keskiviikko 7. elokuuta 2024

SYYTETÄÄNKÖ TOTUUDESTA VAI KUINKA?

Normilukijalle on aivan selvää pari seikkaa:

1. Britanniassa kansallismielinen liikehdintä ei johdu oikeasta eikä varsinkaan kuvitellusta äärioikeistosta eikä Putinin juonista vaan siitä, että kolmen lapsen tappaminen yksinkertaisesti käänsi ihmisten kupin lopultakin nurin jatkuvan väkivallan ja raiskausten jälkeen.

2. Valtamedia niin Suomessa kuin muualla yrittää selittää asiat niin, että maahanmuutossa ei ole mitään ongelmaa ja Britanniassa äärioikeisto riehuu.

Nyt jostain syystä Helsingin Pravda on julkaissut jutun, jossa kaksi kansanedustajaa (kokkari ja persu) puhuu kyseisen asian tiimoilta asiaa, mutta Pravdan tyyliin asiaan kuuluu tietysti hieman syyttävä ja valtamediaa puolustava otsikointi:

Kokoomuksen ja perus­suomalaisten riveistä syytetään mediaa Britannian puukko­iskun hyssyttelystä

Kansanedustaja Martin Paasin (kok) mukaan laatumedian uutisointi on kasvavassa määrin värjäytynyt toimittajien maailmankatsomusten mukaiseksi.

Termi  ”laatumedia” lienee Pravdan toimittelijan oma näkemys. Mutta aivan tottahan tuo Paasi tuossa toteaa. Asiallista siteerausta kyseiseltä kansanedustajalta tulee jutussa enemmänkin mutta en osaa olla enää varma että onko ne julkaistu asenteella ”ajatelkaa, kuinka joku voi ajatella noin hirveitä”.

Pravda siteeraa myös persujen kansanedustajaa Onni Rostilaa:

Median toiminnan tarkoituskaan ei siis ole puolueeton tiedonvälitys, vaan yleisön ohjailu ’vastuulliseen’ ajatteluun”.

Pahinta mitä väestösuhteille voidaan tehdä, on rakentaa ideologisin perustein syrjiviä kaksoisstandardeja ja huutaa ’äärioikeistoa’ ihmisten oikeutetulle vihaisuudelle.

Täysin tottahan tuokin on. Nähty jo vuosikausia. Laitetaan vielä siteeraus Paasilta. Hän määrittelee wokelluksen aika osuvasti:

Eräänlainen (alun perin) hyvää tarkoittava, nykyään kasvavassa määrin itsetarkoituksellisiin sääntöihin perustuva hyveellisyys, joka on irtautunut todellisuudesta, logiikasta ja kääntynyt tarkoitustaan vastaan. Ammattikunnat ylittävä yhteisö, joka harjoittaa tätä toimessaan.

Tuota ei kylläkään julkaissut enää HS vaan Verkkouutiset.

Laitetaanpa postauksen loppuun vielä kuva ”brittiläisestä äärioikeistolaisesta” jonka poliisi pidättää. Karmea terroristi, eiks niin?


34 kommenttia:

Pauli Vahtera kirjoitti...

Paasi on ollut kansanedustaja vain tämän kesän ajan. Orpo ei ole ehtinyt sanella hänelle, mitä kokoomuksessa saa ajatella maahanmuutosta.

Muistan kun Lepomäki pyrki 2011 kansanedustajaksi maahanmuutto-, euro- ja EU-kielteisillä kirjoituksillaan. Hän oli raikas tuulahdus puolueessa. Kun kansan äänet oli saatu, pääsi valtaan ja ministeriksi vasta kun käänsi kaikissa kolmessa isossa asiassa kelkkansa. Hän jopa vaihtoi nimensä Valtoseksi osoittaakseen muuttuneensa täysin salonkikelpoiseksi,

Tapio Suhonen kirjoitti...

Ideologisoidussa maailmassa tosiasiat joustavat. Esim. neukkula: totuus on valhe ja valhe totuus. Ikävää tietysti, että länsimaat ovat ryhtyneet vetämään asioita nurinpäin.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Inhimillinen kieli on olemuksellisesti yhteisöilmiö -- yksityinen kieli on mahdottomuus. Kielen luonne yhteisöllisen sosiaalisen sidoksen ylläpitäjänä ja vahvistajana suoraan aiheuttaa sen, että kussakin yhteisössä syntyy institutionalisoituva "kielimaailma", jossa vakiintuvat "aikalaistotuudet" vain vaivoin voidaan tunnistaa valheiksi. Aikalaisjärki on usein aikalaishulluutta, mutta mihinkään ei milloinkaan päästä siitä, että kukin aika tunnustaa "totuuksiaan" eikä hevin niitä miksikään muuta.

Ikääntymisessä on sitten se loistava ominaisuus, että jos nuoruudessa oli tekijä, vanhempana on mahdollista olla näkijä. Kun itse olin monessa järjestössä ja aktiviteetissa mukana näiden nykyisin "valtavirtaa" edustavien "arvojen" syntyvaiheissa 60-luvulla, jolloin esimerkiksi luonnonsuojelun pioneerit iloitsivat hillittömästi saatuaan jonkin luonnontuhoa koskevan yhden palstan kymmenen sentin uutisen HS:iin, ei olisi koskaan voinut uskoa millaista hurjaa "touudellisuuden" gloriaa saisi päälleen kaikki "ilmastonmuutosta" koskeva kirjoittelu reilut viisikymmentä vuotta myöhemmin.

Tietysti se on niin, ettei mikään hyväkään uusi idea sellaisenaan säily levitessään laajemmalle. Hienoimmatkin ideat muuttuvat muodottamaksi mössöksi kun niistä tulee suuren enemmistön valtavirta-ajattelua. Olen itse ollut joskus kovin pettynyt siihen miten ydinaseiden vastainen rauhanliike -- Russellin ja Einsteinin aikanaan perustama -- vuosikymmenten saatossa muuttui hullujen hippien itsetarkoitukselliseksi ekshibitionismiksi. Ehkäpä nykyinen wokelluskin on saanut joitakin vaikutteita nykyisistä vääristyneistä arvosisällöistään 60-luvulta.

Edelläkävijöiden ajattelun laajempaan lanseerautumiseen liittyy sitten vielä sekin ajatushistorialler ominainen tragedia, että edelläkävijät usein ovat aikansa todellisia ajattelijoita -- mainitaan nyt vaikka nuo Russell ja Einstein sekä kymmenkunta muuta luonnontieteiden nobelistia, jotka perustivat Pugwashin -- kun taas ne itseään ajattelijoina pitävät apinoijat, jotka pioneeriajattelusta tekvät keppihevosensa, eivät itse luo totuuksia vaan omaksuvat ajatukset "identiteetteinä" ulkoapäin, jolloin he pitävät niistä kiinni korostuneen pakonomaisesti ja niillä nimenomaan kaiken toisinajattelun mitätöiden.

Wokeltajat eivät suinkaan ole "arvojaan" itse keksineet, vaan heidän höperehtimisensä on pelkkää identiteetikriisiä. Siitä he itse ovat täydellisen tietämättömiä. Kun kehitys kehittyy, kukin aikakausi on aika kyvytön näkemään omassa ajassaan sitä mistä parhaassa tapauksessa syntyy maailmaan uusia oikeita totuuksia. YLE:n ja HS:n kaltaiset konformistiset kaupalliset tiedonvälitysinstituutiot ovat aina auttamattomasti ainakin puoli vuosisataa ajastaan jäljessä, ja traagista on, että tällaiset valtavirta-ajattelun sementoijat omaavat niin paljon kulloisenkin kielimaailman "valtaa".

Eivät ne näe itseään peilistä. Ne näkevät peilissä vain puolen vuosisadan pölyt.

Bogreol kirjoitti...

Satuin katsomaan Ylen aamua eilen, Britannian asiaa pohdittiin siellä kahden vieraan kanssa ja toimittaja kertoi myös Lontoosta terveisensä, eivät hänen näkemänsä protestoijat miltään huolestuneilta vanhemmilta näyttäneet, aggressiivisia olivat. Studiossa sitten viitattiin alussa olleisiin vääriin tietoihin puukottajasta, lähdettiin mellakoimaan disinformaation saattelemana, ja mikä kauheinta, jollakin venäläisellä digialustalla oltiin välitetty viestejä, kutsuja mielenosoituksiin. Venäjä käyttää tilannetta hyväkseen. Näillä mellakoilla kavennetaan demokratiaa. Vihapuhetta tarkkailtava, ehkä joitain tilejä suljettava.

Keskustelu oli masentavaa kuultavaa. Haastateltavat uskovat perinteisen median puolueettomuuteen, he eivät halua ymmärtää, että mellakoiden takana olisi jokin pitkään jatkunut todellinen katkeruus ja tosiasia syrjityksi tulemisesta. Heidän maailmankatsomuksessaan vain vähemmistöt voivat kokea rasismia ja muuta syrintää.

Anonyymi kirjoitti...

Kauankohan kestää ennen kuin sama nähdään suomessa. Vai nähdäänkö koskaan? Lampaitahan täällä on koko kansa.

Anonyymi kirjoitti...

Liekö wokelluksen vastaisku kun persujen Suomen uutiset avaa tulee ilmoitus: Tämä sivu ei ole käytössä?
Huru-ukko

alianor d'aquitaine kirjoitti...

Pääministeri Starmer on kahteen otteeseen korostanut puolustavansa muslimeja ja suojaavansa moskeijoja ennen kaikkea muuta, joten hän on tehnyt selväksi, ettei välitä 94% Britannian kansalaisista tippaakaan (vuoden 21/22 tietoa muslimit 6% väestöstä). Sillä tavalla tämä poliittinen nero "rauhoittaa" kansaa. Positiivisena asiana voi todeta, että ainakin hän on rehellinen asenteestaan pääministerinä. Sitä toivoisi muiltakin politiikoilta, vai kuinka?

Joppos123 kirjoitti...

Morjens Ykä. Kirjoituksesi heijastelee vahvasti sitä vääristynyttä maailmankuvaa jota VMP yrittää tunkea meille kurkusta alas ihan jokainen päivä. Puolueetonta mediaa ei enää ole missään muodossa ja YLE on lakiin kirjatun tehtävänsä irvikuva.
Nythän VMP pöyristelee ja saa hengenahdistusta kun Ville Tavion johtamassa ministeriössä ei hypetellä monimuotoisuutta tai pidetä yllä jatkuvaa pride-orgiaa. Tavion kannalta asian tekee pahemmaksi se, että siellä järjestetään avustajakunnalle silloin tällöin rukoushetkiä ( Tavion itse palkkaamilleen avustajille joilla maailmankatsomus lienee sama kuin ministerillä).
Jos siellä järjestettäisiin viisi kertaa yhteydenotto Mekkaan niin asiahan olisi kliffaa, ihqua ja mahtavaa mutta kristillisä rukoushetkiä muutaman kuukaden välein on VMP:lle kauhistus.

Anonyymi kirjoitti...

Tänään oli ylen Lontoon toimittajalta kirjoitus, miten britit häpeävät " äärioikeiston " mellakoita. Ja kuinka lasten kanssa puhalleltiin saippuakuplia. Kaikki on hyvin ja ihanaa. Sehän oli ns hauska se brittinaisten vastaisku pääministerille somessa. Ihan tavallisia lasten äitejä/isoäitejä olivat kuvien kera kysyneet, näyttävätkö he natseilta jne.

Isä Nicolae kirjoitti...

Heissuli Ykä ynnä vi andra nuivaatit!

Siihen aikaan, kun I. N. vielä asui ja työskenteli Suur-Brexitaniassa, olisivat ylläkuvatut mellakat olleet aivan yhtä mahdollisia eskaloitumaan... Silloin ei tosin vastaavia puukotuksia ainakaan tiettävästi tapahtunut eikä kantautunut puskaradiossa korviini edes Lutonissa, jossa reilu puolet on muslimitaustaisia (kyllä, maantieteellinen jakolinja meni siinä kioskissa mi ei enää myynyt alkoholia vs edellinen 75m taapäin möi). Paikallisten - siis lähinnä kantaenglantilaisten - asenteesta kertoi hyvin se kommentointi, kun muutin yksiööni hieman Lutonin keskustan sivustaan:
- Dave: "Hyvä, kun saamme englantilaisen taloon!"
- minä: "Mutta enhän minä englantilainen ole."
- Dave: "No valkoinen yhtä kaikki".

Anonyymi kirjoitti...

Brittien trumpilla asiaa.
https://www.friatider.se/nigel-farage-sa-kan-kravallerna-stoppas

kt

Anonyymi kirjoitti...

Voi olla, että tämä pienten viattomien tyttöjen tappaminen oli viimeinen pisara, keitos kiehui yli ja kansa lähti kaduille. Amerikassa muutama vuosi sitten poliisin ratsaaman ja pakoon yrittäneen pikkurikollisen ja narkkarin kuolemaan johtanut tapahtuma laukaisi järkyttävän väkivallan aallon, synnytti BLM-liikkeen ja ympäri maailmaa polvistuttiin mustien edessä ja osoitettiin kunnioitusta. Itselleni ei ole vieläkään selvinnyt minkä takia? Nytkö ei saisi osoittaa mieIltään murhattujen ja loukkaantuneiden tyttöjen ja naisten puolesta?

Puukon kanssa suunnitelmallisesti puolustatumaan kykenemättömien lasten kimppuun käyvä on ihmiskunnan alinta kastia, oli sitten minkä värinen hyvänsä, ei ansaitse yhtään puolustajaa ja kaikkein vähiten poliitikkoja, jotka ovat kuuroja ja sokeita sille, mitä heidän valtakunnassaan oikeasti tapahtuu. Turha siihen on äärioikeistoa ja fasisteja mukaan sotkea, koska syylliset taitavat löytyä peiliin katsomalla.

Professsori Timo Vihavainen kutsui jo vuonna 2009 kirjassaan "Länsimaiden tuho" maahanmuuttoa "länsimaisen kulttuurin itsemurhaksi". Hänestä maahanmuutto on kuin hulluuden riemumarssi, jonka turmiollisuus tiedetään ennakolta. Silti siihen mennään mukaan, koska totuutta ei haluta katsoa silmiin. Kyseessä on niin suuri tabu, ettei vaihtoehdoista keskustella. Vallitsevan opin mukaan on väärin ja syrjivää olettaa, että muuttoliikkestä voisi koitua pysyviä ei-toivottuja tuloksia Suomelle. Hänestä totuus on se, että vaikeudet ovat alkaneet jokaisessa Euroopan maassa, jossa maahanmuuttajien määrä on kasvanut tietyn rajan yli. MOT.

Englantilaiset taitavat olla seuraavat, jotka uhrataan monikulttuurisuuden ja islamin alttarille.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pauli Vahteralle, Tapio Suhoselle, Seppo Oikkoselle, Bogreolille, Ano1:lle, Huru-ukolle, alianor d´aquitanelle, Joppos123:lle, Ano2:lle, Isä Nicolaelle, kt:lle ja Rouva Anolle & kiitos hyvistä kommenteistanne ja lisäyksistä.

En usko, että kyseinen HS:n juttu oli minkäänlainen itsetutkiskelun alku, vaan syytöstä väärästä ajattelusta. Ja briteissä leikkii pääministeri nyt tulella. Kas kun kantaväestönkin säkissä saattaa olla se pohja.

Anonyymi kirjoitti...

Englannin pääministeri tosiaan leikkii tulella, yleensä silloin kun kansalla ei ole mitään menetettävää, on seuraava askel valtaapitävillä hengen menetys. Ranskalaisilla on asiasta kokemusta

Anonyymi kirjoitti...

Niin mikäli brittien ns itseluottamusta ole viety täysin, niin saattaisi se kuuluisa brittien yhteenkuuluvuus nousta esiin. Mikä juurtaa ww2. Vaikka maahanmuuttajien % on jo melkoisen suuri, sekä monet kaupungit on jo miehitetty muslimeilla, niin tämä lasten tappaminen ehkä oli alkulaukaus jollekin suuremmalle?

Simo kirjoitti...

Ihmisillä usein on taipumus (minä mukaan lukien) odottaa että muut ajattelevat samoin kuin he(me). Joku kognitiivinen dissonanssi tai vastaava, mutta kun ei insinöörin renttu tuota sykologiaa niin ymmärrä. Joka tapauksessa uskomme ja toivomme olevamme oikealla ja voittavalla puolella ihan sisäsyntyisesti. Liekö sitten niin, että kaikki sodan oikeutukset perustuu tuohon, koska sehän sitä vaaditaan että oma henki pannaan likoon. Mielestäni tämä selittää mediankin käytöksen. Siellä oikeasti kuvitellaan, että suurin osa kuulijoista on samalla puolella, vaikka iso osa vaan uteliaisuudesta kuuntelee mitä paskaa sieltä seuraavaksi tulee.
Vaan jännän äärellä olemme. Kuten Ykä ehkä muistaa, puolen valinta minulle muuten olisi helppo, mutta kun se ei välttämättä ole omissa käsissä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle ja Simolle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Tätähän on vaikeaa ennustaa mutta mutta historiahan ei ole suinkaan lopussa. Kantaväestö on pitkin Eurooppaa niellyt kiltisti paskaa jo vuosikymmeniä. Se ei välttämättä jatku loputtomiin.

Ano2: Paljon mahdollista. Toivottavasti. Koko Euroopassa.

Simo: Olet varmaankin oikeassa. Valtamedia uskoo, että se on oikeassa ja sitä vastaan toimii vain muutama räyhääjä.

Anonyymi kirjoitti...

Seppo. Viisaasti kirjoitettu. Esimerkki sadan vuoden takaa: Kommunismi lupasi kaikkea hyvää kaikille( pl. kulakit). Se tuottikin kaikkea pahaa, likimain kaikille, pl. nomenklatuuraan kuuluvat. Yt. Johannes

Anonyymi kirjoitti...

Suomen Uutiset päivitti 7.8. ilmeensä. Siksi hetken käyttökatko.

klova kirjoitti...

Eiköhän nämä mielenosoitukset rauhoitu ja osallistujamäärä vähene kun aikaa kuluu. Ihmisillä kun on taipumus kyllästyä varsinkin kun toiminnalla ei ole isompaa vaikutusta.

Näin näissä aina käy, ensin innostutaan ja sitten kyllästytään ja siellä on huono kelikin, mitä briteissä riittää. Varsinkin kun toiminnalla ei ole selkeää vaatimusta eikä vaikutusta. Hallitus ei eroa ja maahanmuuttajia on joka vuosi enemmän.

Ihmiset ovat kyllästyneitä nykyiseen meininkiin, tai osa on. Labour voitti vaalit ja konservatiivit tulivat toiseksi, kumpikin puolue on kait aika samaa mieltä maahanmuutosta. Nyt sitten kiukutellaan kun saatiin mitä äänestettiin tai jätettiin äänestämättä. Toki sikäläinen vaalijärjestelmä suosii valtapuolueita, mutta ei se muutosta estä.

Suurimmalle osalle äänestäjistä niin Suomessa kuin briteissä maahanmuutto ei ole ensimmäinen syy kun valitaan puoluetta jota äänestää. Ja ne joille se on jättävät usein äänestämättä kun se oma puolue saadakseen vaalilupaukset läpi tarvitsisi yli puolet äänistä. Populistipuolueen kuolema tahtoo olla kompromissit ja hallitusvastuu.

Bogreol kirjoitti...

Aamu-uutiset näyttivät kuinka äärivasemmisto oli saanut tuhansittain ihmisiä marssille Britanniassa rasismia vastaan, From the River to the Sea -liput liehuivat antisemitismistä muistuttamaan. Vanha mies varoitti fasismista, ulkomaalaisia vastaan Saksassa noustiin (entäs juutalaiset), pelkäsi näköjään enemmän 1930-luvun Saksaa kuin tämän päivän oman maan kansalaisiin kohdistunutta holtittomasta maahanmuutosta johtuvaa rikollisuutta ja lapsien murhia ja raiskauksia.

Historix kirjoitti...

Ja jos jotain protestimielialaa ilmenisikin, on taponen kavereineen valmiina toimintaan.

Se nähtiin Rajat kiinni-mielenosoituksissa 2015, jolloin esim. erästä Tillasta ajettiin puistossa takaa mörkömaijalla. Suomen poliisi on sama eliitin kahlekoira kuin Englannissa, Kanadassa ja Saksassakin.

Meillähän ei enää ole poliittista keinoa ulos "englannintieltä", vai ajattelitteko äänestämällä lopettaa matuinvaasion kaikkine tuhoavine elementteineen?

Pinlaareni kirjoitti...

Lainaan tähän yhden suosikkikirjailijan novelista "Mustan joen tuolla puolen". Liittyy asiaan löyhästi, mutta kuitenkin. Kun barbaarit muuttavat paskastaneista hyvinvoinnin ja sivistyksen salien puolelle, muuttuvat salit paskastaniksi:

"Barbarismi on ihmiskunnan luonnollinen olotila, sanoi eränkävijä yhäkin alakuloisena kimmerialaiseen. "Sivistys on luonnotonta. Se on vain olosuhteista johtuva luonnonoikku. Ja barbarismi voittaa aina lopuksi."

Synkkä visio, mutta nykymeno viittaa vahvasti tuohon, jos asioihin ei tule isoa muutosta. Muutosta, jota ei hölmölässäkään ole näköpiirissä.

Joppos123 kirjoitti...

Kaikenlainen tuontiväkivalta luokitellaan nykyisin luonnonvoiman kaltaiseksi välttämättömyydeksi . Se on kuin marraskuinen päin pläsiä vihmova räntäsade jolle ei voi mitään.
Suomessa vihervasemmisto piipittää kun vankikat täyttyvät. Täyttyminen johtuu pääsosin ulkomailta rahdatulla rikollisuudella.
Vihervasemmistolta pitäisikin kysyä pitäisikö rangaistuksia poistaa tai tuntuvasti alentaa ettei heidän lemmikit joudu lusimaan.
Esmes raiskauksia pitää olla vähintään 10 ennekuin Ahmed joutuu vuodeksi linnaan ja pikku tappo ei olisi mitään.
Missään tapauksessahan tuontiväkivaltaa ei saa rajoittaa koska ihmisoikeudet ja kv sopparit.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Johannekselle, Anolle, klovalle, Bogreolille, Historixille, Pinlaarenille ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Johannes: Näinhän se teki.

Ano: Ok.

klova: Usein on tapahtunut näin niin kuin sanoit. Ei tosin aina. Esmes itäblokin hajoaminen alkoi mielenosoituksista. Ja brittien vaalijärjestelmä tosiaan suosii valtapuolueita.

Bogreol: Niin kuin on todettu, löytää VMP aina oikeat haastateltavat.

Historix: Minullakin luotto poliisiin on suuresti vähentynyt. Mutta kerro sinä, mitä mielestäsi pitäisi tehdä.

Pinlaareni: Tietysti sivistyneet kansat pystyvät loppulaskussa puolustamaan itseään. Mutta vain silloin, jos ne älyävät tehdä niin. Nythän sitä ei ole näköpiirissä.

Joppos123: Hyviä huomioita.

QroquiusKad kirjoitti...

Onko täältä kadonnut kommentteja välistä vai eivätkä ne vain näy minulle, kuten Historixin viimeisin kommentti?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Kyllä Historixin kommentti on näkyvillä.

Anonyymi kirjoitti...

historixin kommentti EI näy

QroquiusKad kirjoitti...

Niinpä onkin, en hoksannut katsoa noin ylhäältä.

Historix kirjoitti...

Kysyit Ykä, mitä mielestäni pitäisi tehdä. Laitoit pahan, sillä tilanteemme on vaikea rasti: historiassa ei ole ennakkotapausta - ainakaan en nyt äkkiseltään muista - että yhteiskunnalliseen syöksykierteeseen päätynyt kulttuuri olisi oikaissut syöksyn ja onnistunut pelastamaan itsensä.

Lähtötilanteemme on se, että eliitti riippumatta puoluekannasta käyttää maahanmuuttoa tai de facto hyväksyy maahanmuuttajien käytön aseena omaa kansaa vastaan. Eliitti kyllä tulee itsekin polttamaan kyntensä uhkapelissään. Kuten kävi uuden maailman intiaanien johtajille, jotka pelasivat eurooppalaisilla omia sosioekonomisia kilpailijoitaan vastaan ja lopulta tulivat maahanmuuttajien jyräämäksi.

Miten vastata tilanteeseen? Poliisin käytöksen ja puolenvalinnan tiedämme jo, armeija ja rajavartiosto ovat myöskin jo valjastetut matujen piccoloiksi. Mitä meille jää? Omat aseemme. Suomessa on 1,5 milj. laillista yksityisasetta. Englantilaisilta vietiin aseet, kanadalaisilta niitä viedään parhaillaan ja USA:ssa Harris kumppaneineen tulee yrittämään samaa jos pääsee valtaan. Ei ole turhaan USA:n perustuslaissa sen 2. lisäys. Aseemme voivat hillitä eliitin päättäväisyyttä, mutta myöskin vahvistaa sen halua riisua meidät aseista.

Näin vastaukseni alkaakin muodostua: koska poliittinen tie on käytännössä - ainakin nykyisillä eduskuntapuolueilla - suljettu vaihtoehdottomuuteen, jää kansalle ainoaksi toimintamalliksi osoittaa, että se ei hyväksy oman elämänsä tuhoamista. Jos ei vaaliuurnat enää toimi, jäljellä ovat kadut. Keinoina ovat esim. DDR:n kaataneet rauhanomaiset, passiiviset ja kansalaistottelemattomuutta ilmentäneet mielenosoitukset. Toisessa ääripäässä on aktiivinen vastarinta, joka onnistuakseen kuitenkin tarvitsee yhteiskunnan jonkin väkivaltakoneiston, yleensä armeijan, tuen.

Suomessa kansaa on mädätetty vasemmistolaisuudella 1960-l. puolivälistä lähtien. Olemmekin säälittävä yhteiskunta, jossa vihervasemmistolaiset ja feministiset wokearvot on asetettu valtion oletukseksi. Valtaosa kansasta ei edes tiedä, missä tilanteessa todella olemme. Eikä sille haluta sitä tietoa antaa, siksi valtamedia.
Suomessa kansa on samassa tilanteessa kuin juutalaiset saavuttuaan Himmelstrasselle: heidän oletetaan kävelevän ja niin he kävelevät kiltisti ja järjestyksessä tien loppuun asti. Näimmehän tästä jo kenraalinharjoituksen pari vuotta sitten; kansa jonotti piikille luottaen sokeasti eliittiin, ajattelematta itse yhtään mitään.

Lopputulemana summaan, että kansa ominaisuuksiensa vuoksi tulee saamaan arvoisensa kohtalon. Joskus historiassamme suomalaisetkin yltivät sankaritekoihin, mutta oma aikamme tuskin enää. Meillä olisi vaihtoehtoja vaihtoehdottomalle politiikalle, mutta hyvin todennäköisesti ei kansaa toteuttamaan niitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Qroquius Kadille ja Historixille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kyllä näkyy.

Qroquius Kad: Jep.

Historix: Ihan hyviä huomioita. En ole tosin varma, etteivätkö suomalaisetkin pakon edessä pystyisi muuhun. Se kohtalon hetkihän on se, jos – eli kun – islamilaiset pyrkivät saamaan itselleen täydellisen vallan. Onko länkkäreistä silloin panemaan hanttiin?

-TR- kirjoitti...

Miten Palestiina tähän asiaan liittyy? Meinaan kun vastamielenosoittajat heiluttelivat niitä palestiinalaislippuja..

Toki myös antifa- ym liput samalla tavalla vähensivät sympatiaavastamielenosoittajia kohtaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, TR. Olet oikeassa.

Anonyymi kirjoitti...

Aina sitä oppii jotain. Kiitos Himmelstrassen esilleotosta. Googlasin sen.

"Himmelstrasse (Heaven Street) was a cynical Nazi joke used to describe the final journey to the gas chambers."