotka ovat ristiriidassa kaikkien ihmisten oikeudenmukaisuuden ja ihmisoikeuksien kanssa.

Seksuaalisen väkivallan juuret voivat olla moninaisia, ja niiden taustalla voi olla muun muassa sukupuolten epätasa-arvo, kulttuuriset näkemyserot, sosioekonomiset tekijät ja jopa sota-ajan traumatisoituminen. Keskustelut ja tutkimukset näistä aiheista ovat tärkeitä, jotta voitaisiin ymmärtää paremmin ja ehkäistä tehokkaammin seksuaalista väkivaltaa yhteiskunnissa.

On tärkeää, että keskusteluja seksuaalisesta väkivallasta käydään kunnioittaen kaikkien uhrien kokemuksia ja oikeuksia. Rikosten tekijöitä on rangaistava lain mukaan, ja samalla tarvitaan ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, kuten kasvatusta, tietoisuuden lisäämistä ja kulttuurisia muutoksia, jotka tukevat sukupuolten välistä tasa-arvoa ja kunnioittavat kaikkien ihmisten oikeuksia.
"

Kuin suoraan tuttityppyrältä tai miltä vain VOK:kerolta pullerolta.

-TR- kirjoitti...

Tällaisten uutisten kohdalla sen huomaa että suomalaisista ja länsimaalaisista ylipäätään on tullut aikamoisia vässyköitä että ulkomaalaiset edes uskaltavat harrastaa tuollaista touhua. Ei tarvitse pelätä että ahdisteltavalla tytöllä olisi vihainen isä tai vihaisia veljiä.

Jos itäblokin maissa joku ulkomaalainen touhuaisi tuollaista niin varmasti kävisi huonosti enkä tarkoita laillisia seuraamuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Ylen saamaa rahoitusta (josta kiittävät Kirsta Kiurua) tulee vähentää!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano 1, 2 ja 3:lle, KKi:lle, TR:lle ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1, 2 ja 3. Oletan että olivat sama Ano: Kiitokset. Näissä anokommenteissa on vaan se ongelma, ettei tiedä, kuka anoista kommentoi ja mihin. Suosittelen jonkinlaisen nimimerkin käyttämistä.

KKi: No joo, olihan tuo silkkaa tyttiä. Itse en käytä tuota tekoälyä muuhun kuin siihen että sillä on tehty tähän blogiin muutama kuva.

TR: Tuo on kyllä täysin totta.

Ano4: Koko Yle tulisi nykymuodossa lakkauttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Antifilatelisti sanoi...

Munat veks ja valtiolle. Jos ihminen on kontrolloimattomasti viettiensä viemänä, niin siihen auttaa kastraatio.

9. tammikuuta 2024 klo 16.14
Musitelen, että se olisi ollut Meksikossa, jossain eteläamerikassa kuitenkin, kun muuan nainen hermostui miehensä oletetusta/tapahtuneesta seksihommasta nuoren sukulaistytön kanssa. Silpaisi mieheltä värkin irti ja vet vessanpöntöstä viemäriin.
Jossain ns. vaihtoehtomediassa kerrottiin, että tämä "sankari" oli näitä uusssuomalaisia. Oli siinä nimikin mainittu.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Olihan tuo kyllä varsin rankka rangaistus. Mutta kovia rangaistuksia tuollaisiin tarvitaan. Ehkei niitä silpomisia sentään. Ja joku suomalainen harvemmin alkaa julkisella paikalla tunkea käsiä toisen pöksyihin.

Joppos123 kirjoitti...

En nyt sitten tiedä olisiko se kova rangaistus jos verekseltään kiinni jääneeltä viettien viemältä tullattaisiin kulkuset valtiolle.
Vietit loppuisivat kuin seinään ja viettien riivaamalle se olisi varmaan helpotus.
Meinaan vaan jos nyt oikeudessa annettu tuomio on jatkossakin kuranttia tavaraa niin pilluvarkaudet tulee lisääntymään räjähdysmäisesti.
Mennään jatkossa mallia viidakko ja niihin tekoihin ei sitten saa puuttua tai tulee koppia.

Anonyymi kirjoitti...

Raiskaukset ja kunniamurhat alkavat olla jo jokapäiväisiä uutisia Suomessa eikä tekijän nimeä voida julkaista tästä tuosta ja siitä syystä.

KKi kirjoitti...

"
Ja joku suomalainen harvemmin alkaa julkisella paikalla tunkea käsiä toisen pöksyihin
"
Juu, ei. moisesta on hoidossa koko hätäseen. Ähläm & Co laumalle toiminta taas normi puuhaa.

Kovasti noiden kanssa puhutaan kulttuurista... Tiedä häntä. Josko ne "ihmiset" ovat luoneet sen kulttuurin? Epäilen näissä vahvasti rodullis.... eikun etnistä efektiä.

Anonyymi kirjoitti...

Moro Ykä,
Kannattaa hankkia lajityypilleen sopivat diagnoosit, ennen kuin aloittaa rodulleen tyypilliset harrastukset!
Toivottavasti kumpikaan ei valita tuomiosta vaan siitä tulee lain voimainen, saadaan lisää näitä hyviä ennakko tapauksia!
Päteeköhän tämä viettien valta ja rodulle tyypillinen käyttäytyminen, myös siinä tapauksessa, jos vedän pullon kossua ja heilun puukon kanssa näiden neekereiden joukossa?

Voi Aikoja Voi Tapoja

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Anolle, KKi:lle ja Voi Ajoille Voi Tavoille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Tietysti jos se tehtäisiin tuoreeltaan kadulla niin olishan se kova. Sinänsä tuontitavaraa ei suomalaiset rangaistukset pelota tippaakaan.

Ano: Tämä on valitettavan totta.

KKi: Tätä olen miettinyt usein itsekin. Jotkut kansat vaan tekevät toisenlaiset kulttuurit. JA ne eivät tänne sivistyneeseen maailmaan sovi.

Voi Aikoja Voi Tapoja: Nykyisen oikeuskäytännön myötä tavalliselle suomalaiselle tuskin löytyisi lieventäviä asianhaaroja.

QroquiusKad kirjoitti...

Muistammehan taannoisen "Kaleva"-lehden pääkirjoituksen, jossa päissään tappamisen arveltiin olevan suomalaisten 'kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre.
JUssi Halla-aho käytti kirjoitusta omaan tarkoitukseensa seurauksin, jotka muistanemme vielä paremmin.
"Kaleva" muuten on hävittänyt ko. kirjoituksen netistä.

Niinpä siis, jos laki on kaikille sama, on suomalaisella oltava oikeus tappaa päissään.
Onhan se geeneissämme!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Jaa-a, piru vie. Tuossa on pointtinsa. Mehän toimimme silloin vain kontrolloimattomasti viettiemme vietävänä.

Joppos123 kirjoitti...

Ehkäpä tuo paikanpäällä kuohinta himmaisi vähän sitä seksuaalista hätätilaa. Näin voisi kuvitella. Eihän nuo höpötuomiot pilluvarkauksista saa aikaiseksi muuta kuin lisää tekoja.
Raiskaus on iso osa sodankäyntiä varsinkin kehitysmaalaisten ja ryssien pelikirjoissa.
Suomi on vaan siinä mielessä liian pieni maa,että raiskareita voisi mennä rankaisemaan ilman kiinnijäämistä.
Kiinni jos jäät niin tulee lusimista sen ankarammin mukaisesti.
" Yksinäisiä susia" on aika vähihissä tai ne ovat reppanoita.
Se on vaan niin,että aika harva on valmis ottamaan elinkautista. Jotkut ovat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Aika vähän niin. Ainoastaan sellaiset, joilla ei ole enää mitään menetettävää. Yhteiskunnan väkivaltakoneiston pitäisi puuttua tähän mutta ensiksi pitäisi tietysti tunnustaa että maassa on tehty viimeiset 30 vuotta täysin katastrofaalinen ja vaarallinen virhe.

Antifilatelisti kirjoitti...

Pääsääntöisesti neekerit (siis bantukansojen edustajat) osaavat käyttäytyä siististi, eikä mustaihoisista intialaisistakaan ole ollut pahemmin riesaa. Ongelmana ovat murjaanit, eli haamilaisten kansojen edustajat kuten simput. Siihen sitten vielä islam päälle, niin hei hulinaa.

Jokainen uskonto luo näköisensä yhteiskunnan, ja islam luo kusipäisen sellaisen. Sitä ei todellakaan helpota se, että ihmiskunnan yleinen ÄO näin yleisesti laskee kohti päiväntasaajaa ja kohoaa kohti napoja.