sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

TAPAHTUI HUITSINNEVADAN TYÖKKÄRISSÄ

Tapahtuma-aika: Nykypäivä, maaliskuu 2013

Tapahtumapaikka: Huitsinnevadan työvoimatoimisto

Tapahtumassa läsnä:

Työvoimavirkailija Orvar Häkäpönt

Työvoimavirkailija Rauno Rötvänen

Kammottava ökkymöky

Eräs lukijoittenkin tuntema ammattinillittäjä

Orvarin vaimo Hanna Häkäpönt


*

Orvar Häkäpönt: Kovasti vaan näitä hommia piisaa. Ihan tässä tulee rankemman puoleinen valkokaulushiki päälle. Hyvä kun ehtii välillä nykäistä Voimasavuke Bostonin.

Rauno Rötvänen: Hjuu, myöntää täytyy. On se joskus kovaa työtä tää kirjoituspöytähommakin. Töitä olis ihmisille tarjolla ihan pirusti, mutta tekijöitä joutuu ettimään ihan urakalla, kun kaikki kynnelle kykenevät alkaa olla jo työllistetty. Ylitöiksi varmaan menee meillä tänäänkin. Vaan onhan se sentään kovasti mukavaa, että saa asiasta tehden etsiä työntekijöitä valmiisiin työpaikkoihin sen sijaan, että joutuis tarjoamaan reppanoille kuukausi toisensa jälkeen eioota.

Orvar Häkäpönt: Juu, se on totta kyllä. Nyt jos kuka vaan on töitä vailla niin sitähän halukkaalle löytyy. On tää suomalainen talousihme vaan ihmeen hieno asia. Eihän meillä ole koskaan pyyhkinyt näin hyvin.

Rauno Rötvänen: Joo, ja nyt kun Tampella siirsi kranaatinheittimien tuotantoa myös tänne Huitsinnevadaan, niin kyllä paukkuu nakujen lisäksi kunnalle mukavasti verotuloja, eikä valtion virkamiehenkään tartte kattella Ruksimarketissa, että mitä se metukka maksaa.

Orvar Häkäpönt: Vaan onhan ne kiistatta tarkkoja ja tappavia vehkeitä ne Tampellan putket. Samoin kuin ne 155 K 98-kanuunat. Kauppa käy maailmalle kuin siimaa. Samoin kuin pst- ja ilmatorjuntaohjuksista. Kyllä maailmalla kovasti miestä kylmenee suomalaisilla aseilla. Ihan pistää pirunkurina huvittamaan, kun me toisaalta saarnataan niin merkeleesti rauhaa ja solidaarisuutta ja asetehtaat samaan aikaan sorvaa kolmessa vuorossa rautaa vientiin.

Rauno Rötvänen: Älä virka niin! Vaan noista sotavaltion vehkeistä puheenollen, minä kävin viime pyhänä Hömpstadissa lentonäytöksessä. Siellä oli niitä Valmetin uusia HRT 39 Trombi-hävittäjiä. On ne vaan hulppeita vehkeitä.

Orvar Häkäpönt: Jaa Hömpstadissa. Korkkasit vissin samalla sen uuden Sisun maasturisi?

Rauno Rötvänen: Joo, perhe mahtuu hyvin kyytiin ja muutenkin se on näppärä paketti. Mukava tiellä ja ärhäkkä maastossa. Eikä muuten edes tarvinnut ottaa lainaa. Pistin hallussani olevat VALTRAn osakkeet lihoiksi. Ne on sen verran arvossaan nyt. Vaan etkös sinäkin hiljattain vaihtanut siihen Sisun uuteen sedaniin?

Orvar Häkäpönt: Jep. Kuutoskone ja kaikki hienoudet päälle. Ajattele, että minä jouduin jonottamaan sitä kuukauden. Kotimaista autoa. Hömpstadin Automapiilissa sanoivat, että niitä viedään maailmalle niin tolkuttomasti, että joskus joutuu myymään kotimaahan eioota. Vaan tuli niistä hävittäjistä mieleen, että olis noi svedut voineet ostaa niitä Trombeja meiltä. Menivät ja tilasivat joitain Hornetteja. Ollaanhan me niitä ruottalaisia viimeisen kymmenen vuoden aikana työllistetty Suomeen jo mitä, no, kolmesataa tuhatta. Riittääkö edes? Olisivat nyt pikkusen naapuriin päin vetäneet, kun eivät itse osaa koneita valmistaa.

Rauno Rötvänen: No olihan se tietysti vähän nolo temppu niiltä. Vaan toisaalta ne ruotsalaiset, jotka täälläkin päin töissä ovat ja asustelevat, ovat sinänsä ihan kelpo väkeä. Kovasti ne töitä tekevät, eivät liikoja apua pyytele ja elävät ihmisiksi. Rauhallista, järkevää ja asiallista porukkaa. Vetäväthän ne kotonaan jotain punssia ja surströmminingiä, mutta ketäs se haittaa, mitä ihmiset kotonaan puuhaa. Varsinkaan, kun eivät tunge kärsäänsä toisten asioihin.

Orvar Häkäpönt: Joo, ja suomen kieltä ovat opiskelleet ihan mukavasti. Eivät tulkkeja kysele. Ja miksi ihmeessä kyselisivätkään? Kun kerran tänne on muutettu asustelemaan. Niin no, onhan ne tietysti ne kuuluisat Helsingissä törppöilevät Kallion Kaarlet, mutta löytyyhän sitä paskasakkia joka porukasta.

Rauno Rötvänen: Niin. Ja mitä ne perussvedut, mitä minä tunnen, ovat todenneet, niin ne ovat sanoneet, että heittäkää ne Kallion Kaarlet lautalla takaisin Tukholmaan, älkääkä laskeko ikinä takaisin. Pilaavat vaan asiallisen porukan maineen. Ja joka tapauksessa mehän tarvitaan ruotsalaisia, kun vienti vetää, työvoimaa tarvitaan ja pakkohan se on sanoa, että meistä suomalaisista on tullut vähän hienohelmoja, eikä kaikki hommat meille enää oikein kelpaakaan. Ja eihän ne svedut edes oikein riitä. Sullahan on ollut puolisen vuotta se kroaattiprojekti päällä. Mitenkäs se?

Orvar Häkäpönt: Mikäs. Ihan tolkun väkeä ne on. Iskun tehtailla niitä pääosin on, ja sitten aika paljon Huitsinnevadan sumuntiivistämöllä. Kovasti ne pojat siellä pullottaa putkiusvaa putkeen pistettäväksi. Raskas maantieliikenne lisääntyy koko ajan, eikä putkiusvan tarve lopu millään. Meikäläisen poika muuten on siellä sumuntiivistämöllä viikonloppuisin lisähommissa ja ystävystynyt kroatialaisen Zvonkon kanssa. Pelaavat samassa lätkäseurassa. Zvonko on käynyt meillä kylässä ja ihan kohtelias poika se on ja haastaa ihan selkeetä suomea. Ja poika kertoi, että se on joukkueessa ihan tanakka puolustava pakki.

Rauno Rötvänen: Niin, onhan se viisasta, että jos kerran työvoimaa tarvitaan, niin hankitaan sitten porukkaa, joka ei tavoiltaan ja tyyliltään pahemmin eroa meikäläisistä. Ja joilla on motivaatio kohdallaan ja halu yrittää. Tai niin no, ei kai muunlaista tapaa ole olemassakaan. Jos näin järjellä ajattelee. Kai muu olis ihan hulluutta.

Orvar Häkäpönt: Niin, vaikee on kuvitella, että me oltais niin rikkaita että tänne alettais hankkia elätettäviä vaikkapa jostain Afrikasta ihan vaan sen takia, että se olis hienoa.

Rauno Rötvänen: No semmosta nyt ei näinä maailmanaikoina tapahdu. Mutta tiedätkö, minä olen kyllä sen verran humanisti, että nimenomaan noita rakkaita naapureitamme ruotsalaisia meidän kyllä kuuluu palkatakin, kun kerran työvoiman tarvetta on. Ihan jo solidaarisuudesta. Olivathan ne vuosisatoja meidän valtamme alla. Ja joutuivathan ne kakkosrähinässä käymään kovat sodat, ja mehän selvittiin siitä rähinästä niin kuin koira veräjästä ja myytiin malmia ja aseita minkä ennätettiin.

Orvar Häkäpönt: Hetkinen… siis Ruotsi soti, siis tota öö… öö… brrgele… ai… ai… mut eikös…

Rauno Rötvänen: Ja tietysti jokunen sata vuotta sitten Suomen Suurvalta huseerasi pitkin Eurooppaa yleensäkin sen verran vittumaisella asenteella, että tässä vähän niin kuin korvataan menneitä.

Orvar Häkäpönt: Mut eihän Suomi… ei tää nyt natsaa oikein… ja muutenkin rupee tuntuun, että tässä on nyt joku vialla… tässä on nyt jotain häikkää… on sillai epätodellinen olo…

Rauno Rötvänen: Että häikkääkö on? No, katsopas minua. Näkyykö lisää häikkää?

Orvar Häkäpönt: No kiistatta. Sullahan kasvaa otsassa banaani. Eiku nyt se on kurkku. Ja nyt niitä on kaksi. Ja nythän ne muuttuivat sarviksi. Ja honasin just, että eihän mulla oo lapojen väliä kutittanu koko aikana, kun minä olen raapinut sitä tolla selästä kasvavalla kolmannella kädellä.

Rauno Rötvänen: Niin. Ja kun ottaa huomioon, että me ollaan itse asiassa täällä toimiston katossa pää alaspäin, niin on aika ihmeellistä, ettei tuo kahvi valu kupista lattialle. Ja niin kuin huomaat, niin enhän minä ole työvoimavirkailija Rauno Rötvänen ensinkään, vaan minä olen kauhuleffoista tuttu kammottava ökkymöky, ja näin ollen hetken päästä minä syön sinulta pään.

Orvar Häkäpönt: Heh, eli minähän siis näen unta. Vaan miten hemmetissä minä näin levottomia unia näen?

Rauno Rötvänen / kammottava ökkymöky: Tuliko eilen otettua viinaa?

Orvar Häkäpönt: Ei kun ihan selvinpäin minä petiin menin.

Rauno Rötvänen / kammottava ökkymöky: No entäs liian myöhään kahvia? Raskasta ruokaa?

Orvar Häkäpönt: No ei sitäkään. Rupee vaan närästään, jos liian myöhään. Mistähän helvatusta tää oikein johtuu?

Rauno Rötvänen / kammottava ökkymöky: No hei, mitäs sinä lueskelit ennen kuin kävit pitkällesi?

Orvar Häkäpönt: Minähän kattelin Helsingin Sanomien nettisivuja ja siellä… no hei, nythän minä hoksasin. Se oli se Umayya Abu-Hannan vuodatus siitä, että meillä Suomessa on tää maahanmuuttokeskustelu nyt samanlaista kuin Ruotsissa 1970-luvulla. Minä siinä maate mennessäni mietin, että pistipä Hesari taas mielipiteen totuutena ilman minkäänlaista kyseenalaistamista. Ja sitten vähän vielä muistelin, että minkälainen se olikaan se 1970-luvun Ruotsi ja taas tämä nykyinen 2010-luvun Suomi. Ja siitähän se sitten tähän uneen humpsahti.

Rauno Rötvänen / kammottava ökkymöky: No sehän on hyvä, että syy selvisi. Että osaa jatkossa varoa. Vaan muistutan sitä, että minä olen edelleenkin kammottava ökkymöky, joten eiköhän siirrytä ilman suurempia seremonioita siihen vaiheeseen, että minä syön sinulta pään?

Orvar Häkäpönt: Juu, ilman muuta. Kammottavan ökkymökyn täytyy tehdä, mitä kammottavan ökkymökyn täytyy tehdä. Vaan odotas hetki, minä lörötän kuuppaani ketsuppia, niin maistuu toi kuivakkaan virkamiehen polla vähän maukkaammalta…

*

Orvarin vaimo Hanna Häkäpönt: Orvar! Ääliö! Herää!

Orvar Häkäpönt: Hä? Mitä? Tä?

Hanna Häkäpönt: Minkä helvetin takia sinä läädit sitä mun käsivoidetta päähäsi? Sänky on ihan sotkussa.

Orvar Häkäpönt: Käsivoidetta? Ketsuppiahan se… jaa, minä taidankin olla jo hereillä. Tota noin se oli vaan uni. Minä siivoon tään kyllä. Vaan lupaatkos rakas vaimoni mulle yhden asian? Pyydän ja rukoilen.

Hanna Häkäpönt: Ettäkö ihan rukoilet? Ja minkähän asian?

Orvar Häkäpönt: Kun seuraavan kerran näet minun edes vilkaisevan Helsingin Sanomia missään muodossa, niin toteatko tylysti, että seuraavat kolme viikkoa on piparipolitiikka kortilla ja ankarimman jälkeen onkin. Siinä olis jo kannustinta olla menemättä niille sivuille. Meinaan, tulee ihan liian levottomat unet siitä mediasta.

Hanna Häkäpönt: Eipä ole tommosta meidän hirvas kyllä ennen kysellytkään. Niin että hätä lienee ihan aito ja taitaa äijä olla ihan tosissaan. No, mikäs siinä sitten. Pannaan Hesari tarkkailuun ja tarvittaessa pipari kortille. Ankarimman jälkeen.

11 kommenttia:

Castor kirjoitti...

Ykä se jaksaa. Toisenlaista työvoimapolitiikkaa: kirjoitustani HS:iin ei luonnollisestikaan julkaistu. No, Ykä sen julkaisi. Kun puhuin siinä arabimaiden käyttämästä orjatyövoimasta, niin BBC:ltähän se löytyi se viimeinen niitti. Tämä pitäisi myös Carl Haglundin hyväksyä, hänhän ilmoitti BBC:n olevan yksi maailman arvostetuimmista joukkotiedotusvälineistä Timo Soinin Hard Talk -haastattelua kauhistellessaan (lue = kadehtiessaan kun häntä eivät varmasti pyydä sinne).

Eli BBC:n journalisti Ben Anderson on tehnyt jutun Dubaista ja siitä, kuinka kaupunkia rakennetaan orjatyövoimalla. Anderson on palkittu toimittaja, saanut sellaisen palkinnon kuin "Foreign Press Award" ja tehnyt erittäin rohkeita ja ansiokkaita juttuja mm. Irakista ja Afganistanista.

Toisaalta, vittuako nämä asiat ketään loppujen lopuksi kiinnostavat? Kun on uskoon hurahtanut niin siinä pysyy. Eivät maahanmuuttajat Eurooppaa tuhoa vaan sen maahanmuuton sallijat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille ja kiitos kommentistasi.

En ihmettele, ettei kirjoitustasi HS:ssa julkaistu. Totuus tekee kipeetä. Tässä blogissa sentään kirjoituksesi julkaistaan aina. On mullakin jonkunlainen käsitys siitä, kuka arabimaissa on isäntä ja kuka renki, ja käsitykseni mukaan vanhat isännät aikanaan kohtelivat suomalaisia renkejä huomattavasti paremmin, kuin nykyiset arabialaiset isännät omiaan.

Mitä tulee jaksamiseen, niin pakko kai on. Myönnän, että tulee välillä hypättyä liikaa scifiin, tai no, nyt meni jo mörköpuolelle, mutta jutun ideahan on lukijalle selvä. Eli:

- Abu-Hanna totesi, että suomalainen rasismikeskustelu on Ruotsin 1970-luvun tasolla.

- Ruotsissa ei ollut 1970-luvulla maahanmuuttoteollista kompleksia eikä puolestaloukkaantumiskoneistoa. Maahanmuuttajat menivät silloin SAABin liukuhihnalle tekemään töitä.

- Suomessa 2010-luvulla ei ole Sisun liukuhihnaa, jota varten tartteis etsiä työntekijöitä muualta. Sen sijaan meillä on maahanmuuttoteollinen kompleksi ja puolestaloukkaantumiskoneisto.

- Eli Abu-Hanna puhuu paskaa.

- Se, että Abu-Hanna puhuu paskaa, ei ole uutta,eikä sinänsä millään muotoa vaarallista. Saahansitä ihminen lämpimikseen leukojaan heilutella.

- Se, mikä on vaarallista, on se, että Helsingin Sanomat nielee Abu-Hannan suoltaman paskan, toteaa, että kylläpä oli hyvää ja mainostaa, että tätä anaalin kautta tulevaa mämmiä kannattaa meidän kaikkien syödä ja nyökkiä syödessämme, että miks ei tätä aikaisemmin älytty laittaa lautaselle.

Viimeisessä kommenttisi kappaleessa olet kovasti oikeassa. Ei Abu-Hannakaan osaltaan Eurooppaa tuhoa. Vaan ihmiset, jotka nostavat Abu-Hannan jalustalle.

Castor kirjoitti...

Ja nyt tutkijoille puuhaa: Adolf Butler et al. voisivat ryhtyä tutkimaan syitä siihen, miten ihmeessä tämä heidän väitteittensä mukaan EU:n "by far" väkivaltaisin maa on kyennyt laskemaan henkirikosten lukumäärän 1970-luvun tasolle, eli n. 90 paikkeille. Viime vuoden luku oli 91, sitä edellisen peräti 20 % korkeampi.

Edullisen suuntauksen oletetaan jatkuvan Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen erikoistutkijan Matti Lehden mukaan.

Ehdotan butlereille, en Matti Lehdelle, joka vaikuttaa tolkun tutkijalta, seuraavanlaisia "tutkimusotteita" ja "tutkimuksen suuntaa", ja näistä saa ihan vapaasti valita mieleisensä: massiivisen maahanmuuton myönteiset vaikutukset henkirikollisuuteen, EU:n rauhanomainen kehitys ja väkivaltarikollisuuden väheneminen, antifasismin ja pasifismin liitto, puolustusvoimien määrärahavähennykset ja henkirikollisuuden lasku, rodullistavien katseiden vähenemisen vaikutukset koettuun väkivallan tunteeseen ja viimeisenä mutta edellisten joukossa yhtä tärkeänä, peräpukamaleikkausten potilsjonojen väheneminen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Castor. Joo tuollainen tutkimus lienee välttämätön. Mutta - ihan suojatyöllistämissyistäkin - täytynee tehdä vertailevaa tutkimusta, eli saattaako väkivaltarikollisuus maahanmuuton kasvaessa lisääntyä, kun rauhalliset maahanmuuttajat integroituvat ja oppivat väkivaltaisia suomalaisia tapoja kuten joukkoraiskaukset.

Jaska Brown kirjoitti...

No nyt keksi Ykä konstin, jolla loppuisi minunkin Hesarin lukeminen. Ongelma tilauksen lopettamisessa on ollut se, että Takamaakunnan Sanomat on onneton läpyskä ja mokuttaa sekin. Koska aamupalalla on pakko lukea päivän lehti, lienee parasta olla näyttämättä tätä kirjoitusta Sallille...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Jaska, ja kiitos kommentistasi. Meillehän tuli Helsingissä asuessamme Hesari, ja kun sieltä pois muutettiin, niin lopetettiin tilaus. Lehti on kyllä lähestynyt jatkuvilla mainoksilla. Meille tulee Maakunnan Paikallinen Valtalehti, joka mokuttaa ihan Hesarin tasolla. Olen todennut Ylvalle, että heti sinä päivänä, kun saat tarpeeksesi, niin lopetetaan tämänkin tilaus, mutta Ylva tykkää, että aamukahvilla on jotain, joka rapisee ja ymmärrettäväähän se on. Tuleehan se aviisi siinä itsekin plärättyä, mutta eihän se verenpaineelle oikein hyvää tee.

Ja juu, ei kerrota tästä postauksesta Sallille.

Becker kirjoitti...

Huh huh, kyllä nuo painajaiset saattaa joskus olla käsinkosketeltavan todellisia. Vielä joskus herättyäänkin sitä pohtii mikä oli unta ja mikä totta. Ykä kyllä osasi elävästi tuoda esille nuo tunnelmat. Ettei vaan olisi omakohtaisia kokemuksia.....
Tosielämä kyllä nykyjään voittaa pahimmatkin unennäyt. Oottakaas muuten kun ensi vuosi vaihtuu, ja Schengenin sopimus puree, niin Euroopan köyhimpien ja korruptuneimpien valtioiden eli Bulgarian ja Romanian 29 miljoonaa asukasta joista muutama miljoona mustalaista, alkavat tähyillä ja muuttaa keski-Eurooppaan ja pohjolaan paremman siivestämisen toivossa. Puhumattakaan rikollisista. Heillä on ymmärtääkseni silloin oikeus nauttia meidän säästämästämme sosiaaliturvasta.
Jo nyt on alkanut mustalaisten ryntäys Saksaan. Tässä näitä valvekauhu-unia.
Ruotsihan on luvannut jokaiselle Syyrialais pakolaiselle kolmen vuoden ylläpidon ja asunnon. Ruotsalaisen käytännön mukaan mitään henkareita ei tarvita riittä että sanoo olevansa Syyriasta. Ja muut maksaa. Arvaatkaas kuinka moni muuttaa takaisin ilmaisten lihapatojen äärestä.
Oli se muuten mukava katsoa telkusta, kun Vihreiden Niinistö alaleuka väpättäen kehui Hautalan ainutlaatuista siviilirohkeutta tämän tullessa esiin ja ilmoittaessa harmaan talouden kaupoista. Ei olisi tullut ellei muut olisi käryttänyt. Vaikka ruotsalaiset poliitikot ovat osaltaan täysiä ääliöitä, niin siellä lähdetään hallituksesta maksamattoman tv-lupanmaksun vuoksi. Mutta meillä on maan tapa toinen. Lupailee taas hyvää Persuille ensi vaaleissa.

Kyllä sitä päivä lähtee käyntiin ilman lehteäkin. Minä pistän tv:n päälle ja kaivan jonkun luonto/historia kanavan esiin ja nautin kaffesta ja sivistyksestä.
Pääsin röökistäkin eroon yli 40-vuoden tupruttelun jälkeen. Vaikka joskus kun ottaa vähän giniä, niin pikkusigge vilahtaa kyllä mielessä.

Oon joskus miettinyt, että jos joku olisi 50-luvulla kirjoittanut romaanin ja kuvaillut tätä Euroopan nykypäivää, niin varmaan kirjailija olisi saanut aikansa sci-fi Nobelin täysin mahdottoman utopian kuvailemisesta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker, ja kiitos kommentistasi. Itä-Euroopan mustalaisistahan pisti Helsingin Sanomat tuoreeltaan alaleuanväpätysgeneraattorin laulamaan oikein kunnolla:

http://www.hs.fi/ihmiset/Romaneilla+ei+ole+varaa+el%C3%A4%C3%A4+eik%C3%A4+kuolla/a1363583834068?jako=2d4f4f82d0d08ec5ee56346850105a33&ref=fb-share

Naputtelin siitä itsekin muutaman rivin. Tuosta rajojen aukeamisesta mulla pyörii mielessä aina se ajatus, että kuinka paljon täytyy ottaa ja elättää, ja missä vaiheessa piikki pannaan kiinni. Sittenkö, kun kansakunnan perse on auki?

Hautalan siviilirohkeudesta olen samaa mieltä kuin sinäkin. Eihän hän omin neuvoin tullut ulos ”harmaan talouden kaapista”. Liekö Ruotsissa nykyisin kiristetty linjaa, sillä Mona Sahliniltahan meni omat ja valtion rahat sekaisin, ja oltuaan jonkun vuoden poliittisessa paitsiossa ura urkeni taas ja korkealle. Tietysti ehkäpä Sahlinin asiantuntemusta tarvitaan, sillä juuri hänhän kehuskeli Lähi-idän hienoja ja arvokkaita perinteitä ja noitui, kun ruotsalaisilla ei ole kuin joku kuppanen juhannus.

Meikäläinen sitä ei siitä tupakista vaan ole vieläkään eroon päässyt.

Scifistä: toisaalta on mahdollista, että hänen kirjaansa ei olisi julkaistu perusteella että joku raja se on scifissäkin, toihan on ihan mahdotonta.

Becker kirjoitti...

Ykä, juuri tuollaisten takia lopetin Hesarin lukemisen. Puoliunisena, lämmin kahvikupponen kourassa ja vielä suhteellisen hyvällä tuulella sitä alkaa pläräämään aamun aviisia, ja tuollaista kirjallista ulostetta alkaa tulla silmille. Ei perkele, miksi pilata hyvin alkanutta aamua Hesaria lukemalla??

Minä nyt jauhan länsinaapurista koko ajan, mutta kun se perverssiydessään on niin hyvä esimerkki ettei missään muualla.
Rajoja kyllä pidetään auki kunnes pottunenät alkaa kapinoimaan. Pelkästään Tukholman sairaanhoitopiirissä on yli 700 miljoonan kruunun vajaus, mutta samaan aikaan maahan tulvivalle parasiitti massalle pitäisi saada katto pään päälle. Kaikki kelpaa vanhat hienot hotellit (ex linnat), luksusomakotitalot ostetaan ja campingmökeistä maksetaa 70.000 kruunua kuukaudessa vuokraa. Maahanmuutossa on kukkaro pohjaton. Mädätköön vanhukset paskoihinsa ja sairastuneet menehtykööt huonoon hoitoon. Mutta "paperittomille" on saatava ilmainen terveydenhoito, lapsille koulu ja on jopa vaadittu äänestysoikeutta laittomasti maassa oleville.

Mona Muslim, niinkun häntä Ruotsissa kutsutaan on demari, ja heillä on eri pelisäännöt kuin muilla kansalaisilla. Jo nuoresta lähtien demarit oppivat valtion varoilla huijauksen. Vähän väliä, kuten juuri nytkin, niin heidän nuorisojärjestönsä SSU on kärähtänyt miljoonaluokan kusetuksista mm. vääristelemällä jäsenmääriä, järjestämällä olemattomia koulutustilaisuuksia jne. jne.

Sahlin on kyllä hakenut jopa kansainvälisiä hommia jäätyään pois puolueen johtohommista, mutta kuinka ollakkan ei ole tullut valituksi yhteenkään.
Siellä hän nyt pyörii lähiöissä, kuten Rinkeby ihastelemassa eri kulttuureita. Itse hän toki asuu mahdollisimman etäällä näistä kehumistaan kulttuureista.

Koetappa siirtyä pikkusikaareihin, poltat luultavasti vähemmän ja ne ON terveellisempiä, jos tuota muotoa voi käyttää.
Itse olen poltellut Saimaata (klutsin oikea käyttö on taidetta),Klubi 77, vihreetä Norttia, punaista Norttia eli diisseliä, Mallua, ja piippua monta vuotta - Half and Half. Siiten siirryin Hofnariin, Ritmeesteriin ja siitä sitten pikkuhiljaa vähensin kunnes onnistuin irtaantumaan. Helppoa se ei ole, mutta onnistuu ja ilman mitään nikotiini höpö höpöjä.
Että semmosta.

Nimetön kirjoitti...

Löysin tämmöisen lauluesityksen, Kehitysapu go-go. Löytyy Ylen arkistosta tai Youtubesta.

Tuo laulu on jotenkin kryptinen ja arvoituksellinen. Meikäläisellä on hieman hankalaa tulkita mitä tuo laulu tarkoittaa. Onko tuo nuiva laulu vai tiedostava kulttuurivasemmistolaisten laulu? Herjataanko siinä neekereitä, kehitysavun arvoselijoita, vai kehitysavun naiveja kannattajia tai kehitysavusta härskisti hyötyviä välistävetäjiä?

Mikä on Ykän, Lärväsen & äänimiesten arvio? Tapion kissoiltakin pitäisi kai kysyä...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Becker: Just. Turhapa sitä on heti aamusta ruveta hankkimaan itselleen mahahaavan alkua.

Täälläkin puhututtaa se, että maahanmuuttajille tarjotaan Helsingissä ”hätämajoitusta” kalleissa huoneistohotelleissa. Hätämajoitus lainausmerkeissä, koska tyypit ovat kyllä asutettuja muualle Suomeen, mutta haluavat Helsinkiin ja ilmoittautuvat asunnottomiksi. Ja Helsingin kaupunkihan maksaa. Tietysti ruotsalaiselle tasolle ei olla päästy, vaikka joittenkin mielestä pitäisi päästä. Ruotsi on pelottava esimerkki kenelle tahansa ulkopuolelta katsovalle.

Taitaa olla ruotsalaisilla demareilla sama tilanne kuin suomalaisilla aateveljillään, että varsinainen työväenpuolue se ei ole ollut enää ikään aikaan. Suomessahan demareista on tapahtunut vuotoa persuihin, mutta ruotsissa toi puolueuskollisuus on vissiin enempi voimissaan. Tietysti ovathan sverigedemokrater mukavassa nousussa. Peukkua heille.

Minä en noista sikareista ole koskaan tykännyt, mutta olen kyllä tuuminut, että jospa palaisin piippuun. Piippusessio on semmosta rauhallisen miehen kiireetöntä hommaa. Saimaata ja Vihreetä Norttiahan ei muuten ole enää myyty aikoihin. Niin kuin ei Työmiestäkään.

Vieras: Itse asiassa törmäsin tuohon itse ihan hiljattain, olisko ollut viikko pari sitten. Päätellen siitä, että pätkässä näytettiin amerikkalaisia lentotukialuksia, niin eiköhän tuo kuitenkin ollut tiedostava kulttuurivasemmistolaisten laulu jossa vastustettiin kapitalistista riistoa kehitysavun nimissä. Lopullista varmuutta ei varmaan saada kuin Tapion kissoilta.