keskiviikko 17. tammikuuta 2024

TODELLISUUDESTA VIERAANTUNEET

Niin kuin lukija hyvin tietää, on olemassa ihmisryhmä joka on kovaääninen ja usein päättävissä paikoissa. Kyseinen ihmisryhmä vaatii turpa kuolassa että realismi maahanmuuttoasioissa on hylättävä koska se on epäinhimillistä ja suorastaan rikollista. PT-median ansiosta (kiitos, Paavo) törmäsin taas uutseen sellaiseen eli yhdenvertaisuusvaltuutettu Kristina Stenmaniin (RKP, naturligtvis) joka opettaa hallitustamme seuraavasti:

Itärajan rajanylityspaikkojen pitäminen suljettuina vaarantaa edelleen vakavasti oikeuden hakea turvapaikkaa

Suomi on kansainvälisin sopimuksin sitoutunut turvaamaan turvapaikanhakuoikeuden toteutumisen kaikissa tilanteissa. Yhdenvertaisuusvaltuutettu katsoo edelleen, että kaikkien itärajan rajanylityspaikkojen pitäminen suljettuina ja kansainvälisen suojelun hakemisen keskittäminen lentoliikenteen ja vesiliikenteen rajanylityspaikoille vaarantaa vakavasti aidon ja tehokkaan mahdollisuuden jättää kansainvälistä suojelua koskeva hakemus. Mikäli aitoa ja tehokasta pääsyä turvapaikkamenettelyyn ei ole, on olemassa ilmeinen vaara ehdottoman palautuskiellon ja joukkokarkotuskiellon loukkauksesta.

Ei tässä ole kyse mistään palautuskiellon loukkaamista koskevasta vaarasta vaan toivosta että niin tapahtuu. Koska nykyinen järjestelmä on, no, järjetön. Herää vaan kysymys että eikö kyseinen naikkonen tosiaankaan tajua että ei tänne hakeuduta minkään turvapaikan takia vaan automaattisen ja elinikäisen elatuksen takia? Ja kyseinen elatusautomaatti on vaaraksi niin suomalaisten turvallisuudelle kuin taloudellekin.

Uskooko tuo nainen että joka ainoa – useitten maiden läpi juuri Suomeen pyrkivä – on välittömässä vaarassa aina siihen saakka kunnes hän pääsee Suomeen? Oliko myös niin, että vuonna 2015 Suomeen tulleet 35.000 läpsyttelijää pelastautuivat nippa nappa Haaparannasta Tornioon Pohjois-Ruotsista riehuvasta kranaattimyrskystä?

No, kyseinen nainen on hyvä esimerkki edellisen hallituksen nimityspolitiikasta. Kyseinen Stenman nimitettiin tehtävään vuonna 2020.

Toinen totaalisesti todellisuudesta vieraantunut yksilö löytyy EU:sta. Komissaarin pallilta. No, eihän hän tietysti todellakaan ainoa ole. Mutta kumminkin. Esimerkki on jotenkin niin raflaava. Eli kyseessä on maahanmuuttoasioista vastaava EU-komissaari Ylva Johansson. Jolla on missio saada Eurooppaan mahdollisimman paljon kehitysmaalaisia. Ja millä perusteella? No:

”Ilman maahanmuuttoa kuolemme nälkään”, hän painotti.

59-vuotias huippubyrokraatti ilmoitti, että unioniin vuosittain tulevat noin 3,5 miljoonaa ”laillista” maahanmuuttajaa eivät riitä. Hän sanoi, että demografisista syistä kotimainen työikäinen väestö vähenee miljoonalla vuodessa.

”Tämä tarkoittaa, että laillisen maahanmuuton pitäisi lisääntyä noin miljoonalla vuodessa, ja tämä on todellakin haaste”, Johansson huomautti.

Mietin vaan tuota logiikkaa. Kuinka miljoona elätettävää lisää per vuosi lisää sapuskan määrää? Mietin myös sitä – niin kuin myös tuosta Stenmanista – että uskooko tuo nainen todella siihen, mitä sanoo vai onko hän vain poliittinen huora joka tuumii että jos EU:ssa 2 + 2 = 5 niin se sitten todellakin on 5?

Eihän siinä sinänsä mitään, että on ihmisiä jotka elävät harhakuvitelmissa. Mutta kun me muutkin joudumme elämään niiden harhakuvitelmien mukaisesti.


39 kommenttia:

Joppos123 kirjoitti...

Antaa noiden virkahorojen ja ihmisoikeusprofessoreiden vinkua. Niillä ei ole mitään käskyvaltaa mihinkään suorittavaan portaaseen. Jos saadaan aikanaan jokin tuomio EIT:sta niin silläkin voidaan pyyhkiä persettä ihan kuten Puola ja Viro.
Nyt näyttää vahvasti siltä, että näin hallitus aikoo tehdäkkin.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Voihan p-le noita -ja muita - akkoja!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Terho Hämeenkorvelle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Toivotaan todella että hallitus tekisi näin. Alkaa olla meinaan yhdestoista hetki.

Terho: Siteeraan Hietasta eli äl´ enemppä san.

Strix Senex kirjoitti...

Päivän kysymys: Täytyykö vihata Suomea ja suomalaisia päästäkseen yhdenvertaisuusvaltuutetuksi?
Kaikesta päätellen tämä on välttämätön mutta ei riittävä ehto. Riittävä se ei ole sen takia, että kelpoisuusvaatimuksiin kuuluun myös sukupuolta koskeva vaatimus ja taitaapa kuulua RKP:n jäsennyyskin. Vain nainen tai sellaiseksi identifioituva hyväksytään. Mitään koulutuksellisia tai muita varsinaiseen ammattipätevyyteet kohdistuvia vaatimuksia ei ole. Laissa tosin lukee jotakin korkeakoulututkinnosta, mutta kuten käytäntö on jo osoittanut, laki on niinkuin se luetaan ja asia niin kuin se ajetaan.

vieras kirjoitti...

Kävin tänään vaalikopissa ja merkitsin vaalilippuun vitosen. Nyt sitten pitää rukoilla että menee "vitosella läpi".

Äänestääkö Ykä, Ylva ja muut huitsinnevadalaiset ennakkoon vai vaalipäivänä?

QroquiusKad kirjoitti...

Enpä ole vakuuttunut siitä, että Krisse Finskersvensker ja aitosvenne Ylvis kuin Ilves uskoisivat omiin mälinöihinsä.
Todennäköisemmin se on noille ja niidenkaltaisille elitismin manifestointia:

"Katsokaa, minullapa on varaa vaatia meidän ja teidän maanne täytettäviksi tuhoa kylvävillä muslimijätkillä, koska MINÄ en joudu niiden uhriksi!
Kas, toisin kuin te mitättömät muurahaiset MINÄ olen vaikutusvaltainen ja mahtava, ja voin koska tahansa juosta karkuun johonkin turvalliseen maahan;
johonkin niistä, joita nyt turpa kuolassa solvaan!
Lällälläää!"

Käyttäytyvät samoin kuin kreivitär, joka käski kerjäläisen syödä leivoksia kun ei ollut leipää ja nauroi päälle paskaisen naurun.
Nykyajan rälssin äänellähän nuo puhuvat.

Anonyymi kirjoitti...

Muutama "kepuli kansanedustaja" tässä torhistautui ja kiirehti sisäministeri Rantasta, että kiirettä nyt niihin rajalakeihin, että saadaan tuo itärajan asiat kuntoon.
Miksi eivät kiirehtineet kepun hallituksessa ollessa vihreitä sisäministereitä toimimaan? Taitaa olla, että nyt kun on oikea suomalaisista ja Suomesta välittävä ministeri niin yritetään hänellä ratsastaa omien virheiden peittelyyn. Ja Annika Apollonkadulla lyö tahtia kepulien puoluetoimistolla.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

QK
Eikös se ollut joku suomaalainen opetusministeri joka antoi moisen ohjeen opiskelijoille? Joku virkaheitto missi karpela??
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille, vieraalle, Qroquius Kadille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Hyvä kysymys, hyviä perusteluja. Tosin en usko että kyseessä on edes suomalaisviha vaan jotain sellaista mitä me tavalliset ihmiset emme pysty kerta kaikkiaan tajuamaan.

vieras: Vaalipäivänä. Vitoselle menee.

Qroquius Kad: Tuossa voi olla vinha perä. Tietysti voi myös ajatella, että kun ideologia on muuttunut uskonnoksi ja dogmiksi niin sen mukaan on pakko mennä.

Huru-ukko: Juu, kepulit olivat huulipunahallituksessa laatimassa täysin järjettömiä systeemejä eikä se tuntunut niille olevan silloin mikään ongelma. Kakkosviestiisi en juuri nyt osaa vastata mutta koulujärjestelmäähän on rapautettu jo pitkän aikaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Ei se Tanja Vienonen-Karpela-Saarela-Karpela-Erjola aivan tuollaista kreivittären ruokavaliota tainnut opiskelijoille tarjota, mutta ei kovin paljon puuttunut.
Oli sekin missi niin mahottoman pätevä opetusministeriksi.

Anonyymi kirjoitti...

Jos meille nälkäkuolema tulee niin se johtuu kyllä jostain aivan muusta. EU-direktiiveistä, komission asetuksista ja elätettävistä "siirtolaisista" kuten heitä nyt pitää kutsua.

Meitä kusetetettiin EU-jäsenyydellä. Jäsenyyden puolesta propagoi eniten juuri VMP, Stadin Pravda ensimmäisenä. Kenen käskystä? Ei tullut vapaakauppaunionia jossa olisimme voineet mennä Saksaan, ostaa sieltä uuden auton, maksaa Saksan verot ja alkaa ajelemaan. Ei mitään muutakaan luvattua. Tuli velka- veronkierto- ja työttömyysunioni jossa mitkään kansan maksamat verot eivät riitä. Tuli "työvoiman vapaa liikkuvuus". Ja noudatettava on mitä ihmeelliseimpiä direktiivejä jotka ovat täysin järjen vastaisia. Järjelliseen ajatteluun sopimattomia.

Ja EU-hallinnosta tuli helvetin kallis ja turha monumentti joka rakentaa lisää hallintoa ja kusee meidän muroihin joka ristuksen päivä. Turhista turhin on EU-parlamentti mutta meppinä siellä on hyvä olla. Maksajalla on kurjempaa. Käyttäytyvät niin kuin meidän resurssit olisivat rajattomat vaikka kansan tulot eivät saa kasvaa. Keikkea pitää vain leikata paitsi "siirtolaisuutta". Miten helvetissä joku voi kuvitella että nuo siirtolaiset meidät joskus elättäisivät kun eivät pysty elättämään edes itseään.

Anonyymi kirjoitti...

Voihan noita Stenmanin mainitsemia sopimuksia jossain olla, minä en niitä löydä. Sen sijaan löytyy Dublinin sopimus jossa sanotaan että turvapaikanhakija on palautettava siihen maahan johon ensimmäisenä tuli pakoon sotaa kidutusta ja vainoa turvapaikkaa hakemaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Kyseisen naisen eduksi voi sanoa sen että hän on jo aikaa sitten luopunut politiikasta ja ruvennut koirakouluttajaksi.

Ano1: Juuri näin siinä kävi.

Ano2: Huomattavaa on se, että valtamedian edustajat eivät koskaan kysy että ”niin mitä sopimuksia te mahdatte tarkoittaa”. Kas kun vastaus olisi, että omissa päissämme keksimiämme sopimuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Joo mutta kun läpsyttelijät läpsäyttää läpsytteminen Suomen kamaralle ja sanoo taikasanan;ins allah,nyt aukes paratiisin portit.

Anonyymi kirjoitti...

EU:hun menossa taisi tärkeimpänä motiivina olla lähestyä länttä sitä kautta, kun ei uskallettu liittyä NATOon. Se oli oikeastaan aika looginen teko sitä taustaa vasten, että koko sodanjälkeisen ajan oltiin pyritty irti Neuvostoliiton valtapiiristä pienin, varovaisin askelin.

Tietenkään tästä ei lausuttu halaistua sanaa missään. Julkisuutta hallitsi täysin väittely maatalouden kohtalosta.

Sinänsä koomista on, että ennen EU-liitosta vakuutettiin syvällä rintaäänellä, että ei me EU:ta mihinkään tarvita, koska ETA-sopimus takaa kyllä kaupan sujumisen rajojen yli.

Meillä on aika vahvana perinteenä puhua mistä tahansa paitsi juuri todellisista syistä.

alianor d'aquitaine kirjoitti...

Jos molemmat kyseiset naiset saisivat tuntuvan palkankorotuksen muunlaisista mielipiteistä heidän mielipiteensä muuttuisivat välittömästi. Heidän menestyksensä poliittisessa elämässä ei perustu älyyn ja kykyyn nähdä todellisuus sellaisena kun se on, vaan hyvin yksinkertaisesti hyvältä kuullostavien papukajalauseiden toistelemiseen oikeissa paikoissa.

Siis kyse on rahasta ja mielihyvästä, jota nämä saavat kokiessaan olevansa moraalisesti parempia kuin muut ihmiset.

JJR kirjoitti...

Näille naikkosille, joiden mielestä valtiorajarikos on ihmisoikeus ja tulijoille on oltava halal-lihapata kuumana samoinkuin vuode hotellissa, kuuluisi samnlainen lisäkoulutus, joka tuli muuan Marie Antoinetten eteen Pariisissa 1700-luvun lopun kahinoissa.
Hän se tarinan mukaaan ehdotti leivän puutteen korjaantuvan leivoksiinn siirtymisellä.
Höpinät loppuivat pysyvästi muuan Guillotine-nimisen hepun nokkelalla keksinnöllä.

Anonyymi kirjoitti...

Keskusta on tainnut tehdä kaksi emämunausta, ensimmäinen oli liittyminen demarihallituksen aisankannattajaksi ja toinen olla liittymättä oikeistohallitukseen, jonka ei olisi tarvinnut ottaa RKP:tä mukaan kiviriipaksi ja kaikkien järkevien ajatusten jarruttajaksi. Muistamme kaikki sen viimekesäisen rääkymisen rasismista, jonka käsittely vei kohtuuttomasti aikaa tärkeämmiltä asioilta, kuten esimerkiksi Venäjän aiheuttamalta turvallisuusuhalta. Tosin vihervasemmisto komppasi ihan kiitettävästi ja tekee sitä edelleenkin rinta rinnaan RKP:n kanssa.

Ruotsista kuuluu taas kummia, paitsi että maan levottomuuden takia sieltä muuttaa Suomeen takaisin romaneja, myös ökyrikkaat ruotsalaiset alkavat pakata matkalaukkujaan. Siellä kun on todella helppoa netistä ("23 minuuttia" eilen) saada tietoja esim. ihmisen iästä, varallisuudesta ja asuinpaikasta. Keitä nämä tiedot palvelevat, ei liene arvoitus. Syytä ei pidä arvailla myöskään Suomen rikollisuuden kasvuun mm. raiskausten määrässä, josta on nyt olemassa tuore tilasto. Tällaiset ylvat järjenvastaisine ideologioineen eivät ole vähiten syyllisiä, mutta on käsittämätöntä, millä konstilla he ovat niin ylisuuren valtansa ottaneet?

Rouva Ano

sanonpahan vaan kirjoitti...

Jos meidän päättäjät olisivat täysipäisiä, eikä Putin olisi vienyt heiltä lapsena kaikki lelut, niin rajat pysyisivät auki mutta paperittomat käännytettäisiin pois.

piikkipaikalla kirjoitti...

Tilastojen mukaan ylikuolleisuus Suomessa oli marraskuussa jo yli 40%, ennätys koko maailmassa. Syyt siihen lienevät päättäjien kannalta niin ikäviä, että heillä kannattaa ennemmin saada vaikka sota aikaiseksi. Sinne on lihamyllyyn helppo haudata kuolleet. Kiinassa on muuten lanseerattu jo liikkuvat krematoriot. Suomessa joudutaan vainajia säilyttämään jo lämpimissä tiloissa kun ruumishuoneet ja kylmäkontitkin tursuavat yli.

vieras kirjoitti...

Huomasiko Ykä että jalkapallolegenda Franz Beckenbauer kuoli jokin aika sitten? Ykä muistaa 1970-luvun joten muistanet kun hän pelasi Saksan maajoukkueessa 1965-1977. Saavutuksia maajoukkueessa oli MM-kulta 1974, MM-hopea 1966, MM-pronssi 1970 sekä EM-kulta 1972 ja EM-hopea 1976.

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi nyt vain, mutta miksi useat näistä näyttävät samalta kuin eräs Halonen. Oikein kukkahattutätejä. Mikäli oikein katsoin, yhdenvertaisuus valtuutetun palkka on 4508, 41 euroa kk. Siinä(kin) olisi paikallaan oleva leikkauskohde. Varmaan tämäkin käsienheiluttelija, tekee tätä ns sivuhommana tms. No joo, huumorilla nämä pitäisi yrittää ottaa.

vieras kirjoitti...

Onko Porstuan Pekkaa näkynyt? Blogia ei ole päivitetty aikoihin. Onko Pekka käynyt kommentoimassa täällä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, alianor d´aquitanelle, Ano3:lle, JJR:lle, Rouva Anolle, sanonpahan vaalle, piikkipaikalle, vieraalle, Ano4:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: No siksihän ne tänne pyrkivät.

Ano2: Osittain varmaan näin, tosin ihmisille kyllä myytiin asia halvan ruuan, halvan viinan ja halpojen autojen muodossa. Ja se ETA olisi riittänyt ihan hyvin. Koko EU:ssa.

alianor d´aquitane: Hyvin paljon mahdollista. Järjestelmä suosii ajatuksettomia papukaijoja.

Ano3: Näistä on kyllä varoitettu aikaa sitten. Ei olla uskottu.

JJR & Qroquius Kad: Käsittääkseni tuo asia on niin kuin QK totesi. Ja jos nyt ei ruvettaisi niitä kuolemantuomioita jakamaan.

Rouva Ano: Se, että keskustaa kannattaa vieläkin niin moni ihminen on arvoitus. Ovat tietysti niitä ikikepulaisia. Se, kuinka nuo komissaarin kaltaiset ihmiset ovat saaneet valtansa on minullekin arvoitus. Tietysti siellä taustalla on langanvetäjiä joille ne ovat hyödyllisiä.

sanonpahan vaan: En kyllä tiedä, onko Putin käynyt leluvarkaissa. Mutta sen sodan se saisi lopettaa.

piikkipaikalla: Olen tietoinen ylikuolleisuudesta mutta sodan hankkiminen sen piilottamiseksi menee kyllä scifin puolelle.

vieras:

Viesti1: En huomannut, kun en juuri seuraa jalkapalloa. Muistan kyllä lapsuusvuosilta keisari Beckenbauerin.

Viesti2: Ei ole käynyt. Toivotaan, että hän aktivoi mainion bloginsa.

Ano4: Niitä leikkauskohteita löytyisi kyllä yllin kyllin.

Anonyymi kirjoitti...

Vieläkö ne lumettomien talvien ennustajat istuvat virassa ja toimessa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Veikkaanpa että istuvat. Ja tähänhän käy hyvin tämä meemi:

https://pbs.twimg.com/media/Ero3yvMW8AEl9bt.jpg

Joppos123 kirjoitti...

On se kyllä meidän onni, että ilmasto on lämmennyt ihan perkeleesti ja lumentulo vähentynyt. Muutoinhan täällä eteläisessäkin Suomessa olisi 50 astetta pakkasta ja 3 metriä lunta.

Joppos123 kirjoitti...

OT: on se muuten rankka harrastus tämä metsästys. Ei se laukaus vaan kun se elikko pitää tuolta "lumettomasta" jorpakosta saada pois, nylkeä ja vielä paloitella niin ettei sössi niitä lihoja.
Tänään aloitettiin kaverin kanssa kello kolme ottamaan nuttua pois kahdelta valkohäntävasalta, yhdeltä lehmältä ja yhdeltä pukilta. Paikka oli viimeisen päälle nykyaikainen lahtimaja.
Kello 22.30 oli lihat valmiina pakkaseen ja paikat siivottu.
Kävi ihan työstä.
Täytyy tuota prosessia vähän kehittää, kuten taitojakin. Menee vielä liikaa aikaa lihojen leikkaamiseen irti ruhosta.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, sopiva on:)
Ja jos ei riitä niin lisää on luvassa.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Joo, täälläkin on vuoronperään perkeleelliset pakkaset ja sitten kun ne hellittää niin tulee pirusti lunta. Mitä tuohon toiseen viestiin tulee niin teillä oli kyllä aika paljon tehtävää yhdelle illalle. Onneksi saitte homman kuntoon.

Huru-ukko: Mihin kommenttiin tämä oli vastaus? Siihen meemiinkö? No joo, nyt ollaan vasta tammikuussa ja lunta tulee rutkasti lisää.

Anonyymi kirjoitti...

No siihen meemiinhän se. Täällä meidän kylälläkin parisenkymmentä senttiä pukkasi ja lisää on luvassa. Perkele!
Huru-ukko

Joppos123 kirjoitti...

Opettavainen keikka. Oli suolisettu ammuttuja ja muita.
En edellekkään ole sen seuran jäsen.
Helpompi olisi saada liiviporukan jäsenyys.

Joppos123 kirjoitti...

Joo. Meikäkin luuli kun tämän harrastuksen aloitti, että eihän johonkin nylkemiseen mene kuin muutama minuutti. Kyllä siihen näköjään menee pikkasen enemmän.
Yksi vasa oli helppo. Ihan kuin olisi veitsellä jeesannut vetoketjun päältä mutta se oli vaan se vasa.
Tuonkin homman voisi hoitaa samantien kun kaato on tehty. Ainut vaan kun se liha kuivuu riiputtamisessa liikaa.
Aika moinen karva tänä vuonna peuroissa ja pukeissa rasvaa ihan älyttömästi.
Ihan kivaa hommaa tuo on kun kelaa, että ampumisesta lautaselle se on ihan itse tehtyä luomulihaa.

Joppos123 kirjoitti...

Tekemällä oppii mitä tulee tuohon riistan perkaamiseen. Oltiin kyllä aika finaalissa kun saatiin homma loppuun. Voisi kuvitella ettei noissa mene kauan mutta kyllä niissä näköjään menee.
Minäkin olen vielä oppipoika nylkemisissä ja paloitteluissa mutta aika hyvää oppia tuli.
Nyt osaisin homman hoitaa jo itsekkin. Veisi tosin vielä enemmän aikaa mutta kyllä se siitä.

Joppos123 kirjoitti...

Jäi yksi pukki vielä paloittelematta. Meikä kaatoi sen toissailtana. Otettiin nyt vaan verkkarit pois siltä ja ylihuomenna paloiksi.
Alkaa mennä tasapino vinksalleen täälläkin. Pukkeja ihan perkeleesti mutta niissä rajoituksia.
Vasoja vähän koska ihan älyttömästi ilveksiä ja susikin tullut tonteille.
Kauriita toistaiseksi paljon mutta kyllä ilves ja sudet pitää niistäkin huolen.
Hirvi on kadonnut lähes kokonaan.
Se on vaan niin helppoa tehdä riistapäätöksiä vihreän veran äärellä kaukana alueista.
Noita ilveksiä pitäisi saada pois tai muutaman vuoden päästä ei enää tartte lähteä peurametsälle.
Kun peurat loppuu niin toivottavasti ilvekset siirtyvät stadin keskuspuistoon mässäilemään viherpiiperöiden puudeleilla.
Villisikaa on kyllä tullut peurojen tilalle.

Antifilatelisti kirjoitti...

Vuodet eivät ole veljeksiä - juuri tällaisena vuonna nelivetoista autoa arvostaa. Mutta ainakin on päässyt skimbaamaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Anolle, Joppos123:lle ja Antifilatelistille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Joo. Alkais kyllä täksi talveksi piisaamaan mutta eihän me olla edes helmikuussa.

Ano: Ei tainnut olla suurikaan yllätys.

Joppos123: Kiitos eräkatsauksesta. Ja joo, seuroihin on kyllä vaikeaa päästä.

Antifilatelisti: Nelikolle on kyllä nyt käyttöä.

QroquiusKad kirjoitti...

Metsästäjä tekee saaliilleen suuren palveluksen.
Muussa tapauksessa se kuolisi hitaasti nälkään ja tautiin tai julman väkivaltaisesti pedon repimänä.
Sekö olisi armeliaampaa kuin kaatua tarkasta laukauksesta?

Joka metsästää, se riistaa rakastaa mutta joka metsästyksen kieltää haluaa, se eläimelle kärsimyksiä toivoo.
Mitä se on?
Se on pahuutta, joka luonnon-suojelemuksen valeverhoon naamioitu on!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Terevehdys, Qroquius Kad. Olet oikeassa. Luonnossa kas kun eläimet eivät kuole vanhuuttaan. En kylläkään usko että metsästyksen vastustajat toivovat riistalle kärsimystä. Niitten hahmotuskyky asiasta vaan on kertakaikkiaan olematon.