sunnuntai 28. syyskuuta 2014

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA LV

1. Arvovaltaiseksi Nostettu Taho

Niin kuin valistunut lukija on hyvin tietoinen, elää suomalainen media tietyssä itsensä luomassa utopiakuplassa. Kuplan sisältö ei välttämättä vastaa ensinkään sitä, mitä varsinainen maailma on, mutta se tuntuu mediasta hyvältä ja antaa tietyn tekosyyn katsella nenänvartta pitkin niitä henkilöitä, jotka eivät tuon kuplan mukaan suostu elämään.

Mediassa on myös ymmärretty, että pelkästään toimittajien itsensä päivästä toiseen jauhama epistola ei riitä, joten se hakee esille aina uusia, median itsensä toimesta arvovaltaiseksi nostamiaan tahoja, jotka sitten todistelevat kansalaisille että kyllä, näin todellakin on, teidän tulee uskoa tähän ja hävetä, mikäli ette aikaisemmin ole uskoneet.

Nämä Arvovaltaiseksi Nostetut Tahot toistavat kukin vuorollaan sitä samaa, mitä heitä edeltäneet Arvovaltaiseksi Nostetut Tahot ovat heitä ennen toistaneet, ja media on näistä jokaisesta innoissaan, aivan kuin kyseinen esiepistolan lukija olisi ihan ensimmäisenä hoksannut sanoa, että kylläpä Suomi onkin rasistinen maa. Tällaisen esiepistolan lukijan nimi ja naama vaan tuppaa kulumaan julkisuudessa ja alkaa ennen pitkään muuttumaan vitsiksi, joten tarvitaan aina vain uusia Arvovaltaiseksi Nostettuja Tahoja. Oman vuoronsa ovat saaneet esim. JP Roos, Umayya Abu-Hanna, Vesa Puuronen ja olihan media välillä sitä mieltä että nimenomaan näyttelijä Krista Kosonen on se oikea henkilö valistamaan suomalaiset utopiakuplan suvaitsevaiselle tielle.

Uusin pop-henkilö ja median Arvovaltaiseksi Nostama Taho on tietenkin tämä Tiina Rosenberg, joka on tässä blogissakin ohimennen mainittu. Mediassa kukaan ei kerro, mitä tekee tästä teatterin ja sukupuolentutkimuksen tutkijasta ja professorista yllättäen kaikkien alojen erikoisasiantuntija Parantaisen, mutta eihän sillä sinänsä väliä olekaan, sillä hänhän on median Arvovaltaiseksi Nostama Taho, ja hotellin respassakin näin ollen kuuluisi porukan laittaa kravatti kaulaan ja kuunnella asian vaatimalla vakavuudella sitä, mitä hän meille opettaa ensimmäistä kertaa tuhannetta kertaa.

Sinänsä voi todeta, että kyseinen esiepistolan lukija on ihan oikeasti keksinyt jotain uuttakin, eli selitteläättisen vastauksen kysymykseen kuka on suomalainen ja vastaushan menee näin:

Jos tekee tämmöisen kysymyksen, kuka on suomalainen, niin sehän ilman muuta lähtee siitä, että joku ei ole suomalainen. Sehän tarkoittaa, että siinä on pois sulkemisen mahdollisuuksia.

Tämä nokkeluus saattaa varmaankin aiheuttaa tiedostavalla taholla joukon pikkupöksyihin laukeamista, sillä tuossahan selkeästi perustellaan se, että mm. tällä hetkellä Somaliassa asuva heppu, joka suunnittelee Eurooppaan elätiksi muuttamista on ilman muuta jo omalta osaltaan suomalainen. Case closed.

Tuon heiton varsinaista arvoa voidaan hotellin respassa kommentoida jatkamalla ajatteluketjua. Eli kysytään vaikka että kuka on vasenkätinen? Johon Rosenbergin logiikalla vastaamme että jos tekee tämmöisen kysymyksen, kuka on vasenkätinen, niin sehän ilman muuta lähtee siitä, että joku ei ole vasenkätinen. Sehän tarkoittaa, että siinä on pois sulkemisen mahdollisuuksia.

Yhtä kaikki, tämän hätkähdyttävän oivalluksensa lisäksi media-ajastaan nauttiva Rosenberg todistaa sitä, mitä hänen edeltäjänsäkin ovat todistaneet ja mitä hänen jälkeensä Arvovaltaiseksi Nostettavat Tahot tulevat todistamaan, eli että kansanedustaja Jussi Halla-aholla on fasistinen arvomaailma ja on tärkeää että keskustelussa ovat mukana näkyvästi myös vähemmistöt, koska antirasistisia feministejä sekä seksuaaliaktivisteja ynnä muita toimijoita näkyy mediassa aivan liian vähän. Hotellin respassa tulee tässä kohtaa mieleen, että liekö Rosenberg sitten lukenut vain Tekniikan Maailmaa sekä Metsästys ja kalastus-lehteä, sillä nämä lehdet ovat niitä harvoja, jotka eivät päivittäin tuputa lukijalleen juuri sitä, mitä Rosenberg peräänkuuluttaa.

Muistaahan Rosenberg luonnollisesti vielä todeta, että rajojemme pitäisi olla auki myös ihmisille jotka tarvitsevat turvapaikkaa. Kun ottaa huomioon, että Suomesta ei enää karkoiteta ketään, jos tyyppi ei siihen itse suostu, ja jokaiselle tänne tulevalle turvapaikanhakijalle taataan elatus loppuiäksi, niin hotellin respassa kieltämättä mietitään, että kuinka ne rajat vielä enemmän voivat olla avoinna.

Medialle on sinänsä yksi lysti, mitä hotellin respassa ajatellaan. Sille on tärkeää se, mitä Tiina Rosenberg ajattelee. Kunnes hänen naamansa kuluu, nimensä muuttuu vitsiksi ja tarvitaan jälleen uusi Arvovaltaiseksi Nostettu Taho.

2. Vitsistä todeksi

Niin tässä kuin monessa muussakin blogissa on heitetty (eikä kovinkaan kauaa sitten) vitsinä se, että kun tuonne Lähi-itään riekkumaan lähteneet ”suomalaiset” palaavat takaisin Suomeen, heille ruvetaan väsäämään jonkunlaista sotaveteraanin asemaa. Tämän linkin sisältämä uutinen (kiitos linkistä Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle) kertoo, että virkakoneistomme on ymmärtänyt vitsin kärjen vähän turhankin hyvin, ja alkanut perustaa useitakin niin kutsutun väkivaltaisen ekstremismin toimenpideohjelman puitteissa moniammatillisia tiimejä, joihin kuuluu poliiseja, sosiaalityöntekijöitä ja psykiatrisia sairaanhoitajia. Viranomaistiimien tehtävä on tarjota apua ja terapiaa konflikteihin osallistuneille ihmisille.

Hotellin respassa muistutetaan, että kaikki nämä tiimit kustannetaan suomalaisten rahoilla ja joka ainut riikintaaleri on suomalaisilta pois. Mainostavathan nämä ”moniammatilliset tiimit” myös, että tarkoituksena on lisäksi estää heitä lähtemästä uudelleen. Tosin tähän kertoo komisario Jari Taponen Helsingin poliisista että Suomen laki ei anna mahdollisuutta siihen, että otettaisiin passi pois sen takia, että joku on lähdössä konfliktialueelle tai sota-alueelle. Tässä on tärkeää, että pystyttäisiin vaikuttamaan muilla keinoilla lähtijän tahtoon lähteä.

Eli toisin sanoen täällä silitetään suomalaisten rahoilla pyssyn kanssa elämysmatkoillaan heiluneitten tyyppien päätä, ja sen jälkeen painokkaasti pyydetään, että jospa et viittiskään enää lähteä, tosin jos sua huvittaa lähteä, niin ei me sille mitään voida. Selvää on se, että nämä tyypit eivät taatusti elä median luomassa utopiakuplassa, vaan katsovat asioita täällä Suomessa sellaisena kuin ne ovat, ja johtopäätöshän on se, että Suomi on hyväuskoisten lampaitten valtio.

Lisätäänpä tähän vielä toinen linkki (ja tästä kiitokset Ink Visitorille), joka kertoo, että:

EU:n terrorisminvastaisen koordinaattori Gilles De Kerchoven mukaan ISIS-jihadistien riveissä on jo yli 3000 eurooppalaista Syyriassa ja Irakissa.

- Suuren luokan terroristihyökkäys Euroopassa on väistämätön, kun he palaavat kotimaihinsa, hän sanoi BBC:lle.

Vaikkei hotellin respassa varsinaisesti olla terrorismin asiantuntijoita, niin silti tulee mieleen ajatus, että mikäli Euroopassa, miksei Suomessakin meinattaisiin tehdä terroritekoja, niin ne kannattaisi epäilemättä teettää niillä tyypeillä, joilla on jo valmiit taistelijan taidot, kokemusta tositoimista ja jotka niitten kokemusten myötä ovat itsensä jo valmiiksi raaistaneet.

Ja jotka hoidetaan ja elätetään niitten valtioitten toimesta, johon he aikovat iskeä.

30 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Mä en muista tuollaista Tiina Rosenbergia menneisyydestä, mutta ehkä muistini on ollut selektiivinen. Muuta ei kannata todeta kuin että kyllä on ihmisellä hullut mielipiteet. Kummallisinta on, että kukaan ei naura hänelle, kukaan ei kyseenalaista hänen järjettömiä väitteitään.

Voihan ihminen olla sitä mieltä, että suomalainen mies on sosiaalinen konstruktio eikä mikään todellinen ihminen eikä mies varsinkaan. Mutta kyllä ennen muinoin vielä sai kohdakseen avointa pilkkaa ja ivaa jos nyt ihan hölmöjä laski suustaan ulos. Veikkaan että toimittajiin Tiinan tekstit uppoavat kuin häkä, koska he ovat älylliseltä suorituskyvyltään jopa Tiinan alapuolella. Heistä Tiinan puheissa on varmasti ihan aikuisten oikeasti järkeä.

Niin, kyllä ihminen on jollain tavalla mieleltään järkkynyt, jos hän vakavalla naamalla väittää, ettei ole mitään suomalaisuutta. Kuten Simon Elo tuossa hyvin totesi, ei se tee vielä suomalaiseksi, että kannattaa Leijonia, syö makkaraa ja juo olutta. Vaikka hyvä alkuhan se on, en minä sillä. Mutta niinkuin piste on i:n päällä, niin samalla tavalla tuollaiset ulkoiset ominaisuudet ovat se piste, ja pääosa on ajattelutapa, asenne ja kasvuympäristö. On hiukan epätodennäköisempää kasvaa suomalaiseksi jos on elänyt koko ikänsä savannilla, ja sitten aikuisena päättääkin yllättäen alkaa asioimaan Siwassa ja pukeutuu pipoon ja toppatakkiin. Lapsuus, koulut ja yhteiset kulttuuriset muistot tekevät suomalaisen kulttuurin, eikä se siitä katoa vaikka Tiinaa kuinka kiukuttaa, että hän ei mahdu normin mukaiseen määritelmään.

Pyrrhos kirjoitti...

Jotain meidän tämänhetkisessä yhteiskunnassamme on kyllä pahasti vialla kun se tuottaa valtavat määrät tällaisia rosenbergejä ja vielä nostaa ne jalustalle tyhmän rahvaan ihasteltaviksi. Voi tietysti kysyä onko Rosenberg aikamme tuote vai sen muodostama ongelmajäte. Täällä päässä ollaan sitä mieltä että molemmissa tapauksissa oikea loppusijoituspaikka on kuitenkin peruskallio taikka vähintäänkin biojäteastia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle ja Pyrrhokselle & kiitos kommenteistanne. Näkisin, että kyse ei ole varsinaisesti mistään Rosenbergista, vaan mediasta itsestään. Media tarvitsee rosenbergeja, koska se ei missään nimessä halua menettää kasvojaan, vaikka onkin saarnannut tavallisille suomalaisille vahingollista epistolaa ainakin sen parikymmentä vuotta. Ja jokaisen rosenbergin täytyy pistää aina pikkuisen paremmaksi kuin sen edellisen.

Minä muuten kannatin hiljattain pidetyissä Mikronesian kisoissa Palaun saarivaltiota, mutta en ilkeä vaatia, että minua pidettäisiin palaulaisena, enkä varsinkaan ilkeä vaatia, että palaulaisilla olisi jonkunlainen elatusvelvollisuus minua kohtaan. Niin kuin Kumis totesi, lapsuus, koulut ja yhteiset kulttuurilliset muistot tekevät suomalaisen kulttuurin ja yleensä suomalaisuuden.

Pyrrhoksen tuumimiseen voisin omalta osaltani todeta, että rosenbergit ovat sekä aikamme tuote että ongelmajäte. Ne ihmiset, jotka tekevät jotain hyödyllistä työtä, eivät tuollaisia suustaan päästä, joten näitä lausuntoja täytyy metsästää ihan toisesta suunnasta.

Becker kirjoitti...

Media tarvitsee Rosenbergia, mutta media tarvitsee myös VATT:n ylijohtajaa Juhana Vartiaista.
Ruotsin vaalien jälkeisessä A-Studion ohjelmassa oli vetäjän Annukka Roinisen toimesta studioon hankittu VATT:n ylijohtaja Juhana Vartiainen kommentoimaan Ruotsindemokraattien vaalimenestystä. No toki saimme jälleen kuulla ne pakolliset natsi ja rasisismisyytökset "asiantuntija" Vartiaisen suusta.
Kyseistä ylijohtajaa haastateltiin, koska hän on asunut Ruotsissa, mutta unohdettiin mainita, että hänellä on myös tiukka Sosiaalidemokraatinen tausta, joten Ruotsindemokraatit ovat hänelle natseja ja rasisiteja joita vähäjärkiset äänestää. Ei kai kukaan kuvittele että Suomessa päästään VATT:n ylijohtajaksi ammatillisin perustein......

Mutta nyt päästiin itse asiaan. Sekä Rosenberg ja Vartiainen ovat kummatkin asuneet RUOTSISSA!!! Ja sekös tekee heistä suomalaisia verrattomasti viisaampia kommentoimaan ja haukkumaan tätä rasistien kansoittamaa maata. Ruotsissa saatu kulttuurimarksisistinen poliittisesti korrekti homolesbo
anti patriarkaalistinen pro islamistinen tartunta tekee naapurimaan ex asukkaista meitä pottunokkia niin paljon sivistyneempiä ja kansainvälistyneempiä.

Tämän takia media heitä arvostaa ja käyttää heitä heiluttamassa etusormea meille..Såå såå sine dumma soomalainen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys myös Vieraalle ja kiitos sähköpostistasi. Toivottavasti ”kokoontumisajosi” meni yhtä mukavissa merkeissä kuin omani kuluneena viikonloppuna.

Snowcamo kirjoitti...

Sitä vaan vähän ihmettelen, että onko suomalaisen todellakin laillista tappaa suomalainen, jos se tapahtuu ulkomailla? Eri puolille rintamaahan nuo ovat menossa - eivätkä suinkaan minkään maan armeijaan, vaan omaan harrastekerhoonsa.

Ja saako harrastetappamisesta jatkossa aina veteraanistatuksen, vai ainoastaan ulkomailla tapahtuneesta?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Kiitos linkistä. Kuinkas ”kokoontumisajosi” sujuivat?

Becker:

”ai jaa jaa jaa jaa,
se on ihmemaa,
mut eipähän se muuten oiskaan
ruotsalaisten maa

niin kun näkyy hei,
on toisenlaist kun meil,
mut menossahan mekin ollaan
kehityksen teil”

Se on ihmeellistä, miten täällä Suomessa niellään ihan mikä tahansa Ruotsista tullut kura. Itse tästä Rosenbergistä tulee mieleen Eva Lundgren, norjalainen, totaalisen sekaisin oleva akka, joka dumpattiin Norjasta helvattuun ja josta tuli Ruotsissa äärimmäisen arvostettu professori, joka pokkana väitti, että ruotsalaiset vaikutusvaltaiset miehet pitävät panttivankeinaan naisia, jotta ne synnyttävät heille lapsia, jotka voidaan uhrata saatananpalvontamenoissa.

Rosenberg on tietysti kevyempi versio tästä, mutta nykyisessä tiedostavassa ilmapiirissä voi todeta, että oppi ei tulekaan idästä, vaan lännestä.

Snowcamo kirjoitti...

Sitä vaan vähän ihmettelen, että onko suomalaisen todellakin laillista tappaa suomalainen, jos se tapahtuu ulkomailla? Eri puolille rintamaahan nuo ovat menossa - eivätkä suinkaan minkään maan armeijaan, vaan omaan harrastekerhoonsa.

Ja saako harrastetappamisesta jatkossa aina veteraanistatuksen, vai ainoastaan ulkomailla tapahtuneesta?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys myös Snowcamolle. Menee nää kommentit nyt urakalla ristiin. Mutta kysymyksesi oli hyvä, ja luulen, että viranomaiset vastaavat siihen ns. sormi suuhun-metodilla. Noin henkilökohtaisesti tietysti näen, että eivät nämä tyypit ole mitään suomalaisia, vaan ihmisiä, joita meidän niin median kuin viranomaistenkin mielestä jostain syystä tulisi pitää suomalaisina.

Keorkios kirjoitti...

Katsoimme paremman puoliskoni kanssa tallentavasta digilaatikosta perjantaina lähetetyn Pressiklubin. Siinä olivat vieraina Tiina Rosenberg ja nuori perussuomalainen poliitikko Simon Elo. Teemana tuntui olevan jonkinlainen kaksintaistelu.
Aivan piruuttamme ynnäsimme molempien keskustelijoiden puheenvuorojen kestot.

Yhteensä Simonin puheenvuorot kestivät 379 sekuntia, lienee 6 minuuttia 19 sekuntia. Tiinan puheenvuorot kestivät 638 sekuntia, mahtaa olla kymmenen minuuttia 38 sekuntia.
Prosentuaalisesti Simonille 37,3, Tiinalle 62,7 prosenttia puheaikaa.
Simonille annettiin lyhyet kommentit, Tiinan puhe soljui ja rönsyili niin että kuulijan oli jopa hankalaa seurata loputonta vuodatusta.
Laitan tästä palautteen Rubenille sekunteineen, olihan tuo ajankäyttö aivan syvältä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Keorke. Sinänsä voi plussana sanoa, että tämä ei ollut sellainen 3 vs. 1 pressiklubitoisinto, mitä aikanaan oli Halla-ahon kanssa, ja Simon pärjäsi mielestäni kyllä erinomaisen hyvin. Toivottavasti siinä on seuraavan eduskunnan kansanedustaja.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli tästä poissulkemisesta ja siitä kuka sitä onkaan suomalainen ja kuka ei, mieleen sellaista että nämähän nyt miettivät sitä suomalaisuutta sen mukaan että kuka kokee ja etenkin kuka saa kokea olevansa suomalainen, eikö? Että sitä tulee tuolla netissä sellaisia kommentteja ihan natiivisuomalaisilta että eivät koe olevansa suomalaisia. Ja sellaisia että viimeviikolla tulleen sambilaisen pitäisi saada kokea olevansa suomalainen.

Heittäisin nyt peliin sellaisen väittämän, ettei sillä ole hitoinkaan väliä että kuka kokee olevansa mitäkin, vaan että sen suomalaisuuden määrittää siinä ympärillä olevat ihmiset, suomalaiset, saksalaiset, ruottalaiset, mitä kulloinkin on läsnä. Eli sen kansallisuuden määrittää se, minä ne muut ihmiset sinua pitävät.

Perustelen:

Tapaus 1: vihervassari ei koe olevansa suomalainen, eikä tunnusta että mitään suomalaisuutta edes on olemassa. Muut ihmiset katsovat tätä hemmoa, sen käyttäytymistä ja sen juttuja jne. ja päättelevät että suomalainenhan siinä tuota maailmantuskaansa potee ja angstejaan kipuilee, ei saksalainen, ruotsalainen, somali tms.

Tapaus 2: Somali sanoo olevansa suomalainen, kädessä on uunilämmin Suomen passi. Mutta väite tulee selvällä somalin kielellä, suomea ei osta tai jos osataan se on kahdenkymmenen vuoden jälkeenkin tönkköä kyökkikieltä tai kulmien etnisten jengien slangia, kavereiden kanssa puhutaan somalia, moskeijassa vieraillaan vähintään viikoittain, Suomea ei tunneta Itäkeskusta ja Rautatientoria enempää, kysyttäessä pidetään shariaa Suomen lakia ylempänä olevana, joskus kouluaikoina on samoissa porukoissa pyörinyt joku suomalainen, mutta nyt niitä ei tunneta ensimmäistäkään eikä tiedetä mitään siitä miten ne kantasuomalaiset elävät ja mihin ne uskovat, mistä ne puhuvat jne.
Nyt sitten ne ympärillä olevat katsovat tätä hemmoa ja toteavat että katohan somalihan siinä, pesunkestävä XX-klaanilainen, harras muslimi.

Tapaus 3: (tunnen näitä itse useamman kappaleen, kaksi ehtaa neekeriä, kuten he itse nauraen sanovat ja yhden Iranilaisen) Kaveri elää Suomessa, on elänyt täällä jo pitkään, ehkä lapsesta saakka, ehkä kantasuomalaisessa perheessä, ehkä vain äitinsä kanssa, ehkä adoptoituna, mutta harvoin isäänsä on ikänään nähnyt tai siitä on julmetun pitkä aika. Tämän hemmo ei käytökseltään paikallisista eroa, puhuu selvää savoa tai kirjasuomea, ei ole harras muslimi, jos kokee olevansa uskonnollinen lainkaan niin enintään kantasuomalaisten nimikritetittyjen verran. Tämä hemmo pärjää omillaan ja jos ei pärjää, kiroaa, ottaa kuokan käteen ja pärjää sitten, kuten näkee ja kuulee muidenkin suomalaisten tekevän. Suomalaisia tuttavia ja kavereita hänellä on monta ja saattaapa hän olla kovempi saunoja kuin kukaan heistä. Hän ei oikeastaan itsekään kai tiedä mitä perimmältään on, Suomen passi on, arvot ei suomalaisista juuri poikkea, elää kuten muutkin ympärillään , alkuperäistä kotimaataan tuntee vähän ja on säilyttänyt joitain muistamiaan hyväksi katsomiaan tapoja sieltä. Kun ympärillä olevat häntä katsovat, niin he sanovat että suomalainenhan siinä on,vähän tumman sorttinen, mutta meitä on moneksi.

Ei suomalaisuutta määritä se mitä kukin väittää olevansa, vaan se mitä muut näkevät hänen olevan. Omia vai muita.

Anonyymi kirjoitti...

Kattelin töllöstä kyseisen henkilön hourailuja. Määritteli fasismin ultranationalismiksi ja käsitteli ultranationalismia niin väljästi että oikeastaan ihan kuka tahansa vähänkään isänmaallinen tai oikeastaan jopa kansallisvaltion ja kansan skeeman tasolla hyväksyvä kuuluu noihin fasistisiin ultriin. Mielipuolista.

Ruotsi on kuulemma jo pitkään ollut sekä avoimempi että kriittisempi vähän kaikelle. Yllytän nyt jokaista tekemään ajatusleikin. Poimikaa ihan mikä tahansa yhteiskunnalliseen kenttään kuuluva asia ja koittakaa olla sitä kohtaan sekä avoimempia että kriittisiä vähän aikaa. Vaihtakaa sitten asiaa ja koittakaa uudestaan. Saatte ainutlaatuisen kokemuksen siitä, että millä tavalla tuon feminatsin aivot toimivat. Pientä sisäistä ristiriitaisuutta?

Älymyston suhteen täti osasi myös retorisen kikkailun kaikki keskeiset epärehellisyyden muodot. Ensin hän puhuu feministisestä, antifasistisesta (=internationalistisella tavalla totalitäristisestä) ja antirasistisesta (=mokuttava linja joka näkee kaiken muun kuin mokutuksen rasismina) älymystöstä. Siitä hän pikkuhiljaa liu'uttaa puheen sellaiseksi että hän käsittelee kyseistä ryhmää kaikkena älymystönä eli määrittelee äänettömästi vain äärivasemmiston ja äärimmäisen kulttuurimarxilaisuuden piiriin kuuluvat älymystöön kuuluviksi. Liukuma on lähes huomaamaton.

Wikin mukaan norjalainen rauhantutkija Johan Galtung määrittelee fasismin niin että sen perusolemus on yleisen määritelmän mukaan "poliittisten päämäärien tavoittelun ja massiivisen väkivallan yhteenliittymä". Mun järkeni sanoo että tuon määritelmän mukaan tämän päivän Euroopassa todellakin on valtavaa fasismin nousua. Sitä on islamistisen fasismin ja äärivasemmistolaisen antifanttifasismin muodossa. Nämä ovat muutamaa maata (Unkari, Ukraina, Kreikka, Venäjä…) lukuunottamatta kaksi selkeintä päävirtausta.

Jos Suomi on niin paska maa ja Ruotsi niin valtavan ihana onnela niin miksi tuo Tiina Rosengårdenberg oikein muutti onnelasta tänne takapajulaan? Karkuun monikulttuuriauvoisuutta? Juoruja ja todellisuuden näkyviin pääsyä karkuun? Loppuiko mediajulkisuus siellä vai alkoiko pelottaa että se saa vääriä sävyjä maassa jossa hänen taustansa tunnetaan paremmin kuin täällä?

2.

Miksei tuota väkivaltaisen ekstremistin toimenpideohjelmaa voida tarjota kustannustehokkaassa muodossa. Passi ja muut paperit pois ja paluupostiin sinne mistä tuli. Mitä sitä sen enempää ihmettelemään.

Tärkeää - tai edes mahdollista - ei ole estää heitä lähtelmästä uudelleen. Tärkeää on estää heitä saapumasta maahan maan kannalta haitallisin perustein uudelleen.

Anonyymi kirjoitti...

Täti esitellään Tulvassa. Hän kuvaa siinä taitavasti sen, että miten kulttuurimarxilainen äärivasemmistolaisuus on kääntänyt selkänsä työläisille ja työn tekemiselle ja suuntautunut kohti uhripääoman ihanuutta.

http://www.tulva.fi/index.php?k=116004

Noin äkkipäätä ei olisi mikään ihme jos tämän tädin jatkuva julkinen esillä pitäminen olisi osa kampanjaa jolla YLE tukee hänen politiikkaan siirtymistään - joko Vasemmistoliiton tai Vihreiden edustajana. Vaaleihin on vielä sen verran aikaa että tämmöinen verovaroin rahoitettu vaalikampanja menee lain kirjaimen puitteissa läpi jos tekosyy on riittävän hyvä eli asiantuntemattoman tahon esittäminen asiantuntijana töllössä muutaman kerran viikossa.

Snowcamo kirjoitti...

Ykä: "Noin henkilökohtaisesti tietysti näen, että eivät nämä tyypit ole mitään suomalaisia,"

Jottei sellaisen väärinymmärryksen vaaraa jäisi yhtään, niin alleviivaan että joo, eivät minunkaan mielestäni. :-)

Mutta JOS joidenkin mielestä ovat, NIIN varmaankin näiden mielestä 'suomalainen' saa siis tappaa 'suomalaisen' seurauksitta. Eikun rangaistuksetta, veteraanieläkehän on seuraus. Kunhan tekijä on musta tai edes muslimi.

Ja kysymys tässä esitetään toki täysin väärällä foorumilla, vaan kun tuskin sitä YLEssäkään kukaan esittäisi.

Anonyymi kirjoitti...

Elä hyvä Keorke mene Rubenille kertomaan! Tuollaisten Rosenbergien pitää päästä mahdollisimman paljon ääneen että saadaan heidän hulluutensa oikein framille.

Bwana

Anonyymi kirjoitti...

Korjaisin tuota virkettä, että Suomi olisi hyväuskoisten lampaitten valtio, sillä mielestäni useimmilla suomalaisilla on vielä tervettä maalaisjärkeä, mutta päättäjämme ovat niitä lampaita ja ongelma on siinä, että ei meiltä edes kysytä. Edustuksellinen demokratia ei taida loppujen lopuksi olla demokratiaa ollenkaan ja rahamme voidaan levittää taivaan tuuliin, rauhallinen yhteiskuntamme tuhota ja meille tämän lystin maksajille jää vain tyhjä lompakko ja hampaidenkiristelijän rooli.

Kiitos kuitenkin taas hyvästä blogista!

Anonyymi kirjoitti...

Kun lukee tämänkaltaisia uutisia niin ihmettelee todella lujasti miksei mitään tapahdu, miksi ihmiset ovat lampaan lailla hiljaa...
Mitä täytyy tapahtua ennenkuin suomalaiset katsovat ympärilleen ja huutavat, "HULLUUS SEIS !!!"...

- Ink Visitor

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, mikä siinä viime yönä laittamassani kuka on suomalainen tekstissä oli niin pielessä ettei sitä voi julkaista?

Anonyymi kirjoitti...

Kivaa oli se lauantain vietto. Juomia jäi yli mutta niitä voi juoda seuraavalla kerralla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Ano4:lle, Snowcamolle, Bwanalle, Sandscorpionille, Ano5:lle, Ano6:lle, Vieraalle, Ink Visitorille ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Ensinnäkin vastaan Ano1:lle, joka ihmetteli, miksei kommenttia julkaistu. Toki julkaisin, kommenttisi oli oikein hyvä ja olen asiasta pitkälti samaa mieltä kanssasi. Nyt vaan kävi niin, että pääsin koneelle vasta myöhään illalla, joten kommenttisi julkaisu viivästyi.

Tuo, mitä Sandscorpion tuumaili, kiteyttää koko idean, eli aatelilla on oikeus opettaa ja rahvaalla taas on velvollisuus kuunnella ja hyväksyä.

Tuosta Ano6:n laittamasta asunnonlämmityslinkistä voisi todeta, että jos se olisi esitetty vaikkapa Tekniikan Maailmassa, niin silloin se olisi varmaankin tehty kieli poskessa, mutta näkisin, että Vihreä Lanka ja huumori ovat yksinkertaisesti kaksi asiaa, jotka eivät kohtaa.

Vieraalle kiitos linkistä. Se 12. luku oli kieltämättä varsin veikeä.

Noista VNV:n laittamista linkeistä tuli mieleen se, että koko aika puhutaan noista ”vihapalautteista” jne. mutta mitään konkreettista ei koskaan tule julki. Onko ”vihapalaute” yksinkertaisesti sitä, että palautteen esittäjä on eri mieltä tiedostavan yksilön kanssa? Miksi ne eivät ota kuvakaappauksia näistä ”vihapalautteista” ja julkaise? Tähänkin blogiin asiasta tulleet palautteet eivät sisällä mitään uhkailua, vaan tuota tyyppiä pidetään yksinkertaisesti elämästä vieraantuneena pellenä.

Castor kirjoitti...

Niin, taitaa olla sukua Alfred Ernst Rosenbergille...(nasseporukan pääideologeja, muta tässä tapauksessa tietysti ihan vinksinvonksin ja heikunkeikun).

Englannissa aiotaan ottaa vihdoin ja viimein käyttöön systeemi, jossa kansalaisuuden menettää terrorismiin osallistumisesta, en ole lukenut yksityiskohtia eli yleistän enkä tunne vielä yksityiskohtia. Tämä yksi saarnamies, Anjem Choudary on jo menettänyt UK:n kansalaisuuden ja karkoitettu maasta. Kävihän tuo Suomessakin, kaikki kovin salaista...

Miksei Suomessa tehdä samalla tavalla, ihan samat mahdollisuudet olisivat?

Becker kirjoitti...

Hyvin rimmattu! Nyt kun Ylenannan ei tarvitse rahtuakaan murehtia lupamaksuista, niin oli hyvinkin arvattavissa, että tuollainen järjettömyyksiä lateleva Rosenberg (kas kun ei Rosengård) esiintyy ruudussa viikon välein katselijoita mollaamassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Castorille ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Varmaankin näin. Tietyt ihmiset ovat saaneet sillä määritelmillä kikkailulla ja kusettamalla itselleen eräänlaisen aatelisen aseman, ja luonnollisesti loukkaantuvat siitä, kun se kyseenalaistetaan. En tiedä, kumpi heille on tärkeämpää, oma ego vaiko heidän julistamansa asia. Toisaalta käsi kädessähän ne kulkevat.

Castor: Kannattaisin tuota systeemiä lämpimästi. Systeemi Suomessa vaan näyttää olevan se, että näille elämysterroristeille on rakennettu viranomaisten toimesta niitä moniammatillisia työryhmiä jo pari vuotta, mutta suomalaisille rauhanturvatehtävissä vammautuneille jää tuulen huuhtoma perse, niin kuin Ink Visitorin minulle lähettämä linkki kertoo:

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/isis%20rauhanturvaajat-26184

Becker: Ylellä on kyllä selkeästi se asenne, että ette te mahda meille enää mitään. Mitenkä muuten, kuinka Ruotsissa rahoitetaan kansallinen tv ja radio?

Becker kirjoitti...

Ruotsissa maksetaan tv/radioluvat ihan samaan malliin kuin Suomessa ennenvanhaan. Se on noin 2200 SEK per vuosi. Se sonta mitä SVT tarjoaa ei ole penninkään väärtti, mutta nyt on pakko maksaa kun vaimo saattaa avata oven lupatarkastajalle. Täällä voi muuten ilmoittaa että nyt loppui katselu, ei oo telkkaria,joten gutbai. Ja läpi menee. Sen verran vielä demokratian rippeitä hurreissa on

Jos muuten Suomessa aletaan potea ruotsin tautia siinä määrin, että nämä "parasiittitaistelijat" saavat parempaa kohtelua kuin oma väki, joka on ollut Afganistanissa, niin voidaan aiheesta todeta, jotta olisi kai aika Suomessa alkaa heräämään, ennekuin asiat menevät liian pitkälle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker, ja kiitokset tiedosta. Ja totta tuo, mitä puhut. Tässä episodissa ilmenee hyvin,. että ulkomaalaiset nostetaan kantasuomalaisten yläpuolelle, vaikka ne olisivat terroristeja.

Anonyymi kirjoitti...

Ehdottoman tiukasti aiheessa pysyen totean että nyhtöpossun jämät kannattaa pistää jauhelihan kaveriksi kaalikeittoon.

Ensteks keitetään kaalia höyryssä sen verran että kaali vaalenee ja pohjavesi vihertyy. Näin saadaan kaalista pois se tietty negatiivisella tavalla kaalimainen maku. Sitten pistetään kaali kerroskattilan umpinaiseen pötsäkkeeseen maidon kera keittymään. Jauheliha paistetaan ja turha rasva valutetaan pois. Se + nyhtöpossun jämät sekaan. Suolan ja muiden mausteiden suhteen maun mukaan ja maistalla annostellen. Makua tukevoittamaan sopiva määrä (=maun mukaan) mustaa Koskenlaskijaa. Sopivan pituinen haudutus.

Hyvää ja halpaa.

(Niin…. Se aiheessa pysyminen tulee siitä että ruuan suhteen arvovaltaisuus tulee todellisesti mitattavaksi ja maisteltavaksi ominaisuudeksi eikä sitä voi saada aikaan plagioimalla muiden ruokia, itseguruilulla tai esiintymällä televisiossa ylimielisesti. Santsiannosten määrä kertoo lahjomatonta kieltään.)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kiitos reseptistä. Tuo Pulled Pork-touhu muuten jotenkin räjähti käsistä. Nythän sitä saa jo valmiinakin vaikka kuinka monelta valmistajalta, ja lisäksi on Pulled Beef ja Pulled Chicken. Ideahan siinä touhussa on kyllä se, että sen tekee nimenomaan itse.

Vieras: Lakeja tulisi sinänsä vähentää ja yksinkertaistaa, mutta on kyllä hirvittävän vaikeaa sanoa, kuinka tuon lain soveltaminen nykyisin onnistuisi. Julkishallinnon kohdalla näkisin ennemminkin, että tulisi ensiksi määritellä, mitkä ovat sen kansalaisille antamat välttämättömät peruspalvelut ja sen jälkeen katsoa jokaisen palvelumuodon kohdalla se, mitkä virat / toimet liittyvät nimenomaan vain ja ainoastaan näihin peruspalveluihin, joko suorittavana, tukevana tai johtamalla niin, että johto antaa työntekijöille tarvittavat resurssit ja antaa sitten ammattilaisten tehdä, mitä heidän kuuluukin. Jos (ja Herra nähköön kun) löytyy virkoja / toimia, jotka eivät aiemmin mainittuun joukkoon kuulu, ne ovat täysin turhia suojatyövirkoja, jotka joutaa heivata pois.

korpisoturi kirjoitti...

Vahvasti alkaa näyttää että, mitään muuta tietä ei taida enää olla, kuin vuosi- 18-ottelu uusiksi. Tosin nyt ei olis punikit vs. lahtarit. Sillä samassa linjassa olis paljon duunareita kuin myös "herrojakin", jotka haluaisi palauttaa järjen maahan. Voi kuulostaa vähän kovalta, mutta totta ja siihenhän karahdetaan, kuin tukki koskessa.

Juttelin yhen tyypin kanssa ja se kerto, että näki lauman rättipäitä asemalla, ja yks hieno porvarisrouva sanoi vieressä, että tuohon sakkin pitäs päästää lippaallinen. Kaveri meni ja kätteli hienostorouvaa. Puhtia löytyy vielä..., onneksi!

Anonyymi kirjoitti...

Olen usein itse kirjoittanut samaan sävyyn kuin Muste Vierailija tuossa edellä.

Asiantuntijathan ovat puhuneet viime aikoina siitä, miten sodat ovat muuttuneet. Niitä ei enää julisteta. Ne vain alkavat ja päättyvät. Ne ei eivät aina ole täysmittaisia kansallisvaltioiden välisiä kähinöitä vaan hybridisotia, joissa käytetään proxeja, tunnuksettomia, kauppasotimista, informaatio- ja kyberkähinöintiä trolliarmeijoineen…

Se on jäänyt paljon vähemmälle huomiolle että sama muutos on tapahtunut myös sisällissodille.

Kovan ja kuuman sisällissodan on monin paikoin korvannut intifada, vallan ignorointi ja oman paikallis- tai aluevallan pystyttäminen valtion vallan ohelle, sijaan tai sitä torpedoimaan.

Sisällissodista on myös tullut kansainvälisiä ja/tai ylikansallisia. Islam käy samaa juutalais-kristillisen kulttuuripohjan omaavan läntisen maailman vastaista sisällissotaa yhtä hyvin USA:ta, Britanniaa, Ruotsia, Venäjää, Kiinaa, Suomea, Israelia, Thaimaata kuin vaikka Bahrainia tai Syyriaakin vastaan.

Sisällissotien kansainvälistymisen myötä myös sisällissotilaat ovat kansainvälistyneet. Kouliintuneet tsetseenitaistelijat sähräävät yhtä hyvin Ukrainassa separatistien kuin Syyriassa ISIS:inkin riveissä. Eikä kukaan tietävän että ovatko ne samoja vai eri tsetseenejä.

Terrorismi tai sitä lähellä oleva toiminta on usein hyvin lähellä sisällissotia ja -sotimista. Hybridisodat, proxyjen käyttäminen, antifanttien poliittinen väkivalta, kävelysiltakivitykset ja NoGoZone -levottomuudet… Näiden ja muidenkin asioiden kautta terrorisminkin rooli on muuttunut yleisen pelon ja kauhun luomisesta suunnatun, laskelmoidun ja tiukemmin kokonaisprosesiin kuuluvan epävakauttamisen suuntaan.

Myös viidennen kolonnan rooli sisällissodissa on muuttunut. Ykä on kuitenkin kirjoittanut siitä niin paljon ja osuvasti että jätän sen aiheen tässä sivuun.

Kiinnostavaa tietenkin on, että milloin - jos milloinkaan - sokea mediamme huomaa sen, että myös sisällissodat ovat muuttuneet. Niiden asymmetrisyys on korostunut ja sen korostamista käytetään keskeisenä sotimisen välineenä niin operatiivisesti, informatiivisesti kuin logistisestikin. Joka onkin muuten täysin kommunististen vallankumousoppien mukainen toimintatapa.