keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

HYVIN LYHYESTI VAALIKESKUSTELUSTA

Hotellin respassa pantiin merkille, että vaalitkin ovat tulossa. Myös MTV 3:lla on käyty vaalikeskustelua. Keskustelussa oli mukana myös vihreitten Jani Toivola, joka totesi:

Me tarvitaan tähän maahan maahanmuuttajia, jotta erilaiset kulttuurit ja temperamentit kohtaavat.

Hotellin respassa ollaan osittain samaa mieltä Jani Toivolan kanssa tai ainakin todetaan tapahtunut. Maahanmuuton myötä erilaiset kulttuurit ja temperamentit ovat kieltämättä kohdanneet. Siitä on hyvänä esimerkkinä vaikkapa Helsingin viime syksyinen pahoinpitelyaalto. Samoin kuin tuore joukkoraiskaus Helsingin Tapanilassa. Molemmissa tapauksissa erilaiset kulttuurit ja temperamentit kohtasivat.

Hotellin respassa ollaan tosin hieman skeptisiä sen suhteen, onko tämä kulttuurien ja temperamentin kohtaaminen toivottavaa. Ja tälläkö pitää maahanmuuttoa mainostaa? Tosin Jani Toivola on vihreille kävelevä solidaarisuuspokaali, joten hän voi puhua ihan mitä havvaadeshalluaihassukssäädäätä häntä huvittaa, ja silti yksikään vihreä ei uskalla sanoa, että jätkä puhuu horinmummoa.

Ittehän tilasitte. Ja hei, vihreät. Antakaa Jani Toivolalle mahdollisimman paljon media-aikaa ja näkyvyyttä.35 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Me tarvitaan tähän maahan maahanmuuttajia, jotta erilaiset kulttuurit ja temperamentit kohtaavat.

Eikös tämä nyt toteudu Syyriassa ja Irakissa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kumis. Joo, kyllähän siellä. Siellä samaa puolikuuta ulvovat tyypit nirhaavat toistensa päitänsä irti. En ole aivan varma siitä, että me tarvittais tänne Suomeen mitään samanlaista.

Anonyymi kirjoitti...

Anna Janin puhua, Jani on alienien kävelevä mainos. Jani on parasta mitä vihreät voivat tarjota..

Anonyymi kirjoitti...

Huomenta Ykä.

j.toivola on parheita, käveleviä Persujen vaalimainnoksia ja vieläpä ilmainen sellainen.

Näitä kulttuurien kohtaamisia on kahdenlaisia,

1. Minä ja kulttuuri kohtaa; herään sairaalasta tai omaisilleni ilmoitetaan että olis aika ottaa yhteyttä Monoseen.
Tällöin kysymys on "nahistelusta, keppostelusta tai sattumuksesta"

2. Minä ja kulttuuri kohtaa; yksi tai useampi kulttuurin edustaja jää virumaan tajuttomana kadulle. Tällöin kysymys on "Raa-asta Rasistisesta pahoinpitelystä/hyökkäyksestä, raskauttavaa on tekijän kaljupäisyys yhdistettynä vittumaiseen ja rumaan ulkonäköön" ja tuomio on vähintään 6vuotta linnaa.

-aNo.

ps. Leijona korusta tai paidasta saa bonusPinssejä.

Ibn Matti kirjoitti...

TV:ssä (taisi olla YLEn kanavalla) haastateltiin pari päivää sitten jotain asiantuntijaa Tunisian terrori-iskuista. Hän esitti pari syytä, miksi Tunisia on selvinnyt tähän asti paremmin arabikeväästä kuin muut Lähi-idän maat:
- se on etnisesti yhtenäinen
- se on kansallismielinen
Eli jos haluaa pitää yhteiskunnan vakaana, etninen ja kansallinen yhtenäisyys ovat tavoiteltavia asioita.

Anonyymi kirjoitti...

Sekä edessä että takana olevasta retoriikasta:

https://www.youtube.com/watch?v=mu8bmMrfMYw

Anonyymi kirjoitti...

Toivolako se meille kertoo mitä tähän maahan tarvintaan? Olisi kiva jos myös suomalaisilta kysyttäisiin mitä me halutaan. Taitanee jäädä haaveeksi tässä "demokratiassa"...

Pörri Orava kirjoitti...

Kattelin farssia hetken, sitten siirryin paremman ohjelman pariin (joku Beck episodi digiboksista)

Tämä on jo niiiin kulunut juttu, mutta mahtoiko kukaan kysäistä Janilta edes seuraavia:

- miksi kulttuurien ja temperamenttien pitää kohdata?

- miksi siihen tarvitaan maahanmuuttoa? Eikö vierailu jossain muualla olisi parempi, halvempi ja vähemmän pysyväluontoinen ratkaisu, jos meinaan osoittaautuu, että oltiinkin pikkuisen väärässä?

- emmekö voi luottaa kapitalistin ahneuteen ja vapaaehtoisuuteen tässäkin asiassa? Eli jos jonkun muun kulttuurin tavat (?) todetaan ylivertaisiksi, miksi voittoa tavoittelevat yritykset eivät rekrytoisi näitä tyyppejä pää märkänä ahneuksissaan? Onko meidän jokaisessa yrityksessä niin surkea johto, että Jani Toivolakin tietää paremmin ketä niiden pitäisi palkata? Sama pätee muuten naisiin: jos saman työpanoksen ja tuloksen saa naiselta 82 sentillä kuin mieheltä täydellä eurolla, kuten virallisesti väitetään, miksi kukaan palkkaisi yhtäkään miestä, paitsi joksikin skandinavian hunksiksi?

On tavallaan mukavaa, että vaalit lähestyvät. Sirkushuveja sentään riittää, vaikka leipä meneekin.

Anonyymi kirjoitti...

Menee hieman off-topicin puolelle, mutta samaan aikaan Ruotsissa tapahtuu jotain tällaista:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015032519416352_ul.shtml

Otaksun, että ruotsalaisilla viranomaisilla pitäisi olla tärkeämpääkin tekemistä? Asian tekee ironisemmaksi se, että viranomaiset itse siellä Ruotsissa toitottavat sitä erilaisuutta, mutta väriltään liian erottuvaa taloa ei sitten suvaita.

Nimestä päätellen k.o. jutun taiteilija on kantaruotsalainen, mutta miten olisi käynyt jos kyseessä olisikin hieman "välimerellisempi" taiteilija?

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Tarvitaan...

http://cdn.timesofisrael.com/uploads/2013/03/APTOPIX-Pakistan_Horo.jpg

Tuohon kuvaan liittyy fb:ssa teksti:
We have finally destroyed our own country - Lets go and destroy Scandinavia too!


-Tvälups-

Professori kirjoitti...

Hyvä huomio vihreiden ja Toivolan välisestä suhteesta. Mutta repisikö media jättiotsikoita jos joku kantavihreä sattuisi olemaan eri mieltä tummanpuhuvan jäsenensä kanssa?

jere kirjoitti...

Tohon Yrjön viimeisimpään kommenttiin eittäisin lisäystä, ettei me tarvita ENÄÄ YHTÄÄN AINOATA LISÄÄ SELLAISTA, sitä kun tuntuu olevan suomenmaassa jo aivan liiankin kanssa !Jere

Becker kirjoitti...

Kulttuurien ja temperamenttien kohtaaminen tapahtuu Ruotsissa myös huomattavin määrin luotien muodossa.

Toivola Eduskuntaan ehdottomasti. Hänen mahdollinen läsnäolonsa nostaa laitoksen älyllistä tasoa huomattavasti.

Kulttuurit kohtaavat nyt kaikkien kauppojen ovilla, joissa EU-emigrantit ovat kerjuulla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, aNo:lle, Ibn Matille, Ano2:lle, Ano3:lle, Pörri Oravalle, Soomipoisille Eestist, Taisteluvälineupseerille, Professorille, Jerelle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne. Tämäkin kirjoitus on osoitettu erityisesti mahdollisille Nukkuvien Puolueen kannattajille ajatuksella, että funtsikaapa kumminkin vielä kertaalleen.

Ano1: Joo. Mitä enemmän Jani saa media-aikaa, sen paremmin se muistuttaa siitä, mitä vihreillä on tarjolla.

aNo: Kohta 2 toteutui tuoreeltaan Joensuussa ja odotettavissa on suuria lööppejä:

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/70994-kaksi-ulkomaalaistaustaista-miesta-pahoinpideltiin-keskella-paivaa

Ibn Matti: Tuosta tulee mieleen kiero ajatus, että jos vaikka persut ilmoittaisivat vaalikamppailussaan, että he haluavat ottaa oppia arabimaan toiminnasta ja kertoisivat tuon kertomasi, niin siinä voisi tulla valveutuneelle taholle täydellinen oikosulku.

Ano2: Kiitos linkistä. Tuo Pat Condell on kertakaikkisen järkijätkä.

Ano3. Sehän tässä ikävintä on, että kyllä meiltä kysytään. Seuraavan kerran 19. huhtikuuta. Nyt pitäisi vain saada mahdollisimman moni ihminen tajuamaan, että kyseessä ei ole raviveto, vaan vaalit.

Pörri: Kaikki nuo kysymyksesi ovat erittäin asiallisia, ja siksi tiedostavasta suunnasta niitä ei esitetä, ja mielellään siitä suunnasta tukittaisiin sinunkin suusi, kun menet ja esität ikäviä kysymyksiä.

Soomepois Eestist: Kas, Ruotsi ei siis olekaan täydellisesti sateenkaariyhteiskunta. Ei tuo talo kyllä minun mielestä mitenkään räikeästi silmään pistä.

Taisteluvälineupseeri: Kylläpä jätkillä jytää. Periaatteessa suomalaisillakin hepuilla voisi olla aika ajoin yhtä kova meininki, mutta silloin ympäristönä olisi todennäköisesti esim. Iron Maidenkin konsertti ja keikan jälkeen heput menisivät kotiinsa hyväntuulisina paikkoja hajottamatta.

Professori: Eiköhän asiasta pyrittäisiin vaikenemaan, sillä Toivolahan on vihreitten megalemmikki kahdenkin ominaisuutensa vuoksi. Susi-Pulliainenhan on eronnut vihreistä ja arvostelee puolueen maahanmuuttolinjaa voimakkaasti, eikä käsittääkseni saa juurikaan media-aikaa siitä suunnasta. Vihreisiin kuuluva Fija Saarni vaikuttaa puolueensa linjaan nähden jopa huomattavan järkevältä, ja ihmettelen, että kuinka pitkään hän mahtaa pysyä puolueen jäsenenä.

Jere: Jep. Ennemminkin olisi aika keskittyä tuon tyyppisen kulttuuririkastuksen vähentämiseen ja kokonaan poistamiseen.

Becker: Oinomaos kirjoitti tuoreeltaan EU-emigranteista. Ruotsista saisi nykyään varsin mainioita maisemapostikortteja.

http://samapatuo.blogspot.fi/2015/03/erilaisia-kasityksia-vapaasta.html

Anonyymi kirjoitti...

Minua kiinnostaisi tietää Toivolan yhteiskunnallinen osaaminen, varsinkin nyt kun hän on istunut siellä Eduskunnassa melkein kokonaisen yhden kauden. Onko tietoa puheenvuoroista, aloitteista tms., vai onko homojen oikeudet ja sukupuolineutraali avioliitto ainoa "saavutus", jonka puolesta on ollut nappia painamassa?

Kun niin paljon moititaan joitakin edustajia siitä, että agendalla on vain yksi asia, niin montakohan niitä Toivolalla on ja jos ylipäänsä on, koskeeko mikään tavallista suomalaista pottunokkaa?

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Koko kauteen en tietenkään ehdi puuttua, mutta kävin läpi miehen puheet eduskunnassa ajalta 18.8.2014 – 12.3.2015. Tässä niitten aiheet:

Puhe 12.3.2015, aihe: ihmisoikeudet, vihapuhe ja vähemmistöt.

Puhe 5.2.2015, aihe: vanhemmuuden tunnustaminen kahden äidin perheissä

Puhe 5.2.2015, aihe: translaki

Puhe 13.1.2015, aihe: lakiesitys lasten päivähoidosta, puheen sisältö sinänsä varsin neutraali

Puhe 17.12.2014, aihe: budjettikeskustelu. Keskittyy ulkomaille suuntaavien suomalaisten yritysten problematiikkaa paikallisten valtioitten ja olojen suhteen. Vaatii määrärahoja suomalaisille kansalaisjärjestöille, jotka hänen näkemystensä mukaan pystyisivät auttamaan suomalaisia yrityksiä tässä asiassa.

Puhe 16.12.2014, aihe: vaatii pakolaiskiintiön nostamista vedoten maailmassa olevaan 51,2 miljoonaan pakolaiseen.

Puhe 16.12.2014, aihe: puhuu neutraalin, ja ihan järkevän puheenvuoron huolestaan, kuinka oikeuslaitosten henkilökunnan vähentäminen vaikuttaa ihmisten oikeusturvaan.

Puhe 10.12.2014, aihe: uuden vammaisten henkilöitten oikeuksia koskeva laki. Perustellusti huolissaan vammaisten asemasta, mutta lause ”Ja silloin on äärimmäisen tärkeätä, että me takaamme tulevaisuudessa kaikkien palveluntarjoajien, kaikkien virkailijoiden, jokaisen palvelupaikan kohdalla, että saataisiin sinne tarvittava määrä ihmisoikeuskoulutusta, esteettömyyskoulusta. Tämän tiedon kautta me varmistamme, että se subjektiivinen kokemus ja lain tavoitteet myöskin yksilön tasolla arjessa kohtaavat.” hieman huolestuttaa, sillä puhtaaseen subjektiiviseen kokemukseen pohjaava tutkimuskin on yksipuolinen ja epäselväksi jää, minkälaista ihmisoikeus- ja esteettömyyskoulutusta Toivola tarkoittaa.

Puhe 10.12.2014, aihe: ns. tasa-arvoinen avioliittolaki.

Puhe 27.11.2014, aihe: kansalaisaloite eduskunnalle avioliittolain, rekisteröidystä parisuhteesta annetun lain ja transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta annetun lain muuttamisesta.

Puhe 27.11.2014, aihe: kansalaisaloite eduskunnalle avioliittolain, rekisteröidystä parisuhteesta annetun lain ja transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta annetun lain muuttamisesta.

Puhe 19.11.2014, aihe: tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Puhe 19.11.2014, aihe: valmisteilla oleva nuorisolaki. Halusi nuorison edustajia lain valmisteluun.

Puhe 11.11.2014, aihe: saamelaiskysymyksestä alkanut yleinen ihmisoikeuksia käsittelevä puhe, jossa halusi Suomesta ”ihmisoikeuksien toteutumisen esimerkki- ja mallimaan”. Vetosi puheessaan vielä vanhusten, nuorison sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistön oikeuksiin.

Puhe 18.8.2014, aihe: otti esille kehitysyhteistyön ja keskittyi siinä seksuaali- ja lisääntymisterveys- ja –oikeuskysymyksiin ja mainitsi Latvian, jossa (käsittääkseni, puhe on hieman epäselvä) seksuaalivähemmistöt eivät pysty keskittymään kehitysasioihin, koska ” he taistelevat oman maansa sisällä näistä samoista oikeuskysymyksistä.”

Eli tämän perusteella voi todeta, että Toivolan osaamis- ja keskittymisalue on varsin rajoittunut. Eikä siinä mitään, minä sallin sen hänelle. Mutta – aivan niin kuin fiksusti kysyit – miksi sitä ei sallita muille, varsinkin tiettyä poliittista ideologiaa edustaville kansanedustajille?

Anonyymi kirjoitti...

2 musulmaani vs. 1 paikallinen x 1, musut saa turpiinsa = viharikos

10 musulmaania vs. 1 paikallinen x 70, paikallinen hakataan lasaretiin ja ryöstetään, poikajoukkojen pikku keppostelua, ei huolta

joo.....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Suurin piirtein noinhan tuo menee. Koskahan muuten löytyy se jätkä, joka tönäisi sitä somalityttöä junassa? Johan tuota joku vuosi on etsitty. Mutta eiköhän tästäkin joku causti aikaiseksi saada. Tai sitten ei, koska onhan se sentään noloa, että yksi pottunokka antaa selkään kahta oikeauskoista. Ja eihän tässäkään edes lääkärin paikkailua tarvittu.

Anonyymi kirjoitti...

Positiivisia uutisia Pohjanmaalta:
http://yle.fi/uutiset/etela-pohjanmaa_sulkee_ovensa_pakolaisilta_ainoana_maakuntana_suomessa/7890219


Aina ne on pohjaalaset ollehet muun maan esikuvina.

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Nostan hattua pohojalaasille. Tuosta uutisesta muuten kävi ilmi, että paikalle tulleet burmalaiset ovat viihtyneet ja sopeutuneet ja paikalle tulleet afganistanilaiset taas ei, ja ne ovat muuttaneet pois ja pyrkineet muitten afganistanilaisten luo muualle Suomessa. Mikähän oli näitten kahden ryhmän ero? Ettei ollut se uskonto?

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

"Somalitytön tönäisy(tm)" täyttää toukokuun lopulla 6 vuotta. ;)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, VNV. Helevata, niinkö pitkä aika siitä jo on. Ja ei ole sitä syyllistä vieläkään löydetty. Voisiko olla semmonen mahdollisuus, että somalityttö kaatui vahingossa ja hajotti mekkonsa, ja hoksasi kertoa isälleen tarinan rasistisesta suomalaisesta, ettei isä hermostunut revenneestä mekosta?

Castor kirjoitti...

Ei huolta, uusi kausti on saatu: autoilija ajoi tahallaan ulkomaalaistaustaisen lapsosen kumoon Stadissa. Jos tosi, niin kauhea tapaus, mutta mutta...odotan.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on taas samantyyppistä tapahtunut eli rasistinen yliajo.

Anonyymi kirjoitti...

Yrjöperskeles hallitsee tyylin niin että tulee joskus mieleen Veikko Huovinen.

On se kummaa miten vielä 70-luvulla saattoi kirjoittaa satiiria kuten Rasvamaksa tai Pystyyn marinoitu nainen. Nyt kun vasta aihetta olisi, niin näistä saisi kutsun käräjäsaliin.

Meidän perheemme on kohdannut kulttuureja tarpeeksi.

Vaimoni kohtasi yhden kulttuurin keskellä kirkasta päivää ostoskeskuksessa. Oli menettää lompakkonsa, onneksi vappaalla vartijalla oli vikkelät jalat.

Veljeni kohtasi kolme kuottuuria hieman ikävämmin seurauksin Tikkurilan asemalla noustessaan Pendoliinoon. Kaksi kukttuuria tuli takaapäin ja väänsi olkapään sijoiltaan ja yksi kulttuuri oli kipaissut vaunuun ja tuli edestäpäin.

Kulttuurimäärärahat kasvoivat huomattavalla summalla ja kännykällä.

Tämä kulttuurien kohtaaminen teki perheestämme persuja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Castor & Ano1: Nyt näyttää siltä, että taitaa tämä causti jäädä suutariksi. Kun meinaan kattelen iltapäivälehtien sivuja, niin ei siitä ole edes mainintaa. Oliskos asiassa paljastunut jotain, mikä ei mennytkään uutisoinnin mukaisesti?

Ano2: Kiitokset. Veikko Huovinen on suuri suosikkini. Ja nykyisin hänen kirjoituksiaan tuskin julkaistaisiin. Tosi ikävää nuo kulttuurikohtaamisenne. Täytyy todeta, että hetki realismia voittaa tuhat tuntia propagandaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä yliajaocausti on alkanut tyypilliseen tapaan. Ei todistajia, ei tuntomerkkejä ja polliisi tutkii...vaalien lähestyessä tuntuu taas "Causteja"-pukkaavan. Ainoa varma asia tässä on että, jollakin tavoin äärioikeisto on sekaantunut asiaan..
kysy vaikka danilta tai puuroselta.

-aNo.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa katsoa ainakin ensimmäiset minuutit ja jos kiinnostaa niin siitä vain lisää.

https://www.youtube.com/watch?v=ms9NrdiJHRA

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys aNo:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

aNo: Tälä hetkellä näyttää siltä, että ei kysytäkään danilta tai puuroselta, sillä uutinen näyttää koko lailla hautautuneen valtamediassa. Ehkä valtamediassakin kerrankin muistettiin porut & villat-vertaus.

Ano: Kiitokset linkistä ja lätsännostoa kyseiselle naiselle.

Arska kirjoitti...

Tämä kuvaa hyvin vihreiden arvoja ja ajatusmallia.
Kopioitu Kaleta lehdestä.
Vihreät ei usko ankeuttamisen ja kärsimyksen jakamisen tarinaan, sanoo vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö.

Hänen mukaansa Suomen taloutta nostetaan sosiaaliturvan uudistuksilla, investoinneilla uusiin kasvualoihin ja julkisen sektorin uudistamisella. Koulutuksen säästöt on lopetettava.

- Leikkauksia halutaan kohdistaa myös kaikista köyhimmille eli kehitysyhteistyöhön. Meistä tämä ei ole oikea tie. Kaikista vaikeimpina aikoina mitataan myös päätöksentekijöiden arvot, Niinistö sanoi Espoossa vihreiden puoluevaltuuskunnassa.

Vihreät haluaa, että varallisuus otetaan huomioon vanhuuden hoivapalveluja hinnoiteltaessa. Tällä hetkellä vanhuuden hoivapalveluiden hintaan vaikuttavat vanhuksen tulot, mutta ei omaisuus. Vihreiden hyvinvointilinjausten mukaan varakkaiden ihmisten omavastuuosuuksia esimerkiksi palveluasumisessa on nostettava.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Arska. Laitetaanpa tuo vielä linkitettynä:

http://www.kaleva.fi/uutiset/eduskuntavaalit-2015/vihreat-rokottaisi-varakkaita-vanhuksia/693238/

Eli vihreät siis haluavat edelleenkin tuupata rahaa kehitysavun kankkulankaivoon ja toisaalta näyttää siltä, että heitä kiinnostaa alkaa sosialisoimaan vanhusten omaisuutta. Pannaanko talot pakkolunastukseen?

Huvittava muuten tuo termi ”kehitysyhteistyö”. Mitä ihmeen yhteistyötä se rahan yksipuolinen lapioiminen on? Ja mitä ne ovat ne vihreitten mainostamat ”uudet kasvualat”? Jos niihin vaaditaan investointeja, olisi ehkä hyvä jo varsin aikaisessa vaiheessa sanoa, että mihin investoidaan. Vai onko kyse siitä, että vihreät kovasti toivoisivat, että jostain nämä ”uudet kasvualat” vaan ilmestyisivät. Toivottavasti ne eivät ole samanlaisia kuin tämä tuulivoima, joka käy veronmaksajille perin kalliiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tosiaankin kulttuurit ja temperamentit kohtaavat, ainakin täällä Keski-Suomessa Balkanin kerjäläisten suhteen. Viime kesänä esimerkiksi näin erään romanialaisen/bulgarialaisen kerjäläisen konkkaamassa ramman näköisenä kyynärsauvan kanssa, kolikkokippo anovasti toisessa kädessä. Homma näytti aika falskilta jo tässä vaiheessa, niin että mietin kokisiko kyseinen tyyppi ihmeparantumisen jos siltä nappaisi kipon ja lähtisi juoksemaan.

Kävelin siitä sitten yhden kadunkulman eteenpäin ja mitä näenkään? Toisen kerjäläisen konkkaamassa kyynärkepin kanssa aivan samalla tavalla kuin se äskeinen. Eihän siinä voinut olla nauramatta,oli se niin härski koijaus.

Samoin toissa viikolla Tokmannilla oli Balkanin mustalaisnaisia ostoksilla. Hyvin näppärästi ja vikkelästi he nostelivat raskaita mattokääröjä ja vastaavia. Oikein reippaan ja terveen näköisiä ihmisiä. Lähdin liikkeestä hieman heidän jälkeensä, ja ulos tullessani samat daamit raahautuivat kärsivän ja sairaan näköisinä pitkin katua rahakippoa helistellen. Yksi vanhempi herra jopa antoi toiselle kolikon.

Eli ainakin nämä Balkanin kausimaahanmuuttajat tosiaan ovat tuoneet Suomeen aivan uuden käyttäytymispiirteen. En nimittäin koskaan ole nähnyt tai kuullut suomalaisen teeskentelevän vammaisuutta tai sairautta näin häikäilemättömästi etua saadakseen. Tai mistäs minä tiedän, ehkäpä olen pahana rasistina tässä väärässä ja nämä kaikki olivatkin ihan oikeasti sairaita. Mistä tosin herää kysymys: Miten heillä sitten riitti voimia raahautua tänne raukoille rajoille?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Näitä ”ihmeparantumisiahan” on bongattu Ruotsin puolella ihan videolle asti. Niitä on jossain blogijuttuni kommenttiosiossa linkitettynäkin, mutta en nyt muista että missä niistä. Ainakin kyseisessä videossa parikin alaraajahalvaantunutta nähtiin myöhemmin ihan omilla jaloillaan mäkkärin jonossa.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kirjoitus taas kerran Yrjö.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano, ja kiitokset.