lauantai 13. syyskuuta 2014

ANTERO LÄRVÄNEN JA JOHTAVA TAIDEVIRKAHENKILÖ

- Hyvää päivää, hyvät kuulijat, täällä Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradion ja Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin yhteislähetyksestä täältä Helsingistä, jossa haastattelemme Taideyliopiston poliittisväritteisen tulkinta- ja määrittelyosaston tuoretta johtajaa Leeatimoteena Peski-Lärseistä. Virkamiestaidemäärittelijä Peski-Lärseinen, te otitte yhteyttä meihin halutaksenne kertoa jotain pinnanmaalaisille kuuntelijoille.

- Ja nimenomaan otin, sillä Pinnanmaa on tunnetusti sekä Suomen rasistisin että akateemisvihaisin maakunta. Näen tarpeellisena, että teitäkin aletaan opettaa ihmisten tavoille ja keinona täytyy olla puhdas, ja nimenomaan virka-asemaan perustuva perusteltu valistustyö.

- No mitä teillä sitten on opetettavaa pinnanmaalaisille kuulijoille?

- Se, että asioitten määrittelyä ja yleistämistä ei voi jättää alikoulutetuille ihmisille. Se vaatii tietynlaisen teoreettisen pohjan, jota ei esimerkiksi keskiasteen koulutetuilla, tai, Luoja nähköön, ammattikoulutetuilla voi olla. Esimerkkinä voin käyttää kollegani, taideyliopiston rehtori Tiina Rosenbergin esittämää erittäin hyvää kommenttia, joka on saanut varsin nuivaa, ja naurunalaiseksikin asettavaa palautetta, ja nimenomaan alikoulutettujen taholta.

- Mikä tämä kommentti sitten oli?

- ”Meitä on täällä aika vähän. Tänne mahtuisi paljon enemmän ihmisiä. Esimerkiksi Ruotsista tuli mielenkiintoinen maa siinä vaiheessa, kun sinne tuli 1,5 miljoonaa maahanmuuttajaa” sekä ”Mitä enemmän maahanmuuttajia, sen parempi. Ehkä Suomestakin tulisi siten vähän mukavampi paikka asua.”

- Niin no, onhan tuo Rosenbergin väittämä kieltämättä totta siinä mielessä, että onhan Ruotsista tullut montakin astetta mielenkiintoisempi sen jälkeen, kun sinne on tullut nuo 1,5 miljoonaa maahanmuuttajaa erityisesti etnisesti edistyksellisestä suunnista. Mutta tavalliset kansalaiset niin Ruotsissa, niin kuin myös Suomessa ovat esittäneet kyllä asian tiimoilta hyvän kysymyksen, elikkä onko maasta tullut samalla miellyttävämpi ja ennen kaikkea turvallisempi? Käytännön kokemukset ovat kyllä hieman toisenlaiset.

- Ja siinähän tässä keskustelussa se olennaisin ongelma onkin. Minkä vuoksi näitä alikoulutettuja ei tulisi edes päästää näihin keskusteluihin. He kun unohtavat argumenteissaan aina ja säännöllisesti sen olennaisimman asian.

- Joka on?

- No tietenkin me. Niin minut, taideyliopiston poliitisväritteisen tulkinta- ja määrittelyosaston johtajan Leeatimoteena Peski-Lärseisen kuin tietysti myös esimieheni, taideyliopiston rehtori Tiina Rosenbergin. Ja hän on kuulkaa kuitenkin opiskellut teatteri-, elokuva- ja kirjallisuustieteitä Tukholman yliopistossa ja valmistui teatteritieteestä tohtoriksi. Hän on myös toiminut teatteritieteen ja sukupuolentutkimuksen akateemisissa opetus- ja tutkimusviroissa Lundin ja Tukholman yliopistoissa. Kuinka joku Helsingin rautatieasemalla toimiva stevari voisi määritellä todellisuuden häntä paremmin? Kuinka hän ilkeää ilmoittaa kouluttamattoman mielipiteensä meiltä kysymättä?

- Ehkä kokemuksen perusteella?

- Mitä tekemistä kokemuksella tässä on? Me olemme kuitenkin määritelleet asiat niin, että ne voidaan tulkita positiiviseksi. Mehän, Herra nähköön pidämme yllä konsensusta ja olemme esivartijoina siinä asiassa, että viimeisen kahdenkymmenen vuoden ajan on todellisuutta määritelty todellisuuden määrittelyn kannalta positiiviselta kannalta, ja eihän kahdenkymmenen vuoden aikana tehtyä voimakasta ja päämäärätietoista yhteiskunnallista työtä voida joittenkin alikoulutettujen taholta romuttaa. Ja joka tapauksessa tuollaiset omiin havaintoihin perustuvat johtopäätökset ovat ilman teoreettista viitekehystä pelkkää yhteiskunnallisesti määrittelemätöntä kohinaa ja sitä kautta tietenkin täysin merkityksettömiä.

- Vaikka johtopäätösten tekijät olisivat oikeassa?

- No vaikka he olisivat oikeassa. Mutta he ovat oikeassa ainoastaan omasta, rajoittuneesta näkökulmastaan. He näkevät vain tapahtuneet tapahtumat, ja nimenomaan heille itselleen tapahtuneet tapahtumat ja tekevät siitä johtopäätöksiä. Ja ne johtopäätökset ovat vaarallisia, suorastaan fasistisia, koska heillä ei ole asian vaatimaa koulutusta, ja sen myötä he eivät ole kykeneviä näkemään ja hahmottamaan asiaan liittyviä laajempia kokonaisuuksia.

- Eli koulutus ja koulutuksen arvostus on tässä pääasia?

- No totta kai! Eikö toimittaja tajua? Jos tavallinen ihminen näkee edessään läjän paskaa, hän näkee edessään vain läjän paskaa, mutta niin minä kuin kaltaiseni sopivalla tavalla yhteiskunnallisesti ja taiteellisesti akateemisesti koulutettu ihminen pystymme selittämään sen läjän paskaa pihviksi ja meillä on myös oikeus syöttää se tuolle tavalliselle ihmiselle ja vaatia, että hän tykkää evään mausta ja Herra nähköön, kun meille on se oikeus annettu, niin ei sitä saa meiltä pois ottaa. Siitä tulisi meille niin kovin paha mieli.

- Mutta ette kai te kiistä sitä, että tavallisilla ihmisillä on ollut huomattavan katkeria kokemuksia tästä humanitaarisesta maahanmuutosta ja heitä kieltämättä, ja ihan aiheellisestikin jurppii se, että esimerkiksi Helsingissä tämä esimiehennekin mainostama ihmismassa menee asuntojonoissa kantasuomalaisen ohi ja maassamme palkataan ihmisiä julkishallinnollisiin töihin ihan sen vuoksi, että he nimenomaan eivät ole suomalaisia? Ja kai voisi hieman mainita noitten tavallisten kansalaisten kohtaamista väkivalta- ja seksuaalirikoksista, joita tämä teidän puolelta niin kovin positiiviseksi asiaksi selitetty porukka suorittaa?

- No en kai minä sitä kiistä. Siis sitä, että ihmiset ”kokevat” asioita. Mutta helvettiäkös minun tarvitsisi siitä välittää? Minä olen yksi niistä, jotka määrittelevät todellisuuden. Ei minun tarvitse kohdata kuin itse määrittelemäni todellisuus. Jonkun muun todellisuuden saavat kohdata merkityksettömät ihmiset. Miksi minun tarvitsisi heistä välittää?

- Siis oletteko te suivaantunut siitä, että joku kyseenalaistaa teillä parikymmentä vuotta olleen erityisaseman, jonka perusteella te olette saaneet elää utopiakuplassa, ja sen kuplan perusteella teillä on myös ollut oikeus määritellä se, että toistenkin ihmisten tulee elää siinä utopiakuplassa ja myös elättää teidät siinä sivussa?

- No nimenomaan siitä minä olen suivaantunut! Pitäisikö minun muka mennä johonkin oikeisiin töihin?

- Kun te olette tämmöinen taidevirkamies, niin kysyn vielä, että oletteko te itse tehnyt taidetta? Onko joku ostanut sitä?

- Minä olen kuulkaas opiskellut taidetta. Kuka toimittaja luulee minun olevan? Joku Kalle Päätalo vai? Mutta nyt minun on valitettavasti siirryttävä työtehtäviini. Meillä on menossa poikkitillintallintieteellis-taiteellinen produktio ”keskivertaisen kekokusiaisen päivittäisen kulkureitin ja vasemmistolaisen poliittisen rotaation yhteneväisyystekijät butlerilaisessa viitekehyksessä”. Produktiota elävöitetään draaman ja tanssin keinoin. Onhan niin, että taide ilman poliittista viitekehystä on pelkkää massoille tuotettua bulkkiroskaa. Nähdään vallankumouksen aamuna!

- Taideyliopiston poliitisväritteisen tulkinta- ja määrittelyosaston tuore johtaja Leeatimoteena Peski-Lärseinen, kiitän teitä haastattelusta. Täällä Antero Lärvänen Taideyliopistosta, kuuntelette Huitsinnevadan paikallisradiota. Hei äänimiehet…

kännykkä: brldlbrdlbrdlnokiaringtonetaijotainmuutavastaavaa

- Hei jätkät, tää on hyperkaukopuhelu, mun täytyy vastata tähän. Lärvänen.

- No täällä on Epäilyksen Piru terve!

- Tervepä vaan terve! Sait viestini? Ja sen pyynnön?

- Joo sain niin.

- No mitenkäs on? Pystytkö suorittamaan?

- En pysty.

- Et pysty?

- En pysty niin. Kävin yrittämässä sekä tuota Leeatimoteena Peski-Lärseistä että hänen esimiestään Tiina Rosenbergia.

- No kuis kävi?

- Ei käyny mitään. Ne eivät nähneet minua. Ne eivät kuulleet minua. Ne eivät aistineet minua. Voisin verrata asiaa siihen, että opettaisi syntiä sikiölle tai värejä syntymäsokealle.

- Jaa, niin, no, tuonhan saattoi kyllä arvatakin. Mutta kiitos kumminkin yrityksestä. Tulekkos Lällävedelle saunomaan?

- No jumalauta!38 kommenttia:

Ekku kirjoitti...

Ykäkin siis katsoi teeveestä tuon "asiantuntijan" kirjamainoksen verorahoilla maksetulta Yle-kanavalta.

Aika härskiä ensiksi peräänkuuluttaa sitä, että kuka saa määritellä, kuka on suomalainen ja heti perään varata tämä oikeus vain itselleen.

Kyllähän Suomeen mahtuu, mutta maksajia on vaan liian vähän. Sitäpaitsi ne kulttuurin rikastajat kuitenkin pakkautuvat Pääkaupinkiseudulle ja muu Suomi on ihan yhtä tyhjä kuten ennenkin...

Toissapäivänä ajelin Ouluun ja kävi mielessä, että tuossa Pihtiputaan ja Limingan välissä on paljon tyhjää tilaa, jossa ei kovin montaa immeistä asu.

Siinähän olisi maahanmuuttajille hyvää tilaa...

Jos omillaan tulevat toimeen vaikka vuoden pari, niin eikun Suomen passi käteen vaan ilman mitään ylimääräistä byrokratiaa.

seppo kirjoitti...

Yle suoltaa kiitettävällä teholla ja antaumuksella strategiansa mukaisesti omaa propagandaansa. Kukahan sen monikulttuurin edistämisen sinne yhtiön toimintaohjeisiin on ujuttanut? Verenpaine nousee joka kerta kun näitä "asiantuntijoita" ja "mielensäpahoittajia" ruutuun marssitetaan paskaa jauhamaan. Taidampa ottaa jallupullosta yhden huikan ja unohtaa.. Hyvvää lauvantaita Ykälle ja Ylvalle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekulle ja Sepolle, kiitos kommenteistanne ja antoisaa lauantaiehtoota kummankin huusholliin. Tämmöiset Rosenbergit ovat äärimmäisen vastenmielisiä ihmisiä. Heidän vuoksi tavalliset ihmiset joutuvat elämään heidän luomassaan utopiakuplassa ja kärsimään siitä, samalla kun nämä rosenbergit voivat pitää utopiaansa yllä ilman, että heidän täytyy kohdata sen seuraukset ja myös ilman sitä, että heidän täytyisi miettiä, millä se kustannetaan. Mutta yhteiskunnan elättejähän hekin ovat. Ylipalkattuja sellaisia vaan.

Mitä Ekku tuumasi Pihtiputaan ja Limingan välistä (harvinaisen tylsiä ajomaileja muuten), niin mikäli joku, sanotaanko vaikka turkkilainen heppu menee ja asuu siellä sijaitsevalla hylätyllä tilalla, sekä elättää itsensä ja perheensä, niin ei muuta kuin hatunnostoa. Tosin maatalouselinkeinon aloittaminen ei Suomessa taida enää onnistua kuin tolkuttomilla investoinneilla. Ellei sitten pyri täysin puhtaaseen omavaraisuuteen, eikä aio pahemmin kaupoilla käydä. Vaan olisihan siinäkin hengen turva taattu, ns. oikealle pakolaiselle se saattaisi riittääkin.

Mitä Seppo totesi Ylestä, pitää paikkansa, ja se menee päivä päivältä härskimmäksi. Ja miksei menisi, kun rahoitus on taattu. Miettikääpä muuten, että jos joku persuihin kuuluva tyyppi olisi päättänyt haastattelunsa sanoihin ”nähdään vallankumouksen aamuna!”, niin kuin tämä ”vasemmistointellektuelli” teki? Minkähänlainen älämölö olis seurannut?

Vasarahammer kirjoitti...

On se kumma, miten nämä Ruotsista palaavat tuppaavat olemaan varsin ylimielisiä, itsetietoisia ja täynnä omaa paremmuuttaan.

Opiskelu tai työskentely Ruotsissa antaa ilmeisesti ylivertaisen pätevyyden arvioida Suomen tilaa ja sitä, kuinka paljon meidän pitää petrata, ennen kuin pääsemme Ruotsin tasolle.

Luoja varjele, jos joskus pääsemme Ruotsin tasolle.

Castor kirjoitti...

Leena-Timoteenaaa Läski-Perseinen ( tai toisin päin, kumpaankaan suuntaan en haluaisi, vaikka sukupuolesta nyt ei enää voi ollakaan varma?)

Virka-asemaan perustuva? Asiantuntija on siinä vaiheessa Suomessa asiantuntija, kun hänestä tehdään asiantuntija tittelinä, paskaakaan ei asiasta tarvitse tietää.

On olemassa vain ylikoulutettuja ihmisiä, joitten asenne on sieltä itsestään. Mitään eivät loppujen lopuksi tiedä, mutta koulutusta on niin perkeleesti! On pirusti ihmisiä joilla ei ole lähellekään sama “koulutustaso” kuin minulla (ei oikeastaan minkäänlaista), mutta kumma juttu kun osaavat paljon enemmän kuin minä sellaisista asioista, joista minäkin haluaisin tietää jotain, mutta kun ei riitä: käden taidot, sen näkeminen miten se perkeleen putki nyt menee (jota DI ei ymmärtänyt, piti 66-vuotiaan kaverini selittää, koulupohja on silloinen kansakoulu, yksi VIISAIMPIA IHMISIÄ JOITA TUNNEN).

Juu, ja Rosenberg on sitä mieltä että valkoinen, hetero, itsenäisyyttä kunnioittava on fasisti. Mistähän näitä tulee, näitä ruotsalaisia neuvomaan meitä? No, kun kaikki käy ja päätös on ottaa 100000 jotain, en tiedä mitä, ulkomaalaista tänä vuonna Ruotsiin niin pieniltä nuo Suomen luvut onneksi tuntuvat. Kannattaa lukea tanskalaisia lehtiä ruotsalaisten tyhmyydestä.

Jeps, nämä “akateemiset” määrittelevät myös paskan hajun; yksi sanoi kerran pellolla salaojahommissa että tuore lehmän paska haisee voikukalta! Jumalauta, että jengi kieriskeli, ei siinä nyt voinut kuin saada vatsakrampin. Tämä “akateemikko” oli tarkastamassa ettei lietettä mene läheiseen puroon, jota ei todellakaan mennyt. Vittu, kolme lapiomiestä lapioi löysemmät paikat, meikäläinen yhtenä, 15 v.

Suomeen ei mahdu yhtään muuta porukkaa ulkoa kuin niitä, jotka tulevat duuniin. Jumalauta että taas meni sunnuntai tähän!

Jaska Brown kirjoitti...

Tuli muuten tässä mieleen aiheeseen liittyen, että mainitkaapas yksikin merkittävä taideteos, jonka on saanut aikaan joku taiteen maisteri?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille, Castorille ja Jaska Brownille & kiitos kommenteistanne.

Vasara: Näitä voisi verrata vaikkapa Marie Antoinetteen, eli jos kansalla ei ole leipää, syökööt leivoksia. Ja leivoksiahan heillä täytyy olla, koska ns. asiantuntija kuvittelee niin. Täytyy myös ihmetellä Yleä, joka kerta toisensa jälkeen marssittaa näitä kuultavaksi, ja antaa näille täydellisen oikeuden määritellä fasismin, eli fasismi on sitä, jos ei ole heidän kanssaan täysin samaa mieltä.

Täytyy nostaa peukkua Ruotsin vaaleissa Ruotsidemokraateille. Ja toivoa, että nämä feminatsit jäävät äänikynnyksen alle. Jos ne pääsevät läpi, huonoimmalla tuurilla ne ovat hallituksessa.

Castor: Pahoittelen sunnuntaisi pilaamista, tosin olinhan vain viestintuoja. Kokemukseni ”asiantuntijoista” ja ”erityisasioista” on täysin samanlainen kuin sinullakin. Ne ovat ihmisiä, jotka eivät ole koskaan opetelleet mitään ammattia, mutta heillä on oppiarvo, joten he ovat ammattilaisia ylempänä.

Tuo Rosenberghan sanoi ihan suoraan, että mistä tahansa ilmansuunnasta tullut maahanmuuttaja muuttaa Suomea parempaan suuntaan, jolloin Suomen kansanhan täytyy olla se maailman huonoin kansa. Ihmeen hyvin hänelle kyllä kelpaa se, että se maailman huonoin kansa elättää hänet.

Jaska: Toi oli paha. Ei kyllä äkkiseltään tule mieleen. Suosikkikirjailijanikin eli Veikko Huovinen oli koulutukseltaan metsänhoitaja.

Becker kirjoitti...

Tänään sitten illemmalla saamme seurata jatkoa kansalliselle itsemurhanäytelmälle eli ruotsalaiset vaalit.

On muuten käsittämätöntä, että Ylen uutiset sponssaa tuollaista täysin vinksahtaneen ihmisen teosta uutisissaan. En muista tuollaista juuri tapahtuneen aikaisemmin. Ja sitten sinne on kaivettu joku yliopistoviisas sanomaan jotain myötäsukaista tekeleestä.
Alkaa ilmeisesti tuonkin kanavan seuraaminen olla tapissaan.

On niin tyypillistä, että kun tällaiset kulttuurimarksistit tulevat Suomeen muutaman Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen, niin heti alkaa pottunokille saarnaaminen näiltä "valaistuneilta."
Pelkään vaan pahoin, että kyseinen muija ei täällä mukaansa saa kuin muutaman anarkistisen "Rajat Auki" - rastaletti aktivisti.

Mistä tämä Rosenberg on muuten sannut tuon proffan tittelin, Punamuumi-Haloselta vai?

Ruotsin tauti on vaarassa levitä Suomeen, joten tarkkana pitää olla.
Tämän Rosenbergin kouluttamat taiteilijat eivät saa vapailla markkinoilla yhtikäs mitään kaupaksi, mutta valtion virastot mielellään tuhlaavat verovaroja seiniensä täyttämiseksi tällä kantaaottavalla taiteella.

Kyseinen Rosenberg toivottelee, että nähdään sitten vallankumouksen aamuna. Aamun hän saattaa nähdäkin, mutta ilta onkin sitten eri juttu.

Castor kirjoitti...

Tapio Rautavaara, Mies isolla kirjaimella: Kulkurija joutse. Kuunnelkaa, varmaan kielletään kohta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

Becker: minä kyllä muistan ihan yhtä sekopäisiä nostetun esille niin ylen kuin muittenkin medioittenkin kautta. Siis täällä Suomessa. Ruotsista en puhukaan. Siitä, kuinka tämä Rosenberg on saanut virkansa, en osaa sanoa, mutta onhan hän sentään opiskellut Karl Marx -yliopistossa DDR:ssä, ja huvittavaa on, kuinka se vieläkin vaikuttaa täällä. Maa on kuollut, aate on valtiollisella tasolla virallisesti kuollut, mutta hyvinhän se elää täällä pohjoismaissa.

Tällä hetkellä muuten näyttää siltä, että ruotsidemokraatit saavat 13 pinnaa äänistä ja feminatsit jäisivät alle äänikynnyksen. Luoja / luonto / tuuri / Teutates / Belenos / Canada Ruotsia suojelkoon.

Castor: Unohdit linkin. Korjaan asian:

http://www.youtube.com/watch?v=B_iAbCpl5Js

Becker kirjoitti...

No joo siltähän tun näyttää. Katselin vaalivalvojaisia ja kaikki muut puolueet pierevät verta "rasisitisen" puolueen menestyksestä. Tilanne tulee olemaan sikäli mielenkiintoinen, sillä Stefan Löven (seuraava pääministeri) on täysin kokematon poliitikko, ja edessä todella vaikeat hallitusneuvottelut. Ruotsindemokrattien vaa´ankieli asema on todella vahva, joten mielenkiintoiselta näyttää.

Ehkäpä svenneillä on sittenkin hivenen toivoa selviytyä nykyisestä kurimuksest.mutta matka on vielä pitkä.

YYZ kirjoitti...

Tämä ketjussa mainittu TR on kyllä sellainen tapaus... etteivät oikein sanat riitä. Todentaanko nyt vaikka että (sänkykamarien) siskoverkosto is strong in this one. Muija on osoitettu plagiaattoriksi jo vuosituhannen alussa Ruotsin puolella ja perustamastaan FI:stäkin sai lähteä "liian radikaalina" (kun katsoo Initiatiivin nykyistä puolueohjelmaa ja mietti millainen henkilö noille avoille liikaa, tulee kyllä tosi kurja olo). Mutta niinpä vain palkittiin kotimaassa ISON puulaakin rehtorinviralla. Kyllähän Taideyliopiston rehtorinpesti on parempi onnenpotku kuin useimmat lottovoitot.

Mutta asiasta toiseen, nyt kun ajattelin täällä joskus käydä ihan kommentoimassakin "Apulukio"-entreen jälkeen niin pistänpä nimimerkiksi kappaleen Ykän silloin tällöin mainostamalta triolta. (Itse olen kyllä enemmän tuonne brittiprogen suuntaan.)

Becker kirjoitti...

Kuvia päättömästä meinigistä.
Ei heikkovatsaisille:

http://www.exponerat.net/se-skrammande-bilder-tagna-i-islamhelvetet-media-vagrar-visa-detta/

Nimetön kirjoitti...

Arvostaisin enemmän sellaisia jotka ovat viettäneet aikaa Virossa ja sitten palaavat Suomeen. Ainakin mamupolitiikka voitaisiin kopioida sieltä. Veikkaan että Virossa ja Baltiassa kävisi muutenkin aika erityyppistä porukkaa kuin nuo Ruotsista oppia hakeneet kulttuurimarxistit.

Kiva vaalitulos SD:ltä. Olisin toivonut suurempaa tulosta mutta kun olosuhteet ovat sellaiset kuin ovat niin täytyy olla hyvillään tästä tuloksesta. Vaalitulossivu on täällä:

http://www.val.se/val/val2014/valnatt/R/rike/index.html

Tanska ja Norja ovat pahasti rikastettuja mutta ne eivät sentään ole harrastaneet Ruotsiin kohdistuvaa ihailua eikä matkimista.

Nimetön kirjoitti...

On muuten jännää miten kaikenkertova asia yksilökohtainen subjektiivinen kokemus on tärähtäneen tai etnisesti edistyksellisen kokemana mutta arvotonta väärää tietoisuutta pottunokkataviksen kokemana.

Jos ja kun sana "akateeminen" tarkoittaa suunnilleen että "yliopistoon/korkeakouluun liittyvä" niin termin käytössä pitäisi muuten muistaa pitää tietty täsmällisyys sen suhteen että lainausmerkit pistetään aina oikeaan kohtaan. Esim. akateeminen "koulutus", akateeminen "sivistys", akateeminen "työ"ura… Tää vaan siltä varalta että joku joskus viittaa kyseistä termiä käyttäen johonkin asiaan.

Ruåtsin tulevaisuuden suhteen tämä vaalitulos saattoi olla aika hyväkin. Jos Ruotsin Solidaarisuusdemokraattinen puolue väsää kasaan hallituksen jollain enintään 44% kannatuspohjalla niin hyvällä tuurilla se hallitus kaatuu sen jälkeen kun Moderaapaleet saavat puheenjohtajansa vaihdettua johonkin tulkullisempaan tyyppiin. Ja sen jälkeen uudet vaalit, Swedudemuleille 17% ja keskusta-oikeistolainen hallitus pystyyn. Eli hyvässä tapauksessa + toiveunissa seuraava hallitus jää sen verran lyhytikäiseksi että ei ehdi tekemään kuin yhden, enintään kaksi budjettia.

Nimetön kirjoitti...

Tokihan Suomeen mahtuu, vaan kun mahtujille ei oikein oliis varaa naksaa palkkaa pelkästä mahtumisesta.

Mahtuisi varmaan siperiaankin vaan siellä kun ei ole taikaseinää niin mahtujia on kokolailla vähemmän.

Itse taidan kohta mahtua vuonoille ihan olemaan...

-KKi-

Nimetön kirjoitti...

Itselleni muuten päräyttävin akakoomisuus on ollut erän eksäni, taiteilja muuten, gradu.

Aiheen taidehistoriasta kirjoittamisen historia... :D

No, henkilön tuntien veikkaan hommassa olleen lievää kieliposkisuutta ilmassa.

-KKi-

Nimetön kirjoitti...

Sattuipa käteen Stephen Hawking ja Leonard Mlodonowin kirjoittama opus; SUURI SUUNNITELMA jossa pyritään selittämään suvaitsevaiston ajatusmaailmaa kvanttifysiikan keinoin; "Richard Feynmannin mukaan järjestelmällä ei ole yhtä ainutta historiaa, vaan kaikki mahdolliset historiat. Kun lähdemme etsimään vastauksia, käymme läpi Feynmanin lähestymistavan ja sovellamme sitä kun pohdimme ajatusta että maailmankaikkeudellakaan ei ole yhtä ainoaa historiaa tuntuu ajatus mullistavalta monen fyysikonkin mielestä. Se sotii tervettä järkeä vastaan mutta terve järki perustuukin arkielämän kokemuksiin, ei maailmankaikkeuteen, joka on paljastanut atomin sisuksen tekniikan ihmeiden avulla"

Ts. Jos jokin on ristiriidassa uskomasi todellisuuden kanssa, luo uusi. Esimerkkinä Yle, rosenberg, punavihreät jne.

T. aNo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, YYZ:lle, Vieraalle, Anolle, KKi:lle ja aNo:lle & kiitos kommenteistanne.

Becker;

Viesti 1: Käsittääkseni vaan kaikki muut puolueet ovat ilmoittaneet jatkavansa ruotsidemokraattien eristämistä. Onneksi sinänsä ne feminatsit eivät päässeet läpi. Ne nimittäin olisivat päässeet vaa´ankieliasemaan ja silloin niitten vaikutusvalta olisi ollut suhteettoman suuri. Kautta Teutateksen! Kautta Belenoksen!

Viesti 2: Niin. Täällä Euroopassa ns. asiantuntijat ja erityisasiat puhuvat teoriaa. Ja noissa kuvissa sitten näkyy käytäntö.

YYZ: Olisko näin, että hulluus siirtyykin nykyisin lännestä itään? Esimerkki Ruotsin puolelta on tämä täysin sekopää Eva Lundgren, joka oli alun perin norjalainen, mutta sai sitten professuurin Uppsalan yliopistosta. Ja lännestä itään menevää aivovuotoa edustaa meillä Suomessa taas venäläisten kovasti tykkäämä desantti Bäckman.

Ja tervetuloa kommentoimaan, nimimerkkisi on mainio. Kyllä minkäkin brittiprogesta tykkään. Erityisesti Jethro Tull, Gentle Giant ja Yes ovat loistavia.

Vieras: Olet oikeassa. On muuten huvittavaa, miten Suomessa edelleenkin kehutaan, että meillä on erityisosaamista venäläisten kanssa. Jokseenkin vaan luulen, että sattuneesta syystä virolaisilla sitä erityisosaamista on kyllä asteen verran enemmän, eikä siellä eletä utopiassa. Totta myös se, mitä tuumit noista vaaleista. Ruotsidemokraatteja voi onnitella, sillä se myllytys ja paskanheitto oli vielä kymmenen kertaa pahempaa, kuin mitä täällä persuja kohtaan.

KKi: Tuo lainausmerkkien käyttö on kyllä hyvä ja perusteltu idea. Siis jos kyse on yhteiskuntataiteiljoista. Lääkärit, biologit ja sen semmoisethan ovat sitten ihan eri juttu. Ruotsin tilannetta jäämme seuraamaan. Ainakaan demarivetoinen hallitus ei toimintaa järkevöitä millään tavalla.

Ja gradunhan voi muuten kirjoittaa periaatteessa vaikka vauvan pyllyn pesemisestä, kun sen tekee etiketin mukaan.

aNo: Olet asian ytimessä. Eli jos jokin on ristiriidassa uskomasi todellisuuden kanssa, luo uusi. Näinhän sitä Suomessakin kovasti luodaan. Ja sitä, mikä on ristiriidassa luodun todellisuuden kanssa ei yksinkertaisesti ole olemassa.

Nimetön kirjoitti...

Ruotsin vaalituloksesta on jäänyt pari asiaa vähälle huomiolle.

1) Ruotsidemokraattien eristäminen ei voi enää jatkua, koska se on noin iso ja koska eristäminen kasvattaa sitä ja devalvoi muiden puolueiden uskottavuutta.

2) Miljoona ruotsidemokraattia on iso määrä kuluttajia. Mainosrahoitteinen media ei voi kokonaisuudessaan sivuuttaa moista kuluttajamäärää. Osa mediasta kääntyy väistämättä kohti moista kuluttaja-armeijaa. Nopein voittaa eniten siinä pelissä.

3) Ruotsidemokraattien 12.9% ja 49 paikkaa vertautuu Porvariallianssin pienpuolueisiin näin:
- keskusta 6.1% /22 paikkaa
- kansanpuolue 5.4% ja 19 paikkaa
- kristillisdemokraatit 4.6% ja 17 paikkaa.
yhteensä 16,1% ja 58 paikkaa.

Ruotsidemokraattien poliittinen painoarvo alkaa siis keskusta-oikeistolaisella puolella lähestyä kolmen pienpuolueen yhteistä painoarvoa.

Porvarillisen puolen pienpuolueet ovat lähinnä kärsineet itse siitä että ovat koittaneet sulkea Ruotsidemokraatteja parlamentaarisen työskentelyn ulkopuolelle.

Oppositiossa ei ole mahdollista sulkea mitään ryhmää oppositiotyöskentelyn ulkopuolelle.

Yhteenvetona: sekä valtapoliittisista, vaalimatemaattisista että oppositiossa olemisen luonteeseen liittyvistä syistä (+ lukuisista muistakin) tämä vaalitulos tulee lähes väistämättä johtamaan siihen, että Ruotsidemokraatit liukuvat ei-eristettyyn asemaan ruotsalaisen politiikan sisällä. Ja se taas tulee muuttamaan sekä blokkikäytäntöä että poliittista kulttuuria jatkossa paljonkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Jätkä puhut järkeä, ja toivon kovasti, että olet oikeassa.

Mutta.

Järki on Ruotsissa jo aikaa sitten ollut uusiutumaton luonnonvara, joka on kulutettu vanhoissa puolueissa loppuun. Jos verrataan tilannetta Suomeen, niin meillä persut ovat kolmasosan isompia kuin ruotsidemokraatit, mutta mainosrahoitteinenkin media edelleenkin suoltaa ryönää persujen päälle. Media ei ole kääntynyt persuja kannattavaa kuluttaja-armeijaa kohtaan. Ruotsissa tämä on vielä epätodennäköisempää.

Porvariallianssin pienpuolueet eivät tule uskaltamaan tekemään mitään yhteistyötä ruotsidemokraattien kanssa. Propaganda on mennyt aivan liian pitkälle. Ja täytyy muistaa, että Ruotsin vaalit olivat listavaalit, joissa puolueet jo alun perin laittoivat pääsijalle ehdokkaat, jotka eivät keinuta venettä.

Mutta edelleenkin totean, että jätkä puhut järkeä, ja toivon, että sinä olet oikeassa ja minä väärässä.

Nimetön kirjoitti...

Harmi kun sossut ja vassarit eivät tiputtannet kannatustaan ja paikkojaan. Parasta olisi ollut se jos kaikki muut olisivat tiputtaneet kannatustaan ja paikkojaan mutta SD olisi nostanut molempia.

Tanskassa oli porvarihallitus joka oli vähemmistöhallitus, mutta se pysyi pystyssä kun oppositiossa ollut Kansanpuolue tuki sitä tietyillä ehdoilla. Tämän tapaista voisi kokeilla Ruotsissakin.

Ruotsidemokraateille voisi kelvata tuo jos ei hallitukseen pääse. Ehkä oppositiossa olevan tukipuolueen rooli voisi olla vaikutusvaltaisempi. Suurempi ongelma on miten saada muut suostumaan mihinkään yhteistyöhön ruotsidemokraattien kanssa.

Mode, kepu, kansanpuolue ja kristilliset tekee 84+22+19+17 eli 142. Sillä jää alle enemmistön johon tarvitaan 175 mutta jos siihen lisää SD:n 49 niin silloin 191.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Täytyy muistaa, että eipä niitten voittokaan kummoinen ollut. Demareille yksi paikka lisää ja vasureille kaksi. Ruotsidemokraateille mainitsemasi tapa varmaan kelpaisi, mutta eihän sellainen toteudu. Tilanne on vähän sama kuin Suomessa, tosin potenssiin kaksi. On puolue, jota hyljitään ja jos ei sitä hyljintää oikein kovaan ääneen julista, niin on itsekin arveluttava.

Nimetön kirjoitti...

Ykä: Järki voi olla Ruåtsin vanhoissa puolueissa kuinka loppuun kulutettu luonnonvara tahansa. Liike-elämässä, mainostoimistoissa, kaupallisen median kaupallisella puolella (toisin kuin journalistisella puolella), järjestöelämän joillain osa-alueilla… Ruotsidemokraattien kanssa samanhenkisesti ajattelevien ja kokevien määrä on joissain keskittymissä niin valtavan suuri, että se on otettava kaupallisista syistä huomioon. Alkuun huomioon ottaminen tapahtuu toki peitellymmin, varovaisemmin, kiertoilmauksin…

Jokin kaupallinen radioasema hoksaa että sopivan poliittisesti ei-korrekti ja hankalia asioita huumorin ja viihteen kautta esille nostava linja tuo sille mainostajien kannalta järkevästi profiloituneen kestokuulijakunnan. Jokin kaupallinen tv-kanava huomaa saman vaikkakin toteuttaa suunnanmuutosta huomattavasti huomaamattomammin. Sanomalehdistö ja yleisradiolaitos jatkavat entistä mokutusta, mutta yhä useammat älykkäästi toimivat kommenttisivustot, keskustelupalstat, sosiaalisen median pienet ja ulkorajaltaan suljetut porukat vetävät niiltä mattoa alta.

Median suhteen huomio kiinnittyy vähän turhankin paljon übermokuttajiin. Samaan aikaan talous-, tiede-, harrastus-, elämäntapa-, ammatti- jne. journalismin puolella sana vapautuu ja kohdistuu välillä aika voimakkaastikin mokutukseen ja mokuttajiin. Talousjournalismi ja talouteen liittyvät keskustelupalstat ovat tässä suhteessa kasvava ja perustelunsa osaava kritiikin lähde, jota ei voi loputtomiin sivuuttaa jos haluaa säilyttää uskottavuutensa - etenkin kun talouden ja politiikan välinen sidos on vahva.

Mokumedia ja mokupuolueet kärsivät hitaasti kasvavasta yleisö- ja uskottavuuskadosta. Niillä on toki ydinkannattajakuntansa, jonka näkemyksiin todellisuus ei raavi naarmuja. Mutta ydinpiirin ja ulkoreunan etäisyys kasvaa ja ulkoreuna vuotaa enenevässä määrin.

Sosiaalinen media ja netti vahvistavat tätä ilmiötä. Linkki siitä ja kommentointia tästä naamakirjaan. Moottoripyörälehden kolumnistin uusin juttu keskustelupalstalle. Autoliiton laskelmat juttuvinkkinä lehteen siinä toivossa että menee läpi. Sijoituspalstan keskustelujen parhaat termit alkavatkin elää omaa elämäänsä. Poliisien/vartijoiden/sotilaiden/opettajien/palomiesten/lääkäreiden/sairaanhoitajien/sosiaalityöntekijöiden ammattiliiton vaaleissa uusi, todellisia ongelmia agendalle nostava henkilö puheenjohtajaksi tai piirin vetäjäksi sen vanhan mokutus-saamattomuus-pönötysmestarin tilalle…

Kyse on hyvin laajan rintaman muutoksesta eikä kannata taistella vastapuolen vahvimpia linnakkeita vastaan vaan ottaa hyvin paljon pieniä voittoja hyvin laajalla rintamalla niin että ne vahvat linnakkeet alkavat pikkuhiljaa menettää keskeistä asemaansa. Monet pienet paikalliset voitot luovat ihmisille sellaista tunnetta ja tietoa että juuri heidän elämässään, identiteetissään ja sosiaalisessa sekä ammatillisessa ympäristössään on hyväksyttyä ja toivottavaa ajatella ja kokea ihan itse sen sijaan että vastaanottaisi valtiollisen tunne- ja tietokonsultin ohjeita siitä kuinka oma elämä pitää kokea.

Vaikka niinhän sä ootkin jo tehnyt pitkään.

Nimetön kirjoitti...

Ruotsin demareilla ei näyttäisi ilman suuria yllätyksiä olevan juuri muuta tietä kannatuspohjaltaan riittävän hallituksen muodostamiseen kuin Kokoomuksen mukaan pyytäminen + yksi apupuolue. Se murtaisi blokkiasetelman ja asettaisi monta pienpuoluetta pohtimaan tulevaisuuttaan.

Ilman Maltillista Kokoomusta sikäläiset demarit eivät saa kuin lyhytaikaisen ja heikon vähemmistöhallituksen kasaan. Silloin uudet vaalit väijyvät aika lähellä. Ja niissä Ruotsidemokraatit mitä luultavimmin olisivat entistä suurempi - tällä kertaa demarien kustannuksella.

Tapahtui hallitusneuvotteluissa sitten ihan mitä tahansa niin Ruotsissa on edessä poliittinen rakennemuutos. Se mitä luultavimmin vaatii aika paljon henkilöstövaihdoksia. Ne ovat jo alkaneet.

Nimetön kirjoitti...

Olisi nyt syytä ottaa Ruotsidemokraatit hallitukseen, niin he joutuisivat poliittiseen vastuuseen sanomisistaan.
Hallituksessa olo ja kompromissien tekeminen laskisi Ruotsidemokraattien suosiota hyvin tehokkaasti.

Suomessa persut ovat jo kunnissa joutuneet vastuuseen, eivätkä tulokset ole olleet hyviä. Myös valtakunnan politiikassa ilmiselvä vastuun pakoilu on näkynyt negatiivisesti persujen kannatuksessa.

Persujen kannatus ei enää ole kasvanut paremminkin päinvastoin.

Nimetön kirjoitti...

"
Ja gradunhan voi muuten kirjoittaa periaatteessa vaikka vauvan pyllyn pesemisestä, kun sen tekee etiketin mukaan.
"

Juu, näinhän se. Siinähän vain todetaan hallitseeko kokelas akateemisen tutkimuksen menetelmät.

Aivan sama vaikka aiheena finnien puristamisen vaatima voima terawatteina.

-KKi-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Tämä on sinänsä täysin mahdollista, mutta kivinen pelto siinä on kynnettävänä. Sosiaalisen median merkitys tässä on suuri, ja veikkaanpa, että kohta puoleen tulee taas hyökkäys niin ns. vihakirjoittajia kuin nimettömänä kommentoimista vastaan. Sen puolella onkin vähän aikaa ollut hiljaista.

Ano2: Mahdollista tuokin. Siinähän on vaakakupissa kaksi asiaa, eli kumpaa pelätään enemmän: toimimatonta hallitusta vaiko ruotsidemokraattien vielä suurempaa voittoa. Jos Ruotsissa saataisiin aikaan ihan oikea poliittinen rakennemuutos, niin siellä kyllä pähkäiltäisiin, että mitä helvettiä me viimeiset kaksikymmentä vuotta oikein ollaan tehtykään.

Ano3: Kuulostaa tuo tyyli varsin tutulta. Unohdit persuperseet. Vaan menköön tämän kerran. Ruotsidemokraatteja ei oteta hallitukseen, eivätkä ne sinne mene, sillä se vaatisi puolueen nimen ja puolueohjelman muuttamiseksi toiseksi. Muu ei riitä.

Kerrotko muuten, että missä kunnissa tarkalleen persut ovat suurimmassa vetovastuussa?

” Persujen kannatus ei enää ole kasvanut paremminkin päinvastoin.”

Kiitos kun opetit tuon, kun en viime vaalien tuloksista itse huomannutkaan. Joo, persujen kannatuksen perusydin on tommosta 13 prosenttia. Ne kuusi prosenttia olisivat alunneet ihmettä, mutta oppositiopuolueena tilanteessa me vs. kaikki muut sitä ihmettä on melko vaikea tehdä. Seuraavissa vaaleissa kannatus mitataan sitten taas uudestaan.

KKi: ”Finnien puristamisen vaatima voima terawatteina”. Tuostahan saisi upean tutkimuksen, eikä sillä olisi muuten mitään yhteiskuntataiteellista vaikutusta, vaan se olisi ihan kunnon fysiikkaa. Joskus aikaisemmin tulin maininneeksi tutkimuksesta ”vaikuttaako opiskelija-asunnon paskahuussin puhtaus opintomenestykseen vaiko ei?”.

Nimetön kirjoitti...

Ano:"Aivan sama vaikka aiheena finnien puristamisen vaatima voima terawatteina."

Muuten hyvä, mutta terawatit ovat tehon (P) yksiköitä eivät voiman. Teho saadaan, kun (kokonais)työ jaetaan siihen käytetyllä ajalla. Hetkellinen teho on taas työn (=energianmuutos) aikaderivaatta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos täsmennyksestä. Vaan asia tuli varmaan silti selväksi. Mahtaakohan joku muuten löytää sitä aikanaan Pahkasiassa ollutta sarjakuvaa, jossa innokas nuori insinööri opetti raksalla kommunisti-Kekäläiselle, että työ = voima x matka, ja jolle sitten kävi kalpaten.

Ghettomaksaja kirjoitti...

Kyllä minä tiesin että meininki Ruotsissa on mennyt mielipuoliseksi, mutta en nyt sentään näin totaaliseen holtin menetykseen uskonut. Missä eurooppalaisessa valtiossa ja minä vuonna on viimeeksi:

-Maanlaajuisen levikin (virallisesti puolueeton) lehti julkaissut vaalipäivänä etusivullaan "uutisen", missä puolueen x johtaja kehottaa kansaa olemaan äänestämättä puoluetta y
-Maanlaajuisen levikin (virallisesti puolueeton) lehti vaalien jälkeen ilmaissut pettymyksensä vaalitulokseen ja yllyttänyt lukijoitaan julkisesti osoittamaan, että he eivät ainakaan äänestäneet puoluetta y
-Yksikään muu lehti tai mikään viranomainen (esim. JSN:ää vastaava) ei näe em. kohdissa mitään ongelmaa

Haastan kaikki tekemään lähipiirissään pikagallupin. Ainakin omien tulosten mukaan arviot osuivat 40-luvun Saksaan ja parin-kolmen viime vuosikymmenen ajalle entisiin Neuvostoliiton maihin. Oikeaa vastausta joko hämmästeltiin tai ei suostuttu uskomaan.

Summa summarum, "puolueeton media" on käsitteenä Suomessa sentään piirun verran enemmän totta kuin länsinaapurissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ghettomaksaja. Joo, eipä ne arviot voi oikein muualle mennä. Pannaanpa pari linkkiä noista kyseisistä vuodatuksista:

http://4.bp.blogspot.com/-hYLm8VIsy-E/VBahlbRCRjI/AAAAAAAAbps/KoQJGCewja4/s1600/expressen.png

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19535262.ab

Vasarahammer kirjoitti...

Eilen kuuntelin radiosta ohjelmaa, jossa Seppo Puttonen haastatteli kirjailija Asko Sahlbergia.

Tämä oli erittäin huolestunut Ruotsin tulevasta kehityksestä eikä jakanut Tiina Rosenbergin ilakointia maahanmuuttajien määrän kasvusta.

Sandscorpion kirjoitti...

Mahtavaa symboliikkaa tuo Ruotsin vaalitulos. Nykyään kun ei saa olla avoimesti natsi, natsit ovat joutuneet ottamaan käyttöön erilaisia koodeja ja salamerkkejä. Eräs niistä on luku 88. Se tulee siitä, että H on aakkosten 8. kirjain, ja HH eli 88 on lyhenne sanoista "Heil Hitler".

Niinpä voitaisiin sanoa, että Ruotsin vaalitulos on yhtä pykälää vaille Heil Hitler.

Nimetön kirjoitti...

Hei!

Kun aiemmin viittasin siihen että media ei voi olla huomioimatta noin suurta väestöryhmää niin tässä todiste siitä että olin oikeilla jäljillä. Yllättäen asialla heti ensimmäisten joukossa Ruåtsin Yleisradiopuulaaki.

http://www.svt.se/opinion/article2325618.svt

Peruslinja on sellainen "me norsunluutornissa asuvat journalistit ja poliitikot tehtiin tää ihan itte, ettäs tiiätte".

Köökelinvuoren käännöspalvelu auttaa jos tarve. Kannattaa kääntää enkkuun.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille, Sandscorpionille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Vasara: Täytyypä panna tuo Sahlbergin nimi korvan taakse.

Sandscorpion: Mut helevattu, seitsemäs kirjainhan on G. Heil Göring? Heil Göbbels? Ruotsin kohdalla ehkä kuitenkin Heil Guevara. Hänhän oli tunnetusti ruotsalaistyyppinen diplomaattinen mies, ja humanisti joka ratkaisi asiat aina puhumalla.

Ano: Olipas yllättävä avautuminen ja vielä yllättävämmästä lähteestä. Tuohan sisältää ihan selvää peiliin katsomista. Minkähänlainen lie tuon Joakim Lamotten ammatillinen tulevaisuus lienee? Toivotaan ruotsalaisten vuoksi, että siinä olisi jonkunlainen alku journalistiselle vastavoimalle.

Nimetön kirjoitti...

Ykä:

Kyllä se Joakim tulee pärjäämään ihan hyvin. Sehän lähti siitä että Ruottidemuleiden äänestäjien pitää olla syrjäytyneitä, köyhiä, yksinhuoltajia, itsemurhan tehneitä… Toi on siis ruåttalainen versio "persut on peräkammarin poikia ja lähiöiden juoppoja luusereita" -mölinästä. Kyllä se tolla asenteella kukkuu ittensä ylemmälle oksalle. Kattos kun se peiliin katsominen oli nyt sitten kuitenkin tutulla tavalla vääristävään peiliin katsomista.

Mutta on tuossa tietyn journalistisen vastavoiman alku. Katto kun klowneriahan on vasta alussa ja hyvä huumori kerää aina kunnolla yleisöä. Ja yleisö = rahaa.

Klownerian mielenkiintoisin juoni just nyt on tää:

Ruotti muodostaa punavihreän hallituksen. Sen pitää saada ittensä muodostettua ja budjetti hyväksyttyä 17.11. mennessä tai hallitus kaatuu. Ruottidemokraatit ovat ilmoittaneet äänestävänsä sossubudjettia vastaan ja kossubudjetin puolesta. Eli se hallitus jota ei vielä edes ole, tulee todennäköisesti kaatumaan 17.11 alkaen.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014091718671005_ul.shtml

Voi vain kuvitella millä innolla kaikki pienpuolueet ryntäävät hallitukseen jonka todennäköinen elinikä on verrattavissa banaanikärpästen parittelun kestoon. (Oon muuten nähnyt kerran livenä.)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano, ja kiitos täsmennyksestä. Jäämme seuraamaan.