torstai 11. kesäkuuta 2015

AJANKOHTAISTA HÄMMENNYSTÄ

Hotellin respassa tuhlattiin jonkun verran aikaa katsomalla Ajankohtaisen kakkosen pätkä ” Maahanmuuttajanuoren elämä solmussa” vaikka oikein hyvin arvattiin mitä tuleman pitää. Lähetyksen alussa toimittaja Kati Leskinen päättää ottaa sankarijournalistin viitan harteilleen päättämällä antaa äänen maahanmuuttajataustaisille nuorille ja tämä on kieltämättä jo varsin lähellä vuoden journalistista tekoa, sillä valtamediassamme saattaa joskus mennä päiväkin, ettei se anna puheenvuoroa maahanmuuttajille.

Ohjelman tarkoituksena oli käsittääkseni herättää ja hämmentää suomalaista katsojaa ja mikseipä aiheuttaa syyllisyydentuntoakin siitä, että maahanmuuttajanuoret ovat ahdingossa ja syrjäytyneitä koska se, mitä heidän hyväkseen tähän mennessä on tehty ei ole riittävää. Kieltämättä ohjelma herättikin hämmennystä, sillä se mitä tähän asti on tehty on sitä, että on törsätty trukkilavoittain rahaa, resursseja ja henkilökuntaa, ja ohjelman lopputulemana oli se, että jatkossa pitäisi törsätä trukkilavoittain rahaa, resursseja ja henkilökuntaa. Joku yhtälössä kaihertaa, mutta tyhmänä ihmisenä en saa oikein kiinni, että mikähän se mahtaa olla.

Joka tapauksessa sankaritoimittaja Kati Leskinen jalkautuu Helsingin kaduille seuranaan kaksi vapaaehtoista somalityöntekijää. Minkälaisia havaintoja kuullun perusteella täältä respasta käsin voidaan hahmottaa?

Ainakin sen voi todeta, että keskustassa seiniä pystyssä pitävät maahanmuuttaja nuoret eivät millään muotoa kiistä sitä, että tappeluja on ja paljon onkin. Samalla mainitaan, että niissä vain puolustetaan itseään. Tämä on kieltämättä hämmentävää, sillä miksi suomalainen valtamedia ei raportoi suomalaisnuorten maahamuuttajiin kohdistuvasta jatkuvasta väkivallasta, joka kerta kaikkiaan pakottaa maahanmuuttajanuoret jatkuvasti puolustamaan itseään? Onko valtamediassamme sittenkin vallalla äärioikeistolainen salaliitto? Miksei valtamediamme kerro tarpeksi siitä, kuinka viime vuonna kantasuomalaiset hyökkäsivät kerta toisensa jälkeen raukkamaisesti yksin kymmentä maahanmuuttajaa vastaan ja pakottivat nämä puolustautumaan?

Kati Leskinen: ”Tapaamamme nuoret tunnustautuvat kilteiksi koululaisiksi ja epäilemättä he menevätkin kotiin katsomaan illan futismatsia.”

Seuraavana ohjelmassa haastatellaan somalialaista nuorisotyöntekijää. Kaikki kunnia hänelle sinänsä, sillä heppu tekee myös vapaaehtoistyötä. Varmaankin asialleen omistautunut kaveri. Mutta sinänsä hänenkin haastattelunsa hämmentää, sillä siinä esitetään syvä huoli turvattomaan Somaliaan jääneistä sukulaisista. Hämmentävää tässä on se, että kuinka Suomessa asuvat somalit voivat lomailla kotimaassaan kun se on niin turvaton, että sieltä pitää lähteä pois? Tämä asia ei ole Yleä kiinnostanut ennen ja tuskin kiinnostaa jatkossakaan, sillä se herättää kysymyksiä, joihin ei haluta kuulla vastauksia.

Tämän jälkeen sankaritoimittaja meinaa saada turpaansa 19-vuotiselta ympärijurriselta somalilta, mutta vapaaehtoiset somalityöntekijät estävät tämän. Ympärijurrinen somali huutaa fuck youn ohessa että ”te haluatte pilata meidän maine” ja tämäkin hieman hämmentää, sillä näinkö tämä episodi meni, että suomalainen pilasi somalin maineen, eikä somali omaansa? Oliskos tässä kyse niistä kulttuurieroista vaiko ehkä mistä?

Hämmentävää on myös se, että somalialainen vapaaehtoistyöntekijä syyttää suomalaisia viranomaisia siitä, että ne eivät kerro somalivanhemmille heidän omien somalilastensa päihdeongelmasta. Herää kysymys, että ovatko nämä vanhemmat jotenkin kollektiivisesti sokeita vai missä heidän mukulansa sitten asustavat? Mutta jotenkin tämäkin asia kallistui suomalaisten vastuulle.

Tämän jälkeen ohjelmassa tuodaan esille se, kuinka vaikeaa on sovittaa yhteen muualta tullut täysin vieras kulttuuri suomalaiseen kulttuuriin. Totta, vaikeaa se varmasti on. Mutta tähänkin ongelmaan löytyy ohjelmassa ratkaisu. Tulisi perustaa maahanmuuttajanuorisolle omia tiloja, jotka olisi varattu pelkästään maahanmuuttajille ja joissa olisi vain maahanmuuttajahenkilökuntaa. Tämäkin on hieman hämmentävää, sillä jos tyyppi ei ole päässyt kiinni suomalaiseen yhteiskuntaan, niin ratkaisuksi esitetään se, että hän eristäytyy siitä entisestään. Sitä keskustelussa ei mainittu, että kuka mahtaisi kustantaa nämä uudet toimitilat, mutta hotellin respassa on suhteellisen hyvä käsitys siitä, mistä suunnasta kustantaja löytyy.

Sitten tapaamme ohjelmassa ”Alin”, joka valittaa siitä, että ”hän ei pääse siihen duuniin, missä hän olis hyvä”. Mikä olikaan tämä Alilta evätty duuni? No, se oli pankkiiri. Kärsimysten malja jo kukkuroillaan on.

Lopuksi ohjelmassa siirrytään haastattelemaan parikymppistä naispuolista somalialaista ”kulttuuritulkkia”. Haastattelussa käy ilmi, että hän pelasi nuorena jalkapalloa, mutta lopetti, koska hänen kulttuurinsa mukaan peliasu oli liian paljastava. Epäselväksi jää, että millä lailla tämä liittyy suomalaisiin. Kulttuuritulkkikin puhuu sopeutumisvaikeuksista, mutta antaa sitten mullistavan idean eli täytyy tehdä yhteistyötä.  Ja tietenkin palkata lisää maahanmuuttajataustaista henkilökuntaa auttamaan sopeutumisessa.

Ohjelman aikana ei käynyt kertaakaan esille se vaihtoehto, että maahanmuuttajilla saattaisi olla ehkä itselläkin vastuu tekemisistään.

Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että toimittajan mielestä me suomalaiset olemme niin kertakaikkisen paskaa porukkaa, koska emme ole pystyneet maahanmuuttajien kanssa tuon parempaan. Hotellin respasta kerrotaan toimittajalle suuri salaisuus: ei olla pystytty niin. Eikä pystytä jatkossakaan. Sillä ihmistä voi tukea tiettyyn rajaan asti, mutta ihmisen puolesta ei pysty hengittämään. Eikä tarpeetonta pysty muuttamaan välttämättömäksi vaatimalla. Maahamme alkoi tulla 25 vuotta sitten jotain, jota ei haluttu, ja jolle ei ollut minkäänlaista tarvetta. Kahdenkymmenenviiden vuoden aikana – niin kuin aikaisemmin tuli todettua – tähän johonkin on upotettu trukkilavoittain rahaa ja resursseja. Silti tilanne on sama. Sitä ei edelleenkään haluta, eikä sille ole täällä edelleenkään minkäänlaista tarvetta. Kuvitteleekohan toimittaja, että tilanne on kahdenkymmenenviiden vuoden päästä jotenkin toisenlainen?

Mahtaakohan toimittaja ymmärtää, että tämä vuonna 2015 tapahtuva maahanmuuttajien syrjäytyminen Suomessa oltaisiin voitu helposti estää vuonna 1990 hyvin helpolla keinolla? Mikähän se keino olisi mahtanut olla?


Mutta mutta. Laitetaanpa loppuun sitten jotain positiivista. Aikaisemmin mainittu Ylen toimittaja pähkäilee varmaan muitten toimittajien kanssa sitä, että mikä mättää. Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari ei pähkäile. Hän tietää jo.

Peukkuja Lauralle.

43 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaiketi on vain hyvä, että somalit saavat näkyvyyttä. En ole vielä nähnyt somalia telkkarissa, joka ei välittömästi vahvistaisi kaikkia heihin liittyviä stereotypioita. Kyllä siitä jokainen tolkun ihminen osaa vetää omat johtopäätökset kun muutaman kerran joutuu kattelemaan tota ruikutusta ja narinaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä siitä voi olla tosi paljon hyötyä jos perustetaan esim. somaleille, kurdeille, länsiafrikkalaisille, syyrialaisille jne. "omia tiloja jotka olisi varattu pelkästään heille ja joissa olisi pelkästään heikäläistä henkilökuntaa". Ne pitää tietenkin perustaa heikäläiseen yhteiskuntaan, ei tänne pottunokkien pariin.

Mamut ovat oppineet konstruktionistisen kulttuuriselitteläätön niin hyvin, että nauha pyörii automaattisesti. Niinpä ainoat kiinnostavat kohdat ovat siellä missä selitteläättö selittelöi nuivien faktoina esittämät asiat faktoiksi. Se on ihan kiva, että kertovat itse että kukkahatut kusettavat ja nuivallisto on ollut koko ajan oikeassa.

Snowcamo kirjoitti...

Ano: " En ole vielä nähnyt somalia telkkarissa, joka ei välittömästi vahvistaisi kaikkia heihin liittyviä stereotypioita."

Mutta minäpäs olen. Joskus 20 vuotta sitten Suomessa oli jonkinlainen Suomi-Somalia -konferenssi ja sen päätteeksi osallistujia haastateltiin telkkarissa. Eräs professori sanoi (onkohan tämän mainitseminenkin nykyään jo rikos?) että "somalit tulevat Suomeen loisimaan ja Suomen järjestelmä on kuin loisille vartavarten rakennettu". Lainaus on niin tarkka kuin kykenen muistamaan.

Mutta eihän siitä mitään keskustelua syntynyt, koska (ja vain yksi perustehan siihen voikaan olla) professori oli somali.

Castor kirjoitti...

On se ihme ettei naisissa ole enemmän Laura Huhtasaaren kaltaisia. Minusta naisten olisi kaikkein luontevinta vastustaa sellaista maahanmuuttoa, jonka seurauksena he menettävät tasa-arvonsa, oikeutensa koskemattomuuteen, jne. ja muuttuvat miehen omaisuudeksi. Ilmeisesti Huhtasaarella on aivan poikkeuksellisen hyvä itsetunto.

Olen viime aikoina lukenut noita Ruotsista kantautuneita uutisia, ja kyllä se maa on niin mennyttä kuin vain voi olla. Viimeisenä oli tuo Tajukankaan julkistama ETC-raportti. "Suomi ei ole onnistunut houkuttelemaan maahanmuuttajia", voi hyvä sylvi! Ja Ruotsin osalta maahanmuutto ei ole "raportin" mukaan kovinkaan laajaa, ja että lisää tarvittaisiin! Onko tälle taudille nimeä, ja miten se diagnosoidaan?

Olemme (mahdollisesti) ostamassa asuntoa Suomesta, yksi hieno on tarjolla Rieväkylästä järven läheisyydestä, vaimo päättää. Nyt olisi hyvä aika ostaa eläkekämppä. Kun minun mielestäni nuo musulmaanit eivät mitään luonnosta ymmärrä, eivätkä haluaisi asua muualla kuin keskustaajamissa, niin oletan, että tuo paikka saattaisi olla hyvä. Siis ettei heti joudu linnaan...

Castor kirjoitti...

Kommentti saattaisi paremminkin kuulua edelliseen Ykän kirjoitukseen, mutta laitetaan tähän. Professorit ja muut elämästä täysin vieraantuneet pellet ovat allekirjoittaneet varmaankin omasta mielestään perustellun vetoomuksen/pläjäyksen/aivopierun hallitukselle. Teksti on älyttömyydessään juuri odotetun kaltaista, jos noihin väitöskirjoihin verrataan. Tässä turvallisuudesta (ja taas ovat SUOMALAISET miehet pahoinpitelemässä VAIMOJAAN JA LAPSIAAN!):

"Hallitus haluaa tehdä Suomesta maailman turvallisimman maan asua ja kasvattaa tätä varten yleiseen järjestykseen, turvallisuuteen ja sotilaalliseen maanpuolustukseen korvamerkittyjä määrärahoja. Lausuman edustama kapea näkökulma turvallisuuteen ei huomioi, että naisille Suomi on yksi vaarallisimmasta maista asua: puolet suomalaisista naisista altistuu naisiin kohdistuvalle väkivallalle. Suomen ratifioima Istanbulin sopimus velvoittaa konkreettisiin toimenpiteisiin naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan torjumiseksi ja ehkäisemiseksi."

Onhan se niin tietysti, että kun on tottunut valehtelemaan, niin ei siitä tavasta helpolla eroon pääse.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Snowcamolle ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Varmaan näin. Tässäkin ohjelmassa toimittajalla oli nähtävästi tehdä humanitaarisista maahanmuuttajista marttyyrejä, mutta lopputulema oli kyllä sekä suunnaton ärtymys näihin maahanmuuttajiin että toimittajaan itseensä. Sekä lisäksi totaalinen kyllästymisen tunne. Moneskohan kerta tämä oli, kun joku toimittaja päättää hankkia gloriaa antamalla äänen maahanmuuttajille?

Ano2: Tämä olisi pitänyt tajuta vuonna 1990, kun valtiovallalla oli täysi mahdollisuus torpata koko tämä hölmöntölmäys. Silloin tämä kukkahattuosastokin olisi jäänyt huomattavasti vähemmälle sananvallalle. Ehkä se olisi jopa ehtinyt kohteita hoivavietin tyydyttämiseksi kotimaasta. Löytyy täälläkin hoidettavaa.

Snowcamo: En muista tuollaista somaliprofessoria, tosin ei se sitä tarkoita etteikö näin olisi voinut tapahtua. Yhtä kaikki, tällaiset pohjoismaiset sosialidemokratiat ovat ilman muuta maailman parhaita paikkoja tulla elämään toisten rahoilla etnisin perustein. Ja samalla huonoimpia paikkoja houkuttelemaan niitä maahanmuuttajia, joista voisi olla hyötyä. Korkea verotus, korkea sosiaaliturva.

Castor:

Viesti 1: Luulen, että naisissa on huomattavan paljon Laura Huhtasaaren kaltaisia, mutta poliittinen koneistomme on hioutunut sellaiseksi, että suurissa puolueissa heillä on esilletulon mahdollisuus vain persuissa. Virkakoneistossakaan he eivät kauhean julkisesti uskalla avautua. Luin muuten itsekin tuon Paavon jutun ETC-raportista ja totesin, että onks tää totta vai trikkikuva, mutta kun Ruotsista on kyse, niin tottahan se on. Tervetuloa Suomeen niin sinulle kuin vaimollesi. Kyllä täällä vielä rauhallisia selkosia sentään riittää.

Viesti 2: Tuo piti ihan googlettaa. Ja löytyihän se. Ja sylttytehtaana THL. No enpä olis arvannut. Jään odottamaan, että THL kertoo, millä tavalla esmes arabimaat ovat naiselle turvallisempia ja missä päin Suomea kivitetään naisia eniten hengiltä. Kun on tottunut valehtelemaan, niin siinä tavassa tosiaankin pysyy ja siinä samalla menettää kyvyn hävetä.

Kumitonttu kirjoitti...

Huhtasaaren kommentti tuossa lopussa on täydellinen. Juuri tästä on kyse matalaotsaisten sameiden vesien nuivistelijoissa. Rasisteissa, homofobikoissa, naisvihaajissa, fasisteissa, asehulluissa natseissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kumis. Toivotan Lauralle pitkää ja menestyksekästä poliittista uraa. Ja naiselle on muuten vielä miestä hankalampaa tulla ulos kansallismielisestä kaapista. Odotettavissa on huomattavaa suvaitsevaista joukkorääkymistä.

Vasarahammer kirjoitti...

Huhtasaaren kommentti oli hyvä.

Ihmisoikeusteollinen kompleksi eli se osa julkisesta sektorista ja NGO:sta, joka suoraan tai välillisesti hyötyy maahanmuuttajien suuresta määrästä, ei tietystikään halua, että omaa leipäpuuta sahataan.

Itse asiassa kaikki tahot, jotka ruinaavat veronmaksajan rahaa, ruinaavat sitä usein "monikulttuurisiin" hankkeisiin, vaikka kyse olisi tavallisesta jalkapallon potkimisesta.

Lama osuu viimeisenä julkiseen sektoriin. Vastaavasti julkisen sektorin leikkaukset aiheuttavat eniten porua ja parkua leikkausten oletettujen kohteiden puhemiehiltä, joille valtamedia tarjoaa auliisti palstatilaa. Muutama sata duunaria jossain virttyneellä tehdaspaikkakunnalla ei sen rinnalla ole mitään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vasara. Ja ne duunarit niissä tehdaspaikkakunnissa ovat juuri niitä, jotka tuovat leivän meidänkin pöytiimme. Heitä tarvitaan. Ihmisoikeusteollista kompleksia ei. Kuinka kauan se saa olla etusijalla ja etuoikeutettu?

Anonyymi kirjoitti...

FB: "Jussi Hallaaho 2 t ·

Ai näinkö kauan se hallitusohjelma kesti. Toisin kuin ministeri Orpo esittää, tilanne ei ole viimeisen vuoden aikana muuttunut millään tavalla. Jos hätätilamekanismi nyt otetaan käyttöön, siitä tulee käytännössä pysyvä, sillä paine Välimerellä vain kasvaa. Todellinen vuotuinen määrä on pikemminkin puoli miljoonaa kuin tuo hatusta vedetty 40 000, jolla mekanismi pyritään myymään jäsenmaille ja yleisölle."

Petteri Orpo turvapaikkakiintiöistä: "Tilanne muuttunut radikaalisti":
http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/orpo%20ylella%20suomi%20taipuu%20pakolaiskiintioihin-37280

Päälle köyhien kurittaminen niin alkaa haista, että Kok vedättää persuja 16-0.
Mikäli hallitus nyt kaatuu niin äänet karkaavat vihervasemmistolle...

-Tvälups-

Sandscorpion kirjoitti...

Ykä kyseli: Jään odottamaan, että THL kertoo, millä tavalla esmes arabimaat ovat naiselle turvallisempia

Löysinpä tällaisen kartan.

Huomaamme, että raiskaustilastojen valossa maailman turvallisimmat maat - niiltä osin kuin asiaa on tilastoitu - ovat Egypti ja Mosambik, kun taas Ruotsi on vaarallisimmasta päästä. Suomi on huonoa keskitasoa ja häviää sellaisille ihmisoikeuksien suurvalloille kuin Intia, Syyria, Oman, Jemen ja kaikki entisen itäblokin maat.

Tällainen maiden omiin ilmoituksiin perustuva tilastointi ei viitsi ottaa huomioon sitä, että eri kulttuureissa suhtautuminen raiskauksen uhreihin voi olla erilainen, mikä saattaa vaikuttaa ilmoittamiskynnykseen; eikä sitä, että eri kulttuureissa raiskauksen määritelmäkin voi olla hyvin erilainen; taikka sitä, että vaikka asia etenisikin oikeuteen asti, langettavan tuomion saaminen (ja se, langetetaanko se tekijälle vai uhrille) riippuu eri yhteiskunnissa eri asioista.

Mutta kun tilasto kerran sanoo, että Suomi on vaarallisempi kuin Egypti, onhan se uskottava. Tilasto on totuus, ja aivan turha sitä on mennä paikan päälle tutkimaan, kun selvät numerot on jo annettu. Vielä kun kansainvälisen median mukaan Egyptissä riehuu suorastaan raiskausepidemia, kuinka pahan tilanteen Suomessa täytyykään olla?

Huhtasaari taitaakin olla uusi lempipersuni. Tuossa OAJ:n huomautuksessa jäin vielä ihmettelemään yhtä asiaa: jos heidän mielestään on ongelma, että Ruotsissa opettajat eivät uskaltaudu mamulähiöihin ja he pelkäävät saman tapahtuvan Suomessakin, miten lisärahoitus asiassa heidän mielestään auttaisi? Olisivatko opettajat halukkaita riskeeraamaan turvallisuutensa kunnon palkankorotusta vastaan, ja polttaisivatko maahanmuuttajanuoret vähemmän kouluja, jos he tietäisivät niissä olevan enemmän kallista opetusmateriaalia, vai mistä on kyse? Eivät he ainakaan julkisuudessa ole luvanneet käyttää varoja palkatakseen portsareita joka luokkaan, tai mitään sellaista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille ja Sandscorpionille & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Jäämme seuraamaan tilannetta kauhulla. Tosin vihervasemmistolle äänet tuskin karkaavat, sillä niitten myötä tilanne menisi vain hullummaksi. Mutta eihän tuo hyvältä näytä.

Sandscorpion: Joo, Ruotsihan taitaa olla raiskauksissa ettei maailman ykkönen tai sitten lähellä sitä. Islamilaisissa maissahan raiskauksia ei olekaan, ellei ole neljää todistajaa.

Mitä tulee tuohon Ruotsiin ja niitten opettajiin, olen itse alalla, jossa joudutaan pitämään kuria ja luulen, että omat (jo erittäin rajoitetut) valtuuteni ovat vielä kuitenkin eri planeetalta verrattuna ruotsalaiseen opettajaan. En ihmettele, että mamulähiöihin ei ole tungosta opettajista.

Vasarahammer kirjoitti...

Soini höpöttää jossain kokouksessa vihervasemmistolaista puppua ja Petteri Orpo sanoo, että on pakko alistua pakolaiskiintiöihin. Ei hyvin ole alkanut tämän hallituksen taival.

Anonyymi kirjoitti...

Persujen ministeriryhmän ja eduskuntaryhmän tarvii olla hereillä. Tuota Orpoa pitää kovistella ettei ala jänistämään, muuten vaaditaan häntä eroamaan. Kovistelijoita tarvitaan kepun ja kokkareiden eduskuntaryhmistä. Vielä kovempi ase on se jos persut uhkaavat hallituksen kaatamisella. Ei se hallituksen kaato aina johda uusiin vaaleihin. Konstikos se on pistää uusi hallitus pystyyn muutaman päivän viiveellä, jos siitä tulee kokoonpanoltaan ja hallitusohjelmaltaan melkein identtinen. Presidentin tarvii olla kans hereillä.

Anonyymi kirjoitti...

Oli pressa näköjään maininnut paikan päällä auttamisen, jos Ykä huomasi.

Becker kirjoitti...

En juuri katso enään tv-ohjelmia, joissa teemana on maahanmuutto. Ne kaikki horisevat sitä samaa iänikuista mantraa jossa kantaväestö on rasisteja ja heillä on jokin mystinen velka tai moraalinen velvollisuus elättää infantiileja huippuosaajia.
Jos sitten studioon on saatu joku voiman pimeältä puolen, niin vastavoimaksi on valittu vähintään kolminkertainen määrä maahanmuuttoa halajavia.
Afrikasta tulevan massan kanssa olemme vielä todellisesa kusessa. Nykyinen on vasta alkusoittoa. Petteri Orpon tyyppiset poliitikot lupaavat Bryssselissä ummet ja lammet kun "Isot pojat" niin vaatii. Valtio on konkurssissa ja siitä huolimatta pitäisi elättejä vastaanottaa sata ellei tuhatmäärin. Euroopassa riehuvat taskuvarkaat ja rikolliset. Louvren Museo ja Eiffel torni ovat välillä suljettuina varkaiden aktiviteetin johdosta.
Milloinkahan kansalaisten pinna katkeaa lopullisesti. Eivät kaikki Eurooppalaiset voi olla yhtä naivin munattomia kuin ruotsalaiset.

Tuohon ruotsalaisten naisten raiskaustilastoihin suhtautuin vissillä varauksella. Hysteeristen feministien läpitunkema maa saa kyllä patriarkaalisen miehen silmäniskun tuntumaan monesta muijasta väkivallan teolta. Ruotsin tilastoa olisi mielenkiintoista avata, sillä esim. musulmaani joka omistaa vaimonsa ei joudu missään tilanteessa syytteeseen. Ovatko Håkan ja Pär sitten täysiä sikoja. Tokko sentään, miehiltähän on viety se kaikki maskuliinisuus mitä vaan voidaan. Paikalliset jätkät ovat kiltteja pehmo isiä. Vai johtuneeko se juuri siitä.

Ruotsalaisten opettajien ongelmat ovat paljolti juuri tuossa kulttuurimarksisitisessa mädätyksessä, jossa opettajan kaikki auktoriteetti on viety pois ja he vain kaveeraavat oppilaiden kanssa. Ja meno luokassa on sitten sen mukaista. Jossain Rinkebyn ja Malmön kouluissa tilanne on riistätynyt käsistä. Opettaja tekee työtään fyysisen uhkan alla.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Yrjö Perskeles
Tämän erittäin järkevän blogin pitkäaikaisena lukijana , rohkenin tarttua kynään ja pyytää huomiota kansalaisaloite.fi sivustolla olevaan kotiutus kotoutuksen tilalle kansalaisaloitteeseen https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1154 .
Vain yhtenäisenä kansakuntana ja joukkovoimalla voimme pistää vastaan kansainvaelluksen hyökyaallolle joka uhkaa kansalaistemme ja kulttuurimme olemassaoloa ja repii yhteiskuntaamme hajalle. Yksilöinä emme tule selviämään tästä vaan meidän on koottava rivimme ja tartuttava tekoihin , olemme sen velkaa menneille ja tuleville sukopolville , olemassaolomme jatkumolle. Vaara on ehkä suurin kuin koskaan , joten kaikki teot ovat tarpeen jotka edistävät asiaamme olkoon ne miten pieniä tai suuria hyvänsä.
Vain yhtenäisellä joukolla on voimaa kestää tulevat koettelemukset joita kohtalo on eteemme kasannut.Joten vetoan teihin kaikkiin jotka kuulette tämän pienen viestin : Mieti kuinka juuri Sinä voit auttaa kansaamme selviämään tulevaisuuteen.
Terveisin Suomalaisen yhteiskunnan jäsen.

Jaska Brown kirjoitti...

Jos emme molemmat olisi tahoillamme naimisissa, kosisin Laura Huhtasaarta.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Ykä!

Uuden Suomen blogiosiota selatessani, osui tällainen juttu silmiini, naiset säästöjen maksajina, liittyen hallituksen säästötalkoisiin. Luettuani k.o. bloggauksen muutamaan kertaan läpi, piti vähän aikaa hieroa ohimoita, sen verran alkoi meikäläistä tämä kirjoitus pännimään. Vai pitäisikö sanoa armeija-tyyliin, vanne puristaa päätä? Mutta, tietäen bloggaajan puoluetaustan, niin en ihmettele yhtään k.o. avautumista.

Kommenttiosiosta sitten kohta #6, enpä olisi tuota paremmin voinut sanoa, Partasen kanssa aivan samaa mieltä. Arvon bloggaaja voisi ottaa huomioon myös sen seikan, että montako työpaikkaa on esim. teollisuudesta (eli ns. julkisen sektorin rahoittajat) kadonnut laman myötä, ja nämä ovat enimmäkseen olleet miesvaltaisia aloja.

- Soomepois Eestist -

P.S. erehdyin myös katsomaan tuon Ylen ohjelman, vai että lisää rahaa pitäisi saada mamujen kotouttamiseen...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille, Vieraalle, Beckerille, Suomalaisen yhteiskunnan jäsenelle, Jaska Brownille ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Vasara ja Vieras: Seurataan tilannetta, pelätään pahinta ja toivotaan parasta. Jos persut suostuvat noihin ”EU:n vastuutalkoisiin”, niin se ylittää kipukynnyksen ja osoittaa, että ei maahanmuutto ole puolueelle, tai ainakaan Soinille mitenkään merkittävä kysymys. Mutta tällä hetkellä kyse on onneksi vielä siitä, mitä Orpo itse on sanonut.

Becker: Harvoinpa minäkään televisiota katselen yleensäkään. Nyt tuli tuo katsottua youtubesta, kun Hommaforumissa oli siihen linkki. Varsinkin asiaan liittyvissä keskusteluohjelmissa se voimasuhde on juuri niin kuin sanoit eli kolme yhtä vastaan, eli keskustelun lopputulema on päätetty jo ennen keskustelua.

EU:ssa on näköjään se linja, että se Afrikan massa pitää saada tänne väkisin, eikä järkevämmästä Australian mallista suostuta edes keskustelemaan. Toivotaan, että se on riekkumista lopun edellä. Tällä menolla sitä loppua puuhatessa kyllä naiset tarvitsevat paljon niitä kuuluisia mustia hameita.

Ruotsin tilastointi pitäisi luonnollisesti tehdä niin, että tilastoitaisiin etnisten ruotsalaisten ja ei-ruotsalaisten tekemät raiskaukset erikseen. Ruotsin tilastoja kun ei varsinaisesti rumenna se, että Anders, Göran ja Örjan ovat menneet sekaisin heppiensä kanssa.

Mitä tulee ruotsalaisiin kouluihin, niin minä kun työni puolesta ymmärrän jotain kurin pitämisestä, niin tilanne on oikeastaan ajateltua pahempi. Jos jossain vaiheessa tehdään poliittinen päätös, että nyt palautetaan kuri kouluihin, niin ei se onnistu tosta vaan. Siihen tarvitaan oikeantyyppisiä ihmisiä oikeilla valmiuksilla ja tossa puhutaan kymmenen vuoden hikisestä urakasta. Tietysti eihän niin Ruotsissa kuin Suomessa siihen edes näytä olevan haluakaan, vaan anarkia tylysti valehdellaan olemattomaksi.

Suomalaisen yhteiskunnan jäsen: Tervehdys sinullekin, linkki julkaistu ja lukijat voivat tutustua siihen.

Jaska: Akan mieshän se minäkin. Mutta Laura on kyllä upea nainen.

Soomepois Eestist: Joo, tuo oli sitä vasemmistolaista väsynyttä läppää sellaiselta ihmiseltä joka ei ymmärrä, että mistä se veroeuro kertyy. Partanen kyllä kommentillaan ns. putsasi pöydän.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää yötä sitten

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201506120095521_uu.shtml

-Tvälups-

seuraavaksi sitten TTIP ja nato-hakemus...

Anonyymi kirjoitti...

Ihme pelkuri toi Orpo. Tai sitten hän on yksinkertainen. Jos hän on kiero niin hän tavoittelee jotain hyväpalkkaista EU-virkaa siltikin vaikkei pohjimmiltaan haluaisikaan pakkokiintiöitä tai pakolaisia muullakaan tavoin. Jos kuvitellaan hypoteettisesti että EU olisikin nuiva ja komissio olisi öyhötysinstituutio niin yhtä helposti Orpo vaatisi että pitää alistua komission asettamiin nuivuuden lisäysvaatimuksiin. Vaikea sanoa mitä hän haluaisi silleen niinku oikeesti tosissaan.

Spämmäsin hänen sähköpostia ja vetosin hallitusohjelman kohtaan jossa mainitaan että toimitaan vapaaehtoispohjalta.

Anonyymi kirjoitti...

Luin nuo kommentit. Partasen lisksi muutama muukin heitti hyvän kommentin. Ei tuo hempukka kuitenkaan vaivautunut vastaaman noihin kommentteinhin. Ykän pitäisi kutsua punikki ja Aarne ja pitämään luentoa tuolle hempukalle. Tai se SDKL:n pultsari-hahmokin voisi jotain kertoa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä taas tuli hyvä mieli, kun näki mihin veroeuroja käytetään. Ketkä siellä tappelee ja kenen kanssa? Tätä Ykäkin taisi ihmetellä. Ettei vain olisi jokin mamujen välinen maaottelu, jossa Valdelle jää vain pakotettu sponsorin rooli. Tuli tuosta somalista, jonka maineen YLE ja kaikki suomalaiset pilasivat, tuli mieleen eräs lämmin kesäpäivä Kaisaniemen puistossa. Olimme juomassa perinteistä pussikaljaa, kun paikalle ilmestyi ihan oikea Manne. Kieltäydyttyämme antamasta rahaaja kaveri kaivoi Fiskarsin retkikirveen taskusta. Kun tämä tilanne rauhoittui, alkoi pian uusi tilanne (ehkä jotain lähi idän lahjoja) koska jalkapalloa pelaamassa olleet rikastajat luulivat, että nauroimme heille vaikka tosiasiassa keskityimme hyvän nousuhumalan rakentamiseen. Päätettiin vaihtaa puistoa. Täytyy sanoa, että pohjoisen poika oli hieman ihmeissään

Castor kirjoitti...

Tuota noin, tuossa uutisessa on näin:

"Suomi ei ole kasvattamassa vuotuista pakolaiskiintiötään EU-komission esittämien lisätoimien takia.
Hallituksen mukaan niin sanotun hätätilamekanismin kautta otettavat turvapaikanhakijat sisällytettäisiin viime vuosien tason pakolaiskiintiömääriin, jotka ovat olleet 750-1050."

Siis ei kasvateta pakolaiskiintiötä ja nuo hätätilamekanismin (!) kautta saapuvat sisällytettäisiin pakolaiskiintiöön.

Mikä on se "hyvää yötä"?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Vieraalle, Anolle ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

Tvälups, Vieras & Castor: Niin kuin tuo uutinen kertoo, niin nämä tulijat pidettäisiin osana pakolaiskiintiötä, joten kokonaismäärä ei sinänsä nouse. Ikävää on tietysti, että ns. oikeitten pakolaisten tilalle otetaan turvapaikkaturisteja, mutta pahempikin tilanne voisi olla.

Vieraalle erikseen: Punikki ja Lahtari ovat niitä heppuja blogissani, joihin tarvitsen sen ahaa-elämyksen. Kyseinen nainen ei sitä suoriltaan herätä, vaikka varsin säälittävä (ja vasemmistoliittolaiselta odotettu & täysin yllätyksetön) hänen avautumisensa onkin. Pidän kuitenkin asian korvan takana.

Ano: Tätä Ykäkin ihmetteli juu. Mamujen keskinäisten maaottelujen lisäksi siellä saa pleksiinsä kantasuomalaiset ja pahasti alivoimaisena, koska näissä kunniakulttuureissa menään isolla porukalla yksinäisen tyypin kimppuun. Itse olen kovasti tyytyväinen, kun pääsin aikanaan Helsingistä huuthemmettiin, mutta sääliksi käy tavallisia helsinkiläisiä, sillä onhan siellä paljon kovasti asiallista ja järkevää porukkaa. Monella varmaan tekisi mieli muuttaa, mutta eihän se ole niin yksinkertaista.

Anonyymi kirjoitti...

Minulle kävisi sellainen hätätilamekanismi jolla kaikki voidaan sisällyttää tuohon kiintiöön joka on 750-1050 per vuosi. Jos vuosikiintiö täyttyy, niin palataan ensi vuonna asiaan. Jos vuosikiintiö alittuu, niin se alittuu eikä erotusta siirretä seuraavalle vuoden kiintiöön.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Kyllä minullekin tuommoinen systeemi kävisi. Ja jos vuosikiintiö jostain syystä ylitettäisiin, niin se olisi sitten pois seuraavan vuoden vastaavasta.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä unohtui edellisestä. Menee näköjään lyhyiksi viesteiksi vaikka en ole mikään tviittaaja.

Mikä merkitys mahtaisi olla sillä jos vetovoimatekijät lakkautettaisiin? Oikeus sosiaaliturvaan, kunnan asuntoon ja julkisiin palveluihin määrättäisiin nimenomaan kansalaisuusperusteisiksi jolloin ulkomaan kansalainen ei saisi niitä. Tieto tästä saisi aikaan sen että viidakkorummut alkaisivat soimaan ja savumerkit kohoamaan. Olisiko silloin omilla kiintiöillä tai edes EU:n haaveilemilla pakkokiintiöillä merkitystä. Viitsiikö joku mennä semmoiseen paikkaan jossa ei saa penniäkään?

Ei olla päästy tähän mutta juuri siksi pitää rummuttaa ja kohottaa savumerkkejä että edes tajutaan tuollaisen vaihtoehdon mahdollisuus.

Kun ylempänä mainitsin tuon paikan päällä auttamisen, niin ehkä tarvitaan jonkun viestinnän ammattilaisen apua, miten sitä markkinoidaan onnistuneesti ja saadaan aikaan positiivisia melikuvia, jotka sitten johtaisivat sen mukaisiin päätöksiin. Propagandatemppuna hallitus voisi tehdä hätätilamekanismi-budjetin, joka korvamerkitään paikan päälle auttamiseen. Sosiaalimamuiluun tehdyistä leikkauksista saatuja rahoja voitaisiin siirtää tuohon paikan päälle auttamiseen. Se tehtäisiin semmoisena sisäisenä siirtona, budjetin momentilta toiselle momentille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Tiedät toki itsekin, mikä merkitys olisi sillä, että vetovoimatekijät lakkautettaisiin. Ei tänne tulisi muita kuin muutamia työntekijöitä, joilla olisi tarjottavanaan osaamistaan jollekin yksityiselle firmalle. Mutta Suomi kun on korkean verotuksen ja korkean sosiaaliturvan maa, niin tulijoita riittää. Viestinnän ”ammattilaisia” ei taida valitettavasti olla kuin vastapuolella. Ainakaan palkattuja sellaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Valkea pisti tuoreen jutun jossa hän hoputtaa persuja pysymään lujina.

http://hiljaistapohdintaa.blogspot.fi/2015/06/ministeri-orpo-ja-eun-pakolaistaakanjako.html

Persut teettivät Marko Hamilolla selvityksen punavihreistä toimittajista. Hamilo esitelmöi Putkosen tuumaustunnilla.

https://www.perussuomalaiset.fi/news/elaako-media-punavihreassa-kuplassa-suora-lahetys-pe-12-6-klo-10-alkaen/

Anonyymi kirjoitti...

Putkonen sanoi videolla että kiintön mukaan tulee mennä eikä asetettu kustannus ei saa ylittyä.

Valtioneuvoston sivuilla on tämmöinen.

http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/eu-ministerivaliokunnan-kokous-12-6-2015?_101_INSTANCE_3wyslLo1Z0ni_groupId=10616

Tuo kai on sen verran väljästi muotoiltu että se antaa mahdollisuuden toimia sen vuosikiintiön puitteissa. "On valmis käsittelemään" tarkoittaa sitä että se voidaan ottaa hallituksen istunnossa puheeksi mutta voidaan päättää siten että mennään kiintiön puitteissa.

Anonyymi kirjoitti...

Kummaa kun oikeasti kukaan ei halua noita?
http://yle.fi/uutiset/pohjois-italia_nousi_kapinaan_emme_ota_enaa_yhtaan_pakolaista_etela-italiasta/8071778

Minkä h-vetin takia eurooppalaiset kuskaavat nuita etelä-euroopan satamiin?
Samalla vaivalla ne voi kiikuttaa takaisin lähtöpisteeseen ja joko upottaa ne kiulut tai tuoda ne kuljetusalukset tyhjinä pohjoisen satamiin.

Mutta ilmeisesti näin on parempi; mafia rikastuu kuljetuksilla, mamu-teollisuus kasvaa ja vankistuu ja samalla eurooppa ryntää kiihtyvällä tahdilla kohti sisällisotaa*...
*kts. Ruotsi

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Kieltämättä tässä asiassa on suuri uhka, vaikka omillä kiintiöillä kikkailemalla tällä kertaa selvittäisiinkin. Tietynlainen blankon vekselin allekirjoitus tässä on kuitenkin kyseessä, mutta meneekö vekseli maksettavaksi nähdään sitten, kun EU:lta tulee seuraava kierros vastuun jakamisessa ja se tulee ihan varmasti. Tuo selvitys oli hyvä.

Taisteluvälineupseeri: Nostan lätsää Pohjois-Italian tyypeille. Viisaimpana vaihtoehtona näkisin, että Euroopan puolelta ilmoitettaisiin Libyaan, että mikäli laskette vielä ensimmäisenkin turvapaikkaturistialuksen lähtemään (ja kyllä te ne erotatte), niin ilmavoimamme pommittavat joka ainoan satamanne tuhannen paskan päreiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Muammar Gaddafi oli varmaan paranoidi ja hullu mutta hän teki vallassa ollessaan palveluksen kun esti Libyan käytön läpikulkualueena onnenonkijoille. Jos joku yritti, niin hänet heitettiin takaisin. Sitä en tiedä maksettiinko Gaddafille lahjuksia siitä hyvästä.

Anonyymi kirjoitti...

Siis,sanotaan aina,että suomenkielessä on rikas kirosanavarasto muihin kieliin verrattuna,mutta nyt on sanottava ettei enään löydy sanoja tähän mamutuksen kommentointiin-kaikki kirosanat on tullut käytettyä jo moneen kertaan!Kyllä on hienoa,että Suomen vihervasemmisto osaa ajatella "oikein" meidänkin puolesta,kun itellä ei nuppi riitä löytämään tästä muslimi-invaasiosta Eurooppaan mitään hyvää,on niin sanotusti se punavihreä lanka kateissa.Se,että kokoomuksellakin on paineita raahata joukkoraiskaajia ja urheita,vain neljä miestä yhtä vastaan,pyörätuolipotilaiden ryöstöpahoinpitelijöitä maahamme osoittaa kykypuolueen olevan vasemmistoetiikan valtaama tekoisänmaallinen puolue nykyisin.
YLEn propagandatuutti puistattaa aina,kun sitä erehtyy katsomaan tai kuuntelemaan,edelleen sen hävittäminen olisi hyvä säästökohde.
T:Vesku

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Veskulle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Kylläpä niin, ja veikkaan, että tavallisella libyalaisella saattoi elämä sittenkin olla mukavampaa Gaddafin aikaan.

Vesku: Ehkä siis otamme käyttöön viron kielen perkelettä vastaavan sanan kurat, ja toteamme että valtakunnalla alkaa olla kurat pöksyssä. Vihervasemmistohan toimii sille luontaisella tavalla, mutta minäkin kyllä ihmettelen kokoomuksen touhua. Kun siinä ei ole mitään logiikkaa ajatellen sitä, että kokoomuksen pitäisi olla suht koht järkevää markkinataloutta kannattava puolue.

Anonyymi kirjoitti...

Minkälainen arvio Ykällä on tuosta Putkosesta? Ehti olla n. 40 vuotta Sdp:n jäsen ennen kuin siirtyi persuihin, ja vieläpä ennen ekaa jytkyä. Taitaa olla semmoinen vanhan ajan työmiesdemari. Ykä muistaa minkälaisia ne "vanhan ajan" työläisdemarit ja työläis-sdkl:läiset olivat, joten menikö arvio kohdalleen?

Putkonen taidettiin palkata persujen puoluetoimiston henkilökuntaan koska tietää jotain viestinnästä. Putkonen oli aiemmin Metalliitossa viestintäpäällikkönä. Aikaisemmin taisi toimia takapiruna ja suunnitella viestintää enemmän kabineteissa. Harvemmin esiintyi itse silleen tiedotuspäällikkömäisesti medioissa, jos muistan oikein.

Persuissa ollessaan on enemmän esiintynyt radiossa ja tv:ssä ja videoilla persujen sivujen kautta. Olemus on nuhjuinen ja jörö, mutta ei haittaa jos tietää noista jutuista ja osaa esiintyä sanavalmiisti medioiden edessä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Täytyy sanoa, että en osaa sanoa. Demareitten puolelta tulevaan ”osaamiseen” suhtaudun varsin epäluuloisesti yleensäkin. Ja Putkosen työmiesajat sinänsä jäävät sinne 1970-luvulle. Ei pysty sanomaan. Ei riitä tietämys.

Anonyymi kirjoitti...

Soini on ainakin hereillä (tai heräsi kun joku herätti) ja heitti tiedotteen kehiin plokissaan:

http://timosoini.fi/2015/06/maahanmuuton-paatosvaltaa-ei-pida-antaa-komissiolle/

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015061819887617_uu.shtml

Anonyymi kirjoitti...

Yrjö. Hyvä on tosiaan kysyä? Eikö ihmisellä ole itsellään mitään vastuuta omasta elämästään?.
Arvaat varmaan että kun menet aamulla varhain töihin niin ei oikein jaksa katsoa tuollaista ohjelmaa.