maanantai 23. tammikuuta 2012

LYHYESTI 230112

Kävivät sitten niitä presidentinvaaleja. Tosin melkoinen osa tiedostavista ja edistyksellisistä piireistä näytti käyneen uudestaan vuoden 2011 eduskuntavaaleja, ja antaumuksella kävivätkin. Kranaattia tuli tonttiin minkä ennätti, ja menestys oli mainio, sillä nyt saatiin aikaan vastajytky, jonka seurauksena persuilla ei ole eduskunnassa enää kuin…

Hetkinen?

Niin, piru vie, persuillahan on eduskunnassa edelleenkin se 39 kansanedustajaa. Ja kunnallisvaaleihin on aikaa vielä hurumykke. Ja se kaupunkivihreä presidenttikin jää valitsematta.

Oman näkemykseni mukaan ns. suvaitsevaisto tuhlasi näissä vaaleissa suuren määrän käyttökelpoista ryönää. Ja pikkuhiljaa ryönä alkaa olla käytetty. Sen jälkeen ehkä aletaan puhumaan asiakysymyksistäkin. Kun tähän mennessähän se keskustelu on ollut tyyliin koska persu X on Herrasta Perkeleestä, ei hänen mielipiteistään saa keskustella, koska persu Y on nauttinut julkisesti alkoholia, hänen mielipiteistään ei saa keskustella, koska persu Z on puhunut rumia vuonna Koivisto, hänen mielipiteistään ei saa keskustella eikä Timo Soinikaan diggaa abortista.
Niin, sehän on se kakkoskierros vielä käymättä. Itse äänestän Niinistöä. En heppua varsinaisesti fanita, mutta Haavisto on ollut aktiivisesti rapauttamassa maanpuolustusta, enkä ole ollut ihan varma, että onko hän käynyt kampanjaa Suomen presidentiksi vaiko jonkun kansainvälisen rauhan- ja nönnönnööjärjestön puheenjohtajaksi.

Ja vaikka jostain suunnasta on nyt määrätty, että kansalaisten täytyy aktiivisesti osallistua valtaisaan homohypetykseen, ja kakkonen on nyt niin ykkönen, niin minä silti katselen maan äitinä mieluummin Jenniä kuin jotain ecuadorilaista häiskää.

17 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Se iso kuva on sellainen, että tullakseen presidentiksi, ehdokkaan on saatava äänistä yli puolet. Se onnistuu vain olemalla "kansakuntaa yhdistävä voima", eli mitään omaa linjaa ei voi olla. Tärähtäneistö tuli poikkeuksellisen selvästi osoittaneeksi, että heitä ei saa liikkumaan poteroistaan kohti muita - muiden on tultava heidän luokseen. Tärähtäneistön ideologia otti niskalenkin, mutta uskon otteen olevan yhtä pitävän kuin mihin hallitus kykeni markkinavoimien kanssa.

Positiivista on se, että vaikka hallitukset ylenkatsovatkin äänestäjiä vaaleissa - nyt kahdesti peräkkäin - palkansaajien edunvalvojat eläkeyhtiöissä lyövät sellaiset kortit pöytään rahamarkkinoiden sököringissä, että hymy hyytyy ja tukka lähtee. Ainoa keino estää se, on virkaeliitille myönnettävä täydellinen kontrolli; siirtyminen liberaalista fascismista totaaliseen fascismiin.

Näkymät ovat ankeat, mutta jossain on se viimeinen neulansilmä, joka katkaisee kamelin selän. Sitähän sä kysyit?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle ja kiitos kommentistasi.

”Tärähtäneistö tuli poikkeuksellisen selvästi osoittaneeksi, että heitä ei saa liikkumaan poteroistaan kohti muita - muiden on tultava heidän luokseen.”

No just näin. Minä näen Haaviston kädenojennuksen persuja kohtaan lähinnä sellaisena, että lyödäänpä nyt kouraa kouraan ja sen jälkeen yhdessä piiperretään vihreää. Ei mene läpi.

Kamelin selkä saattaa katketa, mutta en minä varsinaisesti sitä kysynyt. Totesinpahan vaan, että mikään ei ole muuttunut. Kunnallisvaaleja odotellessa.

Vasarahammer kirjoitti...

Kun katselet Haavistoa, ajattele taustalla lymyileviä Satu Hassia ja Heidi Hautalaa. Hymy hyytyy varmasti.

Niinistön takaa taas löytyy puoluesihteeri Taru Tujunen ja Jyrki Käteinen, joka eilisiltaisissa vaalivalvojaisissa esiintyi lievässä laitamyötäisessä.

Anonyymi kirjoitti...

Homman puolella on ketjut siitä miten vaalissa kävi ja että oliko Väyrynen tai Soini syyllinen siihen miten kävi. Sekin on siellä mietinnässä kumpaa äänestää vai jääkö kotiin.

Voisin kirjoittaa tähän ne mitä kirjoitin Vasaran ja Keskiäkäisen Miehen blogiin mutta on varmaan helpompaa jos katsot noista mun kommentit.

Mitä jos kirjoittaisin äänestyslippuun vaikka että Yrjöperskeles Juroperskeleenpoika Yrjö-Perskeles?

Tai no pitäiskö sen Niinistön numero nyt kumminkin piirtää. Vaikkei Niinistö olekaan nuiva, eikä mikään maakuntien ja maaseudun ystävä. Hyvä puoli on kuitenkin siinä että hän ei ole syntyperäinen helsinkiläinen kuten Punamuumi ja Haavisto ovat.

Presidentin tulee olla kristitty lihansyöjähetero. Ja kun nyt tulee valituksi mies niin silloin pitää ehdokkaalla olla sotaväki käytynä, kun kerta presidentti on puolustusvoimien ylipäällikkö. Perustelen Niinistön äänestämisen itselleni vaikka näillä seikoilla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Vasarahammer: Jep. Ajattelen. Ja hymy hyytyy. Ei ole pelkoa, että äänestäisin Haavistoa. Suomessa vaan on pitkään ollut tämä ihmeellinen hypetys päällä. Vuonna 2000 piti saada presidentiksi nainen. Vuonna 2006 piti saada presidentiksi nainen, kun se oli valittu jo kerran aikaisemminkin. Nyt pitää saada presidentiksi homo ihan sen takia kun se on homo. Onneksi se ei kuitenkaan onnistu tällä kertaa. Vaikken Niinistöä millään muotoa fanitakaan.

Vaan niin kuin totesin sulle Tapio Tuurin blogin kommenttiosiossa, kauneinta näissä vaaleissa oli Mooseksen Pyhä Vitutus.

Vieras: Nythän kävi niin, että Soini ja Väyrynen söivät toisensa pois kakkoskierrokselta. Tapaturma. Ei mahda mitään. Ykänä olen otettu, mikäli piirrät nimeni äänestyslippuun, mutta siitä äänestähän tulee hylätty. Perustelusi äänestää Niinistöä ovat ihan hyvät. Vaikkei kumpikaan meistä miestä oikein fanita. Minä äänestän Niinistöä suurinpiirtein samoilla perusteilla.

Anonyymi kirjoitti...

"Tärähtäneistö tuli poikkeuksellisen selvästi osoittaneeksi, että heitä ei saa liikkumaan poteroistaan kohti muita - muiden on tultava heidän luokseen."

Ja meidän nettoveronmaksajien pitää maksaa kymmenyksemme, jotta saamme ehkä audienssin.

Rigor.Mortis kirjoitti...

Niin, tässähän on vähän sellainen tilanne, että pitäisi valita ruton ja koleran välillä. Tunnen kuitenkin perverssiä mielenkiintoa sellaista skenaariota kohtaan, jossa Suomen presidentti ottaisi itsepäisyyspäivänä vieraita vastaan First Lady-boyn kanssa.. :)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja RigorMortisille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Vihreät kyllä keksivät aiheita uusiinkin kymmenyksiin. Minun on tietysti turha nillittää, koska ammatistani johtuen en ole nettoveronmaksaja.

RigorMortis: Toisaalta se perverssi huvi muuttuisi kyllästymiseksi jo toisilla linnan juhlilla. Sen jälkeen meillä olisi vain patavihreä presidentti. Ei muuta.

Anonyymi kirjoitti...

esiintyi lievässä laitamyötäisessä

Tuosta välähti päähäni että onko olemassa semmoinen termi kuin laitamyötäistö?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Lisätään tuohon vielä ohranjyväistö, kännistö, vihneistö ja huikkaisto, niin lopputuloshan on pahemman luokan haavisto.

Anonyymi kirjoitti...

Ajattelin tuolla laitamyötäistöllä sitä että onko se orwellilaista uuskieltä jota tiedostavat paremmat ihmiset käyttävät ja onko se synonyymi puhkikuluneelle äärioikeistolle. Sille kun on synonyyminä laita-, reuna-, ja syrjäoikeisto tms. Pähkäilin että onko tuo laitamyötäistö samaan ryhmään kuuluva uuskielinen termi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Toi uuskieli etenee vissiin niin nopeasti, että eihän me hitaammat pysytä perässä. Vihakirjoituskin on jo kohta niin loppuun kaluttu, että eiköhän jotain uutta keksitä tilalle. Miten olis kaunakirjoitus? Tai impivihavaaralaisuus?

Anonyymi kirjoitti...

Kävin kaupungintalolla äänestämässä Niinistöä. Jurppi vielä äänestyskopissakin kun ei voinut enää äänestää Väpeä eikä Soinia hyväksytysti, mutta piirsin keskittyneesti numeron kuusi. Aattelin että parempi on sitten voittaa tuo äänestys kun ponnistelin kaikkeni tuon äänen eteen.

Hieman myöhemmin kävin puoliherjalla Salen vaaliteltalla juomassa kuuman mehun vai oliko se glögiä. Kysyin että saako terästystä, kun se voisi houkutella porukkaa teltalle ja lisä-ääniä sais. Kun tuosta kampanjabudjetista varmaan riittäisi vodkaan jolla terästäisi kuuman mehua tai glögiä.

Sit menin kattoo onko se Salen vaalikahvila jossain ja siellä kävin kahvilla ja mehulla. Ei sielläkään ollut terästystä mukana, mutta yritin hyötyä ilmaistarjoilusta kun sitä on lähipäivät luvassa. Harmitti kun ei ollut pullaa, munkkeja, viinereitä eikä kakunpaloja, oli vaan S-muotoisia keksejä.

Päivän urakka oli tuossa.

Anonyymi kirjoitti...

Koska nykylain mukaan ulkopolitiikka on kollektiivisesti hoidettua niin ehkä presidentillä voisi olla vastaavasti suurempi sisäpoliittinen rooli.

Pääministeri, ulkoministeri ja loput ministerit eivät yleensä jouda aktiivisesti reissuamaan maakunnissa, joten presidentti voisi kierrellä maan monet kolkat ihan rauhassa ja tuoda rahvaan terveisiä poliittiseen päätöksentekoon.

Ahtisaari oli muutoin kaksijakoinen pressa, joka alensi presidentti-instituution arvoa ja viihteellisti ja arkipäiväisti sitä liikaa, mutta hänen tekemät maakuntamatkat olivat hyvä tapa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras ja kiitos kommenteistasi. Niin, minäkin kävin tänään antamassa ennakkoäänen. Niinistöllehän se meni. En ole asiasta kovin innoissani, mutta syön mieluummin matoja kuin äänestän vihreää.

Kävihän se Kekkonenkin aikanaan maakunnissa useasti. Se oli tosin silloin jonkunlaista voimannäyttöä. Ihmiset näkivät The Kekkosen. Lapinvaelluksista mies tykkäsi. Se yhdistää minut ja Kekkosen. Plus kaljupäisyys.

Anonyymi kirjoitti...

Kekkonen varmasti tykkäsi käydä maakunnissa ja arvosti maakuntia. En epäile sitä sekuntiakaan. Tämän voi todeta sellainenkin joka ei muutoin tykkäisikään koko äijästä. Isäukko on alkujaan Kajaanista ja asui siellä ylioppilaaksi asti. Hän muistaa sen että Kekkonen kävi presidenttinä usein Kajaanissa ja on nähnyt Urkin elävänä joitakin kertoja. Kävi se Urkki muuallakin Kainuussa aika usein.

Tädin mies väitti että jonain vuonna Kekkonen ja Leonid Brezhnev olivat käymässä Kajaanissa ja että hän oli ollut koululaisten muodostamassa kunniakujassa. Oisko ollut vuosi 1960 tms, joka tapauksessa ennen Nikita Hruštšovin syrjäyttämistä 1964. Tädin mies väitti että Breznev olisi mennyt hänen luo juttelemaan leppoisasti niitänäitä ja Urkki katseli vierestä. En tiedä onko legendaa mutta hupaista tarina silti.

Tuo tädin mies on melkoinen Tuure Junnila-tyylinen kekkosvihaaja, mutta myöntää sen että Kekkonen arvosti Kainuuta.

Iskä väitti nähneensä että Breznev oli saman reissun aikana käynyt jossain Kajaanin liikkeestä ostamassa jonkin japanilaisen esineen ja ollut siitä mielissään. Hieman hupaisa tuokin, koska tuolloin Made in Japan oli merkki bulkkitavarasta. Pitää joskus tarkistaa tämänkin tarinan todenperäisyys.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras, ja kiitos kommentistasi. Epäilemättä Kekkonen arvosti Kainuuta. Sieltähän hän sisällissotaankin läksi. Kiitos myös sähköpostiin laittamistasi linkeistä. Ihan hauskoja pätkiä.