lauantai 19. syyskuuta 2015

TYHJÄT HOUSUT JA TYHJÄT HIHAT

Uutisiahan voidaan lukea kahdella tavalla. Toinen, se valitettavan yleinen tapa on se, että luetaan vain otsikko ja muodostetaan sillä kuva maailmasta. Onhan se sinänsä tapana varsin turvallinen, mutta ei suositeltava, ainakin jos haluaa pysyä ns. ajan hermolla. Kaikki eivät halua, ja kai se on heille sallittava. Onhan se kieltämättä verenpaineen kannalta helpompaa.

Jos katsotaan erästä Ylen uutista, siitä voisi pelkän otsikon lukemalla saada kuvan, että sisäministerillämme on housut ja ehkä jopa jotain niitten täytteenä:

Orpo: "Meidän täytyy saada tilanne hallintaan"

Turvapaikanhakijoiden asiat on käsiteltävä järjestelmällisesti, sanoo sisäministeri Petteri Orpo. Eurooppaan halutaan antaa viesti jämäkästä ja oikeudenmukaisesta viranomaistoiminnasta.

Äkkiseltään tuo kuulostaa tietysti varsin hyvältä ja pelkkien otsikkojen lukija voi sen perusteella tuumia, että koneistolla on homma hallussaan ja siirtyä sen jälkeen takaisin ruususen uneen.

Mutta jos lukee uutista pidemmälle, ei koneiston toiminta niin vakuutakaan:

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) sanoo, että Suomen tiukentunut linja tarkoittaa länsirajalla käytännössä sitä, että luvatta maahan tulevat ulkomaalaiset eivät voi jatkaa matkaa ennen kuin heidän asiansa on käsitelty.

No tämähän se jämäkkää olikin. Eli tiukasti ja jämäkästi kirjataan kaikki tulijat, rekisteröidään ne turvapaikanhakijoiksi niin että Ruotsikin pääsee lällättämään meille eräällä Dublinin sopimuksella ja sen jälkeen taataan joka ainoalle häiskälle mahdollisuus loppuiän mittaiseen elatusautomaattiin. Orpo toteaa itsekin:

Kyse ei ole rajatarkastusten palauttamisesta.

No ei vissiin ole niin, vaan kyseessä on hotelliin kirjautuminen sillä erolla, että normaalihotellissa asiakas maksaa majoituksesta ja palvelusta mutta tässä tapauksessa hotelli majoittaa, palvelee ja vielä maksaa asiakkaalle suolarahat päälle. Ja tulevaisuudessa sitten hankkii asiakkaan perheen samalle elatukselle.

Suomi haluaa viestiä siitä, että täällä tehdään järjestelmällisesti ja oikeudenmukaisesti – mutta jämäkästi – nämä asiat, perustelee ministeri.

Jos tämä on jämäkkää viranomaistoimintaa, niin luoja Suomea suojelkoon, ettei se näe koskaan löysää viranomaistoimintaa.

Hotellin respan näkemyksen mukaan jämäkkä viranomaistoiminta olisi vaikkapa tällaista:

Pääministeri Sipilän puhe kansalaisille:

- Kansalaiset. Ja sitten sama ruottiks. Ensinnäkin haluan pyytää teiltä anteeksi sitä, että niin minä kuin hallitukseni olemme toimineet tavalla, jota ei voi verrata mihinkään muuhun kuin maanpetturuuteen. Mutta nyt sen aika on ohi. Suomi mobilisoi viisituhatta reserviläistä, pysäyttää tänne tulevien elintasosurffareitten tulvan ja palauttaa jo tänne päässeet vaikka väkisin. Väkisin tarkoittaa sitten sitä, että se on sitten todella väkisin, eikä mitään ruotsalaista dialogpolis-meininkiä eikä tähän asti esitettyä jyrkkää ehkää. Näin ollen reserviläisille jaetaan kovat panokset. Ruotsin raja on helppo tukkia. Siltoja Tornionjoen yli ei ole monta ja niitten välillä voi tietysti elintasosurffari yrittää onneaan uimalla.

- Tiedän, että tämäkään ei riitä. On turha puhua, että hallitukseni saisi kansalaisten luottamuksen takaisin. Siispä hallitukseni pysyy vallassa ainoastaan sen ajan, että välitön uhka on torjuttu. Sen jälkeen se jättää eronpyyntönsä ja seuraava hallitus valitaan randomina etukäteen tikalla heitetyiltä suomalaisilta bensa-asemilta, joissa sovittuna aikana klo 12 – 13 valitaan ministerit pitkää tikkua vetämällä. Ei se uusi hallitus meitä huonommin tässä toimi kumminkaan. Mehän kun olemme osoittaneet tekevämme jämäkästi ei yhtään mitään.
Ja laitetaanpa tähän loppuun sitten vielä mainos. Blogikollegani Oinomaos on varsin aktiivisesti ja ansiokkaasti tönkinyt tämän prosessin aikana esille tulleita väärinkäytöksiä ja muuta sälää. Kannattaa vilkaista.

36 kommenttia:

Oinomaos kirjoitti...

Kiitos Ykä mainoksesta ja kannustuksesta. Tiimityötähän tämä on ollut ja edelleen on, yksi palanen sieltä, toinen täältä ja jotain täytettä sekaan.

En voi käsittää sitä, miksi Suomen poliisi antaa tuhansien epämääräisten tyyppien täysin vapaasti tulla Suomeen. Vielä käsittämättömämpää on se, miksei poliisi ota näitä säilöön kuten laki vaatii.

Korruptio on syvässä, M.O.T.
Taavi Soininvaaran kirjoissa on tästä vihjailtu, lukekaa esimerkiksi tuorein Haukka ja kyyhky. Eipä ollut savua ilman tulta, toivottavasti saamme tulet sammutettua ennen kuin siitä tulee isompi roihu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Oinomaos ja kiitos itsellesi aktiivisuudestasi. Itse asiasta ei kai voi todeta kuin että viranomaiskoneistomme on menettänyt järkensä ja varsinkin se on unohtanut sen, mitä varten se on olemassa.

Nimetön kirjoitti...

Ei kai tuo ole kissan halventamista pitää sitä tuossa kuvassa? Tuo kisumisu toimisi paremmin pääministerinä tai sisäministerinä verrattuna vakanssien nykyisiin haltijoihin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. No joo, kieltämättä, koska kissit ovat mukavia otuksia. Mutta ehkäpä tuo vertauksena käy, sillä alkuperäisessä MGM:n logossa ärjyy leijona joka on Suomenkin vaakunaeläin.

Nimetön kirjoitti...

Ei sellaista voi menettää mitä ei alun alkaen ole ollutkaan. Järki. Olin itsekin pitkään palanen tuota byrokratiakoneistoa ja olen sen er`puolet nähnyt liian useassa ammatissa. Auktoriteettiuskoa ja antaa herrojen päättää -asennetta tuli nähtyä kaikkialla. Mr muutosvastarintana minut tunnettiin, mutta myöskin kun SHTF niin ketä suorastaan vaadittiin aina apuun? Ja minähän selvitin, ei paskanpesu ole mulle vierasta: vauvoista vainajiin olen sitä konkreettisestikin tehnyt ja hyvää oppia olikin elontaipaleelle.

Vainajista puheenollen. Tiedättekö muuten, että sotilas- ja pelastusammateissa testataan sitä Cooperin testi -kuntoa ja sen perusteella palkitaan tai rangotaan? Miten testataan kestääkö testattava esim veren näkemistä? No ei mitenkään. Esim. Ampumataito on vain pakollinen rypistys (tuloksesta viis), kunhan ammut mutta juosta pittää tavoitteen kanssa. Nooh, miehän olen pakon iessä jylpytellyt ne pakolliset metrit vuan sille viivalle oun persieni istuttanut.

Koko koneisto täynnä kakkihousuja. Porukkaa joka USKOO järjestelmään ja ylempiensä älylliseen ylivertaisuuteen. Mie en. Samalla tavalla syödään ja ulostellaan. Ei ole vastaan tullut ketään itseäni korkeampaa olentoa. Tasavertaisia kyllä paljonkin.
Arvomerkit kannetaan. Kunnioitus ansaitaan. Älä vaadi alaisiltasi asioita joita et itse suostu suorittamaan ja tässä case pääkanisteri haukkaa sitä ihtiään, sillä harvalla meistä on edes mahdollista luovuttaa "kakkosasuntojaan" vieraille ja eipäs tuokaan sitä suomalaisille antanut...

-Tvälups-

Jk Korkein kunnia mitä olen esimiehiltäni saanut oli kun eräs komentaja tokaisi: "Sinut pitäisi laittaa lasikaappiin ja siihen lasin päälle vasara kyltteineen -riko sodan/kriisin uhatessa-" Moni olisi ottanut -ttuiluna. Minä en.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Minä olen osa sitä byrokratiakoneistoa vielä itsekin. Samanlaisia kokemuksia, joskin ehkä eri töistä. Alallani naiset puhuvat, että kyllä he pystyvät täysin samaan kuin miehetkin. Sitten kun alkaa rytistä, niin naiset juoksevat takavasemmalle huuthelvettiin ja miehet joutuvat hoitamaan homman. Kun homma on hoidettu, naiset puhuvat taas kahvipöydässä että kyllä he pystyvät täysin samaan kuin miehet. No, onhan niitä tervejärkisempiäkin ja realistisia naisia alallani.

Arvomerkit kannetaan ja kunnioitus ansaitaan. Titteli ei tuo kunnioitusta. Sain aikanaan vähän samantyyppisen kommentin eräältä johtavassa asemassa olevalta alani naiselta: ”Olet muuten se viimeinen mies, jonka kanssa haluaisin olla. Mutta se ensimmäinen mies jonka kanssa haluaisin tehdä töitä.”

Lappilainen kirjoitti...

Suomen päättäjien avuttomuutta olen ihmetellyt, mutta luulin Saksalla olevan fiksumpia, kunnes näin tämän youtube-pätkän jostain Saksan liittokansleri Merkelin tilaisuudesta. Kannattaa muistaa, että hän on ehkä Euroopan vaikutusvaltaisin ihminen: Saksan liittokansleri Merkel selittää näkemyksiään.

Juttu on Ezra Levantilta, enkä tiedä, miten mahtaa olla editoitu, mutta Merkel on tämän perusteella aivan pihalla tilanteesta. Ei mene siis Saksassakaan hyvin. Jos historiasta voi jotain oppia, niin toimettomat nuoret miehet aiheuttavat paljon harmia ja nyt niitä on saatu tähän maahan tuhansia lisää ja Saksaan kemmeniä tuhansia. Munchenissä alkaa sopivasti Oktoberfest. Voi kuulua kummia.

Juha kirjoitti...

Tämä nykyajan suomalainen uutisointikäytäntö on hyvä argumentti useamman ei-kotimaisen kielen opiskelulle. On nimittäin hyvä vertailla eri maiden näkemyksiä samasta uutisesta ja samalla myös muodostaa oma mielipiteensä tiedonvälityksen tasosta ja puolueettomuudesta. Myös bullshit!-bingon pelaaminen käy kätsysti, vertaillessa että liittyykö otsikko varsinaiseen juttuun mitenkään. Puhumattakaan, onko lähteitä luettu juttua kirjoittaessa ollenkaan vaiko vain vääristelty käännöksessä.

Nimetön kirjoitti...

Arvomerkeistä puheen ollen, edellisen hallituksen pääministeri eli Brysseliin paennut Käteinen palkittiin 2013 Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan suurristillä, joka on korkein kunniamerkki Suomessa.
Stubbido joutui valitettavasti tyytymään Valkoisen Ruusun komentajanmerkkiin.
Jos tulevana itsenäisyyspäivänä Sipilä palkitaan Valkoisen Ruusun suurristillä, niin palauttaisin omani postissa takaisin ritarikunnan kansliaan (toki eihän meitä ansiottomia siinä listassa ole näkynyt).
Antaja perustelee saatteessa miksi ansiomerkki on annettu. Odotan mielenkiinnolla miten perustelut muotoillaan Sipilälle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lappilaiselle, Juhalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Lappilainen: Merkelhän hiljattain totesi, että monikulttuuri on totaalisen epäonnistunut, joten hänen nykyisiä toimiaan ei voi kuin ihmetellä. Suomalaista poliitikkoa voi EU painostaa, mutta Merkel on EU:n suurin tappi, joten tässä ei voida vedota painostukseen, vaan totaaliseen typeryyteen.

Juha: Onneksi mullakin tuo englanti on kohtuullisen hanskassa. Virallinen mediamme ei tutki lähteitä vaan on puhtaasti poliittisen propagandan väline.

Ano: Rosvot palkitaan prenikoilla. Ainakin rauhan aikana. Minulla ei itselläni ole minkäänlaista mitalia ja alan kiinnostumaan niistä siinä vaiheessa kun mitaleilla pystyy ostamaan perunoita ja bensaa auton tankkiin.

Nimetön kirjoitti...

Mitalit voi myydä antiikki- ja taide-esineiden markkinoilla. Missä eri paikoissa antiikkia ja taidetta myydäänkään.

Jos olisin töissä ritarikuntien kansliassa, niin olisin yrittänyt torpedoida noitten merkkien myöntämisen. Jos tuo ei olisi onnnistunut, olisin sanonut jollekin nörtille että voiko rahapajan (vai mikä se firma on nykyään) koneet saada sekaisin ettei merkkejä pystytä valmistamaan.

Snowcamo kirjoitti...

Tässä täytyy nykyään monta kertaa päivässä punnita mikä on se sisäinen uhka, josta sotilasvalassa muinoin vannoin. Punnitsemisen tulos vaan näyttää suppenevan koko ajan yllättävämpään suuntaan.

Sisäministerille tiedoksi, että odotan vain lupaa lähteä rajaa valvomaan, pelkkä vihjauskin riittää. Koska lupaa voi olla vaikea kohdentaa anonyymiin kommentoijaan, niin luulenpa Lapin junan olevan sen jälkeen täynnä enää pohjoiseen päin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Snowcamolle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Itse näkisin, että ei noita prenikoita kannata jakaa kuin sodan aikana. Silloin ne ovat tietty ymmärrettävä kunnianosoitus. Tietysti virallinen Suomemme on kovasti pyrkimässä siihen, että niitten prenikoitten jakamiselle on jatkossakin aihetta.

Snowcamo: Kun minä vannoin sotilasvalan vuonna 1985 niin se vannottiin vähän eri uhkaa kohtaan. Eihän silloin nykytilannetta osannut kuvitellakaan. Vapaaehtoisia sinne rajalle varmaan löytyy enemmänkin. Miksen minäkin. Eihän minusta enää vanhana ukkona ole tetsaamaan, mutta kiikarikiväärin kanssa osaan olla edelleenkin hyvin vittumainen mies.

Kumitonttu kirjoitti...

Minähän en enää seuraa uutisia lainkaan. Tätä ja muutamaa muuta blogia seurailen.

Mainostan nyt täälläkin Twitteriä, koska se on hyvä työkalu. Ensin pitää löytää muutama sellainen twiittaaja, joihin voi luottaa. He tekevät ensimmäisen suodatuksen puolestasi. Sieltä löytyy lisää hyviä tiedonlähteitä ja siitä se vähitellen kasvaa.

Tässä on linkkinä aivan erinomainen David Frumin kirjoitus, joka tuli Twitterissä vastaan. Kopioin siitä vain yhden kohdan:

Euroopan tulee valita kahdesta vaihtoehdosta: Yhdysvaltain tarjoama varoittava esimerkki tai toiveikkaampi Australian keino.

Yhdysvaltoihin alkoi vyöryä yksin saapuneita alaikäisiä vuonna 2012 Meksikon rajalta. Media kertoi heidän pakenevan kuolemanvaaraa kotimaistaan. Todellisuudessa heidän kotimaittensa rikollisuus oli jo pitkään ollut laskussa. Pääosa tulijoista oli työkuntoisia miehiä, joita houkutteli maahan lupaus, ettei heitä palauteta takaisin. Ryntäys loppui vasta kun Yhdysvallat rahoitti Meksikoa rajavalvonnan tehostamiseksi.

Toinen ratkaisu löytyy Australiasta, jossa vastaanottokeskukset täyttyivät työväenpuolueen johdolla vuonna 2008. 2013 vaaleissa sosialistit hävisivät ja uusi pääministeri Tony Abbott esti turvapaikan myöntämisen laivoilla saapuville. Heidät kuljetettiin Papua Uuteen-Guineaan, jolle maksettiin miljardi dollaria korvauksena yhteistyöstä. Kova hinta, mutta pieni verrattuna toiseen vaihtoehtoon. Sen jälkeen laivojen tulo mantereelle loppui.

Nimetön kirjoitti...

Joo-o, kun noita Oinomaoksen bloggauksia lukee, niin luulen eläväni jossain rinnakkaistodellisuudessa. Kuinka voi meidän poliitikot olla noin nenästä vedettäviä? Ei heillä housut tyhjänä ole vaan heillä on p*skat housuissa!

Iltalehdestä osui silmiini tällainen uutinen Poliitikot mukana pakolaisbusineksessa, tämä ei tullut meikäläiselle mitenkään yllätyksenä eikä varmaan tämän blogin lukijoillekaan. Saas nähdä kauanko uutinen on luettavissa? Otin sivuston talteen print screen'illä, siltä varalta jos se jostain syystä sieltä poistetaan.

Mutta pientä lainausta uutisen kappaleesta "Suuria summia";

"Maahanmuuttoviraston mukaan yksi vuorokausi vastaanottokeskuksessa maksaa valtiolle keskimäärin noin 40 euroa per turvapaikanhakija."

"Sadan turvapaikanhakijan majoittaminen maksaa valtiolle noin 4 000 euroa vuorokaudessa eli 120 000 euroa kuukaudessa. Valtakunnallisen keskiarvon mukaan 400 turvapaikanhakijan majoittaminen on kuukausitasolla jo lähes puolen miljoonan euron suuruinen bisnes. Vuositasolla puhutaan lähes kuudesta miljoonasta eurosta."

"Maahanmuuttoviraston mukaan satoja turvapaikanhakijoita majoittavan vastaanottokeskuksen pyörittäminen vaatii paljon henkilökuntaa."

Tämä siis 400:n pakolaisen kohdalla, siitä sitten laskeskelemaan paljonko kustantaa esim. se M. Vanhasen uutisissa toteama (näin lööpistä) 200.000:n vieraan sponsoroiminen. Saako jo paljousalennusta?

Olisi mielenkiintoista tietää, mitä tuohon 40€:oon on laskettu mukaan? Kuuluuko siihen ainoastaan huoneen hinta vai onko siihen laskettu mukaan myös henkilökunnan palkat, syömiset ja esim. kiinteistön ylläpitokustannukset?

Voi olla parempi että jätän räknäämättä, ihan omaa terveyttäni ajatellen, voisi noi verenpainearvot pompata kattoon. Mutta tässä yksi kohde maksamillesi veroille!

Lienee turha kertoa että en lähetä SPR:lle centiäkään avustuksia tai villasukkaakaan...

- Soomepois Eestist -

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Iltalehdykän hinnalla Lautakasa-Matin kulut on 2 880 000 000,00 €

Vähintään.

Ilmankos se Jykä Käteinen sanoi, "Me tienataan tällä."
Jätti vaan tarkentamatta, notta ketkä "Me". ;)

Nimetön kirjoitti...

Kolmas uutisten lukemisen tapa:

Joku nero on todennut että kaikki tärkeimmät asiat uutisoidaan pikkujuttuina. Se tarkoittaa, että asia on tärkeimmillään silloin kun se on jo havaittavissa, mutta sen merkitys ei ole vielä valjennut sen enempää toimituksissa kuin yleisönkään puolella.

Tämän asian sisäistänyt henkilö seuraa maailmaa niin, että hän kiinnittää paljon huomiota indikaatioarvoa omaaviin pikkujuttuihin ja selvittää sen jälkeen ihan itse, että mistä, miten ja missä määrin kyseinen uutisoitu asia oikein antaa vihiä.

Asiaa voisi kuvata vaikka näin:

Otsikkokeskeisen uutisoinnin seuraaminen märehtii jo toteutuneita ja parhaillaan toteutuvia trendejä ja niissä trendin sisäistä sinänsä merkityksetöntä värinää.

Sisältökeskeinen uutisoinnin seuraaminen seuraa trendin julistamista. (Toimittajat ovat vähän kuin salkunhoitajat. Juuri kukaan ei uskalla olla yksin oikeassa eikä yksin väärässä. Lauman sisällä pysyminen turvaa työpaikan säilymistä paremmin kuin todellisuudesta perillä oleminen.)

Pikkuindikaattoreita tarkkaileva uutisoinnin seuraaminen pyrkii huomaamaan tulossa ja menossa olevat tapahtumatrendien suunnanmuutokset, niiden syyt ja seuraukset jo paljon ennen kuin toimitusten sopulilaumat havahtuvat yhtään mihinkään.

Nimetön kirjoitti...

Ano 14:34 hyvä havainto!

Kevään pikku-uutinen siitä kuinka MMV ja SPR kartoittivat 40 000 sijoituspaikkaa maahanmuuttajille elokuun loppuun mennessä ei näkynyt valtamediassa mitenkään. Kun summa muuttui alle kuukaudessa jo 80 000 niin ne paikallislehdetkin olivat jo asiasta hiljaa.

-Tvälups-

Nimetön kirjoitti...

Jos sadan turhapaikan hakijan pelkkä majoitus tekee valtiolle noin 4 000€/vrk niin majoitus maksaa 40€/vrk eli noin 1 200€ per kk ja 14 600€ per vuosi.

10 000 huijaria maksaisi siis valtiolle 146 000 000 per vuosi pelkkinä majoituskuluina.

Kymmenessä vuodessa rahaa palaisi pelkkään majoittamiseen siis puolitoista miljardia. Paitsi että kun seuraavana vuonna tulisi tietenkin vähintään toinen 10 000 satusetää. Ja sitä seuraavana kolmas 10 000 pedofiiliuskonnon kannattajaa. Ja sitä seuraavana taas lisää....

Tähän päälle sitten koulutus, tulkkaus, loputon terveydenhuolto, rajaton määrä puheterapiaa, erityisopettajat, sosiaaliturva, ongelmakäyttäytymisen kustannukset, inhimillinen hätä ja ahdinko jota nämä tuottavat, sisäisen levottomuuden, white flightin jne. aiheuttamat ongelmat....

Jotkut talousmatemaattista puolta aika hyvinkin osaavat tahot kehtaavat valehdella julkisuuteen, että nämä ovat maan taloudelle eduksi. Sanokaas millainen piiloagenda moisia lausuntoja antavilla ketkuilla oikein mahtaa olla?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle, Soomepoisille Eestist, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Ano1:lle, Taisteluvälineupseerille ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Kumis: Toi Frum kirjoittaa kyllä silkkaa asiaa. Meillähän Papua-Uusi-Guineana voisi toimia eräs saari…

Soomepois Eestist, Vittuuntunut NettoVeronmaksaja & Ano2: Ihan alkuun totean, että en oikein edes usko tuohon neljäänkymppiin per lärvi, vaan uskon sen olevan enemmän. Pitäisi tietää vähän, että paljonko on palkattua henkilökuntaa. Lastensuojelulaitoksissa ei hoitovuorokausihinta ole enää missään alle kolmensadan ja palkkakustannukset ovat se suurin osa vastaanottokeskuksissakin. Joka tapauksessa hinta on kestämätön. Kaiken lisäksi se on tarpeeton, koska näitä ei olisi pakko ottaa. Ja mukaan täytyy todellakin laskea Ano2:sen esille tuomat tekijät. Ja sen lisäksi yhteiskunnallisen tyrvattomuuden kasvu. Poliitikothan muuten ovat tienanneet tällä ennenkin ja mikäs on tienatessa, kun ei ole minkäänlaista moraalista selkärankaa. Mokomat paskat.

Ano1 & Taisteluvälineupseei: Ano1 on tässä kovasti oikeassa ja Tvälupsin esille tuoma esimerkki on osuva. Sitä ei vaan silloin hahmottanut, koska lapsenuskoisena ajatteli että joku järkihän se on hulluudessakin. Joka tapauksessa tuon esimerkin kautta voi todeta, että tämä nykyinen katastrofi oli valtiovallan tiedossa ja sen hyväksymä.

Nimetön kirjoitti...

Kaikki on ennakkoon kerrottu ja dokumentoitu. Esim: https://www.youtube.com/watch?v=1H4byTP1q9s

On se metkaa muuten miten VR lakkauttaa junavuoroja halki maan "kannattamattomina" mutta samaan aikaan kehitysmaalaiset saavat liikkua junissa ilmaiseksi sekä heitä palvelemaan palkkaa VR nyt tulkkeja! Luit ihan oikein ja googleta lisää.

-Tvälups-

Olavi Koskela kirjoitti...

Kun poliisi, rajavartiolaitos, eikä puolustutusvoimat tunnu saavan tähän touhuun mitään tolkkua, niin yksityisten kansalaisten ja -järjestöjen on otettava aloite omiin käsiinsä, aseellisesti jos se on välttämätöntä. Olisiko sitten aika valtiovallankin tehdä jotain, sisäministeri Orpo, kun ensimmäiset maahantunkeutujat on ammuttu Tornionjoen sillalle?

Nimetön kirjoitti...

Tuosta summasta joku valehtelee ja aika reippaasti, koska SPR:n viimeisestä tilinpäätöksestä laskettuna summa on 21000€ vuodessa per turhapaikanhakija.

Evp.

Vasarahammer kirjoitti...

Tilannehan on hallinnassa. Hallituksen kiristystoimet vaikuttavat jo. Bussilasteja kääntyi rajalta Haaparannassa.

Vaikka "kiristystoimet" olivat pitkälti näennäisiä, viranomaiset eivät epäröi ottaa kunniaa onnistuneesta operaatiosta, vaikka rajalla nähty mielenosoitus oli todennäköisesti se, joka hillitsi kunniakansalaisten ryntäystä Suomeen ainakin tilapäisesti.

Vaihteeksi Näin Anonyymisti kirjoitti...

"Olisiko sitten aika valtiovallankin tehdä jotain, sisäministeri Orpo, kun ensimmäiset maahantunkeutujat on ammuttu Tornionjoen sillalle?"

No sittenhän valtiovalta tekee jotain: Kaikenmoiset pyssyset kerätään pois kaikilta.

Paitsi poliisilta, tullilta, rajavartiolaitokselta, puolustusvoimilta.
(Sillä edellytyksellä, että vannovat uskollisuutta SS-porukalle. Muutoin pyssyt pois heiltäkin.)

Nimetön kirjoitti...

Jaaha ja paranee: somessa kerrotaan (lukuisa taksikuski useammalta paikkakunnalta) kuinka maahanmuuttajat TM saavat poliisin kautta taksikortin rientojaan varten. Meneekö sitten poliisin määrärahoista vai taikaseinästä mutta tasa-arvoistahan tämä on maksajakansaan nähden.

Tämä on ihan tietoista pinnan kiristyttämistä!

Vasarahammer onkin blogannut kuinka valtiojohdollamme TÄYTYY olla sopimus asiasta ruotsalaisten kanssa ja miksipä ei olisi? Tänään uutisoitiin kuinka työeloon pääsee kiinni opiskelijana kun tyytyy 30% palkkaukseen alan keskiansioista. Saksasta taasen kuuluu kuinka eurolla tunti pääsee työnsyrjään. Karmeaa!

US of A maksaa eurooppalaisille poliitikoille voitelurahaa, joten tarvitseeko ihmetellä miksi se soinin plösökin siellä ramppaa? Paul Greg Roberts on aiheesta kertonut sivustollaan. GMO, TTIP ja kaikki mitä suurkorporaatiot kehtaavat esittää menevät heittämällä läpi niin Suomessa kuin eu:ssa. Cui bono? Follow the money...

-Tvälups-

Nimetön kirjoitti...

Supo ja valtamedia kiistää!

http://www.liveleak.com/view?i=634_1442649758

sellainen keskivero lapsukainenhan tämä.

-Tvälups-

Jk koettaako em tahot ylläpitää itsepetosta vai mikä tuon toiminnan motiivi enää on?

Nimetön kirjoitti...

Tämä kannattaa katsoa niin tietää missä mennään. Miten on menty ja miten tulee menemään...

https://www.youtube.com/watch?v=y-a6jzU0YgQ

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Olavi Koskelalle, Evp:lle, Vasarahammerille ja Vaihteeksi Näin Anonyymille & kiitos kommenteistanne.

Taisteluvälineupseeri: Minä sattumoisin tunnen tiettyjä konduktöörejä ja pääkaupunkiseudun lähijunaliikenteessa ollaan hyvin mahdollisesti menossa siihen, että kaikille konnareille annetaan kenkää ja korvataan lipunmyyjillä joilla ei ole mitään valtuuksia tai sitten jopa pelkillä lippuautomaateilla. Sen jälkeen lentävässä kalakukossa on taatusti tunnelmaa…

Minäkin osaan follow the money, mutta ihmettelen tilannetta siinä mielessä, että eihän tällä touhulla saada aikaiseksi amerikkalaistyyppisiä työmarkkinoita vaan ihan puhdas anarkia, eikä silloin Eurooppakaan hyödytä jenkkejä kauppakumppanina millään muotoa. Ehkä ymmärrykseni ei riitä.

Kiitos linkeistä. Kyllä tuolle hepulle paikka Suomesta löytyy. Esmes louhintatyömailla tarvitaan peitemattoja.

Olavi Koskela & Vaihteeksi Näin Anonyymisti: En minä usko, että kukaan menee hirvikiväärien kanssa Tornionjoen silloille hillumaan. Se aika on edessä vasta sitten, kun tää porukka on valunut Etelä-Suomeen ja alkavat elämään herrakansana samaan tyyliin kuin Ruotsissa.

Evp: Kiitos lisäyksestä. Minäkään en tuohon neljäänkymppiin usko.

Vasara: Hallinnassa niin. Soininkin tuore avautuminen haisee zysselle, eli puhutaan kyllä ja kehutaan Jussi Halla-ahoakin, mutta sen jälkeen jatketaan yleisafrikkaisella linjalla. Mielenosoitus vaikutti varmasti. Kiitos siihen osallistuneille. Helsingin mielenosoituksestahan taas HS uutisoi, että ohikulkijat näyttivät äärioikeistolaisille keskisormea.

Nimetön kirjoitti...

Tuo anarkia tarkoittaa joko avointa sisällissotaa ja/tai julmasti koventuvaa kontrolliyhteiskuntaa ja molemmat näistä tarvitsevat sotarautaa ja härpäkkeitä. Jenkeille ei tuota tuskaa sellaisia myydä tahi "lahjoittaa" sodassa oleviin maihin.

Heikko eurooppa on jenkkien etu, jälleen katso kuinka auliisti ne meidät paloittelivat ja jakoivat toisen maailmanpalon jälkeen.
Tienasiko amer. aseteollisuus kylmästä sodasta?

Sitäpaitsi neuropa on sangen pieni ja vähälukuinen kauppa-alue häiritsevine omatuotantoineen verratuna vaikka Aasiaan ja Etelä-Ameriikkaan. Kilpailu pois noilta markkinoilta on plussaa keinoista kaihtamatta, ja sotatoimien rahoittaminen* sekä varsinkin jälleenrakennus ovatkin sitten sen luokan puhallus ettei aiemmin ole moista nähty.

*kaikki tohjoksi oikein viimoisen päälle: täysi riippuvaisuus mm usan ruokatuotannosta. War is a Racket kuten kaksinkertainen MOH -palkittu USMC kenraali Smedley Butler kirjassaan kertoo. Löytyy netistä ja kannattaa lukea!

AF Airon sanoin "katsokaa kokonaisuutta, älkää sirpaleita" eli mieti maailmaa vain julmetun isona korporaatioiden pelilautana pienen Suomen tai neuropan sijaan.
Tiedän että asenteeni omaksuminen vie aikaa, Boston voimasavukkeita ja mielenrauhaa mutta ellei kopita kokonaisuutta vaikuttaa kaikki tapahtumat kontrolloimattomilta, mitä ne eivät missään herran rakastamattomuudessa ole. Ikävä kyllä.

Tässä synkeän oivaa pohdintaa http://sarastuslehti.com/2015/09/20/kolmannen-maailman-maihinnousu-toinen-aalto/

-Tvälups-

Nimetön kirjoitti...

Se on kuulkaas meitin jokaisen oikeus ja velvollisuus joka päivä osoittaa mieltä haittamaahanmuuttoa kohtaan. Viestiä päättäjille, mielenosoituksia kaduilla ja rajalla, tympeitä kommentteja ja hankalia kysymyksiä asiaa edistäville oikein hihasta nykien. Boikotoidaan kaikkia kaupallisia toimijoita jotka edistävät haittamaahanmuuttoa ja pimittävät asiasta keskustelun. Ja aina asiallinen perustelu: "Ei kiitos, en lahjoita SPR:lle enää koskaan mitään/lopetan Helsingin Sanomien tilauksen/xxx koska se tuhoaa suomalaisen yhteiskunnan tukemalla islamilaisten nuorten miesten massamuuttoa maahamme ja asettamalla vierasmaalaiset suomalaisten edelle".

Valtaosa kansasta on haittamaahanmuuttoa vastaan ja kenttätason suvakeillakin avautuu silmät sitä mukaa kuin todellisuuteen tutustuvat. Ainoastaan lahjottu eliittimme globalisaatiouskossaan on tämän valtion tuhoamisen takana.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Taisteluvälineupseeri: Hännikäisen kirjoitus oli erinomainen, mutta eihän siinä jenkkien toimintaan oikeastaan puututtu, vaan omaan typeryyteemme. Eurooppa ei kuitenkaan ole ihan mitätön markkina-alue, ja se käy jatkuvaa kauppaa Yhdysvaltojen kanssa enkä näe, että jenkeille olisi mutään hyötyä muuttaa tätä Euroopan Afrikaksi. Ei silti, että millään tavalla fanittaisin Yhdysvaltoja, mutta ei se siitä loppulaskussa mitään hyödy. Mutta en ala riitelemään asiasta. Se on sinänsä mielenkiintoista, että mihin Yhdysvallat muuttuvat seuraavien presidentinvaalien jälkeen. Jotenkin veikkaan, että Yhdysvaltojen seuraava presidentti ei tule sanomaan, että ”islam is religion of peace”. Niin no, tietysti jos se on Hillary Clinton, niin asia voi olla toinen.

Ano: Aivan samaa mieltä. Kukin tavallaan, tyylillään ja voimillaan. Minulla loppuivat sinuvälit SPR:n kanssa jo 25 vuotta sitten. Mutta pelottavaa on se, että vaikka kenttätason suvakeilla silmät saattavat auetakin, niin toimistotason suvakeilla niin ei välttämättä tapahdu.

Nimetön kirjoitti...

https://heartiste.wordpress.com/2015/09/20/comment-of-the-week-i-came-here-to-punch-and-chew-gum-and-im-just-about-outta-gum/

COTW consolation prize goes to Beautiful Truths Ignored, commenting on the foreign policy the US should have if it weren’t beholden to domestic hostile forces.

1000 Hungarian police on the Serbian border and 1000 Russian troops in Latakia have done more to protect Western Civilization in the past week than millions of American servicemen have done in the past quarter century.

That shiv hit a vital.

Nimetön kirjoitti...

http://www.satakunnankansa.fi/Kolumnit/1194998727971/artikkeli/palava+bussi+ja+vaahtosammutin.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Unkarille nostan hattua noin yleensäkin ja vaikka Venäjään suhtaudun erittäin varauksellisesti, niin siellä varmasti ymmärretään, että isiksen kanssa ei neuvotella, vaan se tapetaan viimeiseen häiskään.

Ano2: Jotenkin jäi vähän epäselväksi, että mikähän tuonkin kirjoittajan ns. punainen lanka oli.

Nimetön kirjoitti...

Hei äijät!Soini heräs!Vittu,Ruotsin lehdet ihan kuumana!Alkoko Soini tajuamaan,että palli puolueessa tutisee ja kannatus tulee aika lailla nuivilta?
Mutta,ja vitun iso mutta onkin-kaikki lässyttää siitä,miten Suomi on EUn myötä itsenäisempi kuin koskaan(kuka uskoo?),ja osa LÄNTTÄ!!!Vitut ole,ei se Suomi mihinkään ole siirtynyt!Neukkuaikaan oltiin niin helvetin kumarassa itään,ja nyt sitten kumarretaan Merkkelin Saksaan ja Länsi-Eurooppaan vähintään yhtä syvään!Suomen viitekehys on kuitenkin Baltia,Puola,Tsekki,Slovakia,Unkari,Slovenia-ja varauksin Kroatia!Siinä me ollaan,Venäjän etrupiirin ja Länsi-Euroopan välissä!Muut maat tässä porukassa osaa itse päättää politiikastaan,EU-eliitistä piittaamatta,mutta meidän "wanna be West"-poliitikot on niin pihalla että tekis mieli......ne!
T:Vesku