keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

SEITSEMÄS YMMÄRRYSHARJOITUS

Eli kaksi puhetta parvekkeella

Niin kuin valistunut lukija tietää, vietetään Suomessa jälleen rasismin vastaista viikkoa. Viikon sisältöhän on erinomaisen selvä, eli tavallisen suomalaisen täytyy taas kertaalleen korjata asenteitaan ja lopettaa välittömästi ja niin kerta kaikkaan sen tekeminen, mitä se ei ole tähänkään mennessä tehnyt. Tätä itseinhon ja ihokkaiden repimisen epistolaa meille tarjoavat niin poliittinen kuin virkamieseliitti kuin tietysti media, jonka osuus tästä on suurin ja merkittävin.

Media kun on muuttunut tässä maassa todelliseksi vallanpitäjäksi. Joskus aikanaan se on saattanut olla vallan vahtikoira. Suomettumisen aikaan siitä tuli vallan puudeli ja viimeisen parinkymmenen vuoden aikana se on päässyt irti hihnastaan ja muuttunut suureksi schäferiksi joka puolestaan on laittanut poliittiselle eliitille hihnan kaulaan.

Hotellin respassa on hyvin usein mietitty sitä, miksi ihmeessä media toistaa meille tavallisille suomalaisille edelleenkin sitä toiseuden pakkorakastamisen vaatimusta, johon niin moni ihminen on jo perinjuurin kyllästynyt ja lopettanut lehtien tilaamisen. Suomalaisen tulisi sopeutua ja hyväksyä se monikulttuurisuutta ylistävä ja keinotekoisesti ylläpitävä järjestelmä, joka tarkoittaa hänelle jatkuvaa ja kyseenalaistamatonta elatusvelvollisuutta jollekin, joka suhtautuu häneen itseensä halveksuen. Järjestelmää, joka on de facto pyhittänyt tavalliseen suomalaiseen kohdistuvat niin väkivalta- kuin seksuaalirikoksetkin. Järjestelmää, jonka yhtenä pääideoista on survoa niin Suomi, suomalaiset, suomalainen kulttuuri kuin Suomen historiakin aina vain syvemmälle itseinhon suohon. Järjestelmää, jossa kantasuomalaisiin kohdistuva toistuva väkivalta ei ole ongelma, mutta kun kantasuomalaiset kommentoivat asiaa tuohtuneina netissä, se on huolestuttavaa kehitystä, johon viranomaisten tulee puuttua.

Vaikka jatkuvasti lisääntyvät faktat kertovat, että tämä järjestelmä pohjautuu pelkkään elämästä vieraantuneitten ihmisten kuvitelmiin, sen ylläpito ja pakkosyöttö lisääntyy jatkuvasti.

Miksi? Mitä tämän ideologian itselleen omaksunut ihminen ajattelee? Ja mitä hän ajattelee juuri nyt, kun hyvin tietää, että hänen ideologiansa ja perusteensa on kerta toisensa jälkeen pilkottu kappaleiksi? Kun hänellä ei ole jäljellä kuin valheen jatkuva toistaminen ja hänen utopiansa arvostelijoiden demonisointi. Kun hän tajuaa, että ehkä, ehkä sittenkin tämä kaikki saattaa joskus loppua. Ehkä hän ei muutaman vuoden päästä olekaan enää mitään.

Itselleni tulee mieleen näkymä eräältä parvekkeelta ja eräästä miehestä.Mies on Nicolae Ceaușescu, joka on pitämässä viimeistä julkista puhettaan joulukuussa 1989. Puheen aikana mies huomaa, että kansa, jonka piti ylistää häntä kääntyykin häntä vastaan, koska on jo pitkään puinut nyrkkiä taskussaan. Mies on hämmästynyt. Aidosti hämmästynyt. Hän ei odottanut tällaista. Eihän hänen palatsissaan kuulunut koskaan tällaisia soraääniä. Ja sitten hänen hämmästyksensä kääntyy suuttumukseksi. Näin ei voi tapahtua. Tämä ei ole totta.

Näen median edustajat ceaușescuina parvekkeilla. Tosin he eivät seiso parvekkeella, eikä heidän edessään ole aukiota täynnä ihmisiä. Heidän tapauksessaan se aukio on internet. Mutta sitäkään he eivät saa tyhjennettyä. He alkavat tajuta, että heitä ei enää arvosteta. Että heitä vastaan on käännytty, yhä useamman ihmisen toimesta. Ja he ovat aidosti hämmästyneitä. Eihän heidän palatsissaan kuulunut koskaan tällaisia soraääniä. He ovat aidosti loukkaantuneita. Ja aidosti peloissaan.

Heidän on syytäkin olla peloissaan, sillä tämä puhtaaseen utopiaan ja haavekuvaan perustuva järjestelmä on kaikki, mitä heillä on. Se on antanut heille valmiin ajatusmallin, joka kertoo sen, mikä on oikein, mikä on väärin ja ennen kaikkea keitä vihata ja halveksia. Se on antanut heille turvalliset urat, varman elatuksen ja järjestelmän antaman arvostuksen. Se on myös antanut heille oikeuden tuomita toisinajattelijat. Lyödä toisinajattelijan otsaan julkinen leima, milloin rasistin, milloin äärioikeistolaisen, milloin natsin ja milloin milläkin nimellä.

Järjestelmä on antanut heille oikeuden määritellä uusiksi yhteiskunnalliset fysiikan lait. Heidän yhteiskunnassaan kaksi ja puoli litraa vettä painaa neljäkymmentä senttiä kolmen boforin vastatuulessa kello varttia yli punainen. Reaalitodellisuudessa elävät arvostelijat ovat valittaneet, että heidän fysiikkansa ei toimi, mutta sen mukaan on yhteinen yhteiskuntatalo joka tapauksessa  pitänyt rakentaa tai tarkemmin sanottuna toimivasta heidän mieleisekseen remontoida, eikä silloin ole saanut valittaa että seinät eivät ole vaaterissa, ryssänjiiri on muuttunut viasta ominaisuudeksi ja talossa on portaikkoja, jotka eivät johda mihinkään. Pääasia, että se on rakennettu sellaiseksi, kuin he ovat sen halunneet.

Ei ole ihmekään, että he ovat arvostelusta vihaisia. Sillä ilman tätä utopiaan pohjautuvaa, samoja hokemia vuodesta toiseen toistavaa järjestelmää he eivät olisi mitään. Ei heidän tarvitse pelätä Ceaușescun kohtaloa. Tosin heidän kohtalonsa olisi varmaan heidän mielestään yhtä raskas. He joutuisivat kohtaamaan kaiken sen, mitä he ovat toiminnallaan aiheuttaneet suomalaisille. He joutuisivat myöntämään, että niitä ajattelua tukahduttavia ja totalitarismia edustavia voimia, mistä he niin usein varoittivat, edustivatkin he itse. He menettäisivät kasvonsa ja joutuisivat häpeään. Mikä pahinta, jos heidän ylläpitämänsä järjestelmä kaatuisi, ei heidän palveluitaan enää tarvittaisi, sillä mediapapukaijoja tarvitaan vain yhteiskunnassa, jossa väärät mielipiteet ovat kielletty. He olisivat enää pelkkää rahvasta, jota he vielä hetki sitten niin syvästi inhosivat.

Ei siis ole ihme, että he ovat vihaisia. Ei ihme, että he ovat loukkaantuneita. Eikä ihme, että he kuluvalla viikolla jaksavat metelöidä suomalaisesta rasismista. Sillä sehän kohdistuu nimenomaan heihin itseensä. Kyseessä ei ole rasisminvastainen viikko, vaan utopian puolustamisen viikko.Omaa Ceaușescun puhettaan parvekkeella pitää myös korkeasti kunnioitettu pääministerimme Alexander Stubb, joka toimii tämän rasisminvastaisen viikon suojelijana. Hän, niin kuin aina ennenkin haastaa suomalaiset rasisminvastaiseen asennematkaan. Hänenkin parvekkeensa sijaitsee internetissä. Ja hämmästyksekseen hän on huomannut, että kansa ei hurraakaan. Tähän mennessä videota on katsottu 23.545 kertaa. Stubbille näytetetään tällä hetkellä 26:ta kannatuspeukkua. Ja peukalo alaspäin on käännetty 1.144 kertaa. Menestys on suhteessa vielä huonompi kuin Rebecca Blackin surullisenkuuluisalla kappaleella Friday.

Käykääpäs lukijat tekin mölisemässä parvekkeellaan puhetta pitävälle Stubbille, kääntäkää veistä haavassa ja käykää allekirjoittamassa aloite rikokseen syyllistyneen ulkomaalaisen karkottamisesta. Se ei ole suuri asia, mutta sekin vie eteenpäin. Mekin olemme päässeet eteenpäin. Kuinkas se menikään se Mahatma Gandhin kuuluisa sanonta?

First they ignore you,
then they laugh at you,
then they fight you,
then you win.

Kun aloitin blogini seitsemän vuotta sitten, meitä ei parvekkeella puhettaan pitävien mielestä ollut olemassakaan. Nyt ollaan päästy kumminkin jo Gandhin sanonnan kolmannelle riville. Ei se ole kovinkaan huonosti tällaiselta resupekkalaumalta.

39 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Tuo Stubidon video on ihan hirveä. Ensin mä luulin että se on niitä hitler-videoita sieltä bunkkerista, tai siis samalla tavalla tehty, mutta kyllä tuossa huulisynkronointi pelaa. Prkl.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kumis. Joo, en tiedä, että uskooko tuo jätkä saavansa sillä jotain aikaiseksi. Tuossa videossa on muuten jo pari kertaa siivottu kommentit huuthelvettiin. Näinköhän siinä poistetaan kohta kommentointi kokonaan? Kansa huutaa pellelle parvekkeella, ja siitähän ei tykätä.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessahan valtaosa oikeasti rasistisista sanoista ja etenkin teoista on maahanmuuttajataustaisten, suomenruotsalaisten tai feminatsien perseilyä. Kohteena on se tuttu pottunokkainen VHM/VHN.

Odotan innolla että Aleksanteri "Jack in the Box" Stubiootti ryhtyy sanoista tekoihin ja ponnahtaa vieteriukkona pystyyn jokaisen tulevan katuryöstön, raiskauksen, arabiaksi tai somaliksi esitetyn halventavan bussipulinan, pesutupapersellyn jne. kohdalla.

Siitä vain, sanoista tekoihin, armas Aleksanteri Vieteri.

Vai mahdanko odottaa ihan turhaan?

Anonyymi kirjoitti...

Jotain hyvääkin sentään:Obaman ja Pohjoismaiden rahoittama Bibi ulos-kampanja meni puihin Israelin vaaleissa:median toimittajapoloisten päivä on taatusti pilalla samoin kuin poliittisen klovnilaumammekin!
Kävisipä meilläkin sama vaaleissa eli nykyisten ja edellisten hallitusten blokki saisi niskaansa jytky-2:n.
Siinä kierisi niin Stupidot kuin löysät Ranteetkin tuhkassa,ja kansaa syytettäisiin taas väärin äänestämisestä,rasismista ja ties mistä jokaisessa tuutissa ja läpyskässä.
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

Stubidon poliittinen ura on vähän kuin Pravdan levikki.

Pravdan arkilevikki oli 1981 (se parjattu 80-luku, jonka muistelu on rikos) yli 400 000 kappaletta. Eikä tuossa luvussa kai ole mukana mitään kikkailuja.

Nykyisinhän painetun lehden tilaajamäärä on laskenut kuin Kokoomuksen gallup-suosio, joten levikin suhteen pitäisikin jo puhua levikkulukujen fabrikoinnista.

http://timoekman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/162776-hesari-ja-sen-tulkinnanvarainen-levikki-ja-erikoiset-tilausmuodot

Ainoa mikä tuntuu katoavan Pravdan todellista levikkiä nopeammin on Helsingin Sanomissa mainostavien yritysten lukumäärä. Kun 80-luvulla yhdessä lehdessä saattoi olla useiden satojen eri mainostajien ja ilmoittajien maksamia palstanpätkiä, niin kykyisin yhdessä lehdessä saattaa olla noin 10 eri tahon ilmoitukset - etenkin jos konsernit lasketaan yhdeksi ilmoittajaksi.

Stubiootilla on siis Helsingin Satujen kanssa sama tarve koittaa kusettaa suosionsa näyttämään korkeammalta kuin se oikeasti on.

Lisäksi Storvelolla on Pravdan kanssa yhteinen sisältö- ja linjaongelma. Kuinka saada aikaan poliittinen linja, joka sopisi Kepun ja Persujen kanssa samaan hallitukseen ja toisi järkiintyneet äänestäjät takaisin.

http://www.tiede.fi/keskustelu/59445/ketju/hesarin_dilemma_kuinka_huomaamattomasti_persummaksi

Anonyymi kirjoitti...

Media toistaa toiseuden pakkorakastamisen sanomaa samasta syystä kuin lukijat vieraantuvat siitä: toimittajat elävät todellisuudesta vieraantuneessa ideologisessa kuplassa ja kirjoittavat enemmän toisilleen kuin lukijoille. Muiden toimittajien antama palaute on heille paljon tärkeämpää kuin lukijoilta tullut palaute.

Osa heistä herää päiväunestaan YT-neuvottelujen jälkeen, osa ei.

Anonyymi kirjoitti...

Monikulttuuri-ideologiassa on jotain samaa kuin kuntien rakennuksilleen tekemissä remonteissa.

Otetaan hyvin rakennettu, teknisesti ja muutenkin laadukas talo. Lisätään siihen virallisen totuuden™ mukaisia idiotismeja. (Hengittämättömät eristeet hengittävään rakenteeseen, muovimaali puuosien tai rappauksen päälle, muovitapetit, koneellinen ilmanvaihto rakennukseen joka on suunniteltu toimimaan painovoimaisella ilmanvaihdolla…)

Kun näistä hölmöyksistä seuraa ongelmia, niin koitetaan hölmöilyn lopettamisen ja aiempaan, toimivaan kokonaisuuteen palaamisen sijaan ratkaista ongelmat entistä isommalla hölmöilyllä. (Estetään korvausilman vapaa saapuminen, lisätään ilmanvaihdon tehoa, laitetaan muovia, finnfoamia, lasivillaa, silikonia, uretaanivaahtoa… sinne ja tänne ja tonne, kielletään ikkunoiden avaaminen "ettei systeemi menisi sekaisin" jne.)

Lopulta todetaan että rakennusta ei voi käyttää sillä se on terveydelle vaarallinen. Se yritetään myydä. Myyminen koitetaan toteuttaa niin että salataan kaikki ongelmat, hinnoitellaan rakennus "houkuttelevasti, mutta todellista remonttitarvetta huomioimattomalla tavalla" ja luotetaan "bigger fool" -teoriaan.

Ihan niin kuin monikultturismissakin. Paitsi että kokonaisen valtion kokoisen kohteen kohdalla "puretaan pois ja rakennetaan kokonaan uusi ton mädäntyneen homepesän tilalle" ei ole kovin helposti toteutettava ratkaisu. Valtio kun on yhteiskunta ja yhteiskunta koostuu ihmisistä. Ja jos ongelma on väärät ihmiset niin pitäisi ensin vaihtaa se homehtumista aiheuttava osa yhteiskunnasta kokonaan pois.

Pasi Turunen kirjoitti...

Onpas nököhammaministerillämme melkein yhtä homot meikit naamassa kuin Joey Tempestillä legendaarisessa Final Countdown-videossa. Sinällään talttahammas voisi joskus harkita suunsa kiinnipitämistä tuollaisen paskapuheen suoltamisen lomassa, ettei sinne lennähdä parvi kärpäsiä apajille.

Juho kirjoitti...

Mitä enemmän asiaan X liittyviä ikäviä faktoja esitetään sitä epävoivoisemmin asiaan uskovat siihen takertuvat.

Pitää paikkansa niin maahanmuuton, ydinvoimavastaisuuden kuin monen muunkin asian kohdalla.

Ghettomaksaja kirjoitti...

Ja nythän se kommentointi poistettiin käytöstä kokonaan.

Näin edistetään avointa keskustelua. Pitäisiköhän Stubbin kaivaa avukseen Irakin ex-propag...eikunsiis ex-informaatioministeri Muhammed "there are no US troops in Baghdad" Saeed al-Sahaf? Uskottavuus on ainakin molemmilla samaa luokkaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Ei siis ole ihme, että he ovat vihaisia. Ei ihme, että he ovat loukkaantuneita. Eikä ihme, että he kuluvalla viikolla jaksavat metelöidä suomalaisesta rasismista. Sillä sehän kohdistuu nimenomaan heihin itseensä. Kyseessä ei ole rasisminvastainen viikko, vaan utopian puolustamisen viikko."

Suomeen pitäisi ehdottomasti saada Kansallinen Itseruoskintaviikko, jonka puitteissa keskityttäisiin aivan erityisesti kaiken impiwaaralaisuuteen viittaavan perinpohjaiseen mitätöimiseen. Jos tällainen viikko pidettäisiin kerran vuodessa, ja muut 51 viikkoa olisivat han-suomalaisten rauhoitusaikaa, niin tämähän kuulostaisi vallan hyvältä vaihtokaupalta nykytilanteeseen verrattuna.

Tätä nykyä kun Kansallista Itseruoskintaviikkoa vietetään vähintään 51. viikkona vuodessa. Ja vapaaviikko on korkeintaan silloin, kun meillä tai maailmalla on tapahtunut jotakin (edes likimain) oikeasti mielenkiintoista ja uutisoimisen arvoista.

-G-mies-

Oinomaos kirjoitti...

Veli Ykä näköjään samalla asialla, minä tosin ilmaisin itseni vähemmän poliittisesti korrektisti.

Ajattelen kuitenkin niin, että jos mocu-uskovaisten lellikit saavat vittuilla minulle, minä saan vittuilla niille takaisin. Tai siis, minun pitää vittuilla niille takaisin. Se on velvollisuuteni isänmaallisena VHM:n edustajana.

Tiettyyn rajaan asti voi kääntää poskea, mutta tuo raja on ylitetty jo ajat sitten.

Nyt on meidän vuoromme vittuilla. Katsotaan, mitä tapahtuu ja mitä tästä seuraa, kun maksamme samalla mitalla takaisin.

Ei, en halua mitään "saunan taakse" -juttuja vaan sitä, että me suomalaiset saamme täällä Suomessa samanlaista ja samantasoista kohtelua kuin kunniakansalaiset.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Ceausescu ja Stupido ovat kuin kaksi marjaa! Kädetkin käy samalla tavalla.

Harmi, kun en pysty tuota kansalaisaloitetta allekirjoittamaan, koska ei voi tunnistautua. Mutta eipä sota yhtä miestä kaipaa.

Pantalone kirjoitti...

Tämän kertainen kirjoituksesi on blogistanian kovinta kärkeä. Erittäin karismaattinen ja hyvin rullaava puhe. Hienosti kiteytettynä se mitä tähän asti on opittu tietämään.

Becker kirjoitti...

Jos tuo Stubbido olisi filkassa puhunut ruotsia, niin se olisi kuulostanut niin kotoiselta ja arkipäiväiseltä. Että voi olla naivi jätkä. Hyvä että päästää eroon ensi vaaleissa. Joutaa mennä sinne Brysseliin perseilemään Kataisen seuraksi.
Annoin myös peukut alaspäin ja huomasi "yllätyksekseni" että kommentti osasto oli suljettu.

Rasisimin vastainen viikko. Pitäisköhän vetää lippu salkoon ja korkata samppanjapullo, koska olen koko viikon ajan juhlinnan kohteena. Sitä tuntee itsensä oikein imarrelluksi.

turbojuudas kirjoitti...

toisinaan kuvittelen että koko Stubbin pääministeriys on jonkun tahon humalainen päähänpisto.
Ei taida kaveri edes tajuta nolaavansa itsensä (ja kaikki kaltaisensa) niin pahasti että poliittisen elämän ulkopuolella ei ole odotettavissa muita kuin jotain kuntouttavia töitä sillä eihän tommosta voi mihinkään tuotannon puolelle pistää.

Anonyymi kirjoitti...

Huh. Voiko tuosta pääministerin julistuksesta enää mennä alemmas. Kuinka tyhmänä hän oikein kansaa, omia äänestäjiään, pitää.

Jos kohtalo on olemassa, ja noiden ryhmäraiskaajien oli pakko toteuttaa iljettävä ajatuksensa, niin kohtalo leikki hevosenleikkiä ja toteutti tuon hirvittävän teon juuri rasisminvastaisen viikon alla.

Teko osoitti, että Stubb olisi voinut pitää puheensa somalian kielellä. Ehkä sillä olisi siten enemmän vaikutusta.

Pauli Vahtera

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Stubbin video on todellakin hirveä! Voisin kuvitella, että tuollainen puhe olisi uponnut kuin kuuma veitsi voihin silloin, kun olin naiivi ja elämästä vielä mitään ymmärtämätön 15-vuotias tytönhupakkko, joka odotti ikuista rakkautta saapuvaksi valkean ratsun selässä. Tänä päivänä tuollainen puhe vaikuttaa lapselliselta ja paljastaa vain sen pelottavan tosiasian, miten pihalla arkitodellisuudesta monet päättäjät meilläkin ovat.

Kyseisen ulkomaalaisia rikoksentekijöitä koskevan kansalaisloitteen allekirjoitin jo monta päivää sitten ja innostan lähipiiriäni samaan. Jälkikasvuni on täällä kuitenkin pitkään minun jälkeeni ja heille sillä on vielä enemmän merkitystä.

Mutta hyvä kirjoitus taas Ykältä ja tuo vertaus Romanian hirmuhallitsijaan kerta kaikkkaan yliveto! Kiitos!

Terveisin
Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Eipä taaskaan mitään uutta auringon alla. Pauhataan vain suureen ääneen rasismista ja järjestetään rasismin vastaisia viikkoja, haastetaan suomalaisia asennematkalle. Näin on taas kerran todelliset ongelmat ratkaistu lakaisemalla ne maton alle. Näyttää siistiltä, siihen asti kunnes matto luistaa pois.

Jaska Brown kirjoitti...

Nyt näkyy Stubbidon videosta kommentointimahdollisuus poistuneen kokonaan. Tervemenoa, Ceaucescu!

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Joku paljasti näköjään Stupidin oikean viestin sieltä täytesanojen takaa? ;)

https://www.youtube.com/watch?v=hIYTHG9qxmc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Veskulle, Ano2:lle, Ano3:lle, Ano4:lle, Pasi Turuselle, Juholle, Ghettomaksajalle, G-miehelle, Oinomaokselle, Buurille Johannesbuurista, Pantalonelle, Beckerille, Tuorbojuudakselle, Pauli Vahteralle, Rouva Anolle, Ano5:lle, Jaska Brownille ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne sekä lähettämistänne asiaan liittyvistä linkeistä.

Näkisin, että näitä median edustajia on kolmea tyyppiä. Ensimmäinen oikeasti pelkää niitä YT-neuvotteluita ja kirjoittaa siksi ihan juuri sitä, mitä halutaan. Sehän ei paljon vaadi, copy/paste-toiminnolla pääsee pitkälle. Toinen porukka tietää toiminnansa vahingollisuuden, mutta koska on jossain vaiheessa tuohon junaan hypännyt, ei vaan kertakaikkiaan kestä ajatusta kasvojensa menettämisestä. Kolmas ryhmä on sitten ns. oikeauskoiset, jotka näkevät lisääntyvän ja faktoihin perustuvan arvostelun pelkästään vahvistuksena omalle uskolleen ja valistustyönsä tärkeydelle.

Yleisradio on kovasti huolissaan siitä, että pottunokat pieksevät suutaan netissä ja kummastelee, kun rikosilmoituksia rasistisista rikoksista ei ole kuitenkaan tullut:

http://yle.fi/uutiset/some_kuohuu_raiskauskohun_vuoksi__ei_nay_rikosilmoituksissa/7873059

Tiedostavien tahojen ykkösaateliin kuuluva Yle on myös ottanut (tiedostavaan tyyliin) käyttöön uusia termejä ja tällä kertaa se on muuttanut joukkoraiskauksen ryhmäraiskaukseksi. Intin käyneet muistavat, että joukkue koostuu neljästä ryhmästä. Olisiko termin muutoksen idea siinä, että se vaikuttaa vain neljäsosan niin pahalta kuin joukkoraiskaus?

Koska olen yltiöpositiivinen ihminen, ajattelen Stubbin videotakin positiivisen kautta. Nimittäin kun sen katsoo, sen jälkeen tuo Rebecca Blackin pläjäys tuntuu huomattavasti paremmalta. Kommentithan siinä on lyöty siis kiinni ja plusmiinustilasto on tällä hetkellä plus 27 vs. miinus 1.289. Pistän harkintaan, että perustan Hotelli Yrjöperskeleen vuosittaisen ”Läskiksi Meni”-palkinnon, joka jaetaan aina vuodenvaihteessa. Stubbin video otti paalupaikan ja komeasti ottikin. Jos lukijoilla on matkan varrella tarjolla ehdokkaita, jotka haastavat Stubbin suorituksen, niin laittakaapa vinkkiä.

Anonyymi kirjoitti...

Jaahas vai että oikein rasismin vastainen viikko. Kumpi tuli ensin, muna vai kana? Kumpi ensin, pääosin kantaväestöön kohdistuva väkivalta- ja seksuaalirikollisuus, ylimielinen asenne ja röyhkeä käyttäytyminen Suomea ja suomalaisia kohtaan sekä rasismikitinä vai "rasismi", jota vastaan nyt sitten taistellaan poliisin, median ja jokaisen vähänkin näkyvämmän "persoonan" voimin?
--Viikon radiokasvo

Anonyymi kirjoitti...

Pauli Vahtera.

Kysyit että "kuinka tyhmänä hän (Stubiootti, Bagdadin Aleksi, Aleksander Narkissos…) meitä oikein pitää?

Vastaus: Stubido ei selvästikään kykene erottamaan sen enempää työtä ja vaikutelmanluomiseen tähtäävää performanssikeskeisyyttä kuin omaa egoaan ja sitä ympäröivää maailmaa toisistaan. Tämän lisäksi hän tuntuu pitävän itseään jonkinlaisena armollisen älyllisyyden ruumiillistumana.

Kun katsoo pitkältä aikajänteeltä sitä, että miten Bagdadin Aleksi on käyttänyt performanssikeskeistä yleisön puhuttelemisen tapaa mielikuvamarkkinoinnin osana, niin saa hyvin tarkan vastauksen tuohon "mitä Aleksi meistä tuumaa" -kysymykseen. Aina kun Aleksis Toope käynnistää performanssin, niin hän kertoo mille yleisölle ja millaiselle kansalle hän sen suuntaa.

Stubb ei pidä suomalaisia idiootteina vaan alkulimana joka saattaa joku päivä vielä kehittyä idoottien tasolle.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä:

Ryhmäraiskaus on termi, jonka päätarkoitus lienee konnotaatioiden (sivu- ja oheismerkitysten) sekä assosiaatioiden (mielikuvat, mielleyhtymät) vieminen kivempaan suuntaan.

Joukkoraiskaus on hirvittävä rikos.
Ryhmäraiskaus… sanan alkuosa tuo heti mieleen ryhmäseksin. Se on siis jo aika lähellä termiä "kimppakiva".

Nyt sitten vain asettaudutaan odottamaan sitä, että Vihreät, Vassarit, RKP, Seta ja Naisasialiike Unioni asettuvat yhdessä kannattamaan suostumusneutraalia avioliitto- ja kulttuuririkastuslainsäädäntöä - mieluiten tietenkin ikäneutraalissa muodossa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Viikon radiokasvolle, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Viikon radiokasvo: Mainitsemiesi asioitten lisäksi voisin mainita myös suomalaisten tiedostavien ja valistuneitten tahojen jo 1990-luvulla aloittaman tänne väkisin haalittujen kansanryhmien jalustalle nostamisen ja ikoniksi julistamisen sekä siihen keskittyvän virkamieskunnan perustamisen, vaikkei siihen mitään perustetta ollutkaan. Kun sitä on jatkettu jo tommoset parikymmentä vuotta, niin kyllähän niillä kansanryhmillä alkaa neste nuppiin nousemaan, vaikkei sitä alun perin olisi ehkä kaikilla ollutkaan.

Ano1: Aika pitkälle näin joo. Tuon viimeisimmän youtube-videonsa hän vissiin kehitti jo yleisölle, joka on olemassa ainoastaan hänen päässään. Niille, jotka ajattelevat samalla lailla kuin hän, se oli turha, sillä he ovat uskossaan vahvoja jo muutenkin. Video oli siis vissiinkin osoitettu meille muille, mutta se sai aikaan lähinnä myötähäpeän tunnetta, vaikka sääli Stubbin kohdalla onkin kieltämättä sairautta.

Ano2: Tulee mieleen pitkään evp-asemassa ollut maanmainio bloggaaja Octavius ja hänen kehittämänsä termi ”tutustumispenetraatio”. Sinänsä asioitten uudelleen nimeäminen on ollut virkamieskunnan syöpä jo pitkään ja kaipa lehdistönkin pitää mennä mukana. Ja kun ryhmäraiskausta ajatellaan kimppakivana, niin eikös sen kohde ole jo esittänyt ainakin ”painokkaasti kannustamalla annetun ehdollisen suostumuksen”?

Anonyymi kirjoitti...

Tiedonvälityksestä, tarinan kaaresta ja jalustalle nostamisesta:

Ihmisen ajattelua ohjaa tietty tarinarakenteiden mukaan ja kautta ajatteleminen. Jotkin peruskaavat hallitsevat hyvin voimakkaasti.
- Sankaritarinassa sankari kohtaa joko syyttään tai osittain omasta syystään suuria, lähes ylivoimaisia vastuksia. Sankarin kasvaminen henkilönä on oleellisen osa siitä tavasta jolla sankari voittaa nuo vastukset tai vastustajat.
- Komedian peruskaava on se, että tiukka tosiasiapohjaisuus ja täydellinen älyttömyys kohtaavat. Komedian peruskaavassa päähenkilö(t) ei useimmiten kasva ja kehity henkilönä vaan toistaa samaa hölmöyttä aina uudestaan ja uudestaa.
- Tragediassa sankari kohtaa vastuksia ja vastukset tuhoavat sankarin - ja usein sankarille läheisiä asioita tai henkilöitä samaan syssyyn.
- Tragikomediassa…

Media on ajat sitten luopunut journalismista ja siirtynyt narratiiviseen journalismiin. Se kirjoittaa uutisten ja tosiasioiden sijaan jatkuvaa tarinaa.

Tuollaisessa jatkuvassa tarinassa on monta sisäistä lakia:
- Jos yleisö ahdistuu tarinasta, niin se ei seuraa sitä. Paitsi jos…
- Ahdistuksen voi ajoissa purkaa katharsiksen muodossa. (Jännitystarinat yms.)
- Mitä korkeammalle jokin taho nostetaan, sitä hirveämpi tulee sen tuhoutuminen olemaan.
- Liian yksiulotteinen henkilöhahmo ei ole uskottava. Yleisö kääntyy hylkimään sellaista, sillä se koetaan petollisuuden välineeksi eikä kukaan voi samaistua siihen.
- Tarinaan kätketty haave tai tyrannimaisesti asetettu este sisältää melkein aina hyvisten piilossa olevan halun käyttää sellaista lahjakkuuden osaa, joka on nyt toimettomana.
- Tarinan arkkityypit ja todellisen maailman arkkityypit nivoutuvat lähtemättömästi toisiinsa - eivät kuitenkaan kirjoittajan vaan lukijan kokemusmaailman mukaisina.

Media on kirjoittanut humanistisista maahanmuuttajista, islamista jne. yksiulotteista, epäuskottavaa "sosialistisen realismin" tyylikeinoista ammentavaa sankaritarinaa. Sankarihahmojen valheellisuus ja epätodellisuus, tarinankäänteiden paikkansapitämättömyys, kerronnan lukijaan suuntaaman vihamielisyyden ruokkima ahdistuneisuus, täydellinen samaistumismahdollisuuden ja -halun katkeaminen todellisen maailman ilmiöiden ja yleisön omien kokemusten vuoksi… Kaikki nämä johtavat siihen suuntaan että tarinan omalakisuus käytännössä vaatii sitä, että kansalle paljastuu ettei keisarilla ole kuin tuulen huuhtoma perse.

Vaarallisinta on se, että tarinan omalakisuus edellyttää myös vastustajaksi ja petturiksi paljastuneen näennäissankarin tuhoutumista.

Media on sisäänkirjoittanut humanitääriset maahanmuuttajat tarinaan sellaisessa roolissa, jossa kukaan haluaisi narratiivisessa maailmassa olla.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä menee hiukan ohi, mutta Iltapaska on sentään uutisoinut aiheesta ihan kuvien kanssa:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015031919385220_uu.shtml

Ja sitten jotkut ihmettelee, miksi jopa rauhallisempikin mies alkaa suivaantua nykymenoon...

--Madri

Anonyymi kirjoitti...

Mari Kiviniemi vei kepun viime vaaleihin rasismiteemalla puhumalla tentissä kuinntentissä rasismilla flirttailusta.
No vaalitulos ei ollut kepun kannalta paras mahdollinen.
Erikoista oli että vielä hävittyjen vaalien jälkeenkin vappupuheessaan vielä kaivoi rasismikortin esiin.
Kokoomus kulkee samoja latuja, onnea valitsemallaan tuellä.

Anonyymi kirjoitti...

Iltalehdessä sitten taas video yhdestä rasistisesta rikoksesta,tällä kertaa vain kolme yksittäistapausta samalle uhrille,uhrina nyt 40-vuotias mies.Ei olisi tainnut tämäkään sattumus tulla julki,ellei poliisi tarvisi
apua tekijöiden tunnistuksessa.Mitäköhän HS asiasta mieltä?Ilmeisen kiusallista,kun tämä reaalirasismi toimii päinvastoin,kuin suvakkiutopistit esittävät.
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

Tänään IS julkaisi videon ryöstöstä ja pahoinpitelystä, jonka lisänä olleessa artikkelissa mainittiin hyökkääjien tuntomerkeiksi tummaihoisuus. Videosta varoitettiin, koska se on raaka. Videon mukaan kolme tummaihoista hyökkää yksinäisen miehen kimppuun, jota hakkaavat ja potkivat.
Kuinka paljon näitä täytyy tapahtua ennen kuin tämä kansa hermostuu todella? Ollaanko me täysin lampaita? Olen kuitenkin aivan varma, että pikapuolin joltain menee hermo ja vastaisku saattaa olla kokolailla ruma.
Suvaisevaiset tietysti syyttävät suomalaisia , kun olemme niin kehnosti kotouttaneet nuo lapsoset, jotka oireilevat tuollai lievästi.
Kävin tietty allekirjoittamassa aloitteen ja painamassa peukun alas tuon paskaa puhuvan pään videolla.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä ja kanssakommentoijat.

Blokissasi ja sen kommentti-osiossa on sanottu jo kaikki olennainen.

Tälläkertaa en linkitä countrya, vaan ihan kotimaista artistia. jonka lyriikat kannattaa kuunnella huolella..eikä melodiakaan hassumpi ole.

https://www.youtube.com/watch?v=gxxFbC5Z2u0

Kappaletta on jo fb:ssä luonnehdittu rasistiseksi ja sen levittäjää hirveillä toimenpiteillä. Niin jos pidätte levittäkää.

-aNo

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kirjoitus! Kuin itse olisin kirjoittanut, jos olisin osannut.
Tiede-lehden palstalla oli esitetty, että tietty joukko olisi (erityisesti vasemmistolaiset ja/tai ns. valhevihreät) keskimääräistä huomattavammin taipuvaisempia ajamaan vahingollisia seurauksia sekä itselleen että lähimmäisilleen.

Ei voine poissulkea ajatusta keskimääräistä huomattavasti voimakkaammasta alttiudesta toteuttaa sadistista ja/tai masokistista toimintaa omaa väestöään kohtaan.Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Madrille, Ano2:lle, Veskulle, Ano3:lle, aNo:lle ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Tuo vertaus media vs. sosialistinen realismi on hyvin osuva.

Madri, Vesku & Ano3: Merkittävää on, että rikos tapahtui jo helmikuun puolella. Poliisi kuitenkin laittoi tuntomerkit jakoon vasta nyt. Ja heti tärppäsi. Miksi poliisi panttasi tietoa? Olisiko se halunnut selvittää asian kaikessa hiljaisuudessa, ettei reaalimaailma taas hyppisi utopian silmille? Valitettavasti luottamukseni poliisiin rapistuu jatkuvasti.

Ano2: Mielestäni vanhat valtapuolueet toimivat silloin ja toimivat nyt ainoalla tavalla mitä ne osaavat, eli käyvät vaalikamppailuaan nimenomaan medialle, ei äänestäjille.

aNo: Täytyypä nostaa lätsää noille nuorille miehille. Siitäkin huolimatta, että kappaleessa on räppiäkin, ja minä en sitä kertakaikkiaan siedä. Mutta olipa siihen genreen nähden piristävä poikkeus kaiken maailman paleface-ryönän seassa.

Ano4: Kiitokset. Varmaan näin on, tosin en usko heitä masokisteiksi, sillä eihän reaalitodellisuus sinänsä häiritse utopiakuplassa elävää. Kärsimys kuuluu rahvaalle ja vain rahvaalle.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, luottamus poliisiin ei ainakaan minulla rapistu, ainakaan siihen suorittavan työn tekijöihin jotka partioi kadulla ja ajavat maijaa. Niiden kanssa on keskusteltu ja ovat asiansa osaavaa ja joskus myös hyvinkin ymmärtäväistä ja leppoisaa seurakuntaa. Ne poliittiset poliisijohtajat taas... No, jääköön sanomatta. Onneksi kuitenkin Paatero on kohta jäämässä eläkkeelle.

--Madri

Anonyymi kirjoitti...

No en minäkään mikään varsinainen rap-fani ole mutta kuten jo aiemmin olen todennut, lyriikat ovat tärkeämmät kuin varsinainen musiikin laji.

Poliittisten broilereiden ja jo ikäloppujen kanojen leirissä alkaa näkyä vakavan paniikin merkkejä. Mitä jos nuo rasvanahkaiset raappahousut joita normi Suomalaista kutsutaan, lopettavat dokaamisen ja saatana, alkavat ajatella?
Samainen paniikki riivaa myös niitä, lähinnä virkamiehiä, mitä jos..? Mitä MINÄ teen jos virkani todetaan tarpeettomaksi ja en osaa tehdä mitää jolla olisi arvoa yksityisellä sektorilla?

-aNo.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Madrille ja aNo:lle & kiitos kommenteistanne.


Madri: Poliisia organisaationa minä nimenomaan tarkoitin. Rivikonstujen kanssa olen ollut tekemisissä koko työurani ajan. Uskoisin, että he alkavat olla tilanteesta jo koko lailla kyrpiintyneitä. En tiedä, auttaako Paateron eläkkeelle jäänti sinänsä paljoakaan. Tuskin ne oikeaa poliisimiestä sille pallille tälläkään kertaa laittavat.

aNo: En vielä puhuisi paniikista. Kyllä systeemi on vielä niin voimakas. Mutta se siellä on huomattu, että tätä niin sanottua ajatusten vastarintaliikettä ei saada enää selitettyä olemattomaksi. Ja se aiheuttaa huolestumista.

Anonyymi kirjoitti...

Amen.
Dr. DOctor

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Dr Doctor. Laitapas blogisi taas aktiivitilaan.