tiistai 16. tammikuuta 2024

PALA KERRALLAAN

Kirjoittamani aihe voi tuntua pieneltä mutta se kuvaa hyvin ajan henkeä eli sitä kuinka Suomi nakerretaan pala kerrallaan joksikin muuksi kuin Suomeksi. Eli kyse on Vantaasta, jonka nuorisovaltuusto on tehnyt ”tiukan aloitteen” punaisen lihan kieltämisestä kouluissa ja päiväkodeissa.

Perusteena ovat ensiksi terveys- ja kustannuskysymykset mutta sitten päästäänkin villakoiran ytimeen eli perusteena ovat myös ”yhdenvertaisuus- ja ilmastoperusteet”.

No, tämä ilmastohörhöilyhän ei sinänsä ole mitään uutta ja tokihan me tiedämme että maailma ei pelastu ellei suomalaiset koulukkaat lakkaa syömästä punaista lihaa. Mutta yhdenvertaisuusperuste onkin sitten jo muuta toista:

Monet vantaalaiset lapset ja nuoret kuuluvat myös uskonnollisiin ryhmiin, jotka rajoittavat tai kieltävät punaisen lihan kulutuksen.

Ei tarvitse olla kovin suuri salapoliisi tajutakseen että mikähän se uskonnollinen ryhmä mahtaisi olla. Tavallinen suomalainen ei pakota islamilaista syömään oman kulttuurimme ruokaa. Mutta ei meidän täydy hyväksyä sitä, että islamilainen määrittelee mitä suomalainen saa syödä.

Äkkinäinen voisi kuvitella että ovatpas vantaalaiset nuoret nyt menneet pahasti monikultturismiin mukaan. Mutta kun vilkaisee kyseisen nuorisovaltuuston kokoonpanoa huomaa, että siellä varsinaisesti suomalaisia on enää noin puolet. Mikä kuvaa ikävän hyvin väestörakenteen muutosta.

Ja se, mikä on nuorisovaltuusto tänään, voi olla kaupunginvaltuusto huomenna. Kas kun se ei sitten enää tee vain aloitteita, vaan myös päätöksiä.

Eikä nykyisin keinoin tämä ”kehitys” tule muuttumaan miksikään.


24 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän tämä menee ja toteutuu se vanha viisaus, että kun antaa pahalle pikkusormen, se vie koko käden. Pikku hiljaa hivuttamalla, asia kerrallaan ja aivopesua päiväkodeista lähtien. Nyt yksi älyn jättiläinen eli Anni Sinnemäki haluaa polttomoottoriautot pois Helsingistä. Vaikka mikään yhden ihmisen haluaminen kunnallisessa päätöksenteossa ei mihinkään vielä johdakaan, näitä vihreitä hörhöjä siellä Helsingin valtuustossa on kuitenkin ällistyttävä määrä.

Rouva Ano

Samu Mäkinen kirjoitti...

niinjasekinvieläjottakun lihan kypsentää niin ei se enää punaista olisi.

Olavi Koskela kirjoitti...

Olen kyllä ymmärtänyt, että ainakin halal -teurastettu naudanliha kelpaa musulmaaneille. Mistä tämä tieto, että kaikki punainen liha olisi kiellettyä? Se nyt tietysti on peräpäästä, että he määräisivät etnisten suomalaisten ruokavaliosta - vaikka halua tuommoiseen paremmuutta tirisevään pomotteluun varmaan on.

Professori kirjoitti...

Kyllä pääkaupunkiseutu alkaa olla menetetty. Toiskulttuuristen valtaväestöä nopeampi lisääntyminen pitää huolen siitä, että etniset suomalaiset joutuvat vähemmistöksi ennen kuin huomaammekaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka paljon Vantaan nuorisovaltuutettujen vanhemmat maksavat keskimäärin kunnallisveroja tänä vuonna?

JJR kirjoitti...

Eihän muslimimiesten tarvitse edes olla enemmistönä nuoriso- ym valtuustoissa.
Suomalaiset puolestaloukkaantujat vetävät maton omiensa alta. Vihreät totalitaristit etunenässä.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Niinhän se tarina kertoo, että jos sammakon heittää kiehuvaan vesikattilaan, se ponkaisee siitä niin salamannopeasti pois, ettei mikään paikka ehdi palaa. Mutta jos sammakko laitetaan uimaan haaleaan veteen ja sitten lämmitetään vesi aste asteelta kiehuvaksi, saadaan keitetty sammakko joka kuoli ihan itse sitä huomaamattaan.

Punainen liha voidaan poliittisilla päätöksillä kieltää, mutta sammakkoina meitä saa aste asteelta kiehuttaa kattiloissa -- ja pala palalta koko maa laajenee vantaiksi.

Toinen hyvä tarina on Kurt Vonnegutin "Harrison Bergeron". Siinä kerrotaan nuorukaisesta joka oli tavallista älykkäämpi kaikin tavoin ajattelvampi ja fiksumpi. Hänen kaltaisiaan varten oli säädetty lakeja, joilla hänet ja kaltaisensa varustettiin aisteja häiritsevillä kojeilla ja laitteilla, niin että hänen korvissaan surisi ja silmissä hämärsi, eikä hän älyllään pystynyt ainakaan olemaan ketään toista parempi.

Tasa-arvon ideaalit ovat itsessään sairaita, ja nykyisin niitä toteutetaan vieläpä sairaan aatteellisen absolutismin hengessä. Tasa-arvo on jo käsitteenä oksymoroni, koska kaikki arvonmuodostus perustuu hierarkkiselle jäsennykselle.

Elämme nyt maailmassa, jota johdetaan tavattoman vähällä järjellä. Mikä lie syönyt näiltä päättäjiltä järjen, pala palalta?


Anonyymi kirjoitti...

Ei noihin aloitteisiin edes tarvita useinkaan tuontitavaraa. Kotimaiset viherkommunistit saavat niitä aikaan ihan itsekin. Joko siksi, että olettavat matujen tarvitsevan niitä tai siksi, että saavat tehdä jäynää konservatiivisuomalaisille. Tai sitten combo molemmista.

Toki värillisten mukanaolo kiihdyttää tahtia entisestään.

Puolassa ja Unkarissa näyttää myös suvakkien touhu ottavan siipiä alleen, valitettavasti.

Tapsa vaan

Joppos123 kirjoitti...

Vihervasurit ovat siinä ihan oikeassa, että mitään väestönvaihtoteoriaa ei ole olemassakaan. On vain väestönvaihto. Tilastot osoittavat sen todellisuudeksi.
Pala palalta maamme paskastanisoituu ja vihervasemmisto vain hurraa.
Onneksi viime hallituskaudella oli korona. Ilman sitä meillä olisi riesoinamme satojatuhansia uusia vaatimuksia esittäviä elättejä.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Tasa-arvo.... siinäpä vaikea käsite, jota heitellään vähän asiassa kuin asiassa. Sitä kun on monenlaista tuota tasa-arvoa, ja noin yleisesti emme ole tietyn asian edessä tasa-arvoisia kuin hyvin harvoin. Joidenkin asioiden suhteen meidän kai tulisi olla suunnilleen samalla viivalla kohtelumme suhteen, sitä kai yleisesti sillä tasa-arvolla tarkoitetaan, jotain samaa kuin ihmisoikeudet. Yleisin taitaa olla se että samasta rikoksesta tulisi niin herran kuin narrinkin saada sama rangaistus. Tästä tosin lipsutaan hyvin yleisesti, joten ainakin täällä Suomessa voi sanoa että emme ole tasa-arvoisia lain edessä. Jo se että toisilla on taloudelliset mahdollisuudet ja riskinottokykyä puolustaa oikeuksiaan lain edessä ja toisilla ei, tekee meistä lain edessä epätasa-arvoisia. Verottajan edessä lienemme suunnilleen tasa-arvoisia, koska samoista tuloista ja tulonmuodostuksesta maksamme hyvinkin samat verot olimme sitten herroja tai narreja tai mitä tahansa.

Sitten kun mennään muihin asioihin joiden yhteydessä jotkut puhuvat tasa-arvosta, niin voisin sanoa että ei, emme ole tasa-arvoisia emmekä edes voi olla. Niitä on:
- koulutus, toiset vain oppivat ja ymmärtävät paremmin kuin toiset, sitähän ÄO-yrittää kertoa: toisilla on luonnostaan geeniensä ja niiden aikaansaamien kykyjen harjaantumisen myötä paremmat edellytykset pärjätä modernissa yhteiskunnassa kuin toisilla, hyvin epätasa-arvoista siis
- perhetausta, toisilla nyt vain on paremmat vanhemmat kuin toisilla, sitä ei voi vakioida
- töihin pääsy, toisilla nyt vain on enemmän tuttuja asemissa joissa voivat palkata ihmisiä kuin toisilla, tätäkään ei voi mitenkään vakioida ja lisätä toisille ja poistaa toisilta, ihmiset ottavat töihin sellaisia jotka tuntevat ja joihin voivat tuntea luottavansa, sitä nyt ei voi estää millään laeilla
- elämänhallinta, joillakin meistä vain on niin paljon selkeämpi pää kuin toisilla, toisilla on mielenterveyden häiriöitä ja toisilla ei, ei tasa-arvoa tässäkään asiassa
- jne jne.

Voimme auttaa niitä yhteiskunnassa joilla on ongelmia ja estää räikeimmät väärinkäytökset, mutta ei se meitä tasa-arvoisiksi tee, ainoastaan pienentää sen epätasa-arvon vaikutuksia itse kunkin elämässä. Eli puhe että olisimme tasa-arvoisia on täyttä tuubaa, emme ole, emmekä voi tulla tasa-arvoisiksi. Sen kanssa pitää vain pärjätä ja hyväksyä asia jolle ei voi mitään.

Bogreol kirjoitti...

Aihe ei todellakaan ole pieni, "pala kerrallaan" on länsimaista sivilisaatiota hiljalleen rappeuttavaa toimintakulttuuria. Islamin merkitys kulttuurin alasajossa tapahtuu monilta huomaamatta ja ymmärtämättä, tunkeutuminen on sen verran hienovaraista ja asteittaista, että kun islamin peruskäsitykset lopulta siirtyvät oman kulttuurimme sisään pidämme niitä jo ominamme. Olemme jo ottaneet dhimmin asenteen, kutsumme Muhammadia profeetaksi, kunnioitamme maailman väkivaltaista ideologiaa uskontona, osa kansasta marssii Palestiinan lippua kantaen juhlien raakaa silmitöntä terrorismia israelilaisia siviilejä kohtaan, poliittinen korrektius syö avoimuutta, moniarvoisuutta ja rehellisyyttä. Monikulttuurisuuden palvominen antaa väkivaltaisimmalle tilaisuuden ottaa käskyvaltaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei mikään pikkujuttu. Kautta historian, niistä pikkujutuista, on tupannut tulla ns isompia juttuja. Varsinkin, kun ne kohdistuvat yhteiskuntien arvoihin, perusperiaatteisiin tms. Selväähän se on, että kun hyödylliset idiootit ties minkä hysterian/ideologian vuoksi haluavat muuttaa maailmaa, harvoin siinä järki on mukana. Se mikä on toiminut hyvin aikaisemmin, se on pakko muuttaa. Veikkaanpa, että joku pk seudun monikulttuurisuus ihanteista jonain päivänä palkkaa ensimmäisen muslimin esim rehtoriksi.

Anonyymi kirjoitti...

Menee hieman aiheen ohi, mutta Supo varoittaa! Rajan yli tunkeutuvat ovat ns värvättyjä vakoilijoita. Eli muslimit vakoilevat venäjälle. Heh heh. Täällä pimeällä puolella, kuten sanottua, on asiaa toitotettu ties kuinka kauan. Pelkällä maalaisjärjellä. Sen lisäksi, että ajavat omaa ideologiaansa, niin vielä ryssälle tekevät palveluksia. Kyllä nyt on laitettava lisää rahaa kotouttamiseen. Eihän tästä mitään tule.

QroquiusKad kirjoitti...

Etsiessäni uskontokuntaa, jonka jäseniltä punainen liha on kielletty enpä löytänyt kuin hindut.
Onko tosiaan Hell-Sinkissä niin paljon hinduoppilaita, että heidän takiaan pitää punainen liha viedä kaikilta muilta?
Vai olisivatkohan nuorisovaltuustojen hippitytöt voineet yrittää keksiä vähän parempia valeita omia tarkoitusperiään palvelevalle lihanriistolle muiden ruokavaliosta?

Miksi niitä edes piti keksiä?
Sen kun olisivat vaan perustelleet kuten ennenkin:
"Teidän täytyy tehdä näin six kun me käsketään! Six kun me halutaaaaan!!"

Antifilatelisti kirjoitti...

Harrison Bergeronin pohjalta tehty elokuva on vielä rankempi kuin alkuperäinen novelli. Mikä pahinta, me saatamme jo elää siinä yhteiskunnassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Samu Mäkiselle, Olavi Koskelalle, Professorille, Ano1:lle, JJR:lle, Seppo Oikkoselle, Tapsalle vaan, Joppos123:lle, Thorvald Eskilinpojalle, Bogreolille, Ano2:lle, Ano3:lle, Qroquius Kadille ja Antifilatelistille & kiitos hyvistä kommenteistanne ja lisäyksistä.

Joppos123 kirjoitti...

Saksasta kuuluu vallan kummia ja suomen VMP hyperventiloi. AfD puolue on kaavaillut lähettävänsä kotiin jopa miljoonia matuja. Kotoinen VMP näkee asiassa synkkiä muistoja -30 luvulta ja selvää natsismia.
Jättävät toki kertomatta, että suunnitelmissa olisi potkaista paskastaniaan Saksaan sopeutumattomat, rikolliset ja selvät turvallisuusuhkat.
Kauheeta,siis ihan jäätävää natsimeininkiä. Jokaisen matun jakamaton ihmisoikeus on perseillä veronmaksajien kustannuksella ihan just niin paljon kuin sielu sietää. Sama koskee terroristejä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Totta joo ja tulee muistaa että 30-luvulla alettiin terrorisoida aivan ihmisiksi eläviä juutalaisia. Nyt halutaan pois ne ihmiset jotka itse terrorisoivat. Tätä tarvittaisiin Suomeenkin. Vaikka vihervasemmistolle tulisikin sitä hyperventilaatiota. Hengittäkööt paperipussiin.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta eihän se käy. Se pussiin hengittäminen kun siinä saa sitä kaiken tappavaa myrkkyä, hiilidioksidia. Ja jonka saantiin se juurikin perustuu se pussiin hengittämisen hyperventilaaatiota helpottava vaikutus.
Tuo ehdotuksesi on jo lähellä kiihottamista "kansanryhmää" vastaan:)
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

PT-media on löytänyt pääkaupunkiseudulta n 40 moskeijaa. Niiden opetuksista on jo saatu vinkkiä. Kalifaatti alkaa olla kohtapuoliin julistamista vaille valmis.

KKi kirjoitti...

Liha-asiaan en ota kantaa. Lähinnä ihmettelen jotta meillä on vielä kouluruokailu. Lienee tällä kertaa todellakin mamujen ansiota. Pottupennuilta potut olisi jo poistettu.

Tenavakerhon väri kertoo muutoksesta joka tapahtuu. Pikkuhiljaa meistä tulee, jos ei kehitysmaa, niin ainakin U.S.A tyyppinen luokkayhteiskunta aidattuine alueineen.

Tällainen hyvinvointiyhteiskunta kuten nyt, vaatisi moraaliltaan korkean kansan. Poppoo jossa piisaa almoja sun muita työn vieroksujia höystettynä etnisellä entiteetillä ei siihen pysty. Eikä asia auta patruunoiden korvautuminen pörssillä.

Ennenaikaan kommunistitkin halusivat kansalle töitä kohtuuttomalla korvauksella. Nykyään haluavat kaikille kohtuuttoman korvauksen tekemättömästä työstä.

Ikävää on U.S.A mallin olevan realisimia. Hyvinvointivaltio on utopia jonka pystyy toteuttamaan pieni ja yhtenäinen kansakunta. Sellainen jossa kaikki leipovat samaa kakkua joka jaetaan oikeudenmukaisesti. Kullekin osuutensa mukaan ja leipomaan kykynemättömille sen verran etteivät vallan kurjuuteen kuole.

Nyt ollaan menossa kohti kepulien kokkareista unelmaa. Eikä siinä itsepä olemme päättäjämme äänestäneet.

Anonyymi kirjoitti...

Luettuani arvon blogistin ansiokkaan kirjoituksen sekä tähän asti tulleet kommentit, mieleeni piirtyi hyvin lohduton kuva maamme tilanteesta. Demografisesta kehityksestä johtuen suuntaus ei tule pysähtymään vaan pikemminkin kiihtymään. Mikäli haluaisimme tosiasiallisesti pysäyttää kirjoituksessa mainitun kulttuurisen muutoksen, joutuisimme toteuttamaan jonkin seuraavista vaihtoehdoista, joista mikään ei ole miellyttävä;
1. Massakarkoitukset olisivat tehokkaita ja nopeita, mutta täyttänevät jonkin rikoksen tunnusmerkistön.
2. Lakien kiristäminen "elintilan viemiseksi", jotta haittamaahanmuuttajat poistuvat itse. Hidas ja epävarma tapa.
3. Luomme oman pienen gazamme ja internoimme haittamaahanmuuttajat sinne. Tämäkin sisältää epävarmuuksia ja oikeudellisia kysymyksiä.
- Raksaäijä

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Huru-ukolle, Anolle, KKi:lle ja Raksaäijälle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Kyseisen naisen logiikka on, no, suorastaan taiteellinen.

Huru-ukko: Kehno vie, tuo on totta. Munasin. Revin ihokkaani ja suoritan katumusharjoitukset.

Ano: Jep. Tuo ei paljon ikeniä naurata.

KKi: Tuohon suuntaan ollaan valitettavasti menossa.

Raksaäijä: Olet oikeassa. Tietysti on vielä vaihtoehto 4. eli tilanteelle täydellinen alistuminen.

EMX kirjoitti...

Vaihdetaan liha kebabiksi, sitä eivät ilmastoargumentit koske.