torstai 4. kesäkuuta 2015

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA LXII

1. Suomi nousuun uusin voimin

Suomalainen yhteiskunta on voimakkaasti jakautumassa. Toisella puolella elää toivo, että asioita voitaisiin tulevaisuudessa alkaa ehkä jopa hoitamaan järkipohjalla ja toinen puoli taas vajoaa aina vain syvemmälle utopiaansa. Tätä utopiaosastoa edustaa Ylen toimittaja Peter Westerholm, joka on lauennut housuihinsa, kun muutama somali on kirjoittanut ylioppilaaksi. Annetaanpa hänen avautua:

Haluan kiittää sinua, vastavalmistunut somalialaisnuori. Haluan kiittää siitä, mitä olet jo tehnyt, ja siitä mitä tulet tekemään. Sinä edustat sitä muutosta, jota Suomi tarvitsee.

Kävin puhumassa somalialaisnuorten valmistujaisjuhlissa viime viikonloppuna Vantaalla. Tapasin nuoria suomalaisia, joiden usko tulevaisuuteen liikutti minua.

Suomi on taloudellisesti aika pahassa jamassa. Me tarvitsemme tutkitustikin tänne lisää jengiä, jotta pärjäämme. Mutta jotkut ajattelevat, että tänne ei vaan mahdu lisää porukkaa. Osa on sitä mieltä, että Suomessa on tällä hetkellä täyttä. Heille monikulttuurisuus ja erilaisuus on uhka.

Minulle sinä, somalialaisnuori, olet uuden Suomen kasvot. Sen Suomen, joka aidosti hyväksyy kaikki kansalaisensa, sen Suomen, joka ei kysy “mistä olet”, sen Suomen, joka näkee ihmisen eikä kulttuurin tai uskonnon.

Kantasuomalainen kun ei luota, ennen kuin tuntee. Eikä usko, ennen kuin näkee. Hänen pitää nähdä sinut taukohuoneissa, opiskelemassa, yritysten johtoportaissa, eduskunnan käytävillä, työnhakulomakkeissa, ruutukasvona, sairaanhoitajana ja omakotitaloalueen naapurina.

Tarvitsen sinua Suomen somalialainen näyttämään, mitä kaikkea Suomi voi olla. Siihen riittää, että sinä opiskelet alaa, josta pidät ja teet asioita, joista nautit.

Kun ottaa huomioon sen, minkälaisia somali-innovaatioita Suomessa on kuluneen viimeisen vuoden aikana ollut, voi todeta, että somalinuoret ovat todellakin ”tehneet asioita, joista he nauttivat”. Samoin voi todeta, että oikeastaan tämän enempää ei Yleisradio voi haistatella niille ihmisille, jotka Ylen toiminnan rahoittavat. Hotellin respasta onnitellaan Yleä tämän vuoden tähänastisesta pohjanoteerauksesta.2. Liput tuleen

Vihreitten puoluekokousaloitteessa esitettiin, että Suomen lipun häpäiseminen ei tulisi olla enää rangaistavaa. Esityksiähän saa toki tehdä, mutta esityksen perusteet nostavat esiin tiettyjä vanhoja muistoja:

Puoluesihteeri Lasse Miettisen mukaan rangaistavuuden poistaminen liittyy sananvapauteen.

Sivistyneessä yhteiskunnassa on pyrittävä kunnioittavaan keskusteluun, mutta sananvapauden idea on se, että sallitaan myös loukkaavien ilmaisujen käyttö.

Miettisen mukaan linjaus ei herättänyt puoluehallituksessa erityisesti keskustelua, vaan lähtökohtana oli sananvapaus.

Perusteluissa mainitaan, että kyseessä on uhriton rikos, josta ei tulisi rangaista.

Vaan kas kummaa, silloin kun käytiin käräjiä siitä, mitä Jussi Halla-aho oli sanonut tai ainaski niinqu tarkoittanut, käytettiin ihan samoja termejä aina uhritonta rikosta myöten. Ja silloin vihreät halusivat Jussin käpälälautaan ja rääkyivät vastuullisen sananvapauden puolesta. Mutta oletettavasti vihreässä yhteiskunnassa toiset ovat sananvapaudenkin suhteen tasa-arvoisempia kuin toiset.

Hotellin respassa jäädään odottamaan vihreitten kantaa siihen, voiko perseen pyyhkiä koraanilla sananvapauden nimissä.39 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Irrotettuna viitekehyksestään, tuossa lipun väärinkäytön rangaistavuuden poistamisessa on puolensa. Kannatan esitystä perusteineen. Samalla idealla turvavyöpakkokin tulisi poistaa. Toki vahingon tapahtuessa vakuutuskorvauksissa voisi huomioida turvavyöttömyyden vaikutusta. Tarkemmin tuumittuani, uhrittomia rikoksia onkin pitkä pino poistettavaksi.

Takaisin viitekehykseen aseteltuna ehdotus on kaksinaamaisuudessaan huvittava. Eihän vihreiden vasaroista ole vielä edes päät jäähtyneet Halla-ahon ristiinnaulitsemisen jäljiltä!

Lainsäädännön tulisi ennustettavuuden lisäksi olla myös koherenttia.

turbojuudas kirjoitti...

toisaalta tuosta lipunpoltosta niin en nyt sanoisi että sen laitonta pitäisi olla mutta kunhan muistetaan ettei kusipäinen käyttäytyminen ole muutenkaan kiellettyä.
muuten tohon somaliasiaankin nyt sanoisin et jos pitää ihmisiä ihan täyspäisinä niin ei pitäisi olla mitään erityistä syytä kiitellä kolumneissa sun muissa jos tyypit tekevät ihan normaaleja asioita.
nyt kyllä haiskahtaa imperialismi ja kallonmittaus Turkuun saakka.

Anonyymi kirjoitti...

Joo,kyllä nyt menee parodiahorisonttikin jo solmuun näiden wanna-be-islamistien,eli kotimaisten muslimimaahantunkeutujien ihastelijoiden jutuista.Että vallan somppu päässyt ylioppilaaksi,vau-Suomi on pelastettu!Siis tapaus on äijän itsensäkin mielestä jotain niin harvinaista,että pitää koko kansalle avautua.
Hallitukselle säästötoive:YLE todellakin palasiksi,korkeintaan yksi tv- ja kaksi radiokanavaa
riittää propagandatuutiksi,loput myyntiin tai tylysti lopetettavaksi.Ja sitämyöten ylevero alas 80 prosentilla.
Ja vihreille ei sitten pilvenpoltto riitä,pitäs polttaa Suomen lippujakin.Ehdotus uskonrauhanrikkomisen poistamiseksi laista on kannatettava,jos se koskee todellakin kaikkia uskontoja,siis myös tämän pedofiilikaulankatkojan peruustamaa kulttia.
T:Vesku

Kenzo kirjoitti...

Saavat vihreät puhua, mitä haluavat, mutta vituttaa heidän toimiensa johdonmukaisuuden puute. Nyt on ollut asialistalla hautojen häpäisyt, seksiorgiat ja Suomen lipun polttaminen. Hienoa. Koska heillä ei selvästikään ole enää mitään tekemistä puiden kasvattamisen, hippikommuunien ja eläintensuojelun kanssa, voisivat tehdä kaikille palveluksen ja muuttaa nimensä joksikin muuksi, vaikka Urbaanit Anarkistit tai jotain vastaavaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Turbojuudakselle, Veskulle ja Kenzolle & kiitos kommenteistanne. En ole itsekään varma, että tulisiko lipunpoltosta sakottaa, mutta huonoa käytöstä se on yhtä kaikki. Lippu kun ei ole vain kaistale kangasta, vaan se on symboli. Kuvaavaa vihreistä on, että tällainen asia on todellakin otettu esille. Tämä kuvaa myös hyvin vihreitten poliittista muistia tai lähinnä sen puutetta, kun mietitään Jussi Halla-ahon oikeudenkäyntiä.

Tuosta Ylen somalikirjoituksesta voi todeta, että kun siitä poistaa suomalaisiin kohdistuvan vittuilun, ei jäljelle jää kuin välimerkit. Kannatan Veskun ehdotusta kybällä. Elämme toivossa, että tuo somalikirjoitus on niitä viimeisiä riekkumisia lopun edellä. Ja jos maamme tulevaisuus on todellakin somaleista kiinni, niin eiköhän mennä porukalla metsään ja ammutaan kuula kalloomme. Päästään helpommalla.

WH kirjoitti...

Ylen toiminta on nykyisin niin täynnä propagandaa että siellä pitäisi tehdä todella iso muutos että saataisiin luotettavuus takaisin.
YLE tulisi sellaisenaan lakkauttaa ja tekniikka & kanavat siirtää STT:n alle.
Uusi STT sitten ostaisi jutut ja ohjelmat sieltä mistä haluaa.

Jos vertaa BBC:n tuotantoa ja YLE:n tuotantoa, kumpaa katselet mielummin?

Tiedoksi, ulkomaalaistaustaisille on mm erityisopetus 10-luokalla. On ihan hyvä jos Suomessa syntyneet somalit opiskelevat, voivat vielä oppia elämään ihmisiksi.. Tosin epäilen.

Ei mustat miehet ole olleet mitään erityistä meidän armeijassakaan. Olen ymmärtänyt että patamusta mies valmistui upseeriksi merivoimiin. Alkaa mielestäni olla kohta upseerin eläkeiässä. Hatun noston arvoinen teko. Syntynyt Suomessa tuossa 50-luvun lopulla.

Anonyymi kirjoitti...

Terve Ykä!

Kenzo jo tuossa edellä sanoikin kaiken oleellisen tuosta Vihreiden uusimmista "älyn"väläyksistä, olen samaa mieltä. Että sananvapauden nojalla ei olisi rangaistavaa polttaa oman kotimaansa lippua tai häpäistä hautoja?! Missä maassa saa rangaistuksetta noin tehdä? Huhhuh!! Jos noilla eväillä saadaan Vihreiden kannatus nousuun, niin jossain on oltava virhe!!

Asiasta toiseen, Baltian maat vastustavat aika raskain sanankääntein EU:n kaavailemia suunnitelmia pakolaiskiintiöiden nostamiseksi Välimeren tapahtumien vuoksi ja pakolaisten tasaisemmasta jakamisesta jäsenmaiden kesken, Latvia etunenässä. Uutisen mukaan EU:n komissio olisi esittämässä, että Baltian maat nostavat kiintiöitänsä. Kuka maksaa? Ilmeisesti EU sitten korvaa osan kuluista (siis rikkaammat jäsenmaat sponsoroivat) ja osa jää vastaanottajamaan kontolle. Hyvä kysymys kuuluukin, onko heillä varaa? Ei tällaista "hullunmyllyä" voi loputtomiin jatkaa...

Timo Soini Tallinnassa ja hänen mielipiteensä pakolaiskiintiöistä, ei ole oikein että joku EU:n toimielin määrää näistä asioista, jonkun valtion puolesta.

Lähes samansisältöinen uutinen löytyy jopa Stadin Pravdasta! Otsikkona on "Ulkoministeri Soini Tallinnassa: pakolaisongelmaa ei ratkaista sijoittamalla ihmisiä Suomen rajojen sisälle". En nyt viitsi sitä tähän linkata, jos jotain lukijaa kiinnostaa niin löytyy pienehköllä etsimisellä. Pitäisikö siitä oikein ottaa kuvakaappaus, jos uutista mennään jossain vaiheessa muuttamaan?

Samaisessa läpyskässä oli myös uutinen, että Ruotsi haluaa pakottaa kunnat ottamaan vastaan pakolaisia, siis ympäri Ruotsia. Siellä näytetään painavan ns. kaasu pohjaan vähän ennen jyrkänteen reunaa ja suuntaahan ei muuteta? Noin vertauskuvainnollisesti sanoen.

Uuden Suomen blogipalvelusta muutama poiminta, siellä on ainakin tapahtunut aika monta avautumista eräiden henkilöiden taholta, mm. eräs Härkösten pariskunta ja sitten tämä Suomeen kotoutunut poliitikko Nicaraguasta (en viitsi pilata blogiasi linkkaamalla heidän juttuja, ne löytyvät sieltä US:n blogeista):

Reijo Tossavainen - median ja päivystävien dosenttien asenneongelmat jatkuvat.

Janne Suuronen - Ruotsin ulkoministeriö paikkaa Ylen harhaista persuvihaa.

Veikko Huuska- Ruotsin media bannasi Suomen?

Matias Härkönen - Faktoja kitisijöille!, tämä kaveri ei taida olla sukua näille toisille Härkösille? Ainakin hänen mielipiteensä ovat asiallisia. Mielipide liittyy kokonaisverotukseen, kuka maksaa, kuinka paljon ja miten kustannetaan ns. hyvinvointiyhteiskunnan menot. No, eipä totuudenpuhujilla ennenkään ole helppoa ollut.


- Soomepois Eestist -


P.S. saas nähdä kauan EU pystyy pyörittämään tätä ns. pakolaisrulettia, ennenkuin jossain päin Unionia alkaa tapahtumaan jotain radikaalia?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys WH:lle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

WH: On vaikea sanoa, kuinka Yle voisi saada luotettavuuden takaisin. Pelkkä organisaatiomuutos kun ei riitä, vaan suurimmalle osalle toimittajakuntaa pitäisi antaa potkut. Niin muuten, kun tuo kyseinen ”toimittaja” totesi, että somaleissa on Suomen tulevaisuus, niin muistuttaisin, että useammalla somalilla on rikosrekisteri kuin valkolakki. Jos tuo on Suomen tulevaisuus, niin suosittelen jokaista pottunokkaa hankkimaan itselleen jonkunsortin tuliaseen ja mahdollisimman pian.

Tuo kaveri, jota tarkoitit on kapteeniluutnantti James Mashiri. Puoliksi zimbabwelainen ja hän on vielä pitkään palveluksessa, sillä hän on syntynyt vuonna 1976. Käsitykseni mukaan kovasti järkevä ja asiallinen mies.

Soomepois Eestist: Jos nuo vihreät haluavat olla sananvapauden airueena, niin ehdotan, että he lähtevät polttamaan Isiksen lippua vaikkapa johonkin sopivaan ruotsalaiseen lähiöön. Ja toivon todella, että Baltian maat säästyvät tältä hulluudelta. Kyllä niitten muroihin on kustu jo muutenkin aivan tarpeeksi. Eikä tässä ole kysymys pelkästään taloudellisesta persnetosta, jota sitäkin on kyllä yllin kyllin, vaan sukupolvesta toiseen kasvavasta inhimillisestä pommista, joka muuttaa / on muuttanut jo esmes Ruotsin eräät osat jo täysin anarkistiseen tilaan, jossa on aivan omat lakinsa.

En ole vieläkään varsinainen Soini-fani, mutta tässä asiassa hän on aivan oikeassa. EU:n määräämät kiintiöt eivät ole muuta kuin pakotettuja väestönsiirtoja. Tällä kertaa ei siirretä kantaväestöä pois, mutta heidän kiusakseen tuodaan tulokkaita. Itse näen, että Suomen tulisi erota EU:sta ja se koko hirvitys tulisi hajoittaa ja palata kansojen Eurooppaan.

Kiitos linkeistä. Ja jotain radikaalia varmaan ennen pitkää taas tapahtuu. Ja sen jälkeen selitellään, että kuinka me taas kertaalleen saimme sen itse aikaan, kun loukkasimme joskus 600-luvulla elänyttä hallusinoivaa psykopaattia.

Kumitonttu kirjoitti...

Jos vertaa BBC:n tuotantoa ja YLE:n tuotantoa, kumpaa katselet mielummin?

Noilla kahdella ei valitettavasti ole suurta eroa. Suurin ero on siinä, että BBC:n biaksesta on tehty tutkimuksia eikä niitä kukaan kiistä.

Voi kai sitä lippuja poltella, Marskin kuvata matkalaukkuhomona ja muuta provosoivaa. Mutta sitten kun tulee kyse pedofiiliuskonnon provoisimisesta, aletaan vaatia "vastuullista sananvapautta" ja moittia provosoinnista. Eihän tuossa järjen hippua ole, mutta eipä niitä hippuja suvaitsevaistoon ole paljoa lennellytkään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kumis. Minä kun kattelen telkkaria niin vähän, niin on vaikea sanoa BBC:stä mitään. Vihreistä voi todeta, että nehän haluavat olla ihmisoikeussankareita, mutta ne haluavat olla sitä mahdollisimman turvallisesti ja mahdollisimman vähällä vaivalla, joten ne taistelevat sellaisia ongelmia vastaan, jotka eivät ole ongelmia, ja joista ennen kaikkea ei tule omat nassut kipeäksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä somalien toiseuden palvonta on kyllä perin hämmentävää. Ja Hommalla kirjoituksen kuvituksena olevassa kuvassa todellakin näyttää siltä, että kirjoittelija ON lauennut pöksyihinsä!
Jutusta tulee mieleen parin vuoden takainen Hesarin tummapintaisten miesten ylistyskirjoitus, jossa riemuittiin mm. siitä, että neekerinhiki ei kuulemma haise kuumallakaan säällä! On ne vaan erihienoja epeleitä!

Ja jottei totuus unohtuisi, niin pari päivää sitten ei-suomalainen kaverini kauhisteli sitä, että Suomen tuore ulkoministeri on avoimesti rasisti - oli kuulemma asiasta hyvin perillä, kun oli siitä ulkomaan lehdestä lukenut.

Lipunpolttelusta ei viitsi sanoa mitään, on niin sairasta tuo vihreiden meno…

Riku Raunioilla

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Riku Raunioilla. Suomen tuoreen ulkoministerin vierailu näyttää jääneen Ruotsissa totaaliseen uutispimentoon:

http://paavotajukangas.com/2015/06/04/soinin-vierailu-ruotsissa-jatettiin-huomiotta/

Jokohan ne meinaa katkaista diplomaattisuhteet Suomeen? Ei silti, että sillä enää niin väliä olisi. Tuo Ylen juttu määrittelee uudet rajat säälittävälle journalismille. Ennen oli sentään litkivä journalismi.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä!

Osui muuten toi Vihreiden ehdotus sopivasti lähelle Suomen puolustusvoimien lippujuhlapäivää ja Mannerheimin syntymäpäivää, sattumaako? Meikäläisen silmissä tuo ns. Vihreä aate on jo aikapäiviä sitten menettänyt kaiken uskottavuutensa. Kenties emme ole vielä nähneet heidän hulluimpia ideoitansa, että tuosta voi vielä mennä alemmaksikin?

Baltian maat ovat saaneet historiansa aikana monen monta kertaa "vierailijoita", niin idästä kuin lännestäkin. Saksalainen ritarikunta, Tanska, Puola-Liettua, Ruotsi ja Venäjä. Tämä on lähestulkoon tällaista tasamaata, niin tästä on helppoa kulkea läpi. Tässä pieni Tube-pätkä siitä kuinka esim. Venäjän länsiraja on elänyt vuosisatojen aikana Euroopan historia 3.000 eKr - 2013 AD.

Sitten aloin mielenkiinnosta googlailemaan erinäisiä asioita tästä paikallisesta lafkasta, AS Hoolekandeteenused, ensinnäkin "hoolekande" tarkoittaa mm. huostaanottoa ja "teenused" palveluita. Eli tuo olisi sitten virolainen (lasten) huostaanottokeskus, noin vapaasti suomennettuna. Mutta se näyttää ottavan myös noita pakolaisiakin vastaan, lukumäärät toki ovat Suomea huomattavasti pienemmät.

Heti etusivun vasemmassa alakulmassa on tukijoiden logoja ja se kertonee kupletin juonen, "Euroopa Liit, Euroopa Regionaalarengu Fond", EU:n kehitysaluerahasto on yksi rahoittajista. Ja jos vaihtaa sivuston kieliasetukset englanniksi, niin sisältö on suppeampi kuin viroksi, heh venäjään en ota kantaa. Lukea osaan jotenkuten, mutten ymmärrä läheskään kaikkia sanoja.

Vasemmalta olevasta valikosta kun klikkaa "Ettevõttest" (yrityksestä) ja sieltä kohdan "Ettevõte juhtimine" (yrityksen johtaminen), niin sieltä alkaa paljastumaan ketä siellä hallinnossa sitten istuukaan. "Nõukogu" on tässä yhteydessä hallitus ja "Juhtkond" johtoporras. Eräs heistä on jo aikaisemmin esittelemäni M. Mändmaa, muutenkin nimien perusteella näyttää olevan aikas naisvaltainen työpaikka, yhdeksästä jäsenestä kuusi ovat naisia.

Jos jollain riittää mielenkiintoa ja intoa, niin nimien perusteella voi sitten löytää kaikenlaista lisäinfoa k.o. firman johtajistosta ja mitä he ovat opiskelleet, kuvahakua jne., tähän en niitä ala linkkailemaan. Vahinko ettei meikäläisellä ole kavereita jotka asuvat tuolla Väike-Maarjan lähistöllä, olisi meinaan hauskaa kuulla paikallisten tuntoja ja kokemuksia asian tiimoilta. Keskustelupalstojen anonyymit kommentit kun eivät ole ihan luotettavimmasta päästä, toki voi siellä totuuttakin olla mukana, mutta otapas niistä sitten selvää.

Ainakaan paikallisuutisista en ole löytänyt (vielä) mitään negatiivista (siis rettelöitä paikalliset vs. pakolaiset, varkaudet ja raiskaukset jne).

No, tässä Postimeehen pari uutista aiheeseen liittyen, A new life from Sudan to Estonia, uutisen mukaan mies meni lentokoneella ensin Sudanista Venäjälle, siellä ei ollut kivaa, sitten Viroon ja siellä anottiin turvapaikkaa. Työkseen tämä Emad teki lakimiehen hommia Pohjois-Sudanissa, ja hänellä on oikeustieteistä kandin paperit.

Samaisessa jutussa esiintyvä Ahmed puolestaan opiskeli venäläisessä yliopistossa pari vuotta ja valmistui rakennusinsinööriksi. Kait hänellä on tästä todistus? Heh, menee aina vaan paremmaksi nämä jutut, pitääköhän ne paikkansa?

On spreading the refugees across entire Estonia. Siinä vähän pitempää juttua, jossa on haastateltu paikallisia päättäjiä pakolaisiin liittyen.


- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

No niin. Jokunen somali saa valkolakin ja jatkaa ehkä uniopistoon ja valmistuu aikanaan akakoomiseksi yhteiskuntataiteilijaksi.

Tämä siis tuo Suomeen vientituloja miten?

Mainittakoon, että olen juuri sopinut kuljetussopimuksen suoraan Norjalaisen firman kanssa. Kruunuja virtaa Suomeen ja ostan kuitenkin polttoaineen, huollot, yms. Suomesta.

Tuo toimittelijoiden somppuhehkutus vituttaa kokolailla rankasti. Tämäkin toimittelija pitäisi pistää Flakstadsvågin keikalle kokeilemaan mitä on työ ja pelko. Voisi siinä puppelilta tulla jännäkakka pöksyyn.

-KKi-

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa yhdessä linkissä oli kommentti, jossa verrattiin siihen kun Intian presidentti vieraili Ruotsissa just ennen kuin Soini saapui maahan. Paljon oli annettu palstatilaa ja media-aikaa. Kuninkaanlinnan sivuilla kerrotaan mm. mitä ruokaa tarjottiin.

Anonyymi kirjoitti...

Jos olisin persujen ulkoministeri, niin en olisi edes mennyt Ruotsiin ensimmäisenä työmatkana. En olisi ainakaan halunnut tavata Ruotsin hallituksen edustajia. Jos olisin halunnut tehdä källin Ruotsissa, niin olisin tavannut Ruotsidemokraattien edustajia.

Mieluiten olisin tehnty ekan työmatkan Viroon ja kehunut siellä miten Viro on hoitanut mamupolitiikan ollessaan itsenäinen valtio. Sitten olisin tehnyt vierailun pitemmän kaavan kautta ja ollut perillä pari yötä, käynyt myös Tallinnan ulkopuolella, kuten Tartossa, Pärnussa, Saarenmaalla tai Hiidenmaalla. Ei tässä nyt mitään päiväkäyntiä tehdä, joku taso ja arvokkuus sentään. Päiväkäynti kuuluu alkoholin ja tupakan hakumatkohin ja muissa tapauksissa jos on kyseessä koneen vaihto jatkoyhteyttä varten. Jos käydään peräti ulukomailla asti niin ollan perillä vähintään yksi yö, että saadaan merkittyä omiin tilastoihin missä on käynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Unohtui muuten mainita sellainen seikka, että kun tuota e.m. Hoolekandeteenused-firman sivua vierittää aivan alas asti, niin sieltä paljastuu v. 2013 maksettujen palkkojen ja korvausten suuruus.

Esim. tämä Mändmaa sai tuonna vuonna vähän yli 50.000€, tuo on todella hyvä palkka täälläpäin! Harva pääsee tuollaisiin tuloihin. Lisäksi pitää ottaa huomioon että täällä ansiotuloja verotetaan kiinteällä prosentilla, tällä hetkellä 20%.

Ja noi jotka saivat kokouspalkkiota, niin tuskin tämä on heille se ainoa tulonlähde.

Kyynisesti ajatellen, joku on löytänyt itsellensä runsauden sarven ja hyvän tavan kupata EU:n rahoja...


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist, Kki:lle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Soomepois Eestist: Ensinnäkin kiitos tuosta linkistä. Niin vaan muuten suomalais-ugrilaiset tulivat kartalle ennen venäläisiä ja ruotsalaisia. Ja tasamaatahan se Viro on, niin että sen puolustuksen kanssa on huomattavasti hankalampaa kuin Suomella. Vaikka kalustoa olisi enemmän kuin mitä nyt. Pakko vaan sanoa, että kerro kaikille virolaisille kavereillesi että älkää nyt helvetissä menkö siihen halpaan, mihin me ollaan menty ja mihin maa nimeltä Ruotsi tulee joskus kuolemaan.

Vihreitten ehdotus sattuu kyllä sopivaan saumaan, mutta en usko, että sitä on siihen nähden asiakseen suunniteltu, koska nuo kokoontumiset tietysti sovitaan paljon aikaisemminkin. Vihreitten sinänsä kannattaisi kunnioittaa Suomen lippua, sillä se on symboli sekä maalle että kansalle ja se maa ja kansa elättää nämä vihreät. Vihreät itsessään eivät tuo jaettavaan kakkuun muuta kuin osallistuvaa mussutusta.

Kki: Se tuo Suomeen vientituloja 0€ ja 0c. Hyvä, että sait kuljetussopimuksen sovittua, sillä täällä on monta nälkäistä somalisuuta, joita sinun tulee tienaamillasi rahoilla ruokkia. Ja muistathan olla onnellinen, kun saat kantaa vastuuta? Vaikka sinä et tarvitse niin humanitaarisia maahanmuuttajia kuin Ylen toimittajia, he tarvitsevat sinua elättäjänä. Turvallisia ajoja ja toivottavasti tälle hulluudelle saadaan joskus loppu.

Vieras: Luulen, että olisin itse toiminut samoin kuin sinä. Sinänsä Ruotsi on meille tärkeä maa, sillä sen kanssa käydään paljon kauppaa, mutta nykytilanteessa tietty mielenilmaus voisi olla paikallaan. Ja Ruotsihan ei sinänsä ole enää valtio, vaan sairaus, jota vaan ei olla vielä diagnosoitu.

Imulippo kirjoitti...

Tästä Westerholmin hilpeästä avautumisesta tuli mieleen se Juha Mäki-Ketelän avaama ketju Hommaforumilla, jossa tehtiin parodiaa sen aikaisista mokutuksista. Jos tämä kirjoitus ei olisi YLEn sivuilla, voisi tätä pitää parodiana, koska näin "viattomia" mokutuksia kuitenkin enää harvemmin näkee.

Lipunhäpäisystä Jiri Keronen kirjoitti minusta varsin hyvin:

http://herrakeronen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/196331-suomen-lipun-hapaiseminen-ei-romahduta-suomea

Lipunhäpäisy kannattaa pitää sallittuna senkin takia, että itse ongelma (meille vihamielisten ihmisten läsnäolo) tulee näkyväksi jotta siihen voidaan puuttua.

Castor kirjoitti...

Yhdysvaltain lipun saa ainakin Yhdysvalloissa aivan vapaasti polttaa sanavapauden nimissä (joku tuota asiaa kysyi). Samoin Kumis kai sanoi jo siitä BBC:stä, että löytyy puolueellisuutta (=dhimmiläisyyttä) ihan tutkittavaksi asti. Siellä on aina äänessä pari toimittajaa, jotka Ykän sanontaa käyttäen laukevat housihinsa koko ajan jotakuinkin samanaikaisesti, joka lienee ihanne.

Moniukultturisuus, niin kuin on usealla suulla ja monissa paikoissa todettu, ei ole tavoiteltavaa, mutta kun toimittajat ym. eivät jaksa luopua tuosta hämmentävästä käsitteestä. Kansainvälisyyttä arvostan, koska olen sen kanssa joutunut oikestaan koko työurani ajan tekemisiin. Hieman naivina esimerkkinä meidän perheemme, joka Suomessa ollessamme on suomalainen ja Kiinassa ollessaan kiinalainen (minun osaltani tuo "kiinalaisuus" tarkoittaa sitä, etten nyt ensimmäiseksi ryhdy vaatimaan saunaa taloomme, lenkkimakkaraa ja ruisleipää evääksi (saksalaista ruisleipää täältä kyllä saa), tai ala kovaäänisesti ja julkisesti arvostelemaan havaitsemiani epäkohtia. Vaimoni osalta tuo tarkoittaa sitä, että hän elää Suomessa aivan samoin suomalaisin ehdoin kuin minäkin). Kaikelle on aikansa ja paikkansa. Perheemme ei ole monikulttuurinen, ei jumalauta! Minusta Suomi on niin kansainvälinen kuin niillä pelimerkeillä voi olla, eikä siihen tarvita yhtään ylioppilaaksi tullutta somalia (kaikki kunnia heille hyvästä yrityksestä ja tuloksesta, toivottavasti noista tulee kunnollisia ihmisiä muutoinkin kuin valkolakin kautta, mutta kun tuo ylioppilaaksi tulo on aika normiasia Suomessa, niin tuo hehkutus on älytöntä).

Vihreillä on vaikeaa, ja oikeastaan heitä käy sääliksi. Ymmärrys ei oikein riitä mihinkään (muuan vihreä oikeustieteilijä ehdotti ilman hiilidioksidipitoisuuden laskemistaa lainsäädännöllisesti tiettyyn rajaan, mutta sen jälkeen kun eräs biologi oli kirjoittanut yleisönosastossa, että siinä tapauksessa kaikki elollinen maapallolta kuolisi, niin ei tuosta kaverista ole paljon kuultu, linkin olen valitettavasti kadottanut). Vihreillä on vain tunteita, joiden varassa eletään, ja joita sitten "ajatuksina" ilmaistaan milloin milläkin foorumilla. Loppuun asti ajattelemisen kyky puuttuu täysin, samoin syy-seuraussuhteiden käsittäminen ja näiden kahden looginen yhteenkuuluvuus. Kun omia ideoita ei ole, syvästi halveksitusta "Amerikasta" löytyy äärivasemmiston piiristä vihreille niitä oikeita ajatuksia. Täysin käsittämätöntä!

Anonyymi kirjoitti...

Voisko Somalian tai Somalimaan merkkarit ottaa tuon ylioppilaan vaihdossa johonkin panttivankiin? Olisiko merkkareilla tarjota hänelle työtä? Siinä voi päästä hyville ansioille, mutta pahana päivänä voi mennä henki.

Panttivangeista muistui mieleen eräs juttu. Israel odotti viisi vuotta että sai sen Gilad Shalitin takaisin. Ensin piti päästää 1027 arabivankia vapaaksi. Iipot ovat kai nykyisin sillä kannalla että panttivangiksi joutunut sotilas on käytännössä menetetty sotilas. Jos suostuu vaatimuksiin, niin ei silloinkaan ehkä saa sotilasta elävänä, vaan pelkkänä ruumiina.

Tämä kävi mielessä. Ennen kuin kukaan sotilas tai siviili joutuu panttivangiksi, heidän täytyy harjoitella miten toimia siltä varalta. Heidän täytyy muistaa sanoa julkisesti ettei saa suostua kaappajien vaatimuksiin lunnaista eikä mistään muusta. Jos ählyt ottavat panttivangiksi sotilaan tai siviilin, silloin siihen tulisi reagoida seuraavasti. Arvioidaan tilanne ja todetaan se. Aletaan sitten pelaamaan aikaa ja suunnitellaan vapautusoperaatio. Kun tilanne on todettu, sanotaan kaappaajille ettei heidän vaatimuksiin suostuta. Ehdotetaan korkeintaan vankien vapauttamista päittäin 1:1. Jos eivät suostu päittäin vaihtamiseen, niin vaaditaan kaappajia kaikki vapauttamaan vangit ilman ehtoja. Jos kaappaajat eivät vapauta ilman lunnaita tai muita vaatimuksia eikä päittäin vaihtamalla 1:1, tällöin sanotaan kaappaajille että isku toteutetaan nyt. Annetaan käsky toteuttaa isku jolloin vangit vapautetaan riippumatta siitä saadaanko heidät elävinä ulos. Pääasia että kaappajat on saatu tapettua. Jos ollaan ehditty pelata aikaa, niin hyvässä lykyssä ollaan paikallistettu panttivangit ja miten heitä vartioidaan. Vanki on ehkä kyennyt ilmoittamaan jollain tavalla niille jotka yrittävät vapauttaa hänet.

Tällä on tarkoitus antaa viesti niille jotka meinaavat toteuttaa kaappauksia. Me emme suostu vaatimuksiin vaikka tappaisitte vangit. Me vapautamme vangit vaikka ne kuolisivat vapautusyrityksen aikana.

Anonyymi kirjoitti...

Pekkarinen valittiin 1. varapuhiksen tehtävään. En tiedä miksi mutta jostain syystä kävi mielessä Maurin autotalli. Keskimmäisen videon kohdassa 1:33

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/04/09/kummelin-paaministerin-kyselytunnit

Minkä takia Benkku ei jatkanut 2. varapuhiksena? Benkku on ollut talossa yhtä kauan kuin Mauri joten olisi kai voitu pitää. Eikö hän halunnut?

Anonyymi kirjoitti...

Vieraalle:

Ero taitaa olla siinä, että Israel on toimiva sivistysvaltio paskastanioiden puristuksessa. Paskanistaneita ei kiinnosta edes omiensa henki. Pääasia on kunhan pääsee meastamaan allahu akbaria ja syyllistämään muita itse aiheutetusta kurjuudesta.

Israel kykenisi parissa päivässä pyyhkimään koko Palestiinan maailmankartalta. Vaan eivät tee koska inhimillisyys.

-KKi-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Imulipolle, Castorille, Vieraalle ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

Imulippo: Minä muistan sen ketjun, sehän oli ihan kirjoituskilpailu, ja aika vinkeitä tuotoksia sinne tulikin. Osallistuin siihen itsekin. Tämä Ylen toimittajan avautuminen olisi kyllä pärjännyt siinä varsin hyvin. Tämä on vaan tehty tosissaan.

Castor: Toimittajien vaatima monikulttuurisuushan ei tosiaankaan ole sellaista, mitä perheesi edustaa. Kiinasta käsin katsottuna Suomi näyttää varmasti omituiselta, koska maassa on olemassa verovaroin palkattu koneisto joka sekä ylistää toiseutta että pyrkii mollaamaan oman kulttuurimme maan rakoon. Vihreistä puhut asiaa. Tärkeintä ei ole faktat, vaan pelkkä fiilistely.

Vieras:

Viesti 1: KKi tuossa jo kommentoikin. En lähde itse neuvomaan Israelin armeijaa.

Viesti 2: Varmaan samasta syystä, miksi ei toimi ministerinä, eli hepullahan on se paha migreeni, joka käsittääkseni rajoittaa elämää ihan oikeasti.

KKi: Jep. Ja jos voimasuhteet taas olisivat toisinpäin, olisivat arabit jyränneet Israelin jo aikaa sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Suhtaudun vihreisiin ja mokuttajiin vähän samalla tavalla kuin feministeihin. Kyllä sen verran pitäisi järkeä päässä olla, että jalat sentään maata koskettavat. Osaatko kertoa, miksi Tiina Rosenbergin erosta/potkuista media on ollut niin merkillisen hiljaa? Virassa ollessa palstatilaa riitti älyttömimmillekin möläytyksille. Nyt yhtäkkiä: kuolemanhiljaisuus.

Hyvää kesää, toivottavasti tästä lämpenee!

Rouva AnoYrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Oliskos näin, että tapaus on medialle sen verran nolo, että se selittää hiljaisuuden? Kun sitä palstatilaa tälle naiselle riitti kuin uudelle Messiaalle. Ja sitten tuli tylyt potkut. Tai juu, yhteisymmärryksessä sovittiin, että tarvitaan hieman toisenlaista johtajuutta…

Luulen, että kyseinen nainen on ollut pestissään totaalisen vittumainen ämmä. Media kaivaa esille näitä naisia, jotka sitten katoavat kuvioista omaan mahdottomuuteensa. Onko Akuliina Saarikoskestakaan kuulunut aikoihin mitään?

Hyvää kesää sinullekin. Minä en sinänsä kaipaa helteitä, mopo hyytyy liian kuumassa. Tommonen parikymmentä astetta riitäisi ihan hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo somali-kolumni on erikoinen erityisesti siinä mielessä, että kirjoittaja haaveilee "uudesta Suomesta", "joka aidosti hyväksyy kaikki kansalaisensa, sen Suomen, joka ei kysy “mistä olet”", mutta koko kirjoitus nimenomaan alleviivaa tuota "mistä olet"-kysymystä.

Becker kirjoitti...

Tuosta Ruotsin ulkoministeristä Margot Wallströmistä sen verran että ämmä on ihan aikuisten oikeasti tyhmä kuin saapas.(Ei sinällään tosin eroa naapurimaan nykypoliitkoista merkittävästi)Demari Göran Pärssonin ollessa pääministerinä, hänellä oli suuria ongelmia keksiä miten päästä eroon älyrajoitteisesta Margotista. No Margot lykättiin hyväpalkkaiselle pestille Brysseliin. Nykyjään Margot on miljoonääri ja siinä suhteessa ei eroa Ruotsi demarivaikuttajista.
Pärsson ei voinut potkia Margotti ihan perseelle, sillä hän kuului siihen suojeltuun feministifalangiib johon kuuluu myös toinen ainstaini, nimittäin Mona Muslim (Salin), jotka istuvat kuin täi tervassa ruotsalaisessa poliitikassa tekivät he ja sanoivat he mitä päätöntä tahansa.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä muuten Tapion Pomo tekee nykyisin, kun Tapio poistui näyttämöltä valitettavan ennenaikaisesti? Soini voisi ottaa Pomon mukaan avustajaryhmäänsä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Beckerille ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Juuri näin. Kyse on vain yhdelle etnisyydelle väen väkisin keksitystä ansiottomasta arvonnoususta.

Becker: Ruotsissa näyttää olevan vielä Suomeakin enemmän vallalla käytäntö, jossa lause ”olen nainen” tarkoittaa synonyymiä lauseelle ”olen automaattisesti oikeassa”. Luulen muuten, että että Ruotsin mediassa saadaan pian kuulla marttyyritason avautumista Tiina Rosenbergilta, jonka fasistinen Suomi irtisanoi ja karkoitti maasta tai jotain sinnepäin.

Vieras: Käsittääkseni Pomo on ihan hyvässä hoidossa. Se on vaan sääli, että Tapion sukulaiset ovat deletoineet hänen bloginsa näköjään pysyvästi.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Ykä!

"Pakko vaan sanoa, että kerro kaikille virolaisille kavereillesi että älkää nyt helvetissä menkö siihen halpaan, mihin me ollaan menty ja mihin maa nimeltä Ruotsi tulee joskus kuolemaan."

Ei tähän meikäläisen apuja tarvita, kyllä täällä paikalliset ihmiset ovat heränneet vastustamaan k.o. toimintaa, eli omaan jalkaansa ampumista. Kas tässä linkkiä:

Tallinnas on tulekul mitu pagulaste vastast meeleavaldust - Tallinnassa on tulossa useampi pakolaisten vastainen mielenosoitus.

Eesti pole selleks valmis - Viro ei ole sitä varten valmis, videopätkässä nähtävä kyltti kertonee kaiken oleellisen. Nyt jää sitten paikallisten poliitikoiden päätettäväksi, miten maa etenee täst'edes.

Valitettavasti osa viron-venäläisistä eivät vielä(kään) osaa kunnolla puhua viroa, vaikka he ovat asuneet maassa jo vuosikymmenet, venäjää sen olla pitää. Entäs sitten henkilö jostain Sudanista, Syyriasta tai jostain muualta Lähi-Idästä, kuinka hän oppisi viroa? Vaikeaksi menee, sanoisin.

Meillä suomalaisilla on se etu, että viro on sukulaiskieli ja sitä on suhteellisen helppo oppia jos vain haluaa. Puhumattakaan virolaisista, he osaavat puhua hyvin suomea (kerrankin saa kiittää Yleä). Toisaalta, heihin tekee aika suuren vaikutuksen se jos "poro" ("põder" tosin tarkoittaa hirveä eikä poroa) vaivautuu opettelemaan ja puhumaan heidän kanssaa viroa. Sillä saa ainakin jonkunlaiset "rispektit" täälläpäin maailmaa, varsinkin jos vertaa noihin viron-venäläisiin.

Tämä on nähtävissä erityisesti Narvan kaupungissa, tuntuu melkein kuin olisit Venäjällä...

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Huomasiko Ykä että vaalien jälkeen medioissa on ollut mölinää siitä kun Sdp ja Vasmmistoliitto ovat käyneet yt-neuvotteluja ja irtisanoneet henkilökuntaa. Vaalitappio merkitsi puoluetukien supistuksia. Irvailua on ollut siitä että Vasemmistoliitto ei harrasta velkaelvytystä eikä työpäivien lyhennyksiä, Soinikin leukaili siitä plokissaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Soomepois Eestist: Täytyy pitää peukkua lahden eteläpuolelle. Sen lisäksi, että siellä sanotaan ettei Viro ole valmis, siellä voitaisiin myös sanoa, ettei Virolla ole velvollisuutta. Jos kielestä puhutaan, huomasin itse aikanani, kun vielä Tallinnassa tuli hypättyä, että kun edes yritti solkata turistiviroa, niin palvelu oli jotenkin jouhevampi. Tuon ”põderin” muistan kyllä, sillä olen eräänkin kerran ostanut maukasta virolaista hirvimakkaraa.

Eikös se koko Koillis-Viro ole käytännössä venäjänkielinen? Tämä pakkokansainvälistämisen vastustaminen saattaa olla muuten asia, joka jopa yhdistää niin virolaisia kuin viron venäläisiä. Tuskinpa nekään sitä pahemmin kaipaavat. Vaikka heitäkin tietysti voi sanoa Neuvostoliiton ajan pakkokansainvälistämiseksi.

Vieras: Joo, huomattu on. Politiikkahan on ammatti ja Oy SDP:n sekä Oy Vasemmistoliiton tuote ei ole oikein käynyt kaupaksi. Onhan suorastaan poetic justice, että ne saavat nyt maistaa sitä lääkettä, mitä ovat syöttäneet muillekin suomalaisille.

Anonyymi kirjoitti...

Hahaha... jo ennen kuin luin tämän kirjoituksen, kyseisen vihreän tekemän valtuustoaloitteen sisältämä jeesustelu loukkaavien mielipiteiden sietämisestä aiheutti lähestulkoon aamukahvien lentämisen näppäimistölle. Sitten tuli ahaa-elämys: "se on perkele tosissaan". Nauratti kahta enemmän, kun muistin mm. "hirveän tyytyväiset" vihreät naiset pjnsa johdolla ja vihreän langan erään kolumnistin töräykset siitä, kuinka "on viimein määritelty rajat". Tosin naurun sävy oli muuttunut hyvälle parodialle nauramisesta riemuidiotismille kohdistuneeksi vihansekaiseksi ivalliseksi hekotteluksi. Tuo "poltetaan hei kaikki Suomen lippui niinq" on sitä perusvirheää trööttäystä. Loukataan, että edes joku huomaisi. Loukataan, että heräisi keskustelua. Trollauksella Suomi nousuun. Tosin loukkaukset kohdistetaan sellaisiin asioihin, joihin kohdistuneet loukkaukset aiheuttavat vain blogikirjoituksia, eivät esim. päiden putoamista tai pommi-iskuja. YLEn juttuun liittyen: mihin seepra raidoistaan pääsisi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Täytyy myöntää, että vihreitten suurina pätkinä katoava poliittinen muisti huvittaa tässäkin päässä. Huvittavintahan on, että ne ovat oikeasti tosissaan ja tietyllä tavalla karmeaa on se, että ne eivät vissiin edes ymmärrä, että mitä hittoa me täällä Voiman Pimeällä Puolella oikein niille nauraa kätkätellään. Kun nehän keksivät mielestään hyvän ja tiedostavan idean. Mitä nauramista siinä on? Tuon ”on nyt määritelty rajat sille, kuinka paljon viranomaisille saa vittuilla” sanoi myös Mika Illman, ja se kertoo jotain oikeuslaitoksestammekin.

Anonyymi kirjoitti...

Back to lipunloukkausoikeus. Sallittu siis vain joillekin. Toivon nyt muistavani tämän episodin oikein. Joku euroviisuesiintyjä (-voittaja?)makasi keikan jälkeen sohvalla punamustan rätinpalasen päällä, ja siitä syntyi hirveä älämölö että tämä on nimenomaisesti Albanian lipun rienaamista ja julkista anteeksipyyntöä vaadittiin (ja ällistyneeltä makoilijalta myös saatiin) ja kunnioitusta paruttiin. Ruotsissa on sen verran vahva albanialaismafia että sitä ei voita kuin serbialaismafia.

Luin tuon samaisen suomenruotsalaisen älykön jutun. En tiedä missä maailmassa tuollaiset ihmiset elävät, mutta veikkaan että lähimpään somaliin useampikin kilometri. Täydellinen tietämättömyys luo täydellistä typeryyttä.

Löin edellisenä päivänä ystäväni kanssa vetoa, että vaikka Suomessa valmistuu tuhansittain ylioppilaita, huomisessa hesarissa on kuva ja juttu ainoastaan jostain somalista. Hävisin vedon, siellä oli kaksi kuvaa.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. Muistan tämän episodin minäkin. Albaanithan ovat pääosin islamilaisia (tosin Hoxhan aikaanhan se oli olevinaan ateistinen valtio) ja sen mitä sitä porukkaa tunnen, heillä on muutenkin tuo henkilökohtainen päreittenpolttamiskynnys harvinaisen matala. Tästä ylioppilashypetyksestä tulee mieleen se joitain vuosia sitten esitetty dokumentti eräästä toisesta vähemmistömme edustajasta. Hän kun meni ammattikouluun. On se vaan aika hype juttu, kun Suomessa joku menee ammattikouluun…

Anonyymi kirjoitti...

Liekö idea Ruotsista, jossa islamisaatio etenee:
http://www.expressen.se/kvallsposten/forbud-mot-flaggor-och-nationalsang/
-kansallislaulut ja liputtaminen (ristilipulla) kielletty, koska loukkaa mamuja

Slovakia taasen sanoo EI islamille:
http://www.exponerat.net/slovakien-sager-nej-till-islam/

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri, ja kiitos linkeistä. Tuo on hyvä esimerkki siitä, että on valtioita, joissa ajatellaan ja valtioita jossa taas ei. Ei varmaankaan jää kenellekään epäselväksi kumpi tässä on kumpi.