sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

ANTERO LÄRVÄNEN JA RASISMIPISTEYTYS

- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat, täällä Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradion ja Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin yhteislähetyksessä. Olemme tällä kertaa Helsingissä, ja lähetyksemme käsittelee Helsingin Sanomien tuoretta uutista, jonka mukaan internetissä velloo aina vain aikaisempaakin suurempi määrä rasismia. Uutisessa ei tosin kerrota sitä, mitä se rasismi käsittelee ja mistä sitä löytää, eivätkä Hesarin uutisessa mainitut tutkijat Vesa Puuronen, Tero Tihveräinen ja Anna Rastas olleet halukkaita haastatteluun. Mutta asioistahan on otettava selko, ja olemme jälleen kerran tuoneet sitä varten paikalle oikean miehen. Selitteläätiön ja soveltavan spedestetiikan tohtori ja suomalaisen selitteläätiön grand old man, Adolf Butler, tervetuloa lähetykseen.

- Tervehdys kaikille Huitsinnevadan paikallisradion kuuntelijoille ja Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin lukijoille. Ja myös sinulle, Antero sekä mainioille äänimiehillesi Hösselle ja Pertalle. Teidän kanssanne on aina niin mukavaa rupatella.

- Tohtori Butler, väkisinkin tulee mieleen ajatus, että tätä median puolelta ryöpytettyä nettirasismista huolestumista tulee esille erityisesti silloin, kun nimenomaan maahanmuuttajaväestömme on niin sanotusti törttöillyt. Ja niin kuin tiedämme, tässä viimeisen puolen vuoden aikana sitä törttöilyä on kyllä esiintynyt enemmän kuin sen verran. Onko tässä kyse jostakin median hämäysoperaatiosta, jolla pyritään osoittamaan että kantaväestön sanoma sana on vakavampi asia kuin vähemmistöryhmien tekemä teko ja sen vuoksi teko, härskikin sellainen kannattaa unohtaa ja keskittyä sanaan?

- Meinaten, vaikka Hesarin juttu oli varsin lyhyt, niin siihen on onnistuttu ymppäämään termit nettirasismi, rasismi, nettirasismi, kärjekkäät mielipiteet, kiristyneet asenteet, rasistiset kommentit, viharikokset, viharikokset, rasistiset rikokset, netin viharikokset, viharikokset, netissä tapahtuvat viharikokset, internetissä käydyt rasistiset keskustelut, massiivinen rasistinen puhe netissä, väärät käsitykset, halveksuva puhe, rasismi sekä vielä rasismi ja kun koko jutun pituus oli vain 255 sanaa, niin tästä saa helposti käsityksen, että nimenomaan kantaväestön suunpieksäminen on se suurin ja ainoa ongelma maassamme, ja sen rinnalla maahanmuuttajaväestön tekemisistä keskustelu on äärimmäisen rahvaanomaista ja epärelevanttia yleensäkin. Ja helposti saa myös käsityksen vanhasta Göbbelsin luomasta opista eli ”toistamalla totuudeksi”.

- Juuri näin, Antero! Sulla se toi hoksa toimii yhtä hyvin kuin ennenkin. Pakkohan meidän on yrittää tuota ”toistamalla totuudeksi”-menetelmää, kun eihän meillä muuta ole. Katsos, kun meillä on ongelma. Kun me alettiin aikanaan köijätä tuota porukkaa tänne Afrikasta ja Lähi-idästä, niin niittenhän piti olla sellaisia kilttejä ja kiitollisia käveleviä solidaarisuuspystejä, jotka olemassaolollaan osoittaisivat sen, kuinka hyviä ihmisiä me hyvät ihmiset oikein olemmekaan. Kun kysehän oli kuitenkin vain meistä ja meidän egostamme. Jos suunnitelma olisi toteutunut niin kuin silloin ajateltiin, niin silloinhan jokainen asian tiimoilta kankkulan kaivoon heitetty ropokin olisi nähty sinänsä positiivisena sijoituksena, sillä kirkastaisihan se sijoitus penni penniltä meidän omaa kuvaamme meidän omassa keskuudessamme. Ja muistahan ei niin suurta väliä olekaan.

- Mutta me unohdimme, piru vie, pari asiaa. Ensinnäkin tämän kävelevän solidaarisuuspokaaliaineksen laatutarkastus jäi tekemättä ja huomattiin, että ei ne niin kilttejä ja kiitollisia olleetkaan. Ehkä olisi pitänyt sittenkin kuskata ne solidaarisuuspokaalit tänne jostain Polynesiasta. Ne olisivat varmaan olleet rauhallisempaa väkeä. Mutta nyt ollaan sitten siinä tilanteessa että eihän sen tänne kuskatun porukan tekemän väkivalta- ja seksuaalirikollisuuden määrää voi millään enää kiistääkään. Sen kanssa pitää vaan olla ja elää, tai siis laittaa tavalliset kansalaiset elämään ja yrittää selittää ongelma olemattomaksi.  

- Ja toinen asia, mikä meiltä unohtui, liittyy nimenomaan noihin tavallisiin kansalaisiin. Rahvaaseen, piru vie. Jolle me varattiin se maksajan ja hyväksyjän osa. Ei me edes mietitty sitä porukkaa sen enempää. Ajateltiin, että nieleehän se tämän kun se on niellyt kaiken muunkin. Mutta viime aikoina se rahvaan perhana on tehnyt jotain aivan odottamatonta ja sellaista, mitä ei otettu laskelmissa ensinkään huomioon. Sellaista, mitä se ei ole tehnyt, no, ei minun aikanani ainakaan.

- Ja mikä tämä odottamaton teko sitten oli?

- No kun se rupesi ajattelemaan. Se ymmärsi alkaa funtsia ihan tosissaan, että mikäs se syötetyn monikulttuurisuuspropagandan ja todellisuuden välinen suhde oikeastaan on. Ja tottahan se hoksasi, että sitä oli kusetettu. Koska eihän siihen loppujen lopuksi paljon vaadita. Kun koko ideammehan perustui siihen, että rahvas nimenomaan ei ajattele. Sille syötetään valmiiksi pureskeltu totuus ja se nielee sen kiltisti. Mutta sitten tuli se juuttaan internet. Jos me pärjättäisiinkin vielä pelkillä sanomalehdillä, niin eihän tässä olisi mitään ongelmaa. Humanitaarisen maahanmuuttajan tekemää väkivaltarikosta ei olisi olemassakaan, koska sitä ei olisi julkaistu lehdissä ja rahvas odottaisi koomassa seuraavaa lottoarvontaa niin kuin aina ennenkin.

- Eli voiko siis todeta niin, että se netissä oleva keskustelu, mitä nuo Hesarinkin jutussaan mainitsemat rasismin tutkijat nimittävät kaikilla mahdollisilla inhimillisen halveksuttavan vihan termistöillä onkin vain ilmiasu sille, että rahvas on yllättäen alkanut ajattelemaan ja kyseenalaistanut selitteläättöreitten ja soveltavien spedestetiikkojen heille suoltaman propagandan? Sen nimenomaisen propagandan, jolla itse asiassa vain yritetään puolustaa jo alunperinkin täysin epäonnistunutta väestöpoliittista kokeilua ja sen myötä syntyneitä suojatyöpaikkoja ja tyhjän päälle rakennettua akateemista arvostusta. Eli niin sanotulle vihapuheelle on siis aivan asiallinen peruste?

- Kyllä. Näin on. Tutkijoitten toistuva esilletulo on harras pyyntö siitä, että ettekö te voisi olla hiljaa ja antaa meidän päteä keskenämme teidän meille tienaamilla verorahoilla niin kuin aina ennenkin.

- Mutta eikö olisi silloin yksinkertaisinta todeta, että tämä projekti on mennyt perseelleen, pyytää anteeksi epäonnistumista ja alkaa yhdessä suunnitella tapoja, jolla asiat saataisiin järkevämmälle tolalle?

- No eihän se semmonen ole mahdollista. Sehän olisi sen tunnustamista, että rahvas tiesi asiat paremmin kuin akateeminen yhteiskuntatieteilijä. Ja sehän laittaisi koko tieteenalan liipaisimelle muutenkin. Rahvas saattaisi alkaa pian ajatella siihenkin liittyviä asioita. Ja sen myötä se saattaisi tehdä ikäviä johtopäätöksiä.

- Mutta eikös näitten tutkijoitten tulisi sitten yleisen rasismikirkumisen sijasta ottaa esimerkkejä tästä niin sanotusta rasistisesta ajattelusta, toimia samoilla tavoilla eli esittää perustellut mielipiteensä siitä, miksi kritiikki ei tutkijoitten mielestä pidä paikkaansa? Käyttää faktoja ja perusteluja? Aivan juuri niin kuin tekevät ne ihmiset, jotka arvostelevat niin monikulttuuripropagandaa kuin monikulttuurisen yhteiskunnan kiistattomia ongelmia.

- Kuules, Antero. Jos ne pystyisivät siihen, niin luuletko ettei esmes Jussi Halla-ahoa olisi puhuttu pussiin jo kymmenen vuotta sitten? Tässähän se ongelman ydin on. Me loimme monikulttuurisuusideologian. No, utopiaahan se on. Ei se mihinkään faktoihin perustu. Pelkkiin elämää kokemattomien ihmisten unelmiin. Tai niin no, minun kohdallani tietysti puhtaaseen harrastukseen, eli asioitten vituralleen hässimiseen valtakunnallisella tasolla. Ei me edes odotettu mitään kritiikkiä. Mutta sitten sattui se odottamaton tilastopoikkeama ja haalariväellä alkoikin raksuttaa.

- Mitä nämä tutkijat siihen pystyvät tekemään? Ei heitä ole koulutettu varsinaisesti perustelemaan mitään, vaan he ovat ammattimaisia rasismin etsijöitä ja ennen kaikkea sen uudelleen määrittelijöitä. Ainoa, mihin he pystyvät, on aina vaan uusien ja uusien asioitten määrittely rasismiksi. Mikä ei sinänsä paljoa vaadi, sillä määrittelyn pohjana on se, onko tutkimuksen ja määrittelyn kohde samaa mieltä kuin tutkija itse. Jos ei, kyseessä on rasismi. Jos määrittelyn kohde lisäksi kyseenalaistaa tutkijan arvovallan, kyseessä on myös viharikos. He pystyvät löytämään rasismiksi määrittelemänsä asian, mutta jos heiltä kysyy, että mitä sitten, niin heillä menee sormi suuhun, eivätkä he pysty muuhun kuin toistamaan edelleenkin, että hei, minä löysin rasismia.

- Eikö sitten kannattaisi antaa asian vallan olla? Jos te ette sille kumminkaan mitään mahda. Poskea soitetaan joka tapauksessa. Ei internet enää mihinkään katoa.

- Ei katoa niin, mutta vielä meillä on yksi keino jäljellä.

- Mikäs keino se on?

- Internetin rasismipisteytys.

- Internetin rasismipisteytys?

- Sinähän Antero toistat minua kuin yliopistollinen rasismintutkija itseään. Internetin rasismipisteytyspä hyvinkin. Ideahan läksi liikkeelle Oikeusministeriön demokratian uudelleenmäärittely- ja uuskielen osastolta, jossa pykäistiin pystyyn projekti, jossa kartoitetaan taas kertaalleen vihapuheen aiheuttamia turvattomuuden kokemuksia. Minähän olin itsekin tuota joutohetkinäni pystyyn pykäämässä mutta siinä asiaa suunnitellessa porukalla oli tunne, että tää on taas niin kertakaikkisen lievää ja sitä samaa kuin aina ennenkin. Kun siinä kaikki perustuu siihen, että jos ihminen on kokenut jotain, tai ainakin tuntenut kokevansa jotain meidän ideologiaa hyödyttävää, niin hän on silloin ihan oikeasti kokenut jotain ja siihenhän on pakko reagoida suurella ärtymyksellä ja tuomitsemisella. Mutta sitä on yritetty jo niin monta kertaa, että sillehän nauraa jo naurismaan aidatkin.

- Se edellinenkin tutkimuskin oltiin jouduttu painamaan kahteen kertaan, kun kirjapainossa jätkät oli nauraneet tekstiä lukiessaan itsensä niin tärviölle, että unohtivat vahtia konetta ja painettuun tutkimukseen tuli vahingossa tekstin sekaan kuvia viimeisimmästä Jallusta. Totta kai tämäkin projekti sinänsä viedään loppuun, sillä sitenhän estetään akateemista työttömyyttä, joka on likimain yhtä suuri häpeä tälle kansakunnalle kuin rasismiksi tulkitut niin monet, monet asiat.

- Mutta kaikkien näitten epäonnistumisten jälkeen pidettiin aivoriihi ja todettiin, että se tuote, mitä me aiotaan myydä ei mene kaupaksi millään perusteilla muille kuin korkeintaan nuorille yliopisto-opiskelijoille sekä vihreille ja vasureille ynnä Päivi Lipposelle. No hei, millä ihmeellä se menisikään läpi, kun ne meidän perusteet hävettäisi meitä itseämmekin, jos me hävetä osaisimme. Näin ollen päätettiin, että ei perustella enää mitään, vaan tehdään sitä, missä ollaan hyviä eli tylysti käsketään ja kielletään. Eli survotaan määrittelemämme totuus ihmisten kurkusta alas ja vaiennetaan rasismiksi tulkittava järjen ääni. Niinpä demokratian uudelleenmäärittely- ja uuskielen osastolle ollaan perustamassa – näin alkuun – sata kappaletta internetin rasismipisteyttäjän virkaa. He tutkivat internetin keskustelupalstoja, blogeja ja sen semmoisia ja antavat rasistiseksi tulkituista havainnoista rasismipisteitä.

- Minkälainen tämä pisteytys on?

- Yksi rasimipiste: Tutkittava kohde ei sisällä rasistiseksi tulkittuja asioita, mutta ei myöskään avoimesti tuomitse rasismia.

- Kaksi – viisi rasismipistettä: Tutkittavassa kohteessa kyseenalaistetaan monikulttuurin teoria tai sen käytännön ilmentymät, ja kyseenalaistaminen perustuu faktoihin. Mitä paremmin asiat perustellaan, sen suurempi on rasismipistetytys. Esimerkkinä voinen käyttää Jussi Halla-ahon blogia, jossa pisteytys olisi vitosen pinnassa.

- Kuusi – kymmenen rasismipistettä: Tässä on sitten se varsinainen törkytavara alkaen haistattelusta edeten turpaanvetämisen kautta kuulaa ottaan-linjalle.

- Onko näistä rasismipisteistä sitten jonkunlaisia seuraamuksia niin juttujen kirjoittajille kuin sivustojen ylläpitäjille?

- Onhan toki. Oikeusministeriö on tekemässä myöhemmin julkaistavaa ohjeistusta tuomioistuimille. Tietty määrä pisteitä tuo automaattisesti käskyn lopettaa blogi tai sivusto uhkasakon uhalla. Seuraava pistemäärä tuo automaattisen sakon. Sitä seuraava tuo taas ehdollista ja sitä seuraava luonnollisesti ehdotonta vankeutta. Mikäli blogi tai sivusto suostuu lopettamaan toimintansa ja poistamaan kaiken sisältönsä netistä ennen oikeustoimien alkamista, pisteet nollataan ja tekijä armahdetaan. Menetelmä on siitäkin nerokas, että tuomioistuimien ei tarvitse enää tuhlata aikaansa sorvatakseen selityksiä tuomioille tyyliin ”logiikalla tai niin sanotuilla järkiperusteluilla ei ole todellista merkitystä uskonnollisista kysymyksistä käytävässä keskustelussa.” Nyt tuomioistuimien ei tarvitse muuta kuin todeta, että tulipa tuollakin sivuston ylläpitäjällä tai blogikirjoittajalla pinnat täyteen. Samoin säästytään aikaa vievältä poliisin esitutkintatyöltä. Asiaa ei edes tarvitse käyttää poliisilla, vaan sen voi siirtää suoraan tuomioistuimille, ja siellähän asia sujuu tämän systeemin mukaan nopeasti ja tehokkaasti.

- Tuossa on kieltämättä melkoinen pelote. Mutta hyvin suuri osa tarkoittamastanne aineistosta toimii nimimerkin takana yhdysvaltalaisilla palvelimilla. Oikeusministeriön arvovalta ei sinne ylety.

- Myöntää täytyy, mutta näillekin sivustoille tullaan lähettämään säännöllisesti viikoittainen rasismipisteraportti varustettuna ilmoituksella että jos henkilöllisyytenne saadaan selville, ei armahduspykälä enää koske teitä. Se pistää meinaan kylmän ringin vihakirjoittajan persreiän ympärille, kun hän tietää että kakkua olisi kasassa jo kolme vuotta kuusi kuukautta ja ainoa keino selvitä siitä on panna pillit pussiin ennen kuin nimi tulee julki.

- Ja siinähän joku sopiva oikeusministeriön palkkaama trolli paukuttaa äkkiä blogin pitäjälle tekaistuilla kommenteillaan pari kolme vuotta lisää.

- Kyllä. Eikö olekin kaunista?

- Kaunista, hyvin kaunista. Sanoitte, että alkuun palkataan sata rasismipisteyttäjää. Enemmänkin siis on tulossa?

- Totta kai. Eihän tuolla määrällä vahdi kuin muutamia suuria sivustoja ja facebook-nimiä. Lopullinen määrä pyörii tuossa kuuden – seitsemäntuhannen uuden virkahenkilön kieppeillä. Hehän tietenkin maksavat kohtuullisen hyvästä palkasta verojakin, ja tämähän lisää bruttokansantuotetta ja auttaa osaltaan maatamme nousemaan lamasta.

- Helppoa kuin heinänteko, joo. Vaan eikös tommonen uudistus kuitenkin pidä siunata eduskunnassa? On nimittäin melko rankkaa settiä näin äkkiseltään.

- Totta kai se seuraavassa eduskunnassa siunataan. Vaikka rahvas on tietyissä asioissa jo oppinut ajattelemaankin, ja tajunnut, että asiat ovat pielessä, niin suurin osa ei ole vielä ymmärtänyt, että syyllinen on nimenomaan juuri se sama puolue, mitä hän on aina äänestänyt ja mitä hän äänestää tulevissakin vaaleissa. Se on jotenkin niin kauniin paradoksaalista. Äänestäjä uskoo saavansa puolueeltaan apua sen epäkohdan korjaamiseksi, jonka puolue on itse aiheuttanut ja jota se ylläpitää jatkossakin. Ja antaa puolueelle äänensä, että se puolue, johon hän luotti, voi tehdä äänestäjän elämän mahdollisimman hankalaksi vielä seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Hyväuskoisuudessaan se äänestäjä antaa meille legitimiteetin neljäksi seuraavaksi vuodeksi tehdä juuri toisin kuin hän olisi halunnut ja hässiä asiat hänen kannaltaan vielä enemmän vituralleen kuin nyt.

- Ja sen jälkeen päästään jälleen siihen ideaalitilaan, että rasismintutkijat voivat rauhassa kirjoittaa juttuja toisilleen kehuttavaksi, eikä kukaan enää uskalla panna hanttiin?

- Nimenomaan näin.

- Tohtori Butler, kiitän teitä haastattelusta. Täällä Antero Lärvänen, Huitsinnevadan paikallisradio. Hei äänimiehet! Rojut Transittiin ja sitten Lällävedelle saunomaan. Ykä laittoi jo tekstiviestin, että sauna on saavuttuamme kuumana ja kalja kylmänä.

Myöhemmin, matkalla kohti Pinnanmaan mäkisiä tasankomaita

- Vaan nyt täytyy sanoa teille jätkät, että kyllähän tuota myöten meilläkin loppuu hommat. Kun kattoo näitä meidänkin lähetyksiämme, niin siinä paukkuu rasismipisteet sen verran punaisena, että kyllähän siinä vastaava päätoimittajamme Esko Äng alkaa miettiä, että kannattaako sitä sentään lähteä elinkautista istumaan. Niin että tässä tarttee varmaan ruveta miettimään muita elinkeinoja. Kyllähän Huitsinnevadassa hirviä on, Lällävedestä saa kalaa ja pottua voi lyödä kasvamaan tonttiin, mutta olishan se kiva saada vähän ekstrasärvintäkin välillä.

Hösse: Vaan minullapa sitä on idea.

Pertta: Hä? Kerro heti.

Hösse: No se kirjapainossa vituralleen mennyt yhteiskuntatieteellinen rasisminvastainen tutkimus, mihin tuli vahingossa pornokuvia mukaan.

- Hä? No mitäs siitä?

Hösse: Ostetaan se. Koko painos. Ja pyydetään se valmiiksi silputtuna.

- Mitteekö höpäjät?

Pertta: Hei, minä hoksaan. Pyydetäänkö silpun lisäksi vielä todistus, että tää on yliopistolta ja sisältää äärimmäisen rasisminvastaista materiaalia.

Hösse: Nimenomaan. Ja sitten me aletaan pussittaa sitä paperisilppua kahden litran muovipusseihin ja aletaan myymään sitä Suomen ainoana yliopistollisesti todistettuna rasismin- ja vihapuheenvastaisena hamsterin- ja muitten jyrsijöitten häkin puruna. Sehän menee liimatilhi- ja sukkahousukoppeloporukalle täydestä kuin väärä raha.

- No jumalauta! Pyydetäänpä saman tien kirjapainoa ottamaan pari painosta lisää ja toimittamaan se valmiiksi silputtuna. Huonompilaatuinenkin paperi kyllä kelpaa. Ja sitten vielä perustetaan yhdistys Suomen Punainen Rasti, ja laitetaan joka pussiin merkintä, että 10% pussin hinnasta lähetetään lyhentämättömänä SPR:lle. Rahantuloa ei voi estää.

30 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset Taisteluvälineupseerille linkistä ja vinkistä.

Kumitonttu kirjoitti...

Amerikassa Fergusonissa tuli kamalan paha olo, kun 20 vuodessa kaupunki muuttui melkein nollasta täysmustaksi. Siellä päin maailmaa on tapana olla verottamatta kansaa vereslihalle, joten kaupungin budjetista 1/3 piti kerättämän sakkotuloilla.

Kuten valistuneet lukijat tietävät, värillisen enemmistön taipumus rikollisuuteen on kaikkialla maailmassa valkoista vähemmistöä suurempi. Niinpä se johti tilanteeseen, jossa Fergusoniin ei saatu mustia poliiseja vaikka Paaterokin niitä haluaisi. Ja jos tummaihoiset syyllistyvät herkemmin laittomuuksiin, niin tokihan tilanne on sitten sellainen, että valkoinen poliisi sakottaa mustaa rikollista.

Sitä minä vaan ihmettelen, että jos poliisin toiminta niin kovasti mustaa enemmistöä harmitti, niin miksi he eivät leikanneet kaupungin budjettia, jolloin sakkojen käyttö sosiaalikuluihin olisi voitu poistaa kokonaan tai ainakin oleellisesti pienentää.

Jotenkin tuntuu että Fergusonin mustat halusivat kaikenlaisia mukavia palveluita kaupungilta, mutta mistään ei löytynyt maksumiestä. Kun valkoiset ottivat kolehdin kerätäkseen, niin heitä syytetään rasisteiksi. En tiedä miksei Fergusonista löytynyt mustia kolehdinkerääjiä, ehkä eivät riittäneet taidot, ehkä kulttuurinen vastarinta esivallan suuntaan.

Rasismipisteitä ropisi niin perkuleesti, että palautan Plussakorttini.

Anonyymi kirjoitti...

Tämänkertaisessa epistolassa on sellaista komediallisuutta että edes Ykä ei voi tietää tai ymmärtää minua paremmin joitain jutun huvittavia piirteitä.

Toivottavasti joskus tulee tilaisuus skoolata asiaa vaikka Pommacilla Ykän kanssa.

Sattui vielä niin näppärästi keskelle angstia ettei ole tosikaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ootko muuten Ykä tullut miettineeksi, että "Mitä Vittua" -lehti on loppujen lopuksi tärähtäneistön luomus?

Jos negatiivisten ilmiöiden normaali käsitteleminen eli niiden negatiivisuuden ottaminen tarkastelun keskiöön estetään jatkuvasti, niin jossain välissä niiden negatiivisten ilmiöiden kärsijät ottavat hällävälistisen asenteen kaikkiin rajoituksiin, käytöstapoihin ja normeihin.

Jos media uutisoisi kansalaiskasvattamisen sijaan, niin mediakentällä ei olisi tilaa "Mitä Vittua" -lehdelle eikä etenkään sen suosion räjähdysmäiselle kasvulle. Mutta nyt kun Pravda, Yle, Höhlä, Savon Sadut, Turun Kusetus, MTV3, Nelonen tai juuri mikään muukaan iso media ei suostu sortumaan journalisiin, niin mikä tahansa edes puolitotuuksia julkaiseva keltainen tuote leviää kuin häkä hallissa.

Mitä Vittua on taatusti rasistinen, fasistinen ja basistinen julkaisu, mutta se uutisoi. Niinpä sitä seurataan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Kumis: Eikös siellä Amerikoissa hiljattain erotettu työstään muutama valkoinen poliisi, kun ne olivat lähettäneet toisilleen rasistiseksi tulkittuja tekstiviestejä? Niin siellä kuin muuallakin näyttää siltä, että poliisin päätehtävä ei ole turvallisuuden ylläpitäminen, vaan sen välttäminen, ettei sen toimintaa voi millään muotoa tulkita rasistiseksi.

Mitä tulee Yhdysvaltain mustaan väestönosaan, niin luulen, että sillä alkaa homma pelittää ihan mukavasti siinä vaiheessa, kun termi ”acting black” tarkoittaa samaa kuin ”acting white” nykyisin.

Ano1: Mistä sitä tietää, vaikka joskus skoolataan. Ja toivottavasti angsti katoaa huuthelvattuun.

Ano2: ”Mitä Vittua”-lehden taustoistahan on jossain todettu, että se menee Putinin sylttytehtaalle, ja voihan se olla mahdollistakin. Mutta joka tapauksessa se uutisoi sellaista, mitä valtamediamme ei tee. Jos meillä olisi media, joka keskittyisi uutisointiin, eikä epistolan julistamiseen, niin tämän tyyppisille julkaisuille ei olisi tarvetta. Mutta tällä hetkellä se tarve on. Oli sen rahoituspohja missä hyvänsä.

Kumitonttu kirjoitti...

”Mitä Vittua”-lehden taustoistahan on jossain todettu, että se menee Putinin sylttytehtaalle, ja voihan se olla mahdollistakin.

Siis mitäh? Kaikki liberaalin vasemmiston vastainen toimintako on salaliittoteorioissa rahoitettu nopeasti köyhtyvän Putinin armosta? Ei jumankekka, eihän tässä ole ku 80 vuotta kun kovasti väittivät koukkunokkien hallitsevan maailmaa ja eräskin Kokoomuksen edustaja anagrammiltaan salolainen pertti väitti, että juutalaiset pitävät maailman pankkeja ja mediaa hallussaan. Nyt koukkunokkien aseman ovat perineet venäläiset turvallisuusviranomaiset.

Säkun taidat työsi puolesta tuntea noita salaliittoteoreetikkoja, niin erottaako ne päälle päin muusta kuin lukuisista lävistyksistä, villavaatteista ja kasvisruoasta?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumis. Älähän suotta lämpiä. Kommenttini johtui siitä, että sitä sivustoa tietoni mukaan pitää yllä venäläissyntyinen heppu. Minä kun olen siihen suuntaan aina vähän epäilevä. Vaan saattaa olla, että esitin mielipiteeni epäselvästi. Pahoittelen. Itse se sivusto kertoo sen, mitä valtamediamme tulisi kertoa.

Tunnen toki työni puolesta useitakin ihmisiä, joilla on naamassa rautaa enemmän kuin meikäläisellä työkalupakissa. Aikuiset (siis alta kolmekymppiset) ovat lähinnä niin täynnä itseään ja tiedostavuuttaan, ettei niillä äly riitä minkäänlaisten salaliitoteorioitten miettimiseen. Ja nuoret taas kattelevat itseään peilistä ja tuumivat, että eikös tää mun kuudes lävistyskoru ole upeen näköinen. Noin henkilökohtaisesti totean, että naamaan isketty lävistyskoru on paras mahdollinen tapa tehdä kauniista nuoresta naisesta ruma.

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä huomasiko kukaan tämänpäiväisestä Ylen urheilutarjonnasta mitään mielenkiintoista (TV2), mutta meikäläistä pisti silmään parissa otteessa tummaihoisten esiinmarssi ns. kisastudioon.

Oli esim. Somalian jääpallomaajoukkueesta juttua Ruotsista, ja monikulttuurisesta urheiluharrastuksesta jotakin. Studioon oli hommattu oikein muutama tummahipiäinen kaveri tätä tilaisuutta varten.

Jotenkin alkoi tympimään siihen malliin, että vaihdoin suosiosta kanavaa. Näkee että eduskuntavaalit ovat lähellä, jotta tällaista skeidaa suolletaan katsojille Ylen taholta...

Ville kirjoitti...

Hehheh! Putinin palkkaamia trolleja kaikkialla! Eikös jossain iltapaskassa ollut kohu-uutinen otsikolla "Suomen putinistien yllättävät tulot". Lopulta yllättävää olikin vain se, ettei näillä ole tuloja juuri ollenkaan.

No, MV nyt vain on roisi mokutusvastainen nettilehti. Tuskin Venäjällä edes ollaan kuultu siitä. Eräänlainen Suomen oma Der Stürmer. Näkee kuitenkin että sivusto on varsin raakile ja tekijä julkaisee innolla monien eri sivujen artikkeleita. Tyyppi selvästi vielä hakee omaa ilmaisuaan.

Mutta onhan tällainen erittäin epäkorrekti sivu mukavaa luettavaa. Enkä kyllä voi kieltää etteikö joukossa olisi paljon täyttä asiaakin. Ja täydellä nuoruuden innolla esitettynä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano ja Ville & kiitos kommenteistanne.

Ano: Minulla kun ei tule tuota televisiota pahemmin katseltua, niin en huomannut. Kiintiötummaihoisten esiinmarssi on kyllä muuten tullut huomattua. Somalian jääpallomaajoukkue on minusta sinänsä ihan hauska vitsi, tosin senkin kustantavat ruotsalaiset veronmaksajat.

Ville: Suurin piirtein noin. Mutta koska valtamediamme ei tee työtään, niin kyseistä sivustoakin tarvitaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kirjoitus taas kerran Yrjö. Näin se homma etenee täällä sanan ja mielipiteen vapauden maassa. Jäljelle jää lopulta vain yksi totuus, virallinen totuus, ja sen mukaan maahanmuutto ja monikulttuurisuus on suuria rikkauksia ja voimavaroja joista ei koidu mitään ongelmia. Joka on muuta mieltä on rasisti, vihapuhuja ja ulkomaalaisvastainen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano, ja kiitokset.

Oinomaos kirjoitti...

Kiitos Ykä hyvästä kirjoituksesta. En ihmettelisi, vaikka kohta Oikeusministeriössä olisi jollain osastolla rasismipisteyttäjiä. Varmuuden vuoksi, ettei virheitä pääse tapahtumaan eli että väärällä tavalla sanottu "Pöö!" varmasti tulkitaan rasismiksi, backup unit sijoitetaan Poliisihallinnon nettiurkkimis- ja häsläämisyksikköön.

Anonyymi kirjoitti...

Amerikassakin tekijät usein maastoutuvat mediapimentoon,esim.tästä tapauksesta on kirjoitettu n.13 666 juttua vähemmän kuin Trayvon-vainaasta:

http://en.wikipedia.org/wiki/Murders_of_Channon_Christian_and_Christopher_Newsom

Juha R kirjoitti...

Ei nyt erityisesti liity tähän mainioon kirjoitukseen, mutta pakko johonkin purkaa aamuhesarin tuottamaa ahdistusta. Pravdan toimittajia on ilmeisesti nyt kehotettu kaivamaan kaikki mahdolliset väkivaltauutiset esiin. Tänään oli otsikkona jotakin siihen tyyliin, että "Väkivaltarikokset työllistivät Helsingin poliisia". Sitten kerrottiin parista tapauksesta, joissa humalainen oli pätkäissyt toista turpaan. Nämä eivät ole ennen ylittäneet uutiskynnystä, mutta kun seuraava vuosi luetaan jokaisesta humalatörttöilystä, niin eiköhän saada ihmiset vakuuttuneiksi, että han-suomalaiset ne vasta väkivaltaisia onkin. Varsinkin, kun laajennetaan uutisointia maakuntienkin nakkikioskijonoihin.

Castor kirjoitti...

Kuinka helppoa onkaan päästä rasistiksi, ihan ilman omia avuja: ostin (yleensä kalaa) internetin kautta täällä Shanghaissa. Sitten nämä valopäät nettikaupan omistajat (japanilainen ja amerikkalainen) ottivat listoilleen halal-teurastettua kananpoikaa. Minä laitoin sähköpostin ja kysyin, että onko tässä nyt mitään järkeä tyrkyttää tuollaista tavaraa? Viesti meni myös kananlihan tuottajalle, joka sattuu olemaan juutalainen. Häneltä tuli selkeä vastaus: olen rasisti. Minä en oikein tätä leimaamista ymmärtänyt, enkä ymmärrä vieläkään.
__________________________________________

Le Kuan Yew sitten kuoli. Singaporen BKT oli muutama sata miljoonaa dollaria, kun hänestä tuli pääministeri. Nyt se on n. 400 miljardia, eli kaksi kertaa Suomen vastaava. Olisikohan noilla Suomen pelleillä, stubeilla, kataisilla, sipilöillä sun muilla jotain opittavaa siitä, miten maata johdetaan ja miten hyvinvointia, siis todellista hyvinvointia, luodaan?
_________________________________________

Luen parhaillaan kirjaa, jonka nimi on The Leaning Tower. Se kertoo al Qaedan synnystä, ja alkaa vuodesta 1948. Palaan tähän kun olen saanut kirjan luettua, mutta uskomattoman mielenkiintoinen se on, ja selittää kyllä hyvin muslimien ajatusmaailmaa, joka on täysin modernin maailman vastakohta ja sen vihollinen.

Anonyymi kirjoitti...

Oli taas taattua Ykä-laatua tämä juttu. Jos Pahkasika olisi vielä olemassa, sen kovana ytimenä olisi juuri tämänkaltaiset jutut.

Kiitokset siitä että jaksat niin tiuhaan tahtiin kirjoittaa näitä.

Castor kirjoitti...

Sorry, kirjan nimi on "The Looming Tower", kirjoittanut Lawrence Wright.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Oinomaokselle, Ano1:lle, Juha R:lle, Castorille ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Oinomaos: Kiitokset. Tuo oikeusministeriön hanke kyllä haiskahtaa rasismin väkisin etsimiseltä. Sinänsä kun ”demokratia-, kieli- ja perusoikeusasioiden yksikön” johtajana on eräs Johanna Suurpää, se ei vaikuta demokratian kannalta mitenkään hyvältä.

Ano: En ollut törmännyt tuohon aikaisemmin. Harvinaisen törkeä tapaus.

Juha R: Tympeintähän on, että tuolla uutisoinnilla pyritään vesittämään ja mitätöimään eräitten väestöryhmien tekemät rikokset.

Castor: Edelleenkin tuo vaikuttaa äärimmäisen paradoksaaliselta. Tuosta Singaporesta en tiedä paljoa, muuta kuin sen, että siellä on erittäin tiukat lait.

Ano2: Kiitokset. Nyt kirjoitustahti on ollut varsin tiivis, mutta siinä ei ole kyse suunnittelusta. Näitä aiheita vaan tulee sen verran paljon. Välillä voi olla sitten hiljaisempaa.

Anonyymi kirjoitti...

Joo,toi viikonlopun urheilupläjäys on ollut ainoita YLEn ohjelmia,joita on tullut katsottua,mutta nyt oli kyllä sellasta propaganda sontaa studio-osuudet,että Hesarikin joutuu taistelemaan tosissaan asemastaan maan johtavana ainoan totuuden julistajana.Yritetäänkö valkoiset suomalaiset heteromiehet käännyttää ihkuhötön palvojiksi pilaamalla heidän viimeinen hupi,mitä itse rahoittamamme GöbbelsTV on enää tarjonnut,eli penkkiurheilu?Jos joku YLEn neropatti luulee,että äijät saa kääntymään tällaisella "rastisti siellä-rasisti täällä" roskalla,niin erehtyy:entisestään vaan pannu kuumenee näihin eliitin pelleihin ja niiden suojatteihin.No,eliitin tajusta rikastajien todellisesta olemuksesta kertoo kaiken Ruotsissa vellova Saudigate:ulkoministeri virkamiehineen islamtietoisuudessa tasoa Astrid Thors.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Niin kuin totesin, niin minulla ei tule paljoa televisiota katsottua, mutta urheilulähetyksiä seuraan aika ajoin. Varsinkin jos on jotkut isommat pippalot menossa. Mutta veikkaan kyllä, että Yle ottaa ison riskin, jos se meinaa muuttaa urheilulähetykset aikamiesten urheilukasvatus- ja suvaitsevaisuuslähetyksiksi. Siinä alkaa eräissäkin kämpissä isäntien ohimosuoni tykyttää. Mitä tulee tohon Ruotsiin, Thorsiin ja muihinkin, niin tää on jo jotenkin kaunista, kun länsimaiset ämmät selittää ihan pokkana, että islamilla ei ole mitään tekemistä islamin kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Huomasitko sähköpostin? Oisko toi viestissä mainittu ehdokas semmoinen jota vois äänestää?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Mahdollinen joo. Mutta äänestyspäätöksen teet tietenkin sinä ja vain sinä itse.

Becker kirjoitti...

Kyllä tuolla ministeriössä tutkitaan tiukalla kammalla miten saadaan kansan turvat tukittua.
Onnistuttiinhan Ruotsissakin saamaan selville nimmarien takana olevat henkilöt huonon suojauksen takia.
On vaan ajasta kysymys, milloin ministeriö ilmoittelee jotain ukaasia meille pimeän puolen kulkijoilla.

Rasismisyytöksestä tehdään taas blankolaki, jota voidaan heiluttaa aina kun joku hallinnossa tykkää huonoa.

Jos joku muistaa Radio Nordin, aluksen joka oli ankkuroitunut Ruotsin aluevesirajan ulkopuolelle ja lähetti musiikkia ja mainoksia kuuluvuusalueella, joka käsitti Ahvenanmaan, osan Ruotsia ja Suomea.
Merirosvoradion ohjelmat olivat musiikkivoittoisia, aika siistejä, mutta olivat piikki valtiollisten asemien ahterissa.
Etenkin kun aseman kuuntelu ylitti suosiossa valtiolliset propagandan levittäjät.
Asia oli niin tärkeä, että jopa suomalaiset sosiaalidemokraatit menivät lähetystönä Ruotsiin vinkumaan, jotta millä tuon PK propagandan ohittama asema saataisiin hiljentymään.
No saatiinhan se sitten ajan mittaan tumpattua ja Arkadianmäellä voitiin taas olla tyytyväisiä "kansanedustajia."

thule kirjoitti...

Kun valtiontalouden sopeutustarve on VM:n arvioiden mukaan neljän miljardin luokkaa ja kunnissa vielä pari lisää, niin parhaiten säästöjä tulisi vähentämällä hallintoa. Joka ministeriöstä vaan kylmästi 80-90 % väestä pihalle, alkaen palkkataulukon yläpäästä. Ensimmäisinä pihalle joutaisivat Suurpään kaltaiset turhakkeet.

Hemuli kirjoitti...

VAROITUS: Kannattaa ensiksi istua rauhassa alas ja laittaa hampaiden väliin jotakin pehmeää vaikkapa sukka tai puukalikka:

http://media.riemurasia.net/albumit/mmedia/o3/9bm/tbh2/361587/1156372336.jpg

thule kirjoitti...

No niin, siinähän onkin tunnistettu hyvä leikattava menoerä kuntapuolelta: Katja Bloigun virka

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Thulelle ja Hemulille & kiitos kommenteistanne.

Becker: Se nimien kaiveluhan oli siellä Ruotsissa käsittääkseni melko härskiä, samoin kuin kyseisten henkilöitten kohtelu. Radio Nord ehti loppua ennen kuin synnyin, mutta tämä internethän toimii merirosvoradioitten perillisenä.

Thule: Samaa mieltä. Pelkään vaan, että säästäminen alkaa vain ja ainoastaan suorittavalta taholta, eli julkishallinto unohtaa tyystin sen, minkä vuoksi se yleensä on olemassa.

Hemuli & Thule: Tuo Bloigun tunnettu esiintyminen on vielä niin totaalisen tarkoitushakuinen, että se ylittää mauttomuuden rajat suorastaan taiteellisesti. Ihanko oikeasti veteraanien avustus on se kaikkein turhin menoerä? Näinköhän tuo mamma itsekään tuohon uskoo? Mutta pääsipä esittämään tiedostavuutensa.

Jaska Brown kirjoitti...

- Kaksi – viisi rasismipistettä: Tutkittavassa kohteessa kyseenalaistetaan monikulttuurin teoria tai sen käytännön ilmentymät, ja kyseenalaistaminen perustuu faktoihin. Mitä paremmin asiat perustellaan, sen suurempi on rasismipistetytys. Esimerkkinä voinen käyttää Jussi Halla-ahon blogia, jossa pisteytys olisi vitosen pinnassa.
- Kuusi – kymmenen rasismipistettä: Tässä on sitten se varsinainen törkytavara alkaen haistattelusta edeten turpaanvetämisen kautta kuulaa ottaan-linjalle.


Nuohan meni väärinpäin. On pirun paljon vaarallisempaa kirjoittaa asiaa kuin törkyä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Jaska. Olet oikeassa, kun asiaa järjen kanssa ajatellaan. Mutta törkytavarasta saa parempia otsikoita ja se mahdollistaa kirjoituksessa esitetyn trollaamisen.