maanantai 1. kesäkuuta 2015

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA LXI

Onhan selvää, ettei tulevan hallituksen ohjelma vastaa ollenkaan sitä, mitä hotellin respassa oltaisiin toivottu, mutta oletettavaa oli, ettei respan mielipidettä kysytä eikä tässä vaiheessa tätä pitemmälle varmaankaan paukkuja ollut. Jotain edistystä kuitenkin tapahtui, varsinkin kun muistaa, minkälainen farssi edellinen hallitus oli. Aikansa tuumittuaan hotellin respastakin todetaan, että ei kannata syyllistyä vauhtisokeuteen ja odottaa kerralla liikaa. Siitä tulee mieleen vuosi 2009 ja se, kun Jussi Halla-ahoa yritettiin saada EU-vaalien ehdokkaaksi omalta listaltaan ja kuinka sitten petyttiin, kun hän ei suostunut. Mikäli hän olisi suostunut, ei hän omalta listaltaan olisi kuitenkaan läpi päässyt, ja melko todennäköisesti kaikki se edistys siitä hetkestä tähän päivään olisi jäänyt tapahtumatta. Siis eteenpäin pienin askelin ja saavutettuun tyytyen.

Sillä tulee muistaa, että kun vanhan vallan törppöilyjä aletaan korjaamaan, siinä samalla kustaan vanhan vallan kengille ja sekä keskusta että kokoomus kuitenkin edustavat sitä vanhaa valtaa. Kannattanee siis kusta heidän kengilleen hissukseen ja ruikkimalla, joskus tulevaisuudessa tapahtuvaa suurempaa lorottelua odotellessa. Ja toivoessa, että sekä kepussa että kokoomuksessa oleva (onhan sitä pakko olla) järkevämpi aines saattaa hoksata, että ehkä ne kengät kannattaakin vaihtaa kokonaan.

Sen verran respassakin jo politiikkaa ymmärretään, että ympäripyöreät lausunnot antavat tarvittaessa hyvinkin suuria mahdollisuuksia. Sen vuoksi hallitusohjelman maahanmuuttoa koskevassa osiossa tämä lause on hyvin merkittävä:

Laaditaan riippumaton selvitys maahanmuuton kustannuksista ja vaikutuksista yhteiskunnassamme, joka mahdollistaa tosiasioihin pohjautuvan keskustelun ja paremman kotouttamispolitiikan sekä päätöksenteon.

Lauseesta kannattaa heti napsaista tarpeettomana pois tämä osa:

ja paremman kotouttamispolitiikan sekä päätöksenteon.

Sillä se on laitettu siihen pehmentämään varsinaista sisältöä ja sisältää pakollista poliittista pehmoliturgiaa. Lauseen ydin on tässä:

Laaditaan riippumaton selvitys maahanmuuton kustannuksista ja vaikutuksista yhteiskunnassamme, joka mahdollistaa tosiasioihin pohjautuvan keskustelun.

Sillä tämähän on se kohta, jota tiedostava, suvaitseva ja val(a)istunut väestönosamme on pelännyt jo vuosia, pelännyt jopa enemmän kuin joutumista tsuhnan helvettiin. Muistutettakoon, että tätä selvitystä on vaadittu eduskunnassa jo silloin, kun Astrid Thors oli maahanmuuttoministerinä. Puhutaan siis ajasta ennen vuoden 2011 eduskuntavaaleja. Lähinnä käsittämätöntä on se, että Suomessa ei ole suostuttu tätä vieläkään tekemään. Kyse ei ole siitä, etteikö sitä pystytä tekemään, sillä niin valtion kuin kuntien rahat ovat kyllä budjetoitu, kirjattu ja ynnätty. Joka rahapenni löytyy kyllä räknättäväksi. Kyse on siitä, että sitä ei ole haluttu tehdä.

Mikäli tämä selvitys tehdään  ja siihen lyödään hallituksen leima, se on huomattava voitto, sillä sen jälkeen ei suvaitsevaistomme pysty enää piiloutumaan sumun taakse ja väittämään että humanitaarinen maahanmuutto on taloudellemme eduksi. Ehkä osa suvaitsevaistosta jopa intoutuu hoksaamaan, että vaikka maahanmuuttoteollisen kompleksin ylläpitäminen näennäisesti kasvattaa bruttokansantuotetta, sitä tosiasiassa voi verrata tilanteeseen, jossa kaksi heppua syö keskenään annoksen koiranpaskaa ja maksavat siitä toisilleen 5000 euroa kumpikin. Tällöin he ovat kyllä tehneet kymppitonnin liikevaihdon, mutta tosiasiassa heillä on ainoastaan suu täynnä paskaa.
Joskus asioita kannattaa tarkastella negaation kautta tajutakseen, että hommahan saattoi mennä paremmin kuin itte ensiksi ajatteli. Hallitusohjelman kohdalla siitä lienee todisteena se sarjaitkupotkuraivareitten määrä, mitä valveutunut, ja jo kolmannessa sukupolvessa haalareista itsensä vapauttanut väestönosa on asian tiimoilta päästänyt. Erityisesti kehitysavusta leikkaaminen on saanut aikaan hillitöntä alahuulen väpätystä, vaikka ei se leikkauksen määrä vielä edes tolkuttoman suuri ole. Alaleuan väpätys on tietysti odotettua, sillä onhan kehitysavussa kyseessä se pysyväksi ja ikuiseksi kuviteltu asia, jossa toisten tekemillä rahoilla ostetaan oikeaoppista hyvää mieltä toisille, vaikka itse raha kohteessaan menisikin ns. murrin perseeseen.

Monista esimerkeistä ehkä osuvimpia on tämä vasemmistonuorten puheenjohtajan Anni Ahlakorven asiasta päästämä loihelausuma:

Välimeren kriisiä yritetään nyt ratkaista vaikeuttamalla hädässä olevien ihmisten tilannetta entuudestaan. Suomen pitäisi taata subjektiivinen turvapaikkaoikeus, ei syöstä hädässä olevia ihmisiä entistä pahempaan tilanteeseen. Erityisen epäjohdonmukaista on, että hallitus esittää samaan aikaan pakolaiskiintiöiden jäädyttämistä ja kehitysavun leikkauksia, vaikka apua tarvitsevien ihmisten määrä kasvaa päivä päivältä.

(boldaus oma)

Selväähän on, että kyseiseltä, epäilemättä nousevalta vasemmistotähdeltä menee sekaisin niin avuntarvitsijat kuin ne, jotka tulevat Eurooppaan toisten kustantaman varman elatuksen perässä, mutta hotellin respassa ei takerruta yksityiskohtiin, vaan todetaan, että epäilemättä näitä ihmisiä on jatkossakin enemmän. Totta kai on, koska riittää, että saa tossunsa Euroopan maaperälle. Sen jälkeen ei enää pois ajetakaan.

Mitenkäs, jos elettäisiin kyseisen Ahlakorven ja vasurinuorten logiikan mukaan? Hehän vaativat, että pakolaiskiintiö kasvatetaan kahteen tuhanteen vuodessa. Okei, kasvatetaan. Vuoden kuluttua huomataan, että vaikka Suomi otti kaksi tuhatta lisää, niin apua tarvitsevien ihmisten määrä kasvaa päivä päivältä ja kas, niitä onkin taas enemmän kuin vuosi sitten. Koska tämän logiikan mukaan ei olla koskaan katsottu tai ainakaan ymmärretty sitä purkkapallovideota, niin silloin nostetaan kiintiö kahteenkymmeneen tuhanteen. Vuoden kuluttua huomataan, että edelleenkin apua tarvitsevien ihmisten määrä kasvaa päivä päivältä eikä hoksata, että ehkä se onkin myös Suomen houkuttelevuus, joka kasvaa päivä päivältä.

Siispä vasurilogiikan mukaan kääritään omalla yhteispäätöksellä joidenkin toisten hihat ja nostetaan kiintiö sataan tuhanteen. Vuoden päästä tilanne on, kas perkelettä, edelleenkin se että apua tarvitsevien ihmisten määrä kasvaa päivä päivältä ja tätä porukkaa on enemmän kuin mitä oli silloin, kun käytettiin ensimmäisen kerran vasurilogiikkaa. Tässä vaiheessa vasurinuoret lyövät viisaat päänsä yhteen ja tuumivat, että on ehdottomasti harkittava kiintiön nostamista neljännesmiljoonaan. Tässä vaiheessa tosin valtionvarainministeri tulee paikalle, antaa vasurinuorille paketin kynttilöitä ja tikkuaskin ja toteaa, että valdelta aukesi perse. Sähköt katkeaa tunnin päästä.

Vasurinuoret tosin eivät tätä valtionvarainministerin piipahdusta edes huomaa, sillä he keskittyvät hokemaan keskenään sitä, mitä he hokivat jo muutama vuosi aikaisemmin, eli:

Maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkaa tulee tehdä ihmislähtöisesti ja globaalin vastuumme tunnustaen

Hotellin respassa mielletään tosin tuo nimenomaan suomalaisille osoitettu ”globaali vastuu” siten, että sillä samalla viedään avun kohteena olevalta maalta niin velvollisuus kuin osittain mahdollisuuskin harjoittaa kohdallaan ”kansallista ja paikallista vastuuta”, mutta kohteena oleva maa onkin tässä tapauksessa törmännyt yhteen pahimmista luonnonkatastrofeista nimeltään ”länsimaisen ihmisen osallistuva hyvä mieli”.


Koska hotellin respalta sitä ei kukaan kysy, niin vastataan sitten kysymättä kysymykseen, että kuinkas huitsinnevadalaisen näkemyksen mukaan kehitysapu hoidettaisiin? Helppoa kuin heinänteko. Ensiksikin luovuttaisiin koko termistä kehitysapu ja historiantunneilla siitä käytettäisiin termiä ”kehitysmaiden kehityksen jarruttamiseen ja korruptioon käytetty osuus Suomen valtion budjetista”.

Tämän jälkeen budjettiin varattaisiin yhteensä vuosittainen 100 miljoonaa euroa, joista puolet käytettäisiin välittömään avustukseen maailman nykyisten kriisialueitten pakolaisleireillä. Toiset 50 miljoonaa varattaisiin katastrofirahastoon, joista avustettaisiin esim. Nepalin maanjäristyksen kaltaisissa tilanteissa. Katastrofirahaston kautta tulisi hankkia valmiiksi varastoon nopeasti käyttöön otettavaa huolto-, pelastus- ja lääkintäkalustoa, jonka määrittelisivät tarkemmin alan ammattilaiset. Mikäli jonain vuonna kyseiset summat eivät tule kokonaan käytetyksi, jäljelle jäänyt raha luonnollisesti sijoitetaan seuraavan vuoden budjettiin samalle momentille, ja kyseisen vuoden rahoitusta pienennetään jäljelle jääneen summan verran.

Kun vuoden 2015 budjettiin oltiin budjetoitu kehitysapuun 811 miljoonaa euroa, säästäisi Suomen valtio tällä tavoin kerralla 711 miljoonaa euroa, joista voitaisiin saman tien korvamerkitä 400 miljoonaa euroa puolustusvoimien materiaalihankintoihin, mikä kerralla tuplaisi hankintamäärärahat. Luonnollisesti varsinkin Ruotsista alkaisi asian tiimoilta valtaisa joukkorääkyminen, mutta siihen puolustusministerimme voisi vastata, että ainahan te voitte mobilisoida koko nykyisen armeijanne plus ne kenttätykistönne kaikki kaksikymmentä putkea, vallata Suomen ja realisoida Suomen pankin kultavarannon kehitysaputarkoituksiin ja sitten samma på svenska eli dra åt helvete, för helvete.

Myös demareille jäi vaalien tuloksesta armoton henkinen pipi ja sehän kulminoitui eduskunnan puhemiehen valinnassa. Demareita jurppi, kun ne jäivät puhemiehistön ulkopuolelle, vaikka tapanahan on, että ne valitaan kolmen suurimman puolueen edustajista mikä demareillekin on tähän mennessä kyllä hyvin kelvannut. Erityisesti jurppimista sai aikaan se, että eduskunnan puhemieheksi valittiin Nuivan Vaalimanifestin allekirjoittanut Maria Lohela, ja silloinhan demarien pitikin panna ruikutusasialle omasta mielestään katu-uskottavin aineksensa eli heidän uusin pehmolelunsa Nasima Razmyar, joka suurella arvovallallaan totesi omissa nimissään koko eduskunnan puolesta, että Lohela ei nauti koko eduskunnan luottamusta ja muutenkin vaati Lohelalta kaikensorttisia anteeksipyyntöjä ja irtisanoutumista lähes kaikesta mahdollisesta paitsi ehkä omista hermoradoistaan.

Hotellin respasta katsottuna tilanne näyttää demareitten kohdalta säälittävältä. Demareitten olisi ollut Razmyarin avautumisen jälkeen viisasta todeta vaikkapa näin:

”Me olimme siinä luulossa, että uskoimme uuden kansanedustajan ymmärtävän eduskunnan toiminnasta sen verran, että puhemiestä ei valita yksittäisen kansanedustajan henkilökohtaisten mielikummitusten perusteella. Ymmärrämme toki, että kyseisellä edustajalla on hänen pehmolelun asemansa kihahtanut hieman hattuun ja pidämme hänelle hieman kurssitusta. Myönnämme toki sen, että jos tilanne olisi ollut toisinpäin ja joku persujen ykköskauden edustaja olisi toiminut samalla tavalla, olisimme päästäneet ilmoille melkoisen joukkorääkymisen, ja syystäkin sillä tämän kaltainen toiminta on mautonta, teki sen kuka tahansa mihin suuntaan tahansa.”

Mutta näinhän demarit eivät toimineet, vaan luottavat sokeasti esille nostettuun raz-korttiin ja tämä on selkeä merkki siitä, millä korteilla demarit vaaleissa pelasivat ja mikä on nykyiselle demaripuolueelle tärkeää. Demariressukat eivät tosin tajua, että he esittelevät samalla juuri niitä kortteja, millä ne hävisivät, mutta millä ne aikovat siitä huolimatta pelata jatkossakin.

Demareista tulee mutkan kautta mieleen Kansallinen Edistyspuolue, joka myöhemmin oli Kansanpuolue ja sitten Liberaalinen Kansanpuolue. Lähes kaikki muut puolueet imivät puolueesta itseensä tiettyjä liberaaleja vaikutteita, jolloin ajan myötä puolue tavallaan teki itsestään tarpeettoman, kuihtui ja kuoli pois.

Demareilla on omalla tavallaan sama tilanne. Nykyisessä puoluekentässä kaikki puolueet ovat omaksuneet matkan varrella tietyt sosialidemokraateista lähteneet vaikutteet ja joka puolueessa on palanen sisäistä demaria. Mutta toisin kuin Edistyspuolue, joka luovutti muitten käyttöön tiettyjä vaikutteita itsestään samalla säilyttäen puolueen alkuperäisen hengen, demareista kaikkea järkeväksi laskettavaa sosialidemokratiaa ei ole puolueesta kopioitu, vaan se on leikattu, eikä demarit ole enää kuin akateemis-feministis-monikulttuurinen irvikuva alkuperäisestä itsestään.

Edistyspuolue oli aikanaan merkittävä tekijä Suomessa. Se oli presidenttipuolue. Se oli pääministeripuolue. Ja sitten se kuihtui ja kuoli pois. Mitä Suomelle tapahtui puolueen kuoltua?  Vastaus: ei mitään. Suomi jatkoi eloaan ja kulkuaan. Edistyspuolue siirtyi historian kirjoihin. Huolimatta ammoisista suuruuden päivistään se ei ollut Suomen elämän edellytys ja sitä ilman tultiin aivan hyvin toimeen. Sen katoaminen ei aiheuttanut minkäänlaista kansallista katastrofia.

Demarit pitävät ehkä itseään Unescon maailmanperintökohteena, jonka säilyttäminen on välttämätöntä, mutta tosiasiassa sekin on vain puolue, jonka kohdalla voidaan esittää aivan samat kysymykset kuin Edistyspuolueesta. Jos SDP kuihtuu ja kuolee pois, mitä Suomelle tapahtuu? Vastaus: ei mitään. Suomi jatkaa silloin eloaan ja kulkuaan ja siirtää SDP:n historian kirjoihin. Huolimatta ammoisista suuruuden päivistään SDP:kään ei ole Suomen elämän edellytys ja sitä ilman tultaisiin aivan hyvin toimeen. Sen katoaminen ei aiheuttaisi minkäänlaista kansallista katastrofia.

Menetetty valta on epäilemättä puolueelle kipeämpi asia kuin amputaatio tavalliselle ihmiselle. Mutta demarit aikovat vakaasti jatkaa itsensä amputoimista ja pelaavat jatkossakin niillä korteilla, joilla ne ovat hävinneet erän toisensa jälkeen. Aikanaan demareita saattoi pitää Suomen tärkeimpänä puolueena. Demarit tarjosivat työllään kansalaisille lisääntyvää hyvinvointia, vaurautta ja vakautta. Mitä ne tarjoavat kansalaisille tänään? Tämän:

Käytyjen eduskuntavaalien ja sitä seuranneen hallitusratkaisun myötä tapahtui myös jotain, mikä hotellin respassa toivotetaan erittäin tervetulleeksi. Niin sanottu Halosen – Tuomioja aika on sitten lopultakin ohi, ja mitä varmimmin Erkki Tuomiojaa ei nähdä enää koskaan ulkoministerinä. Johan tuota joka suuntaan tapahtunutta besserwisseröintiä on kuunneltukin.

Hotellin respassa toivotetaan sekä Erkki Tuomiojalle että Tarja Haloselle pitkää ikää ja hyvää terveyttä. Ihan sen takia, että he ehtisivät nähdä, kuinka pioneerivarikoille aletaan kuskata jälleen jalkaväkimiinoja. Sen kauniin mielikuvan myötä hotellin respasta toivotetaan kaikille lukijoille oikein mukavaa alkanutta kesää.


35 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On siellä paljon hyvääkin. Asioita joita edelliset hallitukset eivät suostuneet tekemään.

Esim. haja-asutusalueen jätevesiasetus on revitty kappaleiksi kuten oikein onkin. Se on voi-voi niille, jotka näihin menivät investoimaan mutta meille kansalaistottelemattomille tämä on voitto. Jos se ei ole oikeus ja kohtuus, ei se voi olla lakikaan.

EU ja ETA-alueen ulkopuolisten lukukausimaksut. Hyviin opinahjoihin pääsystä ja niissä opiskeluista maksetaan, ei toisinpäin kuten Suomessa on ollut.

Veronkorotuksia ja leikkauksia tulee mutta sille ei voi mitään - siksi päin peetä valtiolaivaa on ohjattu viimeiset hallituskaudet. On eletty velaksi ja se ei ole kestävää kehitystä, kuten vasemmistoliitto on käytännössä näyttänyt (puhutaan velkaelvytyksestä mutta puolueelle se ei käy vaan irtisanotaan omien periaatteiden vastaisesti).

Joo, annetaan hetki aikaa. Jo puolen vuoden päästä olemme viisaampia kuin nyt.

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Jep, kaikki nuo mainitsemasi. Plus se aikaisemmin käsitelty ammattikoulutusasia. Veronkorotukset ja leikkaukset sattuvat nyt huomattavasti kovemmin, koska edelliset hallitukset tosiaankin ovat vaan viivyttäneet välttämätöntä ja turvottaneet julkishallintoruumista. Demarit, vasurit ja vihreät olisivat varmaan jatkaneet samalla linjalla vieläkin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta miinahommasta olen aikaisemminkin rustaillut, että paras mahdollinen kuittaus Haloselle, olisi jalkaväkimiinojen palauttamisen yhteydessä ristiä sakaramiina muotoon jalkaväkimiina Halonen 20?? (palautusvuoden mukaan). Toki tälläiseen vittuiluun armeija ei tule syyllistymään, mutta armeijaslangiin haloskat sopisivat erinomaisesti.

-Joukkoliikenne-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joukkoliikenne. Tuo olisi ihan pirun hyvä idea. Sakaramiinan voisi nimetä Haloseksi ja kun toi Pekka Haavisto oli niin kybällä miinoja vastaan niin putkimiinan voisi nimetä Haavistoksi. Viuhkamiinaa ei oikein voi nimetä Tuomiojaksi, kun käsittääkseni sitä kutsutaan jo Somali-TV:ksi mutta eiköhän Tuomiojallekin keksitä jotain.

Kumitonttu kirjoitti...

subjektiivinen turvapaikkaoikeus

Ei oo todellista. On siis subjektiivinen päivähoito-oikeus ja nyt subjektiivinen turvapaikkaoikeus.Blogikollega Professori kirjoitti tänään hienon jutun Pietarsaaresta. Kirjoituksessa linkataan Iltalehden uutiseen, jossa todetaan lakonisesti:

Malisen mukaan pikkukaupungin turvallisuustilanne on muuttunut viime vuosina "kaoottiseksi."

- Vastaanottokeskus tuli noin kuusi vuotta sitten. Nykyään meillä ei ole enää melkein yhtään juttua, missä ei olisi ulkomaalaistaustaista mukana.


Valitettavasti täytyy sanoa, että SDP:n kanssa samaan krematorioon voisi kyllä kuskata Kokoomuksen ja Maalaisliitonkin. Parempi kertarytinä kuin ainainen kitinä.

LW kirjoitti...

Laitavasemmistolainen taloustiede on tunnetusti varsin mielenkiintoista kaikkialla, mutta niin pitkällä ei Suomessa olla, että sen taustalla olevia oletuksia voisi laukoa julkisuudessa vakavalla naamalla. Kaikki varmasti tajuavat, missä naapurimaassa voi. Näin Linda Hiltmann, Feministiskt Initiativ:

"Talous on työkalu poliittisten päämäärien saavuttamiseksi, ja budjetin rajoitteiden ei pitäisi sitoa politiikkaa. Feministinen politiikka lähtee tarpeista, ja me uskomme, ettei voida ensin määritellä budjettia ja sitten jakaa resursseja sen pohjalta."

http://swedenreport.org/2015/05/27/feminist-economics/

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä,

Sen verran nuo reaalimaailman kiireet iski päälle ettei Suomen uutisia ehtinyt seuraamaan reiluun viikkoon. Voi @&€?€¥£# tuota tahallisen väärinymmärtämisen ja valehtelun määrää, onneksi ei ole verenpaineen kanssa ongelmia kun alkoi lukemaan mitä lehdistö ja äänekäs vähemmistö on aiheesta ja ennekaikkea sen vierestä kirjoittanut.

Niinkuin kommenteissa aiemmin todettiin uudessa hallitusohjelmassa on paljon hyvää, ja sanoisin että tulos on niin hyvä kuin tämän hetkisillä eväillä on saatu neuvoteltua. Oppisopimuskoulutuksen edistäminen on hyvä asia, kaikista ei voi tulla ylemmän spedestiikan tohtoreita suoraan kortistoon. Valitettavasti uuden hallituksen aikana kun Suomen PISA tulokset tippuvat edelleenkin rikastuksen(tm) johdosta oppositio pääsee riekkumaan asian johtuvan säästöistä.

Tommi

Anonyymi kirjoitti...

Uusi hallitusohjelma ei ole copy-paste persujen vaaliohjelma vaikka haluaisi. Hallitukseen meno oli tällä kertaa kuitenkin paremmin perusteltavissa kuin neljä vuotta sitten. Neljä vuotta sitten hallitukseen pääsy olisi edellyttänyt tukipakettien hyväksymistä eli vaaliohjelman hylkäämistä. Hallituksen muodostaja Jyrki Katainen vaati tukipakettien hyväksymistä asenteella ota tai jätä. Jyrki-Boy ei suostunut luopumaan tukipaketeista eikä tekemään persujen kanssa kompromissia tulemalla puoliväliin vastaan, eli luopumalla 50 prosenttia tukipaketeista. Tästä syystä persut pitivät vaalilpauksen, jolloin he eivät voineet mennä hallitukseen. Persut eivät olleet suurin puolue, eikä edes toiseksi suurin vaan kolmas, joten neuvotteluvoima ei ollut sen suurempi. Entinen oikeisto+konservatiivipuolue otti hallitukseen Sdp:n, Vasemmistoliiton, Vihreät, Rkp:n, sekä kristilliset ja näin se muodosti historian vasemmistolaisimman hallituksen mikä on ollut Suomella. Kristillisest tekivivät antikristillistä syntiä menemällä siihen mukaan ja heille kävi kuten kävi.

Nytkään persut eivät ole suurin eduskuntapuolue, mutta ovat edes toiseksi suurin eduskuntapuolue paikkojen osalta. Persuille oli apua siitä että taakse jäivät Kokoomus ja Sdp. Siitäkin on apua että suurin puolue on nimenomaan kepulaiset eikä kokkarit eikä sossut. Tämä söi kokkareiden ja sossujen neuvotteluvoimaa jolloin niiden olisi joustettava enemmän kuin neljä vuotta sitten. Kokkarit ovat sen verran pienempi ryhmä kuin neljä vuotta sitten joten samanlaiseen rehentelyyn ei ollut nyt asiaa. Sossut vajosivat niin alas ettei Sipilä viitsinyt ottaa niitä väkisin mukaan.

Aluksi pelkäsin että kepulit ja kokkarit muodostavat hallituksen viherhörhöjen ja ruotsalaisten kanssa, mikä olisi ollut pahin vaihtoehto. Sipilä kuitenkin valitsi persut ja kokkarit. Sen verran kokkarit joustivat että päättivät mennä persujen mukana hallitusneuvotteluihin.

Vaaliohjelmaa ei saatu copy-pastettua hallitusohjelmaan. Mokutuksen ja sosiaalimamuilun lisäysvaatimukset torjuttiin jotenkuten. Sitä voi jo pitää saavutuksena. Tuo on hyvä alku ja edellytys sille jos haluaa purkaa mokutuksen ja sosiaalimamuilun. Kuvitelkaa mitä Rkp ja vihreät olisivat vaatineet hallitusneuvotteluissa. Sama juttu olisi ollut vasureilla ja sossuilla.

Persujen mahikset ovat noissa hallitusohjelman väljissä muotoiluissa jotka antavat tilanteen mukaista liikumavaraa, riippuen siitäkin kuka on ministerinä ja miten kovasti eduskuntaryhmä älyää muistuttaa ministereitä. Jotenkin pitää varmistaa sekin etteivät kepulaiset ja kokkarit torpedoi persuja. Kepulaiset ja kokkarit tulisi pitää passiivisina kunnes nuivakykyisiä kepulaisia ja kokkareita (niitä on jossain piilossa) alkaa heräillä ja ilmestyä piilopaikoistaan.

Ulkomaisilta hallituksilta tarvitaan nuivaa vetoapua, jolloin voidaan halutessa vedota että nuokin tekevät noin.

Anonyymi kirjoitti...

Yrjölle taas kunnioitusta ihan lakki päästä ottaen hienosta uutisanalyysistä ja jopa uskottavasta tulevaisuuden visiosta. SDP jatkaa kulkuaan unohdusta kohti ja ainakaan minä en jää kaipaamaan.

Toisaalta pitää miettiä, miksi muut vasemmistopuolueet inhoavat persuja, joka on kuitenkin loppujen lopuksi vasemmistolainen puolue: Persut ovat nykyään suunnilleen se puolue, jota SKDL ja SDP olivat joskus 70-80 -lukujen taitteessa. Puolueohjelma on melkoisen samankaltainen, koska muistaakseni niihin aikoihin, vaikka rähmällään oltiinkin itään päin, molemmat mainitut puolueet silti ajoivat suomen kansallista linjaa (ETYK, EFTA jne.). Myöskin SKDL oli jossain välissä ihan tolkullinen puolue, joka julisti etä suomen yhteiskunnasta pitää tulla sosialistinen mutta vain ja ainoastaan demokratian keinoin. Ja kuinkas kävi? SKDL menetti kannatustaan ja kuihtui pois. Nykyisin heidän lippuaan kantaa Vasemmistoliitto, joka on pikkuhiljaa näivettymässä marginaalipuolueeksi. Ja ilman katastrofeja on selvitty siitäkin.

Ja mitä miinoihin tulee, niin niiden poisto puolustusvoimilta oli tämän vuosisadan suurin poliittinen munaus. Yksikään suomalainen miina ei tapa eikä vammauta Laosin tai Angolan lapsia. Ja jos kehitysapua näille maille annetaan, niin lähetetään sinne pioneerikomppania puolen vuoden ekskursiolle raivaamaan niitä miinoja. Saavat meidän pojat harjoitusta ja avustettavia kuolee ja vammautuu vähemmän.

--Madri

Anonyymi kirjoitti...

Oliko siinä veronkiristyksiä? Luulin ettei niitä tule. Väitettiin ainakin ettei kokonaisveroaste nouse ja sanottiin ettei veronkiristyksillä voi saada jatkuvasti lisää rahaa. Olen tulkinnut niin että jos veronkevennykset merkitsevät verotulojen pienentymistä, tällöin leikataan menoja. Siksi pidän leikkausten ja veronkorotusten samanaikaisuutta huonona. Se 1990-luvun lama oli sitä että samanaikaisesti leikattiin menoja, kiristettiin veroja ja vielä otettiin velkaa.

Kun on leikkauksia tulossa, niin silloin ei pitäisi olla samanaikaisia veronkiristyksiä. Muuten leikkaukset eivät saa hyväksyttävyyttä. Veronkevennykset tai edes pidättäytyminen minkäänlaisista veronkorotuksista tuovat leikkauksille helpommin hyväksyttävyyttä.

Anonyymi kirjoitti...

Sampo Terho valittiin ryhmyriksi.

http://www.sampoterho.net/?p=3608

https://www.suomenuutiset.fi/eduskuntaryhman-puheenjohtajisto-uudistui-kokonaan/

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä!

Norjassa voi kohta sattua ja tapahtua Norjan turvallisuuspalvelu piti tiedotustilaisuuden, maahan voi kohdistua terrorihyökkäyksen uhka. Tulee vaan eittämättä mieleen noista Syyriasta tuleviin pakolaisiin (vai pitäisikö tuossa sanassa käyttää sitaatteja?), että siihen ihmisvirtaan ISIS-järjestön on helppo soluttaa terroristikoulutuksen saaneita taistelijoita, jopa tuhansia.

Sitten nämä veijarit levittäytyvät eri EU-maihin, elävät ns. normaaleina pakolaisina (meidän tuella tottakai) ja tekevät samanaikaisen iskun sitten jossain hamassa tulevaisuudessa. Iskukohteista ei ainakaan olisi pulaa. Pahimmillaan tämä voisi johtaa useisiin kriisipesäkkeisiin, kenties jopa pienimuotoiseen sisällissotaan, ja tällä olisi tietenkin vakavat seuraukset yhteiskuntarauhaa kohtaan.

Näin kävi sitten Irakissa, ISIS sai asetäydennystä vastapuolen kollegoilta, Irak menetti 2.300 panssaroitua Humvee-ajoneuvoa, ja luoja vain tietää paljonko irakilaiset menettivät muuta aseistusta. Jossain dokumentissa tuli ilmi että ISIS olisi saanut jopa raskasta kalustoa haltuunsa, panssarivaunuista ja kenttätykeistä lähtien. Onneksi panssarivaunumiehistön kouluttaminen ei helppoa.

Länsinaapurissa eräs eversti on todennut näin, Venäjä valtaisi helposti Gotlannin, Ruotsin puolustusvoimia on ajettu viimeisen 20 vuoden aikana rajusti alas. Ilmeisesti leikkauksista saadut varat on sitten sijoitettu maahanmuuton rahoittamiseksi? Ja luotettu Suomeen ns. puskurivyöhykkeenä, kuten niin monta kertaa historian aikana.

Nyt ei oikein näytä hyvältä...


- Soomepois Eestist -


Castor kirjoitti...

Tuo Ana G. Sorainen kirjoitti tillittävässä Lohela-kirjoituksessaan, että "muslimitkin ovat yhdenvertaisia perustuslain edessä". Vitutti sen verran, että vastasin näin:

"Vai on Suomen perustuslaki ulotettu koskemaan kaikkia maailman asukkaita ja nimenomaan muslimeita, kuten blogisti vastauksessaan (numero 2) antaa ymmärtää! Minä opiskelin aikoinaan oikeustiedettä sen verran, että olen varatuomari ja oikeustieteen lisensiaatti, mutta hatara käsitykseni Suomen perustuslaista ei kyllä tue tuota käsitystä. Kunhan nyt saataisiin ensin esimerkiksi YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus koskemaan niitä islamilaisissa maissa asuvia ihmisiä, niin hyvä olisi sekin. Mutta kun ne eivät kelpaa, vaan niillekin on pitänyt luoda oma islamilainen vastineensa OIC:n erilaisten ihmisoikeuksia vastustavien julistusten muodossa. Ko. järjestön tehtäviin kuuluu edistää muslimien välistä solidaarisuutta (!), josta päivittäiset (muslimi)kuolonuhrit ovat selvin esimerkki."

Ei tämä nyt mikään suuri viisaus ole jälkipolviakaan ajatellen, mutta kun luulen, että se poistetaan sieltä Usarista, niin elääpä arkistoissa tällä tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Ari Rusilan mukaan Ruotsista lähti taas vaihteeksi jokin purtilo Gazaan viemään jotain.

http://arirusila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/195863-amnesty-hamas-teloitti-vastustajiaan

Sitä ihmettelen mitä Rusila tekee Vasemmistoliitossa.

Ykä voisi kysyä Lahtarilta ja Taistolta tuorempia arvioita noista vasemmistonuorista. Ne kun saivat sen Li Anderssonin eduskuntaan. Sitten sieltä alakerran firman puolelta voisi kysyä kommenttia Hertta Kuusiselta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle, LW:lle, Tommille, Vieraalle, Madrille, Soomepoisille Eestist ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

Kumis: Kyllähän tää on todellista, ainakin vasuripiireissä. Se, että ihminen ei ymmärrä talouden realiteeteista mitään, ei varsinaisesti ole häpeä, mutta kun sama ihminen vaatii muita elämään hänen tajuamattomuutensa mukaan, ollaan polvia myöten suossa. Pietarsaaresta voimme todeta, että nythän sekin olisi Tiina Rosenbergin mielestä mielenkiintoinen paikka. Voi olla, että tavalliset pietarsaarelaiset eivät ole samaa mieltä, mutta toisaalta nehän äänestivät mokutuspuolueita oikein urakalla. Ehkä seuraavissa vaaleissa sitten ollaan kyllästytty mielenkiintoisuuteen. Ei mullakaan ole mitään rakkautta kokkareita ja kepua kohtaan, mutta tämän kanssa nyt on pakko elää.

LW: Tätä feministiaktiivin määritelmää ei oikeastaan voi enää käsitellä politiikan tai talouden termein, vaan nyt kyse on enää taiteellisesta vaikutelmasta, joka kieltämättä on varsin korkea. Niin kuin linkissä todettiin, mahtaakohan hän hoitaa huushollinsakin talouden samalla periaatteella? No, ehkä pikavippifirmat on kehitetty juuri tällaisia ihmisiä varten.

Tommi: Saatat iskeä erään asian ytimeen. PISA-arvot tippuvat rikastuksen johdosta niin kuin muuallakin maailmassa, vasemmisto kyllä tietää tämän, mutta seuraavissa vaaleissa saattaa hyvinkin härskisti heittää asian nykyisen hallituksen syyksi. Pokka sillä riittää siihen kyllä.

Vieras:

Viesti 1: Totta se, mitä neljän vuoden takaisesta puhut ja olihan silloin vähän semmonen tekemisen meininki että liittoudutaan vaikka ittensä Perkeleen kanssa, että saadaan persut pois hallituksesta. Minä olin ennen vaaleja pessimistisempi sekä persujen vaalituloksen että hallituskuvioitten suhteen. Siihen nähden tilanne on omiin odotuksiini nähden selkeästi plussalla. Tuo vaatimus maahanmuuton kustannusten selvittämisestä on persuille myönnetty jokerikortti, joka ehdottomasti täytyy lyödä pöytään. Ulkomaitten apuun en sinänsä pahemmin luota. Jos ajatellaan, että pahasti mokutettu Tanska on läntisen Euroopan nuivimmasta päästä niin ei se Euroopan kohdalla hyvältä vaikuta.

Viesti 2: Lähinnä tässä tuumittiin, että niihinkin ollaan valmiita, jos perusteluissa on tolkkua. Mutta totta puhut. Aikaisempi hallitus kehui säästäneensä, kun se tosiasiassa vain kiristi verotusta.

Viesti 3: Lisää hyviä uutisia. Peukkua Sampolle ja kaikkea lyckaa.

Viesti 4: Kieltämättä hyvin epätavallista tekstiä vasurilta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Madri: Kiitokset. Minä en persuja kuitenkaan ihan siihen SKDL:ään vertaisi, mutta 1970-luvun demareihin kyllä hyvin vahvasti. Sen ajan demarit näkisivät itsensä paljon selkeämmin persuissa kuin nykyisessä demaripuolueessa, mutta tietysti jo 1970-luvulla demareissa utopiasiipi alkoi jo silloin vahvistua. Matkan varrella se on ottanut puolueessa vallan, karistanut rautakourat johdosta ja tämä varmaan selittää vihan persuja kohtaan. Teorian sisällä elävät ihmiset inhoavat niitä, jotka eivät elä heidän teoriansa mukaisesti. Vasureitten inhon taas selittää vielä demareitakin korostetumpi internationalistisuus, joka on jalostunut siihen muotoon, että Suomen kuuluu kantaa vastuuta koko maailmasta ja tätä taas eivät persut niele. Miinoista olen kanssasi täysin samaa mieltä. Ja se pioneerikomppania voisi tietysti kouluttaa paikallisia sotilaita puolestaan pioneereiksi. Ja nyt ei ole kysymys 1970-luvun ”demokratian pioneereista”.

Soomepois Eestist: Olen lukenut uutiset. Länsimaat kun tekevät terroristeille soluttautumisen äärettömän helpoksi. Höh, ne antavat niille jopa sosiaaliturvaa. Turaparrat Syyriassa nauravat paskaista naurua. Tuo Ruotsin puolustusvoimien nopea alasajo herättää kyllä sääliä ja myötähäpeää. Ruotsi olisi ollut 1980-luvulla vielä ihan oikeasti kova pala. 600.000 miehen lkp-vahvuus, runsaasti erinomaista kalustoa ja muistaakseni maailman neljänneksi vahvimmat ilmavoimat. Ja nyt ei ole kuin tuulen huuhtoma perse.

Castor: Itse asiassa kiteytit kyllä sanottavasi erinomaisen hyvin. Minähän en ole lakimies, mutta muistelisin kumminkin, että Suomen perustuslaissa EI ole kohtaa, jossa lukisi ”Suomen perustuslailliset oikeudet koskevat automaattisesti kaikkia maailman ihmisiä”.

Becker kirjoitti...

Nuo Demarit ovat kyllä mielenkiintista porukkaa. Kaikki poliitikan huipulla olevat ovat ennemmin tai myöhemmin miljoonääreja sekä tuhdein eläkkein. Ainakin Ruotsissa. Todellisia työväenliikkeen esimerkkejä siis, joita kolmannes rahvaasta ihannoi.

Tukholmassa on parast aikaa "EAT" kongressi, jossa pohditaan miten ruokitaan maailman lisääntyvää väestöä ekologisesti kestävällä tavalla.
Kongressiin oli kutsttu puhujaksi Englannin entinen pääministeri, Sosiaalidemokraatti Tony Blair, joka halusi palkkiokseen 20 min. puheesta tuhdit 330,000 puntaa eli about 4,3 miljoonaa kruunua, siis kahdenkymmenen minuutin lässytyksestä, jonka joku muu oli todennäköisesti sepittänyt. Hälle tarjottiin 125,000 puntaa, mutta sepä ei kelvannut työväen aatteen miehelle.

Jokunen aika sitten Bill Clinton kävi Helsingissä horisemassa tyhjänpäiväisyyksiä. ja siitä hän keräsi aika tuhdin kolehdin itselleen. Muistan suomalaisten yritysjohtajien kilvoitelleen kalliista (1000€ ?)paikoista, jotta pääsivät foorumiin patsastelemaan ja nauttimaan viisauksista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker, ja kas perkelettä. Niin vaan ne työn orjat alkaa nousta sorron yöstä. Eivätkä ihan pienillä rahoilla nousekaan…

Anonyymi kirjoitti...

Vuoden positiivisin uutinen:Tiina Rosenberg irtisanoutuu ja palaa Ruotsiin välittömästi YLEn mukaan.Koville tämä rasistinen Suomi siis otti!Lisää näitä maastahäipymisiä,kiitos.
T:Vesku

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vesku. Joo, huomasin. Taitaa muuten olla kyseessä ihan rehelliset potkut. Yliopiston puolelta ilmoitettiin, että kaikki tapahtui syvässä yhteisymmärryksessä, mutta pesti loppui välittömästi. Onks tässä bloggerin kommenttiosiossa jotain, millä laittaa ilmoille paskaisen naurun? Sen paikka olis nyt.

Anonyymi kirjoitti...

Ajan kuluessa on tulossa gallupeja. Gallupeissa mitatut puolueiden kannatukset voivat vaihdella kolmen koplan kesken mutta sillä ei ole väliä koska kolmen kopla on nyt samassa hallituksessa. Siksi persujen on paras keskittyä "omaan peliin", kuten joukkueurheilussa ilmaistaan. Samalla persujen tulee tarjota kepuleille ja kokkareille hoitojakso jonka avulla he voivat poisoppia tähänastisesta persuvastaisuudesta. Kunnallispolitiikassa tuota on varmaan ehditty harjoitella, mutta valtiollisen politiikan puolella se on uutta.

Apu ei ole siinä että hallitus olisi hyvä vaan tällä kertaa oppositio on kehnoakin kehnompi. Veikkaan ettei siellä mikään ryhmittymä pysty tekemään rakettimaista nousua gallupeissa eikä vaaleissakaan. Oppositiossa saa mölytä niin kuin haluaa. Heillä on siihen täysi lupa, sitä varten opposition toiminta on tehty mahdolliseksi. Se on vaaratonta koska he eivät kuitenkaan päätä mitään. Yle ja muu valtamedia, julkishallinto, yliopistopiirit, älykkö- ja kulttuuripiirit, ngo- ja quasi-ngo-organisaatiot ja muut intressiryhmät tukevat nykyistä oppositiota mutta se luo mielikuvan ja harhakuvan siitä että niiden tuki tekisi opposition suureksi. Tuo tuen suuruus on suurta vain noiden tukijoiden omassa keskuudessa eikä se realisoidu vaalituloksina, koska äskenkin sossut, vasurit ja hörhöt saivat 16,5+7,1+8,5 eli 32,1 prossaa.

Veikkaan ettei ay-liikekään enää uhkaa yleislakolla ja viennin pysäyttämisellä ja ulkoparlamentaarilsella toiminnalla. Ensinnäkin ay-liikkeen poliittinen siipi eli Sdp on vajonnut alas. Toiseksi niitä joita vastaan ay-liike lakkoilisi eli vientiteollisuusyrityksiä, on niukemmin kuin 30 vuotta sitten. Yritys voi sanoa lakon jälkeen että minäpä siirrän tehtaan Kiinaan. Kolmanneksi, suurin osa työläisvasemmistosta eli ay-demarit ja ay-vasuritkin äänestävät nykyisin persuja. Ay-pelimies Matti Putkonen siirtyi persuihin jo viisi vuotta sitten.

Mitä Ykä arvelee tästä kommentista jonka heitin Pekan porstuaan?

http://pekanporstua.blogspot.fi/2015/04/avoin-tyohakemus.html?showComment=1429658042146#c5895035031006267296

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Tuossa kommentissasi on niin paljon tulevaisuuden ennustamista, etten lähde veikkailemaan. Eihän nykyinen hallitus ole vielä edes päässyt työnsä alkuun, joten aika näyttää. Kommenttisi Pekalle oli kovin pitkä, enkä lähde sitäkään läpi purkamaan, niin kuin ei lähtenyt Pekkakaan. Mutta se on totta, että Suomessa ovat puolueet kuluneitten vuosikymmenten aikana selväsi vasemmistolaistuneet. Niin kuin itsekin totesin, joka puolueessa on pala demaria. Opposition puolelta voi olla, että tulossa on jatkossakin lisääntyvä määrä itkupotkuraivareita, koska eiväthän ne oikeastaan muutakaan osaa.

Anonyymi kirjoitti...

No niin,nyt on sitten nähty uuden opposition toimintaa salissa-pisteet KD:lle.Ainoa porukka edellisistä hallituspuolueista,jotka oppositioon joutuivat,joka ilmeisesti tajuaa maan tilanteen ja kenen syytä se on.Muut todella ala-arvoisia räksyttäjiä ja huutelijoita,vaikka ovat suurimpia syyllisiä nykytilanteeseen.Jos todellakin valtion velkaantuminen saadaan taitumaan ja työllisyyttä paranemaan,niin hallituskauden lopulla voi olla jotain jaettavaakin heikoimmassa asemassa oleville,ellei sitä tyritä haittamaahanmuutolla uusia elättejä lisää ottamalla.Aivan kuten Sipilä sanoi:todellisten työpaikkojen lisääminen on parasta sosiaaliapua.Liikenneinfra kuntoon ja työllistämisen sekä yrittämisen turhat esteet pois,niin tähän maahan voisi vielä sitä oikeaa verotuloa tuovaa tuotantoa tulla.
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ei liity tähän mitenkän. Jos haluaa heittää leipäkiviä ja saada ne pomppimaan, tarvii heittää kovalla vauhdilla, lähellä veden pintaa ja matalassa kulmassa. Voiko aseella ampua leipäluoteja, siis että luoti pomppii veden pintaa pitkin, silleen kuten leipäkivi pomppii? Siis jos ampuu matalassa kulmassa tyyntä veden pintaa vasten. Tiedät jotain pyssyillä paukuttelusta joten osaat kai vastata.

Toinen kysymys. Menettääkö luoti tappavan tehonsa heti kun se menee veden alle vai saako äijän hengilt jos se on parin metrin syvyydessä? Miten suuri on veden vastus ja kitka? Jos elokuvissa hypätään veteen ja sukelletaan, päässekö silleen karkuun luoteja?

Entä jousipyssyn nuoli, jouskarin tai jalkajousen? Jos nuolen kärki on terävä ja kapea niin kai se pääsee johonkin asti vedessä kun rikkoo pintajännityksen. Onko sillä veden alla tappavaa tehoa? Entä pystyykö ampumaan leipänuolia eli saada nuoli pomppimaan veden pintaa pitkin?

Becker kirjoitti...

Tässä hyvä vastaus kysymykseen menettääkö luoti tehonsa vedessä:
http://www.thefirearmblog.com/blog/2015/03/03/how-many-water-balloons-to-stop-a-44-mag/

Anonyymi kirjoitti...

Ykä on varmaan huomannut että eduskunnan sivulla näytetään täysistunnot suorina lähetyksinä. Siellä on arkistoituna aikaisempien istuntojen videot.

Sivujen käyttö on tuntunut kömpelöltä, johtuen siitä että uusi sivusto otettiin huhtikuussa käyttöön ja se on vielä testissä ja rakennusvaiheessa. Ehdin tottua vanhaan sivustoon joka oli aika kauan käytössä.

Anonyymi kirjoitti...

Kauhea itku ja huuto alkanut sunnuntailisistä ja pyhistä.

Minun uskontoni mukaan kaikki päivät ovat pyhiä = ergo tuplapalkkaus aina ja kaikkialla, koska uskonto menee järjenkäytön edelle ja tämä oikeus on loukkaamaton.

Jos perustan kirkon niin luulen, että seuraajista ei tule olemaan puutetta.
Kirkollisveronkin käytän vain kaikkeen uskolleni pyhään.

-Tvälups-

Kenzo kirjoitti...

Koska mainitsit vasemmistonuorten jouhevan ajatuksenjuoksun, ajattelin, että tämä näkökulma voisi myös kiinnostaa : http://jaripetri.munblogi.com/2015/06/02/ovatko-vasemmistonuoret-vastuussa-thaimaalaisten-viljelijoiden-kuolemista/

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä!

Tuli sitten luettua Postimees-nettisivustolta tällainen uutinen, Virossa pitää tarkastella pakolaisia koskevaa lainsäädäntöä.

K.o. uutisessa pisti erityisesti silmään Maarjo Mändmaan seuraavanlainen kommentti "Kui pagulased suhtlevad kohalike elanikega ja asuvad kiiremini tööle, siis nad loovad Eesti riigile lisaväärtust ega ela toetustest".

Vapaasti suomennettuna "kun pakolaiset kommunikoivat paikallisten ihmisten kanssa ja pääsevät nopeammin töihin, niin silloin he tuovat Virolle lisäarvoa eivätkä he elä tukien varassa". Huhhuh, sanon minä! Ihan samanlaista liturgiaa kuin oli 90-luvun alun Suomessa. Tulee lähes yksi yhteen mieleen se J. Suurpään legendaarinen lausahdus pakolaisista. Uutisen kommenttiosiossa onkin muuten mielenkiintoisia vastauksia.

Jutun mukaan suurin osa pakolaisista ovat kotoisin Ukrainasta, Sudanista ja Syyriasta. Viron ainoa pakolaiskeskus sijaitsee Lääne-Virumaan maakunnassa, Väike-Maarja kunnassa, Vao nimisessä pikkukylässä keskellä ei mitään.

Noi ukrainalaiset jotenkin ymmärrän ja heillä on paremmat edellytykset sopeutua paikalliseen elämänmenoon, mutta noita muita epäilen suuresti, varsinkin jos ovat erään rauhanuskonnon edustajia. Esimerkit Pohjoismaista ja muualta Länsi-Euroopasta eivät ole kovin rohkaisevia. Ja ovathan eräät noista kommentoijista sen huomanneetkin.

Lisäksi, olisi mielenkiintoista tietää, jotta moniko noista pakolaiskeskuksen asujista ovat avautuneet virikkeiden ja huvielämän puutteesta, koska tuo e.m. kunta on ainakin yli 100km:n etäisyydellä Tallinnasta. Väike-Maarja nimittäin on suomalaisittain sanottuna "huitsin nevadaa", jos ilmaus sallittaneen.

Pitääkin huvin vuoksi katsella mitä tuosta "AS Hoolekandekeskus" nimisestä firmasta kirjoitellaan netissä (AS = aktsiaselts eli osakeyhtiö), ja kuka sitä johtaa? Se nimittäin on vastuussa e.m. keskuksen toiminnan pyörittämisestä ja toimii sosiaaliministeriön alaisuudessa. Uutisen mukaan pääoma näyttäisi ainakin olevan peräisin valtion varoista. Eli taitavat jäljet johtaa ns. sylttytehtaalle?

No, mitä isommat valtiot edellä niin sitä pienet valtiot perässä....


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veskulle, Vieraalle, Beckerille, Taisteluvälineupseerille, Kenzolle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Vesku: Tarkoitat tuolla varmaan tätä:

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/06/03/rasanen-ihmettelee-opposition-raksytysta-ja-kieltaisi-kansanedustajien-valihuudot

Tuosta pinnat Räsäselle. Ja tosi on, että työllistämisen esteitä ja turhaa lupabyrokratiaa tulisi karsia. Erityisesti tämä koskee PK-yrityksiä, jotka kuitenkin tekevät tämän maan nettoveroista huomattavan osan.

Vieras & Becker: Vedellä on todellakin huomattava pysäytysvoima niin kuin Beckerin linkittämä video osoittaa. Noita ”leipäluoteja” en todellakaan suosittele kokeilemaan, sillä se on hiton vaarallista se. Mutta noin teoreettisesti voisin epäillä, että ei ampumalla niitä leipiä saa. Luodin lähtönopeus on niin paljon suurempi kuin heitetyn kiven, että se vaan ottaa kimmarin vedestä, lentää huuthelvettiin ja sitten kun se on menettänyt liike-energiansa, se vaan tömähtää tonttiin. Jousipyssyistä en pysty sanomaan mitään.

Taisteluvälineupseeri: Tuo on mennyt minulta ohi. Onko linkkiä? Sinänsä vuorotyöläiselle lisät meinaavat kyllä varsin paljon. Mutta jos perustat tommosen kirkon, niin pistäpäs ilmoittaen. Haen jäsenyyttä ja opiskelen tarvittavat epistolat. Olen meinaan pannut merkille, että persaukiselle kaikki on kallista.

Kenzo: No katohan perhanaa. Ei ole näkynyt noita tietoja mediassa. Eikös tässä olisi nyt tutkivan journalismin paikka? Jos jonkun toisen, nimeltä mainitsemattoman poliittisen ryhmän edustaja olisi kunnostautunut samalla lailla, niin kyllä tosta lööpin saisi aikaiseksi.

Soomepois Eestist: Noi voi sun helevata. Luulis virolaisten osaavan katsoa Itämeren länsipuolelle ja huomata, mitä siellä tapahtuu. Eiköhän ryssät ole tuoneet Virolle tuota kansainvälisyyttä jo noin tuhannen vuoden edestä. Vaan kaipa sielläkin ovat jotkut huomanneet, että maahanmuuttoteollinen kompleksi poikii joillekin selvää rahaa. Näillä ihmisillä on kyllä jossain vaiheessa jäänyt selkäranka kasvamatta.

Anonyymi kirjoitti...

Joskus saisi olla toisin päin, eli mitä pienemmät valtiot edellä niin sitä suuremmat valtiot perässä...

Anonyymi kirjoitti...

Melkeinpä veikkaan että suurin osa tarpeellisista ja hyödyllisistä poliittisista linjanmuutoksista tulee toimeenpanemisen ja siihen liittyvän poliittisen ohjauksen tasolla. Niitä perustellaan sitten juuri niillä argumenteilla joista on kyse: viranomaisvalvonnan tehostaminen, väärinkäytösten ja laittomuuksien kitkeminen, turhien kustannusten karsiminen, demokraattisuuden lisääminen, Suomen ja suomalaisten edun painottaminen...

Näin aiemmin huonoja päätöksiä tehneet tahot eivät kärsi arvovaltatappiota ja voivat tehdä sujuvan poliittisen käännöksen ilman että tulee tarvetta puolustaa menneitä virheitä.

Nuivien kannattaisi muutenkin opetella tosissaan sitä, että miten mahdollistaa aiemmin hölmöilleille yhdistelmä kasvojen säilyttäminen + vanhoista virheistä irrottautuminen. Jos keskitytään liikaa hölmöjen nolaamiseen, niin hölmöt eivät voi psykologisista ja poliittiseen profiloitumiseen liittyvistä syistä kasvaa ulos hölmöilystä.

Maininta paremmasta kotouttamispolitiikasta on mielestäni tosi tärkeä. Nykyinen kotouttamispolitiikkaa = kaadetaan loputtomasti rahaa ja odotetaan ihmettä. Kyllä sen tilalle pitää saada parempi kotouttamispolitiikka. Se voisi kuulua vaikka näin: kotoudu ihan itse tai ellei huvita kotiudu - jos valehtelet viranomaisille tai peittelet tietoa, niin sinut kotiutetaan. Tuo olisi varsin hyvä kotouttamis + kotiuttamispolitiikka.

Purkkapallovideon ohella on muuten järkevää katsoa myös "tärkein näkemäsi video". En löytänyt sitä vanhaa kokonaista versiota, joten kukin jatkakoon ykkösosasta itse eteenpäin kakkoseen, kolmoseen, neloseen...

https://www.youtube.com/watch?v=F-QA2rkpBSY

(Muutenkin on nyt netin toimivuudessa niin jättimäisiä ongelmia, että tuntuu ihan kuin kaikki nettiliikenne kiertäisi jotain päättymätöntä silmukkaa, josta se ei osaa ulos - ainakaan mun koneelle.)

Anonyymi kirjoitti...

Noi pakolaiskeskukset pitäisi ehdottomasti sijoittaa nimenomaan niihin kuntiin, joissa mokuttavilla puolueilla on suurin valta. Käytännössä moinen tarkoittaisi, että ensin perustettaisiin pakolaiskeskus jokaiseen RKP:n hallitsemaan kuntaan ja vasta kun jokainen niistä olisi lieksattu niin sen jälkeen olisivat vuorossa Virheiden (De Röda) ja Vasemmistoliiton yhdessä RKP:n kanssa hallinnoimat kunnat. Sen jälkeen vasta ne, joissa on nuivempi valtuusto.

Ton sekoilevan feminatsin lähtö rehtorin pallilta on kyllä loistava juttu. Ja näin pian vaalien + uuden hallituksen muodostamisen jälkeen. Kun lähtö tapahtuu "ilman erottamista, sulassa yhteisymmärryksessä" ja siihen liittyy äkillinen maastalähtö niin melkein veikaisin, että oppilaitoksen eroava reksi on puun ja kuoren välissä. Joko eroaa itse tai jotain häneen liittyvää annetaan poliisin tutkittavaksi, siirretään tutkimuksen ajaksi virkavapaalle ja lopulta syytteeseen. Tämä ihan mutuna.

KooDeellä voi olla edessä kovakin nousu. Kepu nousi sillä että paneutuivat mahdollisimman rakentavaan oppositiopoltiikkaan. Median viher-vassarisiipi keskittyy kiusaamaan hallituspuolueita. Sari on paljon Päiviä suositumpi ja ennen kaikkea nauttii paljon laaja-alaisempaa kannatusta. Jos Koo-Deessä vieläpä pistävät "yhtiörakenteen" kuntoon ja panostavat nuorempiinkin äänestäjäryhmiin, niin Koo-Dee voi nousta aika nopeastikin 7-10% haarukkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Olen pähkäillyt millä tavalla kepulit ja kokkarit voivat irtisanoutua aikaisemmissa hallituksissa harjoittamastaan mokuilusta sekä persuihin ja nuiviin kohdistamasta ryönän heitosta. Miten he voisivat tehdä tuon uskottavasti ja ilman kasvojen menetystä? Neljä vuotta sitten ne eivät ryhtyneet sisällissotaan vaan heittivät entistä enemmän ryönää persujen päälle koko vaalikauden. Tarvisko heidän nyt käydä se sisällissota, mutta suljettujen ovien takana kabineteissa, piilossa julkisuudesta? Ukaasit ja sanktiot niille jotka eivät hyväksy persuja ja nuivia? Tarviviiko se tehdä julkisina katumusharjoituksina vai asteittain tapahtuvana linjanmuutoksena? En halua että persut ryhtyisivät käskemään niitä kuin koiraa, siis että "nyt olet nuiva".

Kun ne ovat hallituksessa persujen kanssa, niin tarviiko noita rituaaleja edes suorittaa vai riittääkö "tavallinen" takinkääntö jollaisia politiikassa on tehty iät ajat? Ei heidän tarvi säilyttää "uskottavuutta" eikä "kasvoja" mokukoneiston silmissä eikä mielissä.

Kristillisten synti oli osallistua hyytelöhallitukseen neljä vuotta sitten. Se koitui sille tappioksi. Sen olisi ollut parempi pysyä persujen kaverina oppositiossa. Nyt se on niin pieni ryhmä ettei heistä ollut osallistumaan hallitukseen. Kristilliset poikkeaa muista nykyisen opposition puolueista siitä että niiltä voisi saada konservatiivista tukea. Muusta oppositiosta poiketen, ne äänestivät Sipilän valinnan puolesta siinä pääministeriäänestyksessä.

Kumitontulta hyvä juttu Anarkiamäen toilailuista ja lisäksi linkki Pravdan juttuun jossa mainittiin kehitysapubisnekseen tehdyistä leikkauksista. Ei ne saanut 100 prossaa pois mutta hieman kuitenkin.

http://murphyssoninlaw.blogspot.fi/2015/06/suomalainen-korruptio-alkaa-hahmottua.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Viesti 1: Jep.

Ano1: Hyvin kommentoitu. Vaikka ankaraa kuittailunhalua olisikin, niin tärkeintähän tällä hetkellä ei ole se syyllinen, vaan konekivääri ja Lahtinen. Kiitos tuosta linkistä. Mulla muuten netti toimii ihan normaalisti, joten kyseessä lienee paikallinen ongelma.

Ano2: Samaa mieltä niitten keskusten sijoittamisesta. Pietarsaarihan pääsi jo rikastuksesta nauttimaan. Luulen, että se feminatsi aukoi yksinkertaisesti turpaansa liikaa, ja kun ottaa huomioon naisen tavan esiintyä julkisuudessa, ei hän ole varsinaisessa työssäänkään taatusti ollut esimiehistä helpoimpia. Krisujen tulevaisuutta jään seuraamaan mielenkiinnolla.

Vieras: Viesti 2: Itse toivon, että kyseisissä puolueissa käydään sisällissotaa parasta aikaa. Kuvittelin jo viime vaalien jälkeen, että näin kävisi, mutta olin liian innokas ja liian aikaisessa. Mutta ammattipolitiikothan kyllä pystyvät kääntämään takkinsa pokkansa säilyttäen ja väittäen, että näin päin se on ollut koko ajan. Kumikselle nostan lätsää noin yleensäkin.