maanantai 5. elokuuta 2024

WOKELLETUT KATUHAASTATTELUT

Niin minä kuin epäilemättä moni muukin on ihmetellyt kuinka paljon – täysin aiheellista – ryönää niskaansa saaneen Ylen kaikenlaisissa katuhaastatteluissa haastateltavana on likimain aina punavihreään ideologiaan sopivia tyyppejä. Ja on ollut jo kauan aikaa. Syy siihen on tietysti selvä mutta kategorisesti kiistetty. Nyt itsekin Valtamediapuoleeseen (VMP) kuuluva Iltalehti antaa osiltaan selvitystä asiaan:

Vielä muutamia vuosia sitten Ylellä eräässä ruuhka-Suomen ulkopuolella sijaitsevassa aluetoimituksessa uutistoimittajana toiminut kertoi, miten häntä on ohjeistettu etsimään aivan tavallisiin katugallupeihin mielellään tummaihoisia haastateltavia tai vähintään nyt ainakin nuoria naisia – ilman että henkilön ihonvärillä tai ikä- ja sukupuolisegmentillä olisi mitään tekemistä itse aiheen kanssa. Jos näitä ei ikääntyvän ja syrjäisen pikkukaupungin kadulla ole tullut vastaan, juttu on saatettu jättää kokonaan tekemättä ja julkaisematta.

Tämä ei liene lukijalle varsinaisesti mikään yllätys. Sen sijaan se on yllätys että Iltalehti julkaisee tämän asian eli valtamedian edustajana itsekin heittää perusteltua ryönää übervaltamedian edustajan Ylen niskaan. Siitä kertoo muutamat lauseet:

Ylen johto ei voi ottaa vastuuta siitä, miten heidän moniäänisyyspuheitaan tulkitaan somekeskusteluissa. Koko kohu osoittaa kuitenkin selvästi, että Ylen eri yksiköissä toimitaan aivan eri tavalla, kuin suurimpien pomojen puheissa Ylen väitetään toimivan. Monimuotoisuusajattelusta voi tulla oma irvikuvansa, jos osa mielipiteistä ja haastateltavista jätetään huomiotta siksi, että he sattuvat kuulumaan väärään ryhmään ikänsä tai ihonvärinsä perusteella.

Ylen johdossa pitäisikin pikavauhtia selvittää, millaisia journalismiin vaikuttavia käytäntöjä ja ihmisten lokerointeja valtavan organisaation eri yksiköissä tehdään, joista nyt osa on tullut julki.

Puurojen ja vellien sekoittumisesta ei kannata syyttää yleisöä, kun Ylen oma väki näyttää monimuotoisuuskoulutusten jäljiltä olevan sekaisin.

Tämähän on tietysti ihan tervetullutta, joskin Iltalehdellä on kyllä omiakin luurankoja kaapissa. Vaan on sinänsä piristävää kun valtamedian edustajat ovat toistensa kimpussa. Mites se sanonta meni? Joo, tapelkaa, pojat, saatte tupakkaa.

Mutta kun Ylen mädännäisyys on tullut niin selvästi esille voi esittää kysymyksen että kuinka kauan eduskunta antaa Ylen olla valtio valtiossa?


21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kovin huonosti tuntuvat kovapalkkaiset Ylen päälliköt olevan selvillä siitä, mitä talossa tapahtuu ja mitä heidän alaisensa puuhastelevat. Tasa-arvo ja yhdenvertainen kohtelu on vaihtunut monimuotoisuuteen ja intersektionaamiseen feminismiin jo vuosia sitten ja ainakin minut suuntaus on karkottanut Ylen kanavilta tehokkaasti.

Rouva Ano

Bogreol kirjoitti...

Kun ne alkavat keskenäänkin tapella, kertoo se vain monimuotoisuuden onnistumisesta, tarkoitus on ensisijaisesti ollutkin jakaa kansaa jotta sitä voi helpommin hallita. Britannian pääministeri on oiva näyte ihmisoikeusjuristista, joka valitsee suojeltavansa muusta kuin alkuperäisväestöstä ja jakaa kovilla puheillaan monimuotoisuutta osiin toisiaan vastaan. Mitä muuta varten ne meidänkään ihmisoikeuslakimiehet ovat kuin meitä vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tasan niin kauna kuin nykyinen hallitus antaa/hyväksyy tämä syvältä olevan parlamentaarisen ylenantopellelilyn jatkuvan. Nykyinen hallitus haluaa suitsia ylen ylentöntä tuhlailevaa ja sekoilevaa toimintaa vaan nämä ns. "parlamentaariset" virhevasemmistolaiset puolueet ja kaikki siihen liittyvä laittavat hanttiin.
Kun eihän wokw ja "moniuskovaisuutta" voi ja saa arvostella. Eikä ianakaan siitä mitään pois ottaa tai leikata.
Huru-ukko
PS. Tämä TOIMITTAJA Libiso joka asian paljasti sai tuntea ylen YLETTÖMÄN vihan nahoissaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Bogreolille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne. Nähtäväksi jää, että mitä luurankoja sieltä Ylen kaapista vielä löytyykään.

Anonyymi kirjoitti...

Ylen budjetti taitaa olla yhtä salainen, kuin kuuluisa stasilista. Ei julkaista.

QroquiusKad kirjoitti...

Kuinkako kauan eduskunta antaa YLEnannon olla valtio valtiossa?
Niin kauan kuin viherkommunisteja ei julisteta rikollisjärjestöksi.

Ei tämä eduskunta eikä hallitus uskalla koskea YLEnantoon, koska seuraavassa eduskunnassa ja hallituksessa istuvat taas tuhotytöt, ja niiden kosto tästä hallituskaudesta on oleva ankara.
Mitä kiltimipiä ollaan viherkommunisteille nyt, sitä vähemmällä kostolla selvitään kun ne ovat kohta taas vallassa.

Ja nehän ovat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kokonaissumma on julkinen mutta en tiedä eri momenteista.

Qroquius Kad: Edelleenkään emme tiedä tätä etukäteen. Mutta haluatko että heitetään hanskat tiskiin porukalla?

QroquiusKad kirjoitti...

Muuttuuko lopputulos jollain tavalla?
Jos asiat Suomessa paranevat, se johtuu vain siitä että ne paranevat muualla ja se parannus tuodaan Suomeen tuontitavarana.
Emme me sille enää mitään voi.

-TR- kirjoitti...

Tuohan on ollut jo pitemmän aikaa yleinen naurunaihe nämä ylen haastattelemat "satunnaiset ohikulkijat".

Anonyymi kirjoitti...

No, eivät ole,älä pelkää!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, TR:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Herää kysymys että miksi sinä enää yleensä vaivaudut kommentoimaan tähän blogiin?

TR: Joo, jo 2000-luvuun alkupuolelta.

Ano: Täsmennätkö kommenttiasi vähän?

QroquiusKad kirjoitti...

Itsekin ihmettelen joskus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ei tänne ole pakko kommentoida. Olet ollut aikanaan yksi oivaltavimmista kommentoijista mutta nyt kommenttisi ovat olleet pitkään saman toistamista.

QroquiusKad kirjoitti...

Laari alkaa tyhjyä.
Paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun tänne aloin kommentoida.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Minä en ole pitkään aikaan kommentoinut, koska on ollut täysin selvää, että kommenttejani ei kaivata.
Jos järkiintyminen tulee tuontitavarana, niin mistähän se tulee? Made in
Mikähän on oikea tapa protestoida? Kirjoittaa omalle kansanedustajalle ja sitten marssia siistisssä järjestyksessä eduskuntatalon eteen, minkä jälkeen banderolli kääritään ja mennään tyytyväisenä kotiin odottamaan tuloksia?

Joppos123 kirjoitti...

Tuntuu siltä, että valtaosalla eduskunnassa ei kyvyt ja äly riitä ymmärtämään ongelmaa kun verorahoitteinen valtion firma valjastetaan pelkästään punavihreän ideologian äänitorveksi.
YLE suoltaa edelleen sekalaista höttöä joten ymmärtämättömien mielestä kaikki on hyvin.
Vihervasemmisto ei halua leikata rahoitusta koska heidänhän agendaa YLE palvelee.
Jos vaikkapa VR alkaisi puuhastelemaan kaikkea muuta kuin raideliikennettä niin se saattaisi jopa kansanedusrajalle aueta, että nyt ei olla ydinbisneksen äärellä.

Anonyymi kirjoitti...

Ymmärrän kyllä tilanteeseen turhautuneita kommentaattoreita. Vuosikausia kirjoitetaaan sydänverellä syvimmistä tunteista ja tuskista, ja maailma siitä vähät välittää. Mutta: (1) britannian pääministeri hyökkää avoimeisti omia natiivikansalaisiaan vastaan, (2) maailmanlaajuista huomiota herättää se, että olympiakehässä mies hakkaa naisen, (3) normaalikesää sanotaan ilmastonmuutoksen airueeksi, ja sitä ei ainakaan kukaan tuntemani ihminen usko, (4) näen edelleen maastossa ritariperhosia, kotkia, teeriä, metsoja ja varpusia, (5) yhä useampi seuraa kanavia, jotka ovat riippumattomia Ylen propagandasta, (6) jopa Ylen oma toimittaja avautuu talonsa toimintatavoista, (7) suomalaisten maanpuolustahto on jotain aivan muuta kuin taistolaisvuosina, esim. reserviläisharrastukseen viitaten, (8) nuoret miehet viittaavat kintaalla ilmastohumpalle ja ajavat 70-80-lukujen mersuilla, volvoilla ja toyotoilla, (9) polttopuukauppa käy kiivaana, (10) on niitä, jotka minun tavoin ovat täysin immuuneja vasemmistapropagandalle ja (11) keskustapuolue ei ole vieläkään toipunut petoksestaan, ja (12) tärkeimpänä: meillä on vielä laaja liikkumisen, toimimisen ja harrastamisen vapaus. Ei siis heitetä kirvestä kaivoon, ennen kuin terä lentää varrestaan irti.
PS-lehdenjakaja

Anonyymi kirjoitti...

"Mikähän on oikea tapa protestoida? Kirjoittaa omalle kansanedustajalle ja sitten marssia siistisssä järjestyksessä eduskuntatalon eteen, minkä jälkeen banderolli kääritään ja mennään tyytyväisenä kotiin odottamaan tuloksia?"
Sinulta puuttu yksi tärkeä kohta toimintaohjeestasi: Banderollin käärimisen jälkeen mennään istumaan Mannerheiminitielle ja sieltä polliisin kyydillä putkaan ja vasta sitten "kotiin".
Huru-ukko

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Hyvin kirjoitit, ja vielä lopuksi: " Ei siis heitetä kirvesä kaivoon, ennen kuin terä lentää varrestaan irti"! P.S. Lukekaapa, hyvät kanssakommentoijat Teemu Keskisarjan mainio kirjoitus aiheesta Suomen Uutisissa:-)))

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Catilinalle, Joppos123:lle, PS-lehdenjakajalle, Huru-ukolle ja Terho Hämeenkorvelle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Niinhän meillä kaikilla.

Catilina: En ole kylläkään antanut sinulle porttikieltoa. Se järkiintyminen tulisi kyllä tapahtua ihan kotimaassa. Tietysti muualla asiat tapahtuvat nopeammin kuin meillä.

Joppos123: Hyviä huomioita ja tuo VR-vertaus oli ihan osuva.

PS-lehdenjakaja & Terho: Erittäin hyviä huomioita.

Huru-ukko: Tavallisille ihmisille tuo egokapinan tyyli ei vain oikein natsaa.

Anonyymi kirjoitti...

Pariisi 2024: Suomesta 50 urheilijaa. Johtajia, valmentajia ja avustajia 35 - 50. Mitaleita 0 ! Ylestä kisoissa toimittajia ja teknikoita noin 100. Pistesijat tulivat kalliiksi. Mutta, kansa maksaa.