maanantai 29. tammikuuta 2024

ENNEN KATUMUSHARJOITUKSIA

Tästähän käytiin keskustelua jo edellisessä postauksessa mutta laitanpa vielä muutaman rivin. Eli näissä pressanvaaleissa ei ole enää muuta tavoitetta kuin estää Haaviston pääsy presidentiksi. Kyseisen miesoletetun ansiot tiedetään muutenkin mutta tulee muistaa, että hänen kauttaan presidentinlinnaan pääsisi vaikuttamaan myös vihreän puoluekoneiston ämmälauma.

Näin ollen käyn vaalipäivänä äänestämässä äärifederalistia Stubbia. Sen jälkeen palaan kotiini, revin ihokkaani ja suoritan katumusharjoitukset. Ja niitä tehdessäni ajattelen että onneksi presidentillä ei ole enää sellaista valtaa kuin joskus oli.


70 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Ei katumusharjoituksia tarvitse tehdä niiden, jotka äänestävät hammasta purren Tubia estääkseen patologisen epärehellistä sosiopaatti Peppua pääsemästä liian korkeaan asemaan tekemään tuhojaan.
Katumusharjoitukset kuuluvat niille, jotka eivät nyt Tubia äänestä ja myötävaikuttavat niin Pepun valintaan presidentiksi tekemään tuhojaan.

Anonyymi kirjoitti...

Pelko vihreiden ämmien soluttautumisesta presidentinhallintoon on aiheellinen. Vastaavaa tapahtui, kun ensimmäinen naispresidentti astui virkaansa: hänkin toi mukanaan omat luottonaisensa.

-TR- kirjoitti...

Lämpö, vesi ja ruoka. Noita kolmea asiaa ihminen tarvitsee.

Jos yksikin noista kolmesta alkaa tökkimään niin elämä muuttuu erittäin epämukavaksi.

Sen(kin) takia ihmisille on yhdentekevää kuka on presidentti kunhan nuo mainitsemani kolme asiaa toimivat.

Jos kehitys menee nykyistä rataa niin tulevaisuudessa ei ole täyttä varmuutta että kaikki nuo kolme asiaa järjestyvät. Ainakaan yhtä ongelmattomasti kuin nykyään.

Anonyymi kirjoitti...

Torstaina käyn piirtämässä stupelon numeron lappuun. Koska en halua pekkulia pressaksi vaikka sillä on tukka hyvin. Kysäisen ihan kurillani neuvoa ennen sitä eräältä entiseltä kapiaiselta, että kumpi on parempi ylipäälikkö: homo sivari vai sattumakorpraali:)
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Uskoisin, että hän joka taktisesti äänestää vihervassaria vastaan on siinä onnellisessa tilanteessa, ettei hänen tarvitse katumusharjoituksia suorittaa
-Lukija

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Anolle, TR:lle, Huru-ukolle ja Lukijalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad & Lukija: Kyllä minä kaikesta huolimatta katumusharjoitukset suoritan. Ymmärrän toki äänestämiseni perustan mutta silti, jos joku olisi sanonut minulle vuosi sitten että sinä jätkä se tulet äänestämään A. Stubbia niin olisin todennut että ruovi persettäs ja haistele kynsiäs.

Ano: Tämä pelko on todellakin aiheellinen.

TR: Olet oikeassa. Ja tämä on se syy, miksi Suomessa asiat muuttuvat niin perin hitaasti.

Huru-ukko: No, Halla-ahokin on sivari mutta toisaalta erittäin maanpuolustusmyönteinen. Ja tämä ei tarkoittanut mitään kehua Haavistolle joka on ajan kuluessa pysrkinyt vahingoittamaan Suomen puolustusta.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, tiesin ja tiedän että Halla-aho on/oli sivari. Mutta sitä nuoruuden erhettään hän on julkisesti katunut ja kertonut syynkin miksi hän silloin teki valintansa. Jussi on tosiaankin hyvinkin maanpuolustushenkinen ja isänmaallinen jolle Suomi ja suomalaiset tulevat ensin.
Huru-ukko
PS. Siksi stub ettei haavistosta tule pressaa. Ei muuten.

Anonyymi kirjoitti...

Valinta on ruton ja koleran välillä. Molemmat kannattavat täysillä Suomen alasajoa ja poikiemme viemistä tykinruoaksi.

Tapio Suhonen kirjoitti...

Peppupekka on utopistinen ketku. Hän suorittaa Helsingin yliopistossa 28 opintoviikkoa ja niilläavuin tituleeraa itseään professoriksi virallisilla ulkomaanreissuillaan.
Tähän ei pysty edes normaalisti rehellisyysrajoitteinen vihreä.
Jos tuppinen on hirveä vaihtoehto, niin peppu on kauhea.
Toivotaan että Stubbilla on - presidenttinä - laskutaitoinen ja yleissivistynyt adjutantti.

Anonyymi kirjoitti...

Ulkoministeriön virkamiehillekin taitaa olla päivänselvää, kumpaa äänestävät...

Ai niin, meinasin unohtaa tuon ämmälauman. Nyt onkin taas paljon helpompi mennä äänestämään stubukkaa.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Anolle, Tapio Suhoselle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Totta.

Ano: Kummallekaan ei Suomen itsenäisyys merkitse mitään. Mutta en ole kyllä tietoinen että suomalaisia oltaisiin viemässä tykinruuaksi.

Tapio: Ja eräänlaista taidetta on se, että kuinka tuo jätkä on selvinnyt ketkuilustaan jatkuvasti.

Tapsa vaan: Jep. Haavisto on vihreä ja ketkäs vihreissä valtaa pitävät? Ei Haavisto siitä läjästä irtautuisi.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

S´on sillälailla, että vaikka silmät kii on stubiloa äänestettävä, ettei peräreikä-Pekka vain...

Anonyymi kirjoitti...

Pitäisikö ehdottaa puolustusvoimien Uudenmaan aluetoimiston päällikölle, että ylentäisi Stubbin alikersantiksi, jotta tuleva ylipäällikkö olisi edes aliupseeri.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Terho Hämeenkorvelle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Terho: Ei kai tässä muukaan auta… voi jukolauta…

Ano: Niin no, sodan syttyessähän armeijan ylipäällikkyys siirtyy puolustusvoimien komentajalle.

Heikki kirjoitti...

Stubb on pelottava, mutta Haavisto kauhea. Siksi S. ( tuli mieleen Ranskan ydinasesukellusveneet Phobos ja Deimos , Pelko ja Kauhu).

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Heikille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Heikki: Kumpaa meinasit?

Ano: Totta kai. Mutta meinasitko äänestää Haavistoa?

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Tässä ei enää ole hyviä vaihtoehtoja, joten on äänestettävä sitä vähemmän huonoa: Stubbia. En helvetti mene äänestämään ketään arbuusia (vrt. meloni): vihreä päältä, punainen sisältä.

Anonyymi kirjoitti...

No mut hei, otetaan positiivisen kautta.

Presidentti Stubb lisää opettajien ja koululaitoksen uskottavuutta aivan uudelle tasolle. Kun joka lapselle on tähän asti vakuutettu silmät kirkkaina, että sinusta voi tulla ihan mitä tahansa, vaikka presidentti. Niin nyt. Nyt opettajalla on todiste. Katsoka vaikka Stubbia.

Anonyymi kirjoitti...

Stuppi on jälkijättöinen korpraali. Sai reservin miehistön ylennyksen korpraaliksi muistaakseni vuonna 2008.

Ylennys ei ole tullut erinomaisesti suoritetusta varusmiespalveluksesta, vaan jostain muusta syystä. En suosittele tai puolla aliupseerin arvoon alikersantiksi.

Tyhjän äänestäminen tai se kirkkovene äänestyslippuun ei nyt kannata. Eiköhän se eka kierroksen kakkoseksi tullut saa tyytyä jatkossakin kakkoseen.

heppa

Gottihan Se kirjoitti...

Kyllähän se on aika selkeää että, Stubidoa pitää käydä äänestämässä. Jos Stupido on pressana, niin mikään ei oikein muutu. Loppujen lopuksi Niinistö on ihan samanlainen federalisti kuin hänkin, tajuaa vain pitää suunsa kiinni siitä. Myös samat/samanlaiset kokkelit pysyy kätyreinä. Stubido kovana narsistina tulee tosin naamaansa joka paikkaan työntämään, mutta eikös lähes kaikki nykyiset poliittiset broilerit ole samanlaisia?

Eli toisin sanoa status quo jatkuu, EU:n liittovaltio kehitys ja muu EU-positiivisuus jne.

Mutta sitten tuohon harmaaseen pökäleeseen. Hän on kaikkea mitä Stubido on + tuhat ja sata asiaa vielä pahempaa. Haavisto haluaa tuhota Suomen, hän vihaa suomalaisia. Hän tekisi kaikkensa jotta Suomi tuhoutuisi ja nauraisi samalla. Pahimmat vihervassarisiiven edustajat nimitettäisiin kaikialle minne olisi vain mahdollista pressan niitä nimittää.

En uskonut koskaan että kokkelia äänestäisin, mutta nyt se on satavarma. Samalla olisi mukava nähdä harmaan pökäleen häviävän kolmannen kerran pressanvaalit.

Anonyymi kirjoitti...

Anoppiani mukaillen "Perkele onhan se lähdettävä". Oliko se 2x5?

kt

Anonyymi kirjoitti...

Tuo ämmälauma-pointti tosiaan taitaa ratkaista asian. Vaikka laatta lentääkin. Tarttee vissiin vetää äänestyksen jälkeen niin hirvittävä sekatyömieskänni, ettei muista mitään koko asiasta.
T. Ymmi

Anonyymi kirjoitti...

Voi tuntua vaikealta sulattaa.

Äänestin vippaamalla lappuun vitosen.
Koska en hyväksy sitä, en voin arvonnassa vain valita 2. kierroksen valinnan tuplaamalla sijoituksen (stuppilaisella aritmetiikalla 7,5-10), mutta en myöskään voi missään olotilassa kuvitella voivani antaa ääntä kokoomuksen ehdokkaalle johtuen hänen puolueestaan ja i-a - tasoisesta älyllisestä koikkelehdinnastaan vuosien varrella.

Hänen (i-a yo) puolueensa on kansallinen kokoomus (koti-uskonto-isänmaa), joka on persujen etenemistä kuolinkorinoissa örähtelevälle ei-vasemmistolaiselle kepulle ei-vasemmistolainen terve vaihtoehto nykyisen vuosituhannen alkutaipaleelle.

No miksei kokkarit? Hehän vastustavat maahanmuuton vastustajia, sisäänpäinkääntyneen nationalismin haittoja, kahden sukupuolen jalkapuuta, mutta hurraten kannattavat sateenkaarina seksuaalisuuttaan banaanit stringeissä esiintuovia interoletettujen kokoomuksen parhaimmiston hurratessa kuorma-autojen lavoilla ja katujen varsilla. Helsingin busseista ennen pysäkille saapumistaan kyytiin jätetyille meille ei Jopolla lohduteta, koska ihonvärimme ei ole waltterin värikartasta. Minäkään en osaa näyttää tehokasta katumista tehtyäni väärin ja siitä rangaistuksen saaneena ja suorittaneena.
Woket, queerit, hiilidioksidi-ilmaston muuttajat ja kaikki muut jätetään analisoimatta.

Kokoomus on ollut suurin kivi reessä suomalaisen yhteiskunnan hallinnon kehityksessä, koska se on ei-vasemmistolainen puolue, joka on keskittynyt jo liian pitkään ainoan havaitsemansa kilpailijan mustamaalamiseen sen sijaan, että olisi tehnyt yhteistyötä tulevan hallituskumppaninsa kanssa. Ei jakoon.

Eli jätän kierroksen2 väliin. HP, jos voittaa tai häviää, ei tuota kuin surua. Ale Stub. aivan sama seuraus.

Pitäkööt ulkomaiset partnerinsa, niin minäkin.

Ensi "itsenäisyyspäivän" juhlat saattavat olla setan ensimmäiset omat juhlansa linnassa. Asusteita odotellaan ja ihaillaan, se on varma.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on todellakin tehtävä valinta Ruton(tm) ja Koleran(tm) välillä. Ei ole hauskaa tämä.

Jos äänestän (en ole vielä ihan varma) niin en äänestä Stubbidon puolesta, vaan Haavistoa vastaan.

--Madri

QroquiusKad kirjoitti...

Tubi ei ole USAn kansalainen, vaan hänen ehtoisa emäntänsä ja jälkikasvunsa ovat Britannian ja Suomen tuplakansalaisia.

Anonyymi kirjoitti...

En ois ikikuunaan uskonut,että jonain päivänä oikein innolla odotan pääseväni Stubbia äänestämään

Anonyymi kirjoitti...

Jäävään itseni kierrokselta 2 koska en halua olla syyllinen tulevaan kuuden vuoden häpeään. Stubb olisi vähemmän huono mutta, puolueensa ei. Se on muuttunut koti uskonto isänmaa puolueesta yhtiöitä yksityistä ja lahjoita puolueeksi. Nimityksistään saatiin jo esimakua. EU-edustuston päälliköksi valittiin sopiva vastoin pätevyysvaatimuksia. Kaikkea voidaan soveltaa politiikassa kun kaveri tarvitsee.

Anonyymi kirjoitti...

Sipilä kannattaa Stubbia. Hän ei ymmärrä vieläkään että voi puolittaa kenen tahansa kannatuksen määräämättömäksi ajaksi. Ja Suomenkin hän sai puolikuntoon.

Merkillepantavaa. Hallituksen politiikka on täysin samaa kuin Sipilän aikoina, mutta silloin Sipilä pääministerinä oli edessä vastaamassa. Kannatus puolittui. Orpo valtiovarainministerinä osasi pitää naamansa poissa ikävistä asioista. Nyt Orpo on pääministeri ja eteen työnnetään valtiovarainministeri Purra. Kannatukselle käy luultavasti samoin.

Kokoomuksen poliitikot tuskin olisivat keksineet edes ruutia, mutta heillä täytyy olla viisaat taustavoimat jotka ovat hetkessä tilanteen tasalla päivän politiikassa.

SuiGeneris kirjoitti...

Näin tehdään myös täällä, raskain sydämin, totta kai, mutta eihän tässä muutakaan voi.

Anonyymi kirjoitti...

QroquiusKad sanoi...
"Tubi ei ole USAn kansalainen, vaan hänen ehtoisa emäntänsä ja jälkikasvunsa ovat Britannian ja Suomen tuplakansalaisia."

Ilkka Vakkuri kertoo videollaan "www youtube com/watch?v=71sTMaSfTlg" kohdassa 04:11 - 04:55 että Alexander Stubb on myös Yhdysvaltain kansalainen.

acc

Anonyymi kirjoitti...

Ainostaan miten voin hyväksyä itselle että voin äänestellä Pekkaa on että Pekka saattaa puolisonsa Antonion raskaaksi virheiden ajaman utopian mukaan.

Jos pahin pressan-vaaleissa pääsee tapahtumaan ja Puppeli-Pekasta tulee ei kokokansan pressa. Tulen silloin nauramaan itsenäisyyspäivän vastaanottoa kun imaamit(nuo vasemmiston ihQt) kättelevät Pekan ja vieressä nätisti mekossaan seisoskelevan Antonin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitos kaikille kommentoijille. Muistutan, että vaikka teen – olosuhteiden pakosta – tämän äänestyspäätöksen niin kokoomusta puolueena en tule koskaan äänestämään.

QroquiusKad kirjoitti...

Ilkka Vakkuri väittää Tubin olevan USAn kansalainen.
Mikään muu taho ei ole samaa mieltä.
Kyse on putleristi Ilkka Vakkurin väitteestä.
Maa ei myöskään ole litteä, vaikka putleristi Ainoa Turtapää väittää sen olevan eikä Imperialistinen Roistovaltio Moskovia ole yhdenkään länsimaan ystävä, vaikka putleristi Anus Pötkönen niin väittää UMV:ssä.

Ymmärsiväthän nyt kaikki?
Toivotaan hartaasti, ettei Ilkka Vakkuri seuraavaksi keksi käskeä hypätä kaivoon.

Anonyymi kirjoitti...

Jos Stubbista tulee presidentti, niin arabimaissakin ylin johto ottaa vastaan, vaan miten lienee Haaviston ja Floresin kanssa. Jos Haavistosta, niin presidentin linnan taitavat vallata suomalaisille ideologisesti hyödyttömät ja ideologisesti vaaralliset.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: En ota tuohon kantaa kun en tiedä enkä tunne kyseistä heppua.

Ano: Todennäköisesti näin. Nythän muuten eräät tahot ovat olleet äärimmäisen loukkaantuneita kun vaalikeskustelussa on nostettu esille että Haavisto on homo. Että ei sillä seksuaalisuudella ole mitään merkitystä. Väitän, että jos Haavisto voittaa niin juuri samat tahot riemuitsevat että on ihanan edistyksellistä kun meillä on presidenttinä homo.

Sudeettipohojalaane Savosta kirjoitti...

Minulle taas Stubbin "Olen itsekkin federalisti" -kommentti menee niin totaalisesti ihon alle että en voi kuvitella häntä äänestäväni. Täysi dealbreaker, jollei julkisesti TV kameroiden edessä siitä sanoudu irti. Jos pitää äänestää Haavistoa, jotta Stubbin valtaannousu estetään, niin en itselleni näe muuta vaihtoehto. Stubbilla ei kyllä ole mitään päänsisäistä dialogia, vaan siellä toistetaan viestintätoimiston ja ajatuspajan prujuista muisteltuja fraaseja. Vaarallinen yhdistelmä: eurofederalisti ja täysin ulkopuolisten vietävissä

Vihervasemmisto saisi Haaviston voitosta valtavan hurmahengen, mutta kun tämän päätavoitteen toteutumisesta ei seuraakkaan mitään koko Suomen liberaalia myllerrystä, niin mielenkiinto lopahtaa. Vähän kuin Silakkaliike ainakaan

Stubb: eurofederalisti ja ääriliberaali. Ja erittäin laajasti verkostoitunut
Haavisto: "vain" ääriliberaali. Haaviston taustajoukot syljettää enemmän kuin Haavisto itse

Anonyymi kirjoitti...

Ylenannon toimittajathan siinä pohtivat, että se pekan homous voi olla/on monelle sellainen eieieieiieiii asia. Mutta kun siitä ei saisi ääneen puhua. Eikö se muuan isosti keuhkonnut jotain pillupäiväkirjaa yleannolle tee? Jotain sellaista telkkariin kuitenkin jota moni ei katso hyvällä.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Sudeettipohojalaaselle Savosta ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Sudeettipohojalaane Savosta: Sallin sinulle toki valintasi. Tosin ei se Haavistokaan EU:ta millään tavoin vastusta.

Huru-ukko: Meinasit vissiin tätä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pillup%C3%A4iv%C3%A4kirjat

Noilla feministeillä on kyllä kauhea fiksaatio sinne jalkoväliinsä.

QroquiusKad kirjoitti...

Eihän se mikään fiksaatio ole, vaan tietoisuus siitä missä asustaa se maailman vahvin voima:

https://fi.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4ki_(mytologia)#Ihmisen_v%C3%A4ki

Naisella on jalkovälissään naisen seksuaalinen valta, eli Pillun Ylivalta.
Se on valta, jollaista ei ole maailman kauneimmallakaan homopojalla, sillä se perustuu suvunjatkamisviettiin.

Jokainen nainen, toistan, JOKAINEN NAINEN löytää aina jonkun miehen, toistan, JONKUN MIEHEN antamaan itselleen haluamansa, kunhan hän itse antaa sille miehelle viisi minuuttia jalkovälissään.

Tästä on kyse.
Tämän tiesivät suomalaiset jo kalevalaisella ajalla, kuten linkistä nähdään.
Ja tästä syystä kaikissa vähänkin kehittyneissä kulttuureissa sitä valtaa on pyritty rajoittamaan.
Nyt se on päästetty leuhottamaan rajoittamattomana ja seuraukset näkyvät ja pahenevat.

Siksi islam voittaa lopulta.

Joppos123 kirjoitti...

Jo sen, että vannoutuneet putleristimme alkavat kannattamaan peppulia pitäisi kilkattaa kaikkia mahdollisia hälytyskelloja.
Stubbille menee ääni.
Peppuli on patologinen valehtelija. Koko sen ura on perustunut valheisiin. Kovin moni luonteen piirre osuu kuvaukseen psykopaatista. Siksi vissiin se homppi onkin naisten ykkössuosikki.
Pitää myös muistaa, että se sivari saisi pressana vallan kaikissa upseeriylennyksissä.
Tavjahan käytti sitä valtaa aika härskisti. Tiedän sen punikin torpanneen ainakin yhden kenraaliylennyksen.
Syynä oli lienee ollut se, että everstinä ollessaan kyseinen herra ei niiannut riittävän syvään tavjan edessä.
Everstin nimi oli vielä tavjalle menneessä ylennyslistassa mutta takaisin tullessa listasta oli nimi otettu pois.
Se mies kuoli everstinä.
Siinä saisi puppeli ihan liian paljon todellista valtaa.
Sama koskee monia muitakin ylempien virkamiesten nimityksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä kantaa kahteen esillä olevaan asiaan, pillun ylivaltaan ja federalismiin.

Son miehen heikkoutta jos antaa pillulle ylivallan. Vaihtamalla paranee taudista. Pakkomielle on vain päänsisäinen sairaus.

Federalismin vastustaminen eli kansallisen itsemääräämisoikeuden kannattaminen katkaisee tien euroopan unionin hyperpalkattuihin lokoisiin suojatyöpaikkoihin kotimaassa ja ulkomailla. Toivottavasti vain toistaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Minulle homon äänestäminen on ylittämätön kynnys. En äänestäisi homoa vaikka tässä ajassa epänormaalista tehdään normaalia ja päinvastoin. Järkiintymistä odotellessa.

Haaviston vertaus siivoojaan kertoi hänen hierarkiastaan. Minun hierarkiassa siivooja on usein ykkönen vaikka palkka on pienin. Siis tärkein oikeaa työtä tekevä henkilö monessa toimistossa ja työpaikassa.

Antifilatelisti kirjoitti...

Napoleon oli korpraali. Hitler oli korpraali. Kekkonen oli korpraali. Stubb on korpraali. You do the math.

Anonyymi kirjoitti...

QroquiusKad sanoi...
" Ilkka Vakkuri väittää Tubin olevan USAn kansalainen.
Mikään muu taho ei ole samaa mieltä."

Toivottavasti Vakkuri on erehtynyt. Ei vaikuta Putinin hallinnon kannattajalta. Opiskellut USA:ssa, palvellut upseerina puolustusvoimissa ja on Israelin ystävät ry:n toiminnanjohtaja.

Stubb on ehkä oleskellut USA:ssa riittävän pitkään, jotta olisi voinut saada kansalaisuuden.

Suomella on kaksi huonoa vaihtoehtoa. Stubb tai Haavisto. Ehkä Kremlin kannalta optimaalinen ratkaisu. Ehtiikö uusi presidentti istua tehtävässään kuutta vuotta.

acc

QroquiusKad kirjoitti...

Tunnustan etten tiedä onko Vakkuri putleristi, mutta mikään muu lähde ei mainitse Tubille USAn kansalaisuutta.
On äärimmäisen outoa, jos sellainen on eikä sitä Tubi julkisissa henkilötiedoissa mainita missään;
luulisi asianomaisen nimenomaan mainostavan itseään US-Citizeninä jos sellainen olisi.

Vakkuri lienee vain erehtynyt jostain syystä.
Minulla on tämä paha tapa nähdä putlerismia kaikkialla, missä levitetään vääriä väitteitä Lännestä.

Anonyymi kirjoitti...

"Napoleon oli korpraali."

Napoleon ylennettiin 16 vuotiaana tykistön vänrikiksi. Vuonna 1794 hänen tiedetään olleen prikaatin kenraali.

fi wikipedia org/wiki/Napoleon_I

Joppos123 kirjoitti...

Jos Stubbilla olisi kaksoiskansalaisuus niin vihervasemmistomedia olisi sen toitottanut julki jo aikoja sitten eli koko juttu on paskapuhetta Haaviston eduksi.
Stubb PV:n ylipäällikönä on korpraali mikä kuitenkin on korkeampi sotilasarvo kuin sivari peppuli.
Peppulihan halusi vielä reilut 10 vuotta sitten romuttaa Puolustusvoimat kokonaan.
Niinistö teki tänään vielä yhden erinomaisen teon maamme hyväksi kun nimesi uudeksi PV:n komentajaksi Janne Jaakkolan. Kaikki kolme vaihtoehtoa olivat hyviä. Virtasen tunnen jotenkuten ja jäänyt sellainen kuva,että johtaa mielummin asioita kuin ihmisiä. Fiksu mies, oli mukana kehittämässä ensimmäistä kraaninheittimistön laskinjärjestelmää. Välimäkeä en tunne henkilökohtaisesti.
Jaakkolan kanssa tunnettu vuodesta -88 ja tehty useaan otteeseen töitä yhdessä. Lehdissä olevat luonneanalyysit ovat siitä miehestä täysin oikeita.
Olen muuten vetänyt Jaakkolaa turpaan.
Kyseessä oli uuden tiedustelu-/sissioppaan kehitystyö -90 luvun alussa.
Testasimme asioita tehdäksemme ns "perustaistelumenetelmiä" ja sen päivän aiheena oli perusmenetelmä vanginsieppaukseen.
Jannella oli kyllä päällä lähitaistelukoulutukseen tarkoitettu kokosuojapuku kypärineen ja hammassuojineen Tappeli epeli vangitsemista vastaan ihan pirusti niin pakko oli kopauttaa.
Nuo puvut ja suojat ovat niin hyviä ettei niiden kanssa vammoja tule. Kunhan täräyttää sen verran,että saa kohteen hallintaan.

Anonyymi kirjoitti...


Napoleonista käytettiin lempinimeä pieni korpraali. Silti hän oli aikansa mittapuun mukaan normaalikokoinen ja upseeri. Tosin hänen henkivartiostonsa sotilaat olivat poikeuksellisen kookkaita.

Muistan lukeneeni jostain, että sotilaat olivat innoissaan Napoleonin nähdessään. Mistä se johtui. Tuon ajan sotilas tuskin tiesi Napoleonista muuta kuin hänestä kuulemiaan tarinoita, koska eivät välttämättä osanneet edes lukea. Eivät olleet koskaan tavanneet häntä ja kuulleet hänen ajatuksiaan. Ilmeisesti ihmisillä on taipumus projisoida sankarikuvitelmia joihinkin poikkeusyksilöihin ja uskoa sellaisiin tarinoita, joihin uskovat muiden uskovan.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Tuo Napoleon oli itse asiassa erittäin pätevä kaveri niin sotilaana kuin halliisijanakin. Se mitä hänestä yleisjutuissa puhutaan on tietenkin voittajien eli muiden maiden kuninkaiden ja aatelisten propagandaa melkolailla kaikki tyynni. Ihan ymmärrettävää että Napoleonin mainetta pyrittiin mustaamaan ja mustattiinkin, koska tämä varsin alhaista syntyperää oleva kaveri pesi sen ajan yhteiskuntia johtavat aateliset ja kuninkaat heidän oletetulla vahvuusalueellaan eli sotilaana ja hallitsijana. Eihän se nyt sellainen sovi. Napoleon ei ollut ainoastaan siis hyvä sotilasjohtaja, vaan hyvä hallintomies, organisaattori ja lainsäätäjä. Muutti ranskalaista yhteiskuntaa parempaan suuntaan enemmän kuin kukaan ennen häntä ja pitkään hänen jälkeensäkään. Toki kun paljon tekee ja muut vastustaa täysillä, hänelle sattui monia virheitäkin, mutta melkein kaikki mitä hän teki vei Ranskaa parempaan suuntaan.

Ekku kirjoitti...

Nyt on tämä ikävä velvollisuus käyty ennakkoon suorittamassa. Vähän oli sama tunne kuin hammaslääkäriin mennessä.
Jonoa oli. Veikkaan, että vihervasemmiston toive siitä, että Halla-ahon ja Rehnin äänestäjät jäävät kotiin ei toteudu.
Tulee olemaan hauska seurata Ylen ja Pravdan toimittajien reaktioita, jos ennakkoäänestys on vilkasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Joppos123:lle, Ano1:lle, Ano2:lle, Antifilatelistille, acc:lle, Ano3:lle, Ano4:lle, Thorvald Eskilinpojalle ja Ekulle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad & Ano1: Minä en kerta kaikkiaan jaksa lähteä mukaan noihin pillupoliittisiin analyyseihin.

Ano1: On tosi, että hyvin moni suomalainen poliitikko ei toimi Suomen eduksi vaan oman uransa eduksi ja tavoitteena on Bryssel. Itse näen kyseisen asian lähinnä maanpetoksena.

Joppos123: Joo, Haavistoa ei kyllä pidä päästää sotkemaan armeijan kuvioita. Ja toivotan onnea uudelle PV:n komentajalle. Se on vaikea pesti, varsinkin nykyaikana.

Ano2: Suuntaus on minullekin vastenmielinen mutta onhan niitä ihan järkeviäkin homoja.

Antifilatelisti, Ano3, Ano4 & Thorvald Eskilinpoika: Napoleon oli siis kenraali. Tykistönkenraali. Ja muistelisin – korjatkaa jos olen väärässä – että Ranskan silloiseen sotilaalliseen menestykseen vaikutti paljon se, että Ranska otti ensimmäisenä käyttöön asevelvollisuuden. Ja joo, niitä sankarikuvitelmiahan on ollut sotilasjohtajista maailman sivu.

acc & Qroquius Kad: En edelleenkään tunne kyseistä Vakkuria. Ja QK saisi tosiaan hiukka rauhoittua noiden putleristien etsimisessä.

Ekku: Hammaslääkärivertaus on varsin osuva. Ja VMP varmasti lyö ennen kakkoskierrosta vaihteen kakkoselle.

Anonyymi kirjoitti...

Haavisto ja muu vasemmistyo sanovat, että UNRWA tukea ei saa lopettaa. Että se on vain panettelua että olisivat hamasin sätkynukkeja ja sotureita.
Jos niin, niin miksi tällainen otsikko Suomen Uutisissa?

Yhdysvaltain kongressi järjesti kuulemisen UNRWA:n terrorismikytköksistä – todisteet kertovat, että järjestöstä on tullut osa sodan rintamaa
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Se on juuri näin👍🏻
-Lukija

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Lukijalle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Unohtavat tarkoituksella sen että Hamas kyllä johtaa koko Gazaa ja jokseenkin tarkkaan ovat unohtaneet että koko rähinä alkoi siitä kun Hamas tappoi, kidutti ja raiskasi suuren määrän israelilaisia. Missäs ovat olleet ne palestiinalaisten (siis samoja arabeja kuin muutkin arabit) mielenosoitukset Hamasin terroria vastaan?

Lukija: Siteeraan Hannu Karpoa: ”Oli miten oli, mutta näin on”.

QroquiusKad kirjoitti...

No kun se Hamasin väkivalta nyt vaan on sellaista parempaa väkivaltaa, koska se kohdistuu niihin inhottaviin jutkuihin, saattaisi soma Li Lystikäs sanoa.
Sitä paitsi arabimuslimilta ei voi odottaa ihmismäistä käytöstä, koska ne on siis niii-in ihanii palleroita, sanoisi suvakkipullero.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo, sanoisin edelleenkin että kyse on muodista. Joka alkoi jo vuosikymmeniä siitten. Kas kun Rauhanvaltio tuki arabeja niin vasemmistonkin piti tukea arabeja eikä se ole siitä muuttunut pätkääkään.

Anonyymi kirjoitti...

Alex Stubb sen kuitenkin voittaa.
Gallupit näyttää Stubbin olevan suosikki,
ei ole Pekolla mahdollisuuksia nyt.
En ole aiemminkaan äänestänyt toisella
kertaa kun Sauli Niinistö voittaa.

Joppos123 kirjoitti...

Kun puhutaan ja melskataan väkivalla niin oispa jännä nähdä kuinka moni nimimerkki täälläkin siihen lähtisi.
Saattaisi olla aika hiljaista.
On ihan eri asia puhua teoista kuin tehdä niitä.
Tuleva PV: kom tekee se ei lätystele.
Minun mukainen komentaja.

Joppos123 kirjoitti...

Hamasilta pitää hakata paskat ulos. Iiipot tekee juuri sitä.
Jos kerran Hamasin suosio nousee koko ajan niin lisää paskaa niskaan.

Joppos123 kirjoitti...

Launtaina moikkaamaan kavereita MP messuille. En ole niihin pitänyt mitään yhteyksiä ja en ole menossa porukkaan jatkossaakaan.
Mä olen kantanut tietynlaista liiviä ja ne kantavat edelleeen.
Ei ole mun juttu.
Sotilaana olo se mistä olen ylpeä ja mistä minut piireissä tunnetaan.
Joskus sanonut vaimolle kun tuntemattomia tulee moikkaamaan, "apinan tuntee kaikki mutta apina ei tunne ketään".

Joppos123 kirjoitti...

Multa ei vanhana solttuna kysytä mutta kerron kuitenkin.
Hamas on raukkaporukka joka piiloutuu aina siviilien taakse ja alkaa vaakkumaan armoa.
Jos saavat armoa niin alkaa uusi isku Israelia vastaan. Ne rotat pitää tappaa kammoioihinsa.
Iipoilla on aika raju historian menneisyys ja ymmärrän kun niillä keittää yli.
Hamas halusi ihan itse vastaiskua. Mutta hei, joskus on ihan ihan samalla tavalla olla oikeassa ja toivotottavasti väärässä.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Kiitoksia Ykälle ja kommentoijille! Päätin jo etukäteen, että jos tämä kaksikko on kakkoskierroksella niin ensimmäistä kertaa elämässäni liityn nukkuvien puolueeseen koska en halua olla vastuussa edes pieneltä osalta kummankaan presidenttiydessä.

Mutta saitte mieleni muuttumaan ja keksin tavan käydä uurnilla edes pieni itsekunnioitus säilyttäen (toki se puhdistava känni äänestästämisen jälkeen täytynee kuitenkin hankkia): en mene äänestämään Stubbin puolesta, menen äänestämään Haavistoa ja edustamaansa vihreää koneistoa vastaan.

Gottihan Se kirjoitti...

Tulipahan eilen käytyä täällä maailmalla antamassa ääni, ei jonkun puolesta vaan jotain vastaan. Tällä kertaa otin tämän kyllä ihan kansalaisvelvollisuutena ettei mentäisi syvästä suosta ihan allikkoon...

QroquiusKad kirjoitti...

Eihän meistä tietenkään väkivaltaan ole.
Olemme liian vanhoja, raihnaisia ja pelkureita sellaiseen.
Siksi jätämme sen hamaksille ja sensellaisille siihen kykeneville.

Joppos123 kirjoitti...

Vähän OT mutta pakko mainita. Taas pöyristellään ja natseja näköpiirissä. Saarioisen katkarapukeiton paketissa nähty natseja ja Saarioinen tekee uuden paketin koska natsit.
Ihan oikeasti. Aika alas on näiden natsijahtaajien hommat mennyt.
Ei taida Saarioiselle tulla ihan halvaksi vaihtaa kaikki jo tehdyt paketit uusiin.
Jos halutaan niin symboliikkaa löytyy ihan jokapuolelta.
Olisi kiva nähdä kuinka nämä natsinjahtaajat hyperventiloisivat Kaakkois-Aasiassa. Siellä meinaan noita hakaristejä on ihan jokapuolella. Kuuluu niin hindulaiseen kuin budhalaiseen maailmaan.
Olen varmaan maininnut mutta mainitaan uudestaan. Olen ollut Intiassa laivassa joka oli kauttaaltaan koristeltu hakaristeillä ja paatin nimi oli Swastika.
Hong Kongissa on iso budhanpatsas jonka otsassa on ihan helvetin iso hakaristi.
Nyt äkkiä paperipussia esiin ja hengittelemään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitos kommenteista ja lisäyksistä. Ja tuo Joppos123:n mainitsema katkarapujuttu pitää todellakin paikkansa:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b694a81d-bc7a-4d2a-913f-ba83e7086754

QroquiusKad kirjoitti...

Eikä hakaristi ollut Hitlerillekään itsestään selvä valinta puoluetunnukseksi, vaan mielessä oli ollut useampia vaihtoehtoja:

https://de.wikipedia.org/wiki/Swastika#/media/Datei:AdolfHitler_Hakenkreuz1920.jpg

Olipa harmi, ettei der Adolf valinnut jotain noista muista ja jättänyt kunnianarvoisan ikiaikaisen swastikan omaan rauhaansa.
Ei tarvitsisi nyt hypoerventiloida joulutortuista ja keittopakkauksista.

Joppos123 kirjoitti...

Onhan tämä mennyt aika mahdottimuuksiin. Natsivaljojilla löytyy aikaa kytätä jotain paketteja.
Menisivät töihin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Kiitos lisäyksestä. Tuossa oli minulle uutta.

Joppos123: Tein lyhyen postauksen aiheesta. Menee sen verran tahattoman komiikan puolelle.

Tapio Suhonen kirjoitti...

Joppos, kamooon! Löydä natsi-kilpailu on muotia. Putin sen lanseerasi ja eurooppalaiset hölmöt perässä.