keskiviikko 17. syyskuuta 2014

TOISTUVASTA NÄYTELMÄSTÄ

Tapasin jonkun aikaa sitten vanhan kaverini Herra N:n, joka kertoi minulle tietyistä kokemuksistaan. Koska Herra N on järkevä, asiallinen ja luotettava mies, niin minä ajattelin kirjoittaa noista kokemuksista myös blogin lukijoille, sillä näissä kokemuksissa on hyvä muistutus siitä, kuinka tietty kansallinen itselleen valehtelu toistuu ja toistuu kerta toisensa jälkeen ja vielä likimain samoilla sanoilla ja lauseilla.

Kysehän on tietysti siitä, että Herra N:n asuinkunta, kutsutaan sitä vaikka nimellä kunta X päätti tykönään, että kunnan infrastruktuurista puuttuu jotain olennaista, eikä kunta sen vuoksi voi tuntea itseään oikeaksi kunnaksi. Ja se olennainen puuttuva tekijä oli tietenkin pakolaiset.

Asian tiimoilta järjestettiin sitten kunnan taholta julkinen kansalaiskeskustelu. Keskustelutilaisuuteen mennessään Herra N oli aistinut paikalta niin suuren määrän naispuolista moraalisäteilyä, että hepun mielessä oli käynyt välittömät uukkarit, mutta sitten hän oli rohkaissut hurjan luontonsa ja tuuminut, että jos suomalainen mies uskaltaa lähteä panssarinyrkin kanssa T-34 -jahtiin Ihantalassa, niin eivät siinä rinnalla paljon kukkahattutädit ja pelko työpaikasta paina. Ei muuta kuin sekaan vaan.

Normaalin lautamiesjärjen mukaan tällaisessa tilanteessa olisi esmes kuusi esipuhujaa, joista puolet kertoisivat asian positiivisista puolista ja toiset kolme taas keskittyisivät negatiivisiin puoliin. Mutta koska kunta X on nykyaikainen kunta, se on monen muun kunnan tavoin säilönyt lautamiesjärjen kotiseutumuseoon yhdessä vanhojen kirnujen ja rukinlapojen kanssa, joten esipuhujien porukka koostui ennemminkin esisaarnaajista. Laitetaanpa otteita opetetusta epistolasta:

Ensimmäisenä kunnanvaltuuston edustaja kertoi ylpeänä, että ulkomaankieliä puhuvien osuus oli kunnassa jo kumminkin pari prosenttia, jotka koostuvat virolaisista ja venäläistä, joten kyllähän kunta jo asiaan oli alkanut valmiiksi tottua. Sitten hän antoi puheenvuoron erään lähikunnan kollegalleen, heillä kun on pakolaisista kokemusta. Tämä tyyppi kehui miten loistavasti kaikki on heidän kunnassaan toiminut. Kertoi kuinka valtava määrä on tehty vapaaehtoistyötä, kun kunnan voimavarat eivät olleet yksin riittäneet ja kuinka kaikki ovat olleet kovasti innostuneita.

Se, mitä hän ei kertonut tästä innostuksesta oli se, että päätös pakolaisten hankkimisesta meni läpi valtuustossa liki tasaäänin, joten oikea muoto olisi ehkä ollut, että ”jotkut meistä ovat hirveän innostuneita”. Se ristiriita, mihin hän ei myöskään kiinnittänyt huomiota oli se, että mikäli kyseessä on jotain niin positiivista ja kannattavaa, miksi ihmeessä siihen täytyy verovarojen lisäksi kerätä vielä vapaaehtoistyöntekijöitä.

Mahdollisesta pakolaismäärän kasvattamisesta jatkossa hän totesi, että että "turha se on organisaatiota yhtä kertaa varten rakentaa, ottakaa saman tien enemmän kun on järjestelmä valmiina". Tämä tietysti kuvailee varsin hyvin maahanmuuttoteolliseen kompleksiin sitoutuneitten ajatusmaailmaa. Rahoitushan on varmaa, eikä se kustanna kunnalle mitään.

Ja tämänhän vahvisti paikallisen Ely-keskuksen naishenkilö, mihin Herra N varmaankin oli hyvin mielistynyt, koska käytti tästä termiä kantakirjakalkkuna. Naishenkilö esitti asiaan loihelausuman, eli kertoi, kuinka hyvät tuet kunta saa valtiolta pakolaisia ottamalla. Aivan erityisesti korosti sitä, miten tänä vuonna saa lisärahaa syyrialaisten sopeuttamisesta. Tuosta lausumasta tuumitaan hotellin respassa, että vuonna 2000 tapahtunut kansalaistaidon poistaminen peruskoulun opetusohjelmasta oli todennäköisesti koulujärjestelmämme yksi suurimpia virheitä. Kansalaistaidossa saatettiin esim. opettaa, että mistä valtion jakamat hyvät tuet kertyvät, ja kun pikku-Ykä oli vielä pikku-Ykä, niin sekä hän että muutkin räkänokat tajusivat, että se verokertymä ei kerry esim. Tanana-joen kuvitteellisilta alaskansuomalaisilta, vaan tavallisilta suomalaisilta, ja jos nämä hyvät tuet käytetään etnisesti edistyksellisen mielihyvän hankkimiseen, se kaikki on pois niiltä suomalaisilta, jotka sen verokertymän valtiolle ”hyvinä tukina” tuhlattavaksi tienasivat.

Sivuhuomautuksena mainittakoon, että eräs Herra N:n lähipiiriin kuuluva henkilö työskentelee naapurimaakunnan Ely-keskuksen johtotehtävissä. Jälkeenpäin Herra N mainitsi ohimennen kantakirjakalkkunan nimen tälle henkilölle kertomatta missä oli kyseiseen siipikarjan edustajaan törmännyt. Henkilö huokaisi syvään ja totesi, että aina yhteisissä palavereissä hän yrittää sulkea korvansa tämän puhuessa. Kuulemma rasittavin hänen tuntemansa ihminen. Lisäsi vielä, että tapaus on tehnyt elämänurakseen maahanmuuton edistämisen, koska se tuo hänelle valtaa ja mammonaa.

”Kantakirjakalkkuna” totesi myös, että monet yritykset haluavat nimenomaan työllistää maahanmuuttajia, joten työhalukkuutta löytyy. Tässä jää kyllä epäselväksi se, että jos työnantajalla on työllistämishalua, niin tarkoittaako se mahdollisen etnisesti edistyksellisen henkilön työhalukkuutta, kun heidän henkilöllisyyttäkään ei vielä tiedetä. Se oli myös tietysti epäselvää, että mitkä firmat näin asiakseen sanoivat, vai oliko kyseessä puhdas mutu-tuntuma jopa mäto-tuntuma, eli mä toivoisin kyllä että jne. Yleensäkin epäselväksi jäi, että mikäli yksityinen sektori näkee etnisen diversiteetin parantavan tulostaan, niin miksi se ei rekrytoi tätä rikkautta jatkuvasti kasvavalla syötöllä jo nyt?

Tässä välissä kunnan edustaja totesi, että häntä on pyydetty esittämään kysymys, eli mitenkä se on sitten tuon rikollisuuden laita, onkohan tuo mahdollisesti kasvanut? Tähän vastasi aikaisemmin puhunut naapurikunnan hallituksen pj, että yksi tapaus on ollut. Sitten seurasi nyyhkytarina, kuinka mopojengi oli varastanut yhden kaavutetun rahat tämän käytyä taikaseinällä. Erityisesti harmitti, että siinä oli mennyt naisparalta usko Suomeen turvallisena maana. Lisäksi myös se, että tekijöitä ei saatu kiinni - todistajia tapaukselle kun ei ollut.

Varmaankaan hotellin respan henkilökunta ei ole ainoa, joka ihmettelee, että mitenkäs tuommonen tapaus on mennyt ihan ohi korvien. Meinaten, maamme mediaa hieman tuntien lööpit olisivat huutaneet viikkokausia että ”liivijengi ryösti avuttoman maahanmuuttajanaisen”. Vaan eipä ole tullut vastaan. Ei mennyt etusivu uusiksi.

Tässä vaiheessa kuultiin sitten muutama kommentti yleisöstä ja kommentteja huonoista kokemuksista kuultiin niin opetus- kuin varsinkin järjestyksenvalvontapuolelta useitakin. Huonoja kokemuksia kerrottiin niin kunnasta X kuin naapurikunnistakin ja otettiin esimerkiksi myös tapahtumat Helsingistä, mihin todettiin esiepistolanlukijoitten taholta, että olipa todella yllättävää, tätä emme osanneet odottaa. Sitten todettiin, että ongelmia ei ole ollut ja pääkaupunkiseutu on ihan eri asia. Mihin tyhmempi kansalainen voisi todeta, että tähän suurella hämmästyksellä vastanneet esiepistolanlukijat joko:

a) Tietävät kyllä asioitten tilan, mutta valehtelevat surutta, sillä julkinen jeesustelu tuntuu-vaan-niin-vitun-hyvältä ja kyllähän oman ammatin jatkuva rahoitus on turvattava.

b) Tietävät asioitten tilan, mutta onnistuvat sulkemaan sen aivojensa kovalevyltä ja elävät puhtaissa unelmissa. Ja haluavat muittenkin elävän niissä. Näihin kuuluu mm. se paikalla ollut henkilö, joka kertoi olleensa Sisiliassa silloin, kun kolmesataa afrikkalaista hukkui ja kuinka kauheaa oli, kun eloonjääneitä evakuoitiin paikalliseen kirkkoon. Vaikka hän ei ole ollut tilanteessa mitenkään mukana, hänellä on silti henkilökohtainen kokemus, josta tulee henkilökohtainen paha mieli ja alaleuan väpätys ja sehän menee sinänsä kaikkien faktojen ohi, sillä hän on Tuntenut Voimakkaasti, ja tunnehan menee aina järjen ohi. Ainakin nykyisin.

c) Ovat eläneet Lintulan luostarissa viimeiset 25 vuotta täydellisessä eristyksessä, eivät todellakaan ole tietoisia tilanteesta ja heidät on kaivettu tilannetta varten puhumaan suoraan paperista lausuntoja, joista heillä ei ole minkäänlaista käsitystä.

Pari veroasioiden asiantuntijaa totesi myös kyseessä olevan loistava tilaisuus saada kunnalle asukkaiden maksamia verorahoja takaisin. Valtio kun kustantaa kaikki maahanmuuttajista aiheutuvat kustannukset ensimmäisen neljän vuoden ajan. Eli pelkkää voittoa. Väistämättä tulee mieleen, että kai se joka jannu kertaalleen oman olohuoneensa nurkkaan kusisi, jos jokainen sadasta naapurista lupaisi maksaa siitä kympin. Kyllä sitä tonnilla yhdet kuset siivoaisi. Eikä se naapureidenkaan rahapussia liiemmin rasittaisi, vaivainen kymppi. Vaan entäpäs jos ja kun tästä tulisi laki? Että jos kuset nurkkaan, saat tonnin joka kerta ja se kerätään sadalta lähimmältä naapurilta? No, villi veikkaus on että kukaan ei rikastuisi mutta huusholleissa leijuisi voimakas urean löyhkä.

Luonnollisesti puheenvuoro annettiin vielä maakunnan pääkaupungin mamukoordinaattorille. Puheenvuorossa kävi ilmi, kuinka paljon heillä on työntekijöitä kotouttamassa ja millä tavoin kotouttamistyötä tehdään ja kuinka paljon vapaaehtoistyövoima auttaa. Eli tyyppi noudatti puhdasta Ritva Viljasen linjaa, jonka mukaan kotouttaminen on onnistunut, mikäli kotouttamiseen pumpataan mahdollisimman paljon sekä rahaa että voimavaroja. Jolloin tietysti herää kysymys, että onko tämän ns. kotouttamisen itse asiassa onnistuttava mahdollisimman huonosti onnistuakseen noin virallisessa mielessä, sillä jos se onnistuisi oikeasti hyvin, siihen ei tarvitsisi pumpata rahaa ja voimavaroja.

Tässä yhteydessä lavalle marssitettiin muutama esimerkkimamu. Ystävääni hämmästytti suuresti, että hänen ikäisistään, perheellisistä miehistä käytettiin termiä ”meidän pojat”. Aivan kuin he olisivat olleet mamuharrastajien lemmikkieläimiä. Mutta tavallaan niitähän he ovatkin, tilaisuudessa kun olivat eniten äänessä ne, jotka saavat elantonsa maahanmuutosta. Kovasti ihasteltiin, kuinka he ovat reippaita poikia, lapsiakin on paljon ja suunnitelmissa on jopa opintojen aloittaminen. Normaalimpi ihmettelisi toki tässä vaiheessa, kuinka työvoimapula pelastetaan ammattitaidottomilla tyypeillä, joilla on parhaassakin tapauksessa työuraa jäljellä – siis tuon mahdollisen koulutuksen jälkeen – noin puolet siitä mitä suomalaisella duunarilla tämän valmistuttua ammattikoulusta.

Myös kielitaitoa hämmästeltiin, olivathan ”pojat” jo muutaman vuoden maassa asumisen jälkeen oppineet esittämään asiansa auttavalla suomen kielellä. Ystäväni muisteli tässä vaiheessa työyhteyksistä tuntemiaan Suomeen muuttaneita, joiden jokaisen suomen kielen taito oli puolen vuoden maassa oleskelun jälkeen parempi kuin näillä hepuilla yhteensä. Mutta hepä olivatkin Pohjois-Amerikasta, Euroopasta tai Itä-Aasiasta lähteneitä, eivät maahanmuuttajiksi (TM) laskettavia.

Epäilemättä kunta X tulee ottamaan vastaan pakolaisia, koska pakolaisia täytyy ottaa, sillä jos ei otettaisi, ei oltaisi nykyaikaisia ja eihän siitä semmosesta mitään tule. Ja jatkossa se tulee ottamaan vastaan vielä enemmän pakolaisia, koska onhan niitä otettava kun organisaatiokin on jo perustettu. Mutta silmiinpistävää on se, että myös kunnassa X tätä perustellaan samoilla, kerta toisensa jälkeen suohon upotetuilla perusteilla joita on Suomessa jauhettu ehkä viimeiset kymmenen vuotta. Sanasta sanaan.

Eikö olisi helpompaa tunnustaa, että etnisesti edistyksellistä väkeä halutaan siksi, että nämä Herra N:n mainitsemat kantakirjakalkkunat saisivat hyviä kicksejä ja tiedostavia väreitä? Ja ehkä siinä sivussa varman työpaikan. Tietysti jos ihminen haluaa good vibrations, niin helpompi ja ennen kaikkea halvempi vaihtoehto on ostaa Beach Boysin levy ja kuunnella sitä.

Mutta koska epäilemättä se ei riitä, ja rahaa täytyy polttaa nuotiolla, niin hotellin respassa nähdään, että Suomeen kannattaisi nykytilanteen sijasta perustaa valtakunnallinen kuivan maan kuhakalojen etsimis-, tunnistamis-, tutkimis- ja tilastointilaitos, jolla olisi maakunnalliset alue- ja kunnalliset paikallistoimistot palkatulla ja lukumäärällisesti suurella henkilökunnalla. Ei siitäkään mitään hyötyä olisi, rahat menisivät siinäkin täysin hukkaan, mutta ei siitä toisaalta vastaavaa haittaakaan olisi.

Aivopesun härskiydellä ei rajaa näytä olevan. Nytkin ne kuntalaiset, jotka eivät tilaisuuteen vaivautuneet, saivat lukea siitä paikallislehdestä. Toimittajan mukaan kaikki läsnäolijat toivottivat pakolaiset tervetulleiksi eikä yhtään varsinaisesti poikkipuolista sanaa kuultu. Herra N ihmetteli suuresti, missä tilaisuudessa toimittaja oli mahtanut käydä. Ei ainakaan siinä samassa, missä Herra N, vaikka joku saman toimittajan näköinen paikalla olikin. Ehkä se oli hänen paha kaksoisveljensä. Jutun luettuaan Herra N ei harmitellut yhtään, että ei ollut verenpaineesta huolimatta sanaista arkkuaan avannut, toimittajan korvasuotimet kun eivät näköjään kriittisiä lausuntoja aivoihin asti päästäneet. Herra N oli kuullut lukuisia varsin poikkipuolisia sanoja ja nähnyt myös yhden kunnanvaltuuston jäsenen marssivan salista turhautuneena ulos puheenvuoronsa jälkeen. Reaktiosta päätellen hyvin tietoisena siitä, että äänestykseen ollaan menossa ja häviämässä.

Niin kuin alussa tuli todettua, Herra N on järkevä ja asiallinen mies, jolla on mainio, tavallinen perhe. Hotellin respasta toivotetaan hänelle voimia eloon hänen ”rikastuvassa” kunnassaan.20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Justiinsa oli uutinen siitä että ELY-keskuksista vähennetään väkeä parhaassa/pahimmassa tapauksessa tuommoiset 700 sierainparia. Mikäs siinä, jos kalossinkuvan ahteriinsa saisi kantakirjakalkkunat.

Pahoin vain pelkään että lähtijälistan kärjessä on se väki joka esimerkiksi junailee tieurakat ja vesistöjen säätelyt. Jäljelle jää sitten ihquttajat jotka järjestää voimaannuttavaa terapiaa ja onnistumisen kokemuksia niille jotka on lähinnä oikeasti järkevää tekemistä vaille. Ja tietysti pidetään samalla huolta siitä että asiakaskunta on riittävän laaja.

Anonyymi kirjoitti...

Tärähtäneistölle heidän innostuksensa velvoittaa muutkin myötäinnostumaan. Myötäinnostumattomat ovat suvaitsemattomia, epärehellisiä rasistisia sikoja joiden mielipiteitä ei tarvitse ottaa huomioon sillä ne sisältävät liian vähän innostusta ja liikaa faktaa.

Maahanmuuttoteollisen komplesin kohdalla olisi hyvä soveltaa jonkinlaista tilaaja-tuottaja -erottelua. Saman tahon ei pitäisi olla sekä tilaaja että tuottaja - ainakaan jos verovarat ovat mukana pelissä.

Nyt alan muuten ymmärtämään paremmin sitä, että miksi valtio katsoo tarpeelliseksi säästää ELY-keskusten henkilöstöä karsimalla. Jos heivataan elinkeinotoiminnan esteenä olevat ja verorahoja tuhlaavat kalkkunat ulos niin farmin toiminta tehostuu huomattavasti.

Moni yritys haluaisi työllistää ihan keitä tahansa työhaluisia - jos vain olisi tilauskirjassa ruuhkaa ja vähemmän byrokratiaa taisteltavana.

Noi tärähtäneistön kantakirjakalkkunat eivät muuten yleensä tykkää yhtään jos heidän puheissaa puututaan siihen miten he tekevät kvantitatiivisia päätelmiä ja yleistyksiä laadullisesta aineistosta - joka sekin saattaa olla suurimmaksi osaksi keksittyä.

On olemassa kahdenlaisia maahanmuuttajaryhmiä. Toiset tarvitsevat kotouttamistoimenpiteitä eivätkä siltikään kotoudu. Toiset kotoutuvat ilman minkäänlaisia verovaroin maksettuja kotouttamistoimenpiteitä. Maahanmuutoteollinen paskavatkaamo elää jälkimmäisistä eikä voi siksi sietää edellisiä. Suomi taas kärsii jälkimmäisistä ja aika usein hyötyy edellisistä. Aika kätevä tapa hoitaa maahanmuuttopolitiikkaa voisi olla se, että ainoastaan ilman maahanmuuttoteollisen klusterin paskanvatkauspalveluita kotoutuville myönnetään oleskelulupaan jatkoa ja etenkin kansalaisuus evätään automaattisesti niiltä joilta kotoutuminen ei onnistu ilman loputtomia tulkki- ja kotoutumispalveluita, asumistukea, toimeentulotukea…

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne. Pelkään, että Ano1 on oikeassa, ja ELY-keskuksissa viikate sivaltaa nimenomaan sitä tarpeellista porukkaa. Ano2 on myös oikeassa. Saman tahon ei pitäisi olla sekä tilaaja että tuottaja. Ellei se sitten omia rahojaan pillaa menemään. Mutta nykyisin maahanmuuttoteollinen kompleksi on myös lisäksi jonkunlainen moraalisuuden ja ihmisyyden määrittelijä.

Ano2:n viimeistä kappaletta kannatan erittäin lämpimästi, eli ”ainoastaan ilman maahanmuuttoteollisen klusterin paskanvatkauspalveluita kotoutuville myönnetään oleskelulupaan jatkoa”. Meinaten, jos tällainen käytäntö olisi, ei niitä paskanvatkauspalveluita edes tarvittaisi, ja silloin koko klusteri voitaisiin lopettaa tarpeettomana, ja käyttää säästetyt verorahat johonkin järkevään.

Samalla muuten kun nämä puolestaloukkaantujat vaativat jatkuvaa erityistukea, ne myös julistavat, että kyllä ihmisrodut ja kansallisuudet ovat kaikki yhtä hyviä ja pystyviä, ja jos toisin ajattelee, on rasisti. Kannatan ajatusta. Suomalaiset aikanaan muuttivat maailmalle, työllistyivät ja muuttuivat nettoveronmaksajiksi ilman minkäänlaista maahanmuuttoteollista kompleksia. Luonnollisesti Suomeen etnisesti edistyksellisistä ilmansuunnista pystyvät samaan, koska mehän olemme kaikki samanlaisia. Ja kun touhu ei silti onnistu, niin ei kai humanistisena ihmisenä voi päätyä muuhun johtopäätökseen, että niitä ei huvita.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa kirjoituksessa oli kyllä oma surullinen pointtinsa, mutta pistetäänpä pari asiaa pöydälle keskustelun virkistämiseksi:

Pakolaiset: Itse käytän tätä sanaa kuvaamaan YK:n pakolaispassilla liikkuvia henkilöitä, jotka YK on "supottanut" pariinkin otteeseen pakolaisleireillä ja valinnut heidät pakenemaan leiriltä jonnekin muualle. Pakolaisstatuksen saaneiden valintaperusteet ovat itselleni hämärän peitossa, mutta nämä liikkuvat yleensä perhekunnittain ja pakenevat sotaa, sortoa, luonnonkatastrofeja yms. Ja jos ja kun niitä tänne tulee, niin he ovat yleensä ihan mukavaa porukkaa. Eikä heitä pysty kuitenkaan keskitysleiriolosuhteissa vuosia pitämään.

"Toissijaisen suojelun tarpeessa olevat (lue: turvapaikkashoppailijat): Näiden toimintatapa on hälyttävän usein sama: Matkustetaan puolen maailman päähän läpi hyvin monen rajan ja rauhallisen seudun, ja sitten kun ollaan päämäärässä, niin mitään papereita, passeja eikä viisumeja löydy mistään ja kielitaitokin riittää vain sanomaan "asylum". Ja koska papereita ei ole, niin ei tiedetä keitä he ovat, mistä he tulevat ja mitä he ovat aiemmin tehneet. Ilmoitettu nimi voi olla oikea tai sitten ei. Edelleen, kun ollaan maassa, taikaseinä saatu toimimaan, niin tuotetaan koko klaani perässä, ja uusi myönnetty suomen ulkomaalaispassi "katoaa" ja löytyy pari vuotta myöhemmin keskisestä Euroopasta. Ja kulkeminen läpi puolen Afrikan ja koko Euroopan ei ole mitään halpaa lystiä, eli olisiko täällä Suomen elätettävänäjoitakin pyssymiehiä, joiden jalkojen alla maa polttelee ja pitää lähteä kun sotaonni onkin kääntynyt..? Mietittävää riittää, varsinkin kun nämä tyypit yleensä perseilevät eniten.

Br,
--Madri

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Madri. Joo, tiedetään. Termit on täälläkin hallussa. Mutta kirjoitus, ja kaverini kokemukset koskivat sekä maahanmuuttoteollista koneistoa ja yleistä intoa saada kuntaan ulkomaalaisia, siksi että täytyy saada ulkomaalaisia. Eihän maahanmuuttoteollinen koneistomme millään muotoa erottele pakolaisia ja niitä, jotka toissijaisen suojelun tarpeessa maahan ovat saaneet jäädä, vaikkei siihen mitään perustetta ole. Sille koneistolle ei ole olemassa kuin hädänlaisia lähimmäisiä, joitten huoltamiseen meillä on velvollisuus, piikin rajaa laskematta. Ja siinä samallahan nettoveronmaksajilla on myös elatusvelvollisuus tämän koneiston jäsenille.

Anonyymi kirjoitti...

Keväällä vasurit jättivät hallitus-nimisen uppoavan laivan. Nyt on näköjään Virheet de rödan vuoro. Onko Ykä huomannut tuota? Hyvä tuuri jos Virheet de röda lähtee kilometritehtaalle tuosta Stubelon hallituksesta. Ei se tee hallitusta paremmaksi mutta saadaan lisää poliittista viihdettä.

Nuivien kannattaa keskittyä silti "omaan tekemiseen", kaikesta huolimatta.

Nuo ydinmyllyt kelpaavat minulle sinällään, mutta tuon työvoiman käytön ja työn laadun valvonta tulisi parantaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kaunis Ykälle, ja olen ihan samaa mielipuolta kanssanne. Ikäväkseni olen kuitenkin huomannut, että nuo termit sekoittuvat toisiinsa Vähän Liian Usein(tm). Eli jos kunta X ottaa vastaan pakolaisia esim. Syyriasta, niin isot aplodit heille. Jos taas sinne tuodaan ns. "koneinsinöörejä", niin voin vain surkutella kunnan asukkaiden kohtaloa...

Br,
--Madri

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Madrille & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Eihän tuota lähtöä ole vielä kirkossa kuulutettu. Eikä se niitten lähtö mitään enää meinaa, muuta kuin vihreitten vaalikikkailua. Tämän hallituksen viimeisin budjetti on käytännössä tehty, ja hallitus on sen jälkeen lähinnä toimitusministeristönä.

Madri: Sinänsä olen hieman eri mieltä kanssasi (vaikka paljosta kovasti samaa mieltä olenkin). Ensinnäkään pakolaisten (sertifikoitujen sellaisten) ottaminen pelkästään sillä perusteella, että se aiheuttaa hyviä kicksejä on väärin. Ja siitähän tässä on kysymys. Toisekseen mietin sitä, että mikäli näihin muutamaan sataan kiintiöpakolaiseen upotettu raha käytettäisiin kriisialueella, mikä olisi sen vaikutus? Kymmenen tuhatta kuolee nälkään kriisialueella, sata siirretään Suomeen suomalaiseen elintasoon. Siitä tulee mieleen se kuuluisa nettimeemi, eli ”mitä saa 57.000:lla eurolla?

Ja lisäksi en kerta kaikkiaan siedä sitä, että maahanmuutto itsessään on muuttunut jonkunlaiseksi uskonkappaleeksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Heposelle: pahoittelen, että jätin kommenttisi julkaisematta, vaikkei siinä mitään vikaa ollutkaan. En vaan julkaise sottailuja siitä, että mikä kunta oli kyseessä, ihan suojellakseni Harra N:n henkilöllisyyttä. Hän kun on täysin syytön minun suuriin synteihini. Hänen viestinsä vaan julkaistiin minun kauttani.

Anonyymi kirjoitti...

Yle leipoo journalismia Ruotsidemokraattien jytkystä. Yllättävän asiallinen juttu - etenkin Ylen julkaisemaksi. Ei ole edes käytetty itäisiin tiedustelupalveluihin läheisissä suhteissa olevia feminatsirehtoreita haastateltavana tai muuta kummallisuuksia.

http://yle.fi/uutiset/viisi_syyta_ruotsidemokraattien_jytkylle/7477280

Journalistisen linjan muuttumisesta kertoo se, että maahanmuuttokysymys ja siihen liittyvät asiat nähdään Ruotsidemokraattien nousun ensimmäisenä syynä.

(Varmuudeksi todettakoon että journalistisen linjan muuttumisella en tarkoita sitä, että uhri-, narratiivinen ja kampanjajournalismi jäisivät pois vaan sitä että niiden rinnalle tulee satunnaisesti myös journalismia tai ainakin jotain vähän sinne päin menevää ja että varsinaisen journalismin suhteellinen osuus lisääntyy narratiivisen/kampanajournalismin aseman muuttuessa pikkuhiljaa kasvatusjournalismista sensaatiojournalismiksi.)

Jutussa muuten jopa mainitaan se, että Åkesson on vaatinut rasismin suhteen nollatoleranssia.

Jotenkin muuten tulee mieleen sellainenkin mahdollisuus että YLE saattaa haistaa että jos tulee ennenaikaiset vaalit niin seuraavaksi tulee sitten porvarihallitus ja se voi hyvinkin tarkoittaa sitä, että YLEn budjettila leikataan, YT-neuvotteluita ja sitä että nämä enemmän narratiiviseen kuin oikeaan journalismiin suuntautuneet äärireunan puna- ja mustavihreät "journalistit" ovat sitten YT-neuvottelujen ensimmäisiä kärpäslätkän kohteita.

Ja kun mediakenttä on mitä on, niin muita töitähän noille ei löydy.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on väliaikatilanne? Lähteekö ne hörhöt hallituksesta, jos niin milloin virallisesti lähtee?

Ei se toimitusministeristö ole joka tilanteessa huono. Sellainen ei voi käyttää eduskuntaa kumileimasimena kuten enemmistöhallitus voi.

Enemmistöhallitus voi hyväksyttää eduskunnalla mitä tahansa hevonpaskaa vedoten siihen että YK, EU tms. vaatii tai että muuten äänestätte luottamuksesta tai eduskunta hajotetaan. Sitten hallitus toimeenpanee muka "eduskunnan päätöksen". Tämän perusteella hallitus voisi säätää lait yksinäänkin, se olisi rehellisempää.

Tästä syystä on käynyt mielessä että pitäisikö hallitukselta poistaa oikeus tehdä lakiesityksiä, lait voitaisiin tehdä vain edustaja-alotteilla.

Vähemmistöhallitus ja virkamieshallitus joutuvat olemaan takajaloillaan koska eduskunta voi kaataa sen milloin vaan. Ehkä paradoksaalisesti eduskunnan tahto toteutuu paremmin vähemmistöhallituksessa kuin enemmistöhallituksssa. Joissakin maissa vähemmistöhallitukset ovat yleisiä ja ne voivat istua kauankin.

Periaatteessa tällöin eduskunta olisi enemmän vallan kolmijako-opin mukainen "lakiasäätävä neuvosto" ja hallitus sitten "toimeenpaneva neuvosto". Eduskunta päättäisi mitä päättäisi, sen jälkeen hallitus vaan mekaanisesti toimeenpanisi sen.

Becker kirjoitti...

Noille maahanmuutto intoilijoille voisi tehdä hyvää käydä jossain naapurimaan maahanmuutto paratiiseista, kuten Rosengård tai Rinkeby.
Mutta eivät he käy, sillä Suomessa nämä tärähtäneet uskovat että he osaavat paremmin hoitaa integraation kuin länsinaapurin kolleegat.
RKP:n ja vasemmiston riveissä näitä kantakirjakalkkunoita riittää. Pennut ovat jo lähteneet maailmalle, eikä äijäkään enään tuuppaa, niin johonkinhan sitä energiaa pitää tuhlata.
Tuulivoima, maahanmuuttajat, ennustajalla ravaaminen, homeopatia, kynttilävalo hieronta jossain kylpylässä on vain muutama esimerkki, miten nämä lehmät kuluttavat aikaansa.
Tai sitten yrittävät iskeä ikäisiänsä miehiä, mikä aiheuttaa suoranaista pakokauhua vastakkaisessa sukupuolessa.
Nimimerkillä: "Koettu on."

Becker kirjoitti...

Mä sitten tykkään näistä purkkapallo vertauksista.
Idioottikin (paitsi keskivertoruattalaiset) tajuaa tämän esityksen pakolaisuuden mahdottomuudesta.

https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Vieraalle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Seuraamme tilannetta.

Vieras: Ihan tottahan tuo on. Nykymeiningille tosin ei näy loppua.

Becker:

Viesti 1: Joo, olishan näitä Tupperware-kutsujakin. Niissäkin kuluisi aika ja niistä olis huomattavasti vähemmän haittaa.

Viesti 2: Joo, minäkin olen nähnyt tuon ja se on kyllä erinomaisen havainnollistava. Jos joku ei ole katsonut, niin suosittelen.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäpä Ykä arvelet tästä Persujen puoluetoimiston ikkunoitten rikkomisesta?
Minulla itsellä on tulee mieleen taannoinen kirjastossa sattunut tapahtuma. Eli tässäkin oli varmasti kyseessä teko, joka ei ole mitenkään Vihreiden tai Vasemmistoliiton masinoima, vaan enemmänkin herneaivoisten idioottien kaljapäissään keksimä tyhmyys.
Mutta se minulla henkilökohtaisesti ihmetyttää, että tilanteiden samanlaisista lähtökohdista huolimatta media, poliitikot ja tai julkisuuden henkilöt eivät ole vaatineet Ville Niinistöä tai Paavo Arhinmäkeä julkisesti tuomitsemaan tällaista toimintaa ja sitä tekeviä ääriryhmiä.

Volmari

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Volmari. Olen pitkälti samaa mieltä kanssasi. Herneaivojem lisäksi nämä ovat leikkipartisaaneja. Suomessahan sen leikkiminen on kovasti helppoa. Vasarahammer on kirjoittanut aiheesta hyvin:

http://vasarahammer.blogspot.fi/2014/09/vakivaltavasemmisto-ja-sympatiseeraajat.html

Anonyymi kirjoitti...

No täydellisen tasa-arvon kannattajana, (niin hyvässä kuin pahassakin) minun mielestä tekijöillä henkilöinä ja heidän oikeilla päämäärillään ei ole mitään väliä, eikä sillä, että he ovat julistaneet aatteensa vasemmistoliitto/kommunisti/vihreiksi. Kyse on siitä, että niin veromedia sekä vapaamaksumedia jätti vaatimatta puolueita eroamaan julkisesti tällaisesta toiminnasta, jopa kannustivat tällaiseen, toisin kuin silloin, kun kyse oli uusnatseista, jotka perseilivät ja heidät liitettiin mediassa perussuomalaisiin. Paskat mie nakkaan, jos joku viherpiiperö tai nahkapää perseilee, mie pistän nippuun jos mulle tulevat aukomaan. Mutta siitä mie en tykkää, että minun vähästä kustantama media alkaa päättämään minun puolesta, mikä rikollisuus on oikein ja mikä väärin. Toki tässä pitäis ymmärtää seurata rahaa ja raha rantautuu tietyn puolueen äänestäjien lompakkoihin ja sen puolue elää ja kukoistaa niin kauan, kun työtä tekevien puolueet riitelee keskenään, esimerkiksi maahanmuutosta.

Volmari

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Volmari. Olen kanssasi samaa mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Toistuvien näytelmien toistumisen teemasta ja siitä miten tärkeää on tuntea edes vähän sitä historiaa jottei olisi mukana sen pakottavassa toistumisessa - ainakaan aikaansaattajana - kertoo Aleksandr Sotnik The Interpreter -julkaisussa.

http://www.interpretermag.com/western-leaders-dont-understand-at-all-what-is-happening-in-russia-sotnik-says/

Sotnik keskittyy natsismin ja nyky-Venäjän välisiin samankaltaisuuksiin. Hän voisi toki kirjoittaa myös Venäjän nykysuunnan ja kommunistisen silovikkihallinnon yhtäläisyyksistä.

Meille lännen ihmisille tekstissä on hyvin huomionarvoista mm. Winston Churchillia lainaava kohta:

"The next generation of fascists will call itself anti-fascist."

Tätähän on nähty jo paljon.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano, ja kiitos linkistä. Tuo Churchillin lainaus on nykypäivänä jo toteutunut.