tiistai 10. maaliskuuta 2015

SISÄÄNHEITTOTUOTTEESTA

Hommaforumin mediavalppauden avulla tuli hotellin respassakin törmättyä Lastensuojelun Keskusliiton, Suomen Punaisen Ristin ja Väestöliiton yhteiseen avautumiseen, jossa valitettiin sitä, että ns. ankkurilasten perheenyhdistäminen tapahtuu Suomessa aivan liian hitaasti ja vaivalloisesti ja tämäkö jos mikä on epäinhimillistä. Merkittävää on, että yhteisvalitus otsikoidaan ”Pakolaisille on turvattava oikeus perhe-elämään”. Näissä järjestöissä luulisi ymmärrettävän, mikä ero on pakolaisella ja mikä turvapaikanhakijalla, ts. varsin usein elatussiirtolaisella, mutta siitä huolimatta järjestö sekoittaa kielenkäytössään nämä ryhmät yhdeksi pakolaisnipuksi. Varmaankin tässä käytännössä noudatetaan niitä monesti mainittuja kansainvälisiä sopimuksia, joita Lastensuojelun Keskusliitto, Suomen Punainen Risti ja Väestöliitto ovat allekirjoittaneet ja ratifioineet keskenään.

Järjestöjen yhteisavautumisessa huomautetaan, että ”lapsen oikeuksien yleissopimuksen mukaan lasta ei saa erottaa huoltajistaan tahdon vastaisesti ja perheenyhdistämistä koskevat hakemukset on käsiteltävä ”myönteisesti, humaanisti ja kiireellisesti”, ja siinä varsin ansiokkaasti unohdetaan, että lapsen vanhemmat ovat lähtömaassaan jo erottaneet lapsen huoltajuudestaan ihan omin neuvoin ja laittaneet mukulansa Suomeen sisäänheittotuotteeksi, jotta koko perhe saataisiin pysyvän elatuksen piiriin.

Ajatellaan asia toisinpäin. Jos suomalaiset viranomaiset saisivat tietoonsa, että suomalainen perhe suunnittelisi lähettävänsä mukulansa epävarmalle matkalle vaikkapa Argentiinaan saadakseen sieltä oleskeluluvan ja toimiakseen ankkurina muun perheen saamiseksi argentiinalaisen sosiaaliturvan piiriin, toteaisivat viranomaiset, että eihän se tämmönen peli vetele ei niin ollenkaan. Lapsi, samoin kuin perheen muut lapset otettaisiin huostaan ja vanhemmat joutuisivat syytteeseen lapsen heitteillejätöstä. Eikä asiassa olisi kenelläkään nokan koputtamista. Mutta kun kyseessä on saman yhtälön etnisesti edistyksellinen henkilö, se hivelee ylikorostunutta hoivaviettiä sen verran voimakkaasti, että toiminta on sallittua, jopa suotavaa ja se on ilman muuta kustannettava suomalaisten toimesta.

Tässä tiedostavassa yleisvalituksessa Taina Martiskainen Lastensuojelun Keskusliitosta toteaa seuraavaa:

Lapsen etu on arvioitava aina yksilöllisesti. Ei ole olemassa kollektiivista lapsen etua, jonka avulla voitaisiin perustella ns. ”ankkurilapsi-ilmiön” ehkäisemistä. Ei voida kävellä yksittäisen lapsen edun yli ajatellen, että annetaan jonkinlainen maahanmuuttopoliittinen signaali.

Ja tämähän on tiedostavalta kannalta varsin ovelasti sanottu, sillä tuon ajattelutavan mukaan meille voi tulla vaikka 20.000 ankkurilasta ja perheet perässä, mutta kyse ei ole kuitenkaan ilmiöstä, vaan puhtaista yksittäistapauksista, joten asiasta käyty keskustelu ei ole suotavaa. Valituksessa todetaan myös:

Onnistunut kotoutuminen edellyttää koko perheen aitoa ja välitöntä yhdessäoloa.

Kun mietitään suomalaista nykytilannetta jossa kyseiset perheet saavat automaattisen elatuksen, maailman tappiin jatkuvat tulkkipalvelut ja suomalaiset vielä ylläpitävät koneistoa joka tukee heidän oman, suomalaiselle kulttuurille täysin vieraan ja jopa vastakkaisen kulttuurin ylläpitämistä, voidaan todeta, että näkemykset kotoutumisesta ovat no, varsin erilaisia eri ihmisten ja organisaatioitten kesken.

Yksi esimerkki siitä ns. onnistuneesta kotouttamisesta saatiin eilen Helsingissä, kun viisi ulkomaalaistaustaista 15 – 18-vuotiasta häiskää raiskasi porukalla suomalaisen naisen.

Yleensä ja erikseen, jos ihmisellä on ylikorostunut hoivavietti, hänen kannattaa pyrkiä tyydyttämään sitä esim. Hankkimalla akvaariokaloja. Ne eivät aiheuta häiriötä kenellekään ja hoivaviettiään tyydyttävä henkilö on itse vastuussa niitten elättämisestä. Ja kirjoituksessa mainittujen järjestöjen työntekijöille tulisi välittömästi pitää täydennyskoulutus otsakkeella ”kyllä, minuakin saatetaan aika ajoin kusettaa”.


16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen joistain asioista vähän samoilla linjoilla Suomen Punaisen Puolikuun kanssa.

1) Byrokratia on liian hidasta. "Alaikäisten turvapaikanhakijoisen" todellisen iän, todellisen henkilöllisyyden, maahan saapumisen todellisen tapahtumakulun jne. selvittämisen pitäisi alkaa heti rajalta ja edetä niin että turvapaikkahakemusta ei voi jättää ennen kuin nuo on selvitetty.

2) Koko perheen aito ja välitön yhdessäolo on katkaistu sillä että yksi perheenjäsen on lähetetty pois. Yhdessäolon palauttaminen tapahtuu luontevimmin…

3) En muuten yhtään ihmettelisi jos raiskattu nainen paljastuisikin tytöksi.

Anonyymi kirjoitti...

Olet erittäin kiitettävästi ajan tasalla.

Koska kaikki ovat aina yksittäistapauksia niin ei tietenkään saa yleistää, mutta jaksaa hämmästyttää.
Kova on huoli "perheen yhdistämisestä" ainakin maahanmuuttajien osalta.

Äkkiä ajatellen tulee taas ikävästi mieleen kaksoisstandardit.
Linkit toisenlaiseen perhe-elämään (molemmat sama tapaus):
http://mitavittua.fi/2015/01/lastensuojelu-kaappasi-vauvan-syyna-aidin-sairauskohtaus-2/
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/lastensuojelu-kaappasi-vauvan-aidin-sairauskohtauksen-takia

Mitenköhän tilanne hoidettaisiin jos vastaavasti "ankkurilapsen" äidillä olisi sama ikävä tilanne, eiköhän sitä ainakin pari mummoa ja muutama setäkin mahtuisi siihen samaan kyytiin (voisi suositella jopa yksityislentoa) että voidaan yhdistää perhe.

Suuret kiitokset muistakin kirjoituksistasi, olen myöhäisherännyt johon viimeinkin iski se epäilyksen piru.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla järjestöt vaalien alla rahaa vailla,pientä lobbausta omasta tärkeydestään tulevalle hallitukselle.
Mutta onhan se toki kauheaa,jos lapsukainen ei saa perhettään vuoden sisällä tänne,joutuu juhlimaan 30-vuotispäiväänsä ihan yksin...
Tapanilassa tosiaan viisi yksittäistapahtumaa samalle uhrille,sattumalta samaan aikaan ja yllättäen lapsoset
vieläpä tunsivat toisensa.Poliisi varmaan toteaa naiselle,ettei saa kulkea illalla yksin,sellainen käytöshän provosoi melkein kuin ne pilakuvat siitä rauhanprofeetasta.Tulee yhteiskunnalle kalliiksi lisätä yöpartiointia typerien suomalaisten takia,kun eivät älyä pysyä iltaisin kotonaan poissa uuskansalaisten tieltä-eli syy on taas todennäköisesti meissä.
Ehkä nämä tätijärjestöt voisivat keskittyä näihin jo
täällä oleviin lapsosiin ja antaa heille huolenpitoaan
yllinkyllin,mitä vailla sitten ovatkaan,niin saisi sivulliset olla rauhassa.
T:Vesku

Becker kirjoitti...

Ruotsin Punainen Risti on jo syvällä mamamutuksessa, joten sydäntä ei särje kun ohitan heidän rahalippaansa.

Hyvä tuokin tietää, että noille suomalaisille järjestöille ei kannata antaa rahtuakaan, sillä ropo ilmeisimmin menee mamutuksen edistämiseen.

Ja tässä aihetta sivuava piirros:

http://petterssonsblogg.se/2015/03/08/det-ar-ju-barn/

Hemuli kirjoitti...

Hmmm... En seurannut hesarin uutista mutta kommenteista voisi päätellä, että hesari oli aluksi lainannut suoraan poliisin tiedotetta, jossa kerrottiin ulkomaalaistaustaisten olevan kyseessä.

Hesarin juttua on login mukaan hyvin nopeasti editoitu, jolloin "ulkomaalaistaustainen" on poistettu jutusta. Syytä editointiin ei ole kirjattu.

Jos kommentti pitää paikkansa kyseessä on jo puhdas valehtelu! Olisiko JSN kanteen paikka? Mahtaisiko jostakin löytyä kuvakaappaus alkuperäisestä hesarin jutusta?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Veskulle, Beckerille ja Hemulille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Kohdasta 1 ja 2 olen täysin samaa mieltä kanssasi. Kohta 3: todennäköistä. Näissä tapauksissahan on yleensä niin, että 18-vuotias tekijä on poika tai nuorukainen ja 18-vuotias teon kohde taas ihan aikuinen.

Ano2: Tervetuloa Voiman Pimeälle Puolelle. Lastensuojelun puolelta minun on pakko sanoa, että tällaiset tapaukset eivät ole yleisiä. Tosin jokainen niistä on liikaa, ja näillä tapauksilla on se paha puoli, että lastensuojelu on osa järjestelmää ja järjestelmähän ei tee virheitä. Siksi se voi käydä asiasta käräjiä vaikka maailman tappiin. Henkilökohtaisesti ammattimaisena sosiaalipiipertäjänä näen, että jos laitoksen sijasta on tarjolla mikä tahansa tolkullinen sukulainen, kummivanhemmat tai vastaava, se on aina parempi lapselle kuin sijoitus laitokseen.

Vesku: Luulen, että lähipäivinä saamme kuulla useammaltakin taholta, mukaan lukien nämä järjestöt, kuinka suomalainen rakenteellinen rasismi on suorastaan pakottanut nämä nuorukaiset tekoonsa, ja samalla meidät kaikki haastetaan ajatustalkoisiin siitä, kuinka voisimme auttaa heitä esim. asenteitamme muuttamalla.

Becker: Minulla katkesi sinutteluvälit SPR:ään jo silloin, kun se oli köijäämässä somaleita Suomeen. Tuo Petterssonsblogin piirros on kyllä hyvin kuvaava.

Hemuli: Jo vain löytyy, ja vielä gif-kuvana, missä näkyy vuoronperään alkuperäinen ja korjattu versio. Netsi ei koskaan nuku:

http://hommaforum.org/index.php/topic,99363.msg1828640.html#msg1828640

Helsingin Sanomien aikaväli tiedottamisesta ”vastuulliseen tiedottamiseen” oli kokonaista kuusi minuuttia.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Joo, minäkin luin sen hesarin uutisen aikaisin. Ulkomaalaistaustaisista siinä silloin vielä puhuttiin.

Anonyymi kirjoitti...

Hemuli kirjoitti March 10, 2015 at 6:17 PM:

"Mahtaisiko jostakin löytyä kuvakaappaus alkuperäisestä hesarin jutusta?"


Tässä on:
http://hommaforum.org/index.php/topic,99363.msg1828640.html#msg1828640acc

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tässä vielä, jos haluaa samalla kertaa nähdä sananvapauden ja "vastuullisen sananvapauden(tm)" erot. ;)

http://fi8.eu.apcdn.com/full/128795.jpg

Anonyymi kirjoitti...

Oli meitä poikia raitilla viis...
Pojat on poikia...

S-tana!

Olen aiemminkin esittänyt, että pakolaisten pääpaino on oltava lapsissa ja mieluusti alle 12 vuotisissa. Täällä lapset sijoitettaisiin perheisiin, ei laitoksiin (tällöin voisi myös suvakki osoittaa toiminnallaan ihmisrakkautensa muilta vaatimisen sijaan = Put your money where your mouth is -periaate)).
Sopeutuminen ja kotoutuminen on lapsille luontevinta ja mikäli he aikuistuttuaan tahtoisivat palata lähtömaahansa niin tuliaisina he veisivät ainakin kielitaidon sekä länsimaalaiset sivistysarvot.

Kun suvaistuneet tahot aina uikuttavat kuinka Suomikin lähetti kansalaisiaan ulkomaille sotaa pakoon niin sitäpä ei tahdota kertoa, että kyseessä oli nimenomaan sotalapset (niin Ruotsiin kuin Tanskaan). Ei sinne aikuisia miehiä laitettu muuta kuin haavottuneiden rintamasotilaiden muodossa ja nämäkin palasivat toivuttuaan pääsääntöisesti takaisin Suomeen.

-Tvälups-

Ei linnutkaan tunne rajoja... Eipä niin joten lupaan henkilökohtaisesti majoittaa sen pakolaisen joka lentää tänne omin siipinensä.

Anonyymi kirjoitti...

Ylellämme tuo yksittäistapaus ei näy muutoin kuin haulla "raiskaus". Toki taustat ovat näkyvillä.

Kiitokset Ykälle - vallankin Tarinoista!

Ano_x

Anonyymi kirjoitti...

Yksi kaveri sanoi Vietnamin venepakolaisista aikoinaan. "Jos ne soutaa koko matkan rautatieasemalle asti, niin saavat tulla suomeen."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Yhel Turkkulaasel, acc:lle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Taisteluvälineupseerille, Ano x:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Yks Turkkulaanen, acc ja Vittuuntunut NettoVeronMaksaja: Nythän tuo tuli näytettyä vielä edellistenkin lisäksi useammastakin linkistä. Edelleenkin voi todeta, että netsi ei nuku.

Taisteluvälineupseeri: Ihan totta tuo, mutta kuinka moni perhe olisi halukas ottamaan itselleen vaikkapa somalilapsen? Luulen, että jonoa ei ole. Ammattini puolesta jo tiedän, että sijaisperheitä etsitään sosiaalin puolelta ihan tolkuttomasti, mutta tungosta ei ole edes suomalaisiin sijoitettuihin. Ehkäpä vastuu siirretään ns. tiedostavien perheitten vanhemmille.

Ano x:lle: Tuossahan noita linkkejä tuli. Kiitos kannustuksesta. Eiköhän noita tarinoitakin taas ole luvassa.

Ano: Tiedän työni puolesta, että vietnamilaiset eivät suinkaan ole sellaisia pulmusia, mitä ajatellaan, mutta huomattavasti järkevämpää ja asiallisempaa porukkaa ne ovat kuin mitä islamilaisista maista tulleet.

Oinomaos kirjoitti...

Olli Immonen avasi EU:n perheenyhdistämisdirektiiviä aika hyvin tässä kirjoituksessaan.

Se jäi turhan vähälle huomiolle tai kansainvälisiin sopimukseen erikoistuneet tiedostavaiset eivät taaskaan olleet siitä ymmärtäneet yhtään mitään. Sen verran kova parku syntyi, kun Jussi Halla-aho äskettäin runnoi kommariproffa Martin Scheininin maanrakoon.

Suomalaisessa perheenyhdistämiskäytännössä on ollut monia kummallisuuksia, yhtenä esimerkkinä "kasvattilapset". Ei haise yhtään tämäkään, eihän?

Kiitos Beckerille hyvästä kuvasta. Se kertoo kaiken siitä tyhmyydestä ja hulluudesta mikä liittyy näihin "mä oon 14v" -karva-ankkureihin.

Anonyymi kirjoitti...

Ellei Ano2 ole moskotrolli niin ainakin hän toistaa hyvin valppaasti Kremlin masinoimaa viestiä.

Toi Lokakuun Liike on Johan Bäckmanin ja liimatilhien yhteistyössä rakennettu, Venäjän Presidenttihallinnon epäsuorassa alaisuudessa toimiva propagandajärjestelmä, jonka päätarkoitus on epävakauttaa Suomea poliittisesti. Kyse on näiden Venäjän propagoimien lapsiasiajuttujen Suomen päätä hoitamaan tarkoitetusta toimistosta.

Kannattaa vilkaista tämä linkki:

http://antifasistit.blogspot.fi/2012/10/suomalaiset-aktivistit-perustivat.html

"Antifasistit" eli takkutukat ja Johan Bäckman yhdessä liikenteessä.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että jokainen, joka tietää että mistä tuossa on kyse, on isänmaallisista syistä velvollinen kertomaan sen tiedon eteenpäin. Ja olen sitäkin mietä, että joka tietää mistä tuossa on kyse mutta levittää asiaa silti, toimii aktiivisesti Suomea vastaan asiassa, jossa on hyvin vahva ulko- ja turvallisuuspoliittinen ulottuvuus. Eli silloin heilutaan vähintään näköetäisyydellä maanpetoksen rajoista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Oinomaokselle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Oinomaos: Joo, Immosen kirjoitus on erittäin asiallinen. Kirjoituksessa mainittujen järjestöjen avautumisen sinänsä ymmärtää, sillä niillehän lisääntyvä humanitaarinen maahanmuutto on puhdasta rahoitusmateriaalia.

Ano: Kiitos vinkistä, pitää seurata jatkossa tarkemmin. Sinänsä mielestäni Ano2 keskittyi nimenomaan lastensuojeluun yleensä, ei lastensuojeluun vs. venäläisvähemmistö. Sinänsä myös tuon mitä vittua-sivuston taustojahan on kyseenalaistettu varsin laajalti.