maanantai 19. elokuuta 2024

”ASIANTUNTIJOIDEN” TAKTINEN UNOHDUS

Niin kuin lukija on epäilemättä huomannut, minä olen oppinut syvästi inhoamaan termiä ”asiantuntija”. Erityisesti silloin kun kyseessä on Valtamediapuolue VMP:n tilaama asiantuntija joka suoltaa sitä, mitä VMP haluaa. Veikkaisin, että aika moni lukija jakaa inhoni.

No, tässä hiljattain Yle tarjosi taas ”asiantuntijoiden” mielipiteen käsistä lähteneestä nuorison väkivaltarikollisuudesta. Luonnollisesti siinäkin termin ”nuoriso” alle ympättiin koko suomalainen nuoriso ja unohdettiin se yksi ei niin pikkuseikka siitä porukasta joka kyseiseen sikailuun syyllistyy. Laitetaan hieman koostetta. Ensiksi otsikko:

 Asiantuntijat toppuuttelevat aikuisten huolta roadman-kulttuurista – ”Aika usein pelko on vähän liioiteltua”

Niin. Kun asiasta käyttää jotain englanninkielistä termiä niin hetihän se vaikuttaa jotenkin miedommalta. Vaikka tosiasiassa kyseessä on raaka ja sadistinen väkivalta. Laitetaan lisää otteita:

Aikuiset näkevät tietyt nuorisokulttuurit ja nuorten suosimat uudet tyylisuuntaukset helposti rikosten ja poikkeavuuksien kautta, arvioi Nuorisotutkimusseuran erikoistutkija Antti Kivijärvi Ykkösaamussa keskiviikkona.

– Meillä on hirveän pitkä historia Euroopassa ja myös Euroopan ulkopuolella siitä, että näemme tietyt nuorisokulttuurit uhkana.

Kivijärven mukaan aikuisia huolestuttavassa roadman-kulttuurissa saattaa useimmiten olla kyse nuorten keinoista ilmaista itseään esimerkiksi tietynlaisen pukeutumistyylin kautta. Osalla nuorista roadman-kulttuurin ihannointiin liittyy toki myös rikollista toimintaa, Kivijärvi arvioi.

Enemmän se ”itseilmaisu” kyllä huolestuttaa niitä lapsia ja nuoria jotka joutuvat tuontitavaran sadistisen väkivallan kohteeksi.

Turkka kohtaa työssään paljon nuoria. Hänen mukaansa roadman-ilmiön suosio on alkanut mennä ohi nuorten keskuudessa yhtä nopeasti kuin se tulikin. Turkka vertaa ripeästi vaihtuvia nuorisokulttuurin suuntauksia perinteisempään fanituskulttuuriin.

– Vähän kuin jokin hyvä bändi tulisi yhtäkkiä, ja sitten tulee faneja. Että ei se sen kummempaa ollut. Ilmiöstä mennään toiseen, Turkka sanoo.

Tämä ilmiö ei ole mikään nuorisomuoti vaan se johtuu siitä, että Suomeen on laskettu järkyttävä määrä haittamaahanmuuttajia. Ja se ilmiö ei lopu, ellei niistä päästä eroon.

Turkan mukaan teräaseet nuorilla eivät ole kuitenkaan täysin uusi ilmiö.

– Helsingin Hakunilassa 70- ja 80-luvuilla [nuorilla] oli mukana paljon enemmän teräaseita kuin nykyisin.

Tähän väitteeseen olisi hyvä saada jotain perusteita. Vaan mikäs näillä asiantuntijoilla asian tiimoilta tarkoituksellisesti unohtui?

Jep. 70-80-luvulla ei ollut ensimmäistäkään sellaista tapausta että kehitysmaista tulleet tyypit tekivät suomalaisia kohtaan sadistisia väkivalta-, ryöstö- ja seksuaalirikoksia.

Kyseessä ei ole nuoriso-ongelma. Kysessä on haittamaahanmuutto-ongelma.


30 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miksi veromedia välttelee "vasemmisto" -sanaa Venezuelan katastrofissa ja matu -ilmaisuja kähtävien väkivallasta Suomen nuoria kohtaan

Pauli Vahtera kirjoitti...

Ylen otsikossa: ”Aika usein pelko on vähän liioiteltua”

Mitä tuolla otsikolla halutaan sanoa? ”Aika usein” merkitsee, että selkeästi valtaosassa tapauksia pelko ei ole liioiteltua. Halutaanko sanoa, että nuorten kokoontumispaikoille on nuorten turvallista mennä iltaisin.

”Vähän liioiteltua”? Roadmaneja olikin vain 9, vaikka uhri puhuu kymmenestä? Potkivat uhria vain 10 kertaa päähän, vaikka uhri sanoo potkuja olleen ainakin 10?

Anonyymi kirjoitti...

Tutkijan kommentti teräaseiden yleisyydestä tavallaan pitää paikkansa. Kyllä silloin joka pojalla oli linkkari taskussa, mutta silloin se ei ollut mitenkään kiellettyä. Liekö ollut olemassa mitään teräase-luokitusta muutoinkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, meillä riittää selkärangattomia selittelijöitä ja arvaajia. WOKE ylen puusilmät ovat sentään ajan hermolla. Tänä aamuna oli taas uusien satujen vuoro. Korruptio, sitähän suomessa ei ole. Asianhutkijoilta oli mennyt ohi Stadionsäätiön pj:n konsertti tarjoilu puoluetovereilleen sekä Pariisin kisamatkat SUL:n ja olympiakomitean piikkiin suurille urheilun ystäville. Pieni pikku asia, elämyksien tarjoajat eivät tainneet kustantaa vieraidensa juhlaa omasta pussistaan. Olut on pantu juotavaksi, ravihevonen juostavaksi, päättäjien työ on kusta maksajiaan öökaan ...

kt

Trilisser kirjoitti...

Tässäkin aihe, siis vertailu vaikkapa nuorisorikollisuudesta 1975 vs. 2024, jota olisi ei-suvakkimedian (esimerkiksi Suomen uutiset) hyvä tutkia vastavedoksi noille VMP:n "asiantuntijoille". Mutta mitä tekee Suomen uutiset? Puolet sen uutisista on lähinnä PS:n kansanedustajien parahduksia mitättömistä pikkuasioista. Ja loputista iso osa mitätöntä jauhantaa. Eikö sentään diplomi-insinööripäätoimittaja pysty parempaan? Eikö lehden takapiru (PS) tajua, mistä on kyse?

Zones kirjoitti...

Jep, olen jo vuosia jättänyt lukematta artikkelit, joissa mainitaan asiantuntija. Ne ovat joko täyttä kuraa tai propagandaa. Aiheesta HS-otsikko: Testasimme, tuleeko pizzasta parempi kierto­ilmalla vai perinteisellä lämmöllä – Asian­tuntijakin yllättyi

Jo otsikko on tyhmä ja kuten huomaatte, Asiantuntija kirjoitetaan isolla. Sitten vielä se kysymys: minkälainen a. yllättyy kun pizza paistuu uunissa?!?

Asuin vuosikymmen sitten Kellokoskella, josta lakkautettiin iso sairaala. Toivoin sydämeni pohjasta, että tilalle tulisi VOK - olin juuri muuttamassa itse pois - koska millään muulla ei keskiluokalle saa taottua päähän, ettei kannattaisi äänestää mokutuspuolueita. Tosin epäilen olevan myöhäistä, kurssi ei taida muuttua edes eduskunnan PS-enemmistöllä.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

70- ja 80-luvun nuorena en koskaan, siis koskaan, kuullut että jollakulla olisi puukko mukanaan kaupungilla, jos hän ei ollut kalaan tai retkelle lähdössä ja siis vain läpikulkumatkalla.

Manneilla oli silloinkin, mutta he tökkivät yleensä vain toisiaan, kuten nykyäänkin.

Ja ei voi sanoa että olisin elänyt missään pumpulissa, vaan ihan sellaisilla hoodeilla missä sattui ja tapahtui.

Anonyymi kirjoitti...

Pää pensaaseen ja sormet korviin, niin pysyy paha maailma loitolla. Mitä me teemme tällaisilla "asiantuntijoilla" (hyvä kuva!), jotka eivät uskalla katsoa totuutta silmiin. Ja niin kauan kun näin tehdään, mitään parannusta asiaan ei myöskään tule. Myös se, että paikkansapitämätöntä soopaa syötetään verorahoilla tavalliselle kansalle televisioiden äärellä, on anteeksiantamatonta. Kohta varmaan aloitetaan Afrikasta tulevien h-mojen takia rokotuskampanja apinarokkoa vastaan. Alan pikku hiljaa menettää toivoni tämän maan tulevaisuudesta. Muutamassa vuosikymmenessäs on hyvinvointi tuhottu ja aina vaan hullummaksi menee.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Joo, tuostakin Turkan väitteestä , että 70-luvulla nuorisolla oli enemmän teräaseita mukanaan kuin tänään, huomaa että jätkä puhuu soopaa,hyssyttelee.
Eikö muuten teräaseiden kuljettaminen julkisella paikalla kielletty vasta vuosituhannen vaihteessa.
Ihan hyvä että Yle käyttää asiantuntija-sanaa, silloin voi pistäytyä vaikka jääkaapilla, jos nyt yleensäkään viitsii sen lähetyksiä seurata...

Anonyymi kirjoitti...

Tyypillistä ylenantoa. Värillisen pyykin VALKOPESUA!!! Ei mulla muuta:))
Huru-ukko

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Asiantuntijat ne vasta lystikästä väkeä ovatkin. Erityisesti minua hykerryttävät sellaiset, jotka jo kättelyssä viittaavat historiaan -- "ei tämä-ja-tämä nyt mitään uutta ole, Euroopan historiassa nuoret ovat aina harrastaneet..."

Historiantajuttomuuden huippuja. Todellisuudessa vain eurooppalainen uusi aika on vasta viimeisten vuosisatojensa kuluessa alkanut puhua "nuoruudesta" erillisenä elämänvaiheena. Kaikki aiemmat vuosisadat pitivät nuoria ihmisiä pineinä aikuisina.

Psykologia -- varsinkin syvyyspsykologia, siitä johdettu sosiologia, ja eritoten kehityspsykologia -- ovat historiallisesti ottaen niin nuoria tiedonaloja, että psykologiassa vallitsee edelleen yhtä aikaa empiirinen metodi ja käsitesekaannus.

Asiantuntijoiden puheet voi ihan kyökkipsykologialla tulkita yrityksiksi voittaa omia pelkojaan ja viljellä niin yliyleistäviä yleiskäsitteitä, ettei mihinkään kipeään ja vaikeaan tarvitsisi puuttua. Toppuutteleminen ja rahoitteleminen -- ne ovat "asiantuntijoiden" yleisimmät puheensävyt -- palvelee myös tai ennen muuta heitä itseään.

Asiantuntijoiden kannattaisi pitää suuri symposium, jossa he oikein juurta jaksain ja tajunnalliset tasot ympäri ämpärikääntäen käsittelisivät omia psyykkisiä ongelmiaan. Miksi hitossa me puhumme näillä tekopyhillä äänensävyillä? Miksi naiset ovat kategorisesti eri sarjassa aina kun jostain "maahanmuuttoon" liittyvästä yritetään puhua? Onko historia todella olemassa? Onko yhteiskunta todella olemassa?

Asiantuntijoiden omaksumalla puhumattomuuden kulttuurilla todellisia ongelmia ei saada ratkaistuiksi, mutta pystytään painamaan ne pitkäksi aikaa yhteiskunnallisen keskustelun pinnan alle. Sieltä ne sitten aikanaan purkautuvat esiin, ja ne purkaukset ovat sitten puolin ja toisin väkivaltaisia.

Siinä ei tule olemaan mitään mitä ei ennalta osattaisi odottaa. Sitä saa mitä tilaa.



Anonyymi kirjoitti...

Asiantuntija: Helsingin Hakunila ?

Bogreol kirjoitti...

"Asiantuntijat" hyssyttelevät keskustelua, ei ole sopivaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Hakunilan 1970-luku oli vielä yhtenäiskulttuurin aikaa, olipa niitä teräaseita tuolloin kannettu tai ei, oli niillä tehty väkivalta tai uhka oman kulttuurin sisäistä. Nykyisen ilmiön entiseen verrannollisena pitäminen paljastaa asiantuntijan relativistisen moraali- ja kulttuurikäsityksen ja tietämättömyyden muista kulttuureista erityisesti islamilaisista maista tulevasta elintavasta. Islam antaa ylemmyyden tunteen ja joukkoväkivallalle toisenlaisen hyväksynnän kuin oma kulttuurimme vaikka sekulaarinakin. Nöyryyttäminen kuuluu islamiin, omia alistetaan, vieraita nöyryytetään.

Eikö olisi nimenomaan keskusteltava haittamaahanmuuton tuomasta ilmiöstä, lasten ja nuorten ahdingosta vieraan kulttuurin tuoman väkivallan oloissa. Ei tästä voi puhua alakulttuurina koska siinä on piirteitä kulttuurien törmäyksestä eikä yhteisestä jaetusta elämäntavasta.

QroquiusKad kirjoitti...

Loppukuvassa on väärä artikkeli, eli epämääräinen.
Korrekti termi on tietysti the Asiantuntija™.

Erotuksena asiantuntjioista the Asiantuntijat™ eivät kerro empiirisestikin havaittavista tosiasioista, vaan tunteistaan, luuloistaan, kuvitelmistaan ja haaveistaan.
He käyttävät siinä ikiomaa koodikieltään:

kun the Asiantuntija™ puhuu nuorisosta, hän tarkoittaa the Nuorisoa™ eli "alaikäisinä" maahan tunkeutumaan päästettyjä afro-, arabi- ja afganistisällejä.
Toimittajiksi itseään kutsuvat ja itsensä the Asiantuntijoiksi™ kokevat käyttävät termiä seurue kun asialla on ollut the Seurue™, eli maassa puolituhatta vuotta kotoutumatta asunut vierasmaalainen vähemmistö.

Tässä kaksi näin aluksi.
Näilläkin pääsee jo pitkälle selvitellessään VMP:n lausumia.

Pinlaareni kirjoitti...

"siantuntijat", ovat puhuvia päitä, maksettuja lässyttäjiä, poliittisia agitaattoreita, hyödyllisiä idiootteja, sätkynukkeja yms.

kauko kaipuu kirjoitti...

Kertoo kaiken oleellisen tästä Erikoistutkijasta.

Anonyymi kirjoitti...

Joku voisi kysyä näiltä "asiantuntijoilta" milloin meillä on ollut aika, jolloin alaikäiset puukottivat toisiaan, joukolla hyökättiin yhden onnettoman kimppuun, kaadettiin maahan, potkittiin päähän, ryöstettiin vaatteet ja kengät. Se, että lopuksi nykyään vielä kuvataan tämä uroteko johtuu somesta ja idiotismista. Vaikka pojilla on ennenkin ollut linkkareita taskussaan, harvemmin niitä kai käytettiin toisten vahingoittamiseen ainakaan niin vakavasti, että henki lähti. Ei mitään uutta sössöttävät nämä hyväkkäät, joiden mielestä Suomen maahanmuuttopolitiikka on erittäin onnistunutta ja lisää halutaan. Tässäkin asiassa taitaa olla pukki kaalimaan vartijana; ehkä ei virkaakaan olisi ilman holhottavia "kaikkein haavoittuvimmassa asemassa" olevia reppanoita ulkomailta. Vieraskoreus on kehitetty huippuunsa; siis alistukaa suomalaiset, tehkää töitä, maksakaa kiltisti vaan kaikki kulut ja ottakaa vastaan mukisematta kaikki iskut.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys kaikille kommentoijille ja kiitos hyvistä kommenteistanne sekä lisäyksistä. Suomessahan tosiaan on ollut pitkään tilanne, että sauna palaa ja palokuntaa käsketään pumppaamaan tankkiautosta vettä järveen.

Anonyymi kirjoitti...

Voisi vielä lisätä, ettei valtamedia juuri koskaan tarjoa kunnollisia lähteitä millekään näiden "asiantuntijoiden väitteille toisin kuin vihamediat. Ilmeisesti palstatila tai aika ei riitä lähteille, kuten joskus satuilivat.

Eli meidän pitäisi muka vain uskoa mitä ne ekspertit meille kertovat, vaikka olisivat olleet joka kerta väärässä.

Muistakaa aina kun mahdollista laittaa lähde jos toinenkin postauksiinne

t: Vitt...Stadilainen

Mmmm kirjoitti...

Sauna palaa, mutta ns. asiantuntijat hokevat, että ei täällä ole mitään nähtävää. Hajaantukaa!

Nuorempana olin jotenkin naiivi ja ajattelin, että Suomessa toimitaan käytännöllisesti ja järkevästi ongelmien ilmetessä. Kuinka sinisilmäinen olinkaan.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vitt…Stadilaiselle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Vitt…Stadilainen: Totta. Valtamediassa ”asiantuntijan” väite on itsessään todistettu fakta.

Tapsa vaan: Sama sinisilmäisyyden historia minullakin.

alianor d'aquitaine kirjoitti...

Uutisia Ruotsista. Ns paluumuutto maihin, joista on paettu aikanaan Ruotsiin on noussut korkeammaksi kuin maahanmuutto naapuriin. Itse arvelen syynä tähän olevan kovan luokan jengirikollisuus, jossa lapsia käytetään hyväksi ja sitten tapetaan. On parempi muuttaa takaisin kotimaahan niin lapset säilyvät hengissä, sillä Ruotsi on sen tason p?skastan, etteivät siellä enää viihdy edes maahanmuuttajat. Tanska ja Norja ovat sulkemassa rajojaan ruotsalaisilta väkivaltakulttuurin takia.

Näistä asioista eivät asiantuntijat meille kerro, eivät viisaudessaan pidä tärkeänä tällaisista uutisista tiedottamista. Joku voisi saada päähänsä tarkastella heidän opinkappaleitaan kriittisesti ja siinä voisi mennä leveä leipä suusta.

Anonyymi kirjoitti...

Viikonlopun Kainuun sanomissa yllättävän asiallinen juttu (Toni Viljamaa) Britannian mielenosoituksista.
https://www.epress.fi/reader/issue/1884/387053/26
Vieläkö on toivoa :)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys alianor d´aquitanelle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

alianor d´aquitane: Totta. Oma suu on lähempänä kuin kontin suu.

Ano: Valitettavasti tuo uutinen on maksumuurin takana.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä pöhöttyneellä veromedialla on asian tuntijoita, erikseen kirjoitettuna. Ne tunteva ylen Asian.

Anonyymi kirjoitti...

Vuosi 1960 Neuvostoliitossa. Kommunismi tarjoaa vastauksen kaikkiin kysymyksiin, vakuuttaa jokainen biologi, sosiologi, fyysikko ja ekonomisti pravdan sivuilla Neuvostoliitossa. Ja jollei vanno, niin Siperiassa on loputtomasti tilaa.
Vuosi 2024 Lännessä.Sukupuolten ja rotujen välillä ei ole mitään eroja, paitsi että valkoinen rotu ja varsinkin valkoinen heteroseksuaali mies on pahuuden ruumiillistuma ja heidän pitäisi vain kohteliaasti eutanasioida itsensä, ettei yhteiskunnan tarvitsisi liata käsiään heidän lopettamisekseen. Jokainen biologi, sosiologi, fyysikko ja ekonomisti vannoo tämän todeksi. (Ja jollei vanno, niin heidät vaiennetan ja ajetaan taloudelliseen ja sosiaaliseen perikatoon).
Tämä on sitä todellista "totuuden jälkeistä aikaa", jossa valtaapitävien mielipiteestä on tehty totuus. Jokainen normaalilla järjellä varustettu aikuinen tietää että 2+2 ei ole 5, mutta he hyväksyvät sen silti totuutena, koska "valtiaat" sanovat että se on 5. Ei tarvitse valehdella uskottavasti, kun on valta puolellaan, eikä modernissa yhteiskunnassa ole suurempaa valtaa kuin media. Kenelle se vastaa virheistään ja valheistaan? Kansalleko? Vähän niinkuin vangit laittaisivat vanginvartijat kuriin.

Anonyymi kirjoitti...

Ja niillä linkkareilla ei toisia tökitty...

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä, muistanko väärin, mutta eikös tämä VMP:n "asiantuntija" termin käyttöönotto liittynyt jotenkin vaihtoehto mediaan? Eli että ainut oikea totuus on esim ylellä, sekä heillä on laaja joukko "asiantuntijoita " joka asiaan. Muistaakseni kyseessä oli ylen ns hyökkäys vaihtoehto mediaa kohtaan. Jotka tekivät paljastuksia, esim ruotsin tilanteesta. Mikä sittemmin on osoittautunut oikeaksi. Eikä niin, kuten eräs Pettersson valehteli.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle Ano3:lle ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Totta joo.

Ano2: Ikävän osuvia huomioita.

Ano3: Ei niin. Ainakin siihen aikaan pikkupojat nikersivät kaikenlaista ja linkkari oli hyvä apuväline.

Ano4: Saattaa olla näin. Samaan aikaan tulivat ne ”faktantarkistajat”.

Joppos123 kirjoitti...

Väitänpä ihan pokkana, että tulemme juuri vankilasta karanneesta Kenian sarjamurhaajasta saamaan uuden moniosaajan maahamme.
Se mato matelee rajojemme yli ja lausuu "asylym".
Sen jälkeen alkaa se jo niin tavanomainen viiden vuoden "oikeudenkäynti" ja vapauduttuaan sälli saa miljoonan koppikorvauksia.
Näin on käynyt kaikille tänne tulleille himomurhaajille.