perjantai 26. kesäkuuta 2015

ISKU YLI VÄLIMEREN

Välimerellä, noin 60 kilometriä libyalaisesta Zuwaran kaupungista pohjoiseen, toukokuun 16. vuonna 2018.


Italian ilmavoimien kapteeni Salvatore Angeletti ja hänen parinsa luutnantti Vincenzo Serratore lensivät yhdessä viidentoista muun Italian ilmavoimien Stormo 6:n Gruppo 156:een kuuluvan Panavia Tornado-rynnäkkökoneen kanssa kohti etelää. He eivät olleet yksin, vaan heidän kanssaan lensi Italian ilmavoimien Tornado- ja Eurofighter Typhoon-kaluston lisäksi suurinpiirtein kaikki operaatioon sopivat konetyypit niin Espanjan, Portugalin, Ranskan, Kreikan, Itävallan, Iso-Britannian, Hollannin, Belgian, Saksan, Puolan, Tanskan ja Suomen ilmavoimista. Lisäksi iskuun osallistuisivat useitten merivoimien alukset risteilyohjuksillaan. Kohteena tulisivat olemaan Libyan rannikkokaupungit, tarkemmin sanottuna niitten satamassa olevat alukset ja satamarakenteet.

Isku tuhoaisi käytännössä Libyan valtion kansainvälisen kaupankäynnin, tosin pysyvässä anarkian tilassa oleva maa kävi kauppaa muutenkin murto-osan siitä, mitä Gaddafin aikaan oltiin käyty. Ainoa aktiivinen kauppatavara oli laivoilla kohti Eurooppaa suuntaava ihmismassa ja nimenomaan se kaupankäynti tällä iskulla haluttaisiin kerralla lopettaa. Isku saisi luonnollisesti aikaan valtavan maailmanlaajuisen kohun ja tuomitsemisen. Osa reaktioista tulisi täydestä sydämestä ja osa taas luettaisiin paperista, koska näin kuuluisi tehdä. Hyvin moni niistä valtiomiehistä Kiinassa, Japanissa, Yhdysvalloissa, Koreassa ja yleensä ympäri maailmaa olisi samoja miehiä, jotka jatkaisivat paria päivää myöhemmin kauppaneuvotteluja Euroopan valtioitten kanssa.

Nimenomaan erillisten Euroopan valtioitten. Euroopan unioni oli kaatunut puoli vuotta aikaisemmin ympäri Eurooppaa levinneisiin hallituskriiseihin ja sitä seuranneisiin vaalien ketjuun. Vaalien, jossa äänestäjät olivat lopultakin, parikymmentä vuotta päätään Brysselin hallintorakennuksiin hakattuaan tajunneet, että jos neljän vuoden tyytymättömyyden jälkeen äänesti samoja puolueita kuin ennenkin, oli edessä vain neljä vuotta lisääntyvää tyytymättämyyttä. Näin ollen Euroopan parlamenttien koostumus ja kokoonpano oli muuttunut nopeassa ajassa hyvin radikaalisti, mutta vaalien ketjun jälkeen huomattiin, että Euroopassa saattoi edelleenkin hengittää, eikä maa auennut valtioitten alla, niin kuin vanha valta oli kuolintoreissaan pelotellut.

Edesmennyt Euroopan Unioni oli jatkuvasti julistamassaan propagandassa korostanut yhteiseurooppalaista yhteistyötä, vaikka se ei tosiasissa saanut aikaan muuta kuin viranomaisten pakkovaltaa, jossa pakottaminen ilmaistiin julkisuudessa kuvalla hymysuisten ihmisten iloisesta yhteisvastuullisesta taakankannosta. Aivan niin kuin eräässä toisessa, yhtä lailla ylikansallisessa ja myös aikanaan historiaan siirtyneessä järjestelmässä.

Ja tämä väkisin syötetty taakankanto oli lopulta aukaissut Pandoran lippaan ja saanut aikaan verettömän vallanvaihdon koko maanosassa. Historiaan väkivallattomasti, mutta väkisin siirretty EU oli kehittänyt itselleen ikiliikkujaan verrattavan ongelman afrikkalaisesta ja lähi-itäläisestä taloussiirtolaisuudesta. Lähtömaissa oltiin ymmärretty, että ei tarvinnut kuin saada jalkansa eurooppalaiselle maaperälle, se riitti siihen, että ihminen oli oikeutettu loppuiän jatkuvaan elatukseen. Se kannusti yrittämään ja yrittäjien – samoin kuin onnistujien – määrä oli jatkuvasti kasvanut. Lähtömaissa ymmärrettiin myös, että vaikka uusi Kansallisvaltioitten Eurooppa halusi lopettaa siirtolaisuuden, sen johtajilla ei ollut munaa upottaa siirtolaislaivojen vyöryä merellä. Vielä vähemmän uskottiin, että heikoiksi lasketut – ja viimeisen parin vuosikymmenen aikana sellaisiksi osoittautuneet – valtiot pystyisivät suorittamaan väestön pakkosiirtoja rajojensa ulkopuolelle.

Siinä, missä Euroopan Unioni epäonnistui yhteistyön luomisessa, uusi Kansallisvaltioitten Eurooppa taas onnistui. Ja siellä todettiin, että ongelmien ratkaisuissa kannattaa keskittyä käytännön kysymyksiin, eikä poliittiseen korrektiuteen. Ei tarvinnut upottaa laivoja merellä. Riitti, kun piti huolen siitä, että ne eivät pääsisi merelle. Vanhan vallan aikaansaamaan keinotekoiseen väestörakenteen muutokseen palattaisiin sitten, kun sen eteneminen merellä oltiin pysäytetty.

Libya oli luonnollinen kohde, sillä se oli pääasiallinen haittamaahanmuuton lähtösatama. Haittamaahanmuutto muodosti sen verran suuren osan osittaisessa tai täydellisessä anarkiassa elävän maan tuloista, että maa oli siirtynyt sormien läpi katsomisen sijasta toiminnan aktiiviseen tukemiseen.

Ensiksi Libyalle oltiin annettu varoitus. Maalla oli kolme vuorokautta aikaa lopettaa satamiensa kautta tapahtuva haittamaahanmuuton vyöry Eurooppaan. Keinolla millä hyvänsä. Muuten eurooppalaiset ilmavoimat tuhoaisivat kaikkien merkittävien libyalaiskaupunkien satamat. Libyassa ei ollut varsinaista koko maan kattavaa johtoa, mutta alueelliset johtajat päästivät joukolla röhönaurun ja totesivat, että kunhan puhuvat. Tyhjähousut paskat. Ensimmäinen varoitus oltiin annettu kulissien takana. Toinen varoitus annettiin julkisuudessa. Tuloksetta. Sen jälkeen Euroopan puolelta seurasi haudanhiljaisuus.

Viimeinen varoitus annettiin kolme tuntia ennen hyökkäystä. Se lähetettiin niin mediassa kuin kaikilla mahdollisilla sotilaallisilla taajuuksilla. Viestissä ei enää vaadittu Libyalta toimenpiteitä. Ilmoitettiin vain, että mikäli maa haluaa välttää ihmisuhreja, on aikaa satamien evakuoimiseen harvinaisen vähän. Pian muutaman jäljellä olevan libyalaisen kaukovalvontatutkan henkilökunnalla revähtivät silmät teevadeiksi. Asemaa johtava upseeri otti välittömästi yhteyden ylöspäin:

- Ne tulevat!

- Mitkä ne?

- Mitäs luulisit? Eurooppalaiset koneet tietenkin!

- Paljonko niitä on?

- Kaikki! Saatanan saatana, ihan kaikki!

Paljoa enempää ei kaukovalvontatutkilta enää sitten viestittykään, sillä merivoimien ampumat risteilyohjukset tuhosivat ne. Samoin ohjuksilla tuhottiin lopullisesti Libyan muutenkin romuttunut ilmatorjuntakyky. Sokeaksi muuttuneet Libyan ilmavoimat ymmärsivät yskän, eivätkä komentaneet muutamia toimivia koneitaan ilmaan sokkona turhaan tapettaviksi. Lähinnä kaikki sotilaallinen tai sellaiseksi luokiteltava henkilökunta ilmoitti satamiin, että sieltä ihan oikeasti kannattaa lähteä huuthelvettiin parasta mahdollista vauhtia huomattavasti nopeammin.Angelettin ja Serratoren laivue oli saavuttamassa kohteensa. Osalla Tornadoista olisi kohteenaan satamarakenteet, joita vastaan hyökättäisiin tavallisin vapaasti putoavin pommein. Heidän lentueensa Tornadot oli taas aseistettu rakettikasetein, ja kohteena olisi Zuwaran sataman läntisessa laiturissa vieri vieressä olevat noin neljäkymmentä kevytrakenteista alusta, joita käytettiin pääosin haittamaahanmuuttajien kuljettamiseen. Jos seassa oli muitakin aluksia, siitä ei välitetty eikä kippoja toisistaan eroteltu. Puhumisen ja pyytämisen aika oli nyt ohi.

Lisäksi jokainen Tornado tyhjentäisi tuohon riviin kahdessa 27-millisessä Mauser-tykissä olevat yhteensä 360 ammusta. Zuwaran satama ei ollut kovin suuri, mutta silti italialaislaivueen perässä seuraisi portugalilainen F – 16-laivue ja espanjalainen F/A-18 Hornet laivue. Satama muuttuisi kivikasaksi, josta ei lähetettäisi paatin paattia merelle kuukausiin. Suuremmat satamat saisivat vielä huomattavasti suuremman osan. Tätä operaatiota ei tehty puolilla valoilla sinne tänne vähän sorkkien. Tämä ei ollut kriisinhallintaoperaatio. Tämä oli totaalista sotaa, joka lopetettaisiin ensimmäisellä iskulla. Ylivoimalla ja epäreilusti. Niin kuin sotimiseen kuuluukin.

Niin Angeletti kuin Serratorekin olivat kotoisin Pohjois-Italiasta, ja he olivat jo pitkään kannattaneet Italian hajoamista kahteen osaan. He, niin kuin lähes jokainen italialainen olivat saaneet totaalisen tarpeekseen. Nyt, Kansakuntien Euroopassa, he olivat valmiit muuttamaan mielensä. Italialla saattaisi olla vielä toivoa. Ja he olivat eräitä niistä, jotka sitä toivoa tuottaisivat. Toivo olisi Angelettin peukalon alla. Tornado syöksyi kohti kohdettaan. Angeletti katsoi maaliaan täysin tunteettomasti ja painoi peukalollaan laukaisinta. Tyhjennettyään lastinsa Tornado kääntyi kotiaan kohti. Angeletti tuumasi Serratorelle:

- Olemme tehneet oman osamme.

Serratore vastasi:

- Ja nyt on politiikkojen aika tehdä omansa.


Suomen Yleisradio, Helsinki, toukokuun 17. vuonna 2018

Ylen pääutiset kertoivat hyökkäyksestä ja siitä, että Välimeren muissa eteläisissä rantavaltiossa oltiin ymmärretty eurooppalaisten antama vihje erittäin hyvin. Satamat olivat sotilasvartioinnissa ja ihmissalakuljettajille oltiin sekä jaettu että toimeenpantu nappituomioita pahemmin kursailematta. Yleisradion lähetysstudion odotushuoneessa istui neljä vakavailmeistä miestä hieman ennen seuraavan lähetyksen alkua. He olivat Tasavallan Presidentti, Yleisradion uusi pääjohtaja Antero Lärvänen sekä Yleisradion koko teknisestä toiminnasta vastaavat Hösse ja Pertta. Tasavallan Presidentti poltteli Voimasavuke Bostonia todeten, että kovat ajat vaativat kunnon savut. Antero Lärvänen kysäisi:

- Meinaat sitten puhua kovimmat tekstit mitä presidentti on puhunut sitten sotien jälkeen.

- Niinhän minä meinaan. Ne tekstit olisi pitänyt puhua vajaat kolmekymmentä vuotta sitten koko Euroopassa, niin nyt ei tarvitsisi rupatella kuin pelkästään mukavia.

Hösse jatkoi kysymistä:

- Niin että kaksikymmentä tonnia?

- Kaksikymmentä tonnia per kärsä. Ikään ja sukupuoleen katsomatta. Edellyttää vapaaehtoista poistumista Suomesta kolmen viikon sisällä. Harkinta-aikaa viikko siitä hetkestä, kun olen lopettanut puheeni.

Pertta kysyi puolestaan:

- Ja jos ei raha kelpaa.

- Eihän siinä mitään. Sitten saa jäädä. Mutta kun ei kerran raha kelpaa, niin ei sitä sitten jaetakaan. Kaikenlainen sosiaaliapu loppuu sillä hetkellä. Ei latin latia. Ei rahapenniä.

Antero raapi hieman päätään:

- Sinänsä aika kallis patihan tuo on. Eikö lie miljardi euroa?

- Se mikä kallis ole. Eihän siinä mene kuin yhden vuoden haittamaahanmuuttokulut. Kertasijoitus. Poikii kunnolla. En muista, milloin Suomi olisi sijoittanut tulevaisuuteen näin viisaasti. Ja me päästään tässä vielä huomattavasti helpommalla verrattuna moneen muuhun Euroopan maahan. Siellä joudutaan varmasti ampumaan. Mutta turvallisuuden takaan minäkin. Eli puheeni jälkeen mobilisoidaan kolmekymmentä tuhatta miestä sisäisen turvallisuuden takaamiseksi.

Hösse sytytti vuorostaan Voimasavuke Bostonin ja jatkoi:

- Niin, voi olla että tässä nähdään sellainen poikkeus, että tällä kertaa ihmiset ovat riemuissaan nähdessään kypäräpäitä ja tankkeja kadulla. Mutta mitenkäs ne ISIS-heput? Niitä on kyllä täälläkin.

Tasavallan Presidentti sammutti tupakkinsa ja vastasi Hösselle:

- No jaa, puolustusvoimien tiedustelu ja jopa supokin on huomattavasti tehokkaampi kuin mitä julkisuudessa on esitetty. Tyhmäähän se näytteli aikanaan Columbokin ja pääsi aina tuloksiin. Ne on kyllä kaikki otettu kiinni jo aikaa sitten.

Pertta ihmetteli:

- Hä? Otettu kiinni? Mitä te niille meinaatte tehdä?

- Ei me tehty niille mitään. Laskettiin maasta pois.

Antero puolestaan ihmetteli:

- Mutta eikös tuo nyt ole vähän vastuutonta?

Tasavallan Presidentti vastasi Anterolle vinosti hymyillen:

- Nooh… emmä ny oikein tiedä… ne nimittäin laskettiin maasta El Alin koneessa. Jaahah, on aika lähteä pitämään puhe suorassa lähetyksessä…


Peking, Kiina, toukokuun 18. päivä vuonna 2018

Kiinan presidentti ja kommunistisen puolueen pääsihteeri Xi Jinping käveli kohti lehdistötilaisuutta, joka koski Euroopan valtioitten hyökkäystä Libyan satamiin ja sitä seuranneita toimenpiteitä keinotekoisesti vääristetyn väestörakenteen korjaamiseksi. Xi oli päättänyt lukea puheensa paperista ja olla vastaamatta mihinkään kysymyksiin. Virallisesti, protokollan mukaan eurooppalaisten toimet piti tietenkin tuomita, mutta oli selvää, että jatkossakin Kiina piti yllä hyviä suhteita Eurooppaan. Business is business, sen tiesi kyllä sosialistinenkin tiedemies. Tosiasiassa Xitä olisi lähinnä huvittanut onnitella eurooppalaisia siitä, että ne lopultakin olivat tulleet järkiinsä. No, ei muuta kuin häiskä stagelle ja puhua mälkyttämään…

- Kiinan kansantasavalta tuomitsee syvästi jäädi jäädi jäpätin jäädi jää… kansainvälisten sopimusten mukaan lässyn lässyn lää on suotavaa että ölökytämäläkytä… inhimillisyys vaatii että hölöpön pölöpön ja Yhdistyneitten Kansakuntienkin naak naak nääk nääk…

Suomen Yleisradion Pekingin toimittaja Taisto Turpavärk katseli tietokoneeltaan juuri loppunutta ja nauhoitettua Xi Jinpingin puhetta ja äkkiä kiinnitti huomionsa tiettyyn seikkaan. Hän palautti tiedoston alkuun, zoomasi kuvaa, niin että siinä ei näkynyt kuin Xin pää ja katseli nauhan uudestaan.

Tuo kinuskihan mulauttaa kielen poskeensa joka lauseen välissä…

30 kommenttia:

Castor kirjoitti...

Hyvää settiä, Ykä! Se on kummallista kun puhutaan "maineen menetyksestä" ja muuta diipadaapaa, kirjoitin tästä jo muistaakseni Uuteen Suoleen. Jos Suomesta paiskattaisiin El Alin koneeseen joka ainoa IS-wannabe, niin yhtään vähempää tavaraa ei Suomesta vietäisi, saattaisi jumalauta olla vientivaltti: näin meillä kohdellaan terroristeja! Tietty pitäisi varmaan asiasta sopia isrelilaisten kanssa noin etukäteen...Ruotsissa poistetaan ristejä sairaaloitten rukoushuoneista, Englannissa kielletään bikinit uimahalleissa, Tunisiassa tapetaan ainakin 27 turistia, Ranskassa katkaistaan kaula ja huudetaan allahia...Eikä millään ole mitään tekemistä islamin kanssa, ei koskaan eikä milloinkaan, kaikki ovat yksittäistapauksia, joille löytyy selitys. Selitys kyllä löytyy, ja se on nimeltään islam.

Tulemme ensi viikolla Suomeen. Aion välttää taajamia, ja pyrkiä viettämään koko kuukauden maaseudulla. Helsingissä joudun pakosta käymään, ja se tulee olemaan tuskaa nähdä niitä jätesäkkinaisia ja miehiä äitiysmekoissa. Vaasan saaristossa noita ei ole vielä näkynyt...

Castor kirjoitti...

"Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ottaa osaa Tunisian ja Ranskan terroristi-iskuihin." Otsikko Uudessa Suomessa.

Minä en tiennyt että Sipilä on terroristi!

Castor kirjoitti...

Alkaa sen verran vituttaa nuo älyttömät kommentit tuolla Uudessa Suomessa, että kirjoitin taas, omalla nimelläni, alla olevan reaktiona alussa olevaan lauseeseen. Saa nyt nähdä, puututaanko tähän:

"Kulttuurien yhteensopivuus tai yhteensopimattomuus on veteen piirretty viiva." Kuinka tuollaista voi edes päästää suustaan?

Sovitetaan nyt yhteen esimerkiksi näitä:

Sivistyneet ihmiset eivät pidä lainkaan järkevänä tai edes harkitse sellaista, että uskonnosta luopumisesta pitää seurata apostaatin tappaminen. Muslimeille tämä on sääntö.

Sivistyneet ihmiset eivät kohtele naisia toisen luokan kansalaisina. Muslimeille tämä on sääntö.

Sivistyneet ihmiset eivät ole sitä mieltä, että jos Jeesuksesta piirretään pilakuva, piirtäjä tulisi tappaa. Muslimeille tämä on sääntö, jonka lisäksi alkaa muukin yleinen riehunta.

Sivistyneet ihmiset eivät pidä aviollisen uskottomuuden rankaisemista kuoliaaksi kivittämällä oikeana. Muslimeille tämä on sääntö.

Sivistyneessä maailmassa ei rangaista mestaamalla. Saudi-Arabiassa mestattiin ei-väkivaltaisista rikoksista ja homoseksuaalisista teoista (?) viime vuonna ainakin 16 ihmistä.

Helsinkiin valmistellaan suur-moskeijaa. Muslimimaissa kristilliset kirkot on joko jo hävitetty tai niitä hävitetään kovaa vauhtia. Uusia ei saa rakentaa.

Kuvitellaanpa, että Vatikaanissa mestattaisiin ihmisiä niin kuin Mekassa. Olisikohan jollain jotain sanottavaa siihen?

Kulttuureissa on todella yhteensovittamattomia eroja, ja toiset kulttuurit saattavat olla jopa parempia kuin toiset.

Ghettomaksaja kirjoitti...

On tullut viime päivinä syötyä vähän huonosti kun on ollut niin penteleen kiire. Nyt kun näin että Ykältä on tullut uusi tarina, niin panostin ja tein lukueväät: niin ison pyttipannun että Mika Halvarikaan ei olisi kyennyt sitä yhdeltä istumalta syömään ja jäätelöannoksen oikein koristeiden kera. Näiden valmistuttua istahdin koneelle lukemaan.


Harmillisesti tarina oli tällä kertaa totuttua lyhyempi, joten jälkiruuan ajaksi piti etsiä korvaavaa lukemistoa suomikiekko.comin puolelta. En kuitenkaan tunne oloani petetyksi, sillä laatu oli jälleen taattua. Kiitokset kirjoittajalle, taidan vetäytyä pienelle ruokalevolle.

Anonyymi kirjoitti...

Oliko Sveitsin tai Norjan ilmavoimat mukana tuossa operaatiossa? Tai merivoimat?

Kinuskien ilmavoimat ja merivoimat eivät tainneet olla virallisesti mukana tarjoamassa virka-apua. Entäs Vanja ja iipot?

Mitäs pressa tarkoitti kun mainitsi El Alin koneen johon oli laitettu ne ISIS/ISIL:n häiskät?

Anonyymi kirjoitti...

Olen pähkäillyt stoalaisesti että tuo hullutus loppuu joskus. Kyse on vain kahdesta seikasta, milloin ja miten. "Milloin" tarkoittaa ennemmin tai myöhemmin. Tuo "miten" tarkoittaa sitä loppuuko se hyvällä vai pahalla. Mieluummin ennemmin ja hyvällä. No, jos sitten ei muu auta niin myöhemmin ja pahalla, loppuu se niinkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, Ghettomaksajalle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Castor:

Viesti 1: Kiitokset. Niin totta. Euroopassa voitaisiin pitää periaatteessa vaikka julkisia teloituksia, mutta ei se bisnekseen vaikuta. Kannattaa kysyä vaikkapa Kiinalta tai Saudi-Arabialta. Huomasin muuten, että Hannu Visti oli kirjoittanut hieman samasta aihepiiristä:

http://www.hannuvisti.com/blog/files/f58be55679f7266394c5fb23b876c42e-1482.php#unique-entry-id-1482

Viesti 2: Olipa sananvalinta juu… mutta niin muistutti Sipiläkin, että yksittäinen henkilö. On se vaan kumma, kuinka paljon noita yksittäistapauksia tulee ja ne ovat silti aina yksittäistapauksia.

Viesti 3: Latelit tiskiin erinomaiset vertaukset. Sopii suvaitsevien selittää ne puhki. Tänään tuli taas muutamia esimerkkejä niin Ranskasta, Tunisiasta ja Kuwaitista että kulttuurien ero ei ole veteen piirretty viiva, vaan vuori. Mutta nämä ihmiset vertailevatkin keskenään islamia ja omissa päissään luomaansa mielikuvaa islamista. Ja tietysti tuota samaa hoetaan kerta toisensa jälkeen kasvojen menettämisen pelossa. Olishan se kumminkin noloa tunnustaa, että tässä on parikymmentä vuotta tullut puhuttua sitä itteensä.

Ghettomaksaja: Kiitokset myös kommentoijalle ja mukavaa ruokalepoa. Mikäs noitten mättöjen jälkeen on elpyä.

Vieras:

Viesti 1: Tämä oli eurooppalainen operaatio, joten olisihan nuo kaksi maata voineet olla mukana. Samasta syystä Kiina, Venäjä ja Israel puolestaan ei. Pressahan tarkoitti tietenkin sitä, että häiskät luovutettiin Mossadin hellään huomaan.

Viesti 2: Tuota pohtii moni muukin ja varmaan toivoo sitä samaa kuin sinäkin. Varsinkin tässä asiassa voi todeta, että kun asia pitkittyy, niin se mutkistuu.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä!

Tuossa on jo vähän Korkkarimaista meininkiä (heh, puuttuu vain "Achtung!" ja "Aaargh, Gott im Himmel!"), hyvää settiä kuten Castorin kommentitkin.

En tiedä onko tämän miehen Youtube-pätkiä aikaisemminkin linkitetty blogiisi, mutta kertaus tuskin lienee pahasta?

Bill Warner, PhD: Jihad vs. Crusades - Pyhä sota vs. Ristiretket, mieheltä löytyy myös muitakin mielenkiintoisia pätkiä, kannattaa katsella.

Ei Afrikan eikä Lähi-Idän liikakansoitusongelmat sillä ratkea, että me otamme EU:hun yhä enenevässä määrin sieltä pakolaisia, se on mahdoton yhtälö. Tulijat eivät lopu koskaan. Tilanne menee vieläkin mielenkiintoisemmaksi kun raakaöljylle keksitään vaihtoehto ja heiltä loppuu puhdas juomavesi...

- Soomepois Eestist -


P.S. nettiyhteydet näköjään temppuilee, jos tämä tuli toiseen kertaan niin toisen viestin voi poistaa

korpisoturi kirjoitti...

Sellasta kevytversiota tosta vois soveltaa jo nyt. Elikkä hävittäjät lentäis kohti ja ampuisi paattien viereen varoituslaukauksia. Vesi vain roiskuisi. Ja jos vielä sais aikaan sellasen Stuka-ulinan tehosteeksi. Sitten koneet ottas pitkän kaarron ja palais takasin katsomaan. Eiköhän paatit olisi kääntyneet takasin.

Vuonna -73 käytiin Jom Kippur -sota Siinailla ja Syyriän rintamalla. Lopulta Israel otti voiton ja motitti ison osan ählyjen armeijaa. Armeijalta alko ruoka loppua ja sitä yritettin huoltaa avustuskolonnalla. Iippojen tankit ampu harvakseen kolonnan ohi. Everstiluutnantti Raitasaari totesi Israelin upseerille, että kun suomalainen tankki ampuu, niin se on laaki ja vainaa. Iippo totes vaan, että eipä ole tarkotuskaan osua, vaan pitää ne kurissa ja pelossa. Jos ne alkaa nälissään tulemaan, niin emme kerkiä oikein kaikkia ampuakkaan. Parempi näin.

Vaikka toisaalta: "ku kerran laukasee ni siinä pitää olla tappamisen meininki".

korpisoturi kirjoitti...

Sellasta kevytversiota tosta vois soveltaa jo nyt. Elikkä hävittäjät lentäis kohti ja ampuisi paattien viereen varoituslaukauksia. Vesi vain roiskuisi. Ja jos vielä sais aikaan sellasen Stuka-ulinan tehosteeksi. Sitten koneet ottas pitkän kaarron ja palais takasin katsomaan. Eiköhän paatit olisi kääntyneet takasin.

Vuonna -73 käytiin Jom Kippur -sota Siinailla ja Syyriän rintamalla. Lopulta Israel otti voiton ja motitti ison osan ählyjen armeijaa. Armeijalta alko ruoka loppua ja sitä yritettin huoltaa avustuskolonnalla. Iippojen tankit ampu harvakseen kolonnan ohi. Everstiluutnantti Raitasaari totesi Israelin upseerille, että kun suomalainen tankki ampuu, niin se on laaki ja vainaa. Iippo totes vaan, että eipä ole tarkotuskaan osua, vaan pitää ne kurissa ja pelossa. Jos ne alkaa nälissään tulemaan, niin emme kerkiä oikein kaikkia ampuakkaan. Parempi näin.

Vaikka toisaalta: "ku kerran laukasee ni siinä pitää olla tappamisen meininki".

Anonyymi kirjoitti...

Kävi tässä aiemmin mielessä pitäsikö laittaa Vanja, kinuskit ja iipot hoitamaan noitten purtiloitten upotus ja kyytiläisten palautus. Heillä on ainakin välineet siihen ja mikä tärkeintä, tahto ja päättäväisyys.

Vanjalle voisi sanoa että jos vetäydyt Ukrainasta, saat Kreikan ja saat tehdä sille mitä haluat. He ovat ortodokseja niinkuin sinäkin joten he varmaan tykkäävät sinusta. Sitä ennen sinun täytyy torjua ja palauttaa tuo Afrikasta ja Lähi-idästä tuleva pyrkijöiden virtaus. Menettelytavat ovat sinun vapaassa harkinnassa.

Becker kirjoitti...

Mainio pläjäys, taidat nähdä tulevaisuuteen. Ruotsin ilmavoimat eivät tainneet olla mukana operaatiossa, mutta syykin on tiedossa, sillä paikallinen "armeija" keskittyy sotilaskoulutuksen sijasta HBT koulutukseeen ja tulevaan Pride festivaaliin. Siitä tässä esimerkki:
http://www.friatider.se/f-rsvarsmakten-i-stor-hbtq-kampanj

En enään juuri viitsi katsella YLE:n ajankohtaisohjelmia, mutta viimeisimmässä lähetyksessä kuulema hännysteltiin jotain naispuolista somalia joka väitti hakevansa maan presidentiksi. Muija ei tuominnut maanmiestensä raiskauksia ja kehtasi vielä väittää, että raiskaajat olivat suomalaisia kun ovat syntyneet Suomessa. Somali on somali oli sitten syntynyt vaikka Fär-saarilla. Suomalaisia he eivät ole eivätkä suomalaisiksi tule.

Stubb tuntuu suhtautuvan positiivisesti tuohon "taakanjakoon" ja kehtaa vielä väittää että meillä olisi jokin helvetin vastuu noista parasiiteista. Stubbilla on vastuu suomalaisista, mutta Brysselissä hännystely on ollut ja näyttää jatkossakin olevan hänen pääasiallinen agendansa. "Kun isänmaa kutsuu" on häiskän mieli hokemia. Ihmetyttää vain että mikä isänmaa.

Oinomaos kirjoitti...

Samantyyppistä skenaariota pohdin aamulla koiraa ulkoiluttaessa: täsmäiskuja tiettyihin satamiin, varoitukseksi kaikki pakoloisia täynnä olevat ammeet reikiä täyteen riippumatta siitä ovatko Libyan aluevesillä vai niiden ulkopuolella, erikoisjoukot vahtivat käytetyimpiä reittejä ja ampuvat ensin, kysyvät sitten.

On se vallan merkillistä, että kun on olemassa toimiva malli estää, jopa lopettaa ihmissalakuljetus (Go OZ, GO!) niin EU:n munattomat päättäjät haalivat lisää ja lisää potentiaalisia islamistiterroristeja ja muita *een pomminheittäjiä ja kaulankatkaisijoita.

Tiukka linja vaan, koskee niin Libyaa kuin Turkkiakin.

Unknown kirjoitti...

Taas erinomaista settiä. Mutta muslimien toiminta tilanteessa, jossa viimeinen varoitus on annettu 3 tuntia ennen h-hetkeä ei ole tiedettyjen tositapahtumien valossa esimerkiksi Gazasta ollenkaan realistista.

Kunnon muslimi olisi evakuointikäskyn antamisen sijaan täyttänyt satamat naisilla ja lapsilla ja syyttänyt sitten eurooppaa rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Olen todella pettynyt Suomen hallitukseen ja suomalaisiin yleensäkin. Helsingissä saadaan kymmeniä tuhansia ihmisiä jollekin Pride-marssille, mutta jos pitäisi ottaa kantaa ja protestoida tämän valtakunnan ja koko Euroopan kohtalonkysymyksen puolesta, niin ei paljon kiinnosta. Poliitikot saarnaavat sitä samaa Kataisen lanseeraamaa vastuunkantoa, joka saa kohta aikaan oksennusreaktion. Taisi olla viimeinen kerta kun käyn äänestämässä; ei päättäjiä kiinnosta tavallisen kansan elämä, vaan huippuvirat EU:ssa ja shamppanjalasien kilistely vallan saleissa.

Mutta jatka sinä, Yrjöperskeles, näitä mainioita juttujasi; ne monesti pelastavat päivän!

Toivottavasti se kesäkin vielä tulee, sateet loppuvat ja saamme nauttia edes lämpimistä suvituulista.

Terveisin
Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist, Korpisoturille, Vieraalle, Beckerille, Oinomaokselle, Pörri Oravalle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Soomepois Eestist: Ja se kuuluisa ”Argh! Brittisiat ottivat minut takapäin!” tietysti puuttui myös. Mutta vakavasti ottaen Eurooppa on tekemässä itsestään kapakan jossa ei ole kuin sisäänheittäjiä ja ne kapakassa olevat maksavat asiakkaat maksavat omiensa lisäksi niille sisäänheitetyille. Tuo linkki oli muuten erittäin havannollinen, kiitos. Kannattaa muittenkin vilkaista se.

Korpisoturi: Tuo Stuka-ulina muuten saattaisi toimia varsin hyvin. Panssarihommista muistan kuulleeni sen, että suomalaiset aikanaan vähän valittivat neuvostokollegoilleen siitä, ettei T-55:n putki kestä tuhatta laukausta enempää ja vastaus oli: ”yhdessä panssaritaistelussa harvemmin ammutaan tuhatta laukausta”.

Vieras: Kun tämä nyt kumminkin oli vain tarina, niin pidetään ne venäläiset, kiinalaiset ja israelilaiset ulkopuolella. En minä rupea näitä yleisöäänestyksen mukaan väsäämään.

Becker: Juu, Gripenit pysyivät Ruotsin ilmatilassa ns. ymmärrettävistä syistä.

"Vissa saker ska man inte behöva kamouflera". No voi sen helevetti. On se vaan hyvä, että Ruotsin armeijalla on noi prioriteetit kohdallaan. Jossain Venäjän 76:ssa ilmakuljetusdivisioonassa Pskovissa varmaan nauretaan pskaista naurua.

Olen tietoinen tuosta samasta somalityypistä. Voisi todeta, että siinä on suoranainen prototyyppi termille ”kiittämätön paska”. Sehän se totesi, että ”olemme tulleet jäädäksemme”. Hienoa. Herrakansan elkeitä. Jotenkin tuntuu, etten yhtään ihmettele, miksi Somalia aikanaan meni niin kaaokseen. Sehän on kumminkin täynnä somaleita.

Stubbin kohdalla oikeastaan ainoa positiivinen ajatukseni on, että onneksi häiskä ei ole sentään pääministeri.

Oinomaos: Veikkaanpa kyllä, että esmes Italian ilmavoimilla on jo olemassa kassakaappisuunnitelma ”päättäväisestä meriliikenteen häirinnästä” ja todennäköisesti löytyisi myös halua panna se toteen.

Pörri: Kiitokset. Ja lienet luultavasti oikeassa. Minä en kerta kaikkiaan osaa ajatella niin kuin kunnon muslimi. Kyseinen tarina vaan eteni sillä oletuksella, että eurooppalaisten puolelta asiasta ei enää kerta kaikkiaan välitetty. Ja löytyy niitä varmaan libyastakin vielä sotilaita, jotka ovat enemmän sotilaita kuin uskonkiihkoilijoita. Kysymys lienee vaan se, että löytyykö heille johto.

Rouva Ano: Koko lailla samoissa tunnelmissa täälläkin. Mutta luulen, että noille pride-marsseille sun muulle kerääntyy juuri sellainen ihmistyyppi, joka haluaakin pärstänsä esille. Suurin osa tavallisista suomalaisista ei ole sellaisia. Ja kiitokset kannustuksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Jatkokaneetiksi sopisi ukaasi, että: "jos tämä ei nyt mennyt jakeluun niin seuraavaksi täältä pohjoisesta tulee lämmin tervehdys taktisen ydinohjuksen muodossa - capiche?"

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Mitä mafialle tehtiin? Kävikö nuo sotajoukot muuten mafian kimppuun Sisiliassa ja Italian eteläosissa?

Jos Ykä tuntee jonkun jolta voisi käännättää nämä wiki-jutut. Siinä on italiaksi jotain noiden onnenonkijoiden reiteistä. Google translator on siihen kehno. Harmi kun Salvatore Angeletti ja Vincenzo Serratore ovat fiktiivisiä eikä heiltä saa käännösapua.

https://it.wikipedia.org/wiki/Rotte_africane_dei_migranti

https://it.wikipedia.org/wiki/Rotte_di_migranti_nel_Mediterraneo

https://it.wikipedia.org/wiki/Rotte_dei_migranti_africani_nel_Sahara

Topalassu kirjoitti...

Mikä tapahtuma voisi saada eurooppalaiset toimimaan noin? Valitettavasti epäilen, ettei oikeastaan mikään muu kuin ihme, voi kasvattaa eurooppalaisille selkärankaa. Ei näytä kyllä hyvältä kun seuraa esim. Ruotsia, jossa kehitys on pisimmällä... :(

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Vieraalle ja Topalassulle & kiitos kommenteistanne.

Taisteluvälineupseeri: Luulen, että tässä tapauksessa tuo muutaman sadan koneen vierailu jo itsessään riittäisi varsin pitkälle.

Vieras: Mafia ei liittynyt tähän juttuun. Minulla ei valitettavasti ole italiantaitoisia tuttavia.

Topalassu: Olet varmaankin oikeassa. Tämä oli tarina. Minun on vaikea kuvitella, mikä – ainakaan tässä vaiheessa – kasvattaisi eurooppalaisille selkärangan. Pahin pelkoni on, että jos se alkaa kasvaa, niin onkin jo liian myöhäistä.

Anonyymi kirjoitti...

Heh,samantapaisia skenaarioita,kuin Ykällä,tässä on mielessä pyörinyt ramadanin juhlintaa seuratessa.Ruumiita tulee,viimeisimmät vissiin Malissa,kun rauhanuskonto levittää rakkauden ilosanomaa.Kolmessa vuodessa ehtii komiasti tulla Euroopassakin jopa isompiakin sattumuksia,etenkin,kun tätä valiojoukkoa ollaan tosissaan levittämässä ympäri EUta oikein "vapaaehtoisella pakolla",mitä sitten tarkoittaakaan?
Ykän vastaiskutarinassa Suomen ja Tanskan tulisi varautua virallisesti muslimimaihin tuolloin luettavan Ruotsin kostoiskuihin,eli Gripenit muslimilentäjineen saattaisivat kyllä nousta ilmaan,mutta ei suinkaan Eurooppalaisia arvoja puolustamaan.
T:Vesku

LW kirjoitti...

Syyriasta paenneita naisia ja lapsia, joista meidän on kannettava vastuuta:

http://ichef.bbci.co.uk/news/660/media/images/82365000/jpg/_82365253_82365252.jpg

Syyriasta paenneita naisia ja lapsia, joilla ei ole paskankaan väliä:

https://www.youtube.com/watch?v=xplnM3PO-oo

Rationaalisesti ajatellen nykypolitiikan käytännön seuraukset ovat tietenkin se pahin asia, mutta tunnetasolla iljettää eniten tämä jatkuva hurskastelu ja sädekehien sovittelu, samaan aikaan kun valtaenemmistö siitä porukasta, jonka "auttamisella" tässä jeesustellaan, mätänee surkeissa oloissa. Mitäköhän, jos tuollakin leirillä kävisi kameran kanssa kyselemässä ihmisiltä, haluavatko he, että käytetään miljardeja euroja järjestämään Eurooppaan päässeille elintaso- ja oikeille pakolaisille luksusolot, kuten humaanit ja antirasistiset ihmiset haluavat? Vaiko, että sama summa käytetään näillä leireillä, joilla tekin asutte, koska jotkut suhtautuvat teihin vähän nihkeästi, eivätkä halua nähdä vähänkään isompia määriä teikäläisiä maissaan? Miten minusta tuntuukin, että tuo jälkimmäinen vaihtoehto olisi suositumpi?

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Yrjö!

Mielenkiintoisia noi Vieraan laittamat linkit, niitä lukiessa tulee eittämättä mieleen nykyajan kansainvaellukset. Nähtäväksi jää onko EU:n kohtalo sama kuin Rooman imperiumilla oli? Ainakin valuuttaunioni on alkanut nitisemään, Henri Myllyniemi - kansanäänestystä pukkaa.

Vieraan pyynnöstä, muutama lause käännettynä 1. linkistä;

"Rotte africane dei migranti" - Afrikkalaisten siirtolaisten reitit
” La maggior parte dell'emigrazione africana è interna al continente. Ovvero dalle zone rurali alle aree urbane, oppure da uno stato all'altro. Mete dell'immigrazione africana sono soprattutto il Sudafrica e i Paesi del Maghreb, in particolare la Libia, che conta da sola circa due milioni di immigrati. Alto anche il numero di rifugiati e sfollati interni, oltre due milioni, secondo i dati dell'Alto commissariato dei rifugiati dell'Onu……jne”

Suurin osa afrikkalaisesta siirtolaisuudesta on mantereen sisäistä. Nimittäin maaseudulta kaupunkeihin, tai valtiosta toiseen. Afrikkalainen maahanmuutto suuntautuu enimmäkseen Etelä-Afrikkaan ja Maghreb-maihin, erityisesti Libyaan, joihin on laskettu saapuneen 2 miljoonaa maahanmuuttajaa. Myös pakolaisten ja syrjäytyneiden ihmisten lukumäärä on suuri, toiset 2 miljoonaa, nämä tiedot UNHCR:n mukaan. [aikavälistä ei tietoa]

Suurin osa pakolaisista ovat kotoisin Afrikan suurten järvien alueilta ja Afrikan sarvesta. He elävät pakolaisleireissä Kongossa, Sudanissa, Ugandassa, Somaliassa, ja pienempi osa heistä Norsunluurannikolla, Tsadissa, Keniassa, Etiopiassa ja Etelä-Afrikassa. Huomattava osa somalialaisten exoduksesta keskittyy Jemeniin, jonka rannikolle v. 2007 heitä saapui noin 30.000 henkilöä, paossa sotaa. Pienellä osalla näistä siirtotyöläisistä ja poliittisen turvapaikan hakijoista, on kohteenaan Eurooppa. Ne maahanmuuttajat jotka tulivat Saharan eteläpuolisesta Afrikasta EU:hun, heitä oli 800.000 henkilöä, vuoden 2008 UNHCR:n raportin mukaan. [aikavälistä ei tietoa]

Samaisen raportin mukaan, suurin osa näistä e.m. siirtolaisista saapuivat laillisesti Eurooppaan turistiviisumilla, joiden sitten annettiin vanheta. UNHCR:n vahvistaman tilaston mukaan, Saharan eteläpuolelta Eurooppaan muuttaneiden väkiluku nousi n. 100.000 henkilöllä vuosittain. [aikavälistä ei tietoa] Samaan aikaan kuin e.m. alueelta muuttaneiden Afrikan kansalaisten lukumäärä, jotka ylittivät laittomasti Välimeren, voitiin UNHCR:n mukaan arvioida 5.000 – 25.000 henkilöön vuosittain. Sama raportti paljastaa kuinka suurin osa e.m. Afrikan alueilta tulleista maahanmuuttajista, jotka asuvat Maghreb-maissa, eivät lähde Eurooppaan. Arviolta näistä 120.000 Saharan eteläpuolisista siirtolaisista, jotka ovat saapuneet Pohjois-Afrikan maihin, on arvioitu että 8-20% heistä jatkavat matkaansa laittomasti Eurooppaan.


Ja sitten siinä on pitkä litania kauttakulkumaista ja reiteistä, ja noi aikavälit löytynee tuon jutun viitteistä. Joka tapauksessa, konstit ovat monet kun pitää Eurooppaan päästä! Eikä Libyasta ainakaan löydy enää töitä afrikkalaisille siirtolaisille kuin joskus 5-10 vuotta sitten. Ja jos Kreikka tekee sen Grexit'in, niin sillä on entistä vähemmän varaa ottaa vastaan Välimeren ylittäjiä...

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veskulle, LW:lle ja Soomepoisille Eestist sekä kiitos kommenteistanne ja lisäämistänne linkeistä ja tiedoista.

Anonyymi kirjoitti...

Pitäisikö ottaa tämä passilaki käyttöön? Muuten hyvä mutta juutalaisten kielto asettautumisesta maahan oli tuossa vaiheessa vielä voimassa.

http://www.histdoc.net/historia/passi1862.html

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Translate teki kohtalaisen käännöksen ainakin 2:s linkistä: https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=it&tl=en&u=https%3A%2F%2Fit.wikipedia.org%2Fwiki%2FRotte_di_migranti_nel_Mediterraneo

Ja italiankielisen sivuston linkeistä etsiskelin tällaisen tietopläjäyksen: http://www.interno.gov.it/sites/default/files/presenze_dei_migranti_nelle_strutture_di_accoglienza_in_italia.pdf

Tuo viimeisen sivun 'Trend di Sbarchi' on aika tyly jos oikein tulkitsin: n. 40.000 (2013) ja n. 160.000 (2014).

Anonyymi kirjoitti...

Tietääkö Ykä tämmistä kesktelupalstaa kuin http://maanpuolustus.net/?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja VNV:lle & kiitos kommenteistanne. VNV hoitelikin tuota Vieraan pyytämää käännöstyötä. Vuoden 1862 passilakia väsätessä ei ole voinut olla mitenkään käsitystä siitä tilanteesta, missä nykyisin eletään. Maanpuolustusnetin eli Susi1.netin perillisen toki tunnen ja seuraan sitä varsin säännöllisesti, joskaan en itse osallistu siinä käytyyn keskusteluun.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Yrjö Perskeleen sukua.
Käytät silloin tällöin ilmaisua omissa päissään, ja aina lisään siihen oman ajatelmani päissään omissa päissään. Lisään siihen ajatukseen, että tuskin viinapäissään, vaan paremmin pöllypäissään. Eli Juice lauloi joskus, että pilvee, pilvee jne. Tai sitten pirpipäissään, ihan sama, pönttö kumminkin sekaisin. Joskus entisessä elämässä tuli todettua, että jos on alkomahoolista juopunut, niin useimmiten ihmiselle menee puhe jotenkin perille, ellei hän ole jo hämärän rajan tuollaa puolen, eli viikon parin putki takana. Vaan näille pössyttelijöille ja piripäille ei mene mikään jakeluun vaikka trippi olisi vasta alkanut. Ja veikkaanpa, että nämä suvakit liimatilhet sanojasi lainaten eivät ole viinapirun kelkassa. Vaikka ovatkin monet päissään omissa päissään.

t. Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Ehkä kyse on jo enempi jonkunlaisesta humanistisesta humalasta, joka on jäänyt jo teini-iästä pahasti päälle.